Új privát üzeneted érkezett!

Erika,
a halolajról már én is sok jót olvastam, van is egy ilyen vitamin, amit 2 éves kortól lehet adni, én már eldöntöttem, hogy fogom adni neki! Igazából egy felnőttet ismerek csak, aki eszi, mint állat a halolaj-kapszulát, egész normális, még nem bolondult meg tőle! :lol: Egy átlagos, jó képességű pasi. De engem is érdekelnének tapasztalatok, ha vannak!

Anda,
szegény fiúk! Olivér is bújt rendesen, bár nem vettem észre, hogy mélyebb nyomot hagyott volna benne. Papszit a vizes helyek miatt kérdeztem főleg.

Zsuzsi,
még nem írtam, hogy Olivér szinte egész nap eljátszik az új, pakolós íróasztalán/íróasztalával! Pakolgatja a tollait, ceruzáit, színez velük, még a pizsijét is belegyömöszködi a felhajtós kispadba, majd kiveszi, berak mást, ilyenek... Bár Ő a puzzlejával is időtlen időkig képes eljátszani, én előbb megunom. :roll: PEdig Ti tudjátok, nálunk aztán nem így volt, talán én panaszkodtam a legtöbbet, hogy vele kell, hogy legyek állandóan! Most is tovább eldolgozik egy dologgal, ha én is játszom vele, egy idő után igényli is, de cserébe tök sokszor elvan egyedül!
Úgyhogy simán lehet, hogy nálatok is megfordul majd a dolog!
20140901102739
 
 


Breko, breko.
Mi is megvagyunk. BUÉK Mindenkenek!
Nagyon jól teltek az Ünnepek, Szenteste nálunk gyűlt össze a család, a vacsora jól sikerült. Balu elsőre nem igazán foglalkozott az ajándékokkal, elég volt Neki, hogy itt volt az egész família és mindenki vele foglalkozott, aztán pedig a nagy jövés-menés kötötte le. Szilveszterkor buliztunk, Baluval együtt. Fél 12kor dőlt ki a Drágám és reggel 8ig aludt, a tüzijátékra sem ébredt fel.

Kiscsillag,
Gratulálok Nektek a gyönyörű Babához!!!!

Hajni,
Sajna nincs még két csík, próbálkozunk tovább, de most legalább normálisan, időre megjött, már ennek is örülök.

Pompi,
Az a jó hír, hogy itt vagy és jól vagy!

Anikó,
Na véééééégre! Jó hallani Rólatok!

Zsuzsi(k),
Megkaptam karácsonyra a könyvet (beszélj úgy...), nekem is tetszik nagyon. Zsu, köszi az ajánlást.


Wish,
’Hány hónapason került ki a lombikból?’ nagggyon hülye, de jót röhögtem rajta.
Mi sem tudtuk megvédeni Balut a szaloncukortól, meg a sütiktől. Itthon minden el van dugva, hogy ne legyen kísértés, csak alvásidőben kerül elő. Most is itt díszeleg mellettem vagy 10 üres szaloncukor papír, vki elrejthetné előlem is. :?

Lili,
Balázsom is, ha nyűgös, fáradt, akkor jön, hogy ’Dzidziiiii’, szopizik és utána minden OK. Este és ebéd után is csak szopival alszik el. Szeretném már én is elválasztani, de látom, hogy még szüksége van rá és eddig nem találtunk semmit ami helyettesíteni számára a szopizást.

Hajni,
Tesódnál, unokatesódnál hogy zajlott a leszoktatás?
Mi max. egy félórát sétálunk a boltig meg vissza, de nem minden nap. Balázs elég jól elvan bent is: hintázunk, lépcsőzünk, homokozó helyett pacsálunk a kiskádban.

Emma,
Találtatok már nevet a kisöcsinek?

Kép
bandika
 
 


Erika, Hajni, Bandika,
aha, köszi. Majd csak lesz valahogy. Majd az ösztöneimre hallgatok, mint eddig mindenben :P

Kimenetel: én minden délelőtt megpróbálok lemenni velük egy háromnegyed órára. Hosszabb nem férne bele, meg félek is, h nem tudom annyira melegen öltöztetni őket, h ülve ne fázzanak egy idő után.

KépKép
lili73
 
 

 
 

hajni777 írta:Orsi,
és strandon vagy vizes helyen (pl. Kolpingban ) mit adtál/adsz a lábukra, hogy ne csússzanak el - mondjuk most Lilire? Vízi szandit? Azt macerás kicsit rájuk adni, nem?

Lányok, Ti ilyen hidegben mennyit vagytok kint levegőn?

Ennyi idősen a fiúkkal babakocsival mentünk, és semmit nem adtam a lábukra, a vizen kívül nem mászkáltak. Lili meg kézben van még most is.
(papucsban nem olyan egyszerű menni, ha veszel, olyan vegyél, aminek van hátul pántja - szerintem :D -)

Azért más egy nő meg egy férfi "feladata". Ha egy pasi 30 évesen nem házas azon semmi kivetnivalót nem talál a társadalom, míg ha egy nő 35 évesen még nem szült, akkor már megnézik.

Én nem hiszek a terelgetésben, nem gondolom, hogy csak az a követendő út, amit én csináltam, csinálok. Mert itt van Melcsi, akkor 100%ban családanya, én ettől megőrülnék, vagy ott a barátnőm, aki 6 hós korban visszament dolgozni, nekem az sem menne. De én 1 évig sem tudok a seggemen maradni, kell mellé a más, hogy egész ember legyek, és minden igényem ki legyen elégítve.
Mivel mindenkinek mások a belső igényei, ezért próbálom azt tanítani nekik, hogy az első és legfontosabb dolog, hogy a saját igényeiknek meg tudjanak felelni, a többi meg le van xarva. Mert ha így tesznek, akkor kiegyensúlyozott emberekké válnak, és az mindenhez jó alap.

Mi ca. 1 órát vagyunk kint, a bölcsivel is ennyit mennek ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!!!
Bocs,tudjátok,én vagyok Hajni unokatesója!!!
Bandika,Lili,Dénes sehogy sem akar leszokni,nem erőltetem,reggel és este szopizik,nappal mondogatja,h cici,cici,de akkor mondom,h mikor lesz?És válaszol,h pancsi után....tudja,megszokta,elfogadta.Éjjel már nagyon régóta nem adok neki,csak nagyon extra esetekben:nyáron 32 fokban és orrduguláskor 1x1x.
De én már néha nyűgnek érzem,mert
1:nagyon vágyom újra pocakos lenni és Hajnival ismét szülhetnénk közel egyszerre :lol:
2:Dénes közben pattog,ugrál,ki nem bírja duma nélkül és néha már fárasztó...
Ennek ellenére úgy gondolom,amíg neki igénye van rá,nem dramatizálom a dolgot.

Hajni,halolajat én szedem egy ideje,mondhatom nyugodtabb vagyok tőle.Nem állítom,h kiegyensúlyozottságom ennek köszönhető,de sokban járul hozzá.Dénesnek adni fogom,mert tudod,kicsit olyan mint én
:lol: :lol:
Bocs,h belekotty!!!
Sziasztok

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli,
köszi a belekottyot :P !

KépKép
lili73
 
 


Terelgetés: nekem anyukám azt mondta, jól figyeljem meg a gyerekeket már most, és írjam le pontosan a jellemüket, képességeiket, meg az érdeklődésüket, hogy később ne akarjak olyan dolgot rájuk erőltetni, ami nem illik hozzájuk. És tényleg, már most hihetetlenül jól látszik egy-két személyiségjegy. Titkon szeretnénk, ha a gyerekeink olyanok lennének, mint mi vagy éppen ellenkezőleg, vagy hogy ők vigyék véghez, amit nekünk nem sikerült, de szerintem is evidens, hogy nem szabad megmondani nekik, hogy mit is akarnak.
Mondjuk ez nagyon nehéz szerintem, mert én pl. nem vagyok biológusnak való, de mivel amikor dönteni kellett, még nem tudtam, mit akarok, nem voltam érett, hagytam, h tereljenek, és akkor az tűnt természetesnek és kézenfekvőnek. Most már tudom, h semmi nem történt volna, ha nem vesznek fel rögtön az egyetemre, jobban jártam volna, ha kicsit jobban szétnézek, mi is lenne nekem való foglalatosság.

KépKép
lili73
 
 


Lányok, kaja kérdésem lenne:

Ti mit adtok reggelire? :roll:

Nálunk hatszor van kaja egy nap:
1. reggel: tápszer
2. délelőtt: gyümi sinlaccal, esetleg egy kis kenyér vagy kalács
3.ebéd: főzelék vagy tészta vagy sűrűbb leves stb.
4. uzsi: gyümölcs
5. vacsora: kenyér, gépsonka, sajt vagy tojás, túró
6. alvás előtt: tápszer

Gyerekem mégsem nagyon hízik, konkrétan most 8,5 kg. Gondoltam, hogy a reggeli tápszer után még kellene valamit adnom, de mit? Tápszert mikor szokás abbahagyni és mi jön utána?

Köszi és bocs, hogy már megint csak a kérdéseimmel jövök. :oops:

Kép
jud71
 
 


nálunk kenyér v. joghurt a reggeli, de reggel az ágyban Lili még szopik is.
ő 9 kg :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Meli 118
ha szabad kérdezni, megírnád, hogy te melyik halolajat szeded?
illetve hogy babócádnak melyiket fogod adni?

Köszi szépen előre is!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Jud,
szerintem ez teljesen jó. Mi is szinte pontosan így eszünk, csak én tízóraira sokszor adok joghurtot is.
Honnan tudod, h nem hízik? Méricskéled? Ha jól néz ki, és nem csontsovány, én nem aggódnék...

az engem is érdekelne, h mikortól váltja fel az ember lánya a reggeli tápszert rendes reggelire? És az esti, elalvás előttit is el kell egyszer hagyni, ugye?

KépKép
lili73
 
 


Lili

én sem lettem volna könyvelő, ha a családi vállalkozásban nem lett volna szükség egy könyvelőre.

Orsi

szerintem tök mindegy, hogy férfiról vagy nőről beszélünk a családalapítás idejével kapcsolatban, mert az, hogy mit gondol a társadalom, ha egy nő még 35 évesen nem szült - le van sz@rva :D :D

Jud

az én kisfiam épp ugyan ezeket eszi, ugyanígy 6-szor, csak a reggeli - esti tápszer helyett tejpép van. Ja, és Olivér 10,2 kg.

Hajni

én 2 napja nem mertem már kivinni Olivért. Pénteken voltunk kint, kb fél órát, utána nagyon köhögött, meg taknyos volt.


Képzeljétek, Olivér újabban akár 5 órát is alszik du (most is alszik még dél óta, de mindjárt felébresztem), aztán este 10-ig megy a kaszinózás.

Bandika

Te csinálod a gyakorlatokat is a könyvből?
Wish példáján, a hány hónaposan kerül ki a lombikból, én is jót nevettem, bár, ha őszinte akarok lenni, előtte nekem se volt semmi fogalmam, hogy hogyan zajlik ez az egész.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili :)
nálunk az esti üveges innivaló nagyon sokáig megvolt - tudom, irgum-burgum a fogak miatt -, kb. 2.5 évesen hagytuk el.
Reggelire viszont már 1 éves koruk után normális reggelit kaptak.

Zsuzsii :)
5 órát???? Lili ha 1 óránál többet alszik, már összetehetem a 2 kezem.
és mikor fekszik este? mikor kel reggel?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
tényleg? Nahát, nem is gondoltam, h a reggeli tápit már érdemes lehet reggelivel felváltani...

KépKép
lili73
 
 


ahogy neked kényelmesebb.
én reggelizős típus vagyok, felkelünk és a reggeli az első.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mi is eszünk reggel,Apa amikor megy dolgozni hajnali 4-kor,akkor is!Fiúkat is erre szoktatom,bár totál elég nekik 250 ml kakaó vagy tejeskávé.Délelőtt gyümölcsöt adok,vagy joghurtot.Imádják a kakaóscsigát is,ha reggel látják,hogy azt eszünk,kérnek belőle.
Mi a reggeli-esti tápszert 20 hósan hagytuk el teljesen,de ők 1 éves koruk óta kapták a tejet is.Tudom,hogy erről megoszlanak a vélemények,de én igazi tehéntejet adok,nem boltit.

Hajni,
ebben a hidegben mi is csak napi fél órát megyünk le,és nem is minden nap,mert én is szétfagyok ennyi idő alatt!

Zsuzsi,
az 5 óra alvás sztem nem normális dolog!Én mekérdezkém a gyerekorvost erről!
Enyémek itthon 1-1,5 órát alszanak,bölcsiben 2-őt.

Zsebi?

Andi
Kép
aanda
 
 


BUÉK mamáknak és babáknak!

Zsuzsi
Zalánnak is olyan 2 hete volt, hogy mindig du fel kellett ébresztenem. Én 3 óránál többet nem hagyom napközben aludni, mert az az éjszakai alvás rovására megy.

Reggeli
Z kap tápszert, meg néhány falat kenyeret sajttal, felvágottal, egyebekkel, amit én is eszem. Mostanában nem eszik semmi tsz után

Hajni
napi kb. fél órát levegőzünk, nekem nagyon-nagyon hiányoznak a nagy sétáink, de 3 hete van már ez a kicsi takony, kicsi köhögés, nem merem többre kivinni

Bandika
Boldizsár vagy Bulcsú lesz a pici

Ja és orvost készülök váltani! hosszú sztori, kiakadtam a dokimra, most válthatok. Nem nagy öröm....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Meli,
Köszi a hsz-t! Én is így vagyok vele, hogy nekem már nyűg egy kicsit, de nincs szívem megvonni tőle. Azért nagyon remélem, hogy max. egy fél éven belül sikerül vhogy leállni, két évesen már nem szeretném szoptatni.

Kata,
Bálint szopizik még, igaz? Te hagyod addig, amíg kéri?

Zsuzsi,
A gyakorlatokat nem csinálom. Egyelőre csak az első fejezetnél tartok, a többibe csak belelapozgattam.
Bali általában két órát alszik du., nagyon ritkán előfordul, hogy hármat, éjjel pedig kb. 10 órát.

Emma,
Szegény, elég gáz, hogy dokit kell váltanod, de legalább még időben kiderült, hogy nem az igazi. A kórház marad? Hova is jársz, a Tétényibe? Aranyosak a nevek!

Reggelire Balu sonkát, kiflit vagy mostanában velem együtt vmi gabonapelyhet eszik egy kevés bolti bio tejjel. Mi 9 körül szoktunk reggelizni, előtte, ha korán ébred 6-7 körül még szopizik is kicsit.

Kép
bandika
 
 


Bandika, igen, szopik Bálint, és hagyom, mert én nem látok okot arra, miért ne. Néha nekem is macera, de Bálint nem az a "lerángatom rólad a ruhát" típus. Igazi szopi már csak a reggeli, ami mennyiség is és értelme is van, és ugyan nem alszik el rajta, de a lefektetési szertartás része, tudja, hogy utána megyünk aludni. Egyébként van olyan, hogy nem kér este, akkor vizet iszik, és nem erőltetem. A védőnő is ezzel jött 2 hónapja (a 9. védőnőm kb. :twisted: ), hogy mikor akarom leszoktatni. Majd ha látom még, megmondom neki, hogy már nem szopik, akkor is azt mondtam neki, hogy sehogy nem akarom leszoktatni, mert úgyis le fog szokni...

Enyém gyerek este 9 körül fekszik és ma is 9kor keltünk. Délután pedig általában 3-4 órát alszik, elég kevés lehet az az 1-2 óra, amit írtok. Nekem nagyon jó, hogy ilyen alvós, és ha kialussza magát, olyan kis vidám. :lol:

dkata
 
 


Brékó Bandika :D
nem nagyon emlékszem már, hogy a tesóm hogy szoktatta le Kristófot, de az tuti, hogy pikkpakk! Tápszert adott neki csőrösből, a gyerek elfogadta, simán ment nekik.

Orsi :D ,
hátul pántos papszi volt neki, szerettük is, csak kinőtte, de akkor ismét olyat kap.

Lili :D,
Mi még mindig 2x tápszerezünk, reggel pépként eszi, este issza. Szerintem nem változtatok rajta, mert így - a tápikkal együtt - is 4x eszik max. :?

Jud :D,
szerintem tök sokszor eszik a fiad, szerencséd van! Én örülnék, ha ennyiszer enne az enyém! Úgy látszik szerencsés alkat is, ne aggódj szerintem!

Zsuzsi :D,
az én fiam is tud aludni, bár ő ált. 3-3,5 órát. Mondjuk 10 körül alszik ő is el este. DE a tesóm fia simán alszik annyit, mint a Tiéd, tegnap is 11-kor tette le, és du. 4-kor ébredt. :shock: Durva! :D

Andi :D,
reggel 4-kor esztek? :shock: Hú, durva! :lol:

Emma,
miért akadtál ki? Én is kicsit kivagyok rá a kapzsisága miatt, én is gondolkodom. De megbízom benne, meg nemtom, vhogy olyan nehéz nőgyógyit váltani, nem? :roll: Mondjuk én tényleg kicsit kocka vagyok, szeretem a megszokott dolgokat...

Mi is 9 körül reggelizzük meg a tápit, utána meg eszik még zöldségeket meg kiflit az enyémből - ki is húzza vele 4-ig simán!:roll:

Kismókus, Te is jól eltűntél!
20140901102739
 
 


Orsi,
én is előbb szertartásosan fogat mosok nekik, aztán még megisszák az ágyban a cukros tápszert. De utána nem tudok fogat mosni, mert inkább örülök, hogy maguktól álomba szenderülnek. Főleg Barnusnál nagy szó, akit nem olyan rég még este 10-ig szoptatgatni, foglalkoztatni kellett, már majd megőrültem tőle, h semmi szabadidőt nem hagyott este.

Hajni,
mármint tejpépet kap Olivér reggelire?

Bandika,
nálunk is épp így van, este 10-et, délután 2-t vagy ritkán 3-at alszanak.


A tápszeres cumisüveget érdemes lecserélni csőrös pohárra? vagy nincs jelentősége?

KépKép
lili73
 
 


enyémek normál cumisüvegből ittak, míg este ment az ivójoghurt.

Lili reggel szopik, amikor felkelünk, odabújik mellém, és szopik, aztán megy a játszós részre játszani, vagy közösen fetrengünk. Éjjel nem szopik, akkor sem, ha megébred.

egyébként ca. 7-7ig alszik, napközben meg egy órát. Ő lényegesen kevesebbet alszik, mint a fiúk aludtak ennyi idősen. (ők ilyenkor még sokszor napi 2szer aludtak) Fiúk ca. 8-f7ig alszanak, napközben meg 1.5-2.5 óra között, Levi inkább 1.5, Máté sokszor 2.5 órát.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili, Orsi,
Sajna Olivér is este az ágyban issza meg a tápszerét fogmosás után. :( Próbáltam már gyorsan végigtörölgetni neki elalvás előtt xilites fogtörlőkendővel, de azt meg utálja, üvölt miatta, ráadásul ragad utána az egész arca. :?

Lili,
nem tejpépet, tápszert eszik, csak teleszórom neki teljes kiőrlésű vmilyen gabonával - ez mindig más. Azért lett anno így kitalálva, mert nem volt hajlandó inni a tápszert. Az ivással amúgy is hadilábon álltunk - főleg régen. Most már szereti a tápszert folyékonyan is, ez már csak ilyen reggeli rutin maradt. Csőröst azért használunk, mert amikor elkezdtük a hozzátápit, Olivér csak akkor látott először cumisüveget cumival. A vizet próbáltam abban adni neki, de azt is nagy nehezen kikísérletezve csak csőrösből itta meg, a cumival nem tudott mit kezdeni. Ugye ő sose kapott pótlást vagy teát, cukros leveket, de vizet se 7.5 hónapig.
20140901102739
 
 


Orsi, Hajni, köszi,
a vizet csőrösből isszák, illetve Alizka már ügyesen pohárból. Az enyémek sem ittak soha teát, leveket, csak frissen facsart narancslét és vizet.
És milyen gabonát szórsz bele? Reggel kanalasan kapja?
Csőrösből tud fekve inni este?
Én most kevés búzacsírát, oldódó zabpelyhet, meg mézet tettem a natúr joghurtukba tízóraira, és nagyon ízlett nekik.

Más: lehet, h már itt is kérdeztem, almagerezdet még nem mertem a kezükbe adni. Ilyenkor már próbáljam vagy várhatok még vele? Amúgy mindent nagyon szépen elrágnak, elnyamnyognak, de csak puhát vagy omlósat kapnak.

KépKép
lili73
 
 


Lili :D
szerintem nyugodtan adj almagerezdet már. Ha nem eszik meg, megpróbálod majd később

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, köszi a kajás hozzászólásokat, megnyugodtam. :D

Zsuzsi!
Én gyerekem este 10-től alszik reggel 8-ig és napközben 3-4 órát, de ezt sokszor még két részletben.

Emma!
Sajnálom, hogy dokit kell váltanod, de még mindig jobb most mint a finishben.

Még egy kérdésem lenne: 15 hós oltás után milyen tünetek szoktak jelentkezni és ált. mennyi ideig tart? Dani már többször lázasodott be oltás után és most pont úgy jön ki, hogy oltás utáni 10. napon utaznánk el. Úgy emlékszem, hogy a 15. hós-nál pont ez a kritikus időpont. :(

Kép
jud71
 
 


Lili,
ilyen pelyheket használunk, íte milyeneket használsz?
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_409636
Csőrösből nem fekve issza a tápit, hanem megkapja kb. fél 8-kor, és lefekvésig iszogatja, közvetlenül alvás előtt meg még meghúzza a maradékot, meg vizet is iszik mellé.
Én mézet még nem mertem adni neki. Alma miatt szerintem se aggódj, gondolom úgyis ott vagy velük, mikor eszik, majd meglátod, hogy bejön-e. Az enyém mindig kiköpi a héját, de nem hajlandó megenni, ha megpucolom. :shock: :lol:

Jud,
Olivér a 7. napon lázasodott be, de más baja nem volt, láz kb. 2 napig. De hátha szerencsétek lesz, a tesóm fia is megúszta!

Nézzétek, milyen jópofa cuccokat találtam!
http://vampiregang.com/catalog/index.php
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2009.01.05 14:55-kor.
20140901102739
 
 


Hajni,
én semmi különöset, a legegyszerűbb bolti búzacsírát és valami német (de nem bio) zabpelyhet adtam eddig egyszer. Csak, ami itthon volt, kóstoltatás végett. Mézből bio hársmézet adtam. Sőt, már vajasmézes kenyeret is.
Egyszer már próbáltam az almát, de Aliz rögtön öklendezett. Irtóra félek a félrenyeléstől, mert nála elég gyakori. De tudom, h egyszer el kell kezdeni azt is.

KépKép
lili73
 
 


20140901102739
 
 


Orsi

a nap átlagában Olivér sem alszik többet, mint Lilli. Mostanában este 10-reggel fél 8-ig , aztán napközben átlagosan 4 óra.
Én napközben nem bánom, hogy olyan sokat alszik, mert rengeteg dolgom van, s így meg tudom csinálni.

Aanda

Ti már 4-kor fent vagytok mindannyian?

Lányok

ti mit csinálnátok a helyemben?
Olivér gyakorlatilag hetek óta beteg.
karácsonykor adtam neki 5 napon keresztül antibiotikumot, akkor 2-3 napig jobb lett, majd még rosszabb, mint az elején. csúnyán köhögött, taknyos volt. most megint jobb. kanalas gyógyszert adok még mindig neki. láza nincs. ha elviszem dokihoz, lehet,hogy megint kiír egy antibiotikumot, pedig még csak most lett vége.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok,

bocsi, sietve jöttem, szalad velem minden, kapkodok most :cry: ,majd jövök még, csak

Lenne egy SOS-kérdésem. fontos:
ért valaki autóbiztosításhoz?
Vendég
 


mi a kérdés?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


elküldeném püben jó?elég személyes :oops: megy is mindjárt
Vendég
 


persze, de nem biztos, hogy tudom a választ, de talán.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát akkor BUÉK mégegyszer mindenkinek.
Az enyémek állandóan lesik, mikor lezs ujra tüzijáték, Luku különösen rosszul van, hogy már NINCS! Nagyíon tetszett Neki, azóta emlegeti.
terelgetés. Gondoltam, hogy talán egyedül vagyok a véleményemmel. Persze, hogy nem erőszakolni akarom, inkább az életünket teszem számukra nyitott könyvvé, hogy esetleg akarjanak példát venni. Nem tudom, ez mennyire sikerül jól, de pl. a nagyfiam, aki 19 éves, 1 éve együtt van a szerelmével, és nagyon komolyan, közös jövőt terveznek, a vállalkozásba is együtt vágtak bele. Nagyon szépen, szeretetben élnek, mostmár együtt teljesen. Fiu létére persze én félek ettől kicsit, amiatt, hogy mondjuk születik babájuk, aztán a kisfiam észbe kap esetleg, hogy hát itt már nem Ő a központ. De egyelőre az étteremmel vannak elfoglalva, hátha eltelik még pár év baba nélkül, és addigra a fiam is felnőtt lesz minden téren.
Hogy a kicsik mit akarnak majd, ezt még ki tudja, gátolni persze hogy nem fogom semmilyen indittatásukat, de szivesen látnám, ha Emesének is tényleg a család jelenthetné az élete kitelejesedését. Ehhez persze olyan társat kell találnia, aki szintén hasonlóan gondolkodik. Nem tudom a mai világban, vagy 20 év mulva hogy fog állni ilyen téren a társadalom? Lehet hogy én kicsit maradi vagyok? Nem baj, mi boldogan élünk igy :D Egyébként sajnos igazad van, Hajni, a mi környezetünkben a tavalyi évben sorra váltak 20 éves házasok :( De mindkettőnk szülei sok éve szép házasságban élnek. Talán örökölhető az ilyesmi, mivel a válás állitólag igen.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Köszi azért,ment még egy pü.
Vendég
 


Hunci!
Nekem van egy nagyon kedves bórker ismerösöm évek óta ő intézi a biztosításainkat hátha tudunk segíteni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kiscsillag,
Gyönyörű!

Zsuzsi-idézet:
„A múltkor meséltem nektek, hogy itt volt a városunkban Kaáli Géza előadást tartani. A végén odamentem hozzá, és megköszöntem neki, hogy az intézete lehetőséget adott nekem, hogy gyermekem születhessen. „

Géza bácsi nem sírta el magát a gyönyörűségtől? (Mert én ahogy olvastalak majdnem!) :roll:

Másik idézet:
„szerintem tök mindegy, hogy férfiról vagy nőről beszélünk a családalapítás idejével kapcsolatban, mert az, hogy mit gondol a társadalom, ha egy nő még 35 évesen nem szült - le van”

Nahát, engem azért egy kissé erősSen zavart, mikor 35 éves terhesen mindenféle idióta vizsgálatokra elzavartak csak azért, mert a 35-öt környékeztem. Mintha nem is tudom, milyen vénlány lennék!

Nálunk is megy a délutáni durmolás, 3 és fél órákat is alszanak! (és 9-kor fekszenek)

Wish,
Lombikból hány hósan került ki – mikor még foGgalmam nem volt, mijaz, h lombik, bennem is ez a kép élt, hogy embriókat tárolnak kémiai üvegekben…Nem szeretném, ha majd a gyerök is ezt hinné, mer' valami főokos bemagyarázná neki…

Zsu,
Köszi! :D

Hajni,
Hú, rég méreckedtünk, de Bencsi biztos, hogy 14 kiló és 86 cm fölött van. (Norina 10 kg és 76 cm fölött, bár most ő is nőtt sokat!) Bencsi viszont ránézésre sokat fogyott! Van pocakja, de a csípője már tiszta slank!

A hidegből most elég a gyerkőcöknek ált.ban 20 perc is, simán elfáradnak. Persze ez a fel-leöltözéssel együtt van egy óra kb.

De ügyes Olivér, hogy ilyen szépen eljátszik egyedül! Én még akkor is muszáj vagyok rajtuk tartani a szemem, ha elvannak, mert tuti egy idő után jön a falfirkálás, az apa asztaláról való cuccok megszerzése…stb.stb….

Lili,
Nagyon édesek a gyerekek! Én is hasonlónak látom őket. A mieinket én is úgy nézem, hogy kire hasonlítanak? - de még egymásra sem! Mindegy, így is nagyon szépek! És én örülök, hogy nem magamat látom bennük, hanem önálló egyéniségeket!

Szopi: nálunk is Bencsi egyszercsak már nem volt hajlandó szopizni, ellenben Norinám úgy tudott csak elaludni, hogy szopizott. Amikor már alig volt tejcsim, és tudtam, hogy csak cumizgat rajtam, akkor én mondtam be az unalmast, hogy na azért azt már nem! És tök könnyen elfogadta, nem volt semmi. Elaludt nélküle is. Ha te határozott vagy, szerintem ő is könnyebben elfogadja.

Terelgetés: tényleg vannak már nagyon jól körvonalazódó személyiségjegyek! Múltkor pont Norinát dícsérgette mindenki, hogy ő tuti, hogy jó tanuló lesz, mert olyan figyelmes, gyönyörűen megkeresi az egyforma képeket a társasjátékban. Bencsitől meg kérdezzük: hol a kis ház? Otty! – mondja, és lerakja egész máshova, aztán elszalad. Na mindegy, én meg mondtam, hogy hát igen, Norina biztos jó tanuló lesz, de az már nem biztos, hogy ő viszi többre az életben, mert Bencsi meg olyan elszánt és kitartó! Mindig van ötlete, mindig tudja, hogy mit csináljon és megy a maga feje után! Nagyon önálló! Nekem nagyon tetszik, hogy ilyen bátor és önfejű.
A másik, hogy én nagyon szeretem a zenét és a táncot, sokszor hallgatunk itthon zenét és mozgunk is rá, és ők is imádják! Egyáltalán nem kell erőltetni, mintha szívnák magukba a zene szeretetét. Én viszont sokat szenvedtem attól, hogy nem voltam elég laza a tánchoz, mert engem senki nem vitt el gyerekkoromban balettozni vagy ilyesmi. Én tuti viszem majd Norinát, Bencsi meg az első adandó alkalommal kap egy gitárt (illetve már most is van itthon, igaz, még csak csónakázásra használják). Szóval szerintem egyáltalán nem baj, ha a szülő bevezeti a gyerekeket a maga kis világába. Erőltetni persze semmit nem kell, de amúgy sem lehet. De a valamit kapni a szülőktől mindig jobb, mint a semmit. Meg hát a valami is lehet akármi, tök mindegy mi, ha a szülő szereti, és át tudja adni ezt a rajongást, akkor tuti a gyerek is szeretni fogja!

A „volt-e a családban iker?”-kérdéssel nekünk szerencsénk van, mert apukám is iker, és náluk is egy fiú, egy lány a felállás. Eddig csak egy okostojás felelte erre, hogy „érdekes, ez inkább később, a nagyszülői ágról szokott visszaköszönni”)

Viszont volt egy érdekes eset: van egy másik ikres csajszi az utcánkban, két fia van. Neki is azt mondtam, hogy természetes ikresek vagyunk, mint mindenkinek, erre pár hét után rákérdezett egyszercsak, hogy: „és nem is mondtad, hogy nehezen vagy könnyen ment a lombik?” Én hülye meg elkezdtem róla mesélni, utólag jöttem rá, hogy tuti csőbe húzott, mert én aztán nem mondtam senkinek… Na mindegy. Amúgy nem gáz, hogy tudja, csak óvatosság.

Bandi,
Jaaaj, de aranyos vagy! J

Jud,
Tápi – illetve már rendes tejcsi – még mindig van nálunk reggel és este (250 gr).
Egyből utána reggelik: lekváros kenyér v. sajt, v. tojás, sonka.
Tízórai délben: kex, gyümi, gyümölcslé
EstEbéd 3 körül: leves, főzi, tészta, husi, rizs, néha üveges – szinte minden
6-7 körül UzsiVacsi: gyümi, abonett, sajt, túró, gyüm.joghurt v. tészta

Mintha egyszer Orsi írta volna, hogy nyugodtan lehet 3 éves korig is tápit adni…

Ne aggódj, sokan nem híznak egyáltalán egy és másfél éves koruk között!
Mekkora Dani hossza?

A fogakon való aggódás viszont nekem eszembe sem jutott a tápi miatt. Kéne? Mi csak egyszer mosunk fogat, az esti fürdésnél (és utána jön persze a tejcsi). Gáz? Szerintem a fogromlás is inkább genetikai dolog, nem? Én eddig egy kislányt láttam ronda fogakkal, de az tényleg reggeltől estig chipset zabált.

Emma,
Doki-sztori?
Jaj, én pont most gondoltam, hogy én a nőgyogyimat életem végéig megtartanám! Azért az olyan fontos, hogy van valaki abban a rideg épületben, akiben megbízol és akiről tudod, hogy gondodat viseli!

Kata,
Jó sok védőnőt fogyasztottatok…

Drága Melcsi,
Ne aggódj Emesén. Egyrészt a jó példa adott, hála Nektek, másrészt mindig lesznek olyanok, akik az éppen divatos vagy trendi-hullámmal szemben mennek és mégis megtalálják a maguk boldogságát. Amilyen szép családotok van, én nem féltem a gyerekeiteket!

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi

de jó sokat írtál, úgy szeretem olvasni :D
Én nem emlékszem, Bencsi és Norina születési súlya között is ilyen nagy volt a különbség?
Igen, meghatódott Káali Géza, amikor odamentem hozzá, szívből örül minden babának. az volt az első kérdése, hogy egy baba-e, mert ő személy szerint nagyon iker terhesség-ellenes.
a te gyerkőcied is jó evők lehetnek, ha ennyire minden megy.
Én már alig merem leírni, hogy Olivér még mindig csak pépeset eszik. Az egyetlen a kenyér, ami darabos és rajta a kis felvágott-sonka darabok. Én már unom egy kicsit, hogy főzök neki külön még mindig, mi meg esszük pl. a jó rántott húsokat, brassóit, stb, az nem kell neki. De hát csak nem így fog felnőni.
Nahát, engem egy cseppet sem zavart, hogy 34 évesen lettem terhes.Én olyan boldog voltam, hogy sikerült végre, annyi év után, nem is foglalkoztam a korommal egyáltalán. meg most sem érdekel, vagyis mostmár pláne nem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi,
igazán aranyos vagy, köszönjük a bókot. :P
A zenét, ritmust Barni is nagyon szereti, tuti kerítünk sort majd rá, h kipróbálja magát a zene terén. Alizkának meg a sportolási lehetőséget, mert nagyon ügyes, fürge, hajlékony. Aztán lehet, h csalóka a dolog, és ez még ilyen korban semmit nem vetít előre a jövőre, nem tudom...
Úgy tűnik, h a délutáni szopit simán elhagytam, egyszerűen nem vagyok szem előtt, viszont most cserébe hajnali 3-kor kelt és szopizott. Tisztára nem vagyok következetes, mert a múltkor meg szegény bőgött egy órán át a karomban éjjel, de nem adtam neki. Néha úgy érzem, tennem kell valamit, néha meg feladom, és a nyugalom kedvéért inkább kedvére teszek.

KépKép
lili73
 
 


Orsi, Zsebi, köszönöm a segítséget, felajánlást, megoldódott az ügy :lol: , kb 2 órás telefonbeszélgetés után :evil:

Hunor tud tapsikolni, de aint megtanult tapsolni, elfelejtett pápázni :oops: ha pápázni akarok, ő tapsol, ezért mindig pápázok neki, hátha eszébe jut...ilyen lehet, mármint hogy rögtön elfelejti azt, amit addig tudott?
Vendég
 


Hunci,
fogalmam sincs, hogy van ez. De pl. Aliz bőszen integetett jó sokáig, most meg egyáltalán nem hajlandó.

KépKép
lili73
 
 


Hajni,Zsuzsi,
úgy értettem,hogy ha Apa hajnali 4-kor kel,mert megy dolgozni,akkor is eszik,én is ettem fél 5-kor,amikor még dolgoztam!

Hajni,
ruhák nagyon szuperek,de sajnos én csak fájdítom a szívemet,amikor megnyitom ezeket az oldalakat,mert nem tudok kiadni pl.egy dogyra 1600 ft-ot!

Zsuzsi,
homeopátiás szereket próbáltál már?
Most az ünnepek alatt mi is végig betegek voltunk,és nem kaptunk antibiotikumot,a dokim türelemre intett!Olivérnek adsz vmi vitaminkészítményt?

Melcsi,
említetted régebben,hogy vágytok még egy kisbabára!Vártok még,hogy spontán jöjjön,vagy elmentek lombikozni?Hány lehetőségetek van még?
Én is szeretném terelgetni a gyerekeimet egy kicsit,én a sport felé!Apával mindketten imádjuk a vizet és az úszást,úgyhogy mivel a fiúk nagyon mozgékonyak,3-4 éves koruktól el szeretném őket vinni úszni!Sajnos a babúszás kimaradt az életünkből.

Hunci,
Ti még jártok babauszira?

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, na még szép :lol:
és már egyedül "rángatja" magát előlre ahogy a fókák a víz alatt :lol: és imádja az egészet!!!

Nézd csak:

Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Andi!
Ősszel voltam rákszürésen, és mondtam a dokinak, hogy szeretnénk már, ő azt mondta, spontán próbálkozzunk még kb fél évig, és ha nem jön össze, tavasszal forduljunk ujra szakemberhez. Nekünk még 1 lehetőségünk van tb-re, fagyink sose volt sajnos.
A sport az jogos, mi is imádjuk a vizet, és már terelgetjük is a kicsiket, nem hiába, nagyon szeretnek pancsolni, Emese pedig már próbálgatja, meddig tud "uszni" karuszó nélkül.
Hunci!
A Te kisfiad uszik a viz alatt? Mi is jártunk Emesével, sajnos Lukuval kimaradt.
Pompi!
Aranyos vagy! De jó hogy megint jössz! :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hunci,
Nagyon ügyes Hunor, én mindig csak ámulok, hogy miket tudnak a babák. Nálunk sajnos nem volt nagy kedvenc a babaúszás, hamar fel is adtuk. :(

Lili,
Nálunk is egy darabig ment a pápá, most inkább a tapsolást csinálja, ha mondom, hogy tánci-tánci, akkor forgatja a csípőjét, ja és a kezét szokta még a fejéhez emelni, amikor mutatom neki hogyan nyújtózkodjon. Nagyon bírom. :lol:

Kép
jud71
 
 


Melcsi, úgy van, hogy gumival egydedül löki magát előlre a lába mozgatásával, merül és közben elengedem és feljön mint egy kis fóka.

Jud, nálunk sem volt sláger, 3 hónapig csak sírt a vízben, amikor játszhatott, akkor nem sírt, de ha konkrét feladatot kellett csinálni sírt, aztán rájöttem, hogy én nem a mondókákat meg énekekeket mondom, mint más és az oktató, hanem beszélek hozzá, magyarázom, hogy most ezt kell meg azt kell és ügyes vagy meg dícsértem és persze nem adtam fel,és amikor mégis feladtam, akkor lett 6 hós, mondtam neki, hogy még van egy alkalom a bérletből, eljövünk és vége, az lesz az utolsó.
Na akkor nem sírt, nem értettem...az oktató adott plusz egy alkalmat, nézzük meg alapon, véletlenül nem sírt-e, és bizony hatott a "fenyegetés",hogy nem jövünk többet, azóta ki sem tudom rángatni és amikor más baba sír, néz rám nagy szemekkel, hogy nem érti,miért sírnak a babák :lol:
Vendég
 


ja, kicsit megszaladt tegnap az ujjam... :oops: :roll:

Zsuzsi,
Fél kg volt köztük születéskor, Norina 1700 gr, Bencsi 2350 volt.
Na tessék, még K. Géza is iker-ellenes! Ez volt a másik, amivel össze-vissza idegesítettek a dokik. Pedig én biztos voltam benne, hogy semmi bajuk nem lesz. A világ legjobb dolga iker-anyukának lenni!

Ha valaki fagyibabáért megy vissza, hogy történik a dolog? Van valami extra kezelés, injekciózás...?

KépKép
pompomlány
 
 


Zsuzsi,
adsz vmi vitamint Olivérnek? Szerintem az ilyen szipogós-náthás dologgal nem nagyon kell foglalkozni, tél van, gyakori az ilyen. Így is erősödik az immunrendszere!:D

Melcsi,
kívánom a fiadéknak, hogy holtomiglan-holtodiglan legyen! :D

Pompi,
jó magas Bencsi! Igazán tehetnél fel róluk képet! Ha apukád iker, akkor a Ti ikreitek az nagyszülői ág! :D De milyen rosszindulatú megjegyzés volt ez, nekem eszembe nem jutna ezzel nyitni?! :twisted:
Fagyis nekem már olyan rég volt, hogy el is felejtettem! De talán nem kaptam semmit se a tüszőrepin kívül, fura is volt! Aztán utána 3x2 utró.

Hunci,
jófej Hunor!:D

Anda,
a gyerekkori úszás nekem is vonzó, csak nagyon macerás, amihez meg erőt kell vennem magamon... :oops: (Lusta Hajni :twisted: ) Mi már vitázunk apával, hogy mit sportoljon a gyerek: ő a focit erőlteti, én meg a vízilabdát. :roll: Szegény gyerek! :lol:

Megejtettük a genetikát, zseniális eredményeket kaptunk! Tarkóredő 1,3, orrcsontot még én is láttam! :D Down-kór rizikója: 1:14000, a másik kettő rendellenesség meg 1:133ezerhez meg 1:166 ezerhez! Jobb, mint Olivéré volt! :D Hajdú doktornő nagyon kedves volt, és amit a legjobban szerettem benne, hogy nem egy néma Levente, hanem egy csomót dumált! :lol: :D Ja, és 6,5 cm az ülőmagassága!

És akkor a nagyobb:
Kép

és a kisebb (kicsit szellemkép - én fotóztam :oops: ):
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2009.01.07 14:54-kor.
20140901102739
 
 


Üdv. Boimiraculum! Bennem emberedre találtál! :lol:
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: