Új privát üzeneted érkezett!

Lindi,
Ez olyan furi, h a dokitoknak elfogyott a prevenar :shock: A mi dokink meg panaszkodott, h alig fogy és hogy tele van a hűtőjük az oltóanyaggal :?

Rylie,
Gyöngyörűek a lányaid :D

Szrek,
Veletek mi újság? Hogy vagytok?

Ancsi,
Én ma kaptam meg a cspt a máktól. Tudod, nekik mindent szabad :wink:

Tinu,
Azon nagyon kuncogtam, h a 4dn megkérdezték, h a dokid minek nézte a pocaktesót. Ők talán nem értenek hozzá?? :wink: Csongor név tényleg szép, bár nekem a becézése nem tetszik, legalábbis barátoknál Csonginak becézik a gyerkőcöt :roll:
Tünci pedig hihetetlen csajos :D

Zsini,
Köszi! Mindjárt olvasom is :)

Gabi,
Gyerkőcök gyöngyörűek :D és tényleg mi történt a göndör fürtökkel??

Veronak,
Neked kell öltöztetni a gyerkőcöt hazamenetelkor és persze saját ruciba.

Barbi,
Vizsgás sztorid nem semmi :lol: És akkor nálatok tutti már, h csajszi lesz a tesó??

Kata,
Ákosod nagyon jóképű kispasi :wink:

Mamacsibe,
Nekem Adélnál úgy volt, h a csecsemős nőci jött be a kórterembe a hazamenetel napján és írta fel az alkoholt, a hintőport és a popsikenőcsöt (párom ki is tudta váltani az ottani gyógyótárban). A többit aznap este a gydokink írta fel, mert ugye nekik még aznap ki kell jönni vizitelni.

Móni,
Olyan, de olyan karácsony :D :D

Tünde,
Mi érdekelne konkrétan a liliombábakonzultációval kapcsolatban? Nekem Széles Ági lesz a szülésznőm és ő is odatartozik. Holnap hívom nst ügyben.
FZS tarifáról szerintem itt nem nagyon tud senki sem nyilatkozni. De általánosságban 20-35e között szokott lenni a szülésznők tarifája. Esetleg kérdezz rá nála! Van, aki konkrétan megmondja.

Deni,
Merre vagy?????

És köszi lányok a további segítséget :) Azt hittem, h ezek vmi spécibb homeós szerek, amit csak ott lehet megvenni, de akkor ezek szerint bárhol.
A kenet eredménye meg szerencsére legkésőbb szombatra meglesz, úgyhogy talán nem lesz gond :) Végülis a doki azt mondta, h ebből még lehet február eleje is :roll:
Hát nem tudom mennyire örülnék neki, ma is annyira fent volt a feneke a fiatalúrnak, h alig kaptam levegőt, ha meg lehajoltam, akkor vmi kegyetlen tompa fájdalom hasított belém :roll:

Kép Kép
curse
 
 


És meséljetek erről a sedatifról egy picit. Milyen potenciálban kell szedni meg ilyesmi! Párom (szerintem) kórós nemalvásban szenved. Ma is hajnali2-kor be akarta kapcsolni a tvt, mert nem tud aludni. Kénytelen voltam átküldeni a másik szobába, mert én meg a tv-től nem tudok aludni. Aztán még negyed5-kor is fent volt és tényleg nem alszik sokat, mert reggel meg kelnie kell.

Kép Kép
curse
 
 


[quote="curse"] írta:curses meséljetek erről a sedatifról egy picit.


tessék, én is mesélek, de másfajtát:

rá van írva a Sedatifra, hogy napi 3x2 az adagolás. (vagy annyira hülye vagyok, hogy nem jól értelmeztem) a lényeg, hogy rájöttem, biztos hatásos, de nálam a primer rosszabbodási fázisnál sose jutott tovább. bevettem első nap 3x1-et, egyre rosszabb volt a hangulatom. bevettem második nap 2-t reggel, már bőgtem, mint a fk, minden bajom volt, rémeket láttam, meg elhanyagoltnak éreztem magam, úgyhogy abba is hagytam. meg aznap meg is jött, biztos a pms is bejátszott. :(

kezdjem újra, hátha nekem is bekattan valami? :)

ancsipancsi
 
 

 
 

Kedves Curse!

köszönöm a válaszod!
sajna fix tarifát nem modott, ezért vagyok bajban!
azt tudom hogy nstre oda kell járnom és 5000 ft per alkalom! és akkor kb 20 ezer plusz a tarifája? :roll:
meg valami papirt kell majd kitöltenünk az első nst-nél, erről tudsz valamit? nekem ez a hely teljesen új, végülis bármilyen infót szivesen veszek, én mikor hivtam nem tudtam hogy ő itt dolgozik csak fél állásba van a kórházban!
szúval bármit szivesen veszek erről!

köszönöm: Tünde
tundiii
 
 


[quote="tundiii"]K írta:tundiiiedves Curse!

köszönöm a válaszod!
sajna fix tarifát nem modott, ezért vagyok bajban!
azt tudom hogy nstre oda kell járnom és 5000 ft per alkalom! és akkor kb 20 ezer plusz a tarifája? :roll:
meg valami papirt kell majd kitöltenünk az első nst-nél, erről tudsz valamit? nekem ez a hely teljesen új, végülis bármilyen infót szivesen veszek, én mikor hivtam nem tudtam hogy ő itt dolgozik csak fél állásba van a kórházban!
szúval bármit szivesen veszek erről!

köszönöm: Tünde


a rákérdezéssel azért vigyáznék, mert múlt évben esett meg, hogy egyik csajszi rákérdezett egy szülésznőnél, aki 50eFt-ot mondott. :/

ancsipancsi
 
 


jajj ne rémiszgess, az már szinte orvos tarifa, akkor majd annyit adok amennyit gondolok, vagy hogy?
tundiii
 
 


Tünde,
Igazából én sem szeretem az olyanokat, akik megmondják előre, h mennyit kérnek. Ezt egyrészt az ember azért adja, mert meg volt elégedve stb. persze azon felül, h saját idejében jött be, nem pedig épp ügyeletben volt. Szerintem ezek határozzák meg a végleges összeget. Legalábbis én így gondolom reálisnak.
Azért vmilyen összeget így is úgy is ad az ember, csak max az összeg mértéke változhat a fentiek alapján :?
Mindenesetre holnap ha sikerül további infot megtudni telón keresztül, elmesélem (most kb. én is annyit tudok, mint amit te is írtál). Aztán jövő héten meg konkrétumot is tudok majd mondani, mert nstre kell mennem.

Ancsi,
Hú, akkor lehet, h még sem kéne páromon kísérletezni. Még a végén egyáltalán nem fog aludni :lol:

Kép Kép
curse
 
 


[quote="curse"]T írta:curseünde,
Igazából én sem szeretem az olyanokat, akik megmondják előre, h mennyit kérnek. Ezt egyrészt az ember azért adja, mert meg volt elégedve stb. persze azon felül, h saját idejében jött be, nem pedig épp ügyeletben volt. Szerintem ezek határozzák meg a végleges összeget.


hát, basszus. az én szülésznőm első alkalommal ügyeletben volt, és császárral szültem, megkapta a 20-asát.
második alkalommal meg az osztályon (ahova kerülünk szülés után) volt ügyeletes és összevissza sürgetett, hogy azonnal döntsek, miszerint szülni akarok, vagy császározzanak, mert neki változtatni kell a műszakját...stb.
így is megkapta a 30a-t, habár nagyon nem érdemelte meg, bevallhatjuk.

ancsipancsi
 
 


Sziasztok!
Én is előkerültem... :lol: Mindenkinek puszi, hiányoztatok!

Isten éltesse utólag is a szüli- és névnaposokat (Bálintot, Fülit, Istit, Ábelt)!!!!
Kép

Csak nagyjából olvastam vissza... :oops: de a képeket megnéztem :wink: :lol: :D Nagyon édesek a gyerkők, köszi a képeket Csajok!!!! :D :D :D

Barbi :) No milyen az új családtag? :wink:

Ancsi :) Te jó ég, miket tud már Adrika!! :o :D

Curse :) Hű, mindjárt szülni fogsz!! :D :D de izgi :wink: Párodnak +++ Bocsi, elfelejtettem: ki is lesz a szülésznőd?

Fibi :) Szuperek a szomszédaitok! :D :lol: Mélem megkaptad? Mesélj, miket kapott Bálintod?

Johi :) Innen is +++++++++++

Mása :) Örülök, hogy jól sikerült a hosszúhétvége, és drukkolok, hogy ne legyen gond!

Nálunk jól teltek az ünnepek, iszonyat sok progink volt, gyerkők élvezték nagyon a nyüzsgést, az ajándékokat, a wellness-telelést és pancsolást meg pláne :lol: Visegrádon minden szuper volt, leszámítva azt az egy kellemetlenséget, hogy az uccsó nap kaptam egy finom kis masszázst vmi aromás olajjal, amire allergiás lettem ( :evil: csupa kiütés és pötty) és csak mostanában kezd múlni. Mivel nagynénémék is jöttek, be tudtak segíteni, vigyáztak a gyerkőkre néha, de még így se lehetett pihenésről beszélni, viszont a kikapcsolódás-környezetváltozás megvolt és ez már nagyon hiányzott :)
Bálint tökre örült az ovinak, és olyan szépeket rajzol, hogy fel is lehet ismerni :lol: meg el is mondja, hogy mi az, ha vki nem tudná :mrgreen:
Óriási haladás viszont, hogy Bencus is megtanult egyedül elaludni délután is!! Egy kis dajka után le lehet tenni és magától szépen gyorsan elalszik, jaj de nagy könnyebbség ez a hátamnak!! :D :lol: És már nemcsak ugatni tud :mrgreen: hanem nyávogni, meg morogni mint az oroszlán, meg tudja hogy csinál a hal, stb. .. hát hiába, látszik, hogy állatimádó :lol: ja és már profin dolgozik az építőkockákkal, imádja a magas tornyokat 8)

No megyek mesélni... :wink: :lol:

Kép
Kép
denizsa
 
 


köszi lányok aranyosak vagytok!

Curse akkor várom az infókat megköszönném, most sok bennem a kétség.................. :roll:
fix árat nem mondott, csak annyit hogy nst az 5 ezer per alkalom, mert az magán, de a szülés más, na ebből mit szürjek le! én 20 körül gondoltam főleg ugy hogy még 20 kell adni szülés előtt kb az nstk-re , szóval a költségvetés még ezt is megszenvedi több nincs rá :cry:
és bizti kap az nst-s pénzből is százalékot !

na nem fárasztalak tovább titeket! holnap akkor benézek4
SZIASZTOK 8)
tundiii
 
 


Sziasztok!

Olvasgattalak Benneteket, nagyon jó, kis összeszokott társaság alakult ki! Mivel nyáron én is ebben a kórházban fogok szülni, arra gondoltam, hogy csatlakozom.
Már van egy lánykánk, Zsófi, novemberben volt két éves. Gondolom itt Curse rám ismert, mert hogy egy szobában voltunk, a lányok születése után. :)
Tesóval pedig júli 2-re vagyok kiírva, holnap lépek a 16. hétbe.
Láttam, hogy korábban írtatok homeos szerekkel kapcsolatban. Egy kérdés, mert annyira profi messze nem vagyok, mint ahányan itt egyesek. :)
Alacsony vérnyomásra találtam a china rubra-t, szerintetek is ez lenne a legjobb választás? Zombiként működöm hetek óta, napok óta gyanakszom alacsony vérnyomásra. Ma sikerült kölcsönkapnom egy vérnyomásmérőt, és lőn, 90/60... Úgyhogy ezen szeretnék segíteni, mert eléggé idegesítő ez az állapot.
Amúgy a dokim Bencsik András, a szülésznőm pedig Vastagné Nagy Éva. Éva Zsófi születésénél is ott volt, a dokim viszont nem ért vissza a szabijáról, úgyhogy az ügyeletesnél szültem, aki amúgy szuper doki, csak most meg Ő lesz szabin a nyáron. :)

Hű de hosszúra nyúltam, így elsőre, rögtön...

Ani
manitou
 
 


szia Curse szobatársa, Ani,
üdv közöttünk.
chinát én szedtem, nem pont alacsony vérnyomásra, hanem inkább vérszegénységre. Ferrum posphoricummal együtt. Sztem nem lehet nagyon rossz választás.

Szia Deni ismét!!!! 8)

lányok,
szoktátok látni azt az otp-s reklámot, amit a sztimrében forgattak??? én mindig úgy mosolygok, mikor látom... :)

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sziasztok!

Akata! Ez az ingyenes prevenar lenne, úgyhogygyógyszertár kilőve. Bár biztató, hogy Bajni még mindig nem beteg, persze így könnyű, hogy Grétit ebben a hónapban nem engedtem óviba. :wink:

Tegnap Bajnim úgy elesett, hogy lötyögős lett a foga :? :shock: Táncoltak Grétivel, Gréti megrántotta és úgy az arcára esett, hogy azt hittem, az összes elől lévő fogának annyi. De nem, és még csak nem is vérzett neki, de aztán csak hajtogatta, hogy fáj a foga, hoyg tüzetesebben megnéztem, és víz kivert, mikor kilengett a foga. Úgyhogy a cumiról most gyorsan leszokott, ennyi előnye van a dolognak.

Deni! Szia :) Jó lehetett Visegrádon :wink:

Manitou! Hát ez a név honnan jött? :lol: Nyáron tolmácsoltam egy mezőgazdasági rt-nek, ott röpködtek ezek a nevek aratás idején :wink:
Egyébként én is 85-90/60-nal vegetálok és jajj de jól jön ez 2 gyerek mellett, mikor felidegesítenek, legalább nem kapok agyvérzést. :wink:

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Szia Deni,
Nahát, mi is Visegrádra megyünk a jövő 7en pár napra, és szintén gyerekkel :D viszont nagynéni nélkül :( :) :)
Céges rendezvényen már jópárszor voltam, de magánba most először, remélem jókat tudunk majd kirándulni is. Nem tudod a bob működik?
Egyedülelalváshoz gratulla, szerintem ez nálunk majd érettségi körül lesz várható :?

Kép
akata
 
 


Lindi!
jaj Bajni foga!! :(( férjem folyton ettől fél, hogy mi lesz, ha kitörik Lencse foga egy ilyen eséskor, én meg más dolgoktól félek. azt hiszem ez a lötyögősség majd meg fog szűnni, csak tényleg no cumi, meg kemény cuccok. :(

Tundiii!
én is így voltam, csak nekem 8eFt volt az nst/alkalom, és a csaj felhívta a figyelmemet, hogy azt nem ő kapja. gondoltam magamban, biztos azért nem ingyen csinálja, úgyhogy nem érdekel, hogy ő mit kap. mikor szültem (ápr. ) 20 és 30 között mondtak a csajok, akik adtak. sajnos tényleg mi kényeztetjük el a dokikat/szülésznőket.

Manitou!
üdv köztünk.
:)

ancsipancsi
 
 


Lindi! A manitou még az előző munkahelyemen ragadt rám... Anikóból voltam ancsipancsi (amit annyira nem szívlelek), majd mancsi, majd az egyik csajszinak ez a manitou jött a szájára. Ezt használom akkor, ha már mindegyik értelmes felhasználónevem foglalt. :)

Akata, én úgy tudom, hogy a visegrádi bob télen-nyáron működik, de legalábbis van direkt téli, kötött pálya. (http://www.bobozas.hu/visegrad/index.php)

Ani
manitou
 
 


Képzeljétek mi történt, majdnem meghűlt bennem a vér reggel. Adélnak épp a reggeli készítettem (ő körülöttem szöszmötölt), amikor odajön hozzám és vmi fehér cuccot mutogat a kezében. Rögtön levágtam, h gyógyszer, de ugye honnan, mert mi nem szedünk semmit se, ráadásul Adél számára elérhetetlen helyeken vannak ezek a dolgok. Aztán eszembe jutott, mivel anyós itt aludt nálunk, h talán az övéi. Felhívom, h vette-e be nálunk gyógyszert, erre mondja, h igen. Mondom neki, csak azért, mert Adél reggel megtalálta. Kiderült, h amit beletett vissza a dobozba (egy fél), az kieshetett a földre. Persze Adél sas szemei rögtön ráakadtak. Komolyan mondom, ilyenkor örülök, h Adél amit talál a földön először megmutatja nekem és nem kapja be. De mi van akkor ha, nem ilyen típusú gyerek??? Hirtelen rosszul lesz én meg azt sem tudom, h mitől. És még a kórházban is azt mondanám, h nem vehetett be semmilyen gyógyszert, mert hát nálunk nulla az esélyre rá, mivel nem szedünk semmit. Áh, nem is hiszem el.

Egyébként mindenkinek ilyen az anyósa? Ha nálunk van egy napot, akkor már két perc alatt kiidegeli az embert. Komolyan mondom, h olyan érzékkel tud két másodperc alatt kihozni a sodromból. Ennél a gyógyszeres dolognál is halál nyugodtan beszélt a telefonban, mintha mi sem történt volna. Én ugye honnan tudhatnám, h mennyi gyógyszer volt eredendően a földön. Azt is képzelhettem volna, h több és csak egy részét adta oda nekem Adél.
Mindenesetre most lóhalálában felporszívóztam az egész kéglit, ki is vagyok, mint a ló.

Kép Kép
curse
 
 


szia Ani :D
De jó, h csatlakoztál végre :wink:

Tünde,
Beszéltem ma Ágival, konkrétumot még nem mondott, csak két nst időpontot egyeztettünk. Azt mondta, h vigyek magammal minden papírost a terhességgel kapcsolatban. Gondolom a többit majd ott beszéljük át.
Egyébként meg ezt a liliomkp-t nekem anno Ági úgy mesélte, h maguk a szülésznők hozták létre, úgyhogy bizti nem akármilyen százalék megy nekik az nstkért. Ami persze nem zavar (mert a saját idejében csinálja), de mégis csak megemeli a ktsgvetést. Mondjuk, ha el lehetne számolni egészségpénztárra, akkor az lenne nekem az igazi.

Ancsi,
Hű, hát azért ilyen tarifát ennyi munkáért. És az nst meg 8e ft, hát az se semmi :shock:

Lindi,
Jaj, szegény Bajnika :( Nekem is a rémálmom a kieső vagy lazuló fog.

Deni,
De szupi ennyi jó dolgot olvasni rólatok :D A szülésznőm Széles Ági lesz.

És tök jó fejek a dokik. Tegnap meglett a sima vérképem eredménye és hát ott a haemoglobin szintem igencsak a béke hátsója alatt van. Mondom, akkor felhívom a házidokit, h most mit csináljak, mert nem szeretnék szülés után vért kapni. Kérdezi, h mit szedek, mondom a maltofer cseppeket, erre c vitamint nem? Mondom nem, kéne? Hát nem ártana, mert csak azzal tud beépülni a cuccos. Mondom tök jó, mert ezt eddig senki nem mondtam nekem, lelkesen szedtem a maltofert, de teljesen feleslegesen. Csodálkoztam is rendesen, amikor megláttam a véreredményt.

Kép Kép
curse
 
 


Manitou: homeopátiában nem vagyok nagyon otthon de találtam egy oldalt amit megosztanék veled-tek hátha segít.
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=151
Itt mindent meglehet találni.

Anyós téma:Hála nemlakunk együtt és még nem is egy helyen...igy sajna ritkán találkozunk de viszont így nincsenek konfliktusok.
Az ha ott vagyunk akkor elmondja a véleményét én meghallgatom... aztán szívem jóga eldönteni megfogadom vagy sem.

De curse biztos nem hagynám szó nélkül ezt a gyógyszeres esetet.Teljesen igazad van mikor azt írtad ha baj lett volna és kórházban kötöttetek volna ki akkor azt mondtad volna,hogy nem vett be semmit...és az is igaz ,hogy semmi sem garantálja ,hogy csak az az 1 szem bogyó volt leesve jól tetted hogy kiporszívóztál.
Ez az anyai szívnek-léleknek megnyugtaó hatása van.
Párod mit mondott?Mi volt a reakciója?

Kép
veronak
 
 


Curse,
az idő előrehaladtával mind több esemény fog rávilágítani, hogy a gondviselésnek milyen szerepe van az életben. kár is ezen rágódni, hogy mi lett volna, ha, nálunk is számtalan eset volt, amikből lehet tanulni. (hogy kinek, ugye, arra rá kell jönni. most pl. anyósodnak)
a vasnak meg nem csak C kell, meg sok vasat C-vel árulnak együtt. ha nem akar, akkor nem fog beépülni, de vígasztalódj, megszülsz, aztán helyre áll ez is. :))) rajtam kívül mindenki sík ideg volt, hogy a vérsüllyedésem 10x (!) rosszabb volt, mint kellett volna, de én bíztam BZS-ben, ő azt mondta, hogy ne féljek.

igaz kicsit már késő, de a dokiknak nem sokba kerül szerződést kötni az EP-kkel, én is rábeszéltem BZS-t anno a Tempo EP-re, aztán azóta már egy csomó mással is kötött szerződést.

Manitu,
köszi, hogy nem szívlelsz, pedig még alig beszéltünk! :)))) :P

ancsipancsi
 
 


Ani,
kösz :D hurrá!

remélem lesz gázszolgáltatás is, különben a sarki fílling is meglesz hozzá :mrgreen:

Kép
akata
 
 


Tündiii :) Sztem ne rágd magad emiatt egy határon túl, ha nincs több keret, akkor nincs és legyen elég neki amennyit adsz. Tavaly szültem a kisebbik fiam és akkor még a 20-30 ezer volt a tarifa, most nem tudom mennyi, de nem hinném hogy "kínosan" kéne érezned magad a 20 miatt, pláne hogy már az nst-kért is tejelni kell... :? de persze ez csak az én véleményem.

Manitou :) Üdv! :D Pocakosan nekem is ennyi volt a vérnyomim, de nem szendevtem tőle nagyon, nem is szedtem rá semmit, így nem tudok okosat mondani, de drukkolok Neked!

Zsan :) Még nem láttam, de akkor musz lesz.. :lol:

Curse :) Hát nem semmi az anyósod! Nem csodálom, hogy kiakadtál... de nyugi, még jó hogy nem történt baj, most nem tesz jót Neked az izgalom! Szerencsére enyim anyós még nem hagyott itt ilyen veszélyes dolgokat, meg kiborítani sem mindig szokott :lol: de meglepetéseket tartogat (most épp visszaköltözött apóshoz :roll: )

Lindi :) Jaj szegény Bajni! sok ++++++++ neki!! Bálint is esett már rosszul, mi a fogorvosnál kötöttünk ki csiszolásra... És Grétinek nem hiányzik az ovi?

Akata :) Úgy tudom, hogy működik, legalábbis láttam a reklámját meg az útbaigazítását (meg a portán is meg lehet kérdezni, mindenben segítenek), de mi kihagytuk, inkább várat másztunk meg kirándultunk, de a gyerkőknek legjobban (ahogy Bálint hívta) a medencézés jött be, így azt naponta többször is :wink: :lol: Nagyon király hely, mi is szeretnénk majd visszamenni :)

Kép
Kép
denizsa
 
 


Ancsi,
De jó, hogy megnyugtattál. Már izgultam, hogy túladagoltam a bogyókat. Nem lehet, hogy annyit kellene szedned, amennyi rá van írva? (Mondjuk nálam gyanús, hogy 20 perc alatt nem kéne hatni!!! Akkor már a fél világ ezt szedné és nem a fűrész utcai fröccsöt inná, ami ráadásul drágább is.) És rajtam (és Macson és itt pár emberen, ha jól emlékszem) kívül még nem hallottam senkiről, akinek hatott volna.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Akata :) Fázni bizti nem fogtok, mert termál víz van, még a kinti medencék is fel vannak töltve és melegek! Ha egy csöpp eszük van, hasznosíthatják máshogy is a melegvizet (pl. fűtés). :wink:

Kép
Kép
denizsa
 
 


Móni!
valójában rám is hat, de csak a primer rosszabbodásig, mert ott mindig feladom. :)))
amúgy 3x2 van ráírva, emlékeim szerint, de ha nem jól olvastam, magamra vessek. majd újra előszedem és megnézem, ha aktuális lesz, most nem kell, mert alvászavaraimat csupán Adrika okozza. (többször felsír éjjel cumiért + reggel korán ébreszt) :)

ancsipancsi
 
 


Monisa!
Sedatif nálunk is tesztelés alatt van, csak nem akarom elkiabálni a dolgokat :wink: :lol: Mindenesetre Pannuska ma negyed óra alatt elaludt délben, szemben a korábbi kb 1 órás altatással :twisted:

Csak engem háborítanak föl ezek a magán nst-K??????????? :evil: Totál kiakaszt, hogy ezért pénzt kérnek. Én voltam anno a sima bártfaison is, semmi rossz nem volt benne, leülteetttek, és rámkötötték a gépet, kész. Nem kellett levenni a bugyit :mrgreen: Ezzel azt akarom mondani, hogy nme egy olyan vizsgálat, ami annyira szemályes jellegű legyen. Azért találták ki, hogy aválasztott szülésznő végezze, hogy egy kicsit megismerkedjen a várandós kismamával, és kialakuljon közöttük egy fajta bizalom, ami a szüléskor sokat segíthet.NA, de ezért magán rendelőbe menni? BArátnőm most jár a Kondor Katához, a napokban fog szülni, és ő asszem nem kér pénzt. (plusz infó: Bálint B szalagszakadással otthon van, más csak egy Bálint van talpon a vidéken)

Sztreptococcus:
nekem is pozitív volt, csak én kaptam szülés közben, baba nem.

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Curse!
Asszem, amikor Bazsival szedettek maltofer cseppeket, akkor folsavat is írtak hozzá, de erre most nem esküszök meg. Nekem vaspótlásra a Humet-r jött be, szoptatás alatt szedtem.
Anyós :shock: , én sokszor azt érzem a szüleinken, mintha teljesen elfelejtették volna, hogy kell egy gyerekkel bánni. Anyám és anyósom is tud meglepő dolgokat művelni, de szerencsére azért nem ennyire durvákat :shock:
Amúgy, amikor legutóbb kifejtettem anyósomnak a véleményemet (hogy nme kellene mindenféle szarral összeetetni a gyereket, mert nem fog ebédelni, + hogy a sógornőm mesélte, hogy titokban csokit adnak nekik azzal a szöveggel, hoyg ne mondják el nekem, és ez szerinte nem baj, mert egy nagymama igenis megteheti ezt) nagyon sokáig megvolt sértődve, végül inkább bocsánatot kértem, nehogy rossz legyen a viszony. Úgyis havonta max egyszer találkozunk....

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Mamacsibe!
Receptek: a gyerekdokinak kötelessége aznap kimenni, amikor hazaengednek (legalábbis az én időmben így volt), és akkor odaadja a recepteket is. Persze, előfordulhat, hogy hétvégére esik a hazamenetel, de szerintem egy üveg alkohol és egy csomag steril vatta nem olyan drága, fürdetőkrém nélkül meg el lehet lenni 1-2 napig, a legfontosabb az alkohol. A vitaminokat csak a 2. héttől kell adni.
Mondjuk nem értem a gyerekdokitokat :?

gyerekfotók: AZta, tényleg régen jártam már erre :shock: :lol: :lol: :lol: hihetetlenül nagyot nőtt mindenki!
zuzmo1
 
 


Deni!
De király lehetett!!!! :D És tök jó, hogy Bálint így élvezi az ovit :D BAzsi is alig várta már, hogy mehessen, még balhézott is, hogy "nem igaz, hogy ő sose mehet már oviba" :lol: Amúgy BAzsi nagyon sokat változott az utóbbi időben, tökre kinyílt. Akármikor megyek érte, mindig azt látom, hogy valamit lelkesen magyaráz az óvó nőnek. Múltkor egy lego építményét, előtte az autós újságját, stb.
zuzmo1
 
 


Zuzi,
de jó, hogy ezt írtad, kicsit más kérdés ugyan, de nekem már most az AFP beutaló megszerzéséből is elegem van, lévén nem vagyok körzetes és a saját helyen meg beszólnak, hogy miért vetetem le itt a vért, ha nem ide járok terhesgondozásra. Szóval valahogy az egész rendszer érthetetlen nekem és ez a magánzózás dolog is mehetne kicsit másképp. Mondjuk szerintem 5ezer egy nst-ért marha sok, ezért miért kell külön fizetni?Úgy értem, úgyis fizet az ember a szülésznőnek a szülésért.

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek!
Szerintem ráadásul az nst csak egy sima műszeres vizsgálat, amihez tényleg minden feltétel adott a kórházban. Nem a szülésznők ellen beszélek, mert én a pártjukat szoktam fogni, de ez az egész olyan, mintha csak a plusz bevétel miatt találták volna ki. (végül is ezért szoktak vállalkozást létrehozni) . Csak elég sötét még egy 10. bőrt lehúzni egy kismamáról....
Amúgy meg annyira szomorú, hogy a barátnőm úgy készül a szülésre, hogy a pénztárcájában külön fakkban gyűjti az 1000-eket a csúszópénznek, nővéreknek, csecsemősöknek, stb. Mondom neki, hogy attól még nem fognak vele jobban bánni, hogy utólag ad pénzt. erre mondja, hogy nem utólag fogja adni :shock: Elképzelem, ahogy egy szülés után gátsebtől totyorogva dugdosom a pénzt a csecsemősöknek, hogy végre adjanak már jó szoptatási tanácsot. VAgy ezt Ti így csináltátok és én vagyok naív????? :? Mondtam a bnőmnek, hogy attól még nem fognak neki más (értsd: helyes) tanácsot adni, mert fizet.....
zuzmo1
 
 


Szia Kipihent Deni :)

Szrek: ááá ez ismerős, pocakosság alatt ment el nyögdíjba a körzetim (ő egyszer se szólt be ilyesmit - neki volt a háttérképe a dr H. 8) ) és az új nő persze mondta a magáét, én meg vonogattam a vállam :roll:

Bártfai-s nst-k teljesen jók. Nekem soha nem volt velük problémám, és kizárt dolog, hogy egy ilyen vizsgálatért ami biztos rendkívűl fontos; külön fizessek. Mert fizetünk igy is érte a TB-n keresztül, ezt ne felejtsétek el!! De ha valakinek az köll, hogy nst közben kedvesen csacsogjon valakivel hát az fizessen érte. Ez mindenkinek szíve joga eldönteni. Az viszont szívás ha a kiválaszott szülésznő ragaszkodik a csengetős nst-hez :?

és lehet, hogy a közeljövőben én is sedatif párit leszek, mert mostmár fix, hogy Kamilla nem lesz ovis csak szeptembertől :(
3 ovit is hívtam és sehol sincs hely :cry: Annyira meg azért nem akarok tőle megszabadulni, hogy bármilyen oviba menjen, szal az összes ovit nem hívtam végig. Hát evvan. Majd elleszünk valahogy. Borisnak ez igy kifejezetten jó, mert nagyon szereti Kamillát :)

Zuzi:
az a baj, hogy nálunk Anyu kezd ilyen lenni...mostmár ott tartunk, hogy havi egy nagy besértődés van a részéről....egyszerűen nem tudom a helyén kezelni a vele való kapcsolatot..nemtom mi lesz igy velünk :roll: totál el vagyok keseredve emiatt :cry:

Zsan: otp reklámot nem láttam még és nem is mondtad, hog vannak még terveitek a kék ruhával kapcsolatban. Mesélj! :mrgreen:

Votiv nagyon dolgozik?

Rylie
rylie
 
 


Deni,
de megkaptam, csak el vagyok havazva. majd irok :)

puszi mindenkinek

KépKép
fibi
 
 


Zuz: már bocs, de barinőd hm.. írtam, de kitöröltem 8) mert rájöttem közben, hogy igen vannak az ilyen típusú emberek akik szerint a pénztől függ minden. Ő az a típus aki a körzetinek is dugdossa a pénzt valszeg és majd a gyerekdokinak is fogja. Sőt talán a benzinkúton és mindenhol jattol. PErsze nem akarom bántani, sokan vannak igy pl öreganyám is aki egy receptírásért is képes 2e Ft-ot :shock: adni a körzetijének! (azt hozzáteszem, hogy amikor bevezették a vizitdíjat ő volt legjobban felháborodva :? )
Én nem vagyok ez a típus. Bár sokat paráztam, hogy hogy lesz majd az első babámmal mennyire leszek képes vele bármire is, és egyáltalán hogy fog menni ez az anyaság dolog nekem. ÉS annyira érdekes, mert amikor megfoghattam, minden aggódásom elszállt és éreztem, hogy menni fog minden mint az ágybaszarás. És igy is lett! (nem is én ejtettem le, hanem az apja :lol: )

R
rylie
 
 


Rylie!
Menni fog, mint az ágybaszarás :lol: mintha én mondtam volna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
amúgy tök egyet értek :( és egy külön téma annak az orvosnak a lelke, aki elfogad pénzt egy kisnyugdíjastól egy sima receptért :cry:

és elfelejtettem felköszönteni Bálintot és Fülit, Isten éltesse Őket nagyon sokáig! HOgy telik az idő. akkor kezdtem el ide írni, amikor Füli született :D

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Zuzi,
Na én olyanként írok ugye, akinek majd csöngetni kell az nstkért :roll: engem is felháborít a dolog, már csak azért is, mert ott van az ingyen lehetőség a Bártfaiban, amivel nekem sem volt semmi bajom, ameddig Adéllal odajártam. Csak amikor eldöntöttem, h akkor megint azt a szülésznőt kérem fel, aki Adélnál is volt (csak akkor ügyeletben), mert ő totál bejön nekem és ismerem már stb., akkor estem pofára. Hogy ő bizony már csak úgy vállal szülőnőket, ha a magánba jársz hozzá nstre. Szóval sok választásom nem volt :roll: Újat nem mertem bevállalni, ráadásul, akiket kinézem, szint úgy a liliombába kp-ban vannak. Tehát cseberből vederbe :roll: Nekünk sem hiányzik a plusz kiadás, főleg így, h most párom semmi pluszt, amit beígért a cége nem kap a gazdasági válságra hivatkozva.
Sokat beszéltünk róla, h tudjuk-e vállalni stb. Aztán bejött ez a "csak bírjuk ki a 36. hétig dolog" akkor úgy voltunk vele, h talán nem is jutok el az nstkéig, másrészt csak párom tud elvinni az nstkre és ő ugye nem tud csak este, amit mondjuk a Bártfaiban nehezen oldanák meg, mert ott csak rendelési időben csinálnak nst. Legalábbis Adélnál még így volt. Tehát a nagyon rosszban azért mi találtuk egy kevés jót is.
És mivel az ember külön csenget most az nstkért, én úgy érzem, h nem is kell annyit a szülés után adni a szülésznőnek, mint amit nem magán nst nélkül adnál.
Monjduk nekem még egy dolog a fura az egészben. Ugye ez a honlapjuk a szülésznőknek: http://wwww.liliombabakonzultacio.hu/
és rajta van többek közt Kondor Kata is és ő róla nem először hallom, h nem fog/nem kér pénzt az nstkért. Akkor ez most hogy van? Van, aki csak magánba mehet és van, akinek van választási lehetősége? Nem látom a következetességet :?

Kép Kép
curse
 
 


Curse!
Ez érdekes.... :?
NA de ha valaki kicsenget 4x 5 ezer forintot az nst-re, akkor a szülés után ad pl 10 ezret? Mert ezt sem hinném. Nekem amúgy az nst-ket anno a szülésznőm végezte esténként 7 óra körül a Bártfaiban a műszak lejártakor.....
amúgy szerintem elég etikátlan, nekem árukapcsolás jellegű, hogy ha valakit felkérek szülésre, akkor nem végeztethetem el a tbs nst-t, csak a fizetőset....

na, asszem megint egész évre kipofázkodom itten magam

Kép
Kép
zuzmo1
 
 


Curse,
és hova jársz nst-re (mármint helyileg)? Hogy van a pocak? ;)

Rylie,
AFP-re nem tud a körzeti adni, vagy te a körzetitől kaptál rá beutalót? (nekem nem a körzeti szól, hanem a terhesrendelésen a nőgyógyászaton, mindenhol ugyanazt megkérdezik meg elmondják és tudom, hogy egyik fülemen be a másikon meg ki kellett volna engedni, de azért egy kicsit fennakadtam ezen)

Deni,
hú, tök jó lehetett a kiruccanás! :D :D

Kata,
nektek meg jó mulatást majd Visegrádra! :D :D

Gabi,
nagyon szépek a gyerekeid!! :D

Tinu,
Tünci hogy megnőtt! és tökre hasonlít apukájára, azt néztem (igaz, csak futólag láttam, de szerintem tökre)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Veronak,
Áh, páromnak még nem is meséltem. Egyszerűen már lelkifurom van, amiért állandóan az anyjára panaszkodom :oops: Persze őt nem zavarja, mert teljesen egyet értünk mindig szerencsére és engem támogat, de mégis csak az anyja és belül bizti vhol zavarja/bántja :? Ráadásul azért is érzem szemét dolognak a részemről a panaszkodást, mert csak anyósra számíthatunk és ha kell tényleg rögtön ugrik stb. Szóval ez így elég kettős dolog, de nem tudok vele mit kezdeni.
Ha este hazajön, azért elmondom neki, mert ez szerintem azért olyan dolog, amiről tudnia kell.

Ancsi,
Annyira igazad van a gondviseléssel kapcsolatosan. Hányszor esett pl. Adél "szerencsésen" és nem nyomta ki pl. a szemét vagy a fogát és még mennyi ilyen lesz. Anyósban most inkább az zavart, h nem láttam rajta a megijedést, csak a totál érdektelenséget. És azért ez egy ilyen helyzetben nem helyénvaló :?

Deni,
Komolyan? Ezt nem tudom elhinni :shock: Remélem, h nem fogja megbánni a döntését!!!

Zuzi,
Köszi a tippet vaspótlásra :) És igen, időnként én is elgondolkozom azon, h tényleg el lehet felejteni azt, h ha egy gyerek van vhol, akkor ott résen kell lenni? :? Olyat már nem is mesélek, h pl. anyós múltkor úgy vágta Adélnak az almát, h a levágott darabot a késsel együtt nyújtotta neki vagy most legutóbb Adél kari ajándékát úgy bontotta ollóval, h kb. 2 mm-rel vitte el Adél szeme előtt az ollót.
A kajatömés pedig öröktéma. Én mondom, h nem kaphat persze Adél előtt (mondjuk egy csoki darabot) erre anyós miért ne? és már tömi is a gyerekbe. Nesze neked követezetesség. És mindig mi vagyunk kiosztva, h hogy neveljük a gyereket. Nálam ezekkel a dolgokkal csak azt éri el, h jó ideig nem fogjuk még rábízni Adélt hosszabb időre. Inkább itthon rohadunk Apával még jó pár évet, mint h elmenjünk kettesbe akár egy hétvégére.

A magánozáshoz még annyit, h amikor FP-hez kezdtem járni a magánba (mivel már csak ott rendel) tisztában voltam az ottani ktsgekkel. Mivel én akartam hozzájárni, ezért vállaltam is az ezzel járó kstgeket is. Így lett az, h vérvételekre is magánlaborba kellett mennem. Ő csak oda tud beutalót adni, ez van. Nem arról van szó, h nem akar sztkba beutalót adni. Minden bizonnyal le van jogilag szabályozva. De ettől függetlenül a házidoki az APF-re történő beutaláson kívül a többire mind adhat beutalót a pocakosság alatt, amivel időnként éltem én is.
Én csak ezen a magán nstken akadtam fent, mert h ez eddig nem így volt. Én úgy gondoltam, h majd eljárok szépen a bártfaiba nstkre és 1-2x összefutok a szülésznővel szülés előtt, h egy-két dolgot át tudjunk beszélni. De hát nem jött össze :?

Rylie,
Olyan fura olvasni, h Nálatok meg Anyukád változott meg :? Pedig nekem (az eddigi leírásaidból) egy tök jó fej anyuka képe rajzolodott ki :)

Kép Kép
curse
 
 


Zuzi,
Teljesen egyetértünk :wink: Én is így látom :) egy kicsit hányingerem kezd attól lenni, h a szülés nem szól másról, mint a pénzlehúzásról. Egyébként nekem Ági, amikor felkértem, azt mondta, h azért vannak a magán nstk, mert a napi munkájukba nem fér bele és mivel a kismamák meg szeretnék őket szülésznőknek, ezért létrehozták ezt a liliombábakp-t.

Szrek,
Ami fent van a honlapjukon, a 11. ker Szabolcska M. utca. Oda kell mennem jövő héten, hacsak addig meg nem szülök :wink: Pocaktesó jól van :) rengeteget mozog és baromira tud feszíteni időnként, úgyhogy lassan ott tartok, h nem merek itthonról elindulni, nehogy összecsináljam magam :mrgreen:

na mennem kell, mert Adél tüntetőleg rám feküdt :lol:

Kép Kép
curse
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok, kicsit megnyugtattatok!
azóta ezen járt az agyam, hogy még igy is kemény spórolásokat kell bevezetnem, hisz még gyeden is vagyok a fiammal , szóval lényegesen kevesebb a lóvé!

Curse köszi az infót akkor te sem tudtál meg többet, és mennyit akarsz adni neki szülés után?én ugyanúgy voltam mint te, ügyeletes szülésznő volt Fantha Zsuzsa mikor a kisfiamat szültem, mivel nagyon aranyos volt így felkértem, de csak ott közölte hogy akkor ő nst-zne és az plusz pénz, mit tud tenni az ember? engem is ingyen nstztek eddig mentem a dokihoz és az asszisztense megcsinálta, kényelmes székbe, és még közelebb is volt!
és biztos hogy magán dolog szóval igazad van hogy nem kis pénzt kapnak ezért ebbe biztos vagyok!
homeós dolgokat te is szedsz?

mindenesetre engem még mindig felháborít ez a dolog sőt inkább szomorúvá tesz, ahogy írtátok még egy bőr amit le tudnak húzni rólunk :cry:

bocsi nem fárasztalak ezzel titeket! :wink:
tundiii
 
 


[quote="curse"]Z írta:curseuzi,
Egyébként nekem Ági, amikor felkértem, azt mondta, h azért vannak a magán nstk, mert a napi munkájukba nem fér bele és mivel a kismamák meg szeretnék őket szülésznőknek, ezért létrehozták ezt a liliombábakp-t.



ez így teljesen okés, és érthető, de ne legyen kötelező. Lehessen választani, hogy melyik nst-re megyek, hozzá fizetősre, vagy tb-sre.

azért drukkolok, hogy el tudjál menni néhány nst-re :wink:
zuzmo1
 
 


Igazából én leginkább a kórházzal kötnék szerződést, hogy én itt és itt ennél a dokinál és ezzel a szülésznővel szeretnék szülni, az egészbe tokkal-vonóval beletartozik x vérvétel, nst stb, amit mind a kórházban intéz az ember és az egész ennyibe meg ennyibe kerül, amiből nyilván vmennyi % a kórházé, a többi a dokié meg szülésznőé. Mondjuk nyilván ez nem megy, de ez is abszurd, ami most van.

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


de csajok,
KÖTELEZŐ elmenni ezekre a magán nst-kre? én kötve hiszem!
ha jól emlékszem volt olyan kismami itt, aki pl Verát kérte fel, de NEM hozzá járt nst-re.
és úgy látszik mindenkinél más, de én pl mindig a szülőszobára jártam nst-re vagy bábaszobába, a bártfai utcán egyszer voltam életemben.

egyébként ebből a szempontból sztem tök korrekt a magán nst, hiszen eddig a kórház eszközeit használta a szülésznő kvázi privát célra, nem? fizetett ezek után akárki is akármit az államnak? (tudjátok, nincs ingyen ebéd...:lol: )
és sztem ez semmivel sem nagyobb lehúzás, mint a magán orvos. Magán orvos, magán szülésznő. Ha felkéred őt, és ő vállal, legyen egy hely, ahol ellát, és ezért te külön fizetsz. Hiszen még mindig úgy van hivatalosan, hogy csak a körzeti orvos választható. Ha te úgy döntesz, h nem jó akárki, fizess érte. Sztem ez a magán nst végre kicsit fehérít a dolgokon, mert szinte biztosra veszem, h ezek után muszáj vhogy adózniuk. Illegálisan nem tarthatnak fent egy ilyen intézményt.
hm? :roll:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sziasztok,

Részemről is mindenkinek BÚÉK és az ünnepelteknek mindenféle gatula :-D
Csak jelentkezem,h leginkább read-only üzemmódban bírok működni,de attól még vagyok ;-)

Zsan,
a múltkor jól is jött,h pár homeós alapgondolatot összedobtatok, (Te írtad,h nem irigyelsz azért,h kérdezünk és csak kapkodhatjuk utána a fejünket...)mert így pl. hirtelen jött felfázásos tünetekre bekapkodtam 3féle cuccost és végülis mindegy melyiktől, de gyorsan javult a helyzet.

KÉpeket mindig tüzetesen megnézem/megnézzük, és csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz:
csodaszép gyerekek gyűltek itt össze :-D

Curse,
Gondoltam Rád,h kibírd a 36.hetet, de engem is már a 30.héttől mindig riogattak aztán végül 3nap túl hordásom is lett... (Én is bíztam benne,h nem kell csengetni a 8e-es Nst-ket...)

Lindi,
ne lepődj meg,ha Bajninak egyszercsak kiesik majd a foga, érdemes fogdokival megnézetni,h mi sérült! Nekem 4fogam esett ki székbeharapás következtében, de nem azonnal...De végleges gondom nem lett (azt leszámítva,h rohadtul utáltam kb. 3éven keresztül fogatlan lenni :cry: :evil: )


Kénytelen vagyok pár képpel traktálni Benneteket, mert olyan csodás Karácsonyunk volt ;-)
Én is bevettem a kritikus 24-i napon 1 Sedatifot, sztem nálam simán placebo volt, de a végeredmény a lényeg ;-)

"Atim, nézd ezt a csodát..."
Kép

Eszter előző nap felpróbálta,h elég csinos lesz-e a ruha :-D

Kép

Eszter Atinak is ültetett Luca-napi búzát

Kép

Koncentrálnak...

Kép


Bocsi a mennyiségért
:oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
szelloke
 
 


Zsan,
BZS aszondta nekem, mikor kérdeztem,h mehetek-e Bártfaiba,h nem. Mert azt akarja, h itt csinálják,meg így van szerződés vagy ilyesmi... és minden nst után Ő is látni akart.
Nem a pénz-kérés, inkább az összeg durva sztem...

Kép
Kép
szelloke
 
 


És szokásomhoz híven még valami, aztán húzok...

KÖSZÖNÖM NEKTEK AZ ELMÚLT 1 TELJES ÉVET!!!!
Kereken egy éve írogatok Nektek, mert egyszerűen nincs gyermekes barátnőm, így konkrétan "senki nem ért meg".
Nem tudom senkinek mondani,h Eszter még nincs 2,5éves és gyurmából magától tudott tegnap kis emberkét csinálni, meg tök jókat rajzol, és közben kereken 1m lett.
Atim meg saját dialektusban ugyan, de kiválóan beszél, mondókákat is tud első szótagokkal!!!
Pedig én olyan de olyan büszke vagyok és Ti olyan jó hallgatóság vagytok :-D

Lehet takarítani a szgépből csöpögö nyálat, de ezt most akkor is elküldöm, mert hálásan gondolok mindig Rátok!
:D

Kép
Kép
szelloke
 
 


Curse,
anyós-apósról szoktam Neked panaszkodni. Ez a gyógyszeres történet azért durva. Apósom az íróasztalának az alsó, nyitott polcán tárolja a gyógyszereit, én már azokat is próbáltam felpakoltatni, egyelőre sikertelenül. Eddig becsuktam apósom szobájának ajtaját, most már ez sem működik, mert Zsó akkora lett, hogy kinyitja... úgyhogy ismét próbálkozom a felpakoltatással, legalább arra az időre, amíg az unokája ott van.
Én amúgy nagyjából hiába szövegelek bármit, mert mintha meg sem hallanák. Engem főleg ez szokott bosszantani, hogy ha kérek valamit, azt többnyire nem véletlenül kérem.
Anyuval nálunk nem sok gond van, azt leszámítva, hogy eddig csak nekünk, gyerekeinek élt, és hogy most kirepült húgom a fészekből, így totál egyedül maradtak, hobbi, szórakozás, baráti kör nélkül. Így most mi vagyunk hozzájuk a legközelebb, akikről lehet(ne) gondoskodni (főleg Zsófiról), csak nekem ez már egy kicsit túlzásnak tűnik, néha kicsit sok.

Veronak,
köszi a linket, megnéztem. Ha jól láttam, itt ugyanazok a szerek vannak felsorolva, mint az én kis ingyenes füzetemben, amit a gyogyótárban adtak. Mindenesetre sokszor inkább van kéznél a gép, mint a füzet, úgyhogy el is tettem a linket. :)

Ancsipancsi,
hűű, rendesen vissza kellett keresnem, hogy mi olyat mondtam, ami miatt nem szívlelnélek. De jót nevettem :lol:

Nst-ről: én kérdeztem Évát, a szülésznőmet, hogy tudunk-e majd még nála nst-zni, ugyanis anno Zsónál úgy volt, hogy este felmentem a szülőszobára, és ott elintéztük. Talán egyszer volt szabin, akkor kellett lemennem a bártfaiba, a rendelésre. Most viszont mondta, hogy sajnos már nem tudjuk ezt megcsinálni, Ő meg nem csinál magán nst-ket, így hát nekem marad a bártfai (ami nekem megfelel).
Arra különben tényleg jó volt, hogy Ő csinálta a vizsgálatokat, mert legalább találkoztunk néhányszor a szülés előtt. Így ha most szülnék először, szinte akkor találkoznának először - vagy mondjuk másodjára a felkérés után -, amikor szülni megyünk. Mindenesetre ma felkértem Őt, hogy ismét legyen bent, mellettem a szülésnél, és elvállalt boldogan. :)

Szrekuc,
szintén ma bajlódtam az afp-s beutalóval. A nőgyógyász asszisztense megírta még karácsony előtt azt az indigópapírost, amihez elvileg kéne a háziorvostól egy beutaló, hogy bejussak ide, a körzetis laborba. Ma kiderült, hogy a háziorvos nem ad erre beutalót, csak a nőgyógyászaton tudnék kérni. De az általad említett okok miatt inkább kihagyom. Remélem a szent imrében leveszik, mert a magánlabor árát az ellenanyagszűrés nem kicsit megdobja. :? Pedig ott legalább időpontot kapnék...

Ani
manitou
 
 


Zuzi,
Igen, én is így tartanám korrektnek, h legyen az embernek választási lehetősége, nem pedig kerek-perec ez van és kész. Azért az ember szülésznőt sem vált szívesen, ha az teljesen megfelelt a számára, mert lehet, h az új nem kér pénzt az nstkért, viszont totál csalódást fog okozni :?
Egyébként én találkoztam olyan kismamival, akinél még Ági tavaly októberben felajánlotta, h választhat, h hol akarja az nst-t, a bártfaiban vagy nála a magánrendelőbe. Na én egy hónappal később már úgy jártam, h nem kaptam választási lehetőséget. Gondolom, addig mindenkinek felajánlották a két lehetőséget és minden bizonnyal a nagy százalékuk inkább az ingyen nst választotta (érthető okokból), mert szerintem senki sem arra vágyik, h elcsacsogjon nst közben a szülésznővel és ezért még fizessen is. Na mindegy, szóval vhogy muszáj volt változtatniuk ahhoz, h bevétele legyen a kp-nak, mert ha már létrehozták, azt fent is kell tartani.
Biztos vagyok abban, h ez a tendenica még tovább fog nőni, mert nem csak a liliombábakp-os szülésznők csinálnak magán nstket, hanem más szülésznők is egyre inkább rászoknak. Úgyhogy én örülök neki, h már csak Öcsikénél szívok, több gyerkőcöt nem tervezünk.

Zsanci,
Hát látod, sajnos van olyan, aki nem választhat, már ha ragaszkodik a szülésznőjéhez :wink: Persze bizti én vagyok a lökött, h ennyire ragaszkodom, de nem mertem volna bevállalni egy másik szülésznőt.
És írtam még egy hosszú dolgot, de aztán kitöröltem, mert..... (nem miattad, hanem mégis csak egy nyilvános fórum :wink: ). Az biztos, h én nem érzem ugyanolyannak egy szülésznő felkérést, mint egy doki felkérést szülészre. Ennyi erővel, akkor az uh-ért is fizethetnék, ha már az nstéért is, hiszen a dokim magán :?

Tünde,
Az összeget majd megírom priviben és ha voltam nstn, akkor arról is beszámolok Neked, oké? :wink: Addig is ne rágd magad!

Szellőke,
De ari vagy, köszi! :D És a gyerkőcök pedig gyöngyörűek, bár olyan szívesen néztem volna olyan képet is, ahol hárman vagytok :wink:
És egyébként nekem is az összeggel van elsősorban a problémám. A dokimnak adok 5e ft-ot egy vizitért, kötve hiszem, h egy nst ugyanannyit érne :?

Ani,
Gratula a felkéréshez :D és tök jó, h Neked ilyen jól összejönnek az nstk majd :D
Tudod, h én is megelégedtem volna a bártfai rendelőben végzett nstkkel is, nem ragaszkodtam volna, h a szülésznő csinálja, de hát a szülésnél viszont fontos, h ott legyen és ő legyen. Zuzi szavait idézve: árukapcsolás :wink:

Kép Kép
curse
 
 


Curse,
nem azért fizetsz a szülésznőnek sem ,mert a dokid magán. Én nem értem az uh-os összefüggést. Ha magán uh-ra mész, akkor azért fizetned kell, nem? most meg magán szülésznőhöz mész. Sztem uaz. Eddig volt vhol "inkorrekt" a dolog sztem, hogy magán volt kvázi a szülésznőd, de a kórház terhére voltatok együtt pl az nst-n. Mert mikor járt az ember ált. nst-re? ha a szülésznő dolgozott. Tehát amig veled csevegett, nem végezhette a munkáját. Ha meg munkaidőn túl maradt volna veled bent a kórházban, az megint furi nem? hiszen, ki dolgozik manapság ingyen? mert ez akkor kb azt jelenthette, hogy "ingyen" van veled, a saját szabadidejében. De akkor meg miért a kórházban találkoztok?

ami pedig BZS és csapatát illeti, háááát...igen. De ez sem kötelező, hiszen BÁRMIKOR választhatsz más orvost, nem??? ha egyszer BZS választottad, akkor sem kötelező vele maradni? és ha azt kéri, hogy borotváld kopaszra a fejed, hogy felismerjen a kórházban, akkor azt is megteszed, mert ő ehhez ragaszkodik? igen, előfordulhat, de ez akkor is a TE választásod.
én ebben sem érzek semmi kötelezőt.
egyébként biztos rosszul látom a dolgokat, de nekem sokkal korrektebb, hogy ha még vha szülni fogok, akkor tudom, h van egy hely, ahol a szülésznőm van, és ha odamegyek 3-ra, akkor csak velem lesz, és rám figyel, és nem kell ezer felé szaladnia, és én ezt a csak velem töltött időt megfizetem. Hiszen a szemem azért nem olyan szép, hogy elég legyen a villanyszámlára. 8)
nekem ez kicsit tisztább így, még akkor is, ha jóval többe jön ki. Egyébként meg ez után sztem EGYÁLTALÁN nem kell még plusz 20 ezret a zsebébe adni, mert az nst-ket simán levonod. Sztem.
Én annak idején beleszámoltam a tiszteletdijba az nst-ket is.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?