Új privát üzeneted érkezett!

Nem nokival csináltam :cry: Már lusta vagyok :cry: De küldtem privit :wink: Megnézed???? :wink:
bluebox

Ja, lányok segítsetek. Kellene nekem citromtorta, illetve marcipántorta recept :wink:
bluebox

Azt sajnos még nem csináltam! Úgyhogy Én is vevő lennék a recire! Főleg Marcipán! 31-én lesz tesóm szülinapja, mondjuk addigra meg is csinálnám! :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hát nekem hamarabb kellene. Tominak 19-én, Anyumnak meg 21-én lesz a szülinapja :lol:
bluebox

Vagyok csajok, csak elég nyűgös Marci. Negyed 10-kor ébredtünk, Marci már csendben játszott a kiságyában. Még jókedve volt. Aztán elmentem tornázni, és már totál nyűgös volt, mire hazaértem. Egész nap az volt :twisted:

Hallottátok a szmogriadót???? Most hallottam. :twisted: Még szerencse, hogy el tudunk menni holnap vásárolni...

Márti, én nem tudok receptet. Nem vagyok nagy sütögető. Főzőcskézni imádok, főleg nem a szokványos kajákat, de a sütés ritkaság nálam. :? Mondjuk nem is baj :wink: :lol: És még mindig jól bírom a fogyókúrát, semmi extra kilengés :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szia Brigi!

Nem hallottam most olvastam. :cry:

Szilvi figyu:

"A legrosszabb a helyzet a XXII. Kerületi Tétényi úton, ahol a PM10 koncentrációja pénteken meghaladta a köbméterenkénti 150 mikrogrammot, vagyis az egészségügyi határérték háromszorosa volt a szennyezés. Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) adatai szerint szombat reggel 8-kor még rosszabb volt a helyzet, a műszer 218,3 mikrogramm PM10-et jelez köbméterenként."

Mi lehet Marcival? Fogacska?

Még Én is bírom a fogyit, igaz tornázni nem nagyon álltam még neki, kedd óta csak egyszer nyomtam végig egy egy órást, de viszont szénhidrátot kedd óta nem ettem! :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Gyors kukk.
Én a gyrost ugy csinálom hogy elöző nap befűszerezem a pulyka melleket (görög sültek fűszer keverékkel)
Lyénaiba sütöm,lefedve alufoliával,pici viz,pici olaj. Fél időbe le veszem. Jol meg sütöm,és aztán már ugyan ugy csinálom zcacicki port joghurtba,elkavarva. Sűlt krumpli,zöldségek,és hát pitába csinálnám ha tudnám hogy kell. :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Ez a görög fűszer meg vaditja,isteni. Ha valakit érdekel meg nézem milyen fajta.

Kata&Milán

oszman777

Ki itt a főszakács :?: :?: :?:
Citrom torta? marcipán torta?? :wink:

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok
Ma vendégségben voltunk barinőmnél, neki 3,5 hónapos a picije.
Arik voltak együtt.
Kép Kép Kép
Ja Kép és kompoztunk, Istvánka imádja.

Kép
Kép
schopin

Schopin milyen nagynak tűnik a pici mellett Istvánka! Édesek!

Márti: úgy gondolod hogy citrom torta marcipán bevonattal, vagy marcipános krémmel?

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="vikianyuja"]S írta:vikianyujazilvi figyu:

"A legrosszabb a helyzet a XXII. Kerületi Tétényi úton, ahol a PM10 koncentrációja pénteken meghaladta a köbméterenkénti 150 mikrogrammot, vagyis az egészségügyi határérték háromszorosa volt a szennyezés. Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) adatai szerint szombat reggel 8-kor még rosszabb volt a helyzet, a műszer 218,3 mikrogramm PM10-et jelez köbméterenként."

az egy kicsit arrébb van, szerencsére!!! Mi a Nagytétényi útnál lakunk a duna mellett! :wink:

De jól megijedtem!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Merci már alszik! Édesem egész du. nyűgike volt !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2009.01.10 21:12-kor.
bszilvi25

Nem. Úgy gondoltam, hogy szeretnék Anyumnak egy citromos tortát sütni, a Fiamnak meg marcipántortát szeretnék, de hiába keresek receptet, nem találok jót. Brigitől kaptam régebben sütis szakácskönyvet, azt megnéztem, ott találtam nagyon guszta citromos szeletet, lehet hogy azt csinálom meg :wink:
bluebox

olvasgattam napközben de a sütés nem erősségem.
4félét tudok sütni...de azt nagyon!!!
amíg fogyózok nem sütök..
a nyáriaknak van receptes topikjuk meg fogyis.
nekünk nem kéne?
3-an már tuti fogyózunk :wink:

schopin jók a képek...nekünk ugyan ilyen a kompunk,de a lábtartó olyan hülyén áll,hogy kivettem.annyira lenyomta a lába,hogy a földön állt...akkor meg minek!! :?

az adok veszek topik is jó ötlet!de nekem még sosem sikerült semmit eladnom...ezt komolyan mondom.pedig mindíg megfogadom,hogy én is eladni fogom a dolgaimat nem elajándékozni.de eddig nem sikerült.mind a két nagynak mindenét,elajándékoztam,és most is mindent amit dávid kinőtt!
hát igen a jó szivem fog a sírba tenni :lol: :lol: :lol: :lol:
barika2008

Sziasztok!

Dögönyözni való gyerekeket látok :lol: Jaj, annyira jól sikerültek ezek a picik :D

Az eladó holmik oldala jó ötlet ;) Sztem már csak azért is, mert ha valaki akar venni vmit (játék, pelus, stb), akkor ott szét tud nézni és lehet, hogy van éppen vmelyik topiktársunknak eladó belőle...

Én is rákattantam a teszveszre... Cipőt és body-t hajkúrászok éppen. Asszem a ruhákat onnan fogom most beszerezni, láttam csomagokat is, de azok annyira most nem tetszettek...

Gyros pita reci engem is érdekelne :)

További jó hétvégét!

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt! :wink: :wink: :wink: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2009.03.24 11:01-kor.
bszilvi25

Jó Reggelt!

Uh Szilvi de bátor vagy! :shock: :shock:
Nagyon ügyeske Merci baba! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikianyuja 2009.01.11 11:19-kor.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Babuli: nagyon szépen köszönöm :wink:
bluebox

Hello!

Köszi a dícséreteket! Szilvi, Dorina csak azért van ilyen lengén öltözve, mert fürdés előtt voltunk, egyébként ezen még van egy rugi.

Merci nagyon ügyi!

Babók meg tündérek!

(Oszman, remélem nem haragszol meg rám, tényleg nem bántásból mondom, ( csak ez a mániám ), iszonyú a helyesírásod :))

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Mégegyszer ne haragudj, remélem nem bántottalak meg! :oops:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Nem vagyok bátor ennyire. Apa csinálta a képeket. Én is ott voltam ugrásra készen, de nem kellettem szerencsére!!!

Most itt csak 20 fok van! :( hiába állítom magasabbra, nem fűt fel! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
bszilvi25

Sziasztok!

Anna: azt hiszem, Neked elfelejtettem megköszönni a recepteket :cry: Most erre ébredtem fel :roll: :shock: Hálás vagyok érte, nagyon szépen köszönöm a kutatómunkát :lol:

Szilvi, én is egész nap tekergetem a rohadt konvektort, pedig szinte tiszta új, legalább ez, éés tök hűvös van a szobában :cry: :cry: Remélem Manó, nem fázik..... :wink: Jól hozzábújtam :wink: :wink:
bluebox

Bogi,figyelj csak!
Élvezek úgy írni hozzá szólásokat hogy csupa alá húzással jelzi a helyesírás hibákat. :wink: :wink: Sokszor direkt.
Akkor ez itt HELYESÍRÁS TOPIK??? erre kell jobban figyelni,nem arra hogy itt legyünk???
De te legyél csak büszke magadra,mert te újságíró vagy,és neked nagyon jó a helyesírásod.
Egyébként meg ahogy sikerül,mert van mikor Milánnal írunk,vagy épp Apa kicsit enged ide mint most is.És kurvára nem erre adok hanem hogy itt legyek.és tudjak írni nektek.
Jah és sokan ezért is nem jönnek,jöttek ide mert mindig megy valami baszogatás.Beszólogatás.
De levelet írni hivatalnak vagy bárkinek,na azt meg néznéd,szerintem az a lényeg.

Kata&Milán

oszman777

Márti: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ugyan nincs mit, magam miatt is kerestem! Majd muti ám meg hogy sikerült, szerintem Én a kettő ötvözetét csinálom, belül citrom ízű, és nyújtok rá marcipánt bevonónak! :wink: :wink: Majd Én is megmutatom! :wink:

Szilvi: akkor jó! :lol: :lol:

Kata: nyugi, szerintem tényleg nem bántásból írta Bogi, ne sértődj meg! Mond hogy: szuuuuuuuuuuszáááááááááááááá! :lol:

Nekem is vannak hibáim, de Én inkább kijavítom, akármennyire sietek is, a félreértések elkerülése végett! :wink: :wink:

Én amondó vagyok hogy nem kéne felvenni a "beszólógátast", már aki annak veszi, vagy csak Nekem ilyen laza a felfogásom? Nekem valami nagyon nagyot kell "beszólnotok" hogy engem elüldözzetek innen! Lehet a végén csak Én maradok? :lol: :lol: :lol: Remélem nem. :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata: szerintem sem bántásból írta Bogi!

Merci megint aludt vagy fél órát! :shock: :twisted: DE MOSOLYOG és csak az számít!!!!!
bszilvi25

Nem bántásnak vettem,de szerintem nem ez a lényeg.
Engem is Anna nehezen lehet meg bántani.
Lehet talán ketten maradnánk :!: :wink: :wink:
Apa mindig itt nyüzsög a hátam mögött,mikor állok már fel.
Én maradok,én szeretek itt lenni veletek,csak valami mindig van. :shock:
MÁRTI!!!!
Ilyet :?: :?: :?: :lol: :lol:
a nyáriból írnak a főszakácsunknak receptet :?: Ez tök jó,hogy ilyen segítő készek az emberek. :lol:

Kata&Milán

oszman777

Még valamit. Én máskor is láttam más helyesírását. És sosem szóltam volna meg érte.
És köztünk van még :wink:

Kata&Milán

oszman777

Téma lezárva.

Kata&Milán

oszman777

[quote="oszman777"]
írta:
oszman777MÁRTI!!!!
Ilyet :?: :?: :?: :lol: :lol:
a nyáriból írnak a főszakácsunknak receptet :?: Ez tök jó,hogy ilyen segítő készek az emberek. :lol:

:lol: :lol: :lol: Én már láttam olyat is hogy innen loptak! Pont Márti kakaósbigáját! :lol: :lol: :lol: Tudják hogy itt is vannak finomságok!
Igaz kukkolók?? :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Oszman, direkt odaírtam, hjogy ne haragudj, kétszer is. Tényleg nem bántásból írtam, gondolom, te is tudod, hogy helytelenül írsz sokszor. Azt hittem, nevetsz rajta egyet, ez volt a cél, ezért hangsúlyoztam, hogy nem bántásból írtam.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

én igazán nem szoktam beszólni...

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

húúú szerintem a "máshol is láttam ilyen helyesírást"az én vagyok :oops: :oops: :oops: :oops:
deeeeeee ha akarok tudok ám helyesen írni,viszont itt és msn-en csapnivaló...és a nagybetűket is lusta vagyok használni...de tudjátok úgy is.

kaptam gurigatós hengert...direkt erre való,egy koraszülött kisfiúé volt aki szintén nem akart kúszni mászni.kipróbáltuk,nincs nagy sikere de muszály!!!reggel este dávidgörgetés... :lol: :lol: :lol:

beszólás:szerintem itt annó én kaptam a legkeményebbet..de akkor le is léptem...de a lightosakat vikihez hasonlóan én is birom
barika2008

Sziasztok!

Merci és Istvánka is cuki!Jó képek!

Mamánál voltunk,nemrég jöttünk haza.
Olyan jól viselkedett Máté.Képzeljétek már nem elég neki 1 üveg bébiétel!Másfelet eszik!

Kép
melike

Kata ment pü.

Kép
melike

Bari: muti már meg azt a hengert, engem nagyon érdekelne... ha nem gond és van kedved képet csinálni. Esetleg használat közben lenne a lgjobb :wink:

Én is tele vagyok helyesírási hibákkal, tudom sajna, a szörnyű az, hogy minnél kevesebbet használja az ember, annál gyorsabban elfelejti :cry: :cry: Nos az én munkakörömben inkább beszélni kellett, de azt nagyon sokat, szóval mindenkinek bocs, ha kiabál a hozzászólásom valamelyike a helyesírási hibáktól :? De részemről lezártam a témát, úúúúúútálok vitázni :?
bluebox

márti akkor csak holnap mutatom meg mert már ágyban van dávid :lol:
de nem alszik hanem hallom,hogy nagyon mondja :lol:
de nem veszem ki tornázni mert akkor nagyon fölpörög...úgyhogy reggel dobok képet.

nagyon jópofa,a brendonban vették!1,5éves a kisfiú de még mindíg játszik vele.vagyis csak játszott...mert már itt van.
szerintem ha arra járok veszek és visszaadom nekik.

mit dolgoztál márti?hogy sokat kelett beszélni?
vettem észre! a telefonon is lenyomtunk néha egy órát :lol:
de tök jó volt... :wink:
barika2008

sziasztok!

Szilvi: nagyon édi és ügyi Mercike!

Schopin: nagyon szép Istvánka! És tényleg mennyit számít aza pár hónap!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Diszpécser voltam :cry: Nemzetközi kamionokat, illetve Budapesten sittszállító konténeres autókat, és "kukás"autókat irányítottam :wink: Összesen 3 nemzetközi kamiont, 6 belföldi sitszállítót és 2 db "kukás" autót. 99%-ban fiúkkal dolgoztam :wink: :wink: Nagyon szerettem, csak aztán túl sok lett a mellékmelóm, így háttérbe szorultam, és ügyfélreferensként szinte CSAK gépen dolgoztam, de néha még diszpécserkedtem :wink:
bluebox

jó éjszakát sziasztok!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó éjt minden Mamának és minden apró Babának és nagyobbacska gyerkőcöknek és persze Apukáknak is :wink:
bluebox

Jó reggelt Mindenkinek!
bluebox

Jó reggelt!

Köszönjük a dícséreteket, ilyenkor hízik a májam! 8) 8) (én is imádom megdícsérni a topic babáinkat!)

Márti: akkor mi tudjuk milyen egész nap beszélni! :? :x
Amikor már szinte elmegy a hangom, azt azért nem bírom! (bírtam)

Bari: fotózz!!! én is kivi vagyok rá!!!
Kata: ma lefotózom a bodykat és megmutatom!
bszilvi25

Közkívánatra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PITA (görög lepénykenyér)

Hozzávalók: 8 pitához.
40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 csésze langyos víz,(kb: 3,5 dl) 2 tk cukor, 1 ek olivaolaj, 2 tk só.

A lisztet egy nagy edénybe szitálom, a közepébe egy mélyedést készítek, az élesztőt belemorzsolom, a víz felével, a cukorral és kevés liszttel egy kovászt keverek a mélyedésben. Azt a kovász beszórom kevés liszttel. Az edédnyt lefedem egy kendővel és szobahőmérsékleten 15-20 percig kelni hagyom. A többi vizzel és sóval egy fakanál segítségével összekeverem. Kézzel deszkán fényes, laza tésztává gyúrom. Belegyúrom az olajat és kidolgozom. Nyolc szilvanagyságú golyóvá formálom és kereszt alakú karcolást ejtek rajta. Lefedve a tálban szobahőmérsékleten 20-30 percig kelesztem, míg a golyók kerülete duplájára nem dagad. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A golyókat még egyszer átgyúrom és lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom. Olajozott tepsiben alulról a 2. sínen 4 percig sütöm, megfordítom, majd megint 4 percig sütöm. Fehérnek és puhának kell lennie.
bluebox

Jó Reggelt!

Márti az utolsó, és az első is! Ez igen! :lol: :lol:
De a kívánságod sajna nem jött be! Éjféltől fél 7-ig 5x kelt fel Levi! MEGÖRÜLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK!!!!
Mivel kanállal csak nagyon keveset eszik, tegnap tejjel hígítottam és üvegbe raktam a főzijét! Hát 80-at szipákolt ki belőle! Ez még mindig nudli, de jobb mint a pár kanál. :cry: :cry:
Melike meg itt írja hogy másfél üveg kaja! Na, kivagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: Á nem ám, annyira azért nem! Lesz ez még így sem! :P

Apáéknak ma be kellett mennie Pestre, de páratlan a rendszámuk! Kíváncsi leszek lesz-e afférjuk a jarddal! :lol: Dehát a létrát meg a szerszámosládát nem vihetik busszal! Milyen jól néznének már ki! :lol: :lol:

Brigi: ??????? Még mindig nyügi Marci?

Ma nem nagyon leszek, legalábbis délelőtt, megyek viszem anyukámat vásárolni! Írjatok sokat sokat!

Eszkimókám:

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Megjegyzés: én úgy szoktam csinálni, hogy kis tálban külön megcsinálom a kóvászt, meleg helyen felfuttatom, beleöntöm a lisztbe, utána takarom le és kelesztem, majd azután minden megmaradt cuccot beleteszek. Az olajat is. Nekem mindig kellett még hozzá raknom legalább egy maréknyi lisztet, mert kezelhetetlen a tészta. Lehet,hogy sok vizet raktam bele????? De nagyon egyszerű egyébként:)
bluebox

Szia Anna!

Jó vásárlást :wink: Kristóf ismét végigaludta az éjsazkát, reggel 6:30-kor ébredt :wink:
bluebox

Bocsánat, Szilvi, el is felejtettem köszönni :? A gyrosra figyeltem, illetve a pitára :wink: Bocsi
bluebox

Na jól van, mára eleget írtam, Ti jöttök :lol: Majd valamikor visszanézek :?
bluebox

De Jóóóóóóóóóóóóóóóóóó Neked! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jobb reggelt!

Máté kb. 4szer volt fent éjszaka!Azt hittem megőrülök,ilyet már régen csinált.És nem tudom,hogy miért?!
6kor magam mellé vettem,evett (másodszorra) és 9ig aludt.

Mindjárt jövök.Eszünk.

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?