Új privát üzeneted érkezett!

Heni,gyere a hírekkel!!!!!!!

Nálunk is mikor Grétit vártuk,apa végig szigorúbban beszélt a dolgokról.Például aztis ő mondta,hogy a gyereknek lesz külön ágya.
Aztán annyira szerelmes lett a lányába,hogy ő volt az,aki elöször megengedte neki,hogy maradjon köztünk.Kicsinek is hamarabb átrakta maga mellé mint én.Gréti tudja is,ha olyan napja van hogy nem akar egyedül elaludni,akkor megy apához.Odabújik,puszit ad és azt mondja:"Nagyon hiányozottál apa!Szeretlek"Ilyenkor apának sem kell több,álomba cirógatja a kis hercegnőjét. :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt!

Igen én igértem az ágyas képet, azért is jöttem most hogy felrakjam! :)

oldalról

Kép

előlről, így világít a lámpája (már ha látszik a képen)

Kép

Az oldalánál látszik hogy feljön, ezért nem volt gond hogy leessen.
Létezik olyan is az ágyból, hogy olyan mint egy foci kapu, hálóval az oldalán, az is tök jól néz ki szerintem, az világos zöld színben csinálták meg. Ez az autós még van ezüstben is.

K.
krém
 
 


Sziasztok!

Hamar elment ez a hétvégénk is. Holnap megyünk dokihoz, ahol végre a férjem is megnézheti a babát uh-n :lol: Már alig várom én is,hogy láthassam. Utoljára dec. 22-én láttam a babót. :( Kiváncsi vagyok mennyit nőtt.

Szex-témával kapcsolatban: Nálunk is inkább én "félek" a szextől. Nem a baba miatt aggódom, hanem egyszerűen nem tudok ellazulni közben. Folyton eszembe jut valami baromság, hogy pl. a lökésektől kinyílhat a méhszáj, vagy ilyesmi.
Meg úgy érzem,mintha szűkebb is lennék :oops: De lehet ez is csak azért van mert nem lazulok el és aggódom. Egyszer-kétszer sikerül teljesen kikapcsolnom és akkor nagyon jó. De ez ritka :(

Különben amúgy mostanában nagyon sokat agyalok mindenen. Még a gondolkodásmódom is mintha megváltozott volna. Minden dolog sokkal érzékenyebben érint. Már most ezt teszi velem az anyaság :D? Nem baj, csak fura.
Ti nem tapasztaltatok ilyen változásokat magatokban?

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 

 
 

Jó reggelt!

Na a kenyerem félig meddig sikerült.Még van rajta mit tökéletesíteni :wink:

Susycat!
Az utolsó mondataidra könny szökött a szemembe.MINDJÁRT ANYA LESZEK :lol:
Kép

annus11
 
 


Nagyon aranyosak Tigris és Zsebibaba! De már most is anya vagy, Annus! :)

Mindenképp megváltozik a gondolkodásmód, mert bekerül egy kismanó is a képbe... :)

Hát, ez az autó vicces. :) De nekünk ilyen sem lesz, asszem... Most ajánlottak nekünk egy 140x70 cm-es rácsos (de kiszedhető 2 rács) ágyat, amit aztán át lehet alakítani heverővé. Sztem megköszönöm, és elfogadom, legalább lesz ágya Samunak még néhány évig. :)

Minden rendben mindenkivel?

Hogy vannak a betegeink?
Vendég
 


Megint eltüntem, hétvégére, de most újra itt!

Krém, tök jó az ágyatok. Hol vettétek? Mennyiért adnak egy ilyesmit?

Kicsit visszaolvastam, nagyon szórakoztató volt. Főleg az anyatejes "vita" Tinu és Krém között. Az LLL-füzeteket én is ismerem, én mindennek ott néztem utána először.
Nekem is szerencsém volt, csak szopi volt nagyon sokáig. Én nagyon tápszer ellenes vagyok, mindent megtennék, hogy ne kelljen adni. Sogornőm is már rég tápszerezett volna, ha nem érzi a nyomást felőlünk. Mondtak neki mindent, hogy éhen hal a gyerek stb., (nem tupott szopni ciciből, kórházban cumiból adtak neki tápszert, császáros volt), de ők fejtek, adták neki, meg kb 2 hétig ujjszoptatóval (ujjra kell rárakni, kis cső jön ki belőle) a tejet, újra kellett szinte tanítani szopni, sokat szívtak, de összejött és nem kellett tápszer.
Szerintem annyi hülye indokkal rábeszélik az anyákat, ez a rossz minőségű tej is ilyennek tűnik nekem. És ha már egyszer elkezdik, akkor onnan nincs visszaút. SZép lassan elapad a tej. Miért melozna a gyerek kiszívni a cict, ha ömlik a szájába a "finom" tápszer minden erölködés nélkül.
Biztos sok esetben indokolt, nincs más megoldás. De én ha csak az én ismeretségi körömet nézem, ez a tapasztalatom.

Annus, nekem van tuti kenyér-receptem. Nem kenyérsütős, hanem rendesen sütőben, ezerszer finomabb nekem :-)

http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007 ... r-ezt.html
pumuklii
 
 


Dóri!

Amúgy az bizti h már anya vagyok...van egy 28 éves nagyfiam 8) Néha nagyon nehéz vele!Múltkor mondtam neki h hamarosan apa lesz,kicsit készüljön rá lélekben!

Na pénteken megyek 4Dre!!!!!!!Nővéremmel,apcim készenlétben lesz....De hátha neki megmutatja mi van a lába közt!Alig várom!!!Szerdán meg az én dokim,de ott sajna csak kis gép van.....

annus11
 
 


4d-sen azért van rá idő, hogy megmutassan. Kórházban a pár perc alatt nem nagyon. Én még nem tudnám, hogy fiú, ha nem megyek 4d.re. És akkor is keresték vagy 10 percig :-)
pumuklii
 
 


Sziasztok!

babakocsot hajtok már tegnap óta folyamatosan.Teszveszen találtam egyet 5000-ért, regeltem hogy akkor licitálok rá és megveszem, nincs is messze a helyiség ahonnan el kellene hozni szóval nagyon boldog voltam.Lábzsák, kivehető mózaskosár, állítható 5 fokozatban alig haszált.
Erre kiderül, hogy csak azután licitálhatok miután postán megkaptam az aktiváló kódomat.Ma arra kelek hogy 2 óra van vissza a licitből.tegnap este írtam az eladónak hogy nem tudok licitálni de elmegyek érte személyesen még a postázással sem kell magát fárasztania csak adja nekem a kocsit, erre egy csávó, gondolom olvasta az üzit, mivel nyilvános a kérdés feltevés a termékkel kapcsolatban,és rálicitált.
:cry:

Kész vagyok.Remélem nem baj hogy ezzel indítok korán reggel, de jó uram a falnak fordult és alszik tovább, nem izgatja a téma. :x

A szoptatásról.Én nem izgulok, ha lesz tejem addig etetem amíg csak tudok, ha pedig nem lesz, akkor sem esek kétségbe mert sok nőt ismerek aki tápszerezte a babáját és ugyanúgy felnőttekde persze aki szoptat az teljesen más kapcsolatban van a babájával mint aki csak egy "üveget dug a szájába."
harhaj
 
 


Harhaj!

Majd lesz még ilyen!!!Ne aggódj!Mondjuk 5 ezerért marha olcsónak tűnik...lehet jobban jártál h lemaradtál róla!Az a pasi meg majd szív,mert vett egy szar kocsit :wink:

Pumukli!
Köszi,majd lehet kipróbálom!
Amúgy voltunk már 4D-n mi is!És hiába kerestük majd 20 percen át,nem láttuk meg milye van.....Na de majd most! :wink: Amúgy a Kleopátra Házba megyek,a Lehel piactól nem messze van.Majd hozok róla infót h milyen volt,hátha vki akar menni még 4Dre!És most téli akció van!

annus11
 
 


Zsófit nyolc hónapos koráig szoptattam, utána tápszert kapott. Tej volt még, de ő nem kérte, én meg úgy gondoltam, ez épp elég idő volt, a lényeget megkapta, szóval nem erőltettem :)

Zsófi sima heverőt kap, 80x200 cm-s, az lesz az új ágya.
Vendég
 


Krém nagyon cuki az ágy!
Harhaj ez bosszantó!Nálunk apa van regisztrálva,ő nagy tesz-veszes!Ha segítség kell,szólj nyugodtan.Amúgy milyen kocsi volt?????
Annus akkor drukkolok 4d-én!Remélem megmutatja magát.
Csajok gyertek a hírekkel!!
Susy,én is sokat változtam,mikor Grétit megszültem.Mi az első anyáknapját a kórházban töltöttük,pedig ha normál súlyú lett volna,akkor pont aznap jöhetünk haza.Így bejött anyum,hugom,nagymamám,kersztanyum,meg uncsim,aki 7 hós terhes volt.Sírtunk halomra a kórházban. :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Panndi jobban van már Zsófi???
Gréti is simát kap,az ikeából.Ez a legolcsóbb,de célnak megfelel.Meg inkább a matrac legyen tökéletes.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hát, köhög, de kevésbé taknyos, viszont nagyon nyűgös :cry:
Vendég
 


Annus!

Az én férjem is elég nagy gyerek néha :lol: DE én nem bánom,jobb mintha folyton komoly lenne. Szinte minden este megpuszilja a pocim. Köszön Jenőkének,ahogyő hívja. :D

Remélem én is,hogy holnap talán meglátjuk, fiú vagy lány a picúr:)
Bár csak a dokim nézi a 2D-S géppel. De addig nézetem vele, amíg meg nem látja. Aztán, ha így sem megy,irány 4D! :)

Drukkolok Nektek is Annus!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára susycat 2009.01.12 10:12-kor.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


A mi korosztályunk is tápszeren nőtt fel, és milyen normálisak lettünk :-)
pumuklii
 
 


Anita

küldöm a linket:
http://teszvesz.hu/item526018125_babakocsi.html

De nem lényeg, mert találok majd másikat.Csak az bosszant hogy ennyiért egy ilyen állapotú kocsit...

Annus

köszi, remélem lesz valami rejtett hibája és fickó bukik rajta.Kicsit gonosz, de olvasta az üzimet amiben leírtam hogy nekünk szükségünk lesz rá.Ő meg még válaszra se méltatott.
harhaj
 
 


Sziasztok!

Megjöttem.Még nem olvastam vissza,picit később pótolom.

Nálunk a hétvégén akkora a tumultus a gépnél,hogy meg se próbálok hozzáférni.
Hazajönnek a nagyok a koleszbol meg a munkából. Esélyem sincs.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Harhaj, ha megnyugtat:
Jobb, ha bolygókerekű egy kocsi, komolyan, tapasztalat.
A fekvőfelülete rövidnek tűnik- egy 5-6- hónapos hosszú bébi lába már kikandikál,ha nem ülő pozícióban van, ez is tapasztalat, miénk is egy kicsit rövid volt, volt is vele gondom..
Bocs a beledumáért, tudom milyen, ha vmit szeretne valaki, de nem sikerül. :oops:

Kép
Kép
zili
 
 


Köszi zili:)
harhaj
 
 


Zili!

Köszönöm a gyors válaszod a vas ügyben. Kellett a megnyugtatás,mert a dokim olyan fura néha. :( Nem egy haladó szellemű szerintem. Mármint leragadt a régi dolgoknál. :?

Nutrilite vitaminokról van valakinek tapasztalata? Jók, használnak-e? Mert gondolkodom,hogy rendelek a vasból.

Köszi a válaszokat előre is!

Üdv:Zsuzsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susycat 2009.01.12 10:36-kor.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok,

Jó sokat irtatok a hétvégén, ez a szoptatás téma azért látom eléggé két oldalú, én is a szopi melett vagyok 100%-san, nem is fokozom tovább.

Apa most csinált új butort a kis szobában egy beépitett bútort amiben van egy agy lent ami 90x1900-as meg egy lett fent azt majd Jázmin használja kb 2 év múlva mikor majd a kicsinek már nem kell a kis ágy, jó lett nagyon.

Mi is egy 46nm-es lakásban lakunk, amiben 2 szoba van csak nappali nélkúl, de én mindig is 2 babát akartam a férjem is, és kicsi kor kúlőnbséggel, majd szeretnénk el kőltőzni, de ha valaki 2 gyereket akar szeretne szerintem se ez legyen a hátránya.

Harhaj, tényleg jónak néz ki a kocsi de valahogy tényleg túl olcsónak tűnik!

Csorna, jó lett a vonalzód.

Megyek kéne neki álni főzni valamit.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Harhaj,szerintem találsz még ennél jobbat is.Nekünk ilyen volt a kereke a bergon kocsinknak,és egyszer kitört.Ahogy látom ők meg raktak oda valami csavart,szerintem így már nem bírja sokáig.De ez csak az én véleményem.
Bár újabban mi is megint ilyesmiket nézünk,mivel a kereket leszámítva Grétinek nagyon jó volt.Télen lehetett jól téliesíteni,még takaróval és bundazsákkal együtt is elfért benne 2 évesen is.NYáron meg nem érte a tűző nap.Hátránya hogy autóba nagyon sok helyet foglal és nem lehet vele buszozni.A kerékkel meg nem volt szerencsénk,meg akkor tört el mikor vettük ki a csomagtartóból.Szóval ha megint ilyet veszünk,akkor leveszem a kerekeket mielőtt autóba teszem.
Én a kettő között vacilálok:
http://teszvesz.hu/item526222213_symbab ... kocsi.html
http://teszvesz.hu/item526222213_symbab ... html-innen a drapp virágos tetszik

Panndi örülök,hogy már nem taknyos.Gréti is ha köhög,nagyon nyafis.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Krém, köszi a képet! naggyon komoly a kiságy.. és ha szivesen alszik benne a kiskukis, akkor én is lehet, hogy idővel elcsábítom... ha ezen múlik, hogy szeressen az ágyában aludni, legyen... de lehet, hogy tervezek egyetm és megcsináltattatom más figurába... mondjuk állatosba... attól is függ, mennyibe kerül ez...

Harhaj, van még idő babakocsit venni, szerintem lesz még ilyesmi a tesz veszen....

Annus, én az első és (eddig utolsó) kismama jógán érzékenyültem el, akkor éreztem úgy igazán, hogy én is anya leszek, és már talán egy picit vagyok is.. Olyan szépen beszéltek a babákról, meg ott nagyon érezni lehetett, hogy mindenkinek ott van a pocijába...
Akkor a 4D-ig már csak 4 nap! :) izgalmas:)

Az én férjem is néha nehéz eset. Mire tegnap idén először sikerült meggyőzni, hogy vigyen sapkát, és persze nem akarok erőszakos lenni, csak ő nem gondolkozik előre. És olyan hálás volt, hogy meggyőztem... :)

Tényleg, ha enyhül az idő, kellene megint egy találkozót szervezni...:)
vanni
 
 


Sziasztok!

Annus,
felhívtam a SOTE-s szülés előtti tanfolyamnál a védőnőt, holnap lesz 14.30-kor az első foglalkozás, a II. emeleti tanteremben.
Én nem fogok tudni elmenni minden órára, de holnap szeretnék, ill. majd a 6. héttől (az azt megelőzőeket igazából netről össze lehet olvasgatni sztm). a védőnő különben nagyon kedves, aranyos volt. Ha holnap jönnél te is, éls van kedved, találkozhatnánk mondjuk a klinika bejáratánál 14.15-kor. :)
Krém, Te nem tudsz, vagy nincs kedved jönni?

Harhaj,
bizti lesz még tök jó kocsi addig!! én az expressz.hu-n is szoktam néha nézelődni.

Heni,
várunk majd! Reméljük ok minden! :)

Krém,
a kisautós ágy nagyon komoly!!

emese1979
 
 


Mi most gondolkodunk a 4D.Ki lehet váltani a 28 heteset vele?

Én Győr környéki vagyok ezért oda megyek.Nem tudom még mennyibe kerül de mindenképp jó lenne.

SzopizásNekem 3 gyerek közül egyik sem szopott 2 honál tovább.Nem tudni miért nem.

kocsiAz a lényege,hogy rendesen be lehessen bugyolálni a picit.Mi ráfáztunk az előzővel szép volt jó volt de nem kéne ujbol olyan.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Igen, volt már szó újévi találkozóról. Mi legyen?? :)
Vendég
 


Sziasztok! Jó sokat írtatok,kellett némi idő,mire visszaolvastam.
Krém!Nagyon komoly a kiságyikó!! Biztos szereti is a kisgazdája!!
A tej témához. Én maximálisan anyatej párti vagyok. Szeretnék szoptatni mindenképpen, de nagyon félek a nehézségeitől. A fájdalmas kisebesedő melltől,stb. Kérdeznék valamit: Ha ilyen történik, és a gyógyulás alatt nem akarom, hogy abból a ciciből szopizzon,inkább lefejem,akkor azzal lehet hozzátáplálni,ha kevés a másik neki,ugye? Vagy a fejés is nagyon fájdalmas, ha sebes a mellbimbó?Bocsi a butának tűnő kérdésért, de nem értek hozzá. Viszont csak addig vagyok anyatej párti,amíg az én tejemről van szó. Bocsánat, ha ezzel valaki nézetét sértem, de valami okból én szabályosan viszolygok attól,hogy más nő tejét kapja. Akkor már inkább a tápszer. Tényleg lehet, hogy az én hülyeségem, de egy vadidegen,ki tudja miféle nő testnedvéről van szó. Bocsánat, ha hülyének tűnök,de én ilyen vagyok.
Reni!Szerintem ne aggódj a 9m2-en.Nálunk még akkora sincs a kis szoba, de Anitát olvasgatva eldöntöttem, hogy nem ezen fog múlni, és igenis szeretnénk másik babát is. Még akkor is, ha nem tudunk költözni az elkövetkező 2-3 évben. Majd a Jóisten eldönti a dolgokat. Tudjátok hogy szól:"Akinek az Úr bárányt ad, annak legelőt is ad hozzá." . Itt megint nyilván ésszerű keretek közt kell gondolkodni.
Zili!Érdekes,amit a bolygókerékről írtál. Én a bababoltban, ahol vettük a kocsit kérdeztem, hogy tönkremehet-e a kereke. Azt mondta a csaj, hogy a fix kerekűekre ezidáig ilyen panasz nem érkezett. A bolygókerekűekkel van nagyon sok gond, így az olyan típusokból alig tartanak már 1-2-t. Én nem is vettem volna olyat tutira.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle,én is szeretnék szoptatni, amíg lehet. Csatlakozom én is hozzád - én sem szívesen adnék a babának más nő tejét :? Abszolút nem vagyok finnyás típus amúgy!

emese1979
 
 


Hát, nekem csak jó tapasztalatom van vele, nem ment tönkre a kerék, mi Bp-en belvárosban lakunk, szűkös üzletek, kicsi lift, körfolyosós ház, bkv esetén jó, hogy könnyen fordul a kocsi, nem kell erővel fordítani.Ha kell, stabillá tehetők a kerekek 1 mozdulattal. A hugomnak fix kerekű a kocsija- sokkal nehezebb vele.

Kép
Kép
zili
 
 


Ja, más nő tejének elfogadása: Érthető az ellenérzés, nem is kell adni női tejet, ha bárki is nem szívesen teszi, de elgondolkodtató, hogy pl tehéntejet sokan adnak- az meg egy állat mirigyváladéka, vagy pl hurka- kolbász, disznósajt mibe van töltve, mégis sokan megeszik

Egyébként furi volt nálam is- nagyon sok tejem volt, anyatejadó voltam, de bizony azon elgondolkodtam én is, ha kellene, adnám-e a kisfiamnak más nő tejét.......

Kép
Kép
zili
 
 


Nekem a kórházban sebesedett ki az egyik mellbimbóm, vérzett is. Azt mondták, hogy adjak nyugodtan abból is neki. Kenegettem, meg szellőztettem és hamar elmúlt. Nekem amúgy is kb 2 hétig nagyon fájt amikor elkezdett szopizni.
A fejés szerintem nem fáj, ha sebes a mellbimbó.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

A szopitémához írnék pár sort. Nekem nagyon sokat segített az említett www.lll.hu , szerintem minden kismamának érdemes lenne átolvasni, hogy felkészült legyen a témában. Sajnos sokszor sem a védőnők, sem a kórházban a csecsemősök nem tudnak érdemben igazán segíteni. Én abszolút szopipárti vagyok, szerintem a babáknak 6 hós korukig az anyatej a legjobb táplálék, de utána is nagyon hasznos, hiszen a természet így találta ki. :) A két kismanóval volt szopisztrájkunk is, ami nagyon kemény volt, de végül sikeresen túljutottunk rajta, és jó sokáig szopiztak mindketten! :)
Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy vannak helyzetek amikor a tápszer a megoldás, ezzel sincs gond.
A probléma szerintem ott van, hogy nagyon sokszor nem kapnak megfelelő segítséget az anyukák, folyton azon aggódnak, hogy nincs elég tejük, nem elég jó a tej, stb. és ilyenkor nem mondja el senki, hogy de igenis jó, és igenis elég lehet, ha ezt és ezt teszi, hanem rögtön a tápszeres doboz után nyúlnak, pedig anyuka igenis szoptathatná a babát!

A picurkáim úgy tünik viszonylag jól viselik a betegséget, inkább csak náthásak, picit bágyadtak, de bízom benne, hogy sikerült hamar elkapni a homeopátiás bogyókkal, és nem is lesz rosszabb. Én viszont továbbra sem javulok, sőt már hangom is alig van, és nagyon gyenge vagyok. A dokim szerint nincs is erre a vírusra igazán gyógyszer, pihenjek sokat (ha, ha :roll: ) és C vitamin, tea. Arra kell csak vigyázni, hogy a lázam ne szökjön magasra.

Mindenkinek jó egészséget és szép napot!

Évi

ui.: Köszönöm a gyógypuszikat! :)

Kép
Kép
evemama
 
 


Kutyafüle hidd el nem rémes.A 3. babám véresre szopizta a ball cickómat.A tejjel együtt vért is szívott(nem lett vámpír)így a védőnőm elintézte,hogy egy ismerős anyukától hordjak tejet.
Tiszta lelkiismeretes nő volt teljesen megbiztam benne.Naponta mentem a friss tejért.Jobb mintha tápszereztem volna.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Anita

Tényleg szépek.
Az a helyzet hogy szeretnék olcsón egy olyan kocsit aminek kivehető a mózeskosara,nekem ez könnyebbségnek tűnik, nem kell külön megvenni és ha elalszik a kocsiban akkor egyszerűbb kivenni kosarastól.
Azt hiszem ha megyek bizományiba ott kifaggatom az eladót hogy minek mi az előnye, hátránya, aztán majd meglátjuk.

Nem vagyok tapasztalt anyuka, de szerintem ha valakinek kisebesedik a cicije szoptatáskor, viszont a fejés nem okoz neki fájdalmat akkor egy picit hagyja a szoptatást és fejjen amíg be nem gyógyulnak a sebek.Szerintem a baba észre sem fogja venni ha pár napig üvegből kapja a tejcit.De mondom nekünk első baba lesz szóval majd kiderül hogy alakulnak a dolgok.

Elkészült a játszós takaró, este teszek fel képeket ha minden jól megy

:wink:
harhaj
 
 


Harhaj!Nekem is ilyesmi elképzeléseim vannak, de mivel én is első babás anyuka leszek, tényeket nemigen tudok. De én is így tervezem.
Csorna!Persze, ha ismered az anyukát és megbízol benne, akár el tudnám képzelni, hogy hordjam a tejet.De ahhoz már nagyfokú bizalom kellene szerintem. De mondom, ez csak az én véleményem.
Evemama!Jobbulást neked!Szegénykém!De sajnálom, hogy ilyen ramatyul vagy!!! Remélem hamar meggyógyulsz!!!!! Vigyázz magatokra! És tényleg próbálj pihenni sokat! Nincs aki tudna segíteni a picik körül?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Evamama

Együttérzek én is megvagyok fázva,fáj a torkom már 1 hete lassan.Gyógyszert nem szedek csak c-vitamin, forró tea,vízesruházom a torkomat, aztán csak megjavulok.
Mindenesetre a Picurka jól van sőt, már van egy kialakult napirendje is.Mikor alszik mikor tornázik egy kicsit.Nagyon jó mert így tudom hogy ő mikor pihen és akkor én is ledőlök egy kicsit.A hajnali dáridó viszont amit művel, rúg-kapál egy 20-25 percet meg forgolódik aztán nagy nehezen vissza alszik én meg csak fekszek simogatom, hogy most már aludni kéne :D
harhaj
 
 


Lehet kapni akkor is anyatejet más anyukától, ha a baba nem kifejezetten rászoruló? Én azt hittem, csak akkor kaphat egy manó mástól tejet, ha beteg, vagy ilyesmi...

A sebes-véres mellből a fejés kézzel (nem kézi géppel, hanme kézzel) tényleg nagyon kímélő, de ha vki érzékeny, ne használjon ilyen esetekben mellszívót, mert nekem pl. még súlyosabb lett a helyzet a mellszívótól. Rettentő elszánt voltam, nehogy begyulladjon a cicim a tejtől, szívtam, szívtam a fejővel, és sajnos a seb gyulladt be. Csak akkor lett gyógyulás, amikor kézzel fejtem.

De sok ilyen ártalmat meg tud előzni a mellbimbóvédővel szoptatás. Lassabban megy a babának, de ha ehhez szokik hozzá, ügyesen csinálja. Nem szeretnék védővel szoptatni, de van készenlétben, hátha mégis szükség lesz rá.
Vendég
 


Jobbulást, Eve, Harhaj, meg Zsófi!
Vendég
 


Emese!

Köszi az infót!!!Én tuti megyek!!!Akkor talizunk holnap????Eddig a szomszédban voltam,délután akartam telefonálni!Akkor holnap 14:15?Szerintem talizzunk odabenn az aulában,ilyen hidegben ne fagyoskodjunk!Aztán majd meglátom h melyik előadásra megyek majd el,lehet h én is kihagyok párat,ami esetleg nem érdekes....

Harhaj,Évi!

Gyógyulgassatok!!!!Amikor én beteg voltam az elején(szerencsére azóta se)citromot ettem nagyon sokat!!!!Amúgy is imádom,vágtam karikákat és szépen megettem!Teába is citrom levét facsartam,vagy beledobtam a karikákat!Torokra meg a sós vizes öblögetést tudom javasolni!

Csorna!
Mi a 12.hetit váltottuk ki 4Dvel!A lényeg h ne csak babamozira fizess be,hanem genetikai uhra!És akkor töviről hegyire átnézik a babát!!!Szerintem jobban lehet látni a 4Dvel,csak a lényeg h genetikus végezze!!!



Vanni!
Az én férjem nem hord sapkát...mert h neki attól korpás lesz a haja :roll: Viszont az atlétát meg a jéger alsót felveszi :wink: Azért csak hideg van hajnali 5kor....

Ági!
Jól hangzik ez a bútor!!!!!Képet nem teszel fel róla? :oops:

Susycat!
Sose hallottam erről a vitaminról!Drukkolok h holnap kiderüljön a baba neme!!!!


Anyatej:
azon én is gondolkoztam h vadidegen nőtől vennék e tejet....de pl ha vki itt a fórumon felesleges tejjel küzd,nekem meg esetleg nem lenne,akkor azt lehet szívesebben megvenném :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

2 napig nem vagyok és alig győzlek visszaolvasni benneteket! :-) lent voltunk anyósnál, nagyon jó volt, szánkóztunk, moziztunk. Én az apróbb dolgokat ráhagyom anyósra, de van, amihez ragaszkodom, abból nem engedek, és mostanában kicsivel jobb a kapcsolatunk. Pedig hejj de nagyon sokszor szúrta belém hátulról a kést....

Én is szoptatás párti lennék, de mivel Gyöngyvirágot csak 3 hónapos korig tudtam szoptatni, pedig mindent megtettem, most már másképpen állok hozzá. Akkor megviselt, hogy még erre sem vagyok képes, most úgy állok hozzá, amit a gyerekorvos mondott, hogy 2 hónap után már mi nden csepp ajándék. A barátnőm sokszor szoptatta meg gyöngyöt, neki bőven volt, mivel ismertem, tőle örömmel elfogadtam.

Kitty, a fürdőkádas alvás számomra nagyon megható volt!

Mi úgy volt, hogy ikeás gyerekheverőt vegyünk, de aztán a barátnőm felajánlotta ingyen az ő 70x140-es kivehető rágyos kiságyukat, úgyhogy elfogadjuk, Gyöngy átmegy abba, aztán reméljük, hogy jövőre költözünk és akkor kap majd kiságyat. Szerintetetk nem gáz, ha úgy 2.5 -3 éves koráig abban lesz?

harhaj, bőven fogsz még találni! Én is már több pihenőszékről lemaradtam, de mindig lesz új, ami tetszik, csak figyeld folyamatosan.! A vaterán és az expressz-en is találsz!

Pingi, itt van még anyós? Nagyon sajnállak!!! Tudom, hogy milyen sz.r!

Képzeljétek, akkora mázlim van! Volt a szomszédunkban egy lány, előttem volt terhes, és amikor Gyöngyöt hordtam, rengeteg kismama ruhát kaptam tőle, aztán visszaadtam, ők meg elköltöztek. És ma reggel erre járt a férje, beugrott és hozott nekem egy nagy táska kismama ruhát, köztük egy 2in1 kabátot is!! :lol:

Jobbulást mindenkinek!
Vendég
 


Pumukli, Anita, Vanni, Emese, Kutyafüle
Köszi, nálunk tényleg nagyon bevált, azóta teljesen egyedül alszik el mindig, van hogy mondom neki viccből hogy én is itt alszom vele, mert olyan jó az ágya, erre mindig azt mondja, van sajátod menj oda! :lol:
Az ára, kb tudom mondani, mert nem most dec-ben hanem előző decemberben vettük, mert akkor volt leértékelve és Apa így szurta ki, olyan 60.000-ft volt+matrac, mert én kókusz matracot csináltattam neki, mivel ez 180-as ágy, gondoltam ha megunja 12-14 évesen, akkor csak ágykeretet kell venni. A kisebb ebből nem tudom mennyi lehet.

Evamama
Jobbulást!

Annus
Nagyon szorítok péntekre, hogy végre ti is tudjátok a nemét! :wink:

Harhaj
Van olyan mózes ami beköthető a kocsi ülésére, úgy mint egy hordozó. De nem mindegyik, és akkor abba elvileg nem viheted kocsiba.

Dunánál voltunk sétálni Márkkal ma délelőtt, olyan szép volt a víz a hatalmas jégtáblákkal! Bár szét fagytam míg lent voltunk, azért megérte lemenni.

Kép

K.
krém
 
 


Sziasztok!

A Hugicám ikrei már 2 hónaposan sem kaptak volna anyatejet, ha a védőnénijük nem ilyen rámenős.. A Hugom akárhogy küzdött, egyszerűen nem tudott annyi tejet előállítani, hogy a két törpének elég legyen. 4 hónapos korukig kapták más anya tejét, és a Hugom pontosan tudta a tejekről már pár nap után is, hogy melyik van ugyanattól az anyától (az üvegeken nincs név soha). Mikor egy baba egy evésre 2,5 dl-t evett, már e védőnő sem győzte... Most már 5,5 hónaposak, és mindent megesznek,amit ad nekik! Félelmetes, hogy mennyit tudnak enni!
Egyébként Ő is szerzett "kéz alatt" lefagyasztott tejet -ehhez nagyfokú bizalom is kell, meg ismerősnek kell lenni az illetőnek, szerintem...-, mert a védőnéni által szerzett sem lett volna elég. Így viszont a törpök 4 hónapos korukig csak anyatejet kaptak.
Most meg kiegészítésnek megmaradt a saját teje... :)

A "fürdőkád-témához": Nagykád - benne a műag.kicsi -ez kibélelve- ebben a törp. Azért aludt ebben, mert nem volt mózeskosaras babakocsink... + mint írtam egy szobás lakásunk volt, előszoba szintén nem, csak egy belépő...

Pusz! Kr.

Kép
szkitty
 
 


Anyatej:Nem tudom adnám e más anyuka tejét a picimnek.

Harhaj:én is szeretnék a hordozóshoz olyan mózest is.Majd látjuk milyen lesz végül.

A betegeknek jobbulást.Én mikor náthás voltam,a sinupret csepp segített.

Ági,a bútort én is szívesen megnézném!!

Mi lehet kihagyjuk a 4d-t,mert elég sok fele kell a pénz.Ráköltjük a gyerekekre.Mostanában úgyis venni kell egy csomó mindent,írtam listát.Meg ugye amik még közbe jönnek.

Volt anyukám,megvette nekem a mostani kismama újságot.Olyan szép naptár van hozzá ajándékba!Mindjárt ledőlök és olvasok.Apuval már nagyon várják Hannát,persze Grétit is így várták.Anyu már kistakarót is vett ,hogy ha náluk leszünk Hannát is betudja takarni ha szundizik.Olyan jól esett.

Böbi merre vagy??

Csütörtökön megyünk Gödöllőre,majd csak vasárnap jövünk.Ott nincs net,így nem leszek majd.

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szopi téma
Én nagyon ki voltam a kórházban amikor megtudtam hogy a pár órás gyerekemet megetették valami tápszerrel, és mikor reggel hozták szopira, mindent csinált csak nem evett :evil:
Hihetetlen hogy manapság még mindig van ilyen kórház!
Persze itt még nem volt vége, a gyerekem nem bírta amit beadtak neki, egyfolytába hányt tőle, aztán fogták és kimosták a gyomrát! :twisted: Tőlem meg sem kérdezték hogy engedem e vagy sem! Másfél nap alatt 500grammot fogyott, ezért betették utána a megfigyelőbe, betették a fejébe a tűt és ment az infúzió!
És persze furcsán néztek rám hogy mér nem indúlt már be a tejem, mert úgy látszik ez a gyerek csak anyuka tejét emészti-mondták gúnyosan. Úgyhogy neki álltam maszírozni, meg lementem a tejleadó központba, hogy tegyék már rám az elektromos szívót, mert nagyon kéne a tej, a baba iszont nem tudja szívni, na ott segítettek. Teljesen kész voltam, de 2 nap alatt úgy beindítottam a tejet, annyit tudtam Márknak adni, hogy 2 nap múlva kilábóltunk ebből a keserves helyzetből, és hazamehettünk.
Kistesót nem fogom kiadni a kezemből az tuti! és megtiltom előre hogy bármit adjanak neki az én tudtom nélkül.
krém
 
 


Annus,
elintéztem holnapra fél nap szabit, úgyhogy ok a holnap, akkor 14.15-kor az aulában. Az iwiwen Dibáczi Emese név alatt futok, de sztm én megismerlek majd :) Barna combig érő kabiban leszek majd. (bocsánat mindenkitől az offért :roll:

Mindenkinek jobbulást, aki nincs telejsen jól!

Babakocsi témakörhöz: van valakinek tapasztalata a 3 kerekű változatokról? Ér-e annyival többet, mint amennyivel többért árulják? Vagy csak inkább dizájnos?

Jelenleg ezt a két a kocsit néztem ki a Brendon oultetjében, elég jó árban van:
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8

emese1979
 
 


Reni! Nálunk is 9,5 m2 a gyerekszoba, és abban lesznek ketten. Kicsit zsúfolt lesz, mert Alíz egyedül is betölti a holmijaival, de hát nincs más lehetőség. Pár év múlva még nagyobb lesz a gond, ha már pl. íróasztalt is el kell helyezni. Költözni tuti nem fogunk.

Tej: már mindent leírtatok, de elmoddom az én esetemet is. Alíz mindig keveset szopizott és alig gyarapodott, pedig rengeteg tejem volt. Anyósom állandóan azt hajtogatta, hogy be kéne vizsgáltatni a tejem, mert biztosan rossz. Tudtam, hogy ez hülyeség, nem foglalkoztam vele. Egyszer a gyerekorvos előtt anyós újra felhozta a témát. Az orvos jól leteremtette, hogy ostobaságokat beszél, rossz tej nincs, sőt valószínű Alíz azért eszik keveset, mert tápláló, zsíros a tejem, meg egyébként is kicsi az igénye, ilyen. A rossz gyarapodásáról 6 hónaposan kiderült hogy egy ritka, de súlyos allergia okozza. Ettől lezdve, bár tápszer ellenes vagyok egy speciális gyógytepszárt kellett neki adnom a szopizások mellett, mert másképp nem regenerálódott volna a bélcsatornája. Eleinte nem fogadta el, 10 ml-ket ivott belőle. 15 hósan magától abbahagyta a szopit, azóta elfogadja a tápszert is.

Kép

Kép
hean
 
 


Böbi,örülök hogy jól telt a hétvégétek!Gratulálok a ruhákhoz!
Szerintem nem baj ha még olyan ágyban lesz.Hiszen Gréti is már májusban 3 éves lesz és még most rácsos ágyban van.

Krém:Nagyon cuki a kép!!!Mi még most készülünk majd kimenni a boltig,de fááááázooommm.

Kitty,a fürdőkádas alvás nagyon aranyos.Olyan bújós,meghitt.Nincs véletlen képed róla???

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Vanni!
mosás téma: Én még ma is külön mosom Alíz ruháit, bár már nem kéne, de megszoktam. 40 fokon mosok, 1 éves korától szenzitív öblítőt használok, előtte nem használtam. Vasalni vasalom az Ő ruhácskáit (a miénket kevésbé mert utálok vasalni). mosóporból a Persil sensitivet vagy a Dreft Baby folyékony mósószert használom. Utóbbinak imádom az illatát.

Ma délután megyek a saját dokimhoz, legalább láthatom a babát!

Kép

Kép
hean
 
 


Krém nem semmi amin átmentetek!Hannát én sem adom senkinek,az tuti!!!Grétit is itatták valamivel,mert a súlya miatt nem hozhatták ki a szobába hozzám.Én bemehettem volna,de mivel sok volt a dolguk nem értek rá velem foglalkozni,így nem engedtek be a saját babámhoz.GRéti reggel 7kor született,és csak éjjel tudtam bekönyörögni magam hogy láthassam.Az is 5 perc volt. :( :( :( :(

Emese a 3 kerekűeket nem ismerem,nekem nem igazán jön be.Viszont a 2 kocsi közül nekem a második jobban tetszik.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: