Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Ezzel a szép fotóval szerettem volna kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni mindenkinek, csak elég béna vagyok. Nem tudom hogy kell úgy ide másolni, hogy látszódjék is valami. Na, nem baj a szándék a fontos!

Boldog Karácsonyt!

Éva
fanny01
 
 


Én is hasonló szépeket kívánok mindenkinek és sok sok ajándékot békességet Áldott szép Karácsonyt

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Kellemes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új évet kívánok!

Melinda
fermel
 
 

 
 

Mindenkinek boldog, békés ünnepeket kívánok!!!

Süssetek-főzzetek finomakat, de utána pihenjetek is sokat!!!

Kép
regina3
 
 


Boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Kép

BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!

Bea
beátab
 
 


MINDENKINEK BÉKÉS,BOLDOG KARÁCSONYT KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Most csak néhány kép a legfrissebbekből. Ez a csajszi jól kigömbölyödött.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
regina3
 
 


Regina!
Milyen jó hogy benéztem! Nagyon aranyos kis husi lett Emeséd, és nagyon aranyosan mosolyog!
Utólag is, boldog névnapot kivánok Neked és a kislánykádnak!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!


Regi!

Micsoda kis gombóc baba! Nagyon édes, nagyon sokat fejlődött, el vagyok ájulva. Nem is emlékszem, hogy írtad-e, hogy hogy táplálod. van bőven tejed?
Hogy telt a karácsony? Majd én is teszek fel képeket, csak még telepíteni kell a kicsinyítő programot.
További jó pihizést mindenkinek!
Éva
fanny01
 
 


Sziasztok Lányok!
Nekünk vegyesen telt a Karácsony. A picikéim álltak álltak a fa alatt, Luku csendben, tágra nyilt szemekkel csodálta, Emese viszont kis idő mulva inditványozta, hogy bontsuk ki az ajándékokat. Olyan aktivan részt vett ebben, hogy az összes ajándékot Ő bontotta ki, akkurátusan miszlikbe tépve a csomagolópapirokat. A nappali egy nagy kupac papirhalom volt, majd teszek fel én is képeket. És persze hogy a Jézuska hozott egy Malackát, hiszen Emese világosan megmondta, hogy azt kér. Meg még mást is természetesen, de a legkedvesebb a Malac lett, vele alszik, ott röfög minden éjjel az ágyában, ill. dehogyis röfög, hiszen a malacok éjjel alszanak! Lukum nem választott még kedvencet, Ő minden játékkal szivesen játszik, legfőképpen az Emese legujabb gyurmakészletével, ami por alaku és minden használat előtt ujra meg kell gyurni :shock: :shock: :shock:
A kisded rémisztő szokást vett fel, nem hajlandó aludni, kimászik az ágyából ha egyedül hagyjuk, ezért addig kell Vele bent lennem amig el nem alszik, és erős rábeszélésre hajlandó csak! Ilyet senki nem produkált eddig, mindig büszke voltam a rendes, mese után egyedül elalvó gyermekeimre! Hát ez sajnos már a multé ugy látszik!
A nagyobbacskák, Máté és Adri pedig édesek voltak azon az estén, velünk ünnepeltek persze, aztán a vacsora után elbucsuztak, mentek Adriékhoz, és már nem jöttek haza. Olyan aranyosan álltak a fa alatt, fogtuk egymás kezét mindannyian, és énekeltük a karácsonyi dalokat. Olyan meghitt volt, és mégis teljesen más mint az ezelőtti Karácsonyok., Felnőtt a fiam :( :D
Anyósom az idén nálunk van az ünnepek alatt, ugyhogy igazán kibővült most a család.
A nyakam a vacsora alatt beállt, 4 éjszaka csak haloványan aludtam és holnap orvoshoz készülök, mert szinte kibirhatatlanul és egyre jobban fáj, minden kenés ellenére. Ma elmentünk Battára, uszoda és wellness nyilt, jakuzzival, 4 szaunával, kapaszkodjatzok meg, 500 Ft egy 3 órás felnőtt jegy! És még kodigépek is vannak! De sajnos nem segitett, ugyhogy holnap irány a doki!
Apa, nagymama és a gyerkőcök holnap bábszinházba mennek, mig én dokinál ücsörgök. Luku holnap megy először szinházba.
A gyerekek meggyógyultak szerencsére, bár Emese épp most köhécselt egyet álmában, de remélem nem akar visszaesni, már 2 napja kimegyünk ujból délelőtt.
Voltunk Kormorán koncerten, gyönyörü karácsonyi ajándék volt mindhármunknak. Emese másnap megjegyezte, nagyon szép volt a Kormorán, és reméli, hogy máskor is megyünk, és akkor majd eléneklik a Csillagok ösvényént, ami az Ő kedvenc dala. Majdnem 4 órás koncertet adtak, megállás nélkül, és akkor pofátlanul kihagyják itt a lányom kdevencét, ugye felháboritó? :lol: :shock: Na de majd legközelebb! Tegnap hajtogattuk a tiszta ruhákat, megszólal: Ebben a harisnyában voltam a Kormorán koncerten, emlékszel mama? :D Már holnapra is kiválogatva a teljes ruhaarzenál... :D
Büszkélkedik, hogy Ő a WC-be kakilt, nem a bilibe, és meg is mutatja, hogy mászott fel nagyon ügyesen. "És igy megkapaszodtam, UGY MINT TE" mondja csillogó tekintettel. Bemegyek Hozzá, azt mondja, jó hogy idejöttél a doktornénihez, meggyógyitom a nyakadat. Ad 1 puszit, majd megmasszirozza: "Meggyógyult?" kérdezi. Meg, meg :D :D :D Ha Ránézek, minden bajomat elfelejtem.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Regi:Emese egy tündéri kis gombóc :):):)

Melcsi: :D:D:D:D


Nálunk szolidan csendesen telt a karácsony bár itt volt apukám egy hétig :):):):):) majd kicsinyitek képeket nem sok lett :)Gergő kapott inkább ajándékot mesekönyvet,építőjátékot,egy összeszerelhető őarkolóházat( na ezt el kellett tennem mert nem az ő korának megfelelő játék majd jövőre :)) persze ezt anyóstól kapta meg sóginőméktől hiába mondom nekik mit vegyenek a ygereknek mintha meg sem hallanák mindig valami tök használhatattlan dolgot mondjuk ez most jó de ez inkább egy 4 éves gyerkőcnek való

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Miért van az, hogy ilyen agyatlanok??? Az én családom is fantasztikus, használhatatlan és bugyuta játékokkal halmoz el minket sok esetben, ez az idén is igy alakult részben :? Kapott Emese pl. egy porcelán (kinai) baba kávéskészletet, na az pont ebbe a családba való, ahol mindkettő játszik mindennel, és Luku nincs tekintettel a törékeny tárgyakra...
Elmentem dokihoz, semmit nem állapitott meg, ezerféle oka lehet a nyakfájásnak, ugyhogy szedjek ezt meg azt, kaptam egy gallért mint Horn Gyula és ha 2 hétig nem mulik, menjek el a házidokihoz, aki ir beutalót a reumára... Miért nem lehet rögtön megirni? Ilyen gazdag ország ez, menj egyik dokitól a másikig... Piszkosul fáj a nyakam :(

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi ez van sajnos hiába mondomőkúgy gondolták hogy milyen okosak hiszen anyós két gyereket nevelt fel sógórnőmnek is van már kettő tizenévese én akinek most van gergő aki alig kettő éves én vagyok aki nem tudhatja mi kell neki ezt annyira utálom hogy mindent úgy kéne csinálnom mint ahogy ők azt gondlják sok súrlódás volt már belőle pl sógórnőm mindig hívja anyját ha lázas a gyerek nálunk azt sem tudja ha beteg volt a gyerek nem szaladgálok hozzá megoldom én magamm vagy az orvos :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Regina!

Csak ámulok és bámulok!!!! Gyönyörű a pici lányod és tényleg nagyon kigömbölyödött.

Minden Évának én is boldog névnapot kívánok, így utólag!


Az alábbi képekkel nagyon Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek a magam és a családom nevében!

Melinda Kép Kép
fermel
 
 


Sziasztok!

Én is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Ígérem jövök majd, csak vége legyen a vizsgaidőszaknak!

KépKép
mandula35
 
 



Kedves Lányok!
Kivánik mindenkinek ezuton is BOLDOG UJÉVET és azt szeretném, ha ez a jó kis társaság együtt maradna, de ehhez az kell, hogy irjatok, és ne tünjetek el!
Ezt kivánom ennek a kis topicnak!
Millió puszi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


BUÉK

nika70
Salgótarján
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép
Kép
Kép
Kép

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi: ez az utsó kép ez nagyon wow

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!
Azt remélem tőle, hogy megjön a többiek "étvágya" is és irnak ujból. Karácsonyra kaptam a tálat, kerámia, a közepén van 1 tartály, abba lehet rakni vizet, olajat, füszert, felhuzod rá a bepácolt csirkét alárakod a krumplit és irány a sütő. Isteni lett.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Lányok!
Régóta nem voltam, de igazolt a hiányzásom! :wink: Elköltöztünk!!! 8)
Igazából még nincs is netünk (ez mobil), így még egy darabig biztos nem tudok jönni!
A lényeg!Regi! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek a kicsi lányotokhoz (aki nem is olyan kicsi...)
És mindenkinek a topikban csupa jót az új esztendőre!!!
Jövök még (ha tudok), nem ússzátok meg!!!!

Kép
ermoni
 
 


melcsi ez nagyon cool majd utánanézek mi a neve ennek a tálnak? én sokat csinálok sült csirkét de ez nagyon guszta :):):):)):

nika70
Salgótarján
 
 


Moni jó hogy jöttél majd gyere gyakrabban és gratula a költözéshez :):):):) majd tegyél fel képet :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Van még 3 vizsgám (jó esetben), és utána jövök sűrűbben.
Most csak egy számunkra nagyon fontos kérdés: hogy "megy el" a karácsonyfa? Ti hogy csináljátok: titokban,ahogy jött; vagy együtt szeditek le? Ha titokban akkor mit mondtok, vagy ha együtt, akkor hova tesszük a fát?

Légyszíves segítsetek!

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!!!

Először is mindenkinek szívből kívánok nagyon boldog, örömökben és sikerekben gazdag új esztendőt. Ez most ránk fér!!!

És akkor megint némi fáziskéséssel reagálok a nekem feltett kérdésekre és minden egyébre, ami eszembe jut.
Az iskolaszünetben nagy volt nálunk a nyüzsgés, többnyire csak napi negyedórát neteztem, ami a teszveszes dolgaimra és a levelezésre ment el, de ide is benéztem többnyire, és nagyjából elolvasgattam az írásaitokat.

Mandula
Nálunk úgy emlékszem, hogy a Jézuska hozta a fát, de itt hagyta ajándékba, ezért együtt szedtük le és nem volt belőle gond. De pár éve már együtt is díszítjük Évivel. Ettől függetlenül ő még hitt a Mikulásban és a Jézuskában, mert az ajándékokat azért ők hozzák.
Egyébként Icus biztosan jobbakat tud majd neked írni.
A vizsgákhoz sok kitartást és hajrá! (Nekem volt olyan januárom, amikor 9 szóbeli vizsgám volt + az egyéb beadandók és egy-két zh – úgyhogy gondolj arra, hogy az 5 nem is olyan sok! :lol: :lol: :lol: )

Melcsi
A műtéti sebről kérdeztél még valamikor régen. Szerencsére rendben van. És szülés előtt bíztam is benne, hogy legalább nagyjából olyan könnyű lesz a felépülés, mint a két nagyobbnál. De közben még sokkal könnyebb volt. A nagyoknál 6 napig kellett kórházban maradni és a hatodik napon volt varratszedés. Addig nagyon fájt a seb, minden mozdulatra, de még a köhögésre, hapcizásra is. Viszont varratszedés után teljesen elmúlt és úgy éreztem magam, mintha semmi sem történt volna. Most viszont csak az első nap és éjjel fájt, utána még egy nagyon picit bizonyos mozdulatokra a második napon és 8 nap után volt varratszedés, de az már nem változtatott semmit. Kérdeztem is az orvostól, hogy ennyire jók már a varráshoz használt anyagok (igen) - és valószínüleg tényleg ez volt az oka, hogy most csak ilyen rövid ideig volt fájdalmam. Viszont, hogy mégse legyen ilyen könnyű egy „műtétes” helyzete, a katéterrel felsértették a hólyagomat és a második napom olyan volt, mintha erős hólyaghurutom lenne….

Fanny
Azt hiszem, Te kérdezted, hogy a hasfájós babánkat milyen sűrűn kapkodjuk fel (vagy valami ilyesmi). Nos, van, amikor teljesen egyértelmű, hogy fáj a pocija, mert fel-felhúzkodja a kis lábacskáit és néha még szopizás közben is elsírja magát, aztán egy nagy puki, vagy trottyantás rögtön megoldja a problémát. Ha épp alvás közben tör rá, akkor azért várni szoktam, nem kapkodom fel rögtön. Ha a nyöszörgés nem marad abba, vagy egyre hevesebb sírássá fajul, akkor pár perc után kiveszem (5-10 perc) és sétálok vele, ringatom és többnyire visszaalszik. De mostanában sokszor ki se kell vennem, mert mire odaérek az ágyához, addigra elmúlik a görcs és visszaalszik magától. Korábban rontott a helyzeten, hogy a kedves családtagok az első nyökögésre kikapkodták az ágyból, de mondtam nekik, hogy azt a pár percet várjuk meg, semmi baja nem lesz. És ők is rájöttek, mert már ott tartottunk, hogy két etetés közben ringatással telt az idő. :( És nem akarom elkiabálni, de most már nagy nehezen tényleg kifelé megyünk belőle (korábban azt hittem, hogy eddigre /8 hét/ el is felejtjük…)
A tejcsit nem tudom, hogy te kérdezted-e, de szerencsére van. A nagyokkal is szépen beindult (annak ellenére, hogy néhány „kedves” ismerős azt szajkózta, hogy császáros anyukáknak nem szokott!!! :shock: ) Most azért vettem egy Aventos mellszívót és a magam megnyugtatására fejni is szoktam. Sőt, reggel muszáj is fejnem, mert annyira tele van, hogy még zuhanyozni sem tudok (a melegvíztől ellazul és folyni kezd). És az egyik barátnőm 4 héttel korábban szült, mint én, és neki nagyon kevés teje van, úgyhogy napi 200-250 ml-t még adni is tudok a babájának. Ugyanúgy mint Évikénél, most is szeretnék fél évig csak anyatejet adni a kicsinek és utána is még 1 éves koráig szoptatni, ha ő is úgy gondolja (Évi magától választódott le 9 hónaposan!)

Fermel
Te aztán jó sok pasival vetted körül magadat!!! :lol:
Már korábban akartam írni, hogy igazán szerecsés vagy a munkahelyeddel, de ezt biztosan tudod is. Manapság annyira ritka, hogy valaki a „szakmájában” tudjon dolgozni + közel is legyen és viszonylag rendes kollégákkal legyen körülvéve. Biztosan Te is hallod, hogy mennyien vannak állás nélkül, vagy kénytelenek nagyon lejjebb adni, hogy valami kis munkájuk ill. fizetésük legyen. Úgyhogy egyre inkább a ritka kivételhez fogsz tartozni.

Ermoni
Gratula a költözéshez!!! Amint lesz időd, gyere, mesélj a részletekről. Jól emlékszem, hogy viszonylag hamar sikerült házat találnotok? Legalábbis amilyen körülmények mostanában vannak…

Kép
regina3
 
 


Gyorsan egy fotó:
Kép

Kép
regina3
 
 


Sziasztok!

Először is, Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Hát, egy évvel ismét korosabbak vagyunk! Kiszámoltam, hogy (1-2 nap kivételével) én még 3 hétig soha nem voltam szabadságon!
Bele lehet jönni!!

Sokat pihentünk ez idő alatt, 3 könyvet kiolvastam, rengeteget néztem a tv-t, 19-20-án voltunk a családban szalagavatón, 30-án Melcsiéknél vendégeskedtünk, máshol nem nagyon voltunk.(temetőbe kimentünk kétszer is, ma egy éve, hogy rosszul lett az anyukám ...)
Melcsi babái életben még aranyosabbak, mint képen. Luku - Emesének köszönhetően- olyan nagyos, és tényleg teljesen "össze vannak nőve".
Hannának megvettük a cirkuszi sátrat, amihez van alagút is, azt hittem, hogy félni fog, de egyáltalán nem, de ez mind semmi, tegnap "kapott" egy használaton kívüli klaviatúrát ( mert vendégségben volt és ott volt a kislánynak és úgy összevesztek a klaviatúrán, hogy bőgött mind a kettő), hát azt a boldogságot!!!! Szóval ismét rádöbbentem,hogy teljesen felesleges méreg drága játékokra költeni.

Regi!
Örülök, hogy jelentkeztél, remélem, ha kicsit könnyebb lesz a babával sűrűbben fogsz jönni.

Móni!

Gratula a ház vételhez, ez tényleg gyorsan ment! A tieteket is sikerült eladni?

Mandula!

Az 5 vizsga tényleg nem sok! Kitartás, nagyon ügyes vagy! De azért egy-két képet dobhatbál a gyerkőcökről. Emese már biztos sokat nőtt.

Melinda!

Ugye, milyen fantasztikus ennyi pasival élni? ( szerintem legalábbis nagyon jó!) Benji már kész "férfi"!

Nika!

Karácsonyi képek??? Gege mit szólt a k.fához?

Icus!

Gyanúsan eltűntél. Csak nincs valami baj? Jelentkezz!!

Remélem nem hagytam ki senkit! Ha, igen, akkor bocsi...
Teszek fel én is pár képet, elég nehéz volt fényképezni, mert ez a agyerek állandóan MOZOG!Én telefonnal fényképezek és mire exponál a gép mindig elfordult a gyerek, vagy mindig rajta van valaki és olyat nem akarok feltenni.

Éva
fanny01
 
 


:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:07-kor.
fanny01
 
 


Regi!

A képről lemaradtam! Nagyon kis édi! Jó húsban van! Mikor lesz keresztelő? ( és fülbevaló?)
Éva
fanny01
 
 


Nika!
A tálat Tüskeváron késziti Tóth Gergelyné nevü fazekas, hát az nem itt van, hanem anyósomék felé Ajka után a 8-as uton. Én tudok Neked hozni ilyet, ördöngös ára sem hiszem hogy lehet, ismerjük, olcsón csinál nagyon sok szép különleges dolgot, de nem tudom, postán fel lehetne-e adni, mivel törékeny. Szerinted? Vagy jártok arra esetleg?
Regina!
Emeséd egyre kerekebb :D Van itt tej, ugy látom valóban. Szerintem a császár csak a megindulás idejét tolja ki kicsit, biztos hogy nem attól nincs teje vkinek, mert császárral szült. Örülök hogy ilyen gyorsan gyógyultál, én is ugy éreztem, hogy az első éjszaka meg nap a nagyon gáz. A varróanyag miatt lehet tényleg ilyen könnyü a gyógyulás?
Mandulácska!
3 vizsga? Szerintem meg 1 is sok.... :oops: :shock: De Te ügyesen veszed.
Én tavaly semmi magyarázat nélkül nekiálltam fát leszedni, és a lányom nem kérdezett semmit. Most elkezdtem pedzegetni, hogy holnap leszedjük a fát, mivel Luku kellőképpen meggyepálta már, elmondtam, hogy vége a Karácsonynak, Jézuska ajándékba hozta, és ha leszedjük, megköszönjük Neki, és kérjük, hogy jövőre is jöjjön el hozzánk. Hogy mi lesz a fával meg a diszekkel, arra most sem tértünk ki, de szerintem ez fel sem merül még.
Ermoni!
Mostmár nagyon kiváncsi vagyok! Hová költöztetek, minden érdekel, és bővebben, bővebben! Igyekezzetek betenni azt a netet! Már az uj helyen ünnepeltetek, gondolom. Janka hogy szokja ?
Fanny!
Hogy én miért nem adtam még Nekik régi klaviaturát??? Pompás ötlet, és tényleg a gyerekek sokkal okosabbak a felnőtteknél, mivel nem érdeklik azárcédulák, Ők játszani szeretnek. Nálunk még mindig hóditanak a vizespalackok pl :lol: :shock: Gyönyörü karácsonyfátok van, hát én nem tudom, nálunk mikor lehet ilyet dekorálni, nem jövőre az biztos! Hannácska hogy tud nézni. :D

Ma volt az első napunk az óvodában. Emesém élményekkel tele érkezett haza, még a Piroska közben is eszébe jutott ez-az, és diskurálgatott. Az óvónéninek fehér ruhája volt, mint a Hóóóóófehérkének és barna kabátja (ezek nagyon fontos adatok ám) és teát meg vizet kaptak, és még a viz is finom volt :D , ebédre pedig gombóóóócot. Van Levi is az oviban (mint az unokatesója), na meg a többi név ami most divatos. Egész délután mesélgette a szép délelőttöt, és meg is mondta, hogy CSÜTÖRTÖKÖN feltétlenül menni kell. Biztositottam, hogy hétfőtől péntekig fogunk járni, igaz, 1-1 nap majd nem megyünk ha ugy adódik. Szépen kiválasztottuk a megfelelő ruhákat (és bugyit!) holnapra, tehát ugy tünik, holnap is akar menni. Beszoktatás nem volt, pontosabban előre megbeszéltük már sokszor, hogy reggel megyünk, játék, kimenés az udvarra, ebéd, és utána rögtön hazajövünk. Nem is volt gond, ez Mátéval is igy zajlott ezelőtt 15 évvel, talán érdemes igy csinálni, semmi sirás, könyörgés nem zavart be. Főleg az óvónéni mellett tartózkodott, de nem akart hazajönni. Lukuról is beszélgettek :D (lehet hogy főleg Lukuról beszélgettek :D ) Apa ment érte, és azt mondta, mikor kérdzetem, hogy megörültél Apának? "Persze,persze,persze. És az óvónéni adta oda a csizmámat, mert nála volt" Kiváncsi vagyok a következő napokra. Ha mondjuk CSÜTÖRTÖKÖN is szivesen felkel még reggel, akkor nyilván nyert ügyünk van.
Lukum háboritatlanul autózgatott délelőtt, ugy vettem észre, szinte kikapcsolódott Emese nélkül, bár nagyon-nagyon örültek egymásnak délben, és délután ujból elválaszthatatlanul együtt játszottak, ám Luku autót kinálgatott a lánynak babázás helyett :D Csak nem fog a sarkára állni? :shock: :P

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

BÚÉK mindenkinek, én is bekukkantottam.

Melcsi, csak neked szeretnék reagálni, hogy azért még ne kiabáld el. Nekem azt mondták, a beszoktatás nagyon fontos, hogy fokozatosan történjen.

Egyébként az én lányom is ilyen kis cserfes, mint a tied, és az első pár hétben egyszer sem volt semmi gond. Hanem mikor rájött, hogy én otthon vagyok Levivel, akkor iszonyú hiszti volt ovibamenésnél kb. 3 napig (de úgy, hogy alig lehetett felöltöztetni, mert rúgott, harapott, nem bírtuk lefogni), és az oviban is sokat sírdogált. Azóta nagyon szeret járni, de szerintem nincs olyan gyerek, aki azonnal és simán könnyen beszokik, illetve az a normális, ha ez egy kicsit megviseli a gyereket, hiszen ez egy akkora változás, amit még egy felnőtt sem vesz könnyedén. Általában akikkel első időben nincs baj, azokon később jön ki, és az rosszabb. De erről szintén Éva tudna mesélni, ha jönne már végre... :wink:

Amúgy jól vagyunk, a folyamatos betegeskedést leszámítva, amit már nagyon unok. Most kaptak Broncho vaxom-ot, kíváncsi vagyok, használ-e, de ha igen, akkor lehet, letolom a drnőt, hogy ezt ősszel is felírhatta volna. Ja, bárányhimlősek is voltak a kicsik, szóval az ünnepek jó nagy rész betegeskedéssel telt el sajnos.

Képek, babák gyönyörűek, még egyszer búék nektek!!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Melcsi!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy mi van a nyakaddal?

Emese tényleg hirtelen lett óvodás, bár már ősztől beszélgettetek erről és amilyen jó kis memóriája van, biztos emlékezett rá, sőt várta is már, ahogy én észre vettem.
Szerintem ez az időzítés pont jó volt, Emesének is szüksége van már nagyobb társaságra, más fajta elfoglaltságra, mint otthon és Lukunak is "jár" egy kis nyugalom, meg csak vele töltött idő, amikor az ő korának (és nemének) megfelelően játszik.
Nekünk eddig szinte kivétel nélkül ( 1-2év) mindig ilyen nagy fánk volt, legfőképp én ragaszkodom ehhez.A férjem már azzal "fenyegetett", hogy jövőre ő veszi a fát.( főleg akkor fenyegetőzik mikor bele kell tenni a talpba, be kell hozni a lakásba ill. ki kell vinni a lakásból!)
Csütörtökön miért kell feltétlenül menni oviba, lesz valamilyen program?

Szia True, neked is boldog új évet!

Éva
fanny01
 
 


Nálunk együtt díszítés volt a fa ügyben együtt is szedtük le :):):) nemmondom hogy nem akraom ezt a misztikumot neki megtartani de szerintem elég ha csak az ajándékott hozza a jézuska egy darabig :):)


Regi : ezzel nemértek egyet hogycsászáros anyukáknak nem nagyon indul be a teje én is csaszival szültem és volt tejem rendesen igaz hogy este táp kellett neki de volt rendesen azért és én még ma is szoptatok igaz már csak alváshoz tej is van még benne de szerintem csak a lelkének kell már

melcsi:köszike nem hiszem hogy járunk arra a postára meg nem szívesen bíznék ilyen törékeny cuccot :) de ha ő ilyet csinál nem biztos hogy magától találta ki vagy igen????

folyt kövapa most ért haza:)

nika70
Salgótarján
 
 


True!
De jó hogy jelentkeztél Te is! Nálunk Luku kap Broncho-vaxom-ot de most Emesének is felirta a doki. Lukunak kifejezetten jót tesz, remélem Emese is tudja tartani magát vele, talán kevesebbet lesz beteg az ovi miatt mintha nem szedne.
Kicsi félsz bennem is van, hogy talán később lesz probléma az ovival, de tudja jól, hogy itthon vagyok Lukuval, reggelente elmondom menet közben, hogy minden gyerek megy oviba, iskolába, apukák dolgozni, anyukák meg vigyáznak a kistesóra, főznek mosnak-vasalnak :D és délben mennek a kisgyerekeikért at oviba, és ez velünk is igy történik :D
Egyébként ma is jó volt a helyzet, hiszen ma TÁNC volt! Örömmel kelt reggel, Lukuval közölte, hogy "megyek az ovikába". Mikor mentem, épp fogat mostak, ugy viselkedett mint itthon, sürgött-forgott, aztán mikor meglátott minket, Lukut nagy szeretettel megölelte. Folyamatosan mesélte hogy mi történt, "képzeld el, képzeld el", és hát ugy döntött, hogy holnap is megyünk. Ma nem beszélgetett olyan sokat az óvónénivel, mert játszott a Boglárkával és Fannival. 2 tányér(!) levest evett, és főzeléket is, ha igy haladunk, meghizik itt nekem, majd maximalizálnom kell az adható adagját :lol:
Én remélem hogy igy is maradunk, 4 órát vagyunk egymástól elválasztva, és mindössze 2 utca a távolság. Ő jól ismerte már az ovit, hiszen sokat jártunk játszani, igaz csak az udvarra. De ez biztos hogy szerepet játszik abban, hogy ilyen nyugodtan kezdtünk, hiszen mindig látta, hogy snekinek nincs ott az anyukája. Ő pedig már többször kérdezte, hogy ehet-e az oviban ebédet, mert látta, ahogy mennek a gyerekek be az ebédre.
Fanny!
Köszi, a nyakam meggyógyult! A masszőr csodát tett, de ne tudd meg, Dezső referálta, hogy a hátamon hány és milyen árnyalatu lila folt keletkezett. De a Szilveszter már tökéletesen fájdalommentesen telt! Megint voltam, és még fogok menni, szeretném kimassziroztatni a csomóimat.
CSÜTÖRTÖK az a kedvenc napnevünk, minden jó csütörtökön történhet csak, igy a mi családunkban kb minden másnap "csütörtök" van :D Olvastam valahol, hogy a magyarul tanuló külföldiek körében a cipőfüző és a csütörtök számit a legszebb magyar szónak, hát ugy tünik Emesének is bejön a csütörtök :lol: :lol: :lol: De igaza van, ezen a napon ismerkedtem meg Dezsővel, született Máté és Emese is (sajnos Luku nem), tehát jó nap a csütörtök.
Lukuval kapcsolatban igazad van, gond nélkül veszi a nővére hiányát, nagy nyugalomban játszik, Szélvész Kisasszony békén hagyja pár órát, ez biztos jót fog tenni Neki, hiszen amint Te is láttad, bizony uralkodik rajta kissé. De délután feltünően és kitartóan együtt csinálnak mindent.
Nika!
Én még nem láttam ilyen szerkezetet. Nem tudom honnan az ötlet, esetleg megkérdezem egyszer.

Leszedtük a fát Emesével, látta hogy elpakoltam, de nem kérdezte mi lesz a diszekkel, csak megcsodálta kézközelből mindegyiket, mert a fáról először beraktam a ruháskosárba, csak utána csomagoltam be. Igy meg tudta végre nézegetni őket teljesen közelről, és csak 1 tört el. Éppcsak hogy nem borult fel még az a fa.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Jajj, hol is kezdjem... már olyan rég akartam jönni... be-be nézek, olvasgatok, de írni már nincs idő... :oops: Végre kilábaltunk a betegségből, november vége óta 3x esett bele mind a 2 gyerek, felváltva... még karácsonykor is orrot kellett szívni, de Anna már egyedül szívja, viszont fülét befogva menekül míg a tesója ordít ugyanezért...


Regi
Nagyon édes a Kicsi Lányka, nagyon szép husis, Anna is ilyen volt. De jó hogy ennyi tejed van :lol: , a barátnőd nagyon szerencsés hogy tudsz adni neki. Nekünk is jól jönne egy ilyen barátnő... Levi 6 hós koráig csak szopott de nagyon megcsappant már a tej, hetek óta a lefagyasztottból pótolom, és 2 hete tápi kiegészítést is kell már adnom sajna, hízott is tőle 30 dkg-ot egy hét alatt (akárcsak Anna régen), ki van kerekedve. Gyors ütemben megy a hozzátáplálás, hogy kevesebb tápi kelljen, elkezdtük elsőnek az almát, hát azt a fintort látni kellett volna, csak úgy lökte ki a nyelvével... most már esszük a sütőtököt krumplival – ez nagyon csúszik - répát, céklát. És persze szopizunk még, amíg egy kicsi is van, Anna 13 hós koráig szopott, remélem Levivel is így lesz.

Mandula
Gratula a vizsgákhoz! Még mindig nem tudom mit tanulsz!! Titok? Vagy csak én vagyok figyelmetlen???? :?:

Lányok, ti tudjátok???

Mandula,
nálunk titokban megy el a fa, ahogy jött. Már mondogatom Annának hogy a Jézuska el fogja vinni, először mikor meghallotta, nagyon elkeseredett. Minden nap megcsodálja, ma is kérte délután hogy kapcsoljam le a villanyt és a sötétben csak az égők világítsanak, ilyenkor odaáll és énekel karácsonyi dalokat, és gyönyörködik benne. Olyan szép még mindig, sajnálom én is leszedni, bár vízkereszt elmúlt, lassan illő lesz.
Emese mit kapott karácsonyra?

Móni
Gratula a költözéshez. Részleteket is elárulsz ugye ha lesz net?

Melcsi
Örülök hogy jobban van a nyakad. Hány masszírozás kellett mire megjavult? Az is fájt?És annak is hogy tartod a lelket a topicban mikor senki sem tud jönni... olyen jó olvasni az élménybeszámolóidat. Ez inspirál engem is, hogy ne legyek lusta és írogassam a naplót a gyerekekről, sajnos sok elmaradásom van, hiába próbálom észbentartani, pár nap alatt elfelejtem a jópofa mondásokat ha nem írom le idejében... hála az írásaidnak, előbb-utóbb azért mindig erőt veszek magamon... :wink:
De jó hogy tetszik Emesének az ovi! Azért nagyjából egyetértek azzal amit True írt a beszoktatásról, tényleg gyakori hogy aki eleinte simán veszi, azon később jön ki a feszültség. De vannak kivételek.
Milyen bábelőadások tetszettek legjobban Emesének és mi az amit nem ajánlasz, ami nem jött be? Annával ideje lenne már bábszínházba menni, biztos tetszene neki (már Levit itthon tudom hagyni apára már nem csak szopik) Ti milyen bérlettel jártatok és melyik színházba?
Jövő szombaton táncházba készülők Annával, a Kalamajka gyerektáncházába Fábián Évával ( Nem a Neotonos F.É., hanem egy bukovinai -székely előadó, nagyon klassz a táncháza és félidőben mindig mond egy isteni mesét pihenésképp, ízes tájszólással, biztos nektek is tetszene, nem érdekel?)

Fanny
Anna is kapott kisebb korában klaviatúrát, de nem sokáig kellett neki. Amint rájött hogy azt hiába nyomkodja nem történik semmi a képernyőn, azóta nem kell... Most már tudja és némi szigor hatására hajlandó betartani hogy ha fel is mászik a géphez, a billentyűkhöz nem nyúlhat, de az egeret kezelheti, „karikázom” mondja a görgetésre. Imádja a weboldalakat scrollozni le fel, pl. nézegetni a babanetes képeket, ügyesen navigál az egérrel.


Karácsony előtt beszélgettünk a karácsonyról és mondtam Annának hogy majd sütünk mézeskalácsot. -Anya, süssüüüüünk!! mondja. -Nem most, majd hétvégén. -Anya, hétvége van!!! Nem, ahhoz kettőt kell aludni-mondom. Erre ő: Anya, aludjunk!! :lol:

A karácsonyunk anyósoméknál telt, Anna kapott faépítőt, bábokat, könyvet, kirakót, orvosos játékot de legjobban a duplonak örült, fél éve ez a sláger játék nála.Most kapott hozzá egy egész családot, volt benne papa, mama, anya, apa, Anna és Levi, valamint babakocsi, asztal székekkel, házépítéshez tető elemek, ablakok, kerítés és fa. A csomagok bontogatása közben egészen lekötötte amit benne talált, annyira hogy nem is érdekelte mi van a többi csomagban, úgy kellett noszogatni hogy a többit is bontsuk ki, mert ugye mindenki szerette volna látni mit szól az ő ajándékához. Az orvosos játék is tetszett, még vérnyomásmérő is volt benne aminek pumpálásra forog a mutatója Anna az orvosi homloktükröt hamarosan Levi fejére tette aki lakonikus nyugalommal viselte sorsát :lol:

Levike mostanában már halad egy kicsit, de egyenlőre csak hátra felé. Ez eléggé frusztrálja és nemtetszésének ad hangot amint egyre messzebb kerül a kiszemelt játéktól... :wink: :lol:
Hason tolja magát, mert a lábával még nem tud megtámaszkodni. Néha megemelem csípőnél és maga alá tolom a lábait, erre vigyorog nagyon, de ahogy megváltozik a súlypontja a feje gyakran koppan elöl... .)
Háton fekve is halad picit, a lábaival tolja magát és homorít, a fejtetőn csúszik lassan. Anna ilyet nem csinált...

Anna ma fogja a vonalzót és közli: megmérem hány kg vagyok.... :lol: :lol: :lol:
Este mese, villanyoltás után Levi nyekereg az ágyában. Mikor bemegyek hozzájuk Anna épp mászik ki az ágyából. Rászólok hogy feküdjön le, erre ő: Jó anya, de sssssss, mutatja is a kezével, aztán odamegy Levi ágyához, felkapaszkodik a rácsra és simizi: sssss, sssss, aludj szépen! Mikor ez sem használ, énekelni kezd: Tente baba tente ... olyan édes, imádom ahogy a tesójával bánik. Ha bánatos, neki panaszkodik: Leviiiii,, Apa (rám)szólt...
Anna arcát esténként be szoktam kenni krémmel mert kifújta a szél. Többféle krém is van, általában a „babás” ( babylove) kenőccsel szoktuk de ő ma a másikat kérte, amin „csomag” van... törtem a fejem erősen , még jó hogy ilyen jó az asszociációs készségem: a „csomag” az angol zászló képe, ami a Neutrogéna krémen van... szerencse hogy hamar beugrott, mert ha nem jövök rá mit szeretne nagyon dühös lesz... :wink:

Majd teszek fel pár képet is...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
De örülök hogy jelentkeztél. Tudom én, milyen szinten van a zember elhavazva két picivel... De lassan Ti is kifelé haladtok a zürzavarból. Vagy hozzászoksz az örökös csatatérhez :lol: :shock: :oops: mint én :oops:
Az a legjobb, mikor látja az ember, hogyan válnak igazi szövetségesekké, és ez a "panasszal" kezdődik talán. Nálunk már oda-vissza megy, láthatóan Luku is rögtön vigaszra megy Emeséhez, ha valami bánata van, bár még nem beszél, Emese érti minden "szavát", mert el is mondja nekem, hogy mi bántja Lukut.
Vártalak már nagyon, az ovi miatt (is), mert mindenki riogat itt engem, hogy majd 2 hét mulva... De én nem hiszem mégsem. Ma találkoztunk valakivel az utcán, aki rákérdezett, hogy tetszik az ovi, és Pöri határozottan azt mondta, hogy nagyon tetszik. Most egyébként pihennek 2 napig a játékok, az óvónénik hazamentek a kisgyerekeikhez, és hétfőn reggel ujra találkozunk mindenkivel. Ebben megnyugodva boldogan tevékenykedett itthon, de 7-kor magától felébredt, mint ovis napokon. Ugy érezzük Dezsővel, hogy Ő érzi, hogy örömmel visszük az oviba, ahol jó dolgok történnek, és délben örömmel várjuk a találkozást. Talán ezt megértette. Azonkivül ugy kezdődött, hogy Ő érdeklődött, mikor lesz ovis. Tehát nem kényszer, nem munkagörcs, hanem egy plusz amit kap az élettől. Csillogó szemekkel mesél, a gyerekek neveit sorolja, ki lány ,ki fiu, nem sok nevet hallott még azért, azonositja őket a tulajdonosaikkal. Máris megjelent a versenyszellem, megissza a kakaóját, "én győztem!" mondja, mert Ő itta meg elsőnek. A fogát ujabban "sikálja", és "csillogó" akar lenni. Na és állandóan szoknyában kell járni, pörrrrgősben mégpedig (az "r" mostmár mindig ropog), és a Natasának rrrrózsaszin szoknyája van, hát szóval kezdődik kérem szépen a hasonlitgatás. Az egy hét alatt mekkorát fejlődött, épp tegnap beszélgettük, Agárdon voltunk délután, ahol 1 hónapja jártunk, és érdekes látni, hogy abban a közegben mindkettő mennyit változott az eltelt idő alatt. Több verses mesét az én hangsulyozásomban ad elő, az Iciri-piciri a nagy kedvenc. Illeg-billeg a tükör előtt, 6x fésülködik, Ő, akit szenvedés volt még 1 hete megfésülni... Hát érdekes. És pörög, mesél, az oviban az óvónéni igy meg ugy csinál valamit, a kismalac "puposhátu" a mesében. Hozza haza a kis dolgokat. Már megfigyelte, hogy minden nap más a napos, aki kirakja a tányért meg a poharakat, és kék köténye van. Máté az oviban eltöltött 3 év alatt erről soha nem tett emlitést :shock: . És már Ő is várja, hogy mikor lesz napos. És itthon is rendezettebben vislekedik az asztalnál, szépen eszik, nem ugrik fel, sőt rendreutasitja Lukut, aki felugrik :D Szerintem nagy élmény Neki.
Luku eközben békében berregteti az autókat, ráérünk végigpuszilgatni a pocakot a délelőtti tisztába tevésnél, ráérünk kettesben eldiskurálgatni, nincs Pöri, aki mellett nem lehet lazsálni :D Délben, mikor megyünk, a kicsi már nyitja az üvegajtót, indul öntudatosan a lépcsőre, kapaszkodik a korlátba (a legfelsőbe természetesen, 4 van), megy Emeséért. Megölelik egymást, tegnap azt mondta Emese: "örömmel vártalak". Aztán persze megy a cécó, a lány nagy bohóckodással öltözne, közben Lukura rámelegszik a cucc, vagy megszökik, vagy bemegy az ebédlőbe a nagyobbakhoz :lol: , nem egyszerü mutatvány kijönni abból az oviból. Az uzsonnát szépen elfalatozzák hazafelé (utána enne ugye Luku), hát édesek.
És ez változhat negativ irányba???
Egy masszirozástól meggyógyult a nyakam. Iszonyatosan fájt a procedura, végigjajgattam. Mire hazaértem, azt hittem, nem leszek ép soha, ugy fájt a hátam. És másnapra a nyakam rendbejött, már aznap éjjel aludtam. Azóta megint voltam 1x, fájt az is ,de nem annyira, azt mondta, addig fáj, amig a csomókat a gerincemben ki nem tudjs masszirozni. De már nem volt izomlázam. Hétfőn megyek ujból.
Mi Százhalombattára járunk gyerekszinházba, bérletes előadások vannak, Fogi szinház volt már többször, ezek már nem bábelóadások. A bábost majd megnézem, hogy hivják, sajnos nem tudom fejből, meg kell keresni. De az nagyon jó, viszont tavaly voltunk a Tétényi Müv.házban az rettenetes volt, nem lehetett érteni az éneklést, és egyébként is elég amatőr volt (szerintem). Most ujból van bérletünk, igy a jövő szombat sem jó, mert Micimackót fogjuk látni. Ruha már kiválasztva :? Van itt Érden is az idén 4 előadás, ezek jegyesek, lesz Süsü, Halász Judit :D , Pinokkió meg nem tudom mi a negyedik, de ezek is gyerekszinházak, nem báb. Ugyhogy be vagyunk táblázva. +, máris hivatalos Emese egy gyerekzsurra az ovis társához :D "Na még ilyet ki látott?" mondaná a lányom :lol: Azt hiszem nem tudna rangsorolni, Neki mindegyik nagyon tetszett, rendszeresen emlegeti valamennyit, játssza őket, szerepeket oszt, Luku is résztvesz az előadásban, tehát élnek Benne a darabok. És érdeklődve várja az ujabb alkalmakat.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi! Nem mondtam, hogy törvényszerű a változás, de nálunk éppen így volt az elején, ahogyan most elmeséled. Nem az ovival volt később sem baja, hanem azzal, hogy rádöbbent, mekkorát változott minden. Nem biztos, hogy Emesénél is így lesz, de sok gyerek volt így, láttam a beszoktatásokat, eleinte örömmel mentek, aztán jöttek a nehéz napok.

Jó nektek, hogy így szeretik egymást a gyerekek.... Icusnál és nálatok is. Én nagyon hiányolom ezt a fajta "szövetséget" a két kicsinél - épp a minap voltunk ismerősöknél, ahol volt egy 3 éves kisfiú, nem engedte be Levit a játékba, és Hanna nem védte meg :cry: Ez olyan rosszul esett nekem, de nem tudok mit tenni. Rendkívül féltékenyek, és soha nem játszanak együtt, vagy ha igen, egy percre sem hagyhatom ott őket, mert vagy az egyik, vagy a másik begorombul, és egymásnak esnek. Bizti én rontottam el valamit, Éva, ha lesz majd egy kis időd, valami tanácsot adhatnál, mit csináljak... Minden alkalommal kifejezem, hogy nem tűröm ezt a viselkedést, meg is ígérik, de az első adandó alkalommal elfeledkeznek az ígéretről.... Most mennem kell, majd folyt.köv.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!
Ilyen szempontből nagyon örülök ennek a kezdésnek. Senki uj nincs Emesén kivül, nem sir már senki, igy talán nem gondolja, hogy az ovi rossz is lehet.
Elgondolkoztam azon is, lehet hogy érzi, hogy ez nem kényszer, hiszen abban maradtam magammal, ha nagyon nem akar, akkor pihentetjük. De ma is boldogan ébredt, magától. Lehet hogy valami plusz ajándéknak fogja fel. És nem lett beteg sem, talán azért, mert nem kellett betegségbe menekülni, hiszen jó az ovi. Olyan öröm látni ezt a csupa élet kislányt, ha lehet, még jobban kivirult, Fanny ismeri Őt, észrevenné azonnal, hogy még boldogabb, ha lehet még fokozni.
Sajnálom, hogy nem alakul Nálatok ugy a testvérkapcsolat, ahogy lehetne. Az enyémek is veszekednek sokat, de állandóan együtt játszanak meg mindent együtt csinálnak. A viharfelhők hamar elülnek, bár Luku mostanában nagyon a sarkára állt, kerek perec megmondja a nővérének, hogy "emmmm!" (nem), még a szemét is összehuzza, ez aztán meg Emesének nagyon nem jön be, ugyhogy adogatnak rendesen. De pillanat mulva már megint együtt vannak valami csinytevésben. Még lehetnek a Tieid is igazi jó barátok azért.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Icus
Jó, hogy végre tudtál jönni, már nagyon hiányoztál innen. Kicsit sejtettem, hogy esetleg betegség miatt vagy távol, de azt nem gondoltam, hogy a novemberi betegség tart mostanáig. Nagyon nehéz menet lehetett….
A tejcsiről annyit, hogy amit a barátnőméknek odaadok az az a mennyiség, amit egyébként lefagyasztanék. Tehát nekem most csak 1 napra való tartalékom van. Ez egyrészt merészség, másrészt inkább jószívűség, hogy az a másik baba is hozzájusson anyatejhez (anyukájának kb. napi 100-150 gr lehet maximum). Viszont az is igaz, hogy egyébként alig fejnék, legfeljebb reggel, tehát ezzel a tejadással a saját tejtermelésemet is fenntartom, biztosítom. Ami pedig a tartalékot illeti: bízom benne, hogy nem ér olyan betegség, ami miatt ne tudnék szoptatni. Ha mégis, akkor homeopátiás gyógyszert szednék csak, ami valószínüleg nem árt a tejnek és a kicsinek.
Te egyébként milyen mennyiséget fagyasztottál le? Napi rendszerességgel fejtél vagy csak időnként. És milyen szavatossági időben hiszel? Mert állítólag fél év, mások szerint 3 hónap, de legutóbb valaki azt mondta, hogy csak 1 hónap a fagyasztott tej szavatossága??? Én a min. 3 hónapot tartom elfogadhatónak.
És mi volt az a bizonyos szopisztrájk??? Mert akkor még nem érintett engem és csak felületesen olvastam el, ami írtál.

Melcsi
Nagyon jól hangzik a sok klassz ovis élmény. Egyébként én is úgy tudom (de Icus a szakértő ugyebár), hogy előbb-utóbb rájön a gyerek, hogy ez nem csupán egy „játszóház”, hanem itt szabályok vannak és rendszeresen kell járni, míg anyu dolgozik vagy épp a kicsivel van otthon. És esetleg hetek-hónapok múlva lesz észlelhető hatása ennek. Nem feltétlenül kell nagy viharokra számítani, lehet, hogy csak bújósabb lesz vagy pedzegeti, hogy mi lenne, ha nem menne? De az sem kizárt, hogy semmit nem veszel észre. Nálunk Ádámnál semmi gond nem volt a beszoktatással, de azért, mert a barátjával együtt mentek. És 2 hét után már ott akartak maradni 5-ig. És csak 3 hónap után éreztünk valamit enyhén…. Évi pedig a második héten végig sírt, de csak az elváláskor néhány percig, aztán elterelték a figyelmét a különféle ingerek. De kiváncsi leszek, hogy Icus mit ír neked.

Nika
Babaprojekt ügyben mi újság??? Nagy a csend, vagy én vagyok figyelmetlen??? És a költözés intézése hogy halad?

Melcsi, Mandula és Fermel
Mint „nagyfiús anyukák” írjatok majd pár sor arról, hogy ilyen nagy korkülönbségnél mire számíthatok? Ádám és Emese között 14,5 év van. Egyelőre benne vagyunk a kamaszkorban és alig látjuk a gyerekünket (iskola, különórák, barátok, csajok, számítógép), de úgy tűnik, hogy pozitív a hozzáállása. Időnként önszántából megdajkálja a kistesót és néha kérésre is megteszi, de közölte, hogy nem bírja hallgatni a sírást. És hajlandó figyelni rá, ha valahova el kell szaladnom (pl. Éviért a suliba, ami kb. 15 perc). De nem tudom mi lesz később. Ilyen nagy korkülönbséggel is lesz ezért kapcsolat köztük??? Gondolhatom, hogy akár még rajongani is fog a kicsi a nagytesóért???

Fermel
Péter munkába állásakor azt írtad, hogy ez a családi költségvetést is befolyásolta. Akkor a családi pótlékra és az adókedvezményre gondoltál, vagy van egyéb is? Ezt pusztán kiváncsiságból kérdezem, nem is tudom, miről jutott eszembe.

Tegnap voltunk UH-n és szerencsére minden teljesen rendben van (koponya és hasi UH). Ádámnál még a kórházban megcsinálták pár naposan és akkor derült ki a veserendellenesség, úgyhogy jó volt hallani, hogy minden rendben.
Ma pedig megkaptuk a 2 hós oltás. A kisasszonynak egy hangja nem volt, még csak a szája sem görbült. De 2 órával később kezdődött a nyűgösködés. Most épp alszik, elringatta kocsi, ja és adtam neki Viburcol kúpot, azt még talán este is kell adnom, majd meglátjuk. Egyébként 2 napja írom ezt a levelet, Word-ben, ahogy Fermel szokta, mert most luxus lenne, hogy elszálljon....

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
regina3
 
 


Egy csajos fotó:
A képen lányom barátnője, aki a barátnőm lánya :D és az én két lánykám:
Kép

Kép
regina3
 
 


regina: dolgozunk az ügyön kell már egy új kismama ebbe atopikba :):):):):)
végül úgy döntöttünk hogy nem költözünk Lekopogomde hála istennek Gabinak lesz elég munkája erre az évre és nem fizetnek kevesebbet mint ott fizetnének az első évben :) Mellesleg nem lenne ott segítségem sem hiszen akivel én ezt megbeszéltem már érdekes módon nem ér rá még csak msn-en sem beszélni velem olyan érzésem van mintha már nem akarná ő sem annyira meg hát nekem itt az elmúlt 4és gél év alatt kialakult egy ismerettségi körömn és lassan ovit is kell nézni sajnos elkényelmesedtem és ott nem lenne ennyi minden a számban bolt,orvos,ovi stb hiszen mégiscsak egy faluból lett város ami még nem vedlette le a falu mivboltát jopbb lesz ez így nekünk :):):):)

Icus: jobbulást nektek

Melcsi ösülök hogy ilyen jól alakulnak az ovis dolgaitok :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Regina!
Nagyon édesek a kiscsajok! :D
Igen, már hallottam, hogy az oviban mit hogyan kell csinálni, de érdekes módon csak abban a szövegkörnyezetben, hogy ezt aztán itthon ugysem kell (pl. felvenni az asztal alá szándékosan dobott papirszalvétát :evil: )
Én még mindig ugy remélem, hogy nem lesz itt gond. Mátéval sem volt soha.
Ma megint volt tánc, keddenként tartják, népi játékok, néptánc jelleggel. Már tudja a dalt, egy ujévköszöntő. Megtudtam, hogy a tánchoz pörrrgős szoknya és kopogós cipő is kell!
Hétvégén is akart különben menni, elképedve hallgatta, hogy a játékok pihennek 2 napot, és az óvónénik is :D És továbbra is töretlen. Minden este repesve választja ki a ruhákat másnapra., amig ez igy van, addig szerintem nem lesz gond.
Testvérek- a kicsi imádni fogja a nagyot. A nagy majd kialakit egy különös kapcsolatot, mintha valami nagybácsi vagy ilyesmi lenne, hiszen Neki már nem partner a kicsi, de mégis nagyon szereti, hiszen a testvére. A vigyázással nem hiszem hogy gond lesz, persze komolyabbat, pl. késő estit azért előre kell egyeztetni, mert várhatók már programok. Persze hogy emlegeti a sirást, ezt már csak lázadásból is teszi, a kis féltékenység azért munkál a nagyokban is, csak már nem játékokon veszekednek. Majd meglátod, nem tud ugy elmenni a kicsi mellett, hogy ne dögönyözze meg, főleg hogy lány, majd térden csuszik egy puszijáért, legalábbis nálunk ez a felállás. Máté csuszik, Emese fennkölt arccal esetleg oszt. Bezzeg az öccse! Luku mintha Istenként tekintene a bátyjára, azonnal bujik, szivből és azonnal kimutatja a szeretetét minden mennyiségben. Bezzeg Emese csak tekeri az ujja köré szegény Mátét :D igazi nő.
Nagyon bátor vagy, hogy egyáltalán nem tartalékolsz tejet, ha már van bőven. Én is ugy tudom, hogy fél évig jó, bár sajnos nem voltam érintett sosem. A barátnőd nem is tudja, milyen szerencsés, és az önzetlenségedről mindenki példát vehetne! :D
Mi miért nem voltunk ilyen UH-n egyikkel sem? Nekem senki nem ajánlott ilyesmit. Magánban volt, vagy sztk járandóság lenne?
Nika!
Nem is irtad, hogy mégse költöztök!
Bizony már nem ártana egy ujabb kismama, szerintem ilyen még nem volt a kis topicunk életében, hogy senki nem várt gyereket... Sajnos még mi sem...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Regi, megkérdezhetem, hogy milyen veserendellenessége van a fiadnak? A nagyfiam idejében még nem volt ez a vizsgálat, de mikor Hanna 6 hetes volt, mondták, hogy őt is megszűrik szívesen (akkor még ingyenes volt, Levinél már 5000 Ft Melcsi neked írom), és akkor derült ki, hogy az egyik veséje kisebb. Azóta mindig megyünk izotópos vizsgálatra és ultrahangra, és nincs gond vele, de nem is nő sajnos :( Viszont a működése rendben van hálistennek, de nem sokat tudok ezekről a dolgokról. Leírnád, hogy nálatok mi van?

Tényleg nagyon nagylelkű vagy, hogy odaadod a tejet, de szerintem jól teszed!!! Annyira úgysem apad el, amíg szoptatsz, hogy számottevő lenne az a mennyiség, amennyit le tudsz fejni, később meg már úgyis csak kiegészítésnek kell az anyatej. Mondjuk nálunk a mensi nagyon bekavart, olyankor bizony néha elkelt a pótlás, de utána mindig visszaállt.

Köszi előre is, sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Melcsi, True
Hát jócskán meglepődtem UH ügyben. Én azt hittem, hogy ez mindenhol, mindenkinek így megy. :shock: Nem magánrendelőben voltunk, hanem normál sztk szakrendelőben, illetve Évivel a Heim Pál kórházban. Ádámnál pedig a kórház volt eleve olyan, hogy születés után megcsinálták a szűrést. Akkor azt hittem, hogy egyébként minden kórházban, illetve szülészeten így megy. De a lányok egy másik intézményben születtek, ott nem csináltak baba UH, ezért kértem a gyerekorvost, hogy adjon beutalót. Időpontot pedig kérni kellett a megfelelő helyen. Ennyi.
A tejre visszatérve pedig az a helyzet, hogy nagyanyáink nemzedéke és az összes előttük élő anya nem tudta lefagyasztani a tejet, hanem akinek sok volt, az természtes módon adott a "rászorulóknak". Persze ettől még bespájzolhatnék biztos-ami-biztos alapon, de az a helyzet, hogy Évinél alig bírtam elhasználni, mert egyszerűen volt és mellesleg nem is ízlett neki a fagyasztott tej a rendes után/mellett. Ezért nem is lenne nagy ösztönzés, hogy csak a fagyasztónak fejjek. A másik baba miatt viszont igen, tudva, hogy ezzel magunknak is nagy jót teszek és esetleg még mellékhatásként akár a fogyásban is segíthet.

True
Ádám veseüregtágulattal született. Mindként vesénél. ("az üregrendszer jelzetten tágabb") Plusz hólyagrenyheség, ami miatt 1 évesen katétert kapott, amit 4 hónapig "hordott". Aztán az egyik veséje spontán gyógyult, a másik egy ideig stagnált, majd kicsit romlani kezdett. Akkor döntött úgy a doki, hogy mielőbb korrigálni kell egy műtéttel. Ez 6 éves korában történt. Utána még sokáig jártunk kontrollra, de utoljára 4 éve voltunk, akkor rendben volt (a körülményekhez képest, mert a műtött veséje már soha nem lesz teljes értékű). Most újra el kéne kocogni egy kontrollra, hogy az elmúlt évek alatt rendben fejlődött-e és rendben van-e, de persze nem sok kedvünk van hozzá. És igen, mi is jártunk UH-ra, izotóposra és mi még urográfiai röntgenre is. Nem szívesen gondolok arra, hogy ezek a vizsgálatok esetleg mennyit árthattak neki. Mert biztos vagyok benne, hogy valamennyit igen. Különösen az ivarszervekre gondolok, hogy minden rendben lesz-e, ha majd gyereket akar. De erről persze az orvost kéne megkérdezni, bár nem biztos, hogy őszinte, normális választ kapnánk rá. Ha bármi kérdésed van még, akkor szívesen előkapom a leleteket és priviben válaszolok.

Kép
regina3
 
 


Szisztok

UH vizsgálatról: nagyfiam idejében még nem volt, Hannánál már igen, itt nálunk, de nincs mindenhol, és nem is kötelező, pedig -mint a mellékelt ábra mutatja - NAGYON FONTOS VIZSGÁLAT! Ha Marcit akkor nem nézik meg, akkor ki sem derül. Igaz, az ő "betegsége" általában nem derül ki, mert panaszt nem okoz, de azért jobb így, hogy lehet ellenőrizni.
Az izotóposnak én utánanéztem, és ne aggódj, csekély a veszélye, kisebb mint a sima röntgennek.

Mint mondtam, Levente születésekor már 5000 Ft-ot kellett ezért a vizsgálatért fizetnünk, de ez mindenütt máshogy van.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

UH-n mi sem voltunk, nekünk sem ajánlotta senki. Van ahol rutinból küldenek, olvasom itt a babaneten, máshol meg nem... :roll:

Melcsi
Az oviról nagyjából azt gondolom mint Regina: az ovi nem csak játszóház, hanem ott szabályok vannak – ezzel a mondattal nagyon jól megfogta a lényeget. Természetes hogy a sok új inger most mind nagyszerű élmény és ösztönző erő, de egy idő után ez elvesztheti a varázsát és jöhet hullámvölgy. Érhetik negatív hatások, lehetnek konfliktusai gyerekekkel, óvónénikkel , esetleg igazságtalannak érezhet helyzeteket stb., és ezek kedvét szeghetik. Nem törvényszerű, de nagyon gyakori hogy a kezdeti lelkesedést később kedvetlenség váltja fel. Szerintem senki nem riogatni akar ezzel, csak felkészíteni hogy ha így alakul, akkor se ijedj meg mert ez is természetes reakció lenne.
Emese végül vegyes csoportba jár? A naposságból gondolom, kiscsoportban még nem szokás naposkodni.
Emese nagyágyon alszik? Egyszer azt írtad hogy 3 éves kora körül akarod kivenni a kiságyból.


Anna karácsony körül 2 lépést tett a nagylánysághoz vezető úton: elhagyta a cumit ( végre, már úgy úúúútáltam, igaz csak alváshoz kellett de akkor is), és átköltözött a nagyágyra. Ő kérte hogy ott alhasson napközben én pedig kaptam az ötleten, jó lenne ha lassan átszokna. A heverő mellé tettem egy élére állított vastag szivacsot, ami kerítésként védte a leeséstől de csak 80 cm hosszan. Az ágy fejvégénél egy szekrény van ami ebben segít. Első éjjel 1 óra körül egy puffanásra és nyöszörgésre ébredtem, mire átrohantam Anna már a földön feküdt, fejjel előre beesett a szekrény és a konvektor közé :cry: de fel sem ébredt, csak arra hogy emeltem fel... ezután kivettem a kiságyból is a szivacsmatracot és azt is odaállítottam az ágya mellé, kitámasztva egy puffal. Másnap mikor éjjel mentem át Levihez, épp arra léptem be a szobába hogy a szivacs melletti résen, lábbal előre csúszik le hason fekve a földre, de álmában félig megébredt, visszamászott és aludt tovább... :wink:
Esténként pár napig tovább tartott az elalvás, mivel a nagy ágy most újdonság, és az is hogy szabadon tud kijárkálni. Minden este 2-3x kijön, kitalál pisilést, vagy puszit kér a bibijére mert „megütötte”valahol... :D Vagy felugrik Levihez percenként ha az nyekken egyet... :lol:
Eleinte azzal teltek az esték hogy Anna 20 percenként költözött: a heverőről a kiságyba, aztán a kiságyból a heverőre, majd onnan vissza, és ezt többször egymás után. Még a nagy szivacsra is leköltözött a földre. Végül kifogtam a szelet a vitorlájából: a kiságy szivacsát még elalvás előtt odatettem az ágya mellé, így a kiságyba már nem volt érdemes visszamászni mert nem volt benne matrac... :wink:

Anna alváshoz még nagyon ragaszkodott a cumijához. Egyik éjjel arra ébredtünk hogy Anna a cumijáért sír, nem találta. Kerestem, de a sötétben én sem találtam. Kicsit sírt ugyan de a várt nagy dráma elmaradt, ez adta az ötletet hogy most kéne leszokni a cumiról. Reggel gyorsan eltűntettem, és mikor kereste megbeszéltük hogy emlékszel, éjjel sem találtuk, biztos elvitte a cica. Minek vitte el? –kérdezte Anna. A kiscicáinak kellett-improvizáltam, és ebbe rögtön belenyugodott. Azóta ha néha keresi, mindig ezt mondom, és ezt könnyedén el is fogadja, egyetlen könnycseppet sem ejtett érte, hál’ istennek. Pedig féltem hogy nehezen fog leszokni róla így hogy a tesója is cumizik, de nagyon simán ment :D Egy szóval sem említi hogy Levi cumiját miért nem vitte el...



True
Nálunk egyenlőre nagy a szerelem, de most még könnyű, Levi nem zavarja Anna köreit. Ha majd elkezdi szétszedni, elvenni, lerombolni a játékait, ha majd ő is akar valami, és nem azt amit a nővére... biztosan lesz sok konfliktus de én bízom benne hogy jó testvérek lesznek. A héten már előfordult hogy Levi rácsapott a duplo házra és az ledőlt, Anna nézett is elkerekedett szemmel és már épp megsértődött volna de egy kis viccel elütöttük a dolgot és így aztán már Anna is nevetett rajta, és persze azért azt is elmondtuk Levinek is hogy „nem szabad”, nem mintha értené, hanem Anna miatt, had lássa hogy a Kicsire sincs minden ráhagyva, hozzátettem hogy Levi majd meg fogja tanulni ha nagyobb lesz, most még nem tudja de majd együtt mindenre megtanítjuk és ő ( Anna) segíthet ebben. Nem tudom nálatok mitől alakult így, látatlanban nehéz bármit is mondani.
A nagyobb gyereknek el kell viselnie bizonyos mértékig hogy az öccse/húga megzavarja az ő játékát ( programját, pihenését stb) de fontos a szülők szerepe abban hogy ez ne hatalmasodjon el. Általános szülői hiba szokott lenni hogy a kisebb gyereknek mindent szabad mert ő a kicsi, illetve mindig a kicsi érdekeit nézik és ez természetesen frusztrálja a nagyot és a tesója ellen hangolja.
A másik dolog hogy eleinte a nagyobb irányítgatja a kicsit és elvárja hogy az szót is fogadjon, majd eljön az az idő mikor a kisebbnek is saját akarata lesz és azt ki is nyilvánítja – ahogy Melcsi is írta épp. Meg kell tanulnia hogy nem eröltetheti mindig rá az akaratát, és a kicsi kívánságát is figyelembe kell venni. Ha ez jól kialakul, klassz együttműködés lesz, ha nem, akkor állandó veszekedés.
Aztán pl. az anya szereteéért való versengés. Én az első pillanattól kezdve, ösztönösen azt csinálom, hogy amint Anna odajött hozzánk amikor Levit fogtam, megsimizte vagy csak megnézte közelről, én mindig Annát szoktam ilyenkor a másik kezemmel megölelgetni és megpuszilgatom, összebújunk hárman. És ez olyan jó. Ha van egy gyengéd mozdulata Levi felé, ő is mindig kap tőlem egy kis melegséget. És ami fontos, csak nagyon lassan, fokozatosan vártam el Annától hogy tekintettel legyen az öccsére, a lehető legritkábban mondtam hogy valamit Levi miatt kell így vagy úgy csinálni.
Nem hagyok rá semmit Annára csak azért mert a kicsi épp alszik és ne keltse fel a sírással. Inkább ébredjen fel Levi ha Anna nem ért a szóból és bőgni kezd, mint hogy rájöjjön hogy zsarolhat ezzel.

Regina
Szerintem is nagyon önzetlen dolog a tejcsit odaadni. Én nem tudom hogy képes lennék-e rá... Annával többet tudtam fejni, vele kb. 12 liter volt a fagyóban, Levivel csak kb. 4 liter jött össze. Mindkét gyerek meg is itta utolsó cseppig amikor kevesebb volt és pótlás kellett, és milyen jó volt hogy volt mihez nyúlni... Addig fejtem amíg érezhetően volt mit, Annával 6 hetestől 4 hónapos koráig minden reggel, az egyikből jóllakott a másikat lefejtem mert feszült nagyon. Később mikor már főzeléket evett, a kihagyott szopi helyett fejtem. És 1 éves kora előtt az utolsó pár hétben megint, mert akkor már nagyon kevés volt estére, és napközben összekínlódtam annyit hogy este jóllakjon, ne kelljen tápi, legalább 1 éves korig húzzuk ki utána jöhet a tehéntej. Levivel az első 2 hónapban fejtem, majdnem minden szopi után mikor éreztem hogy maradt felesleg, aztán beállt és nem termelődött több mint amennyit szopott. Illetve ha elmentem Annával valahová és cumisüvegből etették Levit, hazaérve a kimaradt szopi helyett fejtem. Nekem mindkét gyerekkel hullámzott a tejmennyiség, néha nagyon leapadt, aztán visszaállt, csökkenéskor mindig nekiálltam megint gőzerővel, de ez már csak 10-20 ml volt alkalmanként, cseppenként, nehezen.
Én is a 3 hónap szavatosságban hiszek, illetve nem is a szavatosság a kérdéses, de annál régebbi tej már nagyon kevés tápértéket tartalmaz, hisz a tej összetétele a baba fejélődése szerint változik. Pl. anyósoméknál még augusztusi tej volt a fagyóban, novemberben vettük elő, abból kétszer annyit megivott Levi mint amennyit szokott. Egyébként mindig ha pótlás kellett, a legrégebbit vettem elő, és ha már kezdett 3 hónapos lenni a készlet akkor frissítettem: a lefagyasztottat adtam üvegből és a frissen lefejt tejet fagyasztottam hogy cserélődjön és újabb 2-3 hónapig jó legyen. A dátumot havonta más színnel írtam rá, így könnyű volt keresni, amíg tartott a zöld dátumozottból addig a pirossal írtat, meg a feketét elő sem vettem.
A szopisztrájk nálunk szerencsére csak 2 napig tartott, nem tudom mi váltotta ki, de egyik napról a másikra egyszer csak amint szopis testhelyzetbe került Levike, megfeszítette magát hátra és ordított... végül úgy jutottunk túl rajta hogy a szájába spricceltem egy kis tejet és akkor már hajlandó volt bekapni a cicit... :wink:

Nika
Ha jól veszem ki örülsz hogy nem költöztök
Apukád így nem fog veletek lakni?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Pár kép...
még a karácsonyival is adós vagyok :oops:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus!
Nem tudok betelni a képeiddel! Édesek, nagyon! Egyre jobban hasonlitanak egymásra. És-mintha az enyémeket látnám 1 évvel ezelőtt :D
Azt hiszem itt a kulcs, én is mindig ugy csinálom, hogy mindkettőt ölelem, de mostmár ha jön az egyik, siet a másik is. Kiosztom a térdeimet, és mehet a cirógatás :D És bizony nem hagyom Lukura a rosszaságot, ha bántja Emesét, vagy rombol, vagy elveszi a játékát, akkor mostmár Őt is megszidom, elviszem, vagy elküldöm onnan. Ráadásul Ő már tanult annyit Emesétől, hogy nagyon is tudja, mikor és mivel lehet bosszantani a nagyot, és meg is teszi, akarattal. Ezért nincs már "kimélet", elég nagy, meg kell tanulnia hogy kell viselkedni.Mi viszont már tulvagyunk azon hogy mindenbe belemászik tudatlanul, Ők már naphosszat együtt játszanak, és Luku is kezdeményez már sok játékot.
Mi nem szoktunk le a rácsos ágyról! Már több javaslatot tettem, sőt a boltunkban többféle (pl. szivecskés) leesésgátlós ágy is kapható, ezeket sokszor szemügyre is vesszük. És mégis, mikor szóba kerül, hogy akkor hozzunk fel egyet, rögtön elkezdi, hogy Ő szereti a kiságyát és nem akar másikban aludni! Mostmár ugyan állandóan ki van szedve a középső rács, és minden reggel örömmel állapitja meg, hogy "ma sem estem ki" :lol: , de nem tágit! Lehet hogy elkéstünk? És már örökre ebben marad? :lol: :lol: :lol: Gondoltam, hogy majd ezt is együtt oldjuk meg, lévén Luku alvás után önállóan leküzdi a rácsokat és kimászik :shock: tehát kvázi felesleges a kiságy, de azért maga az elalvás még fontos, hogy "keretek" között történjen, ugyhogy marad. Dehát Emese már mégse tölthet kiságyban még 1-1,5 évet!!!
Azt is be kell vallanom, hogy cumisüvegezünk reggel-este, és nem teszek semmit ennek megváltoztatására. Olyan békésen cumizgatnak, reggel a kanapén, piros takaróval, este szorosan összebujva Apa takarója alatt, hogy ezt az idillt sem szakitanám meg, amig Luku nem akar leszokni. Hát nem lesz attól semmi baja a lánynak, és ugy szeret cumizgatni. Ő egy ilyen kettős egyéniség, nagyon nagylány akar lenni ha szoknya, tánc,vagy ilyesmi jön szóba, de máskor azt mondja, hogy Ő kisbaba. Majd abbahagyja, ez a pici korkülönbség velejárója talán.
True!
Azért mérges vagyok, hogy mi egyáltalán nem tudtunk ennek a vizsgálatnak semmilyen formájáról, ha pénzbe kerül, ha ingyenes, akkor sem!
Egyáltalán nem növekszik Hanna veséje??? Ez nem okoz gondot?
Icus!
Még valami! Látom, mézeskalács diszecskéid is vannak. Én antitalentum vagyok a sütéshez. Mégis meg kellene tanulnom, Emese miatt. Nagyon macerás ilyet késziteni? Leirnád hogyan kell, dedós módra? Esetleg jóval Karácsony előtt elkésziteném, nem a nagy sietség közepette, diszként ugyse esszük meg. Szeretnék ujitani, a magunk képére formálni az ünnepet, uj diszeket, de nem boltit... és mézeskalácsot :D Ez az én ujévi fogadalmam. Már el is kezdtem ám, a mult héten turós csörögét sütöttem, amit a nagymamámtól tanultam, és nagyon finom is lett.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Szánom-bánom, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem. Bevallom, hogy olvasni olvaslak titeket, de írni már nem nagyon van időm.
Nálunk elég mozgalmasan telnek a napok, különösen a hétvégék. Jövő héten pénteken lesz Benji 4 éves. Most először igazi bulit tartunk neki az egyik játszóházban. Nagyon készül rá. Péter barátainak is büszkén mesélte, hogy neki bulija lesz. Óvodába most már nagyon szívesen jár. Jól érzi magát. Apropó, óvoda. A két nagy nálam is simán beszokott, nem volt semmi gond később sem, pedig még 3 évesek sem voltak egészen, amikor elkezdtek oviba járni. Úgyhogy szerintem könnyen elképzelhető, hogy Melcsi Emeséje is simán veszi az akadályokat. Bár az, hogy otthon van a kisebb testvér, bezavarhat. Ezen a téren nincsen tapasztalatom.
Két hét múlva az apósom 80. születésnapját ünnepeljük (cirka 40-en leszünk). Ugyanúgy szervezzük, mint anno Benji névadóját. Kibéreljük az egyik iskola ebédlőjét, az ételt pedig hozatjuk attól a kifőzdéstől, akitől amúgy is szoktunk rendelni. Benjit is ott fogjuk felköszönteni családilag. Úgyhogy most lesz bőven ünneplésben része.

Bence jövő héten kapja meg a félévi bizonyítványát. Nagyon úgy néz ki, hogy matekból megbukik. (suszternek lyukas a cipője!). Elég viccesen hangzik ugye? Egyszerűen nem hajlandó velem leülni matekozni (az egész félévben talán háromszor ültünk le egy órácskára, azt is már dolgozat után). A legbosszantóbb, hogy tényleg nagyon gyorsan megérti, ha valamit elmagyarázok, tehát látható eredménye lenne, ha tudnánk együtt tanulni. Az más kérdés, hogy nagyon dühít, hogy miért nem lehet neki az iskolában megtanítani. Pedig fegyelmezettek a gyerekek az órán, a lehetősége meglenne rá a kolléganőnek. Mindenesetre Bence most azt mondja, hogy most már rájött, hogy ezentúl rendszeresen kell gyakorolnunk. Remélem, hogy ezt be is tartja.
Én a hat osztályban, ahol tanítok, összesen 6 gyereket buktatok meg, ez a kollégáim többségéhez viszonyítva nagyon kevés. Ezek a gyerekek (gyerekek? van, aki már nagykorú) mind olyanok, akik szinte csak egyeseket szereztek és hajlandóságot sem nagyon mutatnak a tanulásra. Mégis érzek egy kis lelkiismeretfurdalást, hogy őket még nem sikerült meggyőznöm és magam is kudarcnak érzem ezt az eredményt. Viszont a semmire nem vagyok hajlandó megadni a kettest, elvégre érettségizni is kell majd matematikából.
Ettől eltekintve sok sikerélményem is van, rengeteg pozitív visszajelzést kapok a tanítványaimtól. Most már a kollégákkal is egyre jobb a viszonyom, kifejezetten kellemesen érzem magam az iskolában.
Péter dolgozik, nála nagy változások nincsenek.

UH nálunk teljesen ingyen és bérmentve volt a kórházban, még az alatt az idő alatt, amíg bent voltunk. Benjinél is találtak a vesénél kis tágulatot, de a 6 hetes kontrollon már teljesen rendben volt. A nagyoknál úgy emlékszem, hogy nem volt még ilyen vizsgálat, de ez nem 100%. Illetve Péternél tuti, hogy nem volt, Bencénél vagyok bizonytalan.

Icus!
Pontosan én is ilyen élvezettel néztem a képeket a gyerekekről, ahogy Melcsi is írta. A hasonlóság nekem is feltűnt, különösen az első képen szembeötlő. Látom a Mikkamakkában is fotóztál.

Melcsi!
A képeken is látszik, hogy nagyon együtt van a két kicsi. Nagyon-nagyon tetszik az a kép, ahol a sarokban ülnek és „olvasnak”.

Éva!
A billentyűzet nagyon jó ötlet. Nem kell sok idő és az igazi gépet fogja követelni Hanna. Látom a képeken, hogy nagyon kis érdeklődő. Hihetetlenek ezek a mai kicsik. Nekik már teljesen természetes ez az elektronikus világ és rendkívül fogékonyak. Benji már jó ideje profi módon kezeli a gépet. Viszont nagyon óvatosnak kell lennem és figyelni őt, mert pillanatok alatt megtalál olyan játékot, ami nem neki való.

Mandula!
Sok sikert a vizsgákhoz! Hihetetlenül jó érzés egy-egy sikeres vizsga.
A fenyőfát mi Benjivel együtt is díszítettük és együtt is szedtük le. (segítettünk a Jézuskának)

Nika!
Örülök, hogy jól alakulnak a dolgaitok. Egyáltalán nem túlzott igény, amit írtál. Nagyon jó, ha minden elérhető közelségben van. Gegéről képek?

True!
Jó, hogy újra itt vagy. Sajnos mostanában én is nagyon ritkán jövök.

Móni!
Én is gratulálok a költözéshez.

Regina!
Először is, én is kifejezem csodálatomat azért, hogy másnak is adsz az anyatejből. Nagyon önzetlen dolog valóban.

A családi költségvetéssel kapcsolatban arra gondoltam, amit te is írtál. Nem vagyunk már jogosultak családi adókedvezményre és családi pótlékot is kevesebbet kapunk mióta Péter dolgozik. Ráadásul a családi pótlék nem a kétharmadára csökkent, hanem még kevesebbre. Ugyanannyi családi pótlékot kapunk, mint azok a kétgyerekesek, akiknél tényleg csak két gyerek született, az nem számít, hogy mi háromgyerekesből lettünk kétgyerekesek. Igaz, hogy Péternek már nem kell semmi pénzt adnunk. A szórakozását, öltözködését, telefonját már ő fedezi, de azért csak itthon étkezik, én mosom a ruháit, használja az autómat stb. Az pedig, hogy hozzájáruljon a költségekhez, mindig csak halasztódik, sosincs elég pénze.

Biztos, hogy lesz kapcsolat a pici lányod és a nagyfiad között is. Persze nem olyan, mint kis korkülönbségnél, nem játszótársak lesznek. Más jellegű kapcsolat, de szerintem ez is maximálisan gazdagítja mindkettőjüket. Benji imádja mindkét testvérét és viszont, a nagyok is imádják a kicsit. Még az is sokszor előfordul, hogy bemegy hozzájuk, amikor itt vannak a haverok, akik szintén nagyon jól viszonyulnak hozzá. Persze van olyan eset, amikor magukban akarnak lenni és Benji zavaró tényező. Ilyenkor én gondoskodom róla, hogy leszereljem őt és együtt csináljunk valamit.
Teszek fel a fiúkról néhány képet, ami karácsonykor készült.

Többen kérdeztétek, hogy milyen érzés ennyi fiú között lenni. Nagyon jó! Egyre inkább élvezem, hogy három fiam van (és persze egy férjem). Benji hihetetlenül tud udvarolni.
Május óta lefogytam több, mint 10 kilót, kicsit modernebbül kezdtem öltözködni. (nem mindegy, hogy hogy áll az ember az ifjúság elé!) Még a nagyfiaimtól is kapok bókokat, ami nagyon jól esik.
Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?