Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hékás,
Köszi, jól vagyunk, tényleg gyorsan repül az idő. Két gyerek eddig jól megvan egymással, remélem így is marad. Ami nagyon jó, hogy a délutáni és éjszakai alvásukat is úgy néz ki sikerült összehangolnom. :)

Kis Vuk,
Nekem mindkét alkalomról jó élményeim vannak. Mindkétszer ugyanabba a 3 ágyás szobába kerültem, annak van saját wc-je és zuhanyzója is. Igaz nem nagy, sőt … de van és naponta többször takarítják. Az ágyak magasak, lehet nem kényelmesek kifejezetten, főleg nem frissen szült anyáknak, de ezt a pár napot ki lehet bírni.
Orvosokkal, nővérekkel, csecsemősökkel nem volt semmi problémám, nagyon leterheltek, de alapvetően segítőkészek.
Nekem szülésznőt az orvosom ajánlott.
Az alapítványi szoba 10-12ezer körül van /nap, ebbe a szoba tartozik bele. :D A hozzátartozók itt bármikor bent lehetnek. Amúgy azt hiszem este 9ig talán. :roll:
Szülésfelkészítőre én az első terhességem alatt jártam, szerintem ha van időd érdemes elmenni.
Ki a dokid?

Aki szeret képeket feltenni, annak hajrá! :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 


Bocs, az kimaradt, hogy a kontrollcsoporthoz házasságban ill. párkapcsolatban élő anyukák válaszait is szeretettel várom.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 

 
 

Sziasztok!
Most járok itt először. Ha minden jól megy, 2009. tavaszán fogok szülni a Szt. Istvánban, Bábinszki doktornőnél. Ha van valaki, aki nála szült, szívesen venném a tapasztalatait :) Előre is köszönöm :)
deriel
 
 


Sziasztok, február 15.-én voltam itt utoljára, lassan egy éve...
Azóta nagyra nőtt a kisfiam. Én is abban a szobában szültem, mint a katagz.
És olyan gyorsan ment minden, hogy a szoba nevére nem lehet emlékezni.:-)
Akit érdekel, én 10 nappal túlhordtam a Balázst, így el akarták a szülést indítani. Erre reggel, mikor felkeltem, már megvoltak a 3 perces fájásaim. 7-rer mentem be a kórházba, 9:45-re megszültem..Én a Horváth Mihálynál szültem, jó volt, tudtam a hasát nyomni a lábamal, bírta, a férjem is hasonló súlycsoportba van,illetve volt, most sokat fogyott. :-)

Kép
fridus
 
 


Pár fotót ide is feltennék, ha szabad... Kép

Kép

Kép
fridus
 
 


Kép

Kép

Kép
fridus
 
 


Remélem tetszenek...:-)
Mert nekem igen, de én elfogult vagyok...
Egyébként jelenleg 15 foggal rendelkezünk.

Kép
fridus
 
 


Fridus, nagyon édes a fiad. És gratulálok ehhez a rengeteg fogacskához!!!

Deriel, én sajnos nem tudok segíteni, nem ismerem őt.

Viszont én kérdeznék Tőletek egyet. Tudom, hogy Gajdos doktornőnek eléggé sok kismamája van, újakat nem igazán vállal. Én több éve vagyok a betege, Marcus is nála született. Szerintetek ha full telt ház van nála, amikor jön a második, attól még elvállal, vagy van rá esély, hogy másik doki felé kell néznem? Mert azt nagyon nem szeretném...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Hékás,
tuti vállal! Hisz Te az Ő betege vagy! :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Fridus aranyos a kisfiad :D :D :D

Hékás, tuti vállal. :) :) :)



Kép
:D :D :D

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri, a képet elnézve, tuti, hogy 6 hetes a fiad??? :) Kész nagyfiú már :lol:

Köszi, megnyugtattatok. Remélem a húsvéti ajándékom egy pozitív teszt lesz :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hékás, igen hat hetes, de most nagyot nőtt. Már 62-es ruhákat hordunk :lol: :lol: :lol: A kis kádjában fekve épp elfér.
A haja meg nem hullott ki hanem hosszabb lett. Meg is lepődtem azt hittem minden babának kihullik, de a védőnő megnyugtatott, hogy van olyan baba akinek nem hullik ki :D .
Szoritok, hogy a nyuszi hozza meg a pozitív teszted :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok! Csurikám hol vagy? Tegnap dec.22-én láthattalak az István kórházban délután fél 5 körül. Szerintem Te voltál Radnai drnőnél vizsgálaton. :lol: Lehet,hogy találkoztunk?? :D
Vendég
 


Sziasztok!

"Bocipókom" :D :D !
Igen Mi voltunk: Anna, Katus a nagypapa és Én! :)
Te melyik leányka voltál?

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Íme a lánykáim:
Kép
Kép
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Helló Csuri!! :D :D . Úgy örülök, hogy Téged láttalak!! Pont készülődtetek haza, amikor mi odaérkeztünk. Te a picikével voltál elfoglalva Annát pedig a papa öltöztette. Akkor esett le a tantusz, hogy Te lehetsz, amikor elindultatok és vitted a picikét és a papa mondta Neked: Hagyjad Csuri, majd én viszem a picit. Rögtön eszembe jutottál. De jó, de jó!! : :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.

Csuri, nagyon szépek a lánykáid :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Bocipók!
De kár, hogy én nem néztelek meg :wink: . Kissé el voltam foglalva a lányokkal....
Küldök privit!

Kri!
Köszönjük a dicséretet!
Zsombor igazi "nagyfiú" már!! Nagyon aranyos :D !

Boldog Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok :) utólag is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek...
Hékás nem baj, a jószándékot is köszönöm, hamarosan úgyis megtapasztalom, milyen a szülés a Bábinszki doktornővel :D (a 34. héten járok). Viszont kérdeznék mást: a Szent István kórházban elkezdik intézni a baba hivatalos papírjait (TAJ-kártya, stb), vagy a páromnak kell majd intézkednie? Illetve a kórházban adnak receptet az első babakencékhez (mosdatószer stb.), vagy azt a gyermekorvostól kell beszereznünk ? Kezdek izgulni, egyre közelebb a szülés :)
deriel
 
 


Deriel,
a kórházban a születési anyakönyvi kivonatot kezdik intézni, de Nektek kell majd a Bakáts térre elmenni érte, azt hiszem 10 munkanap után.
A TAJ kártyát postán küldik ki, de nekem a nagyfiamnál nem küldték 6 hétig, akkor kellett, így személyesen kellett bemenni. Most már egyből a férjem ment és mindent személyesen intézett.
Receptet a saját gyerekorvosod ad, van akinek előre, van akinek akkor, mikor hazamentek, mert akkor úgyis kimegy és megvizsgálja a babát. A védőnődet kérdezd meg szerintem nálatok mi a szokás.
Ki lakik a pocakodban? :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Hogy telt a karácsony?

Ilba, látom már van netetek :D Szuper

Nekünk egész jól telt. Kicsit sírósan, de valószínűnek tartom kicsit sok volt a látogató Zsombinak. Most már megint jól van, mosolygós :D :D :D Az éjszakákat szépen átalussza, aminek mi nagyon örülünk :lol:
Nagyon jó volt hármasban ünnepelni.

Deriel, a kórház a születési anyakönyvi kivonatot kezdi el intézni, de neked kell érte menni. Én a férjemet bíztam meg a gyerek iratainak beszerzésével. Így minden hamar megvolt. A pénzes dolgokat postán keresztül intéztük és egy hónap múlva mindent megkaptam (anyasági segély, tgyás, családi pótlék).
Nekünk a gyerekorvost fel kellett hívni mikor megszületett Zsombi és a férjem elment a receptekért így mikor hazajöttünk a kórházból minden volt már itthon. A védőnőd, vagy a gyerekorvosod tud ebben segíteni neked kérdezd meg mi a szokás.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri, ne fájdítsd a szívem :cry: Marci még mindig nem alussza át az éjszakát. Sőt, örülök, ha csak 3 óránként kel fel éjjel :?

A karácsony tök jól telt nálunk. Marci lepakolta a díszeket a fáról :lol: :lol: De jó volt hármasban :wink: :lol: Jövőre meg netán négyesben? :wink: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek !

Kép

Üdv:
Kri[/img]

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok :) Ilba, Kri, köszönöm az infókat...meg is támadtam a gyermekorvost, amikor a táppénzes papírért mentem, mi majd a baba születése után kapunk recepteket :) Ilba, kislányunk lesz, Eszterke :)
Ha addig már nem találkoznánk, boldog új évet kívánok nektek :D
deriel
 
 


Kri,
jaja :D , csak a másikig még nem jutottam el. :oops: :)
Zsombi nagyon ügyes! És édes a képen!

Hékás,
hajrá Karácsony négyesben! :lol:

Deriel,
majd jelentkezz, ha kibújt Eszterke. :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Milyen nagy már Zsombi! Nagyon édes!!!

Boldog új évet minden babának és mamának!
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


MINDENKINEK BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Hali!

Boldog Új Évet Kívánunk Mi is Mindenkinek!

Kép

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Ha valaki bármilyen információt tud Dr.Radnai Katalin doktornővel kapcsolatban, kérem írja meg.
Minden érdekel!

Köszömöm!

Bodza
bodza30
 
 


Szia Bodza! Én 2×voltam nála. Nekem eddig szimpatikus. Az István kórházban rendel. Nincs meghatározott tarifája. Annyit adsz , amennyit tudsz. Kismama vagy? :D
Vendég
 


Sziasztok!
En uj vagyok meg itt. Igazabol a korhazban tapasztaltakrol akartam irni mert orultem volna ha szules (2008 szept) elott tudom amit most tudok. Kerestem is infot a terhesseg vege fele de a nagy melegekben meg az ules is nehezemre esett ezert nagyreszt huvoset kerestem vagy vizet.
Voltam felkesziton amit en is csak ajanlani tudom kismamaknak es apukaknak is. Igaz az en ferjemet sokat kellett unszolni es vegig 'unta' meg nem igazan erdekelte. De a szules utan bevallotta, hogy hasznos volt (ami nagy szo tole).
A korhazban a noverek nagyon kedvesek voltak ahogy a csecsemosok is. A csecsemosok minden kerdesemre valaszoltak, mindent megmutattak, turelmesek voltak es segitokeszek.
A WC-t naponta 2x takaritottak de igy is volt kifogasolnivalo es nem a takaritas miatt, hanem egyes nok miatt. Sajnos nem mindenki ugyelt, hogy ugy hagyja a WC ahogy azt takaritas utan kapta. A zuhanyzo turheto volt. Egyetlen dolog zavart: a legkondi megallas nelkul ment es fujta ram a hideget akarhova alltam.
A korteremben a takaritas foldtorlesbol allt. Igaz a takaritono mindig letakaritotta a 'kozos' asztalro az otthagyott reggeli/ebed/vacsora-kat. Sajnos a 3 nap alatt egyszer sem lattam, hogy az agyak melletti szekrenyeket kitoroltek volna. Az enyem is nagyon koszos volt amikor megerkeztem es a tobbi kismama a szobaban (5-en voltunk) is panaszkodott ugyanerre.

A legrosszabbakat itt nem reszletezem mert en sem szeretnek elijeszteni senkit. Akit erdekel en is szivesen megirom neki privatban. A kovetkezo babamat is itt szulom ha a dokim is itt lesz meg (rola csakis szuperlativuszokban tudok beszelni). Mostmar tudom, hogy mi var ram a korhazban es fel tudok keszulni arra, hogy az emlitett negativumokat kikuszoboljem.

A babam egy het mulva lesz 4 honapos. Eletem uj fordulatot vett es bar sosem hittem volna nagyon elegedett vagyok anyukakent az elettel mert a kislanyom uj ertelmet adott mindennek
stailina
 
 


szia Stailina,
Megkérdezhetem ki volt az orvosod?ha a személyzet normális és ember modjára beszélnek veled és segitenek akkor szerintem a többit nagyjábol ki lehet birni.
Meglátod ahogy telik sz idö ez az elégedettség csak nö.Nincs nagyobb öröm mint hogy valakinek gyereke van. :lol:
ancsunti
 
 


Szia Bocipok,

még nem vagyok kismama, de remélem most már hamarosan az leszek.
Te babát vársz? Azt hallottam, hogy mindent még nem csinálhat a doktornő, mert nincs még meg az összes vizsgája, de lehet hogy ez azóta már változott. Azt írta nekem egy anyuka, aki novemberben szült nála, hogy őt sosem ultrahangozta meg, azt az ügyeletes orvos csinálta mindig. Neked mi a tapasztalatod?

Igazából nekem van egy nagyon jó orvosom Cegléden, de Bp-en lakom és talán terhesen ez nem lesz olyan jó.
(Írtam bővebben a "Dr.Radnai Katalin István kórház" című témában, ha érdekel)

Köszönöm, hogy írtál és kíváncsi vagyok a további tapasztalataidra is.

Bodza
bodza30
 
 


Szia Ancsunti,

A dokim Dr. Hetenyi Gabor. Leirtam a tapasztaltakat es a velemenyem a nevevel cimzett beszelgetesben ha erdekel. Csak a legjobbakat tudom rola mondani. Nagyon profi, tisztelettudo, kedves es turelmes stb :)
stailina
 
 


Szia Bodza! Valóban nem csinál uh-t a drnő. Nekem jan.5-én csinált egy férfidoki genetikai uh-t. Egy kicsi félsz bennem is van a drnő iránt. Nekem egy kicsit fiatalnak és tapasztalatlannak tűnik,de persze ez nem jelenti azt,hogy az is. Remélem,hogy minden rendben lesz és utólag már csak mosolyogni fogok a félelmeimen. :lol: :wink: Ha megtudok valamit még jelentkezem. Szerintem próbáld ki a drnőt egy egyszerű vizsgálatra jelenkezzél be és legalább saját tapasztalatod is lesz. :wink: :roll:
Vendég
 


Köszi Stailina,megnézem mindenképp amit irtál.
hogy vagytok,növögettek a picurral?
ancsunti
 
 


Szivesen Ancsunti. :) Azt tudtam, hogy gyorsan nonek a babak, de 'eloben' tapasztalni ugy tunik mintha egyik naprol a masikra hirtelen nagyon none :) van olyan rucija ami egyszer sem volt rajta mert mire raadtam volna kinotte. Majd jo lesz a kistesonak ha osszejon jovore. Most lesz 4 honapos :)
Neked mekkora/ak a gyereke(i)?
stailina
 
 


Helloka,
bizony észre sem veszed és mindjárt ott csacsog egész nap a füledben.az én kisfiam 2 éves lesz a jövö honap végén,ugy eltelt az idö még csak most született.imádnivalo kisördög.mi is gondolkozunk a teso dolgon de nem dömtöttünk még.ti már jövöre tervezitek?mennyi idös Hetényi?ahogy olvastam elég idös már nem?
ancsunti
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!
Én pillanatnyilag nem vagyok kismama, de szeretnék pár hónapon belül az lenni. Első gyerekemmel sztk-ba jártam, és az ottani dokim nem ismert fel egy kezdődő koraszülést, 27 hetesen végül a II. nőin kötöttem ki, megcsászároztak. Most, hogy már tervezzük a kistesót, szeretnék egy megbízható orvost, aki komolyan fog venni. Nagyon remélem, hogy nem fordul elő még egyszer az, ami először történt, és ha van rá mód, akkor természetes módon szülhetek.
Jó lenne, ha az Istvánban találnék orvost, jókat hallottam/olvastam róla, de a dokikat nem ismerem. Annak idején kétszer voltam ultrahangon ott (13 és 20 hetesen), és azon a kritikus éjszakán ügyeleten, így két orvossal volt rövid találkozásom, szimpatikusak voltak, de ennyi alapján nem tudom megítélni őket. (Az ultrahangos doki a kérésünk ellenére kikotyogta a baba nemét :P)
Tudtok valakit ajánlani, aki az én előzményeimmel megfelelően tud bánni velem?
Üdv
Timi

Kép
hellot
 
 


Timi,
és hogy van azóta a kisfiad? Egészséges, ugye? :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


hellot!

Sajnálom, ami az első terhességed alatt történt, és remélem minden rendben van azóta :) !!!!

Itt szerintem mindenki elsősorban a saját orvosát tudja ajánlani! :wink: (az enyém Radnai Katalin).
Ha esetleg tudod annak a két dokinak a nevét, aki már vizsgált, azokról valaki talán tud mondani valamit :) .


Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Hellot!

Hogy van Csabi-Manó? Engem elég érzékenyen érint a téma, mert a nővérem a 28. héten szülte meg a lányát - már 14 hónappal ezelőtt :cry:

Szerintem is olvasgass vissza, az sokat segít az orvosválasztásban. Én is csak a saját doktornőmet tudnám ajánlani, mert másokat nem ismerek. Én Gajdos Editnél szültem

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Hékás!

Mi újság Veletek?
Látom már alig van sok hátra az új projektig :wink: ! Izgi!!!

Íme Katus egy tegnapi fotón: Kép
(jól elfoglalom vele a helyet :oops: )

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Ha tudnád, hogy nem is jó a vonalzóm :wink: Előre hoztuk, már csak 4 hét van addig :lol: :lol: :lol: És még nincs fiú nevünk :lol: :lol: :lol: Szóval tuti kislány lesz :wink: Úgy számolok vele, hogy Marcus is 3 hónap alatt sikeredett, itt is ilyesmivel számolok. Apának lenne szülinapi ajándék a kiscsaj. 2010 március vége :lol: :lol: :lol: :lol:

De édes már Katus!!! Jól megnőtt!!! És tiszta olyan a kép, mintha kibújtak volna a fogacskái :wink: :lol: :lol: Na én is keresek valami friss képet, mindjárt dobok az enyémről is egy fotót...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Na ez idei :lol:

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Én is csak a saját orvosomat tudom ajánlani dr. Gajdos Editet.

Csuri, nagyon édes a kislányod :D :D :D

Hékás, édes ez a kis fiúcska. Drukkolok, hogy összejöjjön a kislány :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok!

Csabi szerencsére nagyon jól van. Bár korához képest kicsi (14 és fél hónaposnak számít, és még nincs 8,5 kiló), és nem jár még, de ezek apróságok, majd összeszedi magát.

Előkapartam a terhességemről a papírokat, hogy megnézzem a dokik nevét:
Az ultrahangokat Horváth Mihály csinálta. Az ő humora kicsit furcsa volt, de a "Nézzék, mi van a lába közt!" mondatot leszámítva nem volt vele gondom. (Pedig rákérdezett az elején, hogy tudjuk-e már a baba nemét, és mondtuk, hogy nem is akarjuk tudni...) Ja, még az nem volt világos, hogy mit hablatyolt a képpel kapcsolatban, első alkalommal épp kifogyott a fotópapír, akkor azt mondta, hogy CD-re is fel tudják venni, legközelebb vittünk CD-t, akkor azt mondta, hogy csak VHS-re... Na, ezen igazodjon ki valaki. (Ekkor volt papír, szóval van papírképünk.)
Az éjszakai ügyeleten meg Novák Zoltán Dávid volt. Ő rendes volt, elég jól elmondta, hogy mire számíthatok. Átküldött a II. nőire, hogy koraszülés esetén jó helyen legyek. Csak az volt a gond, hogy közben elhívták császározni, és egy órát kellett várnunk arra, hogy rendeljen nekünk mentőt. (Legalább volt időm mérni a fájásaimat - 5 percesek voltak.)

Szóval nekem ennyi tapasztalatom van össz-vissz. Majd jobban visszaolvasgatok még itt is.

Üdv
Timi

Kép
hellot
 
 


Timi, nyugi, majd összeszedi magát. A lényeg, hogy egészséges, nem???? Nálunk is úgy van, hogy a tesóm felhív nagy boldogan, hogy mit csinál Emma már, az én 7 hónapos fiam meg már hetek óta csinálja ugyanazt,, de nem merem elvenni a kedvét vele. De hát nekik mennyivel nehezebb volt fejlődni... Szóval csak kitartás, meg türelem!!! Emma sem jár még. Erősödjön csak az izomzatuk meg a csontozatuk, nem? :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?