Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mea culpa, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de néha annyira sűrű az életem, hogy ne jut mindenre időm.

Csilla, jó utat és jó pihenést nektek. És nem is igaz, hogy irigyellek, ááááááááááááááááááááááá, hogy mentek a jó melegbe, fürödni meg minden, itt nagyon is jó nekünk a hideg, párás, ködös, sok-sok mínusz fokos kis hazánkban.
Na jó, csak vicc volt.
Jó kikapcsolódást és feltöltődést nektek, mert ha visszajöttök, lesz még részetek mínuszokban.

Csürci, üdv közöttünk ismét. Lina baba is nagyot nőtt, nagyon szép kék szemei vannak és nagyon vidám kislány.

Edina, ügyes vagy, hogy ilyesmikkel tudsz és akarsz is foglalkozni. Én magamtól soha nem kezdek ilyesmibe bele, ha van időm olvasok, vagy netezek, a kreativitásom kimerül a sütés-főzésben. Habár ezt a családom nem is bánja. :D

Tanultunk Gerivel rendesen az utóbbi időben, a szünetben is, mert 23-án felvételizik a gimibe és csinálgatjuk az eddigi felvételi feladatsorokat.
Most már ugye ismét suli, sűrű programokkal. Felöntötték az iskola udvarát vízzel, jégpálya lett és most minden nap megy korizni Geri (eddig még csak egyszer próbálta), de nagyon ügyes. Hétfőn 4-5 órát korizott egyhuzamban, már a végén érte mentem 5-kor, hogy nem akar hazajönni? Azt hittem olyan izomláza lesz másnapra, hogy nem tud lábra állni, de kutya baja :D Ma is jön haza és kézilabda edzés előtt még korizni fog.
Meg még elkezdte a vívást. Decemberben voltak a sulijában, toborozni, elment a bemutató órára és azóta jár.
Igazából nem bánom, hogy ennyiféle sportra jár, mert nagy a mozgásigénye és ügyesedik is a vívás által.

Ancsi változatlanul 2-3x kel éjjelenként, ilyenkor mindig szopizik és visszaalszik. Habár az éjjel sírt is egy kicsit keservesen, de ez azért nem annyira jellemző, de az ébredések igen.

Ő is jön-megy, mászik a lakásban keresztül-kasul, de nincs annyira el egyedül. Néha sikerül lekötni a figyelmét, de ritkán.
Habár legutóbb egy habverőt adtam a kezébe és egy műanyag tálat, megmutattam hogyan kell habot verni és azzal elszórakozott vagy félórát, addig meg is főztem az ételt.

Szerencsére nálunk a főzőlap be van építve a pultba és jó magasan van, így nincs is esélye, hogy elérje, hanem én is vennék biztosan tűzhelyvédőt.

Most megébredt, úgyhogy mennem kell.
Szép napot Nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


szia csurci,
mar aszittem, megint fel evre tuntel el! jo latni teged is, meg az edes kekszemu linat! hova is koltoztetek???
borisz 9 hosan szokott le az ejjeli szopcsirol egyszercsak, ki tudja, miert, mar csak hajnalit (6 ora korul) tartja, na meg az estit, s neha a delit, de azt nem keri, csak akkor kap, ha ugy fekudne le aludni, hogy mar hamar - elvileg - meg is ehezne. mar scak egyszer alszik (nagyon vartam ezt az idoszakot), bar most rosszban vagyunk, mert par napja megint tiltakozik a lefekves ellen...van nagy harc, mert o a ringatast nem szokta...ugyhogy megy a simi neha, mig meg nem unja.
meg csak 5-6 lepest jar, azaz multkor egy szivoszal veget aliz fogta, masikat borisz, s ugy vegigjartak a lakast, tegnap meg az ikeat is vegigjarta, hogy egy kezet fogta az apja. inkabb felfele torekszik, mert mar nagyon reg megkuzd nagyon sokfele magasaggal.
pelenkazas hol jobb, hol rosszabb, de mar sokkal jobb, mint 2-3 honapja.
strandra mar fel evesen is vittuk boriszt , nyaron tobbszor is. zart strandon csak most volt eloszor. en nem latok benne problemat, de en nem vagyok tul feltos, sot en szeretem edzeni az immunrendszeruket...aliz az ujjat szopta renduletlenul, megse volt jellemzo ra a hanyos-hasmenes, pedig jatszoteren, buszon stb. mindenhol muvelte. talan eppen ezert nem erzekeny ilyen szempontbol most sem...nalunk az apja feltos, de mar javuloban, bar a "kosz"tol o se felti oket.
az aquaworld-ot csak ajanlani tudom. sztem nagyon tuti. raadasul jo hangulatu, nem rideg, s nem is olyan nagyon megakomplexum. bar nem is olcso, de egyik furdo sem az...!

borisz csak akkor nincs el maga, ha a konyhaban akarok tevekenykedni, pedig mar mindent megengedek neki ott is, de nem a kedvenc helye, bar megertem, hiszen tan a legkisebb helyisegunk...viszont: szereti a gyerekjatekokat, sokfelet, ezert lekoti magat!!

Kép
Kép
momoska
 
 


ja,
orsi,
aliz volt ilyen, hogy ignoralta azt az embert kozulunk, akit kevesebbszer latott, meg is volt kicsit sertve. ha az apja nem volt tobbet itthon, akkor nem csinalhatott o vele semmit, soha nem szaladt senki ele (csak az anyukamnak jar ez), akit regen latott, sot...ujra es ujra ki kellett vivni az erdeklodeset...nekem is, ha en dolgoztam tobbet. mikor 1 eves koraba korhazban voltam, 2 hetig be se hozhattak, aztan szulinapomra behozta az apja (o pont aznap kerult ki a korhazbol), oda akarta adni nekem, aliz sirva menekult vissza az apjahoz...de! amikor 1 het mulva hazakerultem, akkor otthon mar 20 percig fekudt a mellkasomon, pedig sose volt egy bujosfajta!
borisz nagyreszt eszre se veszi, ha vmelyikunk eltunik, de mindig mindenkit orommel udvozol...nem kitoro orommel, csak olyan termeszetes mosollyal, akkor is, ha a wc-rol jovok vissza, akkor is, ha becsbol!

Kép
Kép
momoska
 
 

 
 

sziasztok,

köszi Kora és Momoska amiket írtatok. Úgy látszik Kolos is "csak" meg volt sértődve ránk, hogy átmenetileg "elhagytuk".

Csürci,

jók a képek, én is imádom nézni őket, szóval nyugodtan jöhet még több is....tényleg szép nagy kék szeme van. és nagyon csini abban a kis ruhában ajándékbontogatásnál.
nekem is volt oylan, hogy nem jött be az ahova írni lehetett, én ilyenkor kiléptem a babanetből majd bezártam mindne ablakot és mikor újra megnyitottam jó volt. de olyan még sosem volt, hogy 2 napig ne jönne be. tényleg hova költöztetek lehet rossz a net arrafelé??

erről jut eszembe, képzeljétek van t-home-unk, a digitális tv. még decemberben jöttek hozzánk házalni és tök jó ára volt...ami volt nekünk upc, az meg 2x annyi, így azt lemondtuk. annyira furcsa, hogy menet közben le lehet állítani a műsort...pl. tegnap is kolit kellett altatnom este, sehogy sem sikerült, vagy 20percen keresztül küzdöttünk vele, még előtte le-pause-oltam (szép magyar szóval :lol: ) az adást és mikor visszatértem ugyan onnan folytatta.

hol is volt az az aquapark?? ha levizsgáztam el szeretnék menni. Koli is nagy vizibéka. Tényleg lányok, nem megyünk el közösen?? jó, tudom tök nehéz összehozni, de talán nem lehetetlen. tök jó lenne találkozni, nem? már vagy 1 éve dumálunk együtt, ti már több is, és még nem is láttuk egymást. na, mit szóltok???

Edina
,
nem unjuk a reggeli beszámolót... én midnig úgy kapcsolom be a gépet, hogy várom mit írtál, ált te vagy az első. :)
Lili a kosárban... :lol: :lol:
én is megkaphatom a babanetes táblát? köszi

pelusozás,
nekünk nincs baj vele, a kezébe kell adni vlmit és elvan míg én végzek.

suli
a MÜTFre járok (modern üzleti tudományok fősulija), nagyon utálom, de már csak 2 szigorlat és az államvizsga választ el a végétől... szóval hajrá! :)
anyáék + nagyik sokat segítenek Kolival, különben nem bírnám. sajnos nem vagyok éjjeli bagoly típus, szóval legkésöbb 10kor zuhanok az ágyba, így éjjeli tanulás kilőve.
[quote]
írta:
Edina, neked így működik, hogy el tudod küldeni Lilit tenni-venni?
ezt már én is említeni akartam, tényleg nem semmi. kolit nem tudnám semmire rávenni. látszik, hogy Lili értelmesebb mint mi. :) pl. próbáltuk, hogy mutogatjuk nekik a színeket, avgy állatokat a könyvében, de nem érdekli. nem köti le a figyelmét, rögtön megrágcsálja a könyvet. :roll:

Évi

lehet, hogy hülye vagyok de Geri nem 10éves?? és már gimibe megy? 6 vagy 10 osztályos, vagy hogy van ez??? de rég volt már. :roll: :oops:
annyira jó hogy ilyen sok sportot űz Geri, szeretném ha Kolos is ilyen lenne.
láthatunk majd róluk is képeket?
Vendég
 


Azt hittem csak én vagyok ilyen „szerencsétlen”, hogy az én huncut gombócom még majd 1 évesen is 2-3x szopizik éjjelente, ahelyett, hogy hagyná aludni szegény anyukáját. Erre kiderül, hogy a 2007 januári babák nagyon is felkelősek éjjelente! :?
Momoska, miért vártad, hogy csak egyszer aludjon Borisz herceg?
A XII. ker.ben lakunk, és bár az ember azt hinné ez egy központi hely, negyedszeri nekifutásra sikerült beköttetni a netet, különböző szolgáltatók nem szolgáltatnak itt, persze mire mindezek kiderültek…mindenre hetekig-hónapokig kellett várni mire kimondták a neméppenboldogító „nem”-et. Egyébként végül nekünk is t-home-unk lett, noha legelőször azt akartuk áthozni a régi lakásból, és 2 hónap várakozás után akkor még azt mondták, hogy nem lehet. Aztán mentünk a UPC-hez, Fibernet-hez, majd vissza a t-home-hoz. És most már lehetett…No comment. De a megállítósdi tényleg jó, nekünk is bejön.
Én is gondolkoztam már, hogy milyen lenne talizni…
Edina, én sem unom a beszámolóidat,végül is ahogy Momoska írta, tényleg ezért van ez a fórum. Amúgy tök ügyi vagy, meg a többiek is akik tudnak így kreatívkodni, én szeretnék ilyen lenni, de ami nem megy azt ugye ne erőltessük…
Orsi, akkor tényleg hajrá a sulihoz, minden elismerésem!
Lina is egyelőre még mindig csak a „vau-vau”-t mondja ha kutyust lát,meg néha az oroszlánbőgést utánozza, de azt sokszor nem csak az oroszlánra. :lol:
Évi, én is azt szeretném, ha a gyerekeim életében fontos lenne a sport. Milyen gimibe szeretne Geri menni?

Kép

Kép
csürci
 
 


sziasztok!

Míg olvastam - jó sok volt szerencsére- Lili itt ült az ölemben, most kivételesen türelmesen hagyta, aztán elment magától játszani.

Igen Többnyire sikerül elküldenem, valamit mondok neki, hogy keresse meg ezt-vagy azt a játékot, amit tudom hogy érdekli és megy és egy darabig - na nem sokáig - elvan vele.
Valóban Lili elég értelmes, és szófogadó, nem hisztizik, de azért akaratos tud lenni, ha nagyon kell neki valami.
Lilit többnyire könyvvel lehet lekötni, imádja lapozgatni nézegetni, vagy kéri hogy amit mutat mondjam mi az. Vagy én kérdezem hol a-..... és megmutatja. Ez lehet állat, valamilyen tárgy, személy. A napokban azt figyeltem meg, hogy ha egy férfi és egy nő áll egymás mellett és megkérdezem melyik mondjuk a nő, és férfi akkor eltalálja. Ezt többször is megcsinálta, tehát működik.

Ha bejön a jóidő megyünk játszóházba, a városban van GEKKO képességfejlesztő játszóház, heti egy óra. Baromi drága, de a gyerekért mindent, nem???

Márciusban mi is szeretnénk valami fürdős helyre menni. Még nem voltunk. Kíváncsi leszek majd rá, mert Tibi még a fürdőkádban is annyira óvja attól nehogy víz menjen a fülébe....
Momoska, tényleg hol van az amiről írtál, mert most keresgélnék valami jó helyet, ami nincs olyan nagyon messze tőlünk.

Csürci,
nagyon aranyosak vagytok a képeken, én is szeretem nézegetni őket, és Lili is imád képeket nézegetni, na azt órákig elnézné itt az ölemben. És annyira tetszenek nekik a babás képek.

Jaj mit is írtatok még....
Sajnos az agyam ma még szitább mint volt. És most jön a panaszáradatom.
Leírom az éjszakai programomat. Tibi nem volt itthon, gondoltam még korábban lefekszem, behozom az alvásidőt, aztán tessék...

20.20 kb. ekkor aludtam el
21.20 Lili ébred rövid altatás
22.00 kb elalvás
23.00 Lili ébred, peluscsere, itatás, rövid altatás
23.20 nem tudok azonnal elaludni, de minek is, mert
0.00 Lili megint ébre, kajáltatás után a szokásos altatási idő fél óra
0.30 SMS Tibinek, ha jön haza (éjfélre igérte másnap dolog van) nyissa ki Lili ajtaját mert bezártam ne hallja ha hazajön és zörög. Lili ágyba én meg nem tudok aludni, mintha kialudtam volna magam.
1.00 SMS újra, emlékeztető elmúlt éjfél
1.30 Választelefon mindjárt jön.
2.00 Talán itt elszenderedtem egy kicsit, de ne örüljek annyira....
2.20 Tibi hazajön, felébredek, zörgés
2.30 Megyek kinyitom én Lili ajtaját, vissza az ágyba, horkolás (már nem én) aztán átköltözöm a dolgozószobába
3.30 Lili ébred fél óra után be az ágyba, de mindjárt nem tudok elaludni, mikor éppen talán sikerülne....
4.30 Lili ébred, újabb fél óra, de nem alszik. Mindegy megy az ágyba mert én meg baromi álmos vagyok már így 5 óra elmúltával.
6.15 Lili megint kel, de most már felkelünk végleg. Kaja nincs, csinálni kell uh. ez van.

JÓ program mi??? Gondolom nem irigykedtek ezért. :twisted: :twisted:

Csürci,
egyébként most más a hajszined? Jól látom.

Na ennyi voltam, így is elég már belőlem, csak most Lili hagy is, meg mást amúgy sem tudok csinálni.

Ja a táblát pedig küldöm. Kinek is? Na enynire szita az agyam.
Csürci igen, meg talán Orsi? vagy Csilla? Na mind1,

Kora, töltsd fel a sorodat és küld el nekem emailba, utána elküldöm mindenkinek! Ez lesz a legjobb, akkor senki nem marad ki semmiből :lol:

KépKép
domidina
 
 


2008 januári babák természetesen!
Éjjel egyszercsak eszembe jutott...

Kép

Kép
csürci
 
 


sziasztok,
az aquaworld itt van pesten, a megyeri hidnal (kapostasmegyer). innen zuglobol 15 perc kocsival, tehat nekunk nem gaz odajutni, s a talalkaban is benne lennek, de sztem a megismerkedes szempontjabol jobb lenne egy zartabb helyiseg, mert itt ngareszt mindenki csak menne a kolok utan.
amugy itt van:
http://www.aqua-world.hu/

borisz meghallotta tegnap, hogy becsmereltem a jarni tudasat, marminthogy 1 honapja stagnal, ezert furcsi elott beindult este, egy kiskonyvvel a kezeben elkezdte bejarni a lakst, levetkoztetni is futtaban tudtam, a legnagyobb hisztit persze az valtotta ki, hogy ezert a konyvet is ki kellett vennia kezebol, de meg meztelenul is tovabb jarkalt, s kozben neha lapozgatta a konyvet. vicces latvanyt nyujtott, h. rogton olvasgatva jarkal! egyszer sikerult is lekapnunk futtaban. Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


fürdővel kapcsolatban momoska szívesen vennék egy-két tanácsot. Mit érdemes feltétlen vinni, ami pl. a medencéknél kell. Gondolok itt ruhákra, valami a lábára, hasonlókra.

Évi,
jó sok programja van Gerinek, de gondolom elbír vele. Na meg biztos élvezi is.
Én is szeretném ha Lili majd mozogna vlamit, én táncra gondoltam. Szeretném ha járna, mi mindketten falábúak vagyunk, imádjuk nézni a társastánc versenyeket. De sport is jöhet, fontos a mozgás. Ha mi nem, legalább ő mozogjon rendszeresen.

Tegnap volt egy nagyon vicces eset. Amikor úgy látom, hogy éppen bement a kaki, kérdezni szoktam: - kakiltál Tüncike? gyere megszagolom a popsidat. Odajön és fölveszem, vagy lehajolok hozzá. Aztán tegnap ugyanez, de akkor odajött a közelembe, megfordult, háttal nekem, elkezdett tolatni hogy egész közel jöjjön, és megállt, várt, hogy szagoljam meg a pelenkáját :lol: :lol: Persze ez leírva nem olyan vicces, de ahogy ez történt.....

KépKép
domidina
 
 


Szegény Edina, nem semmi éjszakán vagytok túl! Ehhez képest hogy alakult a nappal (alvásilag)? Többet alszik ilyenkor Lili, ha már az éjszaka ennyire nem ment neki? A múltkor említetted, hogy milyen hideg volt a válla, karja, én akkor arra gondoltam, hogy nem azért kelt-e fel többször, mert fázott. A Kismamában olvastam 20 okot, amiért felébredhetnek a picik, leírom, hátha ad valami ötletet, bár egyik-másikon nem nagyon tudsz változtani. Megéhezett; jön a foga; rengeteg új benyomás napközben; sokszor mondtál nemet és ez frusztrációval tölti el; túl sok kólát és kávét ittál; tehéntej-allergia (nehezen dolgozza fel a szervezete a tehéntej-fehérjét); kórházban volt; „létszámellenőrzést tart, hogy megvan-e apa, anya (különösen, ha sokszor bukkannak fel idegenek a környezetében, vagy gyakran bízod másokra) Azt írja, ilyenkor csodát tesz egy-egy együtt alvás; kiesett a cumi; zavarja a zaj; levegőtlenség a szobában (nem szellőztettél eleget lefekvés előtt vagy sokan alszanak kis légtérben együtt); melege van (az ellenkezőjét ugyen nem írja, de nyilván arra is felkel, ha fázik); valami kényelmetlen (felkúszott az ágyrácsig,alágyűrődött a keze, stb); köhögés, nátha; takaró alá csúszott (egy egészséges kisbaba felébred, ha elfogy körülötte az oxigén); a szülők is felébredtek; végtelen a tér (gondolom ez az egész piciknéllehet, mert az anyaméh szoros ölelése utáni helyzetről beszél); fejlődési ugrás; begyulladt a füle; alvászavarok határán.
A hajszínem annyiban más, hogy nyáron mindig kicsit világosabb, télire besötétedik, szerintem ezt láttad.
Momoska, nagyon édi a fiad. Borostyán nyaklánca van? Fogzásra?

Kép

Kép
csürci
 
 


Hát ez a baj, hogy ezeregy oka lehet, és nem tudom éppen akkor mi. Persze ki lehet zártni sokat belőle, de akkor is.

Fázik? Nem tudom, kibéleltem a hálózsákját egy vékony polár takaró anyaggal, de a karja ami ugye kilóg az hideg. A hálózsákban biztos meleg van. Most akkor nem tudom, hogy melege van vagy fázik????

Fogzás? ez is lehet, de én nem látok semmi jelét és ilyenkor neki a popsija is piros szokott lenni, az most nincs.

Élmények? stb? lehet, de ezt nem tudom kivédeni.

Én még arra is gondoltam, hogy az is lehet, hogy gyorsan nőnek és mondjuk fáj mondjuk a lába.

Egyébként nem alszik nappal sem többet. Épp ma du mérgelődtem, gondoltam én is ledőlök, már épp talán talán elaludtam volna, erre 20 perc múlva fölébredt megint sírva. Na ennyi volt az alvásomból. Igaz visszaaludt, de én már nem tudtam.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Csürci, akkor gyakorlatilag bármiért sírhat a baba, bármire rá lehet fogni. Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy ez van most, majd elmúlik ez is.
Ancsinak megjelent a bal alsó 2-es, tehát ezért lehetett a pár nappal ezelőtti felsírása, egyébként tényleg csak nyöszörög és pár korty tej után alszik is.

Na ő aztán nem olyan szófogadó, mint Lili. Néha el tudom én is küldeni játszani, jobban mondva leültetem a játékos doboza mellé és ott pakolgat egy darabig, de ha egyszer akar valamit, annak nagyon erősen hangot ad. :D

Nagyon tetszenek a gyerkőcök, Kolos tényleg nagyon pasis, már most látszik, milyen srác lesz :) hm
Lili pedig nagyon aranyos kis tündér, nagyon édesen mosolyog, nagyon bájos.
Momoska, a tesós képeitek lenyűgöznek, Borisz pedig egy kis huncut, Aliz pedig már igazi nő.

Orsi, Geri 8 osztályos gimibe megy, közel van az is hozzánk, akárcsak az általános iskola, és évek óta a jobbak átmennek a gimibe, tehát nem is lenne jó, ha ott maradna. A város másik két általános iskolájából már kevesebben jönnek ide (a távolság miatt).
Én is örvendek, hogy ennyire lételeme a mozgás. Pedig az elején nem volt ám egyszerű. Észrevettem, hogy finom motorikai hiányosságai vannak, még alig múlt 3 éves. Keresgéltem, hogy mit sportolhatna. Csak az úszás jöhet szóba 6 éves kor alatt, fiúk esetében, no meg a néptánc, de arról hallani sem akart és azóta sem.
Tehát 4 éves volt, amikor elkezdtük az úszást. Minden alkalommal 2x sírt: egyszer amikor mentünk edzésre, egyszer pedig amikor ki kellett jönnie a vízből. Nem volt egyszerű, de éreztem, hogy kitartónak kell lennem, tehát most inkább szülő legyek, mint anya, mert rajta segítek.
Mivel olvastam, hogy ezek a motorikus hiányosságok sporttal helyrehozhatóak, ám ha nem változik semmi, tanulási és írási nehézségei lehetnek az iskolában.
Aztán edzésre sem mindig ment kicsattanó örömmel, de utána mindig jól érezte magát.
Járt vagy 2 évig fiútornára, de aztán amikor már csak fociztak és kidobóztak, abbahagyta, mert nem az esete a foci.
Most meg már magától is elmegy az uszodába, és ha jó az idő sokat biciklizünk.
Ancsi esetében én is a táncra gondoltam, lányoknak itt is könnyebb választani, több a lehetőség. Úszni viszont őt is fogom vinni, jó, ha kiskorában megtanulja.

Edina, én is örvendek, ha mindig leírod, ami veletek történt, én is úgy indítom a napot, hogy elolvasom, hogy írtál-e már.

Tudom, mit akartam még írni. Hát Ancsi nem haragszik rám, ha elmegyek valahová és megérkezem. Olyan kitörő örömmel fogad, hogy levakarni sem tudom magamról.
Tegnap este is megjöttem, rögtön föl kellett vennem persze, közben alig tudtam a kabátot is levenni, és már úgy mentem kezet mosni, hogy az ölemben volt és jó darabig nem is tudtam letenni. :D
Ha látja, hogy elmegyek, nagyon sír, de ha épp alszik vagy apja játszik vele, nem foglalkozik a hiányommal egészen addig, míg vegetatív funkciói nem jeleznek. De minden hazatérő családtagot kitörő lelkesedéssel fogad, sőt, búcsúzkodni is nagyon szeret, ölben ki kell vinni az ajtó elé, integetni. Ilyenkor hatalmas lendülettel integet és telekiabálja a lépcsőházat. :)
Ezt most elküldöm és a mai napon még töltök föl képeket is.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok,

délután elnéztük az arénába...itt van tőlünk 2 perce autóval, gyalog meg 15..szóval jó közel. Kolos nagyon élvezte, hogy rohangálhat a nagy tömegben. Az üzletekben csak úgy tobzódott, olyan aranyos volt ment egyik árcédulától a másikig, le akarta őket szedni. közben összetalálkozott egy kisfiúval is, el akarta szedni a cumiját. olyan furán néz ki egy nagy, 1-2 éves gyerek cumival a szájában.
megbámulta a kirakatokat is, betért egy ékszerüzletbe, ahol levette az eladócsajokat a lábukról, kapott tőlük egy dobozt - tudjátok amibe a gyűrűket rakják. mondtam nekik viccelődve: "Kolos kérjél bele gyűrűt is!" :lol:
mindenki megmosolyogta a kismanót ahogy kiabálva menetel előre a nagy forgatagban.

Edina
micsoda éjszaka. kívánom a következő jobb legyen!
majd írd meg milyen a gekko...én is hallottam már róla, nem tudom kell-e ez a gyereknek de annyira drága, hogy messziről elkerülöm. :)

Momoska,
nagyon jó ez a kép..azért Borisz sem szégyenkezhet mert belőle is jó pasi lesz!!! A mosolya nagyon magávalragadó. :lol: :lol:

Akkor találkozásügyileg mit szólnátok egy játszóházhoz?? Én idáig egyben voltam a lurdyházban, nekem tetszett, bár nem volt túl sok játék kicsiknek, inkább Alízkorabeliek élveznék. de ahhoz jó, hogy anyukák dumcsizzanak, és van egy elkerített rész ahonnan a gyerekek nem tudnak kijönni. szóval nem kell utánuk futkosni.
más ötlet??
Vendég
 


Kép Így elvan egy darabig, ha nézheti magát a sütő ajtajában :)
Kép :)
Kép Most morcos vagyok :(
Kép Most melyiket is egyem???
Kép Van egy fülhallgatóm
Kép Bátyám szekrényében...

Kép ...mindketten elférünk :)

Geri íróasztala fölé szekrény került. Előtte párom a szobában rakta össze. Persze mindketten kipróbálták, milyen ülés esik benne :) :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok

csak röviden, olvasni is csak átfutottam,hulla vagyok. Tegnap már majdem elaludtam a Lili szobájában a földön.
Már 8-kor ágyba mentem, és EGYSZERŰEN NEM TUDTAM ELALUDN.I. Vagy már annyira fáradt és álmos vagyok, vagy nem tudom miért. Na de nem mondjuk egy órára, hanem egészen hajnali kb 1 óráig fogolódtam néztem az órát. Teljesen ki voltam már attól hogy nem tudok aludni.

11-kor altattam Lilit. Aztán 1 körül kb. elaludhattam, de f3-kor Lili kelt, aztán f5-kor is, és végül f8-kor. De én meg még úgy aludtam volna.

Kora, én nem tudom te hogy birod, de én totál kész vagyok. Még jó hogy nálunk ez hullmázó és tudom jön jobb is. Bár teganp is jobb volt, ha tudtam volna aludni.

Na de Ancsi még mindig egy nagyon bájos kislány. És micsoda jó húsban van! Nagyon édes.

GEKKO. Igazából a fejlesztésre nem tudom hogy szüksége van-e, talán annyiból hogy szakemberek vannak ott és célzottan foglalkoznak a gyerekekekkel, vagyis játszanak. Majd meglátjuk hogy válik be. Tényleg baromi drága, én is nagyon soknak tartom amit kérnek.

Azt hiszem a városba más nincs.

na ennyi voltam mára. Megyünk anyósékhoz ebédre. talán még este benézek, ha ki nem purcanok addig. :lol: :lol:

KépKép
domidina
 
 


edes kis husi ancsi. birom a szemeit nagyon. bar meg mindig tartom, h. nagyon hasonlit gerire:-) bar geri arca is olyan babas meg:-)

koszonom, orsi a boriszdicseretet. persze-termeszetesen, en - mint az anyja - is ugy gondolom (mar hogy gondolhatnam maskepp!?), hogy borisz is jo pasi lesz, csak rajta - szemben kolossal - meg nem latszik a karaktere, azaz hogy pl 18 evesen kb. hogyan fog kinezni, mert azert 18 evesen ugyanilyen fejjel mar vicces lenne:-)

en kicsit mast gondolok a sportrol, mint ti...azaz szamomra baromira nem fontos, h. valami sportagat uszzon, azzaz rendszeresen jarjon egy helyre, ahol edz, mintat se tudok mutatni neki, mert en se csinalom, azaz nem latja, ha nem latja, akkor meg hiaba mondom...en sose csinaltam, a kedvesem fiatalkoraban kiprobalt mindent: uszas, vizilabda, kosarlabda, tenisz, karate, mert ot szorgalmaztak a szulei. engem sose szorgalmaztak, nem is csinaltam semmi extrat, a batyam meg versenyszeruen sportolt, pedig ot se kuldtek sehova, csak kedve volt, viszont rengeteget kirandultunk es bicikliztunk, es ez bennem maradt, s ezert csinaljuk is, foleg a bicajozast alizzal, s szeretnenk is gyakran. igy ha latja, akkor tan a minta belevesodik, ha meg szeretne valami rendszeres sportot, azt se banom. az oviban fel evig jart aerobikra, akkor elvezte, de kovetkezo evben a kezmuvest valasztotta helyette, ilyen neptanc-nepijatekok dologra kiscsoportos kora ota jar, azt szereti, mert az ovonot szereti, ugyanis nem fegyelmre tanitaj oket, hanem a jatek oromere. uszasra pont azert nem jart az ovival, mert tul fegyelmeztek oket. szoval a mozgast fontosnak tartom, foleg ha tolunk is latja, de a sport fegyelemre-rendre tanitasat, azt nem. az lenne jo inkabb, ha talalna olyan terulete(ek)et az eletben, ami erdekli, ezert ha valami felkelti az erdeklodeset, arra megprobalunk lehetoseget biztositani, aztan, ha bejon, bejon, ha nem, lesz mas!:-)))
az viszont nagyon jo, h. geri igy elvezi a sokfele sportot. a vivas nekem is tetszene, az nagyon szep/elegans sport!

csurci,
azert orultem, hogy borisz mar csak egyszer alszik napkozben, mert kb. 3-4 honapja mar sok volt neki a 2 alvas, azaz delelott aludt 2 orat, igy delutan gyakra mar csak 20-30 perc fert bele, ha azt akartam, h. ne aludjon nagyon bele az estebe, ezert felebresztettem 20-30 perc utan, eleg nyugos is volt. de ha maga ebredt, akkor is 40-50 perc utan, s ugyanolyan nyugosen, mintha en ebresztettem volna.
raadasul 9 hos kora ota mar nem birt delutan babakocsiban elaludni, ezert az alvasaihoz kellett igazitanunk a napi programjainkat, azaz nem tudtunk - vagy nagyon ritkan - delutani programokat csinalni, raadasul mindig akkor aludt, mikor alizt el kellett volna hoznunk az ovibol. szoval mindenkeppen jobb ez igy. s szerencsesen oldotta meg, mert ejszaka viszont hosszabban alszik igy! (egyelore, ha nem is mindig).

edina,
mi a medencekhez egy kis taskaban borisznak csak egy furdokopenyt, egy torolkozot, egy plusz szaraz uszopelust es egy szaraz normalpelust (pl. a jatszohazhoz, vagy a bufehez stb.) vittunk be. meg elvileg az uszogumit, de nem hasznalta. a vizet meg a kajajat, mert uzsiidore esett a furdozes.(papirzsepi volt nalunk, azzal toroltuk meg utana az arcat)
a tisztabarakos cuccait kinn hagytuk a szekrenyben, mert pelenkazoasztal is ararfele volt, ugyhogy azert ugyis visszamentunk volna, ha kellett volna.
borisz akkor meg nem jart, ezert kis muanyag viziszandalt nem adtunk ra, mert csak a medenceben es a jatszohaz reszen tettuk le, ott mezitlab, de ha mar szaladgalosabb lett volna, mint lili, akkor tan erdemes, nehogy ket medence kozott elcsusszon.

kb. ennyi jut eszembe.

borisz mar igencsak ketlabas lett, a negykezlabert megvan sertodve, s bar o elobb tudott kapaszkodas nelkul felallni, ugy hogy 1 kezet leteszi a foldre, most mar anelkul probalkozik, hogy a kezet letenne, s egyszer mar ossze is jott neki nagy nyogesek kozepette. s ami vicces...meg mindig szeret a kiskonyvevel a kezeben, latszolag celtalanul, nagyon komoly arccal jarkalni es olvasgatni...mindig a szerzetesek jutnak eszemben rola a kerengoben, imakonyvvel a kezukben. ezek pl. mai kepek. az arca mindig ilyen olvasas kozben. Kép

Kép

ezt meg aliz kerte, h. rakjam fel, amint dolgozik, en meg odasettenkedtem az iment:-)

Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska,
köszi szépen a tanácsot. Én is gondoltam valami szandi félére, utána kell néznem. Fürdőköpenyünk van. Uszógumink is van.

Nagyon jók a képek. Halálian néz ki Borisz az elsőn. Csudapofa.

Képzeljétek délutánra magamhoz tértem. Igaz a szememen érzem a fáradtságot, de egyébként azt is mondhatnám hogy nem vagyok álmos. A fene se érti ezt. Most próbálok nem arr agondolni, hogy este aludnom KELL, mert szerintem ez volt a baj. ANnyira akartam, hogy a végén nem sikerült. Igy van az ember vele akkor, amikor reggel tudja hogy nagyon korán kell kelnie, és szinte óránként nézi az órát, vagy nem tud aludni, mert tudja hogy kelnie kell. Nem?

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

ma anyáéknál voltunk, mert húgomnak nemrég volt a szülinapja és ünnepeltük őt. jó volt bár tanulni nem tudtam...

Momoska, nincs mit. igen elég vicces lenne ilyen fejjel Borisz 18 évesen, de szerintem nagy édesen néz ki most és ez a lényeg. :)

Edina, ez ismerős nálam is volt ilyen ha nagyon akartam az isntennek sem tudtam elaludni.

Évi, jók a képet, az utolsó Anna-vigyor a kedvencem! :lol:

megyek altatni...
Vendég
 


ja azt el is felejtettem, h. borisz a jarassal egyutt (bar inkabb elobb kicsit) megtanulta magat iszonyat tempoval hajtani a hintalovon es egyedul menni a bebitaxival, ha rajta ul, de ezzel parhuzamosan szinte leepiti a regi verbalis tudasat, es meg a fejet se mutatja meg mostanaban, s puszit adni is csak januar 1.-en tudott, de akkor egesz nap:-)))

nekem nagyon ismeros ez az alvas gond, amit edina irt, bar en aliz szuletese elott 7 evig majdnem sulyos alvasgondokkal kuzdottem, de eppen emiatt kezdodott, mert elkezdtem dolgozni, s koran kellett kelnem, aztan a 2. evtol mar nem adtak 1.-2. orakat, de akkor meg mar belemivodott, ugyhogy eleg ramatyul neztem ki evkig...tulkeppen azota alszom, miota a gyerekek megvannak, ha nem is mindig jol, neha van meg egy-egy ilyen ejjelem, amit magam cseszek el magamnak.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Látom ismerős akkor ez a nem tudok aludni dolog. Nem lenne gond, ha nem én is olyan lennék mint Orsi, akinek sok alvásra van szüksége ahhoz, hogy egész nap "normális" állapotba legyek.

Bár mostanában már hozzászoktam a kb. 6 órás alváshoz. Ezzel jól ellennék. Már csak az kellene hogy ezt nem mondjuk 3 részletben aludjam meg.

A tegnap éjjel viszonylag jó volt, aludtam is, igaz 2x altattam, de ez már szinte normálisnak mondható.

A pusziadás Lilinél is hullámzik, van hogy ad, van hogy nem akar. Néha eljátszik magába, akkor én is pl. naplóba írok, vagy valamit csinálok, akkor odajön, odabújik hozzám, éreztetve hogy vele is foglalkozzal. Na akkor mondom neki, hogy most megszeretgetlek és adok puszit, te is adsz. Van amikor igen, (nyitott szájjal, nyelveset) van amikor azt mondja nem. Mikor milyen kedve van.

Nálunk most a legújabb amit megtanult, hogyan kell tapsolni. Valakinél már ez nem újdonság úgy tudom.

Lili meg úgy vettem észre hogy most többet dumálgat, és annyira akarja mondani a szavakat amit hall, aminek mondom a nevét. Na persze nem sikerül és sokszor mindenre ugyanazt mondja. Pl. legtöbbször a -ga meg. Egyébként ez nála a RÁK.
Amit még használ az a -be. Ha valahova beteszünk valamit már használja.

na most már abbahagyom, felkéretszkedett az ölembe és már nem tudok tőle írni. Össze-vissza nyomkodja a billentyűket.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam mindent, de talán a felét már el is felejtettem, amit írni akartam. Talán nekem is word-be kéne.

Orsi!
Tudom milyen mikor jobbra számítasz és bosszant, hogy nem úgy sikerült, ahogy tervezted. Idővel léptem túl rajta én is mikor ilyen volt, meg aztán jött a köv. vizsga és már nem azon agyaltam, akkor már csak úgy voltam, hogy legyek túl mindenen. Kolosnak tényleg olyan karakteres arca van, rajta jól látszik, hogy fiú. :)

Momoska!
Lehet nekem is szóvá kéne tennem Dávid menni nem akarását? Úgy látom nálatok bejött. :) Az a pucér kép nagyon jó.

Edina!
Úgy tudom itt a városban van még a Buckamanó kuckója. Nem olyan mint a Gekko, ott inkább csak zenés foglalkozások vannak. Lehet egyszer elmegyünk oda (mármint a buckamanóba)
Ez az alvás nekem is sokszor probléma. Bár nekem inkább azért, mert minkor a Dávid altatom napközben, akkor odafekszem a földre mellé, belógatom a kezem és úgy csinálok mintha aludnék és akkor ő is elalszik. Közben van hogy én elszenderedek. Úgy tűnik az a rövidke bóbiskolás már elég, hogy este ne tudjak elaludni. Állítólag a citromfű tea segíthet.

Csürci!
Ha nincs semmi veszélyeztető tényező, pl. az előző terhességnél koraszülés, vetélés vagy a jelenleginél görcs, vérzés, zárt a méhszáj, akkor lehet szoptatni. A dokit meg kell kérdezni, hogy rendben van e a terhesség. Van aki szülés után mindkét gyerkőcöt szoptatja.

Évi!
Anna és Geri szerintem is hasonlítanak. Én főleg azon a szekrénybe ülős képen látom így.

Dávid kb. 2 hét éjszakai ébredés után 2 napja megint átalussza az ájszakát. Először a nátha zavarta, aztán jött a 6. foga, ami elég nehezen bújt ki. Lehet szerepe van benne a Viburcol kúpnak is, mert most azt adtam neki.

Tegnap megtartottuk a szülinapját, ami nagyon jól sikerült. Összesen 16-an voltunk a 2 picivel együtt. Mikor behoztuk a tüzijátékos tortát, akkor Dávid csak bambult. Nem mutatott különösebb érdeklődést. Csináltunk neki külön tortát, leraktuk elé, hogy túrjon bele, de alig akart hozzáérni, pedig jó lett volna egy olyan igazi beletúrós kép. Aztán a szeetből a végét már megragadta és úgy majszolta.
Majd igyekszem képet is felrakni.

Kép
Kép
tina82
 
 


Ja! a találka
így télen mi valószínűleg nem indulunk neki hosszabb útnak, mivel nyáron ellopták a téligumi garnitúrát :twisted: bár amúgy sem szivesen indulnék el így télvíz idején a hidegben. Ha esetleg lenne egy találka valamikor ha már jó idő lesz, arra talán már rá tudnám beszélni a férjemet és akkor arra mi is beneveznénk.

Kép
Kép
tina82
 
 


Csak óvatosan a tortával

Kép

Itt már megfogta
Kép

Ajándékbontás
Kép

A csinált torta annyira nem lett dekoratív, viszont annál finomabb. :D

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok,
tina, bocs! nem hiszed el, eppen azert jottem fel, h. megnezzem, mikor van david szulinapja (bar nekem 13.-a remlett-bocsi!!!), de akkor ha 1 napot kesve is, de annal nagyobb lelkesedessel

kivanunk sok boldogsagot, vidamsagot, huncutsagot a kispasinak es szuleinek:-))!!


azert david-kolok is eleg pasis am!!
tenyleg, az jutott eszembe, milyen nagy volt szuleteskor a laba. meg mindig igaz ra???
ezexerint o evett a tortajabol??
en is hazitortaparti vagyok, nemcsak kolkoknek, amgunknak is, foleg, ha nem nekem kell megsutnom.:-))

anyukam kival tiramisutortaka mindig kijar nekem szulinapomra, most hetvegen itt voltak ket napot, kicsit ugyan megelozve a szulinapomat, de sutottek foztek, en meg azota eszem a tiramisut. nem keves rummal es kaveval:-)


szereti ezt a tanulo kutyust? borisz karira tanuloszerszampadot kapott, bar en kisse tuldiszitettnek es nem tul az en izlesemnek valo designosnak tartom a fischerprice cuccokat, de ezt szivesen veri a kalapacsaval:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


ja.
talalka nekem nagyreszt mindegy, en foleg ahhoz vagyok kotve, h. aliz oviban van 4-ig, hetvegen nincs, penteken meg csak delig. de igaza van tinanak, tan a tavasz jobb ilyen szempontbol, ha azt szeretnenk, h.. mindnyajan ott legyunk.

Kép
Kép
momoska
 
 


Kicsit megkésve :oops:

BOLDOG 1. ÉVET DÁVID!
Kép

Nagyon tetszik a tortaszelet majszolós kép!! Akkor egyedül Dávid evett a tortájából? Jól emlékszem?

Merre van ez a Buckamanó kuckója?

A tali engem is érdekelne, de én is úgy vagyok vele mint Tina. Ha bejön a jó idő szívesebben megyünk ide-oda.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Csak 2 sor: megvolt a disznótor, de Levi tegnap estére lebetegedett (már megint folyik az orra :x ). Holnap már igyekszem jönni.
Egy nap késéssel, de annál nagyobb lelkesedéssel kívánok Dávidnak boldog elsőt!!!!! :)
Kép

KépKép
kora
 
 


Sziasztok,

Tina, add át Dávidnak nagy nagy gratulációmat első szülinapja alkalmából és puszilgasd meg helyettem is :lol:
Kép

tényleg nagyon pasis Dávid is. nekünk is pont ilyen etetőszékünk van.
nekünk is van tanulókutyánk, koli nagyon bírja. megfogja a fülénél és hozza oda nekem, hogy működtessem. olyan édesen riszálja magát a dalokra. :)

Akkor tavasszal összehozunk egy nagy babatalit!!! de ha levizsgáztam szeretnék azért egy kisebbet...ha vlki ráér szívesen taliznék vele(tek), akár náluk (nem gond számomra a vezetés) akar nálunk, mivel már úgy be vagyok fásulva itthon... rossz idő is van, és alig találkozom embererekkel... szóval várom a jelentkezőket. :lol:

de ügyi Borisz, Koli nem hajtja magát, mondjuk nem is rakjuk rá mindne nap. és inkább mi toljuk. ami itthon van arról még nem nagyon ér le a lába. ami anyáéknál arról igen, de csak ül rajta és játszik. elég hamar le akar róla szállni.

mennem kell mert nyügi van.
Vendég
 


sziasztok!

Lili beállt a 2x-i ébredésre, és mindig ugyanakkor, majdnem hajszál pontosan ugyanabban a percben. f11-11 között ez változó, na de aztán f3 már napok óta. Ezzel azért még elvagyok.

Orsi,
nekem is sokszor van már "emberhiányom". Néha annak is nagyon tudok örülni, ha be kell valamiért mennem a városba, legalább embereket látok.

most nem leszek hosszú, Lili most nem nagyon hagy. Ja de egy képet akartam még feltenni, gyorsan megcsinálom. Mostanában ezzel szórakozik, mióta az apja beletette, azóta odamegy és mondja: be, be, be, jó hangosan hogy meghalljam ám.
mindjárt jövök....

KépKép
domidina
 
 


Kép
Kép
Kép mászna be a kiságyba.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
gyogyulast levinek. borisz is beteg par napja, taknyos es kohog ezerrel, de nekem ez normal allapot oktober es majus kozott mar, hozzaszoktam 6 ev alatt, fel se tunik, szerencsere, ot se zavarja, ejjel sem.

orsi,
borisz se hasznalta mostanaban a bebitaxit, max tologatta, en nem nagyon tologTOM OT, MERT NINCS TOLOKARA. bocs a capslockert.
de par napja felult ra, s ment. ennyi, nem gyakorolt.

:lol: :lol: tecccik lili a jatekos dobozban. valahogy ezek a kolkok birjak az ilyen kuckokat. az aquaworldben volt egy utazoagy, abba beraktam viccbol boriszt, aztan meg nagy orditasokaran lehetett csak kiszedni.

Kép
Kép
momoska
 
 


Én is úgy vagyok vele (mostanra már beletörődtem), hogy majd csak elmúlik előbb-utóbb (bár remélem előbb) ez az éjjelfelébredős időszak. Addig meg azt mondogatom magamnak, hogy ennek is meg van a maga oka, csak ők nem tudják elmondani, mi meg nem tudjuk kitalálni…
A szekrénybe (most legújabban dobozba) való bebújás, ücsörgés nálunk is nagy mókaforrás. Geri és Ancsa nagyon hasonlítanak egymásra! Lina is imádja magát a tükörben nézegetni…hm, ezek a kis hölgyek.
Én amikor már nem bírtam a sorozatos éjjeli 3-4-szeri keléseket, akkor magam mellé vettem Linát, hogy legalább fizikailag ne kelljen felkelnem. Sokszor amikor csak a cumi volt a baja, egy félálomban lévő mozdulattal elintéztem és már aludtunk is. Kicsit kevesebb volt ugyan a helyem, és ez nem annyira pihentető alvást eredményez, de akkor is jobbnak éreztem így a helyzetet. Főleg, mert észrevettem, hogy mostanság én is nagyon nehezen alszom vissza (főleg, ha még esetleg a WC-re is kimegyek. Na, akkor van, hogy majd’ 1 órát forgolódom mire újra elalszom.)
Éedekes, Lina is elfelejtette a lámpa szót, eddig mindig azzal kelt, hogy „pa-pa” és mutogatott felfelé. Mostanra a baba megy, ha fényképet lát, akkor is ezt mondja, ha mi vagyunk rajta, vagy a nagyszülők. De az oroszlánbőgés nagyon megy. Meg a sikongatás, főleg ha átmegyünk a MOM-ba. Azt nagyon élvezi, főleg a szökőkutat. Mindenkit leszólít, integet. És következetesen simogat ha mondjuk neki, hogy „simi-simi”. A minap megsimogatott, mondtam neki, hogy most simi-simi a babának, erre megsimogatta a saját buksiját. Olyan aranyos volt.
Taps: Lina már nagyon régóta tapsikol, de azt mostanában újította rajta, hogy iszonyat hátraveti a kezeit, kidülleszti a hasát és a mellét, és onnan indítja a tapsot. Én meg mondom neki, hogy „hű de nagyot tudsz tapsolni” és akkor megint bemutatja, hogy tényleg. És még mindig táncol. Egyre nagyobb hévvel.
Köszi Tina az infót, remélem összejön majd. ÉS NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT DÁVIDNAK! (Én 2 nap késéssel, de nem kevesebb örömmel és szeretettel!) Nagyon helyes kissrác! Jöhet még több kép!
Edina, szuper, ha Lili így folytatná az éjszakákat!! Szorítok! Linánál is kb. 1 hét óta határozott a javulás, de én óvatosságból nem akartam még elkiabálni. Először csak 2x kelt napokig, aztán már csak 1x kb. 3-4 napja. Reméljük Lili is ebben az irányban halad!
Ezek szerint mindegy, hogy szekrény, utazóágy, szennyestartó vagy kartondoboz! Tök helyesek ezek a kölkök!

Kép

Kép
csürci
 
 


gyógyulást mindenk kis betegnek!

képzeljétek az előbb lent voltunk, mosást tettem oda. Épp rakom a gépbe a ruhákat, jön Lili kezében egy szappannal, fura képe van és öklendezik. Leharapott belőle egy darabot és megette.
Gyors szájmosás, közben jött is vissza belőle egy kis innivaló amit előtte ivott meg. SZerencsére a kaja benne maradt.
A frászt hozta rám.

Ma megint az én kajámat ette, de most elég sokat, sült krumpli sült hús, amin volt sajt, borsó szóssszal. Ízlett neki mindegyik, még savanyút is harapott hozzá. Csak-csak alakulunk. Bár ezek olyan véletlenszerűek, nem tudni mikor eszi meg és mikor nem. Most is főztem neki tökfőzeléket, jó nagy adagot, teszem a hűtőbe, az most ott maradt.

KépKép
domidina
 
 


orsi,
mindig elfelejtem, bocs, de most ezert jottem ujra. en benne vagyok valamikor egy taliban, akar nalad, akar nalam. nem vagyok egy nagy vendeglato, de jo nagy a gyerekszoba, a foldon mindannyian elferunk.
ha ti jottok, barmikorjo...2 utan borisz alt. ebren van. ha mi megyunk, akkor valszeg kesobb, mert aliz is jonne, de o oviban van, bar hetfon es penteken nics kulonfoglalkozasa, akkor el tudom hozni hamarabb.
csurci meg nem lakik messze, tan o is mozgosithato. vagy???

szappan utan elhiszem, h. csuszott lilinek a sultkrumpli..borisz nagy sultkrumpli falo, csak kar, hogy en sosem csinalok.

tulkeppen borisz is kel ejjel, mert szopcsizik 6-7 kozott, s utana meg visszaalszunk. nem ugy tunik, mint aki errol leszokna, bar en se szeretnem egyelore.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Az én kislányom 01.04-én született, ahogy látom ide tartoznánk... :)
Elolvastam az előző hozzászólásokat és Domidina nekünk is vannak problémáink az éjszakákkal, bár most az utóbbi két éjjel nem volt annyira vészes (kopp-kopp).Pedig ellőtte jó alvó volt Eszter, de kb.már 1 hónapja (beteg volt) felébred éjszakánként...
Ahogy észrevettem arra is megébred, ha csak fordulni akar, na meg sokszor kicsi neki az ágy :? Hogy őszinte legyek, én nem szeretem ha köztünk alszik, mert akkor én nem alszom valami jól, mondhatni csak felszínesen és zsibbad mindenem, szinte kitúr a kisasszony! Persze ő jól érzi magát és nagyokat alszik a mi ágyunkban :D De csak hajnalban szoktam áthozni, ha már a saját ágyában nem tudom visszaaltatni, és tudom,hogy a párom úgyis nemsokára kel, így miénk az ágy 8)
Remélem nem voltam túl sok így elsőre :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


szia timi,
udv itt!
latom, zugloi vagy. en is am! pontosabban??? jossz a talalkara?:-))
meselj meg magatokrol!
s a kepeket is szeretjuk!

Kép
Kép
momoska
 
 


Még valami....
szappan-huh én is megijedtem volna, de még jó hogy kijött! :)
Tényleg a frászt tudják ránk hozni,
Eszti szilveszterkor tortillát kapott, nem gondoltuk,hogy ez még neki túl kemény falat (nincs még foga :) ) és egy darabka megakadt a torkán... :shock: fejreállítottuk, ráztuk, de SEMMI, nem kapott levegőt, kékült, lilult szegény! Benyúltam a torkához és hányt egy picit, így kijött a kis tortilla darab...borzasztó élmény volt!!!!!!Én remegtem, ő meg 2 perc múlva boldogan babapiskótát majszolt :roll: :)

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Szia Momoska!

Köszönöm az üdvözlést és a meghívást is!
Szívesen jövök, persze!!
Itt lakunk az Amerikai úton.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


amerikai az tok jo kozel. mi az ilosvaiban.
huuu, ez a fullados elmeny meg nekem is sok lett volna.

Kép
Kép
momoska
 
 


oo, nem tudok szép kis vonalzót készíteni....
hová kell bemásolni?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok,

hello Timi, üdv itt nálunk. Mesélj még vlmit magatokról. hol szültél, miket csinál már Eszti, szopizik...??
nem semmi történet...én is biztos remegtem volna. Kolosnál is volt egy ilyesmi de akkor még kisebb volt, fél éves. alma akadt a torkán de kiköhögte.

Edina, milyen szappan,? vlhol leragadtam, vagy nem olvastam el rendesn, mindjárt utána nézek. :oops:
ja vak vagyok, kifelejtettem a hsz-sodat csürcié után. juj, még jó, hgy nem lett nagyobb baj.

OK, momoska, akkor ezt még pontosítjuk. jövő péntek a vizsgám, ha sikerül ha nem azutáni héten mindenképpen összehozunk vlmit, azátn nagyon várom már a tavaszt, hogy a többiek is el tudjanak jönni.
az ilosvai jó közel van sógornőmékhez, az jó utca. ha látsz arra eladó házat, lakást a fld-en szólnál? köszi

vlmit még akartam de kiment a fejemből...Kolos nem hagy írni, állandóan hozza egymás után a mesekönyveit, hogy nézzük át, meséljek. de olyan édesen tudja a kezembe nyomni. :)
Vendég
 


Timi, vonalzót oda kell ahova az aláírást is írtad, én a bbcode-ot másoltam be. de a nagyonbabán lehet más kódot is megad. Momoska, neked van ilyen vonalzód?!

ja, Edina, aranyosak a képek
Vendég
 


megnéztem neked, a nagyonbabán a 2. kódot kell beilleszteni. remélem sikerül
Vendég
 


köszönöm Orsi! közben sikerült

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket, mindet átadtam Dávidnak! J

Momoska!
Dávidnak már nem olyan feltűnően nagy a lába, mint születéskor, de azért szerintem picivel nagyobb az átlagnál. Viszont az unokatesójának, aki novemberben született, még nagyobb, mint Dávidnak abban a korban.
Evett a tortájából, először én adtam neki, aztán már Ő vette kézbe J
A tiramisut én is nagyon szeretem. Múltkor jót nevettem Anyukámon, mert picit összekeverte a betűket és azt mondta, hogy turimuszi. J
A tanulókutyussal, akárcsak a többi játékkal pár percig van el, de addig nagyon élvezi. Ő is riszálja magát a zenékre, ahogy Kolos és tapsol, ha a dal szól, hogy: „Ha jó a kedved…”

Edina!
Dávid összeségében kb. 3 szeletet evett a tortájából, a többit mi ettük meg. Evett volna Ő többet is, de azért nem akartam sokat, mert csak édesség, mégha kevés cukorral is.
A Buckamanó itt van a Dózsa 2-ben. Ha szembeállsz a doktornő rendelőjével, akkor onnan balra, egy 10 emeletes ház aljában, de ha nem felejtem el, akkor ma megnézem, hogy hányas számú ház és hogy ott van-e még egyáltalán.
Nagyon aranyos Lili abban a tárolóban J
Ez a szappan egem is megijesztett volna még szerencse, hogy kijött.

Kora!
Levinek jobbulást kívánunk!

Timi!
Üdv közöttünk! Írhatnál magatokról pár sort. J
Tényleg nagyon kell vigyázni az ételekkel. Én is jártam már úgy, hogy csak villával volt összetörve a kaja, maradt benne egy nagyobb darab és megakadt a torkán. Aztán sikerült visszadolgoznia a szájába, én meg gyorsan kikaptam belőle.
Dávid is azóta ébred éjszak, mióta a beteg volt. Adtam neki Viburcol kúpot, akkor átaludta az éjszakát. Gondoltam tegnap este nem adok hátha, de nem jött be. 2x kelt szopizni, majd hajnaltól ott aludtam mellette a földön, mert sokszor megébredt, de simire visszaaludt

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánunk és mennek a gyógypuszik! J
Megyek, hazaért a párom. J

Kép
Kép
tina82
 
 


pár szó rólunk, miközben Eszti reszelt sajtot eszik (imádja, + én is, mert ilyenkor minden csupa sajt körülötte :lol: )
Szóval a kislányom Eszter Sára, jan.4-én született az I. Női Klinikán, császármetszéssel. És hogy elrepült ez az 1 év!!!Te jó ég!
Már decemberben 4-5 lépést megtett egyedül, de a napokban belehúzott és kb. 3 napja kétlábon közlekedik mindenhová :D Imádom ahogy kigyalogol a szobából... :D annyira édes, olyan pici még...(legalábbis nekem).
Egyébként 76cm és majdnem 10 kg. próbálok majd tenni róla képet is.
Megnéztem a ti képeiteket, háát, nagyon édesek!!Fura volt az orvosi rendelőben az 1 éves státuszon az előtérben Eszterem volt a legnagyobb 8) :lol:
Eszti már a mi kajáinkat eszi, ált. mindent szeret! az elején nem volt ez így, de már nem igazán főzök neki külön...aminek nagyon örülök!! Reggel és este elalvás előtt még szopizik, napközben már nem adok neki cicit.Úgy tervezem, h tavaszig szoptatom, aztán tejcsi... Tényleg, ti adtatok már tejet a gyerkőcöknek?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


az apjuk ramparancsolt, h. vegyek borisznak benti cipot, mert hideg a konyhako. ilyent rendeltem az iment. ismeritek????
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... page=cipok


timi,
en meg tejet nem, azaz csak kajakban neha. nem is tervezem. en is kb. tavaszig tervezem a szoptatast, aztan majd kiderul...utana megprobalok egy koveto tapszert, de arrol is borisz dont vegul.

sulyban - hosszban, jarastanulasban akkor kb. egyezunk esztivel. aliznak nagyon fog tetszeni, mert eszti a kedvenc neve (meg a lili), 3 babaja eszti, 2 meg lili.

Kép
Kép
momoska
 
 


momoska, én már néztem a honlapjukat amikor téli cipőt kerestem kolinak, de ugye hóba ez nem jó, szóval... nem is rendeltem. pedig annyira jól néznem ki. talán nyáron kap egyet. de benti cipőnek tényleg jó lenne... de elég drága nem, mennyibe kerül??

timi, látom sikerült. :lol:
kolos meg majdnem 12kg és olyan 76/77cm. igaz ő fiú. :) és mennyivel született? miért volt császár? ha szabad kérdeznem.
dejó, hogy még szopizik!! sajnos kolos 8,5 hósan elválasztotta magát, igaz már nem volt mit ennie, mivel eléggé kievett mindent belőlem, le is fogytam...majd a következőnél.
Vendég
 


ja, tej. kolos karácsony óta iszik, de nem ízlik neki. próbáltam a kakaót is, banánturmix, de nem a kedvence - ezt még reggel úgy ahogy megissza. tejberizst 1x megette, másodszorra kiköpte. nem látok semmi elváltozást rajta, de van egy ismerősünk akiknél a gyerek 3 éves korában derült ki a tejallergia+más allergia is...addig semmi baja nem volt.
koli már tápot sem kap.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon boldog első születésnapot Dávid!!!!
Timi üdv közöttünk, érezd jól magad.
Az én lánykám is az 1-es Nőin született és szintén császárral, de ő január 27-én. Kinél szültél? Én Silhavy doktor.

Ancsi is szopizik még ezerrel és nem úgy tűnik, hogy ritkítani szeretne az alkalmakon, anno Gerivel nem így volt. Lazán ki tudtam váltani nála a főétkezéseket.
Ő is ébred éjszakánként 2-3-4x, mikor hogy. Habár én nem is csodálom, megmondom őszintén, annyi hatás éri őket nap mint nap.
Tegnap este pl. felállt egyedül és állt hosszú ideig, aztán leült, megint próbálkozott és lépett kettőt. Közben beindult a szája is, mindent próbál mondani, adide, anya, gyeee (gyertya), ge (Geri).
Súlyra Koloshoz áll közel, 11,5 kiló és 77 cm, de 2 hét múlva pontosan kiderül, mert akkor viszem dokinénihez, a Prevenart is akkor kapja majd.
Momoska nagyon tetszik ez a kiscipő, biztosan nagyon kényelmes is.

Ancsi is azt eszi, amit mi, de azért mindent nem adok neki, pl. székelykáposztát nem. A kedvence a gulyásleves. De ha nem ínyére való az ebéd, ne eszik egy falatot sem.

Én adtam már neki tejet, mert a tejpépet pl. már nem ette meg és nem volt kedvem tápszerekkel kísérletezni. :)
Azóta is egyik kedvenc a tej, csak úgy simán vagy egy kis kaláccsal, kiflivel vacsorára, reggelire, vagy főzök bele búza- vagy kukoricadarát, esetleg zabpelyhet. Ez utóbbit szereti a legjobban.

Orsi, Dabasra is lenne kedved lejönni? Vagy többiek?Mert akkor szívesen látlak. Amúgy nekem is a tavaszi találka lenne a legjobb.

További szép estét!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?