Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megymag!
Na, ja, a vita! :D Nem gondolom, h nem "szép", ha az anya nem éli meg jól a császárt, és emiatt van gondja a babával való kapcsolatában. Biztosan nem jó érzés, nekem is vannak lelkifurijaim az anyaságommal kapcsolatban (jó anya vagyok-e, miért nem vagyok türelmesebb a fiúkkal, miért nem vagyok energikusabb, kreatívabb, miért néznek vakondot/thomast stb), és egyáltalan nem jó. Pláne, h a környezettől egyszerűen azt kapom vissza, h dehogynem vagy jó anya! Persze, mit is mondanának azok, akik szeretnek? De ez nem feltétlenül építő jellegű.

Lidike!
Nekem 18 hónap van a két srác között, nem lehet kevés a 16 hó sem!!! :D

Na, húzok pakolászni!
Viki
Vendég
 


Rétes!

Örülök,hogy van előttem példa,eddig még nem 'találkoztam' olyannal,akinek ilyen pici különbséggel sikerült másodszorra simán(utálom ezt a szót) szülni.Egyébként én sem éreztem egy percig sem úgy,hogy bármiféle hátrányunk lett volna a császáros szülésből.Én hordtam ki,igenis én is szültem meg :) .Egyáltalán nem volt ez lelkitörés szerencsére,és akkor sem leszek elkeseredve,ha legközelebb is császárral fogok szülni :) ...mik a tapasztalatok a kicsi korkülönbséggel?Így is szerettétek volna?

Kép

Kép
lidike
 
 


Sziasztok!

Viki! De jó, hogy újra itt vagy! Sikerült belakni az új lakást? Hogy érzitek ottmagatokat?

Lidke! Aki másodjára megpróbál természetes úton szűlni, nem azért teszi, hogy kockára tegye a gyerek vagy saját életét! Én nagyon sokat böngésztem az oldalakat, hogy miben más a gyereknek, anyának, ha természetes uton, ill. ha császárral szül, ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálom. Persze nem mindenáron!
De nekem fontos volt, hogy megtaláljam azt az orvost, meg azt a korházat, ahol erre egyáltalán kapok lehetőséget.
És az én véleményem az, hogy az az orvos, aki vállalja egyáltalán egy második gyereknél (császár után) egy normál szülés levezetését több tudással és tapasztalattal rendelkezik. Többnyire azok vágnak programozva, akik nem biztosak abban, hogy probléma esetén tudnak időben cselekedni.
Az első gyerek nekem is nagy volt 4,40 kg és 60 cm, valószínű Milán sem lesz kissebb, de én elég magas igy vagyok hozzá (175 cm) ezért aztán minden esélyem megvan a doki szerint is. Ennél nagyobb babák is születtek már meg természetes úton.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

 
 

Borakata, részvétem a keresztapád miatt :(

Rétes, de jó, hogy fogsz többször jönni :)
mire gondolsz, mi az ami nem építő jellegű?
a másként való kötődéshez egyelőre nem tudok hozzászólni, de látod, azért lehetnek az embernek gondjai, és a jószándékú beszólások csak rontanak a helyzeten.
idővel persze felülkerekedik az ember mindenen (vagy legalábbis sokmindenen), és helyre lehet hozni többek között a kötődést is.

Lidike! üdv körünkben, és gratulálok a pocaklakódhoz!
érdemes végigolvasgatni a topikot, pl Evicuska is csak 19 hó különbséggel fog szülni, az ő dokija is támogatja ebben. (tényleg merre vagy Evicuska??)
az biztos, hogy nagyon dokifüggő a dolog, és kórházfüggő is lehet, mert van olyan, ahol eleve kizárják a VBAC-nak még a lehetőségét is. vidéken ez az általános, a szekszárdi kórházról ugyan nem tudok semmit (egyáltalán van ott kórház? és te hol szültél?).
német videót már láttam, 12-15 hó lehetett a korkülönbség max, és 42 hétre, vízben született a második baba :)

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!
Lidike!
Hát, a tapasztalatok bőségesek! :D :D :D Nem kimondottan így terveztük, de az első baba 3 év alatt jött össze, így azt mondtuk, h nem védekezünk, lesz, ami lesz. De valójában azt gondoltuk,h sokat kell majd várnunk. Hát, nem kellett! :D Nálam a szoptatás nem vált be, mint fogamzásgátlás, mindkétszer 4 hónappal a szülés után már megjött.
Nem könnyű a két kicsivel, az biztos, és nem gondoltam, h ennyire nehéz lesz. Még jó, különben bele se vágok, és akkor nem lenne itt Miki nekünk. A legnehezebb időszakon azt hiszem (remélem) már túl vagyok, Miki nagyon sírós baba volt egy fél évig. Mostmár csak a szokásos dolgok vannak: az az enyém, ne vedd el, ne lökd fel a kisebbet, stb. Ezek a helyzetek bár fárasztóak, és néha idegesítőek, de sokkal jobban kezelhetőek, mint a vég nélküli bőgések.
Ami nekem nehéz volt, az a terhesség volt. Már elsőre se élveztem töretlenül, főként a végét nem, mert Hellp szindrómám lett, és nagyon vizesedtem, meg magas volt a vérnyomásom, fájt a májam. Mikinél meg Ágostont kellett ellátni, sétáltatni, emelgetni, úgyhogy az igen fárasztó volt. Szerencsére 2 héttel hamarabb született, így legalább nem kellett terminus után a napokat számolnom! :D
Ti így terveztétek? Hol fogsz szülni? (biztos írtad már, de sajnos nincs erőm visszaolvasni, bocs)

Borgmama!
Úgy értettem, h nem építő jellegű, h nem tudok levonni semmilyen következtetést. Ha a férjem azt mondja, h de, jó anya vagy drágám, az lehet, h szerinte így van, mert a jót látja, vagy azt, h szeretem a fiúkat. Viszont pont amiatt, mert szeret engem, nem veszi észre a hibákat, amiket elkövetek a nevelésben, így azokat nem tudja megmondani sem nekem (amúgy sem biztos, h megmondaná). Egy kívülálló viszont lehet, h megtenné ezt, abból pedig tudnék tanulni.
Jó kacifántosan írtam le, remélem érted, mire gondoltam. :D

Enikő!
Mennyire a végén vagy már! Ez nagyon izgi! Kitartást a végjátékhoz! :D

Na, befejezem, még sokmindent szeretnék csinálni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Hiányoltatok, vagy legalábbis Borgmama :D

Minden oké velünk, Zalán elkezdett járni, áttört a 8. foga.

Kistesót nagyon régen láttam uh-n, a 12. héten, és még 3 hét mire újra látom. Voltam a múlt héten a dokimnál, de tényleg csak villámlátogatás volt, úgyhogy a kérdéseimet írogatom, és mikor jan.7én megyek újra, akkor lebombázom a kérdéseimmel :D A dokim nem egy nagy uh-fan, ő csak a 4 kötelező uh-t tartja fontosnak, valószínűleg jan.közepén megyek a 18-20.heti genetikai uh-ra, valószínűleg az Istenhegyire, 4d-vel megspékelve. Ma vették le az afp-t, Zalánnal alacsony lett, most nem hiányzik az a para, talán most sikerült jobban eltalálni a terhesség korát. (Zalán ált. min. 10 nappal volt fiatalabb az uh-kon, mint mensi szerint) Nagyon kiváncsiak vagyunk a nemére. Kínai fogamzásnaptár és egy barátnőm anyujának ingázása szerint lányka lesz, de a múlt héten egy másik ismerős ingázott, ő fiút mondott. Szóval majd kiderül, titkon lányban reménykedünk :wink:

Szóval ennyi van velünk, a tervezett 4 fajta süti sütéséből 1et sikerült megvalósítani :? és még holnap takaríthatok, ajándékot csomagolhatok. és lehet hogy a rossmannos képrendelés sem érkezik meg, na akkor kicsit pácban leszek :evil:

Lidike! Üdv itt köztünk! Igen, ahogy Borgmama is említette, nálunk 19 hónap lesz a különbség, ami azért még nehezít egy fokot a vbac-on. Mert sok orvos, aki be is vállalja a császár utáni term.szülést, kitűzi a legalább 2 év korkülönbséget. Az én dokim dr. Kosztin Árpád (Pesten és Komáromban rendel) és az Istvánban lehet nála szülni. Ő azt mondta nekem, hogy alapvetően fiatal kismamáknál (nem mondott konkrét életkort, de én ugye idén lettem 25) semmi akadályát nem látja a vbac-nak, persze sok számít azon hogy hogy indul el a szülés, hogy lesz-e vérnyomásproblémám (Zalánnál magas volt, nem voltam toxémiás, mert csak a vérnyomival volt gond- legmagasabb mérés 145/90 körül volt, szóval nem észvesztően magas), hogy bírja-a a heg...stb. Még sok mindennel én sem vagyok tisztában, ezeket a kérdéseket írogatom, hogy el ne felejtsem megkérdezni. Egyébként nálunk elméletileg rossz flowmetria miatt lett császár.

Most pénteken elég rosszakat hallottam a tatabányai kórházról/oszt.vezető főorvosról. Császárt kaszabolásnak hívják... komolyan nem értem, hogy miért nem érzik/értik ők, hogy ez egy nőnek milyen sz.r, de persze pasik... bár itt tbányán a női nőgyógászok se túl szimpik.

Gaskin köny szüléstörténetein túlvagyok. Hát persze csak az vetődik fel a fejemben, hogy otthon kellett volna/kellene szülni. de nem akarok újabb vitát elindítani. Így hogy az első császár lett, nem merném az otthonszülést bevállalni.

Továbbra is járok jógára minden héten, nagyon szuper, nagyon élvezem, nagyon szimpi aki tartja, dúlaként is dolgozik. Biztos hogy nagyon jó lehet dúlával szülni... de azért ugye a szülésznőnek mégis több a jogosultsága, mégis több minden el tud intézni, no és a dokinak, szülésznek meg még dúlának is fizetni, az már lehet hogy túl sok... még töprengek rajta, végülis idő még van.

Egyszer szólalok meg, de akkor regényt írok, bocsika :D

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!!!

Kép
Kép
evicuska
 
 


"Öröm hallik mindenfelől, megjött a Messiás.
Megszületett a kis Jézus, ezt tartja az írás.
Egész világ megváltója, mindnyájunk szabadítója,
Alle-allelúja, alle-allelúja!!!"

Örömben és békességben teljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!!! Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Sziasztok! Boldog, békés és meghitt karácsonyt kívánok mindenkinek!!

Én szeretném, ha nálunk a karácsony sallangmentes, őszinte, jókedvű, vidám és gyerekbarát lenne. Nem fogom összetörni magam semmiért - elhatároztam. Remélem sikerül megvalósítani, mert egy kedves rokon már hozza a formáját...Hihetetlen, hogy mindig van valaki, aki az ünnepeket a saját maga kp-ba állítására használja fel.

Nem tudom tudok-e jönni, de Enikő miatt igyekszem benézni.

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT kívánok!!!

Köszönöm a sok biztatást, nagyon jólesett!!!
Még nem igazán tudok a szülésre koncentrálni, talán majd az ünnepek után, amikor költözünk a kórház közelébe!
Gyerekek nagyon várják a "Jézuskát", ez lesz a legszebb és egyben legizgalmasabb karácsonyunk!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Enikő, még egyben vagy? Hogy bírtad az ünnepeket? Lehet, hogy már meg is született Milán?!
Én már nagyon nehezen vonszolom magam!

Kissé elkeseredtem, mert nem sikerült szülésznőt találnom, aki elfogadott volna. Hárommal beszéltem, de mindegyik visszautasított, mivel későn szóltam, meg a sok szülésre hivatkoztak!!!
Most már beletörődtem, lesz, ami lesz alapon! Csak nehogy kifogjak egy olyant, mint aki csinálta az utolsó NST-t.

Vasárnap költözünk a kórház közelébe, ha addig nem történik valami!

További szép ünneplést kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


B.Tünde! Én még egyben! Tegnapi napom nagyon fárasztó volt, de ma egész nap pihi volt. Kicsi fiam kivárta a Karácsonyt!
Szülésznő miatt ne aggódj, bízzál benne, hogy sikerül normálisat kifognod! Én szorítok neked!
Rózsa, Gábor várják már a kistestvért?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Isarenikő!
Nagyon rendes a kicsi fiad, hogy megvárta a karácsonyt!!! Most már gondolom nagyon várjátok! Mit mondott az orvos, mennyit enged "ráhúzni"? Próbálkozol esetleg a bábakoktéllal?
Én lehet hogy majd meg fogom próbálni, ha úgy adódik!
A gyerekek még a karácsony és az ajándékok bűvöletében élnek, nem fogják fel igazán a kis tesó érkezését. Annyit éreznek, hogy anya nagyon fáradt és egyre türelmetlenebb!!!!!

Borgmama!
Leírnád a bábakoktél receptjét megint? Tudom, hogy már egyszer feltetted, de nincs türelmem visszakeresni!!! Előre is köszönöm!

Én még mindig "takonykórral" kűzdök, egyszerűen nem tudok meggyógyulni! Nincs valami jó tippetek?

Üdv. mindenkinek!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


B.tünde! Már nagyon várjuk!
Nagyon rendes dokim van! 5-én kell befeküdnöm, ha nem születik meg Milán addig, még aznap lesz oxitocin próba és ha attól nem indul be a szülés, ill. ha jól reagál rá a kicsi fiam még várunk szerda, csütörtökig. Akkor viszont már indítanak. Na de erre nem kerül sór! :D
Én még befekvés előtt kipróbálom a bábakoktélt, ha addig nem születik meg a fiam. De meg fog! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Isarenikő!
Jó hallani az ilyen rendes dokikról!!!!
Én sem szeretnék előbb befeküdni, mint 5-e. Hétfőn megyek legközelebb a dokihoz, majd meglátom mit mond!
Neked van szülésznőd?

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Hello csajok!

Csak azért jöttem, hogy megnézzem, megvagytok-e még, Tünde és Enikő!

Tünde, ne aggódj a szülésznő miatt, tudatosítsd inkább, hogy Te mit szeretnél és mit NEM szeretnél, és akkor fogod tudni képviselni, vagy magadnak elrendezni. Nekem nem volt szülésznőm (az enyim kórházban nemigen volt szokás korábban választani, mire én odajutottam, addigra meg már késő is lett volna, szóval nem volt, na), és úgy álltam hozzá, hogy én megcsinálok magamnak mindent, ahogy nekem jó, nem szabad, hogy a többiekre legyek utalva (a férjemen kívül). Így is lett :lol: Még mp3-lejátszót és zenét is vittem, hogy ha nagyon "sertepertélnek", bedughassam a fülembe, hadd lássák, hogy "ott sem vagyok" :wink: De erre végül nem is lett szükség.

A bábakoktél:
-fél dl ricinusolaj
-fél dl pálinka
-1 dl gyümölcslé

Jó kis hasmenést okoz, készülj fel, mielőtt bevetnéd. És az sem baj, ha már kórház-közelben vagy, mármint ha már közelebb költöztetek, mielőtt megiszod. Én nem ittam, jó gusztustalan lehet, de állítólag nagyon hatásos.

Ja igen: az elhúzódó felsőlégúti kehere kötelező szülés előtt! Nekem mindkét gyerekkel volt, kb. pár nappal a szülés előtt múlt el, már azt hittem, úgy megyek a kórházba. De nem. Időben vége lesz.

Nagy pusza Nektek, és szép várakozást, sok türelmet kívánok az utolsó napokra (bármennyi is legyen belőlük)!

Kép

Kép
zsolka
 
 


Sziasztok!

Tünde, Enikő!
Én is kitartást és minden jót kívánok Nektek!
Imádkozom értetek!
Már nagyon kíváncsian várom a fejleményeket!

Üdv Mindenkinek

(a családom és én egy hányás-hasmenés betegség után vagyunk...életemben nem éreztem ilyen rosszul magam...még a szolgálatok is veszélyben voltak...anyumat kellett hívni...)
És köszi az együttérzéseket a nagybátyámat illetőleg!

P.S.: kicsi fiamnak kibújt az egyik fogacskája! Nem irigylem, betegség után fogzás! Jövő héten meg oltás... Szegény olyan nyugtalan, nem akar elaludni! Mit lehet ilyenkor tenni? A cicijeim nem bírják a strapát...félek, hogy kisebesednek! Ötletek?

Remélem mindnyájótoknak szép volt a karácsony!
Vendég
 


Sziasztok anyukák és utolsó pillanatsok kismamák!

Olvaslak benenteket.....és így becsöppenve is izgulok ......
Ha nem gond csatlakozom...
ENIKŐ majd Tünde a soros ....nagyon izgalmas, nekem kb. egy hnapja állt rá az agyam a szülés témára....az első gyermeknél nem voltam így beizgulva.....mi 50 km-re lakunk a választott kórháztól, és február 04-re vagyok kiírva, csakis az izgat, hogy milyen időjárás lesz, ne legyen evvel gond, ha esetleg éjjel kell átmennünk Zalaegerszegre....valószínű egy jó héttel előbb átköltözöm a szüleimhez ők ott laknak.....azért a kórházba nem mennék be előbb, mert nincs mit ott tennem....bár a szüleimmel lenni sem olyan, mint a kisfiúnkkal és apával.....Első gyerkőcünket császárral szültem.....most 10% esélyt adott ( másik dokimvan) a kistesó spontán születésére. Egy hónapja még teljesen a császárra voltam bukva...nekem + élmény volt, de ha spontán, akkor spontán ( de mindenki a császárt valószínűsíti) a második baba lombikbaba, 3 év után jött össze, 37 vagyok, és a császáron kívűl volt már egy nagy hasi műtétem, ami a méhemet is érintette, tehát állítólag a szakma protokollja szerint 2 hasi vágás megvan, a 3. császár lehet......de a dokim( akiv tutti doki) ezt ki is emelte, de ne felhívta a figyelememet hogy ne úgy képzeljem el, hogy bemegyek a kórházba és egyből könyökből császár, január első hetétől elkezdődik a heti NST....szóval mindent figyelnek...az IVF ( lombik) elég nyomós ok, hogy ez hülyén hangzik, hogy emiatt csázsár legyen...szóval hogy emiatt óvatosabb..... nos az uccsó 4 hétben bármi történhet, de eg ynapot sem húzunk rá....

Enikő, szerintem egy csázsár utáni spontán nem minősíti az orvos tudását.....rengeteg körülmény( baba szivhang, súly fekvés, anya méretei-medence súly, betegségei) szóval sok minden együtt adja a dolgok krémjét. Nekem pl. annó 2003-bana szülésznő azt mondta, a dokim( az akkori) más betegét ilyen NST eredménynél még ha 100x rosszabb lett volna, akkor sem császározza meg. Anno pl. nekem a teherbe eséssel nem volt gondom, csak előtte úgy kb.5 évvel már rendbe kellett tetetnem a ciklusomat....hogy mire gyermek vállalásról lesz szó, ne veszítsek időt....szóval szerintem teledumáltama doki fejét, hogy semmi kockázatot ne vállaljunk...én szó szerint bementem a kórházba szülni, mert nem is tudtam, hogy akár már az NST-nél gond lehet.....

Na sok a duma részemről....kitartás....nagyon izgulok igy ismeretlenül is

gyongyike
 
 


Sziasztok!

Jöttem benézni, hogy van Enikő és Tünde.
Nagyon drukkolok nektek.

Enikő! Ez az 5-e tényleg jól hangzik, addig még bőven van időtök. Készülődik már valami, érzel valamit?

Tünde!
Nagyon jó, hogy meg tudtad oldani a kórház közelébe költözést. Nálad most milyen esélyek vannak hüvelyire, mondott erről konkrétabbat az orvosod? Szerintem még azért próbálkozz szülésznőkkel, ebben a helyzetben, amiben most vagy, ez most fontos lehet, hogy legyen majd valaki ott melletted. Bár nem tudom, mit lehet tenni, ha ezt már ennyire későnek tartják. Megfázásra próbáltál már homeopátiás szert? Én eddig még csak egyszer próbáltam most ősszel az oscillococcinumot, de nagyon bejött. Pedig őszintén megmondom, nem igazán bíztam benne.

Gyöngyike!
Hát nem semmi dolgok történtek veled eddig. Látom, te azért minden ehetőséggel ki vagy békülve a lelkedben, mert hát azért valljuk be, a 10% esély az nagyon kicsike. De ha ennyire úgy látod, hogy az előző császárt ennyire a te "kívánságod" befolyásolta, talán terelhetőek más irányba is az események, ha szeretnéd. Drukkolok neked is nagyon!
Vendég
 


b.tünde! Nekem van szülésznőm. Elég sokat gondolkodtam, hogy legyen-e, de igazából nem tulajdonítok olyan nagy jelentőséget neki. Minél később szeretnék a szülőszobára menni.

Borakata! Köszönjük szépen! Mi a fogacskák bújásakor Dentinox gélt használtunk, azzal masszíroztam az ínyét. Nekünk jó volt.
Jobbulás kívánok nektek!

Gyöngyike! Üdv a topikban! Azt hiszem engem félreértettél! Én nem a császár utáni spontánra írtam, hogy az orvos tudását minősíti - én azt nem szeretem, amikor egy császár után esélyt sem kap a kismama a spontán szülésre, mert programozott császárral jóval előtte kikapják a gyereket. Természetesen bármi probléma van én sem kockáztatnék! Én azt kívánom neked, hogy számodra a legmegfelelőbb módon tudjál szülni!

Virág! Keményedik a hasam és szétesnek a csontjaim. Mást nem érzek. De jóslók az első gyereknél sem voltak még a 42 héten sem. Annyira szeretném ha hétvégén megszületne! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok! :D

Bocsánat,hogy csak így "betolakszom",a többgyerekes topicba szoktam írni..,de végülis az elsőt császárral szültem,a többit "simán" :D :D ..

Kislilla:
WOW!! Nem is tudtam,hogy jön a kistesó...,most meg már mindjárt megérkezik :D :D :D GRATULÁLOK!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Szia Barbamami!

Írjál bővebben magatokról :wink:
Én nagyon kiváncsi lennék a történetetekre! :wink:

Kép
Kép
evicuska
 
 


próba: kétszer próbáltam elküldeni a hsz-t kivágott a fenébe! újra jelszót kér, pedig be vagyok jelentkezve
megymag
 
 


Jó, akkor majd részletekben írom. váááááááááááááááá

akkor 3. szor, csak hogy lássátok, mennyire szeretlek titeket:

Barbamami és Gyöngyike! Üdv nektek!

Gyöngyike: 10% az valóban nem sok, de nem a %-okat kell méricskélni, mert minden egyéni és nagyon sok múlik azon, hogy ezzel kapcsolatban mi van a fejünkben! Én bátorítanálak a spontán szülésre, nekem gyönyörű, megható élmény volt. Ha szeretnél, a legjobb helyen vagy ehhez. A kis önsegélyező műhelyünk, biztosan segíteni fog ebben, vagy abban, hogy ha csaszi is, de szebben éld meg lsd pl. Lidkét!. Érdemes visszaolvani ez év első felére, a császáros és azt azt követő spontán szüléses élményekre, nagyon sokat lehet tanulni belőle, mindenkié egyedi, de akkor is! Gyere, Várunk! Miért írtad, hogy teledumáltad a dokid fejét? Ezek szerint már elindultál a jó úton és keresed az okkat, ez jó! Én is ilyen voltam, sokat nyektettem a dokit és ez nem volt jó hatással rá, beparáztattam, még a második terhességél is, de aztán leállítottam magam és szerencsére végül egy másik "parától független" dokinál szültem.
no akkor ez most megy
megymag
 
 


én nemtom mi a fene van itt, de ezt is 3.szorra sikerült elküldenem

weiter:

Barbamami: Téged is örömmel köszöntünk itt, gratula a 4. gyerkőchöz. Engem személy szerint nagyon érdekel a személyes történeted, látom az első csaszid régebben volt, hogyan sikerült utána a spontán? Készültél rá, mit tettél annak érdekében vagy csak véletlenül alakult így? És nagyon kivi vagyok, hogy a csaszi majd spontán után a harmadik előtt mit mondtak, mik az esélyek, mi várható? (csak ha mégis egy harmadikra adnám a fejemet...hahaha)
Érdekelne minden szülésed története.
Egyébként van még egy 4gyerekes barátosnénk, Danaa, de ő mostanában kissé elfoglalt --áááá nem is értem miért. :lol:
megymag
 
 


na, ez is elment, hurrá!

noch weiter:

Enikő! Úgy érzem, te nagyon rendben vagy és én ennek nagyon örülök. Minden nap gondolok rád!

Tündi: Sztem érdemes még szülésznőt keresni, ha szeretnél. Jó az, ha van, persze megy anélkül is. Én talán alig egy héttel szülés előtt találtam egy aranyosat. Kérdezd meg a dokidat, hogy Ő kivel szeret együtt dolgozni, mondd, hogy szeretnél egy női segítséget magad mellé. Ez a megoldás két okból jó: egyrészt lesz köztük egy jó adag bizalom, mert szeretnek együtt dolgozni, így a doki is jobban megbízik benne, inkább hagy téged békén szülni, csak akkor jön, ha tényleg kell.Másrész így megkérheted, hogy hívja fel neked ő, beszélje meg, fixálja le vele ő, így, ha az orvos kéri, biztosan elvállal majd. Ennyi szívességet nyugodtan lehet kérni egy magándokitól. Lehet, hogy így nem te választod ki a neked szimpit, de szakmailag biztos lehetsz benne és tudod, hogy nem egy akárki lesz veled. Ha meg gy sem megy, akkor két tippem van: arra gondolni AMIT SZERETNÉL és nem arra, amit nem és egy fülbe dugható mp3 lejátszó relaxzenével - azzal tuti békénhagynak!
megymag
 
 


amióta szorgalmasan copyzgatok, azóta műxik!
végül:

Borakata! Gyógyulást, sajnálom a betegségeket is! Két tippem van nyügi és nemalvós időszakra, szerető babusgató következetesség (ilyenkor piszokul el lehet "rontani" a kis gézengúzokat) és ciciproblémára Lansinoh gél! Nem mindegyik patikában kapható, de szuperjó, Garmastan és társait kenterbe veri, igaz az ára is húzósabb, s bár pici a tubus, de sokáig elég!

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, feladtam a szülésznő keresést, miután a 4. is elutasított, sőt "finoman" tudtomra adta, hogy miután 2 császárom volt, nem szülésznőre van szükségem, hanem arra, hogy korrektül ellássanak!!!

Igazából nem is akartam szülésznőt, csak a dec.15-i Nst után, amikor is kifogtam egy nem túl kedves "szériát"...Na meg elgondolkodtam, hogy valószínű teljesen egyedül leszek ismét, mivel a kicsikre valakinek vigyázni kell, az pedig apuka lesz (vidéki lévén nem tudom senkire bízni őket).

Na mindegy, ha így alakult, biztosan nincs is rá szükségem!!!
Megfogadom Megymag és Zsolka tanácsát, viszek egy MP 3-at!!!

Holnap már a kórház közelébe költözünk családostól, nem tudom mennyire lesz időm és módom írni!

Virág!
Kösz a tippet, ismerem a szert, csak most valahogy kiment a fejemből! Már vettem is egyet, tudom, hogy nagyon jó!!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Tündi! Akkor megy a drukk! Tudsz valakit értesíteni közülünk? Egyáltalán szeretnél? Ha gondolod, priviben adok telószámot, hogy sms-ezhess.

És igenis van esélyed a hüvelyi szülésre és/vagy a szép vajúdásra!!!! És nem csak esélyed, de jogod is van hozzá! Kitartást, nagyon szurkolok, őszintén, teljes szívemből! Vagy te elég rutinos, tudod mit szeretnél és addig a pontig amíg lehet, ragaszkodsz is hozzá és kész. puszi, szorítunk.

Kép

Kép
megymag
 
 


Megymag!

köszönöm a bíztatást! Most igazán rám fér!!!
Jöhet a privi!!!

Kép[/url
Kép[/url]
Kép[/url]
b.tünde
 
 


Drága Tünde!!!
Drukkolok én is nagyon, sok-sok erőt küldök az éteren át:)!!!
És várjuk nagyon a híreket!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Hurrá barbamami!!! De jó, hogy ránk leltél!!!
Igen, igen, feltétlenül írd meg a szüléseid történetét (tudom, h már egypárszor megtetted, remélem megvannak és akkor kopizhatod:))), biztosan sokat segítene az ittenieknek!!! Olyan jó kis társaság ez, ápolgatjuk egymás lelkét és úgy általában nagyonis megértjük egymást... A sikertörténetek pedig mindig sok erőt adnak!!!
Jé, majdnem egyidősek vagyunk, izgi!!! Gondolom nálatok most már nem kérdés a kérdés, hogy sima szülés lesz...?
Hogy bírod a nagyok mellett???

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Barbamami próbáltam a prividre válaszolni, de harmadszorra sem sikerült...
most amúgy is nagyizunk Pécsen, lehet, hogy itt nem stimmel valami, majd ha hazaértünk még próbálkozom...

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Megymag : anno sokszor elmondtam az első babaás dokimnak, hogy szülés során semmi kockázat, nem szerettem volna pl. farfekvésű babaát normál szülni, ..uncsihugom pl...évekig hordta Pécsre a kislányát, olyan csipőficammal, amire a pécsi specialista azt mondta, soha nem látott ilyet, betolja a combizületet a medencéhez és semmi tartása....stb...inkább nem írom le.....

A mostani dokimba nem tudok ( bár nem is erőltetem) beledumálni a császárt.....végülis ott akkor, amikor beindula folyamat el fogja dönteni a megoldás mikéntjét.....amennyire császáros akartam lenni vagy 7 hónapon keresztül.....most nem izgat fel a normál lehetősége sem......de elég fakír vagyok, inkább alávetem magam a körülményesebb változatnak( ez a császár) a baba érdekében.....kisfiam születése után nem igazán filózgattam hogy kimaradt valami az életemből, mert nem spontán szültem, valahogy természetes volt, hogy egészség rendben mindkettőnknél.....és elindulunk a nagybetűs úton azaz GYERMEKET NEVELÜNK......az anyai ösztönök pedig kiírthatatlanok....nagyképű nem vagyok, aszem, de talán mindig optimista, ezért sem volt nálam a szüléssel kapcsolatban semmiféle negatív konzekvencia......szóval eg ydolgom van...kivárni....ami úgye a szétszakadás szélén piszok nehéz...anno 80 éves nagyanyám nyögött és jajgatott ennyit, mint én most.... :D hát ez az ára a kISTESÓNAK.....

Nos akkor izguljunk a két aktuális sorstársnőnkért:

Tünde ez a szülésnő dolog engem is megkérdőjelezett? Gondoltam rá hogy a dokimat meginterjúvolom....de akkor már én érzem úgy hogy az orvostól kerek perec döntő választ várom SPONTÁN vagy CSÁSZÁR....mert ha javasolja, akkor lehet még spontán szülésem, ....belelovaltam magam az egyikbe...azt gondolom most ez igazán nem fekete vagy fehér.....meg kell várnunk a szülés elindulásást (vagy nem)...aztán kiderül....amúgy jól megnevettettem a dokimat, mert rákérdeztem, úgye doktor úr nem megy síelni vagy telelni....mire ő....utálja a síelést és a térdei is műtve voltak...de nagyon tetszett neki a kérdés, megnyugtatott, ha íg yha úgy ő lesz a szülésnél.....amúgy amikor közöltem vele, hogy sikerült elsőre a lombik és beszéljük meg mikortól veszi át a terhesgondozásomat, azzal fogadott, hogy gondolt is ránk, mi lehet velünk....pláne úgyi hogy ikerterhesség......midnig megelőz mielőtt a gondozás következő dolgairól kérdezném: szóval eddig 10-ből 10 pontot adtunk neki a férjemmel.....ezrt is érzem úgy hogy nem kell filózgatnom....


Híreket várjuk......bár szerintem ha a két kismamam közül valamelyikötök eltűnik egy hétre az naggggyon gyanús lesz ám.....

Csak ügyesen csajok

gyongyike
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást :D :D ..
Sajnos visszaolvasni nem igazán van időm.. :oops: ,de ha jól értem,
TÜNDI,akkor veled nem lesz ott a párod a szülésnél?.. :( Nagyik nem tudnak segíteni gyerkővigyázásban??
Jó,igaz,én se szívesen háborgatom-főleg anyósomat...-,de anyu sokat segít. Eddig mondjuk elég egyszerű dolgom volt,mert anyunál laktunk..,de szeptemberben beköltöztünk végre a majdnem... kész házikónkba,és hát innen jó messze van az anyukám.. :( :( :( :(

Igazából szerintem orvostól függ,hogy áll hozzá a "császár után normál szülés"-hez,meg persze az adottságoktól..
Én túlhordtam a nagylányomat,úgyhogy indították,de normál szülésnek indult. 3 óra alatt kitágultam..,és csak jöttek a fájások..,de tolófájás sehol. Miután hagyott a dokim 3 órát szinte szünet nélküli fájásokkal így végigszenvedni..,elmentek a szívhangjai a babának,úgyhogy gyorsan megcsászároztak. Bár jó drága......... fogadott dokim volt,nem közölte,hogy mi a gond,csak annyit láttam,hogy olyan ideges lett hirtelen ő is és a szülésznő is,hogy nem tudták beadni az infúziót,a remegő kezükkel mind a két kezemen szétdurrantották a vénáimat...
Hát egy rémálom volt.......ahhoz képest,mennyire várja az ember az első gyereket..

A második babával - persze..-nem ahhoz a dokihoz mentem. Annál is inkább,mert közben elváltam,és újból férjhez mentem..
Az elsőt a Jánosban szültem,a mostani dokim (akinél harmadszorra fogok szülni.. :D :D ) az Istvánban (is) van. Hát azt hiszem,a megfelelő orvoson rengeteg múlik.. Egész más a hozzáállása a dolgokhoz.

Lilla:
A kötődés-dolog,amit felvetettél (azért igyekeztem némileg visszaolvasni..,csak átfutni volt időm..),hát ezt sokminden befolyásolja..
Ha nagyon őszinte vagyok,hozzám döbbenetesen közelebb állnak a kicsik,mint a nagylányom.Persze,hogy őt is szeretem! Csak hát.., viselkedésben is borzasztóan hasonlít a volt férjemre,és sokszor kiborít..
Egyébként,az az érdekes,hogy emlékszem,3 hónapos volt,mikor "rádöbbentem",hogy te jó ég,ez a baba az ÉN GYEREKEM.. Most ez lehet,hogy hülyén hangzik..,de tényleg. Addig is szeretgettem,de nem volt meg AZ a kapocs..

Mivel a második baba elég nagynak ígérkezett,a dokim felvetette a császárt,de végül 3 héttel korábban megindult a szülés,így "simán" született. Maga a vajúdás ismerős volt :roll: ,de a végén bepánikoltam a kitolás előtt. Annyira bennem volt,hogy a lányomat sem "tudtam" megszülni,hogy nekiálltam mondogatni,hogy nem fog menni,nem tudom megszülni.. A fiam viszont úgy kirontott,mint egy viziló :lol: :lol: :lol: ,úgyhogy nem hagyott nekem időt a lelkigondozásra.. :D
Hát azt a büszkeséget nem tudom leírni,amit éreztem.. Azt hiszem,ezt sosem fogom elfelejteni!! Hogy "ÉN SZÜLTEM" :D :D
Olyan elképesztően büszke vagyok a fiamra a mai napig!!

A harmadik manó.. Nála már nem is volt kérdés,hogy természetesen születik.Elkezdett folyni a magzatvíz 11-kor,1 órakor megszületett.. A dokim be se ért a szülésre,a szülésznőm vezette le az egészet,bár szegény a végén berohant,mert a papírokat se tudta még kitölteni..

Egy nagy hátránya van a császár utáni normál szülésnek... :? (Azon kívül,hogy nem szülhet az ember alternatív módon-vajúdni lehet,csak szülni nem), a betapintás.. Hát ezt a hátam közepére se kívánom.. Más emberfia megszüli a babát,és örülhet,hogy túlvan az egészen.. Így meg ugye ellenőrizni kell,hogy nem nyílt-e szét a császárseb a méhen belül. Persze adnak érzéstelenítő szurit,de nem tudom,használ-e valamit.. :roll:
Állítólag van,ahol ezt altatásban csinálják. Hát nem tudom,az Istvánban nem kerítenek ekkora feneket a dolognak.. ha a szülést túlélte az ember,majd ezt is valahogy? - vagy nem tudom milyen alapon.. :roll:

Na,írtam kisregényt.................. :roll: :oops: Bocsánat..............
Megyek,mert feélbredt a mini társaság :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Na..apuci bedobta magát, :D van még pár percem..
Azért persze véletlenül se gondoljátok rólam,hogy csak a természetes szülést tekinteném IGAZI szülésnek.. Igenis megvannak a császárnak is az indokai......
Viszont ahogy tapasztaltam.. hát egy gátseb azért klasszisokkal "jobb",mint egy császárseb......... :roll: És mennyivel hamarabb gyógyul.. :roll:

Mikor a 3.-at vártam (őt terveztük utolsónak :roll: :roll: :roll: ), Lilla,te tudod,Akíráról van szó..- volt egy kismami,akinek császár lett a vége a szülésének. Szegény borzasztóan el volt keseredve,hogy végül császár lett. Most kb. 2 hónapos a kistesó,őt nagyon szerette volna "simán" szülni. Végül elvileg tervezett császár lett a 2. szülése is.
Namármost.. a Kútvölgyiben,ahol szült,úgy császároznak,hogy a műtét előtt megindítják a szülést oxytocinnal,hogy vajúdjon egy kicsit az anya. Mindezt azért,mert így jobban fel tud készülni a baba a külvilági életre (ebben egyébként lehet valami..,óvó-és tanítónő végzettségem okán tanultam pszichológiát,és nagyon sok érdekes és döbbenetes esetről tanultunk)..
Na,szóval neki is beadták az oxytocin infúziót,de semmi hatás... Mivel kiürült a műtő,bevitték. Műtét közben aztán mondja neki a dokija,hogy reméli,nem akarnak több babát,mert nem lehet neki.
Kiderült ugyanis,hogy annyira el volt vékonyodva a méhe,hogy ha beindultak volna a fájások az oxytocintól,mindketten meghaltak volna..........
Hát amikor ezt megírta nekem....te jó ég,még most is futkározik a hátamon a hideg..........

Szóval,azért jó,hogy császár is van a világon :D :D

Na,mostmár tényleg befogom.. Nem szoktam ennyit írni............... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Barbamami...szóval most kiakadtam a storikon...

amúgy ha nem kellemetlen elmesélnéd hogy nézik meg a császár vágás helyén a méh vastagságát, én azt véltemhinni, hogy az UH le tudja mérni...valami masinával...mert ugye az a méhszáj felett van...addig azért kézzel (pláne ha nincs tágult méhszáj) lehetlennek tűnik a manuális vizsgálat....
Amúgy anno nekem is oxytocint adtak be...és nyomkodtam a gombot, amikor fájást éreztem, de ez ek a fájások messze lehetnek a valós szülési fájáspktól....mert aztán a császár után amikor nagyobb dózist kaptam hogy összehúzodjon a méh...na akkor órákig nem tudtam még audni sem...az fájt piszkosul.....

szóval + gyermekes család vagytok....ez lenyűgöző, el sem tudnám magunkat képzelni( talán még 3 gyerkőccel igen) jelenleg kettővel sem....szóval olyan más lesz ...de várjuk ám a kiscsajót....ezek az utolsó 1-2 hónap hetei, amikor az 5 éves fiunk szertartást csinál a tesóellenőrzésből...puszi nekem neki...aztán a pocakra...sokszor az oviban csak néznek, mit keres a lábam közt a gyerek mit puszilgat, aztán látják a pocit...ez valami isteni érzés....bár nem tudom mi tudatosul a kis agyában, mert azért nem alvósbaba lesza tesó...hanem élő....és nem lehet cuccolni csak úgy....de annyi okos dolgot mond...hogy ezt és azt segít majd nekem....hogy maximálisan bevonjuk majd a babázásba.....


Most megint belémnyilalt, hogy január 5-étől ( az már betöltött 36.hét) bármi megtörténhet...hogy hogy lesz ....odaérni szülés stb.....hiába is vagyok magabiztos alapból.....és azért mégiscsak már van egy gyermekem....ez egy újabb izgalom.....

Kellemes további pihenést

gyongyike
 
 


bocsi 3+1 családos ez lemaradt

gyongyike
 
 


Sziasztok Lányok!
Akkora itt a pörgés-forgás, hogy csak nézek ágra nyílt szemekkel és már azt sem tudom, épp kit olvasok:)

Barbamami és Gyöngyike! Jó hogy Ti is csatlakoztatok!

Enikő és Tünde!
Sokat gondolok Rátok és nagyon drukkolok Nektek!!

Rita

Kép,
Kép
ritmit
 
 


hahó! Igen nagy lett a pörgés. Én még az előző kör becsatlakozóinak történeteit se tudom teljes mértékben fejben tartani, és már komolyan gondokodom a táblázaton, ami egyszer ugye már felmerült.

Régiek, Zsolka Borgmama, Rétes, Danaa, Ritmit, Narco és még a többiek is, jó lenne, ha ti is gyakrabban jönnétek.

Gyöngyike! nagyon sok kérdésedre, felvetésedre megtalálod a választ a korábbi hsz-ekben.
Spontán utáni betapintástól nem kell félni, mostanában már a legtöbb helyen altatnak hozzá. Engem is! De ez nem mélyaltatást jelent, hanem egy szundikálás szerű, nem egész 10 perces kábítást, felületes altatást, amely alatt nekem egy füst alatt az egyébként kis gátseb varrását is megcsinálták, kb. annyi idő volt, amíg a babát a mellettem levő szobában lemérték, bepólyázták, a kapcsolatot sem szakítja meg, szülés után sokáig a mellemen volt, csak arra a pár percre váltunk el és kábítottak el, amíg egyébként is megvizsgálják, felöltöztetik- oda csak az apukák mennek egyébként is.

Gyöngyike! Értem amit mondasz a baba egészségéről, meg az anyai ösztönökről, teljesen egyetértek veled. Azért nem vagy te magaddal egy kicsit szigorú? Nincs benned egy mély vágy a természetes szülésre? Szerintem biztos, ezt nem kell nembeismerni attól való félelmünkben hogy esetleg nem "sikerül". Már sokszor írtuk a csajokkal, hogy mennyire útáljuk ezt a szót. Ez nem valami verseny, vagy ilyesmi, csakönkéntelenül használja az ember ezt a szót. Egyébként lehet attól még szép egy szülés, hogy császár a vége pl. Rita második szülése is ilyen, neki is volt egy szép hosszú vajúdása, igazán úgy érezte rendeben volt az egész.

Melyik terhességed volt ikerterhesség? csak az első, a lombik - javíts ki légyszi,ha nem értem jól.

Nekem mindkét gyerekem februári, egyik 6-ra másikat 10-re vártam (késtek:-) ) és nekem is jan. elején kezdődött az nst- nagyon nosztalgiázom most.

Barbamami: Köszönjük, hogy megosztottad velünk a szüléseid történetét! Te már igazán rutinos róka vagy. vajon a negyedikkel beérsz egyáltalán? :lol:

Kép

Kép
megymag
 
 


Sziasztok!
Csak röviden és tömören.

Enikő! Hajrá, hajrá! A jóslók még megjöhetnek! Először nekem se voltak, de Mikinél már rendesen jöttek! Annyira, h néha nem is tudtam, h ez komoly-e, menjünk-e. Szóval, még jöhetnek!
És már futok is alukálni, mert holnap se fogunk kilencig aludni, az tuti.
Üdv: Viki
Vendég
 


Gyöngyike:
Szerintem kérdezd meg a dokidat,hogy abban a kórházban,ahol szülsz,mi a rutin.. Vagy hogy lehet-e változtatni rajta.. :D
Ahogy meggymag írta,van,ahol altatnak.. :roll: Hát..,ennek én is örülnék.. Az Istvánban sajnos nem volt ehhez szerecsém. Kaptam érzéstelenítőt,és az orvosom kézzel felnyúlva áttapogatta a méhet.. Persze közvetlenül a méhlepény megszületése után csinálja,ilyenkor még ki van tágulva a méhszáj. Mindenesetre utálom.. :(
Hát,a császárnak is tökéletesen megvan a SZÉP oldala!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


Tünde, Enikö...hú nagy a csend felőletek....csak nem ...hajrá...

Barbimami, Meggymag...

Szóval talán mivel az első császár volt, nekem az a kiindulópont....persze normál szülést is szívesen venném, de per pill. egyikbe sem képzelem magam, . Amúgy a második babához kellett a lombik...azaz a mostani terhességhez, ez indult iker terhességgel...most pedig már csak egy kislányt várunk......
Én pl. azt sem tudom hogy mik a jósló fájások, vagy lehet hogy érzek néha ilyeneket, csak nem veszek tudomást róla, hogy azok lesznek.....egy hét múlva már NST lesz a 38. héttől pedig bármi adódhat....

gyongyike
 
 


Sziasztok!
Gyöngyike, Barbamama, üdv nektek is, és gratula a pocaklakókhoz!
:)
(örülök ám, hogy ennyien vannak-lesznek, akik előttem szülnek :) )
Gyöngyike, sajnálom, hogy csak ez az egy babád maradt. így viszont biztos egyszerűbb lesz a szülés, akárhogy is lesz!
a 10% azért elég kevés, amit a dokid esélynek adott. lehet, hogy arra gondolt, hogy már szinte teljesen kitágulva érsz be a kórházba?

Barbamami, végül mekkorák lettek a gyerekeid? és ki a dokid az Istvánban?
szerintem meg lehet beszélni, ha inkább altatással szeretnéd a betapintást.
én ugyan az imrében fogok szülni, de már megkérdeztem a dokit, ott sem altatnak betapintáshoz. (remélem kibírom...) varráshoz pedig nemfelszívódó varratot kérek, ezt is meg lehet beszélni. szülésznőt választottál?

Evicuska, jó rólad hallani!!!
dúla: én is akartam, de végül lemondtam róla. dokival-szülésznővel érdemes megbeszélni, mit szólnak hozzá, abból is sokminden kiderülhet.
a hagyományos szülőszoba elég kicsi, hallomásból tudom, hogy ha még a férjem is bejönne, alig férnénk el. nyomorogni meg nem akarok senkit látni (főképpen magamat, de azért a segítőimet is emberszámba veszem :lol: )
ha eldöntötted és szeretnél, lépj minél hamarabb, mert azért az ő naptáruk is betelhet!

Borakata, jobbulást!
Lansiloh tényleg jó krém! de szerintem akármelyik bimbóvédő krém is megteszi, rossmanos-dm-es sajátmárkásak is. azok hígabbak, az biztos.
garmastan csak és kizárólag gyulladásra jó!

Zsolka, köszi hogy beírtad Enikőnek a bábakoktél receptjét!

Tünde, Enikő, sokat gondolok rátok! talán már mind babáztok is :)

Kép
borgmama
 
 


Csak gyors helyzetjelentés: ma voltunk UH-n, minden oké, BPD 8, 13. Talán nem számít túl nagynak egyelőre, a doki szerint teljesen jó minden paraméter, ne izguljak és főleg ne hasonlítgassam a múltkori értékekhez (tudjátok, a nagy bpd-től félek). Jaj, úgy megnyugodtam, utoljára a 18. héten nézték meg alaposan Zsombit!!!

barbamami: jesszus, akíra sztorija elég hajmeresztő, azért ez remélem nagyon ritka. Ha jól értem nem is a heg volt vékony, hanem a méhe? Az egész??? Fura...

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Kép
kislilla
 
 


Már megint..én :lol: :lol: :lol:
(Most főznöm se kell,apa is itt van...,túltengek szabadidőt illetően :lol: :lol: :lol: )

Lilla:
Ahogy én tudom,ez a BPD tökéletesen normális méret :D :D :D
Egyébként miért félsz a nagy buksitól,ezért kellett császározni anno?..


Borgmama:
Ez aranyos volt,néztem,hanyadik hetedben vagy,hogy így kinyilatkoztatod,hogy előtted szülünk :D Erre van köztünk 1 hét? :D :D :D
3400-3450-3970gr a sorrend :D Nem szólhatok semmit,ezek tök normális súlyok..
Miért kérsz nem-felszívódó varratokat? :shock:
Az Istvánban felszívódóval varrnak,legalább a varratszedést megúszom :D :D
Van szülésznőm,már a 2.-al választottam,ő vezette le a 3. szülést is a dokim hiányában.. :D ,és ő lesz most is...,remélem....
Ahogy én tapasztaltam,magánál a szülésnél végül is nem az orvos a lényeg,úgyis csak a kitolásra jön be. Egész végig a szülésznő van az emberrel,ő méri a vérnyomást,CTG-t,vizsgál,stb..
Artner Attila a dokim,nagyon aranyos,rendes orvos :)

Hogy beérünk-e........ :evil:
Amíg nem voltunk az első UH-on,a párom végig azzal húzott,hogy úgyis ikrek lesznek.........
Most azzal szórakozik,hogy mi van,ha nem érünk be..........
Mindig megnyugtat valamivel :roll: :?

Leginkább azon parázom,hogy minél hamarabb beinduljon a tejem.. Bogim végigüvöltötte az első napot,majd' éhen halt.. Még jó,hogy hatott a homeós bogyi,és a 2. nap már volt tejem.
A csecsemősök közölték,hogy egy újszülöttnek cseresznyemag méretű gyomra van,és biztos nem éhes.
Mikor már vagy negyedszerre könyörögtem,hogy higgyék már el,hogy éhes a baba,a 3.-nál már csak észreveszem :roll: ,na egye fene,megitatták anyatejjel. 200ml-t lehúzott............
Ezek után nem jöttek a cseresznyemag-sztorival.. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami
 
 


barbamami...
nagyon jó kis oktatást adtál a csecsemősöknek...na az a téma lesz nekem majd idegesítő....mert semmire sem valók( kivétel egy egy példány) a csecsemősök....eddgi eza tapasztalat...a homeopátiás bogyót mikortól kell kezdeni szedni....gondolom természetes hatóanyagú.....erre talán érdemes lenne felkészülnöm, mert nem jeleskedtem tej szempontból...mennyiségileg.....amúgy volt vagy 3 hónapig..... :(

200 ml egy pár napos gyerkőcnél, nem semmi...nem is gondoltam volna......

gyongyike
 
 


Barbabami :shock:
200 ml?? enyém 2 hetesen nem evett meg annyit....
szerintem Bogi lányod extra méretű gyomorral születhetett :)
jól tetted, hogy helyretetted a csecsemősöket :)
2. nap végére, 3. elejére, gyakori szoptatásnál, szerintem másnak is be tud durranni a tej, nem kell ahhoz feltétlenül homeós bogyó. egyébként jó, hogy mondod, azért be fogom szerezni én is.(a lányomnál is volt itthon, de végül nem volt rá szükség) melyiket szedted (urtica) és milyen potenciálban?
bevallom azt nem is annyira figyeltem, te mennyivel vagy előttem, lidike meg gyöngyike többel, ők azért csak előbb szülnek :)
mondjuk Apa ma megkérdezte, biztos kihúzzuk-e legalább februárig, tekintve a pocakméretemet...
pedig nem is olyan nagyon nagy, inkább a lányommal volt kicsi. :) (ő 21,5 hós)

Képzeljétek, tegnap kiderült, hogy mégsem kapjuk meg a lakást pesten, amit odaígértek szülés előtti időszakra. volna még egy másik lehetőség, de annyi macera az egész, hogy most azon gondolkodom, mégsem költözünk fel. bútort (ágyat-asztalt-széket) kéne beszerezni, pakolni, stb stb... mindezt az utolsó hetekben, hát...
lehet, hogy mégis inkább az lesz, hogy a férjem kocsival fog bejárni a munkahelyére, és akkor legalább biztos. hogy 2 órán belül hazaér, akár 1 is elég lehet erre. csak időben kell neki szólnom...
tele van a nemlétező hócipőm :(
abban 10000 %-ig biztos vagyok, hogy nem akarok a körzeti kórházba menni.
(az újaknak mondom, hogy kb 50 km-re lakunk pesttől, és a férjem a kórház közelében dolgozik, budán, vonattal jár be dolgozni).

Kép
borgmama
 
 


Sziasztok!

Gyöngyike!
Fura ez a betapintás meg varrat dolog. Nekem a betapintás annyira nem fájt, h nem is emlékszem rá, csak h a doki bűvészkedett vmi tágító fém micsodával, és h éreztem, h bent van a keze a méhemben. De fájdalomra nem emlékszem. Mondjuk ettől függetlenül fel sem ajánlotta a lehetőséget, h kapok vmi érzéstelenítőt, vagy ilyesmi. Na a varrás, az már volt vmi! :D Majd' megőrültem, úgy fájt, pedig ott kaptam lidokaint, v mit, de szörnyű volt nekem. Az I-es nőin nem felszívódó cérnával varrnak (csak tudnám miért nem?!), és a kiszedés is ugyanolyan rettenetes volt, mint a varrás. És ott még érzéstelenítőt se kaptam.
Szóval, azt hiszem mindenkinek más a fájdalom érzete. Volt aki vígan ugrándozott a gátsebével, én alig találtam a helyemet (magamban mindig kinevettem a tanácsot, h legyen nálam úszógumi, v aranyérpárna, vagy mi, de lehet, h igazuk van). A császár sebével viszont én ugrándoztam vígan, kutya bajom nem volt, míg mások szenvedtek a mozgással. :roll:

Barbamami!
Hát, jó étvágyú volt a kislányod! :D Az enyéim nemigen kajáltak az elején, a nagyobbiknál már örültek a csecsemősök amikor 20 ! ml-t megevett egyszerre. De ő kicsi volt nagyon. A nagyobbik viszont nagy volt, vagyis normális, mégsem evett nagyon a kórházban. Otthon azonban minden beindult, az étvágy és a tej is. :D Én itt már egyszer kifejtettem, h nem hiszek a homeós cuccok hatásában, szerintem ha elegendőt iszol és sokat szoptatsz az pont elég, ha más gond nincs. De kinek-kinek kedve szerint, ugyebár? :D

Na, megyek, mert a kicsi nyökög, lázas szegény.

Üdv: Viki
Vendég
 


Sziasztok!

Tényleg felpörgött a topik!

Mindenkinek köszönöm, hogy gondoltok rám és szorítotok!
Én még egyben! Ma voltam áramlásmérésen, a dokim elég jó fej, most a súlyt 3800-ra saccolta, így ha fél kg-ot téved sem nagyon aggódom. A babával minden rendben, jól érzi magát, nem úgy néz ki, mint aki nagyon sietne.
Dec 2-án, ha addig nem történik valami kipróbálom a bábakoktélt (már meg is vettem a ricinust).

Megymag! Neked hány napot húztak rá a gyerkőcök a kiírt időpontra?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet: