Új privát üzeneted érkezett!

A tésztája 1:1 megegyezik a képviselőfánkéval, csakoládé vagy vanília krémmel, pudinggal töltik és csoki v. vanília öntettel leöntik.
1 napig állni kell hagyni hűtőben , hogy összeérjenek az ízek és tejszínhabbal kínáljuk.

Kép
Kép
incike
 
 


Incike, engem érdekelne a recept, elküldenéd priviben? Ha megvan elektronikusan.
pumuklii
 
 


Sziasztok!
Tanulnom kellene,de nem nagyon megy,inkább beleolvastam,hogy ma mit írtatok.
Ez a fizetés dolog,hát nem egyszerű kérdés. Nem igazán látom létjogosultságát az összeg méretének.Annak igen,ha saját dokim van és szülésznőm mondjuk,és nem ügyeletes,akkor megfizetem neki,amiért bejön a szabadidejében.De nem ilyen horribilis összegeket amiket olvastam itt is.Én még nem mertem rákérdezni a dokimnál a "tarifára",de fel vagyok lelkileg készülve a legrosszabbra. Ennek ellenére én fel fogom fogadniahogy a szülésznőt is,ha befordul a baba.Ennek egyik oka,hogy pl.a császárt nem engedem érzéstelenítéssel.Csak altatásban.Amúgy is gyenge a szivem,kizárt hogy bírnám az az ideget,amit a vágás,stb ébren történő csörgése stb. okoz. Na ezt pl.nem minden orvos teszi meg a két szép szememért,a sajátom meg már csak-csak. Ilyen és hasonló okok miatt,illetve a már kialakult bizalom miatt döntöttem így.A saját szoba meg muszáj lesz,mert ugye emetofóbiám van és ha pl. egy csaszissal összeraknak,aki mondjuk ahogy a kolléganőm is hányással indítja a napjait,én az ablakon is képes lennék kiugrani. Egyszerűen nem menne elviselni. Ráadásul egyéb körülmények miatt várhatóan egy hét alatt nem úszom meg a bent létet. Szóval a jövő évi adó visszatérítéseinknek már most megvan a helye!!!!Még az a szerencse,hogy az van!! De Farkashoz hasonlóan inkább erre költök,mint ahogy néha olvasom a 100ezres és fölötte lévő babakocsikat.Annyiért én elvárnám,hogy etesse,büfiztesse,tegye tisztába,altassa el,stb a babát helyettem.A miénk 43 ezer volt,és nem tud kevesebbet,mint azok a "luxusjárgányok".De ez megint csak az én véleményem,mindenki arra költ,amire a belátása szerint helyes.:)
Ma vagyunk félidősek,és a fiatalúr még mindig nem csinált olyat,amire fel mernék kiáltani,hogy ez az,megmozdult. Érzek ezt-azt,de nem állítanám esküvel,hogy ő az.:(
Lányok, korábban jelentkezett itt egy lány,hogy ő varr kismamanadrágokat.Nem tudja véletlenül valaki,hogy ki ő.Az e-mail címét vagy ilyesmi???Ha valaki tudja küldje el nekem légyszi priviben,mert nagy szükségem lenne egy kismamafarmerra,mert egy-két hét és az utolsó régi gatyóm sem jön rám. Nagyon köszönöm a segítséget!!!Szorítsatok holnapra!!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

Hálapénz: hát van és kész, de nem muszáj, ha nem akarsz. Szerintem elég béna dolog, ha tehetném, magánkórházba mennék, de sajna azért az még mindig drágább. Igaz, ott kb. szállodai ellátás is van. Ha egyszer gazdag leszek és még gyereket is várok, akkor tuti, magánkórházba megyek, és akkor nem lesz a bénázás a hálapénzekkel. A csecsemősöket csak azért sajnálom, mert ők is kiveszik a részüket a munkából, és persze látják, hogy a kvázi kollégáik (szülésznők, orvosok) mennyi pénzt leakasztanak, miközben nekik alig csurran-cseppen. Szar lehet így dolgozni. És hát nem sok a fizu, amit hazavisznek. Persze én se vittem sokat haza a nevtanból, de megvolt a lehetőségem (vagyis most van meg, mióta leszakvizsgáztam), hogy magánrendeljek. Természetes, hogy nem várok hálapénzt, mikor nem magánban rendelek, dehát egy csecsemős hogy megy el magánba? Sehogy. Lehetőség, hogy külföldre menjen, ahol jobb munkakörülmény, jobb fizetés várja, de elszakad a hazai földtől. EZ a max. választás. Én inkább megbecsülök egy csecsemőst, aki hálapénzt fogad el, mint egy bolti eladót (elnézést, ha megsértek valakit), mert a csecsemős legalább olyan munkát választott, amelyben embereknek, gyerekeknek segít, szóval van benne némi altruizmus. Egy eladó nálunk meg csak fanyalog, udvariatlan és nem hiszem, hogy túltengene benne az emberszeretet.

Kép
Kép
tinu
 
 


És a 4D-s UH eredménye.
Tippeljetek! Hát persze, hogy a kisbabó arccal és egész testtel a méhlepénybe fúrta magát, felhúzta a lábait is és aludt. :lol: Próbálta a csaj gyömködni, akkor az arcát egy picit félrefordította, de ennyi kb. Ennek ellenére ő is azt mondta, hogy fiú lesz. Hát nem tudom, miből látta, én nem láttam semmit, csak a hátát, de az nagyon formás. :P Mondjuk én ezen is leakadtam, őszintén szólva érdekes volt, meg minden, de 15 percnyi mozizásért 10ezer forint szerintem aránytalan. Nekem kb. a felét érné meg, akkor nem morognék egy percet se. Magánban 7ezer a nőgyógyásznál egy vizsgálat, ahol kb. ugyanennyi ideig néztük a babót. Jó, persze szarabb géppel, meg nem 4D, de akkor is.

Szofi: akkor majd megdumáljuk a januári relaxot! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


MÉg a baba mocorgásához akartam azt írni, hogy függ attól is, mikor érezzük meg, hogy hol tapad a méhlepény. Nekem TÜncivel mellső falon tapadt, és most hátsó falon. PErsze eleve a másodikat hamarabb érezni, de lehet, hogy most ez is számított. Érdekes volt nézni a 4d-n, hogy éreztem a rúgást és látszott is, hogy mocorog. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!Ha a mellső falon tapad,akkor később érzi az ember???Csak azért kérdem,mert nekem ott tapad.És akkor lehet,hogy azért nem érzem még mindig?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: persze, hogy később érezni, hiszen a méhlepény kipárnázza az ütéseket, rúgásokat, nem érzed a pocakodon. Bár mondjuk, a méhlepény nem foglalja el az egész hasfalat, úgyhogy kicsit sántít, de én ezt hallottam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Meg én amúgy most is inkább a húgyhólyagomon éreztem meg először a babát, mikor pisilnem kellett. Ez lehetett a hátrahajló méh miatt is. Most már előrejött, megkérdeztem hétfőn a dokimat, hogy kell-e még hason feküdnöm. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Incike!
Értem...hát a képviselőfánkot nem nagyon szeretem,de a férjem annál inkább :roll:
Én kész is vagyok a salikkal,a levessel.Holnap csak a húst kell sütni!!!Az apcim dolga lesz :wink: Az almásra már nem maradt erőm...az is holnap!

Kutyafüle!
Én varrattam annál a csajnál.De ő pesti!Bár ha megadod a méreteket akkor megvarrja és szerintem postázza!
sziszilva@freemail.hu és Szécsi Szilviának hívják!

annus11
 
 


Köszi szépen a választ.Már komolyan kezdem azt hinni,hogy annyira béna vagyok,hogy nem ismerem fel a saját gyerekem mozgását. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szia Annus!
Jujj nagyon köszönöm!!!! Megkérdezhetem,hogy egy farmert kb. nem tudod mennyiért varr?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Nekem is elöl tapad a lepény,mégis érzem!Ma mondjuk kevesebbet éreztem.Bizti a baba átköltözött egy másik helyre :lol: Hol itt hol ott bukkan fel :wink: Ja és gratulálok a 20.héthez!!!!!!!!

annus11
 
 


Ha jól emlékszem 3900 volt mindennel együtt.Tehát az anyagköltség,varrás minden.Bár most találtam egy nagyon nagyon olcsó varrónőt!Pontosabban a szomszédom,még nem láttam hogy dolgozik,de ha látom a munkáját akkor lehet én is varratok nála még vmit....
Az egyik gatyám nekem is farmer,pontosabban farmer jellegű.Van neki pár anyagmintája,de ha viszel abból is megvarrja,úgy nem tudom h mennyi.De érdemes az anyagot megbeszélni vele,ugye nem teljesen mindegy miből van a nadrág :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hálapénz:
Az orvostársadalom NEM ragaszkodik hozzá, a nagyobb százalék NEM, megalázó, sértő, a nagyobb százalék NEM várja el.
Másik dolog, hogy NEM 300.000 Ft-tal van bejelentve egy orvos sem, maximum a professzorok, abból meg meg lehet számolni, hány van. Havi 6! ügyelettel együtt keres nettó 130.000 Ft-ot!!! Nem vicc, ennyi. Egy ügyeletért, 24 órásért kb. 6000 Ft jár... Ki lehet számolni, hogy mennyi az órabér..... Persze ekkor jönnek azzal, hogy nem dolgozik 24 órát, ami szintén NEM igaz, mert kiszámithatatlan, hogy mikor mennyit kell dolgozni, plusz ha bent van, akkor nincs a családjával....

A betegek miatt nem lehet megszüntetni ezt a rendszert, mert azt hiszik, hogy ha adnak, akkor kedvesebbek, figyelmesebbek lesznek velük. Nos, ha valaki alapból bunkó, sajnos vannak ilyenek, akkor hiába adnak neki pénzt, nem fog megváltozni. Plusz ha nincs elég ember, nővér, orvos stb. akkor szintén hiába adnak annak a pár bent dolgozónak pénzt, akkor sem lesz több idejük a betegre.

Nem csak a nőgyógyászoknak kell ennyit fizetni egy magánrendelésen a vizsgálatért, a bőrgyógyász is elkér ugyanennyit pl.

A szülésnél rendelkezésre állási dijat is jogosnak tartom, ha magánrendelésre jár az ember és annál a választott orvosnál szeretne szülni, mert teszem azt a karácsonyi vacsora mellől kell felkelnie és bemenni.
Vendég
 


Felesleges vizsgálatok, sok orvosi beavatkozás:
Ez is egy gerjesztett folyamat, a császármetszásek száma sem véletlenül emelkedik, hanem mert egyre több a per, ezért is van sok, talán feleslegesnek gondolt vizsgálat a terhesgondozás alatt.

Otthonszülés:
Eszembe nem jutna otthon szülni!!! A kórházban is kerülhet olyan helyzetbe az ember, hogy minden rendben, aztán egyik pillanatról a másikra életmentő beavatkozásra van szügség. Láttam olyan szitut, hogy elfolyt a magzatviz, előreesett a köldökzsinór, a baba nem kapott oxigént és úgy rohantak a lifttel a következő szinten lévő műtőbe, hogy az egyik asszisztens nyomta vissza a baba fejét, egészen addig, amig vége nem volt a császárnak.....
Vendég
 


Petrus!
Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek. Csak továbbra is néhány orvos "tarifájával" nem.Mert szerintem majd 100000Ft kicsit túlzás egyetlen szülésért.Még a fele csak-csak.És azzal is egyetértek,hogy a felelősségükhöz képest,stb nincsenek rendesen megfizetve.
De abban nincs igazad,hogy nem várják el.Nem MIND!!!Ez igaz.Van olyan doki,aki tényleg vadidegenként odamentem a bajommal,és olyan kedvesen,segítőkészen.stb bánt velem,hogy valahogy meg szerettem volna neki köszönni.És hirtelen nem igazán van lehetőség pénzen kívül mást adni.De van olyan is,aki elvárja.Ha odaállítasz hozzá,akkor morózus morc,de ha a magánrendelésére mész,vagy a kórházban borítékolsz,akkor kenyérre lehet máris kenni.Ez megint olyan dolog,hogy embere válogatja.Mindenkinek más a természete.De általánosítani se egyik-se másik oldalon nem lehet. Nekem a tapasztalatom az, hogy ha ambulánsan kérsz bármiben segítséget,ÁLTALÁBAN nem a megfelelő ellátást,figyelmet kapod. Persze ez az ő túlterheltségükön,stb is múlik. A magánrendelésen mindezt megkapod. De pont ezért befogom a számat,és magánorvoshoz megyek,ha csak lehet és fizetek. Amíg megy. De ez megint társadalmi jellegű és politikai kérdés szerintem,mert ez az egész egészségügy helyzetét mutatja.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

Pont nem általánositottam, szerintem a nagyobb százalék nem várja el. Persze sokan vannak, akik tartják a markukat, és ezt, amikor a munkaidejükben és nema magánrendelésükön teszik, mélyen elitélem. Munkaidőben tessék a fizuért dolgozni, utána lehet pénzt keresni, ez is más tészta. Akiket én ismerek, legalább 4-5 helyen dolgoznak pluszban, teljesen leterheltek, de nem várnak el hálapénzt. Megoldják tisztességes úton.

Az ambuláns ellátásban én is találkoztam sok bunkó orvossal, asszisztenssel, ilyenek is vannak. Totál le vannak terhelve, és amikor mindenki mindenért velük morog, akkor már nehéz kedvesnek lenni, és kiégnek, sajnos. Nem elfogadható, sajnos ez van. Ha annyian dolgoznak az egészségügyben, ahány kellene, akkor több idő és kedvesség jutna egy betegre. De amikor mindenki idegbeteg, mert WC-re sincs ideje elmenni, akkor ezt nehéz elvárni.
Vendég
 


A felesleges vizsgálatokról meg szerintem annyit,hogy inkább egy felesleges vizsgálat,mint ne csináljanak meg egy fontosat.Annyi olyan betegség van,ami ha az elején kiderül gyógyítható, de előrehaladott állapotban már nem. Egy másik példa.Van egy "remek" háziorvosom. De ezt már leírtam itt,sebaj. A múltkor 16 hetes terhesen 12 órai folyamatos bal oldali görcs után elmentem hozzá.Megnyomkodott,közölet vastagbélgyulladás,kaptam rá gyulladáscsökkentőt. Se egy uh,semmi. Úgy, hogy a kartonomon rajta is van, hogy 5 éven belül 2x volt vesekövem,és megállapították rá a hajlamot.Bele sem gondolok mi lett volna,ha beszedem azt a szutykot,és nem megyek el aznap este az ulorógushoz ultrahangra,aki azonnal meg is állapította a vesekövet.Amire meg max görcsoldót adhatott. A baba egészsége múlhatott volna a háziorvosom felelőtlenségén. De legalábbis biztosan nem tett volna neki jót a gyulladáscsökkentő.
Ne haragudj, de az írásodból egyértelmű,hogy rokonod családtagod vagy orvos vagy egészségügyes. Lehet, hogy ő pont nem ilyen, de azok,akiknek emberélet van a kezében nem is viselkedhetnek ilyen felelőtlenül. Az megint egy másik kérdés, hogy anyagilag mennyire vannak megbecsülve stb.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tudom, hogy leterheltek,és tényleg nagyon sajnálom, de nem én tehetek róla.Én nem vállalkozó vagyok, nem csalom el a jáulékokat, de a minimális odafigyelést és emberséget elvárom. És nincs annyi pénzem, hogy minden alkalommal magánorvoshoz menjek, főleg ha nem is tudom igazán hova fordulhatnék.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Látom ez a hálapénz dolog mindenkinek benne van a begyében.
Tudom hogy egy bolti eladó nem mérhető össze egy orvossal, és sajnálom is őket azért mert nem kapják meg azt a fizetést és tiszteletet ami megjárna nekik, de sajnos sokan nincsenek eleresztve anyagilag, hogy egy szülésért több tízezret hagyjanak ott egy-két embernek.Én ezt igazságtalannak tartom, mert, ahogy írtátok páran,sok ápoló sürög forog még a baba körül és nem csak a születés pillanatában, nekik is megjárna az a kis jövedelem kiegészítés.
harhaj
 
 


No, sztem is van mindenkinek feladata (és nem értek azzal egyet, hogy egy orvost emberileg /mert nem ér az egyik ember többet a másiknál, akkor sem, ha az egyik orvos, a másik wc-s néni.../ jobban kell megbecsülni - mindamellett a hozzáértését, felkészültségét, tudását, mindenféléjét meg kell fizetni tényleg jobban - , mint bárki mást, mert a legalantasabb munkát is el kell végeznie vkinek, gondoljatok bele, mi lenne, ha nem lenne, aki megcsinálja, és teszem azt mindenki orvos lenne...), és az volna a tisztességes, ha mindenki becsülettel elvégezné a saját munkáját, 100%-osan, és járna utána megfelelő mértékű leadózott jövedelem. Kiiktatva a stikliket borítékban vagy boríték nélkül, nem minimálbérre bejelentve az üzleti életben dolgozók 80%-át, stb... Így tudna ez az ország tovább lépni minden szempontból. Különben csak azt várhatjuk, amibe most is belekeveredtünk már, csak egyre-egyre rosszabb lesz...

Jó éjszakát.
Vendég
 


Én úgy értelmeztem, hogy Petrus úgy gondolja, hogy az összes orvos közül kevesebb a hálapénzt elfogadó, mint az el nem fogadó.
Ez lehet így is van, el tudom képzelni. De mi (vagyis én) a nőgyógyászokra értettem, hogy nagy részük elfogadja, elvárja. Nekem nincs olyan ismerősöm, aki ne fizetett volna.
(300e hasraütés volt, gondoltam azért egy főorvos megkeres ennyit)
pumuklii
 
 


Pumukli
A recept elküldve.

Ide is felteszem, hátha valaki kedvet kap hozzá és elkészíti.

Profiterol(6 főre)

A tésztához:
200 ml étolaj
200 ml víz
20 dkg liszt
5 db egésztojás
2 csipet só


A krémhez:
15 dkg cukor
5 dkg liszt
5 g vaníliás cukor
3 db egésztojás
400 ml tej


Az öntethez:
500 ml tej
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
50 g étcsokoládé


Elkészítés

1. Először a tésztát készítjük el. A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük fakanállal, míg a tészta elválik az edény falától.

2. Levesszük a tűzről. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojásokat, folyamatos, magas fokozatú habosítás mellett, mindegyiket jó alaposan elkeverjük benne.

3. Sütőpapírral fedett tepsire habzsák segítségével kis halmokat nyomunk, majd az előmelegített 220 C-os sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés közben ne nyissunk rájuk egyszer sem, egy kicsit sem, mert azonnal összeesnek! Akkor jók, mikor már kellően megpirultak! Ekkor nyissunk rájuk először!

4. A krém elkészítése következik. Egy tálkában a tojássgárgájákat kikeverjük 100 g cukorral és a vaníliás cukorral.

5. Egy lábasban a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük és főzni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett. Belekeverjük a cukros-tojássárgás masszát is és a krémet sűrűre főzzük.

6. Ha a krém kihűlt, a tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a kihűlt krémhez keverjük.

7. Legvégül a csokiöntetet készítjük el. A lisztet, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, kis tejet öntünk hozzá és csomómentesre keverjük.

8. A többi tejet is hozzáöntjük és tűzre téve folyamatos keverés mellett besűrítjük az öntetet. Közben a széttördelt csokit is beledobáljuk.

9. A kész tésztákat úgy töltjük meg, hogy hústű segítségével kilyukasztjuk őket, kicsit kitágítjuk a lyukat, majd egy kanalas gyógyszerhez használatos adagolóval feltöltjük a belsejüket a sárga krémmel.

10. Egy tálba rendezem a kis profiterolokat és a már kihűlt csokiöntettel leöntjük. Jól behűtve tálaljuk.

Egyébként én is a neten találtam a receptet , kipróbáltam és jó lett.

Kép
Kép
incike
 
 


No akkor még 1x, mert "nem ment át". Ha ügyeletesnél szülsz és nincs fogadott orvosod, ugyanúgy meg fog születni a baba, ugyanúgy el fogják látni. Külföldön nem is fogadhatnak orvost a nők.
Na mind1.

Egyébként minden szakterületen van rendes ember és bunkó ember. Legyen az wc-s néni, bolti eladó, orvos. Aki emberként bunkó, az a munkaidejében sem lesz más, sajnos.

Nekem rendszeresen a hivatalnokokkal gyűlik meg a bajom, úgy beszélnek sokszor, mintha a seggükből húztak volna elő.... Szóval mindehol van ilyen is, olyan is. És pont azért írtam le az én véleményem, mert mindenhol azt látom, hallom, hogy az egészségügyi dolgozókat szapulják.

Arról sosem esik hír, hogy egyes helyeken milyen jól végzik a dolgukat, kedvesek, rendesek. Ez nem való a címlapra. Meg persze mindenkinek van 1-1 rossz élménye, és ezekből általánosítanak.
Vendég
 


Témaváltás:
Ma voltam először terhestornán. Utoljára kb. 5-6 éve tornáztam : )))
Végignevettem az egészet, mert aki tartotta, végig velem foglalkozott, olyan béna voltam : )))) Nem tudom összehangolni a jobb kéz meg a bal láb mozgását, meg nem tudok terpeszülésben hajolgatni, szóval olyan beton merev vagyok :shock: Még jó, hogy terhesség alatt lazulnak a szalagok :D
Azt mondta, ha hetente 3x járunk, akkor nemlesz gond az alakkal a szülés után. Na, én dobtam egy hátast, amikor ezt mondta :D
Mondta is, bizti, hogy legközelebb 6 év múlva megyek :D
Vendég
 


Sziasztok!

Szeretném ezúton gyarapítani a vacak AFP-s tábort... :cry:
MoM: 0,49; MoM korrigált: 0,69
Nemtom melyiket kell nézni, de mindkettő értékhatár alatt van.
Felhívtam a dokimat a magánrendelőjén, és azt mondta, hogy nem kell befosni, mert hétfőn majd megcsináljuk mégegyszer... Szerinte lehet attól, hogy még nem töltöttem be teljesen a 16 hetet (és az én számításom szerint tényleg 2-3 nap híja volt, meg attól, hogy nagy a corpusom (ezen a tapintatos megfogalmazáson egy órát röhögtem), magyarul nagydarab vagyok, ezért alacsonby az eloszlás (bár ez elméletileg bele van számolva).
most viszont azt nem értem, hogy hétfőn a legjobb indulatú számítás szerint is elhagyom a 17. hetet, és a 18-ba lépek. Ez nem baj?
Érdekes, mert nem vagyok kiakadva, se ideggörcsöm nincs, de azért le vagyok törve.
Puszillak benneteket.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi

Ne aggódj, biztosan egészséges a baba. Nem is értem miért alkalmazzák még az AFP-t.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Böbi

Nem is tudtam erről amit írtál, hogy miért kellhetett a bimbóvédő. Érdekes.

Incike

Milyen kiemelőd volt?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Semmi baj nem lesz, Szofi! Az AFP-nél a betöltött 16. hét számít igazán. A 16-18 héten szokták (betöltött!) végrzni, szóval teljesen belefér. Az eredménynél meg tényleg okozhat alacsonyabb értéket a tested mérete, mert a folyadéktereket megbecsülik a testsúly alapján, de minél nagyobb az eltérés a "normálistól" a testsúly terén, annál nagyobb lehet a becslés pontatlansága. Én ennek utánanéztem, előre is készülök, mert az eredményem feltehetőleg nekem sem lesz egyértelmű pont a fenti okból... :)

Fel a fejjel!

Jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok!

Ez nem semmi! Mennyit írtatok!!! Én meg csak robotolok... Megpróbálok 1-2 dologra reagálni.

Én soha nem használtam semilyen pólyát, már újszülöttként is body+rugi kombináció jött be. Viszont a Kengurus rugik nálunknem váltak be, mert hiába volt "husis" lábú mindegyik gyerkőc, a rúgkapálás következtében kicsúszott a lábfejrészből a lábikájuk, és aztán beleakadt, nem tudták kinyújtani a lábukat, na ettől meg bepipultak, és ordítani kezdetek. +zoknit húztam a lábukra, úgy jó volt -amíg le nem tudták húzni...

Úgy tudom, még mindig az a rendszer a Felicitas-nál, hogy a védőnő adja oda neked a Várandós Mamák könyvét (vagy v.mi hasonló nevűt), ebben hátul van egy kupon, amit a megadott boltok közül v.melyikben beválthatsz a 3. trimeszterben. Ez a "várandós mama csomag". Változó az összetétele, attól függ, hogy melyik cég-mit ad repinek.
Aztán, ha megszületett a baba, a kórházban kapod a másikat, a "babacsomagot".

A terhes-kiskönyvembe eddig mindig az utolsó pár hétben került be az összes pecsét. :) Lényeg: min. 4 db legyen. Összesen.

Védőnő: Előző 3 gyerekünk születésénél még Bp.en laktunk. Egy-kétszer kijött, aztán kedvesen közöltem, hogy szívesen átsétálunk a parkon, ne fáradjon... (Baromira nem tetszett, hogy hiába kértem, mielőtt jön, szóljon ide egy nappal telefonon, nem tette. Persze, mindig a leghülyébb időpontban esett be.) A gyerekorvos is megértette, hogy inkább átsétálunk... Nekünk ez így volt jó.

UH: Lánykánkat szülés előtt egy nappal 2800 grammra, és 50 cm-re mérték, majd 3300 grammal, és 57 cm-rel született. Nálunk nem volt bevásárlás, mert már akkor 8 (most már 12) gyerkőc volt a családban, és kaptunk sok mindent. Mielőtt bementünk szülni, kimostam-vasaltam egy-két 50-es meg 56-os cuccot, és megbeszéltem Apával, hogy ha majd aktuális, hol találja meg... Na, a Kicsinél koppanás volt, mert Őt is "csak" 55 cm-re mondták, és 60 cm lett. De Apuci feltalálta magát... :)

A Johnson babafürdető nálunk sem vált be. Én nemrég dobtam ki a 10éves mintapéldányt... Nagyon szárítja a bőrt. Ahajsampontól meg viszketett a fejük. Nekem mind3 érzékeny bőrű volt picinek -Apjuktól örökölték-, és gyógyszertári fürdetőkrémmel mosdattam őket egy éves korukig. Sőt! Volt, hogy később is. A hajukat is ezel mostam. Emlékszem, középső gyerkőcünket első nap a kórházban Johnsonnal fürdették -akkor épp azt kapták ingyen a kórházi csecsemősök...- , és totál vörös lett, szegény. Meg is jegyezték a csecsemősök, hogy legközelebb nem fogják ezzel. Másnaptól semmi gond nem volt. :)

Gyereknevelés: Biztos, hogy nem vagyunk tökéletes szülők, de könyvből nem lehet gyereket nevelni. Anno én is beleolvastam egy-két könyvbe, aztán az egyiken felhúztam magamat, és azóta semmit nem vagyok hajlandó utánaolvasni. Szerintem ösztönösen kell csinálni mindent. Nálunk bejött. Egyesek szerint túl poroszosan neveljük a gyerekeinket,mások szerint túl lazán veszünk bizonyos dolgokat. Mindenesetre már korán ráneveltük mindegyiket az önállóságra. Így nekünk is sokkal kényelmesebb...

Pénz: Írtam még anno, hogy én egy hiperszupernek tartott csodadokiról váltottam egy nemrég végzett, fiatal dokinénire. Pedig 3 gyerekemet már az előzőnél szültem. A pénz volt az egyik ok. De leginkább az háborított fel, hogy sok pénzért nulla odafigyelés. Na ez a legdurvább szerintem! -Majd májusban kiderül, hogy jól döntöttem -e?... Amúgy mindenhol ezt hallom: ha nem fizetsz, emberszámba sem vesznek. Az a baj, hogy mi magunk gerjesztjük az egész folyamatot. Mert azt hiszik egyesek, ha többet fizetnek, jobban törődnek velük. Én is hallottam már: "ha X ennyit adott, akkor én x+20ezret". Felháborítónak tartom!

Annus! Pontosan megértelek! Az én Férjemnek is hetente 2x (van, hogy többször) be kell mennie hajnalban, mert 6h-ig van a készenlétes, de ugye a többiek csak 8h-ra mennek, é a kettő között kell,hogy legyen bent v.ki... Na már most. ha v.ki pofátlanabb, és nem akar bemenni, akkor mennie kell másnak. Az én Kedves Férjem pedig utál vitatkozni, így inkább bemegy Ő. Pedig nem Bp.en lakunk. De senki nem fizeti meg, ez természetes, mert annak veszik.
Nálunk úgy alakult, hogy én kockáztattam. Mert lépni kellett v.melyikünknek. Otthagytam a közigazgatást, és vállalkozó lettem. Nem könnyű, de valahogy meg kell élni. Nálunk a Férjem a "fix pont". Ő főz általában, sokszor vásárol is, és a gyerekeket is begyűjti, mert van, hogy csak este 8h-ra érek haza... Így alakult. Aztán, hogy májustól mi lesz, abba bele sem merek gondolni.

Na,most aztán bepótoltam a lemaradást.
Ja, és privit azóta sem tudok itt írni -ez a babanet amúgy sem műxik v.mi tökéletesen...
Jó éjt! :)
szkitty
 
 


Szép jó reggel Kismamák!

Huhh,újra nem semmit termeltetek!

Incike!Nektek is a Családban Boldog szülinapot Kívánok(látom,nagyban nyomjátok a decemberi szülinapokta! :lol: )!!

Köszi szépen a szülinapi jókívánságokat! :D

Rékatorna.A babavárás előtt heti 20-25 km-t futotttam(napi 5, 4-5 alkalommal).Az orvosom tanácsára,az elején nem mozogtam semmit,de most már nagyon hiányzott.3 napja csinálom,és nem fáj a derekam,de a 2. trimeszter-es tornát lassan duplán kell nyomnom,mert kevés lesz.Az izületeimnek is sokkal jobb,a közérzetem is! :D


Tinu! Tündi,nagyon cukorfalat baba volt,persze most is az,de már kész kishölgy! :D

A többi témát csak olvasni volt időm,sajna egész hétvégén 'rohanás'.

Szép kétnapot Nektek!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Jó reggelt mamik!

A Dr.Spockot én is olvasgatom, anyósom jvasolta :? Hát vannak benne egész jó dolgok, de az nem tetszik, hogy konkrétan semmi nem mondja igazán hogy jó vagy rossz.Elsorolja, úgymond, a lehetőségeket és ki-ki válassza ki majd hogy mi az ami működik nála mi az ami nem.Magyarán, TAPASZTALAT!

Most már időszerű lesz egy pocakfotó, de azt hiszem a mai cocavágás mellett nem lesz sok időm rá.Megyek is.Sziasztok!
harhaj
 
 


Sziasztok!
Már olvasgattalak benneteket, regisztrálni még csak most mertem. Még hátra van egy szív UH vizsgálat, aztán remélem megnyugodhatok.
zili
 
 


Sziasztok!

Szofi, tényleg ne izgulj! Már többször is leírtuk itt, hogz a világ számos országában megszüntették a megbízhatatlansága miatt! Nagyon fontos, hogy betöltött 16. hét legyen (inkább pár nappal több, mint kevesebb). A súly is sokat számít, és ahogy Dóri is írta, CSAK megbecsülnek egy értéket!!!

Hálapénz: Én azt tapasztaltam, hogy bizony KORÁNTSEM UGYANAZT az ellátást kapom a sima rendelésen, mint a magánorvosnál, és hangsúlyozom, hogz ez nem előítélet, hanem sok-sok évi tapasztalat. Legyen az UH rendelő, nőgyógyász stb.
Számomra nagyon fontos, hogy tudjam odafiyelnek rám és a kisbabámra, ezért megfizetem a dokit, a szülésznőt, és ha lehetséges a különszobát, hogy 24 órán át a kicsimmel lehessek!
Mi sem élünk nagylábon, de erre valahogy összegyüjtjük a pénzt, de utálok arra gondolni, mi lenne, ha nem tudnánk!! :(
És azt gondolom, hogy nem baj, ha a WC-s néni nem túl emberséges és figyelmes, de orvosnak csak az menjen, aki odaadó, figyelmes és EMBERSÉGES! Sokszor bizony már az elég egy nehéz pillanatban, hogy emberségesen bánnak veled!!!

Az egyébként valóban borzasztó, hogy ennyire nincsenek megfizetve az orvosok!!!!!! Viszont ma Magyarországon nagyon sokan nincsenek, és mégis ugyanazt a teljesítmént várják el tőlük!

Incike, ez a süti fantasztikus lehet! :) De mennyi idő elkésyíteni? A leírtak alapján rámegy a délelőtt??

Mindenkinek szép hétvégét!!! :)

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Jaj, mielőtt elfelejtem.Van egy nagyon jó videom, amit Mikulásra kaptam.Nézzétek meg nagyon kedves:)

http://trl2.tv/View/Default.aspx?v=8c9c ... 7f0559b627
harhaj
 
 


Anika

Mellbimbókiemelő, mert nekem befeléforduló mellbimbóm van.

Kép
Kép
incike
 
 


Evamama

kb. 2 óra volt az elkészítésiidő.

Kép
Kép
incike
 
 


Kitti

A 4. babádat várod? Gratulálok! Én ugye most a másodikat és a harmadikat. Szerintem, ha két lány lesz, akkor a férjem pár év múlva majd motivált lesz, hátha fiú. :)
Nem készítesz vonalzókat?

Incike

Az egyik bimbóm nekem sem tökéletes , de én azt a műanyag aventes bimbókiemelőt nem tudtam használni. Te szoptatás közben is használtad? Hallottam egy olyan termékről, ami elég drága ugyan, de hatásos. Vákumhatás éri a bimbót és egy idő után tökéletes lesz a szoptatáshoz és amúgy is. :) Asszem ez is Aventes. Lányok, ha valkinek van még ilyesmi problémája mostanában érdemes orvosolni, mert a szoptatás múlhat rajta. :oops:

Ha tehetem én is magánorvoshoz megyek. Szerencsém van, mert a sogórnőm fogorvos, hamarosan megyek is hozzá. A nőgyógyász sajnos nem rokon. :D

Zili

Szia! Biztosan rendben lesz! :)

Harhaj

De jó nektek! Imádom a disznóvágást! :) Gyermekkoromban sokat jártam, mert az unokatestvéremék 5 disznót is vágtak évente.

Fabri

Isten éltessen utólag is!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Fabri
Boldog Szülinapot Kívánok Neked is. Kép

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


anika, köszönöm, holnap reggel megyek a vizsgálatra.

Kép
Kép
zili
 
 


Ó, dehogy holnap. Hétfőn, bocs, már nagyon izgulok.
zili
 
 


Anika

Az enyém nem Aventes volt , hanem valami más márka, de nekem jó volt. Igen én tudtam vele szoptatni.
Ezt igazábol nem lehet orvosolni azért van a kiemelő és nekem csak akkor derült ki, hogy ebből gond lesz.

Kép
Kép
incike
 
 


Zili! Üdv itt! :) Kívánjuk, hogy minden ok legyen!

Fabri, Hathaj, minden ünnepeltet Isten éltessen és áldjon meg gazdagon! :)
Vendég
 


Köszönöm Zdori :)
zili
 
 


Anika78:
Most felszaladtam egy kis pecsenyével.Meg persze lélekmelegítőért a fiúknak.A kedvencem, hogy mindenre isznak."leöltük a malacot, erre iszunk" aztán "elkezdtük darabolni, arra is iszunk" és így tovább mire azt veszem észre hogy 3-man megittak egy délelőtt alatt 1 liter pálinkát.
Két pálesz közt meg tömik magukba a sózott bőrkét.Ja és ebédre minden elfogy, a pecsenye a savanyúság, minden.Mint akik egy hete nem ettek.
Remélem a gyerkőc is élvezni fogja majd a disznóvágásokat.Szerintem nagyon jó dolog. :)
harhaj
 
 


Sziasztok lányok! Nem tudom Ti hogy álltok, de én kezdhetem a karácsonyi rohanást... Legalább addig sincs időm az AFP-n agonizálni. Köszönöm a biztató szavakat, nagyon jól esik, Dóri Evemama, én is ezt mondogatom magamnak, ez tök megbízhatatlan becslés. No mindegy.
Isten éltesse a decemberieket és Zili nagyonszorítunk neked. Ha van időd, mesél magadról/magatokról meg az eddigiekről.
üdv,

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Madame szofi, és mindenki. Persze, van időm. 18 hetes vagyok, kisfiút várunk.Quartett tesztem eredménye hivatalosan negatív lett, de engem nem nyugtatott meg teljesen, mert nem változott meg az életkori kockázati arányom.18. heti uh-n rendben minden, genetikusnál voltam, azt mondta nem aggódjak, de azért szív uh-ra elküldött a biztonság kedvéért.
Azért vagyok ennyire aggodalmas, mert az első terhességem 5-6 hetes korban megszakadt, utána ikreket vártam, de a 12. héten súlyos fejlődési rendellenesség miatt az egyiküket "elaltatták" :cry:
A másik baba megszületett, nemsokára 2 éves lesz.
zili
 
 


Harhaj

Hát de irigyellek. :) Igen, az én férjem is pálinkázna disznóvágáskor. :lol: :lol: :lol:
Hm, egy kis pecsenye. Jaj, de szerettem mindig. És a vacsorákat. :)
Jaj, mindent szeretek, ami disznóból van. :) A szalámit, a hurkát, kolbászt és a disznósajtot. Egyedül a sült vért nem ettem, de azt is megkóstoltam már.


Zili

Sajnálom nagyon. Én is picit aggódom az ikreimért, de szoktam írogatni az ikresek.hu-ra is és ott nagyon pozitív a hosszáállás.
Szorítunk neked!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kiszámoltam, hogy lehet, hogy mégis átcsúsznék júniusra, de mivel ikrek, így szerintem májusi babák lesznek.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: