Új privát üzeneted érkezett!

Judit

a 6 ezer a sima terhesgondozás, 10 akkor van ha ultrahang is van.
Ebben az a "vicces", hogy tőlem csak akkor kért 10-et, amikor az előírt kötelező vizsgálatokban benne volt az UH. De amikor nem kellett volna és mégis "moziztunk", akkor csak 6 e-t fizettem ;)

Meg mondom neked őszintén mi kevesebbet adtunk Neki, mint 60e az előző két alkalommal és most is kevesebbet tervezek adni. És még nem vettem észre, hogy máshogy viselkedne, mert kevesli...
Tehát szerintem elég. :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Jól emlékszem hogy a Dulka is a Schöpfiben volt???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


[quote="törpiri"]J írta:törpiriól emlékszem hogy a Dulka is a Schöpfiben volt???


Igen, én a két gyereket még ott szültem Nála.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 

 
 

Szia Dóra!

Aha, szóval ez a különbség, akkor velem is tök rendes. :)
Köszönöm, most megnyugtattál! :D

Judit
sz-judit
 
 


Én nagyon visszaszíroma Schöpfit....félek is a Bajcsytól,de nem tudom megmondani,hogy miért!! :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


sírom...bocsi

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Hát kicsit én is tartok az új helyszíntől... A Schöfit megszoktam, ismertem, tudtam ott mire számíthatok...

A szülésznőm is volt Schöfis azért, szerencsére :)))

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok

Amíg meg nem volt a kórházreform, addig nem volt semmi probléma a Bajcsyval. Mondjuk Én utoljára 2007,03ban szültem ott, és utána lett az összevonás.
Én a délpestibe tartoznék, ha jól tudom, de nem tudnának nekem annyit fizetni hogy ott szüljek.
Nálam nem fér össze az a80-as években elmaradt stílus ami ott van.
Elhiszem, hogy védik a babákat meg a mamákat, meg bizti soknak kényelmetlen a Bajcsy nyitottsága, de az, hogy 2008-ban 1 nap 1x egy ablakon át mutogassák a babákat, meg meghatározott időben legyen láthatás..... szóval ez nekem nagyon őskori és konzervatív volt.
Szerintem sosem fogja elfelejteni sem a hugom sem Anyukám, mikor 2002-ben kivitték a kislányomat fürdetni és végignézhették (férjem volt bent velem), és a Nagyi kezébe nyomták először oda, mikor felöltöztették.
Ilyent a délpestibe ne keress!!!

Szerintem ne aggódjatok!! De amúgy azt a három napot már bárhol /majdnem bárhol féllábon is ki lehet bírni, ha egészségesek vagytok mindketten.

Jóéjt
Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Sziasztok

vpb egyetértek veled, én amikor 98-ban szültem az első gyerekemet már akkor sem volt ilyen a Bajcsyban, igaz hogy akkor még a kórterembe annyira nem lehetett bejönni, de azért nem szóltak ha még is bement az apuka vagy nagymama. Viszont az unokatesóm most szült a Tétényiben és ott még most is csak ez a tv-n keresztüli mutogatás, meg üvegfalon keresztüli mutogatás van, engem ettől kiráz a hideg.
Nekem tök jó volt hogy a párom is ott lehetett bent velem a szobában, meg anyuék is, totál megzakkantam volna. Na meg nekik is egy élmény volt mikor megfoghatták a kicsit ott rögtön.

Szerintem sem kell félni a Bajcsytól, egyáltalán nem olyan rossz kórház az mint amennyire sokan szídják. Vannak ettől sokkal rosszabbak is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Nem attól félek, hogy a Bajcsy rossz kórház, akkor az orvosom se jött volna ide. :)
Inkább attól, hogy úgy járunk, mint itt valaki írta, hogy annyian voltak, hogy pl. a szemészetre kerültek...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Jottem erositeni a Dulka-vonalat..:D
Legalabb megertettem en is ezt a 6-10ezres dolgot..:) Egyszer en is 10-et fizettem, de azota automatikusan veszem elo a 6-ot.. Meg sosem szolt, hogy az nem eleg, pedig "mozizas" minden alkalommal van. Igazabol en nem tudtam, hogy az UH az mas tarifan megy..:(

Udv.
Tavaszka
tavaszka
 
 


dojika hát ilyen frontos időben sosem lehet tudni hogy mikor mennyi kismama szül, de azért nem aza jellemző hogy a szemészeten fekszenek a kismamák. Persze előfordul, de amikor ez a Bajcsyban volt, akkor a Tétényiben is ennyien voltak, míg én ott voltam az unokatesómmal 3 órát addig 6 kismama szült, úgy hogy közben toltak ki 2-őt, és még utána is szültek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Hát nem tudom lányok, én csak most regisztráltam, hogy hozzászólhassak, nemsokára a 3. babámat fogom szülni a Bajcsiban.

A kórházzal nincs is semmi bajom, de ezek a szabad látogatások engem nagyon zavarnak.
Amikor az elsőt szültem persze nekem is jó volt, hogy a férjem szinte egész nap bent volt, velem, bár mondjuk én fizetős szobában voltam, egyedül egy kétágyasban. (Így mi senkit sem zavartunk.)
A másodiknál is fizetősben, egy kétágyasban, de már nem egyedül. Na most ott voltam én, akinek már volt egy gyerkőce, a férjemnek elsősorban vele kellett lennie, a kicsi napi programja nem engedte, hogy ott üljenek velem egész nap, illetve ez egy 2,5 évesnek nem is annyira jó móka. És ott volt a szobatársam aki az elsőt szülte és nem hazudok, de még a szomszédok is bejöttek meglátogatni őt.
Amikor szoptatni szerettem volna, elkurjantottam magam és kb. 10-en mentek ki a szobából, a szobatársam látogatói.

Volt olyan is, hogy ott bökte ki az egyik látogató, hogy a gyereke, aki szintén ott volt most jött ki a bárányhimlőből.
Hát ez szuper gondoltam, behozni egy újszülötthöz, amikor a bárányhimlő az első hetekben akár halálos is lehet.

Aztán mivel nekik ez az első babájuk volt, marhára ráértek és én sírva hívtam a férjem a vécéből, hogy a csaj férje még mindig bent van és este 11 óra van.
Pihenni szeretnék, szoptatni és a babámmal foglalkozni, nem pedig betolni őt éjszakára a csecsemősökhöz, ahogy azt a szobatársam tette, hogy ő nyugodtan aludhasson.

Dióhéjban ennyi. Most a harmadik babát várva, aki január végére fog kb. érkezni, csak azon drukkolok, hogy ne legyen megint dömping, mert nem szeretném, ha a néhány órás újszülöttem napi 50-60 emberrel találkozna, akik a szobatársaimat jönnek látogatni.

Szerintem ha nincs gond 3 max. 5 napot kell bent tölteni, azért ennyi idő alatt nem kattan be az ember.

Ja és engem is jöttek látogatni a második bébinél is, anyósék, anyuék, de napi váltásban és kb. fél órára, épp azért, hogy tekintettel legyünk a szobatársra is.
cukorka
 
 


Tavaszka :)
Amúgy, de nem kötekedésből, ki van téve a váróban a falra, hogy milyen vizsgálat mennyibe kerül :) Mondjuk nem egy hatalmas darab, könnyű nem észre venni :)

Cukorka
Igen, nekem is ez a problémám még... Mert nekem iszonyú szerencsém volt a Schöphiben, mert mind a két gyerekekkel sikerült kifognom egy-egy egyágyás fizetős szobát. Így én se zavartam senkit a látogatóimmal és engem se zavart senki a látogatóival...
És mivel a fiam arra a 4 napra a nagyszüleihez költözött és velük járt be látogatni, így apa is reggel, délután tudott jönni hozzánk.
Másodjára már a nagymamám se jött be (83 éves volt akkor) csak a férjem, a fiam és a szüleim. Talán egyszer egy barátnőm berohant 5 percre, mert kértem, hogy hozzon be valamit :))
A kórházba és az első hetekre nem kellenek a látogatók. Szerintem.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!


Tegnap voltam Kardos dokinál,tényleg nagyon alapos és jó fej doki,

szerencsére nincs nyitva a méhszáj,csak nagyon lent van a méh lepény,ezért fekvésre ítélt és kaptam antbiotikumot a vérzésre és a görcsökre, minden házi munkáról levagyok tiltva,de mégis akkor mit csináljak én nem szoktam meg a semmittevést,

valakinek valami jó nézegetős webcíme esetleg?

csak azt sajnálom,hogy a kardosnak csak magán rendelése van,én nem tehetem meg,hogy végig fizessek,

mosonyit is megnézem majd,

Bajcsy szülőszobát már megnéztem,nagyon modern,csak tényleg a sok jövés menés ami zavaró lehet. vidéken egy kórházban csak ablakon keresztül lehet megmutatni a babát,védik a fertőzésektől, az anyukák,babák el vannak különítve,

Hol lehet megfelelő láégzésgyakorlatokat,relaxációt elsajátítani? sajna én nem járhatok tornára,valami más megoldás kellene?

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok

Gabi1: Nekem ez nagyon pozitív élményként maradt, hogy Anyukámék is odamehettek.
A hugom ellenben nem szerette volna ezt a népvándorlást, így ő a délpestit választotta.
Népvándorlás az tuti nem volt, de szegény Anyukám sem tudott neki vinni ebédet, mert csak 4-től vagy 5-től volt látogatás, akkor meg ki kellett mennie egy közös váróba ahol enni nem tudott, így a meleg kaját bevitte a szobába, visszament a váróba beszélgetni, és mire 6ra beért már az épp langyos vacsiját ehette....
Mi mondjuk be sem mentünk, mert betegek voltak a gyerkőceim, meg most egy ablakon át...na mindegy, meg az is igaz, hogy az első hetekben nem kellenek a látogatók.

Dojika: Az elképzelhető, hogy sokan lesznek mikor szülni fogsz, de ez ennek a rohadt rendszernek a hibája. Lecsökkentették felére az ágyszámot, bezártak egy pár kórházat, és bezsúfolták a "betegeket" egy kórházba.
TISZTA RÖHEJ!!! Csak nincs kedve annak röhögni aki átéli.


Cukorka:
Én ezt hülye megoldásnak tartom hogy fizetős a szoba, de ketten vannak benne. Én egy nem fizetősbe voltam szintén ketten, és lehet hogy jobb volt a helyzetem mint neked akkor.
Igaz Én is jártam úgy, hogy a két ágy egymás mellett volt hosszába annyi hely volt közte, hogy éppen be lehetett jönni. Na most a szobatársam férje egy hokedlin odabeült reggel és nem lehetett kirobbantani onnan.
Szerencsére vegyes szoba volt akkor, nekem még nem volt gyermekem, így tűrtem a létét nappal, de este közöltem vele, hogy fellőtték a pizsit és kívül tágasabb. Persze ez nem fizetős szoba volt!!! Ott nehezebb mert ott visszavághat, hogy fizet érte....de könyörgöm Te is.


Békefiné/Andy
Nekem van egy blogom ha gondolod olvasgathatod, és még ott vannak a blogajánlóba amikben jókat/hasznosakat írnak.
Sőőőt a csajok akikkel levelezünk ott, ketten a Kardosnál szültek, egy vagy kettő pedig a Mosonyinál, de van Gyopáros is, meg talán aki a Dulkánál szült.
Akár írhatsz is nekik, tuti válaszolnak.
http://3gyerekkel.blogspot.com/
Jó olvasást. És pihenjél, mert még nagyon a közepén vagy nem lenne jó, ha bármi történne

Légzőgyakorlathoz talán ezt:
http://kismamaknak.freeblog.hu/tags/dvd/

Szép napot: Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Dora!

Lattam en is azt a papirt, de mivel nekem minden alkalommal kesuzlt UH vizsgalat (mozizas) azt hittem ez beletartozik a rendes terhesgondozasba..:)
Elso par alkalommal amugy meg is kerdeztem tole, hogy mennyivel tartozom, pont amiatt, mert nem voltam tisztaban ezzel, de mindig csak 6000 -t mondott..:D

Vagy lehet egy ideje ezert nem kapok nyomtatot kepet is? :D

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Sziasztok

Nem a "nyitottság"miatt félek,hanem mert a császárosokat is 3 nap után kiteszik :shock:
NEkem az előző császár volt,most is azt mondta az orvos,hogy nem törvényszerű de több mint valószínű ,hogy az lesz.Nekem akkor volt egy kis komplikációm,ami általában mindig van ha "műtenek".Ettől félek,ha megint "baj"lesz,akkor nem mehetek vissza a kórházba az 5-6 napos gyerekkel!!!

Hát majd meglátjuk :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Szia Törpiri

Szerintem a császárosok egyel többet maradnak mint a simán szülők. De lehet hogy már megváltozott?

Figyelj, biztosan nem vesznek vissza a picurral, főleg ha még teltház is lesz....max talán a nőgyógyra, de ott meg a picurral.....hát nem tudom.

Én biztosan nem mennék haza ha érezném, hogy nem stimmel v.mi.
Szerintem próbáld te is így. Mert akkor kötelesek még ott tartani és kivizsgálni, de visszavenni már nem.

Mikor derülne ki ez a komplikáció, csak az 5-6.napon?

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Sziasztok!

Ettől az átjáróháztól, ami a Bajcsiban van én is félek. El is határoztuk a férjemmel, hogy ha olyan szobatársak lesznek, akiknél reggel megtelepszik a család és éjszaka megy el, ráadásul más vagy egyágyas szobába sem kérhetem magam, akkor fogom a gyereket és elmegyek haza, már akár a második napon is! Az biztos, hogy nem hagyom, hogy a kedves szobatárs rokonainak bacikultúrájával ismerkedjen a gyerekem, na meg én is főleg császár után.
Egyébként megdöbbentő, hogy ennyire hanyagul kezelik ezt a problémát, hiszen itt újszülöttek vannak (nulla immunrendszerrel) és hasi műtöttek! Egy sebészeten meg milyen szigorúan veszik a látogatási rendet!

Törpiri! Milyen problémád volt császár után? Ki a dokid?
Én úgy tudom, hogy a császárosoknak is 3 nap most, bár én ennek örülök, mert az első császár után is mielőbb mentem volna haza!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok !

Az a helyzet, hogy mióta bezárták a Schöpfit és tudom, hogy "be leszünk zsúfolva" valahova, azóta én is azon gondolkodom, hogy megkérdezem e gyerekorvost, vállalja-e, hogy még aznap hazajöjjünk... Persze, csak ha minden simán ment és minden rendben van a Babócával... Szóval meg fogom kérdezni, ha benne van kérek tőle egy nyilatkozatot, akkor megbeszélem a Dokimmal is és akkor ha "szokás szerint" hajnalban szülünk, este hazajövünk az tuti, főleg ha 2-3 ágyas szobában leszünk és látszik napközben, hogy olyan mint egy "pályaudvari váróterem"....

Tavaszka
én se kapok sose képet, de nem is igen hiányzik már, így harmadszorra :)

Bea
Totál igazad van. Én nagyon kiakadtam, amikor megtudtam a "mi kórházunk" is be lesz zárva. lehetett rá jót, rosszat mondani, de az tuti, hogy az egyetlen SZAKkórház volt és a legjobb volt az újszülötteknek, az ottani intenzív és orvosi gárda miatt...
És mivel a szülés az nem betegség, szerintem pont hogy ilyen intézményekre lenne inkább szükség, mint a rendes kórházakban szülészeti osztályra... hogy a sok betegség, beteg és látogató ott mászkáljon a közvetlen közelben....

Törpiri
Hát bizony, a szomszéd asszonyom is márciusban császárral szülte a második fiát, az orvosomnál, és bizony 3 nap után hazaküldték őt is. De persze minden rendben volt vele.
Ha úgy érzed magad, ne hagyd, hogy "kitegyenek", akkor rögtön és mindenkinek (nővérek, orvosok, szülésznők) mondani kell, hogy gond van és csináljanak valamit.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Na most jol ramiesztettetek ezzel az atjarohazas korhazzal.. :( Elso babam lesz es amugy sem tudom hogyan mennek a dolgok, de ez igy nem tul biztato. :(
Amugy hany agyasak a szobak?

En ugy tudom, hogy csak sajat felelossegre lehet hamarabb hazajonni, de lehet fugg a gyermekorvos rugalmassagatol is. De elviekben nem szoktak hamarabb kiengedni. :(

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Szisaztok

Hát lányok én nem tudom, de mikor a tétényibe mentem most látogatni, kb 50-en ültünk ott a váróban mert ott sem lehet bemmenni a szobába, én azt mondom hogy ott sokkal több bacit össze lehet szedni, minthogy egy két három ágyas szobába bejön az a pár ember a hozzátartozójához. Ott a váróban minden féle szedett vedett emberek ott ülnek, és még ha közvetlenül nem is érintkeznek a babával, a mama akkor is beviheti a bacit. Az meg hogy a babának semmi immunrendszere nincs, így nem igaz hisz amit a terhesség alatt a pocakban megkapott az anyától az benne van, és mellé jó esetben kapja a colostrumot is a mamától, amiben a lehető legtöbb immunanyag van ami az első napokban kell a babának. Csak sokan tévhitben vannak azzal kapcsolatban hogy nincs tejük, pedig van, ezt nevezik kolosztrumnak, ami ha pár csepp is, több immunanyag van benne mint magában az anyatejben.

Na de ez csak az én véleményem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi! Nekem a látogatók egyáltalán nem hiányoznának, sőt mindenkit arra kértem ne jöjjön be, hiszen 3 napról van szó, utána mindenki hazamegyés lehet látogatni. A colosztrum tényleg van és ellenanyagot is tartalmaz, viszont nem a másik ember rokonai ellen véd meg. Többnyire csak olyan ellenanyag termelődik mindenkiben, amilyen bacival élete során találkozik. Mondhatjuk, hogy minden családnak megvan a maga baktériumflórája, ami ellen védve van és ezt az ellenanyagot a baba is megkapja! de mások olyan bacikat is hordozhatnak, amivel nem találkozott még az anya, így nyílván ellenanyag sincs!
Ezekben a nyitott korházakban nem is a normál emberekkel van gond, akinek esetleg bejön a közvetlen hozzátartozója (férj, szülő, gyerek), hanem azokkal, akik napi 15 látogatót fogadnak és reggeltől estig olyan lesz tőlük a korterem, mint egy vároterem!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Tavaszka
Igen, csak saját felelősségre jöhetsz haza hamarabb. De ! Ez csak rád vonatkozik. Ahhoz a gyereket is elhozd, a gyerekorvosnak kell adnia egy nyilatkozatot, hogy felügyeli a gyereket és bizonyos vizsgálatokat, amit a kórházban csináltak volna elvégez, plusz azt hiszem akkor a BCG-t is neki kell beadnia... Nem emlékszem pontosan, egyszer olvastam valahol, hogy valaki hazajött, aznap este már és mit kellett ehhez intézni.

nekem is az lenne a bajom, ha valakinél folyton, meleg váltásban egyszerre több ember is lenne a szobába mellettünk. Az hogy a férj, gyerekek, nagyszülők egy nap 1-2 alkalommal 1-2 órát ott vannak, az nem gond, elvégre hozzám is bejönnének. De hogy egésznap ne legyen egy nyugodt perc, amikor pl. szundíthat az ember, ha alszik a baba... na, azt nem szeretném... meg hogy a szomszéd, meg a kollégák, meg a hentes is bejön megnézni a gyereket ....

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok

Hát mivel új az orvosom(Ferenczy),modnani fogom neki a félelmeimet.A gondom annyi,hogy bármilyen hasi műtétem volt eddig pár nap múlva "kinyilt" az összeforrt seb.Nem tudni miért :shock: Ezért is voltam az előző császárommal 1 hónapig kórházban...babastól.
Ezért félek,ha kitesznek és megint szétnyilik akkor mi lesz????

Úgy gondoltam,beszélek az orvossal,hogy legalább 5 napig maradhassunk,nehogy baj legyen..bár inkább szeretném ezt a babát "rendesen"megszülni :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Törpiri! Szorítok neked, hogy sikerüljön a normál szülés! Én is nagyon szeretnék hüvelyi úton szülni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Jelentem: tegnap hazaengedtek a Bajcsyból a tündéri Zsombor babával együtt.
Szerdán hajnali 3:52-kor született, vajúdás kezdetétől 5 óra alatt, 3890 g-mal, 55 cm-rel. Gyönyörű:)
Majd teszek fel képeket is.

Én utáltam ezt a 3 kórházi napot. 2 ágyasban voltam, és teljesen normális volt mind a 2 szobatársam, aki volt, de az átjáróház tényleg borzasztó, engem is annyian látogattak, nem tudtam egyáltalán pihenni.
Amúgy a csecsemősök normálisak voltak, ha az ember normálisan szólt hozzájuk, de maguktól nem nagyon jöttek, mindenért oda kellett menni.
Na, asszem program van.
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi :lol: :lol: :lol:
GRATULÁLOK ! :lol:
Nagyon sok boldogságot és még több tejcsit Zsombor babának :)
Majd mesélj, remélem minden gyorsan, rendben ment a szülésnél !
ÉS várjuk a képeket !

Képzeljétek, mondtam a férjemnek, hogy gondolkodom rajta, hogy haza kéne jönni a kórházból, így két szülés után már elég jól látjuk, hogy ha minden, de minden rendben babával, mamával, akkor azért ez elég fölösleges bent lét...
És támogatta az ötletet. persze a gyerekorvossal, meg az orvosommal megbeszélem a dolgot, nem gerillaakcióra készülök :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Zsuzsi

Gratulálok,ez gyorsan ment :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Hatalmas gratula a Babádhoz Zsuzsi!!! Nem kicsi méretekkel jött világra az a Fiúcska Te! Várjuk a részletes beszámolót!
Babócámnak végre leesett a köldöksebe! De a fején a vérömleny sajnos nem akaródzik visszahúzódni. Az evés is igen ingadozó: van, hogy három és fél órát alszik két evés között, van hogy nem alszik vissza és egy óra múlva megint enne.
Tegnap mértük: 4400 gramm és 3860-al jöttünk haza két hete. Nem aprózza el :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok

Zsuzsi, nagyon gratulálok, és sok örömöt kívánok nektek a kisfiatokhoz.

Nicolca: ismered a homeot? Az arnica montana biztosan gyorsítana a vérömleny felszívódásában.

Figyeljetek: amúgy nagyon egyszerű, mert szólni kell, ha zavarnak titeket. Ezen nincs mit megsértődnie senkinek, meg kell érteniük, hogy ez egykórház, és szülészeti osztály. Tartsák tiszteletbe, hogy nem csak ők vannak ott.
Sok embert meg tényleg felesleges behívni a kórházba, de még az első hetekben is, főleg a mai világban, mikor Apa hazasiet a fényképezővel, és 10 perc múlva az egész rokonság és baráti kör láthatja az új jövevényt....
Gondolni kell arra is, hogy össze kell szoknia az új családnak, mindegy, hogy hanyadik baba. Sőőőt ha van nagyobb akkor még óvatosabban kell csinálni, mert féltékeny lehet még egy 6-8-12 éves is a picurra, mert mindenki őhozzá jön, őt ajnározza. A nagynak ugyanígy kell az odafigyelés, mert utána megbosszulja magát....
Én például arra is figyeltem, ha jöttek látogatni, és a kedves vendég csak a picinek hozott ajándékot, akkor előkerítettem 2 másik valamit amit a kezébe nyomtam, és a nagyobbaknak átadhatott. Nem kell nagy dolognak lennie, lehet az egy müzli szelet is, csak érezzék, hogy ők is fontosak...

Szép napot: Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Zsuzsi!

Gratulalok a gyorsan erkezo babadnak!

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Sziasztok!

Bár ritkán írok ide, de aktív olvasója vagyok a topiknak, itt született 10 éve az első és november 10-én a negyedik gyerekem.
Ezúton is szeretnék gratulálni Zsuzsinak, Nicolcának és minden friss Anyukának!!

Törpiri, az én orvosom is Ferenczi, én is most kerültem hozzá a mostani terhességem félidejénél. A középső kettő a schöpfiben született egy másik dokinál. Örülök, hogy elégedett vagy Vele!!Az anyagiak tekintetében mélyen egyetértek....(már ami a doki tarifáját illeti) (Ja, és szegény Villányinál is szültem egyet, nagyon sajnálom Őt...)

Dojika, gratulálok a 3. gyerkőchöz!!
A hazajöveteli szándékodhoz kapcsolódóan szerettem volna hozzászólni, én most is letöltöttem bent a 72 órát, s bár hiányoztak a gyerekek, de csak addig tudtam pihenni, míg ott bent feküdtem...amint hazajöttem-még ha nem is volt különösen nagyobb dolgom-, csak tenni-venni tudtam, nem voltam "rákényszerítve" hogy pihenjek. (ráadásul az első 2 napon borzalmas utófájásaim voltak, rosszabb volt mint maga a szülés, így szükségem is volt arra, hogy feküdjek)
Persze abszolut megértem, h sok újat már nem mondhatnak Neked a babáról :) , ez csak egy szempont a másik oldalról. :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Zsuzsi! Gratulálok a babához! Kívánok nektek sok boldogságot és sok tecit!Ha tudsz majd gyere és mesélj a Bajcsy-ról, meg a szüléstörténetedet.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok !

Judit
Persze, igazad van. Abban is, hogy esetleg másként látjuk. A "régi kórházunkban" (Schöphi), mind két gyermek születésekor egyágyas fizetős szobában voltam. És ott szépen ki is töltöttem az 5 ill. a 4 napot, ami akkor szokás volt. Mert ott tényleg tudtam pihenni egy kicsit. Ha egyedül voltam a babával és aludt, akkor azért, ha párom vagy a szüleim bejöttek, ők babáztak én zuhanyoztam, ettem, pihentem.
De ha itt egy több ágyas szobába kerülök, amikor bárkihez,bármikor, bárki betoppanhat - hát úgy nehéz pihenni. Ismerem magam, én nyáron a nyitott ablaknál felébredek az alattunk síró baba hangjára, hogy megyek megnézem a gyerekeket :) Szóval ha többen leszünk, én nem fogok tudni pihenni...

Törpiri
Nem is mondtam még, de a Ferenczi nekünk is egy "fontos személy" :) Mikor Mátéval terhes lettem, nem látszott az UH vizsgálaton, azt hitték méhen kívüli, be kelet feküdnöm és figyeltek... 2 nap múlva Ő látta meg és akkor engedtek haza :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Szia Bea! Köszi a tippet. A dokinő is ajánlotta, csak még nem látom hatását :( Türelmetlen vagyok, az a baj. :oops:

Kép
Kép
nicolca
 
 


Dora!

Idozitsed ugy a szulest, hogy legyunk egyutt, hozzam nem nagyon fognak jonni latogatok..:D (a paromon kivul egyelore nem is szamitok senki masra) Ugyhogy lehet pihenni..:)

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Sziasztok!

Zsombi baba mai mérés szerint 4050 g. A védőnő jót nevetett, hogy ezek szerint van tejci bőven. Nappal nagyon nyugis baba, úgy kell ébresztgetni a szopikhoz, éjjel viszont rátör a farkaséhség, így anya még nem aludt valami sokat (persze ha lenne esze, nappal alhatna).
Szüléstörténet: hát, elég érdekes volt. Mosonyi doki előzőleg azt mondta, akkor érdemes elindulni a kórházba, amikor 1-1,5 órája 5 perces fájások vannak, amik legalább 30 másodpercig tartanak. Jóslófájásom egy darab nem volt egész terhesség alatt. Aznap délután mintha távozott volna a nyákdugó, bár nem vagyok benne 100%-ig biztos. Aztán semmi nem történt, azon kívül, hogy rámtört a hiszti, hogy már nem akarok naponta vizsgálatokra járni. Este 11-kor éppen lefekvéshez készülődtünk, elmentem még Wc-re, és volt pár csepp vér, meg olyan furán éreztem magam. Mondtam a páromnak, maradjon kicsit még ébren velem, mert lehet lesz valami. Aztán jött két-három 10 perces, majd beváltott 5 percesbe. Egy idő után gondoltam, na lehet, hogy ma szülünk. Elkezdtünk készülődni, aztán úgy hajnali 1 körül elindultunk be. Bent megvizsgált az ügyeletes, közölte, hogy 4 ujjnyi a helyzet, nem biztos, hogy a dokim beér, ha ilyen gyorsan mennek a dolgok. Rögtön szülőszobába mentünk, jött a doki, aztán burokrepesztés, utána kellett még kicsit álldogálnom, hogy a baba feje lejjebb csússzon, aztán jött egy elég hosszú kitolási rész, eleinte nem ment túl flottul a légzés része, aztán valahogy ráéreztem. Végül 3:52-kor született babó. Mosonyi egyébként azt mondta, előbb is meglett volna, ha nem ilyen nagy baba ahhoz képest, hogy első baba és az én méreteimhez képest.
pzsuzsi
 
 


Bajcsyról: nagyon utáltam azt a 3 napot bent, bár biztos benne volt a dologban, hogy első babásként semmi fogalmam nem volt arról, hogyan kell szoptatni, pelenkázni stb. Pelenkázást legalább már láttam életemben, így is az első adag kakiból 3-an vakartuk ki a babát a párommal meg a húgával együtt.
Csecsemősök maguktól nem viszik túlzásba a segítséget, de mindegyikkel szót lehetett érteni, ha az ember kellő alázatossággal közelít hozzájuk. Én első két nap beadtam a babát éjszakára (aminek nagyon nem örülnek), aláírtam, hogy itathatják, tápszerezhetik stb., mert nagyon aggódtam, hogy nincs tejci. Aludni így se nagyon tudtam, mert nekem marha meleg volt ott, és mi otthon mindig nyitott ablaknál aludtunk. 3. éjszaka már nem volt pofám beadni a babót, így reggelre egy zombihoz hasonlítottam. Ráadásul bedurrantak a melleim, azt se tudtam, mit csináljak, a szobatársam mondta, hogy ő az első babájánál rácsatlakozott az elektromos mellszívóra, és úgy jobb lett a helyzet. Na persze én előtte azt se tudtam, hogy van ilyen lehetőség. Egyszóval bénáztam ezerrel...
Ja, amúgy az ügyeletes szülésznő Magdika volt :)
Végül neki nem adtam pénzt, mert anyagilag eléggé padlón vagyunk és úgy gondoltam, annyira sokat nem kellett velem foglalkozni, de végig nagyon aranyos volt.
Bocsi a hosszú irományokért.
pzsuzsi
 
 


Ja, két kérdés:
1. Már beszéltünk az igénylésekről: TAJ kártyánál mi kell? Tényleg az újszülött osztályon kellett volna, hogy adjanak hozzá formanyomtatványt?
2. Nem tudja valaki véletlenül, hogy a X. kerület alanyi jogon ad-e születési támogatást? Úgy tudom, ez kerületenként változó, de van ahol adnak. Ha igen, mi kell az igényléséhez?
pzsuzsi
 
 


Dojika,tudom,hogy a Ferenczi is nagyon szupi orvos,ezért azon nem is idegesitem magam,de mégis valahogy hiányzik a Villányi :cry:

Hát majd meglátjuk mi lesz... :wink:

Zsuzsi
Úgy tudom a TAJ kártyát kiküldik..(ha kivárod azt az 1-2 hetet),de gyorsabb ha valaki elmegy a Teve utcába,ott egyből megkapja,és onnan mehetsz a Váci utra az anyasági támogatás és a családi pótlék miatt.
Nekem eddig ennyit sikerült "kinyomoznom" :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Tavaszka :lol:
De akkor vagy Te szülsz korábban, vagy nekem kellene túlhordanom, azt meg nem szeretném...

Törpiri
nem csodálom, megértem teljesen

A TAJ-t mi eddig mindig kivártuk, jött magától, semmit nem intéztünk, az anyakönyvvezető jelenti le az oepnek a gyereket és ők hivatalból küldik

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Dora!

En nem is bannam, ha egy hettel korabban kene szulnom. :) Ennyi meg akar belefer a szamolasi hibaba is. :) Es meg mindig jobb mint tulhordani..

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Sziasztok!

Milyen volt a tegnapi előadás?
Sajnos nem tudtam elmenni, de érdekelne.

Sz.Judit
sz-judit
 
 


Szia Judit!

A varakozas nem volt tulsagosan szivderiot, de aztan karpotolt a program.
Megneztuk a szuloszobat, lehettt kerdezni, elmondtak mi mire valo es hogyan mukodik. Es ablakon keresztul lattunk egy feny-kezeles alatt allo aranyos ujszulottet.

Az osszhatas jo volt, a szuloszoba is tetszett (no igaz mashol masfajtat meg nem lattam).

Szerintem nem maradtal le semmirol, mert kovetkezo alkalommal ugyis csecsemo-dolgokrol lesz szo, lehet megintcsak a 3. emeleten, es akkor akar megkerheted, hogy mutassak meg neked is szuloszobat!

Tavaszka

Kép
tavaszka
 
 


Zsuzsi! Köszönöm, hogy leírtad a történetedet és a tapasztalataidat a Bajcsyról! Nagyon ügyes voltál, magamnak is hasonló szülést kivánnék! Neked meg kitartást, előbb-utóbb átáll a baba bioritmusa és éjszaka fog aludni, addig is ha teheted aludj nappal is, amikor a baba alszik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

A mostani éjszakánk egész jó volt már. Az esti fürcsi után ébredt 11-kor, 2-kor, eddig tök jó, aztán mondjuk volt egy 1/4 5 és 1/4 7, majd ismét éhes lett, de ezt betudom annak, hogy valszleg az esti/éjszakai tejcsim nem olyan sok/nem olyan jó.
Most nézem csak, hogy Te is mindjárt szülsz :) Drukkolok!
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi
Köszönjük a beszámolót és a leírást.
A tejnek meg kel pár nap míg beáll. Ha mindig cicire rakod és ő rendesen dolgozik rajta, akkor szépen meglesz az a mennyiség és minőség amire épp akkor szüksége van...
A fiam nagyon sokat és gyakran szopizott, rengeteg és elég zsíros is volt a tejem.
A lányom már nem olyan nagy lelkesedéssel csinálta, kevesebb és hígabb is volt általában, ő nem is gyarapodott olyan gyorsan...
Mindenki más :)
Kíváncsi leszek Enikő baba milyen lesz szopizás tekintetében...

Tavaszka
Jó az elgondolásod, de én is egy héttel előbbre tervezem a dolgot, s akkor neked 2 héttel kéne korábban :wink: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Köszi a drukkokat! Én is Mosonyinál szülök! :D És remélem még idén!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?