Új privát üzeneted érkezett!

Hajni :D
én este olvasok - bár gyereknevelési könyvet sosem -, TVt van, hogy be sem kapcsolom, csak ha olyan van, amit nézni szoktam.
így sok dologra jut idő, mert csak 11 körül fekszem le.
(a falat is este csináltam a gyerekeknek)

- no meg engem a TV ha nézem sem köt le, tehát amellett én simán olvasok -

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én meg teljesen rászoktam az éjféli, egy órás fekvésre - reggel meg kelek fél 7kor - hát kezdek zombisodni. :oops: De én is bele tudok merülni most az olvasásba, meg kötök a tv mellett, de leginkább valami mozifilmet nézek, amit az utóbbi évtizedben nem sikerült megtekintenem a moziban. Elég sok ilyen van. Mondhatnám csak ilyenek vannak.... Közben meg lesz egy csomó pulcsink.

Katyerina! Boldog szülinapot! És külön gratula a férjedhez, én erre sehogy nem tudnám rávenni. Ha vigyáz is a gyerekre, semmi mást nem csinál, kifolyik a konyhából a szennyesedény meg a szobákból a játék... nekem ehhez külön erő kell, hogy ezt bevállaljam, csak a vizsgákkor volt ilyen, és lélekben erősítettem, mire érek haza. És persze szerinte én itthon csak "elvagyok", semmit nem csinálok (néha elismeri, hogy próbált már Bálint mellett kiteregetni, de nem nagyon ment... én ezt már elismerésnek veszem, hogy nekem sikerül).

Tényleg Wish, remélem rendben vagy. :lol:

Tegnap nem volt harapás, ellenben ma már 3 is, pedig még dél sincs. :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.12.13 15:44-kor.

dkata
 
 


Melcsi, milyen éttermet nyitott Máté? Micsoda vállalkozás, ilyen fiatal korban! :lol: Hogy tudja egyedül üzemeltetni? Benneteket nem zavar a zaj?

Emma, milyen krémet kapott Zalán az arcára? Engem nagyon érdekelne, mert mi még mindig küzdünk a kis pöttyökkel a szája körül.

dkata
 
 

 
 

Sziasztok!

Húúú,mennyit írtatok!

Lili,
gratulálok a felálláshoz!

Melcsi,
Emese gyönyörű menyasszony!
Irigyellek a vacsik miatt,szuper lehet!

Zsuska,
Borka nagyon ügyes és önnálló!

Kata,
festés szörnyű lehet!Lencse meglett?

Katyerina,
Boldog szülinapot kívánok!

Hajni,
olyan jó lehetett látni a picurit!
nem haragszom! :lol:
Tegnap ott aludtak a bölcsiben!!! :lol: :lol: :lol:
Reggel megbeszéltük a g.nővel,hogy Apa kint lesz az öltözőben,de nem megy be,csak ha nem sikerül neki elaltatni a fiúkat!Márk gyorsan elaludt,Arni kicsit nehezebben,de ne volt gond.Fáradtak is voltak,mert hajnalban felkeltek,és délelőtt az udvaron is voltak,így nem kellett sokáig altatgatni őket.Mire felkeltek,már én is ott voltam,nagy volt az öröm! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Kata!
Máté a barátnőjével közösen piizéria-étterem-palacsintázót nyitott, és Apa támogatását élvezi, anyagilag és minden egyéb tekintetben egyaránt. Az anyagiak mostmár ugy néz ki, nem kellenek, de reklám, szervezés, ötletek, ezen a téren az uram kifogyhatatlan. Szerencsére a fiatalok- bár ketten alapitották a kft-t, elfogadják az öreg vállalkozó tanácsait. Az igazsághoz tartozik, hogy Máté majdnem 2 évet dolgozott már apja mellett a butorboltban, mivelhogy estin tanul, na meg gyerekkorától be volt vonva, segitett árulni amig még piacoztunk selyemvirággal, meg később is a boltban. Igy tehát az emberekkel való bánás nem idegen Tőle. A barátnője végzett vendéglátó sulit, felvettek egy fiatal, de ügyes szakácsot, és elindult a kezdők étterme. Ez 3 hete volt. Az üzlethelyiség a miénk, amiért viszont bérleti dijat kérünk, a rezsit is ki kell fizetni. Alájuk toltunk ugyan nem kevés pénzt, hiszen két fiatal hogyan is kezdhetne többmilliós befektetésbe. De érezniük kell, hogy ugy kell gazdálkodni, hogy a haszonból ki kell termelniük a megállapodást. Hiszen ki tudtuk volna adni sok embernek, nagyon sokan érdeklődtek, többen komolyan is. Az azonnal pénzt hozott volna, befektetés nélkül. A férjem nem ezt választotta, hanem bizalmat szavazott a gyerekeknek, és reméljük hogy rá is szolgálnak hosszu távon. Az első hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy ügyesek. Jó lett a szakács, szép és harmonikus az üzletbelső, a gyerekek arculatot adtak maguknak, ennek megfelelő pl. az öltözetük, még az étlap a szórólap szinei is. Rendes adagot adnak, jól elkészitve (ugyan a szakács kicsit lassu még, de belejön majd), jó akiszolgálás. Mi mostmár abban segitünk, hogy embereket küldünk be, Dezső a boltból a vevőket, én is felhivom az ismerőseim figyelmét, az énekkaros karácsonyi vacsoránkat is itt tartottuk a héten, anyósjelölt is idehozza a céges bulijukat, stb. Fe kell futtatni a vendéglőt, hogy legyen állandó kör, aki eleégedett volt, az visszajön, Érd nem akkora város hogy ne lehessen ezt gond nélkül kivitelezni. Csak a minőség oké legyen és az ár.
Nem csinálnak tul nagy zajt, köztünk van még 1 szint, a butorbolt. De kulturáltak tényleg. Na jó, szombaton volt már koncert, osztálytalálkozó, akkor ugyan hangosabb, de a gyerekek tudtak aludni, engem ez érdekel. Éjfélig vannak nyitva egyébként péntek-szombaton, ha tovább maradnak, akkor leveszik a zenét alapból, hogy ne tünjön fel...
Meglett a lencse?
Katyerina!
Boldog születésnapot! Micsoda ajándékot kaptál, ez felbecsülhetetlen!
Aanda!
Nagyon szépen haladtok! Ügyesek a fiuk!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Katyerina!
Utólag is boldog szülesénapot. Nagyon kedves a párodtól hogy átvállalt mindent legalább egy napig. :):)

Andi!
Gratulálok az első ottalváshoz nagyon ügyesek a fiúk. :) Remélem a téli szünet nem zökkenti ki őket a megszokott rendből.

Pompi!
Nagyon sokat gondolok rád ha van kedved jelentkezzél.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni!

én sokszor a wc-n olvasok. :) Vagy netezés és tv nézés helyett. inkább csak akkor, ha kapok valami érdekes könyvet. Amikor ingáztam a munkahelyemre akkor olvastam rengeteget. Azóta nem nagyon.

Aanda!

ügyesek vagytok! :) Örülök, hogy beválik a bölcsi.

Melcsi!

Nagyon ügyes a fiad! Gratulálok hozzá!

Wish, nem az anyukájánál van? Remélem, hogy ott és csak nem tud netezni.

köszönöm a jó kívánságokat.

Karácsonyi hangulat! :)

http://christmastime.multiply.com

katyerina
 
 


Hajni
én minden este olvasok! tv általában kimarad, olvasni az ágyban a második legjobb dolog :D

Melcsi
lsz. írd meg az étterem nevét és címét, ünnepekben szívesen megnéznénk!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok :)

Köszönöm az érdeklődést, megvagyok, jól vagyok. Néha görcsölget a hasam egy picit, de 4 napja semmi nem odavaló nem volt a betéten vagy a wc papíron :) Mondjuk fekszem masszívan. Azt szabtam ki magamnak, hogy ha egy hétig nem lesz semmi, akkor lightosan elkezdek felkelni, ami így karcsony elött jól is jön.
Szedem a dupahstont és az utrot. Anyuéktól hazajöttünk, mert most már szabin van a férjem.
Netezni nem nagyon tudok, mert Balázs nem hagy, kedvence a laptop kikapcsoló gombjának nyomkodása :lol:

Hajni :)
Gratulálok a kis 2 centishez, én hétfőn megyek méreckedni. Remélem nem volt több rózsaszín azóta! Egyébként: pelenkzás a szőnyegen, etetőszékbe, autósülésbe felmászik kis segítséggel, babakocsiba szintén bemászik egyedül, lépcsőn meg kézenfogva is feltotyog, csak lassabb. A fürdetésénél muszáj emelni (bár az nálunk Apa reszortja), de nagyon sok minden megoldható emelés nélkül. Az ágyából kivettünk 3 rácsot így most egyedül is ki-be tud mászkálni, így már oda sem kell betegyem. Vigyázz magatokra :)

Zsu :)
Írjál máskor is! Egyébként jónak tűnnek a könyvek amiket ajánlottál, meg fogom őket venni én is.

Én is ajánlok egy könyvet, szerintem jó: Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő


Testi fölény kihasználása a gyerekkel szemben: orrszíváskor mindenképp :wink: :lol:

wish
 
 


Wish!
Nagyon örülök a jó hireknek! Csak igy tovább! Ügyesen megoldottad a nem emelést, kb én is igy tettem Emesével, csak aztán tullőttem a célon, mert kizárólag egyedül, és mindenre és azóta is fel kell mászni.
Testi fölény- én is épp az orrszivásra gondoltam, nálunk most van müsoron :cry: . Ne tudjátok meg, micsoda lelki törést okzok napjában többször. Emese már kifejtette pedig, hogy Luku a lefogás miatt sir, mert nem az orrszivás fáj, hanem a lefogás, csak az a baj, hogy lefogás nélkül egyelőre nem megy.
Emma!
Nagyon örülnék, ha eljönnétek (van etetőszék és gyerekmenü is). Érd, Gellért u.2. (az M7 és 7-es utat összekötő főut) Dockyard Pizzéria és Étterem, és most nem tudom hogy áll a honlapjuk, de folyamatban. Ja, és óriáspalacsintájuk is van, édes és nagyon sokféle sós változatban is.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi, Wish

hogy szívjátok az orrukat?
Én most kitaláltam egy olyan pózt, hogy mire észbe kap kiszívom az orrát. Valami olyat adok a kezébe, ami tudom, hogy leköti, mögé ülök, és gyorsan alulról odateszem a szívókát. amióta így szívom, soha nem kellett még lefogni se, mert tényleg egy pillanat alatt meg van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Melcsi,
nagyfiad nagyon bátor,hogy belevágott az étterembe!Mi is biztos elmennénk,ha közelebb lenne!Az óriáspalacsintát tuti megkóstólnám!
Hány éves is a fiad?

Wish,
örülök,hogy minden rendben van!

Képzeljétek,a fiúk ma is ott aludtak a bölcsiben,és 2 órát! :lol:
Úgyhogy uzsiidő volt,mire felkeltek,így ettek is és az Arni jókedvűen fogadott minket,nem sírt!
Kívánom,hogy mindenkinek ilyen könnyen menjen majd a beszoktatás!
Mondjuk ehhez hozzátartozik,hogy imádják a g.nőt és én is,ez alap!Először furcsa volt,hogy itthon is emlegetik,de már megszoktam és örülök is ennek!

Andi
Kép
aanda
 
 


zsuzsi73 írta:Én most kitaláltam egy olyan pózt, hogy mire észbe kap kiszívom az orrát. Valami olyat adok a kezébe, ami tudom, hogy leköti, mögé ülök, és gyorsan alulról odateszem a szívókát. amióta így szívom, soha nem kellett még lefogni se, mert tényleg egy pillanat alatt meg van.

na, de ha tényleg taknyos, ca. 1 percig szívni szoktam, nem egy pillanat, mire kijön a trutyi.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish!

örülök, hogy minden rendben!

Aanda!
:)
Szerintem sokat sámít, hogy te is bízol a gondozónőben.

Nálunk már nem nagyon kell a porszívó, kifujják az orrukat. Igaz egy orrfújás az egy csomag zsebkendő, mert minden fujásra újat huznak ki.
Az orrszívót meg már maguktól is használják, Maja fél még egy kicsit tőle, de már ő is bedugja az orrába. Ha viszont nagyon tutira akarok menni és gyorsan, akkor lefogás...

katyerina
 
 


Andi!
Szerintem is sokat jelent az hogy te is jó kezekben érzed a gyerekeidet. Tényleg szuper hamar megszokták az új helyzetet. :) Otthon amúgy ugyan olyanok mint míg nem jártak közösségbe vagy vannak változások?

Katyerina!
Én nem akarok kötekedni de szerintem ők még nem fújják ki olyan alaposan az orrukat mint ahogy ki lehet szívni és pont a gyulladások elkerülése (arc-, homlüreg) szerintem célszerű is kiszívni a trutyit.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi
orrszívás: Zalán ülébe ültetem a plüss egerét, először annak szívjuk le az orrát, utána az övet, akkor ő sem tiltakozik

Aanda
nagyon örülök, hogy ilyen simán megy a beszoktatás, azért ez nagy könnyebbség

Katyerina
az jó lehet, mikor már fújják maguktól!

Melcsi
január elején mennénk! nyitva tartás elsején másodikán hogy lesz?

Képzeljétek, ma nagy örömhírt kaptam. A lány, aki a ringatót tartja nálunk, 3 éve várt öribabára, és most megkapták a picit! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Azt nem tudom, hogy lesznek nyitva Ujévkor, de 2-án szerintem tuti. Szilveszterkor le vannak foglalva, lehet hogy 1-én nem nyitnak ki. De van honlapjuk, www.dockyardetterem.hu, azon minden elérhetőségükkel, árakkal,stb. Addig is nézegessétek, kedvcsinálónak.
Aanda!
Nagyon örülök, hogy ilyen könnyen beszoknak a kicsikéid.
Az ételeket házhoz is szállitják :wink: A gyerek 19 éves lesz vasárnap. De hogy tartunk szülinapot? Állandóan a vendéglőben van! :D
Zsuzsi!
Az a gáz, hogy már az előkészületeket látva menekül :shock: Én ugyanis rendes porszivó orrszivót használok, orvosi tanácsra. És valóban nem jön ki 2 pillanat alatt, idő kell ahhoz is, hogy elinduljon egyáltalán. Rémes küzdelem. Emese már szépen odatartja magának.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Mindenki :)
Én úgy szívom, hogy a hátán fekszik a lábaim között, a karjai a combom alatt. Balázs is már próbálkozik az orfújással (egy fújás egy zsebkendő aztán "dob-dob" van "koka"-ba :)), de nem az igazi még persze. És azt is hagyja szépen, hogy ölben ülve szívjam le, de amikor elkezdi kihúzni a trutyit az orszívó, akkor elkapja mindig a fejét, így ha tutira akarok menni, akkor muszáj egyelőre lefogni.

Aanda :)
Nagyon jól csináljátok a bölcsibe szoktatást. Gondolom neked is nagy könnybeség, hogy ilyen szépen megy a dolog.

Katyerina :)
Én is sokat olvsatam a wc-n, de most nem hagy elmélyülni a fiam, dörömböl és sajnos már kinyitni is ki tudja, ha nagyon pipiskedik.

Hajni :)
Hogy vagy? Melyik könyv a barátnődé? Jöhet priviben is, ha nem akarod nagydobra verni, de ha nem kötöd az orromra, akkor sem sértödök meg.
Az új takarítónénink jól bevált. Sajnos nem vasal, de ettől eltekintve nagyon meg vagyok elégedve vele.

Kata :)
Lencse meglett?
A szomszéd kislány is harapott, valamikor 2,5 éves kora körül elmúlt magától, nem nagyon tudtak mit kezdeni vele sajnos.
Balázs is harap néha, de általában oka van. Pl: Gábriel sírva fakad (egy hónappal fiatalabb Balázsnál)
Kérdés: Mi történt?
6 éves nagylány: Balázs megharapta Gábriel ujját.
Kérdés: Balázs, miért haraptad meg Gábriel ujját?
6 éves nagylány: Mert beledugta Balázs szájába :lol:

Voltam ma dokinál, minden rendben a bébivel, 19 mm-nek mérte. Azt mondta még lát egy kis barnás váladékot, de én már nem szoktam látni a wc papíron semmit. Mindenestre pihenek tovább. Minden elismerésem azoké, akik végigfekszik a terheséget. A lakás indul, pedig szegény férjemet állandóan egrecíroztatom, hogy mit csináljon meg. De hát nem ugyanaz, mintha én csinálnám, magától sok minden nem jut eszébe.

wish
 
 


Wish

örülök, hogy minden rendben, csinálhatnál vonalzót, hogy lássuk napra készen, hány hetes vagy.

Emma

gratulálok a félidőhöz! milyen gyorsan eltelt, még most közölted a hírt, hogy pozitív lett a teszet.
Orrszívásnál szoktuk mi is a kistigris orrát szívni Olivéré előtt :D

Aandi

a fiúk nagyon ügyesek, így Te is nyugodt lehetsz.
Most, hogy időmilliomos lettél, mit szoktál csinálni? utol érted már magad? Lassan biztosan lesz magadra is idő.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
Babonából nem mertem vonalzót csinálni. Még mindig is fosok, hogy ne legyen semmi baj a terhességgel és a baba és épen és egészségesen szülessen majd meg 7 hónap múlva.
Na, mindegy megcsináltam a vonalzót, remlem nem "kiábálok el" vele semmit.

wish
 
 


Lányok, kevés időm van, Olivér alig akar este elaludni, állandóan fáradt vagyok, és egyfolytában kajálnom kell, hogy ne elviselhető legyen a hányinger... Mérlegre már csak a gyerek mer állni! :lol:
Amúgy jól vagyunk, remélem bébike is. Elmentem ma mell uh-ra, mert azt hittem, hogy csomó van az egyik mellemben, erre mondja a doki, hogy túl nagy a hasam! :? Na, most ezen parázok, hogy tényleg nagy gáz-e. :?

Wish,
örülök a vonalzódnak meg a bébidnek! :D Istenhegyire mész? Ügyike Balázs, hogy ennyire megkönnyíti a dolgodat, nekem muszáj emelgetnem. Vmelyik nap, mikor a tesóméknál voltunk állandóan a nyomukban kellett lennem megmenteni unokatesótól, hát aznap volt barna rendesen. Úgy elfáradtam, alig vártam, hogy lefeküdjek! Azóta nem volt semmi.
Barátnőm: Fülöp T. Mariann: A kétarcú Irán (azt hiszem ez lett a végleges címe. :roll: )

Andi,
hát akkor tényleg nagyon szerencsés vagy, és nagyon ügyesek a fiúk, hogy ennyire hamar ottaludtak! :o

Katyerina,
nagyon ügyesek a lányok! Olivér csak épphogy fúj az orrán, az még sokra nem jó. :roll:

Melcsi,
ügyes fiad van! Nekem oldalbetöltési hibát ír ki, nem tudom megnyitni. :(

Kata,
hogy áll a kupi?

orrszívás:nekem akkor szerencsém van, Olivér magától megy, hogy szívjam le neki. Pakolgatja is magának, de nem kell lefognom egyáltalán, és sírni se sír. Mondom, Kisangyal! :lol: A pelenkázást nem szereti még mindig, akkor van, hogy sír. :(

Na, tentizek...
20140901102739
 
 


Na, Apa szabin van ugyan, de ma bement dolgozni és vitte Balázst is. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle :)

Hajni :)
A Sejtbank kötött egy csomó kórházzal szerződést, hogy ha reklámozhatják magukat, akkor ingyen megcsiálják a 4 markeres tesztet a 12. héten. Az én dokim kórházában is van ilyen (Margit), úgyhogy most megspóroljuk az Istenhegyit.
http://sejtbank.hu/hirek/ingyenes_down_kor_szures.php

wish
 
 


Wish,
nahát, ez tök jó! :D
De felhívtam őket: azt mondták, hogy pár nap, amíg eredmény van, és igazából csak a vérvétel az, amit megcsinálnak, genetikai UH-eredményt vinni kell. Ráadásul a vérvételt a kórház végzi, ahová én csak akkor szándékozom menni, ha szülni kell... Meg nekem az nem genetikai uh, hogy vmi orvostanhallgató ránéz egy kivénhedt gép monitorára - ahogy a MÁVban volt, és mond vmit. Úgyhogy szerintem én megyek az Istenhegyire, abban jobban bízom. :roll:
Egyébként meg tényleg nagyon jó ötletnek találom, mert aki eddig a kórházba ment genetikai UH-ot csináltatni, az kis százalékban csináltatott genetikai centrumban ilyet, így hátha kevesebben csináltatnak majd feleslegesen amniot!
Bár a genetikai centrumoknak nem tudom, mennyire éri meg, hisz az őssejt azért elég drága, egy kis reklám miatt nem hiszem, hogy sokkal többen adnak ki pénzt rá, aki akarta, eddig is levetette...
Na, jól elfilozofálgattam itt, fel is hívom az Istenhegyit...
20140901102739
 
 


Hajni :)
A Margitban a múltkor nagyon jó volt a szonográfus. Minden alkalommal nagyon alapos volt és látszott rajta, hogy odafigyel. Remélem most is hasonló a helyzet. Én azért örülök, hogy nem kell külön kiadnom pénzt a markermérésre. Most lakásvásárlás projekt is van, meg a bébinek is azért majd kell egy jópár új cucc (ágy, szekrény stb), köldökzsinórvér levétel stb. Nem mondanám, hogy nyomorgunk, de azt hiszem, most majd kicsit jobban oda kell figyelni a kiadásainkra. A lakásvásárlás el fogja vinni szinte az összes megtakarításunkat, így marad majd Apa fizetése, amit be kell osztani, nem lesz meg az a jó kis tartalék, amihez bármikor hozzá lehetne nyúlni (és nyúltunk is sokszor :roll: ). Hiába no, így 5-6 évre nézve az itthon maradásomat már hiányzik az én fizetésem a budgetből.
Persze ez nem panasz, inkább jöjjön még 1-2 pulya és kelljen számolgatni a filléreket is (azaz az 5 forintosokat ;)), minthogy ne legyen több gyerekem :)

wish
 
 


Wish,
nekünk kevés dolgot kell venni a bébinek: megkapja Olivér ágyát, ő meg kap egy nagyfiúsabbat, hátha belefekszik! :roll: :lol: Meg szekrény kell, meg ha kislány lesz, akkor néhány ruci. A köldökzsinórvér az érvágás lesz nekünk is, Ti hol vetetitek le?
A pulykák (jópofa, jót nevettem rajta :lol: ) egy szobába szorulnak, remélem, kiegyeznek majd vhogy... :roll: De előbb-utóbb nekünk is költöznünk kéne, amit tökre nem szeretnénk, meg ezt semmiképp nem akarjuk eladni, úgy meg esélytelen. :( Ti nagyobba költöztök? Maradtok Pesten?
20140901102739
 
 


Hajni :)
Nem pulykák, hanem pulyák :lol:
A költözéses terv az, hogy maradunk itt, megvesszük a szomszéd garzont, és összenyitjuk a két lakást. Szerencsére a szomszéd is most szándékozik eladni a lakását és valószínűleg meg is fogunk tudni egyezni vele. De ettől még az sok pénz, plusz utána a kőművesmunka sem lesz két fillér. És ez ezt is jelenti, hogy
a rezsi is nőni fog. Nem baj, majd nem fűtünk, hanem 2 pulóvert veszünk ;)
Egyébként ha nem sikerül megvenni a lakást, akkor nálunk is megy egy szobába a két gyerek. A kórház arra jó volt, hogy kiderült, hogy meg se moccannak a gyerkőcök arra, hogy egy másik felsír.
Pedig pl amikor Balázstól levették a vért és bekötötték az infúzót, akkor jó 10 percet sírt szegénykém és a többi kisgyerek édesdeden aludt tovább. Amikor meg másik kisgyerek sírt fel éjjel, akkor Balázs aludt szépen nyugodtan, a füle botját sem mozgatva. És az is kiderült, hogy más gyereke sem alussza végig az éjszakát :) Négy 1,5-2 éves kor közötti gyerek volt és mindegyik kelt 1-2x éjszaka. Kivéve Balázst, aki második éjjel végig aludt. Ezt azóta itthon nem nagyon gyakorolja persze ;)
Fura volt, hogy az egyik kisfiú anyukája nem ment oda a kisgyerekhez és nem vette ki, amikor felsírt éjjel, hanem csak mondta neki, hogy aludjon. A nővér ment oda néha csitítgatni :shock:

wish
 
 


Balázsnak a Sejtbanknál vetettük le a kzsvt, szerintem most is ott fogjuk. Nem tudom máshol hogy van, de itt úgy volt, hogy ha nem használod fel a csomagot, akkor visszadják a teljes pénzt, ha bontatlan: ha bontott, vagy ha nem lett jó a levett vér, és nincs benne elég fagyasztható őssejt, akkor is visszafizetik asszem a 90%-át. Meg Svájcban tárolják, de Európán belül ingyenesen szállítják bárhová, ha szükség lenne rá. Szóval szerintem elég korrektek

wish
 
 


Hajni:)
http://www.krio.hu/cgi-bin/krio.cgi?menuid=06hu
Próba, szerencse!

Na eldugultam, lassan a fiúk is hazérnek.

wish
 
 


Csak gyorsan: Melcsi, tök jó, hogy ilyen vállalkozó szellemű a fiad! Meg hogy az apja így segít neki! :lol:

Hajni! Kupi, kupi, kupi.... Ma mentek el, holnap még jön a kőműves, felrak egy ablakpárkányt meg a szegőt a fal mellé. De ma már takarítok Bálintnál, ebben az a jó, hogy olyan tiszta lesz minden!!! Megyek is, mert senki nem csinálja meg helyettem, Bálint meg most alszik.

Wish! Most én is Bálinttal aludtam a festés alatt, és mikor motoszkált, én is csak szóltam neki, hogy aludjon, nem kapkodom ki. Mondjuk volt egy szuper éjszakánk, mikor semmit nem aludtunk, reggel fél négykor Bálint is + én is röhögőgörcsöt kaptunk az ágyban... Gondolom zavarta a nagy felfordulás, meg hogy nem a megszokott helyén alszik. Persze ha ordít, én is kiveszem, de nem nagyon szokott. :lol:

Hajni, Wish! Pihenni ezerrel!!!!!

dkata
 
 


Wish,
Ja, hogy pulyák! :lol:
Lakásterv tökjó, biztosan összejön! Mi vmi kertesház-félében gondolkodunk, de nem akarunk vidékre költözni főleg, mert én szerencsétlenül vezetek meg nagyon megszoktam, hogy minden ilyen közel van. :roll:
A Krio-játékról egyből a gimis biosz OKTV jutott eszembe. :roll: :D De ez vmiért nem akar sikerülni, mindig kiírja, hogy nem mindegyik válasz jó - még dolgozom rajta...:oops: Egyébként a Kriónál vetettük le Olivérnél, 150 ezret kértek, azóta se fizettünk! :shock: :D Úgyhogy ez a legolcsóbb meg bízom is bennük, legalább szem előtt vannak. Viszont épp azért gondolkodom most másban, mert ha ezzel vmi történik, akkor ne mind a kettő vesszen.

KAta,
De tuti rend lesz Nálatok! Irigy érte... :D Még mindig ordít (a szomszéd) Olivér?
20140901102739
 
 


Pompi,
mi a helyzet? Írjál már! Hogy vagy?
20140901102739
 
 


Hajni :)
1-1
2-3
3-2
4-1
5-1
6-3
7-2
8-2
9-3
10-2

Én itt a 13. kerületben szívesen vennék kertesházat, de kb 50 millió forint lenne egy az igényeinknek megfelelő + felújítás, annyi pénzünk meg nincs. Ez túl jó környék, közel van minden és mégis van kertvárosi része 10 perc sétára a metrótól. Ennyiért már Budán is kapnék házat, igaz ott nincs metró :)

wish
 
 


Hajni, wish
nálunk 2 normál méretű háló van és egy félszoba, ami jelenleg gardrob. Most ezt egy évre beáldozzuk, mert amíg sok éjszakai hadművelet van, addig én külön szeretném tenni őket. Aztán a pici egy éves kora körül összeköltöznek. Szerintem a 2 srácnak kb. 10 éves koráig nem is kell külön szoba....

Kép
Kép
emma1976
 
 


No, kismama napot tartunk? ;) Kata, gyanús vagy ;)

Emma :)
Szerintem pubertás korig nyugodtan lehetnek egy szobában a külön nemű gyerekek is. Onnatól már kellemetlenebb tud lenni, de még akkor is el lehet viselni, ha nincs más megoldás (saját tapasztalat alapján). Egy nemű gyerekek meg simán elvannak kirepülésig is egy szobában, ha jól kijönnek egymással. Kirepülés után meg többnyire a kolesz jön, ahol szintén több ágyas szobák vannak ;) Aztán meg jön az ember pasija, vagy nője... Nem is tudom mérhető-e évben, hogy mennyit laktam egyedül egy szobában :).
De mérhető,amíg az öcsém nem született meg addig biztos, meg a koleszban is volt egy év amikor sikerült kibuliznom egy ritka kincsnek számító egy ágyas szobát és amikor Franciaországban tanultam, akkor is egyedül voltam. De a 36 évemhez viszonyítva elenyésző időtartam. Ezek szerint társas lény vagyok :)

wish
 
 


Wish!
Örülök hogy minden rendben veled és a kismanóval. Nekem kettő van persze biztos meg is szokták egymást de nálunk sem ébrednek fel soha egymás sírására szerencsére.
Lakásprojekt húúú ha akkor nem fogsz unatkozni a hátralévő 7 hónapban szerencsére. :)
Gyönyörű az új vonalzód.

ja kismama nap persze mert a kismamáknak sok idejük van :) na jó ég mielőtt megüttök eldugulok csak poénkodtam. :)

Andi!
Hogy megy a bölcsis dolog? Remélem kicsik továbbra is szeretnek menni és ár az uzsi is lecsúszik. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish,
hú de ügyes vagy, hogy így tudtad a megfejtést, köszi! :D Nem is gondoltam, hogy a 13. kerületben is ilyen elszállós árak vannak! :? Nyerni kéne a lottón... :roll:
20140901102739
 
 


Sziasztok :P
Next "szakértőt" keresek :lol:
Ha egyik gyerekem 62, másik 68-as ruhát hord (még épphogy), akkor mekkora rucit kell kérjek :?:
Köszönöm!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


+ info. Nagyobbik 8,5 kg, kisebbik 7,5 kg.
S ezt néztem ki: http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/24/1
Köszönöm a segítséget előre is!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni :D
a 62es sacc/kb. a 0-3 hós
a 68as sacc/kb. a 3-6 hós.
ha gondolod, valamikor viszek ilyen méretű nexteket, hogy lásd, mi mekkora.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :P
S a link, amit feltettem, szerinted az a gatyó bélelt? És ha igen, akkor csak egy belső pamuttal, vagy vastag? Az miért nincs odaírva vajon?
Nagybátyám Londonban él és jön haza karácsonyra, ezért kellene tudjam, milyen méretet kérjek a srácoknak. Márk már majdnem 74-es méret, Milcsi meg hord egy-két 68-ast. Így lehet, hogy inkább 3-6 és 6-9-est kellene kérjek? Vagy utóbbi nagyon nagy és inkább kérjek 2 db 3-6 hóst szerinted? :shock:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Jaaa, de ha jártok erre szívesen látlak Benneteket :D
S a babarucik nagy részét is már vissza tudom ám adni, hátha jól jön másnak :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket!

Orrszívás nálunk nagyon könnyen megy,mert imádják!Arnoldka porszívóbolond,neki van sajátja is,és magának szívja ki az orrát!

Zsebi,
változások vannak:Arni sokszor felkel éjszaka,felveteti magát és meg kell szeretgetni,Márk alszik,mint a bunda.Őt az elválás sem érdekli,siet be a csoportba játszani.Arni érzékenyebb,de nem vészes,ma ár boldogan fogadott minket délután.Már 3.napja több,mint 2 órát alszanak ebéd után,és altatgatni sem kell őket,annyira fáradtak,hogy egyből elalszanak.Alváshoz megkapják a cumit,a pelust és a kedvenc plüssüket.

Zsuzsi,
sajnos nincs idő magamra,mert nyomom a gyakorlatokat és orvoshoz járok!Szar lett a pajzsmirigyhormon eredményem,ezért híztam műtét után 6 kilót,most kaptam gyógyszert,hát remélem lemegy,mert lelki beteg vagyok ez miatt!Még jan.-ban is mennem kell 2 napot és lesz 1 hét ovis gyakorlat is,és a tanulással így egyátalán nem haladok,pedig jan.-ban vizsgák lesznek!

Emma,
veled együtt örülök az öribabának!

Melcsi,
boldog szülinapoz kívánok a nagyfiadnak!
Milyen a "rendetlen" porszívó orrszívó,mert én is rendeset használok?

Lili,
Boldog szülinapot kívánok nektek!
Képet tegyél fel!

Andi
Kép
aanda
 
 


Fanni :D
szerintem nem bélelt, mert azt külön odaírják - lined -.
nehezet kérdezel, mert ugye nem láttam a fiaid.
a 6-9 hós nekem nagynak tűnik így első ránézésre, Lili akkor gatyákat hord. a 3-6 hóssal nem nagyon lőhetsz mellé.
Gondolom inkább felsőkből kell a 74es nem?
a next viszonylag nagyobb méret.
szerintem 3-6 hós :D

(na, de azért nem vagy konzekvens. először azt írod, hogy 62 egyik 68 másik, majd kiderül, hogy inkább 68 és 74 :D nem könnyű ám így segíteni :) )

vagy figyelj :D
ha keresek neked egy 3-6 hós next kantáros nacit és lemérem, az segít?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Igen, Orsi, az segít, köszi.
Tényleg nem voltam konzekvens :oops: Ha nem bélelt, akkor nem baj, ha kicsit nagy, de azért nem 1 év múlva akarom rájuk adni persze...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


oks, fürdés, fektetés, utána megtúrom a dobozokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


KÖSZÖNÖM!!!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Anda,
hú, akkor neked jó sok dolgod lesz! Én meg annyira ellustultam, hogy rám is rámférne már vmi.... Sajnálom a pajzsmirigyhormonod, régóta küzdesz vele?

Kata,
hogy állsz a pakolással?

Fanni,
én mindig nagyobbat rendelek, így mindig rá tudom adni a következő szezonban is. :lol: Nagyon vagány szerkó, de szerintem se bélelt, a felhajtókáján látni, hogy a saját anyaga van visszahajtva. Úgyhogy most úgyis hideg!

Lili család!
Boldog szülinapot!

Megjött az új XL-es Liliputi cipő. Teljesen más, mint a régije, sokkal masszívabb és sokkal nagyobb! A régi L-es és kicsi, a most megrendelt meg akkora, hogy vagy 2 számmal nagyobb a lábánál!
:shock: Úgy néz ki benne, mint vmi bohóc... :?
20140901102739
 
 


Hajni :)
A liliputis cipővel mi is bóhocot játszunk, csak Balázsra az XL-es ami már kicsi, de ez az XXL-es még nagy. Egyébként az XXL-es megint puhább anyagból van.
Nekem úgy tetszenek a pediped cipők is, csak Balázs méretében már nincs :( Na, majd ez a bébi kap pedipedet, hátha nem lesz olyan óriáslábú, mint a bátyja.

Aanda :)
Sajnálom a pajzsmirigyed rendetlenkedését, a gyógyszer biztos segíteni fog, ne kekseredj el. Fúú, jó sok dolgod van most még szerencse, hogy a fiúk bölcsiben, így talán jobban sikerül megoldanod mindent.

Lili :)
Boldog szülinapot a kicsiknek :) Jól elszállt velük is az idő.

Balázs ma átaludta az éjszaklát és negyed 10-ig aludt :shock: Akkor is csak azért ébredt fel, mert kifolyt a pisi. De legalább mi is sokáig aludtunk végre egyszer :D

Egyébként ti milyen pelenkát használtok? Mi liberot, az bírt eddig a legtöbbet nekünk, de ha éjszaka nem cserélünk pelust valamikor, akkor reggel tuti pisisen ébred. Állandóan pizsamát, lepedőt meg hálózsákot mosok :evil: Ma kipróbálom, hogy nem 6-ost adok rá nem 5-öst. Hátha.
Szóval, kinek milyen pelus bírja ki az éjszakát?

wish
 
 


nekünk 4es huggies v. libero....de mi minik vagyunk
liliputi-pediped- S-es 6-12 hós teljesen jó Lilire

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish

éjszakára mindig liberot adok rá. de érdekes, hogy reggel alig pisis a pelus. Állítólag ez azt jelenti, hogy végig alussza az éjszakát. szoktam a libero up&go-t is adni éjszakára, 5-öst. a rekord nálunk 400 gr-os pisis pelenka volt, libero és nem folyt ki belőle.

engem meg az érdekelne, hogy kinek miben alszik a babája.
nem tudom, mit csináljak. a plüss rugi kevés (tudod Kata, a piros), hiába öltöztetem alá. éjszaka többször megyek takarni, érzem, hogy fázik. a zsákban viszont nem tud aludni, mert forgolódik örökké és rátekeredik. kb. 22 fokban alszik.

Orsi

a fiúk is lerúgják még a takarót éjszaka ? alig várom már, hogy magára húzza a takarót,ha fázik, de Olivér csak lerúgja egyelőre

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: