Új privát üzeneted érkezett!

Szöszke: :D igen, vicces ;)

Teszek még fel énekelőset is :) Egy kis boco boci tarka, meg egy mókuska...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kika talványotok a babavárón keresztül van? Vagy ajándék volt?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lili énekét sajnos nem tudom feltenni, mert túl nagy lett :( Sajnálom :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Nymalac, az utalványt nászajándékba kaptuk.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Én már fennt kukorékolok! :? Pontosabban a kisfiam! 4 óráig aludt, 5 óráig ettünk,
böfiztünk, most meg nem álmos! :roll: Rázza a csörgőjét ami a kiságy oldalára van szerelve.
Nagyon édes, nagyokat nevet meg gügyög! :lol:
Csak , hát anya meg fáradt. Ha visszafekszem meg tuti sírni fog mire elalszom. :roll:
Ilyenkor játszik fél órát, aztán elfárad, akkor meg kell fordítanom, külömben sír,
utánna tud elaludni!
Elöbb orrot is szívtunk, apa biztos örült a másik szobában, hogy zug a porszívó :oops: :wink:
Szerintetek nem sok ha napi 2-3 alkalommal kiszívom az orrát?

Tegnap este és most hajnalban szopizott Norbika, úgy néz ki felfüggesztette
a sztrájkot! :)

Ildi...nagyon édi a kislányod, Lottika már igazi vagány.Ari a hintás kép! :lol:

Na további szép álmokat, pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja és Ancsa...most olvastalak! Remélem sikerül a munka.
De én tök komolyan írtam hogy segítenék.Abszolút ne érezd kellemetlennek, és ne légy tőle zavarban!
Fogadd el!Sokat úgy sem tudok adni, de amit igen azt erez örömmel.
Vedd úgy hogy utólagos kari ajándék Lizának! :wink: :lol:
Priviben írd meg hogy döntessz, és majd felhívlak. Írd meg mikor hívhatlak! Nem akarok zavarni, annyi
programotok van a picivel.
Nagyon drukkolok nektek! Puszi! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke: Jó kis ajándék :) Én tudnék mit vásárólni ;) Vannak babás cuccok is. Nekem csak 10e jött össze a babaváróra (mert a babakocsit sajnos korábban tuningoltam fel), de én a babahordozómra vettem lábzsákot belőle... (na meg a konyha felszerelést is szerettem volna, mert remek lábasok meg ilyesmik vannak ott, de annyi pénz nem gyűlt össze :) )

Biztosan megtalálod te is, ami jól jönn majd nektek :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: nem sok a napi 2-3 ;) Lilinek a nátha alkalmával 5-10 percenként kell szívni :o

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Örülök, hogy megegyezésre jutottatok Norbikával és vége a sztrájknak! Végül kapott fizetés emelést? ;) Mondjuk nem csoda ha sztrájkolnak a gyerekek, ezt látják, hallják a TVben is... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa: Katához és a többiekhez hasonlóan én is komolyan gondoltam a felajánlást. Nagyon szeretnénk segíteni a pici Lizának, és tudjuk hogy később csodálatos mosollyal hálálja majd meg a feltöltött képeken. Olyan jó érzés lenne segíteni, kérlek enged meg nekünk is... Én is priviben várom, hogy hogyan döntesz.
Csak Liza érdekét tartsd szem előtt! Anyatigris vagy, ne feledd!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Ancsa
Én is szeretnék segíteni! Ha 2009-ben eggyel kevesebb táskát, vagy nadrágot, vagy bármit veszek, a férjem csak örül... :lol: :lol: :lol: Szóval mindenki jól jár... De komolyan! Légyszi írj privit és megvan mégegy kezelés ára...ennél kevesebbet kell távol lenned Liza babától.

Képzeljétek, tegnap/ma vendégek voltak nálunk. Itt is aludtak. Ennek örömére Bori nagyon jól viselkedett, viszont nem akart aludni, hanem velünk akart lenni. Fél tizenkettőkor még úgy vigyorgott mint a tejbetök... :shock: :roll: Meg dumált ezerrel. Szóval megint a pihiszékben aludt el. Viszont még mindig alszik, remélem nem délben fog kelni, mert ebédre kellene mennünk.

Nektek nappal mennyit alszanak a gyerekeitek? Bori szinte semmit. Látom, hogy rohadt fáradt, mégse alszik, csak sír. Van, hogy összehozunk délelőtt fél órát, meg délután alszik a babakocsiban, de este már annyira fáradt, hogy az hihetetlen. HOgy lehet rávenni egy álmos gyereket, hogy aludjon? :? :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a Lilla dicséreteket, bezsebeltük! 

Szöszke!
Arra gondoltam, h a hasalásban és hason való fejemelgetésben van lemaradva Lilla, másban nem hiszem. Mert eddig nem igazán tettem hasra sajnos… 

Nymalac!
Aranyos volt a szilveszteri izé. 
Úgy emlékszem, h te használsz tejgyűjtő kagylót. Én is vettem egy medelát, mert mivel éppenhogy szűkösen elég a tejcsi, minden cseppet szeretnék megmenteni Lillusnak. Te hogy adod oda a kicsöpögött tejcsit Borinak? Azért kérdezem, mert ugye ami kijön a másik ciciből, az csupa híg előtejcsi lehet gondolom, és nap végére sztem össze tudok hozni egy teljes adagot neki, de nem merem odaadni neki vacsoraként, mert félek, h a sok előtejcsitől csak fájni fog a hasa…nem beszélve arról, h sztem nem lakna jól tőle, mivel nincs benne kaja, csak innivaló.  Gondoltam arra, h lefejném azt a cicit, amiből evett minden etetésnél, és hozzáönteném, mert ugye az már a tartalmas vége, majd este elfelezném az összegyűlt mennyiséget, és odaadnám 2 pótlásként, amikor nincs olyan sok tejcsi (van amikor csak 60-at tud enni, van mikor 150-et) Ezzel az a baj, h lusta vagyok fejni. (pedig kéne, h legyen több tejcsi)  Eddig 2x próbáltam a dolgot, amikor a kevesebbett termelő bal-ból evett, akkor a jobból 30ml kicsöpögött, majd következő alkalommal fordítva 10ml csöpögött a balból. Szted hány ml lehet az előtejcsi, ha átlagosan 120ml-t tud enni a jobb-ból, és 70ml-t a balból?
Nagyon aranyosak a szilveszteri képek, jó party lehetett!  És megintcsak gratula a weblaphoz, ügyi vagy!

Tercsi!
Nagyon szépek vagytok! 

BKriszta!
Remélem már jobban vagytok, nagyon édes Bálint! 

Anhel!
Dóri is nagyon édes! 

LKata!
Milyen az a szétválasztós diéta?
Norbika is nagyon édes nagyfiú! Olyan okosan néz! 

Kata!
Egész januárban maradunk minimum, aztán majd meglátjuk, h Lillával mi a helyzet, meg akarom kicsit nevelni mire visszamegyünk, mert egyedül nem fogom bírni. Csak kézben lehet elaltatni, nappal csak babakocsiban alszik, és ha fent van, akkor is csak 10percet van el a játszószőnyegen vagy a pihiszékben. Muszáj egy kicsit javítani a helyzeten. Tegnap már tettünk tyúklépéseket előre, bővebben a végén…

Éva!
Megnéztem az aquaparkos képeiteket, és nagyon szépek vagytok. Biztos nagyon jó lehetett, én is mennék egy ilyen helyre, kicsit irigy vagyok.  Ahogy írtam már feljebb, csak attól félek, h Lillus le van maradva a hasalással, mert nem tettem nagyon hasra eddig…és most szidom magam nagyon. Egyébként már nagyon rég megtartja a fejét, mostmár egyáltalán nem kell fogni, ha felveszem. Csak akkor billen néha oldalra, ha háttal a feje a mellkasunkon van, és így ül az ölünkben és nézelődik…ilyenkor úgy el van ernyedve, h el-el billen a buksija.

Tücsök!
Irigy vagyok az alvásra! :P

Ildi!
Úgy néz ki nekem is segít kicsit a sör.  Nagyon édes Lottika, annyira cuki mosolya van!  Lilla is így tömi a szájába a kezét, amikor már nagyon éhes. 

Ancsa!
Én is tényleg szeretnék hozzájárulni Liza kezeléseihez, ne érezd rosszul magad ez miatt. Mind szívesen adjuk, mert segíteni szeretnénk!

Marek!
Lilla csak a babakocsiban hajlandó aludni nappal, így ha álmosodik gyorsan beöltöztetem, be a babakocsiba, kint valaki eltologatja az udvaron, kb 5-10perc alatt bealszik, aztán betoljuk az előszobába, ahol hideg van, de nem annyira mint kint (amíg nem volt ennyire fagy, a teraszon aludt), és így alszik 2x2órát egy nap kb.

Hát velünk annyi történt, h az elmúlt pár napban képtelen voltam Lillust ki-be rakosgatni éjjel a kiságyban, így velünk aludt a franciaágyon, és ha felébredt, csak betömtem a száját, evett, és aludtunk tovább. Igenám, csak ez így marha kényelmetlen volt, mert ha Norbi is itt aludt, alig fértünk el, mert nem akartam túl közel aludni Lillához, így az ágy egyik felén ő, a másikon mi aludtunk, meg ha épp csak ketten voltunk akkor is lábujjhegyen kellett fordulnom, vagy felkelnem, nehogy felébredjen. Meg hál az égnek még időben észbekaptam, h ne legyek ilyen marha, nem kéne tovább rontani az egyébként is elég gáz helyzetet. Úh tegnap nevelés volt….hát mit mondjak, alig bírtam ki. 9-es szopi után fent volt egy darabig, majd popórázás következett, apukám 2x rakta le, majd vette fel, mert sírva ébredt kb 2 perc után, majd 11kor megunta. Ekkor úgy döntöttünk, h ez így nem mehet tovább, Lilla maradt az ágyában, és sírt, és sírt…anukáém nem engedte h bemenjek, pedig 2x elindultam, h na ennyi volt. Végül kb fél12-kor bealudt, a végén csak hüppögött szegénykém. Én is aludtam egy bő órát a nappaliban a kanapén, majd 1.30kor bementünk a szobába lefeküdni, persze felébredt, bár nem miattunk, egyébként is már mocorgott. Megetettem, letettem, persze felébredt, megint sírás, de hagytam….5percet sírt, még 5percet nyekergett, majd bealudt. 5.45-kor kelt megint, újabb evés, kb egy óráig tartott, mert pelust is kellett cserélni, meg másik cicire is tettem, miután már szinte bealudt, így a másikon kicsit felélénkült. Letettem, megint felébredt, és sírt, én kimentem pisilni, aztán kézmosás, meg a konyhában ittam egyet, bekaptam 2 kekszet, mire visszaérem már csak nyöszörgött, és 2 perc múlva el is aludt. Ekkor volt 7. Fél óra múlva felébredt és sírdogált kicsit, de 2-3 perc múlva aludt megint. Innentől 9ig aludtunk úgy, h kb 15-20 percenként nyöszörgött 2-3-at aztán aludt tovább. Hát most így állunk. Ha menni fog az éjjeli műszak, akkor ráfekszünk a nappalira is, mert ez a babakocsiban alvás nem fog hosszútávon működni. Főleg, h Londonban se kert, se erkély, és én tutira nem fogom napi 2-3x 2-2 órára sétálni vinni, mert abba’ kinyúvadok. 

A BCG oltás pontosan mire való? Nálunk nem kötelező, és azt mondták, h sem Magyaro., sem Anglia nem veszélyeztetett terület, így döntsem el én, h akarom-e. Így Lillus még nem kapta meg, de sztem én beadatom neki, itt mindenki megkapja, nem? És milyen veszélynek lenne kitéve, ha itt az lenne? Ez nem azok közé az oltások közé tartozik, amit be akarnak szüntetni, mert már elavult és rájöttek, h semmi szükség rá? Anyukám mondta, h van egy ilyen lista…

Bocsi, h hosszú lettem! :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


jajj, az összes mosolygós fejem kérdőjel lett...na mind1... :)

és még ezt elfelejtettem:

hasonlóság: érdekes, h többen is írjátok, h Lilla hasonlít rám, mert általában a család/barátok szerint tiszta apja...és szerintem is. :) Igaz a szeme formája az enyém, meg talán az orra is (bár mindkettőnk babakori orra ugyanolyannak tűnik), mégis ha ránk néz, mintha Norbit látnánk. :) érdekes...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


sziasztok
többször is nekiugortam az irás-olvasásnak, de egyszer se siketült reagálnom, mert mindig vagy jöttek hozzánk, vagy mi mentünk valahova.

szilveszterkor fiam keresztszüleinél voltunk ahol nagyonjól éreztük magunkat.Sanyika fél 2-ig fent volt. nagyon jól birta :wink:
dobok fel pár fotót:
Kép igazi macsó :wink: Kép csoportkép Kép éjfélkor kint voltunk

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


nyugtonmalac: 2 hós adataink /pontosabban 7 hetes/
4800g és 56cm
és egy családi fotó:
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sensi!Ez nagyon jó módszer ,kicsit határozotabnak kell lenni és menni fog miden.Én úgyan ezt átéltem mikor Zsófit szoktattamrá,hogy ebéd után berakom az ágyba és kimegyen bár sokszor megfordult a fejembe,hogy kiugrók a 6-ról mert nem birom hallgatni a sírását de 2-3nap és bele jöttünk :lol: Szerintem adasd be a BCG-t nem hiába kötelező itt bár nem tudom mire is jó :oops:

Timi!Nagyon jók a képek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Babamosolyban gazdag új évet kívánok mindenkinek!!!!

Próbálgatok visszaolvasgatni több kevesebb sikerrel. A babaképeket egyből kiszúrtam, nagyon cukik!!!

Szeretném megosztani veletek az egyik legnagyobb sikerélményemet: dec. 30. óta Szabi csak ciciből eszik!!!!! Ehhez kellett a 2. More Milk kúra, a napi többszöri fejés és a nyugalom meg sok segítég, amit itthon a szüleimtől kaptunk!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Néhány mai kép:


Kép


Kép


Kép

És két kép a keresztelőről, ami egy hónapja volt. Sajnos nem nagyon fényképeztünk, ezek is a keresztapa gépéről kerültek elő:



Kép Kép

marek
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok egy pár sort, mert Áron üvölt, már vagy fél órája próbál elaludni, de nem megy neki, néha kiveszem megvígasztalom, cicire teszem, azon egyből elalszik, de ahogy visszateszem a kiságyba egyből üvölt, nem szokta ezt csinálni. Lehet, hogy ő is meg van egy kicsit fázva, mert én tiszta takony vagyok.

Ma voltunk az Auchanban (Budaőrsön) vásárolni és egy csomó ruhát vettem a gyerekeknek 3-4-500Ft-ért!!! Minden le van értékelve, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Na megyek, mert nem adja fel szegénykém, én meg itt örlődöm magamban, hogy most kivegyem vagy hagyjam még sírni, mert úgy sajnálom.

Jó éjt mindenkinek!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Látod Ancsa mennyien segítenének!
Fogadd csak el! :lol: :wink:


Sensi...a szétválasztós diéta, olyan hogy 4 nap váltakozik.
Reggeli mindíg azonos, valamilyen gyümölcs
délután, este meg a köv:
1.Fehérje nap(husi vagy sajt, tej vagy tojás+saláta féle)
2.Keményítő nap (hüvelyesek, burgonya, rizs+saláta)
3. Szénhirdát nap( tészta, pékáru)
4.Gyümölcsnap (gyümölcs, víz)
És havonta víz nap! Én 2 hetente csináltam! :roll:
Ezt 90 napig kell csinálni és 15-25 kg-ot is lehet fogyni. :lol:

Én ezzel 3 hónap alatt 21 kg-ot fogytam. :lol: És 4 évig tartottam a súlyom.
De ezt most nem szabad csinálni, mert elég drasztikus, és amúgy sem ehetünk
hüvelyeseket, meg több gyümit...mert puffaszt. :roll:
Nekem a Norbika nem bírná!

Most annyit tudok tenni hogy nem eszem édességet (csak joghurtot)
és nem eszem kenyeret. :wink:
:(
Éva...Norbika is üvöltött este, alig evett megint, csak üvöltött!
Szerintem az a bajuk hogy jön a hideg front! :(

Marek, Timi...szépek a babák! :lol:

Holnap több fokot hül megint! :( Most mondták a Tv-ben!

jó éjt!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek...az alvásról!
Hát, ma semmit nem aludt Norbi, mert pukizott folyton, talán 1 órát délután. :(
A hajnali ébredés után visszaalszik olyan 6-7 óra körül,és alszik még 1-1,5 órát.
Amúgy ha sétálunk alszik a kocsiban egy órát(délelött), de van hogy többet. :lol:
Délután meg általában 4 órától alszik este 7-8 óráig is. Ezért csúszott el a fürdetés is! :roll:
Ez olyan 5-6 óra, éjjel meg még alszik 6-7 órát. :lol:
Ez öszesen....kb. 12 óra!
De nem tudom mi a normális? :roll:

Többieknek hogy alszik, mennyit?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kép

Esti böfi után! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata
Annyira cuki Norbi baba!
Bori is kb. 12 órát alszik egy nap, de ő ezt lenyomja éjjel. Mondjuk ma aludt délután kb. 45 percet a hordozóban, később meg valamennyit szopi után mellettem. Az nemtom mennyi volt, de nekem nagyon jól esett, mert így én is tudtam aludni. :lol:

Kata
Milyen volt az úszás?

Timi
Sanyikát nem is akartátok altatni szilveszterkor, vagy csak ő nem akart aludni?

marek
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék a szebbnél szebb babákról készült fotók dicséretéhez és szüleiknek gratulálni tudok csak! :lol: :wink:

Nyugtonmalac! Esküszöm Isten vagy, ahogy a webünket készíted! Le a kalappal! :lol:

Alvás!

Én sem tudom ám, hogy mi a normális de mi így alszunk jó néhány napja:
Este kb. 10-től reggel 9-ig (2 megszakítással, ami kb. 10-10 perc) Így ezt veszem rendesen 11 órának! :shock:
Aztán 3 óránként van ébren max. 1,5 órát, így marad alvásra napközben max. 5 óra. Azaz így kijön kb. 16 óra alvás! A fene sem tudja! Néha aggódom, hogy túl sok! :shock: Bár igen fárasztó az ébrenlét, mert mindig van torna+"fejlesztőfoglalkozás" vagy pihiszék vagy beszélgetés vagy bármi ami eszembe jut fárasztásra! Így 1-2 perc alatt minden sírás rívás nélkül alvás is van az tuti! :lol:

Nymalac! Hogy is kell ezt a videósat felrakni? Mert a tornát mi felvettük és szívesen feltenném, hogy milyen egyszerű és még is fejlesztő (fejtartásra, hasalásra kiváló) és nem mellékesen eléggé fárasztó, hogy ha valaki akarja nyugodtan próbálja ki! :wink: Nem lesz gond az alvással tuti! :lol: És nekünk is jó "edzés"! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Jaj a feltöltést megnéztem, de nem fog így menni, mert 380 mega, ami túl nagy! Na majd lehet több részletben felvesszük és úgy fel tudom tölteni! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


sziasztok!

Először is, BUÉK!!!
gyönyörűek a képek!!!

Bettyna! szuper,hogy már csak ciciből etetsz!! Gratulálok

én is teszek fel majd képet, nagyon jól telt a szenteste,hármasban voltunk,utána megkezdődött a rokonlátogatás, és lent voltunk anyósoméknál is egy hetet.
háát,mit ne mondjak,nem egy jó dolog egy ekkora babóval kimozdulni egy hétre... azt hittem,hogy még sima ügy lesz,nem számít neki,hogy hol van, de ez nem igaz,első két nap egy percet nem aludt,csak éjjel pár órát,egész nap nyűgös volt, második naptól ha kimentünk sétálni,akkor aludt a babakocsiban,de ennyi. és az éjszakai alvása is annyiból állt,hogy 1-1,5 óránként felkelt minden áldott éjjel. Szörnyű volt,egy szenvedés. Hazajöttünk elsején,azóta minden a régi,hatalmas nevetéssel köszöntötte a pelenkázóját, és aludt egy teljes napot... én is :D

a nagy kérdés
:?: :?: :?:
viszont hazajöttünk és szívbajt kaptam. Az elmúlt 2 hétben összesen 150 grammot hízott Tomi!!! Gyorsan elkezdtem mérni,mennyit eszik,átlagban egy evés 120-140 g körül van, és nem is tűnik éhesnek,minden pellusa pisis, kakil is minden nap,van,hogy 3x is (lehet,hogy ez a baj?), de a kakija aranysárga. Egy nap kb. 16 órát alszik, mikor fent van akkor nagyon aktív, kitolja magát hason tenyérből már, átfordul hasról hátra, mi is tornáztatjuk - lehet,hogy emiatt nem hízik? vagy mi lehet? hétfőn lesz a gyerekorvos,felhívom majd,de ha van addig valami ötletetek az olyan jó lenne és persze megnyugtató. Ja, igen: 3170-el született, 2940-el jöttünk haza és most 11,5 hetesen 4920 g.

(és csütörtök este óta is csak 10 g-ot hízott)

aggódjak vagy ne?
mi lehet?
köszönöm,ha tudtok segíteni!!


Ancsa!

Nálam is áll még mindig a dolog, ne érezd magad kellemetlenül,végül is nem te kéred,hanem mi ajánljuk! És ezt a pénzt nem veszed el tőlünk, mert ahogy Marek is mondta,nem lesz semmi baj,ha nem a századik akármire megy el az a pénz. Megmondták már,h mikor lehet kezdeni és meddig tart?

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek: az én Borim mostanában szinte alig van ébren :roll: :shock: Biztosan a szeme miatt... Mikor leszünk már túl ezeken a sz@rokon. Hiába no, két gyerek az két gyerek. És mindig egymás fenekében vannak... Már ott tartunk, hogy karanténba helyeztem mindkettőt :D Legalább amíg meggyógyulnak ;)

Álmos gyerek altatás: fríss levegőn séta, ringatós tevékenység, pl hinta, rázós szék, babakocsi... ??? Ill. tök sötét szoba.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: köszi :D és köszi :D

Kagylók: igen, abba híg tejcsi van, ami szomj oltó, ha fejsz szopi után az meg jó zsíros. Egyiktől sem fájdul meg a baba hasa!!!

Én mivel fejek napi 3x és ebből etetem Borit, így ezt is hozzáöntöm, s nekünk vegyes tejcsink van minden etetésnél...

Neked mivel a csöpögésből híg tejcsi lesz, ha elég egy etetésnyire, akkor jó lenne, ha egy két evés utáni fejést beiktatnál, és hozzáöntenéd, összekeverve annyit eszik a baba amennyit csak akar, vegyesen kap mindent. Vagy odaadod a vacsit a cicidből, de az kevés, kér még, és ezt adod pótlásnak, az is jó, mert a ciciben ha kevés tejcsi van, az zsírosabb (estefelé főleg). Tehát akkor megint vegyesen eszik, és ez jó...

Én annó Lilinek (mikor már nagyobb volt , kb. 9 hónapos) anyatejbe tettem tápszert is. Mármint a port, így ízesebb és tartalmasabb itala volt és persze az anyatej minden előnye.

De csinálhatod azt is, hogy egy éjszakai, vagy reggeli etetést váltasz ki ezzel a tejcsivel, akkor nappal lenne éhes Lillus hamarabb,nem? Neked meg elhúzódna a cicikiürülésed ;)

Jó sokat írtam, mi? ;)

Mennyiségek a csöpögésre: változó, de a 120-as fejés az egyik oldalon alatt nekem is kicsöpög 30 a másikból, és persze ennyivel kevesebbet tudok utána kifejni a másikból. Mivel én egyszerre fejek, ha kész az egyik, abból már nem igen csöpög több. Frankón üresre fejem :D Nekem a szumma tejcsi kb 200-240 között mozog fejésenként, és mindegy hogy 6 v. 8 óránként csapolok. Most azért 8 óránként, mert nem akarok anyatejadó lenni, és sok a tej.
Amúgy ha sokat alszom, és utána fejek (reggeli és délutáni fejés, akkor símán összejön a 280-290 is :D Tehát számít az ivás, és az alvás nagyon!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: írtam már, de biztos átsiklottál felette:

Kérlek, valahogy juttasd vissza hozzám az aventes dobozokat, nagyon kellenének. Jó postai úton is!

Köszönöm!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: én is apát látom a lányodban :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: szép kis családi bulitok volt nektek is :D Látom Sanyika is kivette a részét a mulatozásból :D
Szépen cseperedtek ti is ;) Bevittem az adataitokat a lapotokra :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


BCG: a TBC ellen jó, és én is beadatnám! De figyelj oda, mert asszem 3 menetben kapják a lurkók... de ez nem biztos... És vegyes oltások vannak.. Egyszerre több izé ellen oltanak be egy oltó anyaggal...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: gratulálok neked és Szabinak a szép eredményhez a szopizás terén!!!!!! Nagyon ügyes csapat vagytok, és szupi, hogy a családod segít nektek ebben!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: két módja van, az egyik, hogy regisztrálsz a videa-ra
http://videa.hu/belepes/sajat_videoim
és feltöltöd a filmet a leírás szerint. Ha elakadsz, majd segítek. Ha megvan, tedd publikussá, és a linkjét küldd el nekem PÜ-ben, ekkor én leszedem a kódját a videa oldaláról, és felteszem a webünkre. Ha van magyarázó szöveg is a tornához, akkor szívesen csinálok neki egy külön weblapot a hasznosok oldal alá, és ott is felteszem a videódat :D

A másik megoldás, hogy elküldöd nekem a videót, és felteszem én a videára az én nevem alá...

Ezek a követelmények:
- feltölthető videoformátumok: AVI, MPEG, MOV, WMV, ASF és 3GP
- videofájl maximális mérete: 50MB

Nagyon jó lenne a tornázós/ fárasztós videótokat megnézni! :D Oldjuk meg, hogy fent legyen, jó? ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Több részlet jó ötlet!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: szerintem ne aggodj a súly miatt. Van amikor nem a kilóra, hanem a hosszra, vagy a tudásra gyúrnak a babák. Nem megy minden egyszerre. Lehet, hogy nőt pár centit, vagy okosodott Tomi. Azért persze nem baj, ha aggódsz, vagy beszélsz erről másokkal (doki, védőnő, anyukák), de szerintem nincs semmi gond :D Hiszen ahogy írod élénk, aktív, nyugodt, eleget pisilő, normálisat kakiló baba Tomika.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby, szerintem se aggódj, fél éves korára kell megkétszereznie a születési tömegét...ti nagyon jól álltok! :D

Sensi, tegnap én is "kegyetlenkedtem": 1,5 órányi fárasztás után feladtam, és engedtem ordítva feküdni a gyereket...10 perc múlva elaludt. :wink:

Kép
szöszke
 
 


Tök jó, délután alig akart valami kis tejcsi kijönni a büfémből (kb.180 ml), erre megittam vagy 4 mangós holsteint (nagyon fini), és lássatok csodát most 260ml-t fejtem le :)

Ügyes kis boci vagyok :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac!

Nem tudom, hogy csinálod, hogy ennyi tejed van!??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nekem még mindig 100 ml a rekordom és ezt Áron meg is eszi. Kipróbálom ezt a sör témát, hol lehet kapni???? Szerinted ez segít neked???? Én megiszom napi 1-2 l rostos üditőt és 2 l teát, ennél többet már nem tudok inni, ez négy liter naponta és nem lesz több a tejem, pedig három óránként szoptatok.

Ha van valami ötlet szívesen veszem, nem akarok neki tápit adni.

Marek!

Nagyon cuki Boro, tényleg. Jöttök a három hós kontroll után?????

Mindenkinek nagyon édi a bébije, majd teszek fel én is képet, csak kicsinyíteni kell.


Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!

Tegnap este nehezebben aludtunk el, 22-kor letettem és éjfélig csak kapálódzott, mocorgott, nyüszögött, de utána 8-kor kelt csak.

Sensi - nekem is ez a bajom pont, hogy úgy érzem, estére már nincs elég tej. Tegnap is 1 órán át evett, hallottam, hogy nyel is, de egy idő után már csak cummogott és bealudt, ilyenkor gondolom azt mindig, hogy már nincs a ciciben tej. Utána elmentem fejni, hogy mi jön belőle és 2 ciciből jött kb. 15-20 ml :roll: Az nulla :?
Ma reggel viszont, miután degeszre ette magát Lottika, még egy ciciből fejtem 80 ml-t :shock: Persze reggelre sok termelődik, mert ugye ő már nem eszik éjjel-hajnalban, de jó lenne, ha este is lenne ennyi.

Nyugtonmalac - én félek odaadni este cumisüvegből pl. a most lefejtet, mert attól tartok, nehogy rászokjon, hogy az üvegből jobban jön és ne akarjon szopizni :? Vagy ne aggódjak, egy etetéstől-pótlástól üvegből nem fog elfordulni a cicitől?
Jó neked, hogy ennyi tejed van, írigy-írigy! :oops: :)
A videók tüneményesek, Lili nagyon ügyesen korizik, a hajtogatóson meg lehet zabálni, olyan élvezettel csinálja :lol:

Mtücsök - szerintem jó bármelyik alkoholmentes sör, bármelyik közértben kapható, persze az ízesített biztos finibb, csak az gondolom marha drága. :roll: Én minden nap megiszok 0,5 litert, valamikor 1 litert is. Nem tudok, ez segített-e, de már nem iszom a tejserkentő teát, nem szedek homeós bogyót, mégis van mit enni, szerintem főleg fejben döl el és kell a pihenés és a megfelelő folyadékbevitel, de azt sem szabad állítólag túlzásba vinni, kb. annyival elég ha többet iszol, amennyit a baba egy nap kiszív belőled.

Borkaby - ne aggódj, nincs miért, ha 2 hét alatt hízott ennyit, se baj, a lényeg, hogy hízott!!! Ha van elég pisis pelus és kaki is (nálunk is van legalább napi 3!), a gyerek elégedett, mosolygós, akkor nincs gond. Szépen gyarapodtok, nyugi!!!
A párom keresztanyja védőnő, ő mondta múltkor, hogy ha a gyerek 1 hónap alatt is "csak" mondjuk 200 grammot hízik, az sem baj, mert a lényeg, hogy hízik és amúgy se mindig ugyanannyit híznak a gyerekek. És egy evés alkalmával a 120-140 gramm teljesen jó, sőt, az ml-ben több, ahogy anno Nyugtonmalac írta, asszem 1,2-vel szorzandó?

LKata - tüneményes Norbikáról ez a kép!!!
Alvás? Napközben ált. fél-egy órákra elszundít, néha van egy-egy nagyobb, de az is max. 1,5-2 óra és ez ritka, este-éjjel alszik ált. 8-9 órát és utána a reggeli kaja után is még egy órát. Minden baba más és más, ne aggódj, Norbika tudja, hogy mennyi alvás jó neki.

Marek - Bori igazi kiscsaj, ahogy ül abban a ruhácskában, meg lehet zabálni, nagyon aranyos! :lol:
A cumija Tommee Tippee, ugye? Nekünk is van ilyen, de nálunk Lotti még mindig csak a Felicitas csomagban lévő Mam cumit rágja, bár azóta vettünk neki ugyanolyat, csak rózsaszínt, van egy csomó cumija, de csak ezt szereti igazán. :shock:
Nálunk ha nagyon fáradt Lottika, de nem bír elaludni, akkor ringatni szoktuk, cipeljük a hátsóját, énekelek neki, párom menetel vele, akkor elfárad kissé és akkor tesszük az ágyba, egy ideig hadonászik, cumi szájba és aztán bealszik.

Bettyna - gratula, nagyon örülök, hogy van elég tejed, szuperügyes vagy!!!

Timi - Sanyika jól bírta a Szilvesztert :lol: Nagyon cuki!

Na megyek tovább, ma nagytakarítás lesz itthon :cry: :? :P

Kép ezt a rucit Karácsonyra kapta :lol:

Kép gyönyörűség :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, tényleg gyönyörűség Lottika. :)

Kép
szöszke
 
 


Koszmó volt valakinél? Hogy néz az ki? A mi babánknak két helyen hámlik most a fejbőre. :? Tegnapig olajjal kenegettük, de nem nagyon javult. Tegnap bekentem a gyógyszertári popsikenőccsel, ami szuperzsíros, és mára sokat javult a helyzet.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Szöszke!A koszmó olyan amit írtál lehet venni Beba koszmo elleni sampont nekünk talán most sikerült "legyőzni".Tegyél már fel képet Gergőről olyan régen láttuk :D

Ildi!Tündéri Lottika!!!

Marek!Nagyon jó volt az úszás!!!!Gyertek el ti is igaz tényleg nem olcsó de hihetettlen miket csinálna ,Zsombor még nem merült de jövö héten fog :lol: voltak olyan gyerekek akik 2-3m úsztak a víz alatt és voltak vagy 6-7hónaposak.Bori szereti a vízet már úgy értem fürödni?Állítólag van halason is de volt aki ide jött mert ez jobb.

Pár képe az én úszó kisfiamról Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata, milyen sok haja van Zsombinak! :)
Hideg volt a víz?


Ez a kép Karácsony előtt készült. Apóséktól kaptunk kiscipőt (?), poénból ráadtuk, de még nagy rá.

Kép

Újfajta fürdetési technikát alkalmazunk (hordozóban), így egyedül is tudja egy szülő fürdetni. Mi a szobában fürdetünk, mert a fürdőszoba hideg sajnos.

Kép

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a névnapi köszöntést, aranyosak vagytok!!


Engem ma engedtek haza a Klinikáról, december 28.-án s.o.s. operáltak köldöksérvvel. Még lábadozok...
Fiúk jól vannak, Bence hősiesen helytállt!!

EGÉSZSÉGET MINDENKINEK AZ ÚJÉVBEN!

Zsuzsu

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kata
Tök jók a képek!!! Mi is megyünk!!! :lol: Apuka víziszonyos, de rábeszéltem... :lol: :lol: :lol: Leírnád, hogy hol ez a hely, hogy kell jelentkezni, mit kell vinni, meg ilyesmi!!! Akkor jövő szombaton már mehetnénk is.

Tücsök
Menjünk? 12-én délelőtt megyünk kontrollra.

Szöszke
Nekünk is ilyen Ikeás kádunk van, de Bori már majdnem kinőtte. Ha rúg egyet, akkor beveri a fejét... :lol:

Ildi
Annyira édes Lottika! És az új szerkója is nagyon jó!

Képzeljétek! Most, hogy Bori 11-12 órát alszik éjszaka, visszaköltöztem a hálószobába. Hát megmondom őszintén nagyon rossz érzés volt nélküle aludni, de apukának is szüksége van rám és így is meghallom, ha Bori sír, csak nem ébredek fel minden nyekergésre..

marek
 
 


kata: köszi :lol:

sz.bettyna: gratulálok a cicizéshez :lol: :wink:

marek: jók a képek.nekem a 2.tetszik, ahol vigyorog a játékokra :wink:
ö nem akart aludni :) . biztos érezte, hogy buli van és nem akart ö se kimaradni :lol:

l.kata: köszi. nekem is fogynom képe :? . belenézek a tükörbe és elszörnyedek :( . fárjemnek panaszkodok, hogy fogynom kéne, miközben falom az édességet :oops: :oops: :oops: :evil:

nyugtomalac: köszi. jó lett a weblapunk. de hogy lehet, hogy nekem sok képet nem nyit meg /köztük az enyémet se/?csak
egy fekete keret jelenik meg a bal sarokba kis piros háromszöggel

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


ildi: köszi, a lányod is az :lol: , föleg az új rucijában :)

kata: nagyon aranyos Zsombor, látni, hogy tetszik neki a fürdés. az én fiam is élvezné, mert imád vizbe lenni, csak az a baj, hogy a közelünkbe nincs :cry:

szöszke: nagyon édi a fiad :lol: . én is a szobában fürdetek, simán megy a fürdetés is egyedül. férjemnek csak a kádat kell bevinnie a szobába, mert egyedül nem birom el

zsuzsu: te szegény, bent kellett szilveszterezned? :? :?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


tegnap elmentünk bevásárolni a tescoba, alighogy haza értünk, jöttek hozzánk váratlan vendégek.
férjem kiment a konyhába elrakni a bevásárlást, majd bejött a rossz hirrel, hogy elromlott a hütönk :evil: :evil: , ami már menthetetlen és kell vennünk egy újat :? .

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Marek!tudod hol van a könyvtár vagy a Centrum?Ott van mellette de kicsit később leírom a címet is de a www.metamorf.hu -n lehet még térkép is van.Vinni kell iagzolást,hogy nincs fertőző betegsége úszopelust türülközö, papucs(hát amit strandra szoktatok)lehet ám úgy is ,hogy kicsit apa majd te vagy vele a vízbe.Ezen a számon lehet bejelntkezni:30/279-57-22 és Cecilia aki tartja.Én holnap hívom fel majd írd már meg melyik csoportba mentek hát ha találkozunk :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?