Új privát üzeneted érkezett!

Ja amúgy én házas vagyok,szóval nekem csak egy frissebb példány kell!Az apaságit meg télleg közjegyző elött kell!!!Tehát elméletileg nem elég h azt mondja h övé a gyerek! :lol:
Amúgy rokon az anyakönyvvezető,szóval scak egy telefon és megcsinálja.Annyi h be kell menni érte ha Szolnokon járok,vagy elhozza nekem vki.Még enm ismerem a kórházi szokásokat,vhol kekeckednek ezzel ahogy hallottam...szóval jó lenne nem elfelejteni,ehogy akkor kelljen szaladni :roll:

Mozza!
Én is váltaék a magassarkúról!Szerintem vannak laposab talpú elegáns cipők is!Nekem néha így is fáj a derekam,hátam,pedig nem is hordok ilyet!Valószínű h ezért fáj jobban neked,most kicsit más a terhelése a gerincnek!Én is a DMes krémet használom,pont tegnap kaptam egy kis maszírozást :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Szeretnék sok mindenre reagálni, de egyelőre nincsen időm.

Annus
Jó lett a mix, asszem én is készítek nektek, csak Aporról. :)

Tej
Nekem nem volt előtejem, a szülés után viszont szépen beindult és végig sok tejem volt, 16 litert a fagyasztóba is eltettem. :)

Légzésfigyelő
Nekünk nem volt, de egy szobában aludtunk vele és én mindenre felébredtem, egy köhintésre is. Nem haszontalan a dolog, de ha érzékenyre állítjátok, akkor sokszor beriaszt tévesen, elég kellemetlen lehet.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus

Most egy blogkérdés, akit nem érint ugorjon. :)
Hogy kell azt csinálni, hogy legyen az oldaladon fotóalbum? Méghozzá úgy, hogy a képre kattintva jelenjen meg mondjuk egy picasas albumom? Látom neked van galériád csak felirattal és nem fotóval. Tudsz segíteni nekem?

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Annus, jó ötlet ez a mindig ugyanabban a pólóban fotózás, ellopom az ötletet! :-)
Házassági ak.: Én kedden szültem és csak pénteken jött az anyakönyvezető, tehát ha otthon felejted, akkor sincs nagy baj, mert másnap beviszi a férjed. Én bepakoltam azt is a kórházi táskába, amit a 36. héten összeraktam, így nem maradt otthon.

Nekünk volt légzésfiggyelő, angelcare, egyszer sem volt téves riasztás. Én nyugodtabban aludtam, pedig a szívem mélyén tudtam, hogy felesleges, de mégsem tudtam megválni tőle most karácsonyig.... :oops:

Anita, igazad volt, ma már ráült.

Kép
Vendég
 


Anika!

Jaj ezt a blogos felvetésedet teljesen elfelejtettem....de még mindig nem jutottam el addig h az enyémet is csináljam.... :roll:
Megmodnom őszintén h fogalmam nincs ezekről...ha vmit akarok csinálni akkor próbálgatom a lehetőségeket.Azt nem tudom h neked milyen is maga a szerkeztői oldalad.
Ha vhol máshol van a kép,akkor az oldal linkjét kéne feltüntetned.Így látatlanban elég nehéz bármi okosat is mondani,főleg h én is csak kísérletezek.

De most itt meg is fogadom,hogy holnap első dolgom az lesz h írom a blogomat!!!!!Most már vége az ünnepeknek,dolgozhatok is egy kicsit :lol: :lol:

Farkas!
Az oké h otthonfelejted...a lényeg h már otthon legyen meg!Ne a hivatalba kelljen menni :lol: Huuuu mekkora már ez a nagylány!!!! :lol:

annus11
 
 


anita:
Nekem mondjuk csak egészen az elején viszketett a hasam, akkor még ennyira nem is nőtt, de mégis könnyebben kiszáradt a bőr rajta. Még akkor kerestem egy megfelelő krémet, hogy ne akkor kelljen tesztelgetnem, amikor majd élesben kell használnom, és nekem a Johnsos’s baby softlotion extracare vált be. Ez testápoló olajjal, felnőtteknek van, de én azt hiszem a baba részlegnél találtam meg. Olajos kicsit, de mégis testápoló, nem akartam egy az egyben oljat venni, mert gyakran nincs időm arra hogy megvárjam míg egy krém beszívódik, ez pedig pillanatok alatt csodát tesz. Eddig bevált, de ugyebár a nagy bőrnyúlás csak most jön.

ancsika80:
Nekem is szokott folyni „valami” a cicimből, egy kicsit aggódtam is emiatt, mert ez még korai, vagy nem? Én úgy tudtam hogy kb a 30. héttől lehet szivárgás, de addig nem jellemző.

zdori:
Miért jó jel a tejcsorgás? Van valami összefüggés azzal, hogy ha most már csordogál akkor lesz szülés után is tejem?
(jó lenne) :)

annus:
Nagyon jó ez a kép sorozat. Jó kis melék lesz majd…
:D

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Annus, ja, ebben igazad van! :-) Főleg, hogy mi sem a közelben kötöttünk házasságot.

Képzeljétek, 2 napja nagyon fájok alul. Szülés után volt ilyen. Szerintem túl sokat pörögtem az elmúlt hetekben. Most próbálok pihenni, de örülök neki, hogy csütörtökön megyek dokihoz. Ja, és a hüvelyem bemenetelénél van egy kis csomó is. remélem nincs nagy gáz. Én nem vagyok parázós, de felelőtlen se szeretnék lenni.
Vendég
 


Böbi,
próbálj pihenni. Gyöngyvirág nagyon aranyos a kis mocin, milyen szép szeme van!

Annus,
tök jók a képek, meg hogy csináltatok ennyi fotót, jó lesz majd visszanézni késöbb.
A házunkban van egy kismama, már kb. 3,5 hónapos Timike - őt én fotóztam el először úgy szülés előtt kb. 2 héttel. Mikor meglátta a képet, totál megleődött, h ekkora pocija volt, nem is gondolta volna magáról :D

Na ez az házassági ak. kivonat után is majd még rohangálni! :evil:

Nektek nem szokott olyan érzésetek lenni, mmintha vmit ennétek/innátok, csak nem tudjátok miaz? Bakker mióta terhes vagyok egy csomószor érzem ezt az érzést, és néha kicsit idegsítő már :(

emese1979
 
 


Kórház:
Az én dokinőm már nyugdíjas, anno a Péterfyben dolgozott, most csak magánúton praktizál, de szerződésben maradt a kórházzal, ezért kellene ott szülnöm.
Nagyon sokan szörnyülködtek a Péterfyn.... és ajánlották, hogy az Üllői úton lévő klinikára menjek inkább, mert ott szokás, hogy külsős szülészek is oda viszik a betegeiket, kvázi sok precedens volt/van rá. Maga a kórház áll. nagyon jó. (elsődleges szempont, hogy a saját dokimnál szeretnék szülni, és egy megbízható/ tiszta/ modern jó csecsemő osztállyal rendelkező helyen).Szóval megpróbálom kideríteni, hogy mi ennek a menete, de szerintem akkora a káosz, ahány hely, annyi szokás. Azért ez a 100 000Ft kórházhasználati díj+ privát szoba díja elég brutálisan hangzik!!! :shock: ( + dokim díja+szülésznő... :shock: )

Gyerek cuccok:
A férjem babonából semmit nem akar előre megvenni....a kiságyat és a szobát is a szülés után szeretné ö.rakni.... :x
(én előre parázok, hogy egy pár napos babóval hogy fogom majd beszerezni a cuccokat, főleg, hogy az elején nem lehet még levegőre vinni....és azért pl. egy mellszívó beszerzését nem nagyon bíznék egy férfira...a végén hazaállít egy porszívóval.....:) )
Szóval vsz. majd kinézek mindent és ö.állítok neki egy pontos listát cikkszámmal stb., bár szerintem így sem lesz egyszerű....:x

Házassági:
Ha 300 napnál régebbi, akkor mi a teendő? Okmányiroda? Na neeeeeeeeeeeee, minek kell bonyolítani? Kiszel Tünde Donatellájának meg bemondásra is elfogadták a papa nevét?!? A férjemnek meg nem?!?

Annus!
Szupi a pocakos napló! (én is gyártottam ám, vicces visszanézegetni)

Farkas!
Mit érzel pontosan? Hogy fáj? Sok pörgés után nekem is mindig beszúr, de a csomó miatt azért mindenképp doki!!!

Holnap meló! :( + Vizsgaidőszak :( Brutál lesz ez a hónap, de februártól már vsz. betegszabin leszek. :)

Kép
mozza
 
 


Mozza!

Amikor reggel lebegtettem a listát,elsőre elszörnyedt a férjem!Aztán azért közöltem vele hogy sok mindent kapunk.Erre ő h akkor azonnal pipáljam ki :lol: Én tuti nem hagynám szülés utánra!Szerintem azért ne hagyd h mindent ő vásároljon meg ...egyrészt te is élvezd a vásárolgatás örömét,másrészt otthon nagyobb szükség lesz az apukákra is!!!Nehogy már pont akkor menjen császkálni :wink: A fő dolgokat azért vegyétek meg!
Mellszívó szerintem nem is olyna fontos,legrosszabb esetben fejed magad.Az tipikusan olyan dolog ami vagy kell vagy nem!Ha kell akor majd veszel.

Nekem olyanok is vannak a listán h popsitörlő,hajkefe stb.Persze mindenhez jött h az minek :roll: Még a törölközőre is elsőre azt mondta h van itthon elég...mondom ja!Csak épp 100szor körbeéri szegény babát...pasik!!!!!

Amúgy nem is lennék nyugodt amíg nem látom h a kiságy a helyén stb.Még akkor is ha esetleg az első hetekben ritkábban lesz használva...persze ezt is ki tudja :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!
De sokat írtatok ma is!Mindenféle téma.Nem mindhez tudok hozzászólni.Mozza!Én is magas sarkúban vagyok egész nap.Én olyan 5cm-ben.Az idő kétharmadában igaz ülök és csak egyharmadban mozgok benne.Nekem nem szúr tőle a hasam.A csizmám is magas sarkú(illetve volt mert ma letört a sarka-remélem a cipész meg tudja menteni,mert ez a kedvencem)Nekem pl reggelente szúr és beletelik kis időbe,mire visszarendeződnek a belső részeim a helyükre.Nem tudom mitől lehet.
Lányok,én annyi mákostésztát eszek,hogy szerintem egy életre meg fogom útálni.Annyira kívánom.Utánanéztem,és még jótékony hatása is van a máknak a sok foszfor miatt,ami a kalciumot építi a csontokba és a fogakba.Az előbbi Rikinek,az utóbbi nekem tenne jót. :lol: Lassan tényleg lefotózom már a kiságyat és a kocsit és felteszem már.
Jajj,akartam újságolni,hogy beindult a kismancs rendesen.Két napja nagyon érzem éstök sokat.Tegnap már a hérjem is látta,sőt játszottunk is vele.Megkocogtattam a hasam,ahol éreztem őt,és akkor rúgott egyet,amit látni is lehetett már.Fülbe is rúgta Danit,mert hallgatózni akart közben. :lol: Hajnalban pl marha éhes voltam,és ő is toporzékolt addig,amíg nem ettem.Aztán lecsöndesedett és én is elaludtam.Ezek olyan jó dolgok!!!!!!!!! :lol: :D :)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus!
Na ja, én is így lennék vele...ráadásul én shopping mániás vagyok, a párom meg egyenesen gyűlöl vásárolni...nekem élvezet lenne a cuccok beszerzése, neki pedig idegösszeroppanás....remélem azért április elején már kicsit máshogy fogja látni... :?

Mellszívó:
Nekem szinte minden gyerekes ismerősöm azt mondta, hogy kb. 1-2 hónap mire beáll a cici a babának ideális mennyiségre (persze ha tudsz szoptatni). Addig sokszor begyullad, valakinek becsomósodik, fáj, a felesleget le kell fejni, valakinek manuálisan nem is sikerült, csak elektromos mellszívóval...szóval én eléggé berezeltem ettől.
Gyerekes kismamik nálatok ez simán működött?

Kutyafüle!
Egyél nyugodtan mákos tésztát, ha azt kívánod. Bajod nem lesz tőle! Max majd pár évig rá sem fogsz tudni nézni. :) Én a paradicsommal vagyok u.így, teljesen rákattantam.
A fülberúgás nálunk is megvolt már! :)
Viszont tök érdekes, a férjem az egyetlen, aki pocakmanót meg tudja nyugtatni, ha már nagyon ficánkol. ( nekem kb. 3 hete óramű pontossággal este 6/7-től éjjel 3/4-ig olyan ugra-bugrát produkál a pocimban, hogy feküdni/aludni sem tudok tőle, sőt néha nehezebben veszem a levegőt...talán nyomja, nem értem...)
Ilyenkor csak akkor áll le, ha a papája a kezét a pocimra teszi és szól neki, hogy alvás. :) Ha ezt én csinálom, akkor szinte mégjobban rákezd...létezik ilyen? Ha nem tapasztaltam volna, akkor el sem hinném.

Kép
mozza
 
 


mozza:
nekünk is ilyet produkál a baba, ha apa ráteszi a hasamra a kezét gyakorlatilag azonnal abbahagyja. Ez azért fura, mert néha szoktunk trükközni, hogy olyan óvatosan teszi oda mintha ott sem lenne. Sőt, úgy is próbáltuk már, hogyn tettem oda az ő kezét, hogy hasonló legyen a nyomás a lendülettől...de a baba akkor is abbahagyja a mozgást.
Persze apa erre nem büszke, neki nem az jutott eszébe, hogyegnyugszik Nórika, hanem az hogy persze mert őt nem szereti, mert neki nem rúg... :lol: persze csak viccel...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

A visszaolvasás szokás szerint esélytelen, de mielőtt beleugrunk a januári mókuskerékbe újra, mindenképp szeretnék nektek boldog új évet kívánni!
Elvileg mostmár lesz segítségem a melóban, így remélem tudok gyakrabban, és "hatásosabban" jönni fórumozni is, nem csak olvasójegyes változatban...
Nekem nem sikerült homeopátiával és vitaminnal leküzdeni a náthát, így maradt az antibiotikum 3 hét kísérletezgetés után, úgy tűnik most talán javulásnak indul a dolog.
Pocaklakónk jól van, hatalmasakat rúg így esténként, s igazán fogára valónak bizonyult a töltöttkáposzta! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


SZIASZTOK!
BOCSI, HOGY IDETOLAKSZOM, DE VAN EGY FELESLEGESSÉ VÁLT MAGZATI SZÍVHANGHALLGATÓ-KÉSZÜLÉKEM. HA ÉRDEKEL VALAKIT ÍRJON A NOI2005@FREEMAIL.HU-RA! KÖSZI
zsannus
 
 


Mozza: mint írtam, nekem nem volt a kezdeteknél mellcsomósodás, mellgyuszi. A leállásnál volt csomósodás, pedig akkor nem is volt akkora mennyiségről szó, mint a kezdeteknél. De begyulladni akkor sem gyulladt be. Nekem nem kellett volna mellszívó egyáltalán. Dehát ez tényleg alkat kérdése.

Kép
Kép
tinu
 
 


Dóri,majd én is nézek olyat ami olcsóbb .A célnak megfelel,végülis csak gyüjti a tejet.
Tinu igazad van,mindenhol a helyzet hoza ki,kinek mi kell.Baba és mama függő.Nekünk hogy Grétike hamarabb jött épp csak összekapkodtam a kórházi motyóm,mivel félig volt készen.Meg pár apróság hiányzott,de azt anyum pótolta.A kiságy a helyén volt,azt hugom rendezte be,ő vett baldachint,mivel azt már nem tudtam.
Meg a kórházban kiderült csak bimbóvédővel tudok szoptatni,így férjem rohant venni.
Még a házassági papír sem volt nálunk,ki sem volt kérve.Másnap kérte ki Sanyi de akkor már a kórház nem anyakönyvezte,így azt is Ő csinálta.
Én tejserkentőnek Laktoherb teát ittam,nagyon bejött.
A mellszívó is később lett véve,mivel ellőre nem gondoltam hogy kellene.Úgy voltam vele,majd fejek kézzel,ha szükséges.Igen,de az nekem valahogy nem ment.Így férjem vett egy avent kézit,de azzal már nagyon jól sikerült.Nekem azért kellett eleinte fejni,mert Gréti csak keveseket tudott elöször hamizni.De mikor beállt a kereslet kínálat,akkor már nem használtam.
Most próbálok mindennel készen lenni 36 hétre,remélem sikerül.Még Grétinek is kell heverőt venni,meg átszokatni.
Én is írtam listát,hát férjem még elsem merte olvasni.Pedig apránként ezeket be kell szereznünk.
Mozza én sem hagynám utolsó pillanatra.
Kutyafüle,várjuk a képeket.
Nekem egésznap mozog,de este a legaktívabb.Meg akkor ha Gréti az ölembe ül.Ha Sanyi odateszi a kezét,Hanna sem mocorog.
:)
Szép estét!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kicsit visszaolvasgattam, de csak felületesen, amíg nem csapnak le rám az álommanók. :)
Látom téma volt a babakocsi is, így megmutatom nektek, nekünk mi lett a nagy szerelem:

Kép

Már régóta nézegettük a kocsikat, végül ez volt az, ami minden tekintetben megfelelt az elképzeléseinknek...

Cumi és cumisüveg témakörben nincs konkrét elképzelésem, azt gondolom, hogy ezt majd a baba temperamentuma, személyisége úgyis eldönti. Ha igényli kap, ha nem, nem...

Kiságy témakörben én az első időkben bölcsőt szeretnék. Erre konkrét indoklásom nincs, vmi miatt én már évekkel ezelőtt úgy gondoltam, ha egyszer babánk lesz, akkor amíg meg nem fordul, addig bölcsőben fogom altatni. Nekem nagyon tetszenek a natúr fenyő bölcsők, és az apukája se zárkózik el előle, így mi ezek között nézelődünk. No és ugye utazáshoz, kiránduláshoz szeretnénk majd utazóágyat is, de ennek kivitelezésére, szerintem majd csak a baba érkezése után kerül sor.

Bababútorban megintcsak tanácstalan vagyok, nem tudom még mennyi helyre lesz szükségünk, mi hasznos, mi felesleges, így szerintem az első időkben megoldjuk ezt is a jelenlegi szekrényeinkkel, aztán majd ahogy alakulunk úgy nézünk vmi megfelelő, kedves bútort a kiscsajnak...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Böbi,nagyon cuki Gyöngy a motoron!A fájdogálás tényleg lehet attól hogy túl sokat pörögtél.Próbálj meg pihenni.Persze neked még kicsi a csajszi,így gondolom fel kell néha venned,attól is lehet.
A csomó meg lehet zsírgörcs is vagy ilyesmi.Ha nem fáj,szerintem nincs baj,de azért nézesd meg!!!
Annus jó a kép,látszik mennyit nőtt a pocid!!!!Maszatkád csinálja a helyet magának!!Mikor mész dokihoz???Remélem megtudjátok hogy ki lakik a pocakba!!!
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita!
14én megyek csak,de szerintem ott esélytelen...mert csak kisebb teljesítményű gép van,de ha esetleg úgy fordul...a dokim bizti mondja majd,na meg úgyis kérdezem! :wink:
A kórházi csomagon is kiakadt az uram...hogy akkor azt fogjuk kerülgetni 8) Mondom inkább,mert ha menni kell akkor menni kell.

Huncutka!
Tuti a babakocsi!Én egy chicco 3 kerekűt tologatok(szomszédban az van),nagyon bejön,könnyű navigálni!Persze annak is vannak hátrányai.De melyiknek nincs :wink: Örülök h meggyógyultál!Most mrá vigyázz magadra!Én be is veszem az oscilococinumot vagy mit,megelőzésre szedem csak...talán kihúzom a telet :roll:

Kutyafüle!
Gratula a mocorgáshoz!!!A mákos tésztához meg jó étvágyat! :wink:

Nálunk ez a mocorgás dolog úgy néz ki,hogy ha nagyon aktív akkor szoktam szólni a páromnak.Erre ő meg szól a babának h "hagyd anyádat pihenni". :lol: Szokta simizni is a pocim,meg mindig behallgatózik és mondja h mit hall!Én még egyáltalán nem látok rendszert abban h mikor mért ug,mért hagyja abba stb.Bár nem is igen figyeltem még soha :wink:

annus11
 
 


Házassági anyakönyvi kivonat: én Zsófinál írtam egy levelet a 6. kerületi ak-i hivatalnak (ott volt a polgárink), hogy baba születik, kell egy friss példány, egy héten belül meg is kaptam :) Nem kell ezt sem túlbonyolítani :wink:
Vendég
 


Huncutka nagyon szép a kocsi!
Annus,akkor drukkolok 14-én.Én 8-án megyek,remélem Hanna,Hanna marad. :D
Lassan bealszom a gép előtt,de férjecském a szobába darts-ot néz a tv-be.Én meg nem szeretem.
Mindegy,így legalább van időm nyugisan netezni.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Helló.

Nagyon nem szerencsés sztem addig várni, amíg már a kórházben lesztek a babóval, Mozza. Nem minden kórház csinálja ugyanúgy a papírmunkákat, de lehet, hogy az alatt az idő alatt, míg bent vagytok, neki intézkednie kell majd, nem vásárolgatni... Meg különben is, ne az legyen, hogy azért nem tud hozzátok menni, mert venni kell a dolgokat... Az apróságok maradhatnak, de azért 1 kiságy, ami várja a lakóját, hát, sztem elengedhetetlen előre...

Bölcsőnk nekünk is van, napközben használtuk. Nagyon tetszik nekem is a bölcső, mint intézmény, de jó, ha a baba megszokja az éjjeli helyét minél hamarabb, ezért mi már az elején a kiságybn altattuk éjjel. Plusz riogattak, hogy a sok ringatást megszokja, és nem lehet majd másképp bírni vele, mint ringatva. Ezért a bölcsőt sem ringatva használtuk, csak úgy, hogy beleraktuk. Nem lebeszélni akarlak, Hunccutka, csak mások tapasztalatát leírtam... :)

Jó éjszakát mindenkinek! :)
Vendég
 


Jó reggelt!

Hát engem kidobott az ágy...vagyis a gyerek.Elkezdett korogni a gyomrom,pedig este ettem....és amúgy nem érzem h éhes lennék,csak h korog.Ez persze nem tetzsik Maszatomnak,így lényegében fel kellett kelnem h adjak neki enni :lol:

Ma indul a jövés menés.10ig várok,addig remélem melegszik pár fokot.Megyek csekket befizetni,tisztítóba a kabátért,írószer bolt.És a hét szinte minden napjára beterveztem már vmit.....

Holnap lefoglalom Soponba a szállást!Addig el kell döntenem mikor menjünk...azt hiszem január legvége marad,hátha akkor nem lesz már ilyen hideg :roll:

annus11
 
 


A tél közepén nem olyan fura, hogy hideg van... :) Legalább ilyenkor legyen hideg, mert egy picit megnyugtat abból a szempontból, hogy talán még van némi esélyünk az eléggé tönkretett klíma helyreállítására - legalábbis nem tovább rontására. Ki kéne vmit találni... Én különben is jobban szeretem a hideget a melegnél - a hideg ellen fel lehet öltözni. Az esküvőnk is télen volt. :)
Vendég
 


Dóri!

Amúgy én se bírom a meleget....én is mindig azt mondom h a hideg ellen fel lehet öltözni!
De azért a minusz 15 fok az már nekem hidegggg!Főleg h most már ugye kinőttem a télikabátomat...ha behúzom akkor már nyomja a pocim :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Mozza, köszi :) Nem vizesedik a lábam, "csak" nagyon visszeres. :( Kompressziós kismama harisnyát kellene hordanom, de eddig csak 4.000.-Ft-ért láttam, az meg eléggé húzós. A gyomorsavam az ami nagyon zavar, sokszor már hányingerem van tőle, szörnyű. :(
Szerintem is próbáld apát meggyőzni, hiszen lesz épp elég futkosni való, és anyagilag/fizikailag is nehéz ennyi mindent egyszerre beszerezni, és nem tudom mit szól majd tényleg, ha ott áll, hogy mellszívó, melltartóbetét :roll: :D

Böbi,nagyon édes Gyöngyvirág a képen!!
majd én is teszek fel karácsonyi képet, csak át kell még tölteni.

Annus, nagyon jók a pocakfotók! :) Tényleg ötletes a póló, de az is, hogy így, egyszerre felraktad a képeket! :) Ügyi vagy, hogy nekiállsz a párnának, esetleg babzsák fotel mintát nem láttál valahol? Nekem ez még az álmom, de készen horror az ára!

A Mellszívó szerintem nagyon hasznos dolog! Már a kórházban jóhasznát lehet venni, hiszen előfordul, hogy tejbelövelésnél (főleg első babánál) kőkeményre bedurran a cici, úgy hogy még a kicsi sem tudja bekapni. A csecsemősök sajna nem mindig segítenek, a kézzel fejés pedig annyira nem egyszerü, bár tény, hogy ez a leghatékonyabb, de én a mai napig nem tudtam megtanulni. Később amikor bármi miatt nem szopizik a babó hatékonyan, akkor is le lehet fejni. Nekem mind a két pindur szopisztrájkolt, nagyon-nagyon jól jött a lefejt tejcsi, később a pici első főzelékéhez is fellehet használni a fagyasztott tejet, tehát én mindenkinek őszintén ajánlom!

Cumi szerintem sem jó, ha a baba állandó kiegészítőjeként szolgál, hogy valahányszor sír a manó, rögtön betömik a száját! De néha igen is hasznos, pl. autóúton, ügyintézés közben, ha anyuci és a természetes cumi :wink: éppen nincs kéznél stb.
Az ujjszopás nem mindegyik babónak megy, és szerintem amikor már nagyobb és minden lében kanál a drága, nem is mindig higiénikus! De ez persze csak az én véleményem! :)

Képzeljétek, a nagyfiam, Martin ma 12 éves, Noémi pedig holnap lesz kettő! :) :) Olyan megható, hogy nemrég még Noémit vártam ilyen izgatottan, aggódva, mint most Balázst! :) De a 12 év is elrepült! Néha az ember úgy érzi csak vánszorognak a percek, de visszetekintve hihetetlenül gyorsan elrepült! :)

Dóri, tény, hogy télen hideg van, na de nem -10, -17 fok. A mi esküvőnk is télen volt, február 7-én! :)

Délután megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz!

Szép napot mindenkinek! :)

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Jó reggelt!!

Annus,jó ügyintézést,azért vigyázz magadra!!!

Évi,minden rendben lesz délután!!!Martinnak és Noéminek boldog szülinapot!!!

Itt is nagyon hideg van.De mi kimegyünk,mert végre az éjjel esett annyi kis hó,hogy Gréti életében elöször szánkózhasson!!!!!!
Apa elment a szánkóért,mivel mi még nem vettünk.Eddig nem kellett,és helyünk nincs tárolni sem.

Majd jövök!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na, már megint nem dolgozom..

Böbi: Bocsi... Utánanéztem, és valóban én happoltam el a fehér felsőt előled... :oops:

Házassági ak.kivonat: 300 nap? Nem 30?... Hát igen, változnak a z idők... 7,5 éve még nem adták ki előre. Ahová tartozott területileg az adott kórház (nálunk a VI. ker. volt), oda ment Apuci a gyerkőc megszületését követően kikérni. De mindig gyorsan ment. Mondani kellett, hogy újszülött ak.hez, és azonnal előrevették. :)

Tejci: nekem egy Medela kézi mellszívóm van -már körbejárta abarátnőket, rokonságot. Az elektromossal vigyázzatok, mert van, akinek nem bírja a melle a "strapát". Túl intenzív...
Én akkor fejtem, ha vizsgázni v. suliba kellett mennem. Amúgy pár hét alatt beállt mindig a kereslet-kínálat. Ha stimulálod állandóan, logikusan több tejed lesz. (Ez az általános, persze vannak itt is kivételek.) De ha nem muszáj, minek állandóan fejni?..

Tinu : Totál egyetértek. Én is csak azt írtam le, amit tapasztaltam. Nekem így könnyebb volt egy csomó minden. Nem is tudom, hogyan bírtam volna anno 2 picivel (nem egész 19 hónap van közöttük), ha cumisüvegeket meg cumikat kellett volna keresgélnem, mosogatnom, stb. +mellette dolgoznom, meg tanulnom. Lehet, hogy a lustaság beszél belőlem, de akkor is....

Pelus: Hát én nagyon örültem, hogy nem kell áztatgatni-mosogatni-szárítgatni-vasalgtani... Nem is tudom, hogy a 32 nm-es lakásban ezt hol csinnáltam volna? + munka+ tanulás...
A 3.nál viszont emlékszem, kíváncsiságból kiszámoltuk, hogy mi-mennyi. Mikor kiköltöztünk, a pici még pelusos volt rendesen. Itt nincs csatornázás, és a szippantás piszok drága! + rengeteg víz (ez sem 2 fillér)+ mosószer -ezzel megint a környezetet szennyezem... + a sok meló. Egyértelműen az eldobható nyert. Pedig nagy környezetvédő vagyok.
Ami szerintem fontos: nem érdemes olcsó pelust venni, mert: 1/ sokkal több fogy belőle -> jobban szennyezed a környezetet, 2/ az is +szennyezés, hogy a pisis/kakis cuccokat ki kell mosnod...
Nálunk mind3-nál a LIBERO vált be. A Pampers gumírozása túl szoros volt. (Nálunk mind3 olyan "husislábú" kisbaba volt, már újszülöttnek is...) A DM-es (ez mondjuk kb.7 éve volt, és akkor még nem volt ekkora választék, mint most...) nagyobb babának már szupi volt, de éjszakára akkor is LIBERO-t adtam rá... A többi felejtős.
Megkérdezem Hugicámat, Ő abszolút otthon van most a témában (5 hónapos Ikreik vannak...) Állítólag a MÜLLER drogériában kapható sajátmárkás nem rossz.

Mozza:
Nálunk is pontosan így van :) Apuci mindent odakészít, de pl.: nem rakja össze a kiságyat (mondjuk 4 db csavar -kb.5 perc, tehát nem nagy ügy...), és mindent öszeírok, pontos hely-név megjelöléssel, és Ő beszerzi. Lehet, hogy babona, de nálunk az ismerettségi körben volt egy elég szomorú eset anno, és mi úgy gondoljuk, hogy ez így jobb. Egyébként sem dől össze a világ, ha megszületik a kicsi, és még nem tökéletes minden. Úgy sem lesz soha az :)

Annyit csináltam meg, hogy 1-2 kis ruhácsát kimostam-kivasaltam a 36.hét körül, hogy ha kell, kéznél legyen + az egészet egy zacsiban beletettem a hordozóba, amiben hazahozzuk majd a törpikét.
Emlékszem, a 3.nál nagyot nevettünk, mert 62-es ruhát nem is vettem elő, hogy úgyis csak később kell majd, Bazsi meg 60 cm-rel született, és a kikészített cuccok közül semmi nem ment rá... Aztán Apuci feltalálta magát. :)

Persze, egy csomó minden Apuci-függő is. Nálunk az a szerencsés helyzet állt fenn, hogy már anno 12 éve, mikor a Nagylányunk született, Apucink benne volt a "sűrűjében", mert együtt laktak az egyik nővérével, és a Keresztlányát rendszeresen pelusozta + beletanult a dolgokba. (Néha még szégyelltem is magamat,hogy jobban képben volt egyes dolgokkal, mint én...)

Na, ismét szómenésem volt. Most már muszáj dolgoznom.

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!

Martin, Noémi boldog szülinapot!

A mi esküvőnk is téli: január 13. és péntek volt az a szép nap!

Pelusnak mi Huggiest használunk. Az jött be. Mikor pici volt, a legelső pelusa Pampers volt, azt nagyon szerettük, mert hálós volt a belseje és beszívta az anyagot. A hálón kívűl pedig nem maradt semmi. De sajnos az utána való méretek már kicsit sem voltak jók. Mindig kifolyt belőlük a pisi, sokszor még a kaki is. Ekkor váltottunk Huggiesra, persze előtte az összes létező pelenkát kipróbáltuk. Sajnos Amina még mindig pelenkás :( Nem hajlandó se bilizni, se wc-re menni. Tavasszal viszont akármi lesz leveszem róla a pelust, csak megtanulja végre, hogy hová kell menni ha mindig a ruhája lesz pisis.

Szerdán megyek védőnőhöz, volt valaki mostanában? Érdekelne, hogy hallgattak e szívhangot?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok! Szép "reggelt" mindenkinek, így lassan ebédidőben... :lol:

Annus: Én egyenlőre csak a józan paraszt logikára hagyatkoztam a babakocsi kiválasztása és vásárlása során. Szempont volt, hogy stabil legyen a kocsi önmagában és egy esetleges téli nagy havas időjárás esetén is.
Aztán mindenképp olyat kerestem, ami 3 funkciós (sportkocsi, mózes, babahordó), annak érdekében, hogy ha lehetőség van rá 1 kocsi kiszolgáljon minket, ne kelljen ezeket a köröket a kiscsaj növekedésével újra és újra lefutni.
Fontos szempont volt továbbá, hogy magas legyen a tolókar, mivel nálunk mindenki elég magas a családban (én vagyok a legalacsonyabb a magam 178 cm-vel), illetve én vhogy idegenkedem nagyon a kétszarvú babakocsiktól.
Hát kiváncsi leszek nagyon, hogy majd használat közben mennyire válik be a szerkezet, eddig akinek hasonló vagy ilyen van, csak jót mondott róla. :)
Táblázatos info: január 8.-án megyek legközelebb a dokihoz, és 22.-én a védőnőhöz.

Reny: Én karácsony előtt voltam a védőnőnél, és bizony már hallgatott szívhangot. ;)

Zdori: Köszi a bölcsős infot, mindenképp megfontolom. Nem veszem lebeszélésnek, tetszik ez a megoldás is, amit Te írtál. Igazán nálunk nincs most pici baba a családban, és a baráti körben is élenjárók vagyunk, így tapasztalatokból se állunk túl jól ami azt illeti!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Nálunk a Pampers a nyerő, mert az ára még a márkások között a legelfogadhatóbb (sokszor olcsóbb, mint a oname cuccok, sok az akció), és van egy módszerem, amivel legtöbbször 1 nap csak 3 fogy belőlük. Semmi sem kakis, semmi sem pisis (jó, persze, időnként van baleset, de kinél nincs?), szóval nekünk bevált nagyon. Próbálkoztam olcsóbbakkal, de azok pár forinttal olcsóbbak darabonként, viszont sokkal kevésbé megbízhatóak. :)

A Pampers védelmére keltem. :)

A fejés: nálunk a kezdeti horror miatt muszáj volt megtanulni a kézi fejést, és tapasztalatból tudom, hogy sokkal kíméletesebb és sokkal hatékonyabb. Szóval megérte. Ha van, aki tud segíteni megtanulni, sztem mindenképp érdemes, nekem van mellszívóm, nagyon jó és kíméletes, mégis általában kézzel fejtem, mert végülis gyorsabb. A készüléknél az a jó, hogy a tej rögtön gyűjtőbe megy, onnan egyenesen a fagyasztóba lehet tenni, de több a mosogatnivaló is, mert a mellszívó többi alkatrészét alaposan tisztítani kell. Nem vagyok mellszívó ellenes, én sem adok túl az enyémen, használni is fogom, csak érdemes megtanulni kézzel fejni, ha van rá mód.

Martinnak, Noéminek boldog szülinapot! :)

Ja, igen, nekem is tetszenek, Annus, a pocakképek, csak még nem írtam... És azért nem mondom, hogy megfagyni szeretek... :) Csak nem tudom, lesz-e kevésbé hideg jan. végén... Nem vagyok béka. :)

A mi esküvőnk dec. 14-én volt. Most volt a 6. házassági évfordulónk. :)

Én védőnénivel ezer éve találkoztam, még kiadványokat sem kaptam. Szegénynek lebetegedtek a gyerekei az ünnepek előtt (akkorra volt időpontom), mehettem volna helyetteshez, de nem akartam, már elég volt az új arcokból ezen a téren... Gondoltam, megvárom, mikor ő lesz megint. Na, majd felhívom, mi legyen... :)
Vendég
 


Sziasztok!

Na meló van ismét :( Úgy látszik a kisasszony sem korán kelő, ugyanis a fél7-es kelés kicsit megviselte az eddigi 11 meg délhez képest :)

Mellszívó kapcsán van bnőm, aki csak kézit tudott használni, van, aki pedig gépit. Viszont úgy tudom, hogy a gépit lehet kölcsönözni kórházból is, és nem kell egy vagyont így kifizetni érte.

Évi,
boldog szülinapot a gyermekeidnek!!!

Nem is tudtam, h a védőnéni néz majd babaszívhangot! De örülök neki, jövő szerdán megyek én is hozzá :D

Babakocsnál mi is olyat szeretnénk, ami végig használható. Elég lesz egyszer megvenni :)

Annus,
de jó Nektek, h mentek Sopronba! A www.koponyeg.hu-n van 15 napos időjárás-előrejelzés, elég megbízható is.

emese1979
 
 


védőnő:
Énn a múltkor a védőnőnél azt éreztem, hogy semmi haszna, csak egyszerűen kötelező. Azon kívül, hogy van Doppler kütyüje és hallhatom a babát, semmi hasznom nincs vele, mert a múltkor is én világosítottam fel őt, meg a legtöbbször csak hallgatok nem mondok semmit, pedig legszivesebben elmondanám neki hogy amiket mond azt én már tudom, főleg úgy hogy elolvastam több tucat könyvet...
Szerintem a védőnő majd akkor lesz hasznos ha meglesz a baba, és gyakorlati tanácsokra lesz szükségem. (Legalábbis remélem hogy akkor már hasznos lesz).

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Mellszívó

Nekem Avent Isis van, kézi. Az elektromosat én sem merném használni.

Éva
Milyen az a kompressziós kismama harisnya? nekem is borzalmasak a visszereim. :(

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Évi

Isten éltesse a gyermekeidet!

Védőnő
Az enyém nagyon jó és alapos. 3 gyermeke van, tehát a gyakorlatban is tapasztalt. Nagyon jó a kapcsolatom vele.

Én csak Pamperset is Liberot próbáltam, mindkettő nagyon jó. A Liberot használom általában, mert pontokat gyűjtök. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Védőnő:Hát az enyém se mondott még semmi újat nekem.Annyi idős mint én,még tapasztalata sincs.Sok mindenben én világosítom fel.Nálunk nem lesz szívhanghallgatás sem.Mikor Grétit szültem,még más volt a védőnő,de vele sem volt másabb.Gyerekkel sem tudott segíteni soha.Nekem csak anyum van,akire számíthatok.De ő tud mindent.
Pelenka:Mi kezdetektől Liberót használtunk.Aztán mikor 16 hós lett Grétike,egyik napról a másikra véres kiütései lettek tőle.Váltani kellett.Nekem a pampers túl "tökös"volt egy adag pisitől,meg Grétire nem passzolt jól.Így a dm-es Babylove pelust kezdtük el használni.
Nyáron jött a bilis korszak,amit egyáltalán nem akart.De választott magának bilit és onnantól ráült.De kényelmesebb volt a pelus.Ekkor vettem neki Pamperst és azt mivel nem szerette,így hamar szobatiszta lett.
Én most is liberót vagy a dm-est veszem,egy árban vannak és jók nagyon.Meg sok a kedvezmény,mert mi most is belépünk a dm bababónuszprogramjába.Rengeteget megspóroltunk így.
Majd még jövök.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk..beindult a mókuskerék.... :(

Évi!
Boldog szülinapot a gyerkőcöknek!

Anika!
Én anno stuvi korszakomban, mindig kompressziós harisnyát hordtam a gépen, mert a nyomás ingadozás miatt nagyon könnyen kialakulhatnak a visszerek. A lényege, hogy a bokától felfelé egyre lazább a szövése, ezzel segíti a vérkeringést a lábakban. Bokánál, kb. térdig, combod alsó részéig elég szoros, szóval hosszabb idő után már nem nagyon kényelmes sajna. (Én lerepültem egy Rio oda-vissza non-stop-ot 1huzamban (kb. egy nap)...enélkül nem tudtam volna lábon maradni.) Visszereim sem lettek, csak néhány hajszálér, ami könnyen felszívódott anno. Szóval ÉRDEMES, csak ajánlani tudom.

Teszek fel pocakfotót:
Kép Kép

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Dóri, örülök, hogy nálatok 3 pelus fogy egy nap. Nálunk általában 4 fogy el egy nap, de sokan ezt is keveslik.

Nekem kezdetekben a pamperstől kiütéses volt, de kinőtte, most pampers és libero van váltakozva. Mindig kapok a DM-tól kuponokat, meg gyűjtöm a pontokat a 15%-hoz, így elég baráti árra jön ki.

Kompressziós harisnyát én találtam 2500-ért 2 éve, valahol a 6. kerületben egy üzletben, de már nem emlékszem. A fodrászom ajánlotta, majd megkérdezem tőle és megírom. Légiutaskísérők is itt vásárolják.
Anika, ezt ébredés után kell felhúzni, mielőtt még kiszállnál az ágyból, a fásli helyett van. Én töbször repültem az előző terhességnél, ezért vettem, de ha visszaresedsz nagyon, akkor akár minden nap használhatod!

A védőnő nektek néz vizeletet? Nekem mindig megnézni, a rossz vizelet utalhat koraszülésre, nekem már eleve ezért megnyugtató havonta egyszer beugrani, más értelme nincs. Viszont szülés után bármikor felhívhattam, ha valahol elakadtam. Sajnos januártól másik védőnőt kaptunk, őt még nem ismerem, de a régi dícsérte, hogy ő is jó.

Évi, boldog szülinapot a gyerekeknek és Isten éltessen Téged is, szerintem a gyermek szülinapja az az anyja napja is egy kicsit, nem? :-)

Mellszívó, nekem avent kézi van, a kórházban jól jött, mert a csecsemősök tényleg nem segítettek. Később pedig béreltünk egy medela nagyüzemi elektromosat, azzal nyúztam még a mellemet,mert a kézi már nem szívta. Emese, 6000 Ft volt havonta a bérleti díja, maga a gép olyan 80 ezer körül van. (ez nem sima elektromos, hanem az a kék dobozos, áramról működő, amit a kórházak is használnak)

Csecsemőmérlegetek van? Én nem akartam, végül azt is béreltünk, de továbbra is vegyesek az érzelmeim iránta.

Én a meleget szeretem, de a terhesség vége felé állandóan melege volt, hőhullámaim voltak, az már nekem is sok volt. Aztán a szülés után meg állandóan fáztam. érdekes ez a hormonháztartás.
Vendég
 


Mozza, gyönyörű, mosolygós pocód van! :-)

Kérdezted a fájdalmamamt, olyan, mintha kővel pakolták volna meg a hüvelyemet és az húz lefelé. Biztos a pihenés segít, mert általában csak délutántól érzem.
Vendég
 


Nekünk van mérlegünk, ha az ember nem parázik, jól jön. Mi si béreltük 1 db-ig, aztán megvettük. :) Mmint az általunk béreltet.
Vendég
 


Bocsi, valamit elfelejtettem....
Kitty, semmi baj, sőt örülök neki, mert így ráakadtam a vaterán egy hasonlóra és ott az eladó árul egy kismama ruhát, amit már régóta szeretnék, így egy postaköltséggel megúszom. Becsatolom, mert úgy beleszerelmesedtem. Más kérdés, hogy fog állni, de bekockáztattam.

Kép
Vendég
 


Farkas!


Reméljük semmi gond nincs arrafelé,és télleg csak a pihi hiányzik!De majd a doki megmondja :wink:
Nekem védőnő sose nézett vizeletet,lehet h majd ezután?Szívhangot se hallgattunk még.
A mérlegen én is gondolkozom.De ez majd helyzet függő lesz.Ha vmi miatt mérnem kell eszik e eleget,akkor bérlek én is.Kb 1800 Ft,vhol láttam a múltkor.

Mozza!

Jaj de cuki!Csini pocakod van!!!!Lehet nekem is póló nélkül kéne fotózni :lol: Majd csinálok egy próbaképet,aztán ha nem lesz publikus gyorsan kitörlöm 8)

Védőnő:én meg vagyok vele elégedve.Nagyon szimpatikus.Ha van vmi kérdésem válaszol,szerencsére pont olyan nézeteket vall mint én.Már ami a stílusát illeti.Mondta h szerinte nem kell tornáznom,meg egyek amit akarok stb.A lényeg h eddig negatív dolgot nem tudok róla mondani :wink:

Emese!
Kösz szépen,ismerem ezt az oldalt!Mi 22től mennénk,arra még pont nincs előrejelzés....na de mindegy,lesz ami lesz!

Huncutka!
Szempontok nekem is lennének a babakocsit illetően,de mivel kapjuk így ezek mellékesek lettek!Aztán majd meglátjuk...De azt a pár hónapot kibírjuk!Utána úgyis kell vmi kisebb esernyőkocsi.

Kitty!
Na én ezért nem számolok ezzel a babona dologgal!Babona ide vagy oda,a baj ígyis úgyis megtörténhet....bízok abban h a topicban nem lesz semmi ilyen!!!!!!
Amúgy az én férjem is otthon van babatémában!A múltkor meg is döbbentem,honnan tud ennyi mindent!Aztán mondta h a tesóit sokszor ő pelusozta stb.Csak mivel nem laktak együtt,így nem is gondoltam volna h ezek megmaradtak benne :wink:

Évi!
Gyerkőcöknek boldog szülinapot!!!!Aztán képet kérünk az ünneplésről! :wink:

annus11
 
 


Farkas!
Tuti ez a ruha!!!!Tán bálba készülsz? :lol: Azért szeretnénk látni rajtad is!!! :wink:

annus11
 
 


Mozza,
tényleg szép nagy pocid van már :)

A babona dologban én sem nagyon hiszek, biztos rendben lesz mindenkivel minden!!! Szért is nagyon jó, h meg tudjuk egymással osztani a tapasztalatokat, mert sajnos az én ismerettségi körömben is történt baj, ami korábban felfedezhető lett volna, ha az illető olvas egy ilyen jó kis fórumot, ahol látom, kinél hogy, mit vizsgál a doki!

Böbi,
nagyon jól néz ki a ruci!!!

Anita,
hogy működik ez a DM-es bababónusz? Jól hangzik így elsőre :roll:


Én még csak egyszer voltam védőnőnél, az alapján szimpi. Kiváncsi vagyok, most pisi meg szívhang lesz-e!

emese1979
 
 


A bababónusz kiváltható jelentkezési lappal és anyakönyvi kivonattal (a babáéval... :) ). Vannak ingyen is dolgok, azokat mind beszereztem, jól jöttek, meg volt tényleg néhány jó ajánlat. De mindig csak azt vettem, amire tényleg szükség is volt. A veszélye az egésznek, hogy kedved lesz olyasmit is venni, amit egyébként nem is vennél meg... :)

Böbi! Klassz a cucc! :)
Vendég
 


Böbi,nagyon jó a ruha!
Védőnő:Nekem eddig még nem nézett vizeletet.Pénteken fog elöször.Grétivel végig nem nézett.
A bababónusz,ahogy Dóri is írta már akkor váltható ki,ha megvan a baba.Mi mindig csak azt a kupont használtuk el,ami tényleg kellett.
Most mennem kell.....
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Sajna megint csak ritán tudok jöni, mert valamiért halódik a gépünk.

Mozza! Szerintem is vedd meg a legszükségesebbeket már korábban. Az első hetekben nem nagyon fogsz tudni kimozdulni, és én legalábbis nem mernék mindent a férjemre bízni.

Mellszívó: Anno én is feleslegesnek tartottam előre megvenni, de aztán nagy szükségem volt rá. Alíz péntek délben született (császárral) és másnap reggel kőkemény, bedurrant mellekkel ébredtem. A csecsemős nővérek küldték el a férjemet, hogy azonnal vegyen egy mellszívót a földszinti patikában, mert baj lesz. A kézi fejés eleinte neken nagyon lassan ment. Én szinte végig használtam, mert rengeteg tejem volt, de Alíz keveset evett. Az első hónapban háromszor volt mellgyulladásom, 40 fokos lázzal.

Mérleg: először az se volt, de mivel a lányom nagyon keveset evett, és lassan gyarapodott, kellett. Sajnos utána viszont mérleg-függővé váltam és rosszul voltam, ha nemtudtam menyit evett pontsan. Ezt a hibát most szeretném elkerülni. Ma már nem izgulok, hogy keveset eszik a gyerek, mert tudom, hogy ilyen alkat.

Én áprilisra szertnék mindent összekészíteni, bár minden megvan Alíztól, egyedül néhány kisruhát kell beszerezni, mert szinte minden rózsaszín.

Védőnő: Engem nagyon bosszant, hogy ennyire változó a gyakorlat. Ma megyek pont hozzá, de eddig vérnyomásmérésen kívül semit sem csinált, igaz az előző sem, Alíznál. Sőt 6 hónapos kora óta nem is látta, csak a rendelőben az oltásoknál! A mostani védőnm egyébként 20 éves, még főiskolás és nem tudta, mi az amniocentézis. Sokat ezek után nem várok.

Szofi! kérdezted mikor lesz eredmény. Sajnos csak 20-án, de állítólag ha baj van, kb. két hét után telefonálnak. Mostanában ezért minden hívásnál frászt kapok. 12-én viszont megyek a saját dokimhoz, ott legalább láthatom Áront, már az is megnyugtat kicsit.

Tinu! Engem érdekelne a kismama relax. Be kell előre jelentkezni, vagy hogy működik? Bár még nem tudom Alízt hova tenném addig.

Kép

Kép
hean
 
 


Bocs, a házasságit elfelejtettem. Nekünk Tatán volt az esküvőnk, írtam egy levelet a polgármesteri hivatalnak és kb. két héten belül küldék vissza postán a kivonatot egy gratulációval együtt. Szóval szerintem nem kell utazgatni.

Kép

Kép
hean
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: