Új privát üzeneted érkezett!

Tünde: már úgy izgultam :D lényeg, hogy nagy gond nincs, ugye? Ennyi NST :shock: ahhoz képest, hogy engem meg teljesen békén hagynak :shock: igaz, van 2 hét a babáink között... de Krisztivel csak pár nap... :roll: mindegy, Saci gondoskodik róla, hogy tudjam, jól van :D
Mutasd meg a gyerekeknek, hogy mit csinál a vérnyomásod, ha rosszalkodnak :wink: hátha van bennük egy kis empátia :wink:
És nagyon várjuk a híreket az NST-ről :)

Csöre
csöre74

Csöre:Ezek nem gyerekek!Ezek egy kis ördögök! :lol: Szerintem frontjuk van,mert nem bírnak magukkal :x :lol:
NST:Szerintem ez már túlzás :twisted: A doki akihez járok rezidens :? szerintem csak túlbuzgó :twisted: Na mindegy.holnap erélyes leszek vele,és megmondom neki,hogy Én már a héten nem jövök többet! :twisted:

Megyek kiveszem a kölköket a vízből,mert már úszóhártyát növesztettek :lol:
tünde733

Tünde: és nem állnak a fejed fölött valami alibivel, hogy elolvassák, mit írsz? :lol: Nekem itt álltak, a vonalzóimat nézegették, de közben tutira olvasták az irományaimat :D én meg közben békésen festem az üvegmatrica-kompozíciómat :D Már fürödtek, alvás még távol...

Csöre
csöre74

Vera: nagy gratula ismét Izához :) hihetetlen, mennyire hasonlít rád :) örülök, hogy minden rendben vele

Csöre
csöre74

Sziasztok

Végre újra van netem :D Sajna meghalt a telefonunk 2 napja, ezért nem tudtam jönni. Most újra húzták az utcáról a madzagot, nem tett jót neki az építkezés :evil:

Nálam sajna semmi jó hír. Most azért kell drukkolnom, hogy ne jöjjön még Niki. Hétfőn voltam dokinál, és az egész jobb tüdőm zörög. Újra antibiotikumot kell szednem, ráadásul a köhögéstől meghúzódótt a hasamban valami izom, vagy izület, így minden köhögésnél bepisilek a fájdalomtól. Kenhetem Fastum géllel, de semmit nem használ. Remélem holnapra lesz már valami hatása az antibio gyogyónak, és csak remélni tudom, hogy Niki nem ilyen állapotban akar megszületni.

Tünde, rajtam is volt ilyen kütyü és 10 percenként mért, utána 2 hétig kék volt a felsőkarom a szorítástól. Azért fogd fel úgy, hogy ha mégis toxémia, akkor nem árt, ha időben kiderül! Addig is mély együttérzésem, neked sem egyszerű az életed :(

Bejelentkeztem péntekre uh+ctgre. Lehet, hogy én is megtudom hol tartunk súlyban babóval.

Vera, örülök, hogy minden rendben veletek! Tényleg Rád hasonlít Iza. Viki lányom mindig Őt akarja megsasolni, amikor ide leülök. Nagyon várja már a tesót :lol:

Ma voltunk utoljára pszichológusnál. Végeredmény, az agya 1,5 évvel előtte jár az érzelmi érettségének. A túlzott agyi ingerek nem hagyják aludni, mert még éjszaka sem bír leállni. Minél tágabb teret hagyva neki segíteni kell az érzelmi fejlődédét és akkor nem lesz gond vele. Így legyen! Az ovónéniket pedig felhívják, hogyan kell egy átlagon felüli agyi képességű gyereket kezelni :lol:
Kíváncsi vagyok, fognak-e ezután külön foglalkozni vele, remélem igen.

Kitartást lányok!! Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: hát, nem egyformák a gyerekek, és ezt egy pedagógusnak illene tudni kezelni, nem? Az érzelmi érettségről: hát igen, ez egy elég képlékeny terület, sokkal nehezebb meghatározni, hogy segíthetsz rajta, mint bármely más részképességnél.... De tutira menni fog :wink: hajrá :D
A tüdődnek jobbulást... ezzel sajnos én is megszenvedtem két hete (csak a bal oldallal)... tuti használhatsz Fastum gélt? Nekem a dokim azt mondta, hogy felejtsem el a fájdalomcsillapítókat bogyó és krém formájában is... így hát szenvedtem :?
Várjuk majd a pénteki eredményeket :)
Tünde, Kriszti, mi volt az NST-n?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vera: örülök, hogy minden ok a kiscsajszival :wink: nagyon ééééééééédes :!:

Tünde: kitartást kívánok a vérnyomás-méregetéshez. Bence legfeljebb pár napot várat még magára, addigra meg biztosan rendbejön Ádám fiad - bár ha olyan kisördögök, akkor már biztosan jobban is van :wink:

Katica: újra jobbulást kívánok :roll: Örülök, hogy a pszichológustól te is jó híreket kaptál :D

Csöre: hálistennek nst nekem hetente csak egyszer :) az is bőven elég! Az ultrahang megvolt, minden rendben van a kicsivel (most nem készítettem ide a papírt, és nincs kedvem felállni érte :oops: ) de súlybecslés nem készült :( Viszont megint említette az orvos, hogy fiú :D

:D az enyémek még nem olvasgatják, hogy mit írok - de Bálint is tudja, hogy melyik vonalzó kit jelöl
Tegnap, mikor az ölemben ült, a baba jól hátbarúgta :lol: de tetszett neki...meg emlegette, hogy milyen kár, hogy nem lehet ott, amikor születik a kicsi, mert ő olyan kíváncsi, hogy mi történik utána vele :) Nagyon várja már a kistesót, bár kérdés, hogy 1-2 év múlva, mikor már vele is veszekednie kell a játékon, mit fog majd szólni :lol: És mit ne mondjak, gyakrabban jön a pocakra tenni a kezét, hogy mocorog-e a kicsi, mint az apukájuk :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Vera :lol: :lol: :lol: nem semmi, 5 gyerek, bónusz rágcsálók :D van tömeg nálatok :) De ezek nem újszülöttek, ugye? Vagy igen?

Kriszti: örülök, hogy rendben a kisfiad :) nekem hétfőn lesz UH, és ki tudja mikor NST.... Saci szerencsére pörög ezerrel, gondolom, van oxigénje :D különben nem bírná :)
Hú, én már Zalánnak sem engedem, hogy rám telepedjen, igaz, súlyra nem nagy a különbség kettőjük között... Mesi 30 kg, Zaza 27 kg... de én már nem bírom el őket.
Mesikém nekem is gyakrabban simizi a pocakot, mint Apus, meg kérdezgeti, hogy hogy vagyok, és Saci hogy van :) kis tündérkém, annyira figyelmes :) nagyon várja a kistesót... Zaza kicsit kevésbé. De a mocorgásokra ő is kíváncsi :)

Tünde?

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Dóra vagyok és február végére, március elejére várjuk a 3. gyermekünket, aki nagy valószínűséggel kislány lesz és az Enikő nevet kapja majd.

Szeretnék 3 és több gyerekes anyukákkal megismerkedni, némi tapasztalatcsere céljából, mert a "nagycsalád", az már külön műfaj, úgy tűnik nekem :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Szia Dóra!
Itt vagyunk bőven nagycsaládosok, illetve rövidesen nagycsaládosok :D gyere bátran :D
(Én a rövidesen kategóriában vagyok :wink:)
Csöre

Csöre
csöre74

Sziasztok

Csőre: a sok rossz közül a dokim a kevésbé rosszat választotta. Azt mondja, hogy egy hasi izom/izületi húzódás lassan gyógyul, és arra nekem a szülésnél nagy szükségem lesz. Ezért engedte kizárólag helyileg a csomókat bekenni Fastum géllel. Állítólag nem sok jut át a gyerekhez. Remélem így van.

Viki mára lerobbant újra. Újabb vírus, szerencsére nem az én bacim ragadt rá. Doki jövő hét végéig nem engedi oviba. Remek lesz így a jövő hetünk is.

Vera, nem semmi nálatok a nyüzsi :lol:

Üdv Dóra a körünkben, én a 2 gyerkőccel szinte kilógok innen, így jó helyen jársz :D

Jó pocakososdást! Holnap doki után benézek.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Dóra: :D üdvözöllek! Úgy látom a fiaink is majdnem egyidőben vannak :D Nálatok Máté, Csörééknél Zaza és az én Bálintom :D

Csöre: :o Zaza 27 kg?? Bálint 18 kg, éppen iskolaérett súlyban van :lol: Szóval, ha kell még fel is emelem :D - pláne mostmár, hogy itt a 37. hetem :lol:

Ja, összehasonlítottam a tegnapi UH-s papíromat a Dávid 37 hetessel :D és arra a megállapításra jutottam, hogy majdnem teljesen megegyeznek a méretek :D Azon a súlybecslés 2670 gr, úgyhogy a kisemberem is körülbelül itt tarthat most.... (hát nekem nyílván kisebb alkatúak a gyerekeim, mint nektek)

Nem tudom vajon van-e összefüggés a születési súlyok alakulása között, én a kiírt időpontban 2,5 kg súllyal születtem.... és mindig a tornasor "alján" a legkisebbek közt voltam :oops: A párom asszem 2,9 kg volt, szóval ő se volt túl nagy gyerek. Bálint szintén 2,9 kilóval, Dávid 3,1 kilóval született... Úgyhogy ebben a méretben várom a kicsit is 8)
Bocsi, hogy ennyire ki vagyok akadva a súlyokkal :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Tünde: most gondolkoztam még :D neked is 6 éves Ádám, ugye?
bfkrisztina

Csöre, Kati, Krisztina :)
Köszönöm a kedves fogadtatást.

Igen, úgy látom, a fiúk tényleg hasonló korúak...
Járnak suliban ? Máté még oviba jár, adtunk neki egyévet a gyerekkora... Meg így gond nélkül itthon maradhat majd egy-egy hetet, ha megszületett a kisebbik húga...

Ha már súly és méretek.
Én 154 cm vagyok, a férjem 200 cm és 100 kg felett :)
Máté 52 cm és 3,5 kg volt, Zsófi meg 54 cm és 4080 g... Remélem nem folytatódik ez a tendencia Enikőnél :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra:óvodás még nálunk is a nagy :D Én is úgy gondolom, meg már említettem is a gyerekorvosnak, hogy itthon maradna nekem is vagy két hetet Bálint :) azt hiszem egyetértett a döntéssel :wink: addig se hoz haza bacit az oviból, meg ugye egy kicsit összeszokni is :roll:
Akkor halak csillagjegyű babátok lesz? Tök szupi!
( :wink: én is az vagyok)
Nem semmi magasság-különbség van akkor köztetek :)
Én 165 cm vagyok, a párom meg vagy 15 centivel nagyobb, mint én - szóval teljesen "átlag" alkatúak mindketten...

Tünde:
:?: :?: :D :D :D :?: :?: :?: :?:
bfkrisztina

Igen, Halak :)
Zsófi is az, sőt Ő halak-halak... :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Katica: bizti igaza van a dokidnak :wink: meg mostmár tényleg akkorák a babáink, hogy kevés dolog árthat nekik, csak érdekes, mennyire eltér a véleményük... lehet, ha én is annyira nagyon beteg vagyok (nekem nem volt lázam), akkor ad valami bikát, hogy meggyógyítson :wink: de nekem csak fájt, meg zörgött... meg köhögtem...
Jobbulást Vikinek is... szegénykéim, kijutott a sok betegségből... lehet, szokatlan a szervezetének a sok gyerek, és az eltérő baci állományok... végülis csak most kezdte az ovit, ilyenkor, főleg az ilyen nyálkás időben, könnyebben betegednek.

Kriszti: :lol: :lol: Zaza nem átlagmagas :D 134-5 cm a 27 kilójához :) Mesi meg már 140 fölött van valamivel :)
És nálunk is hasonlóak az arányok, mint Dóráéknál, na jó, a különbség kisebb: 163 cm kontra 190 cm :) szóval a gyerekek az apjukra ütöttek :wink:
Sőt, még az első kettő baba születési súlya is hasonló Dóráékkal: Mesi: 51 cm és 3,5 kiló, Zaza 56 cm és 4,06 kiló :D Sacit az eddigi UH adatok alapján a kettő közé teszem :) (a 34-ik héten becsülték 2600 grammnak)
Dóra: Zaza sem jár iskolába, az iskolaérettségi felmérésen fegyelmi és szociális érettségi okokból nem javasolták.... erre.... na inkább nem is mondom :? az tuti, hogy elsőben unatkozni fog szegényem, arról nem is beszélve, hogy az osztálytársai egy fejjel kisebbek lesznek, mint ő :roll: igaz, most többet játszhat, de ő már járna... azért sok fog múlni a tanító nénijén, hogy tudja kezelni a viselkedését is, meg azt is, hogy kicsit előre jár egynémely dolgokban a többiekhez képest...

Kriszti: én is úgy emlékszem, hogy Tünde Ádámja is 6 év körül van... Jázmin 8, István 13.... kb :)

Tünde: csak nem szülsz? itt hagysz minket az izgalomban :lol: remélem, minden ok :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt ! :)

Hú, Vera, persze :)
Az igen, szép "kis" család vagytok, nem semmi bátorság kell ehhez...
Én a háromnál azért, nem nagyon akarok tovább menni...
Gratula Nektek !

Csöre
hát ez az iskolaérettségi vizsgálat, én nem tudom milyen. Mivel Máté májusi, eleve az ovi is azt írta a papírra, hogy javasolja, hogy maradjon még, meg én is ezt kértem a vezetőtől.
Annak ellenére, hogy a szomszédunk, aki gyerekpszichológus foglalkozott vele és szerinte alkalmas már az iskolára, de ő is azt mondta, maradjon csak, jobb az neki.
Amúgy Máté már olvas, meg nyomtatott betűket ír és számol - mindezt egyedül tanulta meg, nem tanítottuk rá, csak ha kérdezett valamit, válaszoltunk neki...
De ő is hamar megun mindent még, nem képes csendben lenni, és nyugton - tehát szerintem jobb így neki.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

:) Vera, nem gondoltam, olyan szép sima a szőrük, és nyitva a szemük.... bár a rágcsálókhoz nem értek, nem tudom, hogy rögtön nyílik-e nekik :roll:

Dóra: biztos igazuk van, én nem vitatkozom a szakemberekkel :) Zalán is olvas, számol, és fantasztikusan rajzol (na, szerintem utóbbi fejlődött "kicsit" túl a többi rovására, olyan "művészes" a viselkedése :lol: :lol: :lol: ).
Az iskolaérettségi felmérés két részből áll: az egyik része olyan IQ teszt szerű, a másik része mozgáskoordinációs felmérés. A teszt eredményével egyik esetben sem volt, csak a fegyelmével.
Mindegy, nem vonom kétségbe a szakemberek véleményét, és igazából már az első sokkon Zaza is, én is túlvagyunk... ő szeretett volna iskolába menni, nagyon várta, nekem is egyszerűbb lenne az életem, és az óvónénik is örültek volna neki, mert már tavaly is nehezen kötötték le.

Mennyire várja Zsófi és Máté a kicsit? Zsófi érti már, miről van szó? Még olyan picike :)

A gyerekek száma: hát, mi gondolkodtunk negyediken, Apus egész régen elbizonytalanodott, én mostanában... ahhoz nagyon hamar kellene jönnie, hogy beleférjen, és azt hiszem, hogy nem vagyok rá felkészülve (elsősorban fizikailag). Mindegy, meglátjuk :)

Csöre
csöre74

Még újra itthon

Megkönyörültek rajtam és hazaengedtek, a betegségem miatt, hogy még gyógyulhassak pár napot.

De legkésőbb jövő hét szerdán beindítják a szülést, mert állítólag az uh szerint túl nagy Niki :lol:
Valahogy engem nem sokkol, jó volt nézni a ledöbbent arcokat :roll:
Majd csak valahogy kijön, remélem a jövő hét elején, mondjuk hétfőn, vagy kedden. Nincs kedvem oxitocinra tágulni, az legutóbb sem jött be.

Mondjuk így óvatosságból előveszem a 62-es rucikat, mert tartok tőle, arra lesz szükség.

Tünde, veled mizujs, nagyon eltűntél!

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: még ilyet :shock: csak azért előbb beindítják, mert nagyobbnak tűnik Niki?! Miért? Csak kijön valahogyan, nem? Most kicsit megdöbbentem... Mekkorának becsülik?
Az oxitocint én sem szerettem egyiknél sem ... :?

Tünde tényleg nagyon eltűnt.... szerintem bent tartották :roll: lehet, már megvan Bence?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Olyan pocsék éjszakám volt :shock: szinte óránként felébredtem, vagy pisilni, vagy mert szomjas voltam, vagy mert éppen babácska gyakorlatozott...és úúúgy fáj a hátam... párszor bekeményedett a hasam, azon gondolkoztam, hogy vajon keltesem-e a páromat, hogy szülünk :wink: (nekem nem igazán voltak jóslófájásaim sem Bálinttal, sem Dáviddal- mikor fájásom volt, az már élesben ment)
De még egyben vagyunk :wink: ki tudja, lehet tényleg kivárjuk még a januárt is... :roll:

Csöre: :D hasonlóra gondolok én is

Tegnapelőtt amikor mentem oviba Bálintért, összefutottam az egyik szomszédunkkal, aki kétgyermekes anyuka.... Ő is azzal a szöveggel jött, hogy milyen bátrak vagyunk, hogy vállaltuk a harmadik gyerkőcöt :( Ebben csak az a kellemetlen, hogy akárhányszor találkozunk, mindig emlegeti. Számomra ez eléggé bántó. Nem tudom, hogy vajon anyagi értelemben, vagy az "anyai erőforrások" miatt mondogatja.... de szerintem ebből a szempontból mindegy, hogy kettő, vagy három gyerkőc... így is -úgy is kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy nem tudja mi lesz vele másnap :roll: Úgyhogy közöltem vele, szerintem mindegy, hogy ketten, vagy hárman nyúzzák-e egymást :lol:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok !

Tegnap "szabadnapos voltam" :)
Reggel védőnő, délben karácsonyi ebéd a munkahelyemen - miniden évben hívnak engem is, kedvesek.
Jó későn értem haza, mert kicsit csavarogtam a belvárosban, olyan ritkán jutok oda be :)

Krisztina
az a helyzet, hogy minket is csodabogarakként kezelnek, hogy bevállaltuk a harmadikat, mindenki min. egyszer megjegyzi, hogy bátrak vagyunk, hogy bevállaltuk... Én mindig visszakérdezek, hogy miért ?

Csöre
az a helyzet, hogy nekem is megfordul sokszor a fejembe, hogy miért ne a negyedik is... már nem olyan nagy különbség az 3 vagy 4... de nem tudom képes lennék-e egyformán mindegyikkel foglalkozni, úgy hogy persze még dolgoznom is kéne mellette, mert egy fizuból nem élnénk meg...

Máté várja a tesót, mint Zsófit is... Zsófi meg még szerintem épp csak érti mi van, de nem tudom felfogja-e hogy többen leszünk...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

:) Kriszti: nekem is mondták már, hogy bátrak vagyunk, a gyerekek száma, és a korom miatt is (tudom, Katica, Tünde, zsengék, üdék és harmatosak vagyunk, csak mások ezt nem bizti, hogy tudják :lol: :lol: :lol:), de engem különösebben nem hat meg a dolog. Nem nagyon érdekel mások véleménye :) a környezetemben egyébként sok a sokgyerekes, a sógoroméknak is 3 van, tesómék is 4-et terveznek (de még csak 1-nél tartanak).
Abban igazad van, Dóra, hogy nem tudhatjuk, mi lesz velünk pár év múlva, de a gyerekek számával arányosan nem nő a költség, kétszer annyi gyerek nem kétszer akkora költség. És figyelem sem kell annyi nekik :) Sokat elvannak együtt (nekem mondjuk 18 hónap van a nagyok között, össze vannak nőve, simán meg tudják csinálni ugyanazt, most pl. üvegmatricát festenek), kevesebb közvetlen figyelmet igényelnek... persze van, amikor szétszakad nekik az ember, de egykével szerintem sokkal többet kell foglalkozni, mert unatkozik, ebben biztosan egyetértünk :wink: :)
Dolgozni nekem is vissza kell majd menni, ez teljesen biztos, saját érdekemben is, nem csak anyagi okokból, szerintem szükségünk van arra, hogy a család mellett némi szakmai megbecsülést is kapjunk... vagy más irányba is mozogjon az agyunk, a gyerekeknek is sokat számít, ha frissebb a gondolkodásunk. De az tuti, hogy nem ez lesz az első, mint ahogyan eddig sem az volt az első, hogy szakmai karriert fussak be... egyszerűen nem érdekel.

Kriszti: Zazával nekem is jobban voltak jóslók, mint Mesivel, most Sacival megint kevesebb van.... szóval ne aggódj feltétlenül :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok

Úgy 3,8kg körül, ami még önmagában nem gáz, csak szegénykémnek nagy a feje. Viki 38-as fejjel született 3,35kg-mal, és már akkor is azt mondták, hogy nagyobb nem fért volna ki. Nikinek már most nagyobb a feje :D

Nem hiába, én is nagy fejjel élek, a lányaim is öröklik. Bezzeg apa kicsi formás fejjel él :evil:

Azt hiszem Tünde már babázik :D , remélem könnyű szülése volt.

Nekem is vannak szinte egész nap jósló fájásaim, de ez nálam nem sokat jelent.

Sajna a gyógyulásom is stagnál úgy érzem, no mindegy, majd lesz valahogy.

Mi 3-an vagyunk testvérek, így nekem is van ezügyben tapasztalatom. Szerintem sem a pénzen múlik, hanem a hozzáálláson. Sokaknak tényleg nem való a 3 gyerek!

Én maradok a 2 gyerkőcnél a korom miatt. Ráadásul Viki 2-vel felér :lol:

Jó pocakosodást! És nyugodt éjszakát!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok! Jó reggelt!

Előttem is van több nagycsaládos példa :wink: tesóméknál is 3 gyerkőc van, és köszönik, jól megvannak :wink: Sőt mi is hárman vagyunk tesók, meg a férjemék is hárman vannak - igazi mesebeli szerencseszám :lol:
Úgyhogy még régen megbeszéltük, hogy nekünk is három gyerekünk lesz :D Aztán Apa kicsit elbizonytalanodott Bálint után, nem tudom a pontos a okát....és elkezdte mondogatni, hogy elég lesz Bálintnak egy tesó... úgyhogy elég sokáig ebben maradtunk, aztán csak sikerült meggyőznöm :lol: Volt egy nagy beszélgetésünk szinte egy évvel ezelőtt ( azt hiszem a Karácsony utáni napokban), és az eredmény mindjárt megérkezik :wink:
Azt hiszem már említettem, hogy abba kellett cserébe beleegyeznem, hogy ha lesz lehetősége, akkor kimegy külföldre pénzt keresni... Most pedig, hogy a nyáron sikerült új munkahelyet találnia már nem is vágyik külföldre :) A kereset sajnos nemigazán lett több, de többet van velünk itthon, és jó a hangulat a munkahelyen, meg egészen más a főnökök hozzáállása...

Hát egyelőre nem tudom mihez kezdek majd, ha a picikével letelik a gyes - mi eddig is ebből gazdálkodtunk :oops: ....de elképzelhető, - ha addigra nem szüntetik meg - hogy maradok még főállású anyaként - és megpróbálkozom bejutni én is főiskolára... Bár az az igazság, hogy nem sok más területen bírom elképzelni magam, mint kicsi gyerekek mellett....de még van időm kigondolni :wink:
18 évesen sem tudtam eldönteni, mi legyen belőlem...könnyebb volt meghozni azt a döntést, hogy anyuka legyek :lol: mert arra azért büszke vagyok, hogy ugyan korán szültem Bálintot, de nem azért, mert besikeredett :wink:

Negyedik gyerkőc: :D hát most azt mondanám, miért is ne? - de az még messzebb van.... (gondolom én vagyok a legfiatalabb akkor a topikban) akár 8-10 év múlva is belefér... Bár tudom, hogy Apa addigra annak fog örülni, hogy már mekkora nagyok a nagyok.... én pedig szerintem 3-4 múlva lehet, hogy megint kicsi bébit szeretnék a karomba :roll: Ettől függetlenül most igyekeztem úgy megélni a várandósságot, hogy valószínűleg nem lesz ilyen többet az életemben :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ha Bence már megérkezett, akkor ma vagy holnap már lehet, hogy otthon is lesznek:roll: :D
Tünde: nagyon várunk a hírekkel :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Katica: 38 cm-es buksi :shock: az enyémeknek 34-es volt... mindkettőnek... így már érthetőbb :) azért már tényleg pár nap van hátra a 40 hétből, teljesen időben jön így is, úgy is Niki :wink:
Majd holnap tudok én is pontosabbat arról, mekkoros Sacikám... a fejecskéje 2 héttel volt múltkor nagyobb a kora átlagos méretéhez képest, remélem, hogy nem lesz nagy neki sem... nálunk Apusnak nagy a feje, meg Zalánnak (Zalánnak közel akkora, mint nekem, az enyém kicsi viszonylag)
Akkor viszont tuti nem szülünk együtt, nekem még nem akarózik kibújni :) vannak jóslóim, de nagyon enyhék, és nem is sok (bár az utóbbi pár napban szaporodnak)

Kriszti: tanulni mindig érdemes :wink: én is épp neki akartam indulni a 3-ik diplomának, amikor Saci beköszönt :wink: így nem felvételiztem végül... kicsit húzós lett volna, hogy pont az első vizsgaidőszakban születik meg... ha meg úgyis halasztok, akkor ráérek jövőre jelentkezni. Vagy meggondolni magam :lol: :lol:
Én egyébként 18 évesen rosszul döntöttem, olyan szakmát választottam, ami nem nekem való... azért befejeztem, de közben nekiálltam egy másiknak, ami ugyan teljességgel haszontalan, de legalább jól éreztem magam :wink: :lol: :lol: Egyiket sem használom a munkámban :)

Tünde, várjuk a híreket :lol: már nagyon izgulok :D

Csöre
csöre74

Na igen, nem annyira a kilók, mint inkább a fejméret a lényeg a szülésnél. nekem ebben szerencsém volt. Mindegyiknek akkora volt a buksija, hogy kiférjen és gyorsan, ügyesen jöttek, ezért mindkettőjüknek szép kerek maradt a fejecskéje, nem csúcsosodott úgy el, mint akik sokáig vannak a szülőcsatornába.

Most már nagyon kíváncsi vagyok, mi a helyzet Tündével :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Ma megint tanácsadáson voltam: 130/80-as vérnyomást mértek, meg 1 kilóval kevesebbnek, mint 1 héttel ezelőtt... gondolom, hogy a ruhamennyiség is számít :) Túlvagyok egy újabb NST-n, megint piszkálgatni kellett egy kicsit babácskát :? De legalább a héten már elvileg nincs több vizsgálat. Jövő hétfőn pedig - ha addig nem történik semmi - újabb tanácsadás és NST...

Katica: jobban vagy már?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina
Na igen a kilók, főleg így télen elég csalókák... Én is voltam pénteken tanácsadáson és most hogy nem kellett úgy beöltözni, mintha nem is híztam volna... Előtte a nagy hidegben, meg hirtelen megugrott a súlyom...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok LÁnyok!

Tündéről semmi hír?

Súly: igen, a bakancsos időszak kezdetén én is hirtelen nagyotugrottam :D nincs jelentősége, én itthon is mérem, +7kg, és nem változik... szerintem ennél több nem is lesz már.
Tegnap én is voltam vizsgálaton:
C:3000
UH:
BPD: 96 mm
THQ: 90 mm
FL: 72 mm
becsült súlya 3100 gramm
a kis buksija teljesen beilleszkedve, egészen lent... hát, mit ne mondjak, érzem is...
keményedéseim egész sokan vannak, tegnap hajnalban rendszeresek voltak
pénteken megyek nst-re, vérvételre, strepto szűrésre.,...
és ha bármi előjele van a szülésnek, akkor rohanás, mint a szél, mert nem lesz lassú menet :roll:
Katica: mikor szülsz? vagy lehet, hogy már kórházban vagy?

Csöre
csöre74

Csöre: szép súlyban van akkor Saci is :D Előre is kitartást kívánok a pénteki vizsgálatokhoz!!! Nem azt mondtad, hogy csak a 38 héttől várható neked nst?

Abban igazad van, hogy Katica is jól eltűnt... bár ma már szerda van :roll: :D

Tünde: nagggggggyon várunk :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: hát, úgy volt, hogy karácsony hetében lesz az első NST, de gondolom, az elég sűrű lehet, ezért beszéltük meg péntekre... elvileg a 36-ik héttől csinálják mindenkinek, aggódtam is... Meg a vérvételnek is meg kellene lennie, nem is beszélve a strepto szűrésről...

Igen, szerda van, úgyhogy most izgi van Tünde és Katica miatt is :D

Mesi lányomon tegnap kijött a fosós-hányós :( nagyon remélem, hogy nem kapjuk el, mert az tutira beindítaná a szülést :( persze Mesi délutánra már teljesen jól volt, őt bezzeg nem kell félteni :wink: :D

Csöre
csöre74

Csöre:
szép nagy lányod lesz :)
a vizsgálatokon meg át kell esni, ilyenkor már elég kényelmetlen ez az ember lányának, de a babáért csak végig csináljuk :)))
Mesinek jobbulást és remélem Ti nem kapjátok el !

Én ma kaptam észbe, hogy a hétvégén betöltjük a 30. hetet... egyre közelebb a vége... Mondjuk a pocak egyre nehezebb is :lol:
Mi hétfőn megyünk az idei utolsó vizsgálatra.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: semmi bajom a vizsgálatokkal, sőt, épp azon aggódtam, hogy miért ilyen későn esek át rajtuk... holnap töltöm a 37. hetet, akár meg is születhet Saci, és még nem volt vérvétel, strepto szűrés... az NST akkor lenne érdekes, ha nem mocorogna, de szerencsére sokat mozog, így tudom, hogy jól van. Gondolom, ha kevés lenne neki az oxigén és a kaja, akkor lassabb lenne :)
Szép nagy, de nem fog még 3 hetet bent tölteni, ezért olyan 3,5 kg-ra számítok a végére... :) azért szeretném, ha jövő szombatig bent maradna :roll: majd beszélgetek vele :D
Azért a péntek délelőttöm tutira rámegy erre a 3 vizsgálatra, most nagy lesz a tömeg a kórházban, mindenkit behívnak ünnepek előtt még egy ellenőrzésre. Még a kedd lesz húzós, sok ismerősöm mondta, hogy akkorra hívták be... na majd kiderül, lesz-e akkor ismétlésem.

A 30. hét már szuper :wink: :lol: hű, ne is mondd a pocakméretet.... én már semmit sem látok tőle, eddig kétszer estem el :?

Gabi, Vera: hogy vannak a bébik? Minden OK?

Csöre
csöre74

Csöre: remélem én is, hogy elkerül a vírus :roll:
Nekem a végén nem is nőtt akkora nagyra a pocim...ahogy az elején beindult, nagyobbra számítottam asszem...Én szívesen kihagynám már a hétfői nst-t, inkább megszülnék addigra....de ez úgyse rajtam múlik, inkább babácskán....

Dóra: és mennyire álltok készen a kicsi fogadására?
Elhoztad már a várandós mama csomagot? Már benne vagy a harmadik trimeszterben :wink:
bfkrisztina

Kriszti: 103 cm (nem giga nagy), de bőven elég, hogy takarja a lábam :D
Saci az epémet (is) nyomja :? fááááááááááááj
Ne siettesd szegény babát :) eltűnt a vonalzód. Csak nem neve lett a babának? :)

Csöre
csöre74

Csöre
Anno Zsófival én is elestem kétszer, azért is mondta a párom, hogy inkább maradjak itthon egy hónappal korábban, mert félt hogy még egy párszor elesem útközben...

Kriszti
aránylag készen állunk. Mondjuk a babaruhákat még nem mostam ki, de még arra talán van időnk bőven :)
Várandós mama csomag ? nem, nem tudtam van ilyen, hol adták volna ?
Nekem is mindig azt mondta a doki, a két gyereknél, a 37. hetet töltsük be és utána már bármikor szülhetünk. Az a vízválasztó :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Mi jól vagyunk, fürdés előtt gyorsan ideültem kicsit (mindig bekukkantok, és olvasok, csak írni nem mindig van időm és erőm :D), de már kicsit megy a nyekergés, úgyhogy majd ha tiszta, ápolt és jóllakott lesz a fiatalúr, megpróbálok képeket is feltenni. :)

Szopi még mindig nem az igazi, de már nem stresszel annyira, hogy néha kell neki tápi kiegészítés. Egészséges, szép, nyugis baba, és ez a lényeg...

Szia Dojika! Én ugyan "kiscsaládos" vagyok egyelőre, de még bármi lehet :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Na, itten vagyok megint :)
Kristóf szerintem eszméletlenül jó baba (kopp-kopp), csak olyankor sír, ha tényleg nagy gáz van, egyébként eszik, alszik, pisil-kakil, nézelődik (mondjuk ez utóbbit ma hajnal 3-tól 5-ig csinálta - nem sírt, csak ha lekapcsoltuk a villanyt vagy le akartuk tenni). Kezdünk összeszokni, nagyjából kialakulóban van a napi rutin, persze kisebb változások mindig közbejönnek...
Néha kicsit fáradt vagyok, de azért aludni is tudok mellette, és hát apa rengeteget segít, itthon volt velem első héten meg mától egészen jan. 5-ig :)
Szóval, mindent egybevetve, asszem, tetszik nekem ez az anyaság dolog :D Néha a végtelenségig tudnék gyönyörködni a kis lurkóban :D

És a képek:
KépKép
KépKép
KépKép

Kép

Kép
gabilany79

Szia Gabi !

Nagyon szép a kisfiatok! Gratulálok hozzá! :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gabi: nem csoda, ha gyönyörködsz benne, nagyon szép baba Kristóf! :D :D
Örülök, hogy jó baba, ez annyit számít... a sötétet meg egyik baba sem szereti (legalábbis az enyémek nem szerették)... nem tudom, hogy félnek-e, vagy egyszerűen jobban szeretik, ha látnak, de mindenesetre nekünk is volt a gyerekszobában egy színes égős lámpa évekig, majd irányfény... most végre lámpa nélkül alszanak.
Köszi a képeket és híreket, továbbra is várjuk :D

Dóra: ok, akkor nem csak én vagyok kétballábas :wink: én egyszer a kiskádban estem majdnem hasra, egyszer a sámliban... a sípcsontom, térdem és a vállam bánta, a pocim szerencsére nem ütődött be :)
A várandós mama csomagot a védőnőtől kapott felicitas könyvben található kuponnal tudod kiváltani bababoltokban....

Na elhúztam csicsikálni, leragad a szemem... Jó éjszakát!

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Zkatica gyerekkori barátnője vagyok.Ma kaptam sms-t tőle. (igaz nem hatalmazott fel, de megosztom veletek. remélem nem haragszik meg majd érte.)

Ma 16 órakor megszületett Nikolett. 52cm és 3,46 kg. Jól vagyunk.

Itt is gratula! :lol:

Kép

Kép
syrynx

Katica :lol: :lol:

Gratulálok ! Remélem minden simán ment és a kis buksija kifért Nikolettnek !
Sok sok boldogságot és sok tejcsit Nektek !

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Csöre
hát én nem kaptam semmit az "igen kíváló" védőnőnktől...
de már annak is örülök, hogy nekem nem kell többet mennem, majd csak ő jön januárban... :?

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Katica: hatalmas gratula :D sok boldogságot, és várjuk a színes-szagos beszámolót :D
köszi a hírt syrynx!

Dóra: hát, akkor elsumákolta a védőnéni... nem tudom, minek neki várandós csomag, kifejezetten kismamiknak való :roll:
Jó, nem nagy eresztés, de azért használható cuccok vannak benne: egy MAM cumi, egy AVENT tejecske gyűjtő, tea termékminta, pampers termékminta, férfi intim mosakodógél minta (?! de minek? Apusnak?), egy víz (ez csak volt, megittam :roll:), meg egy rakás prospektus...
Szerintem én sem megyek már védőnénihez, pont pénteken rendel, akkor meg vizsgálatokra megyek éppen... majd jön babát nézni

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?