Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Szép napot (az van :) ) mindenkinek!

Annus! Azt hiszem, nagyon izgat téged ez a nem kérdés... :) Azért, ha 2 lesz, legyen előre 2 név... :)

Ma éjjel én is (bár csk fél 3ig) fent voltam. 2ig rosszul voltam, aztán nagyot hánytam... Minden olyan lett... Beletelt egy időbe, mire sikerült kitakarítani... Bocsi a részletekért, csak picit lefáradtam... Aztán mégis kelni kellett, de csak nevetek ezen... :)

Mi megyünk sétálni, olyan szépen süt a nap.

Jó hétvégét! :)
Vendég
 


Aranyosak vagytok, köszi, de csak holnap lesz a szülinapom :)

Már jól vagyok, az étvágyam is alakul, és már csak másfél-két kiló választ el az induló súlyomtól :lol:
Vendég
 


Sziasztok csajok!

Panndi, boldog szülinapot holnapra! Mit láttatok a színházban?
Annus, nagyon tetsik a babakocsi!
Dóri, nagyon tanulságos volt a történeted a cumival. Én nem szeretem a szélsőségeket, hogy most valami kell, vagy tilos. Úgyis az élet/helyzet hozza. Mint annyi minden, van amikor a cumi jó döntés és van amikor nem. Ez tényleg szituáció függő. Én biztos, ami biztos, megveszem a cumit és a cumisüveget, max. nem lesz rá szükség, nem igaz?
Hean, Hencsó, mikor lesz aminó eredmény? Már bizti írtátok... :oops:
Sok puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Annus, Anita
nekem mindkét kocsi nagyon bejön!!Én is valami hasonlót szeretnék majd, régebben a Pierre Cardin.ekért voltam odáig, de rájöttem, van annál jobb is hasonló árban :)

Panndi,
Neked így előre is boldog szülinapot :)

A cumi kapcsán jó volt olvasni a véleményeket meg a tapasztalatokat! Múltkor a cumisüvegeknél totyogtam, anniy dél van, űrméretre-cumifejre, műanyag/üveg, más-más cumifej jó mindegyikre... Biztonság kedvéért majd veszek én is, inkább legyen, ha kell... Az említett márkákat jegyzem :shock:

Annus,
beírnád a tábliba, hogy majd 13-án megyek dokihoz? Köszi előre is :)
Most már csak megmutatja majd a következő uh-n Neked is magát :lol: én először kisfiút éreztem, aztán kislányt. A doki azt mondta 99%, hogy kislány, de én nem vagyok benne teljesen biztos, valahogy kisfiút érzek :( majd kiderül 4D-n!

Heni,
akkor Nektek is jól telt a szilveszter! :P

Tegnap elmentünk egy szórakozóhelyre utószilveszterezni (az eredeti szilveszterünk öregesen tel..). Valahol azt olvastam, hogy a babák a 23. hét után hallják csak a külső hangokat, addig csak a mamát. Hát nem tudom, kisasszony olyan aktív volt, mint eddig még soha!

emese1979
 
 


Panndi!
Tök jó h már jobban vagy!!!Én most értem el a kiindulási súlyomat!Kíváncsi leszek innen milyen gyorsan megy majd a hízás!Dec.5én voltam a védőnőnél,azóta pont 1 kiló jött fel!haladok szép lassan!Bár lehet h az ünnepek miatt amúgy is feljött volna :roll:

Nekemtegnap éjjel volt egy kis hányinger...meg ma reggelis,az kéne még h visszajöjjön....de lehet h csak vmi front van :wink:

Na megyek ,takarítok,pakolok tovább!Leselejteztem prá dolgot...de még sok minden hátra van.Most megszabadulok egy étkészlettől is 8)

annus11
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a név dicsiket!

Farkas
Emlékszem hogy te írtad :)

Annus
Nekem tetszik a kocsi, jónak tűnik.

BABAKOCSI
Márknak vettünk Peg Peregót, hát nekem nagyon bejött! Úgyhogy el sem adtam, Zoé is azt fogja használni.
Van hozzá mózes, amit cipelni Apukás feladat volt, de nagyon bejött kb 3-4 hós koráig.

CUMI
Én nem vagyok ellene, vettem is mikor megszületett Márk, viszont itthon ahogy betettem a szájába, hátha kell neki, úgy lőtte ki mint a csuda, visszatettem, megint kilőtte, csak úgy csattant a kiságy rácsának :lol: , úgyhogy mi nem cumizunk.
Viszont ha egy gyerek rászokik, tapasztalatom szerint (barátnők) nagyon nehéz leszoktatni róla a gyerkőcöt, van akinél 4-5 éves korban sikerül :?

CUMISÜVEG
Hát szerintem nagyon kell!!Tudom a védőnő is azt mondta, majd kiskanállal kell az újszülöttnek adni teát vagy mitom én. ÁÁ, gáz.
Azt meg jól megszívtam hogy nem szoktattam picit az üveghez, mert még fodrászhoz is alig bírtam elmenni, mert anyukámnak nem fogadta el az anyatejet se cumiból se kiskanálból! Üvöltő gyerekhez értem haza, teljesen kivoltam, hogy ebben halgattam a könyvekre védőnőre stb.
Zoét tuti hozzászoktatom a cumisüveghez, hogyha Márkkal elmegyek egy délután valahová, vagy csak egyáltalán van valami dolgom anyám vagy bárki meg tudja majd etetni.
Attól még nem fog a ciciről leszokni, hogy ismeri az cüveget is.

KÓKUSZMATRAC
Mi is azt vettünk természetesen, normál vastagságút, kb 5-7? cm, de én nem tettem rá műanyag gumis lepedőt, mert akkor nem szellőzik, már ha teljesen fedi, én csak egy kisebb darab műanyagot raktam az ágy feléig, rá frotír gumis lepedőt, feje alá meg textil pelust. Aztán ha nagyobbat bukott, akkor csak a pelust és a lepedőt kellett mosni, nem az egész matracot.

Pingi
Szerintem ezen ne vitázzatok, vegyétek meg, legyen meg apuci öröme, aztán lehet hogy a gyekek nálatok is ki fogja köpni azt kész, de lehet hogy a jó alváshoz szüksége lesz rá, majd ezt kitapasztalod, akkor meg majd jó hogy mégis van otthon. :)

K.
krém
 
 


Na megmértem a vérnymásom,mivel úgy érzem magam mint akit fejbevágtak...
102/66...lehetne jobb is.A pulzus meg 108 :shock: Igaz nekem 90 és felette szokott lenni a pulzusom,de ez a 108 még nekem is sok :roll:

annus11
 
 


Annus,
a pulzusom nekem is magasabb mostanság, ma én is mértem egy 100 felettit... ilyenkor ez normális :(

emese1979
 
 


Jobbulást kívánok mindenkinek,aki nincs jól.Annyira rossz,hogy így szenvedtek!:( Küldök sok-sok gyógypuszit és ölelést.
Cumi.Én úgy döntöttem veszek 2 cumisüveget és egy cumit. Aztán majd kiderül. Nem bánnám,ha nem szokna rá,de ha kell neki had legyen.Az én kezemből nagyon nehéz volt a cumisüveget kivenni.Iskola első napján közölte anya,hogy eltört,nem is vesz újat,bögréből kell ennem a kakaót.Ez persze nem volt igaz,és régen tudtam bögréből inni,de lusta voltam.Ezt el szeretném kerülni.
Annus!Jó munkát!!Én is állandóan selejtezek.De hát kicsi lakásban nem lehet fölösleges lomokat tárolni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Anita, én szóról szóra ugyanígy jártam a tejjel. 3 hónaposan egy vasárnap délután egyszercsak eltünt. Szerencsémre a házban volt egy baba, akit tápszereztek, így tudtunk másnapig kérni és kaptunk ajándékba cumisüveget, aventeset, így az is volt.

Cumink volt, van és most is lesz. Nekem nagyon bevált. A kicsi is kap, aztán majd ő eldönti, hogy kéri vagy nem. Volt pár nehéz éjszaka, amikor ha kiesett sírt és vissza kellett adni, de ez kb egy hétig tartott. Mindig ugyanazt a szilikonos Aventes cumit vesszük, így mindig van itthon 2-3 db. Szeretném, ha jövőre, 2 évesen odaadná a Mikulásnak, de ha csak 3 évesen válik meg tőle, attól sem ijedek meg. Én is cumiztam, mégis normálisak a fogaim, a párom is cumizott. Nekem szimpatikusabb a cumi, mintha az ujját szopná, mert azt nem lehet elvenni tőle és több ismerősünk gyereke még 5-6 évesen is szopja. Én ezt sem ítélem el, de jobban szeretném, ha inkább cumizna.

Panndi, holnapra nagyon nagyon boldog szülinapot!! A színház alatt ki vigyázott Zsófira? örülk, hogy jobban vagy!

Dóri, jobbulást!

Képzeljétek, azt álmodtam, hogy szoptatok és nem kellett bimbóvédő, mint Gyöngynél. Olyan jó volt.....

Most mentek el a keresztszülők, Gyöngy kapott egy micimackós kismotort, nem ül rá, csak tologatja. Végig a 4 hónapos kilányukat fogtam, egyáltalán nem volt féltékeny, remélem ez így is marad.
Vendég
 


Sziasztok! Végre meghoztam a pocis képet! :)

Kép

Kép

További Szép estét Mindenkinek! Most rohanok mert megy a buszom! De ezt már nem bírtam tovább halogatni! :)

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok!!!
Böbi akkor mi hasonlítunk.Én is úgy szeretném,ha Hannát bimbóvédő nélkül tudnám szoptatni.Pont ma beszéltünk egy csomót erről anyukámmal.Meg ma este összeírom,miket kell vennem és majd apránként elkezdek vásárolgatni.
Nekünk is 2 aventes cumink van.Már nagyon sokszor jól jött.Pl:ha én valami miatt nem vok vele akkor megnyugtatja.Gréti még cumizik,de pont most nem akarom elvenni tőle,nehogy a hugi érkezésére fogja. :)
Annus jó pakolást,de azért pihenj is.
Böbi,majd ráül a motorra,Mikor Gréti kapott elöször ő is csak tolta.De ha rájön,le sem tudod szedni róla.
Mi is veszünk Hannának cumit,és majd eldől kéri e.Amúgy a fogaknak nem lesz baja tőle.Élő példa vok én.Gondolom a képekről már láttátok,hogy nekem az első 2 fogam kintebb áll.Pedig én max 2 éves koromig cumiztam.Tesómék sokkal tovább és nekik nem áll ki.A doki akihez 7 évig jártam fogszabályozásra,azt mondta sokat nem tud vele csinálni,nem is tudott,mivel az ínyem boltíves.Azt meg örököltem.
Képzeljétek,ahonnan a kocsit akarjuk majd rendelni,megszünt a netes rendelés náluk.Csak személyesen lehet.Hát nekem meg nincs kedvem 3 órát nagy hassal utazni érte.Majd megkérem uncsi tesóm,vegye meg mikor aktuális lesz.Vagy nem tudtok olyan webáruházat,ahol lehet ilyen áron kapni???
Már megint túlzásba vittem,mostmár lőjetek le.
Majd később rakok képeket!!
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok lányok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Annyit írtatok hogy képtelen vagyok végig olvasni! Mindjárt vendégek jönnek! Bocsánat!

A járóka témát olvastam többször.... nekünk apró lyúkú hálós járókánk volt (van) Balázs nagyon szerette! Többektől azt hallottam köztük a hugomtól is hogy nem tud felállni benne a babóka! Nem tudom nálunk nem volt gond! Ügyesen megoldotta a kislegény mindig!

Most bele bele olvasok az írásokba!

Nálunk a cumis üveg, és a cumi sem volt gond! Cumizott, de amikor már kezdte megérteni, hogy napközben nem kell, mindig az volt hogy amikor kivettem a kiságyból, és jött a játék akár a szönyegen, akár a járókában akkor Ő dobta vissza a cumikát az ágyába!

Nálunk inkább más a gond! De az hatalmas sokszor már úgy vagyok vele hogy kifutnék a világból!
Rettentő hisztis! Ha valaki hozzá ér az a baja, ha nem akkor az, ha valaki hozzá szól az a baja, ha nem akkor az, néha elég ha csak ránézel!
Teljesen kész vagyok! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
És sajnos a suliba is ez van!


Na mindegy nem panaszkodom!

Jobbulást a betegeskedőknek!

Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!

Kép
emelandrea
 
 


Na itt is vagyok!!!

Leszedtük a fát is!Szépen elpakoltuk a díszeket!Apcim porszívózott,én törölgettem meg felmostam!Nemrég végeztünk!Annyira jó!Teljesen helyre állt a lelki békém,h ilyen szép rend és tisztaság lett! :wink:

Lehet h már írtam,de én csak 2 hónapig szopiztam.Utána ugye jött a cumisüveg.De elég hamar "önállósultam" :lol: Cumizni se nagyon cumizhattam,viszont öcsém elég sokáig cumizott.Szerintem ő tovább is szopizott mint én,mert ugye utána nem jött rögtön mégegy baba :wink: (köztünk mindössze 10 hónap van).Aztán hogy ezek miatt ért e vmi sokkhatás,azt nem tudom,állapítsátok meg ti 8)

Nekem még körül kéne néznem a padláson Szolnokon.Elméletileg 2 kiságy és 2 etetőszéknek is kéne fenn lennie.De ezeket majd ott szeretném használni,remélem h a kettőből 1 normálisat még össze lehet dobni :lol:

Jut eszembe!Valószínű h júni6án esküvőre megyünk Szolnokra.Akkor már mehetek a babával ekkora útra?Kb 1,5 órás utat jelent a BKVval együtt.

annus11
 
 


Anita, itt találtam neked, bár jelenleg ninncs.
Ilyen jó áron sehol máshol nem találtam.

http://74.125.77.132/search?q=cache:LOh ... lr=lang_hu

Annus, ez babafüggő. Elvileg azt mondják, hogy 6 hetes korig ne nagyon vidd sehova, de nyári babák lesznek, így lazábbra lehet fogni. Ha bírja a közösséget, akkor szerintem viheted.

Andi, ez már a kamaszkori hiszti???
Vendég
 


Sziasztok,

Nálunk is lassan kezd helyre állni a rend még mondjuk jövünk megyünk!Meg vendégeink vannak..lassan már unom.

Ma egész nap kint voltunk falun Jázmin amióta megvan még nem látott havat és most annyi hult, ma akkorát szánkoztunk, a tegnap meg hógolyoztunk kint a hó hullásban szuper volt...Jázmin meg nagyon élvezte.

Babakocsi, nálam az a fő szempont most a második kocsinál hogy, nagy kerekei legyenek mert itt elég ramatyok a járdák, útcák, ja és legyen minnél könnyebb mert a 3-ikra kell majd nap mint nap többször is fel cipelni.
Rendeltem én is szopi párnát B.újfaluba jön majd le nagynénémhez majd oda meg el jutunk remélem érte.
Úgyis Debrecenben akarok vásárolni több cuccot majd.

A cumi nálunk 5 hónapig kelett aztán meg ő ki kőpte saját magától nem kelett többet pedig én szerettem volna...mivel ő meg csak cicin akart el aludni..na ebbe a hibába nem akarok bele esni újra.

A cumis üveg az meg nem is kelett soha nekünk, nem akarta el fogadni 6 hónapig nem volt csak cici, tea nem kelett akárhogy kináltam pedig nagy meleg volt mégis elég volt a tejci neki.
Aztán amikor meg már 6-7 hónaposan el fogadta a teát akkor meg már csőrős aventes üveget adtam neki...mai napig is abból iszik most is ha úton vagyunk ha itthon akkor meg pohárból, de például a tejcsit azt cumiból isza...ő neki igy esik jól én meg nem bánom aztán meg mossa szépen a fogait, szóval majd szerintem a helyzettől függ megint, előre nem lehet megmondani semmit.
Én nekem most a tommee tippee márka tetszik és sok jót halottam róla.

Nekem is mozog már rendesen a baba a pociban mostmár látszik is.
Én is megyek 6-án dokihoz alig várom, remélem meg fogom tudni majd a nemét is már.
Panndi, Boldog Szülinapot!
Heni, szépen kerekedik neked is a poci :D
A Zoé az szerintem is nagyon szép név. :)

Na most ennyi voltam bocs hogy nem tudtam mindenkinek személyesen irni.

Szép estét nektek!

[/b]

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Anita!

Az elöbb akartam írni,hogy ha gondolod én meg tudom neked venni itt Pesten.Merre van az a bolt amúgy?Mert mi bizti megyünk le Karcagra,és akkor csak oda kéne átjönni!Igaz vonattal megyünk,de hát a babakocsi gurul :lol: :lol: Tehát ha ilyen gondod van csa szólj!!!Szívesen segítek!

annus11
 
 


Böbi köszi,remélem mikor rendelni akarunk lesz valahol ennyiért.
Ági,már hiányoltalak!!!!!!!!!Mi sokat járunk Újfaluba,vásárolni.Közel van hozzánk,meg 4 évig ott tanultam.
Annus,nagyon drága vagy!!!!!!!!!!De ha véletlen nem küldik ki,akkor uncsimat beküldöm érte,Ő Gödöllőn lakik.Vagyis most itthon,de ott van háza és kéthetente megy fel.Grétinek is ő hozza az ikeából az ágyat.
Meg neked amúgy is már nagy pocid lesz és nem terhelnélek!!Nagyon aranyos vagy,hogy felajánlottad.!!Köszönöm!!!
Képzeljétek,karira olyan jó felsőt kaptam anyuéktól.Igazi kismamás.A poén benne,hogy tegnap lelt itt bajomba is olyat sokkal olcsóbban.Hozott is belőle.600ft-ért adják itthon.Nevetséges,Ő sokkal többért vette.
Megyek,fürdetem Grétikét.Majd még hozok képeket,ha elaludt.
Mégegyszer köszi mindenkinek,hogy ilyen aranyosak vagytok velem!!!!Nagyon jól esik.
Kellemes estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus,még annyit,hogy az utazás is babafüggő.
Attól függ,ő milyen,hogy bírja.De ezt addigra kitapasztalod.Baja nem lesz tőle.Itt vidéken megszólják a kismamákat,ha 6 hét előtt kiviszi a babát,meg főleg ha a kismama felkel.
De én is 3 hétig feküdtem benn,így mikor hazajöttünk,már rá 2 napra sétáltunk.Gréti is már 3 hetes volt akkor.Kicsit pletykáltak és ennyi.De nekünk jó volt. :)

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


6 hétig nem lehetne menni :shock: Jaj.Én azt hittem max 3 hét...Hát remélem h jön időben a baba,akkor 5 hetes lesz már.A lagziba azért nem vinném,de vhogy megoldanánk h felváltva vigyázunk rá :wink: Na meg a szolnoki dédszülőknek is megmutatnánk stb.Remélem h a baba is ezt akarja majd :lol:

annus11
 
 


Sziasztok! :)

Tényleg jól beindult a topic:)

Annus, én is szortírozok ezerrel.. és tervezgetem a további szortírozást:) Talán tavaszra meglesz az egész, olyan lassan megy.... Mikor is kukkantjátok meg a picurt legközelebb? Izgi, hogy kislány, vagy kisfiú...

Szofi, én is majdnem összeomlottam, hogy úristen, semmi tapasztalatom nincs, miből milyet érdemes bezserezni, mik az előnyei. hátrányai a bizonoys cuccoknak, de hála a babás kismamáknak, lassan össze fog állni a kép:)

Mozza, igen, nekem is beindult a pocaknövekedés elég drasztikusan... Én is csinálom az RR-t, én fél literes ásványvizes üveggel csinálom, azaz próbálom, mert még mindíg nem megy végig, meg kell pihennem a karommal... úgy tűnik az a gyenge pontom, a comb és popsiizomgyakorlatokkal nincs bajom, az meg sem kottyan... én a 2 és 3 trimesztert csinálom egymás után, ha van 40 percem, ha nincs, akkor csak a 2-t.

Panndi, és mit néztetek a színházban?

Frankoanita, édi lehet nagyon, ahogy pufuzik a kislánykád. :) Tényleg, mikor kiderült, hogy feküdnöd kell, nem is éreztél semmit? Csak mert írtad, hogy reméled minden rendben. Én azt hittem hogy pl azt az ember érzi, ha kinyílna a méhszáj. Vagy rosszul tudom?
vanni
 
 


Vanni,nekem nem kellett feküdnöm.Csak 36 hetesen beindult a szülés.Mert leállt előtte kb 2 héttel a lepényem.Gréti addig sokat fogyott.Így ezért 3 hetet feküdtünk benn a kórházba,hogy elérje azt a súlyt,amivel hazaengednek.
Erre én is kíváncsi lennék,hogy érződik e ha nyílik a méhszáj.
Én nem éreztem semmit abból hogy a lepény leállt.Gréti is aktív volt,bár a doki szerint nem bírta volna már sokáig. :(
Igazán ettől tartok,hogy nehogy megint így járjak.Az a 3 hét kegyetlen volt.most jó lenne 3 nap után itthon.
Kicsinyítek képeket és rakok fel.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Sokat írtatok, nem tudom mikor tudlak elolvasni Benneteket. Először írnék egy kicsit a szolveszterünkről, mert különlegesre sikeredett.

GYergyóban voltunk, Székelyföldön. Gyönyörű tél van arrafelé. Mikor megérkeztünk a Bucsinra, ez a Parajd és Gyergyó közötti szakasz, akkor egy csoda tárult elénk. Sütött a nap, szikrázott a hó, minden hófehér volt, hatalmas fenyők és befagyott patakok. Megható látvány volt. Aporral sokat szánkóztunk, élvezte nagyon.
A szilveszter is szép volt. Az ünnepi menüt végül a Csizmadia András készítette. (Ő az aki több könyvet írt a gasztronómiáról, és gazdasági jogot tanít a BGF-en.)

Az ételek:
Hideg előfogás:
Pisztráng tatár mangóval, paradicsommal és más meglepetéssel.
hozzá 2 bor
(a Csizmadia egyik fő érdeklődési köre az ételek borral való párosítása, erről írta a legismertebb könyvét.)
Leves fogás:
sütőtök krémleves tökmag-ömléssel és olajjal.
elég vicces megfogalmazás. :))) Csodálatos volt. A leves tetején tökmagolaj, tejszín csík és tökmagok.
Fő fogás:
Mahi-mahi filé szarvasgombával. halvány zellerrel, glaszírozott bébi répával és kaviármártással.
Ez a mahi mahi egy különleges ritka halfajta, most ettem életemben először, a mártás jobban ízlett.

Aztán tartott egy sajtbemutatót és sokféle sajtot kóstoltunk össze borral. Én csak a sajtokat. Érdekes dolgokat mesélt. Volt küztük baszk sajt, olasz, francia, német. Mind hosszan érlelt, isteniek voltak.
Aztán desszert volt, ehhez is borok. Volt egy érdekes fehér kókuszcsokoládé és egy mesés máktorta.

Majd hajnalban: Thai zöld curry csirkével tésztával. Ez végül másnap lett felszolgálva, mert aludtunk. :)

Minden tökéletes volt. Bárdos Sarolta is jelen volt a férjével, hoztak magukkal jó borokat. Egyedül azt kóstoltam meg. Hamvas Béla is mondja: ha azt szeretnénk hogy a méhünkben növekvő gyermek királyi és nemes lény legyen, igyunk tokaji bort. :))))

Gyönyörű tél volt. A társaság nagy része minden nap síelt, de volt aki lovagolt is. Én egyiket sem tettem ugye, mert ost nem ajánlatos.

Más hirtelen nem jut eszembe a szilveszterről. Mutatok majd képeket.
Most pedig visszaolvaslak Benneteket!
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Láttam, hogy Krém írt néhány hasznos dolgot.

Cumi
Nekünk kb. 2 hétig volt, utána nem kellett neki, én nem erőltettem aztán. Az altatásnál nem jön rosszul, de mióta nem a cicin alszik el, este becsukja a szemét és elalszik. A baj az, hogy nem marad meg az ágyában. Remélem, ha már gyerekheverője lesz, akkor nem lesz ilyen gond.

Cumisüveg
Nekünk nem volt. Egyszer maradt a nagymamával hosszabb időre, de nem akarta belőle elfogadni a tejet. Mindig velem volt, mert ugye szoptattam, így nem volt szükségünk az üvegre. Apor téli baba volt, így nem kellett az anyatejen kívül más folyadék. Az ikrek nyári babák lesznek, gondolom nekik majd nem árt adni plusz teát üvegből.

Levegőztetés
Nekem a védőnőm azt mondta télen kell várni 3 hetet, nyáron nem tudom. Mi felöltöztettük és kinyitottuk az ablakot minden nap picit hosszabb időre, majd 3 hetesen levittük az utcára.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Panndi

akkor én is írom picit előre, hogy Isten éltessen! Nekem 6.-n lesz a születésnapom. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még valami. Nekünk is kókuszmatracunk van.

Nekem az Avent a kedvenc márkám.

Hamarosan én is megyek genetikai uh-ra, kíváncsi leszek.
Olyan furcsa, hogy nem annyira érzem őket, még nem határozottan, a hasam viszont szokott mozogni.

5 kilót híztam a 18 hét alatt. Azt mondta a védőnőm, hogy ikrekkel jobban jönnek a kilók. Hát én nem nagyon engedhetem meg magamnak. Borzalmasak a visszereim amik Aporral is voltak.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus

Szerintem 5 hetesen simán lehet vinni a babát ha csak a nagyszülőkhöz mentek, vagy egy két családtaghoz, nagyobb közösségbe azért ne, mert akkor még oltást sem kapott.
Meg persze ha neked lesz kedved! :wink:

Anika
Ez a menü marha jól hangzik, jó lehetett! :)

Anita
Reméljük most nem lesz ilyen lepényleállás, drukkolok!

Ági
köszi :) Most már mindenki így is hívja, és olyan jó hogy van neve :)

Karácsonyfa
Még nem szedtük le, nem is tudom mikor fogjuk, Márk tegnap még mindig díszítette, találtunk pár fel nem rakott díszt, azonnal felrakta :) Imádja.

Pár napra elköszönök, elutazunk a Mátrába mindenkinek jó éjszakát! Sziasztok.

K.
krém
 
 


Anika örülök,hogy jól telt a szilveszter!Várjuk a képeket!Micsoda menü,éhes is lettem.De nekem már sok plusz van rajtam,így viszafogom magam.
Hoztam pár képet a karácsonyról.Meg kettőt,ahol Gréti pici volt,az egyiken látszik a kocsink,bár nem nagyon,de a színe igen.Meg Vanninak hoztam egy pufusat.Igaz itt nem szagolja,de mellette van. :) Bocs ha sok voltam.
Akkor a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Szép estét!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Krém,jó utat,jó pihenést!!Vigyázzatok magatokra!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Édesek a képek, egyszer én is rakok fel Aporról kisebbeket is.

Krém
Jó pihenést!

Én lemaradtam a névről. Mi az?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!
Hú, beindult a topic! :) Alig győztem visszaolvasni.

Anita!
Nagyon édik a képek. Gréti nagyon cuki kiscsaj! :)

Van pár kérdésem, hátha valaki tud rá válaszolni:

1. Azt hallottam, hogy az 1-es, vagy a 2-es számú ngy.klinikát nagyon tutin felújították, és az egyik legmodernebb felszereltségű lett Bp-en, iszonyat jó VIP szobákkal.... Csak nem emlékszem pontosan, hogy melyikre mondták....Az Egyes azt hiszem a Baross u.nál van, a Kettes pedig az Üllőin...Nem tudja valaki melyik lehet ez????
Annus, te az Üllői közelében laksz, nincs ötleted?
( A nődokimmal megpróbálnám megbeszélni, hogy jöjjön át szülni ebbe a kórházba, mert a Péterfytől mindenki elborzadt, akinek csak említettem....)

2. Magassarkú
Szerintetek fájhat a pocim alja ( konkrétan szúr) a magassarkútól? Vagy nincs köze ehhez? ( ha sokat mászkálok, akkor alapból beszúr kb. 1 óra után) Még 1 hónapot kellene kihúznom vele (ha dolgozom, akkor a szoknya-blézer pároshoz muszáj ilyet felvennem)
Arról olvastam már, hogy a gerincnek a terhelés miatt nem túl jó....de pocak szúrást is okozhat??????

Kép
mozza
 
 


Ezek a menük! Te jó ég... Még az életben nem ettem ilyen különleges kajákat... :)

Krém, jó utat!

Anita! Sztem most nem kell, hogy úgy legyen, mint volt. De tutira jobban fognak figyelni, hogy mi van a lepénnyel. És abban az esetben, ha mégis leállna korábban, akkor tutira csak annyi lesz, hogy korábban megszületik a baba. És el is jöhettek korábban. Ha jól értem, Grétivel az volt a gond, hogy lefogyott, meg legyengült a nem működő lepény miatt. De a babák már teljesen fejlettnek számítanak a 37. héttől, már nem is hívják koraszülöttnek őket. Annál előbb meg biztos nem lesz baj. :)

Annus! Mi vittük a 2 hetes Samut kóruspróbára, meg ilyen dolgok. A szoptatott babák biztonságban vannak, betegségtől nem nagyon kell tartani. Amit én meggondolnék, és addigra biztos össze lehetne szervezni, hogy autóval kéne vinnie benneteket vkinek (ha jól értem, nem úgy terveztétek...), aki azt is vállalja, hogyha bármi olyan adódik, ami miatt haza kell mennetek, akkor haza is tud vinni. Mert azért elég váratlan dolgok tudnak adódni... És akkor igazodni a menetrendhez... Szóval sztem abszolult jó, ha kimozdultok (én sem bírtam 6 hétig a 4 fal között, pedig a téli babáknál tényleg ajánlják a min. 3 hét otthonlétet, még levegőztetni sem szabad elvileg, ezt sem tartottuk be...), pláne egy víg eseményre, de fontos, hogy mobilak legyetek függetlenül a menetrendektől. Ezen kívül pedig érdemes úgy készülni lélekben, hogy elképzelhető, hogy nem fogtok tudni menni, hogy ez ne hirtelen csapás legyen, és a baba legyen a hibás... :)

Jó éjt mindenkinek! :)
Vendég
 


Nem vagyok otthon magassarkú-témában, de mivel a gerincre más terhelés adódik mostanság, ezért a magassarkú viselete okozhatja, hogy a hasadban az izmok dolgoznak meg a gerinc megtámogatásáért. Nem véletlen, hogy a kényelmes, lapos talpú cipőket ajánlják erre az időszakra... :) De talán 1 hónap már nem a világ, nagyon figyelj, hogy mikor mit érzel. Ha összefüggésben találod a dolgokat, akkor pedig ne félj következtetést levonni a bab érdekében... :)

Úgy tudom, a II. számú, de én nem vagyok tuti forrás... :) De azt hogy lehet megbeszélni egy orvossal, hogy menjen máshová szülni? Ez attól függ, hogy hol van helye neki szülést vezetni, nem???

Jaj, elfelejtettem az imént, Gréti képei tényleg nagyon kedvesek! Meg ti is aranyosak vagytok, Anita, a pároddal! :)

Ó, és mostmár azt is írhatom, hogy Panndi, BOLDOG SZÜLINAPOT! :) Isten éltessen és áldjon meg gazdagon! :)

Jó éjszakát mindenkinek , mára (tegnapra... :) ) ennyit.
Vendég
 


Végre befejeztem a kifligyártást. Szilveszterkor elfelejtettem kenyeret venni -egyre felejdékenyebb vagyok ;) -és kénytelenek voltunk a tavaly (most már tavalyelőtt...) kapott kenyérsütőgépünkte újra elővenni. Szegény, száműzve lett, mert 2x próbákozás után feladtam anno... Most viszont véletlenül rátaláltam a neten arra, hogy a géphez ajánlott recepteket felejtsem el, mert rosszak. Szuper, nem? Miután nem a javasolt receptet használtam, tuti kenyér lett. De kedves páromnak még mindig nem elg "kenyérszerű". Így most kitaláltam, hogy csak dagasztásra használom, és megkísérlem a kiflit. Csak elfeljetettem, hogy a gép dagasztó-programja 1h 50 perc... Szóval ismét az éjszaka közepén alkottam . De meglepően jó lett :)

Annus! Én Nagylányunkkal totál le voltam robbanva, és 6 hétig még felállni sem volt kedvem. Mint kiderült a kontrollnál -jó leszidott a dokinénim, hogy miért nem jöttem hamarabb (első gyerek volt, bocsi...) -, a felszívódó varrat nálam nem szívódott fel, Persze ahogy "megoldotta a problémát" a dokinéni, szinte repülem! :)
A fiúkat gátvédelemmel szültem, és ahogy hazaértünk a kórházból, első kérdésem Apucihoz az volt, hogy ugye lemehetek én a boltba?.. Ég és föld volt a második szülés utáni állapotom az elsőhöz képest!
Nálunk az első februári baba, de Apuci 3 hetesen már simán sétáltatta... (A fentiek miatt én akkor még nem...), a két fiú pedig júliusi ill. szeptember végi. Mindkettőt már alig kéthetesen kivittük, semmi bajuk nem lett. A Kicsi 3 hetes volt, amikor Verőcére mentünk vele, egy táborba, látogatóba. Semmi gond nem volt :)

A Hugicám 2008. augusztusában szült a SOTE Baross utcai épületében. Hát, nem voltam feldobódva a látványtól! Totál átjáróház! Mindenki ki-be mászkál. A Hugom is ki volt akadva. Az egyik kedves szobatárs teljes pereputtya éjjel-nappal ott "bulizott". Csak tudnám, hogyan engedhették meg ezt?!? A folyosón lévő padolyan mocskos volt, hogy a világos len szoknyámon szürke foltok lettek. Ugyanaz a narancshéj-darab a szobában az egyik ágy alatt 3 nap után is ott volt még... A hűtőből meg kilopták a kajákat... Szóval, köszönöm, azt a helyet biztosan kihagyom!
Ja, mindezek után hab a tortán: A Hugicám ikrei hamarabb jöttek a normálisnak tartott idő előtt 2 nappal, és így koraszülöttnek minősültek. Közölték a Hugommal, hogy semmi gond a gyerkekkel, csak az előírások szerint pár napig bent kell tartani őket, de itt nincs több hely, és a Kerepesi Kórházba átviszik a gyerekeit. Na, ekkor döntött úgy a család, hogy beleszól a dolgokba. (Hugicám egy rém visszahúzódó, és rendkívül jól alkalmazkodó típus, aki kerüli a konfliktusokat...)

Más kórházban szülni: Lehet. Az én előző dokinénim kapásból közölte, hogy mivel Ő nem rendes alkalmazottja az adott kórháznak, csak szerződésben áll velük (ez nem kristálytiszta nekem, de mindegy) a szülés kapásból 100e ft plusz. Mert v.mi "kórház használati díjat" kell fizetni. Na, ettől rögtön dobtam egy hátast!...

Ma egész nap a hólyagomon csücsült a Drágám, és egyfolytában pisilnem kellet. Ráadásul elmentünk sétálni a gyerkekkel az erdőbe, és iró hideg volt...

Na most már tényleg megyek aludni.
Jó éjt! :)

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!

Köszi a köszöntéseket!

A Legyen a feleségem című darabot néztük meg, mondtam Apának, hogy ezen már túl vagyunk :wink: Zsófira a szomszédaink vigyáztak, egy hang nélkül elvolt velük este hattól fél 11-ig, játszottak végig, az alvással megvárt minket :)
Vendég
 


Köszönjük a fotó dicséreteket!!
Mozza:Szerintem lehet összefüggés a magassarkú és a has szúrkálás között.Én Grétivel egyáltalán nme tudtam magassarkút hordani,fájt mindenem.Most is csak addig,ha a dokihoz megyek,de aznap mindig feszül este a hasam.
Dóri,köszi aranyos vagy.Én is abban bízom,hogy ha gond van,akkor ez a doki időben észreveszi és szülünk.Így akkor nem fogyna vissza a baba.Hiszen Gréti is 3 kg fölött volt az utolsó 35 hetes uh-án,de mivel akkor nem vette észre a bajt a doki,igy lefogyott. :( Remélem most megússzuk.
Panndi,nagyon aranyos Zsófi,hogy ilyen jól bírta.Jobban vagy már??
Képzeljétek,meg tudnák őrülni.Ma reggel óta rettenetesen viszket a pocim mindenfele.Lehet ez ellen tenni????Gondolom nő attól van.Ráadásul elkezdtem egy helyen piszkálni,mert már elviselhetetlen volt és Hanna jól belémrugott. :D
Megyek főzni.Majd még jövök.
Szép napot.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza!

Én úgy tudom h a II.lett felújítva!Ami itt van az Üllőin,nekem pár perc séta!A szülőszobák bizti szépek,ben még enmvoltam,de maga a részleg...ilyen fotocellás ajtó van,csak az mehet be akinek van kártyája stb.Szóval az télleg zsír új(1-2 éves).A szobák 5 ágyasak,vannak VIP szobák is,ha jól tudom 2 VIP szobaához van 1 fürdőszoba.Na ezeket se láttam még amúgy.És itt a baba egész nap veled van.Tehát az 5 ágyasban is!Viszont látogató ide nem jöhetemiatt.Babát a folyosó végén tudod mutogatni!Ezeket csak hallottam,tapasztalat még nem volt ezügyben :wink:

Hát a lemenetelt én ICvel képzeltem,de persze kocsival is el tudnak vinni!ASzolnokon meg pár perc sétára van minden,a tömegbe nem vinném,de a hivatalig eltolnánk,majd odakinn levegőzne.Aztán szerintem vinnénk haza,vagy megoldanánk vhogy...ez a legkevesebb!Csak ha kérdik h mire számítsanak,akkor szeretnék még időben szólni ha nem tudunk menni!De ha áprilisban már megszületne,akkor szerintem nem lehet gond :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hát a végét már csak átfutottam, mert sokat kellett egyszerre olvasnom. Látom, sok fontos téma felmerült, mégha kicsit korai is, még alig haladtuk túl a félidőt. :wink: Én nagyon sok mindent már csak a végén vettem meg, vagy Tüci születése után (mint a sterilizálót), mikor kiderült, hogy mire is van szükség. Én se tudtam kiigazodni anno a sok termék között és inkább nem vettem semmi feleslegeset, kiderült, hogy mi kell. Aztán persze mindig becsúszik a felesleges is, meg sokmindent, amit felesleges...
Upszi, pelenkacsere. Majd folyt.köv.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!

A SOTE I-et nem ismeresm, sajnos rossz élményem volt ott. Tavaly decemberben amikor elment a baba, jobb híján oda mentem be a nőgy.-i ügyeletre. (neten azt találtam, meg akkor a Blahánál laktunk még). Elmondtamh terhes vagyok és ömlik belőlem a vér (a sírás határán voltam már), majd a kis asszisztenske közölte, h területileg nem oda tartozom, és menjek át a Szt. Jánosba..(senki nem volt ott..)
A SOTE II-ről én is azt hallottam, h 5 ágyas szobák vannak, minden szobához van fürdő, és a baba veled van éjjel. Unokatesóm ott szült, ő meg volt elégedve.

A magassarkúról nincs talapsztalatom, régen sokat hordtam, mostanában nem bírom. :(

Anita,
én a DM-ben vettem vmi Babylove Mama elnevezésű csíkok kialakulása elleni olajat, azzal szoktam kenegetni a hasam, nekem bevált! (nekem is volt, h nagyon viszketett..) Gréti tündérbogár :)

Heni, szépen növöget már a pocid!

emese1979
 
 


Sziasztok!

Van valakinek még olyan problémája, hogy éjszaka többször is arra ébred, hogy elázott!!??

Ereszt a cicim, de durván! (bocs, ha túl vulgáris vagyok!)

Nem korai ez még?

KépKép
ancsika80
 
 


Emese köszi,majd akkor beszerzem.Meg tudnék őrülni a viszketéstől!!
Ancsika,nekem is ereszt néha,de nem vészesen.Még csak kisebb foltokkal találkoztam.De szerintem ne aggódj miatta.Csak nem szabad nyomogatni,piszkálni a bimbókat,mert méhösszehúzódást válthat ki.Ha annyira jön, használhatsz melltartóbetétet.Az felfogja.
Tinu,lehet korai még,de mi apránként vesszük meg a dolgokat szülésig Egyszerre sok lenne anyagilag.Utolsó pillanatra meg nem nagyon hagyom,mivel kitudja hogy bírom majd a mászkálást.
Meg ugye itt nálunk nem is lehet kapni semmit.Dm meg ilyesmi is legközelebb 30 km.Tehát ha hirtelen kell valami,nem csak egyszerűen leugrom érte.
A cicis témáról jutott eszembe.Mit tudtok a tejgyüjtő kagylóról???Használt valaki már ilyet??Érdemes?Mert én ugye csak bimbókiemelőt,de az teljesen más.Lehet buta kérdés de nem ismerem. :oops: Amúgy ilyenre gondolok,vagy ilyesmire:http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=etetes&submenu=szoptatas&category=bimbovedo&empty=1&productid=5296&pageno=1&whid=25
Szép napot.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


A tejgyűjtő kagyló tul.képpen arra való, hogy amikor szoptatsz, a másik cicidből folydogáló tejet felfogja. De nem mindenkinek indulme a tejleadás mindkét ciciben, mikor szoptat, szóval nem mindenkinek szükséges. Én ezen kívül még arra használtam, hogy amikor nagyon sebes voltam, akkor ez távol tartott mindent, mint 1 ütköző... :)

A tejcsorgás jó jel! :) Meg ilyen aztán lesz nem 1x... :) Van tejfelfogó puha melltartóbetét, már más is írta, az szárazon tart. :)
Vendég
 


Köszi Dóri.Szerintem akkor beszerzünk egy ilyet is,mivel én mikor szoptattam nagyon jött a másikból is.Később jó lesz az a tejcsi is.Én anno pelenkát tettem oda,de úgy pocsékba ment.Viszont nekem sokszor volt olyan is,ha Grétike bealudt hogy az épp akkor következő ciciből ömlött a tej.Akkor ezt is simán felfogja majd.
Okosabb lettem.
Megyek ejtőzöm.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Nekem még nincs ilyen tejproblémám....Azért remélem ha kell addigra szépen beindul!
Esetleg erre van vkinek vmi jó kis módszere?Hogy mivel tudom segíteni h legyen tejem?Akár étkezés,tea,bogyó stb.Vagy csak lesz vhogy?

Én mostanság szinte minden nap agyalok vmin...hogy mi kell még,mit hova teszek stb.Mert gyorsan telik ám az idő!!!!Áprilisban én már nem szeretnék semmi után futkosni.Most még hideg van hjárkáljak,így marad a február,március.....szerintem ez nem túl sok idő.Addig meg nézelődök hogy milyen árak vannak,figyelem az akciókat stb.

És közben még intéznem kell a papírokat is....suliból igazolás,házassági anyakönyvi kivnat stb.Akik meg nem házasok azoknak kell vmi apasági nyilatkozat is,nem?

Na remélem kicsit leállok a pörgéssel,mert a végén túlszervezem az életemet :lol: :lol:

annus11
 
 


Igen, az apasági nyilatkozat szükséges, de csak, ha vki nem házas. Viszont sztem az egyszerűbb, nem? Csak alkotni kell 1 nyilatkozatot... Kicsit kiszúrás, hogy rohangálni kell az anyakönyvi kivonatért... Nem változott semmi az előző gyerek óta... :)

A tej attól indul be igazán, hogy a manó szopizik. Addig nem túl sok teendő van... Az sem baj, ha vkinek nem folydogál előre a tej. Akkor meg, mikor szoptattam, én végig ittam a Herbária tejserkentő teáját. Laktoherbnek hívják.

Anita, szivesen. De abból nem kell kifejezetten márkás egyébként. Sztem tejgyűjtő kagylóból nem tud többet az Avent mint egy bármilyen. Bár az Aventet nem ismerem ebből. Nekem noname van.
Vendég
 


Erről már volt szó, én jobban szeretném, ha minden inkább korábban lenne meg, mert nem lehet előre számítani rá, hogy az idő előrehaladtával mi jöhet. Így inkább "fölöslegesen" korán beszerezzük a még szükséges dolgokat, elrendezzük, ami előre elrendezhető, aztán jöhet, aminek ideje van! :)
Vendég
 


Ja, nem azt mondtam, hogy baj, hogy korán vásároltok, vagy apránként, csak azt írtam, nálunk hogy volt. :)
Na szóval annyit akartam még írni, hogy tök jól kiderült a hsz-ek alapján, hogy tényleg igaz az, hogy nincs egyetlen üdvözítő megoldás, minden az adott családon, anyán, babán múlik. Szerintem felesleges csepülni a tápszert, cumit, cumisüveget stb., mert annyira egyéniek az igények. (Azon túl, hogy persze, hogy üzleti érdek a sok reklám, szóval nem kell feltétlenül mindenkinek minden.)
Ezért csak azt tudom leírni, hogy nálunk hogy volt, és hogy tervezzük, de simán lehet, hogy ami nálunk bevált, jó volt, az másnál nem. És szerintem azt is fontos megérezni, hogy nincs tökéletes megoldás abból a szempontból sem, hogy igenis leszenk problémák, megoldandó feladatok akkor is, ha a gyerek nem kap cumit, akkor is, ha kap. Mert mindig van valami, nem lehet kikerüli úgymond a felesleges gondokat. Ha ez nincs, akkor lesz más.

Cumi: én sem akartam kapcsiból, nem is volt, csak amit ajándékba kaptunk, és a kórházas csomiból. Aztán a barátnőm meggyőzőtt, hogy semmi rosszat nem teszek vele, ha adok cumit a gyereknek, mert az segít neki abban, hogy magát megnyugtassa. Hát kipróbáltuk, és bevált, mert egyszercsak az üvöltő gyerek nem üvöltött. Nálunk nem volt gond abból, ha éjjel kiesett a szájából, nem ébredt fel rá (másra igen, de erre nem). Aztán kb. 8-9 hósan egyszerűen nem kellett már neki a cumi (főleg altatásnál használtuk automatice), mert inkább vizet ivott cumisüvegből altatásnál. Egyszerűen kiköpte a cumit és követelte az üveget. Azóta vízzel alszik el, és mindig cumisüvegezik, ha fáradt, unatkozik. Lett ebből elég baj, mert így viszont rengeteget iszik és pisil (állandó pelenkaátázások stb.).

Cumisüveg: ezt sem vettem, a mellszívóhoz volt. De amúgy vettünk volna, mert gyerek mellett suli volt, és már viszonylag korán el kellett mennem fél délelőttre kéthetente, amikor lefejt tejet kapott a gyerek cumisüvegből. Szerencsére elfogadta belőle. Viszont a csőrös itatót egyáltalán nem preferálta, itt áll a polcon vagy 3-4 fajta, de egyik sem volt használva. Amúgy cumisüveg nem kellett volna egyáltalán, ha nincs sulim, mert Tüci sem kapott anyatejen kívül semmi pótfolyadékot nagyon-nagyon sokáig, amikor először kapott teát, azt már a csőrösből is ihatta volna - akkor talán használta is volna.

Mellszívó: ezt sem vettünk volna, ha nem tudom előre a sulit. Nekem nem kellett volna fejnem, mert épp annyi tejem volt, ami Tücinek elég volt, nem kellett felesleges tejeket fejnem (nem volt mellgyuszim sem). Viszont épp a fejés miatt vettünk aztán mikrós sterilizálót, mert a főzögetés nem volt pálya. Vízkő, idő stb.

Kókuszmatrac: azt olvastam, egészségesebb, így ezen kár lett volna spórolni, főleg hogy a bababútor (pelenkázó, komód, sarokpolc, kiságy) ára mellett a kókuszmatrac relatíve már nem volt nagy tétel... Nálunk sem volt sok baleset, amíg a kiságyában aludt (most már velünk alszik), sose volt még kimosva a matrac, pedig nem vettünk rá védőhuzatot, az csörög-zörög, amennyire hallottam. Tüci nem volt bukós sem. De pl. nyilván ez is számít.

Légzésfigyelő: hát ezzel kapcsolatosan a legellentmondásosabbak bennem az érzelmek. Egyrészt eszemben sem volt venni, de kölcsönkaptunk egyet a barátnőmtől, úgyhogy végülis használtuk egy ideig. Aztán mikor már tök feleslegesen beriasztgatott (Tüci már nagy volt), akkor lekapcsoltam, eltettem a szekrénybe, majd visszaszolgáltattam. Most nem tudom, vegyünk-e vagy sem. Egyrészt feleslegesnek tartom, mert egy normál, időre jött újszülöttnél nem valószínű, hogy légzési probléma lépne fel. Másrésézt viszont annyira elterjedt nálunk (Mo-on), ki tudja miért, hogy lassan hülyének nézik az embert, ha nincsen. :roll:

Viszont nem volt se pihenőszékünk, se járókánk, nem éreztük hiányát. Nem volt hintánk sem, de most szeretnénk, mert Tücinél a hintáztatás mint altatási metódus, nagyon bejött, csak akkor nem volt rá pénzünk.
Na és akkor itt van a szagzárós szemetes, meg a különféle babakádak, állvánnyal, anélkül, fürdetővödör stb. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik, hogy vegye, ne vegye...

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus: megkérdeztem az unokatesómat, ő Monapel mostható pelust használ. Azt mondta, macerás, de két gyereknél már nagyon megtérül anyagilag.

Kép
Kép
tinu
 
 


Panndi, boldog szülinapot!

Anita, a viszketés normális, nekem is a DM-es olaj segített. grétike gyönyörű!! Te is nagyon csini vagy!

Krém, jó utat, szánkózzatok nagyokat!

Kitty, szerintem együtt licitáltunk a teszveszen egy fehér felsőre! :-)

Annus, apasági nyilatkozat közjegyző előtt kell tenni, ha nem házas az ember és pénzbe kerül. Ha házas, akkor házassági anyakönyvi kivonat kell, 300 napon belüli, ezt ingyen adják babavárás címén a házasságkötő polgármesteri hivatalban. Vinni kell a szülésre is, mert ebből tudják, hogy mi lesz a vezetékneve a gyereknek.
A tejserkentésre én kipróbáltam mindent. teát, homeós bogyót, sört, fejőgépet béreltem, stb, semmi nem hatott. Biztos, hogy ez is alkati kérdés.

Mozza, én magassarkú fan vagyok, de az első terhességnél 3 hónaposan szólt a dokim, hogy kezdjem el hanyagolni, egyrészt a derék miatt, másrészt az egyensúly miatt. Vettem egy félig magastalpú cipőt, azzal húztam ki.
Vendég
 


Tinu!

Köszi szépen a pekus infót!Lehet h majd csak a 2.,3.gyereknek lesz mosható pelus.Remélhetőleg akkor már kertesben lakunk,ott tbb hel ylesz teregetni.Mert itt még erkélyünk sincs....
Hu én nem terveztem se légzésfigyelőt,se hintáztatót.Aztán majd meglátjuk mit kapunk mi is kölcsönbe,aztán vagy beválik vagy nem. :wink:

Dóri!
Akkor nem aggódom h nekem még semmi jele a tjnek :lol: :lol: Na nem mintha hiányozna jelenleg :wink:

Csináltam egy mixet a pocakról,de csak ilyen szedett vedett.Remélem a lényeg látszik rajta.Igyekeztem az elmúlt időben mindig ugyan azt a felsőt felvenni,mert akkor talán nem lesz csalóka a kép!Azt már most látom h a póló már nem ér le annyira...eláll alul :lol:

Kép

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: