Új privát üzeneted érkezett!

enikő az január 02 akart lenni....


hú ez már idegölő....

gyongyike
 
 


rétes...

én is hasonlóan voltam a csaszi vágással, mintha nem is lett volna...

gyongyike
 
 


Sziasztok!
Én is még egyben!!!!
Felköltöztem kis családunkkal!!!!
Kétnaponta megyek NST-re, legközelebb holnap. A dokimmal annyiban maradtunk, hogy hétfőig várunk, akkor be kell feküdnöm!
Holnap folyt. köv.!!!

Megymag!
Kűld a számodat priviben, hogy tudjak üzenni!!!!

Isarenikő!
Kitartást! Jó lenne, valaki leírná a bánakoktélos tapasztalatait!
Köszönöm előre is!

Üdv. mindenkinek!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 

 
 

b. tünde! Nekem is hétfőn kell befeküdnöm, ha addig semmi nem történik! Szorítok neked, hogy a befekvést megúszd!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam UH-on, mindent rendben találtak, a BPD még mindig "csak" 94mm, igaz a fiam is 95-tel született 8 nap túlhordással!
Kérdeztem az UH-os orvost a hegvastagságról, de nem nyilatkozott semmi érdemlegeset. Szerintem meg sem nézte!
Az már kissé az "agyamra megy", hogy mindenki, akivel a kórházban találkozom - UH-on, NST-n, vérvételen- azzal fogad, hogy mikor lesz a műtét?!
Ez mindenkinek annyira egyértelmű.....
A dokim most is mondta, hogy ugye meg szeretném próbálni a szülést?!

A vajúdóig már eljutottam, ott csinálták az NST-t, mivel a többi gép nem tudta érzékelni (3 gépen próbálták).
Nem volt túl szimpi a vajúdó, egy sima 6 ágyas kórterem van kinevezve...... Találkoztam egy kismamával, aki már 3 ujjnyi volt, és még mindig nem mehetett a szülőszobára, pedig nem volt teltház!!!
Szóval nem fogom elsietni a kórházba rohanást!
Annál is inkább, mivel egyedül fogok bemenni, a párom elutazott 3 napra. Gyerekekre a mama vigyáz egy bérelt lakásban.
ÉN meg hívok taxit, ha itt az idő! Persze utána jön a párom is, de min. 3 óra, mire ideér vidékről......
Szóval izgalmas szülés elé nézek.........

Holnap folytatom kórházi tapasztalataimat!
Olyan jó lenne már szülni, de azért nem bánnám, ha a szilvesztert megvárnánk!

Üdv. mindenkinek!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Rétes, hogy vannak a gyerkőcök? remélem semmi komoly!
emlékszem, tavaly úgy kezdtük az új évet, hogy nagylányom belázasodott, persze elsején, délután. végül is torokgyula volt, másnap reggel dokinál kezdtünk...
drukkolok, hogy ti ne így induljatok az új évbe!

Barbamami, ha visszaolvasol, volt már téma, az uh mérés megbízhatatlan, ha hegvastagságról van szó. ugyanis nem is mindenhol egyforma a vastagsága, azonkívül a 2mm-es is tarthat, a 6 mm-es is lehet gyenge. és mivel nem tudnak pontosan mérni, ott van a hibaszázalék úgy a gép, mint a szonográfus részéről, semmi értelme sincs. ott szoktak nagyon adni erre, ahol várják, hogy kimondhassák a programcsászárt.
ezért (sem) szabadna oxytocint adni, de ezt is kiveséztük már, itt majdnem mindenki kapott aki szült.
most esett le, te Zalaegerszeg környékén laksz? ha odavalósi lennék, ezzel a dokival szülnék: http://vilaghy.extra.hu/
így is elgondodtunk rajta, de annyira nehezen tudnánk az odajutást megoldani, hogy inkább lemondtunk róla.

utánajártunk a kérdésnek, sajnos fizetős mentőszolgálat sem vinne el itthonról a kórházig (hanem kitennének valamelyikben amelyik közelebb esik- mivel át kell menjünk a városon, több kórház is útbaesik az imréig), így aztán mégis megpróbálunk az utolsó hetekre (betöltött 36 hét után) beköltözni.

Enikő, Tünde, de jó hallani rólatok!!!
továbbra is mennek a drukkok! hétfőig még sok idő van :)
hajrá bábakoktél ;)
Tünde, az én lányom is 94 mm-es BPD-vel született! :) (igaz 38+5-nél).
sajnálom, hogy ilyen a hozzáállás! azért ezt nem gondoltam volna, hogy mindenki a műtétet emlegeti neked... a dokid pedig milyen pozitív, ez szuper! úgyis azt fogják bent csinálni, amit ő mond, úgyhogy minden rendben lesz! :)

Kép
borgmama
 
 


Borgmama! Én úgy tudom, hogy ha az orvosod a kiskönyvedbe beleírja a korházat, ahol szülni akarsz, akkor a mentőnek oda kell vinnie! Persze ha nincs szükség gyors beavatkozásra! Ezt azért kérdezd meg a dokidtól!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő! vannak mentős ismerőseim, ők mondták :(
a dokim ugyan honnan tudná! jó fej, de azzal sem volt tisztában, hogy ha nem viszem a beutalót a kórházba, akkor hiába vagyok beírva a gépbe időpontra, el fognak küldeni.
:roll:
sajnos így császár után, meg egyébként is (mármint a szülés előtt álló kismamákat), úgy kezelnek, mint egy robbanásra váró bombát.
:roll:

Kép
borgmama
 
 


borgmama, ...hét jó a megjegyzésed a robbanásra kész bombáról, bár szerintem ez amúgy és imígy is igaz....ahogy a pocakomat érzem, nem is bírom elképzeni mi lesz velem ha ki kell várnom az 5 hetet még.....hova nő még, mekkora lesz a hasam...kilyukadok, szétesek stb...tudjátok.....és a ksiasszonka dolgozik bent ezerrel

gyongyike
 
 


Sziasztok!
Borgmama!
Kösz az érdeklődést, a fiúkról! Miki lázas már pár napja, valszeg elkapta az unokatesójától a háromnapos lázat. Ágoston viszont nagyon jól van! :D

Enikő és B.Tünde!
Nagyon a végén vagytok már! Remélem nagyon sokáig már nem kell várnotok!
Tünde!
Az azért nem lesz egyszerű, h a férjednek pont most kell elutaznia. Persze könnyen lehet, h nem szülsz addig, amíg vissza nem ér, de bármi előfordulhat. Ha 3 óráig tart mire odaér a kórházba, lehet, h lemarad az egészről!

Na, megyek még írok ennek-annak.
Üdv: Viki
Vendég
 


Hahó
Tünde! Már elküldtem neked, de küldöm még egyszer!
Ne aggódj a körülmények miatt, úgyis neked kell szülni a férje
et meg a többedik gyerekek születése egyre kevésbé hozza lázba általában - tudod pasimentalitás. gyerek-gyerek így vagy úgy :-) Látszik, hogy többgyerekes rutinos róka vagy, nem csinálsz ügyet a bejutásból. Valóban, taxi is létezik a világon!

Az elsőnél 40+6 -ra indítottak, de a béna doki elszámolása miatt valójában csak 40+4-re, az akkor császár lett. A második szülésnél 40+3 ra született meg spontán a baba, valójában 40+ 4re, mert elcsaltam egy napot, így nyertem magamnak plusz egyet.

Úgy látszik nekem ez a 40+4 a nyerő és az elsőnél is várhattak volna, csak a dokinak sietős volt a síelés...no meg a papír, meg a hivatalos klinikai rutin... no comment.

Egyébként másodjára a 40+4 is csak a következő ráhatásokra, miután elegem lett megint a túlhordásból: 1. elhatároztam, hogy aznap megszülethet a kisfiam, ha ő is akarja 2.. jókedv és nyugalom 3. még koradélután egy kis bálnaszex 4. rögtön utána fiam alvásidejében hatalmas ütemes másfél órás megállás nélküli majdnemfutós séta becsípődő idegekkel és a csakazértistovábbmegyek - kel a természetben 5. utána gyerkőc anyuékhoz éjszakára el (akkor még nem tudtuk h szülni fogok, csak egy utolsó nyugis szombat estét akartunk meg moziba menni) 6. jóleső meleg hosszú fürcsi (ezalatt nyákdugó elment) 7. jóleső vacsi és 8. mozi - ez utóbbiból már csak 10 percet láttunk, utána már csak a szülőszobára kellett onnan menni.

Bábakoktél előtt minden túlhordós kismamának ajánlom a szex-séta-fürcsi hármast ebben a sorrendben - garantált a szülés beindulása azonnal kettő perces fájásokkal :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 


Felrobbanok!
:x
Már százszor próbáltam Tündének elküldeni a számomat priviben. Nem megy el a privi! Illetve azt írja, ki, hogy elment, de a kimenő üzenetek között nem szerepel! vááááááááááááááá

Úgyhogy Tünde írtam neked az emiledre, ha az stimmel, ami itt a fórumon van a kis levélke alatt. Remélem azt megkapod! Majd jelezz légyszi, hogy megkaptad-e (persze ha még otthon vagy éppen :-))

Ha nem megy így sem, akkor nincs ötletem, valaki másnak kell megpróbálnia privit küldeni!


Amúgy BUÉK!!!!

Kép

Kép
megymag
 
 


Wow,mennyit írtok! :D :D :D :D

Borgmama:
Nem a hege volt vékony! Az EGÉSZ méhe volt annyira vékony, hogy a dokija nem akart hinni a szemének.. Igazából nem tudom,hogy ez egyéni sajátosság,vagy elkapott valami vírusfertőzést,és attól...... :shock:

Enikő,Tünde:
SZORÍÍÍÍÍÍÍTOK!!!! :D :D :D Biztos a szilveszteri "első baba" címre hajtanak a lurkóitok! :lol: :lol: :lol:

Tegnap megszült a lombikos-ikres barátnőm :D :D :D
Mindenképp császározni akarták-a lombik miatt. De végül kikönyörögte,hogy csak indítsák,és hadd próbálja meg "simán".
És "simán" szült :D
2800gr 52cm és 3300gr 55cm...
Hogy mekkora pocakja lehetett??? :shock: :shock:
Ma megyek be hozzá látogatni,már alig várom :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Rétes, jobbulást Mikinek!
az szuper, hogy Ágoston jól van :)

Meggymag, köszi a tippet szülésindításra :D

Barbamami, értettem én, nem is a barátnődre gondoltam, hanem simán az uh-s hegvastagságmérésre gondoltam.
én nem hiszem, hogy ilyesmi fertőzés miatt lehet, bár, ki tudja...
a barátnődnek nagy-nagy gratula!!!!!!
nem az ikrek miatt akarták inkább császározni? a lombik hivatalosan nem indok (csak nemhivatalosan), nem is lehet az, inkább az azért szeretik a dokik (ilyenkor is) a műtétet, mert "hogy néznek a kismama szemébe, ha mégis valami történik a babákkal". ez azért elég érdekes hozzáállás, mert miért érne nekem az én gyerekem kevesebbet? persze, hogy aki lombikozik, az nagyon sokat megszenved az egészért, meg vár rá stb, de attól még nekem is ugyanúgy egészben kell a sajátom.
a másik a tévhit, hogy ha már lombikos, akkor biztos van valami olyan eü problémája, ami miatt szülni se fog tudni. megint marhaság, legalábbis általánosításként. pár probléma van ilyen, persze, de a többség ugyanúgy képes a szülésre, mint bármelyikünk. csak az orvosok nem bíznak a női testben (általánosságban beszélek, vannak kivételek), hibás gépezetnek tartják. (hű de messzire szaladtam, remélem értitek mire gondolok).

az ikerszülés is sokkal gyakrabban mehetne magától. amiket tudok, hogy biztosan császár kell: ha gyanú van iker-iker transzfúzióra (sajnos erről egy barátnőm miatt tudnék mesélni), azaz 500 g-nál több a becsült súlykülönbség a babáknál (ez azt jelentheti, hogy az egyikük nagyon gyenge a másikhoz képest). (más kérdés, hogy a súlybecslés mennyire pontatlan)
a másik, hogy ha bármelyik baba harántfekvéses, vagy az első baba faros. ha az első fejvégű, a második faros, az nem olyan veszélyes, mert az első megcsinálja a helyet a másodiknak a kijövéshez :)
az esetek 45%-ában mindkét baba fejvégű, mégse hallasz negyedennyi spontán ikerszülésről sem...
(mondjuk így császár után én már sehogysem vállalnám, de szerencsére csak egy bébitörpe van a pocakban).

szóval le a kalappal a barátnőd előtt, hogy így kiállt magáért és a babákért!
:) :) :)

Gyöngyike, ettől a nagy has kérdéstől én is tartok, ha ez téged megnyugtat :)
110 cm-es körmérettel szültem a nagylányom, most 113 -nál tartok... és még elvileg van 9 hét
:shock:

Boldog új évet mindenkinek!

Kép
borgmama
 
 


képeket ha lesznek, teszel fel a picikről? :)

Kép
borgmama
 
 


bocsi lányok aki egerszeg környéki én ott szültem császsár után simán ha kell doki név szívesen válaszolok
állítólag 2 en vannak ott akika erre hajlandóak sikerült nekem az egyiket kiszúrnom szóval ényleg működnek a megérzések és hallgatni kell rájuk én dokit és kórházat válltottam hogy teljesülhessen az álmom ill. hogy legalább egy esélyt kapjak
ja és én nem kaptam oxitocint sőt semmi beavatkozás nem volt egyedül gátmetszés de az is 1 öltésnyi

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


hát én erről a ispánki dokiról miért nem tudtam
sok kellemetlen elbeszélgetéstól megóvott volna
mire a 4 orvos igent mondott a császár utáni természetes szülés lehetőségére
na nem baj majd a 3 ik bár én a kórházi dokimmal is 100% ik meg vagyok elégedve minden úgy zajlott ahogy megbeszéltük.

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Sziasztok!

Megymag!
Átjött kétszer is a privi!!!
Köszi a tippet, amint megjön apa, gondoskodunk a "beindulásról"...
A forró vizes fürdőt valahogy ösztönösen kívánom már napok óta!

Igazad van, a pasikat, legalábbis az enyémet már nem hozza izgalomba a 3. baba. Az elsőnél 3 hetet őrzött éjjel nappal, másodiknál, már csak 2-őt, most meg azt mondta, úgyis tudom a dolgomat!!! De most semmiképpen nem tudna velem lenni, mivel dolgoznia kell !!!! Mp 3-om bekészítve!!!
A kórházban sem tud velem lenni, mivel valakinek vigyázni kell a másik 2 kicsire!!! Nincs senki a közelben, akire bízni tudnánk őket!

Borgmama!
Ha gondolod, megkérdezem neked a lakást, ahol most mi lakunk, lehet, hogy Nektek is kiadnák. Úgy tudom, albérletbe mindenképpen ki akarják adni, legfeljebb várnak vele. És nagyon baráti áron adják!

Én is kérdeztem korábban mentősöket, betegszuállítót, sőt taxist, de úgy vettem észre, mindenki megíjedt a szülő nőtől...........
Szóval ha taxit is hívok, nem mondom meg, hogy szülök!!!!!ű

Isarenikő!
Meg vagy még?

Én már úgy vonszolom magam, mint egy csiga, fekvés és ülés után lábraállni, hát nem is tudom, hogy jellemezzem.......
Ma voltam NST-n, semmi fájás! Legközelebb pénteken megyek!!!!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


borgmama

Lombikosoknál idézem a dokimat: minden baba élete egyenértékű...a lényeget leírtad...szóval mit mondjon a doki akár ha egy karcolás vana babón...spontánnál????

Tünde...te egy vagány nő vagy...birom az ilyen embereket.....belegondolva egy szülő nő kiszolgáltatottságába, ( bár talán tényleg számít hogy ez a 3. szülésed)...szóval csak biztatni tudlak, csak így tovább, nagyon frankó nő vagy....a hites uradnak mondd meg hogy ezt üzenem, le a kalppal előtted.

Amúgy ez hülyeség de annyi jó a császárban ( nekem hangsúlyozom + élmény volt) hogy nem vagyok egyedül végig mellettem voltak .....pláne hogy a férjem miután felhívták mi a pálya , nem is karta elhinni, kint a déli határon melózott...és miután nagy nehezen elhitte aszülés hírét, lelépett a szolgálatból aztán azért odaért már a jóhírre. Szóval apás szülés szóba sem jöhetett volna......igaz császárál errefelé nem is engedik...szeirintem sehol....


Tünde te mivel közlekedsz az otthon és a kórház közt....mert csiga tempóval éppen hogy megfordulnál gondolom, mire már újra mehetsz NST-re?

Csajok a szülési tippek a férjemenek nagyon tetszenek, bár ha elképzelem minth aát lennék szúrkálva kötőtűkkel, kapásból a bálnaszextől fennakadnának a szemeim...elég az én bajom..... :oops:

N aelég lesz erre az évre...

B.Ú.É.K.

Gyöngyi

gyongyike
 
 


BÚÉK!!!!

gyöngyi én is zalai vagyok te hol laksz? írd meg priviba ha gondolod

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


gyöngyi hol fogsz szülni ki a dokid?

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


betti írtam már privit de ezek szerint nem ment el...próbálom újra...és

BÚÉK

gyongyike
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Nagyon örülök, hogy ennyien lettünk, folyamatosan gyűlnek a pozitív tapasztalatok. Főleg Tünde és Enikő miatt néztem be. Láttam, még Enikő is be volt jelentkezve tegnap esete. Kitartást nektek, lányok!

Tünde, emlékszem a dokid nevére :D . Fantasztikus, hogy így áll hozzá (csak emlékszem arra, amit G. Á. mondott, szóval ez nagy dolog a dokid részéről).

Enikő! Kérhetek tőled is egy orvosnevet pü-ben? Köszönöm.

Ez a betegszállító/taxis/mentős ügy érdekes. Jó, a mentőt részben megértem, de a többi azért vihetné az ember oda, ahová akarja. Az, hogy ezt az orvosok nem tudják, már én is megszoktam. Az én orvosom sem tudott egy csomó gyakorlati dolgot. Azért megértettem őket, főleg mikor kiderült, hogy itt Pesten pl. kerületenként máshogy működik ez a beutaló-védőnő-háziorvos-terhesgondozás ügy (csak emlékszem, mennyi bonyodalom volt abból, hogy nem abban a kórházban akartam szülni, ahová tartoztam volna).

Barbamami!
Az ikresről szülésről írnál többet? Engem érdekelne. csak az ikrek miatt császározták volna (vagy lombik miatt, ezt nem egészen értem). Én eddig azt hittem, az ikrek fekvése határozza meg a születésüket. Tehát ha mondjuk már az egyik be van fordulva, akkor van ahol lehet simán szülni - máshol meg nem. Ahogy olvastalak, rögtön meg akartam kérdezni az orvosod nevét , de aztán láttam, fölfedted őt :D

Gyöngyike! Neked is drukkolok.
Bevallom, én ezt a szétesek érzést valószínűleg nem ismerem annyira, mint te, ugyanis én nem jutottam el a 36. hétig.
Vendég
 


Sziasztok!

Kép

Ma éjszaka olyan fájásaim voltak, márreménykedtem, hogy menni kell. De aztán kicsit enyhült és belealudtam! :)
Ma is voltam áramlásmérésen, minden rendben. Holnap jöhet a bábakoktél, ha addig semmi nem történik! Aki már kipróbálta - mennyi idő mulva jöttek a fájások, ahogy megitta?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

ÁRADJON RÁTOK ISTEN ÁLDÁSA ÉS IRGALMASSÁGA!
NÖVEKEDJETEK LÉLEKBEN, SZERETETBEN, Ő LEGYEN TÁMASZOTOK ÉLETETEKBEN! ÉLJETEK BÉKÉBEN, KEGYELEMBEN AZ ÚR 2009. ESZTENDEJÉBEN!
Ezen kívül kívánok az aktuális várandós kismamáknak olyan szülést, amilyet szeretnének! Nagyon imádkozom értetek Enikő,Tünde!

Enikő! Köszi a dentinoxos javaslatot, próbáltam már! A hsz-jeidből úgy érzem, minden oké Veled lelkiekben/Veletek, ennek nagyon örülök!

Megymag! Neked is köszi a jókívánságot, tanácsot, kipróbálom a kenőcsöt! Hála Istennek már meggyógyultunk és „lementek” az ünnepek, rendben, de a betegség nagyon bezavart sajnos, koncentrálni nem nagyon tudtam/tudtunk.
Az elrontásról: nekünk már most nagyon el van rontva Hunor…

Üdv az újaknak! Sziasztok Gyöngyike, Barbamami! Jó, hogy jöttetek! Érdekes volt olvasni a történeteiteket!

Lányok! Én annyira örülök, hogy itt lehetek, hogy olvashatok Rólatok! Már alig várom, hogy várandós lehessek! Köszi mindenkinek a rengeteg ötletet, tanácsot, javaslatot! Olyan sok a pozitív élmény, tapasztalat, számomra ez nagyon bíztató!!!

Barbamami! Én is nagyon kíváncsi vagyok az ikres sztorira!

Virág! Hogy megy a hozzátáplálás Trudinál?

És egy kicsit magunkról: Hunor dec.25-én megajándékozott minket egy fogacskával! Megkaptuk kedden a prevenar 2.oltást. Kíváncsi voltam a kisfiam súlyára, lemérték hát és ugyanannyi a súlya, mint 1 hónapja. A dokinő jól beparáztatott, hogy másnap azonnal vigyük vérvételre. Hiába mondtam neki, hogy hányás-hasmenés nyavalyában voltunk, ez okozhatja a súlycsökkenést. Aztán kiderült, hogy vérszegény Huncutom! De szerintem ebben a korban a legtöbb gyerek vashiányos, vagy nem? Az étvágya 2-3 hete lecsökkent, én is észrevettem és csak néhány ételt eszik meg. Remélem nem lesz allergiás valamire, mert ezzel is riogatott a gyerekorvosnő. Most vasat, folsavat kell adnom neki, meg sok husit. Csak tényleg az a baj, hogy nem eszik meg rengeteg dolgot. Kicsit izgulok, hogyan fogom megoldani.

Mindenkinek puszi! És várom a híreket nagyon!
üdv
borakata
Vendég
 


Boldog Új Évet Mindenkinek!!! :D :D :D :D :D

Tünde,Enikő:
Nagyon előrelátó bébijeitek vannak!! :D Nem akarják,hogy fölöslegesen öregítsék majd őket egy évvel.. Ha már meg kell születni,szülessen az ember januárban,azt az egész évet ráhúzhatják :D
Anyu dec.30-án született...,és hát ugye nem ezt nézik,hanem az évszámot.... :roll:
Én januári vagyok :lol: :lol: :lol:

Ikrek... :D
Ilyenek a gyönyörű kis manók:
Kép
És itt a nővérük is mögöttük:
Kép

Amennyire én tudom,a lombik miatt akarták mindenképp császározni. Pedig a nővérük pont 2 éve (ő dec. 28-i,a bébik 30-ik) "simán" született.
Az egyik bébi be volt fordulva fejjel lefelé,a másik faros volt. De igazából azt mondta az orvosa,hogy ha a befordult baba jön előbb,akkor csinál helyet a másiknak.
De a másik is befordult a SZÜLÉS ALATT..........
2 ujjnyira volt nyitva a 39. hét elején,méhszájpuhító zselével indították a szülést. Azt hiszem,kapott oxytocint is. Hát a másodikat már "kinyomták" belőle,mert nagyon elfáradt.
Volt a méhszájnál jó sok visszér,és ahogy kirobogott a nagyobbik baba,kidurrant az egyik. Sok vért vesztett,kapott is utána..

Igazából megértem a dokit,hogy nagyon lógott a császár a levegőben. De örülök neki,hogy most nem egy császársebbel "szaladgál" :roll: ,mert 3 gyereket és a férjét,meg persze magát ellátni.. Hát könnyebb lesz egy gátsebbel...... :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbimama...üzenjük az ikers barátnődnek...de add át ám... lea kalappal előtte, ikereket kihordani sem semmi, de normálisan megszülni az a kihívás......és szép babaák...fiúk lányo vegyesen?

Add ám át az üzit.....

Szóval olyabb bizonyosság, hogy a világot a nők mozgatják, mert az ő ( a MI ) kitartásunk nélkül ( legyen pozitiv vagy negatív célzatú) megállna az élet.....

gyongyike
 
 


Borakata! Köszönöm, hogy gondolsz ránk!
A kicsi fiadnak jobbulást kívánok! Az én fiam kedvenc kajája ebben a korban: pici olivaolajon megpároltam az apró kockákra vágott csirkemellt, mikor majdnem kész volt beletettem egy kis krumplit, brokkolit és készre pároltam. Egy kis sajttal összeturmixoltam. Nagyon szerette, a brokkoli helyett bármi más zöldséget lehet tenni.

Barbamami! Gratulálok a barátnődnek! Sok boldogságot kívánok nekik. Nagyon ügyes volt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


BÚÉK!

gyöngyike: "Lombikosoknál idézem a dokimat: minden baba élete egyenértékű...a lényeget leírtad...szóval mit mondjon a doki akár ha egy karcolás vana babón...spontánnál????" ezt nem igazán értem, de kíváncsi lennék mit szerettél volna ezzel mondani. Leírnád, hogy nekem is :oops: érthetőbb legyen?

Kismamik! Kipróbáltátok a hármast? :lol:
Gondolom nem, mert akkor nem itt lennétek! Jobb mint a bábakoktél! de tényleg! Az első pocaklakónál mondogatták nekem is, de lusti voltam, meg kedvem se volt hozzá - egyik sem - a másodiknál sem, de megcsináltam és használt!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Megymag!
Holnap mindenképpen kipróbálom "hármaskát", mivel ma éjjel jön meg az uram!!! Forró fürdő minden este megy, mióta itt vagyunk.
A napi gyors sétám is megvan, mivel minden nap körbe
villamosozzuk fél Bp-et a gyerekek nagy örömére, és a lakás a villamosmegállótól nincs közel! Meg a kórház sincs, + 2 átszállással!

Borgmama, Gyöngyike!
Kitartást a pocakhoz! Én már lassan 3 hete 1 mázsát cipelek, sőt néha a 15 kilós kisfiamat is hozzá! Szóval sokszor úgy érzem, gurulni könnyebb lenne!!!!!
Fekvés utáni felkelésről nem is beszélve, mert az maga a rémálom, amíg a kisfiam elhelyezkedik a hasamban!!!!

Ma voltam NST-n, legközelebb hétfőn megyek, utána már benn is maradok!!!! Jó lenne már megszülni!!!!
Kissé elérzékenyültem a kórházban, amíg feküdtem az NST-én, akkor született meg a mellettem levő szobában egy "kismanó" császárral!!!
Szomorú is vagyok egyben, mert holnap hazaviszik a két kicsimet, és nem is fogom őket már addíg látni, amíg mi haza nem megyünk a babával!!!

A bábakoktélos tapasztalatok engem is nagyon érdekelnének, aki kipróbálta írja le légyszi!!!! Köszi!

Üdv mindenkinek!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


megymag, bocsi de jól elírtam, és nem néztem vissza...

szóval egyértelmű, hogy bármely szülés típusnál a baba élete egyenértékű. Mégis óvatosaban járnak el a dokik lombiknál....aminek szerintem inkább erkölcsi mint szakmai indoka van,....gondolok itt a terhesség kórelőzményeire, azaz akár több éves próbálkozásokra, beavatkozásokra......ami nekünk pl..... a 2. babánál elsőre sikerült.....részemről nincs is felhajtás ezügyben, biztos másként aggódtam, hogy sikerül e, mint akinek nincs gyermeke.....szóval az ottani beavatkozások, hormonkezelés altatások beültik, 1x 2x és még többször.... megviselik az ember fiát lányát....hogy császárnál illetve spotnán szülésnél milyen problémák lépnek/léphetnek fel, mert általában nem lépnek fel ( induljunk ki ebből).... megtöbbszöröződve érzékeli ennek súlyát a kismama.....bár ez is emberfüggő......

na a második fele hosszúra sikerült.....a lényeg szüljünk sokan és sokat....szép egészséges babókat,

nem tudom eléggé érzékelteni, hogy egy spontán szülő nő sem tapsol, ha valami akár apró negatív következménye van a szülésnek....ez elég nehéz téna, lehet vitázni.......

Tünde ideges vagyis izgatott leszek tőled, hogy bírod még......egyébként mobilról netezel? Mert úgye most sem vagytok otthon, akkor majd a kórházból is tudsz írni.....

Enikő meg alaposan eltűnt.... :(


Megymag: melyik homeos bogyót ajánlod tejelválasztás serkentésére, és hogy érdeems kezdeni a szedését? Aszem te írtad, hogy alkalmaztad?

gyongyike
 
 


Sziasztok!

Én még egyben! Ma voltam áramlásmérésen, NST-n. A méhlepény állítólag nem úgy néz ki, mint egy túlhordott babánál, még a III fokot sem érte el. Magzatvíz is van még rendesen.
A doki viszont nem volt túl szimpatikus. Megkérdezte, hogy az első miért lett császár, elmondtam, erre ő: akkor valószínű ez is az lesz! :( Úgy le tudják lombozni az embert!
Az NST már mutatja a fájásokat (amiket érzek is), olyan jó lenne már szülni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő! fel a fejjel! A lószart lesz az! Bocsi, finomabban most nem tudok fogalmazni! :twisted: ha doki így áll hozzá, akkor szép lassan mégy csak be! Ezek a dokik nem tudják mit beszélnek. A tanulság: Te tudsz szülni, doki nem kell hozzá, csak a biztonság kedvéért van ott vagy épp nincs - hahaha. NYUGI! Bízz magadban! csak úgy mint eddig! Nálad az volt Leventével ugye, hogy "nagy volt", ugye? Nos nekem megmérték anno a csípőm és közölték, hogy van egy kis téraránytalanság, kizárt, hogy 3 kg feletti gyereket meg tudjak szülni! És a 3 és fél kilós gyerek úgy átbújt mint a sicc minden gond nélkül! No a NŐKET ÉS A CSÍPŐJÜKET ÉS A MÉHET ÉS A HÜVELYT ARRA TERVEZTÉK, HOGY GYEREKEKET SZÜLJENEK VELE! NAGYOKAT IS!!!!!Valahol mondta dúla: "nehogy már csak a férfiak higgyék ebben a társadalomban, hogy csak és kizárólag az ő nemi szervük tud megnőni majd visszahúzódni", merthogy a nőké is, csak éppen máskor. Ha meg más volt a gond és rosszul emlékszem, akkor az egyéni és nem ismétlődik feltétlenül a következő szülésnél!

Tündi: Jó lenne ha egyedül is el tudnál egy kicsit menni sétálni!
csak hajrá,a hármashoz :lol:

Gyöngyike: Én a szüléshez használtam homeós bogyókat, a 36. héttől. A tejelválasztásra nem, azt valaki más tudja. Amúgy köszi, most már vili, mit is szerettél volna mondani!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Isarenikő!
Kipróbáltad a bábakoktélt? légyszi írjál tapasztalatokat, mikor kezd hatni, stb. Én is voltam szerdán áramlásmérésen, a lepényem nekem is mégcsak II-es fokozatú volt. Kérdeztem a dokit, azt mondta ez nem jelent semmit!

Gyöngyike!
Szopira tipp: minél előbb mellre tenni, és minél többször! Én egyik gyereknél sem szedtem semmit, a 2. nap éjjelétől kezdődött a belövellés és 22 hónapig szopizott mindegyik!!!! Ja és velem voltak éjjel-nappal, amint fel tudtam kászálódni a szétvágozz hasammal!!!
Sajnos nincs mobilinternetem, csak kávézókból tudok írni, ami útbaesik. Hétfőtől már nem tudok írni, csak ha hazaértünk!!!!!
Bár már ott tartanánk!!!!!

Megymag!
Ma este 3-as akció indul, aztán kűldöm az SMS-t, ha bevált!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Épp csak gyors kukk, hogy mi van veletek, Tünde és Enikő.

Enikő, ne aggódj, hülyék ezek a dokik, pláne, ha nem az ő saját (fizetős...) betegük: egy csomó tökre nem érez felelősséget, hogy épp hogy gázol a lelkébe a kismamának. Én is találkoztam ilyennel (a felvételemet vezető ügyeletes orvos volt egy óriási paraszt), de le kell ejteni magasról, a saját dokid rendben volt nagyon, ez a lényeg, egyébként meg tényleg érdemes a kórház közelében lenni, de nem bemenni, míg nincsenek három perces fájásaid! Onnan már menni fog, nem tudnak megakasztani ilyen lelombozó beszólásokkal. Persze fő a biztonság, de fogod érezni, mikor mi jó Neked. Én meg le sem teszem a mobilomat, és folyton lesem az sms-t... :D Nagyon gondolunk rád, és akárhogy is, de nemsokára kezedben tarthatod majd a kicsi fiadat, és az csodálatos lesz!

Tündi, Te meg örülj a férjednek, és ne aggódj a "nagyok" miatt, majd megszeretgeted őket, mikor újra együtt lesztek, addig meg telefon-telefon-telefon.

Nagyon gondolok Rátok, lányok!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok! Most öntöttem le a bábakoktélt, kiváncsi leszek a hatásra. Jó kis házi szilvapálinka volt benne, remélem mire beindítja (ha nem csak hasmenést okoz) kimegy a hatása.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Enikő nagyon drukkolok! és neked is Tünde!
Mindig csak benézek, olvasok, de nem írok, de tényleg szívből nagyon-nagyon drukkolok!

Remélem a bábakoktél tényleg beindítja dolgot!
És nektek Tünde sikeres 3as akciót kívánok!

És Enikő tényleg csak a saját dokidban bízzál!

Kép
Kép
evicuska
 
 


Én császárral szültem a kislányomat, mert faros volt.A második baba még később lesz, de kiváncsi lennék szerintetek mennyit várjak, hogy a másodikat meg tudjam rendesen szülni?

Nincs szebb dolog egy babánál. :-)
Kép
almosmaci
 
 


Sziasztok!
Almosmaci!
Itt azért voltak nem túl nagy korkülönbséggel is normál utas szülések császár után! Nálam 18 hónap volt, és simán szültem a másodikat. Vannak dokik, akik 2 évet mondanak, de szerintem nem kell ilyenekkel foglalkozni. Ess akkor teherbe, amikor Ti jónak látjátok, aztán keress dokit, aki vállalja a sima szülést! :D

Enikő!
Jaj, de kivi vagyok, h hat-e a koktél!!!! Remélem minden ok lesz, és hamar menni fog mosmár a szülés! Szurkolok nagyon!

Gyongyike!
Azért császárnál is ott lehet a partner nagyon sok helyen! Pl az én férjem is velem volt a császárnál is, sőt a doki még azt is felajánlotta neki, h megnézheti, amikor kiveszik a babát. De azt azért nem vállalta be.... :D

Tünde!
Várjuk a bálna-akció sikereit! :lol: Vagy inkább gyümölcsét! :D
Azt hiszem ezt akkor sem tudtam volna bevállalni, ha a 43. héten járok, nekem várandósan egyáltalán nem ment a dolog, akkor sem, amikor még csak az elején jártam. Már a gondolatra is kilelt a hideg. :D :D

Zsolka!
Mesélj, mi van veletek!!!! Milyen bébi Ilka baba? Hogy megy a kétgyerekes lét? Sztorikat akarok!!!! :D :D

Búcsúzom, megyek zuhanyozni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Enikő, Tünde, nahát nahát, én azt hittem már babahírre jövök :)
továbbra is drukkolok nektek!
azt nem tudom írtam-e, de a palacsintasütés (=hosszú álldogálás) is egy szülésindító tipp (nemhivatalos :D), meg az ablakpucolás is!
a bábakoktélról nyilatkozni nem tudok, csak annyit, hogy az Ina May könyv reggel ajánlja meginni. hoppá dehogynem! amikor voltam a Mona Lisa csoporton, jött be egy frissen szült anyuka mesélni, aki túlhordta a babáját. ha jól emlékszem este itta meg, és hajnalban már babázott! nem is akarta elhinni, hogy tényleg szül (pedig 2. baba volt), hiába volt már a kórházba befektetve, az ügyeletes doki sem ért oda és megvolt a 4200 g-os "picurka" :D :D :D
(na persze neki az 1. is normál szülés volt).

Borakata! amennyire tudom, 6. hónap után csökken az anyatej vastartalma, simán lehet hogy a legtöbb baba vashiányos ilyenkor.
a céklában is sok van belőle, talán ha azt szereti Hunor...
ijesztgetés :(

Almosmaci, szerintem a kicsi 15 hós korát azért érdemes megvárni. nagyobb a "dokiválaszték". mert menni megy korábban is,de sok paráztatástól kímélheted meg magad.
nálunk 23,5 hó lesz kb, és most kicsit kevésnek érzem. mondjuk nálunk segítség, rokonság semmi, az is sokat számíthat ám...

Tünde, nem semmi, mekkora fiad van! :shock:
ilyenkor mindig úgy megnyugszom, az én lányom csak 11 kilós kb :)
írok privit albi-ügyben, hátha még olvasod :) :)

Barbamami, nagyon édesek a babák, köszönjük a képet!
és még egyszer grat az anyukának :)
visszaolvastam kicsit, láttam te kérdezted, miért kérek nemfelszívódó varratot. azért, mert az összes barátnőm, akit felszívódóval varrtak, még sokáig kínlódott vele... volt aki 3-4 hónapig, fél évig is szülés után, akkor próbáltak a felszínre jutni a maradék szálak... hát akkor inkább bevállalok egy varratszedést...

Kép
borgmama
 
 


Virág! miért volt bonyodalmas, hogy nem a körzetes kórházban szültél? én sem anno, és most sem, de különösebb probléma nem volt vele. vérvételekre a kórházba jártam, most meg ide a helyi laborba, illetve az afp-t fizetős helyen vetettem le.

Betti, nem tudtam hogy te is arról a környékről vagy! amennyire emlékszem, gondosan titkoltad, merre laksz. vagy elsiklottam felette? biztos mondtam volna neked is Világhy-t.
hanem így még egyszer le a kalappal, hogy találtál dokit :)

Kislilla, örülök hogy az uh-n ennyire megnyugtattak! a kórházban voltál? vagy a dokinknál?

Kép
borgmama
 
 


Én is bekukk!

Enikőnek talán hatott a koktél? :lol:

Tündi! Lesem a telefont - most lemerült, ezért bedugtam!

Álmosmaci! Üdv! Nálunk is majdnem 24 hó van a gyerekek között. A 2 év azért egy olyan idő amitól a legtöbb doki megnyugszik, ha a spontán szülést emlegeted! Nálunk is az első csaszi, a második normál utasba (:lol: ahogy rétes írta) érkezett.

Zsolka! Már pont le akartalak hordani, hogymiért hanyagolsz minket... Erre jössz, örülök, de hááááát, róléatok nem sokat tudtunk meg.. :( Ezek szerint elindult (mármint mászik) Ilka? Csak a leterheltségból gondolom - mert ugye más oka miért is lenne, amiért nem gyüssz???? :D

Kép

Kép
megymag
 
 


Hahó-hahó, futólépésben hozom a szép vasárnap délelőtti hírt (igazából reggeli, csak mire észleltem, már házon kívül voltam, és ebben a percben értem haza):

/idézet következik/

"Sziasztok! Ma éjjel 4:15-kor, végül császárral megszületett Milán! 57 cm, 4270 g. Enikő"

Ez aztán a hír, nem igaz? Éljenek soká!!!

Enikő, már írtam válasz-smst is, de ezúton is nagy gratulációk nektek, és békés összesimulós napokat, sok tejet, laza tesós barátkozást, gyorsan gyógyuló "ugrálós" heget kívánok, és persze minden szépet Milán babának is. Csudára remélem, hogy hamar látunk itt megint, és megosztod velünk a részleteket is! Az viszont már így islátszik, hogy a bába-koktél tényleg működik :lol:

Kép

Kép
zsolka
 
 


Jaj de jó! Enikő! Nagy szeretettel gratulálok én is Milánhoz! Én is sok tejcsit, gyors felépülést kívánok! Várunk! puszi

tééényleg működik... :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Leskelődöm néha itt a háttérben...:D

Enikő gratulálok a kisfiadhoz...szép méretes lett.
Sok boldogságot, egészséget kívánok Nektek.

Rólunk pár szót:
Simon egy igazi kalandor, nagyon,kíváncsi fiú. Imád enni, mindent meg akar kóstolni amit a mi szánkban lát eltűnni...szóval nála a hagyományos hozzátáplálási rend nem válik be...a krumplit csak akkor eszi meg, ha a kolbászos krumplileves levével van kikeverve...de akkor az egészet bevágja...nem erőltetem a védőnői tanácsokat, mert akkor nem enne :D

Tegnap kávézóban voltunk, megette a forró csokimhoz adott kekszet, belekóstolt a lányok linzerébe, majd miután mást nem kapott egy lendületes kézmozdulattal lerepítette a tányért, ami darabokra tört. Kb ilyen srác dióhéjban...hozzá tündéri nagy szemekkel és angyalian bájos mosollyal :D

Amúgy őt rengeteget hordtam, hordom kendőben (nemcsak sétakor, hanem otthon is, ha nincs el egyedül és nekem dolgom van), mostmár főleg háton van, mert így mindent lát és nem vesz ki mindent a kezemből...

Zsigmond fiam holnap kezdi az óvodát...alig várja...
Lányaim: Emese megtanította Julit olvasni...és Juli már ki tudja mondani az R-t...ha akarja.

Puszik
Dana

Kép
danaaia
 
 


Szia Danaa! Dejó, hogy jöttél! Ábel is nemsokára 3 éves lesz, nagy gondolkodóban vagyok az ovitémával, ő valószínűleg csak szeptemberben megy. De hát nem tudom. Egy részről könnyebb lenne nekem, több időm maradna a kicsivel, másrészről nem akarom még őt elengedni, kiengedni az otthon melegéből, ovónő is azt ajánlotta, ajándékozzam neki ezt a félévet, és ráadásul itt ez a dolog, hogy takarni kell a szemét néha plusz szemüveg,ami talán jobban elfogadtatható vele, ha itthon van - de félek, hogy fogom bírni, most, hogy Kolos is elindul, néha nagyon nehéz - szóval úgy gondolom a gyerek szempontjából jobb, ha még maradhat itthon, de félek az egésztől, nem tudom, hogy fogom bírni, mert nagyon eleven gyerek és érdeklődő, de azért megviseli, hogy kistesója van és nem akarom őt ellökni magamtól, ha nem akarja - jaj sosem voltam még ilyen bizonytalan. Ha marad itthon még szeptemberig, akkor is gondoskodom valami heti rendszeres mozgásról neki, pl gyerektorna, ilyesmi. Neked Zsigmond megy oviba,látom. Mi a fentiekről a véleményed? És te dolgozol otthon még mellette, ugye?

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

ENIKŐ!!!!!!! Gratulálok én is Milánhoz, remélem viszonylag nyugisan telik majd az első időszak, utána már úgyis gyakran elkövetkezik a káosz! Nagyon várjuk majd a beszámolót a szülésről!!!!


Szia Dana!
100 éve nem hallottunk rólad sem! :D Simonod nagyon édi lehet, nem tudsz esetleg képet is tenni róla? (Mondom én, aki soha nem szokott... :wink: )
Ez az ovi kérdés már kezd engem is izgalomba hozni, bár Ágoston csak augusztusban lesz 3. Egyelőre én úgy látom innen a távolból, h az lesz az én "jó" évem, amikor ő már ovis lesz, a Miki meg még nem. Persze lehet, h ez nem igaz, bár addigra már a Miki is közelít a kettőhöz, vele is könnyebb lesz az élet.
Megymag! Megértem a dilemmádat, hiszen nálatok tényleg közel esik a kicsi születése és a nagy ovi-indulása. Könnyen lehet, h zokon venné Ábel. Jól emlékszem, ugye, h az elején nálatok a szopiztatást is nehezen viselte Ábel? Lehet, h ő egyébként is érzékenyebb az ilyen "mellőzésekre". Másrészt viszont, lehet, h nagyon élvezné az ovit. Persze a Te fiad természetét Te ismered. Meg kell próbálni, ahogy Te is igyekszel, az ő szemszögéből nézni a kérdést. Milyen plusszt tud adni neki az ovi, szereti-e a többi gyerek társaságát, le tudod-e kellőképpen kötni otthon a figyelmét, az értelmét, ki tudod-e elégíteni a mozgásigényét (ebben a dög hidegben mi is meg vagyunk lőve, mert Miki nem szeret tétlenkedni a babakocsiban, amíg Ágoston kimozogja magát a levegőn, úgyhogy sajnos csak napi 1x vagyunk kint, ami Á-nak egy kicsit kevés :? ). Szóval ilyeneket kell végiggondolni. A sógornőm mondta pont (neki 1 éves a kicsi és 3 múlt a nagy, már szept. óta oviba jár), h neki nem könnyű a feszes napirendet betartani, amit az oviba járás megkövetel. Korábban kell kelteni a lányt, mint ahogy magától kelne, és sok a felgyűlt feszkó is az oviban, amit otthon vezet le hisztivel. Viszont mindettől függetlenül nagyon szeret oviba járni a kislány, haza se jönne néha. Pedig az elején kicsit aggódott mindenki, mert a kiscsaj elég nehezen oldódik idegenek társaságában, de nagyszerűen vette a dolgot. Egyszóval nem mindig az jön be, amire a szülő számít!
Most aztán adtam neked jótanácsot, mi? :D Beszélgessetek a pároddal is erről, ő hogy látja. Nem gáz, szerintem, ha csak szeptemberben adod be, a legtöbben úgyis akkor mennek, lehet, h könnyebb a beszokás is, ha sokan vannak az újak.

Zsolka!
Hát, sok újat nem tudtunk meg rólatok, de így is remek hírrel állítottál ide, ez azért dícséretet érdemel! :D

Tünde????!!!!

Üdv: Viki
Vendég
 


Enikőnek sok szeretettel gratulálok Milánhoz! Jó egészséget, sok tejcsit, mielőbbi felépülést nekik!
:) :)

Dana, de jó hallani rólad is!!!
nem semmi a fiad :) na és persze a lányok is milyen ügyesek! hogy egymást tanítják olvasni :D

Kép
borgmama
 
 


Enikő! Én is szívből gratulálok nektek Milán babához! Gyors felépülést és sok-sok tejcit kívánok!
És várjuk a képeket, beszámolót a szülésről!

És legalább kiderült, hogy a bábakoktél tényleg beindíthatja a dolgokat. Ha túlhordás lesz megint (de úgysem lesz :D ), akkor lehet én is bevetem majd. Zalánnál is gondolkoztam rajta, hogy még mielőtt befektetnek (itt Tbányán már aznap befektetnek, amikorra ki vagy írva) megpróbálom, de aztán nem mertem belevágni.

Kép
Kép
evicuska
 
 


Szióka!

Ovi:
Megymag: röviden: NE add még oviba. Miért mondom hogy ne?
Elsősorban mert neked ő első gyerek. Őket mindig kicsit nehezebb elengedni. (Emese decemberi, és őt csak a rákövetkező szeptemberben, tehát majd 4 évesen engedtem oviba és így volt jó)
Másrészt még 2 hónap mire 3 éves, az azt jelenti hogy márciusban mehetne oviba. Az óvodai nevelési évnek május 31-én vége van...és gondolom nyáron nem járatnád oviba...szóval túl rövid az idő már Ábelnek.
Harmadrészt kell még a két fiúnak idő együtt, hogy összenőjenek, igazi testvérek legyenek. Ha Ábelt oviba viszed kevesebb közös idejük lesz.
Nem kellene attól tartanod hogy a kettővel nem bírsz majd ha Kolos elindul...biztos meg fogod oldani.
Az oviba adást nem szabad magadtól ellökésnek érezni mert akkor a gyermek is így érzi(amíg annak érzed ne add oviba ha megteheted) Én mindig úgy fogtam fel, hogy itt az ideje új élményekkel megajándékozni a gyermeket, és ez lesz az ovi...sose volt gond a beszoktatással.
Zsigit különben nem járatnám mostantól csak szeptembertől, de Juli még most ovis és vegyes csoport van, tehát van pár közös ovis hónapjuk. Juli boldog hogy most ő lesz a nagy testvér aki vigyáz az öccsére..és Zsigi is nagyon kíváncsi...ha valami oknál fogva nem bírná a dolgot, hát abbahagyjuk...nem gond.

Rétes: nem igazán a feszkó gyűlik fel az oviban, hanem az van, hogy a kislány nagyon meg akar felelni az oviban, tehát ott egész nap "jó gyerek"...aztán hazamegy, elengedi magát...végre tudja, hogy otthon nem kell "jónak" lenni és jól elereszti magát....az én gyerekeimet mindenki az egekbe dicséri milyen jók, persze azt nem látják hogy ezért cserébe otthon én mit kapok. :D

MOst nem dolgozom csak pár angol órám van meg egy alapítványom, amit néha "futtatni kell"...nincsenek pályázatos megbízásaim sajnos...szóval elég jól van időm a gyerekekre.

Ja, járok jógára..Megymag talán te ajánlottad...hát nem rossz tényleg. Tanultam pár dolgot amit tudnék alkalmazni....

Simi
Kép

Sziasztok
Dana

Kép
danaaia
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: