Új privát üzeneted érkezett!

Harhaj:A könyv címe:Baba született.Én ezt anyumtól kaptam mikor Grétit vártam,új kiadás,de olyan dolgok vannak benne mint amiket írtál.Ja és védőnő írta.
Itt leltem használtan:http://www.vatera.hu/item/view/?cod=119446676

Biztos lelsz újonnan is,csak most nem volt időm keresni.Ha esetleg tetszik,itt asszem lehet kapni az oviban.Ha gondolod megveszem és elküldöm.

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na, most pedig végigolvastalak benneteket 121 oldaltól és reagálok.

tinu:
A nő akit említettema szoptatással igénytelen, és egyébként pedig az egész (legalább 10 kilós) mellét elő szokta kapni szoptatáskor, bárhol, bármikor, el sem fordul, meg sem próbálja diszkrétebben csinálni. Engem is zavarba tud hozni pedig én nő vagyok, hát még a férfiakat…Mindegy. Egyébként a mell/pospi kirakós kislányokkal igazad van. Elég szomorú hogy a szüleik így utcára / iskolába engedik őket.

Gratula egyébként a kisfiúhoz. És a névhez is, a Csongor szép név.

Kutyafüle:
Képzeld el az én munka átadásom hogy zajlott. Rámálom. EÍgy olyan valaki vette át a munkámat, aki már ilyesmit csinált, így a változásokba kellett beleszoknia. Az elméleti oktatás utána pár nap gyakorlat volt, ami annyit takart, hogy a helyemen ült és csinálta. Én meg ellenőriztem. Na igen ám, de volt egy nap, amikor gyakorlatilag semmi munka nem volt, ő nekiállt netezni, én meg ültem mögötte egy széken és hol a plafont, hol az abalakot bámultam. (Aztán elmentem onna egy másik géphez, amihez úgy kellett jelszót szerezni egy szabin lévő koleganőmtől…de ááááá, horror volt).

Krém:
Te jó ég, teljesen ledöbbentem. Mondjuk 100%, hogy nagyon ki van merülve a barátnőd, és azért a kimerültség feszültséggel kombinálva (+aggodalom) csodákat tud művelni az emberrel. Ez persze nem jelenti azt hogy ez így rendben van!! De az oka biztos ez, kéne valahogy segíteni neki. Mármint nem úgy értem hogy neked kéne rajta segíteni… szakembernek. Akár nevelési tanácsadónak, aki módszereket tud ajánlani, és vagy megfogadja vagy nem. De azért örülök, hogy délután rosszul érezte magát…Az jó jel.

Szpetrus:
Köszi a ruhabolt ötletet, azt hiszem oda elmegyek. Sok tíz ezreket sajnálok kiadni ruhákért úgy, hogy ezek kismama ruhák. Bár egyébként próbálok úgy vásárolni most is, hogy hátha jó lesz majd rám szülés (és fogyás ) után is.

Anyettka:
Nekem a Suttogó c könyvek már aott várakoznak a polcon, amikor apa újra megy dolozni s majd ráérek elolvasom őket. De nem tudom, hogy jól tudom e , nem ez az a suttogó módszer az, ami annyira megosztja a társadalmat? Én nem tudok nyilatkozni róla mert nem ismerem még…de el fogom olvasni. Ajándékba kaptam barátoktól mindekét kötetet karácsonyra.

Harhaj:
Szerintem necces a dolog anyukáddal. Csak arra értem ezt, hogy ha ilyeneket mond nektek alapból is, akkor attól hogy vársz egy kicsit nem lesz más a hozzállása a világhoz, és hozzátok. Tehát szerintem mindegy hogy előbb vagy utóbb mondod el, ígyis úgyis ugyanaz lesz a véleménye. Inkább ahoz igazítsd, hogy TE mikor vagy olyan állapotban, hogy a negatív reakciót is jól tudd viselni. Persze simán lehet hogy jöl reagál.

Folyt köv csak beillesztem már az irományom mert félek hogy elveszik amit eddig írtam.
Bocsi hogy sok.
:oops: :oops: :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Annus! Jó a kép! Meg Mozza, nálatok is!!! :)

Menjetek sétálni Grétivel! Az tök jó! Mi is szivesen mennénk együtt, csak sajna apa nincs itthon... :(

ISTEN ÉLTESSE a szülinapos leányt, Tinu! (Bocsánat, de nem tudom másképp szólítani, mint Tündének, mert nekem annyira tetszik így ez a név! Nagy baj?)

A fiúknak jó témájuk volt, Kutyafüle! :) A komoly apák! :)

Nem jut más az eszembe épp, de tudom, akartam írni vmit... Megpróbálom kitalálni... :)---------------
Vendég
 

 
 

Na akkor...

Sosi! Amnión nálunk többen is voltak: Hean (még várja az eredményeket), Picihencsó (velük minden teljesen rendben). Reméljük, Heannel és a babájával is! Szerintem ők tudnak mondani vmit, csak talán nem olvasták a kérdésed még.

Annus! Tutira Izabel lesz apa kedvenc lánya! :)

Mozza! Már mindent leírtakkb. magzatvíz ügyben, de amit olvastam, abból is az derül ki, hogy amennyiben gond lenne, már küldtek volna máshová vizsgálatra. Hála Istennek az UH alapján babával mindena legnagyobb rendben, ez a lényeg. :)

Eve! Hogy vagytok??? Ugye kicsi lányod maradt egészséges?

Pingi! Grat. a jó eredményekhez! Örülök, hogy jól körbenéztek és megnyugtattak benneteket! Ha tudsz csatolni képet, megnéznénk! :) Ha vmi nem megy, szólj, segítünk. :)

Pumuklii! Nektek jó kirándulást! Tök jó, hogy mente(te)k! :)
Vendég
 


Köszönjük a köszöntéseket, a szülinapos egyelőre alszik. A betegség miatt (bár úgy néz ki, meggyógyult) ma csak zártkörű szülinap lesz. Én sütök neki tortát (Sacher), már kész van, csak lekvárt kell rákenni, meg a tetejére a csokimáz. Megkapja tőlünk az ajándékokat, mert mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk, mint ha mi kapnánk és hát mégis ma van a szülinapja, ünnepeljünk egy kicsit. Aztán jövő héten lesz a nagyobb családi körben, a nagyszülőkkel, unokatesóval. Akkor lesz a tortán tüzijáték is, ma csak két gyertya.

Dóri: persze, a Tünde szerintem is szebb, de az még olyan nagyos és imádom becézgetni a lányom. Sokszor nem is a nevén szólítom, irtó hülyeségeket szoktam neki mondani, a legújabb, hogy Cincikének hívom. Szerencsére még nem veszi zokon. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!

Majd dobj egy képet a szülinapi tortáról,na és az ünnepeltről!!!Mit vettetek amúgy neki?Én mindig gondban vagyok,mert a 2 unokahugomnak pont így karácsony után van a szülinap....(dec.27.,jan.14.)Így mindig megvárom h mit kapnak karácsonyra és aztánn a kifosztott boltokból próbálok venni vmit :roll:

annus11
 
 


Meg is jöttünk, sétáltunk egyet a Margit-szigeten.
Végre készült 1 pocakkép is rólam:

Kép
pumuklii
 
 


Kutyafüle

Dr. Spock jó, de új kiadást szerezz be a réginek semmi értelme. Fejlődik a gyerekgyógyászat. A Spock könyvek folyamatosan frissülnek.

Suttogó
Én is sok rosszat hallottam róla, de tegnap elkezdtem és az eleje eddig meggyőző. Pont azt írja, hogy a napirend nem menetrend és nem is időbeosztás. Valami rendszer valóban kell a babának, de én azt hozzá igazítom és nem magamhoz. :)
Még mást nem tudok írni róla. El fogom olvasni.

Megjegyzem a Kleopátra házat is. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Meg is néztem a 4dultrahang.hu-t. Elég meggyőző, de szerintetek normális ikreknél dupla árat kérni? Bár két baba, dupla idő, de nem is tudom. Mindenhol duplán kell fizetni?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ja igen,én is a Kleopátrában voltam!Én tudom ajánlani,10 ezer volt és számomra megnyugtató h genetikai uh!
Most h észrevette ezt a kis tágulatot annak is örülök,mert legalább tudom mondani a dokinak h figyelni kell,így lehet h a kórházba hivat majd be,mert ott jobb uh van!

Megpróbálom elérni öcsémet,hátha mond vmit erre a hibára ami azzal a hülye programmal van.....és akkor hozok fotót!!

annus11
 
 


Anika!

Ha mész bárhova 4Dre ,akkor szólni kell h ikrek,mert ugye mindkét babára ugyan anyni időt kell szánni!Megnézni alaposan stb.Maga az ára is drágább emiatt,de nem dupla annyi,van vmi kedvezmny.
Látom h itt 20 ezret ír,de alapesetben az uh is 12,csak most akcióban10 ezer.Szerintem majd hívd fel őket hogy ikreknél ez hogy alakul!

annus11
 
 


A 4D Genesis, ahol mi megvoltunk elégedve nem kér dupla árat, ugyanannyit kér ikrekkel is, mi asszem megint hozzájuk megyünk. Nem vagyok problémás eset, eddig minden rendben volt. Jó AFP, jó genetikai uh, úgyhogy asszem jó lesz az is. Igaz, eddig szonográfus volt ott, nem tudom most genetikus van e, mindenesetre a szonográfusok is profik.

Tinu
Tündét Isten éltesse!

Úgy tudom az anyatejben minden megjelenik, hiszen még narancslevet és babot sem szabad enni, mert a baba hasa rögtön megfájdul. A terhesség alatt pedig nem így van. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus: nem sok mindent vettünk Tücinek, mert úgyis kap még másoktól is, meg most volt karácsony is. Kap egy Götz babát, meg két könyvet. Aztán lehet, hogy jövő hétre még egy-két apróságot veszünk hozzá. Szeretnék neki egy kicsi felmosót, meg söprűt. Fő a háziasság, ha az anyjába már nem sikerült ez belenevelni. :lol:

Anika: nem jelenik meg minden az anyatejben, és pláne nem ugyanabban a koncentrációban, mint ahogy megeszed. A legtöbb ételt elővigyázatosságból nem esszük szoptatás alatt, spec. az lll-esek azt mondják, hogy nincs is rá bizonyíték, hogy az anya által megevett étel belekerülne az anyatejbe. Ez inkább egyéni érzékenység és nem szabály. Amúgy meg terhesség alatt persze, hogy nem fájdul meg a baba pocija, ha nincs is még saját emésztése. :lol: De ott egy az egyben minden átmegy a babába, hiszen az anya vére tartja el őt is, nincs saját bemenete.

Kép
Kép
tinu
 
 


Anika!

A genesis is tök jó!csak jókat hallottam róla is!Ott pont nem néztem az árakat,de a legtöbb helyen télleg többet kérnek ikreknél...nem duplája,de mondjuk kb 1,5 szeres árat....Amúgy mikor akarsz menni?Bejelentkeztél már?

Pumukli!
Jaj milyen csini vagy!!!!Épp hogy van egy kis pocid :wink:

annus11
 
 


Tinu

Hát persze, hogy nem jelenik meg a magzatnál a terhesség alatt. Arra gondoltam, hogy a káros dolgok jobban eljutnak az anyatejben, mint a magzathoz. Én azt is olvastam, hogy az anyatej némiképpen változatos ízű éppen ezért, míg a tápszer ugye mindig ugyanaz. Mindenesetre egy biztos. A tilos dolgokat nem kell sem a terhesség sem a szoptatás alatt enni, inni, és pláne nem dohányozni.
Ha pedig valaminek nem tudunk ellenállni és itt nem a cigarettát értem, mert az óriási felelőtlenség, hanem mondjuk a kávét, akkor mértékkel.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Üdv mindenkinek!

Mozza
Milyen kis gömbölyű már a lánykád!! Nagyon jó képek, édi rajta! :)
A magzatvizen ne aggódd túl magad, várd meg a köv vizsg. mit mondanak! :wink:

Annus
Ha szabad választani a nevek közül nekünk is, én is az Izabelre szavazok! :)
És nekem is úgy tűnik hogy rád hasonlít! :wink:

Pingi
Nekem is az jutott eszembe hogy szakembert kéne neki javasolnom, de nem merek ilyet mondani, úgy érzem annyira nem vagyunk jóba, inkább a férjének kéne mondani v. anyukájának csak szerintem ők ezt nem látják, nem tudják. :?

Pumukli
A pocid neked is szépen növöget :)
Hadd kérdezzek valamit a konyhátokkal kapcsolatban, látom a képen hogy a mikro az arcoddal egy vonalban van, nem bántátok meg hogy ilyen magasságba tettétek? Kényelmes?
(nálunk is hasonlóan van betervezve, de nekem mindig az jár a fejemben hogy ha beteszek egy teli tányér levest, pl Apa ló adagját, :lol: nem lesz e nehezebb kivenni.?)

Suttogó c. könyv
Első része nincs meg, csak a második, volt amit tudtam belőle hasznosítani pl a leszoktatás bizonyos dolgokról, de cakkli pakkli nem igazán jött be, volt amire forgattam a szemem, annyira hülyeségnek találtam.

K.
krém
 
 


Krém!
Nekünk is fenn van a mikro!
Ráadásul én pici vagyok,tehát nekem a fejem felett van picivel.Hely hiánya miatt kénytelenek voltunk így tervezni,de nem bántam meg.Én nem emlékszem h bármit is kiborítottam volna...pedig az én férjem is csurig szedni a tányért!
A lényeg ha megszokod akkor nem lesz gond.amúgy én a pulton is kiborítok bármit ha épp olyan hangulatom van :lol: :lol:

annus11
 
 


És eldöntöttük hogy Izabel :lol: Az elmúlt 2 órában azon filóztam h 1 l vagy 2.de marad ez a változat 8)

annus11
 
 


Anika: ha megtalálod, hogy hol olvastad, hogy a káros dolgok az anyatejbe jobban eljutnak, mint a magzathoz, akkor írd majd le. Én nem hiszem el ezt. Na mindegy. Amúgy meg egyetértünk abban, hogy amit tilos, azt ne együnk, igyunk, csak az a vita tárgya, hogy mi a tilos. :lol: Egy csomó minden egyébként nagyon egyéni megítélés kérdése. Pl. ugyebár nem lehetne gyógyszert szedni terhesség alatt, mert azt a magzat is megkapja. Igen ám, de mi van, ha az anyát (és ezáltal a magzatot) jobban károsítja, hogy nem szedi a gyógyszert, mint a gyógyszer maga? Én pl. ismertem olyan számomra nagyon kedves embert, akit okosnak és felelősségteljesnek ismerek, és aki nagyon limitáltan ugyan (napi 1-2 szál), de cigizett a terhessége alatt, mert egyszerűen képtelen volt leszokni, és jobban megviselte volna lelkileg a cigi megvonása (szorongás, idegesség stb.), mint amennyire károsítja a magzatot a cigaretta. Arról nem beszélve, hogy a passzív dohányzás is káros, ezt mindenki tudja, ennek ellenére van, mikor nem tehetünk mást, mint hogy elviseljük (pl. nálunk rendszeresen teledohányozzák a liftet, én meg a 10.-en lakom, úgyhogy kénytelen vagyok beszállni :evil: ). És mondok még egy példát. Voltam kapcsolatban heroinfüggőkkel, akik épp leszokóban voltak, metadont szedtek, amely egy ópiátszármazék, vagyis függőséget hoz létre és a magzatnál is ugyanúgy. Nos, volt ott olyan kismama, aki heroint nem használt, metodont szedett és így csinálta végig (felügyelet alatt a terhességét), mert nem tudott a metadonról leállni. Nyilván mikor megszületett a baba, nézték, hogy van-e elvonása és ha volt, kezelni kellett. De még mindig jobb volt, hogy szedte a metadont, mintha nem adtak volna neki (ugyebár ez receptre ment, vagyis az orvos döntése volt), és visszaszokott volna a heroinra...
Na a lényeg a lényeg, hogy ez a tilos dolog igen szubjektív, nem is mindenben van konszenzus, úgyhogy egyéni döntés, ki mit csinál, milyen kockázatokat vállal stb.

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus, tündéri a lánykátok.

Anita,
köszi a tippet.Nem ez az, de antikváriumban nálunk majd körülnézek hogy ebben milyen dolgokat írnak.

Nekem egy régi Spock-om van, még anyósomé volt, de vannak benne dolgok amikkel én nem nagyon értek egyet.

Az a baj, hogy Apci nem tud eljönni velem anyukámhoz.És kicsit félek.Jobb lenne ha ott lenne mellettem, de ez van.

Pumukli,
megnyugodtam, hogy nem csak nekem van még pici pocim.Mindenki kérdezi hol rejtegetem a babát?
Az a helyzet, hogy magas is vagyok és oda figyelek mit eszek.Így nincs is rajtam felesleg csak amennyit a baba magával hoz.Ezért nem feltűnő még, hogy lakik ott bennt valaki.Azért a nap végére a derekam megérzi hogy plussz súlyt cipelek.Viszont nem vízesedek, szerencsére.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!

Ismét egy gyors életjel! :)

Velünk minden rendben, tegnap voltunk UH-n, kis Ficánkánk nagyon jó egészségnek örvend, minden a legnagyobb rendben vele!
Hoztam nektek egy képet is róla, ezen már egész baba formája van:

Kép Brigi 24 hetes pocaklakó korában

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Harhaj!
Plusz rajtam sincs még!!!Mégis akkra a hasam!!!Jó elötte nem volt kockahasam,de azért nem mondanám h dagadt lettem volna....
Inkáb az leheth pici vagyok,és nem oszlik el :wink:

annus11
 
 


Brigi is csodacukorfalat :lol: :lol: Mennyi baba kép!!!Jaj de jó :lol: :lol:

annus11
 
 


Brigi kis tündér :)

Már alig várom, hogy lássuk a mi kis babónkat, még van addig pár hét, de lehet hogy felkeresek egy ismerőst, nőgyógyász, hogy magánrendelésen nézzük meg uh-val a pöttömöt.

Azt mondják az apukáknál is beindul valami hormonális dolog azért kötődnek a gyerekükhöz és azért olyanok már most, mintha kifordították volna őket :lol:

KépKép
harhaj
 
 


annus11 írta:Brigi is csodacukorfalat :lol: :lol: Mennyi baba kép!!!Jaj de jó :lol: :lol:


Köszönöm :)
Úgy tűnik kicsit ő is nagyobb az általunk számolt koránál, így a tegnapi uh szerint május 9.-re várható az érkezése! Átírod majd a táblázatban? Dokihoz 12.-én megyek legközelebb, a védőnőhöz pedig 22.-én.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Közben egy pici szünetet tartottam, mert anyukám és a huga váratlanul bekukkantottak vásárolni indultak, és útba esünk.

Annus:
Gartulálok a kislányodhoz!
Bizti nagyon édi kiscsaj lesz. Ésd a nevek is szépek.
Annus az Izabel nagyon jó választás, nekem is ez a rövidebb változat tetszik. Így is lehet anyakönyvezni?

Mozza:
Nézem itt a képeket, és olyan karakteres a baba arca.
Nekem apa azt mondta, hogy ne beszéljek már butaságot, ebben a korban mi az hogy kire hasonlít..pedig szerintem mi babánk tiszta anyukám (képet hamarosan teszek, ha sikerül).
És micsoda jó képek!!!!

Magzatvíz: (a csodakönyvtáramból idézek, utánanééztem):
„A legtöbb eset enyhe és átmeneti, mivel egyszerűen csak a magzatvíztermelődés egyensúlyának ideiglenes megváltozásáról van szó. Ritka esetben az anya cukorbajára is utalhat, vagy akkor is előfordulhat ha a baba nem tud eleget nyelni a magzatvízből. Érdemes rá odafigyelni, hogy tartósan megmarad-e a sok víz.”
Rövidítettem, de ez a lényege. Ne aggódj, rendben lesz.

Most pedig megkínlódok a képekkel.
Remélem sikerül. (Néha szégyellem hogy ennyire analfabéta vagyok ezekhez a dolgokhoz). Most jutott eszembe, hogy még magamról sem tettem fel képet, még pocimról se. Ezt is igyekszem pótolni.
:oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Kép Szeretném nektek bemutatni a lányomat, Nórikát:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi!

Várjuk a képet midkettőtökről :wink: Én aban a listában néztem amiket lehet anyakönyvezni.De lehet rá kérdezek.Max Izabella,legroszabb esetben...csak a Bella nem jön be nekünk :roll:


Huncutka!

Átírom!
Te nem akarsz járni szülésfelkészítőre a SOTE II-re?

annus11
 
 


A lábak:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Még ey utolsó: (ezen nekem anyukámra hasolít :oops: )

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Jaaaaaj huncutka, milyen aranyos Brigi ezen a képen :)
pingi
Veresegyház
 
 


Szép napot Mindenkinek :)

Hogy milyen Csoda Szépek ezek a lányok! :)

Boldog Szülinapot a Kis Tüncinek! Isten éltesse Sokáig!!!

Harhaj: Szorítok neked hogy minden Ok legyen Anyukáddal! Kitartás! Bioztosan megfog örülni neki ha megtudja hamarosan Nagymama lesz! ;-)

Tiltott dolgok: Nos én semmit sem tiltok magamnak mert ha valamit megkívánok azt megveszem és megeszem! :D vagy iszom Sőt eddig mióta várandós vagyok csak olyan ételeket vagy italokat (nem alkoholt persze :D ) ettem és ittam amit megkívántam szerintem ha egy nő ilyen állapotban megtílt magától dolgokat az kárt tehet a magzatbanl is de ez csak az én véleményem! De nekem mindig azt mondták/mondják amit megkívánok azt egyem/igyam meg!

Konyvel kapcsiban lehet hogy eléggé hülyének fogtok tartani de én meg ezeket a könyveket tartom hülyeségnek! Olvastam már én is sokfélét persze voltak benne jó dolgok de a legtöbbet hülyeségnek tartom! Én biztos nem fogok semmit megtíltani a kislányomnak semmit és én sem fogom burokba zárni! Sajnos engem nagyon óvtak még a széltől is a szüleim, rokonaim és most iszom a levét mert gyenge a szervezetem és minden betegség és nyavaja elér! Én ezt nem akarom az én gyermekemnél! Persze azért oda fogok figyelni a dolgok rendjére és főként a tisztaságra higéniára de nem fogom az melett elzárni a külvilágtól! Sokkal rosszabb lesz nagyobb korában! A neveléssel kapcsoban meg hát...... szerintem mindanjiunknak meg van a maga hozzá állása én mint már azt a múltkor is írtam eléggé engedékeny leszek szerintem mivel nem vagyok érzelmileg sem erős és egy ilyen kis pindur hamar levesz a lábamról! És ezen a könyv sem fog tudni segíteni bár mennyit és bármilyet olvasok mert ez az én egyéniségem amin seki nem tud változtatni!

Remélem senkit nem sértettem ezzel meg mert nem állt szándékomban én csak el mondtam az én véleményemet ezekről a dolgokról! Persze ahány ember annyi szokás és vélemény! Remélem tényleg senkit nem bántottam meg mert tényleg nem állt szándékomban!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


sziasztok!
Végre sikerült jönnöm :)
Közben ahogy visszaolvastam, sok dolog már aktualitását vesztette...

Kutyafüle,
az utolsó 2-3 hétben én is az utódommal fogok együtt fogok melózni, nem tudom, mennyi időm lesz netezgetni :( Majd össze akarom írni, hogy ha itthon leszek már a babával, miket lehet csinálni, pl. baba-mama torna, klub stb... minden napra legyen vmi, mert különben bekattanok :( Mondjuk a kutyasétáltatás miatt úgyis kell majd mennünk!
Én szedem még az Elevitet, sztm. inkább adottság, ki mennyit hízik, nem a vitamin függvénye (én. kb. 2,5-3 kilónál tartok, de még nem értem el a kezdeti súlyomat).

Zili,
végül kaptam gatyót a C&A-ban, örültem neki!

Harhaj,
az önkormányzati lakást megkérdezem neked este, akikkel együtt sétáltatunk kuttyot, azok ilyenben laknak. Azt hiszem, hogy az adott kerületben kell laknia x éve, ill. mint az albinál, fizetni kell a bérleti díjat - de este többet tudok majd.
Anyudnak sztm is nyugostan bele a közepébe!! Drukkolunk majd!

Novygirl,
valahol olvastam, hogy a vizesedés ellen jó a láb felpolcolása - én a melóhelyen is egész nap polcolom, kényelmesebb is így. próbáld ki, hátha bejön!

Tüncinek boldog szülinapot!!

Annus,
nagyon szép név az Izabel!

A 4d-s képek nagyon jók!!!

Nálunk a Csenge név leszavazva, valahogy már egyikünknek sem tetszik, persze új ötlet még nincs :?

na megyek, kotyvasztok tovább

emese1979
 
 


annus11 írta:
Huncutka!

Átírom!
Te nem akarsz járni szülésfelkészítőre a SOTE II-re?



De igen, akarok majd járni, de nem jártam még utána, hogy hogyan is működik ez! Eseleg Te tudsz már róla valamit? Te akarsz járni? Akkor mehetnénk együtt, illetve van még egy barátnőm, aki május elejére van kiírva és ő is oda jön majd, de neki sincs infoja... :)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Emese,
köszi, hogy így rákérdeztél.Szeretnénk külön menni mindenkitől, de viszont csak Apának van melója, ami egy albérlethez kevéske így jött az ötlet az önkormányzati lakáshoz.De ha májusig nem tudnak adni akkor megyünk anyukámhoz, ha minden jól megy.Ott az emeleti részen laknánk, külön 2 szoba, fürdő, nappali.Csak a konyha közös.

Picihencso,
köszi, holnap este beszámolok mit szól az údonsült nagymami:)

KépKép
harhaj
 
 


Én is teszek fel képet a mi Pici Napsinkról :d Bár igaz ez csak 2D-s

Kép

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Nagyon édik a képek!! :)

Tinu
Tüncinek nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :lol:
Márk + Anya
krém
 
 


Krém
egyáltalán nem zavaró a mikró magassága. Nem nagyon emlékszem, hogy kilötyköltem valaha is valamit.
pumuklii
 
 


Tinu

Rendben, ha megtalálom, elküldöm. Nekem mindenki azt mondta a szoptatás alatt muszáj szigorúbbnak lennünk, mint a terhesség alatt.
A cigarettáról nagyon rossz véleményem van. Nagyon elítélem azokat akik a terhesség alatt cigiznek. Tudom, hogy könnyű mondani, de mégis. napi 2-3 tejes kávét ittam Apor előtt. Mikor állapotos lettem, a szoptatás alatt és most is, kb. évente négyszer. Pedig imádom. A magzat vagy a baba érdekében mindent. A testvérem diabéteszes volt, imádja az édességet, nagyon komolyan betartott mindent, éhezett szegény, de egészséges babája lett és ő meg emiatt csinos lett. :) Mármint a fogyás miatt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A Tünde nevet én is nagyon szeretem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szülésfelkészítőre oda kell / lehet / javasolt járni ahol szülni fogok,vagy lehet bárhova?
(Esetleg több helyen is lehet, hátha különbözőek?)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Mindjárt rakok képet a szülinaposról. :) Csak át kell töltenem a képeket erre a gépre.

Minden babuci nagyon cuki a képeken, én már alig várom, hogy kintről is meg lehessen őket nézni. :wink:

Anika: én nem vagyok ilyen szigorú az emberekkel (legalábbis próbálok), hiszen mindannyiunknak más a nehéz. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Néhány kép, bocsánat, ha sok lesz, de egyelőre még "csak" ez az egy kinti gyerekem van, akit lehet mutogatni. :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu Gyönyörű szép kislányod van! És hogy örült a tortának és az ajándékoknak! Egyem is meg ilyenkor olyan Édesek hogy az ember meghatódik az örömükön! És nincs gyönyörűbb és szebb annál mint amikor az ember látja a szemükben azt a ragyogást azt a csillogást a szemükben amikor valamiért megörülnek!!! Ne haragudjatok lányok de most engem fogott el ez a meghatódás! Imádom a gyerekeket! És szerintem nincs is náluk szebb és jobb dolog az életben!!!!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Tinu, a kislányodnak boldog szülinapot. Milyen szép hosszú haja van. A kisfiam febuárban lesz 2 éves, és még mindig majdnem kopaszka :cry:

Kép
Kép
zili
 
 


Tinu Boldog születésnapot Tüncinek! :)

Mozza, annus hunccutka és aki még képet rakot fel a picurkájáról, nagyon aranyosak a babucik :)

mozza, szerintem az rosszabb lenne, ha kevesebb lenne a magzatvíz, egyik ismerősnek már a baba sarka nem ért a vízbe, annyira kevés volt a magzatvize :(

Én meg nem is vagyok kívánós, inkább csak az elején, mikor a tepertőt és császárszalonnát kívántam, de ez is csak a 4 évnyi fogyókúra, ill Norbi diéta miatt volt szerintem :)

Most is már majdnem egy hónapja nem eszem cukros ételeket, fehérlisztes kajákat és süteményt meg egyáltalán nem és nem hiszem, hogy ezzel valami kárt okozok a babámnak :), hiszen gyümölcsöt eszek, igaz inkább körtét, narancsot és banánt :)

Szopi terén, ha hasfájós egy baba, akkor marha nehéz rájönni, mitől az, mert pl én bármit ettem a lányom akkor is majdnem 2 hónapig este 6-tól hajnali 1-ig majdnem csak szopizott és ordított, egész nap semmi baja nem volt :)

Hirtelen ennyi jut most eszembe :)

Üdv.

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok !
Mindenkinek gyönyörü a pocaklakója ! Csak nekem kelle még sokat várni rá hogy ujra lássam ! 16 hetesen láttam utoljára és 27hetes leszek mikor megint láthatom !

Tinu : Gyönyörű a lánykád !!! És boldog szülinapot neki !!!

Suttogó : Nekem személy szerint tetszett, nem lehetünk egyformák !

Szoptatás : Az egyértelmü, hogy a babnak a legjobb az anyatej !! De mi van akkor ha az anya nem tud szoptatni ? Pl: egyik ismerősömnek csupa sebes lett a melle és iszonyú fálydalmat élt át még akkor is ha a fölsö hozzáért a melléhez ! Sajnos olyan gyerekorvosa volt aki ragaszkodott a szoptatáshoz és ezáltal elkezte nyomasztani az anyát a büntudat ! Azt hitte rossz anya mert nem megy neki ! Mikor elolvasta a suttogót rádöbbent van más módszer és attol ő még lehet ugyanolyan jó anya ! Így nem azt mondom, hogy halgassuk mindig a könyvekre, de néha nagy segítség lehet !

KépKép
anyettka
 
 


Tinu!

Tünci nagyon aranyos.És télleg hogy örült :lol:

Huncutka!
Keddenként van 14:30kor a felkészítő a 2.emeleten.Ha érdekel a pontos program akkor a SOTE oldalán fenn van.1 órától meg kismamatorna van a könyvtárban,az is ingyenes.Most lesz amúgy a 2.alkalom,szerintem gyertek ha tudtok!

Pingi!
Azért is érdemes odajárni ahol szülsz,mert azért kórházaknál más más szokások vannak,és ugye azokat is elmondják,meg meg lehet nézni a szülőszobát stb.Megismered esetleg a csecsemősöket stb.Szóval ez nem csak kifejezetten arról szól h légzőgyakorlatok stb.Legalábbis itt nálunk elég sok mindenről szó esik :wink:

Nagyon tutik az uh képek!!!Akkor ezek szerint a lányok vezetnek még mindig :wink:

Ma voltunk a tescoban,és vettünk kis plédet,2 bodyt és 3 előkét.50%kedvezmény volt rájuk.Nagyon örültem.A kis pléd is 750 Ft volt,szerintem tök jó!Ja és apcim választotta a bodykat :lol: Na és minden kislányt meg kellett nézni :wink:

annus11
 
 


Köszönjük a dicséreteket, tényleg nagyon édes volt, ahogy tetszett a lányomnak a torta. És már korábban is akartam írni, hogy én nagyon boldog vagyok, mióta megtudtam, hogy fiút várok, nagyon fel vagyok spanolva, de ennek ellenére aki kislányt vár, annak csak azt tudom mondani, hogy csodálatos érzés egy kislány anyukájának lenni. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus: megnéztem az anyakönyvezhető nevek listáját (le lehet tölteni a Nyelvtudományi Intézet honlapjáról asszem), és benne van az Izabel. :wink: Meg még az Izabell és az Izabella is. :) És az Iza, valamint a Bella is szerepel benne. Nekem mindegyik nagyon tetszik, de ha lányunk lett volna, sajna nem tudtam volna ezt adni, mert az én apjukomnak nem tetszik a "bella" rész.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: