Új privát üzeneted érkezett!

Most olvasom, h kukoricás zabkását esznek, ami baromira nem tápláló, viszont a 6-18 hósoknak kitaláltak egy mogyorópasztát, ami megmentheti őket az éhhaláltól, mogyoróból, tejporból, növényi olajból, cukorból, vitaminokból és ásványi anyagokból keverik vagy keverték, nem tudom mennyire aktuális vagy régi info.

Andi,
hát ez nem lehet könnyű. Hú, de mázlim van, h visszavárnak, és ráadásul normál munkaidejű, nem nagyon kell túlórázni sem.

Bodyk, én nagyon elégedetlen vagyok a C/A-s olcsó h.ujjúakkal, kinyúlik a nyakrészen, kilyukad az anyag, meg valahogy nem lehet foltmentesre mosni. Viszont a Máriában nagyon jó anyagból van valami Tommy vagy mi a fene, csak szörnyű hülye feliratok vannak rajta, rossz magyarsággal (törökök írhatták rá), de a fazonja, anyaga egyszerűen szuper. Meg most a Kenguruban van hármat veszel, egy ingyen van akció, most kivételesen nagyon jó kis bodykat sikerült összeválogatnom.

KépKép
lili73
 
 


Lili, hát ez a mogyorós történet elég érdekes, mert az is allergén, lehet hogy ott nem is allergiások semmire (mert nem is esznek)? :shock:
Aanda! Nálam a Tescos body-k szélessége és hossza pár mosás után megegyezett, ezért soha többet nem vettem... A C&A-sból meg csak a vastag anyagút szabad venni, én azt csak azért veszem, mert sokféle állatos van, és Bálint imádja.
Szerintem magasan a H&M-es és Next-es bodyk a legjobbak, van olyan, amit már egy éve használunk és ugyanúgy néz ki mint amilyen volt. Én vettem már 1600 Ftért is bodyt, amit 2x használtunk és leesett a patent... :twisted:

dkata
 
 


Hát sztem őket, hogy allergén-e vagy sem, nem nagyon érdekli, nkább csak hogy egyenek bármit is.
Ha anyának van teje egyáltalán, nyilván azt kap egy ideig, akár más anyától, utána meg az Ensz vagy Unesco által küldött-Lili által leírt- katyvaszt kapják.

(amikor apu született, a 2.vh. közben, akkor a mamáéknak semmijük sem volt, a házat bomba vitte el, menhelyen laktak, apu 5 éves koráig csak szopott, mamának annyi teje volt és még volt csomó tejtesó is, kaja annyi volt, hogy a felnőttek és a már nem szopó gyerekek egyenek, a többiek saját vagy dajka anyatejet kaptak.nyilván valami hasonló lehet Afrikában is.)

bodyk, felsők:
tescos jó, auchan szar, mária bababolt nagyon jó, babyplanet saját gyártású bodyjai olcsóak -300 és 500 Ft közöttiek- és tökéletesn anyagból vannak, nem nyúlnak és a babyplanet saját rugijai, pizsikei is ilyen jók és olcsók.
Vendég
 

 
 

Hunci,
mi az a babyplanet? azt honnan szalasztották? 300-500Ft???

Érdekes, amit írsz a családodról!

KépKép
lili73
 
 


Anda,
szerintem ritka jó bölcsit fogtatok ki, szerencsétek van! Én is vmi hasonlót szeretnék majd óvodából!

Lili,
http://www.babyplanet.hu/
van a 3., 4. ker.-ben is, mi ott vettük a babakocsinkat. Vettünk pár rugit meg pizsit is anno, de nem derült ki, hogy milyen minőségűek, mert mindig kicsit sikerült venni! Úgyhogy lehet, hogy jók, csak vigyázz a méretezéssel, mert sokkal kisebbek, mint a számozásuk alapján gondolná az ember.

Nekem meg az jutott eszembe, mikor Angelina Jolie mondta, mikor örökbefogadták Zaharát, hogy akkor volt 1,5 éves és 3 kg! :shock: :shock: :shock: :cry:

Porszívóból nem tud vki vmi tutit? De ne hepa-filterest ajánljatok, hanem porzsákost, mert kivagyok a miénkkel, annyira utálom! :twisted:
20140901102739
 
 


Hajni,
köszi, közben meg is néztem, érdekes, h még nem hallottam róla.
Hát azt a 3 kg-ot tényleg nehéz elképzelni...

KépKép
lili73
 
 


Lili, ahogy Hajni írta, a babyplanet saját gyártású ruciajai számozása nagyon eltérő, mi most a 92-98-as rucikat adom rá,mármint a bodykat.De nagyon nagy előny, hogy megengesték felpróbálni :lol:
Nézni kell rendszeresen a babyplanet oldalát mert nagyon nagy akciók szoktak lenni és pl ezek a bodyk amikor 300 Ft volt, vettem előre rengeteget, vagy 30 E Ft-ért de 110enakárhanyas méretig előre bevásároltam :lol:
Vendég
 


Megnéztem a honlapot, most nincs body felrakva, nyilván akkor most nem akciós (bár nem akciósan is 700 Ft asszem).Szóval nézni kell a honalpot, érdemes.Amúgy soxor bemegyek oda, csak úgy brahiból szétnézni, majd szólok, ha megint lesz ilyen akciójuk.A saját termék a babybell ruhák.
Vendég
 


Ja, még a kajákhoz: Ha választanom kéne, hogy éhen hal a fiam, vagy adom neki a mocskot, akkor nyilván adom neki a mocskot, de szerencsére itthon megengedhetjük magunknak, hogy minőséget kapjon. Azért szerencsére más tészta. :roll:

Hunci,
most meg akkor nagyobbat gyártanak? :shock: Vagy mekkorákat hord a fiad átlag méretből? Mert az enyém hordja a 98-ast.
20140901102739
 
 


Sziasztok :)

Mi is a Tescos és a C&A-s bodykat szeretjük. Szerintem nagyon jó minőségüek. Most vettem nemrég a H&M-ben is, az is jó, csak vékonyabb az anyaga, szerintem inkább majd rövidujjúban veszek olyat.
A Tescoval egyébként nagyon meg vagyok elégedve szerintem kifejezetten jó és olcsó gyerekruháik vannak. Leárazásnál meg aztán igazán jól be lehet vásárolni. Tavaly 1200 Ft-ért vettem télikabátot Balinak, meg inget 120 (!) ft-ért :). Mellettünk van egy Prince Oliver bolt (azaz most műr SCAMP a neve azt hiszem), ott is szoktak lenni kitéve leárazott bodyk és azok is nagyon jó minőségűek.

Tegnap voltam UH-on, minden rendben van a babával. Nagyon aranyosan mocorgott. A tarkóredő 1,1 mm, az ülőmagasság pedig 6 cm volt. Majd teszek fel képet is, csak még nem scanneletem be.
A kombinált tesztetet jól lekéstem, 5 percel azelött vitték el a vért, hogy odaértem :evil: Hétfőn mehetek vissza egy vérvételre. Élmény lesz, mert most Balázst is kell vinnem és tuti végig ordítani fog a terhesgondozóban. Ha rendelőt lát teljesen kiborul :cry:
Amikor bementünk anyuhoz a redelőbe, akkor is fél óra volt megvígasztalni, pedig előre mondtam neki, hogy a nagyi munkahelyére megyünk rendelőbe, mert a nagyi is orvos, és most őt nem fogják megvizsgálni. Pedig sokáig semmi baja nem volt a rendelőkkel, aztán egyszer csak ordított, amikor lementünk az orvoshoz. Azt sikerült kiszedni belőle, hogy fél, hogy fájni fog :( Pedig mindig előre mondtam neki, ha valami fájdalmas következett és azt is, hogy nem azért csinálja a doktornéni, hogy neki rossz legyen, hanem mert muszáj ahhoz, hogy meggyógyuljon, vagy ne legyen beteg. Na, ennyit a szülői őszinteségről, az elemi rettegés jobban hat a gyerekre :twisted:

wish
 
 


Wish
örülök, hogy rendben van a babátok!

Body-téma
engem is nagyon érdekel, mert a H&M-ben nincsenek 86-osnál nagyobbak... Nekem a C&A nagyon nem jött be... Tescoban cherokee-t mondjátok? Abból se láttam itt Börsön csak kis méreteket... Zarában hányasig van body?

Kaja
én magvakon mézen és tejen kívül már mindent adok, tavasszal tervezem a tejet is bevezetni... Tényleg: gyümi héja is mehet? almát nagyon szereti héjastól, gondolom nem árt, nem?

Lili volt az egyetlen Ies nőis? akkor privibe bombáználak pár kérdéssel...

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni, normál méretben 80-as, 86-ost hord a gyerek, ruhától függ, itt egy számozással nagyobbakat kell adnom,itt van előttem, 92-est hord.De pizsiben még eggyel nagyobbat.
És 110envalahanyas a legnagyobb amit vettem annó akciósan.
Vendég
 


Wish,
szuper! :D

Emma,
nekem is az a bajom, hogy sehol nincs 98-as, bár a Prince Oliverben van, azt tudom. Annak tényleg jó az anyaga, szép is, csak nekünk mindig összemegy a passzérésze, és szűk neki, meg a nyaka is olyan szűk. :( Zarában nagyon gyenge a body választék, csak nagyon kis méretek vannak, abból is csak néhány. :?
20140901102739
 
 


Hajni
na a szűk nyak nálunk sem nyerő a fiam fejméretével :? Egyszerűen nem fogom fel, miért nem jut eszébe a gyártóknak, hogy másfél-két éves gyerekeket is szívesebben járat az ember bodyban, minthogy kilógjon a dereka... Meg nem jellemző ilyenkor a szobatisztaság sem, és pelushoz body a legjobb...

Tényleg, Zalán már 2x szólt, hogy van kaka a pelusban... Próbálkozzam szerintetek a bilivel? Most 3 hónapig még jobban lenne energiám ilyesmire, mint utána...

Kép
Kép
emma1976
 
 


:D
na akkor csak én vagyok auchanos body párti. Nekem nagyon bejött. A csajok eléggé vékonykák és ez a body nem lóg rajtuk. a formáját sem vesztette még el egyik sem. Ok. nem egy vastag body, de én önmagában bodyt nem adok rájuk, mindig van rajtuk valami plusz. Vagy hosszú ujjú, vagy rövid póló. Amikor le van árzva kb 150 ft-ra jön ki, így nem sajnálom, ha bármi történik vele. 1000 ft-ot meg sajnálok kiadni bodyra.
A tesco-s széles, de az is van. tesco-sból a rugik jönnek be. Most olyanokat sikerült vennem ami boríték nyakú és csak alul patentos, így nem nyoja őket sem zipzár sem patent...
a c&a-s bodyk nekem a gyerekkel együtt nőttek, nem nagyon szeretem a többi cuccát sem.
A h&m, zara felső ruházatát imádom. meg a kik is bejön.
egyébként mi most nőttünk bele a 80-asba. A h&m-es kertész gatyók még nagyok is. :D

wish!

:D. örülök, hogy minden rendbe. várom a képeket! :D

katyerina
 
 


Emma, én nem kínlódnék a szobatisztasággal. Mikor szól, én most is "csak" megdicsérem, megbeszéljük, hogy a bilibe kell kakilni, de Bálint pl. rázza a fejét, ha kérdezem, ráül-e. Erőszakolni meg nem fogom. Másik, ha megszületik a kistesó, vissza fog esni Zalán nagy eséllyen, ha látja, hogy pelusozod, szopizik, cumi ilyesmi, Ő is azt akarja majd, mint a kistesó. PErsze nem biztos. :lol:
Látom, body téren mindenki mást szeret... :lol:

dkata
 
 


Emma :)
Balázs kb egy hónapja stabilan szól, ha kakilt, néha akkor is ha pisilt (és arra is azt mondja, hogy kaka :D), de mi egyelőre nem kezdtük el. Mondjuk én azért is ódzkodom tőle most éppen, mert mostanában 3-4 alkalommal előfordult, hogy belekakilt a fürdővizbe és nem akarom frusztrálni azzal, hogy mikor hova kakiljon, mert első alkalommal nagyon kiborult rajta. Mondjuk, ha este még nem kakilt, akkor szoktam mondani neki fürdés elött, hogy ha kell kakilni, akkor most kakiljon gyorsan a pelusba és olyankor látszik rajta, hogy elkezd nyomni és erölködik, de persze többnyire hiába.
Az is stabilan megvan, hogy fürdés végén pisil egyet a fürdővízbe, a pisilés már megy szépen "parancsra". Én azt tervezem, hogy lassan fürdés elött bilire tesszük, hogy pisiljen, aztán ha jól megy, akkor napközben is, és ha az is jól megy, akkor megpróbálkozunk a kakilással is. Nyárra szeretnék oda elérni, hogy megpróbálkozzunk a pelusnélküliséggel, de semmiképpen nem akarom eröltetni a dolgot. Ha nem megy, akkor pelenkázom tovább, a kicsit úgyis pelenkázni kell majd, tök mindegy, hogy Balit is pelenkázom-e még mellé (csak anyagilag nem mindegy :twisted: )
Meg azt hiszem igaziból nem az kellene, hogy utólag szoljon, hanem hogy előre érezze, hogy most lesz valami. Onnan lehet pl tudni, hogy már érzi, hogy sok gyerek olyankor valami fix helyre megy ("elbújik") Pl, fotel mögé. Ha ilyesmit csinál, akkor már tudja hogy mi fog történni, azaz tudatosítja az ingert.

Hajni :)
Kíváncsi vagyok melyikünk fog elöbb szülni :D

wish
 
 


Katyerina,
fú, 80-as?! :shock: Nádszálkisasszonyok! :D

Emma,
nálunk sokszor előre szól, hogy tiszta pelust kér, de én nem foglalkozom vele. Nem is tudom hogy kéne, majd alakul vhogy, ahogy akarja. :roll:

Wish,
szerintem én. A dokim már mondta, hogy megcsászároz egy megbeszélt időpontban, én meg egyáltalán nem ellenkezem. :oops: :roll: A fájásokat mondjuk jó lenne megvárni, csak akkor meg nem lesz meg a tervezhetőség, ami miatt vagyok a leginkább stresszben, hogy mi lesz Olivérrel. Mit csinálunk egymás nélkül... Tudom, emiatt sokan hülyének néznek, de én tiszta para vagyok már most emiatt, és csak ezen jár az eszem, hogy hogy legyen... :(
Úgyhogy szerintem én mínusz egy hét (már ha addig minden ok )...
20140901102739
 
 


Emma,
Lili is IIes klinikás! A barátnőmet ki tudom faggatni, ha gondolod, küldd át a kérdéseidet.
Balázs is szól, ha kaka van, de egyébként is látszik rajta, hogy 'dolgozik', de nem akar a bilire ülni. Amikor megvettem, akkor egy pár hétig izgi volt és próbálgatta, de szigorúan csak ruhában. letolt gatyával már nem akaródzott neki. Sztem kérdezgesd, hogy akarja-e bilibe nyomni, hátha.

Wish,
Szuper, hogy Nálatok is minden rendben! Lakásvásárlással hogy álltok?
A múltkor írtad, hogy a Margitba jársz, ott most megint van szülészet vagy félreértettem?

Zsuzsi,
Igaza van Hajninak, a halas kaja darabos, de esetleg pépesítheted neki.

Body téma: mi mennyiséget Nextből és cherokeeból szoktunk venni, de nekem minőségre a brendonos fixoni a kedvenc, csak az drága, de olyan jó rugalmas anyaga van, egyáltalán nem nyúlik, nem fakul, nem bolyhosodik.
Emma, Nextből tudsz rendelni nagy méretet is.

Hajni,
Kár, hogy ritkán jössz majd! Cserébe jöhetnek a targoncás fotók Olivérről!!! :D

Kép
bandika
 
 


Hunci,
igen láttam, h nincs body, gondoltam bizti csak az üzletben van. esetleg dobj mjad privit, ha te sűrűn jársz arra, és épp látsz jó olcsó cuccokat, bár jelenleg alig férünk el abban az egyszem fiókosban, amilyük van, úgyhogy megpróbálom minimalizálni a cuccost.

Emma,
igen, II. nőis vagyok én is...

Katyerina,
azta de vékonykák lehetnek a lánykáid, mi most hordjuk a 80-ast, igaz, még sok mindenből 74-es is megy.

KépKép
lili73
 
 


Hunci

én meg azon szoktam gondolkodni (mint ahogy Te a kaja témáról Afrikában), hogy mi volt amíg nem volt porszívós orrszívó. mi ugyanis nem tudnánk létezni nélküle. mondjuk nekem a fülemre ment gyerek koromban, emlékszem örökké a fül-orr géégszeten voltunk.

Bandika, Hajni,

köszi a halas tanácsot, a darabos kaja nem gond, passzírozok most is mindent, ami darabos.Tudom, ez egy vicc 17 hónapos gyereknél.

Kata, Hajni,

köszi a privit, bocsi, hogy nem reagáltam, épp csak egy percem volt elolvasni amit írtatok, tegnap meg egész nap Titok tréningen voltam.

Nekünk bodyból csak a tescos jött be. abból is a 3 összecsomagolt fehér body. ennek jó vastag az anyaga, és szerintem jó minőségű.

Wish

az orvos látogatás nálunk is úgy zajlik, mint nálatok. Csütörtökön voltunk a második pneumo elleni oltáson, már ahogy beléptünk a rendelőbe, üvöltött. Olivér. másfél órát kellett várni, ezt végig sírta. A többi anyuka meg sajnálkozva nézett engem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Bandika
next-es honlapon body-t egyáltalán nem láttam! segíts lsz!
Fixonikat én is nagyon szeretem!
Cherokee 92-est melyik tescoban találtok? És csak rövidujjú fehér van, nem?

Hajni
én totál megértelek! Én sem tudom elképzelni, hogy lesz, mikor látom, hogy pár óra nélkülem is fel tudja berítani Zalánt, hogy lesz 3-4 napig?! Engem sem szoktak megérteni, néhány nap nem a világ a duma. De egy 21 hónaposnak néhány nap a világ!
Téged a csaszival hány napra fognak majd bent?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi,
szerintem nem gáz, ilyen, kész! :D Enyém is sok pépeset eszik a darabos mellett, engem nem izgat!
Mi az a Titok tréning?

Emma,
köszi, hogy megértesz! Nem is nagyon merem senkinek se mondani a családomon kívül, mert hülyének néznek! Már hetekre otthon hagyja a gyerekét, én ettől a pár naptól ki vagyok bukva már előre. 4 nap egy császár elvileg, de szerintem a 2. v. a 3. nap legkésőbb tuti hazajövök, a sarokvérre meg a bcg-re inkább beviszem a picit. És megpróbálom az egyszemélyes szobát, Olivért meg apát meg beparancsolom, hogy legyenek ott velem! :roll:
Next:
http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/9
a newborn-okat nézd végig, sok a body, rugi, és 98-asig vannak. Ez pl. amit feltettem, az öt darab 3800 Ft (ha még mindig 380-at számol 1 fontért ).

Most már indulunk, esténként majd benézek!
20140901102739
 
 


Hajni :)
Én is nagyon megértelek. Egyik este azt álmodtam, hogy a játszótéren elment a magzatvíz :shock:, ami persze akár elő is fordulhat. Azóta azon töprengek, hogy ha napközben indul meg a szülés és nem fájásokkal, hanem burokrepedéssel, mint Balázsnál, akkor mit fogok csinálni vele. Mert akkor nem ildomos itthon várni még másfél órát, amíg hazaér a férjem, vagy ideérnek a szüleim.
Az egyágyas szobát én is elhatároztam, muszáj, hogy be tudjanak a fiúk jönni hozzánk bármikor.

Bandika :)
Lakásvásárlás egyelőre halasztva, mert a szomszéd lány még nem talált másik lakást. De megbeszéltük, hogy ha talál lakást, akkor nem hirdeti meg az övét, hanem szól nekünk.
Jól értetted egyébként, a Margitba járok. A tavasszal újraindult ott a szülészet, a János kórház kihelyezett osztályaként. PIC a Jánosban van, ha koraszülés történne, akkor elvileg a doki átjöhet a Jánosba szüleszteni, mivel egy intézménynek számít. Mondjuk remélem erre nem kerül sor!
Meg annyi van még, hogy mivel nincs sok ágyuk, ha minden rendben, akkor a császárosokat is hazaküldik a 3. napon. Ez engem nem zavar, mert Balázzsal is így volt és nem okozott semmi problémát.

Zsuzsi :)
Ne aggódj, én tudok olyan gyerekről, aki 2 évesen még csak pépeset evett, aztán beérett, és később szépen ő is mindenevővé vált.
Orszívás: Hollandiában az a szokás, hogy szájjal megszívják a gyerek orrát, aztán kiköpik zsepibe. Nekem ez hányok is mellé kategória, de ez is működik. Anyu nekem azt mondta, ők csak törölgették az orrunkat, nem szívták le sehogy.

Hunci :)
Régen a szétfőzött zöldséget szitán nyomták át, szita elött meg a szülő megrágta és a megrágott kaját adta oda a babának. Gondolom Afrikában most is ez van.

12 hetes sztárfotó:
Kép

wish
 
 


Wish! Csodaszép kisbabád van! Nagyon irigy vagyok!!!!! :lol:
Hollandiában még nem találták fel a porszívót?! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi! Nekem Ádámmal ilyen kis béna műanyag összenyomós orrszívóm volt, amit még ma is kehet kapni - a semmire se jó kategória. Egyébként behordtam (Debrecenben laktunk) a klinikára orrszívásra, meg a fül-orr-gégészetre, de ez kb. napi 1 alkalom volt, mert szépen sorban álltam rendelésre - hát gondolod mennyit ért. 3x szúrták fel a fülét szegénykének.

dkata
 
 


wish!

de édes! nagyon jól kivehető. :)
magzatvíz elfolyáashoz: nincs szomszéd aki szükség esetén léphetne? vagy lehet jobb a játszótéren folyik el, mert akkor valamelyik ismerős anyuka vigyáz rá amíg a férjed megérkezik.. :?: A koraszülésen ne kattogj, ha meg a vége felé jársz akkor meg esetleg jó előre nagymamát hívjátok el.

katyerina
 
 


Wish
szép baba, jó hosszú lábakkal :D
Én nagyon remélem, hogy hajnalban indul majd meg a szülés...

Már olyan kíváncsi vagyok, hogy nálatok meg Hajniéknál fiú lesz vagy lány!

Hajni
köszi! és patentos nincs véletlenül? bár még csak ezt az egy oldalt néztem, mindjárt végigfutom....

Orsi eltűnt???

Kép
Kép
emma1976
 
 


tescos body:van 3,5 és 7 db-os csomagban is és csak a nagyobb hiperekben lehet kifogni a 92-est!

Wish,
örülök,hogy jól van a picuri és milyen jó ez a kép róla!

Emma,
alma mehet héjastól is,Márk pár napja csak így eszi meg,Arni továbbra is csak pucolva!

Hajni,
egyátalán nem vagy hülye,hogy aggódsz Olivér miatt!Nekem ez a 3 nap a kórházban maga volt a pokol a gyerekek nélkül,hiába tudtam,hogy otthon Anyuval és Apával jó kezekben vannak,engem senki sem tud számukra pótólni!

Zsuzsi,
hát én sem tudnék orrszívó nélkül élni,és a gyerekek is nagyon hozzászoktak,mert zavarja őket,ha takony van az orrukban!Sajnos sok szülő még mindig nem használja,aztán meg csodálkoznak,ha a gyerek fülére megy és nem gyógyul meg sosem!
Nálunk a bölcsiben használják,de ahová gyakorlatra jártam,ott nem!

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsuzsi, anyukám nézett, hogy mi ez a kütyü, neki ilyen még az én gy.koromban nem volt, én meg nem tudok nélküle meglenni, profi kis gép :lol:
Vendég
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Elolvastam mizujs veletek, egyebet írni most nincs sajnos időm. Sokat gondoltam rátok!

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT SZERETNÉK KÍVÁNNI MINDANNYIÓTOKNAK!!
Talán már nem is emlékeztek rám.... :oops: :? [/b]

Kép
potykamanó
 
 


ejha de kiürült a topic!

Potykamanó!

Mesélj ha van időd!

Képzeljétek Maja ma átmászott a rácsos kiságyból Gajához. :shock: Letettem őket aludni, egy ideig nevetgéltek aztán elhallgattak. Amikor bemetem betakarni őket, Maja Gajánál aludt, az ágya meg feltúrva...
előrehozták csütörtökre a visszérműtétemet. Vagyis lézeresen tüntetik el, de azért beletellik majd egy órába. Ha minden jól megy tavasszal újra hordhatok miniszoknyát! :D

És még valami. Végre elmondhatom. :D T. megpályázott egy kanadai ösztöndíjat és nyert. Ha minden jól megy akkor szeptembertől fél évig Kanadában fogunk élni. :D

katyerina
 
 


Potykamanó :P
nekem ismerősen hangzik a neved! Szia és viszont BÚÉK! Helyes a nagyfiú! :D

KépKép
lili73
 
 


Katyerina,
ez ám a nagy hír! De jó nektek! Azért jó macerás lesz a költözés. Előtte megy T. terepet felmérni, lakást választani vagy hogy lesz?

De édesek lehettek a lányok egy ágyban :P !

KépKép
lili73
 
 


Potykamanó!
De jó hogy Téged is látni! BUÉK Nektek is! Irhatnál kicsit...
Katyerina!
Gartulálok az ösztöndijhoz! Jól teszed hogy a pároddal mész! Ki tudja mi lesz belőle, még hosszabbitás is lehetséges.
Wish!
Gyönyörü kisbabád van! Jól teszed hogy egyágyast kérsz, nekünk is olyan jó volt, bármikor be tudtak bujni Emesével, ugyebár tilos egyébként szobában látogatni... A Tétényiben legalábbis.
Hajni!
Gyakorolnotok kellene 1 kicsit, hiszen krach beüthet bármikor... és akkor mit csinálsz hirtelen.

Mi ovisok vagyunk, Emese 2. hete délelőtt jár. Egyelőre nagyon szereti, teljesen kivirult, ha lehetett még fokozni. Aztán egész délután meséli az élményeket. Luku a délelőttöt békés és csöndes tevékenységben tölti, autózik és berreg hozzá, amit Emese mellett nem lehetett megtenni, mert mindig babázni kell ugye. Délután pedig elválaszthatatlanok. Luku fokozottan utánozza Emesét, mintha nem is 19 hónapos lenne... Ugy érzem, jól döntöttem hogy elindultunk az ovival, mindkét gyereknek jót tesz. Egyébként azt hittem, mostmár aztán sokkal több időm lesz, de ez nem igy van, mert Lukuval sokkal ráérősebben végzem ugyanazokat a dolgokat, amit előtte a kettővel, ugyhogy pl. a pelenkázással még több idő megy el...a puszik miatt :D De 1xre csak egyet kell öltöztetni, és ez azért hatalmas előny ennyi hacukával!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina,
még jó,hogy átmászott és nem kimászott!Enyémek még nem másztak ki az ágyból,de előre félek,hogy mi lesz tavasszal,mert lassan ki kéne cserélni a kiságyukat.Nagy lesz a mászkálás,at tuti!
Kanada szuper lesz! :lol:

Melcsi,
Emese ovibajárásán meglepődtem!Hogyhogy így döntöttél?
Örülök,hogy tettszik neki az ovi!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lili!

Itthonról intézünk mindent. Egyenlőre megy a kapcsolatfelvétel, de nem teljesen ismeretlenbe megyünk, mert T. már ismeri a profot, meg még egy munkatársát . Remélhetőleg segítenek. Az ösztöndíjat is úgy adta be, hogy jelezte a prof felé, hogy ő családostul megy. kb itt tartunk, aztán hirtelen itt lesz az indulás ideje.

Melcsi!

én is meglepődtem, hogy Emese már óvodás. :D

katyerina
 
 


Megelődtetek? Én is... A barátnőm óvónéni, ő szólt, hogy van hely, iratkozzunk be. Hirtelen megtettem, ez még októberben volt, aztán meg is bántam. Érv mellette: Korához képest agyilag fejlettebb (Óvónő véleménye is), verbálisan veri a mezőnyt. Szüksége van elmélyülten csinálni dolgokat (épitő, gyurma, stb), amit Luku mellett nem igazán sikerül kivitelezni. Kellenek keretek, komolyabb szabályok. Érv ellene: ezt a kettőst nagyon féltem elszakitani, akár csak pár órára is. Tapasztalatok: mindkettőnek nagyon jót tett eddig. Emese ha lehet még jobban kivirult, boldogan megy, de boldogan jön is haza. Luku a délelőttöt csendben, férfias játékkal tölti, pl. autózik végre, amire kevés lehetősége volt Emese mellett. Délután pedig együtt vannak, mindent együtt csinálnak, láthatóan élvezik egymás társaságát. Én el sem tudtam képzelni, mi lesz velünk Emese nélkül délelőtt, de ez valójában csak 3 óra, mert kb 1/4 9-re érek haza reggel, ha én viszem, és Lukuval 11 után már készülődünk értemenni. Közötte levő idő még gyorsabban telik mióta ketten vagyunk. A találkozások leirhatatlanul bensőségesek, egyik nap azt mondta Emese: "örömmel vártalak!", mármint Lukunak mondta.
Szóval mindent egybevetve, hirtelen jött ötlet volt, de ugy tünik jókor jött. Én még elbabáztam volna Vele, de Neki már kellett, és Lukunak meg az kellett, hogy legyen időm csak Rá. Most látom, hogy ez hiányzott Neki,Ő még sosem volt háboritatlanul csak velem. Na ez a kistestvérek sorsa persze, de igy kaptunk egy lehetőséget hogy egy darabig teljesen a figyelmem központjában lehessen. Most persze Emesét kell kárpótolnom kicsit, de Luku délutáni alvása meg erre van kihasználva, ezért most egész nap, reggel 7-től este 8-ig szinte kizárólag babázok valakivel. Házimunka közben, gyorsan-gyorsan...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina,
Gratula T-nek! Biztos nagyon jó lesz ott Nektek!!!
Megvolt a műtét?

Emma,
Nextnek csak borítéknyak van, de gondolom, már észrevetted.
de sztem jók nagyon, nem nyúlnak ki egyáltalán!

Zsuzsi,
Mi meg nem kaptuk meg a prevenart, mert elfogyott az oltóanyag, így Bazsi megúszta. Ő a váróban nagyon elemében volt, de ahogy bementünk a doki bácsihoz ordított és pápázott egyfolytában szegénykém. :(

Wish,
Tök jó, hogy újra van Margit! Meg egy kicsit röhejes is, hogy kiskapuval már működik a dolog. :?
Sztem is jó ötlet a privát szoba, biztos én is azt kérnék, mert a klinikán se lehet látogatókat fogadni a közös szobákban.

Melcsi,
Emese nem is alszik délután? Nem semmi, hogy ilyen gyorsan ovis nagylány lett!

Kép
bandika
 
 


Bandika!
Sajnos már 2 és 1/2 éves kora óta nem alszik, elvétve, olykor-olykor ha eltéveszti... Azt hittem, majd az ovi változtat ezen, de eddig nem. Kicsit hajlandó lepihenni a nappaliban a kanapéra, de ez kb negyed óra, és addig is folyamatosan beszél. :shock: Nem zavarja, hogy közben Luku alszik, nem akar Vele menni, ugy látszik, Ő ilyen. Cserébe este 8-kor csend van! Ha néha alszik, még 10-kor is karattyol nekünk.

Lehet hogy bejött hozzánk a hányós virus, Máté benne volt és estére Luku is hányt :cry: Vajon Emese mikor kerül sorra?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, sajnálom a hányást, remélem kigyógyultok hamar! Nagyon rossz lehet!

Emma, Bandika, van patentos nyakú Next body, én az előző szériából azt vettem, hármas csomagban volt. De a Nextnek tényleg jó a borítéknyakúja s, egyáltalán nem nyúlnak ki. A patentost meg nézegetni kell, mert szokott lenni.

dkata
 
 


Melcsi
szerintem nagyon jól alakul minden! és nagyon megható, hogy így fogadja Emese Lukut. Én mondjuk abszolút ovoda (sőt 2 éves kortól bölcsöde)-párti vagyok, szóval engem nem kell meggyőzni, hogy ez jó a gyereknek :) Főleg így, hogy csak délelőtt pár órát van ott

Kata, Bandika
Akkor vadászom a patentosat, írjatok lsz. ha láttok!

Nekünk elég nyomi hetünk volt, Z köhögése miatt nem mentünk sehova, tök bezártság, amit én sem, ő sem viseltünk túl jól. De úgy néz ki helyrejött, nagyon remélem, hogy holnap le tudunk menni Zircre, ahol egy nagy csapattal hétvégézünk. Nagyon kell a lelkemnek egy jó kis társaság!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Én azt hiszem nem adtam volna oviba még, ha egyedül van, de mindkettő érdekét próbáltam szem előtt tartani. Máté is majdnem 4 éves volt, mikor elindult, és Emesénél is ezt terveztem, de talán jó hogy igy alakult.
Zirc- de jó is Nektek! Talán még hó is akad!

Elég jól viseli Luku, reggel óta nem hányt, de 2x volt már hasmenés. Igaz, azonnal elkezdtem kezelni. Az éjszaka elég pocsék volt, óránként jött egy-egy köpésnyi valami. 1/2 5 után teljes csönd lett, erre Emese megjelent fél 7-kor az ágyunkban. Luku nem eszik, de nem is erőltetem. Csak Emese el ne kapja.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!


:( . Fránya vírus! Emese nem beteg? Pedig ő az ovis. :D
A hozzáállásod a gyerekekhez, nekem mindig is tetszett. :wink: ezt az ovis dolgot is tök jól kezeled és nincs is probléma vele. :)


Emma!

Jó hétvégét Zircen!

Bandika!

Túl vagyok rajta. Nem volt vészes, az érzéstelenítő injekciók fájtak inkább. Kb 1 óra alatt volt kész. Mindkét lábamon megcsinálták. Tegnap sajgott kicsit, ma már inkább csak szúrkál a helye. Holnap levehetem a kötést, csütörtökön kontroll, aztán párhét múlva remélem nyoma sem lesz.


Szeretnék segítséget kérni babakocsiban. A sógornőmnek kislánya lesz és érdekelne, újszülött kortól szerintetek melyik kocsit érdemes. köszi.

Ja és képzeljétek Maja megint kimászott az ágyból. Ma egyszer Gajához, egyszer meg ki is esett. Szóval rácsot kiszedtük, de így meg nem tudom őket lenyomni aludni. Felváltva rohangálnak, vagy befekszenek az ágyunkba.
:twisted: :twisted:
Ha meg beteszem őket a kiságyukba félperc múlva kint is vannak.... :shock: :twisted:

katyerina
 
 


katyerina,
ez kórházi műtét volt, ugye? nem lézeres
Nagyon durván nézett ki? Mert nekem csak ilyen seprűvénás elszíneződéses van néhány helyen, de sztem már nekem is meg kéne csináltatni.

Képzeljétek, a fiam olyan hisztis, hogy tisztára kiborító. Egész nap rajtam lóg és ordít, ha nem kapja meg, amit a fejébe vett. Pl. a kesztyűjét fel kell húzni, ha szól. aztán leveszi és egy perc múlva megint ordít, hogy vegyük föl. De néha nem is tudni konkrétan mi baja, csak elkezdi a nyügit és nem hagyja abba. Már tisztára kivagyunk a nyűgösködésétől. Nemtom micsi. Vígasztaljam vagy figyelmen kívül hagyjam? Úgy veszem észre, egyre erőszakosabb lesz csak.

Más. Egy kérdés:
Ti is megszárítjátok minden nap hajszárítóval a fürdés után a gyerekek haját? Mert nálunk mindig összevizezik. Muszáj vagyok. Csak nemtom, jó-e.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
nem hiszem, h probléma lenne a hajszárítás. miért gondolod?

Hisztis dolgot nem tudom, bizti nem nagyon tudsz mit csinálni, csak kivárni, míg elmúlik ez a korszak. addig én valami arany középutat választanék, nem hagynám figyelmen kívül, de nem is hagynám szó nélkül, folyamatosan beszélnék a fejével, de inkább higgadtan, mint ingerülten. aztán meglátjuk, hogy is lesz ez majd nálunk.

Melcsi,
jobbulást Lukunak!

Katyerina,
neked is gyors gyógyulást lábtéren!

KépKép
lili73
 
 


Pompi

nálam az bejött hiszti ellen, hogy berakom a kiságyába, akkor még jobban rázendít, de csak 1-2 percig. Ott aztán megnyugszik, el kezd játszani valamivel. ma délelőtt pl. muszáj volt lemennem a postaládához, be raktam a kiságyba, sírt. Mire felértem (kb. 2 perc), elaludt :shock:

Katyerina

a babakocsi attól függ, hogy mennyi pénzt szánnak rá. én pl. merev mózes párti vagyok, 6 hónapig tudtk benne Olivért tologatni.
nektek hogy tudnak kimászni a lányok az ágyból? Nem lehet annyira alacsonyra állítani? Olivér akkor se tudna kimászni, ha 1 fejjel magasabb lenne.

Kép
zsuzsi73
 
 


[quote="pompomlány"] írta:pompomlányVígasztaljam vagy figyelmen kívül hagyjam? Úgy veszem észre, egyre erőszakosabb lesz csak.

Más. Egy kérdés:
Ti is megszárítjátok minden nap hajszárítóval a fürdés után a gyerekek haját? Mert nálunk mindig összevizezik. Muszáj vagyok. Csak nemtom, jó-e.

Az, hogy az ignorálás v. a vígasztalás vagy bármi más válik-e be, ki kell tapasztalni, ez abszolút gyerekfüggő, semmi szabály nincs rá.

én nem szárítok, csak rendes hajmosás után. de szerintem abszolút nem gond a szárítás, nem tudom, mi kárt tudnál okozni vele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!

Lézeres eljárással csinálták, plusz injekciók. Bár megmondom őszintén én a lézeresről először azt gondoltam, hogy kb mint az uh-os fej, olyan végig húzzák a lábamon és kész. Itt egy vastag tűvel beleszúrtak az érbe és azon keresztül vezették be a lézeres optikai szálat. Előtte körbeböködtek érzéstelenítővel. Nekem a bal lábamon a térdhajlatomban volt elég kacskaringós hálózatos visszér, néha be is csomósodott, meg a vádlimon volt egy kb 4 cm-is szakaszon ilyen vastag. A többi vékonyka kékcsík, itt-ott elszórva, ezeket injekciózták.
Érdemes megnézetni a tieidet, mert még elég lehet rá az injekció, meg minél tovább halogatod annál rosszabb lesz és több jön elő.
Sajna nekem hajlamom van rá.

hiszti:

Nálunk Gajának vannak most ilyen akaratos dolgai. Őt van úgy hogy ott hagyom egyedül dühöngeni és Majával elkezdünk játszani. Egy idő után ő is jön. Maját meg néha babusgatni kell, néha meg hagyni őt is hisztizni és utánna jön oda babusgatásért.

Hajszárítás:

Inkább csak hajmosás után szárítok. A nagy locspocs után csak megtörlöm a hajukat törölközővel, de nálunk kb 26 fok van, lefekvés előtt. Ha leöntik egymást akkor szárítok. A hajszárító, forró levegő egyébként károsítja a hajat, de még mindig jobb, mint hogy megfázzon a fejbőre. Én nagyon alacsony hőfokon és messziről szárítom nekik. Egyébként meg nem is szeretik, ha szárítom.

Zsuzsi!

hát úgy néz ki közben eldől, hogy milyet vesznek. mózeskosaras, de cserélhető a vázon, később ültethetős és rá lehet pattintani az autós ülést is a vázra.

kimászás.

Maja felhúzza magát a korláton, felteszi a féllábát, felhasal és átbillen.
Ez addig nem is gond amíg Gajához esik, de mikor a földre esik az már húzós. lejjebb már nem tudom rakni. most jön a tapasztalás, hogy lehet őket akkor lerakni aludni?

katyerina
 
 


Lányok,
és ti milyen gyakran mostok hajat a gyerekeknek?

KépKép
lili73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?