Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
csak gyors bekukk- Dorka este 11 óta alszik, lassan ébred (lassan 10-ből 5 éjszakát átalussza, persze van, hogy csak éjjel 1-től. de szuper! csak ébresztenek a cicik, tegnap bevettem homeós bogyókat, mert kevésnek tűnt, most meg durran :lol: ).

Marek, Betty, Tercsi - kérnék szépen képeket az evics77@hotmail.com -ra - mivel én nem vittem gépet, ügyesen. :oops:
Szuperek a képek! Dorka jól helyezkedett, sok képen látszik. :)

Inez! Megfázásos torok kaparásra én is mézes teát ittam, napi 3-4 litert + C vitamin. Pár nap és segít.

A talit legközelebb szívesen tartom, csak véleményeket kérek, mert mi Biatorbágyon lakunk, csak autóval lehet kijönni, bár Tercsiéknél is hasonló volt a helyzet, ezért gondoltam...óriási hely nincs, de addigra azért nagyobbak lesznek a babák, leterítem a szőnyeget plusz pokróccal, és hajrá. Persze ha sokan csak budapesti helyszínt tartanak elérhetőnek, írjátok meg. Ez csak egy ötlet, visszajelzéseket várok.

Babaúszás: sajnos én sem szeretem a hideg vizet...és itt a közelben az egyik hotelben tartanak, ahol több anyukától is hallom, hogy különösen hideg a víz. Plusz az iskolások is abban tanulnak úszni, nem tudom lecserélik-e a vizet.

Programnak elég lesz egyelőre a Ringató (már említettem, www.ringato.hu - több helyen is van, akit érdekel), és járunk tornára heti egyszer egy darabig a ferde fejtartásunk miatt.

Lányok! Ebben a korban a babáknak az ébrenlét 1/3-át, 4 hónapos korra a felét hason kell tölteni! Szigorúnak kell lenni....mi most szoktatjuk Dorkát, így erősödik a nyaka és forgatja is (sajnos hamar sírni kez, de már pár nap alatt egyre több időt bír ki :lol: ) Hiába a hason altatás, az jó a pocaknak és a csípőnek, de nem helyettesíti az ébren hason létet.

Sajnos az oldalváltás miatt elfelejtettem mire is akartam még reagálni...megyek főzök egy teát, hátha azt még engedi a lányom.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap itt volt egész nap anyukám velünk és Lotti szinte egész nap nyugis volt és aludt nagyon sokat, ami ált. ha kettesben vagyunk, nem igazán fordul elő :shock: Fura volt. Aztán evett 8-kor, elaludt 10-kor és 6 után kelt!!! Vagyis keltettem, mert olyan kemények voltak a cicik, hogy azt hittem, hülyét kapok, pedig kicsit kifejtem belőle, de úgy is iszonyat volt, úgyhogy igazság szerint én keltettem negyed 7-kor, aztán nemrég visszaaludt.
Bár nem aggódok, mert most olvasom, hogy Peva, nálatok is ilyen szépen megy az éjszakai alvás! Mert ugye ha sokat alszik, azért aggódom, ha keveset, akkor meg azért, szörnyű vagyok :roll:

Biatorbágy sincs közel, csak akkor tudunk menni, ha párom el tud vinni kocsival, vagy valamelyik fórumtársunkhoz bevágódhatnánk az autóba :lol:

Én is olvastam, hogy 2 hónapos kor környékén gyakran hasra kell tenni, hogy erősítse magát, de Lotti sem szereti, de most már megpróbálom szoktatni hozzá, mert ált. hason csak aludni szokott, nappal oldalt van vagy háton, hason nem szeret lenni :?

Adri - a torokfájásra tényleg jó a méz, amit Szöszke is írt vagy esetleg pirítós kenyeret egyél, az leviszi a rárakódást, jobbulást!!

Többiek??? Úgy eltüntetek, pl. Sensi, Andi???????? Bár nem egyszerű gyerek mellett jönni, ez tény, most már én is egyre nehezebben jövök, mert ha alszik, kihasználom és eszek-iszok, amikor párom hazajön, akkor meg fürdök, hajat mosok, próbálok magammal foglalkozni, mert már az is néha a nap fénypontja, hogy ha lábat tudok borotválni :roll:

Na megyek is tovább, ha tudok jövök még, a taliról tegyetek fel még képeket, annyira édesek voltak így együtt, annyira sajnálom, hogy Lottika nem volt ott, biztos jól érezte volna magát, hát még az anyája :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Igaz én már fél 6 -tól fennt vagyok, Norbika picit nyűgösebb, éjjel is most 2x kelt. Ami nem is csoda hiszen hőemelkedése volt a szuritól. Leszámítva 37,9 :(
Így éjjel adtam neki egy fél kúpot, és itattam vele pár korty édeskömény teát, vékony takaróval takartam be, így a következő ébredéskor vidámabb volt és 37,4 volt a testhője! :) most se lázas, és egyenlőre nem gyulladt be az oltás.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Jó reggelt!

Képzeljétek ma Bori is átaludta az éjszakát. :lol: Fél tizenegykor aludt el és fél nyolckor kelt. Sajnos én már hatkor felébredtem és nem tudtam visszaaludni, de ez is király volt, mert aludtam több mint hét órát... :lol: Aztán átvonultam egy kicsit apukához, meg beültem egy kád forró vízbe és még meg is reggeliztem. Most megint alszik, úgyhogy végre vasalok egy kicsit...
Azt nem értem, ha képes ennyit aludni, akkor miért nem teszi sűrűbben...? :? Mondjuk tudom a választ. Általában a hasára ébred. Fáj neki, felébred és ha már úgyis felébredt, akkor kér enni... :roll: De jó lenne ezzel valamit csinálni... :roll: Mondjuk most újra kapja az Infacolt, attól jobb, viszont nagyon sokat bukik tőle. Máskor is ezért hagytam abba... Vagy lehet, hogy nem kéne abbahagynom, mert pont azt bukja ki, amitől fájna a hasa...? :? :roll: ÁÁÁÁ nemtom... :evil:

Megjött a széklettenyésztés eredménye. Semmi bacit nem találtak szerencsére. :lol:

Megyek vasalni, ha felébred Bori, akkor meg elmegyünk sétálni.

Írjatok sokat, mert mostanában nincs túl nagy forgalom. (persze értem, hogy miért, de akkor is... :lol: )

Peva
Én minden használható képet felraktam a Babanetre. Sajnos én se sokat fényképeztem. De Dorka tényleg jól helyezkedett. :lol: Meg mindenki őt fényképezte, mert olyan jókedvű volt... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Adri

Jobbulást neked!!! A vizsgákra meg egy nagy kalappal nektek!!!
Nem irigyellek benneteket, én úgy örülök, hogy még a baba előtt befejeztem a sulit, most nem lennem már erőm.

Marek, Ildi és a többiek

Jó nektek, hogy ilyen jól alszanak a babák, az én kisfiam még mindig 3 óránként cicizik éjjel, nappal meg még sűrűbben, de az a szerencse, hogy utána azonnal vissza is alszik és kb. 10 perc az etetés, úgyhogy nem olyan fárasztó az éjszakázás, már teljesen megszoktam.

Kata

Jobbulást Norbikának!! Én már előre félek az oltásoktól, pedig majd csak januárban kapjuk.

Peva
Aranyos vagy, hogy felajánlottad, hogy nálatok legyen a következő tali, nekünk mindegy, hogy Pest vagy Biatorbágy, mert kb. egyforma a távolság.

Mi lehet Andi kisbabájával, azóta nem írt, mióta a babájánál találták a szívzörejt, és azzal ijesztgették, hogy még műtét is lehet belőle. Remélem, jól vannak!!!

Borkaby
Örülök, hogy minden rendben volt a kardiológián, az én egyik fiam is szívzörejjel született és most 7 éves, még nem nőtte ki, de mindig egyre kisebb a zöreje, és nincs semmi panaszunk.

Sensi és a többiek, akik már régen írtatok, remélem, mindenki jól van!! ???

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ja, és szuperek a talis képek, még rakjatok fel!!!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva - Lotti is 3 óránként evett, amikor 7 hetes volt, azért most már 2,5 hónapos, szóval már többet tud aludni este, de amikor akkora volt, mint Áron baba, ő is éjjel kelt kb. 2X és hát nem 10 percet evett, hanem ált. min. 30-40 percet :shock: Kb. 1-2 hete alszik ilyen jól éjjel, szóval nem kell már sokat várnod rá neked se :lol:

Marek - gratula az eredményekhez és a szuper alváshoz!!! :lol:

Holnap el kell mennem turiba, már szinte egy rugija se jó :roll: Esküszöm, nyúlik a gyerek durván, már van vagy 60 cm és nem jók rá a ruhák :roll: Úgyhogy most kitaláltam, hogy minden evés után fejek, most sikerült kemény 20 ml-t fejni (kettőből együttesen), elég kevés, de ha napi 5-6 etetéssel összejön 100 ml, az jó lesz, ha holnap de. elmegyek, és nem kell fagyasztani, talán megeszi Lottika a kis finnyás :lol:

Amúgy tényleg gyér a forgalmunk itt, de hát érthető, hisz nagy elfoglaltság most már az anyaság, nem alszanak nappal annyit, mint az elején, bár nálunk tegnap nagy alvászat volt egész nap, talán az időjárás???

LKata - reméljük Norbika most már rendben lesz és nem gyullad be az oltás helye! Én oltás előtt beadom majd neki megint a kúpot januárban, mert ez bevált a múlt héten, parázok attól, hogy nehogy belázasodjon :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

Olyan érdekes, hogy ugye elvileg én ezt már 3 babával végigcsináltam és mégsem emlékszem semmire, hogy mikor, mennyit, hogyan aludtak. Hát remélem, mi is követjük majd a példátokat pár hét múlva!!!

Én holnap készülök egy nagy bevásárló körútra, Auchan, Tesco, Ikea, de mivel már két alkalommal sem fogadta el az üvegből a tejcsit Áron, így lehet, hogy kénytelen leszek magammal vinni, amit a férjem nem nagyon akar, mert annyira félti a tömegtől, én is féltem, de valamikor meg kell vennem az ajándékokat, rá meg nem merem bízni a vásárlást, mert szeret spórolni.
Te hova mész vásárolni?

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Annyira édesek a babák a talis képeken! Sajnálom, hogy Dóri nem lehetett a bababandával, én meg az anyabandával...:)

Éva, akkor ismét kezet foghatunk, Dórim is 3 óránként kajál. Akkor is, ha előzőleg 160 g-t nyomott be, akkor is ha csak 90 g-t.
Egyébként pont a minap modtam vki-nek, hogy ezt az éjjeli kelést is meg lehet szokni. Eleine ám nagyon szenvedtem tőle, de most már tudom: nyekergés, kajaövetelő sírás, cicire 10 percig, aztán vissza az ágyba. Rosszabb esetben persze nehezen alszik vissza és még zajong kicsit, de én akkor már horpasztok is tovább. :)
Igaz, emiatt legtöbbször 9:30-ig alszom, mert azelőtt képtelen vagyok felkelni, szédülök és fáj a fejem.
Remélem, úgy lesz, ahogyan Ildi írja és pár hét múlva legalább az éjjeli szopizások ritkulnak és egyre hosszabbakat alszanak gyermekeink.

Én tegnapelőtt voltam az Ikeában Dórival. Klassz, hogy ott van baba-mama szoba, nem csak átöltöztetni, szoptatni is lehet a dedet. Egy dolog zavart, hogy a bekészített 2 db kiskuka csurig megtelt szaros pelussal és még du. 3-kor is ugyanúgy ott bűzölgött, mint órákkal előtte. Senki nem cserélte ki.
Éva, ilyen sok helyre el tudtok menni egyszuszra? Akkor nagyon ügyesek vagytok! Én sajna nem merek 1nél több célt betervezni, egy darabig elalszik rajtam, aztán a szagok, zajok, fények miatt felébred és üvölt...:( Ezért is vagyok bajban a karácsonyi vásárlással, pedig kénytelen leszek megoldani.

Tegnap voltam 6 hetes kontollon, minden csodásan visszazáródott, igaz, lett egy cisztám és nagyjából 7. hete vérezgetek, ami menzesz is lehet. Van olyan, aki Cezarette-t szed és szintén menstruál tőle? Lehet, nem bírom ezt a gyógyszert és akkor abba kell hagynom.

Kép
anhel
 
 


Éva - tegnap lerendeztem az ajcsi egy részét, mert anyukám átjött és egész nap itt volt, így ellógtam az Árkádba, vettem páromnak ajcsit + még egy-két családtagnak.
Amúgy bevásárlóközpontba én sem szeretnék menni Lottival, mert tegnap megtapasztaltam, milyen karácsonyi forgatag van és ez nekem is sok(k) volt!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem a körmömre ég a sok munka... :( Nem tudom magam utolérni :(

Karácsonyi ajándékok zöme már megvan, de lassan csomagolni kellene, és a takarítás is lassabban megy, mint az újra koszolás. Tök idegesítő, hogy a pár napja még ragyogó konyhám most úgy néz ki, mintha felrobbant volna a vacsora :(

De nem panaszkodni jöttem... Csak jól esett ;)

Tercsinek szeretném megköszönni a kedves vendéglátást, és Norikának az önzetlen jószívűségét, amivel fogadta a kis birodalmában a kis barátait, többek között a kislányomat is. Apukának meg, hogy olyan kedves volt, nagyon jól éreztük magunkat!

Bettykének nagyon szépen köszönöm, hogy fuvarozott minket, és Szabinak meg, hogy olyan szépen szundikált mellettem a kocsiban!

Minden baba olyan gyönyörű élőben! És olyan jó volt a mamákkal találkozni, és úgy elszaladt az idő. És őrület, hogy Mareknak nincs is pocija. Legalább ennyi előnye legyen a diétának :S

Szabi egy igazi kis nőcsábász, nagyon kiélvezte, hogy egyedüli hapsi ennyi csajsz között. Borim meg szemérmetlenül ki is kezdett vele, keresztbe tette rajta a lábiját, és megfogta a kezét is ;) Alakul valami köztük ;)

Sajnálom, hogy rámtőrt a köhögő roham, és nem bírtam abbahagyni :( Ne haragudjatok... De valami pór vagy valami nagyon ingerelte a torkomat...

:evil:

Tercsi: küldök majd e-mail címet a képekhez :) Nagyon szépen kérek sok-sok képet... Én végül nem kattintgattam... ;)

Megpróbálok visszaolvasni, de nem ígérek semmit, mert apa hazajött, mennünk kell vásárolni, és 4en vagyunk... :oops: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel

Hát tényleg kezet foghatunk, igaz csak egy nap van a babáink között, úgyhogy nem csoda, hogy egyformán "működnek".

Még nem tudom, hogy be merjem-e vállalni egyszerre ezt a nagy vásárlást a babával. Anyu vigyázna rá szívesen, csak félek, hogy megint nem kell neki a cumisüveg és akkor üvölteni fog, pedig neki nem szabad a köldöksérve miatt.

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi: Olyan jó, hogy nem sárga Lotti! :) Jó, hogy nem hagytad abba a szoptatást! ;) Ügyesek vagytok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel

Hát az nem jó hír, hogy cisztád van, de az még felszívódhat. Ugye?
Én még mindig nem voltam a 6 hetes kontrollon és csak január 5-re kaptam időpontot, mert olyan sokan vannak a dr.nőmnél.

Ildi

De jó neked, hogy megvetted már az ajándékok nagy részét!!!! Nekem nem csak a mi, hanem az egész család nevében kell megvennem a gyerekek ajándékát, hát nem lesz könnyű, de megpróbálok mindent.

Eddig csak panaszkodtam az én kis drágámra, most meg olyan jó kisfiú, hogy 9 óta alszik a hordozójában, igaz rányitottam az erkélyajtót, mert még overálban van, mióta hazajöttünk a boltból, de ezek szerint jó így neki.

Marek
De jó neked, hogy már eltűnt a hasad, az enyém soha sem fog eltűnni, majd csak ha megműttetem, igaz nekem az ikrek miatt lett ilyen csúnya.

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva: Ádám szemecskéje jobban van már? Mit csináltatok vele?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: én gondolkodom a babaúszáson... Te hova mennél?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


tegnap szörnyü napom volt.

mamát szerdán este bevitte a gyorsmentö a kórházba. még mindig nem tudom pontossan mi baja van, egyik szerint agyvérzés, másik szerint enyhe szélütés. holnap megyünk be hozzá, akkor majd én pontossan megtudom.
tegnap Törpe hiperaktiv :? volt. 9,45-töl 17,45-ig ébren volt. szerintetek az normális, hogy egy 1,5 hónapos gyerek egyhúzomban ébren van 8 órát :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
nem tudtam se enni, se fözni, se összetakaritani :evil: . estére egy kicsit bedepizem miatta. alig vártam már, hogy a férjem haza jöjjön, hogy legalább a fözést be tudjam fejezni és tudjak enni.
5-kor meg is jött, de nagy pechemre jöttek baba látogatók is. :evil: . Törpr fél 6-kor elaludt, a vendégek
fél 7-ig voltak,de addigra Törpe is felébredt és fél 10-g nem is aludt vissza.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Marek: neked is köszi a szuper jó képeket! :D

Dobálom ám föl őket a webünkre a tali oldalra!!!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel!
én is cezarette-t szedek és 2,5 hétig menstruáltam tőle. 1,5 hétig erősen,utána 1 hét volt,míg elmúlt. Már éppen hívni akartam a dokimat,mire megszűnt. Rengeteg mellékhatást írtak,plusz elvileg pont,hogy nem menstruál mellette az ember,úgyhogy szerintem ez a sok hormon miatt volt,ami most a szervezetemben van (szülés utániak,szoptatás miatt, cezarette és még ki tudja mi.) szerintem ha fáj valami vagy gyanús neked a vérzésed mindenképpen menj vissza a dokidhoz,nehogy tényleg ne bírd (pláne,hogy ne is védjen, ha nem bírod...)

Az alvás...
hát,irigylek mindenkit,aki alszik,nálunk este 10-f 11-re alszik el,utána 2-kor,5-kor,f8 kor kelés.Mindegy mennyit eszik,mindegy milyen idő van vagy mennyire fárasztó volt a nap. Remélem tényleg eljön hamarosan az idő,hogy legalább az egyik etetést átaludja. Szerintem egy csomószor csak szomjas,kb. 5 percig szopizik és már alszik is vissza,mint a bunda - de van olyan is,mikor 12-20 percig eszik.
Amúgy apával azon viccelődtünk,hogy kicsi neki a 140-es ágy,ugyanis arra szokott kelni,hogy az ágy végének neki megy - átkúszik álmában a túlsó fejtámlához (így meghosszabbítható az éjjeli alvása,ha visszafordítjuk,mielőtt neki menne - csak ki kel fel emiatt éjjel... :lol: :lol: :lol: ) nappal szoktam néha így csalni :lol:

Kata!
Örülök,hogy nem lett lázas Norbika - így a nagy sírást is megúsztátok,ugye?

Tényleg,ti hogyan viselkedtek,mikor beadják a dedeknek a szurit? Le kell fogni őket vagy azt az asszisztens és a doki csinálja? Én el akarom rángatni apát,mert félek,hogy amiatt sírna,mert én pánikolok. :roll:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ildi, és a többiek, akik nem tudtatok eljönni a baba-mama talira: annyira :( hogy nem tudtatok eljönni! Jó lett volna minnél több babát megnézni élőben, és csacsogni veletek is...

Még a játszószőnyegünket is vittük, hogy több helyük legyen a gyerekeknek játszani... De nem volt nagy sikere a babák körében, mert Nórika járókája szuper kényelmes és csábító volt! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi!
Jobbulást a mamádnak!!!

Nálunk is előfordul,hogy nem alszik egész nap Tomi, lehet,hogy érezte rajtad a feszültséget is és az sem hagyta aludni.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby: szurinál a babát anya fogja le, asszisztens meg segít, doki meg döf. Ha kész felkaphatod a babát, közben a vattapamacsot tartani kell, és ha van cumi, akkor adhatod neki, és vígasztalhatod. Na így menjél ki a babával a rendelőből, kezedben a ruhái, babakocsit tolod, vattát gyereket fogod, és még amit előtte nem raktál el. Oltást a vizsgálat legvégén kapják a babák, hogy utána már ne zaklassa a doki őket... Ha kimentél, és szükséges, még egy vígasz cici, vagy tejcsizés jó ötlet lehet, főleg, ha evés idő van amúgy is... :) Nekem ez az emlékem ezekről a dolgokról. Meg az is, hogy egyre rosszabb lesz, ahogy nőnek.
De már ekkora korukban is el kell nekik mondani, hogy oltást fognak kapni, az nagyon fog fájni, de muszáj, és szereted, és szabad sírni is, te meg majd jól megvígasztalod, és puszit is kap utána...
Nekünk ez nagyon bejött Lilivel. ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: sajnálom a mamádat! Remélem meg fog gyógyulni! Az én mamás is agyvérzést kapott, és azt nem kívánom senkinek :( Borzalmas volt őt úgy látni :(

Ha Sanyika egész nap ébren szeretne lenni, próbáld meg őt betenni a járókába, vagy a kiságyba sok játékkal körülvéve... Hason, háton váltogatva... Vagy ha van pihenőszéke, vagy hintája akkor oda is tedd be néha, és amíg ő egyedül is elvan, addig te pihenhetsz, vagy magaddat kényeztetheted, stb.

Ha pancsizni szeretnél, akkor vidd magaddal a picit is. Nagyon finom együtt pancsizni is, csak ha nincs segítséged, akkor kell egy hordozó, vagy mózes, vagy valami, amibe beleteszed a picit, amíg te is kimászól, megtörölközöl, magadra kapsz valamit... Utána lehet őt is lerendezni :D Nagyon jó program. Csak két gyerekkel nem megy még nekem :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
Köszi, hogy írtad, de nekem még nem ment vissza a hasam. Jó ráncos, meg lóg, meg randa... :oops: De letojom. Ennél nagyobb bajom sose legyen. :lol:

Én is örültem ám, hogy tudtam veletek találkozni. Remélem legközelebb egy kicsit többet tudunk dumálni. Kár,hogy olyan korán elmentetek..!

Timi
sajnálom a mamádat!

Raktam új képeket a Picassára, ha érdekel valakit. Ott megtekinthető Bori új sapkája. Mindenki rajtam röhög, hogy milyen hülye anya vagyok. Először a Tomee Tipee cumi, most meg ez a sapka.
Az a szomorú,hogy én ezeket komolyan is gondolom. :oops: :lol:

betojt a billentyűzetem, nem nagyon ír nagybetűt... asszem elemet kék venni bele..,

marek
 
 


Egy pár kép rólunk is:


Imádom!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Timi, sajnálom a mamádat! Legyetek mellette sokat!
Sajnos normális dolog, hogy Sanyika sokat van fent. A miénk éjjel csinálja.Valamelyik nap reggel fél 7-ig fent voltam :( De szerintem csak egyszer-egyszer van ilyen egyelőre.

[b]Nymalac,
egyelőre csak nézegetem a lehetőségeket. Kiskoromban mindenféle szemölcsöt begyűjtöttem az uszodákban, úgyhogy ez eléggé nagy visszatartó erő. Csakis jó körülmények közé mennék...

Borkaby, nálunk ugyanez a helyzet, rontva azzal, hogy két éjszakai etetés között gyakran nem alszik el. A héten azt csináltuk, hogy este 8 után nem hagytuk aludni, és így egész jól átaludta az éjszakát, csak enni kelt fel, és utána visszaaludt.

Marek,
mi a baj a sapkával??? A helyi erőknek nem tetszik, mint a Nandu kendő, vagy mi??

Lányok, akinek volt konizációja:

1. Nehezebb utána a teherbeesés?
2. Lehet utána normál úton szülni?
3. A férjeteket kezelték párhuzamosan, hogy ne legyen HPV visszafertőzés?

Kép
szöszke
 
 


Timi

Jobbulást a mamádnak, reméljük mielőbb felépül!!!

Nyugtonmalac

Köszi, már jobban van Ádám szeme, pár napig kenegettem neki és már nem is olyan csúnya.

Marek

Jó a sapitok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!
Anhel: én is Cerazettezek, nekem csak kis pecsételő vérzésem van a hét eleje óta (múlt héten kezdtem szedni). Dokim jó előre szólt, hogy ez lesz, és ez normális. :wink:
Éjszakai alvás: nekünkmég mindig 4-4,5 óránkénti kelés van éjszaka, de én sem bánom, mert ha nem kelnénk, a tejcsim eláztatna mindent. Pedig direkt este lefejem. :shock:
Találkozó: tényleg édesek a gyerkőcök, furcsa lehetett ennyi egyforma korú baba között. Mint GUlliver Lilliputban :D
Szöszke: drukk a HPV miatt, sajnos a szurkoláson kívül jó tanáccsal nem tudok szolgálni.
Timi: jobbulást mamádnak!
Mi: nincs semmi változás nálunk, a kis királylány imádnivaló, szerencsére az egész család oda van érte (kivéve anyós, de ő nem mérvadó :D ). Szerencsére a horrorfejésnek köszönhetően egy csomó tejcsim van, még csak teát sem kell innom. Túl vagyunk az első együttléten is- minden a régi-szerencsére. Egy újabb előnye a császárnak. :wink: Viszont -nem emlékszem ki írta már, de- igaz, miszerint a legjobb fogamzásgátló a gyerek: estére általában már tök hulla vagyok. Mi lesz velem , ha megszületik majd kistesó?!
Mindenkinek jó hétvégét
M.
Ui.: próbálok képet feltenni, de hiába kicsinyítek, nem megy... sajnos Apa-számítógépistenséghez kell majd egy fohászt intéznem... :D

macianyu
 
 


Marek!
én még nem is láttam a fotóidat... :oops: nagyon jók! :)

Éva! Köszönöm,hogy elmesélted,hogy a fiaddal is hasonló a helyzet! Én remélem,hogy nálunk is így lesz és panaszt sem fog okozni. Anya mondta,hogy én is így születtem és egyszer csak kinőttem,régen nem is nagyon nézegették.

Nagyon aranyosak a gyerekeid, a lányod kis anyatigris lesz :D

Nyugtonmalac!
Köszi az oltásos infót. Jó lesz :shock: "már alig várom"
azt hiszem megfűzöm a férjemet is,ez olyan férfimunka én meg majd vigasztalok :D :D

Tomi elaludt,ma alvós napja van,biztos a borús idő. Egészen kipihentnek érzem ma magam,hihetetlen mennyit számít akár 1-2 óra magamra szánt idő is.
Remélem nektek is hasonlóan jó a napotok!!

azt hiszem be is ülök egy kád vízbe a nők lapjával és hedonizálok egy kicsit, ha Tomi nem szólít addig :D 8)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Éva.....Áron nagy vagány! Még a szeme is olyan huncut, nagyon édes! :lol:

Timi...sajnálom a mamidat! :(

Jelentem mi már jobban vagyunk, ma már jó kedvű Norbika.
Csak kicsit bántják a szelek! :( Nem nagyon alszik, de ha
ott vagyok vele, mosolyog, gőgicsél! :lol: Meg tudnám zabálni, olyan drága! :oops: :lol:

Pussz, kellemes hétvégét!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Mindenki rabszolgáskodik? :shock: :D

Kép
szöszke
 
 


Bori ma este jól kitolt velem. Eddig mindig az volt, hogy kaja után leraktam, kis nyekergés és alvás. Legkésőbb tízkor aludt. Ma evett (rekord mennyiséget), leraktam, üvöltés. Felvettem, nyekergés, leültem vele, üvöltés. Férjem persze nincs itthon, már nem bírtam cipelni a fenekét, meg különben sem nyugodott meg a kezemben. Beraktam a pihiszékbe, széles vigyor...ez volt a baj. Majdnem egy órát játszott, amikor megunta, szólt és végre sikerült elaltatni. Okosodnak ezek a gyerekek. Most már Bori is rájött, hogy neki játszani sokkal jobb, mint aludni. Kár, hogy nekem meg jó lenne inkább aludni. Mondjuk így se panaszkodhatok, mert tizenegy előtt így is ágyba kerülök...
Megyek is, mert nem lehet tudni, hányszor kelünk az éjszaka. Jó lenne, ha megismételné a tegnap estét, de gondolom nem fogja. Mondjuk ennyi kajával akár délig is alhatna... :roll:

Jóccaka!

marek
 
 


Én Borim ugyan ezt adta elő... Végül a hintában beszundizott :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!!

Gyorsan írok, nehogy elfelejtsetek minket! :) :wink: :cry:

MINDEN BABA TÜNDÉRI ARANYOS, SOKAT VÁLTOZTAK, ÖRÖM NÉZNI VALAMENNYIT! JÓ EGÉSZSÉGET MINDANNYIUNKNAK!
pár dologra reagálnék:

babakötvény: Ildi nagyon jól leirta, maximálisan egyezik a véleményünk. Mi is nyituttunk a fiúknak számlát az egyik banknál. Itt ha havi 2000 ft-t befizetünk, a maximális kamatot kapja. (5-6%, de ha a Kincstárnál marad, akkor még ennyi kamat sincs)

oltás: Nálunk nem szokás előre kúpot adni, de nem is kellett nekünk. Konsti megkapta a 2 hósat, a prevenrart, majd a Neis vac-t is. Nem volt sírás, láz semmi sem. (Ábel is megkapta a prevenart, na miatta összeszaladt a környék annyira ordított, de Ő sem lett lázas :shock: :( )

Csípőszűrés: 3 hónaposan szoktak kérni kontrollt, akkor is ha minden Ok. (6 hetesen az első szűrés) .Mi majd januárban megyünk vissza.

Zöld kaki: van néha, de aztán a következő termés normális, anyatejes, így nem aggódok.

orvosváltás: ha nem érzed jól magad, ha nem bízol 100%-osan benne, akkor váltsatok. Nehéz, de megéri és nem ciki!!!

Ancsa!
Hogy vagytok?????????

L.Kata!
Tudsz Ancsáékról valamit??

Sensi!
Ezermillió bocsi, de nem tudtam jönni. Az a more milk, ami linket feltettél. Mennyi is nálatok?????

More milk: ki szedi??, Mennyit??? Mibe kerül ???? Aki leáll vele milyen ütemben???
(én szedem, segít, bár lehet, h napközben is fejnem kéne)

Mi az a digitális képkeret?????

Ajándék: Anyósnak megvan, gyereknek is (Ábel szánkót kap, Konsti még kérdéses), magunknak nem igazán veszünk, évközben ami kell, nem időzítjük ünnephez)
A netes vásárlás jó dolog, én szoktam a teszvesz.hu oldalon nézelődni, sok új játék is kapható, olcsobban.


napirend
: azt mondják az okosok, h az érkező családtag alkalmazkodik a kialakult rendszerhez. Nálunk Konsti egész jól beilleszkedett, de azért vannak "külön utai" :D :D
A déleőtti séta fix pont, akkor Konsti alszik-szunyókál a babakocsiban, Ábel pedig fárasztáson, ebéd, majd Ábel altatása, közben Konsti szopizik. Ha szerencsém van a kicsi is elalszik és akkor tudok pihenni. Este apáé, felváltva csüngnek rajta a fiúk, de imádja :lol: :lol: :lol:

alvás:Nálunk is kevés alvás van. délelőtt a térdemen, vagy babakocsiban, délután cicin, néha az ágyában is, este apa kezében, majd az ágyában. Délelőtt 1-2 óra, délután 2-3 óra, este 19-től alszik hajnal 2-3 ig.

köldöksérv: Konstinak volt egy pici, 5 hetesen azt mondta a sebész, h kinövi. Így is lett, mostanra nem látszik elváltozás. (ellenben nekem Ábel szüléskor lett, mostanra rosszabb, műteni kell majd valamikor. :evil: )

Ildi!Örülök, h minden rendben Lottival!

Marek!
Nem felejtettem el a gasztrós dokit!!!!!!

folyt. köv, üvöltés van!

azért a kedvenc képem:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szisztok Lányok!
Néha ismét bekukkantok és jó látni, olvasni minden baba milyen szép és egészséges!
Oltás _ Tegnap voltunk és semmi üvöltés nem volt. A két combjába kapta egymás után, majd pár másodperc sírás következett. A dokinéni mondta , hogy hajoljak mellé mikor adja és utána egyből fel lehet venni vállra vígasztalni, amíg ő tartotta a vattapamacsot a comjain. Láz esetén kúp és, ha a szuri helye begyullad, akkor textilbe tett jégkockát tegyek rá, de csak pár percre. Szerencsére semmi tüneet eddig nem volt.
Timi - Az én babámnál ez az általános, hogy fent van nappal.Szinte alig alszik valamit, esetleg néha 20 perceket. Tudom nagyon fárasztó én minden nap ezt csinálom és alig várom az estét, mert akkor nyugi van és alszi este 9 és reggel 8 között egy-két ébredéssel. Mamádnak mielőbbi jobbulást!

Hasfájás esetére kaptam egy új szer nevét, amiről én még nem hallottam, majd leírom, ha meglesz a papír...

Ti az ujjszopivan hogy álltok? A kislányom 2 hete csinálja esti elalváskor és mostanában napközben is, A cumi nem kell neki...
Melyik a jobb vagy rosszabb? Remélem leszokik róla...

dazsi
 
 


A hasfájásra javasolt csepp neve: Sab Simplex
Használta már valaki? Ismeritek?

dazsi
 
 


Sziasztok!

Először is, csodaszép mindegyik baba, a talis képeken is, Marek oldalán is, Éva, neked a lányod valami hihetetlen szép és jó babysitter is :wink:

Mi megvagyunk, tegnap nagy hiszti után elaludt 11 körül és ma fél 7-kor kelt :lol: Aztán kaja és elhúztam turiba, nagyon szuper cuccokat túrtam neki, muszáj volt, mert kinőttük az 56-os rucikat!

Ma hármasban leszünk itthon, nyugiban, családiasan, nem is tudok most nagyon írni, végre elaltattuk a kisdedet és most nézünk valami filmet, miközben kajálunk, tök jó ez a kis nyugi így szombaton, mert amúgy mindig megyünk hétvégeken ide-oda, de ma nem!

Ujjszopi? Nálunk Lotti az egész kezét bekapja, az ujjait is szokta, de inkább a cumit szereti, én nem aggódok, majd leszokik róla, én is sokáig cumiztam, főleg, hogy 2 húgom van, aztán mégis letettem :lol:

Zsuzsu - a More milk biztos jó, én is hallottam róla, pl. ma a Babavilágban pont azt mondták, hogy 2 nap alatt durván, 100%-ra beállítja a tejet, úgyhogy én azért nem aggódok a tej miatt, mert ha úgy érzem, hogy kevés lesz, veszek ilyen bogyót! Amúgy még mindig iszom a Laktoherbet.
Néha úgy érzem, kevés a tejem, de a gyerek elégedett szopi után, csak pl. tegnap szopi után két ciciből mindösszesen 20 ml-t tudtam fejni, pedig maszíroztam is.

Timi - :cry: :cry: :cry: mamád miatt és kitartást!!!

Honnan tudja az ember lánya, hogy elég-e a tej, mármint hogy van-e elég, annyi, amennyi igazán kéne a gyereknek? :roll:

Én is nagyon várom már a pihiszéket!!! Már megvan, de Karácsonykor kapja meg Lottika, szerintem szeretni fogja!
Na megyek, további jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Imádni fogja Lottika a pihiszéket. Bori egyre jobban elvan benne. Csapkodja a játékokat, közben vigyorog. Ma délelőtt is úgy tanítottam, hogy 10 perc járóka, 40 perc pihiszék, 10 perc nyűglődés a kezemben.... :lol:

Zsuzsu
Köszi, de kaptam gasztroenterológus telefonszámot Kecskeméten és Szegeden is. De azt mondja a védőnő, hogy ki fogja nőni Bori a kakigondot. Baci nincs a kakiban, már két hete nem ettem semmi tejterméket, ettől sem javult, tehát valószínűleg nem is a tejtől van. Ez jó, mert eléggé unom már a tejtermékmentes táplálkozást... :roll:

Képzeljétek, én is megfáztam. Tegnap este kezdődött, reggelre mintha jobb lett volna, most viszont iszonyat sz@rul vagyok, alig bírom el Borit, ráadásul alig tudom nyitvatartani a szemem. Anya most elvitte Borit, csak az a baj, hogy ötig tanítok, úgyhogy nem tudok pihenni. Ráadásul a férjem Bécsben van, valamikor éjjel fog hazaérni, előre félek attól, hogy nehogy olyan legyen az esténk, mint tegnap, mert akkor kénytelen leszek sírni hagyni Borit, ugyanis nem bírom cipelni a hat kilóját... :cry: De a gyerekek rendesek, és amikor legnagyobb szükséged van rá, akkor alszanak... vagy nem? :? :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Eva!
Tenyleg nehez ket gyerekkel egyedul, de nem nehezebb, mint eggyel :shock: Talan te tudod a legjobban, h a nehezseg nem a gyerekek szamaval egyenlo aranyban no, kulonben nagycsaladosok sem lennenek :wink: Komolyan, az az erzesem, h konnyebb kettovel :o

Ildi!
Lehet, h en a masik veglet vagyok, de egyaltalan nem parazok ezen a z ugyon, h vajon eleg-e a tej :roll: Pedig nem vagyok Riska tipus ( :lol: ), nehezen jott meg, nem durranok szet, de valahogy bizok benne, h pont annyi van amennyi kell. megtortenik, h feltunoen keves van, ilyenkor jobban belehuzok a folyadekba, bogyokba, es erzem is a hatast. nem tartok tapszert itthon. ha egyszer kicsit ehesen marad, bepotolja a kovetkezonel. Most sokkolni fogok, de egeszen maig nem mertem meg Mikit azon egyszeru okbol kifolyolag, h nincs merleg es alkalom sem volt. lattam rajta, h szepen kerekedik, ma pedig kiderult, h 5 es fel kg. azt sejtem, h nem a rengeteg tejem a ludas benne, hanem az, h jol szivja fel a taplalekot, 3-4 naponta kakil elenyeszo mennyiseget.
Ezt csak azert irtam, h szerintem lazits, nincs megfelelo mennyiseg, a baba jelzi, ha gond van :wink: Na, most latom, h irod, h nem is idegeskedsz miatta, az elobb csak az utobbi hozzaszolast lattam :lol:

Ujjszopi:
Nagyfiam nem fogadta el a cumit, kb egy honapig szopta az ujjat, majd egyszeruen abbahagyta. Tudom, h inkabb a cumit szoktak szeretni, mert arrol konnyebb leszoktatni, de nekem szemely szerint az ujj szimpatikusabb. Persze lehet csak azert, mert nincs negativ tapasztalatom vele... Kisfiam egyelore cumizik, nem tul gyakran. :roll:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Mennyibe kerul nalatok kb ez a hinta, pihiszek? Ugyanaz-e a ketto? mert en ahol lattam, ott szornyen draga volt :o

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


dazsi!
Te erdelyi vagy? En hallottam a szerrol, igaz nem probaltam...

Apropo:
ferjem es anyosom meghozta a "csodaszereket", el is kezdtem a tesztelest. Az angol Colief sajnos nem a legszerencsesebb (pedig a legdragabb :? ), mert tejjel kell beadni, Miki pedig nem dijazza a kanalazast. Ezert egyelore a Gripe Waterrel kezdtem, talan segit valamit :roll: No meg folyamatosan melegitem a cseresznyemag parnat :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Marek, tényleg beszéld meg Borival, hogy ne balhézzon ! :D
Nekem ma bejött, elutazott a férjem és a babám egész nap olyan volt mint a kisangyal !Reggel megkértem rá, hogy ma ne üvöltsön, mert 6 kg és én se bírom már el.... :D :shock:



Szia Bangham - nem vagyok erdélyi, eddig én is a Gripe Watert adtam, talán használt valami, lehet azért javul a helyzet, mert nő a baba és kezdi kinőni a hasfájást. Én már mindent bevetettem és igazi csodaszerrel nem találkoztam.

A pihiszék tényleg nagyon klassz én mindenhova viszem a lakásban, ha főzök, fürdök akkor Laura abban nézelődik, de aludni nem tud benne csak szunyókál.

dazsi
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a bevásárló körútról, a három kitűzött célból csak az Auchant sikerült bejárnom, mert Áront végül otthon hagytam Anyunak és így is 4 órát volt náluk és elég hisztis volt, úgyhogy siettem haza.
Jó sok mindent vettem, már majdnem minden megvan, még anyósoméknak kell valamit venni, most már nyugodtabb vagyok így.
Áronnak olyan szép játszószönyeget vettem, nagyon tetszett neki, leteszteltük, de aztán vissza is csomagoltuk, mert azt a mamától kapja majd.

Ildi
Köszi, hát igen., Lorena tényleg szuper bébiszitter, most is egyfolytában a babát cipeli, altatja, énekel neki, olyan, mintha nem is lenne kisbabám, nekem semmi gondom vele, még késő este is azonnal ugrik hozzá, ha sír és lassan már jobban tudja, hogy mi a baja, mint én. Ő egy főnyeremény!!!

A tej miatt én sem aggódom, néha nekem is kevesebb, olyankor próbálok többet enni-inni, aztán visszaáll a mennyiség. Én sem szoktam mérni Áront, havonta egyszer elmegyünk a védőnőhöz, ott megmérik, megállapítják, hogy szépen fejlődik és nekem ennyi elég is.

Bangham

Hát igen, tényleg nem a gyerekek számától függ a nehézség, nekem is hogy többen vannak sokkal jobban eljátszanak, mintha csak egy gyerekünk lenne, igaz gyakoriak a veszekedések is, de azért kibírjuk. Édesek együtt. A fiaim állandóan a nővérükkel barbiznak, nekik fiú babáik vannak és van egy nagy babaházuk, amibe még ők hárman is beférnek és ott játszanak egész nap, hol összeházasodnak, hol elválnak a barbik, az életet játszák el.

A pihenőszék és az elektromos hinta hasonló, csak az egyik egy állványon van és elemmel vagy aksival mozog és itthon is jó drága (20ezernél keződik), pihenőszéket meg már 5-6 ezerért lehet kapni, de az is jó dolog, a miénken még állatkák is lógnak és Áron jól elvan velük.

Ez a pihenőszék pl. 4000Ft
Kép

elektromos hinta:
http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... RRY_205319

Kép

Kép
éva75
 
 


Zsuzsu

Jó, hogy jöttél, nem felejtettünk el!!! Édes a babád!!!!

Marek

Jobbulást, sajnálom, hogy rosszul vagy, ilyenkor az ember sokkal türelmetlenebb is, nem irigyellek, és még a tanítványaid is ott vannak!

Kép

Kép
éva75
 
 


Eva!

Koszi a gyors felvilagositast :) Hat igen, en elektromos hintaval talalkoztam. de akkor a pihiszek miben tud tobbet, mint mondjuk az autosules?
De jo, ilyenrol meg nem is hallottam, h a fiuk is babaznak fiubabaval :o Biztos nagyon eros szemelyisege van a lanyodnak! Kulonben enyem nagyfiam is imadja tologatni a babakocsit, ha ilyet lat jatszohazban rogton lefoglalja.

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


nna,megvan a tegnapi pihenés és kádban fürdés böjtje... reggel 10 óta most aludt el, napközben csak kb. 3x1 órát aludt,abból is egyet a babakocsiban,mikor sétáltunk :roll:

Dazsi!

Tomi nem fogadja el a cumit és most kezdi el szopni az ujját (2 napja találta meg :) ), és fontos része az érzelmi fejlődésnek,mert ezzel saját magát nyugtatja (már a méh-ben is,mikor a kezét szopizza). Most olvastam,hogy a jól szopó babák általában hamarabb elhagyják az ujjszopást, és úgy tudom Lotti is cicifüggő :D , szerintem ne aggódj emiatt.
A másik,hogy ha oka van a cumizásra rászokásnak,akkor a sima cumiról is nehéz leszoktatni,nem csak az ujjszopásról.

Bangham!
Mi anno csak az infacol-t próbáltuk pocakfájásra,arra 3-4 nap van írva,mire hat,de nálunk kb. 5-6 nap után volt érezhető az igazi hatása (2-2,5 hetet használtuk,azóta egyáltalán nincs is rá szükségünk). Ezzel csak azt akartam írni,hogyha nem hat rögtön valamelyik szer,akkor tegyél még rá pár napot,hátha mégiscsak használ :wink:
Remélem hamar megoldódik a pocakfájásotok!

Ildi!
Mindig elfelejtem leírni,hogy egyszer írtad,hogy orrszívóztad Lotti orrát és nem jött semmi,pedig szortyogott. Nekünk az jön be,hogy kiporszívózzuk a nóziját,utána belefújjuk a tengervizes oldatot,aztán várunk kicsit és megint porszívózunk egyet - ilyenkor mindig meg lesz a hatás és előjönnek a mélyen levő orrkakik is.

Fogalmam sincs honnan lehet tudni,hogy elég-e a tejcsi. Én hagyom,hogy addig egyen,ameddig akar és akkor,amikor akar és bízom benne,hogy így mindig jól lakik.


Marek!

Jobbulást!
És Borinak jó alvást!

Nektek mennyit hízik a babátok hetente? Tudom,hogy minden bébi más ütemben hízik,de most nem tudom eleget hízik-e? jókedvű,élénk,kakil is,pisil is,tehát elvileg igen,de a héten eddig csak 100 g-ot hízott, az eddigi 230-ak helyett.
Van ilyen hét nálatok is? vagy egy idő után lelassul a hízás,mert többet van fent és többet mozog?

Kép

Kép
borkaby
 
 


de hülye vagyok! Dazsi! Ildi! Lottit írtam,mert Lottikán járt a fejem,Ildi válaszán - bocsánat :oops: :oops:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Mérés: azt hiszem, mi 1 hónapra fogunk bérelni mérleget, mert szeretnénk tudni, hogy mennyit eszik Gergő.
Ugyanis ráállt arra, hogy fél óra helyett 15-20 percet szopik, és a 2-2,5 óra is kezd szépen kitolódni 3-3,5 órára...
Nálatok volt/van ilyen?

Ujjszopás: nálunk egyelőre sem cumi, sem ujjszopás nincs. A cumit kiköpi, pedig már próbáltuk néha, hátha megnyugtatja, de nem vált be...a ringatás kellett neki. A kezét pedig még nem is tudja a szájához vinni.

Marek,
a hordozóval (kenguru, vagy nandu kendő) nem tudod megkönnyíteni a cipelést?

Éva75, nem voltak sokan az Auchanban?

Kép
szöszke
 
 


Éva75, Lkata, Nyugtonmalac, azt hiszem, nektek volt konizációtok. Korábban kérdeztem, de megint megkérdezem:

1. Nehezebb utána a teherbeesés?
2. Lehet utána normál úton szülni?
3. A férjeteket kezelték párhuzamosan, hogy ne legyen HPV visszafertőzés?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Újabb jó éjszaka, 11-től fél 7-ig aludtunk :lol:
Aztán evett, visszaaludt, én meg még le tudtam fejni 60 ml-t, persze két ciciből, de ez tök jó, így reggelre marha sok tej lesz és gondoltam, 2-3 ilyen reggeli fejésből össze is jön 150 ml, azt lefagyasztom, jó ha van itthon.

Szöszke - a mérleg jó dolog, ha az ember lánya nem kattan rá, mi már nem mérlegelünk, csak hetente, minden hétfőn megmérjük, hogy mennyit hízott. De ha úgy érzed, megnyugtat, inkább kölcsönözzetek egyet és tényleg nézd mondjuk 1-2 napig, hogy hogyan eszik.
Nálunk úgy van, hogy most már napi 6X eszik, mivel reggel eszik először most már és van, hogy 3,5 óra után kér enni, de volt már, hogy kibírt 4,5 órát is, de valamikor pl. 2 óra után cicit akar, én meg akkor adom neki, amikor ő szeretné, persze picit várok azért, ha már 1 óra után nyüszög, addig megpróbálom szórakoztatni.

Én mondjuk azt sosem tudom, hogy mikor lakott teljesen jól, mert pl. van, hogy 15 perc szopi után úgy néz ki, de büfi után visszateszem és még eszik-cumizik vagy 30 percet, valamikor pedig intenzíven eszik 40 percen át. Nekünk ált. minden szopi min. 30 percig tart, rövidebb nincs.

Borkaby - köszi az orrszívós tippet! Tegnap nagyon eredményesen tudtunk belőle szívni, mert körömvágás volt, amit utál és végigbőgte az egészet és tiszta fröcsögős takony hangú volt az orra, úgyhogy megszereltük, és kijött neki jó sok. Fura, mert amint a porszívót meghallotta, nem is sírt és az orrszívást is simán viselte, nem sírt, csak nézett okosan :lol:
Persze hogy van, nálunk pl. volt amikor egy hét alatt 250 grammot hízott, volt, hogy 130 grammot. Szerintem ez teljesen normális, nem hízhat mindig ugyanannyit.

Cumi - nálunk csak azzal alszik el este a kiságyában :roll:

Bangham - szerintem ez a hinta tuti, én már alig várom, hogy Lotti megkapja Karácsonykor! A pihiszék végülis hasonlít az autósülésre, de talán az előbbi kényelmesebb a babának, mert nem görnyed úgy bele. Amúgy vannak nagyon jó pihiszékek a jatsszvelem.hu oldalon is, de én már a vatera.hu oldalon is találtam nagyon jókat, persze ott használt, de érdemes megnézni, mert van aki elég olcsón adja!

Éva - kölcsön adnád Lorenát? :wink: Amúgy értem, hogy mire gondolsz, amikor a héten anyukám itt volt egy egész napig, tökre volt időm mindenre, mert szopi után anyu büfiztette, altatta stb. Bár megmondom őszintén, másnap nagyon élveztem, hogy ezeket a dolgokat én csinálom és nem anyu, szóval ha nehéz, sír a szám, ha leveszik a vállamról a terhet, az a baj, erre mondják, hogy a sz@r is ízetlen :lol:

Marek - és Bori tudatosan csapkodja a játékokat vagy véletlenül? Mert nálunk még nincs egyáltalán tudatos érintés kézzel. Olvastam, hogy 2-3 hónapos kor környékén felfedezik a kezüket és órákig képesek gyönyörködni benne :lol:

Tegnap amúgy nagyon jó volt, délután aludt vagy 2-3 órát Lotti, mi meg filmet néztünk, kicsit olyan volt, mint régen, amikor ketten voltunk, bár megmondom őszintén, alig vártam, hogy felébredjen a drágám, mert már hiányzott, hogy nem volt ott velünk :lol:

Teszek fel képeket, tegnap készültek, további jó hétvégét, bár undorító egy idő van, itt nálunk esik :?

Kép kaja után

Kép na ki a király? :lol:

Kép már alig bírom el :o

Kép volt megint egy kis kényeztetés :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?