Új privát üzeneted érkezett!

Vanni


Ne gondolj semmi hülyeségre. A babák szeretnek befordulni a méhlepény felé, Apor is gyakran fordult felé.

A szülésznőmnek és az orvosomnak sincsen tarifája. Én döntöm el mennyit adok, azt tudom, hogy mennyit illik, annyit mindenképpen fogok. :)

A gátvédelemmel nem törődtem, mert azt olvastam a gátmasszázsról, hogy árthat a szexuális életnek. :lol: Nekem volt gátmetszésem de nem fájt, csak utána nem tudtam ülni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én nem tudom, hogy varrt össze a dokim, de nagyon jól :lol:
Mondjuk engem sokáig kellett varrni, mert belső repedések is voltak, kicsit nagy volt Zsófi feje :lol:
Vendég
 


Adraci

Szerintem nem gond, ha barát a nőgyógyász. A barátnőmnek a barátja az én nőgyógyászom. Nem fogadott el tőle semmit a 9 hónap alatt és a szülés után sem. Azt hiszem vettek neki egy értékes ajándékot.
Nekem is nagyon fontos volt, hogy a baba velem lehessen. Nálunk éjszaka bekérték és megfigyelték, de fél 6-kor már mehettünk is érte.

Pumukli

Sajnálom, hogy így jártál.

Panndi

Tényleg pihenned kellene. Én sem tudok pihenni Apor mellett, állandóan fáradt vagyok, de szerencsére a hasam nem keményedik.

Krém

Én szintén 50 ezret adtam az orvosnak és 20-at a szülésznőmnek. Az ikrek miatt illik majd többet adnom szerintetek?

Incike

Szorítok!

Böbi

Jobbulást Gyöngynek!

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Akartam még írni, hogy voltam orvosnál és minden rendben van. A vízszerű folyás az egy gyulladástól van. Kaptam kúpot. Megnyugodtam. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt! Nekem is volt gátmetszés, mert hiába történt lassan a szülés, mégsem fért ki Samu feje... :) De semmi gáz, igaz utána picit nehéz volt tényleg az ülés, de viszonylag hamar gyógyult, és nincs semmi hátránya (nálam). Ja, és próbáltak védeni, kiderült, hogy nem rutinszerű a vágás, mert dokm kérdezte a szülésznőt, hogy kell-e vágni, a bába gondolkozott 1 pillanatig, majd mondta, hogy igen. :) Nem is gondoltam, hogy kétesélyes lesz, mert mindig azt hallottam, hogy tök mindegy, te és a te szülésed milyen, vágnak. De nem ott, és nem az orvosom... :)
Vendég
 


Mmint nem abban a kórházban... Ha esetleg félreérthető lett volna...
Vendég
 


Vanni: szerintem az orvosnak kötelessége megmondani, ha valamit nem lát biztosan, már csak kiküszöbölendő az esetleges későbbi pereket. Ez korrekt. AMúgy meg ebben az állapotban mi is kissé érzékenyek vagyunk mindenre. Emlékszem, Tüncivel a 12 hetes UH-n azt mondta a dokinő, hogy "ott látok valami gyanús szövetszaporulatot". Én meg totál lefagytam, utána meg kivert a víz, hogy most akkor baj van??? ERre fél percre rá kiderült, hogy arra céloz, lehet, hogy kisfiú. :lol:
Az olajjal nemcsak kenegetni kell, hanem asszem nyújtani is ott az inakat, vagy mit. Nem tudom, mert a férjem csinálta. :oops: Ezért mondtam, hogy utána kell nézni, mert csak olajozni nem elég.

Anika: szvsz a gátmasszázsnak a szexuális élethez semmi köze. Az ott egy rugalmas dolog, nem történik vele semmi végzetes a masszírozásnál. (Amúgy meg nem tudom, ki hogy van-volt vele, de spec. 9 hónapos terhesen a fene akart volna szexelni. :wink: ) A gátvédelem meg a szülésznő feladata, nem a tiéd. Én nem tudom, milyen a gátmetszés, mert nekem ugyan nem volt, de tény, hogy nekem nem fájt odalent semmi. Csak az aranyerem. :roll:

Pandi: amúgy engem is varrtak egy kicsit belül annak ellenére, hogy nem volt metszés. Szóval a szűkség megvolt, bár annyira nem élveztem. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Anika! Örülök, hogy nem komolyabb a gond, remélem, hamar meggyógyulsz.

Na, az tényleg nagyon nem jó, hogy félinformációkat kaptok. Remélem, mihamarabb kiderül, pontosan mi a helyzet. De azért sztem az elég valószínűtlen, hogy félszemű legyen a baba...
Vendég
 


Sziasztok!


Látom a legtöbbeteknek már van egy-két gyerkőce, szeretnék némi tanácsot kérni, illetve kérdésem lenne pár dologgal kapcsolatban.Tudom hogy a védőnő mindent elmond, de szerintem a tapasztalat mindennél többet ér.

Egy komplikáció mentes szülés után hány nappal engednek haza a kórházból?
Mikortól jöhetnek a kíváncsiskodók a babához?
És mit gondoltok az amerikában oly divatos babaváros összeröffenésekről?Szerintem praktikus dolog, mert mindenki segíteni szeretne és ha udvariasan jelezzük kitől mit szeretnénk vagy mire van leginkább szükség akkor nagy segítséget jelent.

További szép napot!
harhaj
 
 


Jó reggelt,

Köszi a drukkokat, remélem legalább egy ketteske erejéig hatott :D

Böbi,
reméljük legközelebb már jó hírekkel jössz, hogy Gyöngy meggyógyult. ilyen herpeszről a mandulán még sose hallottam.Sok sok gyógypuszi neki!

Pumukli,
sajnálom a koccanást :evil: dühítő lehet... Tegnap jól jött volna a segítséged vizsga közben :D

Doki,én kb havonata járok. De az sztk-s rendelésére. És teljesen jó az is, alapos, mindent elmond, szóval nem két percig vagyok bent. Persze van magán rendelése is, oda is tudok menni. Védőnöhöz is kb havonta egyszer, ő is teljesen normális (csak mindig olyan furcsa színü a haja :D )

Annus,
Örülök, hogy minden rendben Maszatkával :) Azért elöbb utóbb meg fogod tudni, hogy fiu vagy lány-e :)
este már csináltunk egymásról normális képet és úgy "készítettük a babát" :) na, mindjárt más feje lett :D így már nem is volt olyan rémisztő :)

Incike,
nyugi (könnyű mondani tudom...) Biztos vagyok benne, hogy hétfőn meg fognak nyugtatni, hogy minden a legnagyobb rendben van a babával!!!
Ja, és gratula a fiúhoz :)

Ancsika,
Neked meg gratula a kislányhoz :)

Adraci, Dóri,
tényleg nem tudom hogy bírjátok ki szülésig, hogy titokban maradjon a baba neme :) minden csodálatom a tiétek :D

Vanni,
nyugi neked is!!!!

Panndi,
tudom, hogy lehetetlen, de valahogy probálj meg pihenni tényleg. Doki mit mondott a hasfájásra, keményedésre?

Egy kérdés: nekem még nincs meg az afp eredményem...viszont hétfőn megyek 18.heti uh-ra. Oda kéne vinni az afp eredményét?

Ma délután megyünk ikeázni :) megvesszük a "kezdő csomagot" a költözéshez :) már alig várom :)

Szép napot mindenkinek.
Puszi

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Szia sz.eszter:Mikor csináltattad az afp-t?Mert általában 2 héten belül megcsinálják.Nekem is most hétfőre volt uh időpontom és múlt hét pénteken bementem hogy nekem biza kell az az eredmény:)

De ha nincs meg szerintem az se nagy baj, mert az uh többet mond minden más vizsgálatnál.Az afp meg sokmindent jelenthet.
harhaj
 
 


Fabri,

mivel holnap nem tudok nagyon írni, így most kívánok :

Kép

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok Mamik!

Tinu!Köszi a gátas tippet,véleményt,és egyáltalán! :D
Én még nem néztem szülésznőt,de akivel a terhesgondozóban találkoztam már két alkalommal,láttam a névjegyén,h.asszisztens és szülésznő.Nagyon szimpi csajszi.Majd körül járom a Margitos topicot,hátha írnak Róla vmi jót.Hétfőn és tegnap is Jézuskáztunk,így már tényleg csak 1-2 apróság van hátra. :) :D
Na,lépek "rékázok" kicsit. :) Tegnap megvettük azt is.

Szép napot Nektek!!!

Babuciknak-beteg mamiknak jobbulást kívánok,és gyogyipuszikat küldök!!! :wink:

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Harhaj,

múlt hét szerdán vették le, azt mondták egy hét...na még nincs kész. viszont azt is mondták hogy gyüjtsem be az afp eredményt, a hepatitis eredményt és azzal menjek az uh-ra. Namármost a védőnő azt mondta, hogy a hepatitis eredmény is egy hónap mire elkészül...
csak nem hajtanak el, ha nem viszem :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


DE aranyos vagy Eszter! Nagyon köszönöm szépen! :oops:

A lényeg,h.görbüljön.Az meg tuti,hiszen a pocidból súgott a kis Drága! :lol:

Incike,Vanni,Panndi!NO PARA,csak nyugalom,lsziii!

Eszter!Én tegnap csináltattam az AFP-t,és 22-én megyek genetikaira,előtte kell beszaladnom az afp eredményért.
Hétfőn rákérdeztem a dokira,mert szerettem volna az ünnepek előtt ezeken túllenni,és megnyugodni,azt mondta,10 nap az eredmény.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Tényleg, nem az 5-re pályáztam, elég ha görbül :D és remélem sugott is Álmos :D

Felhívom ma is a dokit, hátha megvan az eredmény. De gáz ha anélkül megyek az uh-ra?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Jó reggelt!

Harhaj! Én császáros voltam, de hétfőn szültem és csütörtökön hazamentem. Igaz saját felelősségre, de nem bírtam volna tovább a kórházban. Ott minden nap rosszabbul voltam, ráadásul szerintem kicsit depis lettem. :?
Babalátogatók: mikor megszültem azt mondtam, hogy 1 hónapig senkit nem akarok látni a babám körül, max. a legközelebbi családtagokat. Aztán 3 hét múlva már nagyon vágytam arra, hogy emberek vegyenek körül.
Babaparti: tutti jó alkalom arra, hogy összeszedjünk néhány dolgot a babának. :lol: Bár ez is akkor igazi ha listát adsz, és tényleg azt veszik amit kell és amit szeretnél. Az nem jó ha öten hozzák ugyanazt az értelmetlen dolgot amit különben meg sem vennél.

Remélem tudtam segíteni, de biztos majd te is ráérzel, hogy neked hogy jó, és úgyis mindent tudni fogsz. :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Tegnap már nem nagyon tudtam felmenni a netre, most fél óra volt, mire visszaolvasgattam :))

Inci,
próbálj meg nem idegeskedni, hétfőn minden kiderül!! (amikor anyum az öcsémmel volt terhes, azt mondta neki a helyettes doki, hogy az öcsémnek nyitott gerince van, és nem is engedi haza, mert azonnal elveszik a babát... persze anyum totál kiakadt, de megvárta a saját dokiát, aztán persze kiderült, hogy öcsémnek kutya baja sincsen!)

Babáknak, Mamáknak én is csak a legjobbakat tudom kívánni!!

A gátmetszéses téma engem is érdekelt, mielőtt terhes lettem, elég sokat foglalkoztatott. Most már az jobban, hogy a babával minden rendben legyen :) a hasam már nem feszül, most alul érzem megint (pedig erre kaptam a magnézium cumót :(

Tegnap elmetem a babyoutlet-be, amit Éva ajánlott, egész jó :) Mondjuk a babaruhaáraktól - 1-2 kivétellel segges ültem - de kiságyban, babakocsikban tök jók. Vettem egy bandázst is- megtartja a farmerom úgy is, hogy nincs begombolva - becipzározva :) 2240 Ft most a mintás meg az egyszínű is.

emese1979
 
 


s.eszter:Hát akkor ahány kórház annyi szokás,mert nekem minden eredmény meg lett 1,5 hét alatt,kivéve a cytológiát.
Szerintem az afp amolyan útmutató féle lehet a dokinak, hogy ha gyanúsan magas vagy alacsony az eredmény akkor még inkább oda figyel a rendelleneségekre.

g_reny:Hát remélem minden simán fog menni és pár napra rá már mehetünk haza.Igaz még messze van május, de egyre gyorsabban megy az idő.Jövő ilyenkorra már járni próbál, meg kúszik-mászik.
Ezt a baba bulit meg szerintem majd márciusra időzítem, addig majd meglátjuk mit nem sikerült beszerezni.Bár a taktikám már megvan, minden hónapban veszek valamit.Ez a Pretty Baby pelus meg popsitörlő jó árban van, igaz a minőségéről még nem hallottam véleményt.
harhaj
 
 


eszter: én tegnap voltam ÁEK-ben UH-n, AFP eredményt tudtam, de nem vittem, mert nem mentem el érte :wink: Viszont mondtam a dokinak, aki csinálta az UH-t, hogy a gépben meg tudja nézni (ezt a dokim javasolta :lol: ), mert nekem minden vizsgálatom ÁEK-es. Hát nem örült, hogy nincs lelet, de megnézte :lol:
Vendég
 


sz.eszter írta:Tényleg, nem az 5-re pályáztam, elég ha görbül :D és remélem sugott is Álmos :D

Felhívom ma is a dokit, hátha megvan az eredmény. De gáz ha anélkül megyek az uh-ra?


Sztem az eredménnyel kell az UH-ra menni.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Na megint felhivtam őket
Még mindíg nincs kész...így nehezen fogom vinni...azt mondták talán péntek délután, de köszi, mire megjön és odaérnék vége a rendelésnek. Na mindegy, nem tudok mit csinálni azon kívül hogy péntek du még telefonálok. Hétfőre meg már van időpontom , reggelre az uh-ra, ugyhogy vagy afp-vel vagy anélkül, de megyek...

Panndi, akkor te szerencsés voltál , mert oda jársz eleve :) de én nem :) remélem nem vágnak ki :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Harhaj: ez a hazaengedés dolog szerintem függ attól is, hogy hányadik gyerekedet szülöd, hogy melyik kórházban, és mennyire akarják már felszabadítani az ágyadat (hányan szülnek a napokban). Ezen kívül természetesen nemcsak a komplikációmentes szülés a kérdés, de pl. az is, hogy megindul-e rendben a tejed, megtanultál-e szoptatni, nem sárgult-e be a baba (kell-e kék fényezni) stb. Nálam úgy volt, hogy szerda délután szültem és vasárnap délelőtt mehettem haza. De azt hallottam, hogy most pl. a SztImrében még hamarabb elengedik a nőket, főleg ha nem az első gyerekkel vannak bent. KEll a hely. MOndjuk én nem bánom, mert ott nem lehet látogatni a szobában, csak kint és ennek az a hátránya, hogy az ember elég magányosnak tudja magát érezni időnként.
Hozzám jöhetett bárki a picihez, feltéve, ha nem volt beteg és kezet mosott, mielőtt hozzányúlt. Nem is volt ebből semmi baj, a szopis babákat védi az anyatej. Nem kell ezt túldrámázni. Egyedül az volt a kérdés, hogy te mennyire bírod (én nem készültem senkinek semmivel). A baba alvását meg úgyse lehet kiszámolni, nekem egyedül ez volt a kellemetlenség. Pl. jöttek a dédik, és hát várni kellett, mert TÜnci épp aludt. Addig beszélgettünk, de alig bírták kivárni, hogy felébredjen végre és meg tudják nézni. ÉN mondjuk azt nem szerettem, ha bementek a szobába, ahol alszik. Igaz, azért is, mert olyan nehezen aludt el az ágyában, hogy nagyon mérges lettem volna, ha felébresztik.
Szerintem a babás party jó ötlet. Nekem nem is jutott eszembe, de amúgy se szoktam partykat rendezni. De a legjobb, ha a listára márkákat is írsz, hogy mindenképpen azt kapd, amire számítasz.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na most tudtam jönni!
Egy hülye házit kellett leadnom.....

Eszter!
Esetleg próbálj vkit elküldeni érte holnap délután,vagy esetleg hétfőn be tudz menni érte?Vagy olyan korán jössz Pestre?
Én is aznap vettem át amúgy az erdményt,mielött felmentem volna az uhra :wink: De nekem 1 hét alatt elkészült!

Na megyek pihenek,mert a héten még nem volt alkalmam rá...és kezdek mosott rongyként kinézni :roll:

annus11
 
 


9:45-re kell mennem hétfőn, úgyhogy elötte biztos nem tudok beugrani.
Majd péntek délután valahogy kitalálom mi legyen. Már ha kész lesz...na valahogy csak lesz :)

Jó pihit :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Köszi Tinu!

Semmi komolyat nem szervezek csak család meg barátok átjönnek beszélgetünk hozzák a hoznivalójukat és kész:)

Na megyek ebédezni.
harhaj
 
 


fabri: nyugalom, oké, de min paráztam? :lol: Nem emlékszem ;)
Én kedden este szültem, pénteken jöttünk haza. Most is három napot legalább benn kell tölteni, pedig már próbáltam alkudozni a dokimmal, hogy igazán nem akarom foglalni a helyet, inkább jönnék haza Zsófihoz, de azt mondta, három nap a minimum :?
Vendég
 


Sziasztok!

A félreértések elkerülése végett. Nekem sajna van miért paráznom, mert az Uh-s adatok , méretek nem jók és én is láttam az elváltozást a monitoron csak avval nem vagyok tisztában, hogy mennyire gázosak a baba szempontjából ezek a dolgok.
A párom keresztannyával konzultáltam, mert ő altatóorvos és náluk mindíg van kéznél 1 szüész-nőgyógyász, az igazi probléma a placenta levállással kezdődött+avval, hogy meszesedik.
..., de majd hétfőn kiderül addig nem idegelem magam fölöslegesen(mondom én :shock: ).

Kép
Kép
incike
 
 


+ annak idején Marciért is meg kellett kűzdenem. Így már tapasztaltabb harcos vagyok, de ez most még rosszabb is lehet. Ezért érdekel, hogy ennél a terhességnél vajon mi jön még.Pláne miután azt is mondtaák, hogy lehet hosszabb időre(1 v. 2 hónapra) be kell feküdni. Szegény férjem már előre retteg.

A hazaengedésről pedig eggyetértek Tinuval.
Nálunk úgy volt, hogy pénteken szültem és hétfőn már mehettünk haza. Igaz szerencsém volt, mert Marci nem sárgult be egyáltalán és nálam is rendben volt minden kb. 3-hónapig.

Kép
Kép
incike
 
 


Hát nekem is volt kis gátmetszésem, pedig én is csináltam gátmasszázst naponta, asszem a 36. héttől. Meg vettem Kriston Andrea-intim torna könyvet, de csak az elolvasásáig juttottam, nem volt már időm tornázni.
Az orvosok meg azt mondják úgyis, hogy nem lesz gátmetszés csak ha kell. Aztán 90%-ban vágnak, biztos sokszor feleslegesen.

Én azért most boldogabb lennék nélküle. Meg Majának lelassult a szívverése kitolásnál, és minél hamarabb kinn akarták tudni, ezért is volt a vágás állíólag.

Tinu, te milyen helyzetben szültél. Én gondoltam, hogy ülni kéne, h a gravitáció is segítsen, meg ne a gátra nehezedjen a gyerek, de aztán félig ülős fekvős póz lett belőle.

A szülésznő ezeket mind csinálja gátvádelemkor: beolajaz (nekem mandulaolajat kellett vinnem), tartja a gátat, amikor már jön a feje a gyereknek, meg szól, hogy mikor nyomj, mikor ne nyomj, lassítja a kitolást.

Amúgy, nekem az a véleményem erről, hogy ha nem lenne ennyi orvosi beavatkozás, mint a burokrepesztés, fájáserősítés, érzéstelenítés stb, hanem szépen menne magától a szülés, akkor sokkal kevesebb gátmetszés lenne. A nővéremnek egyszer se volt a 4-ből, születésházban szült 2-t, 2-t meg otthon.

Hazaengedés
Én kedden szültem 15-kor, és nagyon számítottam rá, hogy pénteken mehetünk. AZtán volt is nagy sírás részemről, hogy csak szombaton engedtek haza. Maja 2820 g-volt és még nem kezdett hízni péntek reggelig, azt is megvárják kisebb súlyú gyerekeknél.

Látogatók
Ezt kórház válogatja, hozzám akárki bejöhetett a szobába. Az Imrében pl nem engedik be a látogatókat, csak ablakból kukkolhatnak, meg anyuka mehet ki hozzájuk.
pumuklii
 
 


Inci, miért csak 3 hónapig volt nálad rendben minden?
pumuklii
 
 


Én már csütörtök este sírtam, hogy nem mehettünk még haza, már nagyon jöttem volna. Pénteken így is hazgság árán kerültem haza, azt mondtam, volt széklet :oops: Pedig benn hashajtó hatására sem jött semmi, itthon meg minden gond nélkül :)

Látogatókat itthon fogadtunk, első hétvégén senkit, mert hárman akartunk lenni, utána jöhetett bárki.
Vendég
 


Pumukli
Azért, mert akkor derült ki, hogy belsősérülést okozott Marci a méhszájnál, miután próbáltunk újra házaséletet élni. Addig nem fájt semmim és a vizsgálatokon sem vették észre, így szülés után pár hónapra plasztikázták, mert próbálták gyógyszeresen(ecsetelés, kúp,krém) is, de nem gyógyult.

Kép
Kép
incike
 
 


Incike!

Lassan atopik hős kismamija címet kapod,amiket leírtál az elmúlt 2 oldalon....belegondolni is rossz! :shock: agyon sok erőd lehet,ha ezeken mind átmentél,most meg megint jön vmi...Remélem h ez a terhesség is pozitívan zárul majd!

Pumukli!
Tesód 2 gyereket is otthonszült :shock: Megmondom őszntén én nem merném bevállalni...félnék h ha gond van akkor nincs kéznél a segítség!Bár van itt kórház dögivel a közelben...de vhogy akkor is paráznék :roll: A gátmasszázst majd kipróbálom azért,hátha segít!Remélem apcim benne lesz :wink: A másik mentsváram a homeopátia :lol:

Harhaj!
A múltkor nekem is eszembe jutott ez a babakelengye buli...(a Jóbarátokban volt,nagy kedvencünk az a sorozat,mellesleg a Mónika név is onnan jött,mert legalább olyan dilis vagyok mint ő)
Csak azon gondolkoztam h kiket hívnék meg?Meg most mindenki hozzon vmit?Nekem ez olyan furi...Viszontén vmi olyanra gondoltam h elhívok pár közeli barátot,családot stb,hogy legyen vmi történés az utolsó hetekben,akkor már úgyse tudnék utazgatni sehova :wink:

Eszter!
Akkor max hétfőn felhívod még őket,hátha megmondják telefonon is az eredményt!!!! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Anika
Én ha most császáros lennék, vagy ikres, vagy valami plussz dolog, érted :) , akkor lehet hogy megtoldanám egy kicsit az összeget.

Tinu
Nekem meg Márknál azt mondta a dokim, úgy látja 3 lába van. Szerinted? Majd lefordúltam az ágyról, aztán mondta hogy fiú a drága, jaj de vicces :shock:

Harhaj
Az első két kérdésre a válasz: kórháza válogatja.
Én öt nap múlva mehettem haza, de van akit kitesznek 3! nap múlva.
Nálam a babát már másnap megnézhették a látogatók(este szültem), de pl Anyám a szülő ágyhoz is bejöhetett (szésznőm elintézte) és megfoghatta az uncsiját kb 10 percesen. :)
Babavárós buli: tök jó! :)

Gátmetszés
Én vékony testalkatú vagyok, a gyerekem óriási volt, 4190g, és nem a vágás volt a téma hogy lesz vagy nem, hanem hogy egyáltalán meg tudom-e szűlni természetes úton, vagy csak császárral. Na úgyhogy vágtak, mit bántam én, csak már jöjjön ki, úgy voltam vele. Belűl is kellett varrni, mert kicsit széttrancsírozott.
Kb varratszedésig volt gondom az üléssel (4nap), aztán már nem.

otthonszülés
Ha hallok róla is rosszúl vagyok. :shock:

Sajna megint el kell köszönnöm, mert mindjárt kell mennem fodrászhoz :)

K.
krém
 
 


Sziasztok! Gyöngy jobban van, a láza lement, viszont nem akar enni, mondta a doki, hogy nagyon fájhat a torka, mert csúnya. Inni sem nagyon akar, most figyelnem kell, de legalább újra jókedvű. Az előbb odahúzta a puffot a hűtőhöz és szedegette le a kincset érő mágneseimet! 2 tört össze.... Bánja kánya, de legalább eleven ismét, a mágneseket meg átpakoltam a másik oldalra.
Szerintem a szombati Mikulás bulin kaphatta el, sk volt ott a gyerek. Sokat hordom gyerekek közé, talán így nem minden betegség egyszerre jön majd ki az oviban.

Panndi, érdekes, mástól is hallottam, hogy jobb a szex a gátmetszés után. Engem összesen 2 öltéssel varrtak, de annyira rossz a bőröm, hogy ez is kb 6 hónap alatt gyógyult be teljesen, ha még a gátamat is varrták volna, szerintem még mindig nem lennék terhes.....

Én is kedden szültem, péntekre besárgult, bőgtem, mint állat, de kapott kékfényt és szombaton már jöhettünk haza. A fodrászom lánya egy hónappal később szült, valami front lehetett, mert rengetegen szültek és őt már másnap hazaengedték, mert nem volt hely.
Én is, mint Tinu, hamar engedtem a látogatókat, eleinte úgyis csak a közeli rokonok és barátok jönnek, azoknak nyugodtan lehet mondani, hogy szolgálják ki magukat, de nem is várja el ilyenkor senki, hogy körülugrálják (anyósom másként gondolta, de ma nem anyós téma van, úgyhogy nem fejtegetem). Volt otthon rágcsa meg ücsi, az bőven elég.

Pumukli, én kiszámoltattam generalis ismerőssel, nekem 55 ezer volt a csaj kára, hogy a visszaléptetéssel kb ugyanott lennék, ezért föntöttem a kp mellett. Így maradt még esélyem, hogy összetörjek egy A8-ast hátulról! :-) Vagy egy X5-öt vagy valami drága autót! :-)

Incike, a palsztikázás fájt? Ex-sógornőm most megy el, 8 évvel a szülés után, mert már nem bírja tovább.
Vendég
 


Sziasztok!

1-2 témához hozzászólnék.

Gátvédelem: Nekem sem volt gátmetszésem, pedig Patrik gyorsvonat módra érkezett. A zárójelentésben az szerepelt, hogy "rohamos szüléssel" született. Az első fájás után 2 órával már kint is volt. Ennek ellenére a szülésznőm meg tudta védeni, hogy semmit sem kellett vágni, és még nem is repedt. A tanácsa az volt, amikor jött ki a fejecskéje, hogy próbáljam az egy fájást sok kicsi nyomásra szétosztani. Ez bejött. Mert szerintem, ha azt mondják valakinek, hogy ne nyomjon, azt nemigen lehet teljesíteni, ha jön a tolófájás.
Most is ilyen szülést szeretnénk, de azért gyorsabb ne legyen,mert nem szeretném az otthonszülést kipróbálni. Patrik is a kórházba érkezés után fél órával már kint volt. Budapesten a péntek esti dugóban így sikerült beérni, azt hittem a kocsiban szülök. Félelmetes volt egy kicsit!

Haskeményedés: Nekem is sokszor keményedik a hasam Nospa és Magne B6 mellett is. Pihenni kéne. Dokim szerint ha nem ismétlődik negyedóránként, akkor nem baj, csak kellemetlen. Szerintem ez tökre alkati kérdés, hogy ezeket ki érzi meg és ki nem.

Hazamenetel: Én úgy tudom, hogy most betöltött 72 órás babával lehet hazamenni a kórházból, ha minden rendben van.

Megvan az AFP-m: 1,82 a MOM. Tök jó. Holnap lesz a genetikai UH. Remélem megtudom a nemét. Én nagyon kiváncsi vagyok.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Gyöngyvirágnak gyors gyógyulást kívánok és sok-sok gyógypuszit küldök!!!!

Incike, drukkolok, hogy minden rendben legyen, és kívánom, hogy ez a terhességed kevesebb izgalommal járjon!!

Emese, láttad már a Brendonban, vagy a Kenguru Goldban a babaruha árakat? :twisted: Na én attól kapok frászt. Szerintem a babyoutletben, vannak nagyon édesek jó áron (pl. body 700.-, rugi 1500.-), persze ki kell fogni, mert elég gyorsan változik a kínálat!
Szerintem mostanában nagyon szép és jó minőségü Cherokee ruhák vannak a Tescoban, jó áron, ott is érdemes körülnézni!

Tinu, én is barátkozom a gátvédelem gondolatával. Nem kellemetlen, hogy amikor úgy érzed nyomni kell, nem szabad? Én emlékszem, hogy milyen megkönnyebülés volt, amikor végre nyomhattam!

Szép napot mindenkinek!

Puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Szilvi
Fájni nem fájt, mert altatásban csinálták, de utánna kb. 1 hétig nagyon fájt.
Időjárásváltozáskor szoktam érezni, de nem vészes.A doki azt mondta, hogy életem végéig meg fogom érezni.

Kép
Kép
incike
 
 


Ani, igen, vissza is jelöltelek!! :) KÖszi a dicséretet! A te képeid is nagyon jók, helyesek vagytok nagyon a pároddal!! :)

Pusz: évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Annus
Nem vágyom semmilyen címre csak arra, hogy jól végződjön most is a terhességem.
A ,,Babát szeretnék" topikban is olvashatsz rólam ezekkel a problémáimmal kapcsolatban úgy a 2005-májusától, ha utánnanézel. Meg előtte is mikor január végén elment az első babánk, mint utólag kiderült., utánna jött Marci.

Kép
Kép
incike
 
 


...azért írtam, hogy ,,utólag" , mert itthon begörcsöltem és elkellett menni éjjszaka a Jahn F. korház ügyeletére, ahol a doki megvizsgált és közölte, hogy ez max. erősebb fájdalommal járó menses lesz. Igen ám , de nem múlt a görcs, belázasodtam, hanem egyre erősebb lett és végül a SOTE I. kötöttem ki, ahol megállapították, hogy elvetéltem és nem értették, hogy a másik doki, mért zavart el ennyivel.
A tesz nálam nem mutatott ki semmit, de nem is jött meg , igaz Marcival is már elmúltam 6 hetes terhes mire kiderült, hogy Ő van, mert menstruáltam közben normálisan.

Kép
Kép
incike
 
 


Na futottam én is egy fölös kört.Cytológia, már 2,5 hete megcsinálták, de eredmény még mindíg semmi.Kérdezem a nőt mikorra várható valami eredmény, azt mondja," ó még a 14.-én vett minták eredményei sincsenek meg"(én 24-én csináltattam).Na mondom akkor majd zaklatom őket telefonon.
:x
harhaj
 
 


Incike, Böbi vagyok, nem Szilvi! :-) De semmi baj, köszi a választ!

Evemama, neked már tutti menne a gátvádelem, mert minél több baba, annál tágulékonyabb a gát. Szerintem abszolút meg lehet állni, hogy ne nyomj, de biztos függ attól is, hogy ki hány órája szenved. Én még nagyon észnél voltam, de elhiszem, hogy ha valakinek már 10 órája 2-3 perce fájásai vannak, az már csak tolni szeretne.

A cherokee szerintem is jó. De néha ott is vannak már túlzó árak, pedig amikor behozták még nagyon olcsó volt.
Vendég
 


sziasztok!

Tegnap voltam Uh-n kettőn is. Szóval dokim szerint kislányt várunk:) BPD: 47 mm becsült súlya 302g. mélyen fekvő mellső lepényem van.

délután meg elmentem 4 D-re a családdal, lányom nagyon élvezte, szerinte csontváz a tesó és miért nincs haja? :))
Itt BPD: 46 mm a lepény mellső falon tapad, de jó helyen :)
Ja és itt a dokinő is lányt látott, 90 %:)

Legközelebbi Uh. január 14-én lesz.

Mindenkinek minden jót!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Na, elolvastam mindent... :)

Én hétfőn érkeztem a kórházba, kedden du. szültem (vigyázat!, nem mindegy, hogy de. vagy du. szülsz, mert valóban a betöltött 72 óra elsősorban a mérvadó, de csak de. van hazaengedés, szóval, ha du. szülsz, akkor meg kell várni a köv. nap de-jét), így úgy tudtuk, szombat de. mehetek majd haza. Erre péntekre virradólag annyi szülés volt, hogy plusz ágyakat tettek a szobákba, ezen kívül a terhespatológiára is betettek édesanyákat. Az első dolog az volt, hogy akik már majdnem 72 órásak voltak, és csak a köv. de.-töt várták, azokat hazaengedik. Szóval minket is. Nagyon örültem, miattam mehettünk is volna (nem volt lázam, már volt vmi szopi is, meg már a szülés másnapján tudtam kakilni :oops: ), de reggel megvizsgálták Samut is, és kiderült, hogy sárga lett... Kicsit megszomorodtam, mert már az is kétségessé vált, hogy hazamehetünk-e majd szombaton. De kékfény, meg sok itatás, meg ami szopi volt, kezdett javulni az állapota (megígérték, ha vmivel jobb lesz másnapi lelete, mehetünk), és szombaton mégis mehettünk.

Amúgy a kórházi látogatás mindenhol más. Van, ahol a babát is csak szopizni adják ki, van, ahol (nekem ez a legszimpibb) kora reggeltől késő estig veled van a baba, éjjelre viszont elviszik kb 7 órára, ez sztem azért jó, mert teljes nyugalomban lehet pihenni az anyukának legalább a szülés megpróbáltatása utáni napokban, aztán úgyis lesz elég tennivaló... Nekem még azért is jó volt, mert így Samu (de biztos ez is minden gyereknél más) megszokta, hogy éjjel van 1 hosszabb időszak, amikor nincs anya. És így a kezdetekkor is volt éjfél és 6 között olyan időszak, amikor enni sem ébredt fel. Nagy ajándék volt... :) Van, ahol egész 24 órrában anyukára vannak bízva a kicsik. A mások meg szintén változó, hogy jöhetnek-e. Van, ahol csak apuka bemehet, van, ahol ő sem, csak látogatási időben láthatja ablakon keresztül a babáját (hát, nekünk sajnos így volt, ráadásul lehetetlen volt páromnak látogatáskor érkeznie, szóval én - és most megint sokkolni fogok, vigyázat! - kicsempésztem az ajtóig Samut, és megmutattam a köntöst kinyitva az arcocskáját neki. Aztán visszabittem a szobába, és kimentem férjemhez), van, ahol anyuka beleegyezésével bárki bemehet.

Nálunk nem volt kérdés, a család rögtön az első napokban sokat volt együtt a csöppséggel, egy házban lakunk... De jó is volt így, mert Samt mindig lefárasztottuk picit az éjfél előtti időszakban: kb 9-10 körül végiglátogattunk vele mindenkit, aztán hosszú esti procedúra (fürdés, etetés, minden) után lefekvés, és így aludt hosszabban 1 huzamban. Mások is jöhettek, ha hajlandóak voltak tényleg egészségesek lenni és kezet mosni... :) Valamint Samut már kevesebb mint 3 hetes korában vittük magunkkal olyan programokra, amiket korábban közösen csináltunk férjemmel - kóruspróba, ifjúsági óra, stb. Hála Istennek semmi baja nem lett a fiúnak, az anyatej tényleg megóvja őket sok bajtól.

Babaparti nálunk nem volt, mert én az utsó pillanatig dolgoztam, nem gondolkoztam ilyesmin. De enélkül is megkaptunk mindent. Tényleg csak 1-2 dolgot vettünk mi. Amúgy sztem nagyon jó ötlet - mi is szeretjük a Jóbarátokat!

Esztó! Sztem kidobni nem fognak lelet nélkül. Azért kell, hogy lássa az orvos, hogy eleve feltételezhető-, hogy van baj. Különben a genetikai UH-t enélkül is alaposan el kell végeznie. De feltételezem, hogyha holnapra megvan az eredmény, akkor hajlandóak lesznek a főbb értékeket elárulni telefonba, ha mondod, hogy hétfő reggel kell menned orvoshoz. Nekem is 1 hét múlvára ígérték kedden, de nekem az UH csak jan. 8-án lesz, ráérek. A hepatitis eredményének meg semmi köze az UH-hoz, azt nem is kérhetik. Nekem 5 hetet mondtak, és hogy a védőnőhöz küldik.

Incike! Sajnálom a sok harcot, de az biztos, hogy megerősödtél bennük! Tök jó mamája lehetsz Marcinak! :)

Huhh, hát én nem tudom, nem sajnálom a "sok orvosi beavatkozás"-t... Ha nincsen orvosi beavatkozás, akkor a 32 óra helyett lehet, hogy csak 60 óra alatt szülök meg. Pedig az a 32 is soknak tűnt...

Örülök, hogy Gyöngy jobban van. További javulást neki! Én is remélem, hogy hamar túlesünk néhány betegségen, hogy ne kelljen folyton kimaradni az oviból... Mmint nem azt szeretném, ha Samu sokat lenne beteg, csak örülnék, ha imunnis lenne már sok dologra, mire naponta fog közösségbe járni. :)

Nem tudom, mit hagytam ki... De elég hosszú lett ismét... Üdv!
Vendég
 


Krém,
hát sok ember így reagál rá. Én se mernék otthon szülni. De nekem van sok bennfentes infom, sok otthonszülős ismerősöm, nem az RTL klubból, meg a Blikkből hallok, olvasok ezekről.
Nem tudom miért vagy rosszul tőle, biztos meg van rá az okod.
Kiváncsi lennék...
pumuklii
 
 


Dori
természetesen van amikor kellenek a beavatkozások, mint nálad is ezek szerint. Én inkább arra gondoltam, sok ilyet hallottam, hogy bemegy a kismama fájásokkal, és egyyől jön a burokrepesztés. Ezeket mi indokolja? Hogy meglegyen a baba 5 óra helyett 3 óra alatt?
pumuklii
 
 


Lehet, hogy hülye dolog ilyet kérdezni, de ti szoktatok chat-elni itt? Jó az vmire?
Vendég
 


Én egész nap csetelek a húgommal pl, meg sok más barátnőmmel.
Szóval a csetelés jó dolog.
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: