Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a sok infot a h.a.k-al kapcsolatban. Egy biiztos: nekem be kell szereznem egy újat.

Látom Vic megelőzött a jó hírrel kapcsolatban Kép Tünde így is nagy gratula nektek!!! MInden jót kívánok és várjuk majd a beszámolót!!

pusza, Kata
katca
 
 


Tündének szívből gratulálok. Remélem hamar hazaengedik.

Léna ez elég izgalmasan hangzik. Azért beszélj az orvosoddal, elég korai lenne még, ha most kibujna a picur.
kovagi
 
 


Kitti! Isten hozott!
Gratulálok, Tünde!
Jajjj, olyan kiváncsi vagyok már, hogy s mint volt a DOLOG!

Végre egy jó hír. KÉpzeljétek, váratlanul megcsappant a tejem. Teljesen el vagyok keseredve. Most vedelem a Maci kávét és alig várom, hogy Bori felébredjen, rögtön mellre teszem.
Valakinek jobb ötlete?
Valahogy ellenérzésem van a fejéssel kapcsolatban: ha kifejem a tejet, mit fog Bori szopizni???

Segítsen valaki!!!

Mackoo
medvike
 
 

 
 

Mackoo, én is ezzel küzdök most. Mára már jobb a helyzet. Gyakran etess. Csak akkor fejj, ha már Bori evett. Én minden nap más módszert találtam ki. Talán az volt a leghatásosabb, hogy minden evés után 1-1.5 órával kapott ráadást ugyanabból a mellből. Egyébként mondtam tegnap a dokinak, és azt mondta, ne aggódjak, mert ez természetes. Főleg azoknál a babáknál, akik az elején nagyon gyorsan nőnek, 3.-4. hónapban elkezdenek kevesebbet enni. Biztos, hogy ő sem (legalábbis nálunk) olyan éhes, mert amikor elővettem a lefagyasztott tejet, végül kb 2 kortyot evett belőle.
kovagi
 
 


Sziasztok!
Tündi:Tiszta szivből gratulálok!Annyira örülök!

Puszi nektek!

Anita
ani24
 
 


Tünde!

Szívből gratulálunk Kitti érkezéséhez, remélem mindem rendben ment!!! Izgalommal és örömmel teli napok várnak rátok. Most már ti is egy nagy és boldog család lettetek. Jó egészséget mindkettőtöknek.

Haji, üdv itt a babaneten!!! Arnold doktor kezeiben biztonságban érezheted magad, ő nagyon profi! Nekem is ő volt addig az orvosom, amig meg nem csinálta Tapolcán a LOMBIK intézetet. Ez kb. 2000. májusában volt, ekkor hagyta el a Schöpf-Méreit. Én nagyon kedvelte, és viszont! Valami miatt nem jött be neki, és ezért visszajött Pestre, de addigra már nekünk is összejött a babóca 2000. októberében Kósa dr. segítségével és a rengeteg hormonnak köszönhetően, amit az évek alatt beszedtem. GRATULA a babócához!
A I. II. III. a méhlepény érettségi fázisait jelöli, azaz, hogy mennyire jól látja el oxigénnel a babát. A III. már nagyon egyenetlen (érett) és kevésbé táplálja a babát. Az I. II. az jó. De faggasd ki Arnold Dr.-t, vagy az asszisztensét Katikát!!!
A korház szerintem jó, de a 3. memletet ajánlom, igaz az fizetős. A babák itt vannak a legjobb helyen, mivel a Neonatológia SZUPER.

Léna! Nem megy az ilyen könnyen! Valószínű, hogy tényleg valamidet nyomta, de ha máskor előfordul ilyen, inkább a korház felé vedd az irányt, ne lapíts! Marci nekem a vesémet nyomta, és szinte szülési fájdalmaim voltak. Bent töltöttem vele 4 napot, de megnyugodtam, hogy nem jön hamarabb a világra, mert még volt 2 hetem a terminusig. Mindig a baba érdekét tartsd szemelőtt!!!

Mackoo, nekem is ilyen gondjaim vannak a Lujzival, ő 2 hónapja elég rosszul eszik a korábbihoz képest. Most volt 4 hónapos, és a gyarapodása nagyon lelassult. A tejcsi mennyisége a kereslethez alakult, azaz nekem nagyon lecsökkent. Most AKUPUNKTÚRÁRA járok egy gyermekorvos nőhöz, és nagyon elégedett vagyok vele. Plusz eszem a HOMEOPÁTIÁS URTICA URENS CH5 bogyókat, naponta 3x5-öt. Úgy érzem ez segít, valamint, ha Marcikától van időm fejek. Vele rendszeresen tettem, őt 11 hónapig szoptattam. De ha nagyon tanácstalan vagy, kérjél tanácsot e-mailon a LA LECHE LIGÁTÓL. Ők is tudnak jó tanácsot adni. Megnézem az e-mail címét Juhász Juditnak, -ő adott tanácsot nekem, meg is nyugtatott- ha van időd, írd le neki a kérdéseidet, biztos gyorsan válaszolni fog.
Kitartás!

Tutus
tutus
 
 


Egyébként méred, hogy mennyiket eszik? Mennyi idős is pontosan? Lili eddig 150-eket evett. Most meg inkább 100-at. De néha még kevesebbet is. Nem tudom, hogy mennyit szoktak enni általában.
kovagi
 
 


Előbbi hozzászólásomat Mackoonak szántam.
kovagi
 
 


Mackoo,

megnéztem az említett mail címet, bárki felteheti szoptatással kapcsolatos kérdéset Juditnak.

juhasz.judit@mailbox.hu

Tutus
tutus
 
 


Ági,

a korházban a gyermekorvos azt mondta, -sőt a kaptt zárójelentés hátoldalán is van egy szöveg, abban benne van- hogy testsúly kilogrammonként 150 ml-t kell enni naponta.
Pl: egy 4kg-s babának 600 ml-t napont, ezt kell elosztani a szopik számával. Ez lenne az ideális.
tutus
 
 


Szisztok!

Tünde Gratulálunk!

Mackoo,
Hallgass Ágira, a gyakori mellretétel, váltott mell stb... a legjobb tejszaporító. Persze emellett még egyél, igyál rendesen.
Egyébként nem lehet, hogy most van a növekedési ugrás?
Nálunk még velünk alszik a Manó, de ő sokszor ébred éjszaka szopizni. Nekem is hiányozna ha különszobában lenne, de másrészről meg neki talán jobb lenne. Nekem anno az javasolták, hogy 6 hónapos kortól már jó a külön szoba. Először napközben altassam a másik szobában, majd utána jöhet az éjszaka is.

Léna,
nekem is volt egyszer hogy csipős lecsót kajáltam majd azt hittem ott helyben megszülök.

Üdv,
Amcsi

PS A babák szépek, sőt egyre szebbek...
amcsi
 
 


Tuts, tudom, én is olvastam. Lili ennél valamivel kevesebbet eszik most. Előtte meg többet evett. Minden este megmérem, gondolom, amíg a súlya gyarapodik, nincs baj. Lujzi mennyiket eszik? Nem tudsz felrakni róla egy közelebbi képet? Ezen alig látszik.
kovagi
 
 


Lányok! A babahaj mikor szokott kihullani? Lilinek már van egy kopott rész, ahogy forgatja a fejét. Remélem még egy kis ideig megmarad. Olyan szép így.
kovagi
 
 


Mackoo,
Most olvastalak a szopis topikban, de inkább ide írok... A te babód egész nap alszik? Mert nálunk ugy volt, hogy ő 3 hónaposan max. 3 órát aludt napközben. Persze a játékba meg hamar belefáradt és akkor kérte/kéri a cicit. Szoktam is neki mondani, hogy ő egy cici(feti)siszta. De emlékszem, hogy 3 hónapos kora után volt olyan, hogy nem akart szopizni, mert annyira izgatott volt, minden zajra figyelt. De ez elmult. Remélem elég lesz Borinak a tejcsi!

Amcsi
amcsi
 
 


Sziasztok!

Tünde, nagy nagy hurrá nektek!!!Már alig várjuk a beszámolót.

Köszi mindenkinek, még itt vagyok, bár nem túl fényes a közérzetem.

Amcsi, én is gondoltam erre is, de én csak tojásos nokedlit ettemKép

Tutus, azt hiszem ha lesz legközelebb, akkor eszembe se fog jutni itthon maradni.KépDe remélem a legközelebb csak 4 hét múlva leszKépKép

Megpróbálom feltenni a képet egyedül, mert tegnap este nem ezzel voltunk elfoglalvaKép
Remélem vagy a fényképezőn, vagy a gépen elszúrok vmit, és akkor kapok a fejemreKépKép
puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!
Köszönöm, hogy hozzászóltok. Megnyugtató, hogy nem állok egyedül ezzel a problémámmal.
Ági!
Nem, egy ideje nem mérem, hogy mennyit eszik. Úgy döntöttem, nem stresszelem magam. Hetente mérjük a súlyát és most rendesen gyarapszik. (15 dkg körül hetente, a gyerekorvos szerint ez egy 4,5 hónapos babánál normális).
3 hónapos kora köröl nálunk is volt egy kis gond: keveset evett, volt, hogy egyáltalán nem gyarapodott. Kiderült, hogy a mensi miatt. Utána egyből visszaállt, 150-200 grammot evett. Elkezdtem szedni vasat és úgy tűnt, az is segített. Aztán egyszer csak egyre többet kezdett aludni. 3 hónapos kora körül szinte csak 1-2 órát aludt nap közben, most pedig délelőtt az reggeli után simán végigalszik 4-5 órát, mindig én ébresztem, hogy egyen és délután is lehúz egy ilyen maratoni alvást. SZóval csak napi 4 szopi fér bele. És nem is igényel többet, mert amikor egy 5 órás alvás után fölkeltem, egyáltalán nem nyűgös, türelmesen várja, hogy tisztába tegyem és még akkor sem kezd el bömbölni, ha visszateszem az ágyába. Vagyis szerintem nem éhes.

Na, még jövök. Most megyek szoptatnil

Mackoo
medvike
 
 


Sziasztok,

P.Hajni, azt hiszem én állok "időben" a legközelebb Hozzátok. Június 10-re van előrejelzve a kis pocaklakó. Várady főorvoshoz járunk, sajnos mostanában nagyon gyakran, ugyanis iszonyú migrénes (hányással együtt járó) fejfájással kűzdök kb. 6 hete. Már voltam ideggyógyászaton, szemészeten, belgyógyászaton, fogászaton és rengeteg vérvételen. Minden a legnagyobb rendben, csak egyre erőtlenebb vagyok és elviselhetetlen a fájdalom :-(((
Vki. kűzdött hasonló panaszokkal?

Kriszti

cuiccolo
 
 


kedves Cuiccolo!Kép Kép Kép

Nekem nincsenek hasonló migrénes fájdalmaim, de úgy tudom, hogy a migrén hátterében az ösztrogén hormon ingadozását is sejtik egyik tényezőként.
Egyébként remélem, hogy mind a ketten tartjuk majd a terminusunkat, és akkor nem találkozunk bent. Ha találkoznánk az azt jelentené,hoy én korábban szülök.Nagyon ismerős a Várady neve, de nem tudom hova tenni.

Léna Kép Kép Kép

Azt mondták, hogy kisfiú, de csak 80 %-os bizonyossággal. Gábor lesz,ha fiúcska, Eszter ha lányka. Jól vagyunk, köszönjük. Hát akkor neked már nagyon jó. 4 hét az már hamar elröpül.

Kovács Ágnes Kép Kép Kép

És neked milyen életmódot tanácsoltak a varrás után? Járkálhattál? Elmehettél otthonról? Miért varrtak? Kinyílt, vagy csak felpuhult a méhszáj? És milyen idős voltál akkor? A kinyílást megérezted? Görcsöltél?
phajni
 
 


Tutus Kép

Mitől szuper a neonatológiájuk? A fizetőssel az a baj, hogy a babó akkor jön, amikor ő akar. Milyen intervallumban lehet szobát foglalni? Napra, hétre pontosan?
phajni
 
 


Szia P. Hajni!
Bármikor lefoglalhatod a szobát, akár már most is. De nem tudják garantálni, hogy a szüléskor éppen üres lesz az a szoba, amit te szeretnél (pl. az egyágyas). Viszont ahogy megürül, átköltöztetnek, én is így voltam.

Mackoo
medvike
 
 


Mackoo Kép

Na de mi van akkor, ha én júli 15-re lefoglalom, de július1-jén jön? Akkor a foglalás ténye feljogosít akkor is engem, hogy egyágyasba mehessek, ha van hely? Vagy ez csak a lefoglalt időpontra igaz, egyébként többágyas?
phajni
 
 


Sziasztok!

Tünde, gratulaaaa!!!! Kép Kép Kép Annyira örülök! Kép Csak kibújt a pici lány! Kép Nagyon várjuk a beszámolódat!

Mackoo, remélem, olvastad, amit a szoptatás topikba írtam Neked. Bízom benne, hogy hamar rendeződik minden.
Volt idő, mikor minden szopit mértem, de Dani sosem evett meg 150 ml/testsúlykilogrammot...
Az alvásra visszatérve: az én babám is külön szobában alszik az első pillanattól fogva. Nem volt könnyű az első 1-2 hét, de olyan nehéz sem. Igaz, amit Réka írt, hogy Neked kell döntened, hogy lesz a legjobb. Ha így érzed jónak, hogy mellettetek van, ne változtass! Nem biztos, hogy később nehéz lesz átköltöztetni.
Éjjel mennyit alszik Bori? Mert hogy nappal ilyen sokat... Dani kb. 9 órát alszik éjszaka, ötöt nappal. (Három részletben.) Nem tudom, mikor fog nőni az éjjeli alvással töltött órák száma... Babások, kinél mennyit alszik a gyerkőc?

Tutus köszi, jó volt a vendégség. Kép Nagyon jó volt kimozdulni. De most megint be vagyunk zárva. Kép Pici fiad jobban van már?

Léna, nem sikerül képet fölrakni? Kíváncsi lennék én is a babádra! Kép Hogy vagy most?

Barbi, a szülés napja a 40. hét vége. Már bármi történhet, nem igaz? Kép

Hajni, üdv itt! Kép Örülök, hogy jó benyomásaid voltak a kórházról. Ha előbb szülsz, az sem baj, a foglalásod akkor is él!

Kriszti, Ez a fejfájás nagyon nehéz lehet... Nem segít semmi? Kép És vajon összefüggésben van a terhességgel?

Na most muszáj mennem. Kép

Pindur
pindur
 
 


sziasztok,

Sajna nem segít semmi, se algopirin (vajon hogy kell írni:-)), se gyógytea, se sétálás lassan feladom....
Az orvos szerint ez nem normális terhes tünet, a szemész szerint semmi köze a szememhez az ideggyógyász is nagyon sajnál de nincs semmi ötlete...
P. Hajni,
Remélem mindketten tartjuk az ütemtervet és akkor tényleg nem találkozunk :-(( Várady szülész nőgyógyász onkológus vezető főorvos a MÁV rendelőintézetében és Schöpfiben vezeti le a szüléseket. Nagyon jó szakmailag, csak rengeteg betege van, állandóan rohan és így néha egy kicsit hóbortosnak tűnik. Szülésznővel beszéltél már?
K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Ági, nem tudom, mikor hullik ki a babahaj, de Daninak is kikoopott hátul, hiszen sokat fekszik a hátán. Szerintem ez elég általános. Kép

Tutus, most láttam a profilodban, hogy Te is tanár vagy. Én is. Kép Még egy közös dolog. Kép Mit tanítasz?
Bocs, ha kicsit off. Kép

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Tünde! Szívből gratulálok!!! Várjuk a beszámolót!

Léna, köszi az infót, eddig még nem gondoltam arra, hogy jó figyelem elterelésre a 3 ágyas szülőszoba. A görcsöléstől elhiszem, hogy megijedtél! Nem lehet, hogy front érzékeny vagy?
Baba-kép?

Szia Pindur! Én is úgy gondoltam eddig, hogy már bármikor jöhet a baba, jóslófájások meg minden, most meg úgy tűnik, minden előjel elmúlt.
Neked előbb jött Dani?

Tutus, köszi a megnyugtatást a méhlepényről, csak észreveszik, ha gáz van. Mondjuk, engem már "csak" ctg-nek.

Hajni, én már foglaltam szobát az 1 ágyas 6000Ft/nap, a 2-3-as pedig 4000.

Kriszta, ez a fejfájás nagyon rossz lehet, jársz további kivizsgálásra?
Én most az éjszakai pisilésektől vagyok ki.
Tegnap minden órában voltam, nem is értem, hogyan csinálom, mert nem iszom annyit.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!

Ági,
A babahaj születés után kezd hullani. Nálunk kb. 6 hónapos korára váltotta le teljesen, bár még egy tincs van.

Pindur,
A mi lányunk ált. éjjel alszik 11-12 órát, nappal 2, néha 3 órát. Ő most 8 hónapos.

Amcsi
amcsi
 
 


Sziasztok!

Barbi, Dani 3 nappal a kiírt időpont előtt született, tehát elég pontos volt. Kép A pisilést én sem bírtam, egész éjszaka vécére futkostam, ráadásul akkor még csak matracunk volt ágy helyett, és nagyon nehéz volt fölkászálódni. De ahogy meglesz a baba, ez egycsapásra elmúlik! Kép

Amcsi, hát igen, még várhatok pár hónapot, míg Dani ennyit fog aludni. Na nem mintha panaszkodnék, így is nagyon nyugalmasak az éjszakáink. Kép

Pindur
pindur
 
 


Szia Pindur!

Akkor Dani nagyon rendes kisfiú volt!
Beszélgettél Vele, hogy mikor jöjjön? Most már kezd minden trükk érdekelni. Mekkora Dani az albumban lévő képeken? Édes a kockás naciban!
Akkor nem csak én vagyok éjszakai járkáló, már félek az estétől.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Szia Barbi,

nem, végülis nem beszéltem meg vele, így alakult. Kép Mindig azt hittem, hogy előbb fogok szülni. Kép Az albumban lévő képeken nagyrészt három hónapos (van egy-két korábbi). Kösz a bókot! Kép Azt a nacit a netről rendeltem, használtan, de az a kedvencem. Kép

Pindur
pindur
 
 


Cuiccolo Kép

Még nem beszéltem szülésznővel, de olyan sok jót olvastam itt a Horváthné Marikáról, hogy valószínűleg őt választom.

Valahol itt egy budapesti kórházban van egy ún. fejfájás ambulancia. Ők erre spécizték magukat, lehet, hogy érdemes lenne felkeresni őket. Egy a lényeg, hogy aszpirint semmilyen körülmények között ne vegyél be, mert az károsítja a babót.
Ha nagyon fáj a fejem, én jegelni szoktam.Az gyakran segít.

Pindur, Kép

Én már most 20 hetesen állandóan wc-re rohangálok, és nem győzők hova lenni az ámulattól a terhesgondozáson, hogy a többiek, hogyan bírják ki pisilés nélkül Kép Kép

Barbi Kép

Mikorra vagy kiírva? Előre kell fizetni? Hány napot foglaltál le? Ha most lefoglalom júliusra,kinevetnek? Konkrétan hol foglaltad le a Schöpfben?

Hajni
phajni
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a wc járatosokhoz, én szó szerint az éjszaka első felében óránként járok, utána már lehet, hogy csak 2 óránként, de addigra meg már majdnem kellnem kell, mert még dolgozom. Aztán persze hulla fáradtan ébredek és ez nekem is már elég régen így van. Kép

Hajni,
Én is a múltkor érdeklődtem szobafoglalás ügyben itt a topicon és a telefonszám a következő, ahol le tudod foglalni a szobát: 476-4401.
Fizetni pedig, ha jól tudom, akkor távozáskor kell a bent töltött éjszakák száma után.

Pusza, Kata (32)
katca
 
 


Kitti és Tünde!
Hatalmas gratula és nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek családilag!!!KépKép

BArbi!
Én aztán m indenféle praktikát kipróbáltam, hogy kicsit korábban szülessen a baba, mert nagyon nagynak jósolták, a 37. heti uh-n már 3900 rammot mondtak. Beszélgettem is vele, aztán a legjobb ami bevált az a szeretkezés volt. Ezt egyébként a szülésznőm javasolta, mert ők is aggódtak a baba méretei miatt. Aztán szerencsére tényleg kicsit korábban jött, a 38. héten 4100 grammal. Ha a kiírt időben jön minimum 4500 lett volna.

HAjni!
A szobát mi kb. a 36. hét körül foglaltuk le, nem kell előre fizetni, csak a bent tartózkodás utolsó napján, amikor már tudják, hoyg pontosan hány napot voltál. Az igazgató titkárnőjénél kell és csak a szülés várható időpontját kell bediktálni. Persze így is előfordulhat, hogy egy-két napot másik szobában kell töltened.

Szép Napot Mindenkinek!

Süt a nap, megyek vásárolniKép

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Hát lányok, nekem ez nem nagyon akar összejönni.Már elkezdtem csinálni az albumunkat, egy esküvői kép fel is ment, a 3d-s képet sikerült digitális géppel feltennem a gépre, bemásolni viszont nem tudom, mert azt írja ki, hogy túl nagy a kép fájl mérete.És azt aztán végképp nem tudom hogyan kell csökkenteni.Szóval, lehet, hogy a baba előbb meglesz, mint az albumKépHa vkinek van ötlete, hogy hogy lehet csökkenteni a fájl méretet az ossza meg velem légysziKép

Hajni, Felhívod a kórház kp-i számát, és kéred az igazagtói titkárságot.Miután kapcsolják, elmodod mikorra szeretnél hány ágyas szobát, és már kész is.Nekem még annyit mondtak, hogy a megbeszélt időponthoz képest bármikor megyek szülni, az nem gond, csak a szülőszobai felvételkor szóljak, hogy van ágyam foglalva.Mondjuk szerintem, ha túlhordom a babát,akkor a kiirt időpontom napján telcsizek nekik, hogy még egyben vagyok, majd jövökKép
Ja, és nekem a Fülöp Ilona lesz a szülésznőm, nekem nagyon szimpi, fiatal és segítőkésznek tűnik.Majd elmesélem milyen volt szülés közbenKép
Szerintem az orvosodat is kérdezd meg, hogy ő kivel szeret együtt dolgozni.( bocs, hogy így kéretlenül bele szóltamKép )

Azt hiszem meglátogatom a vasalnivalókat!

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!
Hozzá szeretnék szólni a Horváthné Marika témához.Én sory,egyáltalán nem voltam megelégedve vele mert egy modortalan ,arogáns ember akinek nem a korházban lenne a helye.Én egy kocsmában mint pultos tudnám elképzelni.
Amikor megkaptam az oxitocin infuziot és mertem hozzászolni,ugy kérdezett vissza"Na mi van?"Szerintem én megadom a másik embernek a tiszteletett és ha kérdeznek nem úgy kérdezek vissza,hogy na mi van hanem,tessék?Már nagyon bánom hogy ő volt akkor a szülöszobán mert miatta altattak.Amikor kiderült hogy császároznak nem vett le az infuziorol és ezért altatni kellett pedig én érzéstelenítőt akartam hogy láthassam amint kiveszik a babát.Igy is tiszta depi voltam.Könyörögnöm kellett hogy engedje be a férjemet mellém,majd mikor láttam hogy nem teszi amit kértem akkor szóltam neki hogy hivja fel az orvosomat.(A korház igazgatója a dokim)És láss csodát mindjárt bejöhetett a férjem.Már útolag mesélte a férjem hogy amikor mütöttek,kiszóltak neki(ő a folyoson várt)hogy mindjárt láthatja a babát,erre a Marika kivágtatott a szülőszobárol és ki akarta zavarni a férjem a folyosoról,mert állítolag ott nem tartozkodhat senki.
Na mindegy,mindenkinek megvan a saját véleménye ugyhogy nekem is.Engem nagyon megbántott akkor,mert szerintem egy első babáját szülő nő nem ilyen bánásmódot érdemel.Nem tehettem róla hogy voltak kérdéseim,és arról sem tehettem hogy éppen neki kellett dolgozni.
Úgy éreztem ezt le kell írnom mert régóta bánt!
Puszi!

Anita
ani24
 
 


AnitaKép

nekem is az első babám lesz, és egy kicsit nehéz eldönteni, hogy az ember kit válasszon szülésznőnek.Tény, hogy most délelőtt olvasgattam egy kicsit a korábbi netes hozzászólásokat (veszélyeztetett, itthon fekvő vagyok, tengernyi idővel) és kicsit vegyes róla a kép, de talán több a jó, mint a rossz.Neked ő fogadott volt, vagy csak ügyelt?


Én még egy Krisztina nevűről hallottam jókat. Tud róla valaki, valamit? Szült nála valaki?

És még valami:H ogyan lehet technikailag kivitelezni, hogy a csecsemősök ne cumiztassák a kicsimet, hanem csak szopizhasson az első perctől?

Egyágyasban mindig velem lehet?
phajni
 
 


Hajni,
Fehérfi Krisztinek hívják, és én is csak jókat hallottam róla, találkoztam is vele, és nagyon szimpi.Kép Én először őt akartam felkérni, de volt egy, akivel a dokim dolgozni szokott, és végül őt kértem fel. Ő Szabó Tündi, és szerintem ő a csúcs. Nála jobbat el sem tudok képzelni.Kép

Csak úgy lehetsz biztos abban, hogy nem cumiztatják a babádat, ha végig veled van. A fizetős szobákban (egy-két-három ágyas), és az elsőn a nem fizetős baba-mama szobában végig veled lehet, leszámítva a reggeli és esti gyerekorvosi vizitet (ez három ill. két óra, este a fürdés is benne van). De úgy vettem észre, hogy egyes nővérek nem támogatják, ha rögtön veled van éjjel. Én a két első éjjelt nélküle töltöttem, mert éjszaka vajúdtam (délután négytől, és reggel negyed nyolcra lett meg), és borzasztó fáradt voltam, nem tudtam volna ellátni. Aztán velem maradt éjjelre is, akkorra már a tej is beindult, és a csecsemősök örültek, hogy magamnál tartom, viszont a fenti nővér (a harmadikon voltam fizetősben), azt kérdezte, hogy nem túl korai még? Ezen kicsit meglepődtem, mert hiszen otthon is én leszek vele egyedül. Szóval próbáld minél többet magadnál tartani, és szólhatsz a csecsemősöknek is, hogy nem szeretnél pótlást, talán betartják.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Hajni, a Fehérfi Kriszti tényleg nagyon jó,kedves.Viszont nagyon "keresett".Szóval neki igen hamar össze jön az 5 ember.Végülis bárkit választasz, arra figyelj, hogy még időben döntsd el, mert egy szülésznő egy hónapban csak 5 embert vállalhat.
És pl. a Fehérfi Kriszti nagyon hamar "elkel"Kép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!
Balgánéról nem tudtok semmit?

Ani
ani24
 
 


köszönöm a szülésznő infókat

hajni
phajni
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült feltenni a képet, igaz nem azt amit akartam, de fenn van.
A címe:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1790&page=1&image=32501
Nem a legjobb, de remélem a lényeg látszikKép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Sziasztok!

Ági, igyekszem keresni egy jobb képet, és ha sikerül felteszem. Lujzikával kb. már 2 hónapja küszködöm evés terén, de már belefáradtam. Motanában örülök, ha egy-egy alkalommal( naponta5-6 szopi) megeszi a 120-150 ml-t, ami az ő súlyához (7300 gr)nagyon kevés. Ezért eszem a homeopátiás szert, és járok akupunktúrára, hogy a tejcsim ne csökkenjen még tovább.

Mackoo,irigyellek, hogy Borika napközben ilyen sokat alszik!!! Lujzi délelőtt kb 20-30 percet alszik a szobában, aztán ha jó az idő, 1-11/2 órát a levegőn, délután jobb esetben 2 órát. Este 8-kor teszem le, és 1-2-szer szopizik, és reggel 1/28-ig alszik, ha minden jól megy.

Hajni, a neonatológia azért jó a korházban, mert ide hozzák a koraszülött, kis súlyú gyerekeket is, erre vannak specializálódva. Az orvosom asszisztense egyszer azt mondta, hogy itt a "gyermekorvosok 60 dkg párizsiból is gyereket csonálnak"!!!
A szülésznő terén szerintem kérd ki a Arnold doktor tanácsát, lehet hogy ő is preferál valakit, akivel szeret együtt dolgozni. A Fehérfi Kriszti egyébként egy tündér!

Pindur, köszönöm érdeklődésed, Marcika már jobban van, nem lázas, csak az orra folyik, ezért rendszeresen szívjuk. Ma elvitték a férjem szülei, péntek este hozzák haza.
Csodálkoztam volna, ha ennyivel megússzuk, most a Lujzika lett náthás, szinte éreztem, hogy igy fog lenni. Szinte ez törvényszerű, ahol két gyerek van. Éjszaka már hallottam, hogy egy kicsit szörtyög, ma délutánra, már váladék is jött az orrából. Holnap hívhatom hozzá a doktornőt. Szóval, most kijut nekünk!!!
Igen, én is tanár vagyok, a X. kerületben tanítottam németet. Te mit tanítasz?
Remélem, ti jól vagytok!!!

Puszi mindenkinek, Tutus
tutus
 
 


Sziasztok!

A szülőszobán, míg vajúdtam (igaz, nem sokat, mert aztán megcsászároztak) Marika volt az ügyeletes. Még anno leírtam talán, hogy nekem nem volt semmi bajom vele, de túl pozitív dolgokat sem tudok mondani. Nyilván egy voltam a sok közül neki, nem volt túlságosan segítőkész, de nem is voltak nagyon negatív élményeim vele kapcsolatban, mint Aninak. Nem akarok rosszakat írni, mert annyira tényleg nem volt negatív, inkább nem is írok többet erről. Kép

Léna, ügyi vagy! Kép Sajna nem sok látszik a babád arcocskájából, de nem baj, pár hét múlva már szebbnél szebb fotókban gyönyörködhetünk majd! Kép Jajj, ne haragudj, midig elfelejtem, ki mikorra van kiírva. Te? (Barbi van március 10-11-re?) Most már tényleg megjegyzem...

Tutus, remélem, Lujzika hamar átesik ezen a náthán. Mi már voltunk betegek, sajnos két napig láza is volt Daninak és kb. két hétig folyt az orra. Mindannyian elkaptunk valamilyen vírust.
Én pedig a III. kerületben tanítottam, magyart. Kép

Mackoo, mi van Veletek??? Írj, hogy rendbejöttek e a dolgok!!!

Pindur
pindur
 
 


Sziasztok!

Nem ment át, amit tegnap írtam. megpróbálom megint.
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Na, ezt nem értem. Bemásolom a tegnapit ide.

Hajni, a lányok nagyon rendesek leírtak mindent a foglalásról, szerintem hívd fel őket nyugodtan! Fekszel egész nap? Az nagyon rossz lehet!

Kata, ha kevesebbet iszol változik vmi? Nálam abszolút kiszámíthatalan.

Léna, látszik, hogy kislány arca van és nagyon szép a Sára név!!!

Réka, én is arra gondoltam, hogy Kispapim segíthetne rajtam, de nem hajlik rá. :-(
Egyébként, ha megrövidült a méhnyak nem árt a babának? A 31. héttől mondta a dokim, hogy házasélet nuku. :-(
Ma próbáltam a meleg fürdőt+ egész nap sétáltam. Más ötlet nincs?

Képzeljétek a ctg-m már a múlt héten is nagyon szép méhösszehúzásokat mutat, végig felmegy az alsó vonal + 3-as a lepény Babóca pedig nem akar kijönni.:-(
Sajnos csak este jutok géphez.

Puszi Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Barbi Kép

Bizony, eész nap fekszem. 24-ből 22 órát. Kép És mivel én nagyon aktív és mozgákony ember voltam, tényleg szörnyű. De nekem a külső és a belső méhszájáam is nyitva volt és a méhnyak is megrövidült. Ez a 20 héten nem olyan vitéz lelet.Ezért varrták össze.Minden egyes rohangálással a babóm esélyeit csökkenteném...Muszáj lenne még minimum 10-11 hetet kibekkelni.De voltak fokozatok. Elöször csak nem dolgozhattam, de jöhettem-mehettem.Aztán sokat kellett pihennem otthon, de még mehettem ide-oda, most már full fekvés.
Remélem a te babód viszont hamarosan megérkezik. Ezzel a CTG lelettel szerintem napok kérdése.Kép

Hajni
20+2
phajni
 
 


Sziasztok!

Eddig csak néha ugrottam be olvasgatni, de most látom, hogy vannak itt középidős kismamik is.

Először is gratulálok a már megszületett kisbabákhoz, és drukk a szüléshez közelálló kismamiknak!

Én is ebben a kórházban szeretnék szülni, most 22 hetes vagyok.

Hajni! Írnál egy kicsit részletesebben a megnyílt méhszájadról. Közös a dokink, és 1 héttel ezelőtt azt mondta nekem, hogy megnyílt a méhszáj, kb beleférne a kisujja hegye, és hogy a keményedésektől van. Nem kötelező feküdnöm, de pihenni kell. 18-án kell mennem megint hozzá. A védőnőm viszont azt mondta, hogy feküdni kell feltámasztott csípővel, hogy a baba ne nyomja a méhszájat, és az meg tudjon erősödni.

Szóval érdekelne, hogy neked mennyire volt nyitva, miért varrták össze, mit mondott erre a doki, mitől nyílhatott ki.
Lányok, ha másnak is volt ilyen esete, kérlek írjátok meg.

Szülésznő ügyben: szerintem is a dokit kellene megkérdezni, hogy javasol e valakit.

Jár valaki szülésfelkészítőre?

Csicsóka
csicsóka
 
 


Mackoo,
hogy alakul a tejcsi? Én tényleg ajánlom a homeopátiás szert, nekük bevált.Kép Hogy állsz az akupunktúrához? Nekem a kettő hatásár kb.50% több lett. Ha érdekel a dolog, mailban megadom a paramétereket.

Tutus
tutus
 
 


Szia Hajni!

Még itthon van a gép tudok írni.
El tudom képzelni, milyen lehet, bár nekem csak a januárt kellett pihiznem. A helyedben én sem kockáztatnék. Egyedül vagy otthon? A többi leleted renben? Velem szedettek Gyniprált, az állítólag segít.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Hajni,
minden elismerésem a tiéd!Kép Szupi a profilodKépKépKép Mondd a babádnak, hogy muszály kibírni odabent a 37. hétig!

Ági, mizujs felétek?

Csicsóka, üdv itt köztünkKép, gyere gyakran.

Tutus
tutus
 
 


Csicsóka,
van egy Méhszáj nevű topic, ott sok hasonló sorsú kismamáról olvashatsz. Egy ideje pang szerencsére (mert remélem, ez azt jelenti, hogy mostanában szinte mindenki rendben van), de érdemes szerintem visszaolvasnod, mert sok példát találsz.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?