Új privát üzeneted érkezett!

No igen, ilyen értelemben egyáltalán nem kötelező. Szerettem volna saját orvost és mivel ő vállalt el egyedül (nyárra voltam kiírva és 20.hetesen kezdtem Balogh Tibor helyett keresni valakit,mert hozzá jártam Bártfaiba,de nem vállalt szülésre) ezt a "csomagot" kaptam...
Persze nagggyon nem bántam meg, de harmadiknál erősen gondolkozom,h hozzá menjek-e majd, durva lehúzás az egész és én nem azok közé tartozom, akiknek tökmindegy,h mennyi egy alkalom, vagy pláne presztízs,h a legdrágábbhoz menjek :shock:

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szrek: nem akarlak elkeseríteni, de nekem a cukros vérvételnél is megjegyezte a házidoki assziszense, majd a laborban is, hogy erre a vérvételre a nőgyógyász szokott beutalót adni és miért nem ő adott? Azért adtak, csak a megjegyzés... A laborban meg azt kérdezte a vérvevő csaj, hogy nem voltam még eddig nőgyógyásznál??? :o Kicsit néztem. Szóval megjegyzésekre még számíthatsz akkor is.

Én ahogy így elnézem az NST-helyzetet, már az elhatározás érlelődik bennem, hogy ha lesz 3. gyerekem, akkor azt hivatalos, állami keretek között fogom terhesgondoztatni és kipottyantani. A harmadik már csak kijön valahogy...
Most meg majd jól meggondolom, hogy fogadjak-e szülésznőt. Bár ha meg nem vagyok körzetes, akkor hova kéne mennem NST-re hivatalosan??? Tücivel bent voltunk a szülőszobán. De egyáltalán nem fecsegett velem Ica egyetlen alkalommal sem NST közben. Rámtette, elment, majd visszajött 20 perc múlva...

Kép
Kép
tinu
 
 


Szrek: ja, és igen, Tüci az apjára hasonlít születésitől fogva. De a szemét tőlem örökölte. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Jó reggelt lányok!

Curse köszi szépen azt megköszönném ha irnál privit, az összegről csak mégis hogy elképzelésem legyen, és a további dolgokról! :D
aztn próbálok addig nem foglalkozni ezzel :oops: :roll:
és sok sok egészséget nektek, hisz már nagyon a finishben vagy, vigyázz magatokra! :wink:

Szellőke, nagyon szépek a gyerkőcök , nekem sem lesz sok a két gyerek közt, ha minden igaz 18 hónap :roll: nagyon nehéz volt az eleje? attól picit tartok, de úgy vagyok vele, hogy úgyis kialakul minden, és csak reménykedem hogy tesó nem lesz olyan hasfájós -hisztis picinek mint Ádim :lol:
tundiii
 
 


Zuzi,
de másképp bánnak.
sose adtam hálapénzt életemben se, csak mióta szültem.
a csecsemősöknél ha adtam 2eFt-ot, azonnal oda figyeltek rám, az Editet szereztem meg magamnak mindkétszer (de másnak is adtam, azt viszont nem kellett volna), és így jobban törődött velem, pedig nagyon sok volt a melója. annak érdemes adni, aki problémás, mint én, hogy nincs teje, nem jó a bimbije meg ilyesmik. ahol minden simán megy, ott minek pénz?
megjegyzem, bár a szülésznő pénzét megfeleztem volna, s adtam volna annak, aki törődött is velem.

NST:
engem nem háborított fel a dolog, mert a dokim magánrendelőjébe jártam nst-re, s közben már az utolsó 4 alkalomért (hetente nst) nem kellett terhesgondozási díjat (15eFt) is fizetnem, hanem, csak rápillantott a doki és mondta, hogy oké, vagy nem. vagy ha a szülésznő szerint is rendben volt, akkor rá se pill. a doki. szóval nekem még így jobban megérte. :) más tészta, hogy tök messze volt az nst, és volt, hogy átcuccoltunk anyóshoz, mindenestül, mentem volna nst-re, erre hívnak, hogy a szülésznő elment szülni, úgyhogy menjek másnap 9-re. :/

már nem lehet a szülőszobán nst-t végezni "maszekon", figyelik az ilyesmit állítólag. csak az mehet be, akinek szülőfájdalmai vannak, s felrakják gépre, de írás készül róla.
egyéb esetben a Bártfaiba kell menni.

Szrek, Rylie,
AFP-re csak a körzetes nőgyógyász adhat beutalót, még a körzeti orvos se. úgyhogy én nem maceráztam ezzel, hogy bejelentkezzek egy nőgyógyászhoz, hanem maszekon megcsináltattam 4eFt-ért a BZS rendelőjében.

Curse,
nem biztos, hogy érdektelen volt anyós, csak ő olyan fajta, aki nem mutatja ki az érzelmeit. valószínűleg azért utána járt még az agya, lehet, hogy most is lelkifurdalása van, csak hang ahhoz, hogy beismerje, elszúrta.
nálunk is volt gyógyszeres eset, nem is szóltam semmit, de villogtak a szemeim. láttam, hogy ők is ijedtek.

Szellőke,
feljebb írtam, hogy én miért nem bántam, hogy a doki oda hívott nst-re. inkább az zavart, hogy a szülésznő "időbeosztásától" függött az egész családom. mikor a harmadikat szülöd már minden szülésznő lóvét fog kérni az nst-ért, de közben még terhesgondozásra is járnod kell, ott is lehúznak majd, s hamarosan szerintem semelyik doki tarifája nem fog túlzottan elmaradni BZS-étől.
mennyivel különb mondjuk az a doki, akinek csak 10eFt a terhesgondozása, de kerek perec megmondja, hogy 100-at kér?
ha harmadikat szülök, azt is remélem BZS-nél fogom. ez a doki tökéletes!

Zsanci,
asszed, hogy csak BZS "kötelezi" a mamákat az ottani nst-re?? most majd a maszek szülésznők azt mondják, hogy oké, járhatsz az sztkba nst-re, de akkor válassz más szülésznőt, mert még ezzel is le akarlak húzni. lassan ilyen lesz már minden hely.
a dokik már régen le vannak maradva a szülésznők túlkapásaihoz képest.

hálapénz:
dokimtól (pedig elég rendesen perkáltam neki közben is a hivatalos tarifákat) egy percig nem sajnáltam a lét, sőt, meg is toldottam. de szívem szerint a szülésznőnek egy kanyi vasat se adtam volna, max 5eFt-ot a menedzselésért. ha véletlenül lesz harmadik gyerek, már tudom, hogy kit választok , s tutti nem a régi szülésznőmet. főleg, hogy már 100%, hogy császáros lennék.


én fix, hogy meggondolnám, hogy vagy csak szülésznőt, vagy csak dokit választok. mivel császáros vagyok, nem igen kell szülésznő. aki meg simán szül, oda doki nem mindig kell. azért vagyok szülésznő-ellenes :)))), mert kiábrádnultam belőlük :)))

BEUTALÓ:
csak és kizárólag a háziorvos adhat beutalót, a nőgyógyász javaslatára, ha maszek a nőgyógyász. (leszámítva az afp-t)

ancsipancsi
 
 


Szellőke,
Nagyon szépek a gyerkőcök!!! (és az a nyakkendő!!)

Zsanci,
Most abba is hagyom, mert kitart még a röhögés... Asszem én nem borotváltattam volna le a hajam, de ki tudja... Legalább szülés után olyan lettem volna, mit Marcika. Kövér, nagy és kopasz!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Zsanci,
Értem én, amit írsz :) de szerintem egy picit más dologról beszélünk :? Igazából már nem akarok annyira belemenni a témába, mert mégis csak szülés előtt állok és ez mégis csak egy nyilvános fórum, de majd eccer szívesen eldumálok erről a dologról akár személyesen is :wink:
De a lényeg a lényeg az, amit Zuzi is írt a bugyi levételes példával, ezért nem érzem ugyanolyannak egy magán dokit és egy magán szülésznőt. Az uh-nál pedig a bártfais uh-ra gondolok, hiszen én odajárok annak ellenére, h a dokim magán. Na, de szót se többet.

Tinu,
Van abban vmi, amit írsz. Én alapból magánellenesek vagyok, (ezért jártam sztks rendelésre FP-hez és ezért nem volt szülésznőm se Adéllal), mert miért fizetnék olyan dologért, amit ingyen is megkaphatok. Csak sajnos FP időközben nyugdíjba ment és gyáva voltam váltani vagy talán az sztks dokik ismeretlensége miatt? de inkább maradtam FP magánjánál. Végülis ő szerencsére nem az a pénzcentrikus doki, más az ő vizitdíjának a többszörösét fizet. Én erre bizti nem lennék hajlandó.
A szülésznőhöz pedig most csakis azért ragaszkodok, mert nagyon szeretném megúszni a szülést metszés nélkül (aztán lehet, h majd jól rápacsálok és vmiért nem fog összejönni). Nem szeretnék megint hónapokig szenvedni vele, a fájdalommal, a szexuális életemről meg már nem is beszélve. Sajnos vmit vmiért.

Tünde,
Írom is a privit mindjárt.

Szellőke,
Teljesen megértelek, ha muszáj volt, akkor ez van. Viszont szerintem senki sem vált szívesen mondjuk dokit, főleg egy kórházon belül. Volt itt már rá pld, h a dokik sem veszik szívesen, ha az ember köztük vándorol. Arról nem beszélve, h az ember is baromira kellemetlenül érzi magát. Persze az más, ha mondjuk azért kell váltani, mert a doki már nem vállal szüléseket :?

Kép Kép
curse
 
 


[quote="ancsipancsi"]Z írta:ancsipancsisanci,
asszed, hogy csak BZS "kötelezi" a mamákat az ottani nst-re?? most majd a maszek szülésznők azt mondják, hogy oké, járhatsz az sztkba nst-re, de akkor válassz más szülésznőt, mert még ezzel is le akarlak húzni. lassan ilyen lesz már minden hely.
a dokik már régen le vannak maradva a szülésznők túlkapásaihoz képest.



Én is vhogy így érzem, h ez lesz a jövőben. Ezért is örülök, h Öcsivel lezárul a családalapításunk. Gyakorlatilag az én szülésznőmmel már ez a helyzet, vagy ő és magánrendelés vagy keressek mást. És szerintem ezt most már egyre több szülésznő fogja csinálni. Na, de tényleg befogom most már a számat :oops:

Ancsi,
Hát nem tudom ezt az anyós témát :? Remélem, h magába szállt azért! Persze párom totál kiakadt, úgyhogy azt hiszem a jövőben inkább nem mondok el semmit se neki. Végülis nem az zavart ugye, h leesett a gyógyszer a földre (mert senki sem tökéletes, követ el hibát).

Kép Kép
curse
 
 


Curse: igazából nem elvi alapok miatt gondolkozom ilyesmin, hanem azért, mert egyszerűen nincsen annyi pénzünk, hogy mindent magánban csináltassunk (laborok, doki, szülésznő, NST, csecsemős, egyágyas szoba és még ki tudja, mi lesz). Első gyereknél az ember inkább választ mindent magánt, de aztán mintha ennek csökkenne a jelentősége, mert az ember kevésbé parázik. Már ha nem lesznek rossz tapasztalatai...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,

Ica persze hogy nem marad ott csevegni, lévén ő a szülésznők vezetője, rengeteg a dolga akkor is, ha épp nem szülésnél segédkezik!
De mindig talált időt és módot arra, hogy a fontos dolgokat megbeszéljük, még ha nem is nst alatt. És nem is kér plusz pénzt az nst-ért.

Szrek,
nekem is mindig a háziorvosom írta meg a labor-beutalókat, a szülésznőm utasításai alapján. Megjegyzések persze nekem is voltak, de ívesen pöktem rájuk... lényeg, hogy ha van beutaló, akkor el kell végezzék a vizsgálatokat és el is végzik.


Monisa,
a sedatifos hsz-emmel csak vittzeltem...csak nem jött le. De sebaj :)


ríszpekt end písz

csók

macs
macskanyu
 
 


Macs: nem is haragszom én Icára, nem azért írtam, nekem egyáltalán nem hiányzott a csevely (vagy csevej? :oops: ), csak többen azt írták, hogy emiatt (is) kéne fizetni az NST-ért.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, és engem azért zavarnak a megjegyzések, és ezt beszéltük Szrekkel is, mert nem értem, hogy ha a beutalók írása hozzátartozik a terhesgondozáshoz, és én fizetek a terhesgondozásért, mert magánba járok, akkor vajon miért is kell nekem többletidőt, energiát befektetnem és megjegyzéseket hallgatnom? Miért is nem írnak a magándokik beutalót? Szóval nincs tisztázva a kérdés egyáltalán. Ha meg azért nem, mert csak magánlaborba írhatnának, akkor miért nem ajánlják fel ennek a lehetőségét? Lehet, hogy mégis fizetnék érte (ha tudnám, mennyibe kerül), csakhogy ne kelljen órákat végigülnöm, állnom, esetleg gyerekestül terhesen a betegek között, hogy kézhez kapjak egy nyamvadt beutalót (melynek megírása legalább 5 kerek percet is igénybe vehet).

Kép
Kép
tinu
 
 


[quote="tinu"]J írta:tinua, és engem azért zavarnak a megjegyzések, és ezt beszéltük Szrekkel is, mert nem értem, hogy ha a beutalók írása hozzátartozik a terhesgondozáshoz, és én fizetek a terhesgondozásért, mert magánba járok, akkor vajon miért is kell nekem többletidőt, energiát befektetnem és megjegyzéseket hallgatnom? Miért is nem írnak a magándokik beutalót? Szóval nincs tisztázva a kérdés egyáltalán. Ha meg azért nem, mert csak magánlaborba írhatnának, akkor miért nem ajánlják fel ennek a lehetőségét? Lehet, hogy mégis fizetnék érte (ha tudnám, mennyibe kerül), csakhogy ne kelljen órákat végigülnöm, állnom, esetleg gyerekestül terhesen a betegek között, hogy kézhez kapjak egy nyamvadt beutalót (melynek megírása legalább 5 kerek percet is igénybe vehet).


magánban akkor írhat beutalót, ha van kapcsolata laborral, azaz ha van vérvevő kolléganője, meg aki tárolja, szállítja a cuccot a laborba, s utána te fizeted a költségét. (persze nem az OEP költséget kérik, mert láttam, hogy negyed annyiba kerül az AFP vizsgálat, hanem minden más egyéb ktsg is terheli ilyenkor)
szal, ha nem ajánlotta fel, akkor biztos nincs lehetőség nála ilyesmire.

ancsipancsi
 
 


Tinu,
Értem :) Mondjuk a meggyőződésemen felül, persze az anyagiak sem utolsó szempont. Én inkább sajnálom ilyen dolgokra a pénzt kiadni, szívesebben költöm születendő gyermekemre.
És persze az ingyenességet sem úgy értettem, mert ugye ebben az országban semmi sincs ingyen, de a tbn felül miért fizessek pluszba a vizsgálatokért, ha azt a tbm is fedezi. Fizettem már eleget a közösbe.
Egyébként nekünk sokat segített most az, h párom is én is egészségpénztártagok vagyunk, elég sok mindent el tudtunk számolni ep-re (pl. labort, 4d uht és állítólag a kórházi egyágyas szoba is elszámolható :? ).

Kép Kép
curse
 
 


Ancsi: értem, hogy ez a valóság (bár ezt velünk sose közölte senki, sehol, vagyis még megérteni sem tudjuk), de én elvi alapon kérdem, és azért, mert ezt nem tartom helyesnek. Akkor döntsük el, hogy most akkor magánba járok és akkor intézze el valahogy a laborbeutalókat is, vagy nem járok magánba és akkor nem is fizetek érte pluszban. Nekem egyre kevésbé éri meg a fáradtságot (vagy fáradságot? asszem ma nem vagyok topon helyesírásban) ez a félig hivatalos, félig magán, félig akármi változat. Amikor először szültem, akkor még nem tudtam mi a pálya, csináltam mindenben azt, amit mondtak. Most már kezdenek ezek zavarni, de ha már ezt választottam, ez van. Egy harmadiknál viszont lehet, hogy mást választanék.

Kép
Kép
tinu
 
 


szia curse!

én is február elejére vagyok kiírva a szent imrébe....

szülésznő tekintetében ugyanazzal a problémával küzdünk: nem igazán értem a liliom projektet... :shock:
két és fél éve már szültem, fogadott szülésznőm is volt, igaz, akkor egy másik kórházban stb...de akkor a végén köszöntem meg egy összegben (és ami a lényeg: amennyire én gondoltam) a szülésznő segítségét.
szomorú h ahogy telnek az évek egyre több bőrt húznak le az anyukákról. és akkor még a fogadott csecsemősökről nem is beszéltem!
persze lehet érvelni, aki fogadott dokit, szülésznőt stb akar az fizessen, de ez ennél bonyolúltabb. nekem a dokim pl csak az ágnessel dolgozik, aki nagyon szimpatikus meg aranyos, de nem opcióként említette a liliomot, hanem egyetlen útként...
és akkor még ott a nagy kérdés: mennyit vár el a végén? te meg merted kérdezni?
dorcsi2
 
 


Tinu,
Ancsinak igaza van, ha nincs szerződése magánlaborral, akkor talán azért nem ajánlotta a lehetőséget. De ettől függetlenül is felkereshetsz magánlabort, mert őket nem érdekli, h van-e beutalód, hiszen fizetsz a vizsgálatért.
FP szerződésben van a Bálint Analitikával és oda ad beutalót, de pl. Ani simán felhívta őket beutaló nélkül is és úgyis fogadják és nem kerül többe a vérvétel csak azért, mert nincs beutalód.
Nekem pl. az afp meg a hepatétiszt 2800 ftért (azt hiszem 1500 ft, ha gond lenne az afp eredménnyel) csináltak, időpontra mentem, kultúrált helyen és még a vért is fájdalommentesen vették le, ahogy ezt egy magánlabortól el lehet várni.
A héten levett sima vérképes leletem pedig 500 ft volt, a kenet meg 3000 ft. Ezeket nem gondolom nagy összegnek, ha azt vesszük, h az ember kényelmesen, nyugodtan tudja intézni és ha még el is tudja ep-re számolni, akkor meg pláne nem.
És a legszebb az egészben, h míg az afpre heteket kell várni sztk alapon, addig itt nekem kétóra múlva prezentálták e-mail formájában. Még haza sem értem a vérvétel után, de már itt figyelt az eredmény a mailboxomba.

Kép Kép
curse
 
 


Jé és most látom, h hivatalosan beléptem a 37. hétbe :D :D

Dorcsi,
Most már nagyon nyaggat a csajom, úgyhogy megyek :) Délután írok privit!

Kép Kép
curse
 
 


Hát Curse, valóban ezekért az árakért megéri elmenni magánlaborba. Főleg, hogy most meg kellett ismételni a vércsoport meghatározást, mert valahova eltűnt a leletem. Talán nem dolgoznak ilyen hibaszázalékkal egy magánlaborban. És én se kapok agyvérzést az idegtől, hogy miért kell sorbanállnom stb.
A tájékoztatás a lehetőségekről és a miértekről meg egyszerűen siralmas. Bár lehet, hogy csak én nem kérdezek eleget.

Kép
Kép
tinu
 
 


hu, de durva...
nem tudtam mindent teljesen elolvasni, de nekünk vagy nem lesz harmadik (ami elég valószinű...), vagy ha mégis Isten úgy akarja, hogy jöjjön, akkor biztos csak a kötelezö dolgokra fogok eljárni... (amit a választott dokim kér...) Pl sogornöm uh-kra sem jár, mert elvileg nem kötelezhet rá senki. (mondjuk ö más tészta, mert Geréb Ágihoz jár, de akkor is...)

amugy én megértem a szülésznöket emiatt a magánakcijo miatt, és sztem ök is érdemelnek pluszpénzt a plusz munkájukért, mint a dokik....


még elözö téma: Sedatif nálam is müxik, mégpedig oly módon, hogy mire elszopogatom, már érzem hogy megszáll vmi éteri nyugalom és béke :) bár az utobbi idöben alig kellett bevennem 8)

KépKép
fibi
 
 


mondjuk ki bátran, az eü rendszerünk egy rakás sz....r.

örülnek neki, hogy emberek egy része maszekon jár ide-oda, addig se kell fizetni a költségeket, és hogy még jobban biztosítsák magukat, megvonták a maszek dokiktól a beutaló felírási lehetőséget is.
értem én, hogy azt feltételezik, hogy elmegy az ember maszekon, a doki meg megírja a beutalót, ha kell, ha nem, hisz kibicnek semmi se drága, de valahogy be lehetne korlátozni, kellene pl. egy terhesprotokoll, amit a legelején felírnának, mind a 40 hétre.

hadd ne mondjam, engem a védőnő nem tudott fogadni kb. a 3. hónapig (csak napközben, alvás időben, én meg akkor nem akartam Henivel menni), így nem volt kiskönyvem, szóval az első vérvételekért szépen fizettem a vizitdíjakat. valami 2eFt-ot fizettem ki ilyen olyan vizitdíjra, pedig elvileg....

ha egyszer valami nálam sokkal okosabb átalakítaná az eü rendszert úgy, hogy
- csak az részesül ellátásban, aki fizet (nem egy milliárdos vállalkozót ismerek, akik szegények minimálbéren tengődnek; de egy csomó gazember van, akik sehol sincsenek bejelentve...)
- annyi és olyan szintű ellátásban részesül, amennyit fizet (én is szívnék, mert kevés volt a fizum, de ez van)---> pl. kategóriák lennének. aki kevesebbet fizet, az ötven ágyas kórteremben lenne és csak tökfőzeléket kapna :)), stb...---> de ki lehetne maszekon egészíteni, mint egy biztosítást, esetleg családi szinten néznék (de k. jó lenne, mert férjem meg sokat keres)
- és bármelyik doki/kórház kötne szerződést az OEP-pel, így mindenhol ugyanaz a biztosítás élne

akkor talán a dokik/kórházak is lelkesebben melóznának, betegek is lelkesebben fizetnék a tb-t, a hálapénz intézménye megszűnne remélhetőleg, stb

ancsipancsi
 
 


Ancsi: tök igazad van, de úgy látom, ebben az országban soha nem lesz reform, mert egyetlen kormány sem óhajt belebukni az átalakításokba. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Ejha, volt mit visszaolvasnom tegnap este óta! :)

Magán nst-kről már annyit írtatok, hogy én már újat hozzá sem tudnék tenni. Valóban ijesztő, hogy mi vár a jövő kismamáira, szinte mintha magán kórházba járna terhesgondozásra, majd ott szülne. Legalábbis gondolom ott aztán mindenkinek kell fizetni, még a portásnak is, hogy beenged az ajtón. :lol: Én azért annak örülök, hogy nem kellett a szülésznőm és a bártfais nst között választanom, és reméljük ez így is marad nyárig. 8)

Igen, valóban mehetek beutaló nélkül Curse által említett magánlaborba, viszont az is kiderült, hogy az én dokim is szerződésben áll velük. Épp ezért nem is értette a hölgy, hogy miért nem ajánlotta fel nekem a drúr. No majd meglátjuk jövő hét csütörtökön, hogy mi lesz, mivel hogy másnap kell levenni majd az afp-t.

Engem is iszonyúan zavar, hogy a magán doki nem adhat beutalót a kórházi uh-ra. Hanem ír egy kérvényt szinte saját magának, amit lobogtatva fel kell őt keresnem a kórházban, mert állítólag csak a kórházi rendszerbe belépve tudja megírni a beutalót. Ez csak azért mulatságos, mert én mondjuk a város másik felén lakom, tehát egyszer elmegyek a magánrendelésére a XI-be, és aztán a beutalóért ismét. Na jó, annyi mázlim van, hogy anyukám ott dolgozik a kórházban, így az ilyen akciókra Őt szoktam megkérni.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a mostanában szülők miket mesélnek majd, milyen változások történtek, mert ezek szerint azért van bőven.

Azért azt még hagy meséljem el, hogy a hétvégén szobát cserélünk Zsófival. Eddig mi voltunk a nagyobb szobában, Zsó a kisebbikben. Most helycserés támadás lesz, mondván a gyerekek jobban elférnek a nagyobbikban majd. Úgyhogy hétvégén pakolás, hétfőn jön a festő, hogy az új gyerekszobát kifesse, majd jövő hét közepe tájékán érkezik Zsófi új ágya. Végre nem rácsos lesz, és végre nem a kiszedhető 3 rács helyén kell hozzábújnom - hanem csak a leesésgátlón keresztül. :P Ma megyek anyagot nézni, mert szeretnék az ágya mellé varrni falvédőt. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült majd...

Ani
manitou
 
 


ahogy olvastalak Titeket, nekem is az jutott eszembe, hogy NA EZÉRT IS kellene a reform!

Curse!
Valóban nem nagy összegek, amiket írsz a laborra. De ha az ember még ezt is magánba csináltatja, akkor az egész terhesgondozás-szülésből a TB egyedül a kórházi tartózkodásomat fogja fizetni? (VAgy még azt is csak részben, mert mondjuk fizetős szobát választok?) Felmerül a kérdés: minek fizessünk tb-t? Amit oda fizetünk, azt kiadnánk magánba. Így én sem sajnálnám az NST-re a pénzt.
Tovább gondolva: na, ezért nem fizetnek egyesek tb-t, mert ha komoly bajuk lesz, akkor ők úgyis megtudják fizetni a jó dokikat?
szülésznőhöz való ragaszkodásodat teljesen megértem, én is így tennék.

Amúgy ez a reform dolog is elgondolkodtató, tegnap épp ezen vitáztunk Tomival. Mert én úgy gondolom, hogy nincs olyan reform, ami a személyes adottságokon tudna változtatni. A rossz dokiból nem lesz jó doki, a rossz szülésznő sem fog hirtelen empatikus és profi gátvédő lenni.

Zsanci!
Curse részben megválaszolta...
Amúgy velem a szülésznő úgy foglalkozott, hogy este 6-kor véget ért a műszak, és utána (akkor már nem volt rendelés a Bártfaiban) a bártfais rendelőben találkoztunk. Más anyukát is hívott akkorra. Asszem, csak 2 nst-t csinált így, de nem kért érte pénzt. SZóval, igaz, hogy a kórház gépét használtuk, de a tb-mből ki is futotta, fekete pénz nem volt benne. És azt is mondta, hogy bármikor felhívhatom, ha kérdésem lenne, vagy aggódok valami miatt. Ezért se kért pénzt. Nyilván tudta, hogy utólag fogom én ezt honorálni. VAgy lehet, hogy várta, és én nem adtam? :?

Szóval nekem tényleg a tendencia az, ami nem szimpi. AMikor még B-vel jártam előkészítőre,akkor még annyira lelkesen mondták, hogy lehet szülésznőt választani, és akkor nyíltan mondták, hogy a választott szülésznő elvégzi az Nst-t és akkor minden részletet elmond. MOst meg már választani sem lehet a magán vagy tb-s nst között. Én nagyon fontosnak tartom a szülésznők munkáját, és tudom, hogy képesek lennének szülést is egyedül levezetni. De jelenleg az a helyzet, hogy a doki a felelős a szülőszobában történtekért, és ha történne valami a babával, én is dokit okolnám, vagy vonnám felelősségre. Talán ezért érzem úgy, hogy őket "kell" jobban honorálni. Bár talán ez sem igaz, bonyolult egy dolog.
Asszem Fibi könyvében olvastam, hogy van ez svéd országban, és nekem tetszett, hogy a szülésznők végzik a terhesgondozást. Elég visszás helyzet itt nálunk, hogy 9 hónapig járunk a dokihoz, kialakul egy bizalmi viszony, aztán szüléskor meg azzal szembesülünk, hogy csak a végére hívják be, és vad idegen emberekkel szülünk, miközben pont azért van fogadott dokink, hogy ismerős ember legyen a segítőnk.
Ennek lehet, hogy semmi értelme nem volt így :?: :lol:

Ancsi!
Enyém doki az utolsó hónapra is csak egy vizsgálati díjat számolt, nem négyet. Sőt, egész terhesgondozásra azt mondta, hogy havonta egy vizsgálati díj, de ha többször kellene valamiért mennem, akkor már nem kell fizetni....persze ez is régen volt....

VAlszeg engem azért zavar ennyire ez a dolog, mert mi köztisztviselőként a legmagasabb befizetők közé tartozunk, ha bajunk lenne, mégis szar ellátást kapnánk, mert nem telik paraszolvenciára....

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Még egy a szülésznő témához... A terhesgondozás alatt a dokinak van bőven dolga velem, így egyértelmű, hogy perkálok neki minden alkalommal. De megmondom őszintén, hogy amikor Zsófi megszületett, akkor szívem szerint "kicseréltem" volna a két borítékot, és az orvosnak szánt összeget adtam volna a szülésznőnek. Ugyanis Ő volt bent velem órák hosszat, Ő könnyítette a szülésemet. A doki "csak" a végén volt bent. Persze ez csak a normál lefolyású szülésre érvényes, mert ha bármi gikszer van, vagy császár, akkor meg egyértelmű, hogy a doki melózik, nem is keveset. No de nálunk anno nem került sor borítékcserére, mert hogy végül ügyeletes dokinál szültem, így Ő nem kapott, viszont a szülésznőét megtoldottuk.

Különben pedig velem sem társalgott a szülésznő az nst-k alkalmával, de mondjuk nem is igazán igényeltem. :)

Ani
manitou
 
 


Szellőke!
Olyan aranyos, amit írtál :D Én is így voltam vele, azért kezdtem el ide írni, mert nem nagyon volt, aki megértette volna a gondolataimat. GYermekeid gyönyörűek :D

Tündi!
Nálunk 19 hónap van, és azt kell mondanom, hogy az első hónapok voltak a legkönnyebbek 8)
zuzmo1
 
 


Rylie!
Tök sajnálom, hogy anyukáddal ilyen feszült a kapcsolatod, én is úgy emlékeztem, hogy nagyon jóban vagytok :cry: Sógornőd meg :roll:
zuzmo1
 
 


sajnos még nem tudam mindent végigolvasni, de továbbra is azt tartom, hogy nem KÖTELEZŐ szlésznőt fogadni, de ha az ember fogad, akkor tudjon a feltételekről.
és, ha megy magán nst-re, ne felejtsen el számlát kérni!!!!!! mert ennek az egésznek akkor van értelme, ha ez tisztességesebbé teszi az egészet. Hiszen legtöbben a dokinál is kapunk szlát, mert ez igy korrekt. Hm?

és Curse,
igen, majd megbeszéljük priviben, és kérelk ne érezd,h bármilyen formán ellened beszélnék, és pl, ha ezt az elején nem tisztáztátok le a szlésznővel, akkor nem fair, de aki tud róla, hogy ez igy lesz, az már nem tartozik nálam a lehúzás témakörbe.
Mert se dokit, se szlésznőt nem kötelező fogadni, minden működhet tb alatt. De tb nem fizeti ki a szlésznődnek és a dokidnak, hogy a szabad idejében ellásson téged.
EDDIG működött kicsit rosszul a rendszer, mikor az állam pénzén jártál akkor és ahhoz nst-re, amikor és akihez akartál.
Mert sztem egy szlésző sem sértődik meg,ha azt mondod, h én inkább a bártfaiba járok nst.re, és majd felhivom az eredménnyel utána.
aki ezek után beint neked, az sztem nem jó választás, az inkább ne legyen a fogadott szlésznőd.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zuzmo: de jó köszi , kicsit megnyugtattál :D , remélem igy is lesz nálunk is! pedig azt mondják az első hónapok nehezek! de reménykedem jó babóca lesz, na meg őszintén már most tudom hogy nem lesz úgy elkapatva az eljén mint Ádám volt, még ha akarnám se tudnám.......................
de igy a 2.nál sok mindenben okosabb leszek :wink:
és hogy viselte neked a nagyobb a tesó érkezését? féltékenység, ilyenek?
már bocsi hogy ilyenekkel zaklatlak :oops: de nagyon kiváncsi vagyok!

hát lányok megmondom őszintén én sem bánom , hogy befejeződik most a pocilakóval a családalapitásunk, ez évről évre rosszabb lesz.............................
tundiii
 
 


Zuzi,
és szted az teljesen jogos, h uazért a tb-ért te jobb szolgáltatást kapj csaka azért, mert van válaszott szülésznőd? mert valljuk be, mégiscsak jobb az, amikor csak ketten vagytok az nst-n, és nem négyen, a szülésznő azért beszélget veled, mig amikor én egyszer voltam a bárfaiban, a futószalagra feldobtak, rá az nst-re, és egy kanyi hangot nem beszélt velem senki, sőt, ha elcsúszott a tappancs, még én voltam lebaszva, h miért nem figyelek.
tehát, uazért a tb-ért járjon mindenkinek uaz, nem?
ha meg fizetek a szlésznőnek, fizessek a kárháznak is, hogy emberibb körülmények között kapom emg uazt a szolgáltatást.

és Fibi,
veled is egyetértek teljesen.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Tündi!
Szerintem félreértettél :lol: Szóval az első hónapok nehézségei hozzá sem mérhetőek a későbbiekhez :shock: 8) Nálunk iszonyú féltékenység volt, kezelhetetlen. Kezdve attól, hogy 19 hónapos "nagy" -amúgy érthető módon- nem volt hajlandó átadni a babakocsiját, de egyébként sem tudott volna még hosszabb távon sétálni vagy motorozni mellettünk, mert egy 19 hónapos még nem fogad szót és nincs veszélyérzete. Emellett még őt is szoptatnom kellett 8 hónapig. Iszonyú agresszív lett, 1 évig nem mertem vele gyerektársaságba járni. Ez akkor szűnt meg, amikor a kicsi már lett olyan "nagy" -kb 8 hónapos, hogy simán levezette rajta a féltékenységét. :cry: Az egész napom azzal telt, hogy a kicsit próbáltam életben tartani :roll: :lol:
De mostanra nagyon szuper lett minden. Szóval, azt kell mondanom, hogy az első másfél év katasztrófa volt, nem kívánom senkinek, és mindenkit lebeszélek, (már aki kérdez :lol: ) a kis korkülönbségről. Most viszont állati jó testvérek :D és nagyon jó látni, hogy mennyire partnerek a játékban (és persze a rosszaságban 8) )
Kívánom, hogy Nektek simábban menjen, mint ahogy szerintem Szellőkééknél sem volt nagy gond :D
zuzmo1
 
 


Zsan!
Igazad van, nem jogos. mint ahogy az sem, hogy annak a gátjára jobban vigyáznak, aki ezt megfizeti :cry: Pedig a másik ember is szeretné még majd használni...így se, úgy se jó...
Voltam tb-sen is, de engem nem zavart, hogy ott olvasgatott a nő. Velem nem volt bunkó szerencsére.
zuzmo1
 
 


Zsan!
Hogyhogy nem vagy MSN-en? Kerestelek 8)

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Zsancikant!
Én a dokimhoz jártam nstre, budafokra, és bementem az egyik szobájukba ahol az asszisztens vérnyomást mér meg ilyenek, és ott csinálták egyedüliként az nst-t kényelmes fotelben, és még futószallagon sem voltam, szóval teljesen meg voltam ezzel elégedve, de most az inkább a baj, ha azt a szülésznőt akarom akkor nincs választásom, hogy melyik nstre akarok járni, :cry:
és engem a 36 héttől minden 2.héten vizsgált a dokim beültem nstre és utána megvizsgált, most meg külön időbe mehetek nstre és dokihoz is, ami valljuk be nem túl kényelmes még az anyagiaktól eltekintve sem, meg mit kényelem, eggyel többször kell megszerveznem hogy ráérjen vki aki a kisfiamra vigyázz! :shock:

szóval itt inkább az a probléma, hogy miért nem maradhat nálunk a döntés, és csak simán megfogani őt?
na mindegy befejezem, mert igy is felbojgattalak titeket :oops:
tundiii
 
 


még vmi:
itt egyedül Neet volt tb alapon. Engem érdekelne, hogy jöbban jött-e volna neki, ha este 6 után tud menni nst.re, amikor már nincs munkaidő, ha néha rámosolyognak, és ha van vmi kérdése, elmondhatja, és normális választ kap rá.
mert mi, annak ellenére, hogy csak a szlésznőnek fizettünk jóval normálisabb szolgáltatást kaptunk uazért a tb-ért.
mert ha nincs választott szülésznőd, rendben, ne beszélgessen el veled senki ember módjára, de akkor is, mégiscsak könnyebb odamenni munkaidőn túl, amikor meg nem mellesleg több áram fogy, hiszen a villanyokat is fel kell kapcsolni, mig napközben, munkaidőben, ez jóval kevesebb költségébe kerül a kórháznak.

hát ennyi, sztem a szülésznőknek is pont annyi joguk van magánba menni, mint a dokiknak, és nekem ez főleg akkor fog tetszeni, ha innetől kezdve legalább egy része a dolgoknak legális lesz. Mert a paraszolvencia után csak a legkevesebbek adóznak.
de egy szlás nst után kénytelen lesz.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zuzi,
ronda férjem elűzött a béna gépre, mert ő a másikon "dóóólgozik" és ezen még nincs msn.
de kerselek igérem.
és még vmi, mert szófosásom van: ha még egyszer szülnék gyereket, és a férjem nem lő fejbe, ahogy megigértettem vele, akkor is a Gabihoz megyek, és az ő külön nst-jére, mert nekem fontos,h beszélgessünk, és én ezért szivesen fizetek. De ez az én választásom. :lol:
és én tök jókat beszélgetek....(liar!) :twisted:
zsancikant
 
 


[quote="zsancikant"]
írta:
zsancikant
hát ennyi, sztem a szülésznőknek is pont annyi joguk van magánba menni, mint a dokiknak, és nekem ez főleg akkor fog tetszeni, ha innetől kezdve legalább egy része a dolgoknak legális lesz. Mert a paraszolvencia után csak a legkevesebbek adóznak.
de egy szlás nst után kénytelen lesz.


ez akkor lenne szeintem jó, és ezt a dokira is értem, hogy ha a tb leszerződne velük, és amennyit kifizetne utánam a kórházban, azt kifizetné nekik is.
zuzmo1
 
 


Zsan!
Ha én olyan szuperül tudnék szülni, mint Te, nem is fogadnék szülésznőt, csak beszélgetésre :mrgreen:
zuzmo1
 
 


Zuzi,
ebben teljesen egyetértek. mármint a dolgok letisztázásában. Ezt kéne, és mindenkinek kényelmesebb lenne.
zsancikant
 
 


Zuzmo akkor bocsi,, furcsáltam is :roll:
hát akkor remélhetem a legjobbakat.............. :wink:
tundiii
 
 


ja, erröl jut eszembe: "szegény" M. Gabi végigcsinálta velem a 4 nst-t, kedvesen, aranyosan beszélgetett velem közben ( :lol: ), aztán a szülésnél meg nem tudott ott lenni (vidéki útja miatt). szülés után sem tudtunk találkozni, igy nem kapott semmit a kedvességéért :( viszont bebizonyosodott hogy tudok szülni majdnem egyedül is :wink: (ügyeletes szülésznönek sok dolga volt...) Ezek után nagy kérdés lenne, hogy fogadnék -e legközelebb szülésznöt, avagy sem... :P
fibi
 
 


Zuzi,
Persze, h én sem mentem szívesen magánlaborba (bár szerencsére végül el tudtok számolni ep-re), mert az is pénz és hiába fizeti ki mondjuk az ep, ő majd csak utólag fogja nekünk. Na mindegy, szóval nekem az egész várandósság alatt a vérvételek+vizeletmintás dolgok összességében nem haladták meg a 10e ft-ot. Ezt nem gondolom nagy összegnek, ha abba belegondolok, h pl. Adélnál anno elkeverték az sztkban az afp eredményemet és mehettem be a kp-i laborba, vagy amikor rosszul csinálták meg a lyme és toxoplazmás vérvételemet és heteken keresztül kétségekbe tartottak (nem kívánom senkinek sem, főleg a terhességi toxoplazma gyanút). És a legszebb, amikor elküldtek az sztkból, h most már nem vesznek le vért, menjek vissza másnap, amikor látták, h Adéllal vagyok és terhes is vagyok és nem mellesleg Érdről bumszliztam be. Szóval nekem megérte inkább fizetni a magánlabort a fentiek miatt.
Ettől függetlenül persze, h felháborít az, h ha lassan az ember mindent magánba fizet, akkor minek fizetjük a tb-t. És azt is teljesen megértem, h kemény pénzeket fizettek köztisztviselőként és ezért kiborít a dolog. Ugyan mi párommal nem azok vagyunk, de azok közé tartozunk, akiknek mióta dolgoznak becsületesen bejelenetett munkájuk van. Tehát mi tényleg a megkeresett jövedelmünk után fizetünk mindent és ezért is szívunk bármilyen megszorítás miatt pl. Mi nem tudunk semmin sem trükközni, mert ott van feketén-fehéren a keresetünk.

Zsanci,
Ne viccelj, nincs bennem semmi ellenérzés :wink: csak azért nem akarom a teljes véleményemet leírni, mert ugye tudjuk, h még kik olvassák ezt a fórumot és nekem így szülés előtt nem bizti, h szerencsés a full véleményemet leírni :wink:
Nem mondom, h nincs igazad, de.... és ezt majd inkább priviben :wink:

Én olyan ellátást tudnék elképzelni, h egyáltalán nem fizetünk tb-t (vagy max a bérünk 2-3%-át elsősegélyellátásra), hanem mindenki választ egy egészpénztárat (aki minden szolgáltatóval szerződésben van) és oda fizet annyit amennyit ő gondol. Amennyire fontos neki az egészsége.
Párom egy évben a felénél eléri a tb befizetés felsőhatárát. Ő jó esetben 5 évente megy dokihoz és kb. ennyiszer tp-re. Bár ez utóbbi még nem nagyon fordult elő. Na most, milyen jól jönne az a kidobott pénz? Ő nem használja, csak fizet mint a köles, mert ez egy ilyen ország. Legyünk mindenkivel szociálisak, azoknak meg a nagy része jót röhög a markába, h pl. még egyáltalán nem fizetett tb-t és mégis jogosult minden ellátásra. Ezen a hozzáálláson kéne változtatni, mert ezért tart ez az ország ott ahol.
És ha ilyesmi rendszer lenne, akkor nem lennének sz@r dokik, meg egyéb eü-i alkalmazottak sem, mert az ugye azt az adott intézményt igencsak visszahúzná és inkább megválnának tőlük. Bár minden bizonnyal a jobb fizetés is sokat javítana a hozzáálláson, mert akkor a szolgáltatók megtehetnék, h olyan bért adjanak, ami már kielégítő lehet a dolgozók számára.
Bár én ebbe a jó és rossz dokiban sem hiszek, mert aki az egyik dokit rossznak gondolja, addig a másik páciense meg szupernek. Kinek mi jön be. Pl. én ismerek olyan csajszit, akinek abszolút bejön az a doki, akinek a nevét nem mondjuk ki :wink:

Kép Kép
curse
 
 


Deni,
privit irtam mert a hotmélem megint szaraxik :roll:


apropo: van másnak is hotmail fiokja??? :?: és csinál olyat, hogy idönként hibaüzeneteket irogat, mint pl: "az Internet Explorer nem tudja megnyitni az internethelyet". kb amiota vmit frissitettek a szoftveren. hm??
fibi
 
 


Tyiha csajok! Elő a pattogatott kukival :mrgreen:

UMnél a mérleg pozítiv oldalára kell, hogy kerüljön, hogy a 36. hét után nem hív magánba hanem bent a kórházban az nst után kell(ett) megkeresnem vagy őt vagy a Verát, de leginkább UM-et értem el, mert ő állandóan bent van 8) Ja és a Hban azért hogy rámnézett nem adtam egyszerse manit, és tutti hogy nem is várta el!
és Verával szültem és Bártfaiba voltam nst-n! Szóval nekem a 36. hét után semmilyen kiadásom nem volt 8) lehet utálni :)

Aztán nemtom mennyit változtot a rendszer 7 hónap alatt, de UM adott levélkét a körzetinek, levélkez alapján körzeti beutalót a laborokra és mentem ide a helyi sztkba laborra. Semmi gondom nem volt ebből!! Talán egyszer szólt be az új körzetis nő, hogy miért nem megyek abba az sztkba ahová a kórház tartozik, mert igy az ő számlájára íródik az én laborom vagy mi a szösz?? Ezt nem igen értettem akkorse :roll: de csönben hümmögtem és inkább nem szóltam vissza, hogy persze aranyom biztos utazok 1,5 órát egy pocakkal+Kamillával egy vérvételért amikor itt van a szánkban az sztk!
Szrek, Tinu,Curse: nem is értem ezt a körzetes nőgyogyós dolgot épp ezért?? :roll:

És verítékletörlő szmájli, hogy Borka is kint van már...mert ez egyre gázosabb ügy lesz... :(

Persze sztk-s laborban a hosszú sorbanállást én is nagyon utáltam és amikor már látszott, hogy nem vagyok se kövér sem dinnyecsempész sem vagyok és akkor se engedtek előre..hm szarul esett, de nem csodálkoztam rajta, hogy őszinte legyek. :(
Pedig talán egyszer voltam úgy laborban, hgoy egyedül, aztán mindig velem volt KAmilla, de ez se hatott meg senkit :roll:

Rossz és jó doki és a rendszer témához én annyit tennék hozzá, hogy még mindig tartom azt, hogy egyrészt méltatlanul kevés a fizetésük az eü alkalmazottaknak!! És valahogy itt is bevezetném a teljesítményarányos bért, mert pl amikor Anyu az JP Hban volt és amiket mesélt a nővérekről... :o na azoknak fizetést se adnék! :x
Másrészt továbbra is tartom, hogy emelem kalapom azok előtt akik ennyi pénzért ILYEN hányadék helyen képesek minőségben dolgozni mint ahogy kinéznek az eü intézmények! Mert a SZI nagyon szép! Én nem is orvost válaszottam elsőkörben, hanem a kórházat! DE a többi kórház egy FOS! (már bocs) nekem a gyomrom összeugrik ha valamelyikbe be kell mennem mert borzalmas! Szerencsétlenek meg itt dolgoznak, mert volt egy ilyen hülye lövésük, hogy az egészségügyben akarnak tenni/dolgozni!
És ha ez igy folytatódik akkor a jó orvosok elmennek Ámerikába vagy Ángliába itt meg maradnak majd a rossz orvosok, avagy az olynaok akiket alig értesz meg mert annyira törik a magyart. :?
UFF

Szelllő: nálunk is ilyen döbbenetet okozott a karifa :) tegnap meg volt nagy sírás, hogy mire felébredt a karifát elvitte a Jézuska :(
Csöpögés meg teljesen érthető :)

Zuz, Curse: Anyuval az a helyzet, hogy egyedül van. ÉS sokszor szinte azt érzem, hogy erről én tehetek, ami persze nem igy van, de mégis...Alapban tök jó a viszonyunk és semmi baj nincs sőőőt! Csak egyre többet kombinál, egyre érzékenyebb, és miután rám tud hatni a lelki terrorjával (öcsémről lepereg) hat is :( és ezt egyre nehezebben viselem. És nehezen állok arra át, hogy először jól meg kell fontolnom a szavaimat amit neki mondok nehogy találjon benne valami sértőt :roll: Kb egy-két havonta van a részéről egy besértődés... ami eléggé megvisel. ÉS attól tartok, hogyha elmegy nyögdíjba akkor ez még rosszabb lesz :roll:
Ani: nem hozzuk össze Anyáinkat??? :lol: Hátha elcimbiznének? ;)

Macs: gondoltam rád, mert ricottás-spenótos lasagnét gyártmányoztam ami szerintünk váúúú lett, Kamilla meg közölte, hogy kenjem a hajamra 8)

Rylie
rylie
 
 


Sziasztok,

új vagyok itt, de azért már elég régóta olvasgatlak titeket :)

Segítségeteket szeretném kérni: dr. Kovács Zoltánról tud-e valaki valami információval szolgálni? Tudtommal egy fiatal doki, a Szt. Imrében dolgozik, elég nyitott "alternatív" dolgokra. S azt hiszem, volt is már itt szó róla, csak nem tudom visszakeresni. Tehát ha valaki bővebbet is tud róla, lécci ossza meg velem!

Köszi, és szép hétvégét mindenkinek!
greenbamboo
 
 


Green: üdv! Én sajna nem ismerem őt :(

R
rylie
 
 


Rylie,
AFP-re, hepatitisre csak szakorvos adhat beutalót, ami azt jelenti, hogy körzeti nőgyógyászhoz kell elmenni

Az egészben csak az zavaró, hogy tök vegyes rendszer; Ábellel mindenre UM adott beutalót, az afp-t vették le egyedül a 18. kerületben, minden egyéb a Bártfaiban volt, nekem az sokkal egyszerűbb, egyértelműbb volt, hisz ott szülök, ott van az orvosom. Itt ezzel a körzetességgel stb minden borult.
És persze legyen számla (bár igazából nemtudom, a dokik hány %-a ad számlát) meg kifehérítve az egész, mert most nagyon nincs, a két véglet a Telki magánkh vagy a tb a saját körzetes lepra kórházaddal, a kettő között meg ez a széntkent valami van.

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Rylie,
Csatlakozom az UM hsz-hez. 2,5 éve épp így csinálta és ezért nálam is ***** de előtte is kb 4x voltam nála, a legtöbb dolgot elintéztük telefonon. Azt mondta, csak akkor jöjjek ha gondom van (nem volt), ill. a nagyon kötelező 4 alkalomra, minek tartsuk fel egymást állandóan, persze az én pénzemen :D No nekem ez a hozzáállás. És a 36. után tényleg semmit nem kellett fizetni. A többi doki akkor viszi el a fél ház árát :D
no csak a pozitív mérleg miatt....

és 2,5 éve - persze az már történelem - az NST-n nagyon kedvesen elbeszélgetett velem egyszer nemtudomki egyszer Jolán és egy kanyimba sem került, meg munkaidőben is volt. Az is igaz, hogy nem választottam szülésznőt, mert a császárhoz minek, de ennek egyetlen pillanatig nem láttam hátrányát.
Hát hiába, változnak az idők.....

Kép
akata
 
 


(Az a jó, hogy mind másról beszélünk a magunk nyomora/tapasztalata/aktuális problémája alapján :mrgreen: :lol: igaz, az egésznek ugyanaz a rendezetlen háttér az oka)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Rylie,
36. hét után én is pont igy voltam BP-nél. :lol: csak kórház, és nincs csöngetés. Egyetlen hátránya volt, de az durrrrrrrrva, én úúúúúúúúútálom a kórházakat, ebből a sztimre sem különb, hogy odamegyek, VALAKITŐL megkérdezem, mert persze erre sincs egy ember rendszeresitve, hogy hol a dokim, ő mond vmi ködös irányt, hogy 3 órával ezelőtt hol látták, és akkor bolyongok, és próbálom vhogy levadászni, ha véletlenül elszáguld mellettem, persze nem biztos, hogy felismer, akkor rohanhatok utána, és persze még vagy 5 kismama, és ez nem csak az én dokimmal van igy, és nem csak itt. ÚÚÚÚÚÚTÁLOM ezt a rendszert, h a dokik fél napokat várakoztathatnak. Akkor inkább fizetek, és odamegyek, és ott van, és bejutok, és elintézem, és elmegyek.

Szellő,
tényleg szépségesek a gyermekeid! :)

Gabi,
neked is elfelejtettem irni, hogy NAGYON szépek vagytok!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?