Hello Lányok!
Tegnap nem jöttem, bealudtam Dorkával este én is.
Edina!
Örülök, hogy újra otthon vagytok és a vizsgálatok sem mutattak ki semmi rendellenességet. Ez jó.
Persze tudnak ezek a kis lurkók ijesztő dolgokat művelni, biztos hogy legalább minden gyerekkel 1x előfordul ez a fuldoklásos szitu, sajnos, és borzalmas tud lenni. Tudom, Dorkám is egyszer egy Sportszeletes papírt szippantott be amit félre is nyelt és fuldoklott, kékült-lilult a szája, feje, rettenetes volt. Azt az arckifejezést soha életemben nem fogom elfelejteni, mert nagyon segélykérőn nézett rám. Férjem bepánikolt, de nekem megvolt a lélekjelenlétem, és ráztam, ütöttem a hátát... ki nem jött, de szerencsére már nem zárta el a légutat. A horror után jött ki rajtam a feszkó, mikor már kezdett a férjem és Dorka is megnyugodni, na én akkor kezdtem el remegni, és sírni, de azt istenigazából.
Bencém is egyszer egy hiszti közepette beájult, csak arra lettünk figyelmesek, hogy hirtelen nagy a csend, majd meg kellett paskolni az arcát, hogy magához térjen és folytatta az ordítást egyből.
Áááááá... senkinek nem kívánom ezeket a helyzeteket, de mint látjátok, előfordulhatnak.
Orrszívás:
Na jó nagy baromságot mondtak Nektek (már bocs, de tényleg) hogy nem kell orrszívásnál (és később orrfújásnál a másik orrlyukat befogni) Dehogynem kell, mert különben a váladék az arcüreg apró járataiba is bejuthat és eltömítheti. Üzenem a dokinőnek vagy dokinak aki ezt a tanácsot adta, hogy végezze el újra az egyetemet, mert sok nem ragadt rá.
Ja és addig szívd neki míg látod, hogy jön belőle neki váladék, ha már nem szív semmit az orrszívó akkor hagyd abba.Gyerekenként változó mennyi orrváladékot termelnek, ugyhogy ha nagyon szörcsög, el van dugulva az orra akkor nyilván többször kell szívni naponta.
Én első császárnál nem kaptam szurit, vérhigítót, mert semmi panaszom nem volt a terhességben sem ezzel kapcsolatban. Dorka után viszont kaptam, mert az utolsó 2 hétben egyik vádlim bekeményedett, fájt és szinte" befeketedett", de persze nem szó szerint fekete volt, hanem csak ott sötétebb lett a bőröm. Küldtek vizsgálatra is, de szerencsére az ereim átjárhatók voltak, trombózis minimális jele sem volt, de mivel ilyen tünetem volt a császár után 30 szurit kiírt a dokim, biztos ami biztos, hisz a trombózisveszély műtétek során megnő. De mondom ha ez a tünetem nincs akkor én sem kaptam volna szurikat, illetve magamat sem kellett volna itthon döfködnöm. Nem olyan jó érzés, elhiheted.
Kriszti!
Na fenyővásárlás letudva, ügyik vagytok. Mi hétvégén vesszük meg, a férjem a Kika mellé van irányítva.
Épp tegnapelőtt este olvastam neten én is hogy Legokiállitás van a Kölcseyben, (erre Te is emlitetted tegnap), amit mi meg is néztünk tegnap ovi, bölcsi után, Gyerekeknek is tetszett, nekünk is, tettem is fel képeket a picasára.
Ma meg délelőtt Bencéék ovijában karácsonyi ünnepségen voltunk, majd ott készült képeket is varázsolok fel.
Ja, nézhetjük mi a colorádó fenyőtöket, ha nem hozol képet róla.
Gyerekekkel most fogjuk levélírás után a mézeskalács sütést elkezdeni.
Panka!
Sajnos az érmen nincs a helyezés feltüntetve, csak a kupán és az oklevelen.
Pancser banda.
A színbeli különbség csak pár árnyalat (ahogy nézem az előző aranyat), ezért is keverhették össze.
Blogot majd olvasom.
Anita!
Nem hiszem, hogy ez az érem már ki lesz cserélve. Nem is dicsekedtek a cserével a szervezők.Úgyhogy tényleg ki sem derült volna ha egy apuka nem hallja meg.
Zsuzsi!
Köszi a likőrreceptet , jól hangzik. Igaz vettem már karácsonyra likőrt, de lehet ilyet is készítek.