Új privát üzeneted érkezett!

vazz... Luca szopisztrájkol... tuti, hogy az, a mellemből nem hajlandó enni, hisztizik, a lefejtet megissza...

Állat... ráadásul az okot se tudom kiiktatni ugyanis valszeg Lilla az... mostanában csomószor volt, hogy miközben Luca szopizott Lilla a nyakamba ugrott, úgy kellett Lucát "kimenteni"...

Volt már valakinél hasonló???
Vendég
 


Csakegy, most Ádám sem szopizik, de ez a mensitől van az tuti! Dorka ugyanezt csinálta anno. Ádám legalább a lefejt tejet megissza...

Kincs, jobbulást Nektek is!!!

zazzy, osztom Rambóka véleményét! És a Pesztonka tényleg Sz@rt sem ér! Én egy nyaraláson vettem mert ott betegedett meg Dorka, de semmit nem szedett ki neki...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Dimet, mi a 34. héten voltunk az Istenhegyin, én is gondolkodtam, h menjünk e. Az arcocskáját szépen megmutatta, eddig csak fél arcát volt hajlandó mutatni. Így örültem, h voltunk, na meg én Hajdú dr.nőben nagyon megbízom, jó volt, h még1szer átnézte a fiúcskát.


Zazzy, tegnap volt nálam a védőnő, kérdeztem miből milyet vegyünk, nekem is a porszívós orrszívót ajánlotta. Mellszívóból pedig a medegált (jól írtam?)

Kincs, Donátnak és az egész családnak jobbulást!

Monee, szép nagyra nőtt Ákos!

Babancs, le a kalappal, h ilyen időben vállaltátok az utazást. Én bizti iithon maradnék, hacsak nem sürgős dolgom lenne.
apple
 
 

 
 

Zazzy!

Férj mongyon le! :D
Vegyél sumákba egy műanyag porszívósat (asszem olyan 2000 pénz körül van) és rejtsd el! Ne legyen így, de ha Lara babának hirtelen szüksége lesz rá, nem hiszem hogy nálatok tartanak ilyet a non-stop boltban és akkor elő lehet kapni. Kettő percig ordít, utána elhallgat és alszik éjjel. Sokkal kimerítőbb mindenkinek, ha egész éjjel ordít, mert nem kap levegőt, ráadásul az emberben megáll az ütő, hogy most fog megfulladni.
Azt olvastam, hogy a babák nem képesek a szájukon levegőt venni, csak nagy küzködés árán, ezért esélytelen, hogy bedugult orral bármit tudjatok csinálni a lányzóval.

Rambóka!

De jó, hogy feltetted a képeket! Már megvannak az új fejlesztési ötleteim! :D
Nekem is kicsit hosszabbra kellett volna csinálni, mert épp csak nem lóg ki Ákos lába alóla... pláne, hogy én a lábkilógós verziót kötöm már.
Szövekezzünk a következő verzió elkészítésekor! :D

Irígy vagyok, hogy Fruzsi ilyen szépen feléd tartja a fejét. Az én lökött gyerekem, csak akkor teszi le a fejét ha elaludt, egész addig engem bámul hátradöntött fejjel. Amikor már fáradt, az egész feje fel-le himbálózik. :x Némi erőszak árán, akkor be szoktam fordítani a fejét a kendő egyik szárába, legalább nem lötyög a feje. :D

Hirtelen felindulásból csináltam még képeket.
Nézzétek el nekem, hogy tök redvás a tükör! Mikor befejeztem a fényképelést, akkor vettem észre. :oops: Meg persze homályos is, de egy fickándozó gyerekkel vaku nélkül fényképezni nem egyszerű. :)
Kendőben:
Kép
Burkolva:
Kép
Egyik fele lecipzárazva:
Kép
Kukucskálós:
Kép

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Apple!

Az Avent és Medela között nincs nagy különbség szerintem. Mindkettő jó.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Aztamindenit! Rami, Monee! Gyorsan védessétek le, és dobjátok piacra! ;)
Egy biztos, ha találkozunk valamikor, akkor meg kell mutatnotok ezeket a technikákat, mert nagyon tetszik!
Egy gondolatom lenne: Monee, ha Ákos nő, akkor be fogod tudni zippzárazni a kabátodba a takarót? Vagy csak arrébb varrod a zippet? Vagy nem nő egy baba 3 hónap alatt akkorát, hogy ez gonot okozna? (bocsi, mégcsak kezdőnek se mondhatom magam ;) )

Betegeknek gyógyulgatást!

Apple, hány hetes is vagy? Te jó ég, mindjárt szülsz!? Írsz valakinek smst?

Kép
mamint
 
 


Mamint!

Függőlegesen vagy vízszintesen gondoltad a növést? :D
Hosszra rövid ez a cucc, kell majd egy másika csinálnom, szélességre meg még van simán 10 centi amit ki lehet engedni. :wink:

Egyébként köszi a dícséretet! Hízik a májam! :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Lányok!

Tanácsadásra lenne szükségem.
Tudjátok, hogy nem vagyok egy para mami, de egyre jobban meggyőződésem, hogy nagyon kevés kajához jut Ákos a cicizésből. Keveset eszik és kevés ideig, félek, hogy csak szomj oltásra elég, ami a pocakjába jut. Régebben ennél sokkal sokkal több tejem volt és azt is simán becuppantotta.

Nem teljesen egyértelmű a dolog, mert Ákos sumákol. Nem sír, hogy éhes, viszont bármikor, bármilyen helyzetben képes a cicit kérni. Akkor is cicizik, ha nagyon felhúzta magát valamin, akkor is ha kaki lesz, ha éhes és még sorolhatnám.
Megpróbáltam én is az éjjel lefejt tejcsit pótlásként odaadni most este, de azt hiszitek kellett neki?! :twisted: A mellemet tépkedte, a cumit rágta, de nem ivott. Viszont hogy ne unatkozzak, egy olyat berottyantott, hogy teljesen át kellett öltöztetnem. :twisted: Ilyenkor már nem szokott kakilni, ma viszont sikerült egy becsületes adagot. :shock: Erre mondom, hogy sumákol, mert a cicimet is azért tépkedte (ez a szokása), mert kakilni kellett és nem mert éhes volt.

Éjjel, miután belázasodott hajnalra az oltás után, együtt aludtam vele. Már nem is számoltam hányszor kérte a cicit, de sokszor és meglepően sokáig cummogott. Mostanában mindig végez 10 perc alatt, de éjjel a régebben szokásos élvezkedését csinálta megint. Nem lett több tejem ettől sem...

Adjatok tanácsot, mit csináljak!
Adjak neki valami hozzátápit, tejpépet vagy tápszert?
A Sinlacot recepttel vagy recept nélkül is meg lehet venni? Mintha az lett volna, hogy az jobb, mert jobban telíti a pocakját...
Vagy dobjak be még egy pár összebújós éjszakát, hátha visszajön a tejcsi? Azt is szívesen, imádok együtt aludni vele. :)

Megmondom őszintén, kicsit bűnösnek érzem magam a dologban, mert a babázás mellé, most előjöttek megint a régi dolgaim (pörgés, matatás ezerrel) és valahogy nem olyan szoros az az aranyszál köztünk, mint amikor megszületett. Akkor ha csak elkezdett sírni, már ömlött a tejem, de most ez nincs meg. Egy csomó mindenre figyelek egyszerre, szánkáznak a gondolataim, terveim vannak, stb. Nem túl babázós dolgok ezek. Lehet, hogy még nem jött el az ideje a világba való visszatérésnek?

A Férjem ma elbénázta a kecskeruta tea beszerzését, mert csak oda nem ment, ahol valszeg lehet kapni. :evil: Holnap remélem már hoz!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
Elmeséltem a férjemnek, amiket írtatok - reménytelen... :(
Mikor megkérdeztem, mit fog csinálni, ha a lánya fuldoklik a takonytól, az volt a válasz, hogy majd Ő kiszívja!Normális??? :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Monee!
Én tök hülye vagyok ehhez a témához, de nem lehet, hogy mégiscsak elég az a tej?Nem hízhat a végletekig ugyanolyan tempóban, aggódni meg egyelőre nem kell, hisz olyan jó húsban van, nem?Én nem tudom, de nem normális ilyenkor, ha csak tartja a súlyát egy darabig?
Én eléggé hiszek abban, hogy amíg én jól érzem magam, addig ő is.Ha neked most jó ez a tervezgetés, tevés-vevés, jól érzed magad ettől, kiegyensúlyozott vagy, akkor nem hinném, hogy Ákosnak bármi baja lenne Veled :D Ő is nő, fejlődik, őt is biztos érdekli egyre több minden, ő sem olyan már, mint amikor hazahoztátok a kórházból, nem?
Na jó, nem okoskodok, mert tényleg nem értek ehhez, de ezek jutottak eszembe.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Monee: Van elég pisis, kakis pelus? Ha igen, akkor valószínűleg elég a tejcsi ;) Ha nagyon tudni szeretnéd, hogy mennyit eszik, akkor bérelj egy mérleget. De úgyis le fognak beszélni róla :) Mostanra már belejött a szopizásba, hiszen gyakorolta eleget, lehet hogy hamarabb végez az adagjával ;)

Zazzy: Én is arra szavazok, hogy vegyél egy porszívósat és dugd el. Ha nap közben szükséged lesz rá, akkor apa úgy sem lesz otthon és tudod majd használni. Éjjel meg rá fog jönni, hogy a másik túrót sem ér. ;)

Bence este fél 11 és 1 között 4x kelt fel visítva :cry: 1 körülre meguntam és adtam neki kajcsit, attól bekómázott és visszaaludt. Hajnalban viszont emiatt nem evett... :roll: Ismét túlélünk egyébként, nem evés a köbön :( Tegnap a 3 nap közbeni kajcsi alatt összesen megevett 2 üveg bébiételt... Házit már nem eszi, pép nem kell neki, tápot csak kómásan hajlandó megenni, pedig már vaníliásat vettem neki...

Megyek, megpróbálom megetetni... Asszem megint lemegyünk a dokihoz, mert inni sem hajlandó :(

Kép

Kép
bettica
 
 


Szió4

Bettica sajnálom Bence evészetét! :(
Írd meg mi okosat mondott a doki!


Zazzy abban igaza van a férjednek,hogy mi is felnőttünk orrszívás nélkül..de hallani a szörcsögő gyereket és belegondolni,hogy a sok trutyi fülére ide oda megy ,közben 10másodperc alatt lerendezhető!
Szülésfelkészítőt sikerült megtudakolnod??

Apple hány hetes vagy?? :shock:
Húú izgulhatunk! Szobája a fiúnak?? képet dobsz???

Monee tanácsom nincs:(
csak véleményt írok, Mi is percek alatt képesek vagyunk lerendezni a szopit! (sztem ha többször eteted keveseket is eszik 1alkalommal ) mérleg jól jöhet,hogy megnyugtasd magad,bár ha tényleg van kaki pisi rendesen és nem esik a súlya nem lehet gond!
Mi is az első 4-5hónapban híztunk 1kilókat aztán csak 40dekát havonta, most még annyit se,a védőnők szerint nem is feltétlen kell hízniuk!. Azt is olvastam,ha befejezi a szopit és pici tejet tudsz a ciciből kipréselni akkor lenne még mit ennie csak nem akart!!!
A cici keménysége is múlik, nekem is puhábbak csak akkor kemény ha máshogy eszik és több ideig marad a cicim érintetlen de ez kb 12óra vagy több!! (pl este eszik 8-kor , hajnalban másikból és reggel később kel és csak 9kor eszik ismét uabból a ciciből mint este)
Az hogy pörögsz nem baj, jut időd a gyerekre élvezitek egymást ez a lényeg!

ébred...
Vendég
 


Sziasztok!

Bettica!

Pisi, kaki, jókedv, mozgás, alvás terén minden rendben van.
Mérleget azt nem, szó sem lehet róla! :twisted: :lol: Kicsinek sem tudtam sosem hogy mennyit eszik, pont most nem fogom elkezdeni méricskélni, mert abba tuti beleőrülök.

Na jó, mondjátok nekem légyszi, hogyha van elég pisis és kakis pelus, alszik a gyerek, jókedvű, akkor minden rendben van és én megpróbálom elhinni. :)
Lehet, hogy kicsit túl görcsöltem ezt a dolgot. Csak tudja az a gyerek, hogy mennyit kell neki enni.

A sokadik verzió ami még eszembe jutott, hogy tényleg jön a foga, azért eszik kevesebbet.
Ááááá! Monee meztelenül sikítva szaladgál a főúton! :D

Írd meg majd, hogy mi volt az orvosnál!

Zazzy!

Igazából nem a hízás miatt aggódok. Tény, hogy ilyen tempóban nem haladhat a végtelenségig. Nem baj, ha nem hízik, csak ne fogyjon!
Az egyik anyuka felrakta a szeptemberi topikban, hogy elvileg egy normál csecsemő rendes fogyasztása 100 km-en :lol: testsúlykilógram×150 ml. Ez 8 kilóval számolva napi 1200 ml tej. Ha 6 kaját számolunk, akkor ez nem is annyira irreális mennyiség, mert szopinként 200 ml. Ákos tuti nem eszik meg ennyit egy evésre! Lehet, hogy nagyon sokat mondok, ha azt mondom, hogy max. 100-at tud kiszippantyúzni a cicimből. A 200 két ciciből sem jönne össze, ő meg nem eszik két ciciből sosem.
Ha most a régi Monee lennék és nem aggódnék, akkor azt válaszolnám magamnak, hogy minden gyerek más, más mennyiséget eszik meg és a tejcsi minősége, zsírossága is mindig változik, és ne foglalkozzak ezzel, de aggódok.

Várnám továbbra is a véleményeteket!

U.i.: Vedd meg azt az orrszívót. Nagyon fog kelleni, hidd el! A Férjed meg hogy mit hisz az most nem számít, majd megbékél amikor látja hogy tényleg jó a babának.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Halihóó!

Nálunk szakad a hóó!! Mindez szép és jó, csak ne a tükörjégre esne rá :? Délután ha megjön apa a melóból valszeg kimegyünk szánkózni, ezen a télen először :) persze nem sokat mert Noel még mindig szutyis, azért őrület hogy 3hét telt el mióta megszületett és nem múlik :shock: Nagyon hideg volt a szülőszobában. Ja és kérdeztétek a szüléstörit. háát még nem jutottam el odáig hogy megírjam, meg aztán nem is valami jó sztori, sajnos nem egy kellemes élményként fog bennem élni :(
És hogy, hogy is szólítjuk a gyereket?? Erre nem tudom a választ, mert ha szóba kerül a neve és a Noelt mondom, az apja az Andrást, sőőt még meg is szól ha esetleg hallja hogy Noelnek szólítom mert hogy az ő neve András :D De itthon nem is szólítjuk a nevén inkább kisfiam..stb.. hmm...mit isa akartam még?
Jaa, az orrszívóhoz hozzászólni. Nálunk ez volt, hogy nem akartam venni porszívósat és az apja sem, aztán a fulldoklós, nem alvós éjszaka után megvettem apa ellenére. Mondta hogy ő nem fogja csinálni sőt nem is lesz ott ha szívni kell. Rá két óra múlva apa mit csinál? Na mit? Veszi elő az orrszívót és porszívózza a gyereket :D Eddig nagyon jól tűri egy hangja sincs csak néz és fintorog ha meghallja a porszívó hangját :) /Remélem nem szóltam el magam :roll: / Kép Beöltözve :)

tyche
 
 
 


tyche aranyos Noel! :D

Bettica a gyerek átlagfogyasztása sztem hülyeség!

Lányok a babavilág oldalán Babaperceket hirdetnek délidőben, nem szokott menni a tv így nem tudom mikor megy pontosan, párszor bekapcsoltam de semmi, mikor kezdődik tudja vki :?:
Vendég
 


Rambóka!
Neked felejtettem el írni, hogy most hogy elég sokat utánaolvastam a témának, azt írták, hogy az elektromos is pocsék.Gondolom erre a 6-8ezresre gondolsz te is, most nem jut eszembe márka.Szóval volt aki azt írta, semmit nem szívott ki, még annyit se, mint a kézi.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Kincs!

Már egy ideje nincs. :)
A délelőtti Jóban rosszban után volt asszem a Stahl konyhájával együtt. Bár hétvégén én nem szoktam nézni, de szerintem annak a műsornak a szétszabdalása volt kisebb riportotkra.
A doki bácsitól aki volt minidig a végén a baba táplálásával kapcsolatban mindig nevetnem kellett, mert egész héten csak arról beszélt, hogy a tehéntej a bociknak való és nem a babáknak, helyette inkább adjunk anyatejet vagy tápit. Mindig erről volt szó, csak más kontextusban. :lol:

Az átlagfogyasztást én írtam. :wink: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Zazzy!

De érdekes..szerencsére a férjem ilyen szinten sosem ágált semmi ellen, mert is volna.. :twisted: :twisted: Szerintem az anya dolga, pontosabban ő tudja, hogy miket kell megvenni a babának. Szerintem drasztikusság ide vagy oda, végsősoron a gyerek érdeke hogy minél hatékonyabban kiszívd majd a cuccot az orrából. Amúgy sem fájdalmas neki a porszívós orrszívás.
Mondjuk nálunk is voltak nézeteltérések, hogy meg kell-e valamit venni vagy sem. De aztán mindig felülkerekedtem, és beszereztem amit kigondoltam. Nekünk nagyon bejött a műanyagos porszívós orrszívó (azt hiszem Pisze a márkája), az üveg elég hamar eltörött.
A Pesztonkát egyszer használtam, egy óra alatt sikerült kiszívnom vele valamennyi tejet, hát nem tudom hogy az orrszívója hogy operál..gyorsan vissza is adtam annaka, akitől kaptam.

Tej: Domi már nem fogad el semmit cumisüvegből. Gyakorlatilag ma se tejet, se kakaót, se tápszert nem fogyaszt, ugyanazt eszi mint mi. Szerintetek ez nagy baj? Pohárból sem issza meg a kakaót. Erőltetni nem szeretném..amúgy meg úgy vettem észre, hogy nem bírja a hasa a tehéntejet..

Kép
babancs
 
 


Monee!

Ha engem kérdezel..szerintem Ákos már elég jó súlyban van és fejlett is ahhoz, hogy kapjon esetleg mást is anyatejen kívül. Mondjuk gyümölcspéppel próbálkoznék először..
Egy próbát megér. De szerintem se parázz azon, hogy keveset eszik. A gyerek, ha éhes eszik. Nálunk is vannak olyan napok, hogy alig eszik valamit, mert olyanja van..aztán máskor meg csak lesek, hogy mennyit képes betermelni.
Én eléggé spécin csináltam a hozzátápit eleinte, lehet nem is jól :oops: ..mivel kanállal nem tudott még enni, ezért a tápszer közé tettem a gyümipépet, később a főzit jól felhigítva, és főzelékescumiból szopta ki. De nem lett semmilyen hátrányos következménye, mert gyönyörűen megtanult később kanállal enni.
Én amondó vagyok, hogy mindig a gyerekünk igényeihez kell alkalmazkodi, soha nem ahhoz ami a "nagy könyvben" le van írva. Ahogy Te is írtad, minden gyerek más, más ütemben fejlődik, így az anya tudja -érzi legjobban mit mikor kell, mivel tesz jót vagy éppenséggel rosszat a gyerekének. Te nagyon felelősségteljes anya vagy, jó hogy így odafigyelsz Ákosra.

Kép
babancs
 
 


Sziasztok!

Zazzy!
Az orszívózáshoz leírom a mi példánkat(lustaságunkat), amiből talán a férjed is megenyhül, ha nem akar rosszat a gyerekének:

Nálunk apa egyáltalán nem ellenezte a megvételét (Arianna-ez műanyag, szerintem jobb, mint az üveg), sőt, ő szokta szívni Gergő orrát, aki kiskorában meg se nyikkant az orrszívástól, sőt bealudt rajta.
Most, másfél évesen már hisztizik rajt, és mi elkövettük pár hónapja azt a hibát, hogy ne üvöltsön a gyerek, nem szívtuk le az orrát, csak megtöröltük, ha folyt, mondván, a mi gyerekkorunkban sem volt orrszívó.
Erre olyan középfülgyulladást kapott Gergő, csíkozták a fülét, plusz nagyon fájhatott is szegénykémnek, állandóan sírt, és a fülét fogdosta.Na, akkor megfogadtam, hogy nem érdekel, mennyire hisztizik Gergő, nem akarom, hogy utána a szövődményektől szenvedjen szegény....(vannak, akik olyan hülyeségektől félnek, hogy a porszívós orrszívó kiszívja a gyerek agyát :lol: :lol: , könyörgöm, mutasson már valaki nekem egy ilyen gyereket, aki így járt :lol: :lol:

Szóval szerintem vedd meg az orrszívót, a gyerek egészsége az első!!!!!!(nekem mindig azt mondja az anyósom, inkább a gyerek sírjon, mint én, mert ha már én sírok, ott baj van- és milyen igaz!!)
ezoterike
 
 


[quote="babancs"]M írta:babancsonee!


Én amondó vagyok, hogy mindig a gyerekünk igényeihez kell alkalmazkodi, soha nem ahhoz ami a "nagy könyvben" le van írva. Ahogy Te is írtad, minden gyerek más, más ütemben fejlődik, így az anya tudja -érzi legjobban mit mikor kell, mivel tesz jót vagy éppenséggel rosszat a gyerekének.


teljes szívemből egyetértek.
Vendég
 


Monee!

Ne izélj már! Ákos már akkora, h. tudja tartani a fejét, hát persze, h. tartja! Fruzsi még csak mostanában kezdte el a fejemelgetést. Szopi után a mellkasomon küzd. Pont olyan, mint a kígyóbűvölő által bűvölt kígyó: inog, de tartja-tartja-tartja.....aztán lefejel. De vmi miatt a vállam mögötti dolgok fenemód érdekesek, akkor is, ha csak a fotelhuzat kockáiról van szó. 8)

Kérdezd meg a doktornőt!
Gergő hízása is 4 hónapos kor körül lassult le. Akkor kaptunk egy hónap haladékot, de azalatt szinte semmit nem hízott. Akkor elküldött vérvételre, ahol kiderült, h. vérszegény a gyerek.
De a Maltofertől rettenetesen beszorult. Úgyhogy végül muszáj volt hozzátáplálni.
Nagyon kiborított a dolog.
De muszáj volt.

Viszont nálatok Ákos nem olyan kis girnyó, mint az én fiam volt...rendelkezik némi rejtett (vagy kevésbé rejtett :wink: ) tartalékkal.
LLL-ék azt írják, h. teljesen természetes 4 hónapos kor körül némi stagnálás, és kár emiatt táphoz nyúlni.... Fene tudja.....
Az, h. a melled puhább, hogy nem érzed a tejbelövellést, teljesen természetes, nem kell megijedni.
Az is természetes, h. egy ekkora gyerek már hamarabb végez a szopival.
De ha úgy érzed, h. kevés a tejed, akkor be az ágyba a gyerekkel aztán hadd élvezkedjen! De egy éjszakától még ne várj csodát!

Ja és még vmi:
Azt írtad, h. a mostani mérés egy korábbi ruhástul méréshez képest.............
De a mérleg az ugyanaz?
Mert a mi kölcsönzős mérlegünk sem ugyanannyit mutat, mint a doktornő rendelői mérlege!
Szóval csak akkor szabad viszonyítani, ha ugyanazon a mérlegen történt a két mérés!


Ha jöttök, akkor kidolgozzuk a tökéletes verziót a kendőborításhoz!
Mire megvarrjuk, kinövik a gyerkőcök a kendőt! :lol: :twisted:

8 kilósan még elbírja a kendő Ákost? És te?


Zazzy!

Akkor stikában vedd meg a porszívóst. De mindenképpen műanyagot vegyél! Hidd el, fog kelleni!
Nálunk üvölt a gyerek, mintha nyúznák, de eddig még mindig túlélte.....az agyáról nem tudok nyilatkozni, mert este 7 után tényleg olyan, mintha nem lenne neki! :twisted: :lol:

Tyche!

Ezek szerint azért lett két neve a gyereknek, mert nem tudtatok megegyezni? Nehéz ügy!
Mindenesetre a fiam sem sokat hallotta a Gergő nevet kiskorában, volt ő már minden... mostanában a Csiga a legtöbbször használt becenév.
De tudja, h. ő a Gergő. És mostmár azt is, h. 2 éves. Meg, h. apát és anyát hogy hívják..... (Lakcím majd jövő héttől...... 8) )
Szóval még az sincs kizárva, h. ő fog dönteni helyettetek. :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!

A doktornő 3 hónaposan a gyümiket ajánlotta, most meg 4 hósan a krumplis főzi féléket.
Nem nagyon akarok neki még adni, inkább küzdök még kicsit a tejcsiért. Szeretném kihúzni a 6 hónapot tejcsivel (és esetleg pluszban táppal, tejpéppel), csak utána kezdeném a hozzátápit. Az elmúlt két éjszakát együtt aludtuk és mintha jobb lenne a helyzet tejcsi ügyben. Nem mintha többet enne a gyerek, de most viszont érzem, hogy van mit.

Azt a fejtartós hozzászólást azért írtam, mert az én lökött fiam, ha belegebed, akkor sem hajlandó letenni a fejét hason. Küzd, sír, kepeszt, a mellkasát homorítja inkább, de semmi pénzért nem tenné le a búráját a földre. Nem értem miért. Félek, hogy ezt kicsi korában elszúrtuk, mert akkor kezdtük már hasra rakni rendszeresen, amikor tudta kígyóbűvölősen tartani a bukiját.

Oké, igazad van, nem ugyanaz a mérleg volt. :)

Nekem vastag anyagú kendőm van, meg hosszú is, úgyhogy szerintem nem lesz szükség más hordozó eszközre, ezzel és a mei tai-al amit varrtam ki fogjuk végig húzni.
Ha szorosra húzom egyáltalán nem érzem a súlyát. :) Na jó, addig nem, amég nem kell mondjuk legugolni valamiért, mert ahhoz nem vagyok elég fejlett még combizomban. :D

Mivel most voltunk tanácsadáson, ezért 1 hónap múlva kéne menni megint. Nem talizunk előbb? Az tényleg elég sokára van. :D

Lányok!

A szeptemberi topikon ajánlotta az egyik többgyerekes anyuka a gluténmentes Holle rizspépet hozzátápinak. Próbálta már valaki?

Köszönöm a hozzászólásokat! Megnyugodtam kicsit! :wink:

Most hívott a Férjem, hogy a 3. gyógynövényes helyen sem hallottak soha a kecskerutáról... Király! :? Nem tudok egy 180 forintos dologhoz hozzájutni! :evil:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Hehe! Nem tudnak kiszúrni velem! Most vettem egyet a Teszveszen, ráadásul itt van Pécsen, úgyhogy legkésőbb holnap már talán nálam lesz! :twisted:

Bocs, ez elég OFF volt. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Mi tökjól megegyeztünk (nagynehezen) a névben, ennek ellenére SENKI nem hívja a családból Larának, és attól tartok születése után se fogja.A név a vonalzón látható...Mindenki így hívja(nagyszülők is,a férjem rájuk ragasztotta.Odáig fajult a dolog, hogy apu a múltkor mikor egy igen távoli ismerős érdeklődött hogylétem felől, elújságolta, hogy Kismacu nem akar megfordulni.Képzelhetitek, hogy nézett a csaj... :shock: :lol: Azt se tudta miről beszél.
Tartok tőle, hogy ez már így marad, és én fogom egyedül a nevén szólítani, hogy legalább tudja, hogy hívják!

Meggyőztetek.LESZ dugi porszívós orrszívó :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Már 2 hónapja semmi mensi :( Hacsak a kis rózsaszínes maszatkát, ami a héten 2 naponta volt, nem számítjuk annak. Nem számítjuk, szóval ez van...
Asszem elkezdem a Cickafarkteát... Vagy hagyjam addig, amíg dokihoz nem jutok? Nehogy aztán megmásítsa az eredményeket. Attól félek, hogy ha teszek vmit a mensiért, akkor az eredmények láttán kikiáltja majd a doki, hogy maga nem PCOS, hova akar metet... Hülye vagyok mi? :lol:

No készülődök, megyünk ma szemészetre a picúrral... Semmi extra, csak én szemüveges vagyok, apa meg szemtengelyferdüléses, így jobbnak láttam szakemberrel megnézetni a gyerek szemét.
Ja, dokival nem tudtam tegnap beszélni, a védőnő meg annyit mondott, hogy TÜRELEM. Köszi, igyekszem, de valahogy 6 "éhezős" nap után már az embernek vajmi kevés van belőle... Tegnap picit többet evett a prüntyőke, remélem most már a javulás útjára tértünk. Fogacska még mindig sehol, már elkeserítettek, hogy volt olyan gyerek akinek 13 hósan jött ki az első foga... :roll: Jesszus, addig nem akarooook szenvedni vele, na persze gondolom Bence sem. Neki azért rosszabb, mint nekem.

Már hülyeségeken agyalok, írok... Inkább lelépek ;)

Csók!

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok

Gyönyörűen esik a hó, szakad, hatalmas pelyhekben! ilyen szépnek még nem láttam! :D
Kár hogy nekem kell eltakarítani :evil: és hogy kiskincs csak az ablakból élvezheti, nagyon tetszik neki!
Vendég
 


Sziasztok,

Kérdeztétek, h mennyi van még a szülésig, most a 35. hétben járok, de a dokik szerint babóca másfél héttel idősebb a koránál, tehát már a 36. hét vége fele jár. Ezen nagyon csodálkozom, eddig mindig kisebbnek nézték, úgy látszik belehúzott a növekedésbe a vége fele :lol:
Még nem pakoltam össze, kell még 1-2 cucc.
Rambóka, emlékszem neked volt egy nagyon jó listád, h mit kell bevinni a szülészetre. Ha megtalálod bemásolnád nekem? Köszönöm.
Elmondta a szülésznő is, de tudom a Tiéd sokkal részletesebb volt.

Egy kicsit el vagyok keseredve, de urammal sejthettük volna, h nem kéne 20cmes matracot venni, mert egyik légzésfigyelő sem lesz jó. Anyagilag pedig már nem fér bele, h másik matracot vegyünk. Ezt is használtan vettük, alig volt használva, elég komolynak néz ki, légáteresztős meg minden, csak cseszhetem, ha nem tudom a légzésfigyelőt használni. Azt tudom, ha nem lesz légzésfigyelője alig merek majd az ágya mellöl elmoccani.

Na elhúzok, keresek a neten gyapjútakarót.
Szép napot Mindenkinek!
apple
 
 


Kórházi dolgok:

- boríték (a borítékba valót a férjed hozza, mert mindennek lába szokott kelni!)
- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (Erre kérdezz rá az intézményben, mert nem mindenhol kell!)

- papucs két pár (az egyikben zuhanyzol ), mindkettő jó, ha mosható
- hálóing vagy pizsama, de olyan, ami felül gombos, hogy szoptatni tudjál. Jó mély gombolású legyen (4 gombos). Legalább 2, de inkább 3 (1 rajtad, 1 mosásban,1 tartalék!)!
- inkontinencia betét, de legalább a sima egészségügyi betét éjszakai változata
- sok bugyi (legjobb a Tena hálós bugyija! Hidd el, csak elsőre rémisztő, nagyon kényelmes!), mert naponta több is kellhet, mosószer a hálós bugyihoz (v. fertőtlenítőszer)
- mellszívó , ha a kórházban nincs ( De általában van! Kérdezz rá!)
- melltartóbetét (sok, ha eldobható)
- szoptatós melltartó (lehetőleg 2!)
- felfújható úszógumi (gátsebnél aranyat ér!)
- legalább két törülköző (kéztörlőnek és zuhanyzáshoz)
- mosdókesztyű v. mosdószivacs (lehetőleg új!)
- kézfertőtlenítő vagy antibakteriális folyékony szappan. Otthon már nem nagyon használod, de mondjuk a vendégek nem baj, ha ezzel mosnak kezet, még ha meg sem fogják a babát, ami egyáltalán nem lenne baj.
- sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém
- patikában, DM-ben kapható a WC-re papír ülőke, nagyon fontos, higiénikus!
- popsitörlő, saját részre is, mert még a WC papír is dörzsinek tűnik az első napokban!
- A Szilvia konyhai papírtörlövel nagyon kíméletesen meg lehet törölni a gátseb környékét. Mosdásnál és pisilésnél is lehet használni. Tulajdonképpen nem is kell törölni, csak odateszed, és magától felszívja a nedvességet.
- rengeteg wc papír! Napi min. 2 tekerccsel számolj!
- Textil pelenka a babának, ill. fejéshez (ált. adnak a kórházban, de kérdezz rá!)
- kispárna magadnak és szoptatáshoz
- gátöblítéshez jó lehet az ún. sportpalack antibakteriális folyékony szappan oldattal v. Neomagnol oldattal töltve, főleg, ha a zuhanyzóban csak felső zuhanyrózsa van!!!!!
- Neomagnol, Neogranormon kenõcs, glicerines végbélkúp szorulásra
- szoptatós könyv vagy kismama könyv, de minimum a helyes mellretételt olvasd el mielőtt bemész! Ne szégyellj segítséget kérni!
- tejnövelő teát szerintem nem érdemes vinni, ha hamar mellreteszed a csöppséget és kitartó vagy így is –úgy is lesz tejed a 3-4. napra! Viszont mindenképpen csecsemősnővér segítségével tedd mellre először a babát és meóztasd le, h. jól csináljátok-e, mert a mellbimbó kirepedése sok gondot okozhat!!!!
- vihetsz bimbóvédő kenőcsöt (pl. Garmastan, Avent, Babylove bimbóvédő kenőcs – ez utóbbakat nem kell lemosni!), de nálam bevált az, h. a szopi után kipréselt pár csepp tejet rákenem és hagyom megszáradni!




- sok-sok rostos ivólé, hajlítható szívószál
- néhány szendvics (apának!)
- szőlőcukor, aszalt szilva (szorulás ellen nagyon jó és semmi gondot nem okoz a dednél. Hidd el aranyat ér!),
- evőeszköz, pohár!, egy kevés mosogatószer + szivacs
- szalvéta
- vigyél egy konyharuhát is, mert ha első nap nem tudsz ülve enni, akkor fél fekve magadra tudod teríteni, és mégsem leszel teljesen maszatos
- könyv vagy újság


- FONTOS: keresd fel a leendő gyerekorvosotokat, mert fel tudja írni, hogy miket szerezz be a patikából, ne a férjednek kelljen ezzel foglalkozni!
Biztosan fog majd kelleni:
- alkohol és vékony végű fültisztító a köldökcsonk ápolásához,
- popsikenőcs (hidd el, a gyógyszertári a legjobb!!!)
- babafürdető krém ( szintén gyógyszertári, nehezen oldódik, úgy a legkönnyebb használni, ha még szárazon bekened vele a gyereket egy textilpeluson és a vízben már csak lemosod róla, nagyon élvezi a bekenést és egyben meg is masszírozhatod vele!!!!)
- babaolaj, fürdés után a hajlatok ápolására, de masszírozásra is jó!
- kozmetikai vattakorong az olajozáshoz (jobb mint a vatta, mert nem szálasodik annyira!!!!!)
- 6X6-os gézlap a köldökcsonkhoz, 2 csomag elég, mert kb. 2 hetesen leesik a köldökcsonk!
- K-vitamin (Konakion),
- D-vitamin (Vigantol).

Otthonra:

- egy jól záródó kisméretű szemetes
- 10 literes kozmetikai kukazsák a pelusoknak
- Mindenképpen legyen kb. 15 textilpelusod is: böfikendő (majd meglátod milyen sok kell!!!), kispárna a dednek, napellenző a kocsin v. hordozón, szóval mindenre jó!!!!
- Szopispárna: sokkal kényelmesebb ezen szoptatni, a ded biztonságosan a félbehajtott párna közt hagyható, amíg pl. wc-re mégy! Mellesleg a 3. trimeszterben alváshoz is használható!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


20 centis babamatrac????
Inkább vegyetek helyette egy olcsó használt szivacsmatracot v. kérjetek kölcsön babás ismerősöktől.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 



Sziasztok!

Rambóka
Azért lett két neve a gyerkőcnek, mert mondtam apának, hogy ha kislány lesz akkor én adom a nevét, ha fiu akkor majd ő. Na és én annyira biztos voltam benne hogy lány lesz....aztán jött a 12 hetes ultrahang, és a kopp...viszont nem tudtam csak úgy elfogadni, hogy nincs beleszólásom már a név adásba, és hát adtam neki én is egy nevet :) Feladat az volt hogy meggyőzzem apát finoman hogy ez legyen az első neve, de az már nem sikerült :? Remélem lesz ő is olyan ügyes mint Gergő és tudni fogja mi a neve :)

tyche
 
 
 


Hali!

Anyukák most nézem a hozzátápis táblázatot és elvileg mehetne a natúr joghurt,túró és sajt ...bár éán inkább lassaban óvatosabban haladok de kipróbálnám ízlik e neki...sztetek kóstolhatja már????Ki mikor adta??

Apple 20centiset hool találtál, nem is hallottam még :)
Lassan pakolássz! :))))

Nekünk a kórházban adtak extra vastag betétet aztán 2nap után jó volt az éjszakai betét is!! Tudrabugyit vettem pamutot kínaiban nem sajnálod kidobni jól fogja a hasad és a betétet! :)
Nedves wcpapír!! nekem írtó jó volt mert hűtötte is a sebem!
Vendég
 


Kincs, 8 hónapos kortól adható, 9 hóstól meg gyümis formában :lol:
Vendég
 


Rambóka, nagyon köszi!
Mi is arra a variációra gondoltunk, h a 20 centis matracra rakunk egy vékonyabb matracot, csak azt mondta az eladó, h valószínű elég sűrűn be fog riasztani mivel szilárd dologra kell rögzíteni a légzésfigyelőt.
De nézelődök még a teszveszen és a vaterán.

Kincs, vhol külföldön vették az ismerősömék a matracot, de nekünk elsőre nagyon megtetszett, nagyon stabil és tényleg jól néz ki. És jó áron vettük. Ők nem használtak légzésfigyelőt, de ez csak utólag jutott eszünkbe :twisted:
apple
 
 


Köszi Hunci!
Már kezdtelek hiányolni! Tanulás??

Ki merre jár??

Kismamik hiába vagytok otthon mégsem tartjátok az igéreteteket! :((((((

Lecso is régen írt!

Csakegy Luca sztárjkol még???
Vendég
 


Sziasztok!

Itt vagyok egy picit ;)

Kincs: hogy vagytok? Kiskincs?

Kismamik, tényleg azt ígértétek, hogy gyakrabban jöttök ;)

Dimet: Jobban vagytok?

Apple: Matracról nem tudok nyilatkozni, nekünk kókusz van a gyerek alatt, de légzésfigyelőnk nincs...

Hunci: 8 hótól? Hűha, akkor lassan mi is elkezdhetjük? De jó lenne :) Nagyfiú hogy van?

Rami: micsoda lista :) Nagyon profi ;) Jól vagytok?

Monee: Nagyon ügyesek vagytok, én tuti nem mertem volna belevágni egy ekkora varrogatásba :oops: Pedig mostanában igencsak jól jönne vmi hasonló megoldás. Bence is utál öltözködni, mint a legtöbb gyerek és hát a kocsiig vhogy le kell vinni a nagyfiút. De az autóba nem akarom beöltöztetve, nagykabátba betenni (a biztonsági övét ahhoz át kellene méretezni, ez meg igencsak macerás). Most úgy csináljuk, hogy apa gyorsan leszalad, autót beröffent, aztán pár perc múlva megyünk mi is, sapka-sál-vastagabb pulcsi a gyereken, de néha még így is félek nehogy megfázzon azon a 20 méteren... Persze addig is bebugyolálom a a kabimba, amennyire tudom, dehát nem az igazi ;) Az autóban már jól betakarjuk, néha még a kabátomat is ráteszem :) Ha meg egyedül megyek kocsikázni a babóval, akkor nincs aki bemelegítse az autót. Szóval ügyik vagytok, én lenni most nagyon irigy a kreativitásotokra :D

Tanácsot kérnék: kirügyezett a fejem, a hátam és a vállam :( Jó mély ragyáim vannak, ha akarnám sem tudnám kinyomni őket... Esetleg vmi krém, ami segítene? Elég érzékeny sajna a bőröm, rengeteg krémre allergiás vagyok, az arcomon a bőr kiszárad-érzékeny, máshol meg ragyás, pl homlokomon, halántékomon, államon, sőt a fejbőrömön is. Van olyan kence, amit rá tudok kenni még így is? Esetleg olyan, amiből mintát is lehet szerezni? (nagyok az igényeim, igaz? :) ) Nem szívesen vennék egy több ezer forintos krémet, azért hogy aztán meg kiderüljön, hogy nem bírja a bőröm... Bőrgyógyász tudna segíteni? Ha van esély rá, akkor elmegyek, de ha ez a pcos miatt van, akkor gondolom úgy sem javulna a helyzet, amíg a metet el nem kezdem megint.

Na jó, elteszem magam holnapra.

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica, ti elkezdhetitek lassan, de gyorsabban mint egy anyatejes, húdemegaszontam...szóval kb 7-7.5 hósan adtam joghurtot, sajtot, aztán 2 hétre rá, gyümis joghurtot, krémtúrót.
ilcsi krém patikra, nekem ez vált be ócó és sokáig tart, kb 4 éve használom pedig a tégely max 10 cm hosszú úgy néz ki mint egy szemkihúzó.

Kincs, 3as és egyben utolsó számú vizsga feb 27 :lol: ha megvan, ügyvédkedhetnék, ha akarnék...de nem akarok, ill akarok, nagyon is, csak nincs pénzünk elindítani és nincs pénzünk ügyfelekre várni...
amúgy Hunor homo erectus de nem homo megyegetus, sajnos...

Kandi, hahó....
Vendég
 


és amúgy meg nem "merek" írogatni, komolyan, mert tök cikinek tartom, hogy sokan írják, hogy alig van idejük bármire, én mosok, főzök minden 2. nap, takarítok 2 naponta, szakvizsgára készülök és van egy gyerekem és egész sokat lógok a neten is...és nem merem ezeket leírni...
Vendég
 


Hunci: Köszi ;)
Örülj neki, hogy van időd. Ez gyerek függő is, hogy mekkora pórázt hagy anyunak, nem? Nem akarom megmagyarázni a helyzetemet, csak sztem ez tényleg így van... Szóval tessék örülni neki és írni, ha van időd-kedved :)
Vizsgához pedig egy nagy kalappal ;)

Most már tényleg léptem aludni...

Kép

Kép
bettica
 
 


még szárad a piros körmöm :)

Hunci sztem sem ciki, gyere nyugodtan legalább ír vki!!!!
Ügyesen beosztod az időd és Hunor is klassz fiú, hagyja netezni anyut!! :D
Kiskincs ha ébren van fogni kell a kezét mert porszívót mosógépet szerel,könyvet pakol hintalovat húz és mindnt amit ér, egyedül nem merem hagyni, járókánk nincs nem is akarok a kiságyban meg túl kicsi a hwely :lol: :lol: 2-3órát alszik akkor gyors mosogatok teregetek vasalok stb és persze netezek mert ha ébren van itt sír és kalimpál :lol: :lol:
nekem rövid a pórázom, de így van jól milyen lenne ha mind egyforma pinponglabdák lennénk :lol:

Bettica köszi kérdésed! már nem taknyolunk viszont az antibigyótól kezd pirosodni a feneke :( kapja a normaflort és spéci kencével kenem remélem nem lesz ismét sebes
Patik én azt mondom,ha nagy göbök vannak azt felületesen nem lehet sikeresen kezelni :(
met biztos orvosolná...esetleg bőrgyógyászat!
Krémben nem tudok mit ajánlani én Gigi-t használok és pati elvétve van

nyöszörög :shock:
Vendég
 


Hunci, ügyes vagy, jó szervező, és ezt mindenki tudja, szóval nem utálunk ki, ha gyakrabban jössz! :)

Kincs, a piros körmök nekem sosem jönnek össze! Mindig belenyúlok. :) Mentek valahova, vagy csak úgy festetted ki?

Bettica! Írok privit krém ügyben!

Kép
mamint
 
 


[quote="mamint"]H írta:mamintunci, ügyes vagy, jó szervező, és ezt mindenki tudja, szóval nem utálunk ki, ha gyakrabban jössz! :)



:oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mamint az én festésem sem makulátlan de most ilyet akartam, csak úgy,sehovásenemkészülök, pár napja a lakásból sem dugtam ki az orrom, ja de tegnap elmentem a boltba :)
Vendég
 


Sziasztok!!!

ezer év enem jártam felétek! :oops: :roll: Bocsánat!Mentségem nincs!

Kandika szívből gratulálok a pocaklakóhoz!!!Annyira örülök neki!!!
vigyázz magatokra!!

Édesek a babák!Nagyra nőttek!

Na de mi sem tétlenkedtünk!Levi és Tomi is megnőtt!Tomi jövő hónapban már 1 éves,Levi 2 hónap múlva 4.
Telnek a napok egymás után.

Rakok fel képet:
Kép mint egy kislány :lol: Kép kicsit férfiasabb kép

Kép Levi aki ügyin segít sütit sütni

További jó hétvégét!
Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
lecso
 
 


Aztaaaaa!
Lecso!!!!
Komoly férfiak már... Levi még ok, de hogy már Tomi is ekkora :shock:

babszika
 
 


Sziasztok!


Rambóka...hát ez a lista, tök jó! Még nem is vagyok terhes, de már kimásoltam magamnak a sok jó dokumentum közé ami jól fog jönni!

Köszi még egyszer :)

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha
 
 


Hali!

Lecso azta ,működik vmi pcos sugallat? :lol: pénteken hiányoltalak!!
Hatalmas szép két fiad van!! Tomi az első képen tényleg lányos:)Mikor találkoztunk még picinyke pocaklakó volt :)
Jót szilvesztereztetek?

Úgy szeretnék találkozni minden babás anyukával!
Vendég
 


Sziasztok!

Na, hogy én is belekotyogjak ennyi idő után:

Monee: ha már nem bírod elől a fiadat, akkor csípőhordozás rulez. Nekem nagyon bejött ez a póz. Írtó kényelmes! Szerintem ezt a legkönnyebb megkötni. Ilyen profi cipzáros kabátom nem volt :)) (dícséret hozzá!), úgy járkáltunk tavaly télen, hogy Tibike csípőre kötve a kendőben, ő komoly téli kezeslábasban (kesztyűje tavaly télen nem volt, úgy üvöltött tőle, mintha húznák, aztán a keze vgay megfagyott vagy nem... És mindenre rá a terhes-kabátom, ami most a hugomnál van, hihihi, egy ollyan harang alakú kabát. Be nem gomboltam, de azért nem fáztunk...

Bettica: az én fiam els őkét foga (alsó metszők) mikulásra jöttek ki, azt jelenti, h 7 és fél hós volt a kölök. De valóban: nekem 13 hósan jött az első. Ez mellett pedig semmiféle algorutmust nem követtek, olyan összevissza sorrendben, h csuda. Aztán idétlenek is a fogaim, hogy az rettenetes... csúnyák és rosszak... majdhogynem szégyen ilyen fogakkal megindulni az utcán :(
De a fiamnak olyan szép sorban jöttek ki, és mindig párban!
Pillanatnyilag 14 foga van, hiányoznak mindenhol a leghátsó, ez 4 és a két alsó szemfog. Ezek szerintem csúnyák lesznek, mármint a sorból kilógók... onnan gonodlom, h oldalt van kifehéredve az íny, nem úgy, mint a többi fog ahogy volt.

És Zazzynak a porszívó izé:
nekünk nem volt. Sokáig. Csak olyan kézi izé. A gyermek üvöltött amikor szívtuk az orrát... méghozzá eszeveszet módon.
Egyszer meghűlt anyóséknál s persze még az a szar kézi sem volt nálunk. Átmentem a szomszédba, ott van 3 gyermek, h kérjek kölcsön valami ilyen divájsz-ot. Adtak egy ilyen porszívóra szerelhetőt. ANyósom s apósom kimentek a szobából, h nem akarják látni, hogyan szívjuk le a gyerek agyát. A gyerek közben nem bőgött, mert mire rájött, h mit csinálunk, arra kiszívtunk egy liter trutyit az orrából... (bocs).
Hazajöttünk anyóséktól s irány a patika, vettem egy ilyen porszívós cuccot.
Azóta, amikor vesszük elő a porszívót a gyermek: ÖRÜL!!! Összeszereljük a cuccot, s "na, Tibike kapcsold be szépen a porszívót" és ő nyomja meg a gombot! És szívás alatt persze mindenféle pofákat vág, de nem fut el, nem sír, semmi. A végén ő kapcsolja ki.
Egyik éjjel megébredt, h nem tud szuszogni.... elővettem a kézit (szomszédokra gonodlva). Üvöltött, mint a sakál... akkor mégis porszívó... ő bekapcs, ő kikapcs :)

Szóval porszívós orrszívó rulez!

Többieknek is csupa jót!
Rambókának pl. azért nem írok semmit, mert ő mindent tud :D

Na, aludjatok lefeküdve :)
Kir

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!

Tegnap én is csak olvasóban voltam, nem nagyon tudtam mit írni.

Felrakok egy tejcsi szaporító teakeveréket, amit a neten találtam. Nekem nagyon jól bevállt. Újra vannak tejcsitől duzzadó cickóim, úgy örülök! :D
Naponta mennyi kecskerutafű teát kell inni a tejképződés elősegítésére?
Napi 3-4 csészével, de vigyázz vele mert kesernyés ízű. Ha már magadnak főzöd a teát, akkor kombinálhatod Lepkeszegmaggal ( görögszéna mag, na az igazán a tejserkentő ), ánizsmaggal, ha nem hasfájós a babád akkor feltétlenül tegyél hozzá édesköménymagot is. Ha hasfájós akkor az édesköményt hagyd ki. Én a lepkeszegmagot ( igen kemény ) le szoktam darálni porrá ( kávédaráló klasszul megteszi ), az ánizsmagot és az édesköményt mozsárban töröm, azt nem porítom hanem csak hogy a magok kicsit megtörjenek. 1 liter vízbe minden hozzávalóból 1 evőkanálnyit készítek. Ha felforrt a víz bele a törött magokat, 3 percig lassú tűzön főzöm, majd bele a kecskerutafű, rögtön elzárom mert a füvet csak forrázni kell, lefedem, és 10 perc múlva leszűröm. Igazából az ánizsnak remek az aromája így nem igényel a tea ízesítést. Mindegyiket be lehet szerezni drogériaboltban, esetleg gyógyszertárban is fellelhető.

Ugyanígy csináltam és tök jó. Bár én rakok bele egy kevés cukrot is, mert nincs az a tea, amit képes vagyok cukor nélkül meginni... Szuperül iható! Az ánizs ízétől nagyon tartottam, mert nem szeretem, de nem is lehet érezni benne.

Kir!

A csípőnhordozást mindenképpen ki fogom próbálni. Asszem már nyáron az lesz a nyerő. :)
A kabát betét ötlete azért merült fel bennünk Rambókával, mert valahogy nem volt jó, hogyha nagyon felöltöztettük a kendő alá a babákat. Az eleje a gyereknek, ami felém van, megfőtt és ha bementünk valami fűtött helyre, pölö a boltba, akkor szerencsétlen majd meggúvadt a melegben mire kiértünk. Így most szuper, mert a babókra csak normál mennyiségű ruhát kell adni egy vastag zoknival, ráhúzzuk a kabátot, betét felcipzároz és lehet világgá menni. :D Kint a hidegben a betét alatt nem fázik, ha meg bemegyünk fűtött helyre, akkor csak lecipzárazom róla és nem sül meg. :D Remek találmány szerintem!
Ha úgy alakul, Tibike kistesóhoz küldök Neked egyet majd, ha szeretnéd. :D

Lecso!

De jó hogy jöttél! :D Az első képen tényleg olyan Tomi, mint egy kislány, de ettől függetlenül aranyos az a kép! :D

Kincs!

Nem lenne jó nektek is ilyen szétszedhető karám? Elkeríthetnéd a szoba egy részét Kiskincsnek, ahol nem tud kárt tenni magában, aztán ott garázdálkodhat.
Nekünk szerintem ilyen lesz majd...

Bettica!

Ne is mondd, ez az elindulás a halálom!
Nálunk is így néz ki kb. a helyzet, csak én felöltöztetem overálba Ákost, mert a Skoda Favoritunk nem egy mai járgány már és eltart egy ideig amég felmelegszik. Mostanában azt szoktam csinálni, hogy kimegyek az udvarra korábban és beindítom az autót, had fújja le a párát, melegedjen, olvadjon amég mi készülünk. Mivel nincs kapunk még, ez így tök gáz, mert ha valaki bepattan a verdába és nagy gázzal kitolat az udvarból, még azt sem látom ki lopta el a kocsinkat, de egyszerűen nincs más megoldás. Így is egy órával korábban el kell kezdenem kihordani a lakásból a cuccokat, ha a meghatározott időre a városba akarok érni, pedig csak 20 percre lakunk Pécstől. :evil:

Folytatom még, csak Ákos bőg. Álmos, el kell altatnom.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?