Új privát üzeneted érkezett!

Beus, neked akartam még írni tegnap. Épp elmondta a dokim, hogy a terhesség alatt csökken a hüvely védekezőképessége, és előfordul, hogy ilyenkor valami fertőzést kap. (Azért mesélte, mert a nők ilyenkor hajlamosak a férjüket meggyanúsítani, pedig ez ártalmatlan helyekről is beszerezhető.). Szóval ne izgulj, ha valami fertőzésed van, biztosan kapsz rá kenőcsöt...

Kiscica, értem :lol:
Vendég
 


Kedves kismamák szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, szoknyák, felsők, melegítőnadrágok, melegítő felsők, (34-44 ): 3500 Ft-4000 Ft

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek, akár egyedi méreteket is! Vidéki megrendeléseket is vállalok! Hozott anyagból is dolgozok!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

További szép napot!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva
 
 


Sziasztok!
Na megjártuk a védőnőt.Majd 2órát ott voltunk.Ez a Szabival tök élvezet volt.A végén tényleg elkezdte szétszerelni a védőnői szobát :lol: :lol:
Jó 1óra alatt írta meg a kis könyvemet,iktatta az adatokat stb.Szimpi a védőnő,és ez a lényeg.
No és jó hír,még itt a régi kis könyv van,így mi azt a rózsaszínest kaptuk :lol:
No meg kaptam egy rahedli olvasnivalót,többet mint múltkor kaptam.
No doki.Én itt Érden a körzetihez mentem nődokihoz.A Sámuel dokihoz(nem fehér),sokan szidják sokan dicsérik.Konkrétat nem tudok róla mondani,hisz még sok tapasztalatom nincs vele,kicsit mogorva,de úgy tűnik lelkiismeretes és ez a lényeg szerintem!
Szóval ,veszi fel az adatokat a védőnő.Meg kérdi a nevem,majd hú én vagyok az???Mert keresett a doki,és megy is szól neki,hogy itt vagyok.Jött a doki,mivel a hüv váladék vizsgálatból ki derült,van streptokokusom(hurrá),és hozta is a receptet.
SZóval,voltam már pár dokinál,és ő volt az első aki ezt a vizsgálatot megcsinálta(szomorú de ez az igazság),és szólt is a védőnőnek,hogy ha megyek riadóztassák.
Szóval így első blikkre elégedett vagyok a dokival is.

Ez lemaradt.A doki Szent Imrés(állítólag)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mimi12 2009.01.09 13:49-kor.

mimi12
 
 

 
 

Flake,
én szedek Meforalt, meg Nócika Merckformint. Nekem azt mondták, hogy szépen fokozatosan a 10. hétig csökkentsem, jövő héten már nem szedek. Én is hallottam, hogy van, aki végig szedi, pont azért, hogy ne legyen cukorgondja. Nekem Lilinél azt mondták, hogy 3-4 nap alatt hagyjam el, most azért olyan 2-3 hét volt. Viszont romlik is a cukrom. Ma voltam kajás terhelésen, majd kiderül. Nagyon nem szeretnék végig inzulinozni.

Tényleg, nem tudom melyik cég forgalmaz csicsókaport (valami "hálózat"), és az állítólag nagyon jó. Van egy Ausztriában élő 60 éves ürge, 2 éve lenne a nyugdíjig, az osztrák nyugdíjig ugye, ami nem mindegy, kamionozik, és már ott tartott, hogy inzulint kap, na arra meg nem adnak hivatalos jogsit. Ki volt akadva, aztán elkezdte ezt szedni, és teljesen rendeződött neki, tökéletesre. Nekem van ilyen, de valahogy nem tudom meginni, nekem nagyon rossz ízű. Próbálok venni rendes csicsókát, és azt rágcsálni, azt a cukros ismerősöm is mondta, hogy nagyon jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Piroska :lol: Nehogy már elkezdj aggódni a méretek miatt. A doki szólna, ha baj lenne. Képzeld, az előző terhességemnél végig (21.hétig tartott) azt mondták, hogy egy héttel kisebbnek látszik, és a szövettan pedig pont akkorának mutatta, amekkorának lennie kellett. Végig riogattak ezzel a hülyeséggel. Nem ez a mérvadó, hanem , hgoy egészséges legyen.

Anettoo :lol:
én is szeretnék bekerülni a tábliba!!
év: 35, 1. baba, Kútvölgyiben fogunk szülni
bb neve: egyelőre Picúr
még nincs babácskánk
köv uh: febr. 2. ---integrált teszt!!!!
ja és Kom-Egom megye
születés várható ideje: aug. 20. :wink: :wink: :wink:

Kitti :lol:
Nehogy már egy tanárnéni ne tudjon mit írni??? én ma majdnem megőrültem a gyerkőcöktől. Iszonyat sok energiámat elveszik... Hu, pedig , ha belegondolok, hogy nekem sincs más lehetőségem, minthogy végigtanítsam a tanévet. Egyébként tottál be vagyok havvvazzva: jövő hét végére le kell zárni a lurkókat.... :roll:

rosszullétek csajok??? senkit nem kerülget a kisvukk? én minden reggel szarul ébredek, aztán valahogy napközben jobb lesz... Nem tudom ki írta, de a pirítós nekem is bejött. Ha nem kívánom is el tudok rágni egy szeletet...

Egyetek sok-sok vitamint!!!! A minuszok után jönnek a bacihadak, fel kell vérteznünk magunkat :P :P
Nekem ma lett meg a keneteredményem, minden negatív, no baci!! Hurrá!
A vizeletem nekem is általában szar, mindig azt írják rá, hogy kontaminált... és kész :roll:

na, most megyek kajálni. Ma kivételesen anyukám főztjét: gulyás+palacsinta :P :P :P :P hmmmm...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Cscsi,
a 2-es cukrodra akartam még írni, hogy az azért ugyanannyira nem jó, mintha magas lenne. Cukorhiányos nem vagy, max hiperinzulinémiás, és ezért ilyen alacsony a cukrod. De a doki biztos mond rá majd valami okosat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hrenata :lol:
ha jól láttam, Te is a Kútvölgyiben fogsz szülni?? :roll:
a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Szia Linácska :lol:
Lili alszik??

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Lili oviban van. Én meg Pesten. Voltam megint cukorterhelésen reggel. Majd hétfőn lesz eredmény.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Láttam a gyógyszertárban is -ha jól láttam- azt a készüléket! Mennyitől mondják, hogy magas?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


most nézem, hogy lajosmizsei vagy! Ha megyünk Szegedre, mindig ott szoktuk elcs..ni az autópálya-feljárót, olyan szarul van kiírva!!na, most már tényleg megyek, pussz!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Anettoo!!! Miújság volt az integrált teszten? Mesélj légyszi!!!

Kép
judi79
 
 


Jézusom Mimi, most rendesen leparáztattál! A doki is, meg a nővér is azt mondták, hogy minden rendben...
Vendég
 


madaran
Te is Kútvölgyi? Melyik doki?

Szt.Imre
Köszönöm, én most váltottam kórházat, dokit, csak az exdoki (exBudai Honvéd) most ott van. Ezért kérdeztem. Szörnyen lelkiismeretes, ezzel semmi gond. Bár a szülésnél okozott meglepetést :twisted: Szóval 16 év után váltottam, szülésig minden oké volt. Nem fiatal és elég maradi, úgyértem a beavatkozásmentes szülés, apás szülés fronton...

Pénz
Választott a dokim, nem körzeti. Nem az a pénzéhes típus, mert nem magánba híja a kimamáit 8) H adsz jó, de ha nem, akkor sem érzed meg rajta (ezt mondják sokan). Én még nem adtam neki egyáltalán. Egyszer voltam a magánon, mikor először találkoztunk. Akkor még csak "gyártás allatt" volt Kispipi. Behívott uh-ra a kórházba (magánban nincs is neki), hogy megnézze van-e peteérés, feleslegesen ne próbálkozzunk, ugyanis még szoptatok (mint azt a vonalzóm mutatja :wink: )
Megkérdeztem csajokat a fórumon, akik hozzá járnak, hogy ők hogy csinálták. Mikor volt a családnak kerete rá, akkor adtak, ha nem, akkor nem. Én úgy gondoltam, hogy majd az uh-kon adok neki valamennyit, meg a szülés után. Ő nem kér érte külön. Ex doki kért. Leírom, mert nekem meredek volt, mikor összeszámoltam...Terhesgondozás+uh-k+szülés összesen 170 volt nála :shock: Szerintem szörnyen sok :roll:
Védőnő hozzánk még mindig kijár. Egy éves korg havonta onnantól 2 havonta. Még sosem adtam neki semmit :oops: Igazából még nem adott egyszer sem olyan hasznos tanácsot. Másak az elveink.

Csilla
Hurrá egy babó :wink:

Sissi
Te írtad a Péterffy kh-t? Nem emlékszem :oops: Márk (ugye? :oops: ) is ott született? Csak azért, mert saját tapasztalatom nincs, de jókat nem igazán hallottam róla :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:46-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


[quote="cscsi"]J írta:cscsiézusom Mimi, most rendesen leparáztattál! A doki is, meg a nővér is azt mondták, hogy minden rendben...

Most miért,mit írtam amivel beparáztattalak?? :oops:

mimi12
 
 


Sziasztok, ma durván szétvagyok esve. Még a munkahelyemen is bennt hagytam ma a telefonomat. Kolleganőm hívta fel róla az Uramat, h bennt hagytam, persze én észre sem vettem :oops:

Amúgy nekem eszembe sem jutott még, h a védőnőnek adjak valamit.

Madaran, én is Kom-Eszt megyei vagyok :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Anett!
Én akkor kezdtem fórumozni,mikor a Szabival terhes voltam.(egy másik fórumon)Ott a mai napik tartjuk a kapcsolatot egymással.Sőt ez olyan jól sikerült,hogy idén nyártól családostól bejártuk a fél országot,és voltunk itt ott fórumosoknál,no meg volt nálunk is nagy kerti buli.
Nem azt mondom,hogy csak ők vannak,mert természetesen megvan a saját régi társaságunk.De valahogy meg maradt pár családdal a kapcsolat,és ez tök jó.
Én amit a másik topikotokban nem értettem.Láttam van olyan aki minden gyerekénél új néven regel, :roll: ,majd a gyerek megszületése után eltűnik a topikról.Nekem ez furcsa,mert akikkel a pár hónap alatt végig izguljuk a terhességet,azok sorsára én később is kíváncsi vagyok,ha nem is napi szinten de heti 1x.Érted?
No meg mopst az x.terhességemnél is ugyan azon a néven írok mint 3éve,mikor a Szabi született :lol: :lol:
Ááá na mindegy.Én remélem itt nem így fog történni!!

mimi12
 
 


Madaran,
síma kajázás után egy órával 6,7-en belül kell lennie, ha megterhelnek 75 g ch-val, akkor két óra múlva 7,8-on belül. Na nekem már síma kaja után is volt 8,6.
Amúgy ha Szegedre mentek, miért mész le vagy fel nálunk a pályáról???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat a Kisbubink méretével kapcsolatban!
Ma én is voltam vizsgálatokon EKG+belgyógyászat.
Ott meg is nézte a doktornő a laboreredményeimet mert amikor szerdán voltam a dokimnál őt rohadtúl nem érdekelte.
A vizelet jó nincs semmi gond vele, viszont a cukrom magas.
Ja és mennem kell megint szívultrahangra mert a szívzörejem még mindíg lehet hallani amit az okoz hogy gyorsabban ver a szivem mint kellene és ezért magas a vérnyomásom is.
Az már 100% hogy kapni fogok rá valami bogyót.
De a jó ebben az egészben hogy azt mondta a főorvosnő hogy szerinte nincs magas vérnyomás betegségem :lol:
És mivel szemüveges vagyok el kell mennem szemfenék vizsgálatra is már van időpontom jövőhét kedd délután 8)

Rosszullétek:
Nálam a hányingert felváltotta a fejfájás, idáig nem múlt el egy nap sem úgy hogy ne fájt volna a fejem. A védődő szerint igyak sokat és jobb lesz. Mostanában tudjátok mit kívánok a legjobban? A kakaóscsigát :lol:

Leírok 3 dolgot ami nem volt jó a laboreredményemen aki érti segítsen.
Fehérvérsejtszám 12 G/l Referencia érték 4,0-10,0
Sok a fehérvérsejtem?
MCHC (átl. Hgb konc.) 320 g/l Ref. érték 330-360
Na ezzel egyáltalán nem vagyok tisztában
Glukóz meghat. 7,07 mmol/l Ref. érték 3,90-6,10
Kép
Vendég
 


v.piroska,
- a fehérvérsjeted csak minimálisan több a kelleténél, ez viszont jellemző a terhességben, ezért most mondhatni normálisnak tekinthető. Nem utal gyulladásra.
- az alacsonyabb MCHC elvileg pl. vashiányos vérszegénységre utalhat, de itt megintcsak alig maradsz el a normális alsó határától, úgyhogy annyira azért nem vészes. Ha a hemoglobin, vas, hematokrit, stb. témakörben ez az egyetlen "csillagos" eredmény, akkor nincs sok jelentősége. (mondjuk a vas szedését szokták javasolni a kismamáknak.)
- a cukor viszont tényleg magas, ha ez éhgyomri volt. Ezügyben beszélni kellene az orvosoddal, gondolom meg fogják ismételni, és egyúttal csinálnak terhelést is. Ha megint magasabb, akkor diétázni biztos fog kelleni, a többit majd az orvosod megmondja...

Szerintem se aggódj a baba méretén, pont megfelelő lesz :)

Kép
bikmakk
 
 


beus,
na mi újság a húgyúti fertőzéseddel kapcsolatban?

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk, te egészségügyis vagy? Olyan precízen megfogalmaztad a választ, hogy én megnyugodtam Piroska helyett :)

Tudnál segíteni a megvilágosodásban az én 2-es (éhgyomri) glükóz szintemnél is?

Mimi, mellesleg pont azzal ijesztettél meg, hogy azt írtad ez ugyanolyan rossz, mintha magas lenne. Az én családomban sajnos vannak cukrosok, és eléggé tartok ettől a betegségtől :(
Vendég
 


Hova lett a hozzászólásom???????????,

Csilla,
neked írtam, hogy én írtam, hogy nem jó az alacsony cukor sem, nekem évekig volt alacsony, aztán jól átcsapott ebbe a hülye csökkent glükóz toleranciába. Mimi valószínű ezért nem értette :lol:

Piroska,
ha ez tényleg éhgyomri volt, akkor nem jó, a 7 elég sok, de ha már kaja utáni, akkor csak egy picit több, mint kellene.
A méreteket meg tényleg ne nézd, nem éri meg az idegeskedést. Születik 48, meg 62 centis baba is, a nagyobb valamikor csak összeszedi azt az előnyt szépen lassan. Én csak azért paráztam, hogy Pötty korának megfelelő legyen, mert a tavalyi elvesztett babánál folyamatosan azt láttuk, hogy kisebb, sokkal kisebb, mint kellene. 8-10 nappal. Meg egy hét alatt csak 3-nyit fejlődött. De Pöttyöt 9 hetesen 9 hét 1 naposnak mérték, és én nagyon boldog voltam tőle :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


[quote="linacska"]
írta:
linacska
Csilla,
neked írtam, hogy én írtam, hogy nem jó az alacsony cukor sem, nekem évekig volt alacsony, aztán jól átcsapott ebbe a hülye csökkent glükóz toleranciába. Mimi valószínű ezért nem értette :lol:

Hahó Csilla,tán kismama kend :lol: :lol: :lol:
De mos tmár legalább értem,hogymit nem értettem :wink:
Csajok,én ma 2x jöttem vissza a lakásba a kocsiból,mert hol ezt hol azt felejtettem bent.Utoljára a táskámat :oops:

Ma szílvás gombócot csináltam nudlival.2adagot kellett ennem,1 prézliset,jól meg fahéjas cukrozva,és 1 mákosat :lol: :lol:
Képes voltam másfél órát gyúrni megy nyújtani..

mimi12
 
 


Köszi a hozzászólásokat a metformin témában. Még egy hétig biztosan fogom szedni, aztán meglátjuk. Az endokrinológus szerint kellene tovább is, és nem fog ártani a babának, a belgyógyászom szerint viszont mindenképpen le kell tenni az első trimeszter végén.

Ami a méreteket illeti, nálunk is van eltérés rendesen, de én emiatt annyira nem izgultam, mert a teszt sem volt pozitív rögtön az esedékes menstri napján, csak majdnem másfél héttel később, így a doki szerint szinte tuti, hogy nagyon késői ovuláció volt ebben a ciklusban. Egyszerűen csak igazított a szülés várható időpontjában. Most azért még izgulok jövő csütörtökig, mert akkor megyek UH-ra, jólenne, ha ott már minden az új kalkulációnak megfelelő lenne.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


Flake,
ma én is olvasgattam, mindenhol azt írják, hogy nem árt a babának a met. Csak egyik orvos javasolja, másik nem. Ha most nem lesz jó a cukrom, és inzulinozni akarnak, akkor tuti felvetem a lehetőséget, hogy mi lenne, ha a gyógyszerem szedném, mert amikor az mellett mértem az értékeket, még jó volt. Ahogy hagyom el, romlik is.

Anetto,
tök jó, lassan elkezdjük betöltögetni a 12. hetet. Én már nagyon várom. Még 2 hét 2 nap nekem, de az UH már csak 13 nap :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ooops, tényleg hülyülök :oops: Titkoltam volna még előttetek, de elég hamar lebuktam... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


[quote="cscsi"]O írta:cscsioops, tényleg hülyülök :oops: Titkoltam volna még előttetek, de elég hamar lebuktam... :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

mimi12
 
 


A tábla, mivel kezdünk többen lenni, ezért muszáj voltam excelbe rakni, így még csúnyább :(( de a lényeg, hogy egyre többen vagyunk.Kép
Nem is olyan csúnya :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok!

Reni: Márkot a Bm kórházban szültem csak sajna azt bezártátk. Igy ha a dokim fiánál szülök akkor marad a Péterfy.Én felemás dolgokat hallottam róla.Majd meglátjuk mi lezs.Szoktam rajta gondolkozni,hogy mi legyen de majd m eglátjuk.

Piroska:nekem éhgyomrira volt 6,8 a cukrom.Amig nem találkozok a dokimmal próbálok oda figyelni.Utána meg meglátjuk mit mond,igaz telefonon már mondtam neki azt mondta,hogy még nem kell a 180 gr diétát elkezdenem.Szerintem újabb vérvétel vár rám.

Nekem az ellenanyag lett pozitiv.Van vkinek hasonló eredménye?
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:47-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


[quote="linacska"]F írta:linacskalake,
ma én is olvasgattam, mindenhol azt írják, hogy nem árt a babának a met. Csak egyik orvos javasolja, másik nem. Ha most nem lesz jó a cukrom, és inzulinozni akarnak, akkor tuti felvetem a lehetőséget, hogy mi lenne, ha a gyógyszerem szedném, mert amikor az mellett mértem az értékeket, még jó volt. Ahogy hagyom el, romlik is.


Én is mindenhol azt olvastam, hogy az inzulin sokkal rosszabb, mint a metformin, mert nagyobb az esélye annak, hogy a baba hipoglikémiás lesz.

Adri

Kép
Kép
flake76
 
 


anetto: annyira régen eltűntél, hiába keresgéltelek itt és és a többi topikban! Szívből gratulálok a babához és ahhoz is h kisfiú. Apa nálunk sem akar hallani sem a harmadikról :( Szívesen találkoznék veled a közeljövőben! :D Azért jövök ide írni (sorry kismamik) mert nem válaszoltál a regényes pü-mre és aggódtam de veszett örültem, hogy megleltelek és jól vagy. Már gondoltam rá h felhívlak de nem volt még merszem! :oops:
A 2008-as topikról: én u.úgy érzek mint te...nagyon sajnálom...mintha a második családom lettetek volna...
Sorry mégegyszer a bepofért! Mindenkinek nagyon boldog és hányinger mentes babavárást kívánok!
Vendég
 


Sissi
BM? Melyik? Budai Honvéd XII.ker? Vagy a Honvéd a XIII.ker.-ben? Ki volt a dokid? Met én a Budai Honvédban szültem....

Anettoo
Gatyát felkötni :lol: Két fiú...Bár erre én is esélyes vagyok :lol:
Igen, eltoltam :oops: Nem tudom mit írtam, de Iván 2006

Piroska
Te ettél zsömit meg ittál tejet vérvétel előtt nem?

Bogarásztam a táblázatot...Mimi látom neked bejön a 08.10. :lol: Piroska te pedig szemtelenül fiatal vagy, akárcsak KittyKriszti :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Sziaszttok Lányok!!

Húú jó sokat írtatok, alig értem a végére.
Anett: köszönöm a bíztató szavakat mostmár kezdek beletörödni először olyan volt mintha kidobott volna az orvos, de be kell látnom már ideje, hogy elmegy végleg nyugdíjba, csak a lányomat nála szültem és annyira jó doki, és most kicsit elhagyatva éreztem magam de már múlik most keresgélek, remélem találok valami jó dokit.

bikmakk: ma voltam a körzeti nőgyógyásznál, és megnyugtatott, hogy nincs semmi baj, azt mondta nem akar felírni semmit, mert nem kozkáztat az antibiozikummal, hogy a kicsimnek valami baja legyen tőle.Szóval várunk és majd megyek két hét múlva kontrollra. Addig is nagyon sokat kell innom és szedjek vitamint. A görcsölésre meg magne b6-ot írt fel. Nem valami szimpi doki de legalább megvizsgált.

Hát nekem sem a legjobb a védőnőm akkora darab, hogy alig tud járni és a lányomnál az első hónapban hízogattam és még ő szólt meg, hogy sokat híztam, ezzel be is vágódott, hozzá teszem egész terhességem alatt híztam 11 kg-ot. Szerintem az nem sok. Egy értelmes tanácsa nem volt, és egyszer volt kint mikor megszületett a lányom állandóan tanúlókat küldött magahelyett. Akkor meg minek adjon az ember. Nem?

Na és a végére, volt uh-m és már 10 mm-es pocaklakó, hallottam és láttam a kis szívdobogását, olyan megható volt mint amikor Jázminom szivecskéjét hallottam előszőr, húú ez mindíg ugyanolyan boldog érzés.
url=http://picibaba.hu]Kép[/url]
Kép
Na jó abbahagyom. Köszönöm a törődést.

Jó éjszakát!
Beus
beusmimi
 
 


Jaaaa, a rosszullétek...Én első előtti pillanattól szörnyen vacakul :? Szóval teszt nélkül is egyértelmű volt már a mesi előtt napokkal :wink: Non-stop hányinger a nap 24 órájában bármikor. Arra szerencsére rájöttem, hogy nyitott szemes ébredés után 20 perc vízszint és nálam a Gravida is csak este, közvetlen lefekvés előtt marad bent :roll: Az is eszembe jutott, hogy hányinger ellen B6 vitamin. Ezzel indítok éhgyomorra, de csak lassan iszom, mert az is ront, ha lehúzok egy pohár vizet, pedig milyen jól esne :roll: Szóval B6 bevált, azóta okés vagyok, de sajna az étvágyam is jól van :? Túl jól....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Sziasztok!

Kisfiam már második napja 7kor kel, ennek meg van a jó és a rossz oldala. Azért kelt fel engem is mert pisilnie kell és hozzam neki a bilit.Nagyon büszke vagyok rá. Csak sajna én eddig éjfél előtt nem feküdtem le, úgy néz ki,hogy változtatni kell a szokásomon :D

Reni:nem honvéd, hanem a volt belügyi kórház a városligeti fasornál.A dokim neve:Domokos Nándor

Anetoo:hú 2 fiú, bár én is esélyes vagyok rá. Elvileg mi is 3at szeretnénk,ha fiú lesz a 2. babó is akkor 80% ,hogy megpórbáljuk. Apa eleve 3at szeretne, majd meglátjuk.Először is ezzel a Picurral legyen minden rendben.

Ma anyumék elviszik Márkot magukhoz ott is alszik, mi meg megyünk moziba.A Valami Amerika2-t nézzük meg.

Reni:milyen a nagy melegben nagy pocakkal lenni? Nekem Márk májusban született,akkor azért még nem voltak nagy melegek. Nem tudom,hogy fogom birni a 40 fokot.Remélem amig a pocakban lesz nem elsz olyan meleg.
Vendég
 


Sziasztok
Szinte csak olvasó üzemmódba vagyok itt ,mert egyszerűen annyira tapasztalatlan vagyok a vizsgálatokkal kapcsolatba,hogy Én hozzászólni sajna nem tudok,de legalább okosodok itt és így általatok :D
Tegnap bejelentkeztem genetikaira az Istenhegyi klinikára.
Január 28-ra kaptunk időpontot Hajdú Krisztina doktornőhöz reggel 8:20-ra.
Nagyon várom már ,hogy túl legyünk rajta :roll:
Anetto kérlek majd írd be a táblázatba ezt is :D
Ja meg tudod :D 28 és Üllő :D

Puszi mindenkinek!
Kellemes hétvégét!

Kép
noki&potyi
 
 


Napok óta szeretném megkérdezni Tőletek,hogy kinek van olyan életbiztosítása ami műtétek és császár után fizet.
Mi hétfőn megyünk a biztosítónkhoz szerződést egy kicsit korrigálni emiatt,mert állítólag császárra 100eFt-ot fizet és havi 6eFt-ot kell fizetni!
Én tudom,hogy sajnos nem szülhetek természetes úton ezért is gondoltam ,hogy nem lenne rossz egy ilyen biztosítás :D

Ha valaki tud erről valamit akkor írja meg,mert nagyon érdekelne!!!
Köszönöm :D
Puszi még egyszer mindenkinek!
Noki

Kép
noki&potyi
 
 


Anetto,
12 hetesen megmondták a nemét, nem semmi...

Képzeljétek mit álmodtam: voltunk 4D UH-n, és akkora kuki figyelt ott, hogy az csak na. Én meg teljesen kibuktam, hogy mit fogok én kezdeni egy kisfiúval..., kire adom rá a szép ruhákat, meg úgy egyátalán. Aztán mondtuk Lilinek, ő meg leborult egy székre, hogy neki kislány kell. Aztán felébredtem, és megnyugodtam, hogy lehet még lány. Na ezek után nem tudom, hogy fogok reagálni, ha tényleg kisfiú :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Anettoo :lol: Köszi a táblát, tök jó, átlátható... Sajnos az is, hogy én vagyok a rangidős meg hogy nekem kell a legtöbbet várni a köv. uh-ra... Jajj, hol van még február.. :cry:

Piroska :lol: :lol: képzeld, az előző meg a mostani terhességemnél is a kakaóscsiga jön be.... Pedig egyébként soha nem szoktam enni, most meg reggelenként azzal indítok...

hrenáta :lol: Dr. Koós-Hutás Piroska. Nála precízebb orvost nem nagyon ismertem eddig!!! Te kinél? De egyébként magánba járok hozzá. :roll:

rosszullétek vannak, de viszonylag jól viselem. VIszont a vitamint én is csak este bírom bevenni vacsi közben-után, mert ha reggel veszem be, akkor egész nap a torkomban érzem :x

mérettekkel meg hagyjatok most már békén... Nem akarok több parát, abból volt már elég!!!

Tényleg vár valaki ikreket??? :lol: :lol: Senki, ugye?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Linácska :lol: az álom nem semmi... De én mindig imádom, ha babázós. Én mostanában elég vadakat szoktam álmodni...

Kitti :lol: Tessék jönni!!! :D

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Csilla,
Ha véletlenszerűen, tünetek nélkül mérnek alacsony éhgyomri cukorszintet, az általában nem jelent gondot. Az is igaz, hogy a 2 nagyon alacsonynak számít. Viszont egy mérés nem mérés, ezért mindenképpen meg kellene ismételni ahhoz, hogy ezügyben gondolkozni kezdjen az ember.
Fontos kérdés, hogy jár-e tünetekkel az alacsony cukorszint nálad. Pl. ébredés vagy testmozgás után fáradság, rosszullét, esetleg ájulás.
A cukorértékkel párhuzamosan meg kellene mérni az inzulinszintet is, mert az alacsony cukorértéket (ha kóros) alapvetően 3 dolog okozhatja: magas inzulinszint, fokozott felhasználás vagy csökkent termelés.
Mit mondott az orvosod?


(Egyébként igen, "egészségügyis" vagyok.... :) )

Kép
bikmakk
 
 


Anetto,
Lili 2005.12.20-án született. Pötty pedig vagy Kata lesz, vagy Levente.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Bikmakk, jaj de jó, van saját szakértőnk! :lol: Örülök, hogy Te is itt vagy, és "kezeled" a peráinkat :wink:
Nagyon köszönöm a választ. A doki szerint minden rendben, ezzel átsiklott az eredmény felett.

Piroska, képzeld találtam egy másik mérettáblát. Nem is adom meg az elérhetőségét, csak megnyugtatásképp mondom, hogy a 10 hetes babához 2,5 cm (!) eltérésű méretet írt, 16 heteshez már 4 cm....
Szóval tényleg no para, nem szabad ilyeneket nézegetni és akkor nem idegesítjük magunkat feleslegesen.

Linácska, naaagyon kíváncsi vagyok ezek után lesz -e kuki :lol:
Vendég
 


[quote="bikmakk"]
írta:
bikmakk
(Egyébként igen, "egészségügyis" vagyok.... :) )


De jó!
Ha vagy még ma.
Na szóval,mán mééér volna probléma mentes a terhességem.Van ez a coccusom,dalacint kaptam rá,krém formájában.Rávan írva,hogy a terhesség 3. hónapjáig,bár indokolt estben lehet alkalmazni(ez hüvely krém),de tényleg csak ha indokolt.3. hó után lehet használni.
Na akkor használja minél előbb vagy várjak 2hetet inkább?
Na a másik.El kapott valami gyerek hasmars vírus.Mer már nehogy unatkozzak.Fél éjszaka rötyire rohangáltam.Vettem széntablettát,mert azt állítólag lehet.
Mostanra már valamelyest jobban vagyok,de tehetek e még valamit?
Köszi!

mimi12
 
 


Lina:lánynnévben nbekünk is a Kata a nyerő :D ha fiú pedig Milán lesz.Kiváncsi vagyok,hogy bejön e majd az álmod.

Végre kialudtam magam :D Márk is aludt 1 1/2 órát.
Vendég
 


Sziasztok!

Reni,
igen ez az a vérvétel volt ami előtt 1 órával meg kell enni 1db üres zsömit és meg kell inni 2dl tejet.
De szerdán mondta a dokim hogy ez ilyen hamar tök felesleges volt csak a 12. hét után kellet volna. Ez van akkor mikor mást mond a doki mást a védőnő és a terhestanácsadáson is mást mondanak.

Csilla,
az e heti babahírlevelemben is az állt hogy 27mm-35mm lehet ilyenkor a baba. Egyébként én is csak 55cm-rel születem és 3700g súllyal.
De ahány ilyen mérettáblázat annyi méret, idáig mindenhol mást írtak.

Madaran,
képzeld tegnap mikor jött haza a férjem munkából mondtam neki hogy szaladjon már be nekem kakaóscsiguszért a boltba, hozott is 2-t amit vacsira be is faltam. ISTENI VOLT :lol:

Kép


Bikmakk,
köszi a felvilágosítást szupi :lol:
Na lányok most már tudjuk hogy kihez kell fordulni ilyen témában :lol:
Vendég
 


Noémi,
Nem mindegy, hogy milyen coccusod van, mert vannak olyanok, amik mondhatni normális tagjai a bélflórának, és vannak veszélyesebbek, amik okozhatnak vetélést vagy koraszülést. Ilyenkor fel kell mérni a kezelés elmaradásának a kockázatát és a potenciális gyógyszermellékhatás kockázatát. De ehhez kell tudni, hogy pontosan micsoda és milyen csíraszámban.
Az orvosod, amikor adta a Dalacint, mit mondott?
(Feltételezem, hogy ha adott, akkor úgy gondolta, hogy használd is.... A 10. hétre már egyébként eléggé ki van fejlődve a babácska.)
Tüneteid vannak egyébként? (Viszketés, folyás, stb.) Hozzáteszem, hogy általában - és konkrétan a Dalacinnél is - nem azért nem ajánlják az első trimeszterben a használatát, mert tudják, hogy káros, hanem mert nem tudnak róla semmit (nem csináltak vizsgálatokat, amivel ellenőrizhetnék - etikailag kérdéses is lenne egy ilyen vizsgálat).
Léteznek egyébként más "fertőtlenítő" módszerek, amik veszélytelenek, pl. az orvos áttörölheti a hüvely felszínét bóraxos cuccal, ilyesmi, de sokak szerint ezek már "elavultak" a mai korban...

Hasmenés: nem okoz bajt, de igyál nagyon-nagyon sokat, és különösen figyelj a vitaminbeviteledre... A tápanyagok ilyenkor kellenek, úgyhogy sztem ha bírod, hamar kezdjél újra enni..

Lányok! :)
Őőő.... szóval igen, "egészségügyis" vagyok, és ha van kérdés, segítek is, ha tudok, de az orvostudomány szerteágazó, és mindenki főleg a saját szakmájának újításait követi, és az nekem nem a nőgyógyászat... Ezért aztán a hüvelyi-húgyúti fertőzések naprakész kezelésében és trendjeiben nem vagyok nagyon járatos. A laboreredmények kiértékelése mondjuk megy, de biztos lesz olyan kérdés, amiben nem vagyok otthon...
:oops:

Magamról: kedden lesz UH, már nagyon várom, mert akkor láttuk utoljára a picit, amikor vérezni kezdtem és rémülten berohantuk az ügyeletre. Azóta már rég elmúlt a vérzés, és esténként elég rosszul is vagyok, de azért aggódom egy kicsit... Már nagyon szeretném látni, hogy minden oké-e...

Védőnővel még nem vettem fel a kapcsolatot, majd a keddi UH után... hát, kíváncsi vagyok, milyen lesz az enyém, annyira vegyes a színvonal a hozzászólásaitok alapján...

Kép
bikmakk
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?