Új privát üzeneted érkezett!

Hean, nagyon sajnálom...
A Klinikán a várakozás mindig ilyen.Amniom konkrétan nem volt, de az ikerterhességemnél olyan beavtkozás volt, ami technikailag nagyon hasonló, és pihenni kellett utána.A beavatkozás nem fáj, és a lényeg, hogy utána 2 napig feküdni kell, 1-2 hétig pihenni még, így szinte 0 az esélye, hogy komplikáció aadódik.
A 2-3% esély a betegségre azt jelenti ám, hogy 97-98%, hogy egészséges.
zili
 
 


Zili, örülök, hogy minden oké!

Hean, sajnálom, hogy menned kell! Meglátod, nem lesz semmi baj és persze, hogy közöttünk maradsz! Amniója 2 barátnőmnek volt, azt mondták, hogy kellemetlen, de nem fáj és lehetőleg 24 órát pihenni kell utána. Mindkettőnek a 2. babánál volt, így a pihenés nem volt megoldott, de nem lett semmi baj. Hova mész? Schöpfméreibe?

Incike, jobbulást Marcinak! Az én keresztfiamnak ugyanez volt, 3 éves korára kinőtte, azóta egyszer sem jött vissza, úgyhogy kitartás, reméljük Marci is kinövi!

Tinu, nálam is eltörik a mécses majdnem minden Fókusz alatt! :-) A scamp.nek ez a mikulásos valószínűleg egy gyors terméke lehet és nem figyeltek oda a minőségre, szerintem nyugodtan vidd vissza. Én Gyöngynek nagyon sok scamp bodyt kaptam ajándékbam vettem is párat, de hibátlanok, pedig nem kifordítva és 40 fokon mosom. A matricásokat is, javarészt csak olyan van.

Megvan az AFP-m, 1.5 lett. Ez is érdekes hogy mitől függ, Gyöngynél 0.9 volt. A lényeg, hogy jó, holnap uh.

Pumukli, feladtam a levelet, nem szépítettem, azt írtam, amit te. Felhívtam az OEP-et és megadták a címet.

Éjszaka borzalmas volt, kb 4-kor aludtunk el, de ma egész jó kedvű a lánykám, szerdán kell csak visszavinnem, ha nem javul.
Vendég
 


Hean, még akkor írtam, mikor te már küldtél üzit. Tényleg drukkolunk, nekem nem volt amnió. Most arra gondolj, hogy 97-98%, hogy nincs baj! Meg arra, hogy 1 perc alatt vlsz. nem volt túl alapos a vizsgálat... Mi az a hiperechogén szívizom? Sok magzatvíz meg sok okból lehet. Legtöbbször nem is utal semmi kórosra, csak alaposabb megfigyelést tesz indokolttá. Nem tudom azt a ciszta-ügyet sem... :oops: Nem az az, ami nagy valószínűséggel pár héten belül felszívódik? Mióta látható? És nem vagy valami idős... :) Szóval én igazán remélem, hogy hamarosan kiderül, hogy igazán nincs baj! Drukkolunk.
Vendég
 

 
 

Nagyon jó, míg fogalmazgattam, megelőztek, és milyen egy gondolatunk lett, Zili! :) Hean, nem beszéltünk ám össze Zilivel! :)
Vendég
 


Farkas, köszönöm, szerintem téged hagytalak ki az előbb,neked még nem írtam, Gyöngynek jobbulást kívánok.

Annus, gratulálok :D

Zdori :D :D :D

Ja, a vonalzómat hogyan tudom megjeleníteni? Próbáltam az aláírásnál beállítani, de a lapon csak a link jelenik meg, maga a vonalzó nem :(
zili
 
 


Sajnálom Hean, szoritunk neked!

Én meg most elkezdtem máshogy gondolkodni. A kombinált (vagy integrált) azt mondta, hogy 0,02% a kockázat. Most meg a dokik, hogy 1-2%, 1 perc vizsgálat után.
Nem lehet, hogy a 0,02%, amiben hinned kéne? És nem kellene az amniot megcsináltatni, ami lehet csak felesleges kockázat....

Én nem tudtam annyira mi ez, egy tanulmányból (Eü minisztérium) elolvastam:

Amniocentézis során a magzatot körülvevő folyadékból vékony (0,8 mm-nél kisebb átmérőjű) aspirációs tűvel ultrahang irányítás mellett veszik a mintát. A magzat kromoszóma állományának megítéléséhez a magzatvízben lévő sejtek tenyésztésére van szükség. A tenyésztés 10-15 napot vehet igénybe. A vizsgálat általában a 16-20. terhességi hét között végezhető.

A mintavétel, illetve a laboratóriumi feldolgozás és leletértékelés nehézségei miatt az esetek 1%-ában szükség lehet a vizsgálat megismétlésére. Az eredmény 0,1-0,4%-ban tévesen pozitív vagy tévesen negatív lehet.
Az amniocentézis vetélési kockázata 0,5-1,5%. A tanulmányok alapján a genetikai amniocentézisnek nincs káros következménye a gyermek fejlődésére, testi és szellemi fejlődése emiatt nem marad el hasonló korú társaitól.
pumuklii
 
 


Persze, lehet jó ezen túlesni, és akkor nincs több kérdés.
Én nem is tudom mit tennék.
pumuklii
 
 


Hean: miért volt a te korodban pénzkidobás az integrált teszt??? Nem értem. Miért függ a kortól, hogy most akkor a tesztnek higgyünk-e vagy sem? Vagy ezzel nincs összefüggés? Vagy arra gondolt, hogy egyből amnióra kellett volna menni ennyi idősen? Mert ha ezt gondolta, akkor ez egy hülyeség. Na mindegy, nem értem. Amúgy meg nekem is volt ismim, aki nemrég volt amnión, azt mondta, hogy egyáltalán nem fájdalmas, ő mire észbekapott, már vége is volt, nem érzett semmit és semmi baj nem lett belőle. A kockázati értéked meg még így is alacsony, gondolj erre! Mind a vetélésé, mind a Down-é.
Nekem is azt írta a 4D-n a csajszi, kissé több magzatvíz. Az érdekes az, hogy ott meg sem említette, csak itthon olvastam el! Milyen eljárás ez? Szerintem ez nem fair így. De nem is törődök vele, mert a nőgyógyászom semmi ilyesmit nem mondott még pár nappal ezelőtt. És emlékszem, mikor TÜncivel voltam szülésfelkészítő előadáson, az egyik orvos épp arról beszélt, hogy milyen hülyeség, hogy ilyeneket állapítanak meg, hogy kevesebb, több magzatvíz, mert ezzel az ég világon semmit nem lehet kezdeni, egyetlen "értelme" van, hogy lehessen rajta parázni. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok Lányok,

sajna nem tudok most visszaolvasni, és picit el is tünök, mert végre átköltöztünk :) Amint lesz net visszaolvasok.

Remélem mindenkivel minden rendben van. Mi ma voltunk 18.heti uh-n, minden OK volt.

Vigyázzatok magatokra.
Puszi

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Az én magzatvizem is több volt, ezért küldtek el újból a terheléses cukorvizsgálatra. Szintén felesleges paráztatás volt.

Viszont egyetértek Pumuklival, én sem tudom, hogy mit tennék, de talán jobb túllenni rajta, hogy mindent megtettünk.

Hean, ezt a kor dolgot én sem értem, 32 vagy, nem?
Vendég
 


Eszto, gratula!!! Legyetek nagyon nagyon nagyon boldogok!!!!
Vendég
 


Esztó!

Áh, tökjó, hogy sikerült a költözést! Jó rendezgetést!
Vendég
 


Sziasztok lányok!
Most nem tudok visszaolvasni... remélem holnap...

Hean, rendben lesz minden, erre gondolj!

Szofi,
restellem, de nem tudtam elmenni a szállodához... holnap megpróbálom! Küzdök a vízművekkel, csak nem tudnak fogadni, talán holnap... Sorry...

Puszi Nektek!

Vanni
vanni
 
 


Sziasztok!

Zili: Gratulálok a jó eredményhez. Remélem teljesen megnyugodtál.

Hean: Sógornőmnek volt amnió-ja, nem vészes, de tényleg pihenni kell utána. Neki volt egy kis magzatvízszivárgás utána, de végül abból sem lett semmi baj. Bár ők is sokat gondolkodtak, hogy megcsináltassák-e. Nehéz döntés. Nagyon szorítok Neked.

Mozza: Én választok szülésznőt a Péterfy-ben (igazából rokon dolgozik ott, de elég távoli, nemigen ismerem Őt, de a dokim viszont azt mondta, hogy szülésznőnek jó, így Én Őt választom). Majd Vele egyeztetek néhány hét múlva és egyszer bemegyek körülnézni, meg kérdezgetni. Patriknál is így csináltam, mégis jó megismerni a környezetet. Ha Te is szeretnél választani szülésznőt és nincs ötleted, akkor majd egyeztethetünk.

Engem egyébként a dokim elküld egy másik helyre is genetikai UH-ra. Remélem karácsony előtt még eljutok oda, nehogy para legyen a karácsony emiatt a hülye AFP miatt.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok csajok!

Egy hirtelen ötlettől vezérelve ma mentem el UH-ra.
Van ismerős a Klinikán, így elmaradt a várakozás, volt viszont alapos magyarázat, hogy a 18. héten éppen milyen szervek működését és miért ellenőrzik/szűrik.

Minden Ok!

Manócska persze hozta a formáját, össze-vissza mozgott, közben olyanokat rúgott belém... :lol:
Jó alaposan meg tudtuk nézni mindenhol.

Tudtok arról valamit, ha egy minimanó ennyit mozog a pocakban; majd ezt folytatja ha megszületik is? Van valami összefüggés?
Ezen most jól elgondolkodtam, szakirodalmat még nem találtam.

Kép

Kép
adraci
 
 


És nem mutatta meg magát odalenn?
pumuklii
 
 


Hean

Ne aggódj! Én nem csináltatnék magzatvíz mintavételt. Egyébként azt hiszem erre a kombinált tesztre sem mennék el 35 alatt. Én megelégszem majd a 4D ultrahanggal.
Nagyon szorítok, szerintem nem lesz gond. MAjd írd meg hogyan döntöttél.
Nekem az ismerősöm nem járt jól a magzatvízmintavétellel, mert onnantól kezdve végig kellett feküdnie a 9 hónapot. Ő 38 éves volt. Természetesen egészséges gyermeke született.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hean,
drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen.Azért kicsit furinak tartom, hogy egy felelős orvos 1 perc vizsgálat után ilyet mondjon egy kismamának... Esetleg máshova genetikai UH-ra nem szeretnétek elmenni, más doki véleméynét is meghallgatni?

Annus,
Neked gratula a vizsgához!

emese1979
 
 


Ja, megint elfelejtettem vmit...
Szofi,
megvolt a vérvétel ma?

emese1979
 
 


Annus: gratula a vizsgádhoz!

hean: én nem mennék el amniora, de ez semmit sem jelent, mert nálunk nem kérdés, hogy egy beteg baba velünk marad-e vagy sem. Én erre a kombinált tesztre sem akartam elmenni, csak a dokim erősködött, hpogy a kórházban mindenkinek megcsinálják, menjek én is. Hát miatta elmentem. De szerintem az 1-2% is igen kevés!
Vendég
 


Megint én.. nem tud valaki olyan 4D-s rendelőt, ahol egészségkártyával lehet fietni?

emese1979
 
 


Sziasztok!

Annus!Gratulálok,dehát ez természetes,hiszen súgott a kicsike lentről! :lol: :lol: :lol:

Hean! A nővérem volt ilyen vizsgálaton,és valóban csak pihenneie kellett egy-két napot!Fel a fejjel,az nagyon fontos!
Lehet,butaságot kérdezek,de nem kellene ilyenkor másik szakvélemény is?Ahogy visszaolvastam,többünk ismerősének,rokonának volt már ez a vizsgálata,és egészséges babák születtek!Ez Legyen előtted! Nagyon-nagyon szorítok!!!!

Szofi! Vérvétel? Hogy vagy?

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Hello, K. szar napom volt, de Hean levele után nincsen kedvem panaszkodni. Hean, szerintem azt tedd, ami a Te lelkiismereted inkább megnyugtatja. Ha az, hogy nem veszélyezteted a babát az amino-val, lesz ami lesz, rajtad ne múljon, akkor az. Vagy ha az, hogy érezd, mindent megtettél, és aláveted magad ennek a nagyon kis kockázatú, biztos vizsgálatnak, akkor az. Én mindkettőt megértem! És nem is tudom mit választanék, szerintem az 5 hónap bizonytalanságba beleőrülnék. De ez én vagyok. Te ismered magadat.

Nekem megvolt a 2. sz. vérvétel. Elküldtek genetikushoz, felhívtam időpontért (tök betojva, nem gondoltam, hogy ilyen komoly a dolog), mire közölte, hogy ne menjek oda, mert felesleges, négyes tesztet javasolna, de mivel már voltam kombiinálton, ami lényegében ugyanaz, ezért nem tud mit csinálni. Azt mondta, felejtsem el az egészet és olvasam a Svejket, hogy ne legyenk rossz gondolataim. Köszi... Én azért most úgy vagyok, hogy megvárom az új eredményt (péntek v. hétfő), meg a 21-ei 4D-t, aztán meglássuk... Köszi mindenkinek, nagyon köszi, hogy szorítottatok értem.

Vanni semmi baj, holnap is jó. Kérdezz meg, ha benn vagyok jó lenne talizni. Bár még náthás vagyok, szeretnék korán hazamenni, ami ma MEGINT nem sikerült. a férjem utál is miatta.

Mozza, no para, szerintem valami ideg csípődhetett be, ez az egy ötletem van. Holnap a doki okosabb lesz.

Puszi mindenkinek.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Jaj lányok, fel a fejjel, gondoljatok a babákra és csak pozitívan!!!!
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Már nagyon régen jártam erre és visszaolvasni is csak az utolsó oldalt tudtam.

Hean!
Nagyon drukkolok neked!!!!!!!!!
De szerintem a korod és az integrált teszt eredménye sem magyarázza azt hogy beteg lenne a babád. Én is elgondolkodnék a statisztikákon, az hogy a magzatvízvizsgálattal elvetélsz nagyobb valószínűségű mint hogy beteg legyen a babád.
Én a helyedben elmennék egy specialistához. Nem tudom hol voltál, de én tudom ajánlani az Istenhegyi Géndiagnosztikán Dr Hajdú Krisztinát. Ő az egyik legjobb genetikai uh-s.
Nyilván az se jó ha most végigizgulod a jövetkeő hónapokat, tehát kell valami megerősítés. Szerintem.

Rólunk annyit, hogy eddig minden oké -kopp-kopp-kopp-, csütörtökön megyek genetikai uh-ra, AFP eredményért.
A Baba-mama Expón voltunk 4D-s uh-n és ott egyértelműen kiderült hogy az egyik manónk kisfiú lesz. Olyan szépen beterpesztett, hogy már 2D-ben láttuk a fütykösét. :D A másik manóra azt mondta a doki hogy nagy valószínűséggel kislány, de ez még nem 100%. De nagyon boldogok lennénk ha különböző neűek lennének, de persze az egészség a legfontosabb.

Lányok!
Lenne egy kérdésem:
vasárnap óta érzek enyhébb menstruációszerű fájdalmakat, de nem a méhemnél, hanem, nem tudom hogy nektek volt-e olyan annó mensi körül hogy le akart szakadni a derekatok. Én most ilyet érzek, de jóval enyhébb változatban. Én arra gondolok hogy a méhem nőhet és nem gondolok semmi rosszra. Ugye nem lehet baj?
Egyáltalán a második harmadban mi lenne az előjele annak ha baj lenne? Vérzés?
Még szerencse hogy a héten megyek nőgyógyászhoz és megnéz.

Üdv mindenkinek és remélem hogy hamarosan vissza tudok olvasni, hisz nagyon sokat tanulhat az ember a hozzászolásokból.

Mindenkinek további szép. komplikációmentes babavárást kívánok!!!

Kép
vucuska
 
 


Mozza!
Most olvastam hogy mi történt veled reggel.
Nekem a 11. héten volt hasonló. Pont vásároltam és iszonyúan elkezdett fájni az oldalam, ugyanúgy a petefészek környékén. Olyan volt, mintha becsípődött volna egy ideg -de dúrván. Nagyon nehezen tudtam hazajönni. Wc-ni is alig bírtam, annyira fájt. Aztán taxiba ültem és mentem a dokimhoz. Szerencsére nem mondott semmi rosszat. Először valami húgyuti bajra gondolt, de mivel nem volt véres a vizeletem, illetve nem csípett, azt elvetette. Megvizsgált manuálisan meg uh-val és azt mondta hogy minden oké, a méhem növekedése indult be nagy mértékben. Gondolom neked is a méhed nőhed, de ha megnyugtat mindenképpen menj el a dokidhoz.

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok!!!! Sajnos Ritkán tudok írni ebbe a blogba de nekem nagyon tetszik! De most nem csak érdeklődni jöttem hanem egy kérdéssel is! Olyan kérdésben szeretném a segítségeteket kérni hogy ma voltam Uh-n mert a múltkorin Átlagosnál Több magzatvizet láttak ezért ezt most megismételték a magazatvizem nem csökkent de mellé még azt is leírták hogy a PicManóm koponyáján citrom jel van! nagyon kikészültem ezmiatt mert sem az uh-s Doki sem pedig a fogadott orvosom nem mondott erről semmit csak azt aszinsztens nővel üzente meg hogy Szerdán reggel 8-ra menjek vissza magzatvízvizsgálatra! Kérem ha valamelyikőtök már találkozott ezzel a dologgal vagy ismertebb a nőgyógyászatban akkor Kérem írja meg neke ide mit jelent ez ugyan is nagyon félek mert két és fél évvel ezelőtt veszítettem el a 11 hetes gyermekemet orvosi műhiba miat az melett meg volt neki egy nyaki cystája is és nem akarom elveszíteni újból a babácskámat!!!!!!! Megértéseteket előre is köszönöm!!!!!

Kép
Kép

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Vucuska! Az ikrek miatt biztos vhogy másképp vannak a dolgok nálad, de ez a derékfájás??? Nem vmi olyasmi inkább, hogy megemeltél vmit, és azért fáj? Ha vérzéssel járna együtt, akkor mindenképp azonnal kórház. De ha nincs ilyenről szó, akkor inkább a gerinc megterhelésének tűnik innen. :) Ismét roppant okosságom olvashatod, ez csak egy vélemény olyantól, aki talán annyit sem ért az egészhez, mint én... :) Kérdezted a vérzést, az mindig olyan jel, amire nagyon gyorsan kell reagálni, de nálad ilyen nincs, sztem aggódnod sem kell. :)

Gratulálok a babókhoz! Remélem, úgy lesz, ahogy szeretnétek: 1-1 arány! :)

Én különben nem voltam kombinált teszten sem, meg sztem én sem csináltatnék amniót, mert mi is megtartanánk a babát, de mindenképp jó, ha az ember mihamarabb tudhatja, hogy mi a helyzet, ha már van erre mód. Tényleg szorítunk, hogy jó döntést sikerüljön hozni a te konkrét esetedben, Hean!

Miért volt nagyon rossz a nap, Szofi??? Drukkolunk a jó eredményért!

Nekem holnap lesz, és változatlanul bízom benne, hogy elárulják nekem a telefonba... Majd sírok nekik, hogy az 1 éves kisfiam mellől nem tudok "elugrani" É-Budáról D-Pestre. Ti meghatódnátok? :) Remélem, ők meg fognak... :)

Jó éjszakát!
Vendég
 


Zdori!
Köszi a hozzászólást. Szerencsére nincsenek nagy fájdalmaim. Az is lehet hogy túl sokat foglalkozom magammal, mert ugye itthon vagyok és ráérek. :)
Szerencsére vérzés nincs és remélem nem is lesz -kopp-kopp-kopp.
Súlyosat nem szoktam emelni, de azért boltba, piacra eljárok.

Lányok!
Ha már itt tartunk. Ti szoktatok még emelgetni? Mármint bevásárló zacsit, stb.

Kép
vucuska
 
 


Sziasztok!
Megvolt a 18. heti UH, és kész az AFP-m is. AFP 1,17 ha jó emlékszem, de a lényeg, hogy tökéletes. Az UH rövid volt és velős. Mindene megvan, a méretei jók. Megkérdeztem, hogy lehet e látni mi van a lába között? Azt mondta az orvos, hogy azt látja, hogy nem lát semmit. Tehát: vagy egy nagyon szégyenlős fiú, vagy kislány. Tény, hogy elég jól be lehetett látni a lába közé, de nem volt ott semmi dudor. Ember legyen a talpán aki eldönti. :D

Más: 1 éve lakunk ebben a lakásban, ezalatt ma negyedszer áztatott le a felső szomszéd. Tiszta ideg vagyok. A fürdőben folyamatosan csöpög a plafonról a víz. Ázik a wc, az előszoba és még a gyerekszoba is. :evil: :evil: :evil: A férjem ököllel verte az ajtót a kedves szomszédnál, aki valszeg bepiált és lefeküdt aludni. Ezalatt elfelejtette elzárni a csapot, vagy a mosógép leeresztőcsövét rakta rossz helyre, nem tudom, nem sikerült értelmes mondatot kihúzni abból a szerencsétlen részeg fejéből. Az bosszant a legjobban, hogy már ennyiszer tette tönkre az 1 évvel ezelőtt felújított lakásunkat puszta trógerságból. :evil: :evil: :evil:
Na megyek felmosni. Ismét!!!!!!!!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Vucuska! Én emelgetek. Leginkább a 13 kg-os lányomat! :lol: Ezek után egy szatyor meg sem kottyan. :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Henrietta!

Nagyon sajnálom ami a babáddal történt. Ha lesz erőd, akkor leírhatnád mi történt, ha nem 100 százalékban megértelek.
Nagyon szorítok neked, nem tudom miről van szó, nem hallottam még ilyenről.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Vucuska

Én is emelgetek, a 10 kilós fiamat. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Picihencso (vagy hosszú az ó?)! Én magamra vállalom, hogy leírom, amit megtaláltam itt a neten ezügyben, de előre szólok ismét, hogy nem értek hozzá, lehet, hogy félreértettem vmit az idevonatkozó orvosi szakszövegben, és az is tuti, hogy azért nem mondtak többet most neked,mert nem akarták, hogy feleslegesen aggodalmaskodj. Azért küldtek el a vizsgálatra,hogy hamar kiderüljön, mi a helyzet. Mielőtt nagyon letörnél, gondolj arra, hogy most a te nyugalmad a legfontosabb Manó számára is. Szóval, amit megtudtam az az, hogy arra láttak gyanújelet, hogy babusnak nyitott a gerince. Ezt mutatja a fejecskéjén az úgynevezett citromjel, ami azt jelenti, hogy a "frontalis csontok benyomottak". Szóval úgy látták, hogy ezek a csontok nem olyan alakot formálnak, amilyen ált. szokott lenni egy baba. De lehet, hogy Manónak csakmásmilyen a feje, mint az ált.-os, vagy nem jó szögben látták, stb. A lényeg, hogy további vizsgálatot tartottak ahhoz szükségesnek, hogy kimondják, hogy lehet, hogy baj van. Ezért mindenképp várj a szerdai vizsgálatig. Csak azért írtam le, mert kérted...

Drukkolunk, hogy igaziból ne is legyen semmi baj. Addig ne nyugtalankodj!

Jó éjszakát (amennyire lehet...)!
Vendég
 


Ja, én is emelgetek. Fiamat, gondozni való nagymamámat, vásárolt cuccokat, meg mikor mi jön (pl. beton járókövek, mikor a kertet rendeztük...).
Vendég
 


vucuska: csatlakozom, 10 kilós lányomat néha muszáj emelgetni. Ezek utén mit nekem egy karton tej? :lol:
Persze orvosi utasításra a sok hasfájás miatt ha Apa itthon van, ő emel, és amikor csak lehet, megoldjuk máshogy :)
Vendég
 


Pumukli!

Tudod, mi nem akarjuk megtudni, hogy fiú avagy lány! :D

Kép

Kép
adraci
 
 


susycat írta:Sziasztok!

Csajok nem tudjátok véletlen,hogy a Canesten hüvelykúpot vagy a Pevaryl G-t lehet-e terhesség alatt alkalmazni. Sajnos gombám van és szeretném kikezelni minél előbb.
A Pevaryl-t már használtam régebben, amikor még nem voltam terhes, és jó volt. Három nap alatt megszűntette a dolgot.

Ezek vény nélküliek, de nem tom, ártanak-e a babának!

Köszi a válaszokat!



Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek! Lassan olvastagot visszafelé, egyszer biztosan utolérem magam, legalábbis nem adtam fel...

susycat: Mindkettőt használhatod, nekem is volt ilyen problémám, és mindkettőt engedélyezte az orvosom.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Helló! Jó reggelt! Mindenkinek szép napot, nyugalmat mára! :)
Vendég
 


Üdv mindenkinek!

Először is jobbulást a lányoknak!

A hormonokról:Most hétvégén a Spektrum tv-n néztem a születésről egy filmet.Nem tudtam mi is lesz benne, de meglepődtem aztán végig bőgtem az egészet.Az egyik babánal valami daganat féle nőtt a gerincére, de sikerült megműteni, meg voltak hasonlók persze happy end-el végződött mindegyik baba esete.Nem aggasztanak az ilyen filmek, végignézem mert érdekelnek,de kibuktam magamon.Belül már nevettem magamon, hogy ilyen nincs, de rájöttem hogy ezek a hormonok
:shock:

Babaruhák:Hát mi most apróságokat veszünk, mint zokni,sapka meg ilyesmik.Egyenlőre pelus akciókat nézek, meg anyósommal patckwork takarót varrunk játszószőnyeg gyanánt.Szóval elvagyok.

Nekem is volt egy kis fertőzésem és Klion D-100-at kaptam rá.De Canestent is nyugodtan lehet használni.

Sziasztok!
harhaj
 
 


harhaj: ezt a spektrumos filmet én is néztem vasárnap este! azért valahol jó érzés volt, hogy ha gond is volt a babákkal, a mai orvostudománnyal, mindegyikőjük egészséges felnőtté válhat!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


sziasztok!

Ti a bugyorgásfélét kb. milyen hosszan éreztétek? Reggel a buszon éreztem kétszer egymásután, de mindkétszer csak igen röviden.

emese1979
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Ma délután megyek dokihoz és megkérdem, ő mit javasol.
Tinu jó neked,hogy kiemelkedett a méhed. Remélem nekem is ezt mondja ma a doki :)

Alig várom már a hétfői uh-t, meg a csütörtöki AFP eredményt. Remélem minden ok lesz.

Szép napot!

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Adraci[b]!

Te már érzed a mozgását, vagy csak uh-n láttad,hogy belédrúgott? Mert én még nem érzem :( De talán Karácsonyra már én is örülhetek neki.

[/b]

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Drága Lányok, kismamik,
röstellem, hogy nem jutottam lassan két hete a fórum közelébe, de nagyon elhavaztam a munkahelyen, és hát egyre idegesebb leszek a dolgozat miatt is.
Kissé beleolvasgattam az hozzászólásokba, de csak arra lesz időm, hogy üdvözöljem az újakat és kitartást, sok erőt és egészséget kívánjak azoknak, akik valamilyen nehézséggel szembesültek az elmúlt hetek során.
Rólam csak annyit, hogy az AFP vizsgálatom jó lett, az UH pedig azt mutatta, hogy minden tökéletes a kis Annácskán. Egy hónap múlva újra UH, addig is csak nyugodtan növögessek (mondja az orvosom).
Szeretnék tőletek egy picit elbúcsúzni, és arra kérni Benneteket, hogy februárban majd fogadjatok vissza, ha nem kérek túl sokat. Addig befejezem minden munkámat és majd egész nap csak olvasok és fórumozok. Már alig várom…
Áldott, békés ünnepeket kívánok minden kismama, pocaklakója és családja számára!!!

Kép
kovzsuzska
 
 


Szia Susycat!

Most szombaton lesz 2 hete, hogy éreztem belülről valami vibrálás, remegés félét.

Aztán múlt hét szerdán a pocimon volt a kezem és már rendesen egy rúgás-szerű dolgot éreztem. Olyan, mint egy izom-összehúzódás.

Már érezte a párom, a tesóm. :D

És tegnap láttam az ultrahangon, hogy amikor ezt érzem, akkor azt csinálja, hogy a lábával elrúgja magát és van, amikor átfordul.

Mondta is az ultrahangos ismerős, hogy ekkora rúgást már tutira éreznem kell...
Még azt is mondta, hogy befolyásolja az is, hogy ha valaki vékony, könnyebben megérzi. Én 49 kg vagyok. Gondolhatod... :lol:

Relaxálj, figyelj magadra és a picire, biztos hamarosan érezni fogod!
Várom ám a beszámolót! :D

Kép

Kép
adraci
 
 


Várunk vissza, Zsuzska! :) Ha addig annyi időd van, hogy beszámolj magatokról, megteheted nyugodtan... :)
Vendég
 


Szia Adraci!

De jó neked! Én akkor csa jövőre fogom érezni, mert 64 kiló vagyok, de nem vagyok kövér. A 176 cm-hez ez jó. De majd uh-n megnézem mi9t csinál ez a picúr ott bent :)

Ha valamit érzek, szólok!

Legyetek jók! Puszi:Zsuzsi

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Szerintem ez nem súly függő, Zsófit én a 18. héten éreztem, és akkor 67 kilóval indítottam a terhességet! :lol:

zsuzska, várunk vissza bármikor :)
Vendég
 


Zsuzsi,

dehogy vagy kövér! :shock:
Én 164 cm vagyok, BMI-index szerint kórosan sovány. :lol:

Ez nálunk családi vonás, anyukám pl. 2 gyerek után 55 kg. :P

Puszi,
Adri

Kép

Kép
adraci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: