Új privát üzeneted érkezett!

Edit, Gem
Nagyon jók a képek! :lol:
A nagyobbacskák már biztos, hogy másképpen "állnak" az ajándékokhoz, s a Karácsonyhoz :)

Marci néha rámutat a fára, s ennyi....persze kapott egy rakás ajándékot, amivel játszik is, de nincs fogalma arról, hogy mi is történik.

Nálunk jó sokan voltunk, 12 felnőtt + Marci :wink:
Nagyon jól tűrte a sok embert maga körül, nagyokat nevetett, huncutkodott.....lesznek képek is hamarosan a picasa-n 8)
Anyukámék sajna elmentek pénteken, ment velük két hétre a Kristóf is. Nagyon, de nagyon hiányoznak. Ez volt az első alkalom mióta Marci van, hogy itt voltak, s nagyon összeszoktunk :cry: most a párom szülei, s az ő barátai vannak itt, de hát mondanom sem kell, hogy nem lehet a kettőt összehasonlítani.
A barátok alszanak nálunk, s a párom szülei még a sógornőméknél alszanak, pedig van itt hely :roll: Mára "ígérték" az átköltözést :twisted:
Anyuék olyan nagyszülők, akikre mindig mindenben lehet számítani, míg a másik mamáék inkább azok a fajták (ahogy egyre inkább látom), akik csinálnak sok képet, videót, hogy megmutassák a faluban, a kollégáknak... ja, meg állandóan a cipőt keresik Marcin, állandóan sétáltatják, s azt hallom, hogy a faluban a másik gyerekek mit mikor csinálnak/tak....de persze Marcus milyen okos, milyen ügyes, stb....
Ennél nagyobb bajom az életbe ne legyen..de azért most ki kellett írnom magamból.
A barátok, miután megreggeliztek, közölték, hogy ők most átsétálnak a Mamáékhoz....valahogy fordítva tünt logikusnak....de mindegy :twisted:
Így most Marcit elaltattam, s pizsiben leültem babanetezni :oops:

Marci legújabbja, hogy mondja, hogy nyam-nyam :lol: meg tudnám őt zabálni ilyenkor :lol: megy még a vau-vau (ez minden állatra jelenleg), az Aba(apa), az Ama(anya), de leginkább csak A, de olyan is volt, hogy mindkettőt kimondta....jól megy neki a Mama és a Papa (anyuék voltak itt, azóta :wink: ) a te (telefon, s ilyenkor teszi a füléhez, ami a kezében van)....

Ja, és Kriszti :lol: meg tudja mutani a fütyijét, s a hasát is (mi más kell egy pasinak, igaz :wink: ), s az okos feje sem maradhat el :wink:

Na megyek, mert össsze kell szednem magam....
További kellemes ünnepeket Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Domi frankfurti!
Olyan jó Szilvi, hogy sűrübben vagy már!!!!

Kép
nyafi

Nyafi :D Köszi, aranyos vagy!! :wink:

Szilveszterezni tud menni valaki?? Nálunk van bőven babafelügyelet, de nem hagyom velül itthon Marcust :wink:
Anyuékkal kétszer hagytam éjszakára, úgy, hogy ők fürdették, de képzeljétek, hogy a Kristóf volt, aki altatta, illetve éjjel visszaaltatta az öccsét :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Remélem mindenkinél jól telt a karácsony.Rékát a fán kivűl nem igazán izgatta semmi.Az ajándékokat is nekünk kellett kibontogatni.Tőle ott maradhatott volna a fa alatt.

Krisz:Nem semmi lehetett az a kiságyból kiesés.Remélem a párod keze is meggyógyult.

Nálunk is történt 23-án egy baleset.Réka leesett a lépcsőn.8 lépcsőfok.Nem voltam itthon,apa meg elfelejtette bezárni a rácsot,és kiment a konyhába kaját csinálni Rékának,és egy puffanást hallott,és Réka a a lépcső alján volt kitrülve mint egy béka a két távirányitóval a kezében.De képzeljétek el,hogy a gyereken egy lila folt,egy seb nem volt.Pici sirás,és aztán evett ivottt.Hálistennek semmi baja nem lett.Csak az apja kapott majdnem szivinfarktust.

Képeket mi se sokat csináltunk,csak videót,de azt nem tudom hogy hogy lehet ide feltenni.

Beszéd:pápá,baba,mama,papa,apa,ezek tisztán
aztán a oppá,aló(haló),szisz(cica)

De képzeljétek,már most vigyáz az alakjára,ugyanis tornázik.Felemeli a két karját,aztán le és fel,leÉs nyög közben.Meg kell zabálni...

na egy pár kép..
Kép Kép
Kép Kép

Kép

Kép
ancsa03

Jajjj elfelejtetem.
Gem,Edit:Nagyon aranyosak,és gyönyörűek a lányok!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

jajj de ruha...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Titti, jó utat és nagyon gyönyörű itthonlevést!!! :D ( bár már úgysem olvasod... :roll: )

Gem, csodaszép képek! Mondjuk, nem lennének csodaszépek a képek, ha az alanyok nem tennék azzá! :wink: NAgyon jó lehetett a hangulat nálatok is! :)

Ancsa, azta, micsoda kisasszony volt Réka! Nekem már nem volt időm átöltöztetni a csajokat "gálába", pedig vittem a ruhácskákat magunkkal. Aztán egyszerűen elmaradt. Boró sem tudta kibontani az ajándékait, csak rángatott egyet-egyet a csomagoláson. Most még természetesen, nem értik, mi történik, no, de jövőre már nem éppen így lesz!
Borót a fa elvarázsolta az este is oylan átszellemülten játszott egy gömbbel! De napközben ő sem megy oda a fához, hoyg bántsa!
Remélem, a párod hamarosan kiheveri ezt a kisebb infarktust, jó, hoyg Rékának nem lett semmi baja!

Kriszta, FOTÓZNI, Kriszta! :D Én nagyon ritkán felejtem itthon a gépet, ha megyünk valahová (na jó, nem bevásárlásra vagy egy félórás kiruccanásra gondolok :roll: ). Nálunk mostanában úgy szokott lenni, hoyg én kamerázok, István pedig fotóz. Sajna, mióta megvan a fényképezőgépünk, lényegesen megcsappant a filmezés aránya, ami nagyon zavar, mert Krisztával rengeteg kiskori videó készült. Igaz, még nincs feldolgozva és DVD-re másolva az összes, de megígértettem magamnak, hoyg ezen a télen végzek velük.
Jól hangzott a menütök, sőt, kicsit igen jól :P :wink: Megtudtatok mindent enni?
Várjuk a szülinapi fotókat!!!

Én éppen elkezdtem Boróval egy alvástanulási akciót. Éppen túl vagyunk az első éjszakán. Én győztem, bár nagyon nehéz volt. Nem mondok semmi konkrétumot, míg el nem telik néhány nap, hoyg lássuk, hogyan fejlődnek a dolgok. Bár félek, hoyg nem fog menni, ugyanis én mindjárt elmegyek és nem tudom, hyog az apja fogja-e követni a déli alvásnál a menetet. Kíváncsi vagyok. De már nagyon akarok aludni.

No,muszáj mennem, teregetnem kell és egy óra múlva kb. indulnom. Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szisztok
Gyors bekukkantásra jöttem, úgy volt hogy holnap reggel indulunk Romániába de a 3/4 család Barbi, Karesz és én lebetegedtünk. A legrosszabbul Barbi van, nagyon sűrű váladékot köhög föl, az orra is folyik, én még csak köhögök, Karesz is elég csúnyán köhög úgyhogy változott a program. Apa dolgozik ma is estig nem tudom mikor veszem meg a malacot meg a lencsét :roll:
Csak megoldom valahogy. :D
Pár rumlis kép karácsonyról, szegény tollas terrorista a karácsonyfa mellé került igy a rumli is ami a papagájjal jár :lol:
Kép Kép
Kép
több kép a képtárba :lol:

drumka

Nálunk is jól teltek az ünnepek, iszonyat sokat rohangásztunk-csavarogtunk (azért is nem jöttem, csak olvasni).
Sikerült a fát a délutáni alvásidőben feldíszíteni, és alákészíteni az ajándékokat, így volt nagy meglepetés. :)
És ha már csajos cuccok, Csillának ez volt az ünnepi:
Kép
Szilveszterezni barátokkal fogunk, akiknek hasonlóan kicsi gyerekeik vannak, korán lefektetjük őket (remélem), és akkor tudunk egy kicsit "bulizni". :lol:
Mindenkinek további kellemes ünnepeket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Edit
Majd mesélj arról az alvás-tanításról! :shock:

Ancsa
huh, az a baleset!!! Tényleg olyan ügyesen tudnak gurulni ezek a picúrok szerencsére! :)

Minden kölök csuda aranyos a képeken!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Csak boldog új évet jöttem kívánni nektek,mert elutazunk 10napra Keszthelyre!
Minden baba gyönyörű és jók a karis képek is!

Sajna nincs energiám mindenre válaszolni,mert csomagolok meg hulla vagyok,mert fogzanak a drágáim!Kint van mindkettőnek a 9.foga!Duzzad a többi is,így alig van éjjel alvás és az is közöttünk!
Mindkettő gyerekem stabilan jár,Balu már fut is néha!Már nmincs 4kézlábazás,de nincs is annál csodásabb dolog,minta mikor mindketten jönnek felém!
Teszek pár képet,hogy el ne felejtsetek,amíg nem jövök!

Kép

Közép-Európa legszebb férfi felsőteste alul néger extrákkal :oops: :lol:

Kép

Dóri legújabb mutatvány,amit Balu rögtön eltanult tőle természetesen!

Kép

Kép

Kis Családommal!!

Kép

Ajándékokkal játszanak!

Kép

Balukám!

Kép

Dórim!

B.Ú.É.K.
Vendég

Cas, remélem, pár nap múlva máris jövök, és elújságolom, milyen jól alszik Boróka! :D

Benszi, nagyon szép családod van, te pedig csak amúgy sugárzol! :) A manók gyönyörűek!!! :) Érezzétek jól magatokat! :)

Most csak azért jöttem, hogy kívánjak mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET!!! A többit erre a versre bízom...

Arany János: Alkalmi vers

Az uj évet (ócska tárgy!)
Kell megénekelnem,
Hálálkodva, ahogy illik,
Poharat emelnem.
Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Olcsó legyen a kenyér,
A gabona áros;
Jól fizesse a tinót
S nyerjen a mészáros,
Mérje pedig szöszön-boron,
Font kijárja bőven.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Senkinek a nyakára
Ne vigyenek kontót;
Valaki csak ráteszen,
Nyerje meg a lottót;
Annyi pénzünk legyen, hogy!
Még pedig pengőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Szegény ember malacának
Egy híja se essék;
Messze járjon dög, halál,
Burgonya-betegség;
Orvos, bakó a díját
Kapja heverőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Tücski-hajcski baromnak
Sokasuljon lába;
Boci járjon mezőre,
Gyermek iskolába;
Gyarapodjék a magyar
Számra, mint erőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Kívül, belül maradjon
Békében az ország;
A vásárra menőket
Sehol ki ne fosszák.
Béke legyen a háznál
És a szívredőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

A biró is, mint eddig,
Tisztét jól betöltse:
Víz kedviért a babát
Soha ki ne öntse;
Emberiség, igazság
Egyik serpenyőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Zenebona, babona,
Huzavona vesszen!
Visszavonás, levonás
Minket ne epesszen.
Legyen egység, türelem,
Hit a jövendőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Nagy uraink (ha élnek)
Nőjenek nagyobbra;
Áldozzanak, legyen is mit,
Mégse üssék dobra;
Nemzetiségünk mellett
Buzogjanak hően.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Író pedig írónak
Szemét ki ne ássa, -
Ne is legyen az idén
Napfogyatkozása
Jó erkölcs-, eszme-, hírnév-,
S előfizetőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Mire üssek még pohárt?
Asszonyi hűségre?
Barátság-, polgár-erény-,
Vagy mi más egyébre?
Hiszen ezek közöttünk
Vannak kelendőben.
Tudj' Isten, mi minden nincs
Ez uj esztendőben!

(1853)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Benszi:Örülök,hogy itt vagy!!!!!!!
Nagyon szépek a gyerekek.És tényleg sugárzol!!! :D

Ancsa:Réka nagyon szép kiscsaj!!!!

Mindenkinek B.Ú.É.K!!!!!!

Üdv.:Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Ancsa:BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!!!!!
PUSZI

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi17:Nagyon szépen köszönöm!!!!

Mi is Boldog Új Évet Kivánunk Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Gyorsan fotók, aztán itt se vagyok!!!

Ancsa! Nem semmi baleset!!!!
És micsoda királylányos rucika!!!

Cas!

Nálatok se piskóta a királylányos rucika!!!

Edit!

Virtuálisan küldök a menüből.... :D Egyébként elfogyott, mert pakoltam a nagyiéknak, hogy ne kelljen főznie, meg anyóséknak is. A maradék meg elkopott, egy kamasz fiú gyorsan elpusztít minden ehetőt...
Mondtam is az apjának, hogy én veszem a ruhákat, ő meg csak etesse. :D :D :D
Készülsz Boró szülinapjára? Mi lesz nálatok???!!!

Nos akkor a szülinapi képek. Karácsonyi nincs, az a telefonomon van.

Kép

Kép

Rácsodálkozás köbön

Családi összkép, sajna hugomék nélkül

Kép

Anya vágja a tortát (csak hogy rólam is legyen kép....

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Csajok!!!

BUÉK!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Gyors bekukk a nagybátyám gépéről. :)
Nyafi a számom: 20/805-6601

Minden Baba gyönyörűűű - gyorsan átszaladtam az oldalon.

Még egyszer Nagyon Boldog Új Évet kívánok Nektek és Családjaitoknak!

Nagyon hideg van itthon.... :shock:

Kép
tittina1982

Mi is kívánunk Nektek Nagyon Boldog Új Évet!!
Szépet, s jót, s legfőképpen egészséget!!!!
Szilvi és a Fiúk :-)

Nászasszony :wink: jól néztek ki! Lakás nagyon szép (már amennyi látszik belőle), s Dominak csodajó tortája volt!!!
Tegyél még képeket, ha van időd!
Húgodék miatt :cry: :cry: :cry:

Minden baba és család nagyon szép!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

B.Ú.É.K!!!!!!

drumka

BUEK!!!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

BUÉK!

Kép
Kép
d0r0ttya

Boldog Új Évet Kivanunk mi is Mindenkinek!

Nagyon jok a kepek!

Nalunk jol teltek az unnepek, bar karacsony mind3 napjan rohangaltunk a csaladhoz, ugyhogy a 3. napra kicsit elegunk lett :)

Most eszembe jutott egy kerdes, amit meg szeretnek toletek kerdezni:
Balintot mar van hogy letesszuk setalni aruhazban, utcan, a kezet nem engedi, hogy fogjuk, es nyilvan arra megy, amerre az esze all, es ha elhozzuk onnan, amikor nem jo helyre akar menni, akkor sikoltozik, meg a foldhoz veri magat, ezt persze itthon is igy csinalja :roll:
Masnak is csinalja ezt a babo? Mit lehet ilyenkor csinalni, lehet mar oket buntetni? Az a helyzet hogy neha mar a szajara vertem picit, mert ugy sikoltozik hogy majdnem megsuketulok :roll:
Mennem is kell most mert kitur a szekbol.

Jo pihenest mindenkinek!
_jáde_

Tegnap nagyon szupi buliban voltunk, ¾ órás tüzijátékban (Szilvi remélem nem mi voltunk) rég volt ilyenbenrészünk én vittem a lencsét, beszélgetés, iszogatás, nevetés…rég volt ilyen, hogy a férjemmel együtt tudtunk menni, mert én és ő is voltunk külön, de együtt mióta megszületett a gyerek, csak kétszer voltunk vacsizni és este mindig mi altattuk a gyereket. Még fenn van az ősöknél, majd megyünk ebédelni, akkor hazahozzuk. Gábor még nem tudja a merényletet, de ilyen szép időben bizti, hogy kirándulunk valahova. Nagyon szépen esik a hó.
Rajtam felesleg van 9 kg. Terhesség előtthöz képest meg 2. Ti hogy álltok?
Nagyon boldog szülinapot utólag is Ancsa!
Drumka Karesznak is!
Jade szerintem minden gyerek túlesik a sikoltozós, földhöz verős korszakán. Akié esetleg nem, annak nem most jött el az ideje. Nálunk is ez megy, igyekszünk olyan helyen letenni, ahol kevesen vannak. Tőlem már kapott ki Abigél. Sokadik nemre se reagálva, ráütök hármat a seggére, elviszem a tetthelyről három lépést gyorsan, majd leültetem a földre háttal nekem és otthagyom. Ilyenkor nem hiszem, hogy fáj neki, hisz a pelenkára kapja, de a büntetést tökéletesen érti. Az arcára való ütés nem biztos hogy jó, elkaphatja a fejét és a szemébe legyintesz véletlen, ha meg a kezére paskolsz, úgyse tud az ember akkorát, hogy fájjon neki, akkor meg nem érti, hogy mi van…

Kép
nyafi

BÚÉK! Újévi hírek: Csilla teljesen önállóan tud enni kanállal (az egész tányér ételét - persze csak ha akarja), és megtette az első önálló lépéseit (és önállóan álldogál egyre többet). :)

Nyafi
Én még nem mertem ráállni a mérlegre a karácsonyi dőzs óta! :oops: :twisted:
De legalább egy 10-es plusz van (a terhesség előtti súlyomat elértem). Visszatérek a megfontolt étkezéshez meg napi tornához, karácsony előtt is lement vele 2 kiló szinte észrevétlen, így remélem ha tartani tudom az elhatározást nyárig még lecsúszik néhány kilócska... :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

...van net...

Kép

...majd jövök :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Terhesség előtti súlyomhoz képest jól állok (-8kg), viszont még mindig van bőven mit leadnom....... :( Azt inkább meg sem mondom, mennyit. :oops:

Nálunk egyenlőre hiszti esetére bevállik, hogy valami másra terelem a figyelmét, pl. megkérdezem tőle, hol a pálma, azt ímádja megmutatni, ill. ha megyünk valahová, akkor van egy pici plüss dinója, amit zsebre teszek, és hiszti és nyűgösség esetén elő lehet kapni, hogy jéééé, itt a dínó. Neki mindig nagyon örül, odanyomja az orrához-homlokához, buksizik vele, kb. úgy néz ki a dolog, mintha dínó adna Ritának egy puszit. :P Volt, hogy a pellusára ütöttem, amikor nagyon elszakadt a cérna, de ezt egyrészt láthatóan nem vette nevelési célzatúnak, másrészt rettenetesen elszégyelltem magam miatta. :roll: Úgyhogy ilyet többször nem is tettem. Marad a jól bevállt dínó és barátai. :D

Az önálló evés darabos ételnél kézzel-lábbal történik nálunk, ill. este, a joghurt evészet során ő is próbálja etetni magát egy kanállal. Egészen viccesen néz ki, belemártja a kanalát a joghurtba, majd úgy fordítva, hogy a kanál domború fele legyen felfelé, jó esetben a szájába teszi, rossz esetben elkezd csapkodni vele. Mindkét esetben minden csupa joghurt lesz körülötte. :P :P Ruhacsere, takarítás, esetleg az etető szülőnek is átöltözés..... :oops: De hát hogyan másként tanulná meg, hogy használja a kanalat?

Viszont kitűnően tudja a kád ferde peremén elhelyezni a fürdőhabos flakont úgy, hogy az ne boruljon le, sőt, ez az atrakció úgy is megy neki, hogy fejjel lefelé teszi rá a flakont. És erre is magától jött rá. :wink: Nagyon okos kislány!

Napjában százszor megjelenik kezében a vakondos könyvével, egy jellegzetes mamm-mamm morgás kíséretében, hogy olvassak neki. Ilyenkor le kell ülni a földre, az ölembe ül (minden segítség nélkül is megy neki), és a kezembe nyomja a könyvet. A kedvenc figurák nagy, nyálas puszikákat kapnak (nekünk a negyede sem jut), most a kedvence a lepke, előtte a vakond és kutya volt a sztár. A kutya láttán azért még most is lelkes vau-vau-vau hallatszik.... Csak egy kissé már unom a könyvet........ Sok könyve van, de mindig ugyanazt hozza, nagy ritkán a Sicc-et, néha egy nyuszisat....... Kicsit olyan, mintha lemezjátszóként funkcionálnék. :lol:

De a csúcs az, hogy ha éhes, és megkérdezzük tőle, hogy Rita, éhes vagy?, akkor megfogja valamelyikünk ujját, és kivonszolja a konyhába valami rettenetes tempóban, és amint kiért, elkezdi ütögetni az etetőszékét. :lol: :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Aranyos lehet Rita, ahogy cibál benneteket a konyhába! :lol:
Önálló étkezéshez pedig erősen ajánlott egy ilyen partedli. Nekünk ez van, a ruhái így általában a legnagyobb pancsolást is megússzák.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10121520

Kép
Kép
Kép
cas

Válságvers:
Csiribiri csiribiri Jóisten
Nincsen lófasz, ló sincsen...
bocsi tudom, hogy off, de nekem tetszik. ma kaptam....

Kép
nyafi

Halihó bekukkantottam van 5 percem :lol:
Gyógyulófélbe vagyunk.
Ma a Karesznak sütöttem gesztenyés szülinapi tortát, holnap tartja a barátaival a 10. szülinapját. Annyira haragszik minden évbe, hogy neki miért nem lehet rendes bulit csinálni, de eddig nem értette meg hogy Január 1-jén ninc s akinek kedve lenne szülinapozni csak a megszokott szomszéd 6 gyerek akik tudják hogy ha január 1 akkor Karesz nagy napja. Viszont a szomszéd kislány január 2-án született. Ők hárman vannak tesók és megbeszélték hogy mind a három gyereknek a 10. szülinapja McDonalds-ba lesz. Tegnap a kislány belőtt séróval szép ruciba ül a mekibe és várta a meghivott gyerekeket. Szerintetek kik mentek el? Persze hogy csak a szomszéd 6 gyerek. Mindenki lemondta az utolsó percbe volt aki még egy telefonra sem méltatta őket. Igy tegnap úgy jött haza Karesz, hogy anya soha nem akarom nagyba tartani a szülinapomat és kivételes alkalom, hogy nem rendelt torta lesz, hanem én csináltam. Holnap jövök a nagyok bulizós képeivel, remélem a torta is tetszeni fog nekik, Karesz teljesen odáig van a gesztis sütikért.
Megyek romot eltakaritani :lol:

drumka

Krisz:Nagyon csudiszép az a torta!!!!!!!

Edit:Én is várom az alvás technikát!!!Nagyon szeretnék már aludni egy jót.Na azért havonta egyszer sikerül átaludni az éjszakát.
Viszont ami jónak számit a felkelések ellenére azért az éjszakai evést elhagytuk.
Most próbálkozunk a szilárd reggelivel.Meglátjuk mi lessz.. :roll:

Önálló evés:Hát nálunk is vannak érdekes mutatványok.Egyedül még nem megy.Egy-két falat betalál,de leginkább a ruhán,vagy az ölében landol.Ha van a kezében is egy kanál,akkor relativ,de megy az etetés.

Drumka:Igy utólag Karesznak is Boldog Születésnapot.

Kilók:Az ünnepi habzsi-dőzsi óta nekem is jött 3kg.Na de most diéta ezerrel.15kg a cél..........

Barbi,és Csilla ünnepi rucija is nagyon csini volt.....

Benszi:Na de Dóri,és Balu is csodaszépek..Nem irigyellek nem unatkozhatsz a két gézengúz mellett.

Viszont nálunk teljes anyakomplexus van.Semmit nem tudok csinálni mellette.Jön a s..........be akárhova megyek,és rángatja rólam a gatyát.
A géphez is csak akkor tudok ülni,ha alszik.

Na de pár friss kép."Birkanyirás" :lol: :lol: után..
Kép
Joghurtot ettem...
Kép
Megszereztem a kábelt
Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Nincs sok időm, kész a tortalap (ok), kész a krém, indulok összerakni. Csak kutakodok, hogyan csinálhatnék egy jó tortabevonó mázt fehér csokiból. Az is olvad már. No, de ha nem írok most, akkor nem tudom mikor fogok tudni.

Csajok, hihetetlen, de Boróka az idén AZ ÖSSZES ÉJSZAKÁT ÁTALUDTA!!!!! Na nem, mintha olyan sok telt volna el, de nekem akkor is olyan fura. És úgy alszik el, hoyg beteszem a kiságyba és hol több, hol kevesebb nyafi, esetleg sírás után egyedül elalszik. Amióta megtanult egyedül elaludni, éjjel is alszik.
És hihetetlen, hoyg hétfőn éjjel próbálkoztam először. 1 óra és 20 perc után aludt el. Második éjjel 4 előttől 6 utánig fenn voltunk állandó sírásban. És szerdától már alszik. Szilveszterkor ahogy hagytam este, úgy kaptam hajnalban. És mintegy mellékhatásként: nem kell a cumi sem.

Nos, a módszer tulajdonképpen "ősrégi". Sírni hagyod. De nem akárhogyan. Kaptam egy könyvet, az a címe, hoyg "Minden gyerek megtanul aludni". Akinek ilyesmi gondja van, feltétlenül szerezze be. Nemcsak az ilyen picikkel foglalkozik, hanem nagyobbakkal, a nagyobbak problémáival is.
Én elmondhatom ezt a "kezelési tervet" (így hívják a szerzők), de hoyg meglérteni a miérteket is, jó lenne elolvasni.
Szóval, a lényeg, hyog a babát lefekteted a saját ágyába. Sem ringatás, sétálás előtte, sem szopi (a szopit legalább negyedórával előtte be kell fejezni), sem cumi. Aminek meg kell előznie: esti szertartás, kinél ahogy szokott lenni + egy tízpercnyi játék. Mi piszézünk, kukucsizunk dehát millióegy akármit lehet.
Majd lefekteted, esetleg egy plüssállat mehet mellé, megsimogatod, megpuszilod, ki amit szokott, és lekapcsolod a villanyt és kimész. Általában hatalmas ordítás a velejárója (az elején, de néha most is) de nem mész vissza csak 3 perc múlva. Ismét simi, nyugtatás, duruzsolás 1-2 percig, majd ha sír, ha nem, kifelé a szobájából. És nem mész vissza csak 5 perc múlva. Ismét 1-2 perc simi, majd 7 perc múlva mész be. Ha be kell. Ezután, továbbra is hétpercenként kell bemenni hozzá. Első este a hatodik 7 perc után "már" nem kellett bemennem.
MÁsnap napközben a férjem is követte a dolgokat, ugyanígy 3, 5 majd 7 percenként. Éjszaka én már 5, 7 és 9 percenként mentem be. Tulajdonképpen nagyon hamar, vagy 2 perc alatt elaludt, de felébredt Kriszta és ő is felébredt újra. Ezután kezdődött a horror. Több mint két órát sétálgattam egyik szobából a másikba, állandóan órát nézegetve. Ekkor mondhatni ő győzött, mert már 6 múlt és akkor megszoptattam. Másnap délben 10 perc sem kellett és elaludt, egyszer mentem be hozzá 5 perc után, és szilveszter éjszakáját már végigaludta.
Lehet még egy növelést csinálni, ha muszáj, de én úgy döntöttem, hyog maradok az 5, 7, 9-nél amíg kell.

Lányok, nagyon nehéz. Első éjjel állandóan imádkoztam, hoyg legyen erőm kibírni, és ne menjek be hozzá időnap előtt, de második este már könynebb volt. Mindenesetre, tényleg be kell keményíteni, ha eredményt akarsz elérni. De megéri. Írta a könyv, hoyg 3-5 nap alatt máris mutatkozik a változás, de max 1 hét alatt biztos. NAgyon extrém és ritka eset, ha elhúzódik 2 hétig. Én még ezzel is elégedett lettem volna.
Ma este egy mukk nem sok, de annyi sem volt, amikor lekapcsoltam a villanyt és kijöttem. KApott egy aranyos kis bocit ma és azzal fektettem le. Úgy ölelgette, oylan édes volt! Bevezetném alvós állatnak, mert ez legalább az övé, nem öröklött holmi! :P

Na, mentem... Sok sikert, Ancsa! Kismok, ha benézel és olvasod, szerintem neked sem árt kipróbálni.
Ja, amúgy nálunk most már naponta max 3xvan szopi. reggel, délben, este. De nagyon keveset, max 5 perceket ha szopizik, kivéve reggel, akkor kb 10 perc.

Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ami kimaradt...

Karesznek boldog szülinapot!!!!

Réka pedig annyira aranyos! Nagyon édi volt a kis kunkori hajacskájával, de így is csodaszép! Inkább most levágni, mint majd később! Azért nyírtam meg én is Borót az ősszel!

Kriszta, haláli, ahogy Domi bámulja a tortát! :D Kis édes! Biztos fincsi volt a torta! Mondd csak, minek fogyóztál te? Én sajna most visszahíztam. de nem baj, jön nemsokára a diéta.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hogy nyírtátok le a haját Ancsa, Edit? És miért kell lenyírni? Akkor sűrűbb lesz?
Nagyon sajnálom Kareszt! Én pont ezért imádkoztam, hogy novemberi gyerek legyen még, az nincs annyira benne az ünnepekben…

Kép
nyafi

Nyafi:A keresztanyjának van hajvágó ollója,meg fodrászkendője,azt ráraktuk.Néha mozgolódott,de alapjában véve hagyta.Igen azt mondják,hogy 1 éves koruk után érdemes 1x,vagy 2x levágni a hajukat,mert erősödik,és sürübb lessz.

Edit.A Suttogó könyv is igy irja az altatást.Erőt kell vennem magamon,és végigcsinálni.Ugyan Réka már elalszik néha altatás nélkül,de csak a mi ágyunkban,és utána átviszem a helyére.Ez sem az igazi.

Kép

Kép
ancsa03

Edit:Remélem továbbra is lessz kitartásom.Első este:35 perc.Az éjszaka még hátravan...

Kép

Kép
ancsa03

Altatás
Annyira gyereke válogatja, hogy melyik hogyan alszik (el). Csillát leteszem, és magától alszik el, és éjjel is többnyire nyugodtan alszik (van hogy 10-12 órát egyben!). Magától alakult így. Ha mégis ébred, akkor gyorsan orvosolható baja van általában, és szunyál tovább.
Sebinél MINDEN módszert kipróbáltunk az elalvásra és a későbbi felriadásoknál is, és SEMMI nem használt. Úgyhogy ne keseredjen el senki, akinél mégse válik be ez az emlegetett módszer, hanem éjjel sokszor kel a gyereke továbbra is, és képtelen elaludni egyedül.
Egyébként nagyon nem értek egyet ezzel az eljárással, mert elég keményen megtöri a gyerek lelkét, de mi is eljutottunk odáig fáradtságban, hogy nem érdekel a gyerek lelke, csak legyen nyugi már végre legalább éjszaka...
Szóval túl lehet élni, hogy már lassan 4 éve nem aludtam ki rendesen magamat! :lol:

Ancsa
Nekem is folyton ottmarad a nadrágom szára a lányom kezében! :lol: Mostmár legalább lépeget mellettem, és haladunk, eddig üvöltve követett négykézláb - csakhogy a csípőm már teljesen kivan az állandó cipelésétől... :(
Nagyon édes Réka a képeken!!! Olyan komoly tekintete van, mintha sokkal idősebb lenne! :roll:

Mi ma szánkózni voltunk.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, elnézést a buta kérdését, merrefelé laktok? Nagyon szépek a képek! :P Láthatóan nagyon élvezték a pockok a havat!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Edit!

Borókát a Jóisten éltesse sokáig egészségben!
Boldog születésnapot kívánunk !!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dorottya
A III. ker-ben lakunk, de ezek a képek Dobogókőn készültek! :)
És tényleg nagyon élvezték, csak fújt kicsit a szél, és a -5 fokhoz az picit túlzás volt, úgyhogy 1 órácska után teljesen átfagytunk... :roll:
De addig nagyon jó volt! :)

Borónak sok boldogat! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Jó rég nem voltam!
Mindenkinek boldog új évet kívánunk mi is, a szülinaposokat pedig Isten éltesse!
Hihetetlen gyorsan elszálltak az ünnepek, pedig el is utaztunk pár napra.
Mi már lebontottuk a fenyőfát, féltünk hogy megárt neki a szoba melege (élő fa), majd kiültetjük a telken.
Teszek fel képet Bálint szülinapjáról (...így majd' 3 hét után...).
Sajnos Karácsonykor mi is elfelejtettük a fotózást, most már bánom. Egyébként Bálintot nem különösebben izgatta a fenyőfa, nézegette, meg ha arra haladt, kicsit megsimogatta, aztán gyorsan elhúzta a kezét. A játékok annál inkább érdekelték, sokat kapott belőlük, volt amivel még nem is foglalkozott. Hiába mondogattuk, hogy fölösleges még egy évesnek ennyi játék, mégis annyi lett, hogy akár jövőre is el lehetne tenni őket.
Nem tudom a ti manóitok hogy vannak vele, de Bálint nagyon szeret sokáig játszani egy játékkal, ha valamit megszeret, azt addig nyúzza, amíg meg nem unja, és ez elég soká következik be.
Remélem ilyen türelmes marad később is. :)

Szülinapos kép, unokatesókkal együtt.

Kép

Kép
melin78

Edit:Borónak nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Kép

Kép
szilvi17

MI IS KÍVÁNUNK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT BORÓNAK!!!
Puszi,
Szilvi és a Fiúk :-)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

bocsi, ezt pirossal szerettem volna írni :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szépek a képek!
Edit Boldog Szülinapot Boró, Gem, Ancsa, Viki utólag is Boldog Szülinapot a nagyfiadnak,
Cas, Benszi, Kriszta, Melin, Nyafi...

Edit
Gratula az átaludt éjszakákhoz!
Levi is alszik estétől - reggelig ...már régóta :P ... max 1x iszik vizet, de ez is ritka.

...nagyon fura, hogy már nem megyünk "haza"...
...ez az együttélés... egy kicsit... :roll:
Apa ma szerel fel - jó volt ez a pár nap együtt... bár egy kicsit idegeskedett...
...nem volt túl kedves (de mindenkivel)... Remélem most megnyugszik.
Manó már rengeteget beszél...
PL: ka-ka-ka=óra, nyanya, ana=anya, pusza (és közben megfogja :lol: ),
nyam-nyam=eszünk :D , szi-szi=cici (és közben keresi a póló alatt :lol: ) ...stb
Még most is van napi 3x cici... és most jön a 8. fogunk... (1 bő hónapig pihent)

Itt voltak a sógornőmék Karácsonykor (köhögős , náthás gyerekkel ) és persze megvártak minket,
csak aztán mentek haza :evil: , Így Manó is és mi is betegek vagyunk (de már lassan meggyógyulunk)...
A következő alkalommal - ha jönnek - mi megyünk Anyuékhoz :oops: :lol:

Komoly vevő még nem volt a lakásra.... így addig keresgélünk... na és persze várjuk a tavaszt
( a válság hatását), amikor kicsit lemennek a házárak ...már 1-2 házat láttunk a neten,
amit érdemes megnézni... :P
...bár Anyós nem nagyon örül, hogy itt karjuk hagyni...
Szerinte jó lenne nekünk egy kicsi lakás a városban, mint egy faluban (néhány km-re )
egy családi ház :roll: :shock:
Mondta is, hogy akkor messze leszünk... szerintem nem, mert kocsival csak 15-20 perc :wink:

Egyre többet, többször agyalok egy tesón :lol:
...már csak Apát kell rávennem - így ráérnék beadni az áthelyezésit
és nem kellene még helyet keresni itt :P

Gyerek becsomagolva:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

De jó, hogy vagy!!!!

Legvadabb álmomban sem gondoltam volna,hogy a ka-ka az órát jelent! :D

Jól kijössz azért anyóssal? Vagy amíg a párod itthon volt veletek csak addig?

Egy pár témahsz.

Altatás: a suttogóban olvastam ezt az altatásmódszert, nagyon sok barátnőm esküszik rá.
Én feladtam az első napon, mert kb 5x kelt a manó, apája meg morcos volt és nyomatékosan hangsúlyozta, hogy ő másnap dolgozik.
Ezért Domi most kb este 11-től közöttünk alszik. :D
Este 8-kor simán elalszik, mert délben alszik, utána már nem hagyom aludni.
Aztán mostanában 11-kor még rájön az éhség (mégha főzeléket evett vacsira, akkor is)eszik és hajnali 5-6-ig alszik.
De este 11-kor az Istenért se hajlandó visszaaludni a kiságyában, még úgy sem, hogy 3 centire van az arcomtól a kiságya és folyamatosan simogatom és csitítom.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Levimanó fotójára Rita közölte, hogy baba-ba-baba, és nagyokat vigyorgott hozzá, felmászott az ölembe és mutogatta a monitort (szerencsére még régebben kicseréltük egy olyanra az LCD monitort, amin vagy egy plexi előlap, így nem tesz kárt benne a praclijával, csak a kéznyomokat kell róla folyton takarítani). :P

Boldog szülinapot a nagylányoknak/nagyfiuknak!

Rita cica ma megitta az első pohár igazi tejét. :P Néhány korty után boldogan közölte velem, hogy tejci... :D Ezt a tápszerre szoktam mondani, úgy látszik, a tápszernek van valami köze a színén kívül is a tejhez, másként biztosan nem mondta volna ezt a tejre. :lol: Remélem, azért este elalvás előtt ugyanúgy elfogadja majd a tápszert, nem követeli majd az igazi tejet. Néhány nap múlva szeretném először a reggeli, majd az esti tápszert is igazi tejre cserélni.

Elkezdtünk rövid távon sétálni, tehát nem babakocsival menni, hanem valóban sétálgatni. Ez nem túl egyszerű, mert ahogy meglát valami érdekeset, elindul arrafelé, hogy megnézze. Értem, hogy eddig csak olyan helyeken voltunk,ahol oda ment, ahová akart (lakás, körbe kerített játszótér), de valahogy meg kell tanítanom neki, hogy a járdán nem így közlekedünk, nem futunk kutyák és szimpatikus gyerekek után.... Valakinek van erre vonatkozóan ötlete?

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Póráz? :lol: :lol: :lol: :lol:
KOmolyra fordítva, először én is megijedtem Sebinél, hogy neki nem triviális, hogy odalent követjük a járda vonalát, ment ő is keresztül-kasul, alig győztem fogni a kezét és terelgetni, amerre haladnunk kellett. :D
Egy idő után vhogy megtanulják... :roll: Nálunk vhogy nem kellett semmi speckó szoktatás. :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Edit:Borónak Nagyon Boldog Születésnapot Kivánunk!

Na szóval az altatásról annyit,hogy este egy fél óra alatt elaludt,fél nyolckor,reggel fél 5-ig.Majd adtam neki inni,és nem volt 3 perc sem,és aludt tovább.De olyan hirtelen lett csend,hogy bementem megnézni,hogy lélegzik-e,és abban a pillantban felkelt.Onnantól nem aludt,csak annyira sirt,hogy majd megfulladt,és a férjem majdnem sirva fakadt,hogy szegényke milyen keservesen sir,hogy átvittük magunk mellé.Végül 3 órát már kibirunk egy ágyban.Úgy bújt hozzám,mint aki soha nem akar elengedni.
Ma a mama altatta délután,elaludt az ölében,és amikor le akarta tenni a kiságyba,szinte remegett.
Tehát maradunk a régi módszernél,hogy elalszik a mi ágyunkban,és utána átviszem a helyére.Álltalában 2-3-ig alszik,utána jön hozzánk.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Boronak boldog szulinapot kivanunk!

Furcsa napunk volt...
Balint ejjel 2-kor felebredt, es akarmit csinalok vele, csak cicin vagy olben alszik. Mivel en ejfelkor fekudtem le, igy osszesen 2 orat aludtam. Nappal ugyanezt csinalta, igy nem aludt egesz nap, mert amint letettem a kisagyba, felebredt, en meg ugy voltam vele, hogy nincs kapacitasom arra, hogy megint orakig tartsam, majd elalszik, ha kidol...
Most is itt alszik az olemben. Hagyom 6-ig aludni, aztan felkeltem. Remelem jobb ejszakank lesz.

Altatas
Hat nekem mar elegem van hogy egy majd' 13 honapos kisgyerek ejjel 3,5-4 orankent ebred... Lehet kiprobalnam ezt az altatasi modszert amirol irtatok, de az a baj hogy az en ferjem se tamogatja, mert o reggel kel es termelnie kell, igy azt a luxust, hogy ejjel ne nagyon aludjon, nem tudja megengedni maganak.
A masik problemam ezzel a modszerrel az, hogy ez kertes hazban eloknel mukodhet, de itt, nalunk, tarsas hazban... :lol:
Bar felettunk senki nem lakik, de en felhallom, amikor az alattunk lako tusszent... Hat nem tudom, mit szolnanak tobb napig tarto ejjeli szirenazasokhoz... :roll: De asszem senki nem rajongana az otletert...

Dorottya kerdesere en is szivesen olvasnam az otleteket tovabbra is :)

Hoppa, 6 ora elmult...
_jáde_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?