Új privát üzeneted érkezett!

Pandi ez jó.Jót nevettem.

Harhaj én sem szándékozom előre megfogadni senkit.

De ha valamelyik nővér vagy madam elnyeri szinpátiám üsse kő!!
Na de nem több tizes nagyságrendben!!Azért a pénzért kemény fizikai munkát végeztünk a párommal,és nekem se mondta senki,hogy jól végezted dolgod ne itt egy plussz tizes.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Sziasztok!

Krém, Reny! Köszi az infót babakocsi ügyben! Tehát okos nem lehetek! Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya is.

Hencsó! Gratula az eredményekhez!
Anika! Örülök hogy minden rendben veletek!

Sajnos a munka mellett egyre kevesebb időm van betérni hozzátok! :( Egyre kevésbé bírom már a napokat. A munkával nincs gond, csak hát a vonatozással, utazással együtt 12 órát vagyok oda minden nap. :( Ez már kezd egy kicsit sok lenni. Esténként a hasam legalja pár másodpercekre tök kemény lesz és ilyenkor nagyon fáj. Van valakinek hasonló problémája? Tényleg nem tart sokáig, csak hát fáj és utána a babó is elkezd mocorogni rendesen.

Idáig egy dolgot vettünk meg a menő manónak a rácsos kiságyat. Rögtön fel is állítottuk. Esténként jó látni hogy ott áll és belegondolni hogy pár hónap múlva már ott lesz benne a kis manó.
Egyébként még egy kis zoknit sem vettünk neki. De ami késik nem múlik, csak legyen idő rá! :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Jajj,a jó hírt meg nem is írtam csak a bosszúságot. A terheléses cukrom nagyon jó lett. Az éhgyomri 3,6, 120 perc után 4,2. Szóval az éhgyomri még alacsony is. Viszont megint befenyítettek a hízás miatt, hogy nagyon sok, de mikor elsoroltam mit és mennyit eszem,akkor egyedül a mákostésztába kötöttek bele. Azt meg elfelejthetik, hogy arról lemondok.Amíg jól érzem magam,nem vizesedem,és a baba is jól van,addig miért fáj nekik a hízás. Aztán közölték 20kg-nál kórház.Erre eldöntöttem,hogy ha a saját orvosom nem kötelez rá,akkor max nem megyek több terhesgondozásra.A 4-5 már megvan. :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

Kutyafüle, én egyáltalán nem járok terhesgondozásra! A saját dokim, amikor hazajöttem a kórházból adott egy igazolást a 4 alkalomról. Felesleges menned és én sem mondanék le a mákos tésztáról, csak én a mogyorós csokival vagyok így, minden nap egy szelet, nem több, de ennyi jár, még ha hízok is.

Mozza, olyat már hallottam, hogy kétszer veszik le a terheléses cukros vért, de háromról még nem. Kettőnél is csak olyannál hallottam, akinél ez slő terhességnél gond volt vele, de ugye neked ez sem áll fent.

Csadra, ha pihenésre elmúlik, akkor még nem gond, de jó lenne, ha lassan abba tudnád hagyni a munkát van rá esély?
Vendég
 


Böbi!

Küldtem privát üziben a mail címemet! Jól jönne egy ilyen lista! :)

Köszi!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adraci 2009.11.21 18:24-kor.

Kép

Kép
adraci
 
 


Edua most látom,hogy változott a név.Nekem a 6 éveset hivják Kiarának.Sok gondom eleinte vele.
Elöször is mindig Klaranak olvasták,másodszor meg a szülőszobán megkérdezte az egyik madam,hogy milyen név az a Kiara? Miért nem lehet rendes magyar nevet adni annak a gyereknek?
Aztán vissza kérdeztem,hogy mégis mire gondol Mariska vagy Böske?
Félre ne értsetek semmi bajom a nevekkel de szerettem volna valami modern nevet adni neki.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Csadra, ment!

Adraci, ez a Ti döntésetek!!! Ebbe nem szólhatnak bele, csak Ti ketten döntsétek el! Kitartás!
Vendég
 


Böbi! Én is így gondoltam, hogy nem lehet túl nagy baj! :)
Egyébként sajnos nem túl sok esélyem van rá, hogy a munkát abbahagyjam. Elvileg április elejéig dolgozok, de a főnökeim szeritem ezt is korainak tartják. De már kezd tele lenni a hócipőm, ezért nem fogok most már mindenre és mindenkire tekintettel lenni. Főleg ha a kicsi manócskám egészségéről van szó! Szóval Csadra bekeményít! :lol: (ha mer!)

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Csadra
Én a helyedben meggondolnám a munkát, ha már 2 doki is leszúrt, mert még mindíg dolgozol.

Kép
Kép
incike
 
 


Adraci!Ez egy általános kiságy.Beírod a keresőbe, hogy babaágy,és egy csomó oldal kidob ilyen ágyikókat.Mi itt helyben vettük,épp le volt értékelve 36900-ra. Meg vettük hozzá a matracot(mi kókuszt választottunk),a baldachint a rácsvédővel és az ágyneművel,meg a pelenkázót.És az elmaradhatatlan zenélő macikat az ágy fölé. :lol:
A névbe senkinek sincs joga beleszólni.Így az ilyesmit nem is érdemes meghallani sem. Szerintem szép név a Kiara.De nekem a Lara a favorit.Ha kislány lett volna,akkor a miénk Lara lett volna.De majd másodiknak!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Incike! Az nem én voltam. :) Doki nekem még nem mondott semmit, csak hogy szedjem a magneB6-ot. Egyéként nincs semmi bajom. Baba is és mama is makk egészséges. Csak egy kicsit fáradt vagyok! :)

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok!

Na nekem is pont ma kellett bemennem Pestre vásárolgatni, de szerencsére baj nélkül megúsztuk, csak a kocsi lett olyan dzsuvás, hogy vinnem kell mosóba. Ja és nem volt kismamanaci! :evil:

Heni
Megvetted már a kiságyat? Mert tök jól néz ki, de én a helyedben ezt átgondolnám még! Nem nagyon alacsony a pelenkázó rész? Meg tuti stabil, mármint egy kb 12-15 kilós álló baba sem tudja majd belűlről feldönteni?

Annus
Megköszönném ha leírnád nekem akár priviben is miket mondtak, nagyon érdekelne! :)

Anika
Örülök hogy minden rendben!

Adraci
Csak ti döntsétek el! :)

Panndi
Jó sztori! :lol:

Ruhák
Még én sem vettem semmit, muszály megvárnom a költözést, hogy Márk ruháit is átválogassam (padláson van), melyik jó esetleg csajszinak is! :)
Mondjuk nekünk megvan a kiságy, babakocsi, kád+állvány, hordozó.
krém
 
 


Sziasztok lányok!
y
Nekem is kellett volna menni vásárolni, de itt Pesten a jege úton nem kockáztatom.. még 1-2 napig tudok mit főzni:)

Nem tudok visszaolvasni mindent, pedig nagyon szeretnék.. remélem ma vagy holnap ,megejtem..

Anika,
nagyon örülök, hogy jó eredményt kaptál... nem is lehetett volna másképp.. a dokikra ilyenkor tudok haragudni, miért nem lehet bíztatni valakit, hogy kismama, nyugodjon meg, minden rendben lesz, és az UH-ig nem paráztatni...

Heni, szuper a babakocsi! látom nagyon beindultál a készülődéssel:)

Kutyafüle, nagyon kis ízléses a kiságy a textilekkel és a pelenkázóval! Összesen mennyit kóstált a matraccal, tokkal, vonóval, ha szabad megkérdeznem?
vanni
 
 


Csadra
Bocsi csak már nem igazán tudom követni , hogy ki mit írt. :oops:
Attól még ne engedd, hogy a főnökeid rádhagyjanak minden melót.

Igaz én már 5 héttől nem dolgozom, de azt a munkát nem is bírtam volna.

Kép
Kép
incike
 
 


Kutyafüle: ez a 20 kilós dolog hülyeség. Persze, az ember ahogy tud, figyeljen a súlyára, de az enyhén szólva túlzás, hogy kórházba fektessenek emiatt. Ott meg a mozgásszegény életmód van, az mennyivel jobb?

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

annyira rég jártam már itt, remélem azért még szóbaálltok velem... :oops:
Már kábé 20 oldalon sikerült átrágni magam az elmúlt hetek terméséből, de még hol a vége... És látom, egy csomó érdekes témát kiveséztetek közben, úgyhogy most ünnepélyesen megfogadtam, hogy többet nem leszek ennyit távol a babanettől... :D

Röviden: mi jól vagyunk, Manci nőddögél és nagyon sokat mozog! A pocim kábé a 22. hétig szinte észrevehetetlen volt (ha olyan ruhát vettem fel, simán letagadhattam, hogy terhes vagyok), aztán az ünnepek között hirtelen óriásira nőtt, de szó szerint!!! :shock: :shock: (majd mérek körfogatot, innen üzenem mindenkinek, hogy tuti én nyerek!) :D :D

Túl vagyunk a terheléses cukorvizsgálaton, éhgyomorra 4,4, terhelés után 4,1. :shock: A cukros lötty nem annyira rossz, (sok) citromlével olyan, mint egy kissé túlédesített limonádé. Nekem kifejezetten jólesett, miután reggel az első vérvétel előtt nem ehettem / ihattam semmit... Többen írtátok, hogy nem szabad mozogni / hazamenni a lötty után, de ez sztem nem igaz (fél órát jó, ha helyben marad az ember, ha netán rosszul lenne a hirtelen vércukoremelkedéstől, de ennyi).
Holnap megyek dokihoz + uh-ra.

Kutyafüle, azt írtad leszúrtak a hízás miatt. Megkérdezhetem, hogy hány kiló volt a leszúrás oka? Félek, hogy engem azonnal diétára utasítanak, amikor kiderül, hogy mennyit szedtem már fel... :oops: :oops: Emiatt nem is nagyon sietek visszamenni a védőnőhöz... :D :D

Szofi, ill. más Szent Imrések! Tudja valaki, hogy idén is van-e / lesz-e keddenként előadás? Szülésznőt illetően valami infó?

Őszintén irigylek mindenkit, aki már túl van mindeféle bevásárláson. :shock: :shock: Nekünk megvan a babakocsi + néhány ruha az anyósom révén és ennyi! Nyugtassatok meg, hogy nem vagyok elkésve...

Kismamatalálkozó esedékes valamikor?

Nah, eldugulok... :D

Kép

Kép
zsüci
 
 


Zsüci! 10kg-t híztam az indulás óta,ebből 4-et a múlt hónapban. :oops:
Tinu igazad van teljesen, de mit lehet velük csinálni? Kötekedni nem állok le, márpedig ha az orvos azt mondja egészségesek vagyunk,én bizony be nem fekszem kórházba.
Vanni.Ha mindent veszünk,tehát a pelenkázós ágy+matrac+pelenkázómatrac+baldachin a cuccokkal+a zenélő macik kb.olyan 65.000 a vége.És ebből a baldachin nagyon sok volt,de mint írtam az szerelem volt,szóval ennyi luxust megengedtünk.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok

Már elég rég jártam erre, nem is csodálkozok, hogy sokat írtatok.
Próbálok képbe kerülni. Ha kissé csapongóan írok majd az meg azért lesz mert ahogy olvasok vissza írom is a válasz vázlatot egy word doksiba…

Páromat megműtötték, már jól van és anyós is hazament, úgyhogy mostmár sokkal jobb a hangulatom. Csak nagyon fáradt vagyok.

Köszönöm a hozzászólásokat és a megnyugtató szavakat anyós ügyben, megpróbáltam ésszel csinálni és visszafogni magam. Így is 2 kilót fogytam míg itt volt. :o Voltak még érdekes dolgai, elegem van hogy egyszerűen kikényszeríti az emberből a versengést...pedig a párom mindig biztosít afelől hogy már nem anyuci az akinek a szoknyáját fogni akarja ha baj van, de akkkor is rosz érzés mikor anyós próbál ki/el -túrni a párom mellől. Na, tényleg, nem írok részleteket, de konkrétan a műtét napja (reggel fél8tól este 7ig) a kórházban maga a horror volt. Esszméletlen.

sex
Szex témával én is pont így vagyok. Bár mostmár apa sem piszkál vele, nem is próbálkozik szegénykém, rám hagyja. De én meg kényelmetlenek érzem. És nem tudok elvonatkoztatni a babától. Megjegyzem sosem hittem volna korábban még a babavárás előtt, hogy ez majd így lesz. Apa szerint az égiek így akarnak próba elé állítani minket…ha még a hónapokig tartó szexmentes élettől sem idegeljük ki egymást akkortalán jól csináljuk együtt…

harhaj:
Én is az aktiváló kódot várom a teszvesztől, de nem akarlak elkeseríteni nekem két hete nem érkezett meg. Azt írják ott ha jól emlékszem hogy másfél hét. Addig nem is nézelődök, mert ha véletlen találok valamit akkor idegbajt kapok ha emiatt lemaradok.

csadra:
A Lelki köldökzsinór c. könyv nagyon jó, több tíz másik könyv mellet én is lassan aladok vele. Bár szerintem sokkal tudományosabb mint olvasmányos, de engem érdekel ez a téma.

cukorterhelés:
Múlt héten voltama dokimnál, aki ÁEK-s, és oda is kellmajd mennem jövő héten a cikros vérvételre. És a patikában kell megvennem a cukorport és fél liter vizben higítani, (tehetek bele citromot is), és ott kell majd meginni ha szólnak.

mozza:
Nálunk sem lesz idézlek „macis-nyuszis”szoba, még azt is csak most tatláltuk ki hogy mogyoró színű lesz a fal. Egyrészt mert ez olyan semleges és megnyugtató, megy a sötét színű bútorhoz amiket kinéztünk, illetve a lakásban nálunk minden helység más színű, és ez az egy szín ami még nincs és beilleszkedik a többi közé.

Szopipárna már rég volt téma, csak azóta én nem voltam sokat. Na rendeltem, meg is jött. Méhecskés huzattal. Szerintem nagyon jó, mondjuk nekem minden póz, alvás vagy fekvés sőőt ülés özben eddig egy kín volt, úgyhogy lehet hogy csak a változatosság gyönyörködtet, de egyenlőre nekem jó ez a párna.

Hát csajok nagyon jól álltok bevásárlás ügyileg, ahogy elnézem mindenkinek van már legalább elképzelése. Nálam az a baj, hogy ha bármit veszek, előtte végig kell gondolnom, hogy hova tegyem. Amíg a baba szobája nincs kész nem akarok belelendülni a vásárlásba, majd ha lesz helye mindennek. Csak így meg attól tartok kifutok az időből.

Egyébként most zárom soraim, végigolvastam ugyanis mindent, kb 3 órája csak ülök és olvasok, kicsit meg is fájdult a fejem.

Jajjj, és láttam, hogy bekerültem a táblába, KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Na megjöttem a dokitól!

Baba oké!Korának megfelelő!Pontos adatokat nem tudok mondani sajna.Miközben vizsgált a doki,tapogatta a hasam stb mondogatta h szép-szép :lol: Tehát minden oké velem is!
Kérdeztem a szülést,mondta h vállalja.Tarifát nem mondott,így gondolom nincs neki fix.Mondta h szülésznőt akkor fogadjak ha szeretnék.Egyenlőre mást nem is kéreztem.
A szülésfelkészítőre mondta h jó dolog,ott sok mindent tudok kérdezni ha vmi eszembe jut.
2 hét múlva kell mennem a cukros vérvételre...itt cukros lötyi van,de azt ott adják.Közben meg elküldött uhra!Ez tök jó,így hasznosan telik az idő!
Legközelebb 4 hét múlva talizok vele,akkor már a 29.hétben leszek :shock: A 34.héttől meg mehetek hetente a szívhallgatásra,mondta h majd akkor sűrűbben találkozunk és tudok kérdezni a szülésről stb.

Na röviden ennyi!

Krém!
Akkor összeírom és elküldöm neked az infókat!

Edua!
Szép nagy a pocid,végre vki akin látszik még :wink: Babó is aranyos!!

annus11
 
 


Pingi
Örülök, hogy túlélted anyóspajtást. Színéből itélve szép lesz a gyerekszoba.


Annus
Nem mutatta meg a babó, hogy melyik nem táborát erősíti? :oops:

Na én lépek. Megyek Marciért az oviba majd még később jövök, ha enged kis pasi és nem éppn vonatozni fogunk.

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Zsüci! Helló! Tényleg rég voltál! Örülök, hogy minde rendben! :)

Panndi! Hát, ez jó sztori! Én úgy jártam, hogy roppant gyakorlott anyaként, mikor 2 hetesen először messzebbre mentünk Samuval (vendégségbe), minden létező és lehet-hogy-szükséges dolgot összepakoltam, hogy ne legyen semmiből hiány. Na mit felejtettem el? A rahedli pelus ott volt, de nem gondoltam, hogy a ruhája olyan lehet... Persze, egyből kifolyt a pisi. Már odafelé az autóban... Így aztán első utunk egy barátunkékhoz vezetett, ahol 3 hónapos kislány volt. Tőlük kaptunk kölcsön rucit. Így legalább száraz lett Samu. Csak az első vendégségben kislány ruhában volt... :) Vannak kompromittáló fotók is, de fogalmam sincs, hol, meg azon mások vannak, nem biztos, hogy illene feltennem, de el tudjátok sztem képzelni apró rózsaszínes virágos felsőben, csini kis harisnyában, stb... :)

Jaj, Zili, erre emlékszem (mármint az ikerterhességes ügyre), de attól féltem, hogy mostanában mondtak neked ilyet! Sajnálom a múltat... :(

Adraci! Tarts velem! :) Na jó, ez a ti döntésetek, tényleg, szóval én nem szólok bele...

Csadra! Fontos, hogy végletekig ne fáraszd le magad. Ha jól bírod, én nem mondom, hogy ne csináld, én is a szülés napjáig dolgoztam. De ha azt érzed, hogy vmi nem ok, inkább merj a főnökeid nemtetszése ellenére döntést hozni. Legalább vmi könnyítéseset... :)

Grat. az újabb vizsgálatokhoz!

Mi találkoztunk 4 szülésznővel. Csak 2 kapott pénzt tőlünk, akik már a szülésnél voltak ott, 5-5 ezret kaptak. Nem tudom, mennyire számítottak. De nem tűntek csalódottnak.
Vendég
 


csadra nálunk a kiságy még a dobozban, ahogy dec 6-án hazahoztuk :)

annus jó hogy nálatok is minden oké :)

csadra mint írtam dokik engem is csesztetnek a tegnapi körzetis meg a mai saját doki, én már szinte az elejétől 3x2 magne b6-ot szedek és ez már a végső adag, szóval már nem nézik azt sem jó szemmel, hogy már csak 4 órában dolgozok és jan. végéig, ők már itthon szeretnének látni :)

nekem akkor feszít be legalul, ha ülök és pisilnem kellene és a pici még a fejével is nyom lent mindent :) tényleg csak pár másodperc.

Aki Uh-ra megy doki ma is mondta, hogy legközelebb üres hólyaggal menjek :)

kezdek izgulni, már lement a számláról a pénz, de nem írt még az ürge, hogy megkapta és hogy pénteken akkor tutira hozzák a pihenőszéket :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Pingi! Én is örülök, hogy túlélted/éltétek ezt az anyós-időszakot... :)
Vendég
 


Edua,
szép nagy már a pocid!!!

Böbi,
írtam Neked privit, átküldenéd nekem is a listát? köszi előre is :)

Zsüci,
nyugi: nekünk csak néhány ruha van még meg egy hordozó, amit kaptunk, azon kívül még semmi :?

Csadra,
vigyázz magadra, pihenj, mikor tudsz. Április közepéig melózok én is, viszont nekem csak kb. másfél óra utazás oda/vissza, azért az is sokat számít! Nekem szinte végig alá van polcolva a lábam a melóhelyen, nagyon kényelmes úgy! Néha nekem is fáj a hasam, de ha arra gondolok, hogy anyum 8 hónaposan még építkezett, és régen a nők a földeken dolgoztak terhesen... :shock:

Adraci,
szerintem is, ha nem szeretnétek csak születéskor megtudni a baba nemét, akkor legyen úgy, ez Nektek az egyik legfontosabb dolog az életetekben, Ti döntsetek benne!

Pingi,
akkor hál istennek újra nyugi lesz Nálatok is :lol:

emese1979
 
 


nevekkel kapcsolatban, nagy variálásban vagyok, mert a lányom neve Édua Korinna, de nála is csak az Éduát használjuk és a lányom meg így mondja, ha megkérdezik a nevét tőle: Édua Kiss Korinna :)

most megint összeírtam jó pár nevet, de tökéleteset még nem találtam kezd sresszelni, bár van még időnk :)

Anka
Amina
Alina
Médea
Blandina
Kíra (ez rövid í-vel jobban tetszene, de nem úgy van)
Adelina
Kiara
Míra
Hanna
Elina
Arina

Ennyi :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


csorna Édua nálunk is volt pl Edna, és Edina is :)) nem tudták elképzelni milyen név ez az Édua :)

Arra viszont tisztán emlékszek, hogy a szülésznő mikor írta be az anyakönyvbe a nevet, hogy Kiss Édua Korinna, egyből kiabálta, hogy de jó még a monogramja is jelent valamit, hát igen a kedvenc színem a KÉK :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Nekem is a kedvenc színem a kék. De nekem esélyem sincs így monogrammozni az sz-es vezetéknévvel... :)
Vendég
 


Érdekes Mírából van rövid i-s változat is, Kírából meg nincs...
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Zdori!
De jó, végre valaki, aki ott fog szülni. Eddig mindenki csak hüledezett, hogy miért pont ezt választottam.
Nekünk fontos volt, hogy közel legyen, mert bármi adódik, drága férjecském néhány perc alatt odarepít autóval, és nem kell a zsúfolt belvároson végigbumlizni. A másik, hogy az orvosom, akinél szülni szeretnék ott tevékenykedik. Dr. Fekete Tamásnak hívják.
Te kihez jársz? Érdekelnének a szülőszobás, kórházas tapasztalataid is (akár priviben is)

Üdv.

KépKép
novygirl
 
 


Áhhh,ez egy pici uh volt,nem láttni ilyeneket,amúgy nem is úgy feküdt h látni lehetett volna....remélem péntekig úgy fordul!

annus11
 
 


Pingi

Engem az bosszant hogy az eladó felek se valami rugalmasak az emberrel szemben.Még arra se méltatnak hogy megírják hogy hát akkor sem adom neked,majd ha már tudsz licitálni.Nem,inkább húzzák az ember agyát.
Anyósod jó fogyókúrás tréning :wink:
harhaj
 
 


Láttam írtátok többen a genetikai uh-t. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a dokim nekem is Hajdu Krisztinát ajánlotta, de nekünk már volt időpontunk Dr. Bátorfi Józsefhez a Géndiagnosztikában. Korábban a kombinált tesztnél is Ő végezte az uh részét, és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki esetleg még előtte áll. Kedves, figyelmes és ami a lényeg, hogy rendkívül alapos és kommunikatív. Mi nem bántuk meg, hogy nála jártunk.

KépKép
novygirl
 
 


Sziasztok,

Hú rengeteget irtatok ma, most sikerúlt visza olvassak.Ma egész nap járkáltam, én is voltam ma vérnyomást mérni meg mérlegelni, minden ok.

Szopipárna, én is ma kaptam meg áthozták nekem meg vagyok vele elégedve eddig.

Heni, tetszik a kiságy nagyon nekem is ilyen volt Jázminnal és most sem fogok újat venni nekem be vált, mondjuk a pelenkázó részt nem használtam mert alacsony tényleg.

Anika, örülök hogy minden ok veletek. :D

Nekem is tetszenek ezek a nevek amiket fel soroltál Edua.Szép a pocid na meg a baba is.

Böbi én is el küldőm a mail cimemet, érdekel az a lista. :)

Panndi, a pocid aranyos :).

Hean, nekünk is majdnem 3 év lesz a gyerekek közt.

Nekem has 102, csipő pedig 100és 173 cm vagyok és a decemberi hónapban elég sokat hiztam, na de majd le adom szülés útán.


Anita, merre jársz?

Szép délútánt nektek.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Milyen list, Böbi? Kórházba vinni valók? Vagy mi kell a gyereknek lista? Végülis biztosan ilyesmi mindenkit érdekelhet. Nem akarod ide feltölteni?

Vki kérdezte, hogy van-e vkinek kisinges tapasztalata. Nekünk volt pár, és szerettük is. Csokornyakkendős volt (de fehér vászon volt az egész), irtó pasis. :) De body-n felül használtuk plusz rétegnek. Samu fázós volt nagyon. :)

Novygirl! Vmelyik oldalon már leírtam a szülésemet, de máshol asszem könnyebb megkeresni, majd leírom mindjárt, hol van még meg, és ha lesz még kérdésed, csak tedd fel. :)
Vendég
 


Itt az én multkori listám. Biztos lehet egészítgetni, meg kihúzkodni hülyeségeket :-)

Okmányok
• személyi igazolvány
• TAJ-kártya
• kismamakönyv
• leletek
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat
• fénymásolat személyik és lakcímkártyák

Szülőszobára
• kényelmes ruha (hálóing)
• ásványvíz
• magas cukortartalmú gyümölcslé a szülés utánra (a vérveszteség miatt ajánlják)
• szőlőcukor a vajúdás időszakára
• papucs (nekem mindkettő), apukának is
• hajgumi
• apukának szendvics
• pzs
• CD
• törülköző
• Homeopátiás bogyók, mandulaolaj
• Fényképezőgép, kamera

Gyermekágy
• Pelenkák (adtak kb 3-at reggelente)
• 2-3 textilpelenka (fej alá, büfiztetéshez)
• Betadine, popsitörlő stb. gyerektisztításhoz (nem kellett, volt ott)
• pipere felszerelés (semleges illatú tusfürdővel)
• hálóingek
• melegítő, póló
• köntös
• törülköző
• puha wc papír
• 2 pár papucs (egyik zuhanyozni)
• sok alsónemű
• szalvéta, evőeszköz, pohár, konyharuha
• mellápoló kenőcs a mellbimbó kisebesedése ellen (Bepanthen kenőcs)
• mellszívó (Avent)
• melltartó, melltartóbetét tejszivárgás ellen (2-3 pár mosható vagy 1 csomag eldobható)
• TENA betétek
• Laktoherb vagy Fitolac szoptatós tea a tejtermelés serkentéséhez. (homeos: Urtica urens 5)
• gyümölcslevek, ennivaló
• hazamenetelhez ruhák

Egyéb
• mobiltöltő
• olvasnivalók (könyvek, újságok)
• mp3 lejátszó
• pénz, borítékok
• szoptatós párna

Ruhák a babának:
• body
• rugdalózó
• kiskabát/pulóver
• sapka
• takaró
pumuklii
 
 


Novygirl! » Szülészetek, kórházak » "Jáhn Ferenc Kórház, kórház Délpesten- babásai" topicban a 113. oldalon, 2008. november 30. vasárnap 15:38 vagy 58-kor írtam azt a hozzászólást, ami a szüléstörténet. :)
Vendég
 


Az MP3 lejátszó nem kellett :-)
pumuklii
 
 


Zdori! Köszönöm szépen, majd megkeresem és elolvasom, csak most rohanok némi angol tudást magamba szívni :lol:

KépKép
novygirl
 
 


Novygirl, Bátorfi doktor a Hajdú doktornő arany jobbkeze:))))))
Együtt mentek el a Szabolcsból, a Géndiagnosztikában az Istenhegyin is együtt dolgoznak:)

Kép
Kép
zili
 
 


Dóri, az én listám is hasonló, csak kiegésztve olyanokkal, mint pl légzésfigyelő - ha kell vagy kemény lapú pelenkázóra matrac! :-)
Szóval nem csak kórház-lista, hanem otthoni is. Kiveszem a kórházrészét, mert azt Pumukli szépen összeszedte és becsatolom a többit.

harhaj, nem lehet, hogy tényleg valaki rálicitált a dologra? átlalában nem azért teszik fel a cuccaikat, mert nem akarják eladni.
Egyébként ha szeretnétek nagyon egy terméket és még nincs meg a kód, én nagyon szivesen licitálok rá a nevetekben, ne ezen múljon!
Vendég
 


Lista 2.

4-4 db kombidressz, másnéven body (rövid ujjú, hosszú ujjú) (56-os illetve 62-es méret, mert hamar kinövi)
4 db rugdalózó (56-os, 62-es) nyári babáknál pamut, télieknél plüss javasolt
2-3 db hálóruha, hálózsák
2 db vékony pamut sapka
1 kocsikabát
1 db pamut kiskesztyű (a kórházba)
1 db vastag takaró
2 db vékony takaró
2 db gumis lepedő
1 db vízhatlan lepedő a matrac és a lepedő közé (pl.: IKEA, méretre vágható) - én nem vettem, soha nem ázott át annyira, de ha sokszor kipisil, akkor megéri.
2-3 db fürdőlepedő (legjobb a cseh Tetra, nem érdemes csicsás fürdőlepedőt venni, mert ez szívja a legjobban a nedvességet, és puha is)
10-15 db textilpelenka (cseh Tetra

Gyógyszertárból:
- alkohol
- steril gézlap
- fertőtlenítő hintőpor
- popsikrém
- fürdetőkrém (a gézlap kivételével ezeket mind a gyermekorvos, vagy a védőnő írja fel receptre)

- Gripe Water vagy Infacol (hasfájásra, recept nélkül kapható, 1 hónapos kortól adható)
- Sudocrem vagy Neogranormon védőkrém popsira (nagyon jó, ha kipirosodik a popsi)

fésű
kisolló vagy csipesz
hőmérő (kádba)
lázmérő (hagyományos vagy fülhőmérő)
lázcsillapító kúp – gyerekorvossal megbeszélni
orrszívó (elektromosa Pesztonka vagy orrszívó porszívó – utóbbi nekünk jobban bevált)
fültisztító pálcika (ez a köldökápoláshoz is kell majd)
fertőtlenítő folyadék a rokonoknak 
2 db játszócumi (0-3 hónapos, AVENT, szilikon) (nem kötelező, nekem bevált)
AVENT cumisüveg 125 ml-es cumisüveg szilikon cumival, üvegmosó kefe)
AVENT mikróba tehető műanyag sterilizáló (én chicco-t vettem, mert sokkal olcsóbb, de lehet simán kifőzni vagy chicco fertőtlenítő-folyadékot használni)
AVENT vagy MADELA mellszívó

Az AVENT termékek mindegyike kompatibilis egymással, érdemes csak ezt a márkát vásárolni. Pl.: a mellszívóhoz csatlakoztathatóak a cumisüvegek, vagy a műanyag tárolópoharak is, és a tárolópoharak egy adapter segítségével cumisüveggé alakíthatóak.

kiságy matraccal, kiskád (esetleg hozzá állvány), pelenkázó asztal vagy lap (ha asztal, polc, akkor matrac rá) , babakocsi, hordozó vagy mózes, nálunk a pihenőszék is jó használatot tett
esetleg pelenkázó táska
fejvédő a kiságyba, ágynemű nem kötelező, párnát úgysem használhat eleinte
csecsemőmérleg – nem mindenki használ, úgyis gyakran mérik a babát, lehet kölcsönözni is
légzésfigyelő – Angelcare kb 20.000 Ft – aki igényli
Vendég
 


zdori:
Ha nem haraszol én is elolvastam. Nagyon soká tartott neked a szülés. Úgy mindent beleértve.

Épp valamelyik nap beszéltünk apával a szülésről, és mondtam neki, én csak egyet kérek az égiektől, hogy ne tartson soká. :oops:
Illetve még egy kis kiegészítő kérés is: gátvédelem, se repedés se vágás ha lehet ne legyen. De ezt előre nem tudhatjuk.

Mostanában egyre többet gondolok a szülésre, ami gondolom normális, mivel közeledik az idő. Sőt, valamiért van egy olyan megérzésem is hogy Nórika előbb fog jönni egy héttel (de ezt nem tudom mire alapozni, csak egy megérzés :oops: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Na megjöttem.
Bevásároltunk és megfőztem.

Jó sokat írtatok.

Bugyit én eldobhatósat vittem magammal a szülés utánni időre. Gyógyszertárban vagy nagyobb áruházban lehet kapni és 3db van 1 csomagban. Nekem bevállt.

Kép
Kép
incike
 
 


Ildi, nekem ezek tetszenek a felsoroltak közül:

Amina
Kíra
Míra
Hanna

A tena is hozott be a piacra eldobható bugyit, azt is kaptam a volt szomszédlánytól, ami neki megmaradt, nadrág alakú, de anyagban sokkal jobb, mint amik eddig voltak.
Vendég
 


farkas most a legutolsó változat: Kiss Lara Kiara :)

férjem már mondja, hogy jó, de már ne változtassam meg :)

Én betét helyett a kórházban és még itthon is gézbe tekert vattát használtam, jobban idomult mint a betétek, főleg nem dörzsölte annyira a gátsebemet.:)

Érdekes én még nem gondolkozok a szülésen, most nem tudom mi van velem, de feltűnően nyugodt vagyok :) kezd gyanús lenni

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


...és mennyivel praktikusabb. Nem a sajátodat ,,piszkolod" össze .

Kép
Kép
incike
 
 


Nekem ezek az eldobhatós bugyik nem annyira jöttek be. Irdatlan meleg volt a kórházban, fűtöttek, mint a veszett fene és iszonyúan izzadt benne a sejhajom. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Edua

Van Kira rövid i-vel is.

Itt találsz jó lány neveket.
http://www.babaruhazat.hu/lanynevek.php#k

Kép
Kép
incike
 
 


Bocsi elnéztem, tényleg nincs rövid i-vel, de nem adom ám fel. Keresek. :oops:

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: