Új privát üzeneted érkezett!

A Péterffy tényleg olyan, mint az Uzsoki. :( Ismerősöm is alaptíványiban volt ott, viszont jó hír, hogy úgy tudom, elég sok alapítványi szobájuk van.

Annus, megnéztem, a pontos címe Kismamák és kisbabák új egészségkönyve. lapozz bele egy könyvesboltban, hogy tetszik-e, 5990 az ára, én beszerzési áron 5190-ért szivesen elhozom neked a nagykerből.
Vendég
 


Igen,az alvásról én is ezt hallottam hogy háton se jó meg a jobb oldalt se.....Azért próbálom a párnákkal ilyen féloldalas helyzetbe hozni magamat...mondjuk remélem h amíg nincs nagy súlya a babának,nem okozok bajt a háton fekvéssel sem.....Na de hamarosan megvarrom a szoptatóspárnát,hátha az majd segít! :wink:

Farkas!
Persze,bizti hamar belejön az ember,csak én olyan vagyok h mindennek szeretek utánaolvasni,tudni a lehetőségekről,hogy amikor cselekedni kell akkor ezeket előszedhessem a tarsojból :wink: Az tuti h könyvből megtanulni nem lehet,de legalább elméletben szeretnék a toppon lenni.Amúgy nővéremet is bizti hívhatom majd,3 gyerek mellett ő is tud majd segíteni :lol:

Csak most a gyereknek mondjam hogy stop gomb,telefonos segítség 8) Mint a Vágó műsorban,van rá fél percem :lol: :lol:

annus11
 
 


Ruha: az a lényeg, hogy legyen pár kisebb darab (56-osnál nem vennék kisebbet, max, ha annyira pici a baba, akkor riasztanám a családot, hogy vegyenek vmit, amíg a kórházban vagyunk), de az elején még tényleg hamar kerülhet sor a ruhák kinövésére... :) Mi mindig viszonylag sokáig hordtunk 1-1 db-ot, mert úgy kaptunk rucikat, hoy mikor elkezdte hordani Samu, még nagy volt, azán, addig hordtuk, míg már szinte pici volt, de sosem szorította, ne aggódjatok... Szóval ez ruha-gond nem olyan nagy, ha nem akarjátok, hogy pont passzentos legyen minden... Ha meg így szeretnétek, akkor elég sokat, és minden méretben be kell szerezni, mert naponta láthatóan változik a méretük... :)

A kórházban nekünk 4-ünkre volt 1 fürdő, de a szobatársaim is kulturált emberek voltak, így nem volt gond. Mindenki szépen rendet hagyott maga után... De mondjuk én hozzá vagyok szokva a sok emberes fürdőkhöz, mert minden nyáron táboroztatunk fiatalokat több hétig. :)

Vannak, Annus, jó könyvek, de a könyvekből nem lehet az életet megtanulni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom Amit az Interneten erről tudsz olvasni, az annyiban elég, hogy az elméletet tudni fogod. De a gyakorlat fogja kialakítani azt, ahogyan te fogod jól csinálni, azt 1 könyv sem tudja neked leírni... Szóval, sztem erre külön nem biztos, hogy kell költeni. Inkább akkor már egy olyan könybe érdemes beruházni, ha nincs a családban mindig elérhető orvos, amiben a gyermekbetegségekről, balesethelyzetekről, orvoslásukról van szó. Nálunk erre is elég volt eddig az internet, de volt elérhető orvos, míg vissza nem ment Amerikába 2 hete az egyik dédi személyében... :)
Vendég
 

 
 

Tinu, a Szent Imrében a csecsemős fogadása 30 ezer forint!!!! :-( Anno én is akartam, de ezt már nem tudtam kifizetni, inkább a szülésznőnek adtam. Pont ezért a szobatársam tanított, mert halottak napján voltam bent, összesen 2 csecsemős volt, nem volt idejük senkire.
Vendég
 


A csecsemősökkel kapcsolatban pedig csak még annyit, hogy sztem azt az ember lánya vhogy ki tudja taláálni (ha másért nem, de azétz igen, mert maga is élt már ezen a világon valahány évet... :) ), hogy hogyan kell a mindennapi dolgokat csinálni. De nekem azzal volt gondom, hogy mivel ilyesmire még sosem használtam a testem, nem tudtam, hogy jól szopizik-e a baba. Ebben mindenképp érdemes segítséget kérni, akkor talán elkerülhető, ami nálunk nagy bonyodalmat okozott... Mert nem bizti, hogy rögtön érezni fogjátok, hogy hogyan jó, amikor csinálja, hogyan segítsetek neki jól csinálni. Nekem pl. az volt a bajom, hogy azt hittem, nincs még tejem (furinak tartottam, mert előtej már a terhesség korai szakaszában is volt...), és azért csak játszik a cicimmel Samu, miután napok múlva kiderült, hogy nem ez a gond, hanem, hogy nem tudja jól bekapni a cicimet, nem tud vákuumot csinálni. Biztos ez is olyan, hogy egy normál testalkatú nőnél ez nem kell, hogy gondot jelentsen, de az sem igaz, hogy senkinél nem jelent gondot, szóval semmiképp sem kell félni segítséget kérni. Amikormegmár jól megy, akkor már egyértelmű lesz, hogy na, ez az.
Vendég
 


Köszi a tippeket mindenkinek!Na majd bemegyek egy könyvesboltba az ünnepekt után,és nézelődök!
Amúgy tudom h nem lehet semmit megtanulni a könyvekből,meg ahány könyv annyi hülyeség lehet benne.A végén lehet marad az internetes olvasás...csak egyre kényelmetlenebb itt ülni.
De tuti belejövünk!Csak ma parázós napom van :lol: :lol: Minden hülyeségen jár az agyam.... :roll:

annus11
 
 


Én is hasonfekvős voltam, de most leginkább a bal oldalamon esik jól aludni, azt is ajánlják a vérellátás miatt.

Én is gondolkoztam valami könyvön, de azt hiszem az lesz a legkönnyebb meg legolcsóbb ha felkeresem az ismerősöket akiknél már van nagyobb gyerkőc és tőlük lesem el a gyakorlati dolgokat.Meg persze itt a fórumban is vannak már tapasztalt mamik akikhez fordulhat az ember :wink:

A VIP szobáról:Anyósom ott volt a párommal anno, de azt mondta nem volt olyan jó mert neki is első gyerek volt és jól esett volna ha vannak még körülötte kismamák akikhez fordulhat és ne a nővéreket kelljen állandóan hívogatni.
harhaj
 
 


Böbi: fura, hogy ezt írod, mert nekem ezt az összeget mondták. Már miért fizetnék 30ezret egy csecsemősnek, mikor a szülésznőnek fizettem 20ezret??? Ki mondta neked ezt a30 ezret? Nagyon csodálkozom rajta. NEkem épp azt mondták, hogy minimális pénzért is segítenek, mert ők nem szoktak kapni, szóval hálásak érte.

Kép
Kép
tinu
 
 


Mozza: Most egy kicsit megrémítettél. Én is az orvosomat követtem a Péterfy-be, és reméltem, hogy nem lesz olyan gáz. Pont ma megyünk du. 4d-re oda, legalább egy kicsit körülnézek. Én is mindenképp valami fizetős szobát szeretnék.
Szerintem a két véglet közül egyik sem jó: mindenkit mindenhova beengednek az se jó, de hogy a Szent Imrében Apuka sem mehet be a családjához, szerintem az gáz.
Én az első napokat a kórházban ki se bírtam volna a férjem nélkül. Szerencsére hétvége volt így egész nap ott tudott lenni, plusz éppen szobatársam sem volt egy 2 ágyas szobában.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Na én inkább nem is írok semmit erre a minimális pénzért is segít...ha egyszer csecsemős,akkor nem ez lenne a dolga?Vagy én gondolom rosszul?Mire a 9 hónap végére érek rosszul leszek ettől..ha nem fizetsz nem látnak el rendesen,ha nem fizetsz nem jár semmi odafigyelés stb.Szarnak rád magasról :twisted:
Persze lehet én vagyok naív,vagy rossz neveltetést kaptam....de gusztustalannak tartom ezt a sok pénzéhes embert,és most nem csak az eg.ügyre gondoltam :roll: :wink: Na nem dühöngök tovább,mert arra se érdemes a téma :lol: :lol:

annus11
 
 


Tinu, én 2007 októberében szültem és megkérdeztem. Pont akkor vezették be ezt a fogadhatsz csecsemős dolgot. Egyentarifával dolgoznak, 30 ezer az ára. lehet, hogy azóta lentebb vitték, mert nem kellett senkinek. Viszont ezért a pénzért akkor is bent van, ha nem ő dolgozik, állítólag. Mindegy, én nem fizettem érte, most sem fogok.
Egyetlen egy csecsemősnek adtam lóvét, mert magasról letojtak és az egyik fürdetésnél adtam egy ezrest a csecsemősnek, hogy ugyan mutassa már meg a köldökápolást, rögtön segítőkész volt. nekem a mellretevésnél sem segítettek, egyszer szóltam, mire odavergődött valaki addig a gyerek elaludt és még le is cseszett, hogy raboltam az idejét.
Egyszóval, a Szent Imre szuper kórház, szuper szülészet, tiszta szobák, de a csecsemősök nagyon kevesen vannak, sokan szülnek és ez gáz.
Vendég
 


Nagyon igazad van, Annus, és sztem mi csak adjuk alájuk a lovat a sok hálapénzzel... Vhogy rosszul van ez a helyzet... De az igazat megvallva azért azt is el kell ismerni, hogy nem fizetik meg az egészségügyben dolgozókat a munkájuk hasznosságához mérten jól... Persze, nem mindenki érdemelné meg a több pénzt, de van aki igen... Szóval mi ezért adtunk pénzt az orvosunknak. Mert látjuk belülről a családja helyzetét, meg hogy 4 gyerekről gondoskodik... :) De az nem helyes hozzáállás a részünkről, hogy akkor fognak jól ellátni, ha fizetünk, mert ebből van az, hogy tényleg így van... Valóban, minden plusz pénz nélkül az a dolguk, hogy jól végezzék a feladatukat. De mára már az elenyésző sázalék teszi meg ezt hálapénz nélkül... Persze más az eset a magánorvosoknál. Ezt értjük, ott jogos a tarifa. De a szülésznő és a csecsemősök kórházi alkalmazottak, van nekik fizetésük...
Vendég
 


Dóri, de ha megfogadod a szülésznőt, akkor az is magánszülésznő, tehát jár a tarifa. Ezidő alatt soron kívül mész NST-re, ott végig beszélgettek, aztán szüléskor bejön hozzád ha nem dolgozik és szülés után is minden nap meglátogat. nekem legalábbis így volt, ezért nem sajnáltam tőle a pénzt. Plusz időközben bejött a barátnőm szülni és elintézte, hogy utolsó éjszakára egy szobába legyünk.
Egyébként hangsúlyozom, hogy a Szent Imrében minden szülésznő kiválóan végzi a dolgát, több ismerősöm is szült itt megfogadás nélkül és mindannyian eégedettek voltak.

valószínűleg ha csecsemőst fogadsz, Ő is minden nap több órát veled van és segít, de ezt nem tudom, mert nem fogadtam.
Vendég
 


Annus

Nem olvastam el mindenkit, lehet, hogy más is ajánlotta már a könyvet. Nekem a Dr. Spock csecsemőápolási könyve vált be a legjobban.
Meglátod a Te babádat majd megmered fogni, mert ösztönből jön az ilyesmi. Én Apornál egy cseppet sem izgultam. Izgultam másért, hogy miért nem akar szopni, jaj szegény besárgult. Akkor az orvosom rám ijesztett, hogy a gyerek nem eszik eleget és ki fog száradni. Úgy megijedtem, de nem is értem azóta sem, mert már az első hónapban 1 kilót hízott.

Csecsemősnővérek
Nekem a dunaújvárosi kórházban 100 százalékban pozitív a tapasztalatom. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Apornak sokat segítettek, mert a sárgasága miatt aluszékony volt és nem akart szopni. Tényleg most mégis elmesélem mi volt a baj. Tehát nem kellett neki a cici bárhogyan erőltettem, pedig hatalmas baba volt. Minden nővér igyekezett segíteni nekem. Mindenki mondta, hogy semmit nem csinálok rosszul, ez a gyerek nem akar enni. Fejtem egész nap és kapta a kórházi cumisüvegből, de csak hosszas könyörgés után. Ráadásul minden nővér előbb meggyőződött róla, hogy a gyerek tényleg nem akar szopni. Otthon két hétig cumis üvegből tápláltam anyatejjel. Hulla fáradt voltam, de nem adtam fel. Nagyon akartam szoptatni. Jött a védőnőm és azt mondta ennek a gyereknek bimbóvédő kell. Azóta szopik és két hete hagyta abba. Nagyon örültem, hogy megoldódott. Fene tudja miért ilyen finnyás a fiam? :lol:
Visszatérve a nővérekre, én nem fogadnék senkit, mert mindenki kedves volt, viszont legközelebb néhányuknak szeretnék vinni ajándékot, mert múltkor nem vittem.

Sissy

Nekem az a rendszer tetszik, ahol az apuka sem mehet be. Bárkinek bármi baja lehet, aztán meg mégis csak szülés után vagy, én biztos nem kívántam volna idegen férfi látogatókat. Az ember szoptat, fej, szóval nem való szerintem, hogy oda bemenjenek. Én mindig kimentem a férjemhez a folyosóra, nekem így jó volt és csak pár napról volt szó.

Szoptatásról
Szerintem a mellbimbón is sok múlik. Ha valakinek jól előreáll, akkor a baba könnyen bekapja. A befelé forduló mellbimbóval nagyon nehéz szoptatni, ha a baba nagyon ügyes, akkor bimbóvédővel működik. Egyébként a befelé forduló bimbó is megváltozik idővel a szoptatástól.
MOst is minden erőmmel azon leszek, hogy a babák szopjanak. Tudom hogy a tápszer sem rossz, és nem akarok senkit megbántani, de az anyatejjel mégsem lehet egy lapon emlegetni. Apor például nyugodt volt, nem fájt a hasa, az anyatej nagyon könnyen emészthető.
Azt is mondják, hogy azok a gyerekek, akik mellből táplálkoztak kiegyensúlyozottabb gyermekek.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, én is bimbóvédővel szoptattam, én utáltam, főleg éjszaka. Bízom benne, hogy a tesó e nélkül is tud majd szopni, mert álítólag a bimbómnak nincs baja, csak valószínűleg Gyöngynek és ezek szerint Apornak is hátrébb van az a pontja a szájpadláson ami a szopáshoz kell.
Vendég
 


ja, és Spock tényleg jó, nem is értem, hogy miért nem jutott előbb eszembe.
Vendég
 


Nálunk sem nagyon jöttek segíteni a csecsemősök, aztán egyszer tisztába tettem Zsófit, és bevittem nekik, hogy na, így jó lesz? De valahogy jött minden, én a fürdetéstől sem féltem, első estétől kezdve én fürdettem, Apa csak akkor kezdte fürdetni, mikor már lehetett vele viháncolni a kádban :lol:
Vendég
 


Dóri!

Azért írtam h nem csak az eg.ügyben dolgozókra értem ezt.Ugyanis mást se fizetnek meg...többek között a férjemet se!Az ő munkája meg még veszélyes is....na erről ennyit :wink: :lol: Ja és náluk is van készenlét....minden 4.hétben ami bennalvós.Most pl dec.26ától lesz benn és csak 29én délután jön haza....azt le se írom h mindezt mennyi plusz pénzért....Ja és ehhez jön a hókészenlét nyáron meg a fokozott felügyelet a meleg miatt.Na de most áljon a vonat elé és kérjen az utasoktól pénzt ha fel akarnak szállni? :lol: Majd odaállok a gyerekkel és tartom a markomat :lol: :lol:


Akkor fogadjak dokit,szülésznőt,csecsemőst,külön szoba....ennyi pénzből állítom több mint fél évig ellátom a babát :wink:


Könyv ötletet továbbra is köszi!Jegyzem és megyek olvasgatni :wink:

annus11
 
 


Valami átmeneti megoldás kéne az Imrés meg az Istvános között. Mert az se jó, ha 20 látogató van a szobában, de az se jó, ha senki se jöhet. Ugye én az első éjszaka ötös szobában voltam és azért jöttek-mentek az emberek, engem nem zavart, nálam is voltak, ez ilyenkor természetes. EZért jó is, hogy májusban szülünk és nem februárban, az influenza járvány közepén :-)

Én is megkaptam dr. Spock-ot, aztán rengetegen kiröhögtek, hogy ez mit keres a polcomon. Ebből próbálkoztak a mi szüleink is, 30 éve. Szóval én fenntartással vagyok, ritkán nézek utána benne dolgoknak.

Anika
igazad van, én is anyatej párti vagyok. Remélem sikerül az ikrekkel minél tovább, nem tudom hogy ilyenkor mi van, termelődik-e elég tej 2 gyereknek. De gondolom igen, drukkolok neked.
pumuklii
 
 


Sziasztok!
2x elszállt amit írtam! :twisted:

Próbálom újra!
Szóval: ez a gyerekszülés kész rablás! :(

Fizess a dokidnak 9 hónapon át + adj neki egy kisebb vagyont szüléskor! Fizess a szülésznőnek, fizess a szobáért, ha a saját újszülött kisbabáddal együtt szeretnél lenni!Fizess a csecsemősnek, hogy elvégezze a munkáját, amiért fizetést kap! ??? :( Később fizess a gyerekorvosnak/védőnőnek....Ez felháborító! Ésmi van, ha nincs pénzed?

A rendőröket/ügyintézőket kirúgják, ha bármit elfogadnak, pedig aztán ők sincsenek túl jól megfizetve! :evil:

Ezt most elküldöm, nehogy megint elszálljon!

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!

Banyek! Én 5 évesen többet tudtam a pelenkázásról, csecsemőgondozásról mint most. :? Ugyanis ennyi éves voltam mikor a kisöcsim megszületett és anya szerint rengeteget tudtam már segíteni neki! :) Most meg fogalmam sincs semmiről! :) De nem izgulok, szerintem is jönni fog az majd magától! :)

Annus, Dóri! Egyetértek veletek az orvosok, szülésznők hálapénzével kapcsolatban. Engem is idegesít egy kicsit a dolog, de igyekszem erre most már nem gondolni. Többen megbotránkoznak, amikor azt mondom, vagy írom, hogy nem biztos hogy adok majd pénzt az orvosnak. Ugyanis a "gyerekem biztonsága nem ér meg ennyit!" Na ne, ne ezen múljon már a biztonsága, mert az tényleg durva lenne! Majd, ha kapok több odafigyelést, vagy ha valóban a szabadidejét kell rám áldoznia, akkor valóban fizetek majd! De nem ám annyit amennyi az ő "ára", hanem annyit, amennyire telik és amennyit én gondolok! Szerintetek ez nem törődömség? :?

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Annus, mi a párommal szoktunk bejárni a nyugatihoz, az Alexandra Könyvpalotába. Leveszek pár könyvet a polcról, és egy tea, forrócsoki mellett megnézem őket. Kikapcsolódásnak is jó! ;)

Én egyébként mindenkinek ajánlom A csodálatos újszülött címü könyvet, nagyon jó kis könyv! A kisbabák nagykönyvét, ez nagyon komplex mü, bár húzós az ára. :( A Suttogó titkai, valakinek nagyon bejön, van akinek nagyon nem.

Szofi, jól vagy??

Gyöngyvirág jobban van??

Mindenkinek szép napot! :)

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Én teljesen egyetértek Annussal. Egy halom pénz nem lenne elég, ha mindenkinek adni akarnánk, csak azért, mert azt hisszük, ettől jobban figyelnek ránk, törődnek velünk.

És nem utolsó sorban azt ne feledjük el, hogy a várandósság és szülés egy teljesen természetes folyamat, és nem egy betegség, amit nem kell túlparázni.

Az én nagymamám pl. otthon szülte meg az apukámat úgy, hogy előtte ebédet főzött, másnap pedig már szintén ugyanezt tette.

Sajnos ennek a rendszernek fenn kell tartania ezt a felesleges apparátust, ezért küldözgetnek minket (sokszor felesleges) vizsgálatokra és szinte betegként kezelik az embert. Vagy ha nem az, akkor a rendelőintézetben összeszedhet bármit, ha még ez sem elég idegbajt kaphat a sok várakozástól.

Sajnos itt tartunk, de ezen már nem is idegesítem magam.

Ti se tegyétek! :D

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!!

Sajnos még semmit nem tudtam visszaolvasni.Kb 20 oldallal vok lemaradva.Most jutottam el anyuék,még nekünk nincs net.Az új szolgáltató 19ig igérte hogy beköti a netet.Már jó lenne.
Mi az elmúlt héten minden betegek voltunk,otthon ültünk.
Megjött az Afp eredményem,negatív lett,az értékekre nem emlékszem,a papírjaim meg otthon vannak.
A baba jól van,nagyon sokat mocorog.Pocak is nagy már,majd teszek képeket.Annus köv vizsgálat december 16.Akkor lesza genetikai uh,ahol remélem a kicsi neme is kiderül.
Mi még senkiinek nem vettünk semmmit karácsonyra,majd jövőhéten.
Ha bekötik a netet pótolom a lemaradásom,és jövök minden nap.
Remélem miindenki jól van!!!!!
Most olvasok,de nem hiszem hogy végig érek,mert nem leszünk sokáig itt.
Sok puszi nektek és mindenki vigyázzon magára és a babákra!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Minket is kirúgnak, pedagógusokat... :) Szóval én is tudom ezt... :) Mmint nem tapasztalatból, csak van komoly szabályozás. Hogy ne mondjam, törvénykezés...

Meg minket sem fizetnek agyon... Nálunk a két pedagógusfizetésből tutira nem tudnánk mindezeket fizetni, csak pl. azt nem értem, hogy a doki, ha magánorvos, akkor számlázni is tudja, amit kifizetsz neki. A fogadott csecsemősnővér és szülésznő is tudja, mert ha nem, akkor nem jogos, hogy kérhetnek érte pénzt... És aki állami kóházban és rendelőben foglalkoztatott orvost választott, az sem kerülhet elvileg pézbe. Szigorúan csak annak kell fizetni, aki magánorvost választ és magán kórházban szül. Mert megteheti, ha úgy gondolja, de minden állami intézményben történő vizsgálat+szülés után jár a fizetség. A hálapénz kb olyan, mintha én azt mondanám a szülőknek, hogy ok, én hajlandó vagyok gondosan foglalkozni a gyerekekkel, meg megtanítani nekik mindent, meg a legjobbat kihozni belőlük, ha (és csak akkor, ha) fejenként és óránként fizetnek nekem mondjuk 2000 Ft-ot. Pont ennyire jogos az orvosoknak elvárni, hogy fizessünk az ellátásunkért, és pont ennyire jogos nekik úgy válogatni a betegek között, hogy ő jól fize, őt hajlandó vagyok jól ellátni, ő kevésbé, hát nem érdekel, ha meghal nekem a műtőasztalon...

Mi jóval azután ajándékoztuk meg az orvosomat, meg adtunk végül neki pénzt, hogy az egész dolog lezajlott. Nem volt kérdés, hogy megcsinálja-e a dolgát becsületesen a mi forintjaink nélkül is...
Vendég
 


Én szerintem nem adok senkinek semmit.
Mindenkire mosolyogni fogok,kedves leszek,aztán ha nem ezt kapom vissza pénz nélkül,én nem fogok azért fizetni hogy megjátsza nekem magát.Ennyi :lol:
Azt a pár napot meg csak kibírjuk vhogy odabenn :wink: huu de jó lesz hazajönni!!!Alig várom :lol:

Ma lehet megvesszük a karácsonyi ajándékot magunknak!!!Vagyis egymásnak.Csak tudnám h mit vegyek :roll:

Holnapra fincsit főzök,kicsit hízlalom magamat :lol:

annus11
 
 


Anita! Örülünk neked! Évi, neked is! :)

Csadra! Ez nem nemtörődömség. Ez annak a komolyan vétele, hogy az egészségügyben dolgozók letették az esküjüket... De biztos ez is olyan dolog, amivel sokan nem értenek egyet, mégis úgy gondolom, hogy ezen a rendszeren igenis van mit változtatni. Mert joga van a teljskörű és kedves ellátásra annak a kismamának is, aki történetesen éppen olyan helyzetbe került, hogy semmi pénze sincs senkit sem megfizetni. És mégsem mondott mondjuk le a gyerekéről...

Így van, Csadra. Valamint tényleg semmi értelme ezzel idegesíteni magunkat. :)
Vendég
 


Mit főzöl, Annus?
Vendég
 


Ja, chat-elni én is szoktam amúgy gmail-ben, de azt nem értem, hogy itt mire jó a babaneten. Van, aki ezt is használja?
Vendég
 


Én sem a gyerekorvosnak, sem a védőnőnek nem fizettem. Dokinak, szülésznőnek csak azért, mert kényelmes volt és most is azért fogok a szülésznőnek, mert nem akarok órákat várni Gyönggyel az NST-re. Időre menjek oda, Ő le is foglalja addig a gyereket, ameddig rá vagyok kötve. csupán a kényelmem kívánja így.
A külön szoba szintén Gyöngy miatt kellene, hogy 4 napig ne csak a folyosón lássam napi 10 percre. Plusz nagyon bízom benne, hogy így mire hazaérünk már nem fog annyit sírni éjjel és hagyja a kicsi a nagyot aludni.
Én ezért írattam ki magam táppénzre, pont annyival kapok többet, amiből ezek a plusz költségek és még egy gyerekeágy kijön. :-)
Én inkább erre fizetek, mint méregdrága babakocsira meg bababútorra, más meg arra nem sajnál fél milliót. Azzal sincs bajom, csak én arra sajnálom.

nekem Spock nagyon hasznos volt amikor újszülött korában zöldet kakilt, anyósom egyből a szívéhez kapott, hogy hívjuk az orvost, fellapoztam, leírta, hogy ez normális. nem kellett orvos. vagy pl a kólikáról is ír, nekem az volt Gyöngy, anyós orra alá dugtam, hogy olvassa el és addig egy szót se szóljon hozzám. Tényleg megérte!!! :-)

Evemama, köszönöm, a láza elmúlt, de a torka fáj, nem akar enni, de jókedvű.
Vendég
 


A zöld kakiról eszembe jutott, hogy voltak barátok látogatóban Maja születése után és ebédet is csináltam nekik, ricottas-spenóttal töltött cannelonit paradicsomszósszal. És röhögtünk a férjemmel, hogy a ricottas-túrós töltelék pont olyan. Erre Maja a következő tisztábarakásnál be is bizonyította a barátoknak :-)


Azt ne feledjétek el, hogy azért fizetünk a dokinak, mert extra szolgáltatást várunk el tőlük. Senkinek nem kötelező magánorvshoz járni, nála szülni. Ezt megteheti mindeki az ügyeletes orvosnál és szülésznőnél. De mi elvárjuk, hogy ő a munkaidején kívül, akár éjszaka, hétvégén ott legyen. (persze az más kérdés, hogy mi van, ha véletlenül pont ügyeletes...).
Szóval valamennyi pénz jogos, az összeg a durva. 2 órás munka 60e a dokinak, szülésznőnek meg 4 órás munkáért 20eFT. Jó kis órabér.

Meg engem még az háborít fel, hogy ezután nem adóznak semmit. Lehetne számolgatni, hogy ez mennyi pénz nekik egy hónapban, még egy kis adózás után is bőségesen maradna belőle.
Ennél jobb nincs, be van jelentve mondjuk 300 kilóra, adózik utána, aztán havi 2 millát még zsebrerakok. Meg aztán a magánrendelésen kapott pénzeket is gondolhatjátok mennyire adózzák le.

Ez olyan inkább Dóri, hogy tanítod a gyereket, kapod érte a fizut, aztán a különóráért kapsz külön pénzt. Persze a tanárok se adóznak a magántanulók után, de ők nem is harmincezres órabérrel dolgoznak.
pumuklii
 
 


Nekem az a tapasztalatom, hogy a tanároknál (igen, jellemző a magántanítás is, nem kétlem) inkább az a jellemző, hogy a suliba járó kölkökkel való plusz foglalkozást csak úgy magánszorgalomból csinálják, nem fizet nekik senki semmit. Nálunk legalábbis, meg más sulikban, amikbe belelátok, így van. És azokat a gyerekeket, akik saját suliba járnak szigorúan tilos is magánúton pénzért tanítani. Aki teszi, az nagyon megütheti magát, hozzáteszem, jogosan...

Azt meg nem gondolom, hogy ha a rendelési idejében megyek az orvosnak vizsgálatra, akkor jogos lehúznia bármennyi pénzre is. Ugyanez igaz arra is, ha az ügyeleti idejében történik a szülés. Én úgy tudom, hogy a külön befáradást is megfizetik az orvosoknak, szóval ezért sem kéne nekünk fizetni, vagy olymódon csak, hogy hivatalosan be kell szállni a szülés költségébe, amire volt is javaslat, ami átmehetett volna, ha nem ragaszkodik az orvostársadalom, és az aggódó emberek is a hálapénz intézményéhez. Amíg ugyanis úgy tartjuk, hogy muszáj külön fizetni az orvosoknak, addig nem fogjuk jó szemmel nézni, hogy bármi egyebet kelljen fizetni az egészségügyben. Ellenben, ha ez megszűnne (mmint a hálapénz), akkor a hálapénz összege felszabadulhatna arra, hogy tisztán mehessenek a pénzügyek egyik és másik oldalról is... De messzire kanyarodtunk...
Vendég
 


Én úgy emlékszem, hogy az angol és a matek különóráimért is elég szép summát fizettem a tanáromnak! :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Látom, szép témák kerültek elő...

Pénzek: a dokim épp most újított, emelte a magánrendelésén a havi tarifát (jócskán), de úgy, hogy kikötötte, hogy akkor ő összesen ennyit kap és kész, szüléskor már semmi többet. Így ő is leadózza, és kész, tiszta helyzet előtt áll mindenki, nem kell bénázni a borítékolással. Nekem ez nagyon szimpatikus, örültem neki.

Hálapénz: hát nem egy jó rendszer, az biztos, és rengetegen visszaélnek vele, az is tény. Már maga a szóösszetétel is igen visszás, de az biztos, hogy ezek az orvosok mégiscsak valóban 24 órában ugrásra készen állnak és életeket (is) ment(het)nek. Azért ez nagy különbség egy pedagógus különóráihoz képest. És ezzel nem leszólom a pedagógusokat (a családban van több is), csak az eltérést érzékeltetném.

Azt kicsit túlzásnak érzem, hogy a terhesgondozásban sok a felesleges vizsgálat és csak az apparátus fenntartása miatt küldözgetnek minket. De ha nem lennének vizsgálatok, akkor mekkora botrány lenne abból, ha nem derülne ki egy babáról, vagy mamáról, hogy ilyen-olyan baja van, nem?

Otthonszülés: nem merném, nekem nagy biztonságot jelentett, hogy ott a doki, ott a szülésznő... és ott van minden, ami vészhelyzetben kellhet. Senki nem tudja megjósolni, hogy egy szülés hogy végződik, és egy hirtelen kórházba szállítás is felesleges kockázatot jelenthet.

Kórház: a Jánosban lehet választani, hogy betolja-e az anyuka a babát éjszakára, vagy kint időzik inkább. Én egy háromágyasban voltam, nem is akartam egyedül lenni, nem árt az a kis társaság, szerintem :). Első éjszaka nem volt velem J, aztán kint volt végig, csak a vizsgálatokra vittem vissza. De első nap én se tudtam aludni, még hatezerszer végigpörgettem fejben a szülést, és amúgy is fááááááájt minden.

Gátmetszés: na, az volt, de jobb is, mert amúgy is szakadtam, repedtem, kívül-belül. Mondjuk szülés közben ez egyáltalán nem tényező, utána viszont kellemetlen tud lenni. De jó volt az öltögetés, hamar gyógyult, nyom nélkül.

Annus, azért vigyázz, hogy ha képzed is magad, inkább a teljesen "személytelen" dolgokról olvass. Elkövettem azt a hibát, hogy végigolvastam néhány "nevelési tanácsos" könyvet is, aztán főtt a fejem, míg rá nem jöttem, hogy J-nek én kellek, nem a könyvből szedett okosságok :). Csak azért, mert én is be akartam biztosítani magam jó előre, de a sok ellentétes nézetű könyvtől csak megzakkantam. Szóval csak csínján az információkkal, fog az menni tök simán magától is :)! Ahol szülsz, nincs vm kismamatanfolyam-féle?

Majd még folytatom, most mennem kell ruhákat válogatni, fujj.

KépKép
Kép
alithia
 
 


Én ha rendelési idejében megyek a kórházba, akkor nem is húz le a doki, az más tészta.
Én nem tudom, hogy a külön befáradást megfizetik-e nekik? Miért is, ha ott van az ügyeletes orvos? Bár simán el tudom képzelni.

Na mind1, nekem belefér, hogy perkálok, ezek miatt amiket írtam. Persze jobban örülnék ha fele ennyit kellene.

Az meg még nagyon messze lesz, hogy a hálapénz eltűnik..

Húgom is járt jó pénzért a suli angoltanárjához. De anyukám pl. nem kért soha pénzt korrepetálásért.
pumuklii
 
 


Böbi! De az a tanár nem ugyanaz volt, aki a suliban is tanított, nem? Én nem tudom... Én magam sokat tanítottam úgy magánban, hogy nem fogastam el érte pénzt, még olyan embereknél is, akik csakismeretlenül megkértek, hogy segítsek... Meg tényleg tilos a saját sulisokat pénzért (is) tanítani. Az, hogy nem így van, már nem tehetek róla... :)

Lehet, hogy a pedagógus beszél belőlem (vajon miért... :) ), Alithia, amikor azt írom, hogy a pedagóguson (legaláábis kellene, hogy így legyen...) ugyanúgy múlnak életek, mint az orvoson. Csak nem rövid távon...

Na, abbahagytam a szapulást, én komolyan mondom, hogy meg kellene változtatni úgy a rendszert, hogy ne legyen szükség a hálapénzre... Mert meg lehetne. Csak olyan hozzáállás kellene, ami a magyar orvosokból is és a magyar emberekből úgy általában, hiányzik...
Vendég
 


Pénz:ha vmi extrát szeretnék azért természetesen kifizetem a plusz költségeket,lásd pl 4D,külön szoba stb.Én nem ezekre gondoltam...


Kaja:lesz sült csirkecomb,lilakáposzta,sült oldalas,majonézes krumplisali,paradicsomsalátva fetával.Ja és almás pite :lol:

Alithia!

Nevelési tanácsokról nem akarok olvasni,úgy fogom nevelni ahogy jön belülről.Elképzeléseim vannak,de az majd ha nagyobb lesz. :lol: Szóval csak ilyenek amiket a többiek is írtak, hogy a zöld kakitól ne ijedjek meg stb :wink:

Dóri!
Én se chatelek itt,mert az már sok lenne!Én msnezek egyfolytában!Na de ott az ismerősökkel,rokonokkal stb :wink:

annus11
 
 


Szerintem leszállok erről a témáról lassan, de az otthon szülésnél is ott van az orvos, a dúla. Nem igazán tudják az emberek, hogy ez hogy zajlik... Utána kéne nézni a statisztikáknak, semmivel se veszélyesebb. Csak bennünk van a para (bennem is!).
pumuklii
 
 


fúú a mai napot nem kívánom vissza egy darabig.... komolyan, mért kell rémisztgetni az ember lányát??

reggel óta vártam a géndiagnosztika hívását, a négyes teszt eredményével, és most, kb 10 perce tudtam meg, hogy minden OK! a kórházban mért 0.47es afp-m mostani értéke 0.88 (valsz elszámoltak valamit elsőre), a többi érték is jó és így kb 6550 : 1 hogy baj legyen... :) ehhez még hozzátársul a két jó UH, szal leesett a kő a szívemről!! köszönöm mindenkinek a drukkot!!! :wink:

Kép
sorita
 
 


Hálapénz:
Hát, hogy őszinte legyek én nem vagyok híve a dolognak.Sőt!
Mindenkinek megvan a maga hivatása, munkája és ezért kap valamennyi fizetést is, az orvos meg a szülésznő is egy állás amit betölt valaki és ha nem elég a fizetése akkor sajnálom, de nekem se oszt senki plusszba 10 ezreket azért mert dolgozom, pedig jó lenne néha:)
Szóval mindenki végezze a munkáját és elégedjen meg azzal amit kap érte, ha meg nem elég neki akkor ne a kismamákon álljon bosszút azzal hogy aki 50ezret a markába nyomott azt nyalják falják a másik meg pusztuljon ahol van, mert semmit nem adott.

Huh!!!
harhaj
 
 


Sziasztok

Én is mellbimbókiemelővel tudtam szoptatni. Nálunk a csecsemősök tök normálisak voltak pénzzel is és annélkül is.

Még nem tudtam visszaolvasni csak nagyjából, mert közben profiterolt gyártottam holnapra, de kész vagyok.
Hosszú hétvégém lesz, mert 3 szülinapot tartunk egyszerre( anyu, férj és Marci). Csúcs lesz már látom előre

Kép
Kép
incike
 
 


Sissy!
Nem akartalak beparrantani a Péterfy miatt! De ha mentek 4D-re úgyis látod majd, hogy a szülőszobák is onnan nyílnak, néha nem is zárják az ajtókat....amikor legutóbb ott voltam, épp először sírt fel egy bébike! :) Nagyon megható volt. :)
De nézd meg majd, a csapokon pl. nincs tekerő...leszerelték (vagy lelopták...). No comment.

Annus!
Azért végképp ne parázz, hogy nem hízol, hanem még popsiból fogysz! Inkább örülj neki, a babód ennek ellenére óriási ütemben fejlődik, az eredményeid szerint, szóval no para, be happy. ( legalább nyugodtan megkívánhatsz egy doboz nutellát éjfélkor is :wink: )

Farkas!
Mi az az NTS? Amikor az utsó hónapokban hetente kell menni és a pocidra rakják azt az 'izét' ???

Hálapénz:
Én már kezdem megszokni...Magyarországon, magyar ügyfeleknél még az üzleti szférában is megszokott a 'visszadobunk x százalékot' dolog...
Ami bosszantó, hogy az eü-ben azért fizetsz zsebbe, hogy a normál szolgáltatás szintet talán megüsse, amit kapsz, és nem az extra kívánságaidért. Abnormális.

Na, teszek fel új képeket a rohamosan növekvő pocimról. :) Íme:
Kép Kép

Kép
mozza
 
 


Holnapi menü:
-vegyes húsleves
-sültkrumpli
-rizibizi
-sertéspörkölt
-rántott csirke
-torta
-profiterol
-aki kér kávé

Kép
Kép
incike
 
 


Fabri, Téged Isten éltessen sokáig! (Incike levele alapján jutott eszembe)

Incike, a fiúnak is boldog szülinapot!

Dóri, a matek ugyanaz volt, mint aki tanított, de ez kb 15 éve volt, lehet, hogy akkor még nem volt ilyen szigorú szabály, nem?

Szerintem jól kiveséztük ezt a hálapénz dolgot, rossz a rendszer, de egyetértek Pumuklival, nem is fog egyhamar megváltozni. Aztán jön majd az amerikai módszer, ott nincs hálapénz, de megdögölhet az, akinek éppen nincs munkája vagy kevesebbet keres és csak alacsonyabb biztosításra futja. Akkor inkább maradnék az itthoninál.

Na, megnyugtatlak benneteket, én egy ideig eldugulok, mert Gyöngynek kezd megint fájni a torka, egyre nyűgösebb. De resszkessetek, holnap jövök! :twisted:
Vendég
 


Ja, még 1 dolgot elfelejtettem. Az ajándék csomagok, amiket lehet kapni a Felicitas-szal nekem jók voltak. Pl. életünk 1. Avent-es cumisüvegét abból kaptuk, korábban nem is hallottam felőle... És nagyon jó volt, és szükség volt rá. De magamtól nem vettem volna meg... Szóval érdemes őketsztem megszerezni, amit tudsz belőle használni (pl pelusok, stb), azt használod, amit nem, azt odaadod annak, akinek kell vagy kidobod. De legalább nem kerül pézbe, és tényleg vannak benne hasznos holmik.

Akik már többedik babát várjátok, ti kaptatok újra ilyet? Vagy ez csak az első babásoknak jár? Mert mi még nem kaptunk...

Én is örülök, hogy tudtam Samut szoptatni 1 évig, de azért ne legyen senkinek nagy lelkiismeretfudalása, ha vmi miatt nem sikerül. Mert az még rosszabb.... :)
Vendég
 


zdori

Mi kaptunk az első gyerkőcnél, de most még nem.

Kép
Kép
incike
 
 


Mi csak kórházi ajándékcsomagot, mintákat kaptunk. Avent-es cumisüveget nem. Bár nekünk nem is kellett volna.

Az NST az amit CTG-nek hívunk, csak az NST a méhösszehúzódásokat is mutatja, plusz egy sor, szóval okosabb a CTG-nél, ami csak a magzat szívverését.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Na, hát a visszaolvasás elég durva progi volt így 3 nap távlatából, de köszi Evemama, jól vagyok!
A kis hétfői széthajtás után lazábbra vettem a dolgokat. Kedden 4-kor értem vissza Győrből - már nem mentem be. Szerdán 10:30-kor kzdődött egy meeting, csak akkorra mentem. Én többet nem ijesztem be magam, az biztos.
Nem is tudok mindenre reagálni, de egy-két dolog. tinu, én Imrés vagyok, és szivesen járnék januártól a relaxációs csoportba! Egyedül úgyse mennék, tök jó lenne, ha lenne valaki. Amikor nincs valami extra meló, akkor mehetünk!
Hát ezek az anygi ügyek engem halálra lesokkoltak... Eljött az ideje, hogy megkérdezzem a dokimat jan. 9-én, hogy most mennyi az annyi...Úgy látom 100-150 a tarifa, ha az orvos+szülésznőből indulunk a VIP szoba meg a csecsemős felé. Te jó ég!!!
Örülök, hogy jókat irtatok a Szent Imréről...
Nekem ma fájt a fejem és bevettem egy aszpirint. Ugye nem gáz? A tájékoztató azt írja, hogy óvatos szedése javallott a terhesség 1.2. trimeszterében. Most ez mI?? Óvatosan tegyem a száámba???
Incike neked mind nagyon szorítunk, Sorita gratula!
Anita, de jó, hogy előkerültétl!!!!
Hát, most ennyi!!Próbálok többet jönni.
Puszillak titeket!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi!

Magyarul ne kapkodj be napi 5 szemet :wink: Ha 1et bevezsel attól nem hiszem h bármi bajod lenne!!!Úgy látszik hogy ez a hülye idő mindenkit megvisel....

Mozza!
Szépen nő a poci neked is!!!!A hétvégén lehet csinálok képet én is,bár én leginkább azt vettem észre hogy más lett a formája :wink:

Incike!
Jó a menü!De mi az a profiterol?Vmi édesség :oops:
Az elöbb lehagytam a brokkoli krémlevest,mindjárt neki is látok!!!

annus11
 
 


Annus

Igen az egy nagyon-nagyon finom süti.

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: