Új privát üzeneted érkezett!

Szia :lol: :lol: :lol: :lol:

Jól vagyok köszike, remélem te is :wink: :wink: Én pénteken megyek uh-ra és dokihoz. 16 hetesen pedig magzatvizvételre, de még nem tudom hová (nem döntöttem el) :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!

Örülök a jó híreknek!

Linácska, nagyon örülök, hogy ezt a mióma ügyet elnézték nálad!!! Ez a legjobb hír! Viszont hogy lehet ezt ennyire elnézni?? :shock:

Tegnap én is böngésztem az integrált-kombinált tesztekről szóló infókat. Azt olvastam ki a sorok közül, hogy talán az integrált a legmegbízhatóbb abból a szempontból, hogy ott a legkevesebb a hiba lehetősége. 95 %-os biztonságú állítólag. Én is erre megyek.

De tegnap óta azon agyalok, hogy jókor megyek-e. SEGÍTSÉG!! A 12. heti integrált teszt vizsgálat, az a betöltött 11. hét és pár napot jelenti, nem?? Gond lehet, ha én 12 hét 5 napra kaptam időpontot? De mivel a múltkori ultrahanghoz képest is lehet pár napos eltérés, mi van, ha ott azt állapítják meg, hogy már 13 + néhány napos vagyok??? Most paramami kérdést tettem fel? Szóval Ti mit tennétek? Menjek egy héttel előbb? Ti 11 hét + pár napban mentek vizsgálatra??? :?: :?: :?: Légyszi, várom a válaszaitokat!

Csütörtökön megyek védőnőhöz én is, ez olyan kiábrándító, hogy ilyen ronda kis könyvet kapunk, minisztériumi dicshimnusszal.... miért nem tudnak valami kedvesebbet,színesebbet gyártani a mamáknak...?? Bezzeg ha választási plakátról van szó, akkor az abszolútli színesre sikeredik.... :(

Ez a fiú-lány téma engem is érdekel, én is úgy tudom, hogy az esetek döntő többségében a 16-18. hét körül már meg tudják állapítani, hogy van-e plusz a bébinél vagy nincs... :wink: Úgyhogy már csak 6-8 hetet kell kibírnunk...

A kilókkal tényleg ne foglalkozzunk most annyira... majd ráérünk a fogyókúrát elkezdeni úgy 1 év múlva.... lényeg, hogy egészségesek legyenek a bébik. Persze a túlzott evés sem jó, mindent csak mértékletesen szabadna. Ezt néha nehéz tartani, mert mostanában olyan 2-3 óránként korog a gyomrom, amit azelőtt sosem érzékeltem...

Szép, rosszullétmentes napot kívánok! És várom a válaszokat, nagyon!!!

Kép
judi79
 
 


Na jó reggelt!Nagyjábol végig olvastam mindent :lol:

Rabbel,a körzeti dokinak is kell fizetni??Vagy félre értettem és csak a nődokinak??
Amúgy,meg mondom őszintén.Nem igazán értem a dokidat.
Nekem ez a 6. terhességem.Volt 2 spontán vetélésem és volt márciusban a lepényleválás.Én most új orvoshoz mentem(majd el mesélem a sztorit)
Most úgy döntöttem,mivel a maszek,ráadásul rokon haverjában csalódtam,hát a körzeti sem lehet rosszabb felelőtlenebb...
Oda mentem,el meséltem az előzményeket,és kapásból úgy kezdte,hogy akkor ki ír táp pénzre.
És pihenjek ne jöjjek menjek sokat,ne erőltessem magam,..stb.
A fiammal elől mélyen tapadt volt a lepény(úgy látszik ez nálam a lent tapadt,valami örökletes dolog) és 2hetente kellett mennem ellenőrzésre uh-ra,ha szabin volt a doki,akkor a magánjába hívott és nem kért pénzt...
Szóval nem igazán értem??Nem probléma mentesen indult a terhességed,és mégis ennyire lazán veszi a doki?? :roll:

Csilla!
Juj gratulálok.Hááát,izgi lenne Milu mellé még két pasi :lol: :lol:
Na hát,nagyon kíváncsi vagyok,mit mondanak majd a kövi uh-n?

Timi,Bikmakk...
Én nem tudom melyik a megbízhatóbb teszt?Azt tudom,hogy a kombinált 95%eredményt ad,a z integrált 90-95 közöttit.De én is az Istenhegyi honlapján olvastam.
Viszont a kombináltat a 13hét körül csinálják.AZ egy alkalom,egy genetikai uh van,amit hozzáértő orvos csinál,és egy vérvizsgálat.Az eredmény kb 1-2 óra közt készül el még aznap.
A integráltnál,tényleg nincs uh(de lehet kérni)viszont az 2 vérvételből áll és több időt kell várni az eredményre.Viszont ott van,mindkettőnél ugyan annyi az álpozitív lehetősége,és a négyes teszt az aminél nagyobb az esély a hamis eredményre.
Viszont aki kombináltat szeretne,tényleg érdemes az orvostól rá kérdezni az ingyenes lehetőségre.
AZért most volt karácsony szilveszter,és gondolom nem mi vagyunk az egyedüliek,akik kiköltekeztek.
Szerintem ha lehet ingyen,akkor ki kell használni a lehetőséget!!

Piroska!
Igen közben meg néztem én is a neten.Viszont valamiért úgy rémlik,hogy talán a rubeola rosszabb.
Amúgy varicella a bárányhimlő.
Egy netes ismerős kisfia pont most kapta el.Még jó,hogy a Szabi itthon van,és nem bölcsis.Nem igazán lenne kedvem most kencézni meg hintőporozni meg figyelni,hogy ne vakarozzon.Bár 1x át kell esnie rajta neki is.

mimi12
 
 

 
 

judi79: szerintem nem gond. én 11. héten megyek az első vizsgálatokra.

bikmakk: csinálnak ultrahangot, csak az istenhegyibe már az ultrahang vizsgálattal együtt kell menni (azért kerül "csak" ennyibe a vizsgálat, különben egy tizessel több)

Az első vizsgálat ajánlottan a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor) végezendő, amely alkalmával vérvétel és ultrahangos vizsgálat történik. A második vizsgálat újabb vérvétellel jár, ajánlottan 15. vagy a 16. héten, de a terhesség 22. hetéig elvégezhető. Az Integrált-teszt a két vizsgálat részeredményeinek összevetésével határozza meg a rendellenességek előfordulásának kockázatát.

http://www.downszures.hu/integralt_index.php

Timi
titimee
 
 


Judi!
Én a betöltött 13. héten voltam a kombinált teszten.De most néztem,hogy a 12-14hét közt kell menni.
Szóval én a 12.heti tarkóredő mérés után mentem.
Azt hol olvastátok,hogy a kombináltnak nagyobb az álpozitív lehetősége??
Mert az Istenhegyi honlapján pont nem ez szerepel.Nem lehet,hogy keveritek a négyes tesztel?Vagy máshol mást írnak?

Kilók.Én a Szabival sokat híztam.És ráadásul én szoptatás alatt sem fogyok :cry: :cry:
Szóval,a kilók nem igazán mentek le rólam.A Szabi 1évvel ezelőttig szopizott 2éves koráig,akkor 10hetes terhes voltam,és emiatt nem is fogyóztam.Majd a nyáron le fogytam pár kilót,de nem eleget.Na mindegy,nem is igazán érdekel a súlyom.Sosem voltam tartósan vékony,lehet már nem is leszek..

mimi12
 
 


mimi: ezeket énis olvastam az istenhegyi honlapján, de a magzati diagnosztikai központ honlapján meg nem ez szerepel. (most légy okos)

A Kombinált-teszt három jelző vizsgálatával, átlagosan 85%-os hatékonysággal szűri ki a Down-kórral sújtott rendellenességet, gyorsan - 2 nap alatt előállítható eredménnyel.
Az Integrált-teszt az elérhető legpontosabb szűrővizsgálat, a várandósság első és második trimeszterében vizsgálható, összesen hat jelző értékelésével ad eredményt, átlagosan 94%-os hatékonysággal szűri ki a rendellenességgel sújtott terhességeket. Az Integrált-teszt eredménye a második vérvételt követő két napon belül kerül kidolgozásra.

Timi
titimee
 
 


[quote="titimee"]
írta:
titimee
Az első vizsgálat ajánlottan a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor)

húú tényleg.Lehet én is a be nem töltött 13. hét előtt voltam??A fene emlékszik pontosan.
Viszont,én személyesen mentem oda bejelentkezni,csináltak ingyen egy uh-t,és az alapján hívtak vissza.
Viszont mi Érden lakunk,és nem elérhetetlen távolságban van az Istenhegyi klinika innen.

mimi12
 
 


Nekem is van csúnya fehér kiskönyvem. Állítólag drága a babás, na mindegy...

Nálunk a kórházban a 12. heti Uh után még aznap rögtön veszik is a vért a Down szűréshez. Hogy milyen tesztet csinálnak, azt nem tudom, de már Lilinél is volt, és ingyen volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


mimi: valaki a fórumon (bocs, nem emlékszem arra hogy ki volt) azt hiszem azt írta hogy az ingyenes kombinált tesztnek az a feltétele hogy abban a kórházban is szülj.
Én ezt eddig nem olvastam, sajna időm sem volt utánanézni, hogy tényleg így van-e.
a sejtbank hirdette meg ezt az akciót.
a honlapjukon talán több info is van a kórházakról. (az biztos, hogy a jános kórházban még nincs ilyenre lehetőség.)

http://www.sejtbank.com/hirek/ingyenes_ ... szures.php

Timi
titimee
 
 


[quote="titimee"]m írta:titimeeimi: valaki a fórumon (bocs, nem emlékszem arra hogy ki volt) azt hiszem azt írta hogy az ingyenes kombinált tesztnek az a feltétele hogy abban a kórházban is szülj.
Én ezt eddig nem olvastam, sajna időm sem volt utánanézni, hogy tényleg így van-e.
a sejtbank hirdette meg ezt az akciót.
a honlapjukon talán több info is van a kórházakról. (az biztos, hogy a jános kórházban még nincs ilyenre lehetőség.)

http://www.sejtbank.com/hirek/ingyenes_ ... szures.php


:lol: :lol: Én írtam :lol: :lol:
És utána is érdeklődtem,fel hívtam őket.Azt mondták,tényleg feltétele,hogy a nődokink olyan kórházban dolgozzon,akivel szerződésben áll a sejtbank,és kell a tartkóredő eredmény,mert uh nincs ebben az ingyenes lehetőségben.

mimi12
 
 


:lol: Bocsi :lol:

Timi
titimee
 
 


Sziasztok!
Szeretnek csatlakozni hozzatok. Augusztus 15-re varjuk a masodik babankat. :)
Ma voltam uh-n es mar latszott a kis dobogo szivecskeje a 1,5 cm-es babucinknak. Remelem sok haszno otletet es tippet tudunk majd egymassal megosztani.
Ami az ingyenes szurest illeti, mivel en a Szent Imreben fogok szulni, nekem adott a dokim beutalo lapot erre az ingyenes szuresre. Az uh-t persze extra kell megcsinaltatni, gyakorlatilag ahol akarja az ember, de a kombinalt teszt vervetel resze tenyleg ingyenes. :) Ilyen sem volt meg, amikor Timi szuletett.

baratodildi
 
 


na megjöttem, de sajna nem jó hirrel: megint elhalt. ez már a 4. angyalkánk volt akkor. én is láthattam, hogy a petezsákban alig láttam valamit. még mindig csak 6 mm és nincs szivhang. 3 hete volt 3mm és akkor láttuk a lüktetést. na ennyit a védelmi rosszullétröl. még most is volt hányingerem, tegnap meg hánytam is….. mindezt a semmiért!!!!!!!
na holnap megyek a dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond. ja és hogy a rosszhír közléséért is elkéri e a 8000 ft-t.
és ki csinálja meg az elvételt ha ö szabin van ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

rabbe1
 
 


Szia Ildi(?)!
Üdv itt!

Elvileg én is a Tétényiben szülnék.De majd elválik,hogy maradok e a dokinál.
Én Érden lakom,és a körzetis doki Szent Imrés.Nekem 1 szóval sem említette,hogy van erre lehetőség.Viszont mivel már tudom,majd oda csapok az asztalra :lol:
Most voltam először ennél a dokinál.Valójában nem tudom milyen doki.Neten olvastam róla.Írtak jót és rosszat is,mint mindenki másról.

mimi12
 
 


[quote="rabbe1"]n írta:rabbe1a megjöttem, de sajna nem jó hirrel: megint elhalt. ez már a 4. angyalkánk volt akkor. én is láthattam, hogy a petezsákban alig láttam valamit. még mindig csak 6 mm és nincs szivhang. 3 hete volt 3mm és akkor láttuk a lüktetést. na ennyit a védelmi rosszullétröl. még most is volt hányingerem, tegnap meg hánytam is….. mindezt a semmiért!!!!!!!
na holnap megyek a dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond. ja és hogy a rosszhír közléséért is elkéri e a 8000 ft-t.
és ki csinálja meg az elvételt ha ö szabin van ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Rabbel!Szörnyen sajnálom :cry: :cry:
Figyi!!Nem olvastam vissza.Voltál valami kivizsgáláson,hormon pajzsmirigy inzulin,..stb.?

mimi12
 
 


igen csin áltak már immunt, méhtükrözést , hormont, ...
minden ok. nem tudják mitöl van, bár most ennek az uj dokimnak( devemberben pártoltam hozzá) van még ötlete milyen vizsgálatot kellene elvégezni.... holnap megyek hozzá akkor már okosabb leszek. de csak este fél kilencre.

rabbe1
 
 


És endokrinológiára elküldtek??Gyanítom nem.
Endokrinológián néznek pajzsmirigy működést és inzulin szintet(ami nem egyenlő a cukorral!!)
Ezek mind mind kora vetélést , meddőséget okozhatnak.
Sajnos ezeket alapban nem nézik.Még sok esetben meddőségi klínikán sem csinálnak erre vonatkozólag vizsgálatot.Legalább is az Államiakban nem a maszek klínikákon lehet nézik

mimi12
 
 


Én is kaptam szórólapot a szűrésekről. Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy a Quartett- az Integrált- és a Kombinált-teszt is megcsináltatható. Ez az a Magzati Diagnosztika Központ, amiről már írtatok, és a kismama döntheti el, melyik tesztet szeretné.
Azt írja: korai eredményt ad a kombinált teszt, de megbízhatóbb az integrált. Londonban csinálják a szűrést, két napon belül küldik az eredményt.

A fiú-lány témához: az első gyereknél tényleg mindegy :), a másodiknál már drukkol az ember, hogy ugyanolyan vagy ellenkező nemű legyen. Én bevallottan kislányra gyúrok, próbálom a puncinövesztés irányába befolyásolni a bébit :lol: :lol: :lol: Hátha már most engedelmes és jól nevelt gyermek :wink:
Érdekes, hogy mindenkit mennyire felvillanyoz a lehetőség, hogy ikreim lesznek. Az összes barátom, rokonom már most odavan értük. Mondjuk, ha másé lenne, én is jópofa dolognak tartanám... de az én fiam egymagában kitesz egy ikerpárt, annyi energiája van. Mellé két másik????? :shock:

Rabbe :cry: :cry: :cry: :cry: nagyon sajnálom!
Vendég
 


Csilla!
Nem ismered az én fiamat :lol: :lol:
Én néha már ki vagyok,mert nem bír a senekén ülni.Ok most hogy rosszabb az idő,néha néz mesét.De amúgy ki a kertbe be a lakásba,kutyát macskát kergeti az udvaron,szét dobálja az udvar közepén a sittet(ami a felújításból még ott maradt).Lassan tuti fára is fog mászni.
Most vittem el aludni,már 3x kimászott a kiságyából,és doszt ordibál,hogy ana deje,takajó.Vagyis takarjam be 3 percenként :lol:
Ja és verekszik a többi gyerekkel,de csak a korabeliekkel.A nagyokkal jól kijön.Viszont lövésem sincs,mit fog kezdeni az én hiperaktív fiacskám egy kistesóval??Hát csak bízom benne,hogy nagyon nem fogja megszerelni :lol: :lol:
Ikrek.Én tuti betojnék a rám váró felelősségtől.Szóval tényleg tök jó meg irigylésre méltó,..stb.De idegileg strapás az tuti.De nyugi!!nekem van 13éves múlt lányom.Hát nehogy valaki azt higgye hogy nyugisabb vele az éelt,mint egy kisgyerekkel.
Ő meg tipikus kamasz,a maga bolondériáival.Reggel 1 óra cicomázás,nem mindegy mit vesz fel,és ha haza jön,balhézik,hogy kell neki a gép.ÁÁÁ

mimi12
 
 


mimi: köszi, ott még nem jártam, de már a problémás idöszak elején beszéltünk erröl a dokival, hogyha nem jönne össze akkor még milyen vizsgálatokat kell csinálni. ezt is megjegyztem és kijárom, hogy végre nekünk is sikerüljön. az abaj, hogy nem is miattam vagyok szomorú( mármint a babáért) hanem a fiam már annyira várja kistesót. és ezt nem tudom neki most sem megadni! sajnos tud róla mert elég sokszor kellett kórházba szaladnom, na meg otthon voltam feküdtem, vigyázni kell a pocimra stb -igy hamar levágta a babadolgot. annyira várja már szegény. dehát most is mondtuk neki, hogy nem biztos hogy velünk marad, ne élje bele magát még. hát majd a holnapi vizsgálat után elmeséljük neki. de sírni fog ezt már tudom....

rabbe1
 
 


Rabbe
Annyira sajnálom!!!! :cry: Kívánom, hogy minél előbb sikerüljön!

Csilla
Hát én egy percig nem éreztem azt, hogy dejó neked :wink: Sosem értettem azokat a nőket, akik ikrekre vágynak :shock: Nyilván nem gondolják végig mivel jár, akár egy gyerek is! Most nem azt mondom, hogy terhes, bár lássuk be, néha az, de én imádok babázni! Ennek ellenére, sose szeretnék ikreket! Persze ha úgy alakul, akkor az ember kihozza magából a maximumot, de irigylésre méltónak semmiképp nem mondom, inkább kihívás az élet részéről. Pláne, ha már van valakinek 1-2-3 gyereke.
Remélem senki nem gondol bele többet, mint amit írtam!!!!
Ha mégis több lenne, mint egy, akkor majd szép lassan feldolgozod és még örülni is fogsz tudni :wink:

Fiú-lány kérdés:
Én egyértelműen lányra szavazok! Fiam már van :wink: :lol:
És igen, a 18. heti uh-n már van remény :wink: De azért ott inkább csak a fiú lehet gyanús. Nekem legalábbis egyértelműen látszott Ivánkukac, doki mégis azt mondta, hogy ő azért nem mondja egyértelműen, mert ilyenkor még nagyon kicsi a külömbség :roll: Meg vannak olyan szágyenlős babák, akik nem mutogatnak :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Rabbe,
nagyon sajnálom. De 4 angyalkának tuti van valami oka. Egy még oké, azt is nehéz megemészteni, de valahogy elfogadja az ember. Tavaly én is magam jártam a dokik nyakára, hogy nézzük meg mi lehet a gond, és ki is derült, hogy a pajzsmirigyem sem működött jól, gyakorlatilag a babának nem is jutott hormon, pedig nagyon fontos az első pár hétben, és ugye a csökkent glükóz torlerancia is megvolt. Az mondjuk szerintem nem az első hetekben jelentene gondot. Menj utána a dolgoknak mindenképpen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


:cry: :( RABBE! Nagyon sajnálom, ami történt. De tényleg vizsgáltasd ki magadat komolyabban. Oka lehet a történéseknek, és az ok biztosan kezelhető! Remélem, hogy legközelebb tényleg sikerül, ne add fel!!!

Köszi a hozzászólásokat az integrált teszttel kapcsolatban. Szóval, ha azt mondjátok, nem gond, hogy 12+5 naposan megyek, akkor megyek úgy. Remélem tényleg nem lesz más eredmény...

Szia Ildi, üdv itt a fórumon, gratula a dobogó szívecskéhez!

Kép
judi79
 
 


Sziasztok!

Judy,
csak hogy ne parázz én a betöltött 12. hét vagyis 12. hét 1. napján megyek UH-ra és az első szűrésre, ami ingyenes csak a másik kettőért kell fizetnem ha megcsináltatom.

Rabbe,
állatira sajnálom ami veletek történik! Bízom benne hogy sikerűl minnél hamarabb túltenned magad rajta és még találkozunk valamelyik 2009-es topikban!!
Tudom hogy nem vígasztal de még mindíg jobb hogy most ment el mint később.
Csak azért írom ezt mert tegnap a férjem fodrásza mesélte hogy egy ismerőse 8 hónapos terhes volt mikor a babájának a köldökzsinora a nyaka köré tekeredett és megfolytotta a picit, szegény csajszinak halva kellett megszülnie a babát!!!
Nem lehet igaz hogy soha nem lehetünk biztonságban :twisted:

Fiú vagy lány???
Mi, a férjem és én is lányt szeretnénk, de ha az első fiú lesz a második lány annak is nagyon örülnénk :lol:

Kép
Vendég
 


[quote="v.piroska"]
írta:
v.piroskaTudom hogy nem vígasztal de még mindíg jobb hogy most ment el mint később.

Ez így igaz!!
Viszont ezt csak hihetetlen nagy optimizmussal lehet túl élni.No meg,ilyenkor sokat számít az,ha van már gyermekünk.
No meg nem vagyunk egyformák.Én itt a fórumon is olvastam olyat,aki bele süllyedt a gyászba.Pedig előre kell nézni és nem a múltba,ez a legfontosabb!!

Fiu lány.Nekem van nagylányom kisfiam,a páromnak van egy 16éves fia és a kisfiunk.Ez elvesztett baba lány lett volna.
Titkon kicsit a lányhoz jobban húzodok,hazugság lenne azt mondani,hogy tök mindegy.Szóval persze,hogy mindegy de mindenkinek van egy titkos vágya :wink:
Nekünk egy kislány.De ha fiú lesz akkor neki pont úgy örülünk,ráadásul új rucikat sem kéne venni :lol:

mimi12
 
 


El is felejtettem.
Holnap megyek én is vérvételre persze előtte megeszek 1db üres zsemlét meg 2dl tejet megiszok mellé és rá 1 órára leszivnak jó pár csővel.
Aztán délután pontosan 16:40-re megyek a dokihoz, és nagyon remélem hogy nézünk majd egy szívhangot is mert idáig én még nem hallottam verni a mi Kisbubink szivecskéjét! Na meg azt sem tudom hogy mekkora lehet, csak kb.
Képzeljétek voltunk dec. 30-án Bp.-en a Bodies kiállításon és láttam igazi embriókat és csak ahhoz tudom viszonyítani hogy a miénk most mekkora lehet.

Kép
Vendég
 


Mimi :lol: Milu ugyanez, csak fiatalabb kiadásban. Reggel elkezd dolgozni, és estig meg sem áll. Volt már olyan, hogy kerestem rajta a kikapcsoló gombot :oops:

Renáta, ha kettő lesz, hát nem fogom visszaküldeni az egyiket :D Utánaolvastam az ikres témának, állítólag a terhességek nagyobbik része (!) ikerrel indul, aztán a 12. hét előtt felszívódik az egyik. Régebben is ez volt, de ma már olyan jó gépek vannak, hogy korábban be lehet kukkantani a kis fészkükbe.
Különben rémlik, mintha valaki szintén ikres lenne itt a topicban.... hmmm.... elfelejtettem :oops: :oops: :oops: :roll: :evil:
Te Margitos leszel?
Vendég
 


rabbe,
nagyon-nagyon sajnálom! Nagyon nehéz lehet ez most, de bízzunk abban, hogy ki tudják deríteni az okát, és hamarosan jön a következő, akit majd meg is szülsz mindenki örömére! A nagyfiad egyébként a férjeddel közös gyermek?

timi,
persze hogy van a 12. héten UH, akármilyen Down szűrést is csináltat az ember, csak az integráltnál nem az Istenhegyin csinálják, hanem hozni kell. Legalábbis a honlap szerint, amit Te is belinkeltél. Én most csak abból szereztem az infókat. :) Márpedig pont az UH-ot szeretnénk velük csináltatni.
Az AFP meg úgyis kötelező Magyarországon tudtommal, tehát ez sem különbség a 2 féle szűrés között valójában (max nem az Istenhegyin veszik le hozzá a vért). Marad az ösztriol és az Inhibin-A, mint különbség.
Viszont - megint csak a honlap alapján - ha a kombinált teszt határértékeket mutat, akkor van lehetőség a többit utána mégis megcsináltatni (--> szekvenciális teszt).
Szóval, ezért gondolom, hogy én a kombináltat választom, de a fő ok, mondom, az UH.
De még azért meghallgatom majd az orvosom véleményét is... :)

Kép
bikmakk
 
 


Csilla!
Milu is egyre jobb lesz :lol: :lol: (illetve rosszcsontabb)
A Szabi másfél éve még istenes volt,bár akkor is pörgött.No de most.Kész égedelem.
De tudod,inkább legyen rossz eleven,mint undok béka,vagy beteg.

Bikmakk!
Légyszi,írd oda te is az aláíráshoz a neved,olyan rossz,hogy nem tudlak a neveden szólítani,no meg,ha le is írod,3 perc után el felejtem,ha nem látom :lol:
SZóval ezek a tesztek.
Most már én is végig nyálaztam a tudnivalókat a neten.És tényleg nem értem most már??Lehet nem ugyan az a kombinált teszt a különböző genetika klínikákon?
Meg mondom őszintén,nekem hottentotta mi a PAP-A meg társai,vagyis mit jelentenek??De mintha az Istenhegyin több adatot néznének...

mimi12
 
 


Csak gyorsan, mert apának kell szervezeti ábrákat keresnem:
Szóval az orvosom sem talált kivetnivalót az UH-n. Mondta, hogy milyen "egzotikus" dolgokat tudtak Veszprémben leírni...
Pötty tegnap óta nőtt 3 mm-t, már 2,1 cm, és jár keze-lába, mindene. Nagyon édi volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Rabbe:nagyon-n agyon sajnálom,remélem az új doki ki fiogja deriteni az okát, és hamarosan te si boldogan várhatod a abaát.

Linácska:de jó neked,már láttad a picidet, nekem még mindig több mint 1 hetet kell várnom rá.

Már nagyon izgulok, remélem minden rendben lesz.
Dokihoz csak 20án megyek.

Holnaptól apa dolgozik olxan fura lesz egyedül 2 hetet volt itthon, már Márk is nagyon megszokta. Az altatásnál apjának is ott kell lennie.
Vendég
 


Sziasztok!

Túléltem a vérvételt és délután mikor megyek a dokihoz már tudni is fogja az eredményeket :lol:
Már csak a magas vérnyomással kell magküzdenem :twisted:
Ja, és reménykedem hogy a cisztám nem nőtt az előző UH óta amikor is 4cm-es volt :evil:
És el ne kiabáljam magam már nem szokott reggelente hányingerem lenni 8)

Linácska,
gratulálok a 2,1 cm-es Pöttyedhez! Milyen UH-val állapította meg a doki a méretét?

Kép
Vendég
 


Sziasztok, csak gyors bekukk melóból.
Rabbe szívből sajnálom :cry:
Linácska szuper jó hírek, gratula.
Én hétfőn bejelentettem a melóba, h bebabásodtam, jól fogadták és visszavárnak :wink: , vagyis most ezt mondták. Mondták, h számítottak már rá (bizos a korom miatt :oops: )
Lányok nagyon aggódom, túl jól vagyok, tünetem szinte már semmi, és csak jövő héten megyek kedden dokihoz.
Tudom, h durva, h ezen aggódok már :roll: Akkor lesz a 12. hetes tesztem. Igaz már nem tudom, h ez most kombinált, vagy integrált de 2x-i vérvételem lesz majd+UH.
Ma megyek ÉKG-ra is.
Puszancs minden kismaminak, és pocaklakójának.
Este megpróbálok majd még jönni :!:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Piroska!
Ezeket a méreteket ,sima hasi uh-val is meg lehet nézni.Bár a rosseb tudja miért??Az orvosok valami oknál fogva,ragaszkodnak a hüv.uh-hoz x hetes korig.
Vérnyomásodra tényleg jó lenne valami megoldás.Nehogy a későbbiekben gondot okozzon.

Sissi!Nekünk is itthon volt apa.Most meg szenvedek,mert a Szabinak apahiánya van,és valami iszonyat hisztis tud lenni napközben.
Most is óbégat.Lehet megyek sétálok is vele egy kört az utcában :lol:

Linácska.Én még mindig ki vagyok,hogy milyen diagnózist mondtak neked Veszprémben.Azért nevetséges,jól rá hozzák a frászt az emberre,egy figyelmetlenség miatt :(

mimi12
 
 


Irdab!
Mikor a lányommal terhes voltam,szinte észre sem vettem,hogy terhes vagyok,mármint a tünetek alapján.
Ok néha volt hányingerem.De ez annyi volt,hogy néha a kv-tol öklendeztem,azt valahogy nem csípte a szervezetem,és 3-4x volt,hogy este rám jött a rosszullét de nem tartott sokáig és sosem hánytam.
A Fannival tényleg álom terhességem volt,tök jól voltam,6hós terhesen még kutyaoktatóra jártam,.meg kirándulni a hegyre,szóval aktív voltam.Na jó,ez 13éve volt :lol:
A Szabival már jobban megsenyvedtem,meg most is carabbul vagyok.Szerintem ez teljesen terhessége válogatja,úgyhogy ne aggodj.
Ja és az uhk ra.Mikor a Fannit vártam,össz vissz 3-4 uh-t csináltak.AKkor még nem volt módi,hogy a 12. hétig csináljanak 2-3 uh-t.Max csináltak a terhesség megállapítására,(de nem mindig),és utána a 12. héten majd a 18 és 33. héten ha jól rémlik.Ennyi..

mimi12
 
 


Rabbe
Tiszta szívből sajnálom a történteket és nagyon sok erőt kívánok a folytatáshoz Nektek!

Linácska
Gratulálok a jó hírekhez, szép nagy babád van :lol:

Piroska
Sajnos a magas vérnyomás az nálam is gondot okoz.... :cry:
Pedig eddig meg olyan alacsony volt ,hogy néha 2x is megmérték egymás után ,nem akartak hinni a szemüknek....
Amióta Baby van azóta magas lett....
Drukkolok ,hogy a fránya ciszta ne legyen nagyobb!!!
A hányinger elmúlása miatt meg nagyon irigy vagyok most.....Engem még mindig gyötör,de rendesen :roll:

Én amúgy holnap megyek dokihoz,de már nagyon várom!!!
Remélem minden rendben van a Picinkkel??!!!
Agyon izgulom magam emiatt :oops: :roll:
Hányinger amint írtam....nagyon jól érzi magát nálam ,mert nem akar elhagyni :x

Puszi Mindenkinek!
Moncsi

Kép
noki&potyi
 
 


Mimi12,
csak azért kérdeztem az UH-t mert az én dokimnak csak hasi van és ha azzal is lehet látni a pontos méretét akkor jó :lol:

Noki,
én mindíg kapok hírlevelet és erre a hétre írták hogy 40-50%-kal lesz magasabb a vérnyomása egy kismamának.
A baj csak az hogy nekem már a terhesség előtt is magas volt.

Egy biztos pizzát soha többet nem eszem a terhesség alatt mert annyira nem ízlett a Kisbubinknak hogy teljesen rosszul lettem tőle :?
Válogatós ám, mindíg megérzem ha valami most nem ízlett neki 8)

Mindenkinek nagy drukk a rosszulléthez a hányingerhez az UH-khoz!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit megkésve, de szeretnék csatlakozni az augusztusi babás mamákhoz :D
28 éves vagyok, az első kisbabám várom augusztus végére (remélem nem 20-án fogok szülni a tüzijáték alatt :) ), már a hetedik héten tartunk, eddig az orvos szerint minden rendben.
Bea
dbea
 
 


Rabbe - szívől sajnálom, írtam privit :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.11 13:34-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Üdv az újaknak !
1231329934.8792.doc


Ja, és a táblát én csinálom ám, csak linket szoktam beszúrni, de ha gondoljátok én kirakom ide is, hogy könnyebben lehessen rátalálni, visszakeresni.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Hú és valaki kérdezte, hogy milyen adatok kellenek a táblába, mert akkor ő küldené, ne haragudj, de elfelejtettem, hogy ki, de a táblába láthatod, hogy miket kell és akkor küldjed nekem vagy akár ide is írhatod és akkor beraknálak. Illetve ha valakinek eszébe jut még valami, hogy miket írkálhatnánk be, akkor tényleg szóljatok és írjuk be, mert én nem vagyok egy túl kreatív. :(

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Anettoo! Köszi az infót, én is a Mátyásföldire megyek, de január 21-én, akkor 12+5 napos leszek, meséltem ezt a lányoknak is. Mostanra én megnyugodtam, mert sokan azt írják, hogy a 13. héten menni sem gond. Nekem az utolsó piri időpontja okt. 18., csakhogy nálam nem a 14. napon volt fogamzás, hanem később, mert a két ultrahang, amin voltam, egy héttel kisebbnek látta a babát, így a múlt heti megállapítás szerint ma vagyok 10+5 napos. Húúúú, ezen nagyon kiakadtam, hogy így beszéltek Veled a telefonban.... :shock: nekem is a dokim ajánlotta a helyet. Miért ilyenek? Azért kérdezünk, mert nem szeretnénk problémát! Én is telefonon számoltattam ki velük, nekem a nőci azt mondta a terhességi koromhoz, hogy inkább a betöltött 12. héten menjek, vagyis nem gond a 12+5 nap. Aztán a dokival leveleztem, ő szerinte is jó az időpont. A honlapjukon azt írják, hogy 10-13. hét között lehet, legoptimálisabb a 12. hét. Azért remélem a vizsgálat jó hangulatban fog telni. 25 e-be kerül, gondolom ebbe mindkét vérvétel és az uh beletartozik.
Amúgy szerintem jobb lenne, ha a táblázatot esetleg itt látnánk az oldalon, könnyebb lenne beazonosítani egymást. (adataim: 30 év, 1. baba, köv. vizsgálat: jan. 21. lakóhely: Közép-Mo, szülés várható időpontja: júl. 31.) Köszi

És lányok, köszi a hozzászólásokat még egszer az integrált tesztes kérdésemmel kapcsolatban!

Kép
judi79
 
 


Lányok, egy kérdés: mivel kissé tapasztalatlan vagyok....

A védőnőnek meg a háziorvosnak szokás fizetni a vizsgálatért? Szóval kell, szokás vagy elvárják???

Köszi

Kép
judi79
 
 


Sziasztok!

Rabbe: Nagyon sajnálom, további sok erőt a folytatáshoz!

Sissi, csilla: Úgy látom hogy nem csak az én fiam bontja a házat egész nap. Mindenhova mászik, bont, tép, húz. Estére olyan vagyok mint akinek átmentek, hát még a szoba.


Ti intéztetek már valamit? Mármint most a Gyed, Gyes, betegállomány hogy működik? Csak akkor változik valami ha megszületik a második baba? Addig a pénzünk ugyanannyi, vagy lehet valamit variálni?

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Judit: Olyat még nem nagyon halottam, hoyg a védőnőnek fizettek volna. Mi mikor Ádám megszülett és hazajöttünk a kórházból, akkor eljött, meg utána egy pár napig, mert a cicizéssel kínlódtunk. Akkor adtunk neki agy kicsi ajándékcsomagot.

A háziorvosnak szoktak adni, ha pl betegállományban tart.

Kép

Kép
ádibaba
 
 


Mimi,
pont azért csinálnak a 12. hétig hüvelyi UH-t, mert sokkal pontosabb, nem csak egy szögből lehet nézni a babát. A veszprémi is hasi volt sikerült is jó sok baromságot összehordani. A méretét amúgy azon is le lehet mérni.

Piroska,
miért nem vesz a dokid egy hüvelyi UH fejet? A gép ugyanaz, csak más fej kell hozzá. Az márcsak nem lehet olyan drága....bár nem tudom.

És a tegnapi sztárfotó:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Márk meglepően jól viseli apa hiányát.Igaz délelőtt átmentünk a bnőmékhez( ott egy vele egykorú kislány) imádják egymást.
Most alszik de szegény nagyon köhög.Megint ell adnom de gyógyszert.

Judi:nem kell adnod nekik.Nálunk amikor elsőzőr jött ki a védőnő Márk születése után anyum akart neki pénzt adni,de nem fogadta el mondván neki ez a kötelessége.

Van köztetek olyan aki ilyen későn kapott uh-ra időpontot mint én?Ugye 1 hét múlva megyek és akkor már 10+5 leszek.

Most megyek ledőlők egy picit amig Márk fel nem ébred.
Vendég
 


Ádi:én utána érdeklődtem nálunk ugy elvileg 2év és 2-3 hónap lesz köztük igy ha Márk betölti a kettőt szabira szeretnék menni, majd ha addig nem születik meg tgyásra. Még a mh-en ezt meg kell beszélnem de csak az uh. után.
Én igy járok a legjobban.
Vendég
 


Anettoo
Nekem lemaradt a korom és a lakhelyem :lol:
Elfelejtettem megírni múltkor :oops:
Tehát 28 és Üllő

Köszi

Kép
noki&potyi
 
 


Rabbe :cry: Írtam pü-t!!!

Sziasztok csajok!
Mi hétfőn voltunk először uh-n, minden rendben picúrral, aug. 20-ra írt ki a dokinéni! :wink: mÁr szivecskénk is van, és dobog szépen! :lol: :lol:
Képünk is van (babszemben gombóc :lol: ), de nem tudom feltenni..

Émelygés reggel volt csak, most már oké :roll:

Nemek: MIndegy, hiszen első baba!
puszi, a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?