Új privát üzeneted érkezett!

Védőnő:
Nekem nézi a vérnyomásom,mérlegre állít,haskörfagatot mér.Rákérdez mindig h nem vizesedem e,kérdezi hogy vagyok,érzem e h mozog a baba.Mindent bír a kiskönyvbe,a leleteket,eredményeket.Van amit a doki ír be,szóval mióta van kiskönyvem ő is mindig beír,pecsétel.Most legutóbb pl mondta a nő,hogy igyak meg napi 1 kalcium pezsgőtablettát.20db van a dobozban,azt mondta ennél többet nem is kell.

Ja és egy kérdés!Ti hányszor voltatok vérvételen a terhesség alatt?Mert én még csak egyszer....majd most megyek megint,csak vhogy keveslem....

annus11
 
 


Én kétszer voltam, 8 hetesen, 16 hetesen, és most megyek majd a cukrosra február elején.
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek így utólag is BUÉK!

Emese
Én úgy tudom, hogy a babák kb. 21. héttől érzékelik a külső zajokat.

Nálam is örök tánc van a hasamban, amit már elég régen érzek, de most már kézrátéttel bárki érezheti.
Volt +1 begörcsölésem, kiderült, hogy összeszedtem valami hüvelyi fertőzést, de hogy hogy az passz, mert nem járunk usziba, nincs házasélet és senki sem volt beteg nálunk. Szóval most szedhetek antibiotikumot. Pénteken megyek újjabb vizsgálatokra és utánna írok, hogy mi a helyzet.

Más:
A édességtől egyenesen hányingerem van. Sós kaja+gyümölcs viszont bármilyen mennyiségben jöhet.

Hízni még nem igazán sikerült még mindíg csak62 Kg vagyok, bár ez nálam nem mérvadó, mert Marcival is összesen 5Kg-t híztam, ami szülés után távozott baba+placent+folyadék formájában.

Kicsit hosszú lett bocsi. :oops:

Üdv Inci

Kép
Kép
incike
 
 

 
 

annus:
én eddig kétszer voltam. Először, miután megállapították a terhességet (akkor kb 6. hétnél járhattam), azt mondta a doki, hogy majd a következő vizsgálat ideje környékén fog kelleni egy vérvétel. Olyan várandósok első vérétele. Na mire köv. mentem hozzá már vittem az eredményét is, mert önszorgalomból megcsináltattam.
A második a 16 hetes AFP volt.

A következő a cukorterhelés lesz. Na arra is kíváncsi leszek. Arról olvastam olyat, hogy volt aki maga csinálta meg a cukros lötyit, vagy ilyen nincs? Ha én az ÁEK-ban fogok szülni akkor a cukorterhelés is ott lesz?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


pingi, a dokidtól függ, nekem minden vérvétel ott van.
Vendég
 


incike:
képzeld én meg világ életemben sós mániás voltam, sosem szerettem igazán a csokit, vagy cukorkát (hacsak nem savanyú cukor - nyammm), és óta babát várok csak az édes dolgokat szeretem, és hiába van egy tartalék sima sós chips, rá sem nézek.Azt hiszem ez az egyetlen gyökeres változás van a terhességem alatt (meg a kilók) :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Nekem még az első trimeszetrben volt teljes vérkép meg vizelet vizsgálat.Na meg ugye AFP,meg elötte a kombinált vérvétel.
Nekem is a cukros lötty következik.De azt hiszem lesz megint vérkép is.

Pingi!
Ez a cukorterhelés kb amennyi ház annyi szokás!Pl vkinek elötte ki kell váltania ezt a "zacskó cukrot" a patikában.Más meg ott kapja helyben.Akkor van olyan h próbareggeli(zsemle+tej) van,és ha ott minden oké akkor nincs ez a cukros hülyeség!Illetve éhgyomorra is vesznek vért,állítólag azért mert akinek alapból magas a cukra azt nem is terhelik már tovább....
Ja és hogy hol veszk le?Hát szerintem ott ahova eddig is jártál laborba.Meg ugye ahova a beutaló szól,mert az se jó mindenütt....
Tehát ha a dokid majd mondja hogy menni kell,és írja a beutalót,ezeket gondolom el fogja mondani h éppen neked mit kell csinálni :lol:

annus11
 
 


Annus
Én már 4x voltam vérvételen, de ezt azért nem tartom mérvadónak, mert ugye nekem az első terhességem is kockázatos volt és eddig ez a 2. sem sima ügy.

Kép
Kép
incike
 
 


Amúgy az AFP-s vérvétel óta nem kívánok mégeyget...olyan vastag tűt előtte látni se láttam, nemhogy belém szúrják...és 6 kémcső vért vettek, abból 2 jó vastag volt. Grrrr :shock: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


PingiCukorterhelésnél nálunk csak citromot kellett magunkkal vinni, de ezt meg kell kérdezni ott ahol csinálják, hogy mit vigyél vagy ne vigyél magaddal.

Kép
Kép
incike
 
 


Pingi!
6 kémcső :shock: Jesszu!Akkor ott néztek vmi mást is?Nekem 2 kémcső volt,azok se túl nagyok.A másik a hepatitis szűrés volt.

Inci!
Ja igen,citromot lehet vinni ízesítésnek :roll:

annus11
 
 


Elvileg normál AFP szűrés volt, csak pluszban még kért a védőnő szifiliszt is, mert az lemaradt a legelsőnél. Egyébként a nővérke 7 kémcsövet készített ki, de az egyik nem kellett. :o

annus:
azt szeretném kérdezni (ne vegyétek pofátlankodásnak kérlek), hogy hogy lehet bekerülni abba szép színes táblázatba? :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi! :lol:

Ez nem pofátlanság,ne hülyéskedj!A következő a tennivalód :lol: Megírod nekem az adatokat amik kellenek a tábliba.Akár itt a fórumra is írhatod vagy írsz egy privit :wink: Én meg pik-pak beírlak :wink:

annus11
 
 


Azért mindenki túléli ezt a cukros dolgot. :) Nekem nem lesz, remélem, mert ha jó a zsömle-tej, akkor nem lesz más. :)

De akkor lesz vérkép is nekem. Sztem attól függ, mire utalnak be. Kérdezd orvosodtól. Nekem is csak 1 vérkép volt eddig.

Mindenkinek üdv, megyünk itthonról el, majd lehet, hogy még jövök.
Vendég
 


Sziasztok.
Hean, örülök, hogy látlak :D Jól vagytok?
Elkeserítő,amit a védőnőről írtál.

Harisnya: én ma 3000-ért láttam Bp-n a körúton

Mérleg:Bp Visegrádi utca elején nagyon olcsón lehet kölcsönözni, letétbe kell 10000 FT, utána a bérleti díj havi 200 Ft körüli volt 2 éve.

Mellszívó: nekem elektromos volt, eleinte kínszenvedés volt használni, kívántam is, hogy aki kitalálta-bizti nem nő volt-tegye is a bigájára bekapcsolva.. :D :D :D

Utána megtanultam kézzel fejni, alaposabb, gyorsabb, de csak a megfelelő technikával.Masszírozni, nyomkorászni nem szabad a mellet.

Pelenka: nekem is a Pampers vált be leginkább, meg a Libero jön utánuk. Arra jöttem rá, hogy a bébi koránál, súlyánál fogva neki ajánlott helyett 1 mérettel nagyobbat kell venni, nagyobb a nedvszívóképessége, de nem túl nagy ahhoz a méretkülönbség, hogy ne lehessen kényelmesen feladni rá. Így kevessebb kell belőle 1 nap, és a DM-es akciókkal tényleg barátinak mondható az ára viszonyítva a többi árához és "tudásához"
zili
 
 


Én is 2 vérvételen voltam eddig.

A Nagy Lajoson a MiniManóban lehet olcsón bérelni mérleget, 5000 a letét és 1600/ 2 hónap volt tavaly. Most biztos, hogy nem kölcsönzök, mert a szomszédna eladó lett az övé, valószínűleg azt vesszük meg.

Panndi, úgy bírom a hozzászólásaidat, nem vagy egy szószátyár, mint én, rövidet írsz, de az ütős! :-) Tegnap a házassági ak, ma a vérvétel! :-)
Vendég
 


Vérvétel:Én már 4x voltam.Az első vérkép+vizelet.A második a vércsoport meghatározás,a harmadik az Afp.A negyedik vérkép+vizelet,de ennél reggeliznem kellett.Kb.2 hét múlva megyek éhgyomorral vérvételre.Aztán a cukor poromat,amit előtte kiváltok,megiszom.Rá 2 órára megint leveszik a vért.
Ezenkívül nekem még majd 1 lesz,36 hetesen.
A védőnő nekem is méri mindig a vérnyomást,és a súlyt.De haskörfogatot azt nem.
Délután olyan jót szánkóztunk Grétuval.Itt volt két tesóm és apum is.Gréti imádja őket,sírt mikor hazamentek.
Majd még benézek este.Holnap délelőtt nem leszek,mert jön az unokatesóm a 2 éves kislányával.

Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Böbi, írnék én, de azt sem tudom, hol áll a fejem :shock: Javítom a szakdogámat, meg ma voltunk 15 hós oltáson, meg háziorvosnál, meg vannak egyéb tennivalók, ha Zsófival vagyok, ennyit enged írni :?
Képzeld, megrendeltem vagy öt helyről az avent táskát, és sehol nincs, ezt is intéztem ma. Ja, meg a mosógépszerelőt, mert elromlott a szárító része :twisted:
Vendég
 


[quote="g_reny"

Szerdán megyek védőnőhöz, volt valaki mostanában? Érdekelne, hogy hallgattak e szívhangot?[/quote]

Én múlt hét kedden voltam védőnőnél, másodszor. De eddig nem hallgatott szívhangot, csak pisit nézett és súlyt meg vérnyomást mért. Beírta a 18 hetes ultrahang eredményeit és ennyi.
Talán nincs is szívhang hallgatójuk. :shock:

Reny! Neked látszik már kívülről is,ha mozog a baba bent??
Mert én még csak belülről érzem. Ha odateszem a kezem, akkor erősebben érzem a rúgást. De ennyi.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Vérvételen még én is csak egyszer voltam, mert a 12 hetesnél elfelejtette a dokim,hogy beutaljon. Így a 16 hetes AFP-vel együtt megcsinálták a vércsoportmeghatározást, meg mindent amit az elején kell. Ezért kb. 6 vagy lehet még több kémcsővel levettek. :?

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Jó estét Nektek!

Mozza!Először is bocs :oops: ,h.csak most válaszolok!Én az ünnepek előtti rohangálásban úgy elfáradtam,hogy csak most kezdek újra Rékázni.A 2. trimesztert csinálom kétszer,a 3.-at még nem.Sztem ha nem érzed megerőltetőnek akkor nyugodtan,bár az én karjaimnak nem hiányzik semmiféle súly... :lol: Azért arra figyelek,hogy mindent csak annyit-addig amíg jól esik,nehogy hasfájás legyen belőle.Kitartás,jó edzést!!! :D

Huhh,nem semmit tudotk írni. :lol:
Nekem jó aktívan kezdődött az év.Visszaolvastam,jók a témák,sokat tanulok belőlük. :) Mi még csak a nézelődésnél tartunk.Én nem szeretnék hamar vásárolni,és igazából még nem tudjuk mit kapunk a családból(idén 3 baba született :D ).
Így nem tudjuk mit kell vennünk.

Jól vagyunk,Hanna sokat mozog és igazán produkálja magát.
Ma voltunk délelőtt a dokibácsinknál,általános vizsgálaton,minden rendben. :)
Délután 4D-n.Ott mutatta magát a kis Drága,hogy végülis tuti,Hanna.Nagyon aktív kis csajszi(mint az anyukája, az apuci szerint :lol: )
Nagyszerű érzés volt látni,ahogyan a kezecskéit a fejéhez emeli.
Kúszott-mászott,össze-vissza. Rúgott,jó nagyokat.
Amikor hazaértünk,mégegyszer megnéztük az egész dvd-t. :D

Nekünk épp 26-án rúgott egy kívül is érezhetőt,és azóta már persze midnketten többször 'játszottunk' vele has simi,jelezz vissza-t. 8) :lol: :lol:

Vérvételem nekem kétszer volt,ebből a 12.héten a teljes vérkép,és az afp-snél nézték a cukrot.Ennyi,de majd lesz a 26. héten.


Szép estét kívánok!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Hean: úgy tudom, hogy nem kell előre bejelentkezni a relaxra. Sőt átöltözni sem kell, szóval nem kell vinni semmi plusz ruhát. Én megpróbálom megbeszélni a csanával, hogy az egyik napot tegyük át szerdára, és akkor otthagyom Tücit 8-kor, talán odaérek a kórházba 9-re, de nem tuti. Pedig ha elkezdődött, akkor már nem lehet bemenni. :roll: Ha nem megy áttenni a napot, akkor sajna ugrott, mert ha az uram végre dolgozni kezd, akkor valszeg nem tudna vigyázni Tücire, és én se tudom hova rakni. Lehet, hogy csak februárra lesz nálam valami a relaxból, de ha megyek, mindenképpen írok ide!

Vérvétel: épp ma számoltam ki, hogy elvileg 4 vérvétel van egy terhesség alatt. Minden trimeszterben van vérkép, vizelet, és plusz az AFP-s vérvétel. Én csütörtökön megyek cukrosra, hát nem tudom még, hogy lesz, pedig muszáj elmenni, mert 16-án már vinnem kéne az eredményt a dokimnak.

Kép
Kép
tinu
 
 


Én az előző terhességnél is össz-vissz egyszer hánytam, amikor a cukorterhelésre megpróbáltam megenni-inni a zsömlét tejjel. Ugyanis utálom a tejet. :? Már előre félek tőle megint. Még a hideg is kiráz ha rá gondolok.

Susycat! Nem lehet még kívülről érezni nekem sem. Sőt én úgy gondolom, hogy az én kisbabám elég keveset mozog. Vagy legalábbis keveset érzem. Mondjuk a 4D-n láttam, hogy általában a méhlepényt püföli, azt meg nem érzem. :D Esténként direkt figyelek, hogy érzem e Kistesót, így napi 2-3 rugdosást sikerül kicsikarni belőle.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ja, a kompressziós harisnyáról akartam kérdezni. Anno én nem találtam, csak térdzoknit, de azt se tudtam hordani, mert beizzadt a lábam benne, nem bírom a műszálasat. Hogy lehet ezt megoldani szerintetek?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, szerintem a jól bevált egyszerű fásli is tökéletes, persze csak nadrág alatt, szoknyával nem nagyon esztétikus.Meg kell tanulni jól feltekerni, reggel, lábfeltartás után :D
zili
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam, karácsony előtt. Nagyon jó volt, Apa még ma is szabin volt. Visszaolvasni esélyem sincs, így csak leírom, hogy mi van velünk.

Ma voltam a kórházban genetikai UH-n, minden okés volt. Tök vicces, hogy dec 20-án a brendonban a 4d-nél 41mm-es fejet mértek, ma meg 2 hétre rá 39 mm-est. Nem tudom melyik a rossz, de sejtem, hogy a kórházi. Jó nagy sor volt és kb 4 perc jutott egy kismamára, nem volt vmi precíz a doki.
Holnap meg megyek magánrendelésre. Ja, az afp-m is jó lett (1.33).

Ismeretlen nevek is vannak, üdv mindenkinek!

Panndi, Zsófi nem lázasodott be? Majának volt láza 1 napig.
pumuklii
 
 


Pumukli,
biztos a kórházi rossz, nekem 17 hét 3-4 naposan mértek 35 mm-t.

Én is 2 vérvételen voltam eddig, a telejs vérkép az elején meg az AFP.

Na megyek pihizek, mert eléggé megfájdult a hasam, menésnél is belenyilalt rendesen.. Érdekes, amíg itthon voltam szabin és nem melóztam, szinte egyszer sem fájt :?

emese1979
 
 


Mi már itthon, de sztem csak elköszönni jövök mára, amúgy is mindent megírtam már... :)

Jó éjszakát!
Vendég
 


Panndi, én a Brendonban vettem, de ott most tényleg nincs. Találtam egy oldalt, nézd meg, hátha itt van!

http://74.125.77.132/search?q=cache:CLQ ... lr=lang_hu

Pumukli, jó, hogy újra itt vagy!

Reny, ha ennyire utálod a tejet, akkor nem tudsz menni cukorivásosra és nem tejesre?

Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Böbi, köszi, kb öt helyről rendeltem meg (tőlük is), nem tudják mikor lesz :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Először is: mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntéseket! :) Persze majd teszek képeket, de még a karácsonyival is lógok.

Vérvétel nekem is 2x volt, ill. egy ismétlő még az elején a betegségem miatt. Hétfőn megyek a terheléses vizsgálatra, ez nálunk úgy megy, hogy 7-kor eszem egy zsömlét 2 dl tejjel és 8-kor leveszik a vért.
Tegnap minden rendben volt a dokinál, méhszájam zárt (emiatt aggódtam kicsit, mert mostanában nagyon sokszor emelgettem a nyügős kis szülinapos leánykámat :)). Megerősítette a doki, hogy kis Balázst várunk. :) A visszereimre ismét elmondta, hogy vegyek kompressziós harisnyát :roll: . Azt mondta, hogy a fáslival az a gond, ha az ember szororsra köti, elszoríthat, ha lazára lecsúszik. Nekem is volt térdzokni, de én azért nem szerettem, mert lepöndörödött a vádlimról, és csúnyán bevágott. Tinu, esetleg, ha pamutzoknit húzol rá?

Még az anyakönyvi kiv.-ról akartam írni, hogy ha levélben megkéritek, akkor postán megküldik.

Most mennem kell, mert a kis kétévesem :) már nem tud tovább nélkülözni.

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!!
Tegnap már nem tudtam jönni.Ugyanis este mielőtt Grétit fürdettük volna,miközben álltam fel az ágyról,rettenetesen belenyilallt a hasamaljába.Mintha egy kést döftek volna belém.Mozdulni sem bírtam.Volt már valakinek ilyen????Aztán már csak feküdni mertem.Nem fájt semmim.Hanna pedig aktív volt nagyon.Remélem nem jelent rosszat.A méhszájat lehet érezni,ha nyílik????Mert én már megint gondoltam mindenre.
Majd délután jövök,mert délelőtt vendégünk lesz.
Aki ma megy vizsgálatra,annak drukk.
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anika Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Igen, Anika, boldog szülinapot, téged is Isten éltessen!
Vendég
 


Sziasztok,

Eve, boldog szülinapot kivánok én is a gyerkőceidnek!Isten Éltesse őket!

Anita, én is éreztem már ezt a nyilaló fájdalmat amiről irsz nagyon meg ijjedtem én is de csak pár másodpercig tartott, szerintem az lehetett hogy rosszúl próbáltam meg fel álni vagy nem is tudom.

Böbi, nagyon csini a ruci.

Panndi, nem semmi hogy most meg nem találsz táskát.

Ma megyek végre dokihoz már nagyon kiváncsi vagyok remélem fekszik úgy a baba hogy, lássuk milye van. :D

Én is kétsyer voltam vérvételen csak 6 hetesen éss majdnem 16 hetesen a AFP miatt, de syerintem itt nem is csinélnak többet.Na meg itt az Afp sem ingyenes.

Mellszivó nekem is jól jött a korházból mert az egyik ciciből csak azzal indult el a tej, egy sima kézim van.

Mérlegem nem volt de jó is mert elég volt egy hónapban egyszeri a rendelőben amikor mérték.

A pelenkával én is előszőr pamperst vettem de kiútéses lett tőle na meg nekem sem jött be.Én is a Liberót használtam aztán mig le nem szokott a pelusról.

Na megyek mert a lakást ösze kéne rámolni. :) Délután még vendégeim is lesznek méghozzá anyos pajtásék jönnek a férjemet fel köszönteni holnap névnapja, igaz eddig még 5 éve mióta együtt lakunk soha nem jöttek ilyen alkalomból, na de ne legyek rosz!
Szép napot nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Anika, Boldog Szülinapot neked is!!!! :D

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Anika, boldog születésnapot!
Vendég
 


Jó reggelt, sziasztok.
Anita, a méh ilyen idősen rohamosan nő, a méhet tartó szalagok megpróbálnak ezzel lépést tartani, de ez nem sikerül ( nem olyan rugalmas, mint az izom), ez okozza a nyilallást. Azt mondta egyszer egy doki, hogy amíg éles fájdalom hasít időnként, meg nyilall, nincs igazán gond, csak az a baj, ha mensi szerű görcsök vannak
zili
 
 


Anika, nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!!

Anita, általában a méhszalagok feszülése szokott ilyen fájdalommal járni. Egy hirtelen mozdulat (általában, ha ülésből felpattan az ember, vagy hirtelen mozdulattal nyújtózkodik) és a méhszalag pár másodpercre éles fájdalommal megfeszül. Ne aggódj! :)

Pelust mi Liberót és Babylove-ot használtunk/használunk. A Libero newbornnál úgy van kialakítva a pocak rész, hogy kímélje a köldökcsonkot (nem dörzsöli, ill. ezen a részen nincs átitatva ápolókrémmel).

Mérleg, a védőnői szolgálatnál lehet olcsón bérelni digitálisat és hálóst (ezt nagyon olcsón).

Szép napot mindenkinek! :)

Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!

Anita!
Nekem ma reggel ébredés után volt u.az, amit írtál! Felkeltem,szúrt /benyilalt a pocim jobb alsó része, annyira, hogy nem bírtam kiegyenesedni. Nekem már volt ilyen pár hete. Kb. 1 óra volt mire elmúlt, addig ülni- feküdni tudtam.
A dokimat felhívtam akkor és ő azt mondta, hogy kisebb nőknél, ha hirtelen sokat tágulnak a szalagok, az járhat ilyen jellegű erős fájdalommal, szóval no para.

Csajok!
Az miért lehet, hogy ébredés után van egy kis folyásom? ( átlátszó, színtelen-szagtalan, a dokim szerint nincs se gombám, se fertőzésem, méhszájam zárt, méhnyak nem rövidült még meg) De minden reggel ha felkelek, folyik kicsit....ugye nem a magzatvíz szivárog????????? :shock: :( :?: :!:
Kezdek parázni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2009.01.06 10:16-kor.

Kép
mozza
 
 


Anika, boldog szülinapot!

Bérszámosok, segítesetek! (akit nem érint, ne haragudjon, de nagyon fontos).
Ma kaptam meg az első táppénzemet, a közlemény rovatban: betegszabadságra járó bér. Az összeg majdnem ugyanannyi, mint a Gyedem vlt, én nagyon keveslem. Jól tudom, hogy a táppénzem első 15 napját a munkáltató fizeti? majd ezután kapom az állambácsitól? Mert december 1. óta vagyok táppénzen, reménykedhetek még, hogy majd még kapok az államtól is decemberre táppénzt valamikor?
Remélem érthetően írtam le! köszönöm!
Vendég
 


Mozza, ne aggódj, teljesen normális, ha van folyásod! Még ha színes, az sem baj, csak nagyon szagos ne legyen!
Nekem egész nap van, már hozzászoktam, többször cserélem a tisztasági betétet, majd elmúlik szülés után.
Vendég
 


15 nap betegszabi kell, hogy legyen, az magasabb, mint a táppénz. Leadtad rendesen a táppénzes papírjaidat?
Vendég
 


g_reny írta:Susycat! Nem lehet még kívülről érezni nekem sem. Sőt én úgy gondolom, hogy az én kisbabám elég keveset mozog. Vagy legalábbis keveset érzem. Mondjuk a 4D-n láttam, hogy általában a méhlepényt püföli, azt meg nem érzem. :D Esténként direkt figyelek, hogy érzem e Kistesót, így napi 2-3 rugdosást sikerül kicsikarni belőle.


Tegnap este végre a párom is érezhette,hogy rúg a pici :D !!!!Odaszorította a kezét,ahol én éreztem a rúgást, és egy erősebbnél már észrevette :lol: Olyan jó volt.

Amúgy szerintem a mi picúrunk elég aktív. Én nagyon sokszor érzem. Tegnap este, lefekvés után meg mintha befészkelte volna magát a méhem bal felébe és ott mocorgott. De nem rúgás volt,hanem valami helyzetváltoztatás. Eléggé feszített :o

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


December 20-án kaptam meg a körzetitől a táppénzes papírokat, akkor adtam le, de bejelentettem 1-jén, hogy megyek táppénzre.

Viszont ha csak 15 nap betegszabit fizettek ki, akkor jó a pénz, mert akkor elvileg jön még másik 16 nap valahonnan, nem? Vagy a 15 nap az 15 munkanap?

Bocsánat, a zagyvaságokért!!!
Vendég
 


Az munkanap!
Vendég
 


Böbi!

Én is december 1-től vagyok táppénzen. 29-én adtam le a táppénzes papírom,mert azt mondta a munkaügyis csaj,hogy 31-én kell postáznia. Így még nem kaptam semmi pénzt. :( Kiváncsi vagyok hogy mennyi lesz

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok Lányok !

Neharagudjatok a zavarásért.
Csak azért írok, mert van egy angel care 301r légzésfigyelőnk és bébiőr egyben,ami eladó.Augusztusig garanciális.
Ha valakit érdekel írjon pü-t.
Jó egészséget és további szép babavárást Nektek!
Üdv:
Niki

nicike
 
 


Böbi
a cég tb kifizető-hely? Ha igen, akkor ők utalnak mindent, ha nem akkor a táppénzt az állam.
A maradék munkanapokra járó táppénzt kapod majd még az államtól ezek szerint. Kb 5 napra.


Anita
szerintem se aggódj. Ha a méhszájod nyílna, azt éreznéd, mint a szülésnél :-) Azt felismernéd.
pumuklii
 
 


Lányok, én tegnap óta csak eszemeszemeszemeszemeszem :shock:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: