Új privát üzeneted érkezett!

Itt is süt a nap!!!!

Dóri,örülök,hogy minden rendben!!Samu nagyon édi a képeken.

Nálunk mindent apa intézett,de volt ideje,mivel 3 hétig benn voltunk a kórházba.

Én is mindent az előző terhességhez viszonyítok.Minden leletet hasonlítok. :oops:

Csorna,igen apasági nyilatkozatot kel csinálnia,de nem tom hogy működik,mert mi házasok vagyunk.
Akkor nagyon vegyes szüléseid voltak.Grétit nekem is könyökkel nyomta ki a doki.

Már olyan sukkos vagyok a doki miatt.Remélem minden rendben lesz.Apum visz be végül és fél 4 körül indulunk.

Mozza!Azt hiszem Te kérdezted a méhem.Ugye???Bocs hogy nem válaszoltam,de kicsit feledékeny vok.
Már nekem is a cicimig,bordámig ér.Szerintem felfele már nem sokat tud nőni,csak előre.Remélem lesz helye Hannának végig.

Na megyek játszunk Grétivel.

Böbi jól vagy????Panndi???

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Név:Nálunk is vajúdás elején kérdezték mi lesz a baba neve.Apa rávágta:Gréta,de kellett fiú név is.Erre férjem csattant,hogy de lány lesz!!!Ennek ellenére kellett mondanunk fiút is,így mondtuk a Bencét.

Panndi hajrá!Örülök,hogy tudsz enni. :)

Vanni,nekem is mindig feszít,mindenhol.Olyan mintha kemény lenne,de ha jobban megnézed nem az.Csak túl lent van Hannám,ráadásul lábbal és popsival lefelé. :)

Tényleg mennem kell,Anna és Petit kell olvasnom. :)

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mi nemrég voltunk védőnőnél, kb.6 kiló plussz, de kell is ennyi mert sokat fogytam az elején.én még nemérzek vízesedést, lábgörcsöt meg ilyenekt.Nem mintha hiányozna :)

Még lógok pocakfotóval, majd összehozom valahogy.

Én jövő héten megyek terheléses vércukorra, azt mondják nem jó ha abban az 1-2 órában mogzunk(haza megyünk)mert az befolyásolja az eredményt.A védőnő viszont azt mondta hogy nyugodtan haza mehetek a vérvételek közt.
Ti mit tudtok erről?
harhaj
 
 

 
 

Én is úgy tudom, hogy nem jó mozogni közben, szóval azt hiszem, nem Zsófival kettesben fogom megejteni :lol:

harhaj, Te mennyit fogytál az elején?
Vendég
 


Harhaj!Nekem azt mondta a védőnő,hogy nyugodtan sétálgathatok de csak kisérettel,mert megszédülhetek ha hirtelen felugrik a cukrom.
csorna
 
 


A fogyásról csak annyit,hogy 2 kilót fogytam de még mindig nem szedtem vissza.A 2. rajkónál az össz hizásom 2 kiló volt. A 3-nál semmi sem.
csorna
 
 


Én is úgy tom,hogy lehet mozogni közte.Én nem tudok hazajönni a két vérvétel között,mivelP.ladányba veszik le.Így majd addig boltozunk apával. :)

Én majd holnap tudom meg,mennyit híztam.De ugye az elején 45kg-ról lefogytam 39.5kg-ra,így ez szerepel a kiskönyvembe.Most olyan 46kg-nál járhatok,de lehet több.
Engem piszkálni fog a védőnőm a sok hízás miatt.De nem vizesedem,semmi bajom.Meg inkább a pocak nőtt,meg egy kicsit a fenekemre ment pár kiló.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Csorna nem semmi!Én Grétivel 15kg -t szedtem fel.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Mi is majdnem mindent levélben intéztünk el, csak az egyszeri segély miatt mentem be személyesen, mert majdnem kicsúsztunk a határidőből! :oops: Hát, ahogy most állunk, már egy hét után igényelni fogom! :-)

Anita, köszi kérdésed, azóta sem véreztem, de már várom du a dokit.

Panndi, én is mErci csokit majszolok éppen, de annak örülök, hogy Te is és benned marad!

Dóri, nagyon jók a képeitek! nálam is az avatarod a nyerő!

Képzeljétek, hiába mondtam le tértivevénnyel a GYED-et, ma mégis megkaptam! :shock: Most ilyenkor mi van???

A vérvételnél remélem, hogy apa délelőtt itthon tud maradni, mert az elsőnél én vacakul éreztem magam. Amúgy sem tudok édeset enni reggelire, csak sósat.
Vendég
 


Engem lecsesztek ma a vérvételen, mikor mondtam, hogy közben elviszem a gyereket bölcsibe és visszajövök. Azt mondták, hogy ne mozogjak és amúgy is, ha rosszul leszek, bekómálok, az az ő felelősségük. Hát mit mondjak? Ha tudtam volna, megoldottam volna másképp, de nem tudtam. Bírom, mikor mindenki okosabb akar lenni nálam... :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Vanni,
múltkor nekem is nagyon feszített a hasam kb. másfél napig, utána elmúlt. Kedden is eléggé, de akkor csak kb. fél napig. Biztos őkelme odabent feszeng meg máshogy helyezkedik. :) Ráadásul régebben nekem lent a hasam folyamatosan fájt (vagyis inkább éreztem, feszített), mostanában megszűnt, szerintem ahogy feljebb jött a méhem.

Tinu,
sajnálom :( Én különben nem értem ezeket az embereket bakker, némelyik olyan tapló tud lenni! minek dolgozik egészségügyben, ha atöke kivan mindennel??? :x Mikorra lesz eredménye a vizsgálatnak?

Jányik,
azokhoz lenne kérdésem, akiknek nem ez az első baba :) Akinek esetleg voltak csíkjai, azoknál mikor jelent meg először? a másik, hogy a TGYÁS-ra ill. az anyasági segélyre kb. milyen határidővel lehet majd számítani? Sajnos nekünk is elég magas a hiteltörlesztésünk (most meg pláne!), aztán jó lenne mielőbb majd :)

Nekem teljesen tavaszias hangulatom van, hogy süt a nap, meg picit enyhébb az idő!

emese1979
 
 


Emese: nekem konkrétan reggel majd lefagyott az orrom. Ez az enyhébb idő? :lol: Na jó, most kisütött a napocska. :wink:
Én már nem lepődök meg semmin az eü-ben, mert szerintem baromira unatkoznak és ezért imádják köszörülni a nyelvüket másokon. Amúgy azt is szóvá tették, hogy miért csak fél 8-ra értem oda és miért nem 7 órára? Mikor ki van téve a papír, direkt megnéztem előtte pár nappal, hogy a terheléses cukorra 7-től 7.30-ig kell jelentkezni! Én így is 6-kor keltem... Mikor kellett volna még? Ráadásul a szegény gyereket is ilyenkor kellett kivernem az ágyból, ott kókadozott a kis szívem. Még jó, hogy tegnap már este 8-kor elnyomta az álom, nem úgy, mint általában: kb. 10 körül. Csak lezuhanyoztam, és már öltöztettem is a gyereket, de basszus annyi gönc van ilyenkor télen, meg pelenkázás, meg ne felejtsek el kekszet eltenni, váltónadrágot a bölcsibe, cumisüveget stb., hogy így is kb. 20 perces késéssel indultunk el. Imádom, mikor ilyenkor beszólnak... Biztos nem emlékszenek már rá, milyen elindulni reggel egy két éves gyerekkel. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!!

Na beszereztem a gyöngyöt a szopipárnába!!!!Most meg káposztás téztát csinálok!

Hízás:én 80 dkg-al túlléptem a kezdő súlyomat!!!Végre,ez is vmi.Még jó h jöttek az ünnepek!

Vérvétel:én is haza akartam jönni,de majd lehet azt mondják h nem mehetek....na majd meglátom,pedig csak 5-10 perc séta :roll:

TAJ szám:Erre még nem készült haditerv.De majd elötte kitalálom...én se apát szertném küldözgetni...

2 név:még erről nem hallottam,hogy 2 névvel kell készülni!Na majd kiderül h itt hogy szokás :wink:

Emese!
Örülök h benéztél a turiba!Remélem más is kedvet kap hozzá!Képet majd tegyél fel róluk!!!


A nap itt is süt!!!

Vanni!
Nekem is volt 1-2 szer ilyesmi...én is arra tippeltem h keresztben lehet a baba,vagy éppen átfordul.Feküdtem amíg el nem múlt,de ennyi!

Na ennyi jutott most eszembe...készítem a kaját!!!Éhen halok/halunk :lol:

annus11
 
 


Emese, én elég gyorsan megkaptam, meg is lepődtem, kb 2 hét alatt. nem úgy, mint a táppénzt.

Azt elfelejtettem írni, hogy én nem emlékszem, hogy 2 nevet is meg kellett volna adni a szülés kezdetekor. De lehet, hogy csak elfelejtettem már. Ugyanis nálunk a fiú adott, nem is változik. Lehet, hogy azért, mert mi van, ha az anyával történik közben valami?

Tinu, neked meg a karácsonyfára felejtettem el írni (hiába, no, ez a másállapot), hogy pont ezen gondolkodtam, amikor szedtem le a fát, hogy jövőre ezt hogyan fogom megoldani? Hiszen elvileg az angyalok hozzák, de én viszem el???
Vendég
 


A cukorterhelés nem a 26. héten van? vagy ezt is kórháza válogatja?
Vendég
 


Böbi: hát a 25. hétben leszek, mikor viszem az eredményeket a nőgyogyinak. Sacperkábé akörül van.
Én nem hiszem, hogy a fát az angyalokra kenem, de tény, hogy meglepi volt, hogy egyszerre csak ott lett. Aztán végülis együtt szedtük le Tücivel, és úgy alakult, hogy együtt is vittük le. Ha a férjem itthon lett volna, máshogy lett volna.
Jut eszembe, a férjem jön haza hétfőn!!! Juhééééééé, meg :( , mert nem jött össze a munka.
Viszont a hajam olyan szép lett! Meleg ollóval vágták le a végét, de tiszta hosszú maradt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, én arra értettem, hogy a 26. héten veszik le a vért. van egy körforgós táblázatom, abban is az áll.

örülök, hogy jön haza apa, bár annak nem, hogy a munka nem jött össze! Viszont tök jó, hogy szép hajjal várod! :-)

Ha nem angyalok, akkor Jézuska! :-)
Vendég
 


Böbi,
én amit olvastam, aszerint 24. hét környékén csinálják, és két mód lehet rá:

I.posztprandiális vércukorvizsgálat: éhgyomri és étkezés (egy zsömle, 1,5 dl tej) elfogyasztása után 1 órával vércukorszintet mérünk. 7,0 mmol/l felett kóros.

II.oralis glükóztolerancia-teszt (OGTT): érzékenyebb vizsgálat. Éhgyomri és 75 g glükóz elfogyasztása után 2 órával vércukorszintet mérünk. 7,8 mmol/l felett jelent terhességi cukorbetegséget (GDM=gestatio diabetes mellitus)

Itt találtam, egész jól össze van foglalva, milyen vizsgálatok vannak.
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=487
(mondjuk vizeletet nálam csak az elején néztek...)

Annus,
jó étvégyat a tésztához!
Én a tésztáért meg vagyok őrülve mostanság (igaz, előtte is szerettem), a héten már 2x ettem, de ma is azt fogok sztm vacsizni (jó kis mozzarelás-füstölt sonkás-paradicsomos penne).
Hol vetted meg végül a gyöngyöt?

Tinu,
sajnálom, h nem jött össze a meló, de hamarosan biztos sikerül!!

emese1979
 
 


Annus egyél,nehogy éhenhaljatok! :)

Böbi,szerintem ez is változó.Én majd 24 hetesen megyek erre a vérvételre.

Tinusajnálom,hogy nem jött össze a munka,de remélem kicsit jobb kedved lesz,hogy hazajön!Biztos rossz volt nélküle.Tünci hogy viselte???
Biztos csini lettél.Kérünk képet!!!!
Én is gondolkozom,mit is kéne a hajammal kezdeni.Vágatni nem akarok,de színtelen.Anno mikor esküdtünk,szinte piros volt,fekete tincsekkel.Aztán sima vörös,de egy időbe szerettem volna természetesebbet.Így melíroztattam.De sajna tök béna lett,mert nem leltem normál fodrászt aki jól csinálta volna meg.Így lettem fekete.Most meg már az eredeti barna van,de uncsi.Fazonra is,de a hosszát nem szeretném vágatni.
Hát lehetne már 16:20.akorra van időpontom a dokihoz.
Na megyek,mert megint írtam egy csomó marhaságot ,idegességembe.Bocsi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Nálunk holnap szedjük le a fát.De még nem tom Grétinek mit mondok.......Lehet elmegy sétálni apával.De szerintem ha látja ha nem,akkor is sírni fog.Más nem azt mondom,segítek a Jézuskának.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, nekem is 16.20 ra van időpontom!!! :lol: Majd rákérdezek a cukor időpontra is, legalább egy héttel előtte szólnom kell apjuknak, hogy itthon tudjon maradni.

Az én hajam már volt minden, de szó szerint minden színű, a hidrogénszőkétől a feketéig, volt tüsi és derékigérő, mire megtaláltam magam.
Vendég
 


Sziasztok Lányok,

Sajnos még mindig nincs internetünk otthon, most anyósnál ülök, házidolgozatot kell irnom , igy visszaolvasni se tudok még.

Remélem mindenkivel minden rendben.

Nálunk minden OK. Tegnap voltam dokinál, 3 hét múlva terheléses cukor vizsgálat, meg a toxoplazma. Egyébként rendben volt minden, eddig 4 kg-t híztam.

Remélem most már hamarosan vissza tudom olvasni a történéseket.

Vigyázzatok magatokra.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Anita!

Én is mindig újítottam vmit a hajamon....hamar megunom.Most mondjuk újra növesztem.Ha rövid akkor elalszom,és nincs arra időm h igazgassam.....Csak nehéz ez az idő h se rövid se hosszú,de talán legközeleb már jó kis hajat tudok vágatni!

Emese!

Ne is mondd!Én is nagy tésztazabáló vagyok!!!Kedvencem a túrós tészta,de sokszor csak sajtos tejfööst eszem.A gyöngyér kimentem a szopipárnásokhoz.Időm van,levegőzni is kell,így nincs posta ktg :wink:
Én pl ajövőhéten emgyek a dokimhoz,akkor már a 25.hetet fogom taposni,és akkor ad majd beutalót.Szóval szerintem nincs ez pontosan meghatározva,gondolom ha vkinek magas a cukra az mostanra már eldőlt,tehát a kérdés már csak az h mikor derül ki!

Tinu!
Én is örülök h végre nem lesztek egyedül!!!!A melót meg sajnálom.Remélem hamarosan megtalálja álmai munkáját!!!!És akkor te is kicsit fellélegezhetsz! :wink:

annus11
 
 


Nálunk a fát mi vesszük, de az angyalok díszítik a mi díszeinkkel, amit ilyenkor szépen együtt elpakolunk :) Bár ha Zsófi segít, nem sok minden marad jövőre :lol:
Vendég
 


Annus,
ne is mond a túrós tésztát! Az egyik nagy kedvenc, jó sok szalonnával :) Kedden azt ettem :)

Na a hajam nekem is gáz, most növesztem de már unom, sztm majd levágatom.. kopasz lenne a legjobb, nem kéne állandóan a beszárítással bíbelődni! (amit mostanában nem is teszek, állandóan össze van kötve :?

emese1979
 
 


Pandi: nálunk műanyagdíszek vannak. :lol:

Anita: á, semmi különös a hajam, csak levágott a végéből és kiszárította, mert amúgy a vége tiszta lokni. Hajfestésben én majd csak akkor gondolkozom, ha egyszer rászánom magam a nagyobb volumenű hajvágásra. Egyszer szeretnék egy igazi, vagány frizurát. Hadd fiatalítson! :wink: De most nem mertem bevállalni, nyúl voltam. A férjem, meg az apám állandóan azt duruzsolják a fülembe, hogy ne vágassam le, mert olyan szép. Amúgy tényleg szép, csak uncsi.

Annus: az a baj, hogy az én drágám már évek óta próbálja megtalálni magát és álmai munkáját, de sajna nem jött össze eddig. Én csak imádkozni tudok érte (másban már nemigen bízhatok), hogy létezik az az álommunka valahol és megtalálják egymást majd a férjemmel.

Kép
Kép
tinu
 
 


Léptem, készülnöm kell, másfél óra az út. Majd jövök! Addig is sziasztok!
Vendég
 


Tinu!

Hááát,é még mondjuk mindig kételkedem h létezik olyan h álom munka...de aki keres talál :wink: Végül is semmi se lehetetlen!Láttam én már erre példát,nem is egyet!Drukkolok nektek addig is!!!
Én kb 5 éve vágattam le a hosszú hajamat....de úgy,hogy apcim mondta h nem vághatom le,neki ez a hosszú haj tetszik.Na erre egyik nap fogtam magam,titokban fodrász,mondom na vágja nekem rövidre :lol: Nagy meglepetés volt,szóhoz se jutott a drágám...pár óra múlva mondta h tetszik neki,de hogy ezt úgyse fogja bevallani :roll: Én annyit változtam ezzel,hogy nagyapám elment mellettem az utcán,öcsém meg mikor mgelátott fetrengett a röhögéstől!
És aztán az esküvőre megint megnövesztettem egy kicsit,de még elötte azt kellett hallgatnom h mikor lesz már rövid a hajam...így 2 nappal az esküvő után újra levágattam rövidre,nászútra már így mentem :lol:
Na befejezve a kisregényt,én mindenkit arra bátorítok h legyen merész ami a haját illeti!Hiszen úgyis megnő!!!! :wink:

annus11
 
 


annus, esküvői kép? :)
Vendég
 


Annus: nem vagyok híján merészségnek, magamtól simán megtenném, 17 évesen én is megcsináltam, hogy hosszúból egyszercsak felnyírt hajú lettem, de úgy, hogy nem ismertek meg a tanáraim. :lol: Most is megtenném, de közben meg azért szeretnék tetszeni az uramnak is. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó orvosolódást! :) Én ma már aludtam egy picit,mert éjjel csak 3 órát sikerült, és Samu elaludt nagyon cukin dél tájban, fél 2kor kelt, így 1től nekem is volt fél órám aludni. Jól esett! :)

Kapott egyik dédijétől egy nagy barit, akinek van kis barija a karjában (hozzávarrva), és sokat dumál neki, meg ad neki eszkimópuszit. Most is ezt teszi. :) Ja, igen, ezt akartam már rég írni, igaz, hogy kisfiú, és lelkesedik az autókért is, de vannak plüssből állatkái, akikkel igen bensőséges viszonyban van. :)
Vendég
 


Helló, Esztó! De rég hallottunk rólad+ Jó, hogy írtál! Várjuk a további híreket! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hú, csajok, megint termeltetek. :) Még nem is tudtam mindent v.olvasni :) De majd pótolom este, ha lesz egy kis időm.
Nagyon cukik a képek a kismanókról! Nekem a kis csúcsfejek is bejönnek, látszik, hogy honnan bújtak elő. :) Az én egyik főparám, hogy nem fog kiférni a baba. Volt valakinek vákumos szülése?

Szofi!
Te is havazol, mi? Én totál. Még 1 hónapot kell kibírnom. Tegyél majd pociképet, rég láttunk! :)

Kitty!
Kérdezted a terhestornát. Én a MOM Parkban tudok egy jót. Ott van az is, ill. aqua natal kismami foglalkozás, ami áll. nagyon jó! Nézd meg: www.momwellness.hu

Vizesedés:
Hülye kérdés, de igazából nem nagyon tudom rá a választ....mi számít vizesedésnek? És milyen, ami még oks? Btw miért ártalmas, azon kívül, hogy feldagadsz, nehezebb leszel és nem túl esztétikus?Szerintem nekem vizesedik a lábam. A zokni, harisnya kb. 5 perc után mély barázdát csinál rá, és mintha alapból kicsit be lenne dagadva a bokámnál.....Reggelre pedig a hálópolóm kb. 3 szor körbecsavarodva rajtam szintén érdekes mintákat szerkeszt a pocimra...ez is vizesedés???????? :?: :!: :?:

Na, ma v. holnap visszaolvasok és jövök. :)

Kép
mozza
 
 


Tudjátok, miért kell a két név? És kell! Szóval, készüljetek vele! Nem csak császárnál kell elvileg, hanem van egy protokoll, ami szerint fel kell venni az adatokat, és mind a 2 nevet meg kell adni. Azért, mert hiába tudjátok már jó előre, hogy kit vártok, lehet meglepetés. Van ismerősöm ilyenből is olyanból is: egyikük végig úgy tudta (4D-n is ezt mondták), hogy kisfia lesz, de kislány bújt elő, a másikuk fordítva. Szóval, vannak kivételek. De azért, akinek megmondták tutira, nem kell arra számítani, hogy másként lesz, csak találjatok ki mind a két nemre nevet! Aki meg ikreket vár, 2 pár névvel készüljön! :)
Vendég
 


Tinu, lehet lemaradtam: a férjednek mi a foglalkozása?

Kép

Kép
adraci
 
 


Nagyon különböző időpontokban csinálják a teheléses vércukrot, igaziból csak az a kikötés, hogy max. mikorig legyen meg. Ezt nem tudom, mikor van, meg azért van egy min. hét is, amit be kell vele tölteni, de elég rugalmas.

Azoknak, akiknek a férje nem talált munkát, drukkolunk nagyon! Örülök, Tinu, hogy hamar hazajön már a férjed!

Akinek apasági nyilatkozat kell, annak vmi hivatalos helyen kell nyilatkozni. Már vki írta, de én nem figyeltem, mert mi házasok vagyunk.

A szüléssel kapcsolatos pénzek egész hamar jönnek, ha a papírokat idejében intézitek. Szóval, ha a saját adminisztrációtok rendben lesz, akkor hamar juttok pénzhez! :) (Hacsak ez nem változott 2007. óta...)

Kedves kismamik! Ne parázzatok, még extra nagy babák is kiférnek anyukájukból, remélhetőleg illetek egymáshoz! :) Ha meg mégsem úgy alakul, akkor is előszedik őket, bent nem ragadnak! :) Ne féljetek semmitől, az nem segít... :)
Vendég
 


Nekünk nem volt két nevünk TÜci születésénél, nem is kérték. Megszületett és akkor megkérdezték, hogy mi lesz a neve. Nem is előtte kérdezgettek.

Mozza: a vizesedés csak akkor gáz, ha tünete pl. a terhességi magas vérnyomásnak. Amúgy szerintem nem az.

Adraci: semmilyen foglalkozása nincsen. Kínai szakot végez már vagy 10 éve az egyetemen. Magyarán tud valamennyire kínaiul. Meg szépen tajcsizik. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Csorna! Üdv!

Tinu! Sajnálom, hogy nem jött össze a munka. Alízzal két sportszeletet kellett megennem és kb. két óra múlva vérvétel. De azt az akkori dokim magánrendelőjében vették le. Most ez a cukros lötyi eléggé megviselt.

Böbi! Én egy hónapja mondtam le a GYES-t, és én is megkaptam. Szerintem ilyenkor vissza kell utalni. Valószínűleg nagyon lassú az ügymenet, talán még fel sem bontották a levelemet, mert anno a GYES-t augusztusban igényeltem és decemberben kaptam először.

Valaki kérdezte a TGYás és egyebek átfutását. Az két éve elég gyorsan megérkezett, de lehet, hogy azóta ezek is lassabban mennek.

én császárral szültem, de előre nem kérdeztek nevet, egyet sem, csak amikor kitoltak a műtőből.

Kép

Kép
hean
 
 


Ha vhol, vkinél nem kérdezték, az sajnos nem jelenti, hogy nem kell, mert tényleg van minden szüléshez sok adminisztratív feladat (volt időm kifigyelni a kitöltendő sok-sok papírt..., bár persze az is lehet, hogy ez is kórházanként eltérő, hogy mit kell jegyezni hol...), pl. ezek közül az egyik, hogy mind a két nevet rögzíteniük kell előre. Ha vhol nem kérdezték, akkor nem érdekelte őket az adminisztráció, vagy náluk nem szükséges adat. Van ilyen, remélhetőleg, aki csak 1 nevet akar mondani, ilyennel találkozik, de azért érdemes tényleg legalább bemondani tudni vmit.. :)
Vendég
 


Mozza!
Alíz nem fért ki, ráadásul arccal előre próbálkozott, ezért lett császár. Bízom benne, hogy a második nem az lesz.

A sógornőm vákummal szült, elég rosszak az élményei, de a bábának semmi baja nem lett, még csúcsfejű sem lett.

Bocs, lehet, hogy ijesztőket írtam, de igazábol meg akartalak nyugtatni. Szóval így vagy úgy, de kijönnek a babák, és idővel minden megszépül, csak a babádra gondolsz.

Kép

Kép
hean
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adraci 2009.11.21 18:12-kor.

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Harhaj! Össze kéne ülni a Férjeinknek! :) Az én Párom épp azt számolgatja, hogy mekkora szélkereket tudna építeni, amihez még nem kell engedély... Ja, és 2002-ben, mikor elkezdtünk építkezni - ami még mindig tart... - elve úgy lett kialakítva a fűtési rsz.+a melegvíztároló, hogy napkollektorra rá lehessen kötni. Csak pénzünk nincs rá...
Viszont közvilágítást csinált az utcánkba Karácsonyra! :)
(2002. óta könyörgünk az Önkormányzatnak, hogy a 25 éve belterületként nyilvántartott utcába tegyenek már egy lámpát, mert tök sötét van. )
Igaz, kicsi a fénye, 12V-os (ennyi fér bele a saját ktgv.be -mert persze a saját villanyunkról megy...), de legalább nem esünk hasra. Ami jelen állapotomban kifejezetten + dolog...


Nem tudom, mi volt ma velem. Minden programomat lemondtam. Reggel épphogy kidobtam a gyerekeket, visszaestem az ágybe, és fél 12h-ig(!) aludtam. Ilyen is régen volt. Most viszont fáj a fejem. Valószínűleg elszoktam a sok alvástól, viszont a szervezetem igényelné. (Amúgy olyan 6h alvásra jut időm...)

Most viszont össze kellene kapnom magam, mert ma semmit nem csináltam. Huh!


Mozza! Köszi az infókat! Megnézem!!!
Tegnap sikerült a Marczibányin elkapnom egy tornát (odamentem személyesen 18h-ra, mert a megadott mobilszámot soha nem vették fel). Tapasztalat: amire korábban jártam anno (Sportkórház, MÁV kórház) sokkal profibb volt. Itt: kicsi szoba, kevés levegővel... Megmozgat, de nem kifejezetten kismamatorna. Ha más nincs, akkor marad ez. Közben kaptam még címeket. Leírom, hátha érdekel v.kit. Jövő héten kipróbálom őket...
SZERDA, 18.00h ill. PÉNTEK, 9.50h: Marczibányi tér:, Műv. Ház (itt voltam) -1190Ft/alkalom (szerintem nem olcsó -bár, mindig le vagyok maradva az árakkal...)

HÉTFŐ, 17.45h: II.ker., Szilfa u. (Pasaréti útról befelé, jobbra az első barna kapu -ez vicces, de nem tudták megmondani a házszámot...) -Ez u.az a szervezés, mint a Marczis, és az ára is annyi.

KEDD-CSÜT., 18.00h: II., Pitypang u., Ált. Isk. -890 Ft/alkalom. Ezt meg fogom nézni, mert barátibb az ára :)


Név: a MÁV-ban mindig úgy volt, hogy amikor megszületett a baba, becsomizva a hasamra tették, és volt 5-10 perc, amikor "kitalálhattuk" a nevét. Mi borzasztó szülők vagyunk, mindig a szülőszobán lett véglegesítve a baba neve... :)

Most eldugulok. További szép napot Nektek! :)

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok

Lassan lelépek, mert még haza akarok menni mielőtt megyek a nőgyógyászhoz. Ma jó "kislány" volta, és délelőtt összeírtam a kérdéseim nagyrészét, mert ott soha semmi nem jut eszembe. :oops: Aztán otthon dilemmázhatok, vagy nyaggathatlak benneteket a kérdéseimmel. Amint hazaértem a dokitól jelentkezem.

üdv

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Csorna

az apaságiról egy cikk:

http://www.babazo.hu/9honap/20090104-sz ... kozat.html

Tőlünk se kértek 2 nevet, nem is volt fiúnevünk. A lánynevet is csak szülés után. Mi azért voltunk még 29. hetes 4d-n is, hogy tényleg 100% legyen.
pumuklii
 
 


http://terhestorna.lap.hu/

Ezt találtam annak aki kismamatornára szeretne járni.

Kép
Kép
incike
 
 


Az Apaságiról meg ezt találtam:

Apasági nyilatkozatot - hivatalos nevén "teljes hatályú apasági elismerő nyilatkozatot" - az anya lakhelye szerint illetékes önkormányzaton (anyakönyvvezetőnél), a bíróságnál, a gyámhatóságnál - külföldön: magyar külképviseleti hatóságnál - lehet tenni, minden esetben személyesen. Szükséges hozzá az apa és az anya személyigazolványa, lakcím-igazoló kártyája és a terhességi kiskönyv.

Remélem tudtam segíteni.
Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok.
íha nem zavarok, egy- két infót írnék a felmerült 2 kérdésről.

Vizesedés: ha főleg este, nem pihenős nap után jelentkezik a bokatájon, hogy bevág a zokni, akkor az belefér a norm. vizesedésbe, ami a terhesség velejárója.( A hormonális változások vízvisszatartó hatásúak, a terhességi hormonok hatnak az izmokra - az érfalakban lévő izmokra is) főleg a vénás keringés romlik a lábban- folyadék lép ki az "pangó" érből a szövetek közé, gravitáció hatása miatta bokatájon a legkifejezettebb. Pihenés, lábfelpolcolás, kompressziós harisnya hatására enyhül. Ha nagyfokú a vizesedés - arcon,szem környékén, szájon kézen is látszik a püffedés és gyors súlynővekedéssel párosul- napi 1-2 kg is- az nagyon gyanús a terhességi toxémiára. Magas vérnyomással, fehérjevizeléssel jár együtt, súlyos esetben szikralátás, kínzó viszketés is jelentkezik- testszerte. ( nem azonos a pocakviszketéssel, amit a bőr megnyúlása okoz)

Cukorvizsg.: a terhesség 24.-26. hete körül végzik, helyi szokás, hogy zsemle+ tej, csoki, vagy glucose oldat. ( az utóbbi a szabályos és igazán pontos. Itt is a terhességi változások azok, amik hajlamossá teszik az anyucikat a cukorbetegségre, csökkent cukortoleranciára.Ha valakinél ezt mutatják az eredmények, diéta a szülés után is pár hétig, súlyos esetben inzulin adása. Nagyon ritkán, de van akinél ez élete végéig sajna megmarad. ( Náluk előbb - utóbb ez lett volna egyébként is, csak a terhesség előrehozta

Bocs ha hosszú és tudálékos, szóljatok csak tudjátok két éve itthon vagyok, néha jól esik feleleveníteni a tanultakat, ha valakit ez zavar, abbahagyom ám :oops:
zili
 
 


Na kicsit én is ledőltem ma...elfáradtam a délelöti kiruccanásban!!!

Én amgy vákuumal születtem,meg öcsém is.De nem lett bajunk :wink: Szerintem ezen télleg felesleges előre izgulni.Én vhogy úgy vagyok vele h majd akkor elválik h milyen is lesz a szülés....próbálok felkészülni a lehetőségekre,sok születéstörténetet olvasok stb.Így talán nem fog annyira váratlanul érni ha vmi nem a nagyjönyv szerint alakul...mást amúgy se tehetek ezügyben :wink:

Tinu!
Már mért ne tetszenél az uradnak!Pont ezt próbáltam írni,hogy az enyém is ellene volt,aztán nagyon bejött neki :wink: Amúgy se az a lényeg h hosszú v rövid,hanem h jól álljon! :wink:

Panndi!
Esküvői kép van fenn iwiwen,vagy www.amilapunk.extra.hu.
Na majd keresek olyat ahol jól látszik a különbség,csak most nem jó az a progim ami kicsinyít :roll:

annus11
 
 


A TAJ-kártya (Hatósági igazolvány)
A családtámogatási és társadalombiztosítási ellátások igényléséhez, igénybevételéhez szükségetek lesz a baba TAJ-kártyájára is. Minden magyar állampolgárságú újszülött részére az anya, vagy a gyermek törvényes képviselője, a szülést levezető kórházban rendelkezésre bocsátott nyomtatvány felhasználásával kezdeményezheti a TAJ szám kiadását.

Alapesetben a kiállított nyomtatványt a kórház továbbítja a területileg illetékes anyakönyvvezetőnek, aki ezt a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnak juttatja el. Végül a MEP ennek alapján készíti el a TAJ-kártyát és soron kívül postázza az anya vagy a gyermek törvényes képviselője lakcímére. Mivel ez az út akár 30 napot is igénybe vehet, és a dokumentum hiánya miatt nem lehet elkezdeni a családtámogatási ellátások igénylését, célszerű személyesen eljárni az ügyben. Ez esetben az édesapának (vagy arra jogosult személynek) közvetlenül a születési hely szerint illetékes anyakönyvvezetőhöz kell fordulnia, aki rendelkezésre bocsátja a TAJ szám kiadását igénylő nyomtatványt, és a gyermek anyakönyvi kivonatát. Ezek birtokában lehet aztán - szintén személyesen- igényelni a területileg illetékes MEP-nél a baba TAJ-kártyáját. Egy jó tanács! Még a szülés előtt érdeklődjetek telefonon az ügyintézéssel, félfogadással és a benyújtandó nyomtatványokkal kapcsolatban, így elkerülhető a többszöri sorban állás, várakozás, hiánypótlás. Amikor a baba megérkezik, minden perc drága lesz!

Megyei Egészségbiztosítási Pénztárak elérhetőségei, ügyfélfogadási rendje letölthető itt.
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Kép
Kép
incike
 
 


Anyasági támogatás
Anyasági támogatásra jogosult:
Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson részt vett.

Az anyasági támogatás akkor is megilleti az édesanyát, ha gyermeke halva született. Abban az esetben, ha a szülők a gyermek születése előtt nyilatkozatban hozzájárultak a gyermek örökbeadásához, vagy a gyermek a gyámhatóság jogerős határozata alapján kerül ki a családból, nem jár anyasági támogatás, illetve az, az örökbefogadót illeti meg.



Az anyasági támogatás összege:
Az anyasági támogatás egyszeri juttatás. Összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával (2008-ban: 64.125.-Ft) ikergyermekek esetén 300%-ával (85.500.- Ft gyermekenként).



Hol és mikor kell igényelni az anyasági támogatást? 2007. december 31-én megszűntek a munkáltatóknál működő családtámogatási kifizetőhelyek. Ennek megfelelően, 2008. január 1-től az ellátás igénylését, a szülést követő 180 napon belül, a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához, vagy annak kirendeltségéhez (családtámogatási és szociális ellátási iroda) kell benyújtani. Fontos tudni, hogy a jogosultság a szülést követő 180 nap eltelte után elvész!



Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóságának és Megyei Területi Igazgatóságainak elérhetőségei, ügyfélfogadási rendje letölthető itt.



Szükséges okmányok az igényléshez: Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt, az „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” című nyomtatványon kell benyújtani, és csatolni kell hozzá, az 5. számú pótlapot.
Az igénylő (édesanya) személyazonosító igazolványa és lakcímnyilvántartó kártyája
Az igénylő adóazonosító kártyája
A gyermek(ek) eredeti születési anyakönyvi kivonata
Az igénylő és a gyermek(ek) TAJ- kártyája
A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy az édesanya a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson. (Nem azonos a terhesgondozási kiskönyvvel!)
Amennyiben meghatalmazott jár el igénylő helyett, akkor 2 tanúval igazolt meghatalmazás is szükséges.

Ez is fontos lessz!!!

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: