Új privát üzeneted érkezett!

Bébikaják - amire én még apró gyerekkoromból emlékszem, hogy nagyon imádtam, az valami narancsos tejbegríz volt. Biztos tényleg finom lehetett, ha így megmaradt az emlékezetemben, de az ízére már nem emlékszem, csak arra, hogy imádtam.
Mostanában nem kóstoltam ilyesmiket... :wink:

Éjszakák: szerencsére nekem nem kell felkelnem pisilni, de ha egyszer reggel valamiért felébredek (legyen 5 óra, vagy 8, vagy akáhány), akkor aztán tuti nem tudok visszaaludni, mert olyan éhség jön rám, hogy csak na. Ma jól jártam, mert a szokásos menetrendben ébredés, reggeli, aztán a "hoppon maradás", hogy nem tudunk elindulni a jégpáncél miatt. (Hegyen lakunk, a tisztított főút legalább 500m...) Úgyhogy reggeli után sms a főnöknek, kollégáknak, aztán visszaalvás 10-ig. Hmmmm... de jó volt! :lol:


Bocs, irdab, tényleg félreértettem (nem tudtam, melyik keddről beszéltél...- a jobbik eset jutott egyből az eszembe).

Kép

Kép
hmbori
 
 


[quote]M írta:ilyen az a törpeorrú nyúl??? Az a sima törpenyúl? Vagy valami más?

-Nem törpeorrú! :) A nyuszi törpe,az orra "kos"!Nem a legkisebb nyuszi,nem toy!
Kép róla!
Kép
Kép
Noki nyuszója,meg kisebb fülű és álló!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


kandi72,
szerintem Anettoo irogat a júliusi topicba is. Én nem, mert én abszolút augusztusinak érzem magunkat. Először is úgy számoltam, azért kezdtem el ide irogatni, aztán a doki kitalálta a júli 26-ot, de én nem hiszek neki! :roll: :D Tuti augusztus lesz belőle - de hátha a hétfői uh-n módosítják is a dátumot. Most egy kicsit kakukktojásnak érzem itt magam. :oops:
Néha beleolvasok én is a júliusiakba, de totál nem tudom követni, itt azért jobban képben vagyok.

Képzeljétek el, milyen furcsa dolgok vannak a világon.
Tavaly kiderült egy kolléganőmről, hogy totál ugyanazon a napon születtünk, nemcsak hónap-nap, de még évben is. :shock: Mivel nem közvetlen kolléganőm, hanem ráadásul másik városban is dolgozik, iwiw-en vettem fel vele a kapcsolatot, mert még soha nem találkoztam olyan emberrel, akivel azonos napon születtünk.
Na, a második megdöbbenés ekkor ért: nézegettem a képeit - hát az esküvőnk is ugyanazon a napon volt - év, hónap, nap stimmel! :shock:
Ez már másfél éve volt, azóta nem írtunk egymásnak, de nekem most eszembe jutott, megkérdezem, nem vár-e ő is babát? És képzeljétek:DE! :shock: Ő már a 14. hétnél tart, tehát kb. 2 hét különbség van köztünk.
Ti hallottatok már ilyesmiről? Annyira hihetetlen számomra! Bár azok után, hogy az esküvőnk egy napon volt, szinte sejtettem, hogy most is ugyanaz fog történni velünk, ezen már egy kicsit kevésbé lepődtem meg, de azért így is nehéz elhinni!

Kép

Kép
hmbori
 
 

 
 

kandi72 - hát nagyon ari ez a nyuszi!
Hogy bírod ki, hogy ne nyúlj hozzá? (Vagy az nem Te vagy? Akkor bocs.)

Kép

Kép
hmbori
 
 


Láttátok, hogy már megnyílt a 2009 szeptemberi topic is :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kandi
Az enyém ilyen :D
Kép
Itt még picurka volt :D

Kép
noki&potyi
 
 


Madaran
Végeztem az értékelésekkel :lol:
Még jü, hogy csak 15 gyerek van az osztályban :wink:
UH-ra, orvoshoz hétfőn, 19-én megyek. Már várom, hogy láthassam Borsót!

Cscsi
Jó munkát a szakdolgozathoz! Milyen témában írsz?

Kandi
Irigyellek a napközbeni alvás miatt :oops: :wink:
Én aug. 5-re vagyok kiírva :wink:
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Én is vagyok csak olvasó üzemmódban. Annyira szarul voltam, hogy nem volt semmi erőm a gép előtt ülni.

Nekünk is van bent egy szoba cirkálónk bolognese, ő sem egy nagy darab eb, viszont mindent eltűr a lányomnak pedig amikor született kizártuk a szobából, és féltékeny is volt egy kicsit de sosem bántotta volna Jázmint. Sőt mostmár imádják egymást, Jázmin ráfekszik a főldön birkózik a kutyával és mindent enged neki. Szerintem az a lényeg, hogy az állatot se hanyagoljuk el, és akkor nem lesz féltékeny és nem bántja a picit. Meg én állandóan fürdetem és jár ki ellenőrizni az állatorvos nincs-e valami betegsége.

Nagyon édes nyuszika !!!Én is imádtam kiskoromban.

Bébikaja: szerintem az univer sütőtök marhája is nagyon fini a lányom imádja. Én még szoktam venni junior kaját és még a sütőtököt is megeszi aminek én nagyon örülök, mert ha olyan kaja van amit nem szeret akkor azt szívesebben megeszi. Viszont olyan érdekes, hogy a bölcsiben meg bármit elétesznek megeszi. Itthon meg válogat kiveri a hisztit, hogy nemkéri, nem értem, hogy miért van ez pedig mielőtt bölcsis lett mindent megevett itthon is.

Kép
Kép
beusmimi
 
 


Bori,
ez érdekes lehet. Személyesen amúgy ismeritek egymást?
Én Lilit az osztálytársammal szültem együtt. Aztán megtaláltam az ált sulis emlékkönyvem, és ő pont azt írta bele, hogy ha majd az évek múlva összehoz a sorsunk, ne felejtem el, hogy osztálytársak voltunk. Amúgy nem voltunk nagyon jóban akkor, igaz rosszban sem, most meg egy szobában feküdtünk kettesben a babákkal. Az osztálytalálkozón mondtam is neki, hogy várjon meg a szüléssel, bár egy héttel korábbra volt kiírva. Én 2 nappal hordtam túl, ő meg vagy 8-cal, úgyhogy 1 nappal utánam szült. És azóta tök jóban vagyunk, együtt jártunk babaúszni, sétálni...

Alvás: Én éjszaka többször ébredek, mert Lilivel alszom, és takargatom. Aztán egyszer kelek pisilni, egyszer meg utrogestanozni. Aztán délután alvás

Kandi,
és mit lehet tenni, hogy egy 3 éves 15,5 kilós gyerek szobatiszta legyen? :lol: Lili a legkisebb érdeklődést sem mutatja. Nem zavarja, ha kakis, nem szól, hogy cseréljük ki, símán csúszdázik rajta. Ha meg véletlen nincs rajta pelus, mert nem kéri, akkor meg mutatja a produktumokat a padlón, és csodálkozik, hogy a nadrágból miért jön ki. Amúgy nagyon okos kislány, amit aggyal kell csinálni, abban nagyon profi, de ezek a szociális készségek, önálló evés, öltözés, szobatisztaság az nem megy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hmbori!Jajj most olyan rosszul érzem magam,nem olyan értelembe írtam,.....csak Én még annyira kicsi terhes vagyok,csak lesek,mikor kell mennem hova....ha már Ti mentek!Én mensi szerint 2héttel idősebb vagyok,de PCOs miatt,35-45 napos a ciklusom....a baba növekedése miatt vagyok 8hetes,vagyis augusztus végén szülök!
-Én most olvasgattam a szeptemberi topikot,hááát bizti jobban követhető lenne Nekem is,de Én szeretnék inkább ide írni!
Én egész nap babusgatom a nyuszt,ki se bírnám....toxoplazmás voltam,voltam is kezelve....így tuti védett vagyok....és áll. a nyuszok nem terjesztenek semmit!Nati fogja a képen!

Noki!Édes Ő is!De nem lógó fülű Ő is???Hogy hívják?
Kitti!Állandó délelőttös voltam eddig,miden nap 3/4 5kor keltem....szerintem most alszom ki az elmúlt x-évet!Na meg még megtehetem!Annyira új élmény,hogy élvezem...2x alszok vagy 1órát....de ez annyira jó,hogy akkor alszok el,amikor elálmosodok...nem mindig kötelezően éjjel!
Én sajna éjjel vagy 3x kelek(pedig nem iszok sokat)....és sokszor nem tudok vissza aludni,ha meg 1/2 7hez közel járok,már vissza se alszok....csomagolni kell a fiúknak és ébreszteni....

Jövő hét szerdán megyek az új dokihoz...doktornőhöz,életemben 1x voltam nőnél....de Őt annyira ajánlották,na meg a kerületben van!Eddigi dokim nagyon profi,de nagyon drága....ezért akarok váltani! :?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza az UH-ról, jelentem, minden rendben a gyerkőccel. Kalimpált a keze az elején nagyon, aztán mintha megszeppent volna :) mindenesetre nagyon vicces volt. Mértek tarkóredőt, azzal minden OK. Az integrálthoz jövő héten kell majd visszamennem az első vérvételre.

Egyetlen kicsit aggasztó dolog hangzott el, hogy a szonográfus szerint a méhlepény túl közel van a méhszájhoz, ez állítólag okozhat problémát, ha így marad. Persze biztatott, hogy ebben az időben ez még elő szokott fordulni, sok esetben változik a helyzet. Most reménykedem, de azért nem is akarok annyira izgulni, kedden megyek a doki nénihez, majd ő megmondja a tutit.

hmbori,
köszi a drukkolást. Most legalább tudjuk, hogy a tünetmentesség nem is olyan nagy probléma! :D

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Linácska!Ezek a pelusok nagyon jók és teljes komfort érzetet biztosít a gyerekek számára!Sajnos nagyon jó recept nincs....a bölcsiben a közösség szelleme nagyon erős....amikor a szobatiszták nagyon meg vannak dicsérve és a még nem szobatiszták ,rájuk akarnak hasonlítani.Na meg a szebbnél szebb kisbugyik...ebben verseny van ,ki milyen mesehőssel érkezett!Kolléganőmmel egész nap dicsekedtünk ha egy nem szobatiszta esetleg bilibe pisil...száraz a pelus stb. ez nagy húzó erő!
Fiam 19hónapos volt éppen nyaraltunk Olasz országban,színes Benetton pelussal készültem a tengerre....és egyik este nem engedte bepelusozni magát....nagyon féltünk....amikor elaludt alá pakoltunk törölközőket és nem pisilt be....holott először nappalra lesznek szobatiszták!WC alakú bilink volt...ettől a naptól kezdve,mindenhova cipelni kellett!Izgi volt!Barátnőm meg boldogabb,mert 3 csomag ,írtó drága kék,sárga és piros pelust kapott a fiához!
Szóval erre közös elv nincs!Sajna ahány gyerek annyi féle-fajta!
De tudod más az ha a sajátodat cipeled,vagy másét....Sógornőm fia 17hónapos(második fia áprilisban születik)-kénytelen cipelni mindig sok-sok lépcsőn keresztül!
Bocsi kicsit hosszú lett....
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Flake!Hatalmas nagy gratula bébikédhez!Szóval ,ilyenkor látszik ha integet!Alig várom....Én is ezt az időt!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Linacska: azért a Te sztorid is érdekes - mennyi a valószínűsége, hogy az ember pont az osztálytársával együtt szül és még egy kórházba, egy szobába is kerülnek? Előfordulnak ilyen véletlenek.
(A kedvencem: Apu járt it Pesten angolra, egy angol fickó volt a tanára, akivel aztán Madridban futottak véletlenül össze. Meg még amikor idegenvezető volt, volt egy lengyel kollégája, akivel meg Bécsben futott össze - szóval a világ is ilyen kicsi...)

Flake76: örülök, hogy minden oké a babáddal! :D
Nem azt mondom, hogy azzal ne törődj, amire figyelmeztetett a szonográfus, de addig ne éld bele magad, hogy baj van, amíg nincs is az! Simán alakulhatnak úgy a dolgok, hogy változik a helyzet, és akkor utólag derülne ki, hogy feleslegesen aggódtál. Nem tudom, mit lehet ilyenkor tanácsolni (pihenés?), de majd kedden okosabb leszel! Akkor is fogok drukkolni! (De előtte Te is hétfőn! :wink: )

Kép

Kép
hmbori
 
 


Kandi
Ő is lógófülű és az anyukája törzskönyves nyuszka.
Hivatalosan ő egy oroszlánfülű kosorrú nyuszika :D
Spury a neve ,mert kicsi korába a tenyerünkbe elfért még,de már akkor olyan gyors volt ,hogy csak egy füstcsíkot láttunk amikor végigszaladt a szobákon és kifarolva megállt és bambán nézett ránk :D
Most is ilyen ,de akkor még az újdonság miatt viccesebb volt :D

Flake
Nem kaptál képet a szép nagy Babádról?
Amúgy gratulálok hozzá...Én már alig várom ,hogy mehessek Uh-ra és láthassam :roll:

Jó éjt mindenkinek

Kép
noki&potyi
 
 


Kandi, jaaaaj de helyes kis plüssnyufi :) Tényleg olyan toyka, ezt aztán lehet kényeztetni :) Mekkorára nő meg?
Bölcsi... de kár, hogy nem erre felénk laktok :wink: akkor kérnék protekciót :lol: Itt ugyanis szóba sem állnak velünk :cry:
A szeptemberi topic MÉG követhető, de várd csak meg amíg beindul! Nekem úgy rémlik, hogy itt is többen voltunk, csak van akik lemorzsolódtak. Biztos nem bírták az iramot :lol: :lol: :lol:

Noki, nem is tudom eldönteni a fehér nyuszi a helyesebb, vagy a szürke :roll:

Bori, hidd el, ejön a Te időd is. Bizony ingajáratban fogsz közlekedni a wc és az ágy között :wink:
Már hallottam ilyet, mint az eseted a kolléganőddel, de csak "az ismerősöm ismerősének az unokahúga" magasságból, szóval abszolút hiteltelennek éreztem. Őszintén szólva nem is hittem eddig, hogy ilyen létezhet... Tényleg megdöbbentő!!! Hasonlítotok is egymásra? Külsőre, jellemre? És az ízlésetek? Milyen a férje?

Flake, gratulálok! Annyira irigyellek, én is bekukkantanék már. A lepény miatt szerintem se izgulj, csak kíméld magad jobban. Ne emelj, ilyenek...

Linácska... hmmm ez most önreklám lesz, de muszáj elmesélnem. Mesedvd-ket árulok mellékben. Van egy Elmos-s film, a címe: Felejtsd el a pelust. Felhívott egy kismama, hogy ő már vett tőlem egy ilyen filmet, és képzeljem el a gyereke azóta le sem száll a biliről! Úgyhogy most egy fogmosósat szeretne :lol:
Mi még nem próbáltuk, mert a fiamat nem köti le a tv, de nagyon sokan dicsérik.

Na, megyek én is aludni!
Vendég
 


Linácska-ezek a véletlenek,vagy nem is azok....kiráz a hideg,olyan izgis dolgok....és pont babát vár...nem semmi!
NokiNagyon édes Spury,de szerintem inkább logó mint oroszlán...nem?A mienk Füge,és a színe mezei és kezd vörösödni...nővéreméktől kapta Nati,nekik korom fekete van...na annak még a szeme is fekete....azt nem lehet észre venni sötétben...
Igazság az,hogy 13évig volt perzsa cicánk,aki 2éve halt meg,arc daganata lett!Cicát semmi féleképpen nem akartunk már...csincsilláról és mókusról lebeszéltek...így lett Ő!Már férjem is szereti,igazi mókamester !-és az a csodás,hogy már szobatisztán kaptuk!
Remélem nem zavar,hogy nem babákról írtam itt!?
Cscsi :!: Nem Ő nem toy....azok még csak kint divatosak,itthon nagyon ritkán lehet kapni....Ő csak törpe!Kb.másfél-2kg lesz!Kis madárcsontú most!
Nem szeretnéka szeptemberibe írogatni,szerintem tuti augusztus marad a dátumunk....remélem,hogy ebben az ütemben nő tovább KCS!
:wink:
Jó lehet az az Elmos film!Ezt írtam Linácskának,hogy valakire hasonlítani nagyon akarnak,szeretnek...a kicsik!Kinek mi jön be!Erőltetni fölösleges,az soha sem jön be!
Na ma már nem jövök!Tele velem a topik!

Úgy szurkál a jobb petefészkem....idegesít!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Nagyon édesek a nyuszik :D

Márk imádja az Elmot. Mondjuk reggelente szól,hogy kell pisilni.Általában olyankor van is siker élmény. Vmelyik nap viszont nem néztem meg,hogy áll a kukija és sikeresen minden pisis lett csak a bilibe nem ment :D

Flake:örülök,hogy minden renben van a babóval.

Szerintem a mi topicunk nagfyon jó,mert nem vagyunk sokan de lehet követni. nlcafen is irtam pár hétig az aug-i topicba,de annyian lettek,hogy nem lehetett követni.Most már nem is olvasom.
Vendég
 


Nagyon köszönöm a biztatást és a gratukat mindenkinek! Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz a méhlepénnyel. Kicsit utánaolvastam, úgy tűnik, hogy ez a terhesség elején nem ritka dolog, később pedig feljebb vándorolhat a méhlepény simán. Pihenni kell sokat.

Annyira drukkolok mindenki másnak is az UH-hoz, kíváncsi vagyok már mások tapasztalataira is.

Noki,
kaptunk képet (hé, első gyerek, így még cd-re is kiírattam a mozgóképet :) ), csak sajna itthon nincs szkenner. Azért majd próbálok valamit feltenni, hátha sikerül.

hmbori,
minden rendben lesz hétfőn! :)

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Sziasztok jó reggelt!
Jaj tök édesek a nyuszik :lol:
Kandi,anyumnál van csincsilla.Az is jó fej,de azért nem annyira szelíd mint egy nyuszi.Viszont elélhet 20-25évig is :lol: :lol:
Anyám minden állattal így jár.Mikor 18éves voltam(most 37 vagyok),haza vittem egy sziámi cicát.Kb 10éves volt a cica,mikor anyu azt mondta,le kéne cserélni az űlőgarit,de míg él a Csöpi addig nem cseréli le,mert szétkarmolja.
Na a Csöpi kb 1éve pusztult el 19évesen :lol:

Szobatisztaság.Ez annyira gyerekfüggő.A lányom 2évesen éjszakára is szobatiszta volt.Vagyis persze néha néha előfordult a becsurizás,de ritkán.Ő magától kezdett bilizni 2éves kora előtt pár hónappal.
A Szabi januári,nyilván másfél évesen még nem igazán volt rá érett,pedig futkározott ám pucéran a kertben,most nyáron egész nyáron csupasz popsival volt a jó volt az idő.Meg tanulta,ha pisilni kell,ki ment a kertbe és lepisilta az egyik fát,viszont volt,hogy csurgott a lábán a kaka.Jött be és látom,kérdem,hát hová kakiltál??És mutatja az udvar közepét,hogy oda :lol:
AZtán jött a roszabb idő,és az istenért nem akart bilizni,közölta kerek perec,hogy nem.Kb 1-2hónapja csináljuk azt,hogy reggel nem adok rá pelust,és pisil szépen a bilibe napközben,de ha kakilni kell,hozza ám a pelust.
És isten biza,mindent úgy csinálok mint a Fannival,de az a pasi ez egy lusta kényelmes pasi :lol: :lol:
Azért bízom benne,hogy nyárra teljesen szobatiszta lesz.Viszont nem erőltetem neki.
A szomszéd uncsitesó 1hónappal idősebb,ő még bilibe sem hajlandó pisilni,a másik szomszéd kislány kb 3hónappal fiatalabb a Szabinál,ő sem hajlandó csak a pelusba,pedig ő jár bölibe.A húgom legkisebbike nyáron lesz 3éves(3 lánya van),ő sem hajlandó csak a pelusba.
Szóval a körülöttünk lévő hasonló koru gyerekek 80%-a nem szobatiszta.Viszont az ugyan a szintén 3éves unokatesóm majd 1éve szobatiszta,ez tényleg gyerek kérdés.

Flake!Tök jó,hogy minden rendben volt az uh-n!!
Méhszájhoz közeli lepény.Nuku szex!!!Semmi extra emelgetés.Nem kell feküdni de azért kíméld magad,ne erőltesd meg magad.A lepény még növekszik,ilyenkor benne van a pakliban,hogy bármerre nőhet,a méhszáj felé is és a méh teteje felé is.
DE!! ahogy nő a méh,úgy húzódik feljebb a lepény.Vagyis,ezt úgy képzeld el,hogy egy lufi szájához rajzolsz egy pöttyöt,felfújod a lufit és ahogy nő a lufi,úgy távolodik a pötty a szájától.Szóval nem a lepény vándorol,hanem a méhünk növekszik :lol:

No és a topikunk.Szerintem simán belefér ide bárki,tök mindegy ki mikor szül! :lol:

mimi12
 
 


Flake,
nekem Lilivel mélyen tapadó lepényem volt, úgy volt, hogy császár lesz a vége, mert nem fér ki mellette a gyerek. A 31. hétre elvándorolt jó helyre (vagyis eleget nőtt már a hasam, hogy elhúzza), és végül símán megszületett Lili. Viszont a no sex igaz :cry:

Kandi,
nekem az a furcsa, hogy Lili biológiailag szerintem teljesen érett a szobatisztaságra. Éjszaka nem pisil be, száraz a pelus reggelre. Napközben is mondjuk 2-3-szor pisil, mint egy rendes felnőtt ember. De szerintem baromira nem érdekli az egész téma. Ha mondom reggel, hogy hozom a bilit, akkor mondja, hogy jó, ráül, de nem is igyekszik, hogy sikerüljön bele valami. Ha nem hozom, úgy is jó. Mivel ő vesemedence gyulladásos, sokszor kell kontrollon pisit adni. Van, hogy egy órát várunk. Nem érzi/tudja, hogy úgymond hogy kell pisilni direkt. Vagy jön, vagy nem. Szerintem alapvetően itt van a gáz, hogy az ingerrel, meg a technikával nincs tisztába, pedig 21 hónapos korától ovis, nem is bölcsis, nagyobbakkal jár együtt, szóval lenne kire hasonlítani. Na meg a másik, hogy le sem tudná normálisan tolni a gatyáját, de felhúzni biztosan nem.

Csilla,
nekünk is van Elmo kettő is, nagyon szereti Lili. Mondjuk épp bilis nincs, de azt érzem, hogy nagyon jól elnézegetné, aztán ennyi. Van bilikönyvünk is, azt is vagy 100-szor el kellett olvasni, de nem volt különösebb foganatja.

Tegnap este végig olyan mensisen görcsölgetett a hasam. Nem örültem neki, de két Magne B6-tól elmúlt. Ok, néha szeretném, ha lenne valamilyen tünetem, de inkább egy kis émelygés, mint ilyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok Kismamik!

Hát mese ügyben fiús anyukák nem tudok mit hozzá szólni a lányom Eperkét szereti mert sok benne az ének.

Szobatisztaság a lányom most két hete érett meg a bilire se szó se beszéd ráült a bilire és belepisilt aztán nagy büszkén tolja a bilit, hogy nézzem meg, elég meglepő volt pedig a bölcsit nem látta már dec 20.-a óta és mégis, éjszaka száraz a pelus szerintetek levehetem már róla??? vagy még hagyjam??? Ebben nem vagyok járatos. Már két hete bilizik és a bölcsiben se pisil se kakil be. Már megtanult a kis Wc-n ülni nem is kell már fogni azt mondta a gondozó nénink, hogy nagyon ügyes, szerintem is nagy húzó erő a bölcsi a lányom miután bekerült másfél évesen egy hét után egyedül evett, és pohárból ivott mert utánozta a nagyobbakat. De mondjuk hátránya is van verekedős lett mert van egy kisfiú aki verekszik és tőle ezt is sikerült eltanulni. De majd csak kinövi.

Flake: Ne aggódj biztosan feljebb fog kerülni a méhlepény.

Szerintem is jobb ha nem vagyunk sokan így még én is tudom követni hiába nincs sok időm itt ülni a gép előtt. Építkezünk és elég sok teendőm van és még elvileg dolgozom vagyis mennék vissza csak a körzetim nem nagyon enged de még nem állandó táppénzen vagyok. Majd még meglátom, hogy leszek és visszamegyek-e dolgozni.Remélem azért mi már megmaradunk így a végéig, és nem morzsolódunk tovább.

Remélem nem voltam sok

Szió
Beus

Kép
Kép
beusmimi
 
 


Sziasztok!

Én is csak olvasok, próbálok. Nem vagyok túl jó passzban, még az íráshoz sincs túl sok kedvem. Éjszaka alig alszom, napközben nem tudok, és a barátaim meg nem értik meg, hogy miért nincs kedvem sehova se menni..
Kaptam a férjemtől egy fitness-labdát(igazából nem tudom, hogy mi a hivatalos neve), hogy ezen üljek, amikor az interneten lógok, hááát azóta meg még ehhez sincs kedvem, nagyon fárasztó ezen csücsülni, mert folyamatosan tartanom kell magam. Ez persze biztos jó a gerincemnek..dehát amúgy is kivagyok. :) (zárójelben azért hozzáteszem, hogy eredetileg én szerettem volna a labdát :oops: )
A véletlenekről:
1. az ex-munkahelyemen két ex-kolléganőm is szintén terhes, egyikük 9hetes, másik pont 11 mint én. Azon gondolkodtam, hogy a főnök, hogy örülne, ha még én is ott lennék, és egyszerre hárman mennék szülni..
2. a férjemmel külföldön ismerkedtünk meg, 3 éve ő is meg én ugyanott nyaraltunk, és csak a 3. évben találkoztunk, de azóta is együtt.. :lol:
Bébi kajákról:
Én semmire nem emlékszem, mert kb annyit is ettem. Szörnyen rossz evő voltam. Minden falatot úgy kellett belém könyörögni, nagyobb koromban persze órákat töltöttem az asztalnál, de a végén mindig megsajnáltak anyuék.. :lol: Remélem Pinduri nem lesz ilyen!
Már 'csak' hármat kell aludnom uh-ig!! :lol:
Pussz mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
mékárime
 
 


Sziasztok, megjártsm az orvost, és a vérvételen is túl vagyok. Jövő hét péntekre meglesz az eredmény. Babócát is láttam, izgett mozgott megint, minden rendben van vele. A héten kétszer is láthattam az aprótalpúmat. Tegnap a köldököm alatt kicsit balra kb 2 cm-re egész de volt egy feszítő, szúró ézésem. Mondam a dokinak, meg is nézett mondta minden rendben, és mondta, h nő a méhem, és mivel htrahajló volt a méhem ezért jobban érzem. De már a helyén van.

Kandi július 28-ra vagyok kiírva hivatalosan, de mivel hőmérőztem magam szerintem augusztusi lesz a baba. Ezért is gondoltam h ide írok inkább, de remélem nem baj :?:
Szerintem meg az nem probléma, h Anetto ide is ír, meg oda is, hiszen szive joga, illetve szerintem szülésnél +- 2 hét belefér. Én örülök neki, h ide is ír.

Flake a barátnőmnek is ez volt a problémája, és ennyi idős korban derült ki mint amennyi most te vagy, neki 2 hetet kellett feküdnie. Kíméld magad amennyire tudod.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Hm irigyellek Irdab :oops: de már nekem/nekünk is csak pár napot kell kibírni.. :?
Képet kaptál Bébidről?


Rita

Kép
Kép
mékárime
 
 


Rita, a hétfőiről igen, de nem olyan jók, mivel aprótalpum annyira izgett mozgott, h a doki alig bírta elkapni azokat a pillanatokat, ahól le tudta mérni az adatokat. (combcsonthossz, nyakiredő, stb.) Így a képek sem lettek tökéletesek. De ha api hazajön du akkor felrakjuk. Ma azért nyugodtabb volt a bébim.
Te mikor is mész?

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Ok, kíváncsi vagyok nagyon! :)
Hétfő délelőtt megyek. Most jut eszembe pont ma egy hónapja voltam utoljára ultrahangon, bár akkor még nem sok látszott Pinduriból. :)
Na megyek megnézem, hogy van-e itthon valami olyan étel, amit meg bírok enni. Éhes vagyok, de egyszerűen semmit nem kívánok, hát ilyet sem éreztem még ezelőtt.. :roll:

Kép
Kép
mékárime
 
 


Irdab
Nagyon aranyos az ahogy a Bébidet hívod :D aprótalpúm
Mondtam a Páromnak is nagyon mosolygott Ő is rajta....tetszett neki :)
Alig várom már,hogy Én is láthassam a Bébim.....
Amúgy az,hogy ki mikor fog szülni és hova ír.....tök mindegy.
Én úgy gondolom,hogy tuti nem bírom majd aug 8-ig,mert meglesz már júliusba!
Majd kiderül...itt jól érzem magam veletek és csak ez számít.
Ha problémám vagy kérdésem van akkor megkapom rá a választ és a segítséget!

Nagyon kíváncsian várom Aprózalpúdról a képet :D

Kép
noki&potyi
 
 


Irdab,
de jó neked, nekem még 6-ot kell aludni, hogy láthassam Pöttyöt, és még 9-et, hogy hivatalosan is betöltse a 12. hetet.

Az előbb lepihentem egy kicsit. Nagyon jól sikerülhetett, mert aludtam 2 órahosszát. :lol:
Azalatt meg a másik topicomban, ahova írok, megszületett egy kis ikerpár :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,Ikerpár??Gratula nekik! :lol:
Hmm nekem ismeretségi körön belül kari előtt 2ikerpár született :lol: Vegyespáros mindkettő..

Irdab!Szerintem tök mindegy,hogy ki hová ír.Én spec úgy amúgy a mamaneten leledzem.Ott pl nincs is ilyen korosztályos szétbomlás.Mondjuk az is igaz,hogy nincs is ennyi ember.Inkább olyan családias az egész fórum.Viszont ott van gyerekorvos,védőnő,pszichológus szülésznő,...akiknek fel lehet tenni kérdéseket,ha valamiben bizonytalanok vagyunk,és ez azért hasznos dolog..

Linácska,te is csütörtökön mész uh-ra ugye??Vagy ezt már ugye írtad??
Baccus,isten biza olyan az agyam mint a szita.
A héten a csúcs az volt,mikor ki akartam teregetni,és oltári büdös volt a kimosott ruha.Szóval reggel el indítottam a gépet,majd haza jöttem,és ki nyitom és bűzlik az egész.Baccus akkor jutott eszembe,hogy azt az adagot előtte jó 3-4napja már kimoshattam(legalább is gondolom,mert még most sem emlékszem rá) és szépen bent felejtettem a gépben :roll: :lol:

mimi12
 
 


Találtam egy linket, h milyen időt jósolnak a 2009-es évre

http://www.kisalfold.hu/kitekinto/2009- ... z/2083171/

Nem tudom mennyire lesz igaz.

Mindenkivel minden rendben lesz és már nincs sok a 12. hétig, kitartás kismamik. Én is nagyon vártam h betöltsem, a dokim csak paramamainak hív, mivel mondta ha rajtam múlna minden nap megnézném a babámat. De megérti, mivel nem az első terhesség.

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Mimi,
igen, én is csütörtökön megyek. Már nagyon várom. Olyan lassan telik az idő. Remélem azért a 12. hét után megnyugszom. Mert utána 1.5-2 hét, és a dokimhoz is menni kell, akkor megint látom...
Na meg mikor már mozog, akkor minden nap tudhatom, hogy jól van Pötty.
Ez a kis ikerpár is vegyespáros. Inszemes babák lettek volna, de a túl sok tüsző miatt nem csinálták meg nekik. Azért otthon sikerült :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Úgy látom 19-én jó sokan megyünk orvoshoz :lol: .
Én már alig várom.

Jók a pocakfotók, most már nem érzem magam annyira nagynak :wink: . Már gondolkodtam, hoyg kismama nadrágot kellene felvenni. Vagy az még gáz?
Ti már azt hordjátok?

Rosszullét: Állandó hányinger (ne hányok), csak azt tudom megenni amit megkívánok. Tegnap addig kellett a paradicsomleves amíg megcsináltam. Egész nap eper lekváros kenyeret ettem.

Ádámom nagyon beteg volt, vagy három éjszakát alig aludtunk. Most már jobban van, de azért még csúnyán köhög.

Istenem ikrek? Annyira bírom őket, de azért biztos lezsibbadnék egy időre.

Kép

Kép
ádibaba
 
 


hmbori: Én megértelek. Imádtam az összes bébikaját :D

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Nekem nyáron két barátnőm fog szülni és mind a kettőnek ikrei lesznek...egy fiú egy lány :D
Linácska Én is küldöm a Gratulációmat Nekik :)
Engem is a dokim paramaminak hív,mert mindig aggódom valamiért...mondjuk történt is velem sok olyan amire nem számítottam és van okom aggódni :roll:
Nekem amúgy azt mondták,hogy igazán a 14-16nél nyugodhat meg igazán a kismami és nem a 12dik hétnél.....
Azt hiszem én sem a 12, sem a 14-16héten nem leszek nyugis :oops: majd ha megszületik...bár akkor meg azért nem ,mert most miért sír???? Most mi a baj???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :oops:
De hát.....Én ilyen vagyok sajnos :oops:

Kép
noki&potyi
 
 


Akkor Noki egyformák vagyunk :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


óóó én is aggódok állandóan.De velem is történt ez az,na meg amúgy is,ez töknormális.
Ádibaba.Szerintem még korai a kismamnaci.Vagyis lehet már hordani,de nekem kényelmetlen,mert lecsúszik.Nekem olyanok vannak,amik nem gumisak,hanem olyan vastagabb rugalmas a teteje,amit vissza lehet hajtani.Ilyenkor még a pocak nem fogja meg a nacit.Én állandóan huzigáltam ilyen apró pocakkal.Na de van még olyan nacim,ami jó nagy,és beleférek :lol:

Linácska,de jó!És első inszemre készültek?(volna)
Olyan jó ilyenekről hallani.Nekem nem egy netes ismerősőm van,akik évek óta próbálkoztak,inszem lombik és nehezen sikerült,vagy még nem is sikerült.
Van egy barátosném,akik régóta próbálkoznak.Meddőségin még nem volt,de volt midnféle hormonális kivizsgáláson engokrin dokinál,kell is szednie met bogyót,de tök össze vissza van a mensije.Csak szegény kicsit besokalt,és azt mondja,most buliziznak dolgoznak,majd pár hónap műlva újre elkezd utána járni a dolgoknak.De kell is egy kis pihi a sok vizsgálat közt.No meg küldték erre a petefészek átfúvásra vagy mire,és nincs lelkiereje elmenni.ÁÁÁ,azért cseszegetem,hogy ne adja fel...

mimi12
 
 


Sziasztok!

Irdab:én annyira nem bánnám a hűvős időt,mert a 30-40 fokot tuti nem birnám. Örülök,hogy minden rendben volt az uh-on, én is szivesen mennék megint,de sajna nekem majdnem 3 hetet kell rá várnom.
Dokihoz megyek de Ő nem csinál uh-ot az én legnagyobb bánatomra.

Evéssel én is nagy bajban vagyok a mai napig elég jól ki tudtam találni,hogy mit főzzek,de tegnap óta a holnapi ebéden rágodok és semmit nem kivánok. A fiúknak a jövő hétre rakott kelt fogok cainálni,de nekem az sem jön be. Nagyon elkiabáltam a hét elején,hogy már nem vagyok rosszul ha egyes ételekre gondolok.

Vkin ek vmi finom ebéd ötlet.Bármit szivesen fogadok, max. rájövök,hogy az sem kell :D
Vendég
 


Mimi:Szabinak BOLDOG SZÜLINAPOT kivánok!!!
Vendég
 


Sziszi!Nagyon köszönjük! :lol: :lol:

Kaja.Hmm???Hogy nekem milyen mázlim van.Még a pacal is csúszott pár hete :lol:
Ma a tegnapi maradékot esszük.Rizses húsi volt,csirkeszárnyból.
De mondjuk valami jó tésztás kajcsi?Én imádom(és milyen régen csináltam)pl a tejszínes tésztás kajákat.
Pl sonkás gompás spagi.
Vagy amit csípek nagyon.Fokhagymás spagetti.Ehhez jó 2fej fokhagyma kell,vékony karikára felvágni,hagymát olívaolajon(ha nincs jó a sima is)megdinsztelni,rá 2-3 fej karikára vágott paprika,kis oregánó bazsalikom,só bors,ki hogy szereti,és mehet rá a fokhagyma,és lassú tűzőn párolni az egészet,jó 15-20percig.Nem lesz durva fokhagyma íze,ha kész a tésztával össze keverni.
Vagy valami főzelék.Zöldborsó,krumpli,zöldbab.
Vagy rántott hús sültkrumplival,krumpipürével??

mimi12
 
 


Sissi,hogy Te milyen jó megfigyelő vagy :D

Mimi
Boldog Születésnapot a nagyfiúdnak :D

Kép
noki&potyi
 
 


[quote="noki&potyi"]
írta:
noki&potyi
Mimi
Boldog Születésnapot a nagyfiúdnak :D

Köszönjük :lol:

mimi12
 
 


Sajna tésztával vigyáznom kell, mikvel hétfőn megyek a diabétesz rendelésre.De a sültkrumpli rántott húsival jól hangzik vagy van itthon sajt és a rántott sajt még jobban felvillanyoz.

Tészta receptre egyből éhes lettem biztos finom lehet.

Milyen az a sonkás-gombás spagetti?

Márk felébredt majd este benézek.
Vendég
 


[quote="sissi1837"]
írta:
sissi1837
Milyen az a sonkás-gombás spagetti?

Egyszerű és finom.
Dinsztelsz hagymát,rá hajítasz felszelt gombát,ha meg dinsztelődőt rá a csíkokra vágott sonka,majd tejszínnel behabarod,és erre is olaszos fűszerek mehetnek,oregáno bazsalikom,kis vegeta só bors.Azt hiszem mást nem szoktam rá tenni.De gomba nélkül is jó,meg pl császárszalonnával isteni :lol:

mimi12
 
 


Sziasztok!
Mimi Szabinak Boldog Szülinapot kívánok!!!
Kép
Kicsit félre lettem értve,de ez a net hátránya...az írásnak,nem olyan értéke van,mintha szóban egy perc alatt elmondanánk!De a lényeget leszűrtem,irthatok ide,mert befogadtok!Én is írok több helyre...hisz 2002óta próbáltam mindig valahova tartozni!Sajna évekig a PCOs ba írtam és már mindenki bebabásodott,csak Én nem!DE mindig,ilyen topikba szerettem volna írni...főleg a pocakomban valakivel!Köszi,hogy befogadtok!

Kép
Gratulálok az Uh-okhoz!
Én ma lecsós húsit csináltam,tarhonyával....most eszem méreg erősen!!!
Tegnap tojás leves,griz gombóccal!
Szerdán paradicsom levest és szalonnás sonkás tésztát tejfőllel és sajttal!
stb.
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sissi,
ha diabétesz rendelésre mész, akkor a sült krumplival is vigyázni kell... Amúgy miért küldtek? Lett valami rossz leleted?
Én folyamatosan a lecsós sült májat kívánom. Apu csinált is nekem kedden. Aztán mondtam a férjemnek, hogy jövő hétvégén vigyen el étterembe (a csomó üdülési csekkel kezdeni kell valamit :lol: ), ott van lecsós sült libamáj.

Mimi,
sok boldog szülinapot Szabinak. 27 nap van a gyerekeink között.

Noki,
szerintem érzi azt egy kismama, ha igazán gond van. Az előző, Angyalka babánál féltem wc-re menni, nehogy vérezzek, és olyan rossz érzésem volt. Most semmi ilyesmi. Mikor elkezdtem barnázni, akkor nem mondom, hogy nem ijedtem meg, de valahol mélyen éreztem, hogy a babának nincs baja. Azért nehezen jön el ez a 22-e.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Mimi írtad,hogy gomba nélkül is jó....most nem jön be a gomba?Én tegnap este a fiammal bevágtam egy üveges gombát....soha sem szerettem...mert savanykás...de tegnap mi volt velem...na meg a fiammal?
Szabi kapott tortát?Ajándékokat?Fénykép készült,teszel?

Gratulálok az ikres babákhoz!Nekem Nati 3-as lett volna....na akkor most nem lennék itt,az kemény lett volna!De kettő baba még jó lehet!

Ádibaba!fiam anno a paradicsomos halért volt oda és az almaszósz csirkehússal....van még ilyen?Na meg kb. 2éve volt,hogy a DM-ben vetetett Velem Hipp-es volt azt hiszem...Milánói tésztát...másfél éves kórtól volt azt hiszem...leolvasta és közölte,hogy akkor Ő már ezt eheti....de itthon tett bele,kecsapot és vegetát! :wink:

Irdab!Aprótalpú nagyon édes lehetett!!!-és a megnevezés is tetszik!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Linácska, Teljesen egyetértek veled,de mégis nem tudom mitől parázok annyira :oops:
Még beültetés előtt voltam jósnőnél és csupa jót jósolt Nekem....mint pl,hogy végre valahára Babánk lesz....mondjuk azt is mondta,hogy problémás lesz a terhességem,de egészséges lesz a Baba...
Tesóm is volt nála és Ő múlthéten és Neki is ezt mondta?!?!
Remélem Nekem sem lesz már több barna és piros sem :roll:
Azt még egyszer nem szeretném átélni!

Kép
noki&potyi
 
 


Ha valaki nagyon ellene van a jósnak akkor elnézést kérek,hogy ezt megemlítettem,de Én már mindenben hittem csak ,hogy baba legyen.....Ő meg reményt adott azzal ,hogy azt mondta lesz baba :lol: és igaza lett :D

Kép
noki&potyi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?