Új privát üzeneted érkezett!

Megint én, még a babkocsi kapcsán eszembe jutott vmi.
Tudtok tanácsot adni, milyen funkciók hasznosak egy jó babakocsinál a lentieken kívül?:
- bolygósítható első kerék
- vízszintesbe dönthető v. kiegészítő mózes hozzá
- megfordítható tolókar
- jó a rugós kerék :)
- mi számít nehéznek, mi könnyűnek? Pl. nekem a 12 kg is nehznek tűnik :)
- a belső fekvőfelületnél mi a min., ami szükséges lehet?
- a felfújhetó kerék előny/hátrány inkább?

Tyű hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van vkinek ötlete, ami segíti a választás, azt megköszönöm :lol: :shock: :lol:

emese1979
 
 


Emese!
Igaz nincs személyes tapasztalatom, de sokat hallottam a babakocsiról olyanoktól,akik értenek hozzá. Nagyon sok mindent írtál le. Ha mindennek meg kell felelnie,akkor nagyon drágán találsz szerintem. Inkább a mozgásod igényeit írd össze! Mert nem kell pillekönnyű pl. ha nem szándékozol rendszeresen buszozni,vagy nem kell lépcsőznöd vele. A rugós kerék is csak "terepen" kell.Ahogy a felfújható kerék is akkor fontos, ha amúgy olyan úton viszed, ahol tönkremehet. Szóval inkább az igényeidet kell végignézni,és ahhoz kitalálni mit tudjon a kocsi.
Leírom én hogy csináltam,aztán egy év múlva azt is,hogy bejött-e. :lol:
Nekem a két funkció volt fontos. Nem buszozok vele, nem lépcsőzök vele, nem tesszük autóba túl sokat.Ne menjen tönkre a kerekének a csapágy(a bolygókerekűt ezért nem ajánlották),nem viszem "terepre",nincs az útvonalunkon rossz út vagy földút.
És nekem a színe volt fontos még. Ne piszkolódjon könnyen rossz időben,tehát ne legyen világos,de a sötétkék, sötétbarna,stb "gyász színektől" is irtóztam.De rikító se legyen. így lett bordó.
És ennyi igénnyel találtam a kereskedésben ezt, nem is túl drágán.
Ha a többiek nem értenek egyet a választás módjával,szóljatok, csak nekem ezt a tanácsot adták.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja!!!!És a legfontosabb!!!!A minél nagyobb belső fekvőfelület. Mert gondold csak végig!!! A mi babáink télre(pl novemberre) már fél évesek lesznek. Akkor még nagyjából fekszenek a kocsiban.Nem olyan picik már,beöltöztetve bundazsákba, meg pléd,stb. És azért nem kellene nyomorognia sem. Pl.a legtöbb három funkciósnak nagyon kicsi a fekvőfelülete,így arrról is gyorsan lebeszéltek.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

Na sikerült másodszor is felkelnem ma...Tiszta hulla leszek délután!!!!

Jaj áldom az eget h nem kell vennem babakocsit!Meg is őrülnék!Na persze majd veszünk mi is,de nem most.Lehet addigra az se kell mert azt is kapjuk :wink:

Ez a saját kenyér!Nyammm!!!Nagyon ízlett!Remélem ettől hízok majd kicsit :wink:

Bejelentkeztem a védőnőhöz is,26án megyek!

Táblit ma teszek fel,ha van még bele új infó az jöhet!!!!!

annus11
 
 


Kutyafüle!

Huu,te hol laksz?Nagyon jónak tűnik ha nincsenek szar utak,nem kell buszoznod,se kocsiba tenned stb
:lol: :lol:

Amúgy én is a saját szempontokat nézném először.Itt Pesten ugye fontos h könnyű legyen...mert biza BKV az be fog figyelni....szerencsére én ilyet kapok amúgy.
Azt nem tudom,hogy errefelé elég sok a díszkő/térkő.Ahhoz pl érdemes egy jól rugozó babakocsi?Ez most csak így eszembe jutott.... :wink:

annus11
 
 


Kutyafüle,
na ez az, hogy annyira tudatlan vagyok, hogy pl. a bolygókerekű milyen terepre ajánlott?
Vagy van esetleg olyan oldal, ahol le van írva, pl. melyik funkció milyen terepen, milyen használat mellett milyen funkció az, amely szükséges lehet. BÁr lehet, hogy kicsit túlspirázom már a dolgot :? :shock:

A lenti pihenőszék nagyon komoly!! mondjuk tuti, enniyt nem adok ki érte, de azért jópofa:


http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_536483

emese1979
 
 


annus!

Holnap megyek védőnőhöz,hétfőn meg dokihoz.Ha megkérnélek engem is beirnál a tábliba?

Kép
KépKép
csorna
 
 


babakocsi: én nem teljesen értek egyet kutyafülével, mert Zsófi biza nem feküdt már félévesen. Négy hónapos volt, mikor már csak akkor feküdt, ha elaludt séta közben, különben ült és nézelődött, és ordított, ha feküdnie kellett.
Mi egy használt pierre cardin kocsival kezdtük, azt kölcsön kaptuk, amíg csak feküdt, jó volt, de aztán váltottunk erre:

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=N760

Nagyon könnyű, egy kézzel össze tudom csukni, kevés helyet foglal, fektethető, szóval Fruzsi már ebben kezdi pályafutását. Van hozzá lábzsák, esővédő, meg én vettem hozzá szúnyoghálót is, szerintem nyárra jobb lesz neki, mint a pierre cardin, mert sokkal szellősebb, és nem izzad úgy bele. Zsófi már régóta nem hajlandó beleülni, szóval ez már Fruzsié is :)
Vendég
 


Babakocsija válogatja mekkora a fekvőfelület. Meg kell nézni.
Lemértem az enyém 30 cm a fejnél, 36 az ülésnél, bőven elfér Maja.

Nekünk peg peregonk van, nem vettem mózest, nem is hiányzott. 4 hónapig textilmózes volt belerakva, utána meg már nem feküdt teljesen vizszintesen, szeretett nézelődni. Persze nem ült.
Én sajnáltam rá plusz 40-et. Maja nem volt meg sokáig babakocsiban, így felesleges lett volna megvennem, így utólag.

A mi kocsink 8 kg. Nekem fontos volt, hogy esernyőre csukható legyen, sokat utazunk vidékre. Meg így elfér a lakás előszobájában. A felfújható kerék meg a rugózás nekem se volt fontos. A bolygósíthatóság már alap szerintem, amúgy hogy kanyarodnék, macera lenne.
Kép
pumuklii
 
 


Babakocsija válogatja mekkora a fekvőfelület. Meg kell nézni.
Lemértem az enyém 30 cm a fejnél, 36 az ülésnél, bőven elfér Maja.

Nekünk peg peregonk van, nem vettem mózest, nem is hiányzott. 4 hónapig textilmózes volt belerakva, utána meg már nem feküdt teljesen vizszintesen, szeretett nézelődni. Persze nem ült.
Én sajnáltam rá plusz 40-et. Maja nem volt meg sokáig babakocsiban, így felesleges lett volna megvennem, így utólag.

A mi kocsink 8 kg. Nekem fontos volt, hogy esernyőre csukható legyen, sokat utazunk vidékre. Meg így elfér a lakás előszobájában. A felfújható kerék meg a rugózás nekem se volt fontos. A bolygósíthatóság már alap szerintem, amúgy hogy kanyarodnék, macera lenne.
Kép
pumuklii
 
 


Csorna!

Add meg az adatokat ,és akkor beírlak!)név,kor,lakhely,kórház,doki,testvérek,szülés várható időpontja,ha már eldőlt akkor a baba neve)

annus11
 
 


azt hittem lefagytam, erre 2x is elment, sorry
Igy nézett ki a textilmózessel. Igy 5000 volt 40000 helyett.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Babakocsi.Nekünk az első Bergon volt.Fix kerékkel.Itt sem jó teljesen az út,de ez ment árkon-bokron át. :) Sokáig elfért benne,mert jó nagy.Gréti mikor 6-7 hós volt télen,abban aludt odakinn napi 2 órát.Bundazsák ,2 takaró lábzsák.Bent nem tudott elaludni.
MAjd mikor sokat utaztunk,másfél éves volt,lecseréltük egy Chicco ct 0.4-esre.Könnyű volt vele közlekedni.Aránylag széles volt,elfért benne.Bolygókerekei nagyok voltak,nem volt vele gond.Viszont nem hiszem hogy annyira szerette,mint az előzőt.A másik kuckósabb volt,tágasabb.Ő ugye azt szokta meg.
Ezért is kb.ilyen nagyobb tipusút veszünk Hannának.

Böbi én ezt a kengurut nézem,csak még nem tom vegyek e.Mert mi nem olyan sokat utazunk,de néha sétához is tök jó lehet.
http://www.babaslings.hu/index.htm

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus!
Ennyi kérdés!!
Zsuzsa vagyok,40 éves.
Csornai lakos és a helyi Margit korházba járok Dr.Polgár Csaba főorvoshoz.
3 tesó,Brigitta,Ferenc,Kiara.
Május 11-re vagyok kiirva.
Amugy hol tudom majd megnézni?

Kép
KépKép
csorna
 
 


Csorna!

Ide szoktam feltenni!Még várok egy kicsit,de a délután folyamán felteszem frissítve!Abban már benne leszel! :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt!

Heni! Gratulálok az egészséges kislányodhoz! :lol: Ez a Babaszafari hol van pontosan? Interneten rendeltél és elmentél a cuccokért vagy rendes bolt van az Árpád hídnál? A webodalt megtaláltam és van olyan babakocsi amit kinéztem, ráadásul olcsón! Szóval nagyon érdekelne!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Panndi,én a fekvést úgy értettem, hogy a kétfunkciósnál nem a sport funkciót használod még akkor.Szóval a fekvőfelületet,még akkor is,ha meg van döntve fél ülő helyzetbe.
Pumukli.A bolygósíthatóság azért nem alap, mert a legtöbb kocsi,amit néztünk fix kerekű volt. Minket nagyon lebeszéltek a bolygó kerékről. Biztos valahol könnyebb irányítani a golygó kerekűt, bár nekem pl. ismerősöm szidta, hogy megy össze-vissza.Ő utálta és lecserélte fixre. Azzal tényleg úgy kell fordulni, hogy megdöntöd kicsit magad felé.De azt mondta egy kezdő anyuka egy-két hét alatt teljesen belejön.
Meg aztán vidéket és Pestet sem szabad összehasonlítani!!!!
Én egy megyeszékhelyen lakom, a városközponttól 15-20 perc sétányira. Járda van mindenhol, többnyire egyenes,kisebb-nagyobb kátyúk persze előfordulnak. Az egyik hiper 10 perc sétányira van. Anyukámék 15-re. Szóval bárhová babakocsival,sétálgatva,kényelmesen eljutok. Ha meg olyan helyre megyek, ahol nem jó babakocsival, akkor meg autóval,és hordozóban viszem. Mivel a férjem vidéken dolgozik,és nem térítik neki a benzint, így nem ő használja a kocsit.
A házunk pedig liftes, eddig 3 év alatt nem volt még sem meghibásodás,sem áramszünet. De ha egyszer-egyszer lenne is a 3-ra azért fel lehet vinni a kocsit.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nem ismerem a babaszafarit, de láttam multkor a munkahelyem mellett. Váci út 99. Forgách u-i metromegállónál unicredit bank mellett.
pumuklii
 
 


Kutyafüle!

Mondjuk ha én is Szolnokon lennék,bizti nekem is mások lennének az igények!Igaz nekünk nem liftes a ház otthon,és 3.ra kéne cipelni...mamámék is a 3.emeleten laknak,ott sincs lift.Én a Pozsonyi úton lakom amúgy,a belváros felöli részén,még a Szántó krt elött.Szóval télleg minden 10 perc séta!Lehet majd össze is futunk vmikor,mert fogok arra járni :wink: Viszem a dédunokát mutogatni! :lol:

annus11
 
 


Helló! :)

Nekem is tetszett az a kendő-helyettesítő!

Nekünk van kenguru is, kendő is. Sztem kell 1 olyan kötés, ami beválik nektek, és azt nem is kell egészen kibontani, egy pillanat alatt fel lehet kötni. De lehet, hogy sokkal variálisabban használható a kendő, mint ahogy mi használtuk, és nem használtuk ki az adottságait, szóval, okuljatok, és használjátok örömmel, egészséggel! :) Ja, és vmi még. Mi egy rettentő alternatív módon tudtuk leginkább használni: feltettem a babát magamra kenguruban, és így, kenguruval együtt kötöttem magamhoz... Nekem sokkal könnyebb volt így, és stabilabb is. De lehet, azért, mert nem jártam tanfolyamra... Csak leírásom volt. :)

Ági! El is felejtettem írni, nagyon tetszett nekem is a bútor! Grat. apának! :)

Annus! Legközelebb febr. 5-én megyek dokihoz. Addig állítólag nem kell tennem semmit. Háziorvosom még nem is látott... :) Védőnénihez most pénteken megyek. Köszi előre is! :) Aztán aludj rendesen máskor! Egészségedre a kenyeret! :)

Nagyon profik vagytok a babakocsiban! Nekem nincs semmi igényem, azt használjuk, amit kaptunk... :)

Most ennyi, lehet, még jövök. Üdv!
Vendég
 


Hean: sajnos csak Icát ismerem, a többi szülésznőt nem igazán. A Szt Imrés topikban tudsz róluk érdeklődni, bár emlékeim szerint már nekem is anno ezeket adta meg UM, és kérdezgettem akkoriban. Újvári Boriról asszem vegyeseket írtak, a többiekről meg gyakorlatilag semmit. Icát dicsérte Macs, mert ő háromszor is most már, szült vele, ezért választottam őt. De a szülésznős klubon lehet, hogy meg lehetne őket nézni. Amúgy van, mikor UM olyan furi, szerintem neki is vannak fáradtabb napjai, meg undokabb napjai. Asszem már írtam, hogy én is fogtam már ki nála ilyet, de ami nekem a lényeg volt, hogy a végén, meg a szülésnél is, nagyon kedves volt, a kórház valahogy jó hatással van rá, ott mindig olyan rendes volt és megismert! Én meg is lepődtem rajta, mert hát annyi paciense van, hogy nem csodálkozom rajta, ha nem. Amúgy meg mikor mentem hozzá másodjára, hogy terhes vagyok, akkor már se kép, se hang nem volt, arra sem emlékezett, hogy TÜcit vele szültem... Hát ez a hátránya, ha olyan nődokihoz jársz, akinek nagyon sok a kismamája... És leletet én is csak a kötelezőkről kaptam. Szerintem most én sem fogok, mert eddig csak kötelezőn voltam, de most nem az lesz. Asszem 4 kötelező UH van, kettő már megvolt, a harmadik majd a 3. trimeszterben lesz, mikor a pofiját nézik meg, és 4. a szülés előtt van.
Az integrált teszt eredménye nálam se érdekelte. Úgy látszik, neki elég, amit ő lát. De nem mondott semmi rosszat, nem? Mármint a babáról.

Emese: az én szempontjaim babakocsi-ügyben. Mindenképpen legyen bolygósítható kerekű, mert marhára nincs kedvem rángatni a babakocsit. Tudjak rá rakni tesófellépőt. Legyen könnyű, bár nagy kocsival úgyis csak alacsonypadlós busszal fogok közlekedni. És szerintem jó, ha a tolókarja mindkét irányba fordítható. Praktikus, mikor süt a nap, meg van amelyik baba reklamál, ha nem látja az anyját. Nekem nagyon jó volt, hogy láttam a picit, mert amúgy ha csak egy irányú, akkor viszont általában kifelé néz és te pont nem látod a gyereket. Nekem ezek lesznek fontosak, sportkocsim már van, szóval amint nagyobb lesz már és lehet félig döntve belerakni, átteszem majd abba, mert azok általában könnyebbek súlyra, mint a nagy kocsik.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hean: ja a méhszájon csodálkozom, mert engem sose vizsgált manuálisan a szülésig. Lehet, hogy látott valamit az UH-n, ami érdekelte? :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Itt a fórumon, a szülészetek, kórháak témakör alatt nagyon sokat lehet olvasni akár Urbán Mártáról, akár icáról, vagy bárki másról, kórházakra van szedve, ott is utánanézhettek!

Emese, én a Caulophyllum C30 nevű homeopátiás szert használtam, a 36. héttől kell, végig szendtem, de a fele így is megmaradt, nem is járt még le, így nem kell most vennem.

Az én babakocsim PC, nekem is a súlya és az esernyőre csukhatósága volt a legfontosabb szempont, amikor lecseréltem a Gracot. Bolygósítható a kereke, de én pl nem szeretem, ezért szinte mindig fixre van téve. Boltban nem is tudnám egy kézzel tolni, ha bolygósítva lenne (a másikban ugye a kosár van)

Ági, a bútor tényleg nagyon klassz!! Gratulálok Apának!

Tinu, jajj, már megint össze vagyok zavarodva, hogy akkor kendő vagy kenguru! :-) A tanfolyam elvileg ingyen van, a kendőt lehet, hogy megveszem teszveszen, ott olcsóbb és kipróbálom, aztán eldöntöm, hogy tetszik-e. Ja, csak akkor van ingyen a tanfolyás Zuglóban, ha nandu kendőt viszek. Úgy olvastam, hogy a 11. kerben meg csak akkor van ingyen, ha ott veszed meg. Egyébként 1000 Ft.

Rámtört a fészekrakó ösztön, ma konyhaszekrényt takarítok.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok, de azért végigolvastam.
Patrik is meg a férjem is influenzás, remélem nem kapom el :?

Gátvédelem: Én sem csináltam semmit a szülés előtt, a szülésre vittem olajat, de nem volt idő használni. Első gyerek, rohamos szülés és mégis teljes gátvédelemmel szültem. Sajnos, szerintem ez nagyrészt alkat kérdése, meg persze a szülésznőn is múlik, hogy mennyire tudja és meri megkockáztatni a repedést.
Remélem, most a másodiknál már nem is lesz kérdés, hogy ne vágjanak.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Ma megjártam a védőnőt is itt nődoki is van, szóval vele is beszéltem, a toxoplazma vizsgálatra való beutalót úgy kellett kikönyörögni, itt nem szokás mindenkinél nézni.

Terheléses cukor itt 26. héten szokás elvégezni, egy éhgyomori vérvétel aztán a cukorszirup(nem kell vinni), aztán 120 perc múlva újra vérvétel. Nem kell 2 órát itt ülni a váróban sem haza lehet menni addig.

Hordozókendőt már használtam vettem, egy babanetes chates anyukától, de ő innen rendelte:

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_kendo.htm

Az anyuka oldalán meg megvan a felkötés módja is képről képre :)

Fehérneműt én kínaiban vettem olyan 100% pamutot és nem tangát :)), de nem is nagyibugyit, ezek olyan 400,-Ft-ok voltak:)

Farkas persze nem akarom majd egész nap a pihenőszékben hagyni majd, csak ha nem akar aludni és nekem közben valami dolgom lesz, pl főzés, mosógép bepakolása stb :)

Kicsike tegnap este óta nem olyan aktív, mondjuk én sem vagyok most annyira stesszes. :)

A lényeg lemaradt: védőnői mérés talpig ruhában nagycsizmában 64 kg (59 kg-mal kezdtem)

Otthoni mérés 61 kg ( 58 kg-hoz képest) igaz ezt én reggel csupin szoktam mérni és wc után :).

Babakocsi mint írtam nekünk nagy symbaba, pincébe alig fog beférni, 4.-re nem fogom felcipelni, sőt a Fiestánk csomagtartóját is el fogja foglalni, de akkor is ez marad :)

További szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Emese

én ezekkel készültem

Caullophyllum: 36. héttől 15 ch-s, napi 1 adag (5 golyó) szülésig, ha beindult a szülés (kb. 5 perces fájásoktól) félóránként 1 adag (5 golyó)

Cimicifuga: 9 ch-s, ha beindult a szülés félóránként 1 adag (5 golyó), Caullophyllum-val felváltva
Az első kettő a méhszájat puhítja, segíti a tágulást.

Arnica montana: D30-as, szülés után 5 napig szedtem, 3x 5 golyót naponta. Ezt műtétek után szokták, segíti a regenerálódást.

Hypericum: 30 ch-s, szülés után 5 napig szedtem, 3x 5 golyót naponta. Ezt akkor, ha lesz gátmetszésed.

Urtica Urens: tejelválasztást segíi elő, c5-s, napi 3x5 golyó, plusz

Annus
nekem doki next time: febr 17, terheléses cukor meg febr 10
pumuklii
 
 


Érdekes,amit a gátvédelemről írtatok. Anno még a másik orvos mondta nekem, hogy első szülőknél meg sem próbálkoznak ők vele,mert a vágás kevésbé ártalmas,mint a repedés. Meg a kolléganőimet is mind vágták,és azt mondták,nem fáj,mert szinte megkönnyebbülés,ahogy kicsúszik akkor már a baba. És utána is elvoltak.Mindegy.Én kipróbálom a gátmasszázst,de lelkiekben inkább a vágásra készülök. Bizonyos tetsi adottságokból kifolyólag én úgy érzem egy babafejnyire vagy vállnyira képtelen lennék tágulni. :oops: :oops:
annus.A következő vizsgálathoz beírnád nekem a jan 20-at? Már alig várom, ugyanis vagy 16-a óta nem láttam a nagylegényt!!!!!
De már csak egy hét......

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok Kismamák!

Sajna nem tudok annyit jönni, :cry: amennyit szeretnék,de hűségeen olvaslak Titeket.Azért ha nem baj,nem tűnök el véglegesen.Ha van időm,próbálok írni is,nem csak olvasni.

Anyatej: Teljes mértékben mellette vagyok,és kérdezősködök,hogyan lehetne minél tovább szoptatni(pl.Egy etetésre,csak az egyik mellből).Lehet,hogy finnyásnak tartotok,de én csak ismerőstől fogadnék el tejet,ha szükségünk lesz rá.
Méghozzá a babuci miatt.Nem tudhatom,hogy az az anyuka aki leadja a tejét (azt hiszem a védőnőnél),nem evett-e olyan kaját,amitől fájna a Pici hasa,esetleg dohányzik,v.alkoholt iszik,gyógyszereken él.Kérlek ne ítéljetek el az óvatosságom miatt,lehet túlzás...

Annus! Szorítok,hogy megtudjátok a babóca nemét!!!

Babakocsi: Mi is már nézelődünk,egyenlőre a neten.
Nektek mi a véleményetek arról,hogy tutira kell-e nekünk mózeses kocsi.Az első 3 hónapban nagyon meleg lesz,és nem kell annyira betakarni a picit,utána mire hideg lez,addigra szinte csak ülni fog a kocsiban(ha nem alszik el).Én igazából csak sétára fogom használni,hosszabb útra nem hiszem,hogy bkv-zom,inkább autó.Abban pedig ott a hordozó.

Gyönygy és Zsófi nagyon édesek a képeken!!! :D

Ági!Szuper a szekrényetek!ez Jázmin kis birodalma?

Heni!Gratula a kislányhoz!!!! :D

Kutyafüle Helyesek vagytok,apciddal!tetszik a babkocsitok is! :D

Anika!Mire elolvatstam,má rtúl is vagy a vizsgálaton.Remélem minden a legnagyobb rendben van veletek!!!!!!!!!!!!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


annika miatt néztem be, de látom még nincs hír :?

kutyafüle: de a sport rész is dönthető, nem?
Vendég
 


Halihó!

Annus!
Megnézem majd a site-odon az uhu képeket, kiváncsi vagyok nagyon. Most áll. 11 000Ft lesz megint a Péterfyben( visszatérők kedvezményt kapnak), nekem múltkor kb. 12 képet kiírtak dvd-re+ 40 percet nézegettük, azt is ráírták+ kaptunk 2 kinyomtatott színes képet. Ráadásul akkor genetikus nézte. (bár első alkalommal nem, nem értem min múlik...)
Én nagyon várom már, szerintem ha jól fordul a babóca, akkor már az arcocskája is kivehető lesz. :)

Anika!
Írj majd, hogy dokid mit látott. Csak ott bújkál a tesó is valahol.

Heni!
Én is gratulálok a kisnunishoz és legfőképpen az egészségéhez. Nem tudsz méreteket, súly stb.?

Farkas!
Én nem mernék hordozókendőt használni speciel....a kengurukról pedig azt hallottam, hogy újszülötteknél nem ajánlott a merőleges póz...de már láttam, azt hiszem a Brendon katalógusban olyan kengurut, amit 0-3hónapos korig fektetve is magadra tudsz csatolni, aztán pedig normálisan is használható. Gerincmerevítős stb. szóval laikusként elég meggyőzőnek tűnik. ( bár én a babybjorn-okért és a babysamsonite-okért rajongok :) )

Szofi!
Hú! Megvan a babóca szívhangja angelsounddal? Gratula! Párodnak hogy tetszett a 'vágtató kispaci hang'?
A 3 vérvételt nem nagyon értem. Én 75g cukros terhelésesen voltam, de éhgyomorra nem vettek vért, csak a 2 óra elteltével. Bár nekem marha alacsony alapból...terhelés után is 3,0 volt csak!!!! Kezdem realizálni, hogy ahány kórház, annyi kül. gyakorlat....káosz. :(

Adraci!
Mennyi a vérnyomásod? Nekem is alacsony, a rekord, ami a kiskönyvemben van: 70/50.

Nem is értem ezt a vizesedést... ha alacsony a vércukrom is, a vérnyomásom is, akkor ugye nem utal bajra a vizesedésem? Na ezt ma jól megtudakolom a dokimtól.

Vanni!
Az emésztésre tényleg marha jó hatással van a torna. Sztem, ha újra tudsz majd akár 20 percet is, akkor minden helyreáll! :wink:

Na, kéretik drukkolni, majd írok, hogy mi volt.
Ha van valakinek s.o.s. kérdése és nem megy mostanában dokihoz, akkor írja le és megkérdezem az enyémtől!

Kép
mozza
 
 


Megnéztem, TÜci 8 hós volt, mikor a sportkocsit vettük. Előtte főként fekve volt a babakocsiban, vagyis nem feltétlen, de nem volt túl egyszerű a másik babakocsit állítgatni, úgyhogy nem erőltettem nagyon. Általában még elaludt a babakocsiban úgy is. És ha vittem valahova, akkor meg kenguruba, majd kendőbe raktam, szóval nem is mindig használtam a babakocsit, csak ha a lakótelepen mentem valahova (bevásárolni mondjuk).

Böbi: hát az a tanfolyás, ahova én megyek, nem ingyenes, de nekem megéri elmenni, mert tudom, hogy jó. Ha már van kendőm, tuti nem fogom a kengurut használni. És 3 hós korától kezdve meg az ergot fogom használni, amit nem kell kötözgetni és nagyon kényelmes, olyan, mint egy kendő - vagyis úgy ül benne a baba.

Kutyafüle: ne készülj szerintem a vágásra, mert egyáltalán nem törvényszerű, hogy vágni kell. EZt csak mondják, de nem igaz. Persze az ellenkezője sem, hogy mindig meg lehet úszni a gátmetszést, de azért nem kell, hogy rutin legyen még első szülőknél sem. Lsd nálam. Pedig gyorsan szültem, 20 perc volt a kitolás, szóval elvileg nem volt olyan sok idő a tágulásra, de a szülésznőm megoldotta és nem kellett metszeni.

Kép
Kép
tinu
 
 


Édua!

Az én védőnőm manuális súlyozós mérleggel mér.....totál össze-vissza. Itthon ( és a dokinál is) digitális van, ami dekára pontos. Szóval azt a +3kg-t felejtsd el!!!! :)
Ráadásul én estére akár +2kg-val is több vagyok. (thx to vizesedés....)
No para, ügyi vagy, szinte semmit nem híztál!

Kép
mozza
 
 



Kép
Kép
incike
 
 


Mozza: miért nem hordanád függőlegesen a picit? Végülis a pocakban sem vízszintesen fekszik... Ha szorosan megkötöd, akkor olyan, mintha a tested része lenne. Kengurut azért nem lehet használni, mert az nem úgy támasztja meg a gerincet, meg a fejet, hogy jó legyen. De a kendő más anyag. Mondjuk picit még nem hordoztam, csak TÜcit oldalt, meg háton, de arra emlékszem, mikor megvettem az ergot, és elölről beletettem Tücit, akkor átéltem, hogy mennyire más érzés, mint mikor kenguruban volt. Már nagy ló volt TÜci, mégis visszahozta a terhesélményt, mintha a pocakban lett volna.

Kép
Kép
tinu
 
 


Emese, könnyűnek a 7-9 kg -os babakocsi számít!

Tinu, én is azt hallottam, mint Mozza, hogy az újszülöttnek a fekvés a jó, bár mivel a kendőben sem egész nap lenne, én csak sétára szeretném, otthon nem, akkor mindegy, hogy fekszik vagy szorosan hozzámkötve "ül".

Gátvédelem: Amerikában már minden kórházban kötelező, mert évekig nézték és kiderült, hogy az első szülő nők 60%-a képes gátmetszés illetve repedés nélkül szülni, ezért kötelező jelleggel vezették be.
Vendég
 


Hajrá, Mozza! Aztán majd meséj is!

Mi is az a köthetős kenguru? Vagy micsoda? Még asszem az előző oldalon olvastam, csak elfelejtettem megkérdezni.

Anika???
Vendég
 


Én Zsófival kenguruztam, igaz csak kb három hónapos korától. Akkor voltunk adventezni Bécsben, és nagyon jókat aludt rajtam esténként :lol: Az még egy pierre cardin kenguru volt, most vettem egy hauck kengurut, ami hátra is tehető és 12 kg-ig jó. Én szerettem nagyon kenguruzni, sokat kirándultunk, és akkor így jött velünk, ő is nagyon élvezte. Persze nem naponta volt benne, de szerintem jó találmány :)
Vendég
 


Dóri, szerintem a meitai ilyesmi pl.
Vendég
 


Böbi: szerintem nem ül a kendőben a pici. Az ülésnél a baba tartja magát, itt meg a kendő tartja és nem a gerince.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
nézegettem az ergo-t, olyasmit ír, hogy vmi betéttel lehet újszülötthöz is használni. te tudsz erről vmit? Nekem tetszik nagyon amúgy! :)

Annus,
most indulok :)

emese1979
 
 


Dóri

ilyen e köthetős kenguru

http://www.babakozelben.hu/
pumuklii
 
 


Már a Nagylányunknál fekvőkengurunk volt. Emlékszem, akkor még csak egy helyen lehetett kapni, Bp.en, a Petőfi híd pesti oldalánál, egy bababoltban. Jó drága volt. De megérte! Azóta kb.10 baba használta, és még mindig jó állapotban van! A huzata levehető, és mosható. Mikor még bent laktunk Bp.en, mindig ezzel jártam -babakocsival még mindig lehetetlen közlekedni a városban! Elég, ha egy aluljárón át kell menned... Pedig azóta majd' 12 év eltelt!
Olyan, mintha egy sporttáska lenne előtted. Télen, mikor nagykabát volt rajtam, nem is látszott ki a baba belőle :)
(Engem rendszeresen le is szólítottak, hogy miért nem teszem már le ezt a nagy táskát?!?...)

Kép
szkitty
 
 


Kicsit lassan telik ez a nap,mert sok az egyeztetés,abban meg én nem tudok segíteni.
Fabri!Köszönjük szépen a dícséretet.
Kocsi:Panndi megmondom őszintén nem tudom, hogy döthető-e a sporttá alakított,mert laikusként én úgy gondolnám,hogy a sportban már csak ül,még akkor is,ha elbóbiskol.
A gátvédelem.Hát nem tudom. Végülis annyira tényleg nem idegesít a dolog.Lehet, hogy a tudatlanságom miatt,de nem ettől félek legjobban a szülésre gondolva. Szerintem(megintcsak laikusként) olyan fájdalmat élünk majd át akkor, hogy fel se fog tűnni a vágás. És olyan sokkal jobban az sem fájhat,mint mikor egyszer katéterezni kellett és lejódoztak "ott",és a vesegyulladásomtól olyan szinten volt "ott" kisebesedve és stb., hogy még a kamilla is kegyetlenül marta. Állítólag ordítottam a fájdalomtól,szal a katéter feltételt nem is éreztem.És még egy óra múlva is sírtam a fájdalom miatt. Pedig egész jól tűrtem a vesegörcsöket is. Szóval sokkal ez sem fájhat jobban.Meg hát akkor ott lesz már "vígaszként" az én szép kicsi fiam. Szóval,ha vágnak és varrnak, hát tegyék. Én a kórháztól f..ok kegyetlenül. Nem fog e hányni valaki vajúdás közben és én hallani fogom.Vagy ugyancsak nem fog e hányni valami a posztop szobában,ha csaszis leszek.Hova fogok akkor menekülni és hogy????? :shock: :shock: :shock: Engem ezek a félelmek kínoznak sokat, de remélem nem fog ilyesmi történni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi! Szülésznő-ügyben van v.mi infód??? Izgatottan várom!

Kép
szkitty
 
 


Csak azért kérdeztem, mert a sportkocsik többsége is több fokozatban dönthető támlás.
Vendég
 


Kitty: csak annyi, hogy az ÁEK-ben nem lehet szülésznőt választani...
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi
Nagyon édes Zsófi is a képen ahogy olvasgat! Nagyon szép kisbaba! :)

Ági
Nagyon jópofa a gyerekbútorotok, gratula Apának, de tényleg. Jázmin is nagyon kis édi a képen! :)
A tv felett, mi van játéktároló?

Heni
Gratulálok a kislányhoz, örülök hogy minden rendben veletek!

Kutyafüle
Nagyon szép színű a babakocsitok!! apocid meg tényleg jó nagyot nőtt! :)

Tinu
Mindig van akinél máshogy alakul, igazából az első szülőknek írtam, hogy ne aggódjanak ha az első nap nem indul be a tej, nem hal éhen a baba, van tartaléka.

babakocsi
már írtam, hogy nekünk peg peregónk van és nagyon jó véleményem van róla, fix kerekű, de lehet bolygósra is állítani az első kettőt. A kerekek nagyon erősek, nem tudom milyen terepen kéne használnom, és hány évig, hogy esetleg kitörjön, tényleg nagyon jó minőségű.

Ami tényleg szerintem is nagyon fontos, hogy a vázra mindkét irányba rá lehessen tenni a gyereket. Felém is, meg háttal is nekem.

Nálam Márk, kb 4 hónaposan már ki nem állta hogy nem látott ki a mózesből, ordított. Úgyhogy mózest kikaptam, az ülős részt tettem a vázra, amit teljesen el lehetett fektetni, és hasra fektetve kötöttem bele, imádta, végig kurjongatta az utat, aki szembe jött velünk mindenki mosolygott rajta. :lol:
aztán kb 5 hósan, amikor már kezdte magát felhúzni ülő helyzetbe, akkor tettem a babakocsiba is ülve, kicsit döntött támlával.

kendő és/vagy kenguru
Nekünk kengurunk volt, 4 hónapos kortól használtuk, Márk azt is nagyon szerette, bizti mert abból is jól kilátott :)
De arra emlékszem hogy 7 hós korában már leszakadt a súly alatt a derekam :? akkor volt kb 8-9 kg.
A kendő nekem annyira sosem tetszett, meg nem volt rá igazából szükségem, mert vagy gyalog jártam, és akkor babakocsit toltam, vagy kocsival, a kengurut is csak úgy vettük.

K.
krém
 
 


Emese: nem tudom, én nem használnám az ergot még ilyen betéttel sem újszülöttel. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy olyan szorosan magadhoz tudod rögzíteni, mint mondjuk egy kendőt.

Kutyafüle: a gátmetszés nem akkor gáz, mikor szülsz, hanem utána, mikor már túl vagy az egészen. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Kutyafüle, én hánytam vajúdás közben, de ez ott és akkor senkit nem érdekel! :-) Odahánysz az ágy mellé, majd feltakarítják! :-) Nem szabad félni semmitől!
A gátvédelmet is csak azért szeretnénk sokan, mert utána gyorsabb a gyógyulás, de lásd Anitát, gátmetszés után 5 héttel mr kamatyolt! :lol: Én gátvédelemmel is csak 8 hét után! :lol: Úgyhogy no para!!!!!

Úgy néz ki, hogy megoldódott a kendő dolog, Apa ma itthon van, és mesélem neki, hogy mikről levelezünk, közölte, hogy úgy vegyek kendőt, hogy ő azt magára nem köti!!! A kengurut használta Gyöngyvirággal, azzal nem volt baja, de a kendő az buzis! :-) Úgyhogy kenguru marad, most keresek fektethetőset, ami támasztja a hátat, chicco go plus, hallott valaki erről valamit?

Anika, már jöhetne, hogy mi van az ikrekkel!
Vendég
 


Pumuklii! Köszi! :)

Nekem a vágás semennyire sem fájt (és tényleg effektíve nem fért ki Samu gömb feje...), aztán kellemetlen volt, de meggyógyult. Szóval nem katasztrófa. :)

Viszont, Kutyafüle, simán belefér, hogy pl. vki hányni fog. Én is hánytam... De ez hozzá tartozik... Akár az is lehet, hogy neked lesz tágulásos hányásod... Ettől miért rettegsz? Az egész helyzet elég naturalisztikus. De azért, mert a születés egy természetes dolog... :) Nem akarlak bántani, vagy ilyesmi, csak bátorítani, hogy ne rettegj semmitől... :) De azért, remélhetőleg, testközelben nem leszel másik mamákkal. Én már a szülőágyon hánytam, ott más nem volt. Mmint másik kismama...

Bocsi a részletekért...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: