Új privát üzeneted érkezett!

Szofi,
én pénteken voltam AFP-n, 16+6 naposan, így neked is jó lesz a 17 hetesen, majd meglátod.

Olastátok, hogy 71.500-ra emelik a minimálbért? Ez azt jelenti, hogy 2009-ben a max gyed 100.100 Ft (bruttó).
pumuklii
 
 


a reggel volt egy kis nethiány...de újra van!!!!Addig meg csináltam az itthoni dolgokat!!

Zili!
Üdv itt!!!Ha jól emlékszem más is megy szív uhra!Pontosabban Hean pénteken volt!Reméljük nála is oké minden!Na és neked is drukkolunk hogy minden rendben legyen! :wink:

Anika!
Most már nem engedünk el!Én meg lehet már áprilisban megszülök...na de attól még remélem maradhatok :wink:

Szofi!
Nem lesz semmi baj,az AFPvel nem érdemes foglalkozni!!!Én már majdnem kész vagyok a karácsonyi ajándékokkal!De jó pár napig rohantam utánuk én is...

Harhaj!
Mi is jártunk sokat disznóvágásra,pároméknál volt is disznó,de vhogy mostanra mindenki felhagyott fele.Már idősebbek sb,de remélem a gyerkőcöt majd el tudom vinni vhova,gyerekként én is szerettem,töltöttem a hurkát :lol:

Fabri!
Neked jó tornázást!Aztán nehogy Rékásodj nekem! :wink:

Kitty!
Az én férjem alapból 6ra jár.És bár mi Pesten lakunk,ő meg azért kintebb dolgozik...szóval hajnali 4 körül kelés van :roll: A nevelés részét én se a könyvekre akarom alapozni.Csak azt akarom tudni hogy kell ápolni.Fürdetéstől kezdve,milyen gyakran mossam a haját(ha lesz),fülét hogy tisztítsam stb.

Amúgy eszembe jutott h otthon van pár csecsemőápolási könyv...igaz 25 évesek,na de gondolom sok minden nem változhatott!Szerintem első körben azokat megnézem,aztán ha nagyon gagyik akkor keresek könyvesboltban. :lol:

annus11
 
 


Pumukli!
Télleg????Akkor mégse fagyasztották be?Ez tök jó!Amúgy nettóban az kb mennyi?Ebből csak 1 járulékot kell fizetni,ugye?

annus11
 
 

 
 

Bruttó 100.100 FT
- szja: 6.678 ft
- nyugdjár (1,5%): 1.502 Ft
- magánny (8%): 8.008 Ft
Nettó: 83.912 Ft

Ezt a 2008-as adókulcsokkal számoltam, nemtom azok hogy változnak.
Ez kb 2500 FT-tal több, mint az idén.

Ehhez jön a 12.200 Ft családi pótlék, ha egy gyerekre. (ezt nem tudom emelik-e jövőre)

Annus, ezekre a kérdésekre majd a védőnő úgyis válaszol. Nekem a Terhesség ABC-je van meg és abban is van egy csecsemőápolási fejezet.
pumuklii
 
 


Ez jó hír Pumukli, mert eddig én úgy tudtam jövőre nem lesz emelés...

Kép

Kép
adraci
 
 


Pumukli!
A lényeg h több!2500 Ft is pénz :wink: Arra emlékeztem h idén vmi 69ezer a minimálbérAkkor 3 dolog van amit fizetni kell :oops:

annus11
 
 


Sziasztok.Túl a vizsgán,kicsit reményvesztetten,de hátha....
Petrus.Átjött,csak Evemamával egyetértve nem egy-két rossz tapasztalatom van,hanem egy-két jó.A többi rossz.És csak példákat hoztam.Persze,hogy minden szakmában vannak tisztességes,kedves,emberséges dolgozók,és az ellenkezője is. Csak most pont a dokik voltak a témák.
Én most akartam megnézni,hogy mennyi a bruttóm,de feladtam.Képtelenség ezen kiigazodni.Majd megkérdem a munkaügyest hétfőn.Azért sem tudom,mert két fázisú emelés volt nálunk,és a másodikról én bizony lemaradtam. De szerintem én nem fogom kapni a maximumot,mert durván ahogy számolom olyan 145ezres bruttó kellene hozzá.Vagy nem?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Én ezt nem értem, Pumuklii! Úgy tudom, hogy jelenleg a kifizethető max. GYED az 83.000 Ft, egyébként a bruttó plafon 96.600 Ft. De ha csak 912 Ft nettó plusz jön ki, akkor vlsz. más adókat (de min. más kulccsal) vonnak le. Mert a bruttó plusz az 3.500 Ft, abból picit több marad vlsz., mint 912 Ft. :) De lehet, hogy rosszul tudom a max.-ot. Csak úgy emlékszem, hogy én ennyit kapok.
Vendég
 


Olyan nincs, h a kifizethető max gyed kereken 83.000.

A max gyed a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Tehát 2008-ban 69.000*2*0,7= 96.600 Ft bruttó. Ezt jól tudod.

Ezt adózzuk, szja (18%, de adójóváírás is van ennyi jövedelemnél) és nyugdíjjárulékot vonnak. Nettó 2008-ban max 81.375 FT.
Ez így van, itt van előttem a bérpapírom :-).

Viszont, akiknek az adott évben (2009-ben) lesz még rendes fizujuk és a magasabb szja-kulcsban lesznek, azok ebben az évben (én is így voltam), tgyás után jó kevés gyed-et kapnak (50 körül).
pumuklii
 
 


Ok, nekem is 81.375 Ft... :) Csak vmiért vmi egyéb szám rémlett... :)

Kiváncsi vagyok, hogy lesz ez majd... :)
Vendég
 


Annus11, köszönöm :)

Találtam valamit, lehet kérdezni tgyás-sal, gyed-del, gyes-sel kapcsolatban.
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=85478048
zili
 
 


Dóri,
nézd meg a papírt, amit adnak róla.
pumuklii
 
 


Annus11, és mindenki másnak, aki szeretné.
A kisfiam születésekor kaptam kölcsön ezt a könyvet, sajnos vissza kellett adnom, de számomra ez volt a könyvek könyve. Rövid, velős, kellő humorral megírt, bizonytalan anyukák számára tökéletes.
zili
 
 


zili
 
 


Annus

Maradok. :)

Pumukli, Dóri

Ez jó hír. Nekem a családi pótlék magasabb lesz, mert 3 gyermeknél ugrik az összeg. 16 ezer lesz gyermekenként.
Az egyszeri anyasági támogatás az nem változik ugye? Asszem az a 60 ezer vagy 65? Ikreknél 20 ezerrel több. Igazán duplázhatnák az összeget. :lol:

Ma kezdtem érezni, hogy bizsereg a hasam. Apornál 1 hónappal később éreztem, de az természetes is az első babánál.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


pumukli: nekem miért csak 70 ezer a maximum GYED-em? Az adókulcs miatt? Én 2007-ben dolgoztam, betegszabin, táppénzen voltam, majd GYÁS-on. Mondjuk már mindegy a táppénz miatt, de érdekel :)
Vendég
 


Nekem is 70 ezer. Már táppénzre vettek.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jajj de izgatott vagyok!Ha a bélmozgások nem érezhetőek úgy,hogy érzem hasfalon belülről is és akkor is,ha a kezemet ráteszem a hasamra akkor is,akkor azt hiszem megmozdult a babánk!!!!Olyan érdekes löket-szerű érzés volt.Ez most az volt?????Segítsetek,hogy ne örüljek feleslegesen!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Anika, én is táppénzen vagyok már két hónapja, de azért kíváncsi vagyok, előtte miért csak annyit kaptam :?

kutyafüle: szerintem az voilt ;)
Vendég
 


Kutyafüle

Az volt! :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle! Igen! :)
Vendég
 


Jaj, nem is írtam, december 30-án megyünk 4D-s UH-ra :)

Zsófinál 21+3-nál voltunk, most 21+4 leszek :)
Vendég
 


Helló!
Tök jól elrohangáltam ezt a napot, nem is maradt időm idegeskedni, Pumukli, Annus köszi nektek is a biztatát. Aztán hazaérve úgy elfáradtam, hogy kidőltem másfél órára, tök jól esett.
Szégyen gyalázat, HR-es létemre nem vagyok teljesen képben ezekkel az adókulcsokkal meg pótlékokkal, de azért, mert van egy elsőrangúan fantasztikus bérszámfejtőnk, aki helyettem is mindent tud, majd őt fogom megkérdezni, hogy mit hogyan csináljak, hogy a legjobban járjak. :oops:
Kutyafüle, szerintem tuti az volt! Én ugyanis imádom a körömpörköltet és a pacalt, de még bélmozgást sosem éreztem ilyen módon! :wink:
Holnap csinálok egy jó rakott krumplit, délután vásárlás, aztán remélem készen leszek a karácsonyi ajándék téma 90%-ával.
Végre elkezdtem gönbölyödni is! Zsüci, Te hogy állsz?
Puszi minenkinek, és jó éjt!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Zili, még neked akartam írni, hogy őszintén sajnálom a rossz élményeket, és érthető az óvatosságod! Örülünk, hogy jöttél. A 2 éves babád kisfiú vagy kislány? Hogy hívják?
Üdvözlettel,

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Zili! Üdv itt , és ne izgulj! Hova mész SzívUH-ra?

Szofi! Te se izgulj az AFP miatt! (Jó, hogy pont én mondom, mi?)A korrigált MOM nem is olyan rossz, és tényleg függ a testsúlytól. Nekem állítólag kb. átlagos a súlyom, ezért még kevésbé szabadna alacsonynak lenni.

Pénteken voltam szív Uh-n, de sajnos csak tovább növelték a parám. A baba szívében van egy hiperechogén papilláris szívizom, illetve a buksijában egy plexus ciszta. Mindkettő előfordulhat egészséges babákban is, de növeli a kromoszóma rendellenességek kockázatát. Így a a szívUh-s dokinő sürgősséggel hétfőn elküldött genetikai tanácsadásra az I. számú klinikára. Szerinte amniocentézist fognak javasolni. teljesen ki vagyok. 20 hetesen amnio? Egyébként csodálkozot, hogy a nődoki miért nem küldött genetikushoz, és szerinte ezeket az eltéréseket neki is látnia kellett volna a genetikai uh-n. Szóval hiába van eyg negatív inregrált tesztem, felesleges pénzkidobás volt.

Tinu! Ha még élek januárban, rám fog férni az a kismama relax!

Kép

Kép
hean
 
 


Jó reggelt Kismamik!

Megvan az AFP és integrált ereményem: AFP:1.27, integrált 1:48000-hez:) Akkor még a 2 szemecskéjét szeretném látni jövő szerdán, a genetikai UH-n...

Látom, sikerült kivesézni a hálapénz témát... én valahogy úgy vagyok, hogy akkor adnék szivesen, ha tényleg hálát érzek... azt pedig ki kell érdemelni. A normál ellátásért nem adnék. Az emberséges, odafigyelő hozzáállásért, és nem utolsó sorban szakmailag jó ellátásért igen.

GYES-GYED,GYET:
Pumukli, lehet, hogy csak a GYED változik? Én úgy tudom, hogy a GYES-ről és GYET-ről ezt olvastam:" Nem változik a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, valamint az anyasági támogatás összege 2009-ben az ideihez képest, mivel a parlament nem szavazta meg a magasabb nyugdíjminimumot, és a fenti támogatások összege ehhez igazodik. A Népszava értesülései szerint a családi pótlék összege előreláthatóan emelkedni fog, de csak 2009. szeptember 1-jétől."

Szofi, lányok! Sikerült meghallgatni a babánk szivecskéjét! :) Hú, csak úgy zakatolt, sőt olyan süvítő hangja volt az Angel sounddal. ilyesmi: sui-sui-sui-sui-...145percenként... :) Olyan kis motolla... hihetetlen...

Az én babámnak sem tetszett a bevásárló túra... a szuperkmarketben pl volt olyan pillanat, amikor le kellett ülnöm egy percre valami dobozra, mert nagyon kellemetlen volt. És ahogy hazaértünk, semmi tünet:) még jó, hogy nem vállaltam be idén tanévet, nem bírtam volna ezek szerint a sok állást... most 5 órát álltam.. és sok volt. Éléskamra feltöltve, már csak a husikákat kell beszerezni és a friss zöldségeket 20-án. :)

Zili, szorítok neked hétfőre!

Hean, rendben kell, hogy legyen minden! Szorítok!

Szép és produktív vasárnapot kívánok mindenkinek!
vanni
 
 


szofi, Neked akartam még írni, hogy az AFP tényleg hülye vizsgálat, ne aggódj!

hean, Neked meg nagyon szorítunk!

Kéééééész a szakdolgozatom, holnap megy a postára!!! :lol:
Vendég
 


Hean, a klinikára megyek én is hétfőn reggel.Vanni, neked is köszönöm.
Hean, ha akarsz, itt vissza is olvasgathatsz, meg kérdést is tehetsz fel ezügyben
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=85486479
zili
 
 


Hean: nagyon sajnálom, hogy még mindig idegesítenek. Személyes véleményem az, hogy igen szenya dolog egy orvosnak egy másikról ilyen megjegyzést tenni. Elvégre, ha UM mindent rendben gondolt volna, akkor el sem jutottál volna a szívUH-ra. Amúgy erről a cisztáról én is azt hallottam, hogy elég gyakori és simán felszívódik magától. A másikat nem tudom, de úgy látom, nem is ez a kérdés, hanem a kromoszóma-rendellenesség. Amúgy ezek után én biztos megszúratnám magam, minthogy parázzak a terhesség végéig, hogy akkor mi is van. Szerintem 20 hetesen se gáz az ameniocentézis. Anno Tüncivel eleve ekkor csinálta meg UM a genetikai UH-t és utána voltam genetikai tanácsadáson, mert előtte nyaralt és nem volt időpont hozzá. Rám is ripakodtak a tanácsadáson, hogy minek növesztettem idáig a pocakomat. :shock: :evil: Szóval remélem, jössz januárban a relaxra, és már csak rossz emlék lesz az egész hercehurca.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hean,Zili!
Drukkolok mindkettőtöknek!!!!!Küldöm az összes energiámat felétek!!!!!!Remélem h minden rendben lesz nálatok!!!!!

Na a gyed,gyes stb témában én se vagyok otthon...nekem csak februártól lesz fizum szülésig.Remélem h szép gyedet fogok majd kapni...

Jut eszembe!
1.Akinél már van gyerkőc!Mikor kaptátok meg először a tgyást?Tehát mennyit kell várni az első utalásig?1-2 hónap?Vagy több?És akkor visszamenőleg jön egyben?
2.Én még Szolnokra vagyok állandó lakcímmel bejelentve,de már nincs értelme h az legyen az állandóm,így praktikusabbnak tartom ha a pesti címem állandósítom,úgy hallottam h a gyerkőcöt az anya lakhelye szerint írják be....de semmi kedvem bármi miatt is Szolnokig rohangálni.....szerintetek érdemes akkor januárban ezt megcsináltatni?


Vanni!
Gratula a jó eredményhez!!!Amúgy babóca nekem se bírja a vásárlást...a tescoban én is halálomon vagyok...de lehet a hangos zene miatt.....arra szeret mocorogni :lol:

annus11
 
 


Annus

Jelentkezz át hamar, mert macerás lenne mindenért Szolnokra menni.
Én nem tudok nyilatkozni, mert engem nagyon szivattak. Kb. 4 hónapig nem kaptam semmit, de utána mindent utaltak. Igen, ha csúszás van, akkor visszamenőleg jön egyben.
A GYED maximalizálva van, annyit kapsz amit asszem Pumukli írt. A TGYÁS lesz magasabb, mert az a fizetés 75 százaléka.

Hean
A ciszta miatt ne aggódj, szinte minden esetben felszívódik, a testvérem babájának is volt és a következő uh-ra már el is tűnt.
Zili
Neked is szorítok!

Panndi

Gratulálok!

Kívánom a csokoládét. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Most sem küldte el az előbb, de túljártam az eszén, és mielőtt küldést nyomtam volna, ctrl+c-t nyomtam. :)

A GYÁS nekem hamar jött. Pár nap az átfutás. De biztos attól is függ, ki intézi, hol intézi...

Ha nem szeretnél Szolnokra rohangálni, mindenképp praktikus Bp-re bejelentkezni... :)

Az előbb írtam, de elszállt, nem tom mi volt a baj...

Hean, Zili, Incike! Nagyon reméljük, hogy igazából nincs semmi komoly baj. Mmint, hogy talán semmi baj. :) Kívánjuk, hogy kiderüljön a különböző vizsgálatokból pontosan, hogy mi a helyzet. Mihamarabb... De legtöbbször nem is szokott gond lenni, sok-sok ilyen örömtörténetet ismerünk. Csak azért történnek az izgalmak, mert a babust nem lehet egy az egyben vizsgálni, anyán keresztül kell nézegetni. Gondoljatok csak bele, mennyire lenne pontos az orvoslás, ha mindnkit csak egy nagy vízzel teli gömbben lehetni vizsgálni... :) Szóval, bátran! Gondolunk rátok! :)

Remélem, most sikerül elküldeni. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hean, Zili: Nagyon drukkolok Nektek, remélem minden rendben lesz.

Hálapénz: Én teljesen Vanni-val értek egyet. Magyarországon az a bogy be van keveredve a hálapénz fogalma, és előre adják az emberek, hogy jobban odafigyeljenek Rájuk. Sajnos ez így alakult ki. Szerintem utólag kéne adni, akkor ha az ember tényleg HÁLÁS. Elvárni pedig egyáltalán nem lenne szabad. A magánorvos más dolog, annak meghatározott tarifái vannak.

Na és a lényeg: pénteken voltunk a 4d-n. Minden rendben van a Babócával, és nincsen kukija :D Nevet még nem találtunk Neki, de beírnád Annus a táblába, hogy kislányt várunk. Köszi
Amúgy az UH-s néni beparáztatott Engem, mert azt hittem, hogy jó az AFP-m, de szerinte azért magas. 1,82 lett, a korrigált pedig 2. Most akkor nem 2,5-ig jó az érték? Az UH nem mutatott eltérést, úgyhogy remélem nincs gond. Lett valakinek ilyen magas?
Már nem tudom mit gondoljak. Tiszta para.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Ja és a Péterfy tényleg elég gáz. El kellett mennem WC-re. Hát nem volt valami felemelő :shock:
Remélem hamar hazajöhetünk majd annakidején, és Én mindenképp megpróbálok fizetős szobát, hátha azok jobbak. Majd úgyis megyek szülőszobalátogatásra is később, akkor majd körülnézek.

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sissy: hát a magándoki általában nem magánkórházban vezeti le a szülést, úgyhogy elvileg nem is kérhetne érte díjat. Egyáltalán nem tiszta ez, akkor lenne az, ha a magánorvos fizetne a kórháznak azért, mert ott vezeti le a szülést. És adna is számlát! Azt hiszem, itt nagyon-nagyon messze van a helyzet a tisztától. Amúgy ha ügyeletes orvosnál szülnék, eszembe sem jutna fizetni neki bármennyit is.
Az AFP-hez nem tudok hozzászólni. :roll:

Annus: nekem is nagyon hamar utalták a tgyást, nem volt vele csúszás.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Az utóbbi napokban csak visszaolvasgatni volt időm, sajnos írni nem nagyon :(

Hean, Zili,
drukkolunk Nektek is, hogy minden rendben legyen a Babucikkal!!

A hálapénzzel kapcsolatban: mi max. 50 e-t adunk a dokinak, 20 e-t a szülésznőnek. Sajnos többet nem fogunk tudni rászánni, mert ennyink van. Meg azért a doki a magánrendelésen azért megkapja mindig a maga kis pénzecskéjét...

Én még szeretnék majd melózni áprilisig, de akkor holnap utánajárok ennek... Az 50 ezer Ft a hiteltörlesztésünk felére lenne elég :( Ezt minden év elején felülvizsgálják?

Elsősorban a már gyerekes kismamákhoz lenne egy kérdésem: Nektek milyen krém vált be a csíkok ellen? Anyum mondjuk egyikünknél sem csíkosodott be, remélem örököltem...

emese1979
 
 


Emese: én nem használtam semmilyen krémet és nem csíkosodtam. Nyilván egy része öröklött, meg aztán biztos számít, hogy mekkora lesz a végén a pocak. Nekem Tüncivel nem volt olyan nagy szerintem. Most lehet, hogy nagyobb lesz. Majd meglátjuk, nem vágyok csíkokra. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
Most már én sem vágyom csíkokra.... egyre vágytam nagyon, (azaz 2-re, a terhességi teszten... van is egy plüsszebrám, amire nagyon vigyázok, amit a házban ott hagyott a volt tulaj az ajtómögött egy szögre akasztva... nekem ez olyan mesebeli volt.. mintha jelezte volna, hogy nemsokára valóra válik az álmunk:)

Ő az:) Kép
vanni
 
 


Hean, én is úgy remélem, hogy csak rossz emlék marad ez az egész cirkusz! Mindent úgy csinálj, ahogy a Te lelkednek a legkevésbé rossz!
Vanni, gratula a jó eredményhez, és örülök, hogy sikerült megtalálni a bab szívhangját! Talán majd lassan nekem is sikerül...
Panndi, gratula a szakdogához, felemelő lehetett végre postára adni!
Emese, csík ügybe Eszter szerintem be tud számolni egy-két dologról. Nekem is azt mondták, hogy 90%-ban hajlam kérdése amúgy.
üdv,

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ja, Sissy, sajnos az AFP témában én is elvesztettem a fonalat.
Vanni, tök cuki a zebra, én is hiszek az ilyen apró jelekben!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Emese
Szerencsémre én sem csíkosodtam és nem is kentem magam semmivel.

Kép
Kép
incike
 
 


Sissy29, igen, az AFP 2,5 MoM-tól számít magasnak, de igaz, hogy az 1 lenne a tuti érték..
DE. Ha az UH-n nincs elváltozás, akkor a babával minden oké
( magas AFP-t, ha a bébivel lenne gond nyitott gerinc, hasfalzárdási rendellenesség, koponyahiány okozhat. )Ha ezek nem láthatóak az UH vizsgálatkor, akkor nincs baj!!!!!Magas AFP okai lehetnek még: vérzés a terhesség elején, sovány anyuci, ha nem jó időpontban lett levéve a vér( számít a napszak is), átlagosnál vastagabb méhlepény ( semmi jelentősége)esetleg anyánál valamikori májprobléma.
zili
 
 


Vanni,
aranyos a zebra :)

Tinu, Inci
szerencsétek van a csíkokkal :) Remélem tényleg öröklődik a hajlam, és nem csak a hasrahízási hajlamot kaptam édesanyámtól :)

Nektek nem szokott olyan lenni, hogy hirtelen átfordultok a másik oldalatokra, és a hasatokba belenyilal vmi, ami utána 1-2 mp alatt el is tűnik?

emese1979
 
 


Jaaaaj, elfelejtettem, de Panndi!!! Én is szívből gratulálok a szakdogához! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Gyöngy betegsége miatt teljesen elfeledkeztem az AFP eredményért elmenni..... Sajnos ma sincs túl jó, vérzik belül a szája, szétterjedt a szájüregében a herpesz, szegény kicsike, már ilyen korán megszenved vele.

Hean, drukkolok neked nagyon! Nem csodálom, hogy megijedtél!

Szofi, ne aggódj, tényleg elavult, az én ismerettségi körömben minden évben van egy-két kismama akit alacsony értékkel beparáztattak, de eddig hála Istennek egyikőjükkel sem volt baj! Én is HR-es vagyok eredetileg, de én sem értek semmit a TB-hez, mert nem ezen a területen dolgoztam, hanem felvételben meg képzésben, ezért nyúzzuk itt szegény lányokat! :-)

Panndi, gratulálok a diplomamunkához!!! Én annyira az utolsó pillanatra hagytam az egyiket, hogy már postázni sem volt időm (mert a beérkezést nézték nem a feladást...), hogy vihettem le Pécsre vonattal.

Emese, én a DM-es olajat használtam hébe hóba, de igazából semmit, csatlakozom a többiekhez, valószínűleg ez is hajlam kérdése, nekem a combomon lett egy-két halványabb, pedig azt kentem testápolóval, de a hasamon meg semmi.

Zili, üdv közöttünk, tuti nem találnak semmit, ne aggódj!

Az én gyedem is 70 volt nettóban, én sem értettem soha, hogy miért, de most már mindegy, mert táppénz jön.
Nem tudjátok, hogy hol kell visszamondani a GYED-es levélben?

Annus, én Szabolcsban vagyok bejelentve, így Gyöngy is, mégis mindent, de mindent el lehet intézni Budapesten, ha csak az miatt akarsz átjelentkezni, felesleges. Én mindent a Teve utca környékén intéztem el, de egyébként nem kell személyesen, mert bármit el tudsz postai úton is, olyankor visszaküldik a születési anyakönyvi kivonatát. A GYED-et pl postai úton intéztem el. A gyerekorvosnak sem kell, hogy ide legyen bejelentve, kórházban is voltam már vele, ott sem érdekelt senkit.

Szilvi, gratulálok a kislányhoz!Az AFP-d pedig tök jó!

Én holnap valószínűleg visszaviszem Gyöngyöt a dokihoz, mert ugyan enni eszik, de csúnya a szája, utána meg elmegyek végre az AFP eredményért.... :oops: Már muszáj, kedden uh.
Vendég
 


Változatlanul jobbulást Gyöngynek!
Vendég
 


Köszi Dóri!
Vendég
 


Én is babylove-s olajat használtam, nem lettek csíkjaim. Remélem most is megúszom :)

Gyöngynek további jobbulást!
Vendég
 


Farkas!
Szegény Gyöngy...jobb is ha visszaviszed,azért már javulnia kéne,vagy rosszul gondolom :oops:
Az az igazság h simán átjelentkezhetek ide,ideiglenes lakcímnek úgyis ez van megadva,ide jön az össze levelem stb.Mindenhol ezt adom meg,már csak látogatóba járok le....

Csíkok!
Én is adottságnak tartom leginkább,nekem is van DMes olajam,de nagyon nagyon ritkán kenem magamat,inkább ha viszketek,mert télleg jobb lesz tőle.Nekem a combomon amúgy is vannak csíkok,még "serdülő"koromból.Talán túl gyorsan nőttem vagy mi :roll:

annus11
 
 


Annus11, én úgy emlékszem, hogy a bébi lakcímkártyáját postázzák csak az anya állandó lakhelye szerinti címre, meg kb 2-3 tápszeres, meg mesekönyves relkámot, a többi hivatalos cuccot az általad megadott címre küldik.
zili
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: