Új privát üzeneted érkezett!

Bikkmakk: a pozitiv ellenanyagra tudsz nekem vmit mondani? Köszi előre is.
Vendég
 


Bikmakk!
Nagyon köszönöm a választ!
Kajálással nincs gond,enni azt aztán ám tudok.Hála égnek a gyomrommal nincs baj :lol: :lol:
Coccus,természetesen srtepto és agalactiae.Viszont hallod a csíraszám az nincs odaírva,pedig van rublikája.
Na hát ez az Érdi rendelő.De lehet a dokinak van másik papírja is,amit én nem kaptam meg,ezen az van,hogy milyen antibióra reagál.(nah ilyennel sem találkoztam még)
Szóval akkor elvileg használhatom már ezt a hüv. krémet.
És tényleg,milyen téren vagy az eü-ben?
És ok,nőgyogy meg hugyúti téren nem vagy otthon,de mégis többet konyítasz hozzá mint mi.:lol:
És tényleg köszi!

Én kedden megyek dokihoz,már én is várom nagyon,kíváncsi vagyok a kisbügyökre,mi lehet vele?

mimi12
 
 


Hehe Bikmakk, most aztán szívjuk a véred :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Sisi, fiúnevekben egyforma az ízlésünk :)
A fiam Milán Márk!
Ha a pocak is fiú lesz, Olivérben gondolkozunk, ha lány akkor Dorka.
Vendég
 


sissi,
milyen ellenanyag a pozitív? Rh?

Noémi,
A Streptococcus agalactiae annyira gyakori a női genitális traktusban, hogy régen azt hitték, hogy ez a normál flóra része. MA már nem gondolják így, és pont azért, mert terhességben gondot okozhat, de a nők 35-50%-ában jelen van, és általában tünetmentes. A terhességnél elsősorban azért szokták kiírtani, mert szüléskor fertőzheti a babát. Ezért aztán a 37. hét környékén mindenkinek megnézik, hogy van-e épp ilyen fertőzése, és ha igen, akkor szüléskor kap antibiotikumot, hogy megelőzzék a magzati fertőzést. HA meg hamarabb szül valaki, mint 37. hét, akkor mindenképpen kap Ab-ot.
Arról, hogy korai terhességben érdemes-e kiírtani, eltérőek az álláspontok, de talán többen mondják azt, hogy igen, mert állítólag a hordozók között 10x gyakoribbak a komplikációk: vetélés, korai burokrepedés, méhen belüli magzati fertőződés, újszülöttkori fertőzés, stb. (Persze ennek a 10x gyakoriságnak jó része az újszülöttkori fertőzést jelenti, a szülés előtt meg ugye mindenképpen kiírtják manapság.)
Szóval sokak szerint nem is kell az első trimeszterben kezelni, de a legjobb persze még a terhesség kialakulása előtt ezt megnézni és kiírtani.)

Hát ez van. Nagy valószínűséggel nem történik semmi baj, ha vársz egy-két hetet, és szintén nagy valószínűséggel akkor sem történik semmi baj, ha már most elkezded. De hogy melyik megoldást válaszd.... hát, ebben én most nem adnék tanácsot.
Egyébként szemész vagyok.

Nevek: mi annnnnyira nehezen találunk fiúnevet, hogy borzasztó. Úgy érezzük, hogy tele van szép lánynevekkel a világ, de a fiúnévben sehogy sem tudunk megegyezésre jutni.... :)
Most leginkább a Dani és a Berci (Bertalan) a nyerő, de majd meglátjuk.

anett,
hogyhogy már megmondták a nemét? Milyen vizsgálattal??? Az UH-al látták???

noki,
Te melyik vizsgálatot fogod csináltatni az Istenhegyin? Csak UH? Vagy vérvétel is? És ha igen, akkor kombinált vagy integrált?

Kép
bikmakk
 
 


Csilla,
hát én is kíváncsi vagyok, hogy mi van az álmommal, de arra még inkább, hogy tényleg élőben is ennyire rosszul reagálnék-e a fiú hallatán. Ok, titkon még egy lányt szeretnék, de az ember jártában-keltében annyi aranyos fiúcskát lát, akkor mindig mondom,hogy ok, jöhet a fiú is.

Bikmakk,
és hol dolgozol? Tényleg, ha már a szemhez éresz: ha 3 éve azt mondták, hogy a 2001-es PRK műtétem után nyugodtan szülhetek rendesen, akkor ok, vagy újra kell nézetni? Gondolom azért nem árt.

Védőnő nekem olyan furi, már mint nem a nő, hanem a helyzet. Én már csak akkor ismertem meg az ittenit, mikor Lili 3 hetes volt. Terhesen még Pestre jártam. Az itteni nagyon aranyos, mindig segít, de ugye eddig mindig Lilivel jártam oda. Most olyan fura nekem menni. Ja, és ő el sem küldött vérvételre. Azt mondta, ráér.

Ma egy hős voltam: van csicsókagranulátumom, ami állítólag nagyon jól helyreteszi a cukrot. Egy 60 éves pasi az inzulintól menekült meg úgy, hogy ez a cucc 2 hét alatt helyretette szinte teljesen. Na én eddig a szagától is rosszul voltam, de mondom inkább ez, mint az inzulin. Vettem diétás Piroska málnaszörpöt (komolyan, talán finomabb, mint a rendes), és azzal megittam. Így nem is olyan rémes. Hátha-hátha.
Amúgy a neten szinte kivétel nélkül minden cikk, még 2000-es is, azt írja, hogy terhességi cukorban jobb a metformin, mint az inzulin, a babánál kevesebb gondot okoz születéskor..., akkor meg mi a francért kell abbbahagynom, mikor bizonyítottan a babára sem káros. Azt nem tudják, átjut-e a méhlepényen a hatóanyag, de azt írják, tulajdonképpen mindegy is, mert ha átjut is, nem okoz gondot.

Sissi,
eredetileg nálunk nem a Kata volt a nyerő, legalábbis én még mindig tudnék jobbat, de ahogy Lili mondja, hogy Pöttyöt Katának hívják, az olyan meggyőző. Én nem nagyon hiszek az ezoterikus dolgokban, de valami csak lehet, ha előre megmondta, hogy látja a pocakomban. Ezek után hiszek neki, hogy Kata a neve.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


[quote="madaran"]K írta:madaranitti :lol: Tessék jönni!!! :D



Vagyok, vagyok :wink:
Olvasok, de nem tudok ezekhez hozzászólni :oops:
És közben írom a félévi értékeléseket...
Vendég
 


Na Bikmakk,akkor most hétvégén nem kezdem el,elég lesz nekem a rötyire rohangálás.
Na majd meglátom,lehet jövő héten valamikor elkezdem.

Azt tudom,hogy a strepto főleg a születés közben okozhat gondot a babának.
És én biztos vagyok benne,hogy anno a fiamnál nem nézték ezt,legalább is nem rémlik,hogy bármilyen kenetet le vett volna a doki.

mimi12
 
 


Bikmakk
Te leszel a topik dokija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


linacska,
a korábbi PRK mint műtét nem akadályozza a hüvelyi szülést, ettől nyugodtan szülhetsz. Rövidlátóknál a szemfenék állapota az, ami számít, és ha már láttott korábban szemész, és azt mondta, hogy teljesen nyugodtan szülhetsz, akkor szinte biztos, hogy ez most is így van, mert olyan nagyot nem valószínű, hogy változott a helyzet. Ugyanakkor persze nem baj, ha megnézeted...
Én egyébként Pesten dolgozom, de még csak tanulok :) (Mármint szemésznek.)

Kép
bikmakk
 
 


Sissi
Hát ehhez a meleg dologhoz nem nagyon tudok hozzászólni, mert 3/4-es polóban és farmerban mentem szülni, majd hozttuk be folyamatosan a meleg cuccot magunknak és a kicsiknek, olyan hűvös nyár volt. Talán 2 hét volt dög meleg, de összesen 3 db ujjatlan kismamafelsőm volt. Sejtheted milyen idő volt, ha többre nem volt szükség :? Mondjuk nem bánnám, ha most sem lenne nagy meleg, mert az a 2 hét :roll: Szörnyű volt. Még szerencse, hogy hűvös a lakás és már itthon voltam. Ki sem dugtam az orrom. Bugyi-melltartóban flangáltam itthon....

Anettoo
Nekem is fura, hogy ilyen korán megmondták a nemét...Uh-ból? :shock: Az hogy lehet? Elvileg a 14-15.héten kezdenek másként fejlődni a nemek. Addig amit zacsinak lehet látni az lehet a szeméremajak is, mert ilyenkor még túlméretezett. Vagy más egyértelmű kukacot is láttál?

Linácska
Én spec hiszek ezekben a dolgokban...
Mikor Ivánt vártam még ennyire nem hottem. Vagyis akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de én is álmodtam róla 2x mielőtt megmutatta magát. Mi is lányt szerettünk volna, de nagyon. Akkor még úgy volt, hogy nem lesz tesó. Azt hittem szörnyen kiakadok majd, ha fiú lesz, de kb 2másodpercig voltam csalódott :wink: VAlszeg most is így lesz, ha megint fiú.De most lány lesz :wink: Biztos voltam benne, hogy lesz tesó, mert álmodtam, hogy megint babát várok és mocorgott a pocimban, isteni álom volt! Meg szültem is álmomban. Kislányt és itthon született, olyan gyors volt. Minden részletre emlékszem. Persze voltak hülyeség részei is. Majd meglátjuk :D Néha ingázok, bár ez nem egy megbízható módszer. Még mielőtt eldöntötte a férjem, hogy na jó, jöhet a 2., de utolsó baba, tudtam, hogy így lesz. Azt is, hogy év vége felé, ősszel leszek várandós, lány lesz, nem az ex. dokinál szülök, de nem is annál akit kinéztem, de még nem voltam nála. Akkor feltettem a kérdést, amire nem számítottam, hogy akkor itthon? És a válasz igen volt, de az is kiderült, hogy nem szándékosan lesz így...
Ezt csak azért írtam le, mert senkinek nem mondtam el. Ti azért idegenek vagytok...Ha úgy lesz, ahogy most leírtam, akkor íme a bizonyíték :wink: Utólag már hiába írnám...

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Renáta,
nekem apu 2. felesége kicsit fogékonyabb ezekre a dolgokra. Ő szeptember környékén volt látónál, akitől megkérdezte, hogy lesz-e tesó, mert ugye már közel 2 éve próbálkoztunk. A hölgy azt mondta, hogy igen, de csak akkor, ha elkezdek hinni a "földöntúli" dolgokban, és valami ilyen segítségével lesz. Na nekem több sem kellett, elolvastam a The Secretet, írtam egy kérést az angyalomnak, és ott volt/van a párnám alatt, és elmentem kineziológushoz. Mikor másodjára mentem a kineziológushoz, akkor már néhány napos babás voltam, csak még nem tudtam. Szóval csak kell, hogy legyen valami.
Amúgy szerintem azért ijedtem meg az álmomtól, mert ugye Lili is lányt mond, az inga is, apu feleségének a kütyüje is, a kínai fogamzásnaptár, meg a Jónás is, és ugye biológiailag is nagyobb esélye van, mert rossz volt a sperma, és nem is volt még inszemkor megrepedve a tüsző, és ugye a lányok kitartóbbak. Szóval én már annyira beleéltem magam a lányba, hogy lehet, hogy csak ezért volt ennyire megrázó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok! A múltkor pedig már megfogadtam, hogy gyakrabban fogok jönni, de nem jött össze. :( Egy ideje már megint csak olvasok és olvasok.
Rabbe! Nagyon sajnálom ami veled történt! Sok erőt kívánok a folytatáshoz!
Jan. 8-án voltam az orvosnál. Láttuk mocorogni őt. Hatalmas élmény volt. 3.71 cm. :D
A cisztám pedig 4 cm-ről 2-re zsugorodott.
Bejelentkeztem az Istenhegyi klinikára. Jan. 22-én megcsinálják a kombinált tesztet. (28000 Ft-os vizsgálat lesz.) Uh és vérvétel, aminek az eredményét 1 órán belül megtudjuk.
LENNE EGY KÉRDÉSEM. SEGÍTSETEK! Hogyan álljak le az utrogestanról? Most 3x2-t szedek és ez a 10. hét vége.
Hétfőn kezdődik a 11. hét. Csak a 12. hétig lehet szedni. 1 hetem maradt, hogy leálljak vele. Hogyan csökkentsem?

Kép
i.tak
 
 


[quote="i.tak"] írta:i.tak
A cisztám pedig 4 cm-ről 2-re zsugorodott.

Jaj ez tök jó hír!!
Én a fiammal utro kúpot használtam.3x2 kellett.Az utsó héten elkezdtem csökkenteni.De nekem spec nem is mondta a doki,hogy kéne csökkenteni.A 12hét környékén elkezd a lepény szépen kifejlődni,addig nem a lepény táplálja a babát,hanem a hormonok,de innentől szépen átveszi a szerepet a lepény.Azért eddig kell az utrot használni.Legalább is valami ilyesmit magyaráztak nekem anno.

mimi12
 
 


Köszi Mimi a gyors választ! Érdekelne, hogy hogyan csökkentetted a 3x2-ről? A 11.héten szedjek csak 3x1-et és utána egyből hagyjam abba?

Kép
i.tak
 
 


Bikkmakk:igen az rh ellenanyag lett pozitiv.

Voltunk moziban megnéztük a filmet nagyon tetszett.Mindnekinek ajánlom.
Viszont borzasztó hideg van kinnt. Olyan jó itt a meleg lakásban.

Reni:én jobban örülnék a hűvősebb nyárnak.Remélem összejön.
Vendég
 


I.tak,
egy lombikos ismerősömnek úgy kellett, hogy a 12. hétig végig 3x2, és a 13. héten kellett 3x1, utána semmi. Nekem anno a 2x1-et kellett úgy, hogy az utolsó 3 nap csak este 1.

Tényleg, nincs valamelyikőtöknek felesleges utrogestanja? Nekem még pont egy doboz kellene a 12. hétig. Csak a doki azt mondta, hogy ne szedjek 3x2-t, csak 2x1-et, de én nem merem, már mikor barnáztam, akkor is 3x1-et kaptam, akkor emelték az ügyeleten 3x2-re. Most spórolásból úgy szedem, hogy reggel-este 2, délben 1. Utolsó héten majd szedek 3x1-et, a végén meg 2x1-et.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Lányok, mi az az inga?



Hátha nekem is lányt mondana :)
Vendég
 


Sissi,
tudtommal mindenkinél csinálnak ellenanyagszűrést, aminél sokféle vércsoportra nézve nézik meg az ellenanyagot (merthogy az ABO és Rh rendszeren kívül sok más, "kis" vércsoportrendszer is létezik). Ha e vércsoportok valamelyikére nézve pozitív az ellenanyagod, az általában nem jelent semmi bajt, csak azt, hogy ha vérátömlesztésre kerül a sor (vagyis valamiért vért kell kapjál), akkor ún. "választott" vért kell kapj, ami pontosan a Te véredhez passzol (magyarul nincs benne olyan antigén, ami ellen az ellenanyagod van).

Az Rh ellenanyag komolyabb téma. Ha Rh nega vagy, és az előző terhessége(i)dben a baba Rh poz volt, akkor szülés, vetelés esetén találkozik a véretek, és a szervezeted elkezd az Rh pozitív antigén ellen ellenanyagot termelni. Ezért ilyen esetekben (tehát ha az anya nega, a baba poz, és szülés vagy vetélés történt) az anya nagyon hamar injekcióban ellenanyagot kell kapjon, hogy a benne keringő Rh + antigénekhez az hozzákötődjön, ezáltal "lefedve", maszkírozva azokat, és akkor a szervezet észre sem veszi, és nem kezd el ellenanyagot termelni. Az így összekapcsolódott antigén-idegen antitest komplexek aztán pár hét alatt lebomlanak, és túl vagyunk az egészen.
Namost. Ha ez a védelem elmaradt, akkor a test észreveszi az Rh poz. antigént, és megjegyzi, hogy ellene termelni kell ellenanyagot. És a köv. terhességnél, ha megint Rh poz a baba, akkor elkezdi ellene termelni, és ezzel károsíthatja.

Ha nálad tényleg ez a helyzet, akkor az a teendő, hogy nagyon figyelni kell az ellenanyagszintedet, és ha változatlan, akkor nincs semmi teendő (elvégre az is lehet, hogy pl. nega a mostani baba). HA viszont nő, akkor baj van, és kórházba kell menni, és hogy ott majd mit csinálnak, ahhoz kevésbé értek, de pl. még a vércsere is szóba jöhet.

Hát, röviden (hosszan...) ennyi. De biztos vagy benne, hogy Rh ellenanyag az, ami pozitív?

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok!
Lehet még csatlakozni?
Olvasgatlak benneteket,már az első pozitív tesztem óta....Madaran-nal már régi netes ismerősök vagyunk!
KicsiCsoda....onnan kapta a nevét,hogy "Ő" a 2.csodám az életemben!Fiam az első!
Ha befogadtok,mesélek róla....
:wink:
Szép estét :!:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sissi
Mielőtt nagyon betojnál tényleg nézd meg, hogy valóban az Rh ellenanyag pozitív-e! Azért ez manapság nem nagyon fordulhat elő!
Én is Rh neg. Engem jól beparáztattak, mert Iván előtt volt egy "balesetem". Igaz nagyon korán, úgy a 6-7. héten. Ügyeletre futás volt, vasárnap. Csináltak vércsop.meghatározást, de nem kaptam semmit. Mint eü-sulis, erre azért emlékeztem :P De mákom volt. Ivánnál kaptam :wink:
Jöhet a hűvösebb nyár sztem is :wink: . de azért annyira nem kell, mint 3 éve. AZ szinte ősz volt... :?

madaran
Nem is te vagy a korelnök :wink: Én Dr. Vida... Nem ismerem a dokidat, de hallottam már róla. VAgyis csak annyit, hogy létezik :D

Linácska
Igazad van, a helyedben én is azt mondanám, hogy lány. A gyerekeknek alapvetően van spirituális képességük! Lili tudja a tutit :wink: Meg valóban nálad is sok dolog szól a lány mellett. Nálunk is....Én hiszek ezekben a dolgokban alapvetően, de nem tudom menniyre lehet komolyan venni. A kártya nekem bejött. Barátnőm hivatalos boszi :wink: Még nem rakta ki a baba nemét, de hamarosan ki fogja. Ő lányt érez inkább. A tenyeremben is lány van. Arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy a szülés.....
Az inga az egy kicsit megbízhatatlan. Lehet tudatosan befolyásolni. Volt, amire hol ezt, hol azt válaszolta :? De amiket írtam, arra mindig ugyanaz volt a válasz :)

Csilla
Az inga....Legegyszerűbben...Fogsz egy fehér pamutfonalat, cérnát, hajszálat....Valamelyiket. Ráfűzöl egy karikagyűrűt (a lényeg, hogy ne legyen benne kő) vagy medált, az ék lakúak a nyerők, pl.szív. Két ujjad közé csippentve a fonalat lógatod. Fontos, hogy a fejed teljesen tiszta legyen, ellazulj és őszintén várd a választ, mert befolyásolható. Ha arra gondolsz, hogy bárcsak lányt mutatni, simán megteszi, mert lehet az akaratoddal irányítani :? Ez nagy hátránya! Szóval, ha úgy érzed készen állsz, nyugalom van körülötted, semmi izgalom, akkor először azt mondod, igen, majd mozog valamerre a cucc. AZtán jöhet a nem. Akkor más irányba mozdul el. kell hagyni időt a kérdések között! Túl gyakran nem szabad használni, mert akkor összevissza kóvályog. HA egy kérdés nagyon érdekel, akkor egy hét múlva újra rákérdezek :wink: Nem szabad vérkomolyan venni! Ez is egyfajta jóslás. A jóslás pedig nem kőbevésett szó, hanem útmutatás :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Megnéztem az ellenanyag lezz pozitiv viszont vmi direct coombs vizsgálat neg. lett.A vércsoportom 0 RH neg. Márk születése után kaptam anti-d-t.

Amikor meglett az eredmény a laboros nő azt mondta ne ijedjek meg majd vesznek megint vért.20án megek a dokimhoz akkor úgyis kiderül minden.
Vendég
 


Kandi:Márk is besárgult,de Ő csak kékfényt kapott.Igaz a Bókay utcai gyerekklinikára Őt is átvitték de 3 nap múlva már jöhetett haza.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:48-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Anetto,
gratulálok a 12. héthez :lol: Nekem van egy ismerősöm, vagyis a barátnőm ismerőse, de nem is ez a lényeg. Végig kisfiút mondtak neki, még egészen a végén is. Aztán szüléskor kibújt egy kislány, ott tanakodtak, hogy akkor mi is legyen a neve. A volt pasiméknál a 14. héten mondták, hogy ekkora kukit még nem is láttak, és az orvos is megerősítette. Azért a 18. hétre már átváltozott puncivá :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


anettoo
Azért barátkozz vele, hogy fiú. Max. kellemes meglepi lesz, ha mégis egyszer lányt mondanak :wink: Én ezt sosem értettem, hogy ha egyszer egyértelműen fiúnak látták, de mégis lány lett, akkor valójában mit láttak? Én minden alakolmmal teljesen kivehetően láttam a zacsit és a kukacot. Nem volt kérdés, még a mezei 2d-s uh-n sem :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


anettoo,
gratulálok a 12. héthez! az sem semmi, hogy már a nemét is látják :) A "nemet változtató" babákról a mi baráti körünkben is számolatlan sztori van, nem tudom, hogy a mai UH technológiával, ez hogyan is megy.

linácska,
http://polycystov.extra.hu/07gravid.xhtml
ezen az oldalon arról is szó van, hogy még az esetleges inzulin mellett sem teljesen hülyeség a metformin. az oldal szerzője egyébként egy magyar orvos, aki cipruson él. évekkel ezelőtt írtam neki egy emailt az inzulinrezisztanciával kapcsolatban, akkor egy nap alatt válaszolt. persze ez is csak egy vélemény, nem mondom, hogy ez a tuti, csak gondoltam, érdekes lehet.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Sziasztok!

Most nem nagyon tudok hozzászólni a témákhoz.
Csak annyit az ingával kapcsolatban hogy nekem is megcsinálta a szomszédasszony és 1 lány 1 fiú jött ki.
Ami nekünk jó is lenne :lol:

Kép
Vendég
 


Ja még annyit hogy nézegettem a 3D/4D-s UH-kat és azt írja hogy már a 12.-13. héten is lehet csináltatni.
Szerintetek érdemes lenne olyan hamar???

Kép
Vendég
 


Bikkmakk
A genetikai vizsgálatnál Nekem azt ajánlották,hogy elég ha a kombináltat csináltatom ami 28eFt.
Nem tudom,hogy jól döntöttem vagy sem?
Szerinted melyiket érdemesebb megcsináltatni?

Puszi és jó pocaknövesztést Neked is :D
Olyan jó érzés,hogy már beindult a babaeső a másik topikon :wink:
Olvadozva nézem a képeket :D
És várom az újabb és újabb sztárfotókat....gondolom Te is?! :D

Kép
noki&potyi
 
 


Piroska
Mi talán a 26. hét környékén megyünk 3D-s UH-ra.

Engem olyan rossz helyre rakott le a gólya, hogy itt semmi nincs a közelben :cry:
Vendég
 


Hrenáta: bocs, h nem értettem egyből az ingás dolgot :oops: , de ha ki leng akkor milyen nemű is lesz a baba? és milyen ha körbejár? Amúgy a pocakom fölé tartsam a gyűrűt? Vagy hova?


Anetto gratula a 12. héthez. Én jövő hét kedden töltöm be, és akkor megyek dokihoz, és csinálják a kombináltat is. Remélem minden rendben van odabennt, mert egyre jobban érzem magam.

Kandi üdv itt, és gratulálok a babádhoz :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


irdab
Szóval ha a pocifőlé lógatást választod, akkor azt csak is más csinálhatja! Azt nem tudom, hogy melyik a fiú és a lány :oops: Én kérdeztem, hogy "Fiam lesz?", aztán jött a válasz...DE BEFOLYÁSOLHATÓ az inga, szóval vigyázat!!! HA nem poci fölött csináld, akkor bárhol. Én spec. a konyhaasztalnál ülve szoktam és az asztal fölé lógatom, mert a mintás terítőn vetett árnyék alapján a kisebb kilengéseket is könnyebb értelmezni :wink:

Kitty
Hol van az a rossz hely?

Piroska
Szerintem ráérsz :wink: Mi a 22. héten voltunk Ivánnal. Nem volt szép :? :oops: CSak csont volt szegénynagy pocakkal...Azért inkább olyat szeretnénk látni, amikor pont olyan, mint az újszülött csak még odabent, nem igaz? :wink: Szerintem Kitty jól számol. A 26-30. hét környékén valahol úgyis kell uh. Ráérsz akkor 8)

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Piroska,
itt a babaneten fent a szolgáltatások között van ultrahang, azon belül hétről-hétre. Ott meg tudod nézni, hogy nézhet ki a babócska most. Mi Lilivel 19. héten voltunk először, hát mit mondjak, olyan kis majmocska volt. Anyukámnak mikor mondtam, hogy olyan kismajom, akkor csak annyit mondott, hogy hát ő nem merte mondani :lol: 24 hetesen már egész jól nézett ki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Nagyon nem tudok most én sem mit írni.
Uh.Mi a Szabival a 18. heti uh-t 4D-ben csináltattuk.A hátát mutatta csak,meg a kukacát :lol: Az arcából semmit nem láttunk.Viszont rendesek voltak,mert fél árat kértek el,és vissza mentünk 1hónap múlva.Akkor már sokkal jobb élmény volt.Azt mondják,kb a 25 hétig férnek bele az egész képbe,utána már csak részletekben.Viszont a Szabiról a 33héte aktuális vizsgálatnál is,át tették 4D-be,csak úgy grátisz,és kaptunk képet is.Na akkor már nagyon jó képet lehet az arcukról elkapni.
Itt vannak képe,az első három a 18.héten készült a köv.három a 22.-en és a kettő fekete fehér a 33.-on
http://kep.tar.hu/lisztesnoemi/50147555#2

Talán leginkább a mostani önmagához hasonlít a 33. heti uh képen.A mostani Szabirol vannak képek a www-sem alatt.

mimi12
 
 


Sziasztok pocakosok!

Szeretnék hozzátok 'csatlakozni', próbálgattam visszaolvasni a hozzászólásokat, de rengeteg van, úgyhogy egy idő után feladtam.. :)
Rólam: 23 éves leszek január végén. Első Pindurimat várom, aki augusztus elején fog megszületni a Szt. Imre kórházban. Név ötlet még egyelőre nagyon sok van, úgyhogy azokkal nem is traktálnálak titeket. :) Január 19-én megyek 12 hetes uh-ra, február 4-én meg dokihoz.
Ti jártok/fogtok járni terhes tornára? Ha igen mikortól? Én aquanatal-on gondolkodom, csak még nem merem elkezdeni, megvárom már a 12. hetet. Illetve egyáltalán sportoltok valamit, legalábbis az első trimeszterben?

Lina

:)
mékárime
 
 


Renata
Mátészalka... az elmaradott Kelet-Magyarország... :cry:

Mékárime
Üdv itt!
Én is 19-én megyek 12 hetes UH-ra :lol:
Vendég
 


Üdv mindenkinek!

Kicsit irígykedem azokra, akik már nem dolgoznak, vagy még nem (másik baba miatt) - mert nekem bizony nagyon húzós hetem volt. Minden nap reggel 9- től este 10-ig dolgoztam. Ráadásul ugyanez történt még szombaton is (!!!). Hullafáradt voltam, péntek este már sírtam is a kimerültségtől.
Persze intézni a saját dolgaimat nem nagyon tudtam - mikor volt egy perc lélegzetvételnyi időm, gyorsan bejentkeztem fogászatra (kedden megyek), meg a 12. heti uh-ra is. Na, ezzel kapcsolatban nagy pofáraesés ért, mert mint kiderült, ezt nem a dokim csinálja, mert hogy ez minősített vizsgálat. Nagyon nem örülök, hogy idegenhez kell mennem - a férjemen és a dokimon kívül nem szívesen mutatom meg magam másnak... De hátha nem hüvelyi uh lesz, akkor nem gond.
Sajnos jövő hétre már nem volt időpont, így csak 19-én, hétfőn megyek. Ez viszont a másik gond. Addigra már a 13. hetet is betöltöm - az uh-hoz még nem is lenne olyan nagy gond, viszont közvetlen utána a kombinált vérvételt is megcsinálják, azt viszont csak a 13+4. napig. Ha a doki számítását veszik figyelembe, akkor sajnos kicsúsztam a határidőből - viszont ha elhiszik a saját számításom, akkor 13+2 napos leszek és még megcsinálhatják.
Úgyhogy ilyen szerencsétlenre sikeredett az első trimeszterem vége - remélem, azért végül jól fog elsülni minden!

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy ha nem csinálják már meg nekem a kombinált vizsgálatot, akkor van-e még olyan hiper-szuper vévvizsgálat, amibe még beleférek? Írtatok az integráltról, meg egy másikról (elfelejtettem a nevét), azokat hány hetes korig lehet megcsináltatni? Illetve a következő vizsgálatok nem nézik-e azokat az adatokat, amiket most néznek? Szóval nagy gond-e, ha esetleg most kimarad a vérvétel? (Bár remélem, még megcsinálják 19-én!)

Nagyon sokat írtatok 1 hét alatt, amíg nem tudtam jönni, kb. 2 óra alatt tudtam végigolvasni a sok élménybeszámolót. Csak 1-2 megjegyzést teszek, előre is bocs azoktól, akiknek most nem írok! :oops:

Nagyon sajnálom rabbe1-et! :( Nem tudom, milyen érzés lehet, biztos nagyon (ha nem elviselhetetlenül) rossz - szomorú ezt mondani, de rabbe1 már "edzett" ebben az érzésben... :(

A 3D/4D-s témához: aki anyagilag megteheti, annak biztos nagy élmény már mielőbb így látni a babáját. Aki pedig inkább csak egyszeri alkalomra gondol, annak nagyobb élmény, ha később csináltatja. Gondolom az a legoptimálisabb, ha egyben lehet látni a picit, ezért a 25. hét környéke lehet a legjobb. Vagyis ha mi úgy döntünk, hogy majd csináltatunk ilyet, akkor ilyen tájban mennénk (még nem került szóba, majd kitaláljuk még).

Flake76: én is Merckformint szedek (PCO-ra), nekem kifejezetten mondta az orvosom, hogy továbbra is szedjem! Azt még nem tisztáztuk, hogy végig kell-e szednem, vagy valamikor felfüggesszem?

Anettoo: szóval még egy fiú!? Az kemény lesz! :) De azért gratula!

Méretek: tudjátok, nem a méret a lényeg! :lol: Az a lényeg, hogy szépen növekednek és ha a doki azt mondja, hogy minden OK, akkor úgy is van, miért ne hinnénk el? Szóval nyugi, mindenkinek a babája rendben van!

Visszatérve: szerintetek miért van az, hogy nem a dokim csinálja a 12. heti uh-t? Más is járt így? De akkor mikor kell legközelebb a saját dokimhoz menni, ha a minősített uh-kat nem ő csinálja? Ezt nem értem! :( :oops:

Kép

Kép
hmbori
 
 


[quote="mékárime"]S írta:mékárimeziasztok pocakosok!

. Első Pindurimat várom, aki augusztus elején fog megszületni a Szt. Imre kórházban. Név ötlet még egyelőre nagyon sok van, úgyhogy azokkal nem is traktálnálak titeket. :) Január 19-én megyek 12 hetes uh-ra


Szia!
Mintha csak magamat olvasnám! :) Ja, nem, mindig összekeverem a Szent Imrét és a Szent Istvánt! :oops:
Hányra mész 19-én? Én 11:40-re, az Istvánba! :) (Bár a Szent Imre sokkal közelebb van.)
Bori
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hmbori 2009.01.11 17:24-kor.

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bori,
ez így van, a 12. 19. meg talán 38. heti UH-kat nem fogadják csak úgy el. Azt kórházban kell csináltatni, olyannál, akinek a leletét elfogadják. Pl. itt nálunk nem is orvos csinálja, hanem szonográfus, de pl. ha magánban elmegyek hozzá, azt is elfogadják.
Tök jó neked, hogy szedheted tovább a gyógyszert. Nekem leállították, elvileg ma este kell utoljára bevennem, de romlik is a cukrom rendesen. Már alig ehetek valamit reggelire, hogy normál tartományon belül maradjon. Kedden, ha hív a dokinéni, akkor meg is kérdezem, hogy mi a francért nem szedhetem, mikor azzal jól működöm, és bizonyítottan nincs magzatkárosító hatása. Inzulinozni nem nagyon szeretném magam. Számomra elképzelhetetlen a szurkálódás.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:48-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Ja, és köszönöm a köszöntéseket. Épp ma vagyok 12 hetes, Máté pedig pont 8 hónapos. :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


linacska,
drukkolok, hogy a kívánságod szerint legyen a gyógyszerszedésed! Szerintem nagyon fontos, hogy a kismama mit érez magára nézve kedvezőnek! Remélem megért, a dokinénid! De milyen rendes a dokinénid, hogy ő hív téged és nem Neked kell őt próbálgatnod hívni!
Neked megnyílt az az oldal, amit Flake76 írt be? Nekem nem! :(

Kép

Kép
hmbori
 
 


Anettoo, de szép kisbabád van! :)
Hogy ebből hogy derítették ki, hogy fiúcska??? :shock: (Jó, persze biztos nem ebből a képből, hanem volt másik nézet is!)

Szóval arról még nem írt senki, hogy ha minden jól megy, Oroszlán csillagjegyben fognak megszületni a babáink. Tud valaki valamit erről a jegyről? Még nem néztem utána a neten...

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bori
Vérvételekhez én nem értek :oops:
Nekem most csak olyan általános vérvételem volt. Legközelebb meg a 16. héten megyek az AFP-re.

UH
Mindenképpen a kórházi terhesrendelésre megyek :wink:
Vendég
 


Bori
Annyit tudok, hogy én is Oroszlán vagyok :wink:
Behatóan nem foglalkoztam ezzel...

http://www.downszures.hu/
Vendég
 


Anettoo
Nagyon édes a picurkád :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Bori!

Én 10-re megyek.. huu már hihetetlenül várom :D De pl én nem a szt Imrébe megyek, hanem a dokim rendelőjében van egy (azt hiszem) hölgy, aki csak ultrahangot csinál(persze fizetni kell érte)és én hozzá megyek. A dokim nekem sem ajánlotta fel, hogy ő megcsinálja, hanem választhattam a szt Imre vagy az ő kollégája között.
Amikor pedig megbeszéltem vele a 19-ét akkor külön egyeztettünk hozzá is egy időpontot, ami egyébként február 4. lesz. Nála így működik, de ez lehet, hogy mindenhol más.. :roll:
mékárime
 
 


Ezt találtam:

OROSZLÁN

Őszinte, erős akaratú, nemes érzelmű, becsvágyó, kitartó, nagylelkű, igazságos, nyílt, elszánt, merész, uralomvágyó, előzékeny, bátor, vállalkozó szellemű, heves temperamentumú, befolyásolható, öntudatos, hiú. Erős az ösztönkonstitúciója. Mindent vagy semmit! - felkiáltással megy bele vállalkozásaiba. A nagy bevetés természetesen sok energiát is igényel.

Alaptermészete a felülkerekedés. Hozzátartozóit előbb—utóbb legyőzi. Bízik kisugárzásában. Ez a rendezőpont önmagában és környezetében. Élni szeret, és ha elismerik, tud élni hagyni is. Környezetét jól orientálja, azzal a feltétellel, hogy ő legyen a magja. Tud parancsolni, és tudja akaratát érvényesíteni. Előfordulhat azonban, hogy az önmagának tulajdonított magas értékeket nem igazolja teljesítményével, ugyanis könnyen hitelez magának. Ebből származhat esetenként a pazarló költekezés is. Lépései nem kiszámíthatóak, gyakran improvizál. Szívesen vállalkozik. Vonzza, lendíti a lehetőségek szabad játéka. Hozzáállása magabiztos. Meggyőződése mellett szenvedélyesen lép fel. Tetteit, eredményeit jól tudja reprezentálni.
Az Oroszlán-szülött a folyamatos jelenben él. Amit éppen csinál, annyira fontos számára, hogy megfeledkezik a múltról. Bizakodva lendül előre, és máris a bíztató jövő víziójában él. Így könnyen tesz ígéretet, mert a jövőt máris beteljesedettnek érzi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hmbori 2009.01.11 18:15-kor.

Kép

Kép
hmbori
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?