Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek ma voltaunk dokinál.

Minden rendben van, 350g , cumizta az ujját, rúgdosta azt az izét amivel nézte a doki.
Engedélyezték a házas életet.
Tiszta boldog vagyok.

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Inci, örülök, hogy minden oké!

Nálunk hiába engedélyezik a házaséletet, lassan közeledik az idő, amikor már semennyit sem leszünk együtt, most se sokat! :-( A férjem egyszerűen képtelen rá, végig az jár a fejében, hogy árt a babának. Ráadásul egy-két haverja, többek között a volt főnököm is ugyanezt mondja.

Bocs a témáért, remélem ez nem tabu, de van másnak is így a férje? Gyöngynél kb a 30. héttől semmi nem volt.
Vendég
 


Ezt ma olvastam az üzenőfalon az iwiwen!Nekem nagyon tetszett!!!!!Szép emlékeket idézett fel!

Az 1990 előtt születettek:
Azaz MI... Kész csoda, hogy életben maradtunk!
Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom.
A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.
Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil.
Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.
Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.
Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy Mc'Donaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval.
Gondoljunk a zsíros kenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk.
A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "Bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz.
Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült.
A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi. Hősök? Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak..."

annus11
 
 

 
 

Farkas

Én nagyon örülök, hogy végre együtt lehetünk apával. Eddig max. csak nézhettük egymást. Marcinál is végig koplalttam. Itt legalább nem kell csak óvatoskodni.
Szerencsére nálunk nincs apa szemszögéből ilyen, hogy no sex, mert akkor baja lesz a babónak.

Kép
Kép
incike
 
 


Annus

Beírod, hogy Bence lesz a kispasi ? Legalább is most így állunk, ha változna szólok.
Köszönöm :Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Az én férjem nem izgul, hogy árt a babának, bár most az ikreknél óvatosabb. A sógorom viszont 9 hónapig nem nyúlt a feleségéhez nehogy a babának ártson, pedig köztudott, hogy nem árt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok,

Ma egész nap nagyon szarul ment a net.Hol tudtam olvasni néha keveset aztán megint nem volt szóval remélem mostmár helyre jött.

Az alvással kapcsolatban,mi nálunk is az éjjeleket át aludta egyből kajáltatni sokszor én keltettem fel már, aztán később jó éjt puszi és aludt is, ha ez a baba is fele ilyen jó alvó lenne semmi probléma nem lenne.
De aztán másfél évesen korházban voltunk 2 hetet és akkor nagyon kis bújós lett...eleinte ott aludtam melette mig el nem aludt, aztán meg lassan lassan én is be vetettem sok mindent a suttogóbol hagytam 3-4 perceket sirni és napról napra visza szokott.Ő kis ágyban 1 éves kora óta nem alszik állandóan kimászott belőle.

Nálunk apa sincs az ellen hogy, ne legyünk együtt. :oops:

Annus, annyira jó amit irtál és mennyire igaz.

Szofi nagyon szép volt a sminked és a pocid is kerekedik szépen... :D

Nekem egy hét alatt akkorát nőt a pocim hogy csak lesem.

Inci, örülok hogy, minden ok veletek! :D

Szép estét nektek.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Böbi, Pumukli: dehogy veszem okoskodásnak, én is kíváncsi vagyok, hogy kinél hogy ment.

Amúgy nyilván a szopiról való leszoktatás is törés, ha az ember egyik napról a másikra csinálja. Én Tücit úgy választottam el, hogy kb. 2 hónapig tartott. Minden nap egy picivel kevesebb idő volt, mikor bármikor szopizhatott.

Böbi: Tücivel úgy volt, hogy a végén - utolsó harmadban kb. - nem szexeltünk, mert nekem kellemetlen volt utána. Nem közben, hanem utána. Már éreztem most is, csak kevésbé erősen. Hétfőn jön haza az uram, majd beszámolok, most hogy van. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Még annyit akartam irni hogy én is el rontottam ott az egészet hogy, szopival altattam el és ezért nehéz volt leszoktatni a ciciről, g az egyedül el alvásra, na ezt most máshogy szeretném majd meg oldani.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok!

Annus!! Én sem érzem mindig olyan erősen a rúgásokat, mindig mások. Például ma egész nap rohangáltam ide-oda, meg takarítgattam. Ez alatt nem éreztem nagyon. De amint most leültem a géphez, máris mocorgott.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Kép
ez tetszik.

Kép
Kép
incike
 
 


Kép
Ikreseim ezt csak a ti kedvetekért.

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Ráálltam a mérlegre és +3 kg-t mutatott, akkor még 10 jöhet. :oops:

Kép
Kép
incike
 
 


Incike,
gratula a kis pöcsöshöz :D ha kisfiú lett volna, nálunk is Bence lett volna :)

A szex terén nálunk ember mindig csak röhög, meg szóbahozza, h szegény gyerek mit gondolhat, hogy egyszercsak megjelenik egy kuki. Hát mondom, abból a kisasszony nem sokat észlel :roll:

Annus, Susycat
ált. én sem érzem erősen a babát napközben meg mikor elfoglalom magam. Inkább esténként, meg ha lepihenek!

emese1979
 
 


Alvás

Erről én sokat tudok írni. :) Én sem vagyok híve a drasztikus módszereknek, ez meg is látszik Aporon. Amikor már nem kellett 3 óránként szoptatni akkor egyszer ébredt hajnalban, szopott sé aludt egész éjjel az ágyában. Aztán 3 hónapos korától egészen egy éves koráig minimum 5-ször kelt éjjelente és mindig szopott. Akkor rontottam el, mert nem volt energiám állandóan kiszállni az ágyból, kivenni őt, szoptatni majd visszatenni, így együtt aludtunk. Aztán 1 éves korától átalussza az éjszakákat, viszont a saját ágyában nem marad meg. HA beleteszem, akkor fél óra múlva felkel és sír. Ha a nagyágyon marad, akkor reggelig alszik. Képtelen vagyok sírni hagyni. Amióta megszületett, ha sír azonnal vigasztalást nyer, ezzel nem rontottam semmit, sőt.. Viszont ez az alvás. Ha megszületnek az ikrek nem tudom mi lesz. Gondolkodtam azon, hogy veszünk neki egy gyerekheverőt leesésgátlóval. Van valakinek ilyen?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok Csajok!

Nálunk megkezdődtek a dolgos hétköznapok,úgy hogy ritkábban tudok jönni.De ekkor viszont regényt írok,bocs! :oops:
Ismét csak olyan sokat írtatok,hogy nem sikerül mindenhez,inkább csak próbálok hozzászólni... :D

Gyomorsav: Nálam hányás nem volt,de ez szinte az elejétől...>>Rennie(ha jól írom le).Mostanábn azzal alszom el,és ébredek. :(

Kilók: Mivel nem volt hányás,így nem is fogytam az elején,most tartok +5 kg-nál(60-61),remélem nem jön sok rohamosan!!!!
Azt eszem és annyit ami jól esik,de mostanában inkább kevesebbet,és könnyebbet a sav miatt.


Esküvő:Nekünk 2008. aug.23-án volt(képek: iwiw,Fábri Hajnalka),és hát Hanna ugye picivel előtte fogant. :oops: :lol: Tehát már volt velünk Egyiptomban nászúton,és ugye az esküvőn is... :lol: :lol: Ezt hogyan fogom neki elmagyarázni?! :oops: :lol:

Babuci alvás: Kaptunk egy tippet,hogy jobb ha van egy kényelmes fotel(relax szék),amiben szoptatok,hogy ne az ágyunkban,mert én is és a gyerek is ott fogunk elaludni,és így már be is szokik közénk.
Az időbeosztást először gondolom Ő fogja beosztani,evés szerint.
Én nagyon szeretnék minél tovább szoptatni.Nem szeretném elkapatni,de sírni sem hagynám.Nem tudom még,majd kialakul...

Annus! Ha nem alszanak,majd jövök,és itt sírunk együtt,a gyerekek meg a kiságyban... :lol: :lol:

Szofi!Nagyon csini volt a sminked,és szép kismama vagy!!!!Édi a pocid!!! :)

Nagyon gyönyörűek a babócák-tesók és a kismamák a képeken!!!

Betegesedőknek jobbulást kívánok.Torokfájásra én Homeogene-9-et szedtem.2 nap alatt elmúlt.

Incike!Marcell-nek BOLDOG NÉVNAPOT,ha ma tartottátok! :D
Bencéhez Gratula!Nem egyértelmű amit mutatott? :lol:

Nekem ma Hanna olyan volt,mintha mindenbe bele akarna szólni.Épp meséltem az apukájának,hogy ha ettem-ittam beszélgettem,bármit tettem,mozdult-rúgott ütött eggyet.Nem is értem hogyan alszik 20 órát naponta.Nevettem is,hogy egyet helyezkedik és alszik tovább?! :lol: Most is tudja,hogy Róla van szó... :D Azt hiszem 'Beszédes Hanna' lesz a vicces neve a családban(csak szabadon utánam :lol: )

Szép álmokat Nektek!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!

Böbi tényleg jó lenne találkozni.Majd megírom mettől meddig leszünk ott.Onnan viszont nem tok netezni,mert csak tavasszal kötteti be,mivel akkor költöznek vissza véglegesen.Lehet szerdán megyünk,annál hamarabb nem.Addig még megtudjuk beszélni!

Incike gratula Bencéhez!

Panndi neked pedig a kilókhoz!!!!!!!!!!!

Jó kis témát hoztatok fel.Lehet bolondnak néztek,de nálunk én vagyok az,aki fél.Férjem az csinosnak tart,meg szerinte sexi vok,tehát ilyen téren nincs probléma.A bibi velem van,tartok attól hogy valami baja lesz a kicsinek.Koraszülés,ilyenek.Meg még olyan 17 hetesen "próbálkoztunk".Jó volt meg minden,csak utána volt egy kis barna folyásom.Kb.a méhszájsebem vérzett.
Grétivel nem volt így,de most valahogy nem megy.Szerintetek???
Férjem türelmes,megértő.
Bocs,ha sok voltam.
Jó éjt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Incike

Örülök, hogy minden rendben van, és szép a kép és a szöveg.

Emese
Mi lesz a neve a babának? Lemaradtam róla. A Bencét szeretem én is. Még nincs fiúnevünk. Ugye írtam, ha az egyik lány, akkor Emese Bíborka lesz. :)

Szoptatásról való leszoktatás
Apornak nem okozott gondot, mert ő hagyta abba egyik napról a másikra, valószínű nem ízlett neki. Szerencse, mert nem tudom mit csináltam volna. Egyébként nem hittem, hogy állapotos leszek ennyi szoptatás mellett. Azt mondják, ha valaki sokszor szoptat, akkor ritkább. Én nappal 5-ször és éjjel is ötször szoptattam.
Szoptatás
Az igény szerinti szoptatás híve vagyok, mindig adtam Apornak, ha éreztem szüksége van rá. Sokszor vigasz volt, nem táplálék. Szerettem szoptatni. Nem tudom az ikrekkel hogyan lesz, mert Aporra is akarok időt szánni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika,mi jövőhónapban akarunk olyan heverőt venni Grétinek.
Még kiságyban alszik,de ki van szedve pár rács régóta,így szabadon közlekedik.

Azt el is felejtettem írni,hogy jövőhéten elkezdem kiválogatni Grétike pici ruhácskáit.Már alig várom.Majd apránként mosom,vasalom őket.
Gréti mellett nem egy nap lesz mindet rendbe rakni.Meg ugye szárítani is kell valahol.Így lassan haladok majd.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Pumukli

A Suttogó nem mindenkinél válik be. Én még nem olvastam, de most el fogom olvasni, mert kíváncsi lettem, bár én szeretek a gyerekemhez igazodni, és nem idomítani. :) Meglátjuk. Apor 9 és 10 között alszik el és 8 körül kel.

Dóri
Szerencsétek van Samuval. Egyébként hogyan sikerült a fogápolásra rászoktatni? Apor szorosan összezárja a száját, ha közelítek a fogkefével. Ha pedig a kezébe adom, akkor pedig csak akkor rágja, ha nincs rajta fogkrém. Vettem neki a Gabi málna fogkrémjét, az sem kell neki.

Hean
Mekkora a gyermeked?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita

Én kicsit félek, hogy korai nekünk, de ha egyszer a rácsos ágyban nem hajlandó megmaradni.
Nekem alig vannak 56-os ruháim, mert Apor 4100 volt és 57 cm, rögtön a 62-es ruhákkal kezdtem. Most viszont nem hiszem, hogy hatalmas babák lesznek. Szeretném, ha 2 és fél kiló felett legyenek, de majd meglátjuk. A barátnőm ikreket szült a 37. héten, 2800 és 3000 grammal. Óriási hasa volt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika,
Csenge lesz, magyar nevet szerettünk volna, ez volt szabad még lánynevek közül. Fiúnál nem nagyon tudtunkmegegyezni, nekem a Hunor jön be nagyon (meg Vajk,Koppány), apjuknak Attila... Úgyhogy lett volna Bence :)
Hát hallod, bnőd szép kis ikreket szült!! Azt hallottam, hogy ikreknál átlag 2200 gr-al születnek a kicsik.

Na megyek, megpróbálok aludni, mert délután óta iszonyatosan fáj a jobb karom, már a fejem is belefájdult. A férjem megnyomkodta, akkor jobb volt, de megint fáj. Bekentem most valami trutyival, algopyrint nem akarok csak végszükség esetén bevenni, azt sem tudom, lehet-e egyáltalán. :(

emese1979
 
 


Anika nem előírás,hogy az ikrek picik.Sőgornőmnek is elég nagy súllyal születtek a babái.Nekem csak Gréti volt a pocakba és 1.95 lett a vége.
Most én is azt szeretném,ha Hanna 2300 felett lenne,mert akkor hazaengednek időben,nem pedig 21 nap után.
Nekünk nagyon sok a pici ruha,hiszen Gréti épp akkor kezdett belenőni az 56 os rucikba,mikor hazaengedtek.

Mostmár tényleg pihenek,mert Hanna nagyon aktív.Lehet már feküdne.

Szerintem Apornak tetszeni fog az ágy!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!!!

Hűűűű! Már régen felszerettem volna nektek ezt a témát hozni mert nekem is vannak aggályaim! Csak nem tudtam illik e ilyen témát felhozni! :D

Én nagyon kívánom a szeretkezést és párom is de utána idegesít hogy nehogy beinduljon a szülés és minden feszítéstől,szúrástól, hasítástól megijedek! De hál Istennek mostanába már nem szokott ilyen lenni (hozzá szokott a baba :D) de azért bennem is bennem van a para! Az elején nekem is nagyon kényelmetlen rossz volt de nekem is csak utána, féltem is jobban mivel kisebb terhes voltam és nagyobb a vetélés esélye! Mi nem csökkentettük sem a mennyiséget sem a tempót van amikor többet kívánok van amikor kevesebbet de mindig csak annyit amennyit a baba enged és amennyi nekem is kényelmes!!! Már most ő az Úr a háznál vagy Úrnő :D

Az a kérdésem lenne hozzátok hogy szerintetek meddig lehet szeretkezni????? Hanyadik hétig nem veszélyes és szerintetek csökkenteni kéne a tempót és az aktusok mennyiségét????

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Tinu! Hean! Lányaink, mint 3 tojás!!! Amina is későn fekszik, köztünk alszik amióta ideköltöztünk, és ebéd előtt alszik! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Anita: Neked hanyadik hétre született Gréti? Nekem Domika a 34.hétre született 1880 G-al és 47 centivel nekem azt mondták szép súlya volt!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Na de megyek nekem is PocakManó már jelez! Mondom hogy már ő az Úr/Úrnő! :D Már ő dirigál :D Na jóéjjt nektek! Sziasztok!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok!

A szexszel kapcsolatban: én vagyok/voltam félősebb az elején, mert akkor picit veszélyesebbnek érzem. Mi végig együtt voltunk, mikor Samut vártuk, nem indult be tőle semmi... :) Doktorunk bátorítja az együttléteket. Azt mondja, hogy szól, ha nem szabad... :)

Fog: játék lett a fogmosás... Nagy nevetve kitátjuk a szájat, anya vagy apa lemossa a kibújt fogacskákat, és aztán jutalomból, hogy ügyesen tátotta a száját, rágcsálhatja a fogkefét... :)

Most nagyon álmosak vagyunk már, lassan lefekszünk... :) Jó éjszakát!
Vendég
 


Heverő témához: Amina 2 éves szülinapjára kapott gyerek heverőt leesésgátlóval. Azt gondoltuk, hogy az új ágy majd annyira megtetszik neki, hogy ott fog aludni. Hát másfél-két hétig ez így is volt, aztán egyik napról a másikra elkezdett keservesen sírni ha közelítettünk az ágy felé. Azóta ismét velünk alszik. Fogalmam sincs mi lesz ha a kicsi megszületik.
Azt sem tudom, hogy teljesen új szobában lakjon Kistesó, vagy tegyük Amina szobájába, és hátha ő is visszaszokik, ha őrizheti éjszakánként tesó álmát. Viszont akkor ha a kicsi sír, ő is felébred.
Van valakinek valami okos ötlete?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Olvastalak titeket,amíg tudtam.Láttam az altatás volt a téma.ahhoz sajnos nem tudok hozzászólni. De valaki írta,hogy a második babák nyugodtabbak.Szerintem ez így ebben a formában nem igaz.Szerintem ez is egyén függő. Férjem példáját hozva anyósom azt mondta, ha a férjem öccse lett volna az első gyerek,bizony nem vállaltak volna másodikat. Dani nagyon rendes,csendes,nem sírós,aranyos baba volt, az öccse egy igazi kis hisztigép. Ráadásul(bár én egyetlen baba voltam,de így első is :lol: ) én is nagyon jó nyugodt baba voltam. Anyu szerint volt egy sírós korszakom,ami egy hétig tartott.Sírtam volna állandóan, anyu viszont következetesen nem vett fel,és nem is engedte senkinek.És el is múlt egy hét alatt,mert rájöttem,hogy a bőgés nem vezet célra. Így én úgy tervezem(bármilyen kegyetlenül hangzik is), hogy minden sírásnál nem fogom kapkodni. Azt mondta anya,hogy ha baja van és azért sír,azt úgyis észreveszem, és akkor meg tudok segíteni. De a hisztinek ne engedjek. Háááát....Az biztos, hogy igyekezni fogok, aztán majd meglátjuk. :)
Tegnap voltam cukorterhelésen. Nálunk cukros lötyi volt.Abszolút nem kellemetlen, iható.Nem lehetett se citromot semmit amúgy beletenni. A hölgy elmondta,hogy náluk az az eljárás,hogy leveszik az éhgyomrit, azt ott helyben meg is nézte(nekem 4,8 lett),és akinek az alacsony tartományba esik,az cukros lötyit kap, akinek a magasba,az meg tejet meg kiflit. Az eredményem meg majd a szerdai terhesgondozáson megtudom.Addig meg biztos,ami biztos alapon zabálom a mákostésztát.Ki tudja,ha letiltanak róla,legalább az emléke megmarad erre a három és fél hónapra. :lol:
Na megyek dolgozni, mert bár nem lenne munkanap,mi zárunk,így meló van ezerrel.Szép napot mindenkinek!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Picihencso:Nekem Gréti a 36 héten született,1950gr-al és 45 cm-el.Ő előtte 1 héttel az uh szerint nehezebb volt,de lefogyott,nem tudott fejlődni a lepény miatt.
Greny:Sajna semmi ötletem.Nekünk egy szobás a lakás+a nappali.De ugye minden egy szobában alszunk,így ha Hanna ébred,akkor gondolom míg Gréti nem szokja meg ő is fog.Bár őt nem zavarja a tv,meg semmi ilyen.Bízom benne hogy előbb -utóbb kialakul a rend.

Megyek,reggelizünk.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita! Hirtelen úgy felkaptam a fejem. Egy szoba plusz nappali???ÉS ott laktok majd négyen??? Félre ne érts!!!!Nem rosszból csodálkozom, csak úgy általában. Nem zavarjátok egymást?Úgy értem,ha veletek alszik a nagylány és a baba,ők nem zavarják-e az alvásban az apjukat,és a kicsi a nagyot??Mindjárt mondom a dilemmám okát: Mi is két gyerkőcöt szeretnénk, de mi másfél szobában lakunk.Nálunk az étkező+nappali+háló az egyik szoba, a gyerek a másik.De hát picike mindkettő. És a babát a kisszobába teszem majd,hogy az apja tudjon aludni,és pihenni,hisz neki dolgoznia kell. És a kisszobába meg két kicsi gyereket nem mernék betenni, nehogy a baba ébredésével a nagy se tudjon aludni. És ez egy hatalmas dilemma,mert akkor költözni kellene,és az meg nagyon sokba kerül ugye. Mert mikor már alszik a kisebb is,el tudom képzelni,hogy elvannak ketten a kisszobában, de addig???? Érdekelne nálatok hogy van,hogy oldottátok meg. Remélem így érted, hogy nem rosszalló csodálkozás volt,hanem tapasztalat váró. :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja,és most komolyan fellelkesítettél. Mert nagyon két gyerek volt a vágyam,és kb két év korkülönbséggel,de a lakás kérdés,és hogy pici koruktól legyen külön szobájuk nagy gátló tényező volt, hisz ki tudja,mikor lesz rá lehetőségünk,hogy lecseréljük a lakást egy nagyobbra. Ezt meg (értsd szó szerint) tökéletesre felújítottuk és egyszerűen gyönyörű. Persze sokszor már most sem férünk el, de az inkább csak karácsony körül van,ha nyitva van a nagyasztal és mondjuk még a ruhák is száradnak. Viszont akkor sokkal több időnk lenne a lakáscserére,mert amíg kicsik, elférnek a kisszobában.És olyan 5-6 éves korukig,pedig még 5-6 évünk van!!!!!De nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatodra,mert akkor egy év múlva ilyenkor már gondolkodhatnánk a kistesón. :P :P :P Jajj,alig várom a válaszod már most is!!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle.Nálunk a nappali is kicsi,így ott semmiképp nem fér el semmi.
Gréti nagyon jó baba volt picinek is,így nem zavarta soha az apját.
Most ha Hanna meglesz,a kicsik ágyát nem rakom egymáshoz közel.Meg megpróbálom úgy berendezni a szobát,hogy ha egy kis lámpát kapcsolok a szopihoz,az ne terítse be Grétike kuckóját,csak épp ott azt a részt,ahol szopizunk.Őszintén,nyáron,ha nem költözünk,akkor toldunk egy szobát a házhoz,ami a miénkből nyílik majd.De tudod ha már meglenne a szoba,én még akkor sem tenném külön Grétit.Majd 4 évesen.Rengetegszer kitakarózik,így hogy velünk van észre sem veszi ha takarjuk be.
Ami kicsit rossz,ebben hogy egy szobánk van,az az hogy már annyi a holmin hogy nem fér.Gondolok itt olynaokra,hogy babakonyha,kisasztal Grétinek,játék tárolók.Rengeteg játéka van,nagyon sok helyet foglalnak.Így ha kész a szoba,a sok kacat átmehet oda.Viszont amúgy elég nagy a szoba,két kisebb szobát kitesz.5mx5-vagy 6m-res.
Én jobb szeretem,ha velem van míg kicsi.Így nyugodtabb vagyok,de az apja is.Annyi rosszat lehet már hallani.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

Szép napot!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szerintem nyugodtan teheted őket egy szobába,megszokják.
Én hugommal kb 6 éves koromig vagy még tovább anyuék aludtunk mindketten.Pedig volt több szoba,de így volt jó mindenkinek.
Aztán én mentem külön,mivel én már nagy voltam,rá 2 évre jött hugicám hozzám.Míg el nem költöztem,addig együtt voltunk közös szobába,nem is akartunk külön menni.Nagyon jó a kapcsolatunk,ezt szerintem köszönhetem annak is,hogy anyu nem rakott külön,mikor tesóm megszületett.Nem lettünk szétválasztva,kiközösítve.
Soha nem zavartuk egymást,az volt a fura,ha véletlen valamelyikőnk nem otthon aludt.
Ilyen jó kapcsolatot akarunk mi is a 2 kislányunk között.
Ha nekünk lenne még több szoba én akkor is még a miénkbe raknám mindkét manót.Később is egy szobába lesznek majd ketten.
Apa nálunk is dolgozott,de sokszor jó volt hogy velünk van,főleg miután Gréti tápszert kapott.Ő nyugtatta míg csináltam a tápszert,vagy épp fordítva.
Hidd el könnyen átálltok majd a picire.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Köszönöm! Most picit visszalombozódtam annyiban, hogy mi összesen 35 m2-en lakunk,így a pici szoba egy 2,5-3*1,5 körüli.Itt lennének ketten. Hát nem is tudom. :( Tudom, hogy kicsit előre gondolkodom,de én világ életemben ilyen voltam. Na mindegy!Majd lesz ez is valahogy! Sok ember él a miénkhez hasonló kis lakásban (biztos van,aki még többen is)és mégis boldogan.
Ja,el is felejtettem.Mi nem is néhyen élnénk ott,hanem 5-en.Megfeledkeztem kicsinek nem mondható kedvencünkről.A 25 kg-os golden retrieverről. Hát sok jó(nemcsak) ember kis helyen is elfér!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle,szerintem nem lesz ott gond.Ha toldunk szobát,akkor az sem lesz nagy a gyerekeknek,de úgysem ott töltik az egész napjukat.Ha meg elköltözünk,panelba megyünk,ott sem lesznek nagy szobák.Meg végülis mi apával elleszünk a kissebbikbe,a lányok meg mehetnek a nagyba.Majd az idő kiforja.

Szép napot

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggel Lányok!

Kutyafüle, Anita
a kicsi lakás témához én is becsatlakozok, nekünk 38 nm-es lakáésunk van, háló +nappali.. Én úgy tervezem, velünk lesz majd a baba, bár elég szűkös lesz. mi hárman vagyunk tesók, és bagyon sokáig hárman egy szobában voltunk. Nálunk is van egy fr. bulldog, miatta nem is lehet a nappaliba kiköltöznünk, mert iszonyatosan horkol! :?

Kutyafüle,
ti gondolkodtatok már azon, hogy a kutyi hogy fogadja majd a jövevényt? Nálunk Steve ha gyereksírást hall, áll és figyel :)

emese1979
 
 


Igen Anita,igazad van! Én parázom mindig túl a dolgokat. De egyszer majdcsak kinövöm ezt is. :lol: Pont most beszélgettem a kolléganőmmel.Ők 49m2-en laktak 21 évig. Akkor mi azt az 5-6 évet simán kibírjuk.A sok játéknak meg nagyon nem vagyok híve. Sőt!!!!Kimondottan haragszom is a sok értelmetlen kacatra.Én is hiába volt millió meg egy játékom folyton csak Barbiztam. Dani meg Legózott, pedig ott volt porfogónak a 100 kisautó. Én inkább a készségfejlesztő,kreatív játékokat szeretem.És a családi közös időtöltéseket. Pl kirándulás, homokozás,stb.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Emese!
Sokat gondlkodtunk rajta, de biztosra vesszük, hogy nagyon jól. Stella rendkívül békés, jótermészetű kutyus. Én nem a gyereket féltem a kutyától, hanem a kutyát a gyerektől, ha mejd beindul. Szerintem inádni fogja, és őrizni. Lelki szemeimmel látom, amint beáll majd a kiságy elé, ha sír a baba, és onnan fog ugatni, hogy "gyertek már,ne vacakoljatok annyit". :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sok játék!Na igen.De a legtöbbet kapja gyerek.Meg az igazság az,hogy a legtöbb már nagy,terjedelmes.Aminek hely kell.
Grétit mostanában a babázás,barbizás,főzőcskézés köti le.Na meg a nagy kedvenc a póny.De a babázáshoz is van neki 2 kisbabakocsija.Plussz babakonyha fürdetővel.Ezek mellé még jönnek a járgányok.Taxi,motor....Ezek kint szoktak lenni nyáron,de télen bent megy velük.
Mi tavaly építettük át az egész házat,szinte minden új.Csináltunk új fürdőt,ami nagy,tágas.A konyha is nagy,az egybe van az étkezővel.A nappali lett pici,de azt nem is használjuk.

Mennem kell főzni.Majd még azért benézek

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja,és ne felejts el a kórházból egy-két nap után hazaküldeni pelust a kutynak(ami szopizáskor a baba alatt vagy a válladon van), hogy mire a baba hazaér, már megszokja a szagát és megbarátkozzon vele. Ezzel a pelussal számolj úgy, hogy ez a kutyáé lesz,mert ha csak szaglássza,de elveszitek tőle,nem jó.Rakjátok csak oda elé, vagy ha van,a kosarába, hogy had barátkozzon vele!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

(Már ha a -13 fok lehet szép és jó)

Incike
Ez tényleg klassz!

Én folyamatosan olvasgatom a hétről-hétre rovatot, meg uh képeket nézek minden mennyiségben, hogy lássam mekkora már.
Az biztos, hogy van benne erő.Apát egyik nap fülön rúgta.Ott hallgatózott a pocimnál, egyszer csak felkapja a fejét "Ez megrúgott!" Jót nevettem.Úgy látszik nem szereti ha kémkednek utána:)

Nálunk csak az elején félt a párom, hogy baja lesz a picinek, de aztán győztek az ösztönök :wink:

Nálunk már megvan ki lesz fennt éjszaka.Apa sokáig dolgozik esténként így a hajnali etetés az övé lesz majd egy idő után, de amilyen éberen alszok biztos felkelek majd a sírdogálásra és nem fogom tudni megállni hogy be ne menjek én is.
harhaj
 
 


Jó reggelt indenkinek!

Gyorsan bekukkantok, mert apa elment postára + Tesco, addig elolvastalak benneteket.

Ma 4kor érkezik anyósom a vonattal, drukkoljatok. :?
Mára semmi program, de addigra a lakásban még van mit összepakolni, főleg, hogy az utóbbi napokban el lett hanyagolva a takarítás / pakolászás azzal a címszóval, hogy fárasztó hét volt, és majd úgyis már hétfőtől itthon vagyok.
Holnap meg kitaláltuk, hogy elmegyünk Pécsre kirándulni, hogy ne üljünk itthon, sétálunk ott egy fél órácskát aztán eszünk valamit és jövünk haza. Nekem ennyi elég is lesz, hétfőn meg ugye műtik a páromat.
Csak remélni tudom, hgy anyós műtét után hazamegy. :roll:

Na, tényleg mennem kell, igyekszema hétvégén is jönni amennyit csak tudok.

Pussz!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Hu na megpróbálok rövid lenni :lol:

Én vhogy nem szeretném ha a gyerek a mi szobánkban aludna.Főleg nem 4-5 éves koráig!Közénk se akarom szoktatni,mert mi közelharcot vívunk éjjelente...Pedig elég nagy az ágy,mégse férünk el :lol: Főleg azért mert én középen alszom általában,a maradék helyen meg apcim :wink: Szóval én félteném a babát közöttünk!!!
Így egyenlőre az a terv h a gyerekszobában alszom/alszunk majd.Lehet h a kiságyat odahúzom az ágyhoz,így ő is a helyén alszik meg én is.De mégis meglesz a közelség.Persze ez úgyis attól függ h mik lesznek az igények,de minnél elöbb szeretném ha a kiságyhoz szokna.Persze ezt nem egy 1-2 hetes babánál fogom megvalósítani,de nem is akarok vele sokáig várni!

Amúgy a lakás nálunk se túl nagy,56 nm.Viszont 2 háló van és a nappali-étkező,külön konyha.Tehát lesz helye mindenkinek.Főleg h nálunk nagy a jövés menés,szinte nincs olyan hét h ne aludjon itt vki :wink:

Szóval nem akarom én magára hagyni a babát vagy ilyenek,csak szeretném ha meglenne a kis zugunk ahol pihenni tudunk majd :wink: Én mondjuk 14-15 éves koromig egy szobában voltam öcsémmel,a férjemnek meg nem is igen volt saját szobája soha.Így lehet h emiatt fontos nekünk a saját kis tér "megóvása" :wink: De mondom ez csak elképzelés,hiszen úgyis a baba igényeihez igazodunk 8)

Na kisregény vége!

annus11
 
 


Nem lesz semmi baja a gyereknek attól, hogy van sajátja... :) Neki is fontos a saját zug. :)

Én most szaladok, mert férjuramnak szüksége van rám. :)
Vendég
 


De ne gondoljátok, hogy azt gondolom, hogy rossz a gyereknek a szüleivel. Csak az is jó neki, ha van saját tere. Szóval a gyereknek az jó, ami épp a családja számára megoldható, jó, ahogy boldogan tudják a gyereket nevelgetni. :)
Vendég
 


Huncutka,Emese,Krém!

Úgy tudom ti is a SOTE II-n szültök.Már a múltkor is akartam kérdezni hogy nem tudjátok mikor indul a szülés elötti felkészítő tanfolyam???
http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972
Erre gondolok egész pontosan,én szeretnék elmenni rá,még pont belefér az időmbe!Csak nem tudom h idén januárban indul e.Nem hallottatok róla?Szerintem jövőhéten felhívom ezt a telszámot és megérdeklődöm!

annus11
 
 


sziasztok

Először is lenne egy kérdésem: volt már nektek olyan érzésetek, mintha lent a gátatok két oldala izomlázas lenne, főleg állásnál és ülésnél érzem tegnap óta, szerintem a 45 perces álldogálástól lehet, eddig soha nem éreztem ilyet:) Egyébbként remélem megúszom a megfázást, iszom a kamillateát.

Köszönöm a jó szavakat :)

Ezt a pihenőszéket néztem ki, tegnap már mutattam az öcsémnek is :)

http://www.teszvesz.hu/item524621293_fi ... l0539.html

A mi lakásunk 55 nm-es 2 szobás, most úgy alszunk, hogy én a franciaágyon a lányommal, férjem a kisszobában, ami elviekben a gyerekszoba lenne :), ez azért alakult így mert a férjem sokáig tv-zik és nem tudtunk aludni tőle, a kiságy is szerintem a nagyszobában lesz velünk, mármint a lányommal és velem:)

A lányom meg amúgy is a nagyszobába pakolt át kezdetektől, szóval nem is használta a gyerekszobáját :).

Sex az nálunk sincs én félek, és utoljára mikor volt nagyon kívántam de mégis valahogyan nem tudtam sokáig élvezni :(

Nyelvvizsgaeredményt még mindig nem tudom :(

Tök jó férjem megint elment a tescoba fél egykor és még nem jött haza, pedig 5 percre van a bolt :))

Mindenkinek jó hétvégét!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Dóri mennyire igazad van!!
Mindenki úgy csinálja,ahogy neki,nekik jó.Minden család más.Mások a szokások,de ez így jó.Pont ezért jó ez a fórum is,itt mindenki elmondhatja mindenről a tapasztalatát.
Hosszú volt a délelőtt,elfáradtam.Leszedtük a fát,+nagytakarítás.Meg főztünk almalevest,rakott zöldbabot,makarónit.Mindjárt neki is esek.Ennyit a kilókról.
Még jó,hogy apa segített mindenben,mert egyedül már kipurcantam volna.Pont ezért fogok ilyen hamar,kimosni,kivasalni Hannának,mert később nem fogom bírni.
Megyek is.Többiek?????Remélem mindenki jól van és csak azért tüntetek el mert pihentek!!!!!!!!

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: