Új privát üzeneted érkezett!

Ma remélem mindenki épségben hazaért, mikor reggel elindultunk még semmi gáz nem volt, nyugodtan be mertem vinni Rékát Tbányára, mert ma volt egyéni fejlesztése.
Tbányán minden ok volt, jól le voltak sózva az utak. Nem csúszott az autó.
Beugrottam a barátnőmhöz egy kávéra, aztán meg a DM-be pelusért, itt a járdán majdnem eltaknyoltam, pedig óvatoskodtam...

Aztán hazajönni már nem sikerült... :cry:

Itt Szőlősön nem készültek az időjárásra...
Nem bírtam feljönni a domos utcán egyiken sem, férjem eljött (mert szerencsére itthon volt) gyalog, neki sem sikrült fejjebb jutnia mint, nekem. Így hazasétáltunk, miután lent biztonságba helyeztük az autót. Ez se volt egyszerű! Délután aztán szerelt fel hóláncot és valahogy egy elhagyatott utcában az aszfalt mellett a füvön hazahozta a kocsit.
Rengetegen estek be itt az árokba, ami gáz, mert tök mélyek és ki vannak betonozva...

Rékáért nem tudunk menni, szóltunk anyóséknak vigyék haza, aztán majd vmikor elmegyünk érte...

Szóval óvatosan mindenki!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok,

néhány napot kihagyok és már megint úgy lemaradtam :?

Lola,
igen, ez egy egytálétel, nem leves. Csak annyi víz kell, hogy ellepje, így megpuhul minden, és nagyon fini.

Szilvi,
megjött végre a borostyán karkötő :D 12,5 cm, de éppen hogy jó...remélem azért tudjuk használni egy darabig még...Ti leveszitek éjszakára? Én csak fürdésnél vettem le Áronról.
Olyan ügyes vagy...el sem tudom képzelni, hogy tudod megoldani három gyerkőccel a sétát..vásárlást, nemhogy az oltást..?!

Zsani,

jajjjjj hogy mondhatsz ilyet, atyaég :D A bálna ettől még igen messze van..... :wink:

Ági,
hááát, durva, hogy ilyen a dokid...én azt hiszem lecserélném a helyedben...

Gabrielldaniell,
a Páromnak is hasmenése van már két napja...de szerencsére mi még megúsztuk. Hihetetlen, hogy mindig van valami. :roll:

Edina,
mi baj a vonalzóddal? Én ezt a kis versikét kaptam meg sms-ben, amikor Áron megszületett, úgy elbőgtem magam :D
A bukásról sajna nem tudok mit mondani, mert szerencsére nekünk nem volt ilyen gondd, de már látom, sok -sok infót kaptál a csajoktól :D És milyen érzés, hogy már kint van a kis pocaklakó?

Csajok, egy kérdés... e hónapban lejár a tgyás-om, ezután gyed-et kapok. Kell valamit intéznem, vagy autómatikusan kapom? (még annó kitöltöttem a kérvényt az államkincstárnál)

Megyek, mert lassan megjön Apa :D
Az ebéd kész, karalábéleves, sült kolbi krumlival és palacsinta.

Tényleg, szokott valamelyikőtök vörös lencsét csinálni?

Üdv,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok,

néhány napot kihagyok és már megint úgy lemaradtam :?

Lola,
igen, ez egy egytálétel, nem leves. Csak annyi víz kell, hogy ellepje, így megpuhul minden, és nagyon fini.

Szilvi,
megjött végre a borostyán karkötő :D 12,5 cm, de éppen hogy jó...remélem azért tudjuk használni egy darabig még...Ti leveszitek éjszakára? Én csak fürdésnél vettem le Áronról.
Olyan ügyes vagy...el sem tudom képzelni, hogy tudod megoldani három gyerkőccel a sétát..vásárlást, nemhogy az oltást..?!

Zsani,

jajjjjj hogy mondhatsz ilyet, atyaég :D A bálna ettől még igen messze van..... :wink:

Ági,
hááát, durva, hogy ilyen a dokid...én azt hiszem lecserélném a helyedben...

Gabrielldaniell,
a Páromnak is hasmenése van már két napja...de szerencsére mi még megúsztuk. Hihetetlen, hogy mindig van valami. :roll:

Edina,
mi baj a vonalzóddal? Én ezt a kis versikét kaptam meg sms-ben, amikor Áron megszületett, úgy elbőgtem magam :D
A bukásról sajna nem tudok mit mondani, mert szerencsére nekünk nem volt ilyen gondd, de már látom, sok -sok infót kaptál a csajoktól :D És milyen érzés, hogy már kint van a kis pocaklakó?

Csajok, egy kérdés... e hónapban lejár a tgyás-om, ezután gyed-et kapok. Kell valamit intéznem, vagy autómatikusan kapom? (még annó kitöltöttem a kérvényt az államkincstárnál)

Megyek, mert lassan megjön Apa :D
Az ebéd kész, karalábéleves, sült kolbi krumlival és palacsinta.

Tényleg, szokott valamelyikőtök vörös lencsét csinálni?

Üdv,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Erika: SÜRGŐS!!! Légyszíves olvasd el az iwiwen a levelemet. Oda is írtam, hátha ott sűrűbben jársz. Köszi.

Szilvia: köszi. Hát nem volt egyszerű ebben az időben oltásra menni. Nagyon elfáradtam benne. Az ebéd háromra lett csak kész. Fél ötig tanultunk. Még fel kell mosnom, meg lenne néhány lyukas cucc, meg kéne varrnom. Majd később. A vasalásról mondjuk nem beszélek, az mindig halomban áll.

Viszont Emesének a fél éves matek dolgozata 98 % lett, a magyar 97%, így mindkettő 5-nek felel meg! Ami azért nem mindegy!

Lola: a szám nem volt jó, majd elmesélem (telefonszám).

Cirmike: durva, hogy a kocsival nem jutottatok fel. Nem semmi..... De nem csodálkozom, katasztrófa idő volt ma, tényleg!

Velünk minden ok amúgy, bár Bencus eléggé nyűgős volt az oltás óta. Mondjuk fáradt is volt, az igaz. Most alszik a drágám. Dórikával semmi gond, tévézik Emesével.

Na megyek, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ha tudj valaki sürgősen a cserivilola számát, légyszíves küldje el nekem sms-ben. 30/3482-990.

Köszi

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Szilvi:

Nekem remélem holnap megjön a lánc. Én ezért rendeltem láncot. Egy karkötő van nekünk Dóráról, az már kicsi Bencusnak. Ha tudtam volna, hogy karkötőt rendelsz, szívesen oda adtam volna, de szerintem Áronra is necces lenne. Remélem a nyaklánc jó lesz még bőven.

Majd rakok nyakláncos fotót!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Erika: bocsi, hogy munkahelyeden kerestelek, de az említett okok miatt nem tudtalak másképp elérni. Sikerült beszélnem a futárszolgálattal, holnap délelőtt 8-12 óra között szállítanak. De mivel így az enyém nincs benne (nem tudja szállítani a bookline), lesz rajta valamennyi postaköltség. Ha jól néztem az oldalukon 400 forint. Jól jártunk, nem? Nagyon pipa vagyok, de hát ez van.... Miért nem írták az oldalukon, hogy nem kapható, amit én rendelek? Az volt írva, hogy 3-6 nap a szállítás időtartama.

Most megyek, később jövök, reggeliztetek.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na lányok, ma megvolt a kifogás, hogy nem vittem Somát oviba: a jeges út. Babakocsival reggel oda-vissza, délben oda-vissza... úgy döntöttem ma itthon maradunk, majd délután leszaladok boltba, ha férjem hazaér! :)

Szilvia1981!
Még nem vettem sose v.lencsét, eddig salátákhoz láttam felhasználni, de most felkeltetted a kíváncsiságomat és megnéztem a mindmegettén ezt a levest írják, fini lehet:
Kolbászos vöröslencse leves
Hozzávalók:
# 35 dkg lecsókolbász, debreceni és virsli vegyesen, karikázva
# 2 közepes sárgarépa szeletelve
# 1 közepes fej vöröshagyma apróra kockázva
# 1 közepes zellerszár (jó a zellergumóval is) vékonyra szeletelve
# 2 gerezd fokhagyma összezúzva
# 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
# 22 dkg vöröslencse
# 40 dkg konzerv paradicsom darabolva
# 1 babérlevél
# 1 l marhahús alaplé
# 1 mokáskanál só
# 1 mokáskanál őrölt fekete bors
# 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a kolbászt, majd kivesszük és félretesszük. Az olajba beletesszük a répát, a zellert, a fokhagymát, a petrezselymet és úgy 5 percig pároljuk őket. Ezután visszatesszük a kolbászt. Mellérakjuk a konzerv paradicsomot, a húslevest, a lencsét és a babérlevelet. Az egészet felforraljuk, majd kis lángon, lefedve nagyjából 40 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Csak ezután sózzuk, borsozzuk.
Gyed: a héten megyek be melóba intézni én is (már mentem volna ma is, de várom a jobb időjárási viszonyokat) majd megírom mi kell, de ha a te melóhelyed nem kifiz. hely, akkor hívdd fel holnap 8-12-ig a MEP-et, biztos elmondják!

Zsanka!
Melyik színű Titit vettétek végülis?

Emesedorabenceanyu!
Húúú nem semmi súlya van Bencének, sz.tem Noé 1 évesen lesz ennyi.... :lol:
Akartam kérdezni a nokedlivel kapcs: hagyományos fém hosszúkás szaggatód van, vagy olyan kerek, ami illeszkedik a fazékra?És milyen "kanalad" hozzá, vagy az műanyag, amin egyben van az a "kistál", amibe beleraksz egy jó adagot... (bocs, de nem tudom leírni másképp). Azért kérdem, mert Nekünk egy normál adag (mondjuk ha mindhárman 2-szer eszünk belőle, több mint fél kiló lisztből...) az több mint félóra kiszaggatni. Na de Nekem olyan műanyag van, ami ráilleszkedne a fazékra, na de egyikre sem jó, így mindig mozog az is, fazék is, fém kanálszerűvel szaggatom, de majd leszakad a karom, pedig nem csinálom keményre a tésztát... közben félek, hogy lerántom a forró vizet. Szóval ezért utálok én nokedlit szaggatni! :cry:

Edina!
Mi volt a védőnénivel?Gyarapszik a kistöki?

Ancsa!
Egy pár szót írhatnál, légyszi...

Még képeket majd rakok...

lola77

Édes tököseim együtt:

Kép

Na nyomás már a fürdőbe, anya
Kép

Gyere csak közelebb...
Kép

Vigyori Gyuri:

Kép

lola77

Sziasztok,

csak egy gyors közvéleménykutatás:

mit gondoltok, mennyire lenne kerslet itt Tatabányán egy olyan női edzőteremnek( konditerem, és nem ugri bugris) ahol csak és kizárólag nők járnak, van gyermekmegörző szakképzett személyzettel, és szauna, jakuzzi, gőzkabin.

köszi a választ!

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Lola: nokedli ügyet megbeszéltük msn-n. :)

Szilvia: hú, de jó lenne! Bár ahogy ismerem magam, én akkor is folyton a gyerekekre gondolnék. Akkor már biztos jó, ha picit nagyobbak. 2-3 évesek? Bár rám most férne egy kis mozgás :)

Plusz masszázs, kozmetika, szolárium ............hmmmmmmmmmmmmmm, de fini.... :)

Jó éjt, ez jó kis esti gondolat!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok mindenkinek!

Még mindig nem végeztem a pakolással :evil:
Sajna már nem megy egyszerre,mindennap egy kicsi.a mi szobánkba már teljesen visszapakoltam,még hátravan a konyha és a gyerekszoba oda halmoztuk fel a sok cuccot a másik szobából.Most bekeményitettem és kidobtam minden feleslegesnek vélt holmit.

Holnap lefotózom és teszek fel képet a friss festésről,.

Lola !
Édesek a fiúk együtt,hogy markolja Soma ujját,biztos imádják egymást.Nálunk is szerintem Ati lesz ilyen.Noé tündéri az utolsó képen.a kutyust kapta karira?

A baba egyenlőre velünk lesz egy szobában.ma megjött a kiságya azt is összeraktam hálisten nem volt bonyolult,és egyemberes volt.
Nyáron mikor kicsit nagyobb lesz akkor megy át a gyerekekhez,de ott van a pelenkázója és a szekrénye.
Most még csak két szobánk van de a gyerekszoba majdnem 25nm két ablakkal ugyhogy idővel abból lehet kettőt csinálni és még ott van a padlás ami kicsit pénzigényesebb mert majd le kell cserélni hozzá a tetőt és csak akkor tudjuk megcsinálni de azt akkora tervezzük mikor a Hanna már 14-15 éves lesz.szóval nem a közeljövőben.

Ma én se vittem Atit oviba,(Hanna apuéknál aludt,igy őt elrendezték)kiirattam holnapra is,inkább nem csuszkálok.A decemberi esésem után nem hiányzik mégegy,igy is sokat keményedik a pocakom,multhéten voltam dokinál 2110 a méhszáj,megnéztem a kiskönyveimet a másik kettővel 35 hetesen volt annyi.Ugyhogy lehet nem húzzuk ki a kiirt időpontig,de nem is bánnám ha február vége,márc.eleje lenne belőle,mert sokszor mindenem fáj és nagyon nyűgös vagyok.Cuccom már bekészitettem,egy-két apróság kell még de a lényeg bennt van.
Atikának mutattam tegnap hogy fogja meg a pocim,milyen kemény erre beszólt hogy betonkemény ez a Mira.majd megzabáltam.

Szilvia1981
Nagyon szép helyen töltöttétek az ünnepet,mondtam én is a páromnak idén nem nyaralni megyünk a pici miatt,hanem inkább telelni két ünnep között,ugy néz ki idén lesz üdülési csekkünk akkor eltudunk menni.
Szerintem is jó ötlet amit irtál,én régen jártam konditerembe de aztán hamar meguntam a közös dolgot mikor nem tudsz semmit csinálni mert a férfiak bámulnak hogy bénázol.Na meg persze hogy minden egy helyen lenne.........
Ti nyitnátok?

Áron baba hatalmas,egyik ismerősömnek július végén született a kisfia és már több mint 10 kiló,alig fér el a babakocsiba.

Na most megyek elteszem magam holnapra,egy kissé elfáradtam ma és még holnapra is van elég tennivaló.
Képekkel jövök holnap ma már nincs energiám feltenni :oops:

Ja Zsani még neked akartam irni,Jó nagy a pocid neked is,mérted mostanában?
Én szilveszterkor gyorsan lefényképeztettem éjfél előtt pár perccel és meg is mértem 117cm és sajna 16 kilónál tartok de hogy hova ment nem tudom mert,nem igazán látszik sehol a lábaim is vékonyak a fenekem se nőtt látványosan,a hátamon van egy kis uszógumi de nem vészes.
Te mennyit hiztál eddig ha publikus?

Jóéjt,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Lola: tényleg aranyosak a gyerkőcök. Nekem az is tetszik Noéról, amin úgy ki van nyitva a szája. Édike. Sikerült intézni a véranyajegyét? Mikor mentek? Ja, eszembe jutott, hogy kb. 2000-el olcsóbb volt a táska a kodály téri papírboltban, ugyanaz. Lehet érdemes lenne megnézni, hátha leakciózták, ami nem kelt el.

Szilvia: hát nekünk nem lett jó a borostyánlánc. Tegnap egész nap rajta volt, de megnyomta a nyakát. Nagyon akartam, hogy hordja, de az apja is lehurrogott, meg anyu is, és igazuk van. Ez az én fiamnak kicsi.
Azt hiszem, felteszem a tesz-veszre a karkötővel együtt.
Ha találok jóval hosszabbat (ismerős kislány nyakában láttam), akkor veszek neki olyat. Ha nem, hát nem....

Zsanka: tényleg nagy a pocid már. Hogy szeretgeti Máté... aranyos. Ő azért már nagyobb, biztos vigyáz a kishugira (még mindig kishugira fogadok :))

Nálunk Dóri kezd "túl" anyáskodni Bencén, vigyázni kell rá nagyon. Egyik nap is meg akarta itatni a műanyag flakonos baba olajjal. Még jó, hogy nem tudta letekerni, de így is üvöltött Bence, mert belerakta a szájába. Eddig én ágyaztam. Úgyhogy.... most még jobban figyelnem kell rájuk. Eddig sem hagytam magukra, hát ez van.

Ma én megyek Emeséért, jön a barátnője is velünk. Már nagyon nyúzott, hagy jöjjön játszani. Nem ezzel van a probléma, de két szobában itt a négy gyerek sok, még ha pár órákra is. Főleg, hogy közben aludni fognak a kicsik, az biztos. Hát mindegy, Emese is néha megy hozzájuk, meg aranyos kislány.

Rita: kíváncsi vagyok a festés eredményére! Azért kíméld magad! Én is úgy voltam vele, mindkét lánnyal tök sokat hajtottam, nem lett gond, Bencénél ugyanazt csináltam, csak még mellette Dóri után ugrani, és mégis előbb beindult a szülés. Pedig nem volt nyitva a méhszájam. Védőnő pedig figyelmeztetett, hogy a harmadik gyerkőc legtöbb esetben előbb jön, de nem vettem komolyan.
Utólag, most már örülök, hogy csak két héttel előbb jött, meg az iskola miatt nekünk így volt jó. Meg hát ha jönni akart, akkor biztos érettnek érezte magát rá (remélem).
Úgyhogy csak finoman. Szép apránként!!

Moncsi: boldog születésnapot (iwiwen láttam) kívánunk Neked! Meg Csonka Andrásnak is, akit egész reggel a reggeliben ünnepelnek! :) Látod csak milyen hírességgel születtél egy napon?

:P

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola: csak utána láttam, hogy olcsóbb ott a táska, miután mi már megvettük a szent borbálán.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabrielldaniel!
Tegnap este eszembe jutott, hogy Danidra nem is reagáltam: jaj de jó, hogy nem lisztérzékeny!!!! Gondolom jó nagy kő esett le a szívedről...

Szilvia1981!
Na ez nagyon jó ötlet, persze reális áron! Ja és azt nem tudom, hogy nincs-e ilyen a városban. Mondjuk itt a Kodály téren van spinning+egyebek, de nincs gyermekmegőrző, a Kanáriban sincs, sz.tem az Axyban sem... (oda jár Cirmike). Ja, amúgy az Omega Parkban 400 /gyerek/félóra. Szerintem ez a normál-elfogadható ár, de foggggalmam sincs, hogy hozzák ki ennyiből! Viszont ha ennél több és v.ki 2 gyereket rakna le+a bérlet a kondiba, biztos jó pár ezrest otthagy... Hjaaa mindig a piszkos anyagiak!

Cirmike!
Végül haza tudtátok vinni Rékát? Ilyenkor tényleg nehézkes Szőlősön közlekedni a hegy miatt...

Emesedorababenceanyu!
Nekünk 30 cm-es a b.lánc, megmértem, de még hátul néha van plussz, tudod ami hátralóg, olyan 4-5 cm. Ja és megnyomja Noénak is a nyakát, de az nem jelenti, hogy fuldokolna, hisz akkor ugye köhögne is! Ennyivel nagyobb lenne a nyakatok...
Sajnálom, hogy nem lett jó, cserélni ugyanott nagyobbra?
Nem semmi Dórid!Olajat ad neki, hadd hízzon Bence :P

Rita!
Az tök jó nagy szoba akkor,ha 25 nm! Tényleg lassan csináldd, inkább öltözzetek hetekig dobozból, de tudod - mint tapasztaltam - napok is számítanak hogy előbb jön-e a csajszi.
Nem karira kapta a kutyust, örököltük bátyámék csajaitól, de szereti Noé. És igen imádják egymást: Noé már most mint Istenre néz Somára, ja és persze minden csínytevésén kacag (mi vár rám???) mintha értené, hogy pl. dobálja le a párnákat a galériaágyáról Soma, vagy ugrabál 1000-el.... az jó móka! Soma pedig féltig a végtelenségig. Múltkor nem is tudom mit próbáltunk Noéval, erre kiabálja: Jaj ne csináljátok ezt, nem is bírom nézni!!!!! :shock:
Nem is gondoltam volna a nagy(obb) korkülönbség miatt, hogy ilyenek lesznek!
117 cm?? Nem semmi a pocid, tegyél majd fel képet, ha kipihented magad, kíváncsi v.ok.

Zsanka!
Nem is tudtam, hogy Te is szemüveges vagy! :o Tök jól áll! A pocid tényleg nagy!

lola77

Ja Emesedorabencanyu!
1,5 hét telefonálás után tegnap tudtam időpontot kérni a Heim Pálba, kaptam is márc. végére. De van most egy magánrendelője a profnak oda 1-2 hét alatt van, lehet jövő héten felhívom, azt elmegyünk oda, ezt meg lemondom... még gondolkodom rajta,meghát akkor szabi férjemnek, hogy felmenjünk Pestre, tudod meg kell szervezni! :?

lola77

Na részletekben jut el az agyamig, mit akartam még:
a táskát köszi, sz.tem júniusban megvesszük neki már!

Rita!
Mira rövid i-vel írandó? Mert látom úgy írod, meg a vonalzódon is úgy van, de inkább hosszan kell ejteni,ugye?Bocs, hogy ilyen béna v.ok... :oops: :lol:

lola77

Sziasztok!

Az előbb sétálni voltunk Áronnal, és a főtéren megállítottak a 24 órától...."interjút" adtam :lol: Az étkezési, főzési szokásokról. Képet is csináltak. Atyaég, hogy fogok kinézni :oops: Furi. Na, csak el akartam mesélni :D

Lola,
jól ez a recept, ki fogom próbálni. Már régóta szemezek a vöröslencsével.
Olyan édesek a kis szerelmeid együtt :D

Nem, én nem ilyen spinninges, kick-box aerobikos teremre gondoltam, mint az axy vagy a kanári. Hanem olyanra, ahol futógép van, súlyzók, szobabicó, ellipszis trainer, taposógép stb.
És a gyermekmegörzőt játékokkal, gyermekmozival felszerelve, szakképzett csajszival (pl húgom), és minimális áron, vendégeknek. :D

Rita,
igen, tényleg szép hely volt. Nyáron mi sem voltunk sehol. Csak mielőtt Áron megszületett még májusban Egerben, meg a kilencedik hónapban egy napot Siófokon:) De már nagyon kellett. Majd meglátod milyen jó lesz telelni :D
Igen, mi szeretnénk nyitni ezt a termet, de még nagyon nagyon gyerekcipőben van az ötlet. És azért is akarom csak nőknek, mert a pasiknak van már a dinamic, meg a pulzus, meg az etalon stb. De én jártam oda, és tényleg gáz, hogy lesnek a pasik hogy mit csinálsz, meg bénázol.....Na és a csajok egymás között sokkal nyitottabbak, és szívesebben próbálgatják és használják a gépeket. Szerintem...

Szilvi,
sajnálom hogy nem lett jó a lánc. Nem cserélik ki hosszabbra? Kérdezd meg szerintem. Én azért is nem rendeltem láncot, mert Áronomnak nincs is nyaka :lol: Csak tokaszalonnája :lol:
HÁt minden egy helyen majd csak idővel lenne, először csak ezőterem, és külön részen szauna, jakuzzi, masszőrfotel, gőzkabin. Na és a gyermekmegőrzőbe már kisebb gyerekeket is le lehetne passzolni, ha már jobban el vannak anya nélkül :D Teljesen bababarát helyre gondoltam, akár szoptatós szobácskával is. És egy személy vigyázna a kisebbekre, és egy a nagyobbacskákra.

De erről jut eszembe, masszázs... a hugom masszőr is, ha érdekel, megadom a számát, vagy email címét, és beszéljetek meg egy időpontot. Házhoz is megy, van ilyen extrahordozhatófullextrás masszőrágya. :D Illatgyertya, kellemes zene, egy jó masszázs...hmmm

Na megyek, mert Dundókám "hív"
Sziasztok.

KépKép
szilvia1981

sziasztok!
Nem ezzel a vonalzómmal van a gond hanem még mindig azt írta ki a másik, hogy "lehet hogy ma születek" ??? :shock: Aztán azért váltottam erre.
Most ettünk és egy pici tejci megint jött de most nagyon csekély mennyiség.
Gondolom minden baba ezt csinálja, de olyan édes mikor a kezemben van és kajás, jár a feje mint a fakopácsnak. Ennél csak az jobb mikor a párom kezében van és nála keresi a cicit! :) Szoktunk rajta nevetni! :)
Párom: már beszélő viszonyban vagyunk :) De este megsértődött mert szerinte én nem engedem oda a babához pedig nem igaz, messziről bármikor nézheti! :) Nah jó ez csak vicc volt én igazán oda engedem csak ... jobban biztonságban tudom ha nálam van. :) De megfogadtam este, hogy engedékenyebb leszek mert ez nekem sem lesz jó ha mindig mindent csak én én én én én én én én én én .... stb.
Most amint hallom fiam hangol éppen, készül a megasztárba :?
Bolond védőnéninél voltunk tegnap (bolond=mikor kint volt anno elsőnek nálunk Ádi születése előtt, elkérte a szörpös flakont és azon "eljátszotta", hogy hogy kell majd szoptatni. Én csak ültem és a döbbenet ki ült az arcomra, hogy ez most vajon ezt komolyan gondolja....???) Nah mindegy a lényeg, hogy 3010-zel jöttünk haza és most 3690-et mért. Azt mondta az nagyon jó. Hmm még jó hogy jó! Már-már behorpad az arcom úgy szívja a tejcit.
Kicsit később válaszolok mindenre csak elaltatom.

addig is sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Folyt. köv:
Mióta haza jöttünk azóta velünk alszik a baba(nem mintha a kórházban nem velem aludt volna... de mindegy) és nem akar sem a kiságyban sem a mózes kosárkában aludni. Úgyhogy most épp azzal szórakozom hogy nappal csak a kiságyba teszem hátha megbarátkozik a gondolattal! Én elaludnék vele szívesen, de apucija nem röpdes az örömtől hogy szépen fogalmazzak. Igazából minden nap elmondja hogy "megfogom látni nem fog megmaradni a kiságyban és tiszta nyámnyila lesz bla bla bla" . Jah igen mert állítólag túlzottan kényeztetem. Hogy ennek van ideje ilyenekre odafigyelni! :x
szilvia1981: Hogy őszinte legyek nekem jobban bejön, hogy kint van Ádi! Már minden bajom volt a pocakommal úgyértve, hogy normálisan fürcsizni sem tudtam, cipőt bekötni is nehezemre esett, nem beszélve arról, hogy egy kis lépcsőzés után kiköptem a tüdőmet!!! Tényleg össze teszem a két kezem hogy nekem végig semmi problémám nem volt (eleinte émelygés azt ennyi) de szép volt jó volt épp elég volt :)
zsanka: igen, beszélünk :) de mielőtt magukra hagynám őket ha valamit csinálnom kell azért megkérdem hogy biztos itt hagyhatom??? Olyankor berág és már csak azért is ébren marad :)
Igen pozitív élményt hagyott a szülés, mostantól minden létező módszerrel védekezni fogunk! :) Nah jó annyira nem volt szörnyű de csak így vissza gondolva mert akkor a falat tudtam volna kaparni! De még mindig azt gondolom hogy megállt itt a családalapítás Peregovicséknál!!!!! :)

Szép napot mindenkinek most elköszönök, kihasználom hogy fiam elaludt úgyh húzom a lóbőrt én is.

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Csak beugrok!

Friss babás anyukák! Titeket is felkeresnek személyesen a Felicitas-tól? Mert hozzám bejelentkeztek jövő hét csütörtökre. Bendinél nem volt ilyen, azért kérem.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Newcdina

Bolond védőnéni :lol: :? :shock:
De nagyon hülye szegény, már bocsánat. Sztem inkább a helyes mellretételt kell megtanítani a kismamáknak. De hát ő szeret bábozni :D . Mit csinálhat otthon?

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Newcdina

Bolond védőnéni :lol: :? :shock:
De nagyon hülye szegény, már bocsánat. Sztem inkább a helyes mellretételt kell megtanítani a kismamáknak. De hát ő szeret bábozni :D . Mit csinálhat otthon?

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Anikó: hozzám nem jelentkeztek be egyszer sem (a háromból). Viszont az abaegon biztosítótól hívtak, nemsokkal, miután hazajöttünk. Nálam nem tudta előadni magát, mert ismerem a nőt. Állítólag valamit beikszeltem a kórházban, hogy jöhet előadni magát. Hát én nem, mert nekem a papíromat a császár napján egy nő töltötte ki, mondván" hogy majd ő megcsinálja, úgy sem tudom felemelni a fejem, nem kelhetek fel". Lehet, hogy Nálad is a biztosítós jelentkezett be.

Edina: marha jót röhögtem megint a soraidon. Majd lehet, hogy később meggondolod magad tesó ügyben. Majd mikor hétrét görnyedsz a mathcbox autóval, mert 4 órája folyamatosan azt kell vele játszanod, mert nincs kivel játszania, közben van egy halom dolgod otthon, és hulla vagy munka után, akkor elgondolkodsz majd, lehet, hogy jobb lenne még egy baba? :) Nálunk legalábbis ez volt. A végén annyira untam már barbie-zni, hogy még. Most sem játszom azt vele, kizárólag mást!

Írd már le, hogy csinálta szörpös üveget védőnéni. Tök jó a fantáziám, de azért nem ennyire :)

Látod, panaszkodtál, hogy fiatal vagy stb. Most azért visszacsöngenek a szavaid. Pár sorodban felfedeztem egy tapasztalt anyuka sorait. Komolyan! Azért az ösztön az ösztön :)
Főleg, hogy nem tartasz haragot a pároddal. Felesleges is. Ezek a pillanatok úgysem jönnek vissza sohasem, jobb együtt átélni, megélni :)

Gabi: nekem is épp előbb jutott eszembe, mikor altattam Bencust, hogy nem reagáltam rá, tök örülök, hogy nem lisztérzékeny Dani! Egy gond kipipálva! :) De azért kivizsgáltatod tovább? Vagy javult a helyzet kaja terén?

Lola: ahol rendeltem a láncot, nincs nagyobb! Jobban mondva 1-2 centivel, nem hiszem, hogy sokat segít. Nálunk is az a helyzet, mint Áronnál, hogy nincs is nyaka. Mindkét lány is így indult, most már azért rendelkeznek némi nyakkal :) Vagy várok kicsit, nem tudom, de filózom, hogy eladom és keresgélem a neten, hol lehet hosszabbat vásárolni. A mienk is kb. annyi centi, mint Noé-é.

Szilvi: húúú, akkor hírös lettél!!!! Kár, hogy nem jár hozzánk a 24 óra! :)
A terem jó ötlet, tényleg. Mondjuk mivel én elhízva vagyok, nekem torna kéne szerintem, de baromira lusta vagyok, úgy érzem. Vagy inkább hulla fáradt? Nem is tudom....

Na megyek, itt van még lányom barátnője, szegény Dórikám mindig körülöttük akar lenni. Őket is megértem, nehezen tudnak így játszani. Bencuska alszik hál istennek.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

az igért képek

Kép Hanna karácsonyi fellépése

Kép a fánk
Kép gyerekek
Kép a fa alatt Kép pocakom még szilveszterkor

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok tatabányai anyukák!

Csatlakoznék hozzátok és mindjárt lenne is egy kérdésem. Segítenétek hogyan tudnék én is olyan szép vonalzót produkálni mint a tiétek? Illetve a vonalzó megszületett csak nem tudom hogyan kell berakni ugyanis nem találom hol lehet a profilt módosítani.

A képeiteket volt időm gyorsan végignézni nagyon édesek a kis lurkók.
Kisfiam Alex 2008.december 7-én született, de van egy 12 éves lányom is. Én a Gál István lakótelepen lakom a 212-ben.
Egyenlőre ennyi, mennem kell etetni a kicsit.
Ja és köszönöm előre is a segítséget!

Kép
Kép

Kriszti
kriszti1971

Szia Kriszti!

Üdv itt!
A profilodba ugy tudsz bejutni,hogy fennt balra belemész a segédletekbe,legördited és ott kirija hogy profil.ott pedig az aláirásoknál be tudod illeszteni.

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Üdv Kriszti!
[/b]

Kép
Kép
newcdina

Üdv Kriszti!

Itt Tatabányán szültél???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Néha olvasgatlak benneteket...

Zsanka! Nagyon szép a pocid!

Ági! Ez nagyon durva, hogy kórházban is elkért a doki 2e Ft-ot, én a helyedben, amikor meg volt a varratszedés stb. nem adnék neki, csak a fele pénzt! Kapja be! Tudom, hogy Dorkánál ő vette észre a bibit, de akkor is, mindennek van határa! Nő a pocid? Dorka várja a kistesót?

Anikó! Engem is felhívtak telefonon a felicitastól, de mondtam nem érdekel, megkaptam az ingyenes csomagot, mit akar. Vmi Aegon biztosítással jött, meg a baba jövőjére kell gondolni, na engem ez nem érdekelt, megmondtam neki. (magamban gondoltam, felesleges a találka, mert 1. nem érdekel, 2. ha akarok vmi megtakarítást majd magam elintézem). Ha te is tolakodónak érzed, elmennék a helyedben otthonról :) én nem szeretem a "házalást" !

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok.Persze csak ha befogadtok.

Sikerült apránként végigolvasnom a fórumot(úgy két hónap alatt).

Mindenkinek csodaszép gyerekei/k vannak!!

Én egy 22 hónapos kisfiúval büszkélkedhetek,aki minden percet magának követel a 24 órából,még éjjel is a hajamba kapaszkodva alszik nehogy átcsempésszük a kiságyába. :D

Szép hétvégét mindenkinek!

Betti
berna23

Most nem mindenre reagálok, bocsi:

Szilvia1981!
Ha nem kifizetőhely a munkáltatód, akkor innen töltsd le a nyomtatványt:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

alul van a Nyomtatványok biztosítottak részére
hogy mi kell így nem tudom, mert más, mint Nekem, akinek kifizetőhely a munkáltatója (igazolás munkahelytől, gyerek adatai, talán szül.anyakönyvi kivonat is, de mindet nem tudom...)

Kriszti, Betti! Üdv köztünk!
Tegyetek fel majd képet is lurkó(k)ról, meg persze Magatokról is, ha gondoljátok!

Kriszti!
Ez a Gálon az a téglaházas rész ugye, ahol laktok? Szép neve van a kisfiadnak!Kinél szültél?

Betti!
Hogy hívják a kisfiadat, merre laktok? Otthon vagy még Vele?

Edi!
Jó hogy írsz, legalább tudjuk hogy jól vagytok!

Anikó!
Engem nem hívtak fel, Hál Isten, de ha hívtak volna, elküldöm Őket hasonló okokból mint Edi! :roll:
Sajna a kórházi ingyenes minták átvételével megadjuk a jogot, hogy keressenek-asszem. Én mondjuk amit kaptunk Hipp I. mintát, kiváltottam már, meg majd a következőt is kifogom. Volt benne 1 Kecskeméti bébiital, egy Hipp kisüveges almapüré+1 kis fehér póló, meg egy kanál.

Na most ennyi.

lola77

Sziasztok!

Betti üdv itt.Tényleg majd tegyél fel képeket.
Csajok én még lógok a festés utáni képekkel ugyhogy most felteszem :D

Kép a szoba szine
Kép kisággyal
Kép
Kép a gyerekszobai pelenkázó
és egy bónuszkép a tegnap estéről :D
Kép vonatoznak

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Zsanett vagyok, van egy 3 éves fiam Máté és útban a tesó, a Mártírokon lakunk.

Kriszti,
akkor jó pici babád van , mármint a kisebbik :) ! A profilba az aláírásokhoz kell bemásolni a vonalzó linkjét!

Betti,
üdv neked is! Végigolvastad az egész topikot? Ejha.. nem csodálom hogy 2 hónap kellett hozzá :) elég hosszú. Te hol laksz? Hogy hívják a hajbakapaszkodós :) kisfiadat?

Csak info: nagyon szeretjük a képeket a gyerekekről... :) :) :) :)

Rita,
nagyon nagyok a gyerekek! Az Atinak a haján mindig elámulok! :)
A pocakod is hatalmas! Pihenj sokat, már nincs sok hátra, ne keményedjen! Nekem 1 hete volt 108 cm a pocak átmérője, kb hetente 1cm jön rá, kilóban 12 kilónál tartok.. :( egy kicsit sokallom, van hogy 4 hét alatt 1kg jön fel (ha figyelek) van hogy 4 :(. Mondjuk a védőnő mérlege össze-vissza mér, én itthon figyelem :). Olyan furcsa, ez a kisbaba teljesen másképp mocorog mint a Máté anno, néha parázok... meg hozzáteszem mindig éjfél után dobja a bukfenceket :) :) :) és mindennel megvagytok már? Az ágy hallom megvan, festés is... ruhák?

Évi,
a titi kocsi végül is piros lett, volt sötét és világoskék ill. narancssárga. Ez volt a legnormálisabb színű..
Igen szemüveges vagyok kb. 10 éves korom óta, -3,25 dioptriás, inkább a kontaktlencsét hordok, szemüveget ritkán hordok, mert azt nem szeretem. Már többször meg akartam műtetni a szemem, de ált. terhes lettem. :) meg egy kicsit parázok tőle.. :)

Edina,
tényleg olyan aranyosan írsz, én is végig mosolyogtam :) a védőnénin én is sikítva röhögtem volna :) :) azóta legalább hasznos tanácsot is adott? Apával is tőrődj! :) a baba nála is jó kézben van, mármint ha nem alszik! :) Mond meg neki, hogy várja ki a sorát, 1 év múlva örülni fog ha le tudja magáról vakarni a gyereket!! :) Nálunk is dúl az apamánia egész nap.. :) :) :)

Anikó,
A bejelentkezett nőt meg pattintsd le, nem tudom mit akarnak egy
friss anyukához menni, szerintem felháborító.

Szilvi,
tényleg jó ötlet ez az edzőterem, jó hogy ilyenben gondolkodtok! (hozzáteszem én is az "antifitness"es anyukák táborába tartozom.. sajnos :) )

na befejezem a szófosást....
ma este megyünk vacsorázni a barátokkal, legalább egy kicsit kimozdulunk.. :) :)

sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Lola! a Mírát irják igy is-úgy is.de kijavitottam mert a miénket hosszúval fogják nekem igy szimpibb.

Csajok egy körkérdés:már nem emlékszem biztos irtátok hogy ti kókusz vagy sima matracot használtok?

Erikáékkal mi lehet?és XYTimiékkel?tud róluk valaki?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Köszönöm lányok a kedves fogadtatást.

A kisfiamat István Krisztiánnak hivják,szeptembertől bölcsis nagyfiú lesz.Akkor megyek vissza én is dolgozni.

Én 23 éves vagyok,alsógallán lakunk családi házban.
Családunk része még egy féléves pulikölyök,aki a Bolyhos névre hallgat.

Irita!
Mi kókuszmatracot örököltünk,Istikém a negyedik tulajdonosa,de nagyon strapabiró.Bár szerintem mosni nem lehet,csak a huzatát.Én mindig jol kiporolom ,illetve jol ki is szellőztetem.
Nembiztos,de ugy hallottam hogy antiallergén.Jó pocakosodást.

Megpróbálok képet feltenni.

Sziasztok. Kép Isti Kép apa belőtte a séróm
berna23

Kép
berna23

Sziasztok!

Köszi Ritának a hiányolást,jól esett!

Üdv az újaknak!!!!!!!!

Eléggé mozgalmas napokon vagyunk túl.....holnap jövök bővebben:)

Sziasztok,jó éjt!

Erika

cseriviola

Sziasztok!

Én is köszönöm a kedves fogadtatás és a segítséget! Sikerültek a vonalzók végre!
Én Pesten szültem a II. Klinikán dr. Gimes Gábornál. Eléggé váratlanul a 36. héten indult be a szülés, szegény picikémnek nem volt ideje még befordulni sem, úgyhogy császárral és altatásban "szültem" ha ezt lehet igy hívni, nincs igazán emlékem csak az eljéről.
Pénteken voltam a dokinál aki közölte, hogy még messze a szülés mert teljesen zárva a méhszáj. Szombaton este Mikuláspartit adtam a családnak, vasárnap hajnal 4-kor meg elfolyt a magzatvizem.Szegény férjemet jó sokáig rázogattam hajnalban mire magához tért, mondtam neki menni kellene. Rámnézett nagy szemekkel és megkérdezte: Most?Aztán elrohant a vécére, mert rájött a hasmenés. Végül is szerencsésen értünk fel Pestre, pont bent volt a dokim, éppen befejezett egy szülést. 6.02-kor már kint is volt a fiam. 2,95 dkg és 53 cm-el született.
Később vettek észre nála néhány fejlődési rendellenességet, igy 1 naposan már meg kellett műteni,de most már jól van szerencsére.

Betti! Gyönyörű a kisfiad! Melyik bölcsibe mentek?

Lola! Igen a télaépület a Gálon ahol lakom az Oázis Étterem meleltt.

Gabi! Látom majdnem egyidősek a fiaink.

Egyenlőre nem tudok képet kicsinyíteni,hogy feltegyem de majd igyekszem.

Kép
Kép

Kriszti
kriszti1971

Kriszti1971!

Igen! Azért kérdeztem, hogy hol szültél, mert ha itt Tbányán, akkor találkoztunk volna, de olvasom, hogy Pesten. Kisfiad ahhoz képest, hogy 4 héttel előbb született nem kis súlyú. Gondolom eszik is rendesen és fejlődik is.
Mi volt az a fejlődési rendellenesség?? Szegénykém! Jó korán meg is volt az első műtétje! Ez miatt érkezhetett korábban???

Lola, Emesedora!

Köszönöm az aggódást a lisztérzékenység miatt. Én is nagyon örülök, hogy nem az, mert akkor őszültem volna meg ideje korán. Amúgy is keveset eszik, még mostanában válogat is és még ha lisztérzékeny is lett volna!?? HÁT???!!!!!!!!!
Lola! Jól is tetted, hogy ebbe a csúszkálós időbe nem mentetek sehova. Soma örült is neki, hogy otthon maradhatott??!!!
Emesedora! Hát akkor Dórikád is belendűlt! Dani is adogat ezt-azt a tesónak. Eddig hál istennek nem voltak vészes dolgok (tea, cumi az orrába...) Csak mostanában azért figyelek jobban, mert nem akarom, hogy Gergő ideje korán kapjon el egy ilyen fosós,hányós betegséget. Dani meg hajlamos Gergő cumiját is a szájába venni.

Megvolt az első közös sétánk így 4-esben. Megmondom őszintén én ebbe a hidegbe Gergőt nem fogom kivinni. Majd ha még enyhébb lesz az idő. Szegényt öltöztetem ruhából ruhába és egyszerűen 10-20 percet lehet vele kint maradni, mert nagyon hideg van. Inkább marad az itthoni levegőztetéses módszer, mert nem hinném, hogy neki is jól esne ez az arcfagyasztó idő.
Dani élvezte, hogy csúszkálgat a cipőtalpa, de rettenetes akaratos, ha nem arra megyünk amerre Ő akar, akkor jön a hiszti!

Nálunk tavaly járt ez az Aegonos nő. Hát elképedtem teljesen. Aranyos volt meg minden, de ott leesett az állam, mikor megkínáltam kávéval, kérdezte, hogy addig megfoghatná-e, amíg készítem. Mondtam persze! Erre azt hallom, hogy na gyere ide a mamához. Hát kikerekedtek a szemeim. Mikor férjem hazajött, annak már röhögve meséltem a történteket.
Hozott egy babanaplót, semmi több. Meg még utána hívogatott, de aztán már lepasszoltam a találkákat. Én is úgy vagyok vele, hogy ha akarok valamit a gyereknek utána fogok járni, hogy hol a legjobb és kész.

Helyesek a gyerekfotók és jó lett a szoba is Rita (elnézést, ha nem jó nevet írtam volna)

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi,köszi!Jó nevet irtál.Néztem iwiwen a képeiteket .édesek a fiuk ,nagyon formás baba Gergő.Dani már nem babakocsizik?
Azért ez pofátlanság a nő részéről,gondolom mennyire ledöbbentett.De jó hogy irjátok az ilyeneket,tudom mire kell felkészüljek ha hivogatnak.Bizti én se fogom találkára hivni,különben is mit akarnak egy friss babás anyukától aki örül neki ha 10-20 percet pihenni tud a baba mellett.
Legalábbis az én lányom olyan volt nappal se nagyon aludt,este beájult 8-9 körül,éjfélkor felkelt és onnan kezdve hajnali 2-3 ig ment a műsor.Remélem a picivel más lesz a helyzet bár ha azt folytatja amit bennt csinál,hát akkor.........egész nap nyugodt este 8kor nekiáll ugy rugdosni,mint pl.tegnap este 10-kor hogy már majdnem sirtam annyira fájt mindenem.
Pedig a doki szerint már be van fordulva,vagy a fejével bökdösött vagy a feje fölé boxolt.de ugy fájt azthittem bek@....
Kajatéma:
Annó én durvábban csináltam az öcsémmel,köztünk 15 hónap van,aznap mikor hazahozták a kórházból megetettem ropival :oops:

Zsani!

Igen megvan minden cumisüveg,stb.ruhát,ujat nemigen vettem(párat most a tescoban hogy le voltak árazva,de azt is inkább bodyt,meg egy zsebibabás rózsaszin rugit vettem,meg egy haláli kis barna kantáros bársonynacit.)de a turiban gyönyörűeket.és persze mind rózsaszin. :lol: :oops:
Ugyhogy szívás lesz ha nem jól látták és kukac lesz,bár még multhéten is aztmondták Atikának mikor eljött velem hogy nem lóg ki semmije.
Még matracot kell vennem az ágynemű készülget talán jövő hétre azzal is végzek.
Milyen volt a vacsi?multkor mikor férjemnek volt a szülinapja szerettünk volna elmenni a fregattba vacsizni,de mivel már nem tudok egyszerre sokat enni,elhalasztottuk szülés utánra.

Közben ugy alakult hogy nemrég vettem én is egy babakocsit(tegnap hozták)egyik ismerősöm mikor meglátta a hordozót mondta hogy a tesójáék ugyanilyen szinű babakocsit akarnak eladni én meg akartam egy olyat ami kicsire összecsukható és befér a csomitartóba,mert a másik nem.ez meg ugyan teljesen nem dönthető de a hordozó csatlakoztatható.
Majd teszek róla képet.

Betti aranyos a kisfiad,gondolom kis csibész,édes azon a motoron.

Na most megyek majd később megpróbálok még jönni.
Szép délutánt mindenkinek!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Hello mindenki!
Üdv Betti neked is: szerintem én ugyanúgy fogok járni mint Te! Prücsköm velünk alszik, mondhatni ahogy a nagy ágyra rakom egyből álom jön a szemére de ha a kiságyba vagy a kosárkájába rakom, akkor mint akinek gyufával támasszák a szemeit :? Nálunk minden este elhangzik a kérdés: ugye ma már a kiságyban alszik? De igyexem ezt meg nem hallani, mert a szívem megszakad csóri gyereken mikor görbül a szája. ÁÁÁÁ... mondtam apának aludjon ő benne :)

zsanka: aaaaj, tudom hogy jó helyen van nála is... :roll: de .... még rá kell magam szoktatni hogy van neki (szerencsére) apja is és engednem kell! Hát tök irigy vagyok! :D Igyexem változtatni ezen! :)

Nem tudom igazából, hogy mennyit kell/kellene aludnia egy három hetes pindúr pandúrnak de az én fiam nem nagyon akar már aludni. Mármint nappal! Vagy ha hagyom akkor egész éjszaka kukorékol. Úgyhogy nálunk a felállás annyit tesz ki mostanság, hogy nappal nem igazán alszunk, sőt... most lehet azt mondjátok beképzelem de már egyszer- kétszer próbálkozott GAGYARÁSZNI és nem hosszú ideig de nevetett is már. Inkább csak mosolygós párti még álmában is mosolyog sokszor főleg ha hozzá érünk az arcocskájához de ébren is kezd már mosolyogni. Olyan cukigumi!!! :)
Nah majd még később felnézek most lekapcsolom a rakott krumplit!
sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Newcdina! Nálunk is ugyanez volt a helyzet,már a kórházban sem maradt meg a "bevásárlókocsiban".Ő nagyon hasfájós baba volt(sajnos kórházban is voltunk emiatt,annyira görcsölt).Éjjel-nappal a kezünkben,vagy a mellkasunkon volt.Mire meg kinőtte a pocifájást,másképp el sem tudta képzelni az életet.
Lassan kétéves és még mindig többnyire velünk alszik.Az ágyunk nem valami nagy igy nem tudunk egyáltalán pihenni.Továbbá kisfiam mániája a hajam,amit felteker maga köré,igy tud csak aludni.Viszont a nappali félorás alvását már a helyén tölti,de akkor is rajtam alszik el a fotelban.
Remélem Ádibaba hamarabb megszokja a kiságyát.
Nagyon szép kisbaba!

Irita! Igen nagy csibész a lurkónk,a bébitaxit lecseréltük egy crossmotorra,hát égnek áll a hajunk amikor nekikezd száguldozni. :)
Nagyon szép lett Míra szobája!

Kriszti! A Ságvári bölibe fog menni.Márciustól szerettük volna hogy menjen,amit jeleztem is mikor beirattam,de csak a szülőin jelezték hogy nincs évközben felvétel.Igy majd csak szeptembertől megy.

Erika! Az itt közétett pizzareceptedet rendeli egy héten minimum kétszer a párom.Isteni finom!
A tortáid pedig csodaszépek.Néhányszor majd megetettem a monitort. :D

Mennem kell felébredt a drágám.

Sziasztok
berna23

Sziasztok!

Először is: üdv az újaknak.

Akkor egy kis bemutatkozás. Anno réges rég én nyitottam ezt a topikot. Azóta született még két gyerkőcöm. Most van egy 7 éves, Emese Flóra, aki első osztályos. Van a 18 hónapos Dóra Lilla és az 5 hónapos kiskukac, Bence Soma. Mindhárom imádnivaló, fotók vannak fent. Sárberekben lakunk, 33 éves leszek nyáron. Férjnél vagyok, mindhárom gyerkőc tőle van. És a végére, a nevem: Szilvia, vagy Emesedorabence anyu.

Kriszti: milyen fejlődési rendellenességek voltak, milyen műtét? És ezt nem látták ultrahangon? Hogy kerültél Pestre szülni? A nagylány mit szól a kis pöcsihez.

Betti: édes a kisfiad, igazi vagány kinézetű!

Rita: tényleg szép a szoba, a kiságy főként nagyon tetszik!

Gabi: tényleg nagyon hideg volt ma. Én is, hogy kevesebbet viszem ki a piciket, múlt héten is meg tudtam oldani, hogy nagyszülők, barátok hozták haza Emesét suliból, nem is betegek. Különben ma volt a rádióban, hogy Tbányán nagyon szennyezett most a levegő, ne legyünk kint a szabadban, csak rövid ideig, kicsikkel főleg, sőt, rövid ideig szellőztessünk!!!
Azt nem írtad, hogy Daninak elindítasz valami kivizsgálást, vagy most várakozó állásponton vagy?

Edina: tök megértem ezt a féltékenységedet, az első gyereknél én is így voltam. Időnként visszanézzük a videókat, ahol pl. a húgom kezében volt Emese (pedig imádom a húgom), kb. öt percet hagytam ott, és már ki is vettem onnan. Utólag megmondom őszintén, tök szégyellem magam.
:oops: De akkor ilyen voltam. Anyu mondja is, hogy akkor néha sírt otthon, hogy keveset fogja Emesét (amit nem is tudtam), most meg nevet rajta, hogy mivel három van, két picivel, rá vagyok kényszerülve néha a segítségre, és alig várom, hogy jöjjön, már adom valamelyiket a kezébe :) De tényleg így van. Különben nem tudnék mondjuk hajat szárítani, vasalni, stb. Mondjuk apával sosem volt ez az érzésem, sőt, tök jól esik, hogy látom, hogy mennyire szereti őket. Szoktam is kérdezni tőle, hogy pl. szereted a kis Bencét? Ilyenkor a sírba kergetem :)

Na megyek, anyóséknál, anyuéknál voltunk ma. Fél nyolckor értünk haza, gyorsan a kicsiket lerendeztük, mert álmosak voltak, már alszanak is. Emese még itt van mellettem, éhes.

Na sziasztok, jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Aegonos nőre no comment. Még hogy mama :) Lehet, hogy skizofrén???? Jesszussssss.....

Hát én nem kínálgattam, eléggé lefárasztott. Jó dolgot kínált, de nagyon drágán. Rá egy hétre bejelentkezett egy otp garanciás, csak kíváncsiságból meghallgattam, hogy összehasonlítsam, és ugyanaz a szolgáltatás majdnem harmad árba került :(

Na eldugultam...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edina!
Tényleg ne légy irígy férjeddel, nem szokott jó kisülni belőle, sajna. Tudod az Ő lelkül is érzékeny ám, még ha nem is mutatják ki!
Cicikeresés: elhiszem hogy rötyögtök rajta, annyira édesek olyankor, mikor mindenkin cuppognának (arc,váll,kéz,ujj). Még nagyon működik náluk a szopóreflex! Ja és jegyezdd meg ezt jól nagyon, mert néhány hét/hónap és elmúlik, illetve első mozdulatra rákap majd, nem ingatja annyira a fejét, tudod... pedig ez annyira jó babás reakció. Én ennek örültem legjobban, mikor 2. kisfiamnál ezt újratapasztaltam (5,5 év alatt szinte el is felejtettem...)
Mosolygás: persze hogy mosolyoghat már, ha nem is tudatosan!Állítólag álmukban azért mosolyognak, mert gyakorolják, amit a szülei arcán (meg a környezetükben lévők arcán) látnak egész nap. Ja és van egy teóra, miszerint álmukban még látják az Angyalkákat és azért mosolygonak! Pár hét és tudatosan Rád fog mosolyogni, elolvadsz, vagy sírsz majd, annyira jó lesz!

Kriszti!
Húúú nem semmin mentetek keresztül rögtön az elején Ti is! Ha publikus leírhatnád mi volt, persze megértem ha nem akarod, csak ugye a tapasztalat!
Sajna Nálunk sem volt jó a kezdet: az én 2. kisfiam, Noé Vince júl 27-én született, sajna 5 héttel előbb (vesetágulatot okozott úgy feküdt, így lázas lettem, vesegörcsök, kórház, 2. nap este elment a szívhangja, császár, inkubátor, nem lélegzett rendesen... oxigén...) De már minden ok Vele, legalábbis ezt mondogatom magamnak, bár tudom, hogy az oxigénhiány következményei később is kiderülhetnek!
Ezek szerint a 2. nevét használjátok?

Betti!
Sok sikert a bölcsihez majd!Mész vissza dolgozni? Azért szólhattak volna még akkor, hogy év közben nem veszik be? Már mentél volna vissza márciusba?
Nagyobbik fiam Nekem is bölcsis volt, a sárberki jártunk, de ott volt, aki januárban is kezdett, utána aztán már betelt a létszám asszem!

Cseriviola!
Csak nem megint varrtál, sütöttél 1000-el? Lábad hogy van? Bírod a 2 műszakot?Vikit ki hozza haza olyankor du oviból?

Tgabi,xyTimi,V.erika!
Mizújs Veletek és a babákkal, gyerekekkel? Nem jöttök?

Emesedorabenceanyu!
Mi is alig mozdulunk ki mostanában, ha megyek is, csak Én, tökiket itthon hagyom férjemre, vagy Őt küldöm bevásárolni... Már nagyon várom a tavaszt!

Ja nem is mondtam péntek este Noé belázasodott, nem aludt el este, így szombat de. vittem ügyeletre: vírusos garatgyulladás. Olyan reszelős, mély hangja van! Édesem, ahogy dumál, tök mély hangja lett.Néha köhög, de nem piros a torka, mandulája is ok. Amúgy kedve jó, cici megy 1000-el, antibigyó nem kell csak calcium, meg c-vitam, szerencsére. Holnap megyünk mi dokinéninkhez. Hát túl vagyunk az első betegségen, Soma annó 1 éves koráig nem is volt beteg, pedig csak 7 hónapig szopizott... Most is amióta megy az ovi (szeptember eleje) nem volt beteg, komolyan!!!!

lola77

teóra=teória!

lola77

Sziasztok!

Lola: jobbulást a kis Noénak. Azért biztos, hogy ha nem is jön kis Somán, bújhat benne valami baci, amit átad a kistesónak, aki még nem olyan erős! Jó, hogy nem kell antibio. Gyógyulgasson!!!

Nekem pont ezért volt tavaly annyit beteg Dórika. Emese is a nagycsopiban tök sokat volt beteg, előtte szinte sose. És amikor beteg volt Emese, beteg lett Dóri. Most egyszer volt Emese is szeptember óta, így Dórika sem beteg (egyszer volt), meg Bence is. Tök jó így. A tavalyi tél emiatt egy horror volt :(

Sikerült már beszerezned másik nokedli szaggatót? Nekem a héten megint kell csinálnom, rendelt a család :)

Na megyek, teregetek, etetek és megyünk délre Emeséért.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emesedórabenceanyu!
Nagyon szépek a gyerkőcök.Minden elismerésem hogy ennyi energiád,és türelmed van a gyerekekhez.Főleg hogy a két pici között kicsi a korkülönbség.Végigolvastam a fórumot,és igazán örülök hogy lett Emesének kistestvérei.

Lola!Mi is jobbulást kívánunk Noénak.
Igen most márciusban ment volna,de hogy mindjárt itt van,nagyon örülök hogy még itthon lehetünk őszig,mivel nekiállunk építkezni. is.Más bölcsikben valóban rugalmasabbak.
Bár nagyon hajlunk arra hogy jövő márciusig kihuzzuk és akkor oviba menne.(csak a fránya anyagiak).

Ági,Zsanka! Nektek ugye nem szeptembertől kezdték a gyerekek az ovit?.
Nehezebben illeszkedtek be egy már összeszokott csoportba??
Gratula mindkettötöknek a babucikhoz.

Sziasztok

Betti
berna23

Sziasztok!

Lola! Noénak jobbulást!Szegénykémnek hamar sikerült bekapnia az első vírust. Én is félek, hogy a nagylányom mikor hoz haza valamit a suliból.
Ezek szerint ti sem idultatok simán, sejtem mit élhettél át. De a lényeg hogy jól vagytok.
A névhasználat miatt van némi vitánk a férjemmel, mert a második nevét használjuk, de ő Gábor napkor akarja tartani a névnapját. Szerintem ez tiszta hülyeség. Szegény gyereket csak össze fogjuk keverni.

Betti!
Mi is a Ságvári bölibe jártunk annak idején, a lányom nagyon szerette. De persze ez nem most volt.

A nagylányom imádja a kicsit, hamarabb ugrik az ágyához ha megnyekken mint én. Azonnal dugja a cumit a szájába, szegény kicsikém meg bokákol ezerrel, mert csak akkor fogadja el ha éppen olyan kedve van, szerencsére elég ritkán. Legelőször is a nővérére mosolygott a picikém. Tisztára féltékeny voltam.

Pestre úgy kerültem, hogy még anno 96'-ban itt Tatabányán lemondtak rólam az orvosok gyerekügyben, igy kerestem Pesten egy orvost. Fél év múlva már két csik volt a tesztemen.Azóta is maradtam ennél a dokinál, bár most kicsit azért megingott a bizalmam benne,lehet alaptalanul de akkor is.
Ikerterhességnek indultunk, a 6. héten halt el egyikőjük. Százszor kérdeztem meg tőle, hogy biztosan megtarthatom-e a másikat, annyiszor nyugtatott meg, higgyem el nem lesz semmi baj.
Nem bizonyítható, hogy ennek köszönhetőek a bajaink, de igy utólag azt mondom nem volt véletlen az elhalás, valószínűleg a másik babának sokkal nagyobb baja volt. Jelzésként kellett volna kezelni. Persze lehet , hogy nincs igazam, nem tudom.
Kicsi fiam végbélnyílás nélkül született, kb. hat hónaposan tudják újra műteni, amivel nagyon remélem megoldják a problémát.
Viszonylag ritka kb. 10 gyerek születik igy egy évben, hogy mi váltja ki nem tudják állítólag. Én a korom miatt genetikai vizsgálaton is voltam, sőt genetikai ultrahangon is de mivel ez nem kromoszóma rendellenesség igy nem mutatta ki semmi.
Hála Istennek pici fiam jól van, eszik hízik és persze imádnivaló.

Megyek dolgozni,mert holnapra van néhány határidős munkám.
Egyébként ha valakinek esetleg tudok segíteni adózási ügyben szivesen teszem.

Kép
Kép

Kriszti
kriszti1971

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?