Új privát üzeneted érkezett!

irdab: Milyen szép, hatalmas babócád van! Gratula hozzá!
Én is Femibiont szedek, de az van ráírva, hogy a 12. hétig ajánlott szedni. Te is abba fogod akkor hagyni? Én még nem tudom, mire váltsak utána - Te már döntöttél a Hipp Natal mellett?

Aki már most azt issza: milyen íze van?

linacska: Ne aggódj a cukrod miatt, ezek nem olyan vészesen magas értékek. Érdekes, hogy majd abba kell hagynod a Merckformint - én is azt szedem, de nekem nem mondta a doki, hogy bármikor is abba kellene hagynom. Már beleéltem magam, hogy életem végéig szedhetem... :(

Nócika: eddig én is majd' meghaltam az éhségtől, de ezen a héten sokkal jobban vagyok. Pont arra gondoltam, hogy most olyan, mintha nem is várnék babát - remélem, minden rendben van, met valamelyik nap azt álmodtam, hogy elvetéltem... :cry: (Azért is félelmetes, mert amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor meg azt álmodtam, hogy terhes vagyok és akkor már tényleg az voltam...)

Nektek voltak már hasonló rémálmaitok?

Én magánrendelésre járok Dr. Boroshoz, de mióta terhesgondozásra járok, mindig az Istvánban fogadott és sosem kért pénzt a vizsgálatokért... Látom, ezek szerint nem bírtál januárig várni rá, és elmentél valahova máshova - vagy csak másik dokihoz? Végleges a "szakítás"?
Nem tudod véletlenül, az ingyenes komplex vérvételre a doki ad beutalót, vagy külön kell valahol bejelentkezni?



V.piroska: nekünk is van cicánk - akit persze állandóan simogatok. Félek is ettől a toxoplazmózistól. Bár vérvételnél még nem nézték, azt mondták, még korai vizsgálni... Mondjuk nem bent lakik a cica, hanem kint, tehát nem kell az almát cserélgetnünk, de elég gyakran bejön a házba, a szőrét is persze elhullajtja, gyakran takaríthatunk miatta. Nem is tudom még elképzelni, ha majd megérkezik a babácskánk, mi lesz vele? Előre megszakad érte a szívem, hogy nem jöhet majd be a szokásos helyére - pedig nem!
Ezért kérdezted Te is, hogy kinek van cicája?


Kérdés: hallottatok már olyanról, hogy valakinek nagyon rossz a szeme (vagyis sokdioptriás szemüvege/kontaktlencséje van), és ezért nem engedik szülni? Engem ilyennel riogat a védőnőm, hogy feltétlen menjek el szemfenékvizsgálatra emiatt. (-5,5-ös dioptriám van.)

Kép

Kép
hmbori
 
 


Bikmakk: Ez nagyon jo, egyforman novekszunk

Sajnos nem sikerult itt az UH! Az angolok a 12. 15. hetig nem csinalnak ultrahangot :x Hallottatok mar ilyet?
Azt mondtak, hogy amig rendben van minden addig ne menjek vissza :shock:
En nem birom ki a 12. hetig, ugy dontottem hamarabb hazamegyek!

Irdab: Nagyon edes a felvetel...meg a pici keze is latszik

Kitty: Nekem is van egy ismerosom aki szinten nagyon vekony lany, es alacsony is megis tok nagy mar a pocakja pedig meg csak 24. hetes

Na megyek mert harapnom kell valamit :lol:

Kép
melinda81
Szentistván
 
 


Sziasztok!

Linácska! Teljesen megértelek amiért kiakadtál! Valószinű én is kiakadnék! Ma voltam a diabéteszen most jöttem haza! Na ott egyből abbahagyadta velem a dokinéni a Mekformint! És mért cukrot kereken 5 volt! Holnap megyek reggel hozzá a Bajcsiba ottt csinálnak egy éhgyomri vérvételt és aztán majd meglátjuk! Nekem is vennem kell egy cukorszint mérőt! Na én már most kivagyok! Utálom a tűt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eleve ájulos vagyok! És erre én hogy fogom magamat szurkálni??? :roll:

Bori! Én hálistennek még csak a terhességemet álmodtam meg rosszat még nem álmodtam ezzel kapcsolatban! Hát remélem, hogy elöbb utobb én is eljutok arra a szintre, hogy elég lesz a chm. De most nem elélg!
Nekem is van szemüvegem, de szerencsére nem ilyen erős! És sajna halottam már ilyan esetről, hogy csak csaszi van emiatt! Szal ne halogasd azt a szemészetet! Az nem fáj!
Nekem is van kis cicám! Nekem is kint lakik, de mikor naon hideg van akkor be szokott jönni éjszakára! Mint most!

Kép

Kép

Kép
nócika
 
 

 
 

hmbori,
ha valakinek nagyfokú rövidlátása van, akkor hajlamos lehet a szeme arra, hogy nagy erőlködésnél (pl. szülés) ideghártya leválása legyen. Ezt a hajlamot a szemész egy pupillatágításos szemfenékvizsgálattal meg tudja állapítani. Ráér a szülés előtt nemsokkal megnézetni, de ha -5 fölött van a dioptriád, akkor valószínű, hogy a nőgyógyász amúgy is fog beutalót adni emiatt a szemészhez.
(Hozzáteszem, hogy eléggé ritka, hogy tényleg ne lehessen emiatt természetes úton szülni, és a szemész egyértelműen császárt javasoljon. A -5,5 meg nem is annyira rémesen sok, úgyhogy nagyon ne aggódj emiatt, de előbb-utóbb tényleg el kell majd menned, mert a szülészek többsége nem vállalja fel a természetes szülés felelősségét, csak ha papírt ad róla a szemész, hogy szabad...)

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok lányok!

MÁr végigolvastam a topikot, ha lehet még, csatlakoznék Hozzátok. Bár úgy számoltam, valamikor augusztus végén lesz a nagy nap...
KÉt hete teszteltem, és először arra gondoltam, megvárom a jövő heti uh-t, hogy mit mond a dokinéni, de nem bírtam ki... :lol:

Régi motoros vagyok, mint látjátok, már 9 éve szeretnénk babát. Van három angyalkánk.. :cry: :cry: :cry: Remélem, ez a pici most velünk marad végre, mert nagyon vártuk már! :roll: :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Jó reggelt!


Linacska
Már alig várom, hogy pocim legyen.. :oops:
Mindennap megnézem, hogy nőtt-e már?

Rabbe
Bandázsról képet kérhetünk?

Titimee
Remélem, Borsó is nő rendesen...
Én Elevitet szedek...

Melinda
A párom földrajz-rajz szakos :wink:

Ádibaba
Üdv a csapatban!

Nócika
Jó a kép :lol:

Anettoo
Jan. 5-én megyek doktorhoz, akkor lesz vérvétel is.

Irdab
Védőnő :cry: :evil:
Bennem is mély nyomokat hagyott az első találkozás a védőnővel :evil: :evil: :evil: :evil:
(mondtam is anyukámnak, hogy én azt alighanem ki is fogom hagyni :oops: )
Nagyon édes a kicsi emberkéd
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori
Én az orvossal beszélnék...védőnő nem kompetens ebben...

Madaran
Gratulálok! És nagyon drukkolok, hogy most minden rendben legyen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.31 08:22-kor.
Vendég
 


Nem akartok fotót készíteni a pocakotokról?

Mi ma reggel csináltunk egyet...

Kép
Vendég
 


Hmbori,
nekem műtve van a szemem, -4,25 meg -3,75 volt, megműttettem, most már 7 éve nincs így szemüvegem. Viszont még mindig rövidlátó vagyok, csak ugye a tünetet kezelték, nekem is mennem kellett a lányom előtt, hogy megnézzék, hogy szülhetek-e rendesen. Szülhettem. Amúgy a műtét után egy évig csak császár lehetett volna, de néggyel utána született a lányom.

Nócika,
szerintem ne félj ettől a tűtől. Nálam jobban szerintem senki nem irtózik tőle. Megvettem a kütyüt, 3 napig nézegettem, aztán csak megszúrtam magam. Most már profi módon megy. Nagy levegőt veszek előtte és csinálom.
Amúgy nem muszáj neked szúrni, csak odateszed a kezedhez, megnyomsz egy gombot, és a készülék maga szúr. Én így nem merem, inkább leveszem a kupakját, és magam szúrom meg, akkor mikor rászánom magam.
Ha javasolhatom, Accu Checkből a Go verziót vedd, igaz 5000 Ft-tal több, mint a régebbiek, meg a tesztcsíkját nem támogatja a TB (mondjuk mivel mi nem igazi cukorbetegek vagyunk, nekünk a többit sem), az 50 db 4500 Ft. Na a lényeg, hogy ez a készülék, vagyis a tesztcsíkja maga szívja fel a vért, nem kell cseppenteni, tehát nem kell egy egész csepp vér. Tehát ha kicsit bátortalanabbul is szúrod magad, és kevesebb jön ki, az is elég. Meg nem csak az ujjadat szúrhatod, hanem bárhol máshol, kezed, lábad, bármit, pont azért, mert nem kell csöppenteni, felszívni meg bárhonnan tud. Épp gondoltam, hogy lehetne rajtam egy seb valahol, akkor még szúrni sem kellene :lol:
Amúgy ma nem korpás zsemlét ettem, hanem rozsos kiflit, meg egy csomó feltétet, sajtos sült virslit, mindent, és az összehasonlíthatóság kedvéért csak fél szem gyógyszert vettem be, és csak 6,8 lett. Én bízom benne, hogy fogom én ezt tudni tartani, és kibírom a hátralévő 32 hetet inzulin nélkül.

Madaran,
jól emlékszem, hogy te írtál anno a spontán vetélés topicba is??? Örülök, hogy végül neked is sikerült a babóca.

Melinda,
nem irigyellek a várakozás miatt. A lányomat én is petezsák után csak 10 hetesen láttam, már járt keze-lába. De az elsőnél még tudatlanabb az ember, nehéz volt kivárni, de tényleg nem volt semmi gond. Most már ki sem bírtam volna, ha nem láthatom, hogy minden ok vele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


sziasztok!
újaknak üdv! :-)
nem igazából tudom lefotozni a sajátomat, de mutatok mindjárt képet. egy sor varrással ellehet késziteni , nálunk az anyag 200 ft-ra jött ki kb. http://www.brendon.hu/productsearch/bro ... ry=bandazs

itt nézhetitek meg, de itt 2000ft ölött van. egyébként C&A ban is lehet kapni azt hiszem 2500ft.
nagyon izgulok, mert aránylag jobban vagyok, a nagyon erös hányingerem elmúlt éjszaka-mondjuk az nem biztos hogy este vagy holnap nem lesz....
már annyira mennék haza. azt hiszem a dokim rendel hétfön, ugyhogy akkor mehetek is :roll:
csak gyözzem kivárni :shock:
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJÉVET!

rabbe1
 
 


linácska :lol:
Milyen eszközzel tudod naponta akár többször is nézni a cukrodat? Hol lehet ilyet beszerezni?
én ma reggel óta émelygek,de ugye ennek most nagyon örülni kell :P :P
Hol töltitek a szilvesztert? mi itthon hármasban:wink: , azaz a kutyánkkal négyesben :wink:
BÚÉK mindenkinek :lol: 8) :lol: 8) :lol: 8)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Mindenkinek Nagyon Boldog Új Esztendőt!
Kívánom,hogy mindannyiunknak probléma mentes babvárása legyen és további jó pocaknövesztést 2009-re
:lol:
Millió puszi és érezzétek jól magatokat ma este!!!
Hajrá augusztusi babások :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
noki&potyi
 
 


Üdv. az új kismamiknak!
Csak bekukkantottam hozzátok, mert mindjárt jönnek a vendégek. Egy kis családi összejövetel lesz nálunk. Itthon fogunk bulizgatni :D

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Kép
i.tak
 
 


Madaran,
Nekem egy Accu-Chek Go nevű készülékem van, én orvosi műszer boltban, vagy hol vettem, de síma gyógyszertárban is van. Az egyszerűbb változata 10.000, az enyém 14.000 volt. Plusz a tesztcsík, 50 db 4500 ft.

Kitty,
én is akartam javasolni, hogy a 12. hét utántól tegyünk fel hetente pocifotót. Amúgy nekem nagyobb van, de sajnos alapból, még így is, hogy fogytam 18 kilót :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hmbori és Irdab,
én is Femibion 800-at szedek. Ez tényleg a 12. hét végéig szedhető, utána a 13. héttől kell folytatni a Femibion 400 szedését amit a szoptatás végéig kell szedni. Legalább is nekem ezt írta elő az orvosom.
A cicánkkal én már a fogantatás előtt sem foglalkoztam mert azt hallottam hogy az emberi szervezet képes tárolni a bacikat és ez kihathat a későbbi terhességre. Szegény Dolly macsó :cry:

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehet. Kb. augusztusra várjuk mi is a babát vagy babákat még nem tudom. Lombikosok vagyunk és 10.-én volt a beülti. 22 voltam vérvételen akkor 653 volt a HCG. 6.-án megyünk uh.ra amitől félek de remélem látni fogjuk a pocak lakóka-kat. Tüneteim nem nagyon vannak vagyis érdekes mert hol fájnak a melleim hol nem. Néha émelygek de ha eszek vagy iszok elmúlik de ez sem rendszeres.

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
nikó
 
 


Ja és itt 1 kép a pocimról aminek már szüksége van kismamanacira :lol:

Kép pocisan

Kép
Vendég
 


Boldog új évet minden Kismamának!!!

Kép
Vendég
 


Nikó
üdv közöttünk. Ennyi hcg-vel akár ketten is lehetnek :lol: Első lombik volt?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


linacska!

3. lombikunk volt.
nikó
 
 


MINDENKINEK SOK ÖRÖMET, BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK 2009-RE!
EZ LESZ A MI ÉVÜNK! :lol: :lol: :lol:


Bori

Kép

Kép
hmbori
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy agódtatok értünk, és gondoltatok ránk. Már sokkal jobban van a kislányom és én is a sok idegeskedés miatt sokat görcsölt a hasam ezért vissza kellett mennem a dokihoz. De megnyugtatott nincs semmi bajunk . Teszek fel fotót, remélem sikerül.

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk és sok-sok örömöt és egészséges babavárást.
Kép _ [/img]
beusmimi
 
 


Kép
Vendég
 


Rabbe
Köszi :wink:
Így már van elképzelésem róla...

Madaran
Émelygés, hányinger engem elkerült.. :wink:

Linácska
Mi azért csináltuk a képet, hogy majd legyen min nosztalgiázni :lol:

Piroska
Lehet foglalkozni a cicával... csak a higiéniát kell betartani... (nem puszilgatod, alaposan kezet mosol cicázás után... nálunk most lettek kilakoltatva...)
Kismamanaci???? :roll:
Én még simán fel tudom venni a farmerjaimat...

Nikó
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Beus
Jó a kép :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Kitty,
jó neked!!! Rám már nem jönnek fel a régi nadrágok, mondta is az orvos hogy úgy nő a hasam mintha ikreket várnék ami még egyáltalán nincs kizárva. Még jó hogy csak a hasam nő, na meg a mellem úgyhogy lassan a felsőimet is le kell cserélnem. A kismamanadrágot azért is javasolta a védőnő mert már most jobban tartja a hasat és a 12. héttől egyébként is szokták javasolni ami hamaroan eljön :lol:
Nálunk nem tudom mi lesz a cicával mert ugyebár benti macsó és félünk majd kirakni nehogy megfázzon. El nem fog menni mert kiszoktuk engedni levegőzni és mindíg visszajön. De a biztonság kedvéért én azért nem érek hozzá.

Kép
Vendég
 


A kutyikkal ugye nem gond? én simizem a kis vizslánkat...Lehet, hogy nem kellene?
mindig kezet mosok utána!! :wink:
Cicánk nincs.
Nekem is növöget a hasam, már feszül a gatyó. Szerintem azért, mert nem régen voltam terhes, és hamarabb tágul odabent minden. Szeptemberben, 21. héten kellett megszülnöm a babómat... :cry: :cry: De annak örülök, hogy már be is költözött picúr. Azt az egyet szerettem volna, hogy mire született volna (jan. vége), újra babás legyek, és lám, így is lett, úgyhogy nálunk karácsonyi ajándék volt a kétcsíkos teszt...
Hétfőn megyünk először uh-ra... már nagggyon várom! :roll:

Jó éjt :P

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok!

Hát nekünk nem igazán úgy indult az új év, ahogy szerettük volna. Tegnap reggel én is elkezdtem barnázni. Bementünk Veszprémbe a kórházba, megnéztek. Pötty rendben van, 1,69 cm, és szépen dobog a kis szivecskéje, de valami 2 cm-es valami, amiről nem tudták kideríteni mi, talán mióma, benyomja a petezsákot oldalról, úgyhogy olyan alakja van, mint egy babapiskótának, és ugye egyik végében van Pötty.
Akarták, hogy maradjak ott, hát én Veszprémben nem akartam, úgyhogy hazajöttünk a nyaralásból, este bementem a kecskeméti kórházba. Ott meg sem néztek, közölték, hogy két lehetőség van ilyenkor: Pötty ügyes, és kinyomja a miómát a lakhelyéről, vagy a mióma ügyes, és elnyomja Pöttyöt. Hát én erre a lehetőségre gondolni sem akarok.
Basszus, 1,5 évet várok egy babára, a lehető legjobbkor megfogan, nehogy már egy szaros mióma álljon a boldogságunk útjába!!!
Úgyhogy most nem nagyon fogok jönni, mert sokat kell feküdni, úgy meg nem igazán tudok laptopozni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


sziasztok!

linacska: az egyik barátnőmmel ugyanez történt, pár napja szült egy hatalmas és egészséges babát karácsonyra :D a mióma egy ideig növögetett benne, de a baba sokkal erősebb lett. az elején volt nagy ijedtség, de aztán a terhessége nem volt komplikáltabb az átlagosnál, szinte végig dolgozott is. fel a fejjel, biztosan minden rendben lesz.

én is épp fekszem, mert tegnap kénytelen voltam hosszabb időt egy fűtetlen kocsiban dekkolni az autópályán, így most nagyon nem is merek kibújni az ágymelegből. a felfázás tüneteit szerencsére nem látom magamon, remélem, ez így is marad.
flake76
 
 


Flake,
köszi a biztatást! Bár igazán lehetne máshol a mióma, nem pont a petezsák közelében. Bár gondolom ha Pötty mondjuk már 20 cm-es, semmi gondot nem okoz neki a 2 cm-es mióma, nem??? Most meg erős, ügyes baba, bokszoló, meg K1-es, és kitúrja a miómát a lakja közeléből :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Amúgy már semmi barna nem jön, kb. 4-5 órán át tartott az egész.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Szaisztok!

Csak benéztem ide :wink: Nem igérem, hogy rendszers leszek, mert annyi szabadidőm nincs, hogy 2 topikot olvassak és írjak rendszeresen :oops:

Toxoplazmózis:

Láttam ez soknál nagy kérdés! Nekünk lakásban perzsacica. Aki látott már ilyet, az tudja, hogy nem valami gyerekbarát a szőre. Nem elég, hogy hosszú, hanem tapad is, mint a vatta :? Mi rácsot tettünk a szobára, ahol Iván volt, hogy oda ne tudjon bemenni. Egy ideig. Aztán mikor elkezdett mászni...Hát minden reggel porszívózással indult. Mostmár ő szedegeti a szőnyegről az elhagyott csomókat és viszi a szemétbe :wink: :lol:
Szóval toxoplazma....Nekem 16 éve egyfolytában volt cicám, mégsem kaptam meg a fertőzést! Féltem is, mikor Iván a pociban volt. Mivel lakáscica, így ha egyedül voltam, akkor én takarítottam, ha éppen akkor támadt kedve kakkantani. Gumikesztyűben, aztán kézmosás. Most pláne így van, mivel én vagyok itthon non-stop :D Tévedés azt hinni, hogy a kinti cicáknál nincs akkora veszély, mert ott sokkal nagyobb! Nem csak macskában található meg, hanem minden olyan állatban előfordulhat, amelyik húst eszik :!: Ugyanis a nyers hús tartalmazhat ilyen fertőzést. Táppal etetett állatoknál sokkal kisebb a rizikófaktor!
Azért nem kell annyira félni, elég ha az ember körültekintő. Állatozás után kézmosás, meg a fenekét úgysem fogdossuk :wink: Persze a nyalogatással ő viszi a bacit mindenhova, márha van. Szóval nem kell ettől szerintem jobban tartani, mint bármi mástól, egyszerűen kezet kell mosni :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


Linácska :lol:
Hát akkor megy a drukk, hogy a bébike legyen erősebb!!Biztosan így is lesz! Pihenj sokat! :wink:

Renáta :lol:
Köszi az infót, kevesebbet fogom simintani az én kutyuskámat, ennyit megér, nem? Kezet persze mindig mosunk :wink:

ma egész nap álomkórságban szenvedtem, meg iszonyat megkívántam a gyümiket, úgyhogy narancsot falok... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, a 20o9-es augusztusi babavárókhoz!Én elvileg, a szülési kalkulátor szerint augusztus lo.-e környékén várom első pici babámat!Nagyon örülök a Picurnak és nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt!Eleinte még csak szemlélődő voltam, de most úgy gondoltam, hogy itt az ideje a fórumra írni!Gratulálok minden egyes 2oo9-es augusztusi babavárónak!Igyekszem minden egyes hozzászólást visszamenőlegesen elolvasni!:)


Kép
bener
 
 


Sziasztok,

Hmbori,
Nekem is rossz a szemem, és engem is riogatott a védőnő... elmentem szemészhez pont emiatt, megvizsgált és megnyugtatott, hogy nem az számít hány dioptriás a szemem, hanem az, hogy a szemfenék rendben van-e. amúgy én kontaktlencsés vagyok és 5 dioptriás a szemüvegem. semmi gond nem volt a szülésnél, még be sem vérzett a szemem, pedig néha előfordul, a lényeg, hogy ne legyen nyitva a szemed ha nyomod ki a babát, de ez ösztönösen megy szerintem, és nem is lesz nyitva...szóval csak annyit akartam mondani, hogy semmi gond nincs a nagyobb dioptriákkal de a biztonság kedvéért kérd ki egy szemész véleményét, ha úgy gondolod

Kitty, V.Piroska,
szép pocak !!! nekem is hasonló, de még nincs képem :oops:

Kép
danidaniel
 
 


Sziasztok!

Üdv. Bener!
Gondolom az örömödből adódóan tervezett babáról van szó :lol:
Vannak már tüneteid?

Linacska,
ú remélem minden renben fog menni tovább!!
Hihetetlen hogy mindenkinél van valami probléma, hát nem igaz hogy nem hordhatunk ki normálisan egy babát :twisted:

Renata, köszi a hozzászólást, én azt mondom jobb félni mint megilyedni :wink:

Kép
Vendég
 


Piroska,
komolyan, én is azt mondtam, hogy nem lehetne, hogy csak úgy szimplán egyszerűen kihordok egy babát??? A lányommal semmi gond nem volt. Most meg ugye már tavaly elvesztettünk egy kisbabát, most kvázi cukrosan kezdtem eleve neki, aztán még jött ez a barna, meg a mióma. Amúgy utánaolvastam, hogy általában azért nem szokott gondot okozni. Remélem így is lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok
Linácska
Ne aggódj a mióma miatt,mert nekem 2 barátnőmnek is van és mind a ketten most szültek dec végén!
Sokat kell feküdni vele ,de nem lesz semmi gond veled sem és a babával sem!

Velem minden a régi amúgy.
Már lassan második hete fel sem kelek csak annyira,hogy elvégezzem a dolgomat és tisztálkodjak...annyira erős hányingerem van :(
Eleinte nehezen ment,de mostanra kezdek hozzászokni!
Mondjuk a folyamatos rosszulléthez nem tudok hozzászokni sajnos :cry:
Mindent amit lehetett kipróbáltam,de nekem eddig semmi nem vált be......még a homeopátiás szerek sem :cry:
Esténként is arra kelek fel,hogy mennem kell........ :roll:
Hála égnek vérzésem nincs és a görcseim is alábbhagytak.
Olvasó üzemmódba vagyok,de írni nagyon nem tudok mit :oops: :cry:
Csak ezeket.....

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!
Puszi
Noki

Kép
noki&potyi
 
 


Noki,
remélem is, hogy nem lesz semmi gond. Még arra is gondoltam, hogy csak a méhszájsebemből jött valami kis barna, mondjuk az utrótól. Azt is mondták, hogy ha nem lennék most babás, épp menstruálnék, ilyenkor előfordul még, hogy jön valami.
A mióma meg majdcsak elmúlik. Amúgy nem túl nagy, 2 cm-es, remélem nem fogja akadályozni Pöttyöt a fejlődésben. Másfél évet vártam rá, nem lehet másképp.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, drukkolok neked nagyon. Nekem is van barátnőm aki myomával most fog szűlni, és neki nem ilyen kis pici myomája van, hanem 10 cm-nél is nagyobb.
Minden rendben lesz, piheny sokat.

Noki, de jó, h neked is elmúlt a göcs, és barni, piri, nagyon örülök neki :lol:

Piroska, nekem is van már ekkora pocim, és holnap el is megyek venni kismama nacit, mivel ha megyek melózni ott űlnöm kell, és hát a beföttesgumival összeszeparált gatyagomjaim már nem nagyon kényelmesek :lol:

Madaran, de jó h ilyen hamar bebabásodtál :lol: Nagyon drukkolok neked. És megtudták mondani, h a 21 hetes babádnak mi volt a baja? És a többi mennyi idős volt? Persze ha nem karadod ne válaszolj rá, remélem nem haragszol, h megkérdeztem :oops:
És már ilyen hamar próbálkzhattatok?

Tegnap nekem nagyon fájt a fejem, egész nap csak feküdtem. Ma meg hál isten semmi.
Hétfőn meg melóban megmondom, hogy mi a helyzet. Van pocim is, illetve 12-én mennem kell kombinált vizsgálatra is. Aki dolgozik közületek valaki megmondta már a melóban, hoy mi a helyzet? Én nekem még elképzelésem sincs, hogy hogyan adjam majd elő magam? Jajj ebben nagyon béna vagyok, esetleg van tanácsotok?

Bener üdv itt, és gratula!
Én eldöntöttem 12 hét után a Hip Natalt fogom szedni, valaki kérdezte, de lefelejtettem feljegyzetelni :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Irdab,
én rögtön megmondtam, mert egyébként dec. 20-án megszűnt volna a munkaviszonyom. Lilit csak a 12. hét után. Akkor is úgy, hogy visszajöttem nászútról, és mondtam első nap, hogy tulajdonképpen én táppénzen vagyok, és 2-3 évig most nem jövök.
Most is ahogy látszott a petezsák szóltam, hogy baba van, és jövő héttől nem jövök. Felajánlottam, hogy dolgozok otthoról, azt nem akarta a főnököm. Én meg nem utazok, másfél év várakozás, mesterséges babóca mellett napi 140 km-t.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Én azért ha nincs semmi problémám, akkor február végéig dolgozni szeretnék. De utánna már nem. A doki is azt mondta, amikor elbeszélgetett velem, és bombáztam a kérdésemmel, h azért is tenne jót ha melóznék még egy kicsit, mert lefoglalnám magam. Most állandóan jár az agyam, most h apival együtt vagyunk itthon szabin, de ha egyedül vagyok :oops:
Persze a Te helyzeted most más! Én jövő héten 11 hetes leszek, és először úgy voltam vele h megvárom a 12 hetet, de már utánna való héten nem akarok kamuzni, amikor kombináltra megyek, pont 12. hetesen.
Na meg nincs annyi bő pulcsim sem, hogy egy hétig kihíuzzam még, mert már van akora pocakom :lol:
Lilivel már a 12. héttől táppénzen voltá? De ő még spontán lett nem?

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Sziasztok!

Hmbori:Én csak annyit tudok neked mondani, hogy én például megakartam csináltatni a szemem, ezzel a lézeres megoldással, és ott beszéltem egy doktornővel, hogy ő mit gondol erről?!?!Én is be voltam parázva, hogy mi lesz ha megcsináltatom a szemem, és utána meg ha bevérzik szülés közben, akkor meg oda a több száz ezer forint amibe kerül egy ilyen műtét.Bár mondjuk én nem csináltattam meg végülis, de nem azért, mert nem lehetett volna, hanem inkább az anyagiak miatt!De a lényeg, a doktornő azt mondta, hogy nem befolyásolja a szülés a szem állapotát, bár ahogy Danidaniel is mondta,jobb ha nincs nyitva a szemed!

V.piroska:Igen!Tervezett baba!Meg hát első baba is!Nagyon örülünk ám Apával neki!Hát én megmondom neked őszintén nekem a jellegzetes tüneteim a mellfeszülés, de az ezerrel, valamint a szagok iránti érzékenység!Párommal épp azzal poénkodtam, hogy lassan olyan vagyok,mint egy kis vadász kutya:) Ami ebben nagyon előnyös az édességektől való undor (amúgy imádom nagyon az édességeket)!Jó nem azt mondom, hogy bírom megenni, de lehetne választani, hogy egy joghurt vagy valami csokika, hát inkább a joghurt nyerne!Karácsonyi ebéd készítése is érdekes volt: halászlé (amit szintén kifejezetten imádok), valamint a rántott hal, hihetetlenül ingerelt a hal szag!Persze a negatív értelembe!Még szerencse, hogy Párom ott volt, és segítkezett nekem!Bár mondjuk volt amikor egy kis nyitott ajtó is hihetetlenül sokat ért (de mindig azt sem lehetett, mikor nem igazán volt az a nagy melegség)!Nálad voltak jellegzetes tünetek?!?Nektek is első babóca lesz?!?

Linácska:Én is csak azt tudom neked mondani, mint többiek!Pihenj sokat!Én NAGYON DRUKOLOK neked!Ezerrel!És kifelé növekvő vagy befelé növekvő?!?Persze ha megkérdezhetem!Gondolom a dokid tud róla!Ő mit mondott neked?!?

Lányok!Nektek már van fogadott orvosotok?!?Megmondom őszintén én most a helyi dokihoz járok, aki eddig is a nőgyógyászom volt, de nem nála szeretnék szülni, meg hát szerintem ő nem is hiszem, hogy szüléseket vállal!A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mikor menjek át a másik dokihoz, akinél már ténylegesen szeretnék szülni?!?Vagy várjak még vele?!?

Kép
bener
 
 


Bener,
a saját dokim még nem látta, mert ugye persze ez is az ünnepek alatt történt. Majd hétfőn elmegyek UH-ra, ha minden ok, akkor csak kedd este megyek a saját dokimhoz, nem keresem meg a kórházban. Ha valami nagyon nem ok, akkor majd a kórházban is megkeresem. Nem tudom, hogy merre nő, mert ugye 23-án még nem volt ott, 1-én már igen, és azt írták, hogy nyálkahártya alatti, de hogy merre nő??? Ja, és hátsó fali.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Már olvasom pár hete a topikot.Ki érti miért? :lol:
De most reagálni szeretnék pár dologra.
Először is,Boldog Új Évet Nektek!

Linácska!Most kezdem össze rakni,hogy nektek nehezen jött a baba.
A cukrodra kell szedned valamit?
Az utrotól lehet vérzés.Most szült egy másik netes ismerősöm ikreket.Nekik lombikkal sikerült,ő is használta az utrot,és a 12. hétig vérezgetett tőle.
A fiamnál én is használtam,és nekem is volt tőle vérezgetésem,vagyis olyan barnás ijesztő trutyi,ami nem tarot sokáig,vagyis hamar el múlt.

És még had szólja hozzá a toxohóz.
Mindenki annyira lehúzza a cicákat.Hát kérem,a zöldségekben gyümölcsökben is lehet toxoplazma,sőt amár egy játszótéri homokozóban is.Csak ezekről valahogy hallgatnak.
Szóval,a piacion ,multiban paradicsomot válogatni,majd otthon a vásárlás végeztével,ami kb 2óra múlva van,kezet mosni,sokkal veszélyesebb mint a macska almot kitisztítani
:wink:
Úgyhogy ne féljetek már ennyire tőle.És aki 1x átesett rajta az már védett.Ja és majd ha meg lesz a toxo eredmény,senki ne ijedjen meg!A jó az,ha pozitív az eredmény,vagyis úgy emlékszem,ha mindkettő pozitív az a jó.Ha negatív,az azt jelenti nem esett még át rajta az illető.

mimi12
 
 


Linácska
:cry:
Drukkolok, hogy ne legyen gond!

Flake
A meleg ágy nagyon jó :lol:

Hrenata, Bener, Mimi
Üdv a csapatban :lol:

Madaran
Én a savanyúságot kívánom :oops:
Anyukám tett el nagyon finom vegyes savanyúságot (karfiol, paprika, uborka, hagyma van benne) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piroska
Én is ezt néztem már itt, hogy szinte mindenkinél van valami gond... :cry:

Noki
Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy :cry:

Irdab
Én még nem tervezem megmondani a munkahelyen... vagy majd meglátjuk...
Én a tanév végéig szeretnék dolgozni

Bener
Én annál a doktornál voltam, akinél szülni is szeretnék.
Mondjuk, egyszerű a hlyzet, mert nem magánrendelésre járok, hanem a kórházba...
Vendég
 


Mimi,
Meforalt szedek, de ezt már csökkenteni kell, már csak a jövő héten kell szednem. Viszont ha diétával nem tudom tartani az értékeket, akkor sajnos jön az inzulin, de csak a terhesség végéig. Most valahogy a mióma jobban aggaszt, bár olvastam, hogy csak kevés esetben okoz gondot.
Másfél évet vártunk a babára, nem lehet gond. Tavaly márciusban kezdtünk próbálkozni, akkor áprilisban össze is jött, csak 5 hetesnél nem fejlődött tovább. Ott valahogy elzáródott a petevezetékem, amire idén júniusba jöttek rá. Júliusba megműtöttek, és novemberben összejött Pötty. Végül is, ha úgy nézzük, nem volt sok idő, mert egy évig esély sem volt rá. De ezt már csak így utólag tudom így mondani...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Bocs,hogy igy eltüntem csak szinte soha nem voltunk itthon.

Mindenkinek Boldog Új Évet kivánok!!!

Mi szilveszterkor az egyiik bnőméknél voltunk már 30án lementünk és csak tegnap jöttönk haza.

Én uh-ra jan 14én megyek már nagyon izgulok.Akkor 10+5 leszek.

Tünetem még mindig nincs, diétát az ünnepek alatt nem nagyon tudtam betartani,de most már azért figyelek.Hétfőn megyek védőnőhöz.
Márk még mindig szopizik igy a melleimet sem érzem.

Most egy picit folyik az orrom (Márknak is) remélem igy is marad.Nem szeretnék betegebb lenni.

Linácska:pihenj amennyit tudsz, nem lesz gond a babócád lesz Z ERŐSEBB!!

Pocakfotót én még nem teszek fel mivel semmi nem látszik, ill. én plussz kilókkal is küzdök,szóval még várnom kell pár hónapot.
Még a farmeromat is simán fel tudo venni, igaz Márknál is a 12. hét környékén vettem kismamanadrágot.

Anetto:az uh után küldöm az adataimat,addig még várnék.

Apa:elment vmi karaoke heylre az egyik barátunkkal ki tudja mikor jön onnan haza.

Szép estét mindenkinek, megpróbálok többet jönni. Igaz ha apa itthon van elég nehéz.
Vendég
 


sissi
Üdv a szopis pocakosok kicsiny táborában :wink: :lol:

toxo
Amit Mimmi írt, nagyon is igaz! Mmint a zöldségek... A földben is benne van, a virágot ültetsz ilyenek. De én azt mondom, hogy ha az ember eddig nem kapta el, most őszintén, mennyi az esélye, hogy az első 3 hónapban fogja? Vagy egyáltalán, ez a 9 hónap alatt...Utána meg nem okoz gondot. Kicsi fosika és kész :lol:

doki
Én minél előbb választanék saját dokit! Kell idő, hogy egymásra hanglódjatok. Én fórumokon útána néznék, hogy mit lehet tudni a dokiról, a "módszereiről". Érdemes sokat olvasgatni arról, hogy hányféleképpen lehet szülni, mert bizony nem egyetlen módja van :wink: Az ember utólag már persze okos, de akkor má késő és csak a másodiknál van esélye a "javításra" Ez spec. saját tapasztalat :?
1x azt olvastam, hogy egy nő első szülése olyan, amilyen. A második olyan, amilyennek szeretné! Nagyon igaznak tartom :wink:

Kitty
Tök jó, hogy ilyen fiatal vagy! Én is ennyi idősen szerettem volna szüli, de az élet mást hozott :? Mindegy, már nem bánom :wink:
Estin jársz suliba? Hány éved van még?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata
 
 


[quote="hrenata"]
írta:
hrenataKitty
Tök jó, hogy ilyen fiatal vagy! Én is ennyi idősen szerettem volna szüli, de az élet mást hozott :? Mindegy, már nem bánom :wink:
Estin jársz suliba? Hány éved van még?


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nappal járok iskolába... tanító néni vagyok :wink:
2008 júniusában végeztem... ez az első tanévem, hogy dolgozom... elsőseim vannak :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Bener,
igen nekünk is az első babánk lesz, aztán majd szeretnénk még egy babát. Meg muszáj is, mert a nyáron vettünk egy új házat és igénybevettük a megelőlegező szocpolt 2 gyermekre amit 8 éven belül kell teljesítenünk :lol:
A tünetek még mindíg vannak, és tényleg úgy van hogy a hányinger a nap bármely szakában rádtörhet tök váratlanul. Én mindíg más kajától és a szagától undorodom, most pl: a hagyma bármely formálya. Aztán amit te is írtál olyan édesszájú vagyok hogy az összeset felfaltam ami csak létezett itthon most meg kiveszem a hűtőből a csemegeubit és azt rágcsálom.
Erre sokan azt mondják hogy fiú baba lesz, mert ha lány lenne akkor még jobban kívánnád az édességet mint előtte :lol:

Képzeljétek most derűlt ki hogy gyermekkoromban nem voltam himlős, még egyel több veszélyeztető tényező :twisted:

Apropó, ti szoktátok már nézegetni a neten a babaholmikat???

Kép
Vendég
 


Irdab,
nem tudom valahogy jó érzés hogy nem csak én hordok ilyen hamar kismamaruhát :P
Egyébként szerintem az a tévtudat hogy a vékony nőknél hamarabb látszik a pocak az én esetemben megdőlt :lol:

Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?