Új privát üzeneted érkezett!

Tinu,
akkor ez is bizit babája válogatja :) Ha beszereznék sok rucit, hogy legyen váltó, akkor bizti nem kéne átöltöztetni, ha nem lenne elég ruci, akkor meg tuti bukna stb. :lol: Mindegy is, a láényeg, hogy hasfájós ne legyen, remélem azt megússzuk majd :)

emese1979
 
 


Emese, szuper a memóriád! Visszakerestem Kitty hozzászólásaiban, valóban írt a praxisról. Engem is ahhoz a doktornőhöz küldött a dokim, akinél Ő volt. Árban sem drága, illetve átlagos.

Köszi lányok, én viszont akkor csak hétfőn megyek a táppénzes papírokért, mert akkor ma délelőtt van a doki és most seeeeeemmmmmi kedvem kimenni itthonról.....

A baba méretétől függ majd, hogy mivel kell indítani, valaki az 56-os méretet már egyáltalán nem tudja hordani. Gyöngy 55 cm volt, az 56-ost 2 hónapig hordta, de a 62-est már csak 1 hónapig. De szerintem inkbb 62-esből legyen bőven, mert inkább nagy legyen rá, minthogy kevés ruha legyen. Elente annyira folyós a kakijuk, hogy én az összes pelenkát kipróbáltam, reggelre mégis mindig kifolyt neki. Ez kb 5-6 hetes korig tartott. (ja, ehhez hozzátartozik, hogy éjjel egyszer sem tettem tisztába, ezzel szoktattam arra, hogy minél hamarabb átaludja az éjszakát, 8 hetes korára sikerült is.)
Az angol márkáknak viszont más s számazásuk, 0-3 hó meg newborn, nekem ezek eleinte nagyok voltak.
A többiek hogy csinálták?
Vendég
 


Tinu, nekem sem bukott, a kaki miatt kellett napi kétszer átöltöztetni.
Nekem kólikás volt, borzasztó, lelkileg egyáltalán nem voltam felkészülve erre....... :cry:
Vendég
 

 
 

Böbi: én se tettem tisztába este, de ettől független még a mai napig nem alussza át az éjszakát Tüci. :roll: :lol: Én vettem kb. 1-2 db. rugit, és 2-3 bodyt, a többit kölcsönkaptam. Nem volt sok ruha a kezdeti méretben egyáltalán, de nem is kellett. 62-esből sem. 68-asból már inkább, meg a későbbiekből. Meg akkor már az ember jobban öltözteti a gyereket: szép ruha, lányoknak szoknyácska stb. Míg nagyon csecsemő volt, nálunk nem voltak ilyen extra ruhák, csak sima rugi és ennyi.

Kép
Kép
tinu
 
 


Böbi: hát igen, a hasfájós ordító babára nem is lehet felkészülni, csak túlélni. Szerencsére Tüci nem volt hasfájós, pedig egyáltalán nem tudott büfizni sokáig. Valahogy kiszenvedte magából a levegőt alul, vagy nemtom, hogy csinálta. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Mondjuk nekem az összes ruci eddig (3 kivételével turis), így 0-3 hósból van kb. 30%, a többi nagyobb. Majd hétvégére tervezem, ogy szétválogatom, miből mennyi van :)

Valaki korábban még kérdezett az e-bayről. Nekem egy kolleagnőm rendelt onnan cipőt (rendben megjött), egy másik ismerősöm pedig menyasszonyi ruhát, azzal is minden ok volt, és hamar ideért! Előre kell utalni, és csak dombornyomott kártyával lehet.
Én anno a parfümöket néztem, mert parfümbuzi vagyok, és kint sokkal olcsóbb, de a törékenység miatt nem mertem megkockéztatni :?

emese1979
 
 


Böbi
nekem is sok 0-3-as body volt, ami hatalmas volt eleinte. Most direkt szereztem be 0-st, újszülöttnek valót, párat. Rá egy hétre meg megkaptam sógornőm gyerekének ruháit, 2 zsákkal. Igy nem is kell vennem semmit. Pedig úgy vennék :-)
pumuklii
 
 


Na megjöttem a védőnőtől, ha már ott voltunk Zsófit is bevittem a dokihoz, beteg :(

Amúgy semmi extra nem volt, híztam három kilót :lol: Ezzel az augusztusi induló súlyomat is túlszárnyaltam :wink:
Vendég
 


Panndi,
a 3 kilóhoz gratula :) mi baja Zsófinak? rem semmi komoly!

emese1979
 
 


Valami hurutos, megfázós, köhögős betegség, tiszta takony, de szerencsére a kedve jó :)
Vendég
 


Sziasztok!

Látom Zsófi is beteg. Amina tiszta takony, köhög, éjszaka alig aludtunk, 39 fölött volt a láza. Nálunk azért rossz a taknyos betegség, mert Amina elég érzékeny és a takonytól rögtön összehányja magát. Ezért mi hányunk is. Lavórral mászkálok a gyerek után a lakásban. Ja és nem hajlandó semmi szilárd kaját enni. Szerintem fájhat a torka is és ezért nem eszik.
Panndi! Zsófinak mit mondott a doki? Kapott gyógyszert? Mi még nem voltunk orvosnál, nem tudom, hogy levigyem e. Nem sok újat szokott mondani.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Annus! Nagyon szép menyasszony voltál és a ruhád is gyönyörű volt.
Egy napon esküdtünk Veletek! A mi nagy napunk is 2007. augusztus 11-én volt :lol:

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok!Szkitti,Harhaj,ugy látszik minden férfi szélkerék mániás.Az én párom sem kivétel. Bocs de tök hülye vagyok az íráshoz.Nem szoktam gépezni mert sosem volt rá időm.Azt sem tudom hogy kell sorközt hagyni,vastag betüt írni.Kérdés!!Hogyan kell beállítani a lapot,hogy mindig lássam a legujjabb hozzászólást?[/b]
csorna
 
 


Stodal szirupot kap, meg írtak fel neki antibiotikumot, de azt egyelőre nem adjuk be neki.
Vendég
 


Csorna! Frissíteni kell a lapot! F5 vagy egérrel a felső sorban kék fel-le nyíl. Legalábbis vistánál így ábrázolják, xp-ben nem tudom hogy néz ki. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Jobbulást a lányoknak!
Strodal meg antibiotikum? Elég ellentétes... Mármint, hogy az egyik homeos cucc, a másik antibiotikum. Szerintem jól teszed, hogy nem adod be :-)
pumuklii
 
 


Stodal szirup köhögésre van?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Szóval a Stodal homeo. Mire adták pontosan?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Helló!

Jobbulást a beteg csajoknak! :(

Majd még jövök pelus-kaki-ruha ügyben, de most el kell szaladnom.
Vendég
 


igen, az köhögésre van.
pumuklii
 
 


pumukli, jaja, nekem is fura, és inkább homeo-párti vagyok, szóval így ezt kapja :)

Stodal a köhögésre van.
Vendég
 


Közben megtaláltam a neten. Jónak tűnik. Azt nem találtam meg, hogy milyen íze van. Zsófi megkóstolta már?
Én az antibiotikumot már fel se íratom ha javasolják, mert úgyis kihányja szegénykém.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Hogy álltok a gesztenye pürével?Most toltam be egy egész kockát habbal.Szuszogni is alig bírok.
csorna
 
 


Az íze szörnyű, kiváncsi vagyok mit szól hozzá Zsófi.
Nekem olyan gyerekorvosom van, aki először próbál homeos bogyókat ajánlani, ha nem használ, akkor a hagyományos gyógyszereket. Még nem is kellett Majának lázcsillapítón meg homeos bogyókon kívül mást szednie.
Sajnálni is fogom, ha elköltözünk innen, nagyon szimpi doki.

Én is szemeztem a spar-ban a gesztenyével, de végül nem vettem.

Képzeljétek, az ajtóban a biztonsági őr megállított, hogy belenézne a táskámba. Megmutattam neki. Volt benne egy 10-es kinder csoki (mindig van nálam vmi, ha hirtelen megéhezem), már 4 hiányzott belőle. Elkezdi, hogy számlát tudok mutatni róla. Mondom, hogy hordjam magamnál a 3 hete vett csokim számláját????
Kicsit ledöbbentem, azt mondta minden nagy táskát át kell kutatnia...
pumuklii
 
 


pumukli kösz az infót az apaságirol.
csorna
 
 


Sziasztok!

Minden OK, ne aggódjatok értem! Annus, hála az égnek nem stresszes most a munkám, csak baromi sok... :roll:
Emese, cukik a rucik!
Anika, hát Aport meg kell zabálni, olyan kis töndéri a képeken. Az egy naposon nem is látszik még, hogy milyen kis huncutka lett belőle!
Böbi, én nem a Praxist írtam, hanem a Magzati Diagnosztikai Központot az Örsnél! :D De úgy látom, közben előkerült a tettes...!
Vanni, nekem 2 totál herpesz és 2 majdnem herpesz az egyenlegem... Máskor ennyi szokott lenni 3 év alatt, és nem 3 hónap alatt! :x Elkeserítő. Kitartás.
Én negyed hatra megyek dokihoz, aztán meg lesz a céges staff party a Kongresszusi Központban, tök jó, szóval bulizni megyek!
Megpróbálok még rakni képet a pocakomról, meg a szilveszteri sminkemről.
Puszi

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Picihencsó igazán jólesnek szavaid,én is abban reménykedem.A gyomorégés már 2-3 hete megvan,néha ülve alszom el. :o
csorna
 
 


Pumukli! Kösz az infót, akkor kihagyjuk, és maradunk az Ambroxolnál. Ez ugyan nem homeo, de ha rossz az íze, akkor már meg sem próbákozom mással. A hányás miatt nagyon nehéz bármit is beadni neki.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Csorna!

A hozzászólásnál írj nyugodtan,nyomj entert ha új sort szeretnél.Kb ennyi!Ha ki akarsz vmit emelni,tehát megvastagítani a betűket,akkor kijelölöd az egész szöveget amit vastaggal szeretnél,és így nyomsz arra a vastag B betűre.Ugyan ez vonatkozik a szín,betűméret stb alkalmazásakor is!Kijelölöd és kiválasztod h mivel szeretnéd :wink:

Ha képet akarsz feltölteni,akkor a melléklet feltöltése gombra kell nyomni,és a gépedrőlkiválasztani a képet!Arra viszont figyelni kell h 600x600pxelnél és 250kbnál nem lehet nagyobb a kép!!!!

Én nem vagyok annyira oda érte,de a férjem imádja!Van is egy a fagyóban...vagyis remélem még megvan :lol:

Zsófinak és Aminának is jobbulást!!!!Szed vki osciloccocinumot vagy mi a fenét?Én azt szedem megelőzésre!Heti 1 ampulla!Remélem elkerül minden betegség!!!Nem olcsó.de ha azt nézem h ha beteg leszek mennyibe kerülne bármi is amit beszedhetnék...azt hiszem jobban járo a megelőzéssel :roll:

Susycat!

Tök jó!Akkor egyszerre ünnepeljük az évfordulókat!Nekem aznap szülinapom is van,meg nővéremnek is! :wink:

Én igyekszem nem sok ruhát betárazni,főleg h kapok is...de ugye ha nem bírok magammal....DE!Apcim nem dobott ki,sőt!Végig is nézte őket szó nélkül!Van egy olyan felirat az egyiken hogy:"Ha anya nemet mond,megkérdem apát!"Ezen jót röhögött :wink:

Na megyek,takarítok tovább...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára annus11 2009.01.09 11:39-kor.

annus11
 
 


akarom mondani próbálkozom. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Kép Pocakfotó karácsonykor Kép Kép Kép

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kép

Na, ez meg kicsit aktualitását vesztette, de ilyen a mi karácsonyfánk. Jó színes...
Ja meg a pocakfotó, gondolom a szerpentinekből rájöttetek, nem karácsonykor, hanem szilveszterkor készült! :wink:
Pusza

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Annus

Tök jó,kösz szépen!

Most átmegyek a nyugdijfolyósito honlapjára,hátha sikerül velük valamit elintézni!

Majd jövök!
csorna
 
 


Sziasztok! Ez a megfázós-beteges időszak nehéz. Mi még nem vettünk be szinte soha sem gyógyszert, ill. torokfájásra 1x Nurofen szirupot, lázra meg kúpot, de folyamatosan adom Samunak a C-vitamin cseppeket, és ezzel jól elvagyunk. Én is picit meg vagyok fázva huzamosabb ideje, de igazán nem vészes, csak néha tüsszögök, meg az orrom... De ennyi, hála Istennek. Nem szednék különben semmit, van itthon nagyon finom tea, melegen innám. Azt hiszem, megfázás nélkül is iszom ma... :)

Diétáról annyit, hogy amennyiben húst, sajtot, gyümölcsöt, zöldséget esztek, abban van annyi szénhidrát egy napra, amennyi szükséges, nem esik le a vércukor olyan alacsonyra, hogy rosszul lehessen lenni. Nekem vlsz. még jobban is eloszlik a vérben a cukor a "nagy corpus" miatt, mégsincs tőle semmi bajom, ha nem eszem olyan dolgokat, amik szénhidrát források.

Samunak sem volt túl sok rucija, de volt azért elég. Mi sem kellett, hogy ruhát váltsunk napközben, az éjszaka pedig (mivel a kórházban 11 körül vették el a manókat tőlünk) nagyjából éjfél és 6 között volt, úgy hogy éjfél előtt volt hosszabb programozás: mindenkivel a házban egy kis találkozó, aztán fürdés-evés, aztán saját ágyban alvás. Így az eljén már átaludt 6 órát, amit kitágítottunk az idő során korábbi fekvéssel, és későbbi keléssel. Nem volt probléma a pelus sem, nekünk jó volt az átaludt időszakra elég volt, amit ráadtam alvás előtt. :)

DE hasfájós volt NAGYON. Kipróbáltunk több dolgot, és az Espumisan BEVÁLT! Kb. 8 hónapos koráig kellett használni (mert, mikor abbahagytuk - többször próbáltuk - . akkor kiderült, hogy még mindig fáj neki), de akkortól már semmi gond nem volt. Kinőtte. :)
Vendég
 


Én akkor szoktam oscillo-t szedni, ha már érzem, hogy fáj a torkom stb. Azt még nem hallottam, hogy megelőzésre is ajánlják.

Szofi, csini voltál szilveszterkor :-)

Kép

Kép
pumuklii
 
 


Szofi, nagyon szép vagy!! te készítetted a sminket?

csorna, rennie-t próbáltál már szedni a gyomorégésre? Nekem bevált.

Zsófinak, Aminának jobbulást, Gyöngy most jön ki a köhögésből, de nem száraz volt, ezért nem is adtam rá semmit. Antibiotikumot én sem adnék, csak nagyon vészes esetben, inkább a homeó.

ma még alszom, most főztem kávét, erre elfelejtettem alátenni a kiöntőt... :evil:

Pumukli, döbbenetes ez a biztonsági őr dolog! Én egyszer a metróban levettem a kosztümkabátom felsőjét, mert melegem volt és a pénztáros csaj veszekedett velem, hogy bizonyítsam be hogy nem onnan van. (címke - nem is árulják, plusz a gatyója rajtam volt, de akkor is okoskodott)
Vendég
 


Én is hallottam már, hogy az oscilli jó megelőzésre, heti egy, de én is csak akkor szedem, ha már érzem, hogy baj lesz. Gyöngynek is adtam már, pici vízben feloldva.

Pumukli, ismételten meg kell dícsérjem az anygalkás képedet! :-) és ahogy Maja néz rád csodálkozva! :lol:

Dóri, amikor 11-kor elvitték tőletek, akkor reggelig nem is kaptak semmit enni?
Vendég
 


Szofi, Pumukli: csodaszépek vagytok!

Gyomorégésre nekem ajánlotta egy barátnőm a Samarin-sót, vagy mit. Nekem elég a Rennie, csak gondoltam, megosztom az infót, mert neki meg refluxa van és egy csomó mindent kipróbált már, ez vált be egyedül. Hátha más is így van vele, hogy ez lesz a jó.

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsófi már kapott régen Stodal szirupot, nagyon szereti, édes ízű, mindig örül, ha kap :lol:
Vendég
 


Szofi,
tényleg milyen szép sminket rittyentett Neked a kozmetikusod!!

Pumukli,
Maja milyen édes, ahogy néz Rád! Mintha azon gondolkodna, hogy anya megbuggyant vagy mi baja? :)

Lányok,
mindenkinek jobbulást! Nemsokára itt a tavasz! Legalábbis én már nagyon várom!!

Megfázásra egy jó kis pálinka mézzel, megöl minden bacit :) Sajnos most nem lehet :?

Dóri,
a házunkban az egyik család is így csinálja már a baba pici kora óta, későn fektetik, és végigalussza az éjszakát! Meg az anyuka szokta picit hagyni, mikor sír (hisztisen) a baba, nem veszi fel rögtön. Mesélte, hogy majd megszakad a szíve ilyenkor, de nem hisztizik annyit, mint korábban, meg kicsit el is fárad benne. Lehet, sokan elítélik (elítélnék) érte. Szóval sztm mi is majd későn fektetünk.
Samu akkor is végig aludta az éjszakát, mikor hasfájós volt? Egyik kolleganőm kislánya kb .3-4 hónapos koráig volt hasfájós, de egyfolytában sírt! Egész éjszakákat, nappal is sokat. állandóan dokihoz jártak, nem tudták mi baja. Na, remélem mi ezt megússzuk :roll:

emese1979
 
 


Na ennyit a NYUFIG-rol!!!!!!

Le akartam tölteni az árvaellátás igénylőlapot de valamiért nem engedi.

Nem tudna segiteni valaki?
csorna
 
 


Emese,
Maja pont ezt érezhette, le is vettem a parókát hamar, nem tudta mi lett anyával.

Hát ez az alvás ügy nálunk is örök gond. 3 napot átalszik, aztán 1x felébred. De szerencsére csak bemegyek hozzá, megsimogatom, néha inni kér és alszik tovább. De karácsony óta egyszer sem ébredt fel, délután 3 órákat aludt. Pedig végig úton voltunk, egyszer itt egyszer ott aludtunk. Beraktam az ágyába és 1 perc után aludt.
Most itthon kedd óta meg teljesen felborult minden. Fél órát- órát beszélget, énekel. Utána meg elkezd sírni, hogy vége, felébredtem... Persze nem hagyom ennyiben, valamennyit muszáj aludni. De így a nagy sírások után, néha a kezemben alszik el (pedig erről már leszoktunk), és nem alszik csak 1 órát.

Ha valakinek van vmi ötlete, ossza meg velem, mert már kész vagyok ettől.
pumuklii
 
 


Emese, mi is későn fektettünk, 10.-kor volt fürdés, 11-kor alvás, aztán a hetekkel ez mindig előrébb tolódott. Most 8-kor van fürcsi és 9-kor alvás.
Viszont 11-kor evett, utána 2-kor megint és 4-kor megint. Azért kérdeztem Dóritól, hogy a kórházban adtak neki éjjel pótkaját vagy hagyták sírni, és ezért aludta át már simán az éjszakát elejétől (a 6 óra alvás már átalvásnak számít csecsemőknél).

Pumukli, nekem is majdnem minden éjjel egyszer felébred Gyöngy, elég egy ssst, ritka ha egyszer sem ébred fel. De én már ennek is örülök! Délutáni alvásnál 2 napja csinálja azt, hogy sír, amikor leteszem, de ha biztos vagyok bene, hogy már fáradt, és nem fáj semmije, akkor hagyom sírni (nem vagyok szívtelen, csak tudom, hogy beválik) és kb 5 perc után alszik. ma csak 2 perc volt.
Én is sokat szenvedtem ezzel, nem voltam a sírni hagyás híve, de szerencsére max pár percet sír és alszik is, utána kb egy hónapig nem csinálja.
Vendég
 


TÖK BÉNA VAGYOK!

Még a nagyonbaba kodját sem tudom bemásolni.
csorna
 
 


Na az alvás nálunk is a legnagyobb gond. Persze van más is, de azt beismerem, az én hibám és kevésbé izgat (evéssel kapcsolatos). Én mondjuk, mikor Tüci pici volt, szinte mindig aludtam akkor, mikor ő is. Ezért nekem mindegy volt, hogy mikor alszik el este, mikor ébred meg stb. Amúgy ő is aludt nagyon korántól kezdve éjjel 5-6 órákat simán. Csak azóta sem alszik sokkal többet egyszerre át. VOlt időszak, mikor ez felment 7 órára, de ez még mindig nem átalvás. Jó, mostanában azért van, mikor nem ébred fel éjjel, de akkor meg korábban kel, mint szokott. Valszeg, akkor ébred meg, csak már visszaaludni nem tud.
Na de amit írni akartam, hogy most az van, hogy délben csak úgy tudom elaltatni gond és csomó idő, idegeskedés stb. nélkül, hogy leviszem babakocsival és a hideg levegő elnyomja kb. 10 perc alatt. Aztán felhozom, levetkőztetem és berakom az ágyba. Így alszik. Este meg gáz, a legrövidebb altatás is fél óra, de legtöbbször inkább 1 óra, vagy másfél. Nálunk már nincs rácsos ágy, ki is tudja nyitni az ajtót is, ha kilinccsel becsukom, úgyhogy nem megoldás, ha ott hagyom a szobában egyedül. Kijön és nem alszik.
Én sose hagynám, hagytam sírni a gyerekem. Most meg már nagy is, és makacs is, ha valamit nagyon akar, nem hagyja abba pár perc alatt a sírást. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Böbi, azok a babák kaptak enni, akik nem szopiztak semennyit sem. Mivel (mint már írtam...) nálunk gondo volt azzal, hogy én se, ő se tudta, mit kéne csinálni, hát kapott vmennyi tápszert. De nem sokat, mert 200 g-ott fogyott a kórházban, ráadásul sárga is lett, szóval nem vitték túlzásba. És ezt most nem negatív értelemben írom. Úgy vélem, csak a legszükségesebbet kapta, nem tömik agyon a gyerekeket tápszerrel. Úgy csinálták, hogy reggel, mikor behozták őket, rögtön szopiztatni kellett, majd nem sokkal később elvitték őket megmérni, meg jött a gyermekorvos vizitálni hozzájuk, nem volt szabad tisztába tenni, meg ilyenek, és akkor kiderült, hogy ki mennyit evett. Aki semmit, az kapott vmi kajcsit.

Pumuklii! Jók a képek! :) Te nagyon hasonlítasz egy barátnőmre!!! Nincs véletlenül lány testvéred?

Szofi! Szép vagy! :)

Emese! Lehet, hogy ezért minket nem tartanának jófejnek sokan, de mi sem vagyunk az 1 kis nyafi, és mindent elér vele a gyerek típusú szülők... Ráadásul azért volt igazán jó nekünk ez a későn fekvős ügy Samuval az elején, mert azt vígan tudtuk csinálni, hogy fentmaradtunk éjfélig, de sztem én nem bírtam volna vidáman felkelni hajnali 3kor. Felkeltem volna, meg minden, de vlsz. akkor nem kerül el a kismama depresszió... :) Mindenhez (a nyugodt babasághoz is - persze sok múlik azon, hogy eleve milyen egy kisember) türelemmel szoktattuk, de következetesen, nem engedve az ő akaratának. Így pl. tudja, hogy amit nem szabad, azt nem szabad... :)

Ami a hasfájást illeti, nem éjjel volt a nagyon rossz neki, hanem napközben. De volt olyan csepp, ami nem vált be, ugyanolyan kínszenvedés volt neki továbbra is (ja, volt, hogy még nem tudtam, mi mit jelent, és azt hittem, azért sír kaja után fél órával, mert még éhes, megint szoptattam, megint sírt, stb., de Dokinéni megmondta, hogy evésenként kb. mennyit kéne összességében enni /ha éppen kellett kiegészíteni a szopit, akkor ezt muszáj volt tudni/, és kiderült, hogy nem éhes volt szegény, hanem a hasa fájt, és csak rosszabb lett a köv. szopitól, bár az éppen átmenetileg megnyugtatta, hogy szopizhat...), de aztán egy gyerekorvos ismerősünk ajánlotta az Espumisan-cseppet, az tényleg bevált. Annyira, hogy minden kajcsihoz megkapta a 30 cseppet (asszem annyi kellett), kajcsi után rögtön büfizett 2 hatalmasat, na és akkor mindig le kellett fektetni a hátára, mert a 3. büfi már nem büfi lett volna - ezt kitapasztaltuk - , hanem nagy buki, ami, mivel mindig az éppen legszükségesebb mennyiséget ette, plusz sárga is volt, úgy gondoltuk, kerülendő. Nem is beszélve a mosások mennyiségéről... De a hátán már nem bukott, de fölös levegő sem volt már benne, szóval nagyon jól érezte magát! :) Teli a poci, és nem is fáj! :)
Vendég
 


Ja, Böbi, igen, sztem a kórházban hozzászokott, hogy éjjel nincs anya, nincs kaja, szóval itthon már boldogan aludt 6 órát egyben. De biztos aluszékonyabb is volt a nem sárga babáknál...
Vendég
 


Tinu! De jó, hogy írtad, hogy Tünci sem büfizett. Alíz sem, sőt igazából a mai napig nem büfizik. A háziorvosunk egy időben állandóan szekált, hogy ez nem normális, és én csinálok valamit rosszul.

Ruha nekünk sem kellett sok. Szerencsére nem volt bukós, csak a kaki folyt ki néha. Éjszaka meg valahogy semmit sem csinált, reggel totál száraz volt mindig a pelenka. Most viszont mi is sokat öltözünk. Főleg a leevés miatt, de mostanság már a pisi is kifolyik, valahogy egyik pelenka sem passzol igazán, meg hát már nagyon ideje lenne a szobatisztaságnak, de még semmi remény rá.

Az alvás nálunk is örök probléma. Alíz egyedül nem tud elaludni, csak ha mellébújok. 15 hós koráig átaludta az éjszakát, de azóta mindig felkel és közünk köt ki. Sose értettem, hogy mások hogyan "szabályozzák" a gyerek fektetését, de nagyon érdekelne. Anyósom is mindig mondogatja, hogy korábban kéne lettenünk a gyereket, de az én lányomat hiába szertném 8-kor ágyba dugni, ha nem akar aludi úgysem fog. Ha ámos, akkor alszik, de ez csak este 11 körül van . így is reggel 6-kor kel.

A praxis rendelőt nekem is többen ajánlottak ismerősök. Állítólag az Uh nem a legmodernebb, de a szonográfus nagyon jó szakember.

Kép

Kép
hean
 
 


Nálunk bevált, hogy Samu megtanulta: nem sírással éri el a dolgokat. De mondjuk őt nem kellett sokat sírva hagyni, hogy megtanulja. Nem sokszor, és nem sok időre (tényleg pár perc...) is elég volt. És ezért ezzel nem is próbálkozik. Igaziból csak akkor sír, ha tényleg baj van. És tudja, olyankor természetesen számíthat ránk. Előfordul, hogy nyafog, de azt ő is tudja, hogy nem túl meggyőző. :) Én nevettetni szoktam ebben a helyzetben, és ő is elneveti magát egy idő után. Amit meg szeretne, azt igyekszünk kitalálni, és megvalósítani, amennyiben az illető dolog nem tenne neki rosszat. :)
Vendég
 


Hean: nahát, a gyerekeink igen hasonlatosak. :) Nem hiába Aliz Tüci második neve. :wink: Tüci sem alszik el 10 óra előtt, ha délután rendesen aludt (mondjuk másfél órát). Szerencsére azért nem hatkor ébred, hanem olyan fél 8-8 körül, de cserébe vannak napok, mikor nagyon sokat ébred éjjel.

Dóri: Tüci nem volt beadva éjjel a csecsemősökhoz, mégis miután már volt tejem és tudott szopizni is (vagyis miután hazahoztuk a kórházból), éjjel aludt 5-6 órát egyben. Most meg is néztem a naplómban, a 2. éjszaka itthon pl. éjjel fél3-tól másnap reggel fél 9-ig aludt.

Amúgy én úgy tartom, hogy egy csecsemő nem hisztizik. Ha sír, akkor valami baja van és segítséget kér. Na Tüci már nem abban a korban van, előfordul, hogy hagyom egy kicsit sírni, de ha hallom, hogy már kétségbeesés is van benne, akkor megvigasztalom valahogy akkor is, ha úgymond nem neki van igaza.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: