Új privát üzeneted érkezett!

Megtetszett ez a vonalzó.Annyira aranyos!!!!
Vanni,nagyon jó lett az a kép!!!!Én még konkrétan keményedést nem éreztem.Felfúvódni fel szoktam néha,és akkor keményebb a pocim. Igyál rendesen!!!!Kell a sok folyadék!!!!Én is útálok inni,de ezt nem szabad ellinkelni!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Lehet, hogy írtatok már róla, de Ti milyen bogyókat szedtek, ez a magne B6 mennyiség egy kicsit megdöbbentett.

Éva
Kép
heva75
 
 


farkas007 írta:Incike, anyósod dúúúúúúrva, mia z, hogy úgysem tudod megszülni?? jajj, ilyenkor kedvelem az anyósomat, azért ennyire ő nem paraszt! :lol: Illetve azm de a szó szoros értelmiben, vidéki parasztasszony, de így nem bántana.


Ő már eleve a házasságunkat is megakadájozta volna, mert szerinte nagy a korkülömbség. Marci nagyon nehezen 8 év alatt jött össze második terhességgel és elég problémás volt már az elejétől.
Szerinte az én családom sznob, mert tehetősek, több diplomásakból áll (orvos, ügyvéd, stb.), de könyörgöm evvel soha nem kérkedtem se én se anyám, aki aztán tényleg tanult asszony 3 diplomával.
Szerintem az fáj neki igazán, hogy a saját fia , aki a férjem + a férjem kissebbik öccse is előbb fordul anyámhoz segítségért , mint hozzá.

Egyszer felhívta anyámat avval, hogy én nem kérem az ő segítségét. Erre anyu megnyugtatta, hogy ne aggódjon az övét sem és külömben is a mi gyerekünk majd, ha szükség lesz rá szólni fogok. Na azt várhatja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.01.15 19:22-kor.

Kép
Kép
incike
 
 

 
 

Nálunk a családban én vagyok az egyetlen akinek még nincs diplomája, de tervben van.

Kép
Kép
incike
 
 


Tinu,nagyon szép nagy már a pocid!Egyáltalán nem vagy kövér.A kövérség nem itt kezdődik.

Vanni neked is jó nagy a pocid.Nagyon jó a kép.

Incike akkor te is kifogtad az anyósok gyöngyét. :(
Nem kell velük foglalkozni,bár tudom nehéz.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Lehet bolondnak néztek,de nekem sincs diplomám.Csak érettségim és technikumom.Mondjuk nem megyek vele semmire.De én már annyira Anya akartam lenni,hogy nem tanultam tovább.De Hanna után tervben van.Meg amire vágyok újabban,hogy kozmetikus legyek.
Nagyon gáz??

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita
Nem gáz.

Kép
Kép
incike
 
 


Csajok, baj van.
Apa lenyúlta a szopipárnámat, mert rájött hogy nagyon kényelmesen lehet TV-t nézni azzal a földön.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Anita,

egyáltalán nem gáz, én annak idején nagyon nehezen kezdtem el a főiskolát, belegondoltam, hogy 4 év, s szerintem csak annyit ér, hogy több fizetést kapsz. Manapság a főiskolán, egyetemen csak azt tanítják meg az emberrel, hogy miképp adják el magukat az emberek, úgy hogy ne kelljen sokat dolgozni a több pénzért.

Egyébként még nekem sincs a kezemben a diplomám, hiányzik még a nyelvvizsga, de most is ahelyett, hogy azt tanulnám, itt lógok a neten. :(

Éva
Kép
heva75
 
 


Sziasztok!

Kutyafüle, Edua

Sajnálom, hogy ilyen a viszonyotok az Anyukátokkal. Higyjétek el, nekem a legrosszabb. Nekem Anyukám sincsen. pár évvel ezelőtt meghalt tüdőrákban, váratlanul. Borzalmas volt. Imádtam.

Utazgatás
Mi Aporral sokat megyünk, megszokta. Most már azért könnyebb, de babakorában is vittük.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Vanni: aranyos vagy, igen, természetesek a hullámok. :) Bezzeg TÜcié szögegyenes. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Anika! Nagyon sajnálom!!!!Elhiszem, hogy borzalmas lehetett!!Az én anyum is beteg egyébként. Most kezdődtek a kezelései.Reméljük jól fog rá reagálni. Ezért is én neki nem akarok szólni még ha bánt se.Hallgatok és tűrök.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Anita! szerintem sem ezen múlik. Nekem azért van 3 diplomám+ egy felsőfokú végzettségem, mert annak idején a GYES-en lévőknek ingyenes volt, én meg "megpróbáljuk -'oszt meglátjuk" -alapon belevágtam... :) Nem azt mondom, hogy felesleges volt, mert ez nem igaz, biztosan jó lesz majd az életben, de eddig nem igazán tapasztaltam ennek bármilyen előnyét. Mondjuk, talán annyi, hogy szabadúszóként egy gazdasági végzettséggel most jobban átlátom a könyvelésem, vagy mint településfejlesztési mérnök, jobban látom, mit lehetne kezdeni a községben, ahol lakom. Bár ez utóbbi csak idegesít, mert túlságosan belelátok abba, mit-hogyan csinálnak rosszul... Amiből meg élünk pill.lag az nem igazán diplomafüggő -bár, a ff.ú műszaki végzettségem jól jön, meg a kalkulációkhoz a gazdasági is... Mindenesetre ha maradtam volna közigazgatásban, éhenhalunk. :( Hát ennyi. Szerintem is egy ember nem attól értékes, hogy milyen és hány papírja van. Munkám kapcsán évente többszáz emberrel tárgyalok. Ismerek olyan menő, sikeres embereket, akik első beszélgetés alkalmával irigyeltem, hogy miyen szuper ember, aztán mikor másodszor találkoztam, vele, és jobban megismertem, rájöttem, rém tapló, és ha beszélnem kell vele, egyszerűen hányingerem lesz. Nem a terhességtől.. ;) Aztán van jópár olyan ismerősöm, akinek egyetlenegy diplomája sincs, és ezerszer többet ér, mint bármelyik "nagymenő". Egyébként szomorúan tapasztalom az ismerettségi körömben, hogy anno akikkel összejártunk, és v.miért úgy alakut az életük, hogy jobban megy nekik, már szóba sem állnak az "alsóbbrendűekkel". Sajnos, jópár ilyen akadt....
Na erről ennyit.

Kép
szkitty
 
 


sziasztok!

Hú, jó sokat írtatok!!!

Kutyafüle,
remélem is hogy már jobb a kedved. jobban nem tudom megfogni, anyud más dimenzióban él. A lényeg tényleg, hogy Te fogadd el magad!!

Anyettka,
üdv itt. Én úgy tudom, az utolsó trimeszterben nem ajánlott a repülőút, de hátha vkinek van több infója!

Tinu,
nagyon szép pocid van már!!! És kövér meg végképp nem :)

Annus,
azt sem tudom, Te honnan veszed, h kövér vagy! Ne légy lütyi :)

Vanni,
a kép ismét nagyon jó, amit a férjed készített.

Pingi,
én a szopipárnát februárban akarom beszerezni, de asszem majd dugdosnom kell a párom elől... Ő alapból 2 takaróval alszik, mert az egyiket gyürkölészi össze-vissza... :shock:

Zili,
köszi a körmöt!
Na hjallod nem semmi a köpködős sztori!! :?

Megjöttem a dokitól is, minden ok. Megnéztük uh-n is, buddha pozícióban aludt (előtte persze izgágáskodot...), a szíve vert szépen. A következő alkalomtól vinnem kell már magammal pisit. HÁt. jó lesz a melóhelyen a budiból egy pisisküblivel előbalettozni :) :shock:
én csak majd a 27 hét környékén megyek cukorra, persze azt elfelejtettem megkérdezni, hogy cukros lötyi lesz, vagy esetleg csoki :lol: :lol:

Hát halljátok, nem is gondoltam volna, hogy a rokoni látogatás ennyire durva lehet! Én még bele sem gondoltam ebbe.. :roll: :roll:

emese1979
 
 


pingi: a baba Veled lesz egy szobában, a szobáknak két ajtaja van, az egyik a látogatfolyosóra nyílik, a másik a kórház felé a nővérekhez. A babát nem viheted ki a látogatófolyosóra, a látogatók meg nem mehetnek be a szobába :wink: Kivéve Apát, minden nap van fél óra, amíg Apa bemehet babázni a szobába, ez a baba-papa félóra :)

Tinu: nem vagy kövér, szép poci!

kutyafüle: sajnálom, hogy anyukád ilyen :?

Szerintem nálunk most sokkal kevesebb rokon lesz kíváncsi Fruzsira, mint anno Zsófira :roll:
Vendég
 


Nálunk meg tuti rokonjárás lesz, mert az ikrek mindig szenzáció.
Képzeljétek a barátnőm interjút készített velem az ikerterhességről. A hónap végén lesz majd a rádióban. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Köszi lányok aranyosak vagytok!

Emese örülök hogy veletek is minden ok.

Szoba:Én miután Grétit kihozhattam magamhoz 10 naposan,onnantól egy 2 ágyas szobában voltunk.Nálam egésznap kint volt a pici,szobatársamnál nem,csak néha hozta ki.
Sanyi jöhetett mindig,de inkább akkor maradt mikor épp nem volt szobatársam,meg 1 óránál soha nem volt többet.
Szobatársam pereputtya meg 2 órákra is beült,még akkor sem akartak kimászni mikor szopiztunk. :shock:

Én mára megyek alszom.Hanna meg mocorog,nagyon izgága ma.

Szép álmokat mindenkinek!!!!

Ja!Annus!!!Holnap gyere a hírekkel!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


ja, megint kimaradt vmi :)
Anita,
nekem a nagy álmom az volt, hogy az állatkertben dolgozzam állatgondozóként, sajnos nem tudom, miből fizetnénk most a hitelt :( A kozmetikus sztm egy nagyon jó szakma, van rá bőven kereslet, sőt, nő is, egyre több pasi jár már! :lol:

emese1979
 
 


ja, még vmi: ha valakit esetleg érdekel, a Baross utca-József körút sarkánál, a troli megállójában, ami a Kálvin tér felé megy, van egy fehérneműs, 1500-ért láttam a kirakatban szoptatós melltartót.

emese1979
 
 


Sziasztok!

Rettenetes napom volt....reggel sikerült kidobnom a taccsot, azt hittem az első trimeszter után már nem lesz ilyen....de most más volt, annyira mocorgott-püfölt a 'Kisbandita', ráadásul valahogy mintha pont a gyomorszájnál (ahogy Harhaj is írta), hogy egész nap k.o. voltam. Ráadásul nagyon nehezen vettem a levegőt és szédültem is...szóval egész nap fekvés. :?
Remélem azért nem tér vissza a hányós korszak megint....nektek volt/van ilyen?

Emese!
Szoli: Nyugi, a babának semmi baja nem lehet tőle (persze, ha nem túl gyakran és csak 5-6 percre mész állóba!!!). A magzatvíz NEM tud 5 perces szoli alatt annyira felmelegedni, hogy ártson a babának. Logikusan, akkor a nyári kismamák pocija felforrna a napon! :)
Azért álló: 1. mert így minimalizálod az esélyt, hogy elkapj valami bacit, mivel ilyenkor fogékonyabb vagy rá. 2. a hagyatt fekvés nem javallott.
Szóval ami miatt nem javasolják: az a KISMAMA bőre, mivel ilyenkor könnyebben kialakulnak májfoltok. De ezért használj fényvédős testápolót/arckrémet és akkor nem lesz gond. :)
Én 2-3 hetente szoktam menni max 5 percre, az orvosom egyetértésével. :)

Farkas!
Simán repüljetek szeptemberben! :)
Nekem az a tapasztalatom, hogy legkönnyebb 1 éves kor alatti babákkal repülni. Azután már szenvednek a babák és mennének ö-vissza a gépen, viszont a picurkák tök nyugisan végigszundizzák akár a hosszabb utakat is! A fülüknek sem lesz semmi baja, ösztönösen sírnak, vagy ásítoznak landingnél, a nyomást így maguknak kiegyenlítik. A nagyobb babáknak gyakran melegíteni kellett a fülcsit, mert nem dugult ki és szenvedtek szegénykék. :(

Anyettka!
Üdv! 8-9. hónapban csak úgy repülhetsz (orvosi igazolással együtt), ha aláírod a légitársaság papírját, hogyha megindul a szülés a fedélzeten és le kell szállni, akkor te állod az összes költséget (kerozin,reptér díj stb..kb. 4 milla!!! :shock: ).

Incike!
Na, arról a kengururól írtam anno, amiről felraktad a fotót. Jókat hallottam róla...kérdés mennyi ebből a PR és mennyi a valóság.....használt ilyet már valaki közületek?

Tinu!
Elég ebből az önbizalomhiányból!!!!! Mindig úgy szidod a külsőd, absz. rossz az önképed. Szakmádból is tudod, hogy mekkora ereje van a + - gondolatok erejének!!!! Szóval próbálj kicsit elégedett lenni magaddal! :) A hajad gyönyörű, az arcod is szép, a pocid is csini. A pár + kilót meg ledobod szülés után és pont. :)

Vanni!
Neked is szépen nő a pockód! :))))) Ez a kép nagyon tetszik! :wink:

Na, én is teszek poci képet. Óriási. Íme:
Kép Kép

Kép
mozza
 
 


Annus

Voltatok 4D-n? Lemaradtam. és a baba? fiú? lány? Mi lesz a neve?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mozza

Csinos vagy.

az én pocakom is hatalmas. Nem tudom írtam e, hogy akkorák a babák, mint Apor volt ugyanekkor. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus
Írtam pü-t! Holnapra szorítok!

Anya téma
Nekem csak serdülő koromban volt gondom Anyámmal, nem igazán értettük egymást, de azóta nagyon jó a kapcsolatunk, mindenben segítenek minket amiben tudnak, és persze mi is őket, és ez nagyon jó nekem. A szüleimre mindig számíthatok. Márk is imádja őket :)


Anika
Nagyon sajnálom..
krém
 
 


Azt mondják lányom lesz ! Jászberénybe fogok szülni és élni amíg nem tudunk visszajönni . Február 8-án repülök haza ! Mivel 2 éve élek itt de ugy jöttem ki hogy egy mukkot nem beszéltem angolul ! Azóta folyamatosan csak tanulok és tanultam most ott tartok ,hogy sok mindent megértek és ímmel ámmal válaszolok . Szoval nem vagyok biztos a nyelvtudásomban, meg a baba iratait nagyon bonyolult lenne elintézni . Meg csak az elsö és vannak akik tudnak segíteni !

Mozza Nekem 10 napja annyira mozog hogy reggel 4-5-6-kor tudok csak elaludni ! Annyira rugdossa a gyomrom hogy a savamat visszarugja a nyelöcsöbe ! :wink: [/b]
anyettka
 
 


Kép
anyettka
 
 


No, sikerült végigolvasni... :)

Anyettka! Örülök, hogy jöttél! :) Akartam válaszolni a kérdésedre, de a profi repülősünk már válaszolt! :) Gratulálok a kislányhoz!

Nagyon szépek a pocik! Vanni, az a kép nagyon szép!

Rokonok, barátok hozzánk fognak jönni vmennyit (Samunál is voltak - hoztak 6 hétig kaját nekünk, most is fognak...), de túl sokan, meg túl hosszan nem jönnek, mert külvárosban lakunk, és a rokonok, barátok a belvárosban leknek... :) Illetve, persze, hogy mindig lesznek rokonok, mert sokan élünk együtt... :) Puszit a fürdés előtt megengedtem az itt lakóknak a feje búbjára. Mert úgyis minden este szépen megmostuk. De a fürdés után sosem volt fogdosás-puszilgatás. :) Anyósomék egyszer jártak nálunk, általában inkább mi látogatjuk őket.

Sajnálom, ha vkinek nem jó a viszonya a szüleivel, nekünk az én szüleim nagyon sokat segítettek-segítenek. És sokszor nagyon jól jön. Persze, van amikor már túlzás, mert anya nagyon szereti a dolgokat vezérelni, kézben tartani, mindenről tudni, stb., de azt hiszem, már kb. tudjuk kezelni. :)

Nálunk családilag sok a diploma, de nem tartok senkit kevesebbre, akinek nincsen. Nem tartom egy nélkülözhetetlen dolognak... :)

Mostmár picit fáj mindenem (vlasz. az esés+az egész nap... - jó fáradt vagyok), úgyhogy megyek aludni.

Vigyázzatok (én mondom!) holnap (öhm... ma!)!
Vendég
 


Anyettka! Jó a vonalzó! Tedd a profilodba az aláírásodhoz, és akkor mindig megjelenik! :)
Vendég
 


Jaj, majd elfelejtettem. Ne féljen senki, aki időnként rosszabbul van, tényleg teljesen normális rosszabbul lenni... :) Ma reggel ismét hánytam. Már azt hittem, tényleg nem fogok többször, mert sikerült 2 nap egymás után öklendezés nélkül kakis pelust cserélni... Úgy tűnik, ez még nem jelent semmit... :)

Jó éjszakát! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Huh hát kicsit lemaradtam most,mert Apa dolgozik ezerrel és csak egy gépünk van.

Incike,
ez a hordozó nem tesz rosszat a derekadnak?

kutyafüle,
Hát teljesen megértelek anya ügyben.Nálunk apa, anya is diplomások voltak, bár sose mondták hogy nekem is keményen kell tanulnom.Szóval elvárásokat nem támasztottak elém, de mindíg úgy éreztem meg kell felelnem nekik.Mivel van egy öcsém aki enyhán fogyatékos és őt lazábban fogták mindíg is mert tudták hogy nem tud annyit teljesíteni.Ez a megfelelés kicsit erős szó, de most nem tudom másként kifejezni a dolgot.
1 évet kihagytam az egyetemen mert lecsúsztam a felvételin, aztán mikor sikerült, 2008 szeptembere, rá 1-2hétre tudtam meg hogy babát várok.
koleszos voltam meg anyósomékhoz jártam haza hétvégente, a közlekedés miatt.És anyuékhoz havonta 1szer mentem.
nem volt kérdés hogy megtartjuk a babát, de mikor otthon voltunk a párommal és el akartuk mondani hogy nagymama lesz, hát elvette a kedvünket.Főleg azzal hogy apárom háta mögött folyamatosan azzal traktált hogy nem illünk össze,meg nincs jövőnk együtt, meg menjek ki külföldre dolgozni stb.Már majdnem sírtam hogy hogy mondhat ilyet, de ezek után még az a hír hogy babát várok.Nahát arra nem tudom mit reagált volna.
Őt leginkább az zavarja, hogy nekem nincs állandó jövedelmem, a párom meg bedolgozásokat vállal cégeknél, ami szintén nem állandó pénz, de ha van akkor nincs panasz és félre tenni is tudunk.A másik pedig hogy nincs saját lakásunk, így vagy önkormányzati lakást igénylünk vagy nála lakunk amíg nem találunkjobb megoldást.
Érzelmileg mi se vagyunk közel egymáshoz.Pl.Ha valami nekem komolyabbnak tűnő kihívás került elém akkor csak annyit mondott, ha más is megtudta csinálni akkor én is.Ennyi.Hiányzott hogy nem ült le mellém, nem támogatott annyit mint ammennyit én vártam volna, és amennyit más anya-lánya kapcsolatokban láttam.

Na ez jó hosszú lett :) De egy tanács.Én a magam ura vagyok, önállóan döntök mindenben.Tanácsokat osztogathat, mert egy anyának ez is feladata :wink: de én döntöm el mi az amit megfogadok mi az amit nem.És ha a párom és én is úgy látjuk hogy a babának így jó vagy úgy jó akkor mások vélemény már csak másodrendű.Nagyon jó anya leszel, hidd el!És ne legyenek kételyeid, mert a gyereked igazolni fogja majd ahogy nő fel, hogy mennyire voltál jó szülő.
harhaj
 
 


jaj a többieket elfelejtem :oops:

Anyettka,
Gratulálok a babóhoz!!

heva,
nekem anyám mondja ugyanezt, amit neked anyósod.

pingi,
nálunk Apa takarózik a pici játszós takarójával.Meg előszedi a játékait, nézegeti őket.Ez nem tudom milyen viselkedés forma, de nagyon aranyos :lol:
harhaj
 
 


Jó reggelt!

Nem bírtam ki és bejelentkeztem mára 4D-re. Olyan izgatott vagyok. Egy órára megyünk, megnézzük a kis arcát remélem,meg a lábikóját.

anyettka:
Ezt találtam az egyik könyvemben a repülésről:

"Tudakolja mega légitársaságnál hogy van e a terhes nőkkel kapcsolatban valamilyen rendelkezés (számos társaságnál van). Előre gondoskodjon ülőhelyről, méghozzá a repülőgép elején (lehetőleg a folyosó felőli széken, hogy szükség esetén fel tudjon állni, nyújtózkodhasson, tetszése szerint használja a mosdót), ha nincs helyfoglalás a gépen kérje, hogy legelsőnek szállhasson fel. Ne utazzon olyan fülkében amelyben nincs túlnyomás. MInden légitársaság valamennyi járatának az utasterében túlnyomással egyenlítik ki a légnyomást, de egyes kisebb magán gépeken nem, így ott a nagy magasságban kevesebb oxigén jut önnek és a babának.Amikor jegyet foglal kérdezze meg milyen különleges menüt kaphat, és rendeljen kiadós fehérjetartalmú fogást, teljes kiőrléső gabonából készült kenyeret. Ne felejtsen el sok vizet, tejet vagy gyümölcslevet inni, hogy megelőzze a légi út által okozott vízhiányos állapotot."

Ennyi a lényge.
Ezen kívül még megemlítik ezeket is:
"Számít hogy hol tart terhességében, sokan ellenzik ugyannis a 36. hét után a repülést. Az is sokat nyom a latba, hogy fenyegeti e koraszülés veszélye vagy sem. Illetve az utazás súlyosbítja a hátfájást, a kimerültésget, a viszereket és az aranyeret, növeli az érzelmi és testi feszültséget. Némelyik légitársaság fel sem enged egy kilencedik hónapban lévő kismamát a fedélzetre. Néhányan csak olyan feltétellel, ha a kismama viszi az orvosi igazolást, hogy nem kezd el majd vajúdni a fedélzeten. "

Remélem volt benne hasznos.

Hú csajok, ma apának céges rendezvénye lesz ahová lehet vinni a párjukat is. Szeretnék csini lenni, lehet hogy kivételesen veszek valami csini felsőt. Bár igazából az zavar,hogy két nacim van, mindkettő farmer, egy kék meg egy fekete. És igazából a legjobb az volna, ha egy elegáns nacit vennék, de olyan drágák ezek a nadrágok, és elegáns nacit már nem nagyon terveztem hordani. Jaj nagy dilemma, képzelem milyen jó nektek hogy ezzel jövök itt reggel. Bocsiiiiii, :oops: csak hátha van valami ötletetek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi,
attól függ mennyire komoly a banda hozzáállása.Úgy értem lazább buli vagy tényleg az a csokornyakkendős, feszengős?
Ha lazább akkor a fekete farmer szerintem tökéletes és egy csini felsővel fel sem fog tűnni senkinek hogy farmer van rajtad, mert rád irányítja a tekintetet nem a lábaidra
:)
harhaj
 
 


Sziasztok!

Már rutinos Anyukák!
Lehet,butaságot kérdezek,de a Picinek nem kell innia a tejci mellett?A múltkor kérdeztem a védőnőtől,hogy végül a tej kaja,vagy ital a babának,és azt mondta az a hami,és utána babavíz,vagy tea ajánlott,ha igényli a kicsi.Akkor azt az üveget ugyis kell fertőtleníteni,nem?

Csadra!Mi 5-én voltunk,és febr.9-én megyünk újra a Margitba,az már sztem a cukros hét lesz(legalábbis 26.hét)
Jó lenne menni szülfelkészítőre,én is szeretnék,de csak márc-ápr.-ra gondoltam.Az már későn van?Igen nézek majd szülésznőt.Te a terhesgondozáson még nem találkoztál Edittel?Nekem Ő szimpi,de megkérdezem majd a dokit is,hátha van vki jó tippje,akkor majd megkeresem,és döntök.

Kutyafüle!Ha van lehetőséged,ne anyudat vidd magaddal az orvoshoz legközelebb,hanem a párodat,barátnőt.Én bizti éreztetném vele(bár nekem nagyon jó a viszonyom az anyummal,max.kicit túl aggódós,de inkább ilyen,mint... :D ),hogy másra is számíthatsz,és nem kellene mindent megszólnia.
Talán még beszélnék is vele.Te így döntessz,és más is felnevelte a gyerekét,anélkül,hogy beleszóltak volna...ilyesmi.

Tinu!NEM kövér vagy,hanem nagyon csinos kismama!Látom,neked is bejött a hajkorona,én sem panaszkodhatok. :D
Anyóskám mondja is,hogy jó lenne,ha Hanna az én hajamat örökölné... :D

Üdv.Anyettka!Ha van /lesz orvosod(itthoni családban vkinek dokija)Tőle kéne megkérdezni.Azt hiszem a 6. hónapig ha nincs semmi panaszod,lehet repülni.Én csak febr.9-én találkozom a dokimmal,ha nincs későn szívesen megkérdezem Tőle a véleményét.

Vanni! :D :D A férjed újra csak profi képet készített.
Szép is lenne egyszer rólam is egy profi foto...A múltkor csak olvastam amikor írtátok,azt hiszem Mozza,hogy megy fotózásra!


Tényleg Mozza voltál? hogy sikerült?Kép?Szép a pocid,nem semmi! :D

Szofi!Mivel nekem az elején azt mondták,hogy a magne-t akkor szedjem ha keményedik a hasam,eddig még nem szedtem
Az elevitet szedem,de minden másnap csak.

Annus! Ma lehet,megtudod milyen nemű lesz a picur! :)
Meosztani velünk,várunk! :)

Szép napot Nektek!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Mozza: aranyos vagy te is, tudom, hogy a testképemmel valami nincs rendben. :) Családi vonás. NÁlunk anyai ágon nagyjából minden nő azt gondolja magáról, hogy kövér. AZ anyám pl. szerintem sose volt az, a nagynéném már határeset, de szinte állandóan azzal traktálnak, hogy vigyázzak a súlyomra stb. Sőt anyám emlékszem, mikor elkezdtem Tücit hozzátáplálni, és hirtelen gyorsabban hízott (amúgy tök normálisan, soha nem volt kövér baba), akkor elkezdte mondani, ne adjak neki annyi krumplit, mert az hízlal! :shock: Kicsit leordítottam a fejét, hogy nem kell továbbvinni a családi hagyományt a kövérséggel kapcsolatban és ne mérgezze már most a csecsemőlányomat. :twisted:

Szopi: megmondom őszintén, én ezt se paráztam túl. (Igaz, nálunk senkinek nem jutott eszébe puszilgatni a gyereket se a fején, se a kezén, csak max. megfogták - mármint a gyereket, nem a kezét.) Én bárki előtt szoptattam, mert úgy fogtam fel, ez teljesen természetes dolog. Szoptattam bevásárlóközpontban is, persze azért eltakartam magam egy pelussal, meg nem a legnagyobb tömegben, de ha kellett, hát kellett. Voltunk topikos talin a Városligetben, ott meg mindannyian simán szoptattunk a liget közepén a füvön. Néztek is nagyokat. :lol: Apósom mindig kiment, ha látta, hogy szoptatok, pedig nem zavart, de őt igen. :)

Nekem azt hozta most ez a sok anya-lánya kapcsolati írás, hogy elhatároztam, nagyon fogok vigyázni rá, hogy a lányom (fiam) ne érezzék majd, hogy feltétlen KELL diplomázni. Az én szüleim nem diplomásak, az anyám viszont egész életemben arra nevelt, hogy én az legyek, ha már neki nem sikerült. AZ eredmény, hogy van 3 sima diplomám és 1 posztgraduális. Szerintem a boldogsághoz nincs szükség diplomára, remélem, tudom majd azt közvetíteni a gyerekeimnek, hogy boldogok legyenek, és ne azt, hogy diplomásak. Kicsit túl van dimenzionálva a társadalmunkban a sikeresség kérdése, meg a pénzé. Persze egy sikertelen, hajléktalan ember ritkán boldog, de azért mégis van a kettő között (boldogság vs. sikeresség) különbség.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hajna: a védőnőd téved. Nincs szükség se vízre, se teára a szoptatott babának. Ez tuti, mert TÜci nem kapott és nem szomjazott sose (mindig volt elegendő pisis pelus stb.). Akkor kapott először plusz folyadékot, amikor nagyon nagy kánikula volt kint és már nagy baba volt, valszeg nagyobb folyadékszükséglettel, és nem voltam biztos benne, hogy tényleg elég-e a tej. Amúgy nem adtam volna magamtól, de az apósom beparáztatott, hogy szomjazik a gyerek. Nem volt igaza, de azért mikor ők vigyáztak egy-két órára a gyerekre, készítettem neki babateát, csak ne pampogjanak nekem állandóan. Ők itatták és megnyugodott a kicsi lelkük. AMúgy meg a szopi alatt ami először kijön, az hígabb, mondhatjuk az az inni, a végén meg sűrűbb, zsírosabb, az az enni.

Kép
Kép
tinu
 
 


harhaj
Köszi akkor keresek (ha nem a szekrényben akkor valami boltban :lol: ) egy nagyon csini felsőt, és a gatyán nem aggódok.

Kicsit megnyugodtam.
Amúgy is a kismamáknak elnézik ha nem elegáns a naci, nem?
Egyébként a rendezvény nem öltönyös nyakkendős, de én korábban azért elegánsabb tipúsú nacikat hordtam, el sem tudtam volna képzelni hyg valahova farmerba menjek. Ezért volt a nagy dilemma, mert már egy ideje nem voltunk sehol, tisztára bepánikoltam.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Na azt is akartam már jó ideje írni, csak kimegy a fejemből mindig, hogy képzeljétek, mióta terhes vagyok, nem fogja meg a festék a kozmetikusnál a szemöldököm, meg a szempillám. Vagyis nem lesz olyan erős a színe és hamar lekopik. Viszont a hajam nem zsírosodik, hogy pozitívat is mondjak. A múltor egy hétig nem mostam hajat, mert nem kellett, holott amúgy egy héten kétszer szoktam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szerintem most az a legfontosabb hogy te és a pocakod jól érezzétek magatokat a ruhában.Nálam ez az elsődleges, utána jön az hogy ebben el tudok e menni valahova vagy csak amolyan szalagálós ruha lesz.
harhaj
 
 


Jó reggelt!
Harhaj szomorúan olvastam, hogy Te sem vagy könnyű helyzetben. De jó olvasni, hogy milyen klasszul állsz a dolgokhoz.
Pingi.Ruhaügyben nemigen tudok tanácsot adni. Én egy elegáns szoknyát,egy elegáns fekete nadrágot vettem kismaminak, meg egy farmert túrtam, azt kismamásítottuk.De én nem nagyon hordok farmert csak max bevásárolni,vagy kutyát sétáltatni. Nekem elsősorban a melóhoz kellett ruha.
Fabri! Én sem anyut vinném szívem szerint, hanem Danit, de ahogy írtam ő új helyen dolgozik, így nem akar eljönni még. De lehet legközelebb viszek walkmant és inkább zenét hallgatok és valahogy csak megleszek egyedül is.
Tinu, a diploma kérdéssel teljsen egyetértek. Én sem szeretném erőltetni a gyekernek, pláne, hogy ügyes szakmunkásból is hiány van, ráadásul ők sokkal jobban keresnek, mint számos diplomás. Úgyhogy azt szeretném, hogy azt csinálja,amihez kedve és tehetsége van. Magam részéről úgy vagyok vele, hogyszakmához nem értek, viszont szerintem mikor anyáink nyugdíjba mennek alap elvárás lesz a diploma.Úgy mint most az érettségi. Én ezért hajtok, és ez tartja bennem a suli végéig most már a leleket.
Viszont én szégyenlős vagyok. Én tutira lehet még anyum előtt sem fogok szoptatni.Nemhogy anyós vagy még idegenebb előtt. Valahogy hiába nem én vagyok ott a lényeg,akkor se bámuljon senki minket közben. Persze Dani kivétel, de az más. Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de engem megőrjít, ha a hasamat akarják fogdosni. Áááááá.Miért????Úgy sem éreznek semmit. Minek taperolnak?Nekem spec eszembe sem jutna más hasát fogdosni. Egy hónapja nem bírtam tovább és anyára is rászóltam. Erre persze megsértődött,pedig kedvesen mondtam neki, hogy ne tapogassa,mert nem érzi a babát úgysem. Akkor meg minek. Szóval én kicsit távolságtartó vagyok az emberekkel minden téren.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jó reggelt, végre péntek! :lol: :lol: :lol:

Hú Dóri,
Te aztán jó sokáig nyomattad tegnap :) Én már 10 körül beájultam... :shock:

Harhaj,
akkor Nektek sem könnyű... Eleinte az én párommal szemben is voltak anyuméknak fenntartásai, főleg, hogy kezdetben elég "viharos" volt a kapcsolatunk... Aztán anyám rájött, hogy nem rossz ember, stb. és lehiggadt.
Az önkorményzati lakásról nem tudok túl sokat, azt hiszem hogy úgy működik, hogy az adott kerületben, ahol be vagy jelentve, ott lehet igényelni. Majd megkérdezem, mert akikkel visszük le a kutyát sétálni, ők ilyen lakásban laknak.

Pingi,
ha tényleg elegénsabb, akkor egy fekete naci jól jöhet. Viszont nem épp elegáns, de olcsó megoldás: a nacit a gombnál gumival fogod össze, amit ha egy hosszabb felsőt veszel, akkor az eltakar. Vagy rá egy fekete bandázs (2000 ft körül van a Kenguru ill. a babyoutletben is). De ahogy írta Harhaj is, ha nem olyan, elég simán a farmer is! :lol:

Annus,
mindenféleképp jelentkezz, ha hazaértél. Megy a drukk, hogy megmutassa magát odabent a babóca :P

Amit tegnap elfelejtettem írni, hogy mondta a doki, hogy a hashúzódás, meg hasfájások normálisak, lassan majd már elkezdi nyomni a májat, gyomrot stb...

Én mostanában annyira béna vagyok, minden kicsúszik a kezemből, arról nem is beszélve, hogy sok mindent elfelejtek :?

emese1979
 
 


Fabri
Maja se ivott se vizet se teát, csak a szopi volt. Ha szomjas, gyakrabban kért. Nem is emlékszem már mikor volt, amikor már ivott vizet avent-es csőröspohárból. Cumisüveg nem is kellett így )volt egy persze biztonságképpen)

Hát nekem csak 1 diplomám van (pszf), de az pont elég volt kiindulásnak. Aztán azóta a mai napig tanulok, mindig van vmi, ami hasznos a munkámhoz, vagy kötelező volt a cégnél. Kellett egy 3 éves nemzetközi papírt csinálni, aztán én önszorgalomból jártam még adótanácsadóira, most meg könyvvizsgálóira.
Amúgy még mindig ingyen van, ha a kismama tanul, csak szigorodott kicsit a jogszabály. (talán csak nappali, meg első diploma az ingyenes)

Nekem anyóssal nincs bajom. Inkább már zavaró sokszor, hogy túl kedves. Mi mindent mindig jól csinálunk. :-)
pumuklii
 
 


Kutyafüle
teljesen igazad van. Ha egy szakmunkás érti a munkáját, megbízható szerintem is nagyon jól tud keresni. És nehéz ilyet találni.
Persze nem jó eröltetni, hogy kell a diploma, de azért én nem tudnám elképzelni, hogy ne menjenek a gyerekeim egyetemre/főiskolára. Az lesz majd amit ők akarnak.
pumuklii
 
 


Kutyafüle: engem nem zavar, ha megsimizik a pocim, de tudom, hogy sokakat igen, úgyhogy én csak a legritkább esetben szoktam más hasát simizni. Nem mondom, hogy nem fordult még elő, de idegennel semmi esetre sem. Én nem azért simizem meg más hasát, mert érezni akarom a hasát, hanem a babát még nem tudom megsimizni, csak a pocit. Ez nálam a szeretet kifejeződése. Nekem jöhetne több pocaksimizés. Apukám, meg a párom néha ráteszik a kezüket, de pl. anya sose fogtam meg a hasamat, és néha jól esne. :roll: Kicsit osztozna az érzésekben velem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Vanni!

Szupi ez a kép!!!!!Meg is mutattam itthon,h ilyeneket kéne csinálni rólam is :evil: Amúgy a szomszédom párja fotózik is.Olyan tuti gépe van.....lehet majd megkérem h csináljon pár képet :wink:


Gyorsan átfutottam amit írtatok....

Mozza!
Néha rám is rámtör a hányinger.Most mondjuk odalenn van a baba...vagyis folyton ott rugdos....


Végre tudtam aludni az éjjel.Éjfélig kb még mozgolódott Maszatkám,aztán reggel fél 8 ig aludtam!!!!Jól esett így 2-3 nap nemalvás után...Aztán mentem ki a konyhába és benéztem a másik szobába és eszembe jutott h hamarosan itt fog aludni egy baba,és így fogok majd benézni rá h alszik e vagy sem :wink:

Este megyek a 4Dre!!!Hát annyira jó lenne ha megtudnám...de nem élem bele magamat.

Pingi!
Várjuk a híreket felőled is!Hova mész 4Dre végül?

annus11
 
 


Képzeljétek!Annyira magam alá zuhantam ma reggel. Ma jelent meg a hirdetés az újságban az én helyemről. Hétfőtől jönnek majd a mindenféle jelentkezők. Én annyira kivagyok. Nem vagyok karrierista vagy ilyesmi,mert csak egy egyszerű titkárnő-pénzügyes vagyok, de imádom a munkám, a munkahelyem,a kollégáim, a főnökeim. Mostanra sikerült másfél év alatt bedolgozni magam,és mostmár a legundokabb kollégák is elfogadnak. Erre most el kell mennem. Igaz,azt mondták,hogy ha lesz még a cég, akkor visszavárnak.
Majd írok még erről,csak most mennem kell.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


emese:
én tegnap palacsintát sütöttem,és egyszer csak álltam a konyhapultnál, és néztem bambán. Erre apa kérdi mi a baj, én meg mondom: elfelejtettem hogy kell-e még valami a palacsinta tésztába... :oops: ennyit erről.
De ahogy kimondtam minden jó lett, mint ha csak egy pár percre kiesett volna az agyam a helyéről...persze apa jól kinevetett.

pumukli:
ez tuti,hogy csak nappalin tanulhat a kismam ingyen? Mert akkor szerintem em sokan vehetik igénybe...én nappalira nem mennék és valószínűleg nem is tudnék menni baba mellett...
Nem tudjátok hol lehet ennek a szabályzatnak utána nézni?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok lányok!

Wow, mire ideérek mindig valami izgi téma kivesézésén vagyunk túl! Én imádom az anyukámat, rengeteget köszönhetek neki és a kamaszkori zökkenők után most nagyon jó a kapcsolatunk. Neki négy diplomája van, nekem meg csak egy :D ! Viszont érdekes, hogy én sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és szerintem boldogabb is. Úgyhogy Tinu, teljesen egyetértek, nem ezen múlik a boldogság! Az én diplomám sem azért van, hogy legyen, hanem azért, mert diploma kellett ahhoz, hogy elérjem a céljaimat, vagyis olyan munkám legyen, amit szeretek, és amiben jó vagyok, és ettől boldogabb ember lettem. De ha a gyerekem majd sminkmesterként, mozdonyvezetőként, karbantartóként szeretne kiteljesedni, az sem fog zavarni egyáltalán, sőt! Csak érezze jól magát a bőrében!

Kutyafüle, sajnálom a helyzetet, és megértem. Ugyanez a helyzet a mi családunkban is létezik, a nagymamám pontosan ugyanilyen az anyukámmal, mint a te édesanyád veled. Én mindig mondom, hogy eressze el a füle mellett, beszéljen, amit akar, de nem megy neki... Annyira sajnálom, de tudom milyen rossz. Viszont gondolj arra, hogy Te ebből tanulsz, és neked a gyermekeddel már olyan jó kapcsolatod lesz, mint nekem az én édesanyámmal!

Anyettka, üdv itt!! Írj magatokról!

Tinu, olyan jól nézel ki!! Én nem is értem, hogy kiről beszélsz, de tényleg!! Nem láttál Te még kövér embert...

Vanni, szuper a fotó, annyira tetszik!

Hű, sokmindent akartam írni, de a felét elfelejtettem...
Ma megyek én is 4D-re!!

Annus, még nem írtam, hogy a köv vizsgálatom időpontja: feb. 5. Ja, és MÁR HOGY LENNÉL KÖVÉR??? Az agyam eldobom!!

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok lányok!

A tegnapi 4D-n a gyerek nagyon akart velünk közölni valamit, ugyanis kb. az első percben nagggyon -még a mi számunkra is- egyértelműen megmutatta a cuccot, úgyhogy nagy röhögés lett az egészből...

Szóval kisfiunk lesz! :lol:
Csöppet sem lepődtem meg. Én az első pillanattól kezdve éreztem...

Aztán apa megszólalt: "azt hiszem elégedett vagyok" :lol:

Mióta tudjuk, kicsit megváltozott a dolog. Persze úgy mentünk be, hogy nem kérdezünk konkrétan rá, de ezt nem lehetett nem észrevenni! :)
Én sokkal nyugodtabb vagyok, mert tudom, hogy a kisfiamhoz beszélek és sokkal jobban el tudok képzelni vele kapcsolatban mindent.
Azt is mondhatjuk, hogy Manócskánk nagyon jól döntött. :D

Kép

Kép
adraci
 
 


Mire megírtam, megint írtak huszan... No, Annus, szorítok a 4D-n!
Kutyafüle, hát csak kell dolgozni valakinek, amíg te babázol! Engem jobban aggaszt, hogy az én utódlásommal kapcsolatban néma csönd és hullaszag honol. Ha így megy tovább, akkor szülhetek a szállodai konyhán! :lol: :lol: :lol: De persze nekem is hiányozni fog...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Pumuklii! Az ne legyen gond, ha jól csináljátok szerinte! Mennyire jó! :)

Én nem tudom, Samu nem nyári babus volt, hanem téli inkább... Ezért nem kellett itatni az elején. De nyáron én elképzelhetőnek tartom, hogyha lesz nagy kánikula, akkor szükséges legyen vmi kalóriímentes innivaló. De lehet, hogy sikerül ügyesen szopival is megoldani, úgy gondolom, talán erre sincs általános szabály. Mindenképp vigyázni kell rá, hogy ne szomjazzon a baba. Ha szomjazik szopi mellett, akkor inkább itatni! :)

Pingi! Jó mulatást! :)

Annus, van újság?

Én szinte mindig ilyenkor fekszem... :) Bagoly társaság vagyunk...

Sajnálom, hogy sokaknak rossza viszonyotok szülőkkel. Hálás vagyok, hogy számíthatok rájuk mindenben. És ránk meg számíthattok, hogy megpróbálunk segíteni, ahogy tudunk. :)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: