Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi: Zsófi is konyhát kapott, ő is egész nap főz, nekünk meg ennünk-innunk kell :lol: De tuti ajándék volt, karácsony óta itthon szinte ahangját sem hallani :wink:

Ma voltunk 4D-n, már tuti, hogy Zsófinak kishúga lesz :lol:

Én beteg vagyok, calici vírus elkapott, vasárnap óta nincs bennem kaja, az eddig nehezen visszaszedett kilóimnak annyi, három kiló lecsusszant két nap alatt, iszonyat gyenge vagyok, inni sem nagyon bírok :( De már majd csak vége lesz...

Jók a képek, betegeknek jobbulást, és mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!
Vendég
 


Panndi, hát ez a vírus legalább téged elkerült volna :cry: Jobbulást Neked :lol:
A 4d bizti nagy élmény volt :wink:

A konyha nálunk is megérte a pénzt, Lillu is csak főz meg főz :lol:

Eperke, nagyon jó a képetek!

Mi is mindenkinek boldog új évet kívánunk Lilluval!

Kép

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!!

Eperke: Nagyon jó a kép! :D

Panndi: Gratulálok a hugicához! :D Ó, most meg calici vírus :( Jobbulást kívánok!

Most sajnos nincs többre időm, de röviden: Vivinek elvileg hatalmas fájdalommal járó középfül gyulladása van egy maszek fül-orr-gégész szerint. Az érdekes az, hogy nem jelez fájdalmat, főleg nem hatalmasat, nem kapkod a füleihez, nem sír fel éjszaka a fájdalomtól, kb. 5-6 napja láztalan (beteg volt), kezd visszatérni az étvágya, jókedvű, huncut. A saját dokinénink szerint ha van is középfülgyuszi, az olyan minimális (a fájdalom hiánya miatt), hogy azt az antibiotikumnak meg kell oldania. Ebből pedig lóadagot írt fel a magán doki, meg még felvetette a fülszúrás lehetőségét is. Ezen is kiakadt a mi dokinénink. Úgyhogy most várjuk, hogy mit csinál az antibigyó, és ez a fülész helyett inkább elmegyünk egy homeos dokinénihez, már kaptam is ajánlást egyre.
lamme
 
 

 
 

Boldog új évet kívánunk Mindenkinek!

Panndi: Te, szegény, ez a vírus igazán elkerülhetett volna téged! Jobbulást! El tudom képzelni, mennyire megviselhet, én mindkét babóval voltam beteg a terhesség alatt, nem volt kellemes.
Hugicához pedig gratulálunk! :D

Lamme: Jobbulást Vivinek!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nagyon Boldog Új Évet kívánunk!

Panndi: Gratula hugihoz! Remélem, hamar jobban leszel! Szegény, el tudom képzelni, milyen lehet most neked :cry:

Eperke: Nagyon jó a kép, szépek vagytok!

Én 1 hete köhögök. Elég borzalmas. Egész bap köhögök, de este a legrosszabb :cry:

Viszont Barna igazi gyalogos lett :lol: :lol: :lol: 19-én állt fel egyedül, másnap elindult, és azóta megy :lol: :lol: Állandóan hoz-visz valamit, mindig úton van :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


sziasztok,

Nálunk is vannak hírek: Boti 22-én indult el, és azóta már alig van mászó pozícióban, megy és megy egész nap....felállni még nem tud egyedül, de már ez sincs messze sztem.
Ezenkívül megvan a 9. fogunk és jön a 10. is már.
Nálunk betegség szerencsére nincsen. Remélem ez így is marad a télen. Hétfőn oltás, feltéve ha lesz oltóanyag... :?

Sikerült kicsit kikapcsolni a 2 hétben, voltunk kettesben síelni, mozizni, fürdőzni.

Panndi: jobbulást! És megvan már a lánynevetek?
Vendég
 


Lamme, jobbulást kívánunk Vivinek. Én is megpróbálnám azt a homeos dokit. Remélem lassan arról írsz majd, hogy Vivi boldogan jár oviba és nem beteg :lol:

Kutyfül, Babett! gratula a kis gyalogosoknak, jó sétálgatást nekik :wink:

Panndi remélem Te meg már jobban vagy, ugye így van?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Babett, Kutyfül: Gratula a szaladgáló srácokhoz! Mostantól aztán nincs megállás! :D

Lamme: Reméljük Vivi már jobban van!

Kutyfül: Remélem már elmúlt a köhögés. Én a nyáron voltam így. Kakukkfű+borsmenta+lándzsás útifűből főztem teát magamnak, azzal jöttem helyre. Egy kiskanálnyit mindhárom fűből leöntöttem forró vízzel, 5 perc után leszűrtem és azt ittam mézzel, citrommal.

Panndi: Remélem már jobban vagy, meggyógyultál! Választottatok már nevet a hugicának?

Magunkról:
Esztike már sokat gügyög, próbálja megfogni a csörgőit és forgolódik. Ja, és a fogai is úgy tűnik megindultak, mert egész nap nyálazik. 1-2 napja, mintha az orra is be lenne dugulva, de más tünete nincs, jókedvű, úgyhogy nem hiszem, hogy beteg lenne. Azt hiszem elértük a következő növekedési ugrást is, mert mostanában rendszeresen kel éjszaka is enni. 4-6 hetes kora óta átaludta az éjszakákat eddig, úgyhogy egy szavam sem lehet. Csak most megint hozzá kell szokjak az éjszakai keléshez. Szerencsére miután jóllakott, alszik is mellettem tovább.
Zsófi pedig egész nap mond, be nem áll a szája. :D Legújabban a kedvence a Kockás fülű nyúl. Mikulástól kapta DVD-n és azt nézné egész nap, nagyon élvezi. Mivel ez olyan mese, amiben nem beszélnek, ő meséli is közben amit lát. Aranyos nagyon! :D
Az ünnepek alatt mi is kikapcsolódtunk kicsit. Mondjuk annyi fele nem tudtunk menni kettesben Eszti miatt, de szilveszterezni azért voltunk. Füreden befizettünk egy étterembe, a gyerekekre pedig a nagyszülők vigyáztak. Táncoltunk, mulattunk kicsit. Jó volt kizökkenni a mindennapokból.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Köszi, már jól vagyok :)

Gratula a járáshoz a fiúknak :)

Úgy néz ki, hugi a Fruzsina nevet kapja :)
Vendég
 


szép név, nálunk is van a rokonságban :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Eperke: köszi a teareceptet! Én közben meggyógyultam.

Most Barna beteg :cry: Két napja lázas. Most voltunk az orvosnál, azt mondta piros a torka. Ja, és hogy lehet, hogy még kiütései is lesznek...Ráadásul szegénynek odacsuktam az ujját a szekrényajtóhoz :cry: :cry: De egyébként jókedvű, egész nap úton van. Tegnap kimondta, hogy cica :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül - ha a három napos láz és kiütés betegséget szedtétek össze, akkor a lázas rész a nehezebb, a kiütéssel már Lilla jól volt, csak baromi csúnya lett tőle :lol: Jobbulást Barnának!
(Én Lilla lábát vágtam be a kilincsbe, amikor mentünk fürdeni :oops: )

Mi megjártuk az ortopédiát - minden ok Lilliuval (2 óra) ill. vártunk potyára a védőnőnél is két órát - itt elfogyott a pneumo. :twisted: Ennyit a szuper magyar egészségügyről :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Lillu még egy pneumos oltást sem kapott? Ortopédia jó hír :)

kutyfül: Barnusnak jobbulást!
Vendég
 


Á mi már tavaly begyűjtöttünk két fizetős pneumot :oops:
Remélem hamarosan az ismétlő - már ingyenes is bent lesz és akkor kész vagyunk :lol:
Zsófi ugye kapott már egyet és még egy lesz neki? Nektek okozott valami panaszt? - mi szerencsére minden egyéb nélkül úsztuk meg :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jó látni, hogy hogy teker előre Fruzsi vonalzója :lol: , hihetetlen mennyire telik az idő...

Kutyfül, Barna hogy van?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


és természetesen Zsófi új vonalzója is jó lett, ezt már korábban akartam írni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hétfőn kapta meg a 15 hós oltással együtt, azóta tiszta takony, már köhög is, ki tudja mitől...

Jajaj, Fruzsink nagyon siet :lol:
Vendég
 


hát gyógyuljon meg Zsófi minél hamarabb - a 15 hós oltás állítólag okozhat ilyet, pneumo is -tapasztalatom nincs...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Voltunk dokinál, azt mondta nem az oltástól van, hanem beteg :? Az oltás mellékhatása még csak most jön :shock:
Vendég
 


hát akkor Lillu sok gyógypuszit küld Zsófinak, hogy gyógyuljon meg :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: Remélem Zsófi már jobban van! Szép nevet választottatok a Kistesónak! És milyen hamar eldöntöttétek...Mi most másodszor a szülőszobán még a fiú néven vaciláltunk, hogy melyik legyen. Szerencsére, aztán nem kellett döntenünk róla. :D Lehet, hogy valahol éreztük, hogy ismét lányunk lesz, mert az Eszter név az már biztos volt. :D
Zsófi mit szól a kistesóhoz?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Köszi, már jobban, bár még köhög, de azért jobb a helyzet :)

Zsófi tegnaő reggel úgy ébresztett, hogy először hozzám mászott oda, adott egy puszit, majd Apához, szintén puszi, majd vissza hozzám, felhúzta a pólóm, simogatta kicsit a hasamat, majd megpuszilta :lol: Én meg elolvadtam :oops:

Meg néha csak úgy mondogatja magában, hogy "Fusi, Fusi" (Fruzsi, Fruzsi) :lol:
Vendég
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Hú Panndi, az a pocakpuszi nagyon édes lehetett :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi: én nem is tudom ilyen reakcióra mikor számíthatunk....talán egy év múlva vagy egy fiútól lehet hogy soha?????? :shock: :shock:

hiszti: Szerintetek meddig normális a hiszti? meddig számít életkori sajátosságnak és mikortól rontottam el vmit??? el vagyok keseredve, Boti az utóbbi napokban egyre hisztisebb, bár most a foga is jön, talán azért is.... :? Pedig eddig olyan kis nevetős-barátságos fiú alapjában...legalábbis az volt eddig.... :cry:

Ildi: Te meddig hordod Lillut babaúszásra? szted mikortól lehet vele rendes uszodába menni? nálunk 2,5 eft egy alkalom, és már nem igazán tanulunk semmit. Bár szeretek oda járni, de azért kicsit drága egy medencehasználatért.... Mi a véleményed?
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem reagálok lányok semmire, de örülök, hogy van egy kis időm. Kórházban voltunk Nikivel :cry: Szerda reggel kezdődött az egész, kihányta a reggelijét. Aztán estig még hányt háromszor, meg elkezdett fo.ni. Hívtam az ügyeletet, nagyon rendes nőcivel beszéltem, megbeszéltünk egy másfélórás "cselekvési tervet", de sajnos nem tudtam még elkezdeni sem, mert hányt megint. Visszahívtam a nőt, kiküldte a dokit. Egy hihetetlenül alapos, nagyon udvarias dokibácsi jött ki, és mondta, hogy az általános állapota kimondottan jó a hányás, hasmenés ellenére, de mivel az ilyen pici gyerkőcök állapota akár néhány órán belül is látványosan javulhat/romolhat, így javasolta, hogy reggel mutassuk meg a háziorvosnak is. Le is mentünk másnap negyed 10-re. Ott is egész jól volt, a mi dokinénink is azt mondta, hogy jó az általános állapota, nem hinné, hogy komolyabb gond lesz, de figyelni kell persze. Aztán estére megint sorra hányt, hasmenése volt, így felhívtuk megint az ügyeletet. A nő alaposan kikérdezte a helyzetet, majd mondta, hogy a szerdai ügyeleti naplóval sürgősen menjünk a László korházba. :cry: Ez volt este 9 körül. Párom taxiba vágódott Nikivel, én meg felkeltettem a Vivit, elvittem apóshoz, majd irány a kórház. Addigra már megvolt a betegfelvétel, már a kézfejében volt a branül, elfoglalta a szobáját is. Annyira rossz volt látni őt egy félhomályos kórházi vas kiságyban :cry: Ott szipogott infúzióval a kezében, egy szál bodyban, és egy vékony huzattal betakarva :cry: Összesen 6 üveg infúziót kapott a bent töltött idő alatt, éjjel-nappal csepegett neki :( Csak este kapott egy-két óra szabadságot, amikor meg lehetett fürdetni.

Nagyon büszke vagyok rá, mert kisbaba létére rendkívül fegyelmezetten viselte ezt a helyzetet. Ritkán akarta babrálni a branült vagy a csövet, és annak ellenére, hogy milyen menő-manó nagyon jól viselte azt, hogy a kiságyhoz volt kötve. Kivenni is csak úgy lehetett, hogy leültem, és az ölembe, tehát csak az változott, hogy a kiságyban vagy az ölemben ült. Még felállnia sem volt szabad az ágyban, mert akkor visszafolyt az infúzió. A szobatársunk egy ötéves kislány volt, hihetetlenül jól kijöttek egymással, pedig azért elég nagy a korkülönbség. Szó szerint gurgulázva kacagtak együtt, meg babráltak egymás játékaival, szóval nagyon aranyosak voltak :)

A kórházról. Borzasztóan meg voltam ijedve, hogy milyen szörnyű lesz. Nem egy beszámolót hallottam a Madarászról és a Heim Pálról, teljesen felhergeltem magam már előre, hogy én akkor is éjjel-nappal mellette leszek, ha nem engedik, stb. de nagyon kellemesen csalódtam. Egy ember mindig a gyerekkel lehetett :) Igaz, hogy fekhelyet nem tudtak biztosítani, de lehetett bevinni, matracot, kempingágyat, bármit, és ott lehetett aludni. Úgyhogy a párom volt bent vele kb. reggel 9-10-től este kb. 6-7-ig, én meg a többi időben, ergo este, éjszaka. Öt nővérkével találkoztunk, egytől egyig mindegyik nagyon kedves és figyelmes volt, mindnek volt egy-két kedves szava a gyerekhez, teljesen természetes volt a tiszta lepedő, stb. Nem volt pofavágás, amikor egy giga fosi után még a matrac is kakis lett Mondta a nővérke, hogy semmi baj, ezért vagyunk itt, máris kicseréli. Maga az épület és a kórterem is pöpec volt. Modern és tiszta. Kétágyas szobák voltak, külön wc-vel, zuhanyzóval, babafürdető káddal (beépített inox). Igazából négy helységből állt egy "lakrész", mind a négy helyen volt csap, jóillatú kézfertőtlenítővel. Még papír kéztörlő is volt, bár az csak egy helyen, de volt. A dokik mielőtt megvizsgálták volna bármelyik gyereket, a fertőtlenítővel alaposan kezet mostak :wink:

Teszek fel egy képet róla, bár nem tudom, hogy milyen lesz itt, mert most vettem észre, hogy kicsire állítódott a telómon a képméret, és tök picike egy csomó képem :?



Szóval ez történt velünk :( Vivike is elég nehezen viselte ezt a pár napot. Látszólag nem volt vele gond, tök jól elvolt a nagyiékkal, de sokszor lekókadt a feje, és mondta, hogy "Hiányzik az anyukám/apukám/testvérem!" :cry: Persze mindennap elmentem én is egy kicsit, mert nekem is borzasztóan hiányzott, meg a párom is hozzájuk, ő volt, hogy ott is aludt, de azért csak kicsike még, ő többet akart :( Remélem ez volt az első és az utolsó kórházi élményünk....

Remélem ti mindannyian jól vagytok!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:17-kor.
lamme
 
 


Panndi: Ez a puszis történet nagyon édes! Én is mindig elolvadtam, amikor Zsófi ilyeneket csinált. :D

Babett: Szerintem biztos egy fiútól is számíthatsz ilyen reakcióra.
Ami a hisztit illeti, nálunk is van még mindig, az intenzitása változó, attól is függ milyen napja van Zsófinak. Szóval könnyen lehet, hogy a fogak miatt hisztisebb Boti is. Én azt olvastam valahol, hogy ez úgy 3 éves korukig normális, mert ilyenkor jönnek rá, hogy ők is önálló emberkék és ezért egyedül akarnak csinálni mindent, próbálgatják a lehetőségeik határait stb. Én próbálok ilyenkor Zsófival nyugodt maradni, mert ha érzi, hogy idegesít vele, akkor még jobban csinálja. Hát, nem egyszerű időszak az biztos...már én is várom, hogy túl legyünk rajta.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lamme: Most olvastam csak, mi történt veletek. Mielőbbi jobbulást Nikinek! Kiderült végül mitől volt mindez?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lamme, jobbulást Nikinek, remélem gyors el is felejtitek az egészet :wink: azért az jó, hogy legalább tiszta/normális volt a kórház...

Babett!
Üdv a hisztis gyerekek anyukájának a táborába... ez sajna életkor sajátosság, mi is küzdünk vele :shock:

Puszit Lillu is sorban oszt, először apának, aztán anyának, a többieknek meg mutatja, hogy ők nem kapnak (esetleg ha jobb napja van :wink: )
Szóval szerintem nincs olyan messze Boti sem ettől a kortól, pár hónap, addig is kérni kell :lol:

Babauszi... ez nálunk is kérdés. Amíg van bérletünk, ez még 6 alkalom, addig tuti. Itt is 2400 Ft, én is úgy érzem, ahogy Te, hogy már egy kicsit megrekedtünk a fejlődésben mi is, más kérdés, hogy mozgás miatt meg szerintem nagyon jó... szóval inkább hajlok az igen irányába. Itt Monoron amúgy is a rendes usziban van, bár tisztítás után rögtön első foglalkozás, de úgy gondolom bacik szempontjából nem sokkal rosszabb ugyanaz a medence máskor sem (eddig semmi szart nem szedtünk össze, remélem ez így is marad). Mi is ki akarjuk próbálni, hogy úgy magunkban mennyire tetszik Lillunak, csak a sok játékeszköz miatt csábító a szervezett foglalkozás.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


lamme: mielőbbi gyógyulást! nagy hős Niki, el sem tudom épzelni, hogy Boti hogy maradna egy heyben, és hogy érti ezt meg egy alig egy éves gyerek.... :shock: szóval le a kalappal!

Ildi: na akkor egy cipőben járunk...nálunk is mondjuk tele van labdákkal a medence, és ugye ott van még egy néhány hasonló korú csemete. Egyenlőre mi is járunk, mert kell a mozgás és a program. Befejezni semmiképp sem szeretném, csak felvetődöt itthon a kérdés, hogy nem járhatnánk-e sima uszodába fele pénzért..

hiszti: köszi a megnyugtatást, azért remélem nem tart 3 éves korig.... :shock: :shock: Azért nem egyszerű mindig következetesnek, kicsit szigorúnak és mégis engedékenynek is lenni egyszerre....!!??
Vendég
 


Babett, az okos könyvek szerint kitart 3 éves korig :shock: nem véletlen használják a terrible two kifejezést :roll:

az usziról hasonlóan gondolkodunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: Megkérdezhetem milyen sport babakocsit vettetek még anno Zsófinak és hol? Mi a régit levittük a nagyszülőkhöz, hogy ne kelljen mindig hurcolni kocsit és vennénk egy újat, de ugyanolyat nem akarok, mert annyira nem jött be. Ha jól emlékszem Te meg voltál elégedve a tiétekkel.

Ildi: Már rég akartam kérdezni, de mindid elfelejtettem: miért voltatok Lilluval ortopédián? Ja, és még egy kérdés. Ti hogy haladtok a bilizéssel? Zsófi időnként produkál már bele, de nagyon el kell találni az időpontot, mert annak ellenére, hogy beszél, nem szól, csak akkor, mikor már a pelusba elintézte a dolgát. Ha sikerül is produkálni vmit, ahhoz is ott kell üljünk legalább fél órát és meséljünk közben. Eszti mellett meg nem nagyon van rá időm, hogy naponta többször ezt megtegyem.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


eperke: neonato piuma babakocsit vettünk, én szeretem, könnyű, lapra csukható, nem esernyőre, de kicsi helyet foglal, és egy kézzel össze tudom csukni, nekem bejött :) Bár jó ideje nem használjuk, Zsófi nem hajlandó beleülni, szóval Fruzsit várja :)

http://www.brumimaci.hu/termek/25


Én pont ma gondolkodtam a szobatisztaságos dolgon, de tuti, hogy mi megvárjuk a nyarat, utólag ugyan jelzi, ha kakilt, de az szerintem még kevés.
Vendég
 


Köszönjük az érdeklődést, már teljesen jól van Barna. Viszont mivel múlt héten a láz miatt nem tudtam levinni oltásra, febr. 3-ra kaptunk új időpontot :? A két pneumo között pont 2 hónapnak el kell telnie, vagy legalább 2 hónapnak?

Lamme: Remélem, Niki már teljesen jól van! Kiderült, mitől volt beteg?

Panndi: Zsófi milyen cuki! Ez a haspuszis történet nagyon édes! Jó testvérek lesznek :wink: Egyébként hogy állsz a hányással? Elmúlt már? Sikerült már híznod is??

Babett: Vettünk liliputis kiscipőt, tényleg nagyon szuper!

Valamit még akartam írni, de elfelejtettem... :oops:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok,

Kutyfül, én úgy tudom, hogy nem kell napra pontosan számolni a két hónapot. Ha sikerül kiderítenem van-e oltóanyag ill. nem fog szakadni az eső, ma mi is megyünk oltásért.

Eperke,
befelé tartott lábacska miatt voltunk ortopédián, szerencsére csak néha tartja úgy, nem vészes és a doki szerint sem kóros.

Bili téma. Nálunk Lillu imád a bilire ráülni, babákat is pisiltetünk kb. napjában 100x. Ha pelus nélkül ül rajta, az már nem annyira tetszik neki. :oops: Mivel sajna a kaki után sem szól mindig, csak néha jelzi, hogy föföö (ez a büdöset jelenti nála), ill. a bilibe se pisiltünk ténylegesen bele egyszer sem, így mi se jutottunk sokra vele. Én nagyon számítok rá, hogy a remélem hamarosan fejlődő beszéd egy kicsit javít majd a helyzeten és jobban elkezdi ezt is mondogatni. Mivel sajna kistesó húzódik még mindig, nekünk ősz előtt így bizti nem lesz babánk, így a tavaszt-nyarat én erre a szobatisztaság businessre szánom, előbb nem erőltetem.

Kistesó ügyben legalább annyi pozitívum van, hogy tegnap voltam dokinál, uh- megnézte, hogy van peteérés, meg nincs semmi kóros eltérés, meg szerinte egyáltalán nem gáz semmilyen téren a helyzet, így bizakodva tekintek a jövő elé, remélem nálunk is lassan kopogtat a gólya :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: ez azért jó hír, én drukkolok továbbra is!

Én úgy ghondoltam, de persze ez Zsófi függő, hogy nyáron, ha már megszokta Fruzsit, és meleg is lesz, és érettnek tűnik rá, akkor kezdjük a szobatisztaságos dolgot. Aztán vagy így lesz, vagy nem. Meg nyáron (ha mér beszél annyira, és akar) nagyszülőknél is aludhat. Bár ebben vannak kétségeink Apával...
Vendég
 


kutyfül: nekünk is épp most jött meg a 2. cipőcske, most drapp kutyásat rendeltem (előtte barna autós volt :lol: ) Örülök, hogy bejött!

eperke: sztem még tökre ráér ez a biliügy, azért még Zsófi is kicsi ebben az értelemben. Nem véletlenül írják a szakkönyvek, hogy 2-2,5 évesen érnek meg a gyerekek agyilag erre a dologra. Állítólag egy 2 éves kb 15 másodpercig bírja visszatartani :shock: hát nem sok időt hagynak....Persze ettől függetlenül nyár végén majd lehet én is próbálkozom, de eddig sem siettünk el semmit, szóval nagy reményeket nem táplálok....Botit egyenlőre teljesen hidegen hagyja, ha bekakilt...és ha megkérdezem az a válasz, hogy NEM, mint mindenre... :wink:
Vendég
 


hát szerintem is ráér még mindegyik gyerkőc a bilivel :wink:

A mamánál alvás náluk is terítéken van, de most már Lilla lassan mehet szerintem...

Ma olyan édes volt, hozta az egyik katalógust és mutatta a túró rudit, hogy azt vegyek neki :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


túró rudi :lol: :lol: :lol:

Mi úgy gondoltunk, nyáron ott aludhat egy éjszakát. Annyi kikötésünk van Apával, hogy tudjon már beszélni, illetve most ugye Fruzsi miatt nem hiszem, hogy ott fog aludni, ha csak nem úgy, mint eperke Zsófija, hogy saját maga jelzi, hogy menni akar. De még mindig ölbebaba lesz belőle a nagyszülőknél :roll:
Vendég
 


panndi: ez nálunk is így van, Anyósom is folyton felveszi-cipelgeti....de lassan rá kell jönnöm, hogy kár ezen aggódni, mert itthon nem várja el tőlem ugyanezt. Sőt tőlem is mást tud kicsikarni, mnt az Apjától. Ő is engedékeny vele, amikor egész nap nem látja, csak este. De már elég nagyok ehhez a gyerekeink, hogy tudják hol mik a szabályok. A nagyszülők meg mindenütt engedékenyebbek, felveszi, na és tömik a gyereket... Ha szabadidőt akarunk, akkor viszont muszáj elfogadni ezeket a dolgokat. Én tavaszra tervezek egy meglepetésutat a férjemnek, csak kettesben, így Boti a nagyszülőkre marad 4 napra.... :shock: :shock: :shock: Persze még nem emésztettem meg, de addigra muszáj lesz. Semmi baja nem lesz, egyedül nekem nehéz, az apukák azért nincsenek 24 órára összekötve a gyerekekkel, nekik jobban megy sztem az elválás. Persze erről Apa még nem is tud, meglepi... :wink: Igazából már régóta olyan szépen alszik el este Boti egyedül, hogy egyszerűen nem lehet semmilyen gond azzal, ha nem mi tesszük le aludni, feltéve, ha betartják a szokásainkat. Nappal meg máskor is maradt már Anyósomékkal.
Kutyfül: Barna azóta sem kel fel hajnalban? nálunk ez még mindig megvan... :roll:
Vendég
 


Panndi
Az én szívesen elengedési szintem is a beszéd :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi : :lol: :wink:

Babett: Zsófi viszont megszokja, fél nap alatt is akár, ez a gáz, mert utána én szívok vele :?
Vendég
 


Panndi: Köszi a linket! Mi is Esztinek (és a következő generációnak) vennénk a kocsit, Zsófi már csak nagyon ritkán kocsizik. Most vettünk neki egy fellépőt, azt próbálgatjuk, arra szeretném rászoktatni. Bár egyelőre még csak úgy mertem használni, ha Apa is jött velünk. Egyedül még nem merek elindulni vele így, csak ha már megszokta.

Ildi: Örülünk, hogy a doki mindent rendben talált és továbbra is drukkolunk, hogy minél előbb jöjjön a kistesó!

Kutyfül: Oltásnál kb 2 hónap kell legyen a kettő között. Szerintem sem kell olyan napra pontosan meglegyen a 2 hónap. Mi hétfőn megyünk a lányokkal, mert ha igaz most van oltóanyag.

Bili: Én sem erőltetem, de Zsófi lassan 2 éves lesz. Mindig megkérdezem tőle, ha látom rajta, hogy kell, hogy ráüljünk-e, és csak akkor ülünk rá, ha ő is akarja. Volt egy időszak Karácsony előtt, amikor reggeli után ő maga kérte, hogy üljünk rá, és akkor általában sikerült is pipilni, de ez kb 10 napig tartott, aztán leszokott róla. Visszatartással kapcsolatban nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom. Zsófinál csomószor azt vettük észre, hogy a bilibe nem csinált semmit, visszatartotta és ahogy leszállt róla egyből pipilt.

Nagyszülők: Nekem mostanában kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy Zsófit ősszel többször elengedtük 2-3 napra. Mert egész idáig olyan szépen elaludt egyedül, mostanában viszont ott kell maradni mellette, míg el nem alszik, különben sír utánunk és közben kiabálja, hogy Anya, Apa. Nem tudom, hogy ez nem azért alakult-e ki mert többször volt távol tőlünk. :? Pedig tényleg csak akkor ment el velük, vagy hagytuk ott, ha ő is akarta és szép fokozatosan 1-2-3 nap. És minden nap beszéltünk is vele Skype-on, szóval látott, hallott is minket. Szóval nem egyszerű ez...

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: Mi Zsófink is könnyen hozzászokik a kényeztetéshez, és a pici mellett tényleg nem egyszerű visszaszoktatni a régi kerékvágásba. Én konkrétan most 2 dologgal küzdök, folyamatosan ölben akar menni csak mindenhova, illetve csak "bajack"ot (ez a dobozos, üveges gyümölcslé Zsófinál) hajlandó inni a víz helyett. :?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Na ez az... terhesen is gáz, hogy ölben akar lenni állandóan, főleg, hogy a dokim azt mondta, ne nagyon emelgessem Zsófit. De egy-egy nagyszülős hétvége után elég nehéz levakarni :?

A másik, hogy én egy éjszakánál többre biztos nem fogom még elengedni, de az egy éjszakától is tartok. Persze nálunk ő nyáron már majdnem kétéves lesz :roll:
Vendég
 


Igaziból azt is tudom, hogy a nagyszülők kényeztetni fogják, ami bizonyos keretek között rendben is van, de ne úgy kényeztessék, hogy utána az egész család szív :?
Vendég
 


Nálunk is rontható a gyerek lányok... ne keseredjetek. Lillu konkrétan annyi édességet kap, hogy már én is rosszul lennék tőle. Mi családi plusz kilóinkra tekintettel, ill. a rossz szokás miatt, már nem is veszünk neki semmit, így is felismeri a túró rudit és a csokit az újságban is. :lol: Ezen mindenki kiakad, de a véleményem szerint napi egy túró rudi untig elég lenne... a nagyszülős látogatásokból ennyi így is marad minden héten :wink:

NÁlunk még ma sem volt pneumo :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


húúú, úgy látom a véleménykeből, hogy teljesen le vagyok írva ezzel a 4 napos egyedülhagyással....sajnos nekem is sok vitám van a nevelési elvek miatt a nagyszülőkkel és mindig úgy hiszem csak velem lehet jó helyen a gyerek és csak én tudhatom jól a nevelését. De most mégis úgy gondolom 1-2 nehezebb napot utólag akkor is megér az, ha olykor az ember a házasságát is ápolgatja, nemcsak a gyerekét...szerintem az késő lenne, ha még a 2. gyerek beszédtanulását is megvárnánk ezzel és csak azután hagynánk ott. Na mondjuk az is tény, hogy mi azok közé a családok közé tartozunk, ahol az év nagy rászáben egyáltalán nincs semmilyen nagyszülői segítség, szóval még egy moziba sem bírunk eljutni kettesben, talán ezért gondolkodom így. Bocs, ha ezzel a véleménnyel vkit megsértenék, mindenhol más a helyzet, na és a szülők és nagyszülők is mások... :wink:
Vendég
 


Babett, dehogy vagy leírva. Mi is nagyszülők nélkül élünk, mert messze laknak, egyszer voltunk ketten színházban, most a születésnapomon, akkor a szomszédaink vigyáztak Zsófira.
Mi az itthoni estéket is kihasználjuk, ha Zsófi lefeküdt, meg én biztos a terhesség miatt is másképp gondolom, de én nem bírnám ki négy napig Zsófi nélkül. Tudom, hogy nem éreznénk jól magunkat. Apa sem.
Vendég
 


Babett, dehogy vagy leírva...

Én könnyű helyzetből dumálok, mert nálunk a nagyszülők pont megfelelő távolságra vannak - fél ill. egy óra és mi kapunk segítséget tőlük is ill. Lilcsu keresztszülei a szomszéd utcában laknak, tőlük is. Szóval nálunk ez az egy-egy este szabadság vagy egy elmenetel megoldható vagy ha el akarok intézni valamit, akkor is valaki tud segíteni rajtam.

Mi max. egy estét szeretnénk magunknak tavasszal is valahol vidéken kettesben eltölteni.

Panndiékhoz hasonlóan mi is az itthoni estékkel kárpótoljuk magunkat.

Nehogy úgy érezd, hogy ettől rossz anya vagy, mert ez nagy hülyeség lenne... én kicsit irigyellek is ám, ha négy napra el tudtok menni.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?