Sziasztok!
Csi: a badogvodor, ha nincs az aljan lyuk, akkor a hagymasoknak(tulipan, krokusz, jacint....) nagyon jo, mert azoknak keves viz kell, vagy kaktusznak, vagy majomkenyerfa tipusnak, szoval aminek keves viz kell kevesszer; Az Ikeaban nagyon beindult ez a badogcserep minden formaban, es lyukkal, ugyhogy az meg mindennel jo, majd ha kesz leszek vele felteszem a Sz-ban, nagyon jo 3 reszest vettem talcaval.
Tenyleg nektek is megmutatom a <a href="http://babanet.hu/album/albumimages/1640/32266.jpg" target=_top>a badogvodrot</a>, nekem nagyon tetszik.
Virag: szerintem ez az elszaradas a levelen nem betegseg, igy tel vege fele a szobanovenyek nagy reszenel elofordul, en leszednem ezeket a leveleket, foleg ha ujak jonnek a kozepe fele a novenynek, es a flamingo nagyon szereti a zuhanyzast permetezovel. A leggyokerekrol viszont sajna nem tudok semmit.
Ildi: Az epereket holnap majd lefenykepezem, du. elfelejtettem. Amugy sima fekete szinu szemetest vagok szet, a legnagyobb meretet amit talalok (azt hiszem 100L), leboritom, olloval vagok kis lukat ahol az eprek vannak, kiveszem oket es kesz. A boritast most telire felszedtem, mert mar 3 evesek voltak az eprek, igy novemberben szetvalasztottam oket, mert nagyon tudnak am szaporodni
. Meg uj palantakat is ultettem. Ugyhogy most megint 3 ev nyugi lesz. A locsolast a tovenel kell csinalni, anelkul, hogy a levelre menjen a viz, de igy nagyon kevesszer kell locsolni oket, gazolni egyaltalan nem. Szerintem igy eleg kicsi az eselye, hogy elegjenek nyaron, mondjuk a fekete zsakokat meg leborithatod vagott fuvel, akkor aztan biztos jol a nedvessegben maradnak.
Most le is foliaztam oket, mert igy mar juniusban ehetunk majd epret. Mondjuk otthon az eper hamarabb erik.
O a legujabb <a href="http://babanet.hu/album/albumimages/1640/32270.jpg" target=_top>cserepes</a> ultetesem. Mondjuk itt a cserep jobban latszik mint a viragok.
Holnap mindenfelekeppen kell csinalnom kepeket, most mar tenyleg ugy nez ki mintha nagyon kozel lenne a tavasz.
Gwen