Új privát üzeneted érkezett!

Éviék,
anniyra édesek a picik! Még 1x gratulálok a Gyönyörűségeitekhez! Köszönjük a képeket! :lol:

Twist,
majd szerdán lesz és ez az legnehezebb, de megvan a fele szerencsére, úgyhogy csak az egyik tanárhoz kell készülnöm, de baromi nagy anyag.

Dita,
nagyon szépen kihajtott :lol: Nekem is most virágzik 3 is. :lol: De ha most nem szárad el a szára, akkor azt nem kell majd levágni. Mindig csak azt, amelyik elszáradt teljesen. :wink:

i.kata
 
 


A páramentesítőről jut eszembe

Férjem múltkor mondta hogy a meglévő hideg párásító mellé veszünk egy stop pára készüléket, egymás mellé tesszük őket és ők majd lejátszák egymást közt... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó éjt! Ancsi vigyázz magadra!
Vendég
 


Az én orchideáim is virágoznak, nagyon szépek. Jó virágokat látni a tél közepén :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 

 
 

Monic,
na tessék, megmentettelek a laptetőtől, de nem direkt volt :wink:

Dita,
nekünk is van olyan, mert annyira párásodunk, hogy csöpög le az ablakokon a víz. :roll: De ha van benne tabletta, akkor jobb egy kicsivel.

Timejka,
úgy imádom a tejfölszőke gyerekeket, olyanok mint az angyalok :lol:

i.kata
 
 


Ancsi, akkor te hivhattál délután?? Tudtam volna valamiben segiteni. Bocsi de aludtam egy félórát mert kidőltem, iszonyat egy napom volt. Kitaláltuk a férjemmel hogy csináltatunk Oroszlánnak függönyt és nappali és szobája közé tessszük. Felfúrták a karnist, és leszakad a vakolat a plafonról. Azt hittem hogy a guta megüt. Na és ekkor muszáj volt ledőlnöm mert majd infarktust kaptam.


Évi, csodásak a babák, gyöngyörűek, hogy férhettek el benned, Úristen.

Nemone, nagyon szép pocakod és Réka lak is csodás.

Kép
pgsuska
 
 


Na, akkor elkészült a 34. heti pocakfotó is:

Kép

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Nemone, látod én megelőztem hogy milyen csini a pocakod, pedig csak utána tetted fel.


Moncsi, szép nagy a pockod, megmerem kockáztatni sőt bizti vagyok benne hogy hamarabb fogsz szülni mint az időpontod, lehet hogy nálam is??? :wink: Nagyon sokszor gondolom ám erre.

Kép
pgsuska
 
 


Zsuzska,
:D :D :D

Dita,
A katicát úgy szereztem, hogy az egyik barátunk Lajoskomáromban lakik, ahol van egy család akik Ausztriából felvásárolnak egész hagyatékokat, hazahozzák, és itthon a kertjükben csináltak egy nagy raktárt, ahol meg lehet vásárolni mindent (bútorok, étkészletek, szőnyegek...stb.). Szóval, ott találtam ezt a katicát, és csak 1500 Ft volt, pedig elég szép nagy darab. :wink:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Jó reggelt Csajok!

Katám, még egy kis erőbedobás és túlleszel azon a fél vizsgán! Mindjárt vége a vizsgaidőszaknak és jöhet a nyugalom:) Így jobb lesz belevágni a lombikba:)

Nemone, nagyon helyes a pocid!!!!!!

Tényleg, Zsuzska és Nemone, nektek lehet, hogy egyszerre jönnek a picik világra!:))

Zsuzska, mi volt a belgyógyászaton és a szülésznőnél? Cukrod rendben van már?
Vendég
 


Ditus, köszönjük az Évi képeket, csak most láttam őket! Nagyon szépek az ikrek, annyira gyönyörűek és egészségesek!:))) Gratulálok megint Évikének!!!!

Monic, a pocid nagyon szép!:)
Vendég
 


Kép

Tök jót aludtam - (egészen 5ig amig meg nem szólalt az óra) elfelejtettem lekapcsolni, aztán a párom telefonügyeletet tartott. De ma szerencsére nincs sok dolgom. Most is még az ágyban henyélek. Sajnos az ikreimről nem álmodtam, vagy legalábbis nem emléxem rá. :roll: Ja és apa csinált reggelit. Most már biztosan tudom, hogy kell néha (sokszor) veszekednem vele és akkor egy ideig ki van nyalva még a popóm is (na ez azért túlzás, de jó volt kimenni a konyhába úgy hogy már várt a kaja, persze a romok eltakarítása már az én dolgom lesz, nem akarok telhetetlen lenni. :) )

KATA
Akkor azt mondod, hogy amelyik virág elszárad, vagy elfonnyad csak a virágot vágjam le róla? Nem igazán értek a szobanövényekhez, bár némelyik egész jól el van nálam. Van még vizsgád? Azt hittem már vége.

Hogy hogy ennyire párásodik mindenki? Nálunk nincs pára, pedig egy légtérben van a konyha szinte mindennel, mert csak a nappaliban fütök és a szobák ajtajai nyitva vannak, hogy bemenjen a meleg oda is. Ha főzök az ablakokon nekünk is folyik a víz, de ha végeztem meg néha közben is ki-kinyitogatom az ajtót és kiengedem a gőzt, párát, és utána még inkább száraz is a levegő minthogy párás legyen.
Boni ez jó ........ férjed jópofa! :)

NEMONE
Egyedi darab és nem volt drága. Tecc Ditának, a pocid nemkülönben. Napról napra nagyobb.

SUSKA
Szent Kleofás. Hogy a fenébe történt ez, akkor most mit csináltok, remélem nem kell az egész szobát újraglettelni meg festeni. Én vagy 20 káromkodás közepette biztos agyhugykövet kaptam volna, te is jól tetted, hogy inkább lepihentél megnyugodni.

dita75
 
 


Timejka!
Remélem nem sértődtél meg, de annyira jól jött ki az egész! :lol:
Köszi a Bence képet, most már megvannak Évi babái is azokat is felteszem Bencével együtt. Még Denika babájára várok és akkor teljes lesz a kép.

Ancsi!
Van képed Lóciról?
Remélem már jobban érzed magad lelkileg egy kicsit megnyugodtál.

Vicky!
Te nagyon sunnyogsz! :wink: Tán bekaptad a legyet?

Kép

dita75
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Zsuzska,

elhiszem, hogy az inkfartus kerülgetett :cry:
Nem tudom mikor szülök, eddig nyugodt voltam, hogy Danika befordult, de valószínű ezt csak pillanatnyilag megmutatta a doktor bácsinak, hogy tud ő olyat is, mert most határozottan érzem, hogy megint keresztben fekszik bennem.
Azt mondják, hogy a 32. hét után már nem nagyon forognak a babák mert nem férnek el, az én fiamnak úgy néz ki semmi sem akadály.
Azt, hogy mikor szülök nem tudom, szerencsére a méhszájam is mindig zárt és nem is keményedek soha. Max a vérnyomás miatt szülök majd előbb, de mostmár az is rendeződni látszik.

Nemone,

nagyon szép a pocid és a szoba is gyönyörű. Öröm lesz oda Rékának megérkezni. :wink:

Dita,

tényleg sűrűbben kell veszekedned a pároddal ha ez ilyen jó dolgokat vált ki belőle :wink: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára monic80 2009.01.17 08:43-kor.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Boni,de megnézte,csak utána nagyon "elkanászodott "a helyzet és ő nem mondott semmit,csak,hogy majd a dokimmal megbeszélem. Őszintén nem is nagyon figyelt,közben vmi műtétmegbeszélés miatt telefonálgatott. Egyébként rendi volt,de nagyon érezhető a dokiknál,hogy csak a saját beteg a fontos....
Most várakozó állásponton szenvedgetek (ma még egy koncertem is van),de addig használok egy gyógyszertári Nystatinos kúpot,ezt szokta adni a dokim.
Zsuzska,én voltam,de már nem fontos,csak mivel ismered,elakartam mesélni ezt a faragatlan orvost,aki közös ismerősünk.
Lányok,olyan szépek a pocik és nagyon ügyik vagytok,hogy nem híztok. Tudna vki nekem egy jó kis diéta tervet küldeni,mert én már hozom a formám,olyan lufifejem van,hogy csuda. :oops:
f.ancsi
 
 


Éviék,
gratulálok a két kis csöppséghez, nagyon édesek :lol: Apa is rögtön kérdezte, hogy nekünk biztos nem ikreink lesznek? Mondtam, hogy most nem :lol:

Monic, Némoka
nekem nem is tűnik olyan nagynak a hasatok. Ok, tudom, van még 2 hónap, és majd lesz még nagyobb is :lol: Emlékszem, nekem az utolsó két hétre kellett új gatyát venni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ancsi,

remélem a kúp segíteni fog.
Én nagyon sok gyümölcsöt eszem január 1 óta (soha nem voltam nagy gyümölcsevő) és ennek hatására állt meg a súlyom, sőt, fél kg még le is ment az idén. Amúgy rendesen étkezem, max a 3. tányér marhapörköltet már nem szedem ki magamnak :oops: :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Linácska,

tényleg azt mondják, hogy az utolsó hetekben nő nagyot a pocak. Remélem nem kell új nadrág hozzá, megfogadtam, hogy kismama rucit már nem veszek többet. :wink:
Cukrod hogy áll?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic,
igazából nem tudom hogy áll a cukrom, mert tegnapelőtt este a pizza után meg akartam mérni, hogy úgymond belefért-e még így feles lisztből. Fele búzaliszt volt. És valahogy olyan jól sikerült megszúrni az ujjam, hogy tövig belenyomtam a tűt. Recsegett az egész. Na ez nálam egy kicsit betette a kaput. Mondtam, hogy most egy-két napig biztosan elő sem veszem. Annyira rosszul lettem, hogy le is kellett feküdnöm. Amúgy egyébként jó, max. egy-két rosszabb érték csúszik be néha.
Írogatok egy 2009 augusztusi babás topicba is, és ott van egy lány, akinek éhgyomorra 6,8 lett. Már vagy 2 hete, és még mindig csak jövő héten megy cukorgondozóba. Azért változó, hogy mennyire veszik ezt komolyan az orvosok. Nekem még pl. nem volt a 11 hét alatt egy teljes vérkép vérvételem...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ancsi
Nincs is lufi fejed. Láttunk a tévében is ami eleve kövérít és nagyon csini vagy. Abban a fekete gúnyában nem is látszot a pocid sem, úgyhogy jössz nekünk két fotóval. Pocifotó és Lócifotó! Várjuk!

Monic
Pedig én még meg is írtam Csibinek, hgoy befordult Danika. De ha ő ringlispilt játszik akkor még visszafordulhat. Kis izgága!

Linacska
Csibinek is az utolsó hónapokban hatalmas volt már a pocakja. Látunk mi még itt jó nagy pocikat. Én Évin még mindig ki vagyok bukva, mivel láttam életben hogy milyen kis törékeny alacsony lányka hogy fért benne el ilyen nagy két baba??? :shock: :shock: :shock: És annyira gyönyörűségesek, teljesen ki volt simulva az arcuk szép rózsaszín bőr? Pár órás babáknál még nem láttam ilyet! :roll:

Amikor a nővérem szűlte az első babáját akkor még tévén keresztül mutatták őket, és amikor megláttam, azt mondtam fúj de rondaság, ez biztos nem az Andi gyereke. Nem is akartam megnézni az ismétlést, mert ugye egymás után mentek a babaképek és amikor lejárt úrja kezdődött az egész. Aztán mikor hazahozták akkor néztem, hogy biztos kicserélték a gyereket, mert a képen baromi ronda volt, otthon meg csudaszép. :lol: De nem szóltam, nehogy észrevegyék és visszacseréljék a képernyőn látott csúfságra! :wink: :lol:

dita75
 
 


Sziasztok!

Egy csöppet lemaradtam.... (igyexem visszaolvasni)

Évi!
Szívből gratulálok nektek!!!!
Olyan csodaszépek a babáitok, h az vmi hihetetlen!!!
Kép

Nálunk meg az van, h a jobb oldalon egy 19mm-es, a balon egy 13mm-es tüszőcske érlelődik.
Vasárnapig szúrom tovább a Merit, vasárnap este 8-ra megyek az ügyeletre és kedden megtörétnik végre.... remélem, h már 3an jövünk haza! :wink:
Csak ekörül jár az agyam.... :roll:

babszika
 
 


Jó reggelt!

Monic,
Csütörtökön a szülőszobalátogatáson a szülésznő azt mondta, hogy a babák akár az utolsó napon is befordulhatnak, így semmi akadálya, hogy Danika ennyit mozgolódik odabent! :wink:

Dita,
Akkor tényleg gyakrabban kell majd a párodra pirítanod! :wink:

Ancsi,
Remélem, azért ettől a kúptól is enyhülnek majd hétfőig a tüneteid!

Lányok, köszönöm szépen a szoba dícséretet, bár tudom, hogy a kiságy színe nem illik oda, de nem voltam hajlandó 20 eFt-tal többet kiadni csak azért az ágyért, hogy egyforma színű legyen a bútorral. Ja, és ami a képen nem látszik, hogy a másik sarokban a mi ágyunk is olyan színű, mint a kiságy, így nem üt el azért annyira. Azért alakult így, mert 2 éve lecseréltük az összes bútorunkat, egyedül a franciaágyat nem, hiszen nem volt semmi baja.
Ma elkezdtem kimosni Réka takaróit, törölközőit! :lol:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


NÉMÓKA
Én mostanában nagyon sokat nézem a Deko tévét meg a Viasaton van az a műsor amikor lerombolják a házakat és teljesen újat építenek felszerelve, bebútorozva. Ott is látom, hogy keverednek a stílusok nemcsak a lakáson, hanem szobán belül is úgyhogy nagyon is divatosak vagytok. Nálunk ugyan szobánként változik, de ahány szoba annyiféle. Nálunk a hálóban bükk, a gyereknél kék és bükk, a nappaliban fekete bútor van, a konyhában fehér, az előszobában meg éger. :roll:

dita75
 
 


Babszika
A 19-est nekem már megrepesztették, remélem a 13milised is behozza a lemaradást és akár ikrek is lehetnek. Ilyen csodababák láttán gondolom mindenki kedvet kapott az ikerbabákhoz! :wink:
Drukkolok, hogy min. eggyel többen mehessetek haza! ++++++++++++++++++++

dita75
 
 


Na én teszek valamit a latba, mert mindjárt hazajön a párom és még a reggeli maradványokat sem raktam el. :oops: Pápá

Kép

dita75
 
 


Jó reggelt!

Némóka,
nagyon helyes lett a gyerekszoba.

Dita,
nem is kell levágni az elszáradt virágot, mert le fog esni 1-2 nappal az elszáradás után. Viszont ha az egész szár elsárgul, kiszárad, amin volt mondjuk 5-6 virág, azt majd levághatod. De ritkán száradnak el teljesen ezek a szárak.

i.kata
 
 


Némó!
Sztem, ha a ti ágyatok is olyan, akkor kifejezetten jól mutatnak együtt..... És abban is igazad van, h nem attál ki több pénzt érte! :wink:

Az orchideás csajokra most irígy vagyok!
Mert én gyáva vagyok hozzá. Mindenki azt mondja, h extra igényesek és .... ez engem megrémített :oops:
Mert a kaktuszra meg mindenki azt mondja, h igénytelenek, közben meg .... állandóan kommandózom velük, h mindegyik jó helyen legyen és jókor kapjon oldatot...stb. (de megéri, mert csudiszépek nyáron)

dita!
tényleg már repesztik a 19-est? :shock:
én bevallom őszintén, h nem csak a csodababák láttán, de örülnék az ikreknek. Ugyanis a férjemmel anno csak egy babát terveztünk, de úgy vagyok vele, h inkább legyen egyszerre 2, mert én többször nem bírnám lelkileg ezt az egészet.... :oops: :roll:
a drukkot elfogadjuk!

babszika
 
 


Babszika, két tüsző, az szuper!!!! Bárcsak egyszer nekem is kettő érne már meg:) Drukk vasárnapra és keddre is!:))))))+++++++++++++
Ditus, naná, hogy kedvet kaptuk az iker babákhoz!:)

Nemone, meseszép a gyerekszoba. Azok a fordos szépséges ágyneműk is nagyon ottvannak!!!! :wink: Harjá türcsi mosás Rékának!
Vendég
 


Twist!
Köszi!
Azért a 2 tüsző kérdésében tuti a pcos is sokat "segít" :roll:

babszika
 
 


Babszika, hogy áll a szavazás, lezárult már?
Tényleg a PCO nem is PCO, hanem PCOS? Juj, tényleg, így van a holnapján is. Mindig rosszul mondom és írom.
Nekem a PCOS nem segített eddig még a sok tüsző érlelésében (SAJNOS!), mert mindig csak egy volt eddig. Annyira fura ez a pcos, mert cisztám sem volt még soha stimuktól, meg több tüszőm sem. Nem is gondoltam volna, hogy nekem ilyen betegségem van. Olyan érdekes ez.......
Babszika, te is diétázol, meg sportolsz? Esetleg MET-et is kell szedned? MIóta tudod a pcos-t?
Vendég
 


Sziasztok csajok,

Már vadul főzök a konyhában, tartozom nektek egy pocakfotóval ugye?? Na ma pótolni fogom. Nekem az utóbbi napokban nagyon sokat nőtt a pocakom sztem, de majd ti megállapitjátok.


Ditus, most képzeld el, itt fekszem a fejem felett látom a betont a plafonon. Épp hogy mindennnel készen lettünk leomlott a vakolat, hála Istennek nem nagy helyen, de akkor is.


Twist, az a jövőheti programom lesz. A cukrom most stagnálni láccik de mindig alkot valamit, sztem ez lesz a végéig.


Linácska, ez szintén orvosfüggő hogy mikor néznek nálad vért. Itt Tbányán ahol lakom szinte soha, na jó talán kétszer, de itt úgy futkosnak a kismamák tizes cukorral boldogan hogy öröm őket nézni. És senki nem foglalkozik velük, hát kialakult mondják. Aztán csodálkoznak miután megszülték a négy és fél kilós babájukat hogy a placenta annyira szétment a cukortól hogy a felét benne is hagyják a kismamába, hogy a szülés után kelljen még egy egészségügyi kaparást csinálni, mert akkor jönnek rá hogy ez a kismama is sajnos cukros volt. Nálunk ez divik itt vidéken. Épp mondtam a férjemnek is, hogy én még a kabátomat sem merem itt levenni nem hogy megnézzenek a dokik, lehet hogy megint uri pi..nek tartott de lec@rom. :wink: :lol:

Kép
pgsuska
 
 


Twist!
A pco - a sok cisztás petefészek
A pcos már maga a tünetegyüttes (IR-rel, szőrösödés, ...stb.)

A diéta és sport mostanság héttérbe szorult, de alapesetben igen. :oops: Én 20kg-tól szabadultam meg....
2007. aug-ban lett papírom az IR-ről és a pcos-ről.
3x850 Meforalt szedek.

Zsu!
Azért ez nagoyn kemény!
Kialakult???? :shock: Húúú..... ez aztán a magyar egészségszolgáltatás!

babszika
 
 


JA és a szavazás behalt.... nem lehet szavazni, mert vki feltörte a rendszert.... gondolom, újraindítják.... :evil:

babszika
 
 


Linácska,

nekem a 10. héten néztek teljes vérképet, azóta a védőnő csak a 32. héten kért egyet, de nekem a pajszmirigy miatt 4-6 hetente mindig leveszik a teljes vérképet is, a belgyógyűszom azt mondja, hogyha szúrnak akkor legalább legyen minden megnézve.

Babszika,

nekem 24 mm felett repesztették a tüszőimet. Hajrá ikrek :wink:

Nemone,

engem nem zavar, hogy a kiságy más színű, nálunk is ez van, csak a bútorok a világosak, a kiságy pedig a sötétebb.
Jó mosást, már én is úgy szeretném, de addig nem kezdem el amíg neincs meg minden ruha, hogy színek szerintem tudjam őket mosni.

Dita,

jó főzőcskézést. Én hurka-kolbászt sütök,annyira durva, hogy sosem szerettem, mióta meg terhes vagyok állandóan azt ennék :oops: Így nekem nagyon jól jön ez a disznóvágásos időszak :wink:

Zsuzska,

várom nagyon a pocakfotót, neked is jó főzést.

Kata,

ez az utolsó fél vizsga is jól fog sikerülni, mert te nagyon ügyes vagy és megbírkózol a hatalmas anyaggal :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Itt vagyok, csak ma írtunk angolból és tegnap még tanultam. Jó hosszú leszek, mert mindenre reagálni szeretnék.

dita: Nem hinném, hogy terhes vagyok (bár isteni lenne), nem is tudom, hogy mi legyen a teszttel. A legutóbbi 25 napos ciklusom után most tanácstalan vagyok. Vissza kéne mennem ha megjön, de lassan nekem is be kell vetni a praktikákat. Az orchideád olyan, mint az enyém. :) Mi még csak most vágtuk vissza.

mara, dita: A Ceresit nekünk is volt még az albérletben és volt, hogy pár nap alatt 1 liter vizet összeszedett! Nagyon bevált.

évi: Ezek a gyerekek gyönyörűek. Nem is látszik rajtuk, hogy még csak most születtek. Olyan formásak és kisimultak. A pocak meg....hhhhhúúúúúúú. Nem semmi terhet cipeltél már a végén.

nemone: A babaszoba nagyon szép lett, ügyesek vagytok. És a babakocsi is szuper. És a pocak is szééép természetesen.

monic: Nő az a pocak :D

twist: A pco is létező dolog. Ilyen mindenkinél előfordulhat, bár a dokim azt nem mondta, hogy miért. Annyit mondott, hogy ha mensivel kiürül, akkor nem a szindróma. ha marad akkor meg az. Nekem olyan 5-6 tüszőm szokott lenni, az első stimum ezért ment a szemétbe.

boniko: Férjed poénja nagyon tetszett. :D :D :D párásító kontra páramentesítő

Én orchideáim most kezdenek leesni. Remélem hamar lesz rajta új virág. Babszikának üzenem, hogy egyáltalán nincs a virágokkal macera. Pláne, hogy nálam a párom ásztatgatja őket. :) Egy héten egyszer beteszi őket a csapba és amikor megszívták magukat, akkor meg vissza.



vicky79
 
 


még a végén meglepem magam orchideával :oops: :roll:

babszika
 
 


Küldök a virágaimról képet:

Kép



vicky79
 
 


húúúúúúúúúúúú, de gyönyörű!

babszika
 
 


Képzeljétek, délelőtt meghalt a férjem nagymamája. Úgy sajnálom, mert nagyon szerettük egymást. Ő volt a családban az én egyik szövetségesem, nagyon jó fej volt a mami. Remélem segít majd az égből is, és küld hozzánk egy babát. :cry:

Amúgy az én orchideám is most nyílik, álomszép hófehér virágai vannak. Ez annyira igénytelen, hogy el sem lehet mondani. Mondjuk én vagy 10 tövet tönkretettem, mire rájöttem erre. A többieket halálra locsoltam és gondoztam. Mígnem megfeledkeztem az utolsó tőről, nem is törődtem vele, aztán mikor eszembe jutott, már hozta a gyönyörű virágokat. Lényeg, hogy sok fény érje, de nap sose, mert arra kényes, és víz soha ne álljon alatta. Tök egyszerű. :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Suska!

Egy pocakfotó? Dobd fel kérlek a napomat! Ígért még valaki ilyent? Nem ám elsunnyogni!!! :roll:

KépKépKép
bikfy
 
 


Bikfy,

fogadd őszinte részvétem a nayi miatt :cry: :cry:

Nekem 3 tő orchideám van, abból a legrégebbi kb 4 éve folyamatosan virágzik. Semmit nem csinálok vele, ha úgy látom, hogy haldoklik nyakonöntöm vízzel és ezt úgy hálálja meg, hogy egyfolytában virágzik.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Szia Moncsi!

Én is nagy orchidearajongó vagyok, nekem is sok van és volt is már. Különböző fajták. 2x volt cymbidium orchideám, ami gyönyörű volt. Kb. 15.000-be kerül egy tő, de én azt nem tudtam tartani. Sajna tönkre ment. Aztán volt még csónak orchideám, lepke orchideám. Talán a phalaenopsis-okat a legegyszerűbb tartani. De tavaszra bitzi megint veszek egy 2-3 tövet. :oops:

KépKépKép
bikfy
 
 


Bikfy
Nagyon sajnálom a mamikát! :(

Vicky
Most akkor teszteltél vagy sem?
Szép a virág!

Az én legszebb virágaim a költözéseket sinylették meg. Volt 3 csodás pálmám, vitorlavirág, futó..... nem is sorolom nagyon sok féle növényem, és szegények 1-2 évig elvoltak aztán az új lakásban már esetleg más volt a páratartalom vagy kevesebb fényt kaptak, (de mindenesetre a régi helyéről el lett mozdítva) fel is adták a harcot, pedig némelyik nagyon szép volt. A kakaópálmámat sajnálom a legjobban tudjátok az az amelyiknek a törzsét meg kell csavarni mint egy hajfonat úgy néz ki és szép nagy levelei vannak (jó drága is). Amikor az tönkrement még sírtam is talán! :(

Babszika
Nyugodtan vegyél, Én az egész részt amin a virágok voltak levágtam, mert elszáradt, és betettem az ablakba, nem is nagyon locsoltam, és most amikor jobban elhúztam a függönyt a karácsonyfabontás miatt látom, hogy vannak rajta virágok!

Na megjöttünk a családi ebéd-vacsoráról. Ettem egy 2x2cm husit és jól is laktam.
Gyerekek a férjem fiát látnotok kellett volna ... evett egy jó nagy tányér vadast gombóccal, utána a papa vadpörköltjéből ami olyan erős szokott lenni hogy tüzet lehet okádni, abból konkrétan 3x is szedett neki a papa. Aztán mindezt letolta néhány sütivel. Még nézni is rossz volt, a párom is csak fele ennyit evett mint a 11 éves gyerek. Elképesztő! :shock: Már én rosszul voltam csak a sok kaja látványától. :roll: Végre itthon vagyunk, mert utána meg elkezdett a papa a mamával politizálni, azt a férjem gyorsan leállította, erre elkezdtek a tévéműsorokon vitatkozni. A papa szerint a Bunkó Dániel egy értelmes ember, a mama egyből lehurrogta, hogy az az ember nem normális. Aztán a papa vissza, hogy normális az csak így állítja be a média.... és ment, ment a vita, már a végén azt lestük, hogy mikor kerül elő a nagykés úgyhogy felálltunk és inkább búcsút vettünk. Szegények annyira unják magukat, hogy egyfolytában a tévét nézik, és minden ami abban megy összevesznek rajta! Nemhogy inkább megkérdezték volna, hogy mi újság az unokájukkal. Észre sem vették, hogy a szemüveget nem hordja, fogalmuk sincs milyenek a jegyei. :shock:

Suska
te kis úrinő! :lol: ne törődj az ilyesmivel. Figyu itt Palotán is van terhesgondozás, de én sem fogok idejárni, mivel eleve a gépek is tök elavultak. Még ha lenne is normális doki, mi értelme ha az ultrahang gép olyan mintha bemennék a céghez és lefénymásolnám a hasamat kb. :roll:
Megmaradok én a szfv-i dokkeremnél, feltéve ha elvállal, mert nagyon sokan járnak hozzá is, meg a másik kedves dokihoz is akit ismizek. (a kacsintós Barna) Mi eleve nem kockáztathatunk, mert nálunk nem úgy van, hogy ha esetleg valami baja lesz a babónak, hogy na majd úgyis jön utána a másik. Itt ugyanis azt szokták mondani főleg a vénasszonyok. Hú de nem bírom az ilyet! :x

dita75
 
 


Bikfy,

nekem csak a 4-5 ezer Ft-os orchideáim vannak, a 3-ból eddig mindhárom tartja magát. A mi családunkban a testvérem nagyon orchidea tartó, neki 15 töve van, mindenféle.

Vicky,

hogy sikerült az angol? Hogy érzed?
Nagyon szép az orchideád :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


DIta,

jó étvágya van a férjed fiának :shock:
Nálunk a nagyszülők szerencsére érdeklődnek az unoka felől, minden eseményével képben vannak.
Megint meggyes sütit sütök, az a poén, hogy csak én kívánom. Majd fénypostán küldök belőle. :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Zsuzska,
még egy kérdés: a kórházban mikor voltál, volt arról szó, hogy esetleg valamelyik édesítőszer nem ajánlott terhesen? Én ma olvastam el az enyémet, azon az van, hogy édesítőszertartalma miatt egy 70 kilós felnőttnek max. napi 12 szemet lehet enni. Én 6-ot szoktam, de lehet, hogy babásan az is sok? Ehhez nem értek, csak úgy elgondolkodtatott.

Nekem összesen egyszer virágzott az orchideám. Azt mondták, dugjam el egy időre a spájzba, sötétbe, és mikor újra előhozom jó körülmények közé, akkor majd fog. De nincs szívem hozzá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

én már legalább 7 éve csak édesítőszert használok, cukor nálunk 2 év alatt fogy el talán 1 kg. Én nem hallottam olyat, hogy káros lenne :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Linácska
Sztem a norbisat ezer százalék, hogy lehet enni amennyit csak akarsz! Én azt főleg azért szeretem, mert olyan mint a porcukor és ezáltal mindenféle kajához lehet használni, sütéshez, főzéshez, vagy akár rászórni a derelyére. :wink:

Monic
Azért ők is szoktak néha érdeklődni, csak tudják, hogy jó hírre nem számíthatnak felőle, így nem akarták elrontani az estét, de ezzel a másik témájukkal is sikerült, és sztem tök mindegy hogy miről beszélnek, mert annyit vannak együtt mióta nem dolgoznak, hogy már nagyon únják egymást, és csak vitatkoznak mindenen! :roll:
Majd talán mi is ilyenek leszünk öregségünkre.... bár anyumék nem ilyenek. A nevelőfaterom eleve egy csöndes ember ha akarna sem tudná felemelni a hangját, még sosem hallottam kiabálni. Ha ideges akkor is csak gyorsabban beszél de nem kiabál.

dita75
 
 


Moncsi!

Gondolhatod, mit éreztem, mikor az a drága tönkre ment. Úgy vagyok, mint Dita, tán még sírtam is. Mindkétszer a szülinapomra kaptam, és annyira gyönyörű volt, betöltötte a fél szobát. Valami nem tetszett neki, nem tudom... Na én azóta vagy a Tescoban veszem az orchideát, amikor leárazzák, vagy a piacon, ahol kb. 2500 Ft-ért már kapható. Úgy vagyok vele, hogy kb. egy csokor virág ára, és amíg az 1 hét alatt elszárad, addig az orchidea legalább 2-3 hónapig nyílik. És úgy feldobja a lakást, nagyon szeretem...

KépKépKép
bikfy
 
 


Lehet, hogy mi is ilyen öregek leszünk :?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Bikfy,

a testvéremnek is volt nagy orchideája és neki sem maradt meg. Az övé is jó drága volt, lehet, hogy a nagyoknak valami különleges kezelési módja van?

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: