Új privát üzeneted érkezett!

Na mg májusban kesztyűben lenni...
Vendég
 


Kesztyű nekünk se volt, nyilván tavasz végén nem kell.
Gondolom Gyöngynél kellett, mert őszi baba volt.

Nálunk is csak kézmosás volt, ha jöttek a látogatók.

Kitty, Böbi csak leírta, hogy ő miket vett. Nem hiszem , hogy azért vett fertőtlenítőt, mert az ő családjában hiányzik a józan ész!!!!!!

Én nem az 1000 bacitól féltem a gyerekemet, ami itthon várja, mert ahhoz hozzá kell szoknia, hanem attól, ami esetleg a játékboltban, meg a játékgyárban stb rákerülhet a cuccra.
pumuklii
 
 


A karmolás miatt szoktak kesztyűt adni rá, Zsófi is őszi volt, de nekem eszembe sem jutott :oops:
Vendég
 

 
 

:lol: :lol: :lol:

Hát igen,ezek megint olyan dolgok ki hogy csinálja,hogy szokta meg,ki mit tart jónak,helyesnek stb.Akinek már nem első baba könnyebben dönt,van tapasztalata.Mi az amit esetleg másképp csinálna stb.
Első babával...hát a másodiknál tuti én is okosabb leszek :wink: Addig meg marad a tapasztalat gyüjtés :lol: Aztán majd élesben elválik hogy mi lesz!Szerencsére ha vmit az ember nem szerez be,bármikor meg tudja venni!Nekem már ez is egyfajta biztonság,így nem aggódom ha vmit jelenleg feleslegesnek ítélek :lol:

annus11
 
 


Szilvi,
szerencsés vagy, hogy csokit kell enned a terheléses cukornál :)

Heni,
azt a pihenőszéket néztem én is! Nagyon jópofa :lol:

Szegény Maja, jó, hogy reggelre már joban lett!!!

Kitty,
sajnos én is hallottam már olyat, hogy a doki szándékosan burokrepesztéssel pl. elindította a sztülést csak azért, mert pont akkor volt ügyeletes! :evil:

Annus,
azt hiszem a google-n lehet csinálni ilyen csoportokat, ahova fel lehet anyagokat tölteni, viszont fórumotásra sztm annyira nem jó :) elvileg most létrehoztam egy csoportot, mert kb. 1 perc az egész, le tudja vki tesztelni, műkszik-e? Elvileg nyílt, bárki beléphet, szerkeszthet.

http://groups.google.hu/group/babaugyek

Lenne megint egy-két kérdésem:
az egyik, hogy Ti jártok szoláriumba? Nem napi szinten gondolo, én max. heti egyszer 5 percre gondoltam, mert már hamuszürke az arcom :(

A másik: akiknél már van baba, azok a szülés után használtak-e vmit, ill. mit a has leszorítására? Sok felől hallom, hogy hasznos, mert a poci gyorsabban visszaáll az eredti helyére, de eddig csak fogyiöves megoldást hallottam ill. körbetekercselést lepedővel :?

emese1979
 
 


Annus
szoláriumba nem szabad járni, túl meleg. Én így tudom.

A hasleszorítóról meg úgy tudom, hogy nem jó, sőt rossz, mert magától kell helyreállnia a dolgoknak, nem kell átvennie a hasszorítónak ezt a szerepet.

Amúgy az Anita márkának van direkt ilyen szülés utáni leszorítója...
pumuklii
 
 


a csoport kapcsán csak feldobtam, hogy van ez a fajta oldal is, ahova lehet töltögetni, nézzétek meg, mennyire szipmi a felépítése stb., én ezt a közösségi oldalt ismerem csak :(

emese1979
 
 


Sziasztok,

Én is március végéig terveztem dolgozni, igaz a közlekedés egy kicsit fárasztó, másfél óra oda-s vissza ugyanannyi, s estére már úgy néznek ki a lábaim, mint egy elefántté, gondolom a sok üléstől.

Még én se vettem semmit a picinek, február közepén gondoltam elkezdeni, azért már nézegetem a weblapokat.

Én múlt héten voltam védőnőnél, s nézett szívhangot, alig találta meg, úgy néz ki nagyon szégyenlős a leányzó, s még rúgott is egyet, hogy hagyjuk békén.

Nálunk még mindig lefagy az eső, valahogy megéreztem, hogy szabira kell jönnöm, de holnap már dolgozom. :(

Éva
Kép
heva75
 
 


Sziasztok!

Emese! Én lassan már 3 éve nem voltam szoliban. :( Mikor Aminával terhes voltam elmentem párszor, mert akkor volt az esküvőnk és hát a fehér ruha-fehér arc nem túl jó párosítás. Úgy kell menni, hogy egy törölközővel letakarod a pocit, és szerintem 1 héten egyszer bőven elég.

Nekem volt hasleszorítóm, azt hiszem Anita. Amikor már fel tudtam kelni az ágyból elég sokat hordtam, mert valahogy összetartotta a hasam és kevésbé fájt a császáros sebem. Szóval nem kifejezetten azért hordtam, hogy hamarabb visszamenjen a poci, inkább azért, mert nem fájt annyira a sebem.

Nevek: mivel már kétszer mondták az uh-on, hogy kislányunk lesz, bátorkodtam gondolkodni a nevén s eddig úgy néz ki, hogy Míra Larina lesz a neve Kistesónak. Bár a férjem lefikázta Larinát, a Míra tetszik neki. Szerintem meg jól hangzik így együtt.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Én is úgy tudom, hogy nem jó a hasleszorító, mert akkor nem dolgoznak a hasizmok.
Vendég
 


Emese
Szolit tényleg felejtsd el. A doki sem ajánlja, már én is kérdeztem tőle még Marcinál.

Hasleszorítót használtam és gyógyszertárban vagy gyógyászati szakboltban vette még a férjem annó 3 éve kb.5000.- volt. Kb. 2-hónapig használtam. Tényleg nem jó folyamatiosan használni, mert az izmoknak maguktól kell helyreállniuk, de, ha már van hozzá erőd és nem csaszis voltál akkor neki lehet állni könnyebb hasizomerősítő tornának, napi 5-10 perc elég hozzá.

Kép
Kép
incike
 
 


Pumuklii! Gondoltam, hogy Böbinél sem hiányzik a józan ész... ;)
Csak azt írtam, hogy normál esetben tök jó a szappan...

Nálunk is van sajna. olyan rokon, akit ha nem tiltottam volna ki alőre a lakásunkból, ösze-vissza fogdosta+puszilagatta volna a gyerekünket. Na, ezt azért mégsem! Persze, akkor meg is sértődött. Na és akkor mi van? Ha másképp nem fogja fel, sajnálom...

Emese: A szoláriumról egyszer hallottam egy hasonlatot -igaz, kicsit durva: olyan, mintha elkezdenéd főzni a gyerekedet egy fazék vízben... (Bocsi...)
Viszont egy 5let: olyan helyre menjél, ahol csak az arcodat barnítja a kütyű. Azt hiszem, egyes szoliknál ki lehet kapcsolni külön az egységeket -bár nincs nagy tapasztalatom ebben... Így az arcod is színt kap, és a babának sem lesz baja... :)

Hasszorító: soha nem volt. Minél intenzívebben szoptatsz, annál hamarabb visszaállnak a dolgok. (Bár, az én esetemben már nem ilyen tuti sajna, a 4. gyereknél...) + Minél többedik gyerekedet szülöd, annál intenzívebbek a méhösszehúzódások. A 3.nál már brutál volt! (Evamama! Te nálad is így volt?...) Viszont tudtam, hogy minél inkább szoptatok, annál hamarabb regenerálódik a szervezetem. Így a kórházban próbáltam túlélni azt a 3 napot. Abszolut a természetes dolgok híve vagyok -mint olvashattátok-, de bevallom, a 3.gyereknél már kértem Algopyrint, és potyogtak a könnyeim ahogy beindult a tejelválasztás...

A gyors regenerálódáshoz sokat segít a rendszeres torna (+intimtorna) -izmok állapota- és a bőr feszességének megőrzése is. Tapasztalat. Na meg alkati dolog is. Én eddig mindig azzal a súllyal jöttem ki a kórházból, ami a terhességeim előtt volt. (50 kg pont, 14 éves korom óta) Na, most nem így lesz, már érzem. Már most +5kg-nál tartok. Persze, a férjem baromira örül, mert sosem volt 80B-s melltartom... :oops:

Kép
szkitty
 
 


Emese,

a szoláriumot nem elsődlegesen a sugárzás miatt tiltják, hanem valóban a has/magzatvíz felmelegedése miatt.

A tesómnak van egy arc/dekoltázs szoláriuma, én azt használom; ilyenkor úgyis csak a fejünk van kint a ruhából... :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Én Maja születése előtt áprilisban csomót süttettem a hasam a teraszon, annyira jó idő volt. Aztán előjött egy csomó szeplő meg májfolt, azóta szerencsére elmúltak nagyjából. De azért nem árt vigyázni ilyenkor a bőrre.

Adraci, nekem is van arcszolim, de nekem valahogy nem vált be. Nem nagyon látszott a szín, pedig egyszer csöveket is cseréltem benne.
pumuklii
 
 


köszi mindenkinek a hozzászólásokat :)

emese1979
 
 


Sziasztok

Én használzam hasleszorítót, kb egy hétig, utána már olyan lapos volt a hasam, mintha nem is szültem volna, de szerintem ez is alkati, mind minden más. Most is kaptam hasleszorító övet, szerintem most is fogom használni. Bár tény, hogy az orvosm nem nézte jó szemmel, aztán amikor jöttem haza 4 nap után meg is jegyezte, hogy lám csak mégis milyen jó dolog ez (már akkor alig volt).

A kiskesztyűt jól gondolja panndi a karmolás miatt használtam, mert nekem már első éjszaka véresre vakarta az arcát. Egy naposan meg még nem lehet levágni. Hiába kenték be a nővérek valami kenőccsel, attől sem puhult meg. Úgyhogy egyéni véleményem, de szerintem érdemes beszerezni, kb 200 Ft és örüljetek neki, ha nem kell, de nekem nagyon jó volt, hogy volt.

Pumukli, a fertőtlenítő folyadékot végül nem vettem meg, csak a listán volt, de sajnos nekem (illetve a férjemnek) van egy-két tapló rokona, aki nem volt hajlandó kezet mosni, aztán csodálkoztak, hogy nem engedtem nekik felvenni a babát. Egyébként sem értem, hogy miért akarják nem közvetlen családtagok felkapdosni a babáinkat????? 6 hét után már az vette fel, aki akarta, de addig én nem vettem jó néven, hogy mindenféle nagynéni, aki odapofátlankodott a kérésem ellenére is, fogdossa....

Ezek saját tapasztalatok, de 3 gyerekkel biztos jobban tudják, hogy mi a dörgés... Mindenesetre ami nekem bevált, azon nem változtatok.

Emese, szoliról nincs infóm, bőrrák gyanús vagyok, így tiltott.

hencso, jó ez a pihiszék, ilyet vett Edua Ildi is a teszveszen, jóval olsóbban, ha komolyan gondolod, inkább ott vedd meg, egy lengyel cég hozza házhoz kb 13.000-ért. Viszont ebben nem lehet sokat újszülött kortól, csak max egy órát, mint egy autósülésben. Ha olyat szeretnél, amiben napközben többet van, akkor olyat vegyél, ami vízszintesig dönthető.

Na, nem okoskodok tovább, megyek eszek egy kis csülköt.... :-)
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Farkas,
nem azzal van a baj hogy licitált valaki hanem hogy én írtam az eladőnak hogy nekem kéne a kocsi, de nem tudok még licitálni és személyesen is le tudok érte menni nem kell postával szenvednie stb.Semmi válasza nem volt.Akkor legalább írja azt, hogy nem érdekli a sopánkodásom, de emiatt egésznap a gép előtt vártam valami választ, hátha lesz oly normális és legalább ennyit megír.

Pumukli,
Ez tényleg hasznos kis lista.Remélem nem kell hosszabb kórházi tartózkodásra számítanom.És pár nap után haza mehetünk.

Ma megkíméltem magam.Nem mentem be az egyetemre, keszthelyre.Kicsit zűrös lett volna.Telefonon 40 perc ügyintézés, vizsgák, kolesz stb.de még mindíg jobb mint hanyatvágódni ebben a jégtengerben :) Magamat nem féltem, de babónak azért nem tenne jót ha anyuka a pocakon landolna.
harhaj
 
 


Hát mi jövőhéten megyünk Sopronba....itt lesz uszoda,jacuzzi,gőzfürdő,sóbarlang, szauna és masszázs.Na ezekből csak a masszázs,a sóbarlang és az uszoda ami befigyel majd nálam!Bár a gőzfürdő se lehet rossz,de nem tudom annak mennyi a hőfoka!
Amúgy én is úgy tudom h a hőfokkal kell vigyázni.Mint mikor lázas vagy,39 fok felett már veszélyes a babára a magas testhő!Az arc szoli az viszont jó ötlet :wink:

Emese!
Megnéztem ezt az oldalt amit belinkeltél,én azt hiszem h ez vmi levlista szerűen működik....de amúgy nem nagyon ismerem milyen lehetőségek vannak benne.Amúgy nem fórumozni gondolta Anita,csak összegyüjteni a dolgokat!Szerintem bőven elég ezt az egy fórumot is nyomon követni,csak néha télleg sok az infó,de ez nem baj!!!!Így tanul az ember :wink: :lol:

Hívott anyósom!Fél órát beszéltünk!Képzeljétek vett már pelust,meg cumisüveget,cumit!Mondta h megérdeklődte az ismerősöktől akné gyerek van h melyik a legjobb.Azt se tudta h van kifejezetten újszülöttnek cumisüveg :lol: (28 éve szerintem max 1 féle volt...)Tök rendi mindenesetre! :wink:

annus11
 
 


szofi:
Mi meg egy hónapos gyerekkel szeretnénk majd a Balatonra menni.
Általában az egész nyarat ott töltjük, páromnak egy barátjával közösen van ott egy kis vitrolása, és bár nem fogunk tudni a hajón aludni, azért csak lemegyünk. Ott olyan jó/tiszta a levegő, és olyan nyugalom van. Ez szerintem csak jót tehet mindannyiunknak.

hasznos topic:
Eddig én ezt úgy oldottam meg, hogy amiket itt ajánlotattok oldalakat + amiket napközben én is találtam keresgélés közben betettem a kedvencek közé az internet explorerben.

dolgozni/nem dolgozni:
Én nem dolgozok már ettől a héttől fogva. És tény, hogy azt hittem a munkahelyemről megyek majd szülni, mindig is olyan kis fitt, lóti-futi voltam, aki nagyon pörgött, a pocak növekedésével rá kellett jönnöm, hogy fizikailag és szellemileg is már a nap felénél elfáradtam.
De ha ez nem így lett volna, akkor is valószínűleg kihasználom a lehetőséget, hogy ne kelljen már dolgozni, ugyanis sokmindent szeretnék csinálni, nézelődni, kismamatorna, (babanet :) -ez most furán hangzik de mikor hulla fáradtan munka után leültem, elolvasni sem volt mindig erőm nemhogy írni, és apa is reklamált hogy miért nem inkább rá szánom azt a fél órát amit még képes vagyok ébren tölteni).
Szóval munka után már semmire nem volt időm és erőm, de ha lett is volna, minden bezárt már vagy alapból néhány program délelőtt van.

szkitty:
Nem tudtam, hogy szabad védőnő választás van. Nálunk egészen pici körzetekre van osztva a kerület, és akihez tartozik az adott utca, ahoz kell menni. :(
De vigyázz azzal ha keveset jársz védőnőhöz, mert azt hiszem van olyan támogatás, ami csak akkor jár az anyának, ha igazoltan legalább 4x volt védőnőnél. Nemrég olvastam, de már nem tudom hirtelen melyik ez.

emese:
Jaj nagyon örülök hogy megkérdezted ezt a szolárium témát, mert nekem a pattanásokra is jó lenne, meg én is olyan fehér vagyok hogy megijedek magamtól.
De eddig senkit nem mertem megkérdezni, mert olyan önző dolognak tartottam, hogy szoliba vágyódok. :oops: Szerintem első sorban a soká tartó meleg árthat, de többet nem tudok erről. Meg még azon gondolkodtam, hogy tegyük fel lehet menni, és csak egy pár percet vagy bent, tehát nem „főzöd” a gyereket. De vajon a hason meg combon fenéken stb…a kinyúlt bőr szépen barnul?

g_reny:
Nekem ez a Larina név nagyon tetszik. Nem is hallottam még, de nagyon jó.
De szerintem nagyon fontos hogy a férjednek is tetszen a gyermeketek neve. Nálunk is nagy dilemma volt anno...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Emese
Találtam neked a szoliról egy kis bejegyzést:

Mit szabad és mit nem a másállapot alatt, gondolok itt pl. a szoláriumra, a szaunára, a kozmetikumokra, a hajfestésre, a műkörömre?

Józan meggondolás alapján a szolárium (egyre inkább már nem terhes állapotban sem) nem javasolható, az alhasi vérbőség, a vetélés veszélye miatt.
Ugyanez vonatkozik a szaunára is. A kozmetikumokat, hajfestést ésszerűen lehet alkalmazni, lényeg az, hogy sok fölösleges vegyszer ne kerüljön a szervezetbe.
(Dr. Polgár Zoltán Szülész-Nőgyógyász)

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok,

Bekukkantok (ma net közelben vagyok), visszaolvastam egy darabig, de nem sok minden ragadt meg, annyi info van.

Üdv az újaknak.

Nekünk még mindig nincs net...szerintem nem is lesz soha...kezdem unni ezt a t-home-ot. Pedig olyan jó lenne ha végre bekötnék.

Nálunk minden rendben, Álmos rendesen mozog, bukfencezik össze vissza állandoan. Leginkább este amikor aludnék, és reggel amikor még szintén aludnék. :)
Én viszont alig birok mozogni a gerincem miatt. elég gáz. remélem ez is javul hamarosan.

Annus, beirod hogy 26-án megyek terheléses vércukorra, 30-án meg doki. Megbeszéljük a szülést is.

Nagyon jók ezek a listák. én is lementettem őket :)

Jobbulást a betegeknek.

Na visszaolvasok még és jegyzetelek, hátha úgy meg is marad valami a fejemben :)

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


http://www.drpolgar.hu/
Itt mégtöbb kérdés és válasz van.

Kép
Kép
incike
 
 


Krém!
rtam privit!!!2-t is!Szólj ha nem kaptad volna meg!

annus11
 
 


Tüci éjjel már nem volt lázas, meg még ma sem, bár egész délelőtt extra nyűgös, hisztis volt, már alig bírtam elviselni szegénykémet. Tényleg folyamatosan nyávogott, hihetetlen, és képzeljétek, reggelire megevett egy tábla csokit. :shock: Mondjuk én nem vagyok nagyon szigorú ezekben a kérdésekben, de azért én is csak lestem, hogy mi ütött beléje, azért nem szokott ennyit egyszerre megenni. Na persze ma még mást nem is evett ezek után, igaz, most alszik végre.

A lényeg, hogy ma végre nem kellett végigállnom a háziorvosos sort a cukros eredményekért, hanem egyszerűen kikértem, a doki még bent sem volt. Minden rendben, egyetlen csillagom volt a hemoglobinra, de az se vészes érték.

Hát tudom, hogy mindenki más, úgyhogy csak a saját érzéseimet osztom meg veletek, de őszintén szólva egy pici gyerekkel én nem mertem volna és most sem érzem a késztetést, hogy bevállaljak egy nyaralást.

Kép
Kép
tinu
 
 


Harhaj! Sem a tesz-veszen, sem a vatera-n NEM ADHATSZ KI MAGADRÓL ADDIG INFÓT (sem cím, sem telefon, e-mail, semilyen beazonosítható adat!), amígy nem Te nyered a licitet. Amennyiben ezt megteszed, azonnal kizárnak. Ez sajna, egy ilyen rsz. Nézd meg, hogy u.ennek a felhasználónak nincs-e 1ft-os licitje. Na, azt üsd le! Így megkapod az elérhetőségét. Ha nincs, írj neki "burkoltan". Nekem bejött már. Így lehet kicsit sakkozni... ;)

Kép
szkitty
 
 


Elkezdtem nézegetni a google-féle oldalt, de végülis nem csináltam rajta semmit, nekem úgy tűnik, feltölteni igazán az tud vmit, akinek van gmail-es postafiókja. De gondolom, nem mindenkinek van. Persze nekem még van 50 meghívóm, szóval akár mindenkinek lehetne... :)

Kesztyű: van olyan baba, akinek szinte nincs körme. A mi Samunknak hatalmas körmei voltak. Próbáltam kiszoknit adni a kezére (azt is lehet, nem muszáj kesztyűt), de végülis úgy gondoltam, kibírja azokat a kis sérüléseket, jobb, ha szokja a világ dolgait... Más kérdés, hogy volt egy bátor anyuka, aki már 1. nap levágta a babája körmeit, és a világon semmi baja nem lett tőle a kislánynak. Lehet, most ezt fogom tenni. Még nem tudom. :)

Fertőtlenítés: mi is alapvetően a kívülről érkezett dolgokat igyekeztünk fertőtleníteni, de valóban kifőztük a dolgokat egy darabig. Nem sokáig, demi úgy éreztük, így biztosabb. És addig, míg nem használtuk az éppen kifőzötteket, addig lefedve tartottuk a kifőző edényben. Benne az edényben x ideig bacimentes. Írják vhol az időt, én nem tudom. De mivel volt nálunk fejés, meg minden, én úgy éreztem, szükséges. A másodiknál nem tudom, hogy lesz... :)

Pihenőszék nálunk sem volt, amikor ilyesmi célra akartunk vmit használni, nálunk is az autósülés volt a megoldás. :)
Vendég
 


Kiskesztyű:Nekünk volt de nem kellett használni.De ahogy Böbi is írta,olyan pici babának még nem vághatod a körmét,így jó ha van kéznél ha kell.Bár nekünk a csecsemősök azt mondták rágjuk le a pici körmét.Hát...akkor inkább kesztyű.

Hasszorító:Nekem nem volt,de én elég hamar visszaálltam alaphelyzetbe,ami a pocit illeti.

Annus neked milyen ari anyósod van.Gratula hozzá. :)
A blog szerintem jó ötlet,fotókat is tehetünk fel.Gondolok itt olyanra,hogy babszobák,vásárolt dolgok,pocakfotók.Na meg később az édi babafotók.

Sterilizálni én is a kifőzést próbáltam mindig,de egy idő után vízkövesek a dolgok.Lehet veszünk egy mikrósat,mivel könnyebb lenne.

Kézmosáshoz mi azért vettünk és használtunk fertőtlenítőt,mivel Gréti kora baba volt,így mondták a csecsemősök hogy az kellene.Mi betartottuk,de volt olyan aki annyira tahó volt hogy nem,még annak ellenére sem hogy mondtuk neki.
Amúgy hozzánk mikor 3 hetesen hazajöttünk,sorba jöttek a látogatók.Pedig jobb lett volna ha csak anyuék,meg a tesók,max dédik jönnek el.De mire 6 hetesek voltunk már addigra volt mindenki.Szerintem ez most is így lesz.Nálatok hogy volt??

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


sziasztok!

mi nem voltunk Éduával nyaralni, de 3,5 hónaposan már egy lagziban voltunk rá egy hónapra megjártuk a rokonokat Érden, aztán 6 hónaposan újabb lagzi Nagyhalászon :)

Fertőtlenítőt soha nem használtam, kivéve azt a negomagnol tablettát, de azt is csak a gátsebem fertőtlenítésére :) Sterilizálót csak mikrósat vennék, de ezen még nem is gondolkodtam, én kifőztem mindent bár útáltam, hogy olyan vízköves lett minden.

Pihenőszék téma: Éduának nem volt csak egy használt nagyon egyszerű még németből hozták, nagyon jókat aludt benne, vittük magunkkal pl strandra (na igen ide rendszeresen kijártunk vele, persze apa fürdött mi nem), vagy barátokhoz, szerintem kényelmesebb neki az első perctől kezdve mint az autósülés a hordozós :)

Szülésgyorsítás: nálam volt minden ágyban fekvés, oxitocin, méhszájtágítás doki marha nagy kezével :) Évekig alig bírtam magam túltenni rajta :(

Nyaralni mi sem megyünk a nyáron, de egy érdi út és kisebb kirándulások olyan egynaposan biztosan lesznek pl Kassára :).

Igazatok van pici babával, főleg ha szopik bárhová el lehet menni, mikor már elkezd járni és jön a dackorszak amikor már mindent ő akar csinálni akkor már nagyon nehézkesek a dolgok:)

Kiskesztűnk nekünk sem volt pedig februári baba, de a körme miatt sem kellett és 2 hét után meg már csipesszel lehetett vágni a körmöcskéit:)

Üdv.

Ildi

A Larina nevet én sem hallottam, de nagyon szép :)

Hencsó a kiságyatok tényleg nagyon különleges :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Kitty, mi az a rsz.?

Ja, elfelejtettem írni, hogy ma kuka-nap van nálunk, hát kivittem a szemetet. Kifele megállapítottam, hogy de jó, olvad a jégpáncél, visszafele meg picit lejt az út, úgy popsira estem, hogy ihaj. Jót mosolyogtam, hogy még szerencse, hogy ki vagyok párnázva, mert azon kívül, hogy egy pillanatra megijedtem esés közben, hogy baj lehet, semmi sem történt. :) A karomat kicsit meghorzsoltam, de ennyi. :)
Vendég
 


Tinu,örülök hogy már nem lázas Tünci.Gréti is nagy csoki zabáló,neki egy gyár is kevés lenne,persze azért nem engedjük hogy napi szinten csak azt egyen.De ne aggódj,néha belefér 1 tábla csoki,főleg ha beteg nyűgös.De jó hogy jó lett az eredményed!

Esztó örülök hogy veled is minden ok.

Pihiszék:Nekünk Grétivel nem volt,de most kapunk.Így legalább nem az autóshordozót kenjük össze.
Viszont jó lesz,mert ugye nekem itt lesz egy 3 éves kismanó is,aki majd egésznap a hugi körül ténykedne majd.Így ha olyan dolgom lesz,Hanna mehet a pihiszékbe.

Tényleg ki vesz pólyát??Grétivel csak 1x használtunk,de most gondoltam veszek egy kókuszpólyát,hogy Gréti is megtudja fogni.Persze nem azt mondom hogy mindig foghatná,de 1-2 alkalommal biztos oda kell majd tenni az ölébe,így akkor a pólya tartaná.Meg ezek a pólyák szerintem jobbak mint a hagyományos,még lehet én is megszeretem.Most a babavilágba a színes akciós,3990.-,és jó kis puha,meg kivehető a betét belőle így aztán már takaróként is lehet használni.
Meg nekünk volt olyan takarónk,azt imádtuk,hogy belelehetett csatolni a picit.Majd keresek képet és megmutatom.

Szép napot.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


jaj Dóri!
Virtuális leszidás!!!Ejnye-bejnye!Tessék vigyázni ebben az időben!!!!Még jó h szerencsésen estél :wink:

annus11
 
 


Dóri vigyázz magatokra!!Jó hogy nem lett bajod!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita!
Mi karácsonyra kaptunk pólyát!Igaz nem kókusz,de nekem tetszik.Azt nem tudom h mennyit fogom használni,de lehet h jó lesz ha pl dédszülők fogják meg,vagy vmi fiatalabb pasi!Egyik közeli barátunk mondta h ő nem ért a babákhoz,megnyugtattuk h majd most megtanulja :wink:

annus11
 
 


Zdori! Bocs, rendszer... :)
Így műxik. Működik. ma nagyon megy ez nekem... ;)

Kép
szkitty
 
 


Sztem már ezt is írtam, de a 28 óra vajúdás után én cseppet sem bántam az oxitocint... Aztán még burokrepesztés is jött, mert hiába vártuk, hogy Samu leszálljon. :) Meg sztem az én testem elég nagy ahhoz, hogy elterítse a termelődött oxitocint, és ne jusson elég a megfelelő helyre... :) Úgy képzelem, ha nem kapok oxitocint, talán 72 óra alatt meg is szülök... :) Pedig nem nagyon szeretem (és az orvosom sem pártolja) a szülés gyorsítását. Azért csodálkoznék, hogyha vki az én helyemben kardoskodott volna, hogy ne adjanak oxitocint, ne repesszék a burkot. :) Lehet, hogy naív vagyok, mert lehet, hogy vannak ilyen elszánt emberek. Akkor megállapítom, hogy én ilyen tutyi-mutyi vagyok, hogy tényleg örültem neki. :)
Vendég
 


Aranyosak vagytok, hogy leszidtok-aggódtok! :) Mindenképp jobban figyelek majd. :)

Nekünk nem lesz pólya, de sztem van, amikor praktikus. Pl. az említett esetekben is. :) De talán akkor is jó, ha manó (mint Samu egykor) azzal ébreszti fel véletlenül magát, hogy rugkapál, kalimpál. A pólyában ezt nem tudja megtenni. :) És nyugodtabb az álma. :)

Én is örülök, hogy Tünde jobban van! :) Mi nem gyakran etetünk csokit Samuval, de ma pl. a mikulásából kapott egy picit. :)

És, igen, Esztó, jó hogy bekukkantottál, és írtál, jó hogy minden rendben! Tinu, jó, hogy neked is!
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk nem lehet védőnőt választani, én rá is kérdeztem. Ha lehetne én biztos lecserélném a jelenlegit, de az előző sem volt jobb. Előző terhesség alatt 2x találkoztunk, mégis minden támogatást megkaptam. Szerintem az összes (doki + egyéb) pecsét számít.

Hasszorító:
Nekem nem volt, de lehet, hogy jobb lett volna. A dokim azt mondta nem jó, de már több császárostól hallottam, hogy nekik bevált. Nekem nagyon lassan ment visza a hasam és a sebem is nehezen gyógyult, pedig szopattam rendesen. A csaszi miat mondjuk nem nagyon tornázhattam, de nekem sajnos lett egy maradandó kis lötyögő felesleg a hasamon. Biztos alkati kérdés is, meg szerintem számít, hogy mennyire nyúlik meg a bőr. Hajdanán 58 volt a derékbőségem és 135-ös haskörfogattal mentem szülni.

Kép

Kép
hean
 
 


Na nem fejeztem be, mert közben TÜci felébredt és folytatta a délelőtti hisztit. :evil: 10 percen keresztül fetrengett és dobálta magát az ágyban, ütötte a saját fejét. Szerintem ő sem tudja, miért. Aztán megvigasztalódott egy adag céklával. :roll:
Szóval azt akartam írni, hogy míg kicsi volt Tüci, sokkal jobban idegesített, ha nem tudtam neki a megfelelő nyugalmat biztosítani pl. alváshoz. Aztán jobban aggódtam, mikor beteg volt. Valahogy kiszolgáltatottabbnak éreztem magam, míg pici volt. Most persze akarnokabb, de jobban el lehet szórakoztatni, pl. be lehetett vinni nyáron a Balatonba.

Köröm: nekem azt mondták a csecsemősök, hogy nyugodtan letéphetem a körömdarabkákat, amik elkezdenek leválni. Így tettem. Tüci végülis nem karmolta össze magát. NÉhányszor rátettem a kiskesztyűt, de aztán meguntam. Mondjuk őt nem zavarta, mert nem volt ujjszopós, ujjrágós.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Dóri, vigyázz!!! És mindenki! Én is...

És szerintem nem vagy tutyimutyi! Ebben is helyzet hozza. Jó, ha 100%-ig megbízol az orvosodban, mert akkor tudni fogod, hogy csak olyasmit csinál, ami neked és a babának adott helyzetben a legjobb. Amúgy én is szeretnék természetesen szülni, de el tudok képzelni olyan szitut, hogy mégis kérjek EDA-t vagy mittudom én. Azt mondjuk mélyen elítélem, ha a doki a saját önös érdekei miatt befolyásolja a szülés lefolyását!!!

Annus, szuperjó ötlet, előre is ezer hála az öcsédnek!! Én nagyon örülnék bármelyik megoldásnak. A lényeg, hogy az infók jól strukturáltan kerülhessenek fel rá.

Tinu, remélem Tünci hamar jobban lesz.

Nagyon köszönöm azoknak, akik megosztották a listáikat! Aztán majd nyilván cselekszik mindenki józan belátása szerint...

Na, sok puszi nektek, vigyázzatok magatokra!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Csecsemővel még én sem nyaraltam csak teleltem, de majd most ezt is kipróbálom. :lol:
Mi egészen júliustól augusztus 20-ig a telken leszünk, ez már jól bevállt nálunk. Amennyiben meg közbejön az oltás, hát visszajövünk. Gyógyszeres pakk( lázmérő, orrszívó, lázcsillapító, köhögésre szirup, stb.) mindíg van nálunk Marci miatt is, bár még sosem kellett használni max. potya csomi lesz, de jó, ha kéznél van. :shock:

Kép
Kép
incike
 
 


Zdori! Bocsi,, félreértettél. Én arra gondoltam, ami még mindig "divat" sok kórházban. Most döbbentem le, hogy még mindig így van sok helyen! Ahogy bemész szülni, automatikusan belédkötik az oxitocin infúziót, "megnézik, hogy jól helyezkedik-e a baba"(= jól megpiszkálnak, mert ez is rásegít...), csak feküdnöd lehet - pedig nincs semmi komplikáció-, burkotrepesztenek -pedig nem indokolt- , stb.. Én ezekre értettem.
Az egy másik dolog, ha nem úgy halad előre a szülés, ahogy kéne. Ekkor természetes, hogy 12 óra után nem hagyják tovább nyűglődni a szülő nőt, és "rásegítenek"...

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok!

Edua! Nekem mindegy hogy ülök, fekszek, vagy állok, de tényleg néhány másodperc az egész, akkor viszont nagyon fáj. Rögtön utána meg beindul a kicsi is! Remélem nem a fájdalmat érzékeli ilyenkor! :( 3*2 ? Hát akkor lehet hogy nekem az a 2*1 magneB6 kevés. Megnövelem egy kicsit az adagot, hátha segít! :)

Emese! Akkor hasonló helyzetben vagy, mint én! Kitartás! Egyébként a régmúltban tényleg nem foglalkoztak ennyit a kismamákkal, meg ők sem magukkal. De nem is stresszetek annyit, mint a mostani generáció, na meg szerintem a magzat- és csecsemőhalandóság is rosszabb volt akkoriban, bár ez csak tipp. Ráadásul a magzati lét sokszínűségére is csak az utóbbi időkben helyeznek nagyobb hangsúlyt, előtte nem is gondolták volna szülők, hogy mennyi minden hatással van a kis magzatokra. Tudatában vagyok, hogy árthatok a manónak, ha nem kímélem magam, így viszont a felelősségérzet kialakulása már jóval előbb kialakul. Szóval más volt az akkori helyzet, és más a mostani. Ezért inkább igyekezzünk a baba érdekében cselekedni. Te is vigyázz magadra! Ja és a pocolós dolgot nekem is ki kellene valahogyan próbálni, bár engem inkább az ülés ami nagyon zavar.

Fabri! A munkahelyemen kérdezték, hogy akkor, ha május közepi lesz a baba, akkor április közepéig biztosan dolgozok ugye? Hát mondom nem én döntöm el, hanem a manócska, de én április elejéig terveztem csak. Nem is mertem mondani, hogy már most nagyon nagy tehernek érzem a napi 3 órás utazást. Hát nem nagyon tetszett nekik! :( Úgy érzem, hogy a prioritások kezdenek megváltozni, egyre jobban előtérbe kerül a manócska. :) Én január 20-án délelőtt megyek legközelebb a Margitba, te mikor? Választasz szülésznőt? Igazából én még nem ismerek ott senkit. Ja és te járni fogsz a szülésfelkészítőre? Én mindenképpen el szeretném kezdeni februárban.

Szép napot!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Kitty: 2 napos túlhordásban engem kicsit "megpiszkált" a nőgyogyim, mert mondta, hogy már két ujjnyira kinyíltam, a baba feje is lent van stb. Ha nem piszkált volna meg, akkor nem aznap született volna TÜnci szerintem, de közben mégis azt gondolom, hogy ha nem lett volna érett a gyerekem és én a szülésre, akkor ennyit nem indult volna meg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Mi 4 hónaposan mentünk először hosszú hétvégére, jó volt. Az étteremben aludt a babakocsiban, az ismeretlen utazóágyban kicsit nehezebben aludt el, de nem volt vészes. Én akkor már nem szoptattam, de vittünk cumisüveg melegítőt (mert mikró nem volt) meg Jana babavizet, azt nem kell forralni.

Mi szeptemberre repülős utat tervezünk, ugyanis novemberben lejár az ingyenes Malév repjegyünk, nem akarjuk elbukni! :-) De csak valahova közelre, max 2-3 órás útban gondolkodunk.

Tinu, második babánál már szerintem te is bátrabb leszel! Jobbulást Tücinek!

Pumukli, Maja jól van?
Vendég
 


A következő "kötelező" ultrahang mikor esedékes? 28 és 30 hét között rémlik, de nem emlékszem biztosan.
Vendég
 


Hőemelkedése van, de nem hány és a közérzete is nagyon jó.
pumuklii
 
 


Harhaj, így van, ahogy Kitty írta, kizárással járhat a külön megállapodás. Az 1 Ft-os terméket viszont nem lehet leütni, ott is ki kell várni a végét, kód nélkül arra sem tudsz licitálni, tehát nem tudsz mást tenni, mint várni.
Viszont lehet, hogy az illető nem is volt a teszveszen azon a napon, amikor írtál neki! Ezt is meg tudod nézni legközelebb. ha volt fent és nem válaszolt, az valóban nem szép dolog.

Anita, A sterilizálóról szerettem volna még írni, hogy a chicco újonnan csak 3500 volt, jóval olcsóbb, mint az avent. Vagy ezt is lehet használtan venni.
örülök, hogy csak a jövőhéten jöttök erre, remélem addig megjön az ablaküveg és ki tudják cserélni a betörtet.
Vendég
 


Csadra,
hát igen, a 3 óra utazás a nagyon sok! Én igazából már a meló miatt nem stresszelem magam, legalábbis lazábban veszem, mint korábban :) Netezgetek (mint látható) :roll: Viszont az is tuti, hogy az elkövetkező kb. 4 hónapban megőrülnék otthon - férjem melózik, barátok melóznak napközben. 3-4 hétig ellenék, de nem tudnám kitölteni a napjaimat, és sztm az jobban stresszelne, mint a meló.

Annus,
tudom, ogy nem lehet ott fórumozni, azért írtam, hogy nem csábulnánk el :) :) De ez csak 1 ötlet volt, Öcsidnek biztos vannak jobbak a tarsolyban! :lol:

Dóri,
vigyázz magadra!
Képzeljétek, a házban az egyik lány 8 hónaposan elesett nyáron, nem látott vmit a földön a poci miatt, ráadásul pocira. Persze a babónak nem lett kutya baja sem szerencsére :D

Egy tudatlan kérdés: miért nem lehet vágni az újszülöttek körmét?

emese1979
 
 


Sziasztok!
Olyan rosszul érzem magam.Megint csak panaszkodni jövök,de anya annyira gonosz. Semmi sem jó neki,amit én csinálok. Mindig kritizál, megítél,elítél.Most szerinte rossz orvost választottam(mert nem azt választottam,akit ő akart), én egy vacak anya leszek, aki nemhogy két,de még egy gyerekkel sem fog bírni. Mert én türelmetlen, hisztis, meggondolatlan,felelőtlen stb vagyok. Nem elég nekem, hogy én rettegek attól, hogy jó anya leszek-e. Nem elég, hogy állandó kétségek gyötörnek, az anyám még támogatás helyett gyötör is. Nem hiszem el.Tegnap a kórházban is, hogy kiborultam,nem volt képes vigasztalni, csak piszkált, hogy ne hisztizzek már, (mert ugye be voltam tojva a kemos bácsitól) én milyen puhány vagyok,mi lesz velem ha a gyerekem betegen fog megszületni, vagy beteg lesz,hogy állok majd helyt. Nem volt képes egy kedves mondatot szólni, megsimogatni a karom, hogy nem aggódjak minden rendben lesz, ő és Dani mindig mellettem állnak. Ennyire nem ismer, hogy erre lenne szükségem?Vagy nem szeret? Vagy ennyire képtelen ANYA lenni?
Bocs, csak kiborultam, itt bőgök a gép előtt. Én meg minden energiámmal azon vagyok, hogy a lehetőségekhez képest lelkileg is támogassam, hogy gyógyuljon mihamarabb. Ő meg....
Megyek, dolgozok tovább,mert nem akarom, hogy a kollégák észrevegyék, csak hát...

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


ja, persze lemaradt vmi :)
Tinu,
irigylem Tücit a tábla csoki miatt!!! Eddig nem nagyon ettem (csokib*zi vagyok mellesleg...), mert nem kívántam, de tegnap délután rámjött... Így 1 nap alatt megettem 2 kapucínert, 1 Bounty-t, egy Twixet meg túrórudit és kinder tejszeletet, és még vagy 3*ennyi menniységet le tudnék gyűrni :shock: Most mandarinnal próbálkozom!

Amikor kicsik voltunk, mi mindig azt az Alpesi tejcsokit kaptuk, meg Bocit, nagyon más még nem volt akkor. Bezzeg most! 8)

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: