Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi csajok, de még béna vagyok az üzenet szerkesztésében, ezért történt, hogy kétszer írtam ugyanarról !!! Azt hittem, hogy nem küldtem el. Jár így az ember lánya.
tutus

Sziasztok!

KÖszi a biztatást...igérem igyekszem rendesen" erre járni... Egyébként meg nem vagyok egy haragtartó tipus, inkább csak megijedtem......

Barbi: rám gondoltál, hogy mikor fogok szülni vag ya másik Ágira? Egyébként júl.27-re vagyok kiírva, de bitosan csúszok egy hetet min., mert az uh szerint egy héttel fiatalabb a magzat....
balgane

Sziasztok!

Tutus, én sem gondoltam, hogy meg sem fog kottyanni, hogy állandóan a hátsómat szurkálják, de mindent meg lehet szokni. Kép Így utólag belegondolva nem is volt olyan nagy macera (igaz, én szerencsés voltam, mert hamar összejött a baba).

Tünde, szóval még mindig itt. Kép

Kovács Ági, nálunk nem úgy volt, hogy Dani nem akart enni, hanem tejem volt nagyon kevés. Dani, akármennyi van, mindig kiszopizza az összeset. Már reggel úgy kezdi, hogy mindkét ciciből mindent megeszik, így utána annyit eszik, amennyi a következő szopira újratermelődik.

Én egy időben folyton mértem, minden szopit, de annyira idegesített, hogy abbahagytam (úgy látszott, alig eszik valamit a baba), most már csak hetente egyszer.

Timi, nagyon szép a kisfiad! Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Azt hittem Ági, hogy mostanában szülsz, bár ahogy repülnek a hónapok a július is közel van!

Teljesen igazad van Tutus, szerintem is az az igazi, hogyha van gyerek. Régen nagyon jól elvoltunk bulik, egyetem...,de most a baráti társaságban az a furcsa, ha "csak" úgy együttélnek,tervek nélkül.

Ma voltam végre UH-on és szerencsére nem voltak sokan + nagyon kedvesek is voltak, + lehetett beszélgetni is, úgyhogy az a másfél óra is belefért. Ja, és a váró nagyon kulturált lett!
Márc. 10-re v. 11-re vagyok kiírva, úgyhogy még elkínlódom a fájásaimmal.

Tünde, megy a drukk!!! Most már bármikor babázhatsz!!!

Timi nagyon szép a kisfiad és milyen nagy!!!

Pindur,Tutus tényleg nagy babátok lett! Szedtetek
vmi vitamint? A nagy babák is sokat mozogtak az utolsó hónapban is? Az én Bencém egész nap kifeszíti magát, bokszol.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

sziasztok!

Barbi, csak nem a szülinapomon fog érkezni a babódKép
Drukkolok nekiKépKép

puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Barbi, a március 10. már rögtön itt van, kitartás!! Lujzi viszonylag keveset mocorgott, mivel nagyon kicsi volt a hely a hasamban (164 cm vagyok). Én Elevitet, és MagneB6 szedtem, mivel keményedett a hasam. Lehet, hogy ez is hozzájárult a Lujzi méretéhez.
Tudjátok, hogy mitek lesz?

Timi, nagyon helyes a kicsi, aki már nem is olyan kicsi.

Tutus
tutus

Sziasztok!
Kovács Ági!Az én Peti babám most kemény 6050g és 61 cm hosszú.Voltunk kint sétikálni de nem sokáig mert hüsi volt.Ha megkapjátok a szurit hideg vizes pelussal borogasd be mert nagyon fog a babádnak fájni.A pici babád végig alusza az éjszakát?Ha kiváncsi vagy a babámra,megtalálod a fotóalbumban a képeket,Ani24 Peti babája néven.
Küldj képet a te babukádról!
Tutus:A móttóm:Amit nem eszel meg attól nem hízol.Én igy fogyozok!Most azért ment le majd 20 kg mert vizes is voltam és a baba is nagy súlyú volt.

Puszi nektek!

Ani
ani24

Sziasztok!

Léna, melyik nap születtél 10 v.11? Milyen a halak jegy szerinted? Én vízöntő vagyok és a férjem drukkolt, hogy a Babóca az legyen, bár szerintem nem lett volna poén 2 vízöntő a családban. Te mikorra vagy kiírva?

Tutus,köszi! Én 171cm vagyok,de álllítólag vékony a hasfalam azért érzem nagyon a mozgást! Neked a baba mérete miatt volt csaszi?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, én nem szedtem semmit, de azért Dani nem is lett olyan nagy (csak az én 152 cm/43 kilómhoz képest). Most már Neked is nagyon közel az idő! Kép Szorítok nagyon! Kép Kép

Fogyókúra: szerintem amíg szoptat az ember, nem érdemes belekezdeni. Legfeljebb arra figyelni, ha valaki fogyni akar, hogy ne kalóriabombákat egyen. Nekem szerencsém volt, egy kiló fölösleggel jöttem haza, most pedig vékonyabb vagyok, mint lánykoromban. Viszont rengeteget eszem, úgyhogy ha befejeztem a szoptatást, akkor kell nagyon figyelnem majd, hogy csökkentsem az adagot. (A szoptatás többszáz - 2-3? - kalóriát igényel egy nap, és ha már nem lesz, jóval kevesebbet szabad majd ennem...)

Pindur
pindur

Szia Pindur!

Köszi, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi is várunk-e a kiírt időpontig!
Dani nem semmi, tényleg, hogy mekkora lett, a barátnőm is pici és a babája is pici lett Én eddig 11-12 kilót híztam, a pénteki Uh szerint 3180 gr a baba, úgyhogy most bátran nasizok.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Kislányok, időnként én is idepofátlankodok, ha nem bánjátok, a lányom május 1-től lesz szabadságon (célidőpont jul.8), akkor tán ő is idejön mert több lesz az ideje, de addig is hadd osszam meg az örömünket: kislányunokát várunk, 95%-ig biztos.

Még csak az érdekelne, hogy mi atapasztalatotok: a S.M.Á-ban mennyire ygakran alkalmazzák a szülésgyorsítást? Én szeretném, ha a lányom a maga ütemében vajúdna, hacsak más nem indokolja...
Jövendő nagymama

Kedves jövendő Nagymama!

Gratulálok a lányunokához!!!
Én még a szülésgyorsításról itt nem hallottam, de gondolon orvos függő, mint minden.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Ismét itt. Kép Voltam ma CTG-n, babó mozgott rendesen, viszont fájás szinte 0. Illetve néha 5-re felment a görbe! Kép Szóval nem maradtunk bent. Délután még elmentem suliba is. Bár egy annyira borzalmas előadás volt, hogy nem is tudom minek ültem ott. Na mindegy, jövő héten már tuti nem megyek. Vagy a babó miatt, vagy azért mert úgyis bent fekszem a kórházban.

Timi, nagyon édes Alexander! Kép

Barbi, márc 10-11? Húha, akkor már neked sincs sok hátra! Kép
Egyébként nekem 4 kg körüli babát jósolt a doki. De ettől függetlenül nagyon sokat mocorog. Pedig én sok helyen azt olvastam, hogy a vége felé a babák lenyugszanak, ehhez képest az én babám nagyon aktív. Néha el nem tudom képzelni mit művelhet odabent, annyira hullámzik a hasam. Kép

Jövendő nagymam, gratulálok én is a kislányhoz! Kép Szülésgyorsításról még én sem hallottam.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Barbi, március 10.De akkor már neked is alig van hátra időd.Én 28.-ra vagyok kiirva.Én tök jól elvagyok a halakkal, bár ezt az ismerőseimtől kéne kérdezni(mármint, hogy milyen jegyKép )

Tünde, jó nagy babát jósolnak neked.Akkor mától mindennap mész CTG-re?

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Szia Tündi!Már nemsoká te is babázol,hihetetlen hogy megy az idő.A babamozgásról annyit,hogy nekem még a mütő asztalon is mozgott a baba pedig 41 hetesek voltunk és 3950grammal született.Mielött elaltattak még megsimiztem a pici lábát mert kinyomta a hasamon.
Már nagyon várom a hireket rolatok!
Nagyon Szorítunk!

Puszi!

Anita
ani24

Sziasztok!

Léna, akkor csak 2 hét van köztünk, még lehet, hogy együtt szülünk! Én nagyon örülök, hogy halak lesz, mert szerintem olyan nyugis jegy(legalábbis akiket ismerek, bár amilyen aktív Baba, lehet, hogy nem lesz kint se nyugis.)
Írd le mindenképp mi volt a ctg-n!

Tündi, jó nagy Babád lesz!!! Nekem is hullámzik szinte és az fáj a legjobban, ha az oldalamból nyomja ki a kis lábát. Neked mikortól volt a méhlepényed 3-as?
Nem tudom nekem ezért kell-e 2 -3 naponta mostantól ctg-ni! Vagy mindenki ilyen gyakran jár?
Jön egyébként a hidegfront!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Most csak fölteszek egy képet Liliről, majd később írok is.

Kép
kovagi

Sziasztok!

Léna, egyenlőre kétnaponta kell menni CTG-re. Holnap reggel megyek megint, aztán délután a dokihoz. De ha befektet, gondolom, hogy majd naponta kell menni.

Ani, köszi! Kép Tényleg hihetetlen, hogy megy az idő. Szerintem nálunk is ez lesz, hogy még az utolsó pillanatig nyomkodja majd a lábát vagy valamilyét. Kép

Barbi, nekem 1-es a méhlepény. Legalábbis múlt héten még az volt. Nekem a 38. héttől kellett hetente 2x CTG-re menni, és ezen a héten pedig kétnaponta.

Jaj, bárcsak hatra ránk valami front. Kép Mostanában én is néztem az időjárásjelentéskor, hogy mikor milyen front lesz. De hát jöhetett hideg vagy meleg, nekünk meg se kottyant. Kép

Kovács Ági, nagyon édes Lili! Kép Örülök, hogy sikerült felrakni képet!

Pusza,
Tünde
rtünde

Dorka így integet Nektek és drukkolunk mindenkinek a kiegyensúlyozott és felejthetetlen babaváráshoz, a gyors és könnyű szüléshez, és a boldog, örömteljes babázáshoz!
Kép

Puszi:

Vic
Victoria

Kovács Ági, milyen szép kis husi babád van!

Vic, Dorka változatlanul gyönyörű! És csúcs a haja!!!

Tünde, érzel valamit? Nagyon drukkolok Neked! Hangulatod milyen?
Az nagyon jó, hogy 1-es a lepény, mert akkor jól táplálja a babát. Remélem nem árt az én picimnek, hogy nekem 3-as.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Gyönyörű idő van, ma sem tudtunk kimenni, a gyerekek tiszta zizik. Marci men aludt délután, Lujzi pedig magyon sírdogál, mert hiányzik neki a megszokott levegőzés.

Barbi, a Lujzival azért lett császár, mert Marcikát is császárral "szültem". A korház pedig nem perferálja a spontán szülést egy császár után. De a méretei miatt sem engedtek volna szülni. Utólagosan mondta a Kósa, hogy a méhem is szana-szét repedt volna a hegvonal mentén.

Kovács Ági, Vic gyönyörűek a babuskák!!! Mennyi idősek, és mekkorák vagytok most?

Tündi, kitartás, nemsoká eljön a ti napotok is! Papás szülés lesz? Szurkolok nektek!!!

Barbi, a 3-as lepény nem a legjobb, de az orvosod úgy is szól, ha valami nem ok. Ne aggódj feleslegesen!!!

Pindur, mi van veletek?

Anita, teljesen igaz a mottód.

Puszi, Tutus
tutus

Sziasztok!

Vic, Ági, szuperek a képek! Kép

Nagymama, én is gratulálok az unokához! Kép Szerintem egyértelműen az orvostól függ a szülésgyorsítás (jól emlékszem, hogy Kósa a választott orvos?)

Tünde, írtad már, de nem emlékszem, mikor kell befeküdnöd. Reméljük, nem kell a kórházban várakoznod a babára, hanem meglesz hamarosan! Kép

Tutus, megvagyunk, tegnap Dédinél voltunk vendégségben, ma viszont ez az idő... Kép Egész nap takarítottam, ennyi volt. Kép

Pindur
pindur

Sziasztok!

Ági, Lili nagyon édes baba! Jó nagyot nőtt!

Barbi, Tutus,
Köszi a bókokat!
Dorka csütörtökön múlt 6 hetes. Többnyire nyugodt baba (hacsak nincsennek frontok, mert akkor bizony nagyon sírós), sokat mosolyog és elkezdett már mindenféle hangokat kiadni azon a pöttöm száján, "aaa", "óóó", "öööö" "eeevveee". És hangosan kacarászik. Az éjszakákat többnyire átalussza, este 1/2 12- től reggel 7- 1/2 8- ig alszik. Súlya a tegnap mértek alapján 4450 gramm (3500 grammal született), szóval egészen normálisan gyarapszik.

Puszi és vigyázzatok magatokra a csúszós utakon!

Vic
Victoria

Sziasztok!
Én is bejelentkezem.
Izgatottan jöttem a Babanetre, hátha már valaki Tünde babájáról tudósítKép
Tünde!
Mi van veletek? Le a kalappal, hogy szombaton még előadásra mentél.

Kovács Ági!
Eszméletlen, mennyire hasonlít a babád rád! Nagyon aranyos, gyönyörű a bőre.

Vic!
Dorka haja magától áll ígyKép? Nagyon aranyos vele!

Ja, és eszembe jutott, hogy már időtlen idők óta meg akarlak kérdezni benneteket:
A baba veletek alszik (úgy értem, veletek egy szobában)? Vagy már külön szobában van? Ha igen, mikortól?
A férjem folyton nyúz, hogy már költöztessük át a kis malacot és tudom, hogy igaza van, mert Bori még elég kicsi ahhoz, hogy ne tűnjön fel neki a dolog. Ha sokat várunk, csak nagy sírás-rívás árán lehet majd átköltöztetni.
De úgy fáj a szívem érte. Imádom hallgatni, ahogy motoszkál elalvás előtt. Arról már nem is beszélve, hogy ha éjjel felnyüszít, csak átnyúlok a bölcsőbe és a szájába adom a cumit, szinte magamhoz sem térek. Nem lenne valami kényelmes ezért átvánszorogni a szobájába.

Mackoo
medvike

Sziasztok!

Vic, Dorka nagyon helyes és ő is nagyon hasonlít rád.

Ani, lehet, hogy nagyon béna vagyok, de nem találom a képeidet a fotóalbumban.

Lili most múlt 2 hónapos, már majdnem 6 kiló. Cm-t nem tudok, de most a 68-as ruhák jók rá. Ma kapja meg az oltást. Még mindig elég keveset eszik (kb 1 hete) A tejem is kevesebb, de ő sem eszik olyan mohón, mint eddig. Mindenesetre most megint fejek. Egy kicsit jobb a helyzet, mint szombaton. Akkor szinte óránként szoptattam, olyan kevés volt. Lehet, hogy azért is van ez, mert nem ettem eleget. Nem elhatározásból, de egyszerűen nincs étvágyam. Észre se veszem, ha fél napig nem eszek semmit. Most odafigyelek erre is.

Tünde, egyben vagytok még? Ha be kell feküdnöd, akkor napi 2 ctg van. Remélem nem kell. Én is voltam előadáson ennyi idős terhesen. Hülyének is néztek. Mondjuk nem sokáig bírtam, már nem tudtam ülni sokat, csak az oldalt fekvő helyzet volt jó. Nagyon drukkolok!

Mackoo, mi egy szobában alszunk, mert egyelőre nincs is több szoba. Én úgy terveztem, hogy 1-1,5 éves korában fogom külön szobába költöztetni. Szerintem, ha a kiságyában alszik, nem a szülői ágyban, akkor nem lesz ebből olyan nagy probléma. De majd elválik. Mindenestre amíg ilyen pici, én nyugodtabb vagyok, ha mellettem van. (kb 1 méterre van az ágya a miénktől) Bori is nagyon szép, őt sikerült megtalálnom. És Pindur Danija is. Meg az összes baba akit esetleg kifelejtettem.

Pocakosoknak kitartás! Az utolsó hetek már nagyon gyorsan elmennek.

Ági
kovagi

Sziasztok!

A babák mind nagyon-nagyon édesek!! Már én is nagyon várom. Ezek az utolsó hónapok már nehezen mennek..

Tutus, én április 18-ra vagyok kiírva. Még van időm. LÁttam, hogy neked is Horváthné Marika volt a szülésznőd. Te is meg voltál vele elégedve? Nekem is ő lesz.

Tünde, vártam az sms-t hétvégén, de semmi. Itt bent is kérdezik tőlem, aki ismer, hogy mi van, de hát még késik a jó hír. Nagyon drukkolok, most már tényleg nem sokára babázhatsz, de az is lehet, hogy már épp folyamatban van... ez olyan izgalmas!!

Pusza mindenkinek, vigyázzatok a csúszós utakon!

Kata
katca

Sziasztok!

Vic, nagyon cuki a babód, a haján még most is mindig elcsodálkozomKépNagyon égett vele a gyomrod?

Kovács Ági,Lili nagyon édes, nekem főleg a kis szája tetszikKép

Barbi, hát előfordulhat, legfeljebb ha együtt szülünk majd dumálunk közbenKépKépA CTG-n nem volt semmi különös, leszámítva a szülőszobát, meg hogy állandóan elúszkált a tappancs alól, így szinte folyamatosan kereshettük a szívhangot.Ja, meg akkorákat rúgott hogy csak na, mondtam is, hogy otthon bezzeg nem produkálja így magátKépFájás meg persze még nem volt. Jövő hét hétfőn este megyek újra, kíváncsi vagyok akkor mi lesz.

Ma voltunk vérvételen, CTG-n és Uh-on is,elképesztő mennyit kell várni.
A CTG-t a háromágyas szülőszobában csinálták, hát mit mondjak, meg voltam szeppenve egy kicsitKép
De szerencsére ott is minden rendben volt, meg az Uh-on is.
Képzeljétek, már 32 cm-esek és 2860g-sak vagyunk.És még négy hét három nap van hátraKépViszont a lepényre azt írták, hogy I-II tipusú, remélem ez nem baj.
Tünde már nem volt tegnap délelőtt óta, lehet, hogy épp ő szűlt a mellettem lévő ágyon délelőtt?hátha...Kép
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok Lányok!

Remélem nektek jobban indul a hét, mint nekünk, mivel Marcika reggelre "betaknyosodott". A doktornőt is kihívtam, mert félek, hogy Lujzika is véletlenül elkapja, és ez egy 4 hónapos babának nem használna! Csak bizakodni tudok, meg a Marcit elkülöníteni tőle. Nincs vész, ha nem engedem, hogy puszilgassa a babát.

Ági, szépen fejlődik Lili. Ha teheted, minden szopi után fejjél, mert az sokat használ a tejcsinek. Marcikát 11 hónapig szopiztattam, és rendszeresen fejtem, mert akkor még nem volt más dolgom. Most, Lujzikával nincs időm a fejésre, mert a Marcival is foglalkoznom kell, mivel nem adtam bölcsibe. Meg is látszik a tejcsi mennyiségén! MINDENKINEK JAVASLOM A FEJÉST? HA TEHETI! Ne aggódj, a sűrű mellretétel is használ!!!

Mackoo, ha teheted, halgass a férjedre, tegyétek a babócát külön szobába. Tudom, ez így neked is kényelmesebb, de a baba most még nem fog semmit észrevenni. Ti is nyugodtabban tudtok pihenni éjszaka, és a babát sem zavarjátok az alvásban. Mi Marcit rögtön az első pillanattól külön altattu, igaz kicsit macerásabb volt, de megérte! Most ott tartunk, hogy zavarjuk egymást az alvásban, ha véletlenül együtt kell aludnunk, mert pl beteg. Lujzit sajnos szobahiány miatt nem tudtuk külön rakni, így ő éjszakánként nem is alszik olyan nyugodtan. Ha elkültözünk, neki is saját szobája lesz.

Kata, nekem is Maraika volt a szülésznőm, annak ellenére, hogy tudtam, hogy császározni fognak. Én nagyon szerettem őt. Már maga a jelensége is olyan megnyugtató volt számomra. Mindig tudta, hogy hogyan nyugtasson meg, és ez nagyon fontos. Szerintem ő szupi, és az is fontos, hogy az orvosom is szeret vele együtt dolgozni szülés esetén!!!. SOK MÚLIK EGY JÓ SZÜLÉSZNŐN!

Vic, Dorka cuki, és nagyon ügyes, hogy ilyen szépen alszik egyhuzamban esténként! Így legalább te is tudsz aludni.

Tünde, mizujs? Talán már babázol??? Drukkolunk!

Pindur, Dani, hogy birta a vendégeskedést? Nem zavart benneteket a jövő-menő front, és a bezártság?

Mindenkinek pusz, Tutus
tutus

Szaisztok!

Annyi képet tettek fel mostanában és tök jó!
Mindegyik baba egy tündér!!!!KépKép
Olyan jó ilyen kis piciket nézegetni. Utána ha ránézek az én Danimra olyan nagyfiúnak látom.

MAckoo!
Danit 5 hetesen vittük külön szobába és ő azóta alszik egyben 10-12 órát. Azt veszem most észre, ha mégis egy szobában alszik velünk a nagyinál, minden apró neszre felébred.
Szerintem az a legfontosabb, hogy TE úgy érezd, hogy jó, ha külön szobában alszik. Ha nem érzed, akkor szerintem úgysem lenne egy perc nyugtod sem éjszaka.

Tünde!
Megy a drukk Neked, akármi a helyzet!!!

Kata!
Nekem is Marika volt a szülésznőm és én nagyon meg voltam vele elégedve. Mikor voltunk a 6 hónapos kontrollon pont ő volt ügyeletben és meglátogattuk, hogy megmutassam neki mekkor lett Dani és megismert minket fél év után is és olyan kedves volt. Én azt szerettem benne, hogy amikor tiszta ideg voltam a félelemtől ő akkor is egy pillanat alatt meg tudott nyugtatni.

Ja és kedves névtelen, nem nem akarok nyitni egy Marika topikot csak elmondtam a véleményem.

Réka
muki

Sziasztok!

Réka, Tutus,
köszönöm szépen a véleményeket Marikáról! AKkor most már vele kapcsolatban is teljesen megnyugszom. Kép

Írtam Tündének egy sms-t, de nem válaszolt. Lehet, hogy tényleg már épp a szülőszobán van? Reméljük, hogy hamarosan ad hírt magáról!

LÁnyok, a házassági anyakönyvi kivonat max. milyen régi lehet? Egy évesnél fiatalabbnak kell lenni? Még egy: okmányirodában is adnak ki újat az eredeti alapján?

Köszi szépen.

Kata
katca

Kata!
Asszem 100 napnál nem lehet régebbi a házassági a.könyvi kivonat. Szerintem abba a polg. mesteri hivatalba kellene mennetek, ahol házasságot kötöttetek. Ott adják ki az eredeti alapján, illetékmentesen.

Mackoo
medvike

Mackoo!
Ez nem jó hír, de nagyon köszönöm. Szirákon volt ugyanis az esküvőnk, de egyébként soha nem járunk oda. Kép köszi szépen!

Kata
katca

Kata!
Én is úgy tudom, hogy friss anyakönyvi kell, azt nem tudom mennyire, mert a kórházban is mindenki mást mondott.
Nekünk Pilisre kellett ezért elutazni, de jó volt nosztalgiázni. Beültünk abba az étterembe, ahol a vacsi volt.
Ja és jó, hogy volt ez az anyakönyvi, mert a kórház elhagyta, és én elég mérges lettem volna, ha az eredetivel teszi ezt.

Réka
muki

Szia Kata!

Három hónaposnál nem régebbi kell, én úgy tudom és csak a házasságkötés helyén adják ki.

Léna

nuska

Köszi LÁnyok!

Akkor felhívom a polgármesteri hivatalt Szirákon. Kép MOndjuk nosztalgiának nem lesz rossz valóban, bár ilyen időben... Éppenséggel még március közepéig várhatok, utána már nem akarok.

Tünde írt és még nem történit semmi, jól van. De biztos ő maga is hamarosan bejelentkezik és majd mesél többet.

Kata
katca

Elég ha 1 évnél nem régebbi a h. anyakönyvi. Tuti. Ez minden kórháznál más. Elég friss az infóm. 2 hónapja így volt.
kovagi

Ági, ez tuti? Én tisztára úgy emlékszem, hogy a betegfelvételi ajtaján ki volt celluxozva egy kis lap, amin azt írták, hogy 100 napnál ne legyen régebbi.
(Vagy lehet, hogy már ennyire elfelejtettem, hogy volt?)

Mackoo
medvike

Mackoo!
Én írtam az előbb, hogy amikor én voltam bent akkor más volt kiírva az ajtóra, mást mondott a szülésznő és mást a betegfelvételis.
Ezért mi a sok infó közül a legkésőbbit vettük alapul biztos ami biztos.

Réka
muki

Kata!

3 hónapnál nem régebbi hiteles másolat kell, amit a házasságkötés helyén állitanak ki illetékmentesen. Ne hagyd, hogy pénzt kérjenek érte, mert ez INGYENES. Tőlem először 2000 Ft-ot akartak kérni, aztán másnap ingyen kiadta egy másik anyakönyvvezető.

Tutus
tutus

Kata,
3 hónapnál nem régebbi hiteles másolatot kell vinned, amit a házasságkötés helyén állítanak ki illetkmentesen. Ne hagyd, hogy pénzt kérjenek érte, mert tőlem először 2000 Ft-ot akartak kérni, aztán másnap INGYEN kiállította egy másik anyakönyvvezető.

Tutus
tutus

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok! De még itt vagyok! Kép Köszi mindenkinek a drukkokat! Kép

Nemrég értem haza a dokitól. Mondtam neki, hogy az a bajom, hogy nincs semmi bajom, túl jól vagyok. Kép Amúgy tényleg minden okés, az UH alapján is, a CTG-k is jók. A fej beilleszkedve, méhszáj 1 ujjnyira nyitva. Vasárnapig kaptunk haladékot. Ha addig nem történik semmi, akkor vasárnap reggel be kell menni, és akkor megindítja. Bár a doki azt mondta, hogy előbb meg lesz, de én már nem merek reménykedni, azok után, hogy már legalább két hete azt érzem, hogy szülök. A lényeg, hogy max. 6-ot kell aludni, és ketten leszünk. Kép Kép

Vic, Dorka nagyon édesen integet! Kép

Barbi, szerintem se aggódj, hogy 3-as a méhlepény. Amúgy most már te is betöltötted a 37. hetet, ugye? Akkor már az sem baj, ha korábban szülsz, már nem számít koraszülöttnek.

Tutus, nem lesz papás szülés. A páromat nem lehet rávenni. De nem is bánom, nem akarom erőltetni. Sőt lehet, hogy jobb is lesz nekem így. Kép

Kovács Ági, hát az én osztálytársaim is néztek, hogy mit keresek még mindig suliban. De hát jobb, ha lefoglalom magam, mintha arra várok itthon, hogy történjen valami és nem történik semmi. Kép

Léna, neked is jó nagy babád lesz! Kép

Kata, hát én is kapom a kollegáktól az sms-eket. De majd mindenképpen küldök értesítést, ha lesz valami. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Kata!Én megkérdeztem a korházban a kisablaknál és azt mondták hogy 100 napnál nem lehet régebbi. Ez bizti!
Kovács Ági:Át lett írva a fotóalbum cime,Cica25 Peti babája lett a cime.Ne haragudj hogy nem szoltam.Gyönyörű a kiscsajszid!Hatalmasat nőt amióta nem láttam.
R.Tündi:mennek a drukok!Én is kihúztam a 41.-ik hétig.Szorítunk!
ani24

Megnéztem Peti babát. Nagyon aranyos. Lili megkapta a szurit. Egész jól viselte.

Én 300 napra emlékszem. Az biztos, hogy én dec. 15-én szültem és az okt. 2-ai h.a.k. jó volt.
kovagi

Sziasztok,

Kata,
Az én infóm annyira friss, hogy 1 1/2 hónapos: Nekünk 100 napnál régebbi volt a h.a.k. (házasságkötésünk júniusban volt, a szülés januárban), úgyhogy egészen tutira 300 napnál nem régebbi kell a h.a.k-ból!

Tündi,
Én emlékszem, hogy a szülésem napján délután 1/2 6- kor még elküldtem az utolsó "kesergő" e- mailt, hogy nem akar kibújni a Dorka, s a küldés után szinte azonnal elment a nyákdugó, aztán elkezdett ömleni a magzatvíz is. Húúú, úgy örültem, hogy legalább 1/2 órán keresztül zuhanyoztam és folyamatosan azt hajtogattam a Kismanónak, hogy "nagyon örülök, hogy mostmár ki akar bújni a pocakból". Aztán 7- kor bementünk a kórházba, 1/2 8- kor rátettek CTG- re 1/2 órára, aztán 21.35- kor már meg is volt Dorka:-)
Úgyhogy kitartás!

Mackoo,
aranyos vagy, jót nevettem azon, hogy magától áll- e így Dorka haja:-) Igen, amikor legelőször a kezembe adták, már akkor is ilyen kis "felálló" hajacskája volt.
És képzeljétek, hogy vizesen teljesen göndör fürtös a haja. Ugye, milyen érdekes?!

Léna,
A terhesség utolsó 4 hónapjától kezdve folyamatosan égett a gyomrom, úgyhogy talán igaz, amit az "öregek" mondanak, hogy ha egy kismamának ég a gyomra, akkor nagy hajú lesz a babája.

Ági,
Dorka tényleg nagyon hasonlít rám. Kicsit olyan, mintha magamat nézném piciben s ez tök furi érzés:-)

Puszi:

Vic
Victoria

Sziasztok!

Tünde, hát igen, mindenki azt mondja, hogy igencsak 4 kg körül leszünk.Kezdek hinni nekik, a végén mi leszünk itt a legnagyobbakKép
Te már mindjárt megtudod, mekkora is lett, jó neked, nagyon szorítok, hogy még a héten találkozhassatokKép

Vic, igen , én is erre gondoltam.Mert nekem is iszonyúan ég minden nap, és a fent említett öregek mondták,hogy sok haja leszKépIgazán örülnék neki.

Puszi mindenkinek, még lehet, hogy jelentkezem, ha apú végre segít feltenni a 3d uh képet.

Léna

nuska

Sziasztok!

Léna, jó nagy babád lesz! Vicces lehetett, hogy elúszkált a tappancs elöl!
Mekkora a 3 ágyas szoba, nagyon zavaró lehet, ha tele van? És ott már csak feküdni lehet az ágyon vagy van szék? A múltkor meg akartam nézni, de pont szültek!Én a rendelőbe járok vizsgálatra és már nem megyek a kórházba a szülésig.

Tünde! Engem már most zavar, ha hívnak, hogy mikor szülök, úgyhogy gondolom ,hogy várod a Babádat! De jó, hogy legkésőbb vasárnap találkoztok!

Rájöttem, hogy lehet eddig rosszul számoltam a heteket. A szülés napja a 40. hét kezdete vagy a vége?
A 37. hetet mindenképp betöltöttem, én azt hiszem a 38- at is, úgyhogy 2 naponta ctg. Kiköltöztünk Pestről, úgyhogy nem is egyszerű történet.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Én is a Schöpf-Méreiben fogok szülni, de ez még odébb van, mert most még csak 20 hetes vagyok.Dr. Arnold László az orvosom és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekünk nem egyszerű volt ez a terhesség. Az első babóm elhalt. Nem tudom leírni azt, hogy az milyen érzés volt, amikor 2 hónaposan azt mondták, nincs szívhangja, vége Kép Kép Kép a babavárásnak. Kiderült progeszteron hiányom van. Mire ez kiderült, addig 2 nőgyógyászt elfogyasztottam, mert nem tudtam belenyugodni a "próbálkozzanak, majd lesz valami, nem kell kivizsgálás" dologba. A Schöpfben az Arnold indította el a vizsgálatokat. Végül Clostylbegittel összejött az újabb babó. Az első 3 hónapban végig progeszteront kellett szednem. Július 15 -re vagyok kiírva.

Kinyílt a méhszájam, ezért most feküdtem bent a Schöpfben, mert cerclage-val összevarrták. A kórházról nagyjából jók voltak a benyomásaim. Mondjuk furcsa, hogy a II.-on nincs konnektor és nem lehet hajat szárítani sem a fürdőben, sem a kórteremben. Furcsa, hogy mindenkinek saját telefonvonala van, de nincs nővérhívó...Pedig nálunk kellett volna, mert minden kismamát műtöttek és lógtunk az infúziókon altatás után..., de ennek ellenére sem rosszak a tapasztalataim. Remélem találok majd olynokat is, akik velem egy idősek, és addig is a már kismamákkal is tudok beszélgetni.

Mindjárt kérdeznék is: Mi az hogy I.-es II.-es a méhlepény?
phajni

Sziasztok,

SMS Tündétől:
"Halihó! Ma hajnalban, 05:35- kor megszülettem. Kitti vagyok, 3600 gramm és 50 cm. Mindketten jól vagyunk. Pusza, R.Tünde"

Tündi, nagyon nagy gratula, jó egészséget, sok tejcit, örömteljes babázást! Kitti üdvözlet idekint!

Üdv:

Vic
Victoria

Sziasztok!

P. Hajni, helló köztünk!Biztos fogsz találni olyanokat, akikkel tudsz beszélgetni, még akkor is, ha nem veled egyidősek.Nekem 4 hét és 2 nap van hátra, én is sok infót kaptam az itteni lányoktól.Én egy picit a harmadikon feküdtem, ott sincs igazán semmiKépAz egyik éjjel nekünk kellett szaladni a nővérért, mert a szobatársunk rosszul lett.De ezt leszámítva nem volt olyan rossz.
Most jól vagytok?Minden rendben a babóval?Tudjátok már, hogy fiú lesz vagy lány?És a nevét?Na, mit szólsz?Mindjárt elárasztottalak kérdésekkelKépKép
AZ I-II. tipusú méhlepény jó, jól táplálja a babát.A III-sal már vannak gondok.De erről a lányok biztosan többet tudnak majd neked mondani.Én csak ilyen kontár vagyokKépKép

Barbi, hát, az ágyak nincsenek túl messze egymástól, egy-egy függönnyel vannak elválasztva.
Én semmi mást nem láttam bent, csak az ágyakat.Bordásfal is csak az egy ágyasban vanKépLehet, hogy ott van más is, jövő héten, majd kiokosítom magamat és beszámolokKép
A szülésznőm azt mondta, hogy van aki nagyon örül a háromágyasnak, mert itt nagyobb a jövés-menés, többen vannak bent, és amíg arra figyelsz, hogy mi zajlik melletted, addig se magaddal vagy elfoglalvaKépLehet, hogy van benne valami.Viszont azt is mondta, hogyha nem szeret vki ott lenni, és felszabadul az egyes, és még olyan állapotban vagy, akkor mehet a költözésKép

Hát lányok, én azt hittem beelőzök mindenkit és tegnap éjjel meg lesz a tali.Olyan kilenc körül elkezdett iszonyatosan fájni a derekam, fél tiz körül meg már komolyan görcsöltem.Amig tartott egy görcs addig még a lábamat se tudtam megmozdítani.Az egész rendszertelen volt még, és ezért bíztam abba, hogy ez még semmi. Közben lapítottam nagyon, nehogy a párom észrevegye, mert akkor tuti nem úszom meg a kórházat, de végül mégiscsak lebuktam.
Aztán fél kettő körül mintha elvágták volna. Minden megszűnt. De nem úgy, hogy fokozatosan csökkent volna, hanem hirtelen.
Nem tudom mi volt ez az egész.Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy ráfeküdt, ott bent valamimre és az görcsölt, és mikor leszállt róla akkor szűnt meg.Nem tudom, mindenesetre megijedtem.

Hát jó termékeny voltam így kora reggelKép
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Szia Hajni!

A mi babánk is clostilbegyttel jött össze. És nekem is összevarrták a méhszájamat. A kórházzal nekem sincs semmi bajom. Egy kicsit lepukkant ugyan. Én szülés után fizetős szobába mentem, ott nagyon jól éreztem magam. A méhlepény számozása arra utal mennyire van elöregedve, de nem tudom pontosan. Gratulálok a babához.

Ági
kovagi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?