Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, de gyönyörű ez a gyerek!

Rétes, Danaa, köszönöm a jótanácsokat, megfontolok mindent. nagyjából ezek az indokok kavarognak bennem. És én is a nem megy felé hajlok. Csak azt nem írtam, hogy valóban nehéz lenne tartani az ovis menetrendet, kicsivel, a picit kelteni, öltözni, rohanni stbstb még akkor is, ha nagyrészt apa vinné el, biztos lenne olyan amikor nekem kéne vinni vagy menni érte, szóval időben mindenképp plusz teher lenne az egész családnak, apjának is - szóval hagyok még időt magunknak.

Másrészt elég rosszul érint, hogy a szomszéd kisfiú, az egyetlen pajtás akivel tavasztól késő őszig majd minden nap délelőtt együtt játszottak legalább egy órát kint, nos ő most volt 3 éves és hétfőn kezdik az ovit. Anyuka otthon van, de ő azt mondja azért adja be, mert így fél évet együtt járhatnak oviba a naggyal, mert szeretné, ha könnyebben menne a beszoktatás, mint anno a nagy és a középső gyerekkel.

Szóval rossz lesz így neki, pajtás nélkül, de talán mégis jobb, mintha beadnám márciustól...
Igen, én is azt érzem, hogy kell még nekik az együtt töltött idő - de az a helyzet, hogy nem tudom, hogyan fognak igazán összeszokni, :roll: mert Ábel már kezd építeni, konstruktív lenni, dupló, sínek stb és Kolost meg már érdekli, de ő szegény még csak rombolni tud, ettől Ábel nagyon begurul, és néha már kizárja a szobájából szegényt, egyszerűen bevágja előtte az ajtót - persze megértem őt :-)

Na mindegy, próbálkozunk...

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Enikőnek!!!!!!!!!!

Én még egyben, holnap fekszem be a kórházba, ha addíg nem történik semmi!
3-as akció kipróbálva, ma este újra ismétlés!!!!
Ha semmi hatás, kórházban kezdem az olajat!!!!!

Megymagnak megy az SMS, ha történt valami!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Sziasztok!

Természetesen nem maradok le a gartulációval....Enikő ügyesen megoldotta. Erőt, egészséget, gyors felépülést és boldogságot kívánok ...... no és izgatottan várom a storyt .

:D :D :D

Tünde...szorítok neked.....

Dana: gondolom az apróságok mellett el vagy foglalva , örülök hogy jelentkezel itt-ott....no és gartula a jóképű srácotokhoz.....


Tünde, elvileg eddigi tapasztalatom, másnap ( császár után) délelőtt 10 körül hozták először a babót, bár ahogy emlékszem ( mivel este fél 7 kor született a kisfiunk) szóval kb. kellett is ennyi idő, hogy összeszedjem magam, és az epidurál is kimenjen....szóval aszem azt követő nap már beindult a tejtermelést, evvel sokkolt ai s adrága csecsemősnővér a másik korábban császározott anyukát....aztán neki jól beindult, mert nekem a 4 naptól viszont beállt a dolog, szóval mesélhetnék....de most már jobban fel vagyok készülve, végülis attól függ hogy szülök, , illetve császárnál mennyire leszek mozgékony( elvileg eléggé elvetemült vagok) és jövök megyek, de nem tutti hog ykét azonos szülés után ugyanúgy érzi magát az anyuka..... a homeopátiás cucc azért vetődött fel bennem ,mert az a spéci tea, ami állítólag a tejelválasztást serkenti, semmit nem ért, kivéve, hogy nem porzott egyik vesém sem...sőt... :oops:

Tünde tőled is várjuk a mielőbbi szupi hírt.

üdv mindenkinek
Gyöngyi

gyongyike
 
 

 
 

Megymag!
Hát, amit utoljára írtál, h nagyfiad építene a kicsi meg rombolna, az elég idegölő szitukat okoz nálunk is nap mint nap. Szerintem Ábel még nagyon is intelligensen oldja meg, h kizárja a kicsit a szobából. :D Én úgy gondolom, h ez a jó megoldás, ha el tudod őket különíteni naponta egy-egy kis időre, amíg a nagy "kiépíti" magát, vagy egyszerűen csak nyugodtan van a rombolótól. Szerintem ez egyáltalán nem baj, persze anyuékat idegesíti a helyzet, dehát meg kell érteni a nagyot is, kell neki a nyugi. Úgyis épp eleget vannak együtt. Kolos amúgy is kicsi még a közös játékhoz, csak ott akar lenni, ahol az események történnek. Szóval szerintem Ábel fiad jó utat választott. Ágostonnak sajnos még nincs elég esze ilyenekhez, úgyhogy nálunk a visítozás megy örökké, h "Miki ne szedd széééét!" Huh.

Tünde!
Hajrá, nagyon szurkolok, h az éjszaka nyugalma meghozza a szülést is!

Üdv: Viki
Vendég
 


Igen Viki, tényleg, igazad van! Ez a jó megoldás. De azért nálunk is van visítozás - jaaaaj neeeeeeeeeeeee, anya, Kolos mindent tönkreteeeesz (alias AnnaPetiésGergő...:-)

Tündi! Én is gondolok rád ma éjjel (is)!

Kép

Kép
megymag
 
 


Hajrá Tündiék!!!

Homeós tejserkentő: nekem bejött az urtica urens 5 CH és a ricinus communis 5 CH is. Ha jól emlékszem 2*5 golyót szopogattam el naponta.

Kép
Kép
evicuska
 
 


nekem azt mondták 4x6 ot kell szedni

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


aztán pedig ha úgy érzed csökken a kínálat

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!

Enikő! Őszintén gratulálok! Kívánok Neked sok tejcit, gyógyulást-megerősödést, sok-sok türelmet, és rengeteg erőt! Teljenek nagy szeretetben napjaitok!
Lányok! Nem gondoltam, hogy a koktél ennyire hat!!! Bevallom, nekem is mondták, hogy próbáljam ki, de én sem mertem. Valszeg legközelebb belevágok én is!

Megymag!
A 3-as tipped is bíztató, legközelebb azt is bevetjük a párommal! Bár sajna én nem voltam várandósan a topon a hancúr terén…
Valszeg igazad van, már nem olyan tápláló a tejem sajna. Bár én is ehetnék több húst, de sajnos nem nagyon vagyok oda érte. Most egyébként lelkifurdalásom van, lehet, hogy körültekintőbbnek kellene lennem az étkezéseimet illetőleg…
Sajnos nem kaptam lansinoh krémet…lehet, hogy rosszul írom. De ha így megy tovább, olyan leszek, mint egy összecsoffadt zacskó, ill. a cicik.

Barbamami! Köszi a képeket! Nagyon arik a kislányok! Nem semmi, hogy természetes úton jöttek a világra, ketten és ilyen méretekkel! Ez aztán a teljesítmény, ha lehet így fogalmazni….

Üdv itt almosmaci! Itt megválaszolják a kérdéseidet a lányok! Én mióta ide jövök, rengeteg dolgot megtudtam tőlük és hálás vagyok nekik!

Borgmama!
Köszi a tippet! Kipróbálom a céklát. Bár eléggé elkeserítő a helyzet, mert a spenótot sem ette meg. Próbáltam Enikő receptjét, a sült csirkét, de csak két kanállal evett. Tápszerrel is kínáltam, mert ajánlották, de ellökte a cumisüveget. Rájöttem, hogy az édesebb ízt szereti. A gyümölcsös húst megeszik bébiételben. Majd ügyeskedem és kiokoskodok ilyen recepteket. Amit ezerrel eszik, az a hippes jó éjt papi, meg a tejpép.

Nem semmi ez a Világhy doki! Olvastam a honlapját…tényleg van ilyen?!

Dana! A hsz-jeidből Te már igazán tapasztalt édesanya vagy! De jó! Ilyenkor úgy érzem, rengeteget kell még tanulnom, érnem, tapasztalnom…Milyen jó tanácsokat írtál az ovis dologról Megymagnak! Komolyan elgondolkodtattál! De jó lenne, ha többször jönnél…bár megértem, hogy kevés az időd! Nem csoda!
Nagyon szép a kisfiad!

Most már sajnálom, hogy nem próbáltam ki a hordozókendőt…de én picit félek tőle…béna vagyok a kötés terén…nem vagyok egy nagyon gyakorlatias ember. Most milyen jól ellenne Hunor a hátamon! Bár amilyen izgága, lehet, onnan is kiugrana.
Nekünk a séta egy kész horror! A sírás már az öltözködésnél elkezdődik és a babakocsiban folytatódik. Szerettünk volna neki venni egy triciklit, de sajnos nem kaptunk a környéken. Lehet, hogy azért, mert nincs itt a szezonja. Valszeg netről kellene rendelni, de azzal meg úgy vagyok, hogy lutri, és szeretem, ha a férjem szemügyre veszi, ő sokkal gyakorlatiasabb nálam.
Én nem tudom, hogy a ti gyerkőceitek, vagy a többiek milyenek, de Hunor egy többemberes baba. Állandóan foglalkozni kell vele, szórakoztatni, vele lenni. Ez nem baj, élvezem, csak a legalapvetőbb dolgokat sem tudom megcsinálni otthon. Egész nap mozog, nagy tornász! Néha azért örülnék, ha el tudna lenni 10-15 percnél tovább az etetőszékben, vagy amúgy, kicsit nyugton. Még mindig nagy cicifüggő. Fogalmam sincs, hogy fogom leszoktatni a ciciről…kicsit félek. Nagyon elronthattam a dolgot, mert mindent a cicivel akartam megoldani. Hát persze, hogy állandóan követeli, hiszen megszokta. Tudnátok tippet adni az éjjeli evésről való leszoktatáshoz? Egyáltalán, a szoptatás csökkentéséhez? Lassan nem lesznek melleim…
Ja, képzeljétek, 2 napja kibújt Hunor 2. fogacskája! Rossz étvágyát ennek tulajdonítom egyébként.

Tünde!
Nagyon szorítok én is! Imádkozom, hogy minden rendben legyen!

Sztori a várandós barátnőmről: korábban írtam, hogy végre sikerült nekik a baba, és azt, hogy milyen gáz az orvosa. (mogorva, keveset van bent nála stb.) Szóval ez a doki nem adja meg a kismamáinak a mobilszámát, ill. semmilyen magántelefonszámot, amin el lehetne érni…

Bocsi a regényért….

Békés éjt!
borakata
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a dicséreteket Simonért...tényleg szép kis hapsi...dédi azt mondta idézem:"Minél több annál szöbb"...mivel ő volt a tizedik az ő családjukban így folytatta: "én vagyok a tizedik, a legkisebb testvér, látszik is milyen szép vagyok"... na ezt persze viccelve mondta, de imádom, tök jó humora van :D

Zsigit 8-kor leadtam az oviban, mondtam ha nagy gáz van hívjanak fel és elhozzuk. Meglátjuk mi lesz.

Borakata, köszi az elismerő szavakat...de igazán zavarba jövök. Hunor cicifüggősége nem hinném hogy csak a Te hibád, sőt egyáltalán nem vagy hibás...azt adtad, adod neki amire szüksége van. Ő ilyen cicifüggő és kész. Nekem Juli volt ilyen...hát 2 évesen el kellett hajtani a ciciről (akkor már csak elalváskor engedtem neki), kemény egy hét volt, de kistestvért szerettünk volna és a szopi mellett akkor nem jött össze. Ha Julin múlik még 4 évesen is szopizott volna. Fontos, hogy nincs/nem is volt lelkifurdalásom a leszoktatás miatt, eldöntöttem, hogy én már nem szeretném szoptatni és ehhez tartottam magam.
Leszoktatni szerintem Hunort még nem kéne semmiről. Korai még azt mondani, hogy túl sokat szopizik. Majd ha másfél évesen is ugyanilyen a függés akkor el lehet gondolkodni a kérdésen.
Ha mégis csökkenteni szeretnéd a szopik számát akkor csak következetesnek kell lenni, pl ha már egy-egy étkezés nem szopi, akkor ne is adj neki. Határozottan meg kell mondani hogy nincs, igyon pohárból ha szomjas. Ha eldöntötted, hogy csökkented a napi szopikat akkor ahhoz ragaszkodj és ne lágyulj el némi sírástól, hisztitől. Ha nem vagy elég határozott akkor inkább el se kezd a szopicsökkentést, mert rögtön megérzi, hol a gyenge pont, aztán mindent bevet hogy azt ki is használja.
Az a lansinoh krém mi? Amúgy szoptatási időszak után az én cicieim is úgy néznek ki mint az a bizonyos "összecsoffadt" zacskó...ez van. Meg kell válnunk a tinikorszak és a gyermekelőtti szupercicik (már akinek akkor az volt) illúziójától és el kell tudni fogadni a változást.

Ja Megymag, gondolkodtam ezen, hogy ugye nem tudnak a nagyobbak játszani, mert a kicsi rombol stb...Hát szerintem ez is egy élethelyzet, amit meg kell tanulni elfogadni...tán az oviban nem lesz gyerek aki majd rombol? dehogynem...legalább nem éri majd váratlanul. És egyébként meg kell tanulnunk elveszíteni dolgokat, embereket, barátokat, szeretteket....nem tudunk elveszíteni...mindent örökké akarunk megőrizni...pedig olyan nincs is hogy örökké. Meg kell tanulnia a gyermeknek is, hogy amit épít, csak rövid időre készül, mint minden...elmúlik, átalakul. Életünk erről szól, hogy folyton kicsit ellene dolgozunk az elmúlásnak az építéssel alkotással, de tudnunk kell hogy minden múlandó. Tehát amellett, hogy segítesz helyzeteket teremteni az építkezéshez...pl megkéred a nagyot hogy asztalra építsen, vagy akkorra időzítse az ilyen játékokat amikor a kicsi alszik, arra is mindig hívd fel a figyelmét, hogy készüljön arra, hogy majd szétjön az épített dolog, valaki, valami elronthatja, de ne keseredjen el, majd épít másikat.
Nálunk ha egy romboló betéved az építés helyszínére persze sivalkodás és tetlegesség is van. Olyankor persze kap kioktatást a romboló, de mellette az építkezőnek is elmondom, hogy ez van, kezdje újra, vagy építsen alkalmas időben, helyen. Semmiképp sem kezdem el sajnálni, hogy jaj mennyit dolgoztál és elveszett...persze ezt nem fogja egy 3 éves rögtön vidáman megérteni, jó idő mire rájön, hogy nincs értelme jajongani a veszteség miatt. De minden ilyen konfliktushelyzet azért van, és jó hogy van, hogy újra el lehet gyakorolni ezt a szituációt. Tehát nem elkerülni kell ezeket a helyzeteket minden áron, hanem tanulni, tanítani belőle.
Bocsi ha okoskának tűnök itt ezzel, én sem mindjárt így kezeltem a helyzeteket...menet közben jöttem rá erre.

Na nagy ráérő időmben itt regélgetek
pusszantás
Dana
Itt egy kép Zsigi szülinapjáról, ahogy közben Simi békésen lóg a kendőben
Kép

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!

Enikő!!! Nagyon sok szeretettel gratulálok én is! Jó egészséget, sok-sok boldogságot Nektek!!!

Dana, de jókat írsz...:) Tényleg!!!

Borgmama, nem, nem a kh-ban voltam UH-on (ott egyedül a 12. héten voltam, de horror volt, 3 óra várakozás bencével, jól össze is szedett egy torokgyuszit közben, így ha tudom, kerülöm...), hanem Pécsen a klinikán egy ismerős dokinál, aki uh-ban nagyon profi és nem mellesleg bejött a kedvünkért a két ünnep között... Na, ehhez azért az is kell, hogy anyukám orvos, és az ő ismerőse. Tudom, gáz, én is utálom ha utcáról jöttként ilyet látok, de most nem éreztem annak, mivel normál rendelési időn kívül vizsgált tehát nem tartottunk fel senkit. Még 1x kell menni, ha minden igaz, na azt már szerintem nem úszom meg, muszáj lesz a kh-ba menni (vagyis a férjemnek szabit kivenni, hogy ne kelljen Bencét magammal vinni...) Te hogy oldod meg az ilyesmit???

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Hoppá,
micsoda élet!
Dana, de jó, hogy látunk!! Tiszta öröm, pláne, ha még az értékes tapasztalataid is csordogálnak.

Aranyosak vagytok, hogy hiányoljátok az infot rólunk. Nem, nem talált, nem mászik még Ilka, csak úgy látszik, túl jól sikerült betartani az adventi fogadalmamat, és nemigen ücsörögtem nap közben a gép előtt. Estére meg már csak olvasni van erőm mindig.

Egyébként szinte minden változatlan, csak most a férjem is itthon volt ugye a két ünnep okán, és ez üdítő volt - meg persze más jellegűek voltak a megjelenő nehézségek. Jókat vitatkoztunk a megoldási lehetőségeken :roll:

Andrisnak most újabb féltékenységi hulláma van: az elmúlt két hétben újra átéltünk egy-két kellemetlen kisgyerekbántós epizódot (most az ismeretlenekre koncentrál, továbbra is a korosztályos fiúk az áldozatok, az ismerősöknek nagyon örül, a lányokat meg egyenesen isteníti, főleg, ha idősebbek). Lehangoló. Ezzel párhuzamosan megint irtó mamás, kifejezetten sok energiát elvesz, hogy figyeljek rá, de közben Ilkát se hanyagoljam a "kedvéért". Nehezen boldogulok olykor, és főleg sokat vívódom, hogy hol vannak a határok, mikor kire legyek tekintettel, mennyi az elfogadható "többlet-igény", és hol kezdődik a "visszaélés"... Andris párszor a húgával szemben is agresszív volt, ezt igen határozottan leállítottuk, de a megbántottságával (mikor a vele való játszásból muszáj kicsípni a szoptatás miatt, vagy ha Ilkát is oda kell hoznom az ágyához, mikor altatom, mert már egy órája nem alszik el, és azalatt a kicsi is éhes/álmos lett) kezdeni kell valamit, és ez nem mindig könnyű. Érzem rajta, ahogy vívódik a gondoskodás és szeretet meg a düh között. Rohan, ha a kicsi nyikkan, boldog, ha sikerült megnevettetnie, odahordja a kincseit - aztán legörbülő szájjal nézi, ahogy ölbe veszem, dühösen tiltakozik, ha csak egy hangja van, mert tudja, hogy mindjárt szoptatás jön...

Egyébként meg tervezem a gyerekszoba átrendezését. Hogy pontos legyek, a mostani gyerekszoba nem is igazi, mert korábban ez volt a mi szobánk, és azóta csak annyi változott, hogy van benne egy rácsos ágy, most Andris alszik a mi régi ágyunkban, és kapott egy kis asztalt-széket. De nem ott vannak a játékai, nem is ott zajlik az élet, de hely sem lenne ott ehhez, mert a dromedár kihúzhatós ágy elfoglal minden helyet. És ez nincs jól így, most próbálom megvariálni...

Szoptatás: nem kell elkeseredni! A dinnyék helyét elfoglaló üres dinnyésszatyrok a szoptatás végével többé-kevésbé regenerálódnak majd! Nem teljesen olyan aztán már a felszerelés, mint legszebb leány-korunkban, de azért nagyságrendekkel jobb lesz a helyzet, mint a szoptatás vége felé.

Na, mennem kell, Andris szoptatja Ilkát :shock:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok! Tünde írta ma, hogy holnap délelőttre kiírták programcsászárra és hogy este megissza a bábakoktélt! Aztán azt is írta, hogy már megivott fél deci olivaolajat éhgyomorra, de a hányingeren kívül semmi hatása, igaz evett utána és hogy délután megissza a ricinust alkohol nélkül.

Gondolom a műtét miatt nem mer alkoholt inni. Remélem azért este bedönti a bábakoktélt úgy, ahogy azt kell, hátha megindul neki, szurkoljunk neki! Ha már ennyire császározni akarnak, legalább hadd vajúdhasson szegény egy kicsit!

Lansinoh krémet jól írtad, Kata! Pesten nehezebb beszerezni, de végül a barátnőmnek ott is sikerült, igaz egy ismerős gyógyszerészen keresztül! Nagyon szuper, csak ajánlani tudom, a legjobb bimbóvédő krém, amit eddig próbáltam.

Dana! Már megint igazad van! Nagyon köszönöm, ezt fogom sugallni neki - valóban ez az élet. Csak mi emberek ragaszkodunk görcsösen az állandósághoz. De valóban van fenntató erő és pusztító és egyben teremtő erő. Néha elméletben okosabb az ember, és a saját életében meg olyan kis buta.

Kislilla! Te pécsi vagy? Én Pécs mellett lakom. A megyei kórházban fogsz szülni? Én a másodikat ott szültem - az elsőt a klinikán. Kinél? Priviben is jöhet.

Kép

Kép
megymag
 
 


Borakata! szedsz valamilyen vitamint? lehet, hogy ilyenkor nem árt, sőt. szoptatáskor én is fogok szedni kismamavitamint.
a szopik számának csökkentésében egyetértek Danaiával. illetve, mivel most éppen stagnál Hunor súlya, semmiképp nem csökkenteném, mert meglátszhat rajta.
pár tipp, amiket hallottam eddig: rendesen jól kell lakatni napközben, akkor talán kevesebbet ébred éjjel. legyen kifáradva is, stb. nálunk ezek nem váltak be, 16 hós koráig napi sokszor szoptattam. akkor meg a várandósság miatt hirtelen el kellett választanom teljesen, az nem követendő, eléggé megviselt mindkettőnket.

lansiloh helyett bármelyik más bimbóvédőkrém is megteszi! az azért jó, mert elég sűrű, kevés elég belőle. gabriel, avent, medela, és a rossmann-nak meg a dm-nek is van sajátmárkása. azok is jók!
Danaia, itt a válasz a kérdésedre :)

Kislilla, írok privit is :)
szabadsággal tudjuk megoldani mi is. illetve a dokihoz munkaidő után megyünk általában, akkor tud a férjem a nagylányomra vigyázni ott az előtérben. párszor jött anyósom is vigyázni, de mostanában nem vagyunk beszélő viszonyban.
12-18-28 heti uh-kat is szabadsággal, illetve magánban (praxis) hétvégén intéztük.
a kórházba többet nem megyek, ctg-re se, elhatároztam, nekem ennyi bunkóság elég. a szülésznőmhöz fogok járni ctg-re szintén magánba.

Kép
borgmama
 
 


Danaia, gyönyörűek a gyerekek! :)

Tündének meg mennek a drukkok ám nagyon!
ricinus elvileg önmagában is használ, nem baj ha az alkoholt kihagyja.
más olaj viszont nem jó! jesszum, olivát inni :shock:

Kép
borgmama
 
 


Zsolka, ölelés, kitartás!
ránk is ez vár, jajajajaj... :roll:

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok! :D

Enikőnek szívből gratulálok!! Te jó ég,hatalmasra növesztett bébi!! :D :D :D :D :D

Én is az Urtica Urens-et használtam,de csak a tejindításra.. Valahogy úgy éreztem,hosszú távon nem használt tejserkentésre. Amúgy a gyógyszertári tea semmit nem használt........
Napsugárral jártunk homeós doktornőhöz,ő azt mondta,hogy igazából tök mindegy,1 bogyót vesz be az ember egyszerre,vagy akár 5-öt,ugyanaz a hatása. Csak azért írja rá a gyártó,hogy többet szedjél,hogy jobban fogyjon a terméke.
(Peti szedte a kombinált "gyerekfejlődés-segítő kúrát". Ehhez a nagy kiszerelésű üvegeket kellett megvenni (egyébként fantasztikus hatása volt!! Elkezdett végre beszélni,javult az étvágya,stb..).
Húsvét előtt nagypénteken felmászott a szekrénytetőre :shock: ,és megette a fél üveggel (kb. 500db-ot),mert nagyon szereti ezeket a bogyókat.......
Hát azt hittem,elájulok,mikor megláttam. Felhívtam a doktornőt,hogy akkor most rohanjunk gyomrot mosatni? Azt mondta,nem kell,semmi baja nem lesz,így nem mentünk sehova. Tényleg nem lett semmi baja. (Persze azóta zárom ezeket is)..

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Még egy.. Próbáltam visszanézni..,de nem találtam :oops: :oops: :roll: , mi az a bábakoktél?? Mi kell bele??
Hátha nekem is kell majd :roll: :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Sziasztok Lányok!
Micsoda pörgés van itten, kéremszépen:)

Boldog újévet kívánok mindnyájótoknak!

Enikő! Szívből grtaulálok a babához!Gyors felépülést és boldog babázást kívánok! Remélem jó élmény volt a szülés és hamar összeszoktok a pivicel!

Tündére sokat gondolok!

Dana! De jó, h megint írsz nekünk! Szépek a gyerekek! Még bent voltam a kórházban, ahol és amikor Simon született:)

Nálunk is nagyon sűrű napok vannak, Bálint kicsit erőszakosabb, mint eddig, Villő meg fogzik ezerrel. Úgyhogy csak nagyon felületesen futottam végiga hsz-at, ezért sem tudok válaszolni mindenkinek.

Az újév napjait a Velencei tavon töltöttük:), hihetetlen jó a jég, mindnkinek ajánlom!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


megymag:

Enikőnek miért kellett császár? A baba méretei miatt? Vagy erről nincs infór?

gyongyike
 
 


Sziasztok!

Borakata!
Szerintem Dana jól írta, ha Te nem vagy elég elszánt a szoptatás csökkentésében, akkor semmit nem ér. Úgy vettem ki, h nem csak akkor szoptatsz, ha Hunor éhes, hanem ha nyűgös, álmos stb is. Ilyenkor gondolom nehezebb a megvonás, mintha csak enne a baba. Ebben nem tudok okosat mondani, mert az enyémek csak ettek cicin, én cumit adtam nekik. De gondolom a türelem, elszántság és a fokozatosság csak bejönnek.
Hajh! Régi, helyes, feszes kis dekoltázsom hol vagy már?! :cry:

Tünde!
Habár már nem olvasod, de azért hajrá! Legkésőbb akkor holnap este már a babáddal lehetsz! Ez jó!

Zsolka!
Mintha ismerős lenne kissé a helyzet, amiben most van a gyerekeiddel! :D Egyetlen dolgot tudok hozzátenni, de ez aztán nem fog rajtad segíteni: az idő majd mindent megváltoztat!
Komolyra fordítva a szót: itt bizony csak a szeretet segíthet. Andrisodat biztosítsd naponta legalább egyszer, h mennyire szereted, és még ha úgy tűnik is, h nincs értelme/foganatja, mindig indokold meg, h most miért kell otthagynod a játékban. Szerintem ez egy idő után megértéshez fog vezetni, nem pedig a kisebb utálatához.
Nagyon nehéz a döntés, h most kinek "kedvezzek", és biztos vagyok benne, h a gyerekek is érzik a szülő gyötrődését. És hát ki is használják. Nálunk pl Miki nagyon erőszakosan bőg, amíg fel nem veszem, mert az elején nagyon nem bírtam a hangzavart és mindig felvettem. Hát, most cipelhetem a 10,5 kg-os gyönyört! :D
Nem nagy vígasz, de Ilka is egyre önállóbb lesz, és biztosan Andris is megszokja a helyzetet. Vagy legalább új korszak kezdődik nála, és lesz egy-két nyugodt hetetek.

Rengeteget írtam, bocs.
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Enikőnek gratulálok a babához. Ezek szerint indításra tényleg jó ez a koktél. Mekkora volt az a baba, hogy császár kellett? Nem találom...

Borakata!
Akkor most leírom a mi hozzátáplálásunk hogyan néz ki.
Nálunk azért van neki némi kényszerítő erő, hogy egyen mást is, hiszen napközben van 4-5 óra, amit nélkülem tölt. Másrészről még én kezdtem el hozzátáplálni 5 és fél hósan és szinte mindent azonnal megevett. Egy-két kivétel van csak: a céklát eddig sehogyan nem volt hajlandó megenni. Anyatejjel magában, almával, krumplival, így kínáltam neki eddig, és pár kiskanál után totális szájzár, meg szájzugon át való kicsorgatás. A zöldborsó ment még nehezebben, de répával, husival most már szereti. Soha nem evett nagy mennyiségeket egyszerre, most is általában úgy 20-60 ml között (ez teljesen változó), most ezt úgy 2-3x egy nap kapja. Zöldség, gyümölcs, husi, főtt tojássárgája, ilyesmik, mindenféle verzióban keverve. Én tejterméket nem adtam neki még csak minimális kóstolás szinten. Úgy 2-3 hete már gyakran a miénkből kap, villával áttörve, meg sokszor darabokat is, mert annyira nyűszít érte, hogy nem bírok /bírunk neki ellentmondani. Szóval ő inkább mindent meg akarna enni, ha hagynánk, de nem eszik egyszerre sokat. Szokott így kapni a levsből pici zöldségdarabokat, tésztát, de kapott már sült husi darabkákat is, pici sajtot, darabos almát, banánt, stb. A lényeg, hogy azt egye, amit mi.
A szopit azért akarod csökkenteni, hogy több szilárdat egyen? Hű, ebben én nem igazán tudok tanácsot adni. Én (is) minden nyekkre szoptatok, nem csak etetésre használom, de ő eszik e mellett - bár lehet, hogy ezért eszik keveset? Másrészről ő folyamatosan hízik, csak lassan. Ma mértünk 8,72 dkg-ot. És én szedek vitamint, bár sokszor elfelejtem, de elvileg szedem az Elevitet szoptatás alatt is, meg szedek egy Krauterblut nevezetű gyógynövényalapú vaspótlót, amit szintén gyakran elfelejtek.
Spenót: neki ez az egyik kedvence, fogalmam sincs, miért, mert a védőnő által javasolt recept szerint készítve (eddig még így csináltam: főtt krumpli, spenót, főzőlé, esetleg anyatej) szerintem borzasztóan ízetlen. Legutóbb már kapott bele egy pici fokhagymát és sót is.
Esetleg egy dolog eszembe jutott: én kezdettől fogva mindent úgy kínáltam neki, hogy anyatejjel kevertem, még az almalevet is az elején - és benyelt mindent szinte azonnal. Azóta már alig van anyatej a pürékben, helyette főzőlé. Ezt így szép fokozatosan csináltam, és nem volt vele gond. De pl. a sütőtökhöz a mai napig teszek egy picit, főleg, ha hús is van benne, hogy lazítsam az állagát. Tápszert nektek a súlyállás miatt javasoltak? Mit jelent ez? Mekkora súlyt?
Az éjszakáink teljesen változóak, az egyszeri keléstől az óránkéntiig van minden, teljesen változó, bár azért az a tendencia, hogy ritkábban ébred (csak el ne kiabáljam ) :D

Hordozás-babakocsi:
A téli beöltözés hordozással is szörnyű, ő is visít, ha ráadom a kabátot. erre az a megoldásom, hogy van egy két számmal nagyobb harang alakú télikabátom, amit föl tudok kettőnkre venni, ha ő háton van. A babakocsizás nálunk is teljesen változó, de már több hónapja csak a nagymamák használják, én föladtam, azon okokból, amiket írtál. A nagymamák elmondása alapján van, hogy lehet vele sétálni másfél órát is, máskor meg fél óra után ki kell venni őt onnan, mert nem bírja. Hordozva egy hangja sem szokott lenni :lol: Ugyan ennek is megvannak a korlátai, mondjuk sok szatyorral gyalog bevásárolni nem igazán nyerő így. meg azért nekem babó már elég nehéz (vagyis inkább a gerincen nem tökéletes a hordozáshoz), nem bírom sokáig vinni egyfolytában.
Szerintem még nem késő elkezdeni a hordozást, ha tényleg szeretnéd kipróbálni. Mondjuk az olvasott tapasztalataim alapján a nagyobbak már a kendőt kevésbé tűrik, ha eddig nem szokták meg, talán egy csatos hordozóval könnyebb a dolog. Ha komolyan érdekel a dolog, szívesen segítek bármivel ez ügyben - már amennyi tapasztalatom van.
Én még mindig gyakran hordozok itthon is: egyrészről így nagyon könnyen megnyugszik, ha nyűgös, másodszor nem szedi szét a lakást, amit én éppen összeraktam :lol:, harmadszor imád onnan a magasból nézelődni, és ez nekem jó érzés (főzni pl. szinte mindig együtt szoktunk).


Ez a többgyerekes lét azért nem tűnik egyszerűnek. Örömmel olvasom a tapasztalataitokat, remélem, majd tudok belőle profitálni, ha mi is itt tartunk. Egy kérdés úgy általánosságban: van külön szobájuk a gyerkőcöknek, vagy együtt alszanak? ha együtt, akkor mikortól? Mikortól lehet betenni a kicsit a nagyobbhoz? Valamiért mostanában ezen agyalok, mert nálunk pillanatnyilag ha kettő lenne, muszáj lenne egy szobán osztozniuk. De közben Trudi még mindig velünk alszik.
Vendég
 


Gyöngyike: Enikő mostani csaszijának okát nem tudom, csak az elsőt. De Zsolka hozta a hírt, hátha ő tudja, őt kérdezd, de elég nagy lett ez a babus is, 4400 gr körül és 57 cm :shock: az jóóóó nagy!

Tündi írt, hogy megitta a ricinust juice-zal, de semmi hatása nála, mégcsak hasmenése se lett..Alkoholt nem mer a holnapi műtét miatt. Fél 9-kor lesz a műtét - szurkoljatok neki, hogy azért jó, vagy legalább jobb élmény legyen mint az előzőek! Írtam neki, hogy akkornyugodjon meg, a babák nagyon okosak, tudják mit miért - vagy miért nem :D csinálnak és aludjon egy nagyot.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat!
Dana! Igazán megnyugtattak soraid, már kezdett mardosni a bűntudat…egyébként tényleg az is lehet, hogy nem vagyok eléggé határozott, következetes a szopi csökkentésével kapcsolatban. Sajnos ez más területen is jellemző rám.

Kislilla!
Sajnálom, hogy elkaptátok a torokgyulladást! Én is mindig aggódom, ha rendelőbe megyünk Hunorral, pl. most az oltás miatt ott voltunk, hogy elkap valamit.
Nekem mindent a magánrendelésen intéztek, gyors volt, kulutrált és precíz. Persze az ára is megvolt, de szerintem legközelebb is így fogjuk csinálni.

Megymag!
Kisvárosban élünk, így nem számítottam rá, hogy be tudom szerezni a cicikrémet. Sajnos nem is hallottak róla a patikában.

Borgmama!
Igazad van, sajnos tényleg elhanyagoltam a vitaminszedést. Most ez miatt is van lelkifurdalásom. De sajna én is gyakran elfelejtem.
Kifárad eléggé, bár lehet, hogy jól be kellene etetni őt, de ezzel meg az a baj, hogy eszméletlenül sokat mozog, és kibukja. Hunor többször eszik keveset.
A szoptatás csökkentésével még várok. De elgondolkodtam azon, hogy nem kellene mindig a cicivel megnyugtatni, ill. mindent azzal megoldani. Valahogyan elejétől fogva ezt tartottam kényelmesnek. Nem gondoltam arra, hogy később megnehezíti a dolgomat.
A cicikrémmel kapcsolatban: akkor is bekenhetem vele, ha „csak” fáj és nincs gyulladás, kirepedés?

Rétes! Igazad van, nem vagyok elszánt. Azt szeretném megkérdezni, hogy - ha jól emlékszem a visszaolvasási emlékeim alapján – Te költöztél Bagra? Én a környékről származom! Igaz, most már nem ott élek. De rengetegszer szálltam fel ott a vonatra Bp. felé.

Virág!
Nagyon aranyos vagy, hogy olyan részletesen kifejtetted a hozzátáplálást és a hordozást.
Hozzátáplálás: eleinte nagyon lelkes volt, mindent megkóstolt, evett is rendesen, de azárt nem olyan ipari mennyiséget, inkább keveset. Aztán szépen lassan elkezdett nagyon étvágytalan lenni. Én a fogainak tulajdonítom, de az meg érdekes, hogy más édes pürét meg lelkesen bekanalaz. A zöldséges-húsos dolgot nem annyira favorizálja. Sajnos én nem tudtam fejni, csak az elején, mert nem lett volna akkor elég neki a tej, ill. nem tudott olyan gyorsan termelődni. Nagyon sokszor evett pici korában.
Hunor súlya 8250 g volt novemberben és 2 hete is ennyi volt. De ehhez hozzá kell tenni, hogy hányás-hasmenés nyavalyában voltunk, aztán meg kibújt kettő fogacskája és azért ment a hasa. Szerintem ezért nem gyarapodott. A tápszert nem a dokinő mondta, hanem ismerősök javasolták a benne lévő sok vitamin miatt.
A hordozás komolyabban érdekel. Segítenél akkor abban, hogy milyen hordozó-eszközt szerezzek be és hol?
A nagyiknak tényleg jobban viseli a babakocsit. Valahogyan azt vettem észre, hogy náluk sokkal jobban viselkedik minden téren.

Virág, Zsolka, Ritmit én is hiányoltalak ám Benneteket! Vajon Nárcoval mi lehet? És azzal a honfitársnőnkkel, aki nagyon erősen ellenezte az otthonszülést? Nem emlékszem a nevére…

Szerdától szabira megyünk, már alig várom!!! Pihenés ezerrel! Remélem nem rondít be valami betegség, mert azokból bőven kijutott karácsonykor! Tudjátok, mi most pihenünk, ill, pihenjük ki az ünnepeket. Meglátogatjuk a nagyikat, és talán egy picuri wellness is belefér majd! Azért jövök ám, mert még több időm lesz, vagyis bízom benne!

Tünde!
Az Úristen legyen Veletek! Minden jót!

Puszi
borakata
Vendég
 


Tündéékről még nincs hírem.

Gyakori szopi ebben a korban valóban elveszi az étvágyat.Én a délutáni alvás utáni ébredéskori cicizést állítottam le emiatt - egyszerűen nem ette meg már utána, akár egy órával később sem - a gyümit uzsonnára. Viszont vacsiig, azaz a tejpépig nem bírta ki a csak anyatejjel. És ha ki is bírta, akkor meg éjjel hiányzott neki.

Kép

Kép
megymag
 
 


Megymag, igen, eredetileg pécsi volnék, de már 18 évesen elköltöztem othonról - azaz fel a fővárosba... Most a Szt Imrében fogok szülni.
Amúgy az ismerős doki Pécsen a klinikán van (Arany, ha ismered), nagyon bírjuk. Ő ott eléggé kilóg a sorból (pl két császár után sem zárkózik el a term szüléstől, stb), óriási gyakorlata van az uh-ban, nem riogat feleslegesen (mikor a "nagy"fiammal a sotén agykamratágulattal rémisztgettek 2 hétig, akkor is ő nyugtatott meg - és hála Istennek igaza lett:) Most is mesélt cifrákat a klinikáról... szóval ha pécsi dokit kell ajánlani őt őszintén javaslom bárkinek, vbac témában is. (Most is mondta pl, nem a bpd számít, ne ijedjek meg, ha megint "nagy" lesz, nem azon múlik, csak ijesztgetésre jó stb... szóval nagyon normális, szakmailag naprakész stb. Te ismered egyébként???
Ezek szerint neked a kórházban volt pozitív tapasztalat? Amúgy rajta kívül csak rosszat hallottam a pécsi dokikról:((

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Ma voltam jógán (vagyis jógáztam is volna, de aztán mivel egyedül voltam, így majd inkább pénteken megyek), és mondtam a jógás csajszinak a bábakoktél dolgot és ő nagyon mondta, hogy hát az nagyon nem jó ötlet. Azt mondta, hogy a ricinus nem csak az anyára, hanem a babára is hat, tehát belekakilhat a magzatvízbe. Nandu és Geréb Ágiék is használnak bábakoktélt (de inkább nagyobb potenciálú homeós bogyókat emlegetett), de ők nagyon figyelik a baba szívhangját mikor alkalmazzák.
Úgyhogy én most elbátortalanodtam...

Holnap beszélek a dokival a dúla-szülés stb. kérdésről, és ha minden ok, azt hiszem belevágunk a dúlás dologba. Előtte mondjuk a férjemnek is el kell magyaráznom miért is jó ez nekünk. De ő is nagyon várja, hogy szüljünk, mármint a férjem :D

Kép
Kép
evicuska
 
 


Hozom a jó hírt! Tündi írta:

"Ma 9 óra 52 perckor megszületett Ármin 4320 gr-mal és 57 cm-rel! Gyönyörű hajasbaba! Császár lett"

Tündi! Sok szeretettel gratulálunk, sok tejcsit és mielőbbi felépülést kívánunk neked is! Sok boldogságot a picihez!

Kislilla: Igen, ismerem Arany dokit, volt hozzá szerencsém ultrahangon, többször is, nekem is mondott szakmailag jót a kisfiam vesemedence tágulatáról, igaza lett, születéskor már nem volt neki. Ettől függetlenül nekem ő nagyon nem jön be-kategória (nemcsak a stílusa miatt) és róla is lehet rosszat hallani sajnos. Mondhatom magamról, hogy igen járatos vagyok a klinikán, mindkét terhességet nagyrészt ott csináltam végig. Nem igaz, hogy vbac területén nagyobb a tapasztalatuk és lazábbak. Az új professzornak még állítólag nem sikerült elfogadtatni a baba-mama barátabb szülési módot és az egész intézmény a régebbi vaskalaposabb felfogást követi. Az új szülőszobákat nem láttam, állítólag szépek, a régi négyágyas paravános szörnyű volt. Lévén egyetemi intézmény, a diagnosztika, ultrahang és terhesgondozás jóval alaposabb, mint a megyei kórházban, ezért én a második terhesség alatt is végig ide kértem a beutalókat ultrahangra és afp-re. Rengeteg kóros esetet kezelnek, sok koraszülöttet mentenek meg, de az intézmény felfogása éppen ezért, ahogy a többi klinikáé is az országban általánosságban inkább a patológiásra van felkészülve, és könnyebben vágnak. A két szülésem során gyakorlatilag ugyan az a szituáció állt elő és a kilinkán azonnal vittek a műtőbe, a m kórházban viszont tettek egy- két alternatív kísérletet és rendeződött is a dolog, végül spontán megszületett a második baba. A megyei kórház ultrahangja valóban nem korszerű, ezt ők maguk is tudják, pl. a gép alkalmatlan a pontos súlymérésre és még sorolhatnám. Gépek terén a megyei kh felszereletlenebb, a szülés terén viszont szerintem mindenki a legutolsó nővérig sokkal türelmesebb, empatikusabb és inkább az alternatív szülés híve, mint a kórházban. A klinika legtöbb orvosa biztonsági utas, és nyilván vannak kivételek, de sok orvost ismerek ott és az általános szemlélet sajnos ez, hiába, egyetemi klinika, a presztizs, a presztizs.. stb.
Szóval az én végkövetkeztetésem: ideális esetben a terhesgondozás a kilinkán, a szülés pedig a megyi kórházban. Van rá mód, csak ki kell járni. Bocsi, ez az én megrögzött fixa véleményem rengeteg kilinkás (terhesség előtt is) élmény után.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Sok boldogságot, egészséget Tündiéknek. Szép nagy baba lett Ármin is.

Pusz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok!

31 hetes vagyok, a kisfiam most 15 hónapos, császárral született. A doktornőm császár után császár párti, bár legutóbb azt beszéltük meg, hogy 50-50 % az esély császár vagy term. szülés közt, de valahogy nem bízom benne teljesen,rengeteg a feltétel, ijesztgetni is próbál...Egyszóval szeretnék olyan orvossal találkozni akinél van esély spontán szülni (nem minden áron, de több bizalommal, mint amire most számíthatok). Ha tudtok ebben segíteni(minél gyorsabban, annál jobb), az nagyon nagy segítség lenne!!! (tik-tak...)
Előre is köszi!
háziboszi
háziboszi
 
 


Sziasztok!

TÜNDE! Gratulálok a kis Ármin megszületéséhez, és minden jót kívánok nektek!
Mostmár 2 sztorit is várhatunk! :D

Borakata!
Miki fiam is az édes ízeket favorizálta az elején, a zöldséget hússal nemigen ette meg. Én ezt azzal hidaltam át, h gyümölcsöt főztem neki hússal, és belecsempésztem némi zöldséget. Nem sokat, mert kiérezte belőle a kis rafkós. :? Aztán szépen leszokott erről, és mostmár eszik mindent.
Amúgy szerintem, vagyis nálunk ez a tapasztalat, a közös étkezések hozzák meg az étvágyát a kölyköknek. Ahogy Virág is írta, általában azt akarják enni, amit mi. Miki még tápozik, de este ha látja, h mi is mindjárt vacsizunk, akkor nem eszi meg a tápot, várja a vacsit. Amit amúgy is mindig megkap, merthát nem ülhet az asztalnál tétlenül. :shock: :wink:
Igen, mi költöztünk Bagra. Amúgy is erről a környékről való vagyok, de régóta nem laktam erre. :D

Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Tünde! Neked is sok-sok szeretettl gratulálok!!

Kata!
Hasonló cípöben járunk, mert nekem is épp a cicizés és a hozzátápi miatt fáj a fejem, sokat agyalok, hogyan is kéne.
Köszi Virág, hogy leírtad, Ti hogy etetitek Trudit, sok jó tippet adtál!
Furcsa, h második gyereknél is milyen alapvető prolblémát okozhat az etetés. Bálintnál simán ment, Villő viszont szinte még csak szopizna, és ez eléggé megzavar, mert Bálintnál hozzászoktam egy bizonyos tempóhoz, Villőnél ez lassabb lesz, nincs szívem olyan katonásan elválasztani, mint anno Bálintot. Nálunk még nagyon kevés szilárd kaja megy, szinte csak rizspépet és Sinlacot eszik Villő, meg nagyon pici gyümölcsöt, úgyhogy ebbe beletörődtem és türelmesen kivárom, amikor megjön a kedve, h mást is egyen. Viszont az ájszakáink elég fárasztóak, nem tudom, h az evés miatt, mert már kéne neki más, csak nem eszik vagy a fogzás miatt.

Dana! Jó hogy írtál az ovis tapasztalatokról, nekünk is aktuális, mert Bálintot szeptembertől szeretném oviba adni...ha felveszik.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Hali, koraeste írta Tünde, hogy már szopiznak, úgyhogy úgy gondolom, hogy bababarát lehet a hely.

Üdv háziboszi! Anno én is ilyesmik miatt váltottam a 38. héten. Nagyon nehéz döntés volt, de életem eddigi legjobbjának bizonyult. A megérzés nagyon fontos és mindig stimmel, úgyhogy azt ajánlom válts oda, ahol úgy érzed, hogy nagyobb esélyt kapsz. Hová valósi vagy? Én csak Baranyában tudok segíteni, Pesten nem.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!


Meggymag! köszi a bátorítást, nagyon kellett és jól esett különösen ilyen gyorsan. Én budapesti vagyok, muszáj lesz itt dokit találni. Beleolvastam régebbi hozzászólásokba, úgy látom, a Szt Imrében esélyes, hogy találok valakit, de vajon kit???Olvasgatok továbbra is, remélem, hogy jönnek majd még új nevek és helyek. tényleg nem könnyű a döntés :? Az első szülésnél szerencsénk volt a kisfiammal azzal a doktornővel, akit most szándékszom elhagyni...De ez van. Remélem, az előző szitu nem ismétlődik, és nincs szükségem rá, hogy rémeket láttassanak velem életem második legnagyobb találkozásával kapcsolatban. Jó lenne, ha elmúlna ez az ideg a gyomromból :) Szóval reménykedek :)
Jó éjt mindenkinek!
háziboszi
 
 


Üdv mindenkinek!

Na, ma én vagyok a legkorábbi hozzászóló....

Isten éltesse Tündééket sokáig! Minden jót kívánok nekik! Sok-sok tejcit, szép együttlétet-ismerkedést, boldog pillanatokat és sok türelmet, mindenekelőtt jó egészséget!

Rétes, Rita Nektek is köszi a tippeket!
Megymag! Az én kicsim is szeret délutáni ébredéskor szopizni. Lehet, hogy ezt el kellene hagyni. Hunor éjszaka szeret a legjobban szopizni. Sajnos sokszor van úgy, hogy este elaltatom-én szopival, apujával napközben is el tud aludni, hinta kell hozzá :) -és fél óra múlva már ébred. SOkszor óránként éjfélig és csak a cici tudja megnyugtatni-visszaaltatni. Mostanában 21-22 óra körül alszik el. Nem értem, hogy miért. Persze előfordul, hogy késő délután elalszik és fürdetés, vacsi után egyáltalán nem álmos. DÉlelőtt 10 körül és du 14 óra körül alszik. Ha nem tud délután aludni, akkor kidől 17 körül és akkor már nem lesz álmos. De úgy elájul, hogy nem tudunk vele mit kezdeni. Nem lehet ébren tartani. Szóval napközben 2-3-szor szopik, de éjjel nagyon sokszor.
Írtátok sokan, hogy a gyermek veletek akar enni, amit ti is éppen esztek. Nálunk nézi ugyan Huncut, megkínálom őt, de nem kér. A babapiskótát, kiflicsücsköt bármikor elrágcsálja. Gyümölcsöt megeszi: banánt-almával, vagy kekszet belereszelek az is ízlik neki. De megpróbálok kicsi zöldséget beletenni a husis-gyümölcsös adagjába. Szerintetek az gáz, hogy jelenleg a bébiételt jobban megeszi, mint a főztömet? Pedig nem főzök szerintem annyira rémesen. Eleinte meg az általam készített kaját favorizálta.
Hát türelem kell ehhez is, mégpedig sok!

Üdv itt háziboszi!
Remélem találsz új dokit! Itt a lányok bizti segítenek Neked! Én sajna nem emlékszem nevekre, de Megymag, Borgmama biztos. Ha jól emlékszem Enikő orvosa iránt sokan érdeklődtek. De nem tudom biztosan.

Mindenkinek békés éjt!
üdv
borakata
(Ma egész nap pakoltam be a cuccainkat, annyira nem szeretm, de...holnaptól szabi!!!Úgy örülök!)
Vendég
 


Gratula Tündének is a babóhoz.....Mielőbbi felépülést.

gyongyike
 
 


Nagy gratula Tündiéknek is a babához! Gyors felépülést és sok tejcsit!

És mindkét anyukát várjuk a beszámolóval és képekkel! :wink:

Kép
Kép
evicuska
 
 


Sziasztok!

Kutakodtam régebbi hozzászólások közt és a neten, és van két nevem:
Rétes! Ugye te szültél dr Sziller Istvánnáll? Milyen volt?(kicsit összefolytak már az olvasottak az agyamban:)) A klinikán van, vagy magánrendel? És milyen számon, hol lehet utolérni?
A másik orvos, akiről olvasgattam a neten, dr Artner Attila. Neki van több elérhetősége is. Személyesen ki tud róla infókat?
Jó lenne tudni, hogy mennyire elfoglaltak, alaposak, kommunikatívak, ilyesmik.
És a kórházak, ahol dolgoznak? (Klinika és az István kórház)Kicsit aggódok, mert pont ez a két hely az, ahol két barátnőm szült majdnem velem egy időben, és nem volt túl pozitív tapasztalatuk...
Köszi előre is!
háziboszi
 
 


Szia Háziboszi!

Ne sokat gondolkodj, mert késő lesz és nem vállalnak el. A jó dokik ált.ban tele is vannak, úgy hogy nincs sok időd. Hamar válassz intézményt, találj egy jó szülésznőt és hozzá egy orvost aki elvállal. A Szt Imrében szültem én, nem bántam meg. Sok jó szülésznő és doki van ott, de nagyon tele vannak, tehát még időben lépned kell. Gondolom ez más kh.-ban is így van.
Szurkolok hogy hamar találj valakit, aki fogad és legfőképp Te magad készülj a sikeres spontán szülésre...
ui. az 50-50% esély emlegetése vicc, hát persze...vagy sikerül vagy nem. Ezzel a dokid nem mondott semmit, csak járt a szája...gyakorlatilag üres duma volt.

Üdv
Dana

Kép
danaaia
 
 


Tündi! Nagyon sok szeretettel gratulálok én is!!! Sok-sok boldogságot és kitartást a nagycsaládos léthez!!! Ármin szép kis méretekkel rendelkezik;)

Háziboszi!
AA-ról barbamami tud neked sok jót mesélni!!!
A másikat nem ismerem...
Amúgy nekem is Szt Imrés a dokim (uaz, mint borgmamának, de ő csak a terhesség előtt vállal új mamikat...)

Megymag, jaj remélem nem értettél félre...
én mindent kizárólag a nevezett dokiról írtam, azt is csak néhány benyomás alapján (meg persze add hozzá, hogy ismerősként voltunk ott). Nekem ő tűnt lazábbnak és vbac pártinak, nem a klinika maga, arról fogalmam sincs. Az általa mondottakból tűnt úgy, hogy ő személy szerint megpróbál szembe menni az árral, amikor lehet... Sőt írtam, hogy cifrákat mesélt a klinikáról is. Amúgy hallottam azt is, hogy az új prof (aki mellesleg a volt osztálytársam apukája, de ettől még nem tudok róla sokat, nem beszélünk) nagyon hajtja a dolgozókat, akik emiatt túlterheltek, nincs szabijuk stb, lehet, hogy ez visszahat a munkára is...vagyis pont ellentétes hatást ér el, nem tudom...
Mindenesetre ügyes vagy, hogy sikerült a "tökéletes" megoldást kidolgoznod:) Hátha valaki még okul belőle. Amúgy a császár műhelyen volt egy pécsi pár 2 császár után 3-at várva, eléggé nekikeseredve, na őnekik biztosan jól jönne egy dokinév, sajnos nem tudom a nevüket/e-mailjüket. Hahó, ha véletlen olvastok minket, jelentkezzetek...!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Hahó!

Háziboszi! A személyes szimpátia számít a leginkább, illetve a benső megérzésed, az, hogy te megnyugodtál-e a döntésben. Elég lesz beszélned a kiszemelt orvossal és látnod a kórházat, szülőszobát. Azonnal tudni fogod, hogy helyeden vagy-e hallgass a belsődre! Tudod, listen to your heart....lalalalala Senki nem fog sehol spontán szülést ígérni, de az fontos, hogy megkapod-e annek esélyét és amit belül érzel, az összhangban van-e azzal ami a szájukon is kijön.... :lol:

Minden dokiról lehet rosszat hallani sajnos..

Kislilla! érdekes, egy éve sincs, hogy az új prof van, előtte az előzőről mondták ugyan ezeket... :lol: Valószínűleg az intézményvezetőnek se könnyű megfelelni, produkálni és persze elvárják a jó statisztikákat ugyebár. Amúgy az új prof akit áttételesen ismersz a megyeiből jött, ő teremtette meg ott az alternatív szülés lehetőségét elviekben és materiális síkon is, Szóval például az hogy nekem ott a megyeiben sikerült és egy olyan nagy és tágas szülőszobám volt, alternatív lehetőségekkel azt részben neki is köszönhetem. Sosem beszéltem vele, de olyan jóságos arccal vonult mindig a klinika folyosóján.
A.A.-ról ellenben nem tudnám elképzelni hogy olyan hű de empatikusan hagy szülni - nem csak a stílusa miatt - ő olyan elég katonás, mindig megmondja a frankót, lazának laza, de olyan, "na, anyuka, nyomjon már egyet, ne szórakozzunk itt egymással" stílusban :-) Szóval nekem nem annak a jóságos típusnak tűnik, amire nekem szükségem van... Persze ennek is megvan az előnye. És ez csak az én privi véleményem, úgyhogy nyugodtan ellenkezz! :lol:

Többiektől bocsánat, hogy elmélázunk itt a helyi viszonyokon, de jó valakivel végre megbeszélni az itteni dolgokat is - mindig olyan kuka vagyok, ha a pesti kórházakat mondjátok.. Ott csak a János kórház gyerekágyán voltam, barátnőmnél látogatóban - hááát elég gáz volt, főleg a "különfürdő" pedig protekciós szobában volt, elvileg el kellett ájulni tőle, de hát itt a megyei kórházas sima négyágyas százszor különb és tisztább. A szobából nyíló tiszta fürdővel, macis függönyökkel, hatalmas pelenkázóval és fürdetővel minden szobában és mellette az összes felszereléssel, fürdetőszerrel. Még pelust is többet adtak mindenkinek, mint amennyi a meghirdetett volt, csak popótörlőt kellett vinni. Hiába, nagyon különbözőek a viszonyok az országban és ez rossz.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a gratulációt!
Ma jöttünk haza a korházból, pillanatnyilag eléggé magam alatt vagyok, a szülés elég rossz élményre sikeredett.
Bábakoktélt soha többé nem innék.
Szüléstörténetet majd később írok, ha rossz szülésélmények is érdekelnek.
Röviden: a császár oka a baba rossz szívhanghja, fél 1-kor teljesen elfolyt zöld magzatvíz miatt mentünk korházba.
Majd igyekszem visszaolvasni, most csak átlapozni volt időm.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!
Enikő!
Úgy sajnálom, h rossz élmény lett a szülés! Természetesen érdekel minket a sztorid, akár jó, akár rossz, hiszen a Te sztorid!
Remélem minden rendben lesz a kissráccal, jó baba lesz. Mostmár erre koncentrálj elsősorban. Lehet, h használni is fog neked, ha kiírod magadból a rosszakat!

Háziboszi!
Igen, én szültem Szillernél. Mostmár magánrendelése van, de közben dolgozik a klinikán is, tehát ott lehet nála szülni. Amikor én jártam hozzá terhesgondozásokra, akkor még a klinikán is lehetett nekik fogadni a mamikat, azóta az új igazgató kötelezte őket a magánpraxisra. Úgyhogy azt nem tudom, h az új helyzetben hogy megy a terhesgondozás. Ő pártolja a hüvelyi szülést, és nálam minden ok is volt (az első egy terhesbetegség miatt lett császár, ami nem jött elő másodszorra). Priviben elküldöm az asszisztense számát, ahol be kell hozzá jelentkezni. Lehet, h mostmár más az asszisztense, de a régi biztosan meg tudja mondani a számát! Tarifákról nem tudok semmit. Annyit tudok mondani, h nem pénzéhes doki, én nem adtam neki mindig, és ha adtam is max 5000-et, ha már vagy 3 alkalommal nem adtam semmit.

Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Elmondani nem tudom, mennyire jól esik, hogy írtatok, igazából elég egyedül vagyok ezzel a "Ha nem muszáj, ne műtsenek" dologgal, de most már kezd oldódni a dolog. És nyugi, nem vagyok ilyen csöpögős, csak most a helyzet hozza, be is fejezem :)
Dana! Neked ki a dokid? És mit tudsz róla mesélni nekem? Nem tudom az összes előzményt (bár látom, hogy van már négy poronty is, ez a nem semmi!), de melyik poronty született nála? Nem lehet egyszerű négy gyerkőccel!A szent Imrének utánanézegettem más topicokon, és nagyon vegyes vélemények vannak-mondhatnám: 50-50 % - dokikkal kapcsolatosan, pláne a főmuftival(prof Rákóczy).
Kislilla! köszi a tippet! Barbamami! Hol vagy???
Amennyit itt kisilabizáltam meggymagtól, AA elég katonás? az
olyan katonás, hogy "Azt csináld, amit mondok, rabszolga!" vagy nagyon egyenes, és nyersnek tűnik? Egyesek szerint én is az utóbbi kategóriába tartozok, lehet, hogy jól kijönnénk :)
Nem is akarom, hogy ígérjék a term. szülést, csak ne érezzem úgy, mintha meg akarnának erőszakolni, és tényleg akkor legyen császár, ha kell. Veszélyeztetni semmi esetre sem akarom a kiscsajt, és lehet, hogy önzőség, de nem szeretnék még egy műtétet a vele járó szarságokkal rövid és hosszú távon, ha van rá esély, hogy elkerüljem. olyan fura, mert mióta megérett bennem a dolog, hogy dokit váltok, lelkifurdalásom van, meg kicsit bizonytalan is vagyok, hogy mivel teszek a legjobbat. Jaj, de nehéz nekem ez. Lennék már túl rajta és itt lenne a kicsi lány! Már nagyon várom!
No, most kiöntöttem a lelkem :oops:
Sziasztok!
háziboszi
 
 


Most vettem észre, hogy míg én vacsiztam az el nem küldött üzenetem fölött, kaptam infót :)
Rétes! Köszi!holnap telefonálós nap lesz. Kíváncsi vagyok.
Jó éjt mindenkinek!
háziboszi
 
 


Enikő! Szerintem nem kell:), babázz csak, a lényeg úgyis az, hogy mindenki gondolt Rád és szívből gratuláltunk! Nagyon sajnálom, hogy ilyen lehangoltan jöttél haza a korházból! Remélem nem az okoz szomorúságot, hogy végül mégis császár lett!

És Lányok: a bábakoktél szerintem császár után hülyeség, felelőtlenség...ugyan abból az apropóbol írom, mert Enikő megemlítette, de ettől függetlenül is ezt gondolom, és sok szó esett róla.

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


Enikő!
Jó hogy itt vagy, nagyon sajnálom, ha rossz élményeid voltak. Nem is tudom, mit írjak most neked: tudom, könnyű azt mondani, hogy élvezd a babázást, a kétgyerekes létet a nehézségeivel együtt, meg hogy végülis megvagytok mind, ha rossz érzéseid vannak. De majdcsak elmúlik ez is. Mielőbbi felépülést kívánok neked, és gyere ide is, ha időd, erőd engedi!

Háziboszi!
Egyáltalán nem vagy egyedül, mi mind hasonló okokból vagyunk itt
:D
Ha vissza tudsz olvasni valamennyit, akkor kiderül, hogy a Szt. Imre, Szt. István és I-es Klinika voltak azok a helyek, ahol voltak, akiknek sikerült (ha jól emlékszem). Enikő a Bajcsyban szült. Elvileg az ő orvosát is úgy ajánlották, mint akinél lehet császár után simán szülni. Nekem pillanatnyilag az István kórház szimpatikusabb (de nem igazán tudnám megindokolni, ez csakilyen megérzésféle), viszont az előzményeim miatt a klinikán is gondolkodom (bár jobban örülnék, ha nem lenne rá szükség).

Megymag!
Engem egyáltalán nem zavar, hogy itt beszélgettek a helyi viszonyokról, sőt, úgy általánosságban is tanulságos. Pl. a terhesgondozás-szülés ezen problémája engem is foglalkoztat. Szóval folytassátok továbbra is, nyugodtan.

Bábakoktél: úgy emlékszem, G.Á. a császáros csoporton pont ezt a "mellékhatást" említette, ami Enikőnél előjött - vagyis hogy a baba is belekakilhat a vízbe :(

Borakata!
Hordozásról írok pü-t, nem akarom vele a többieket untatni.

(De ha érdekel többeket, csak szóljatok, és írok ide ) :D
Vendég
 


Hahó!

Jaj, megint lemaradtam...

Tündi, óriási gratula a nem picinyke fiúcskához, és remélem, tényleg mihamarább jössz!

Háziboszi, üdv itt (micsoda név! én is lehetnék... :roll: ), és tök jó, amiket írsz: én pont így éreztem, csak nem váltottam orvost - de azért így is jól abszolváltuk a második szülést. Pontosan ez a lényeg: hogy ne papíron dőljön el, esély nélkül a kérdés, hanem az életben, a helyzetnek és a körülményeknek megfelelően. Ha minden rendben, hadd menjen a maga útján. Ha meg nincs rendben, akkor legyen kéznél a segítség, amit hálásan meg fogok köszönni. A százalékok ilyen formán tényleg kicsit hantának tűnnek. Az én szigorú orvosom 70-30-at mondott (persze 30 volt a sima hüvelyi szülés esélye), és ez nekem hitelesnek tűnt, még ha nem is volt túl biztató. De elfogadtam, hogy ő biztonsági játékos. És utólag is azt gondolom: inkább tűnődjek évekig azon, hogy lehetett volna-e mégis sima, ha... mint hogy azon agyaljak ugyaneddig, hogy lehetett volna-e mégis egészséges, ha... Viszont a magam részéről igyekeztem mindent megtenni, hogy legyen esélyem, erőm egy sima szüléshez. És lett.

Enikő: Isten hozott, de jó, hogy már otthon vagytok!
Kérlek, ha lesz erőd és időd, írj majd többet is, nagyon-nagyon szeretném meghallgatni, amit átéltél: a szomorút és a szépet, a csalódás és az öröm részét is.

Megymag: írj csak bátran a lokál-élményekről, nagyonis tanulságos!!

Viki, úgy örülök, hogy megint itt vagy, komolyan. Most érzem csak, hogy mennyire hiányoztál. Dana dettó :D Nehogy megint eltűnjetek!! Meséljetek még a többgyerekes tapasztalataitokról, mert nagyon kell.

Tegnap este-éjjel nagyon zaklatott volt az én kisfiam, sírva felébredt egyszer, másodjára meg épp együtt ébredtek a kicsivel, és rettentően zokon vette, hogy a húgát is vittem magammal. Szabályosan nekiesett :( Alig tudtam lecsillapítani. Szomorú voltam nagyon. Tök nehéz, valahogy nem találom a kulcsot... És nem értem azt sem, hogy mitől fokozódott most ennyire az indulata az elmúlt napokban. Azon vagyok, hogy muszáj lenne a kicsit beköltöztetni lassan a kisszobába, nem várhatom, míg átalussza az éjszakát - de még nem látom, hogy fogom így elaltatni őket akkor este, hisz máskor alszanak el... Jaj, nem tudok okos lenni. :cry:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Enikő, gratulálok a szép nagy kisfiadhoz!
sajnálom, hogy ilyen rossz lett a szülésed :( :( :(
én tényleg nem tudtam erről a mellékhatásról! se a Stadelmann, sem az Ina May-könyv nem írja, Ági pedig nem mondta :(
ha tudom biztos nem ajánlom nektek :(
és még azt is hozzátenném, hogy a szent imrés Mona Lisa foglalkozáson is volt róla szó, dr BS is kommentálta, de semmi ilyet nem mondott!!!

remélem Milánnal és Ármin babával is minden rendben, és nem okoztam nekik semmit :shock:
Tündének is gratula a kisfiához!

Háziboszi, van még egy doki a klinikán (valamilyen Szabolcs ha jól rémlik), nem emlékszem a nevérepontosan, próbálj visszaolvasni hátha megtalálod!
meg Evicuska dokija is ilyen, perpill az ő neve sem jut eszembe sajnos.
szentimrés dokik nagyon leterheltek, de persze nem lehetetlen ott sem találni. bármelyik kórház mellett döntesz is, szerintem érdemes a szülésznőket megkérdezni erről, mert ők tudják, melyik doki a kamumester, és melyik az, amelyikkel valóban sikerülhet!
szent imre egyébként nem bababarát, legalábbis ha azt nézzük hogy a címet nem nyerte el. de rooming-inben lehetsz a babával, és akár tápszer nélkül is megúszhatod a kórházi napokat.
borgmama
 
 


Sziasztok!

Háziboszi!

Az én dokim dr Gutmann Orsi volt, de ő ha minden igaz már boldogan babázik, szóval most egy darabig nem praktizál. Ha a Szt Imre a döntésed érdemes hamar egy szülésznőt fogni, aztán tőle megkérdezni kit javasol ebben a témában. Nekem is végül a szülésznőm segített dokit keríteni.
Enikő sajnálom hogy a szülés rossz élmény lett. Én azért nem kötnék fogadásokat arra, hogy a magzatvízbe kakilás oka csak a bábakoktél. SA rossz szívhang is azt sejteti, nem biztos hogy maga a ricinus az ok, mert annyi mennyiség nem hiszem hogy átjut a babának, hogy ettől kvázi hasmenése lenne. A ricinus nem felszívódva hat hanem a bélben okoz heves bélmozgásokat...ezért van olyan hamar hatása. A vízbe kakilás oka az lehetett, hogy a heves anyai bélmozgások ingerlik a méhet és az is elkezd összehúzódni, innen fogva a baba az összehúzódásokra reagált a bekakilással, ami azt jelenti, ha spontán kezd a méh összehúzódni valószínűleg akkor is bekakilt volna. Nekem spontán indult a vajúdás, burokrepesztéskor kiderült hogy zöld a víz. Ettől én jól bepánikoltam...de szerencsére a szülésznő és Orsi is nyugtatott, hogy ez nem gond, nem most kakilt be (mondjuk olyan nagyon már innentől nem tudtam megnyugodni mert én is sokáig azon kattogtam mi a baj, miért kakilt be)
Zsigmond fiam is bezöldítette a vizet, neki is rossz volt a szívhangja még vajúdás nélkül is...császárral jött világra, amiért hálás vagyok, hogy kiderült és így egészségesen jött világra...neki nyakán volt a zsinór 3x...és ha "rossz helyen" volt a feje, beszorult a zsinór és olyankor volt hogy másodpercekig nem volt szívhang nst vizsgálaton...ki tudja mi volt olyankor mikor nem hallgattuk a szívét......a kakis víz akkor gáz, ha akkor van jelen, ha a baba lélegezni kezd és a tüdőbe jut. Amíg a köldökzsinór jól működik, a baba nem kényszerül arra hogy levegőt próbáljon venni szájon át. Enikőnél a rossz szívhang arra utal, volt ott más ok, ami miatt bekakilhatott a vízbe és emiatt indokolt volt a császár biztosan...hisz valami komoly oka volt a szívhang romlásának (elszorult a zsinór vagy ilyesmi)
Remélem nem bántalak meg Enikő hogy ezt "itt hangosan" végiggondoltam. Nem akarom védeni a bábakoktélt..én speciel az alkohol-tartalma miatt nem mertem volna meginni...

Borgmama a szentimre bababarátságának nem létét nem tudom megerősíteni... az anyán múlik, mi történik a babájával, Minden intézményben van "gyagyás" gyerekorvos meg csecsemős...őket tudni kell lerázni...egyébként nekem semmi bajom nem volt, nem kapott a fiam tápszert, nem adtam neki vizet se, pedig mindig odakészítették...a babám velem volt éjjel-nappal...volt egy gyerekorvos aki hát érdekeseket mondott de nem tudott kétségbe ejteni, meg volt egy csecsemős pár hülye beszólással...ő se érdekelt. Boldog voltam ott 4 napig meg szerintem Simon is. Ha az ember tud felnőttként viselkedni és kiállni magáért úgy is fogják kezelni...ha nem tud nem fogják felnőttként kezelni. Én ha tehetném újra ott szülnék és ott tölteném a gyermekágyat.
Puszi
Dana

Kép
danaaia
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: