Új privát üzeneted érkezett!

Ez a gumicukros sztori se semmi :lol:
Nicolca: azért adj egy személyleírást a szülésznőről, hadd nyugodjak meg, ha nem ő van. Persze ott az érem másik oldala is. :) Eszembe jutott közben, hogy kedden pont NST-re vártam (1/2 11 körül), amikor ott mászkált egy apuka fel-alá egy bebugyolált babával, látszólag hazafelé mentek volna már. Nem lehetett a párod?
pzsuzsi
 
 


Nicolca, köszönjük, hogy megosztottad velünk az eseményeket.
Na igen, ez elég lelombozó, hogy ilyen állapotok vannak...

Bea, jó ez a gumicukor :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Zsuzsi! Bizti, hogy nem a párom volt, mert a csecsemőszoba előtt toporogtunk - ott azért mégis jobb, mint a nagy folyosón.
Igen, Enikő, velem volt Babóca. Császár után azonnal betoltak a szobába, Apa meg tolta utánam Utódját. Aztán ott voltak mindketten. Bár egy óra múlva kb. elvitték, hogy pihenjünk. Én is, Párom is szundikáltunk. Én ugye hat órán keresztül még a fejemet sem emelhettem az EDA miatt. Babóca addig sajnos cukros vízen "élt". Délután visszajött Apa (muszáj volt Neki is aludni) és elhozta Őt. Aztán este úgy gondolták, elviszik éjszakára. Utólag jó volt, mert azt az éjszakát végig aludtam. Vasárnap reggel fél hétkor elcsoszogtam érte és onnantól csak fürdésre mentünk be. Ja: a vizsgáló mellett van a 10-es kórterem, ott feküdtem. Onnan sétáltam át az újszülött osztályra másnapos sebbel. Felülni és ülésből felállni még most is nehéz. Szegény Babóca sír egy ideig míg éjszaka odaérek az ágyához, pedig néhány lépés :oops: De napról napra jobban érzem magam.
Igen, a mérete miatt kellett császározni. Nem fért ki szegény, pedig mindent megpróbáltunk. Lett is a buksiján egy vérömleny (amire azt mondták, felszívódik), meg egy picit csúcsfejű :)
Szívesen válaszolok bármire, remélhetőleg a többieket nem untatja. Akkor legfeljebb priviben írok.

Kép
Kép
nicolca
 
 

 
 

Ja, és akkor gondolom ezek után a szülésznőnek nem adtál pénzt...Amúgy mennyit szokás adni, ha nincs fogadott szülésznő, de az ügyeletesnek szeretnék adni? És a csecsemősöknek? És a Mosonyinak mikor adtad/adod?
pzsuzsi
 
 


NICOLCA!!!

Nagy-nagy gratula a fiacskádhoz! Igazán szép méretei lettek!!!
Sok-sok tejcsit "kívánok"! Az éjszakázás, kialvatlanság terén maximális együttérzek veled! :D De fogunk mi még aludni éjjel, csak ki kell várni....

PZSUZSI
Rajtad a világ szeme! Most már te következel. Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Mi ma vagyunk 3 hetesek!
Kép

Kép
regina3
 
 


nicolca! Nagyon szépen köszönöm az információkat!

Regina3! Emese Réka nagyon kis tündér!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdéscsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 


Sziasztok

Nagyon nagy a csend....
Mindenhol járt a Mikulás?

Pzsuzsi vagy még? Vagy Neked jött a legnagyobb csomag idén?

Szép hétvégét
Bea
vpb76
 
 


Üdv!

Egyenlőre nem úgy fest, hogy Mikulás-baba lesz, de amúgy is bent kell tartanom, mert Mosonyi jelezte tegnap, hogy ma vidéken lesz. Persze vissza tud érni, de most mit zaklassam itt holmi szüléssel...Mindenesetre ha nem történik semmi, akkor jövő szombaton indítják. Úgyhogy legkésőbb jövő vasárnapra már meglesz az én kis csomagom :wink:
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi! Reggel "randizom" Mosonyival, ha gondolod, jöhettek szülni :)
Egyébként meg: próbálj meg minél többet aludni és pihenni. Az én Babócám megkavarodott mert éjszaka fent van, nappal alszik. Csakhogy én nappal nem tudok aludni. És már egy hetes! Elképesztő!

Kép
Kép
nicolca
 
 


Íme egy kép Babócáról: Kép

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nagyon aranyos a fiatalember :)

Szerintem már ideje új vonalzót csinálnod :wink:
Apa szeretne még holnap este próbálni egyet a zenekarával, így a hétfő estét szemeltem ki a nagy eseményre, Drukkoljatok!
pzsuzsi
 
 


Nicolca
nagyon édes a babóca :)

Zsuzsi
szorítok neked, hogy a hétfő legyen a nagy nap !!!

várjuk a híreket a kibújtakról és a kibújni készülőkről :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Nicolca! Nagyon édes ez a Kispasi! És milyen jól van tartva.... :D
Már én is nagyon várom, hogy velem legyen a kis csomagom!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Dr. Nagy Laszlo az orvosom, es jo regen tavaly voltam nala legutobb. Most mar esedekes, hgy ujra felkeressem, de a regi telefon szaman nem tudom elerni. Lehet hogy megszunt a szama? Meg tudna adni nekem valaki az uj mobil szamat? Ha valaki mostanaban jart nala megirna (akar priviben is) hogy mennyi nala most egy rakszuressel egybekotott vizsgalat?

Elore is koszonom!

tundervacak:)
tundervacak
 
 


Sziasztok


Bocs,hogy megint "bepofátlankodom"...Nicola..mit kellett bevinned a babának???
Tudnál irni erről is???

Kaptál a császár után haskötőt vagy homokzsákot??
Lehet,hogy furán hangzik amit kérdezek,de én anno a fiamnál kaptam és nagyon jól visszament a hasam,arról nem is beszélve,hogy sokkal könnyebb volt a felkelés is ha rajtam volt.

Előre is köszi.

Gratula a babákhoz,gyönyörűek!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Amíg nicolca ír, leírom a saját kis tudományom. Kaptam a védőnénitől egy listát, amin a következők szerepeltek:
pelenka - eldobható + textil
cumi, cumisüveg igény szerint
popsikenőcs
popsitörlő
sapka
kesztyű/zokni a baba kezére

elvileg ruhát adnak neki, kivéve, ha nagyon teltház van.
A császáros részről fogalmam sincs.
pzsuzsi
 
 


Pzsuzsi köszi az infót...13 éve szültem..az nem most volt :wink:
Mennyi minden változott,jesszusom!!! :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


sziasztok!

Bocsi,ha zavarok.

Segítségeteket szeretném kérni.21 hetes kismama vagyok,
bAjcsynál lakom,így úgy terbeztem itt fogok szülni,

eddig sztk jártam a polgár zoltán-hoz,mivel a magánrendelést én nem bírom megfizetni.

hétvégén megfáztam(eős nátha ,köhögés) görcseim voltak és egszer véreztem is,nagyon megijjedtem.
ma bementem az kórházba,hogy ügyeletbe csak megnéznek,

4,5 óra várakozás altt,addig jutottam,hogy a 4,en uh megnézet a polgár doki és közöülte menjek le a vizsgálóba,persze az ügyletes műtött így mint írtam 4,5 ór után fájós háttal feladtam és haza jöttem,nem bírtam tovább, csalódtam a dokiban,hisz végig hozzá jártam,úgyan pénzt nem kapott,de gondoltam naivan barátságosabb lesz. hát nem.

tudtok ajánlani valakit,aki a héten megvizsgálna? valahol valami magánrendelésen? és emberibb,megértőbb,
csak megnyugtatást szeretnék,hogy nincs semmi gond

köszönöm előre is.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Törpiri! Amit Zsuzsi leírt az pontosan úgy van :) Én személy szerint a cumisüveget kihagytam. Bár hozzájárultam, hogy adjanak Neki cukros vizet, mert ugye nem volt velem fél napot meg egy éjszakát, de utána már nem ittunk belőle semmit sem. Le is adtam a kórházi üveget. Meg hát cumit sem használunk. De a mellettem lévő anyuka állandóan itatta babáját szoptatás után. Mindenkinek ez egyéni.
Míg feküdnöm kellett mozdulatlanul hat órán át, volt valami jó nehéz téglalap-alak a hasamon, de nem tudom, mi volt az. És mikor letelt az EDA utáni hat óra, levették, elvitték.
Andy! Nehéz hozzászólni a veled történtekhez. Azt írtad, hogy nem megfelelő neked a magánrendelés, akkor nem lehetne, hogy az sztk-ba menj egy olyan orvoshoz, aki megbízható? Gondolok itt pl személy szerint Dr. Mosonyi Péterre. Én őt tudom ajánlani, mert én hozzá jártam terhesgondozásra és nála szültem, valamint rendel a X. kerületi sztk-ban is. De más anyuka más jó dokit ajánl.
Tündérvacak! Régen én is Nagyhoz jártam, de úgy tudom, már csak magánrendelésen rendel, sztk-ban nem, ezért néztem másik orvos után. Másvalaki biztos többet tud róla mondani, bár őszintén szólva, én nemigen találkoztam itt a nevével.
Képzeljétek: vasárnap megvolt a varratszedés! Mosonyi megint hozta a formáját: kilencre beszéltük meg a találkozót. Felfekszem, közli, hogy nem kell félni a varratszedéstől nem fáj, csak hosszadalmas. Mindjárt át is futott az agyamon, hogy jaj, szegény Babócám (a kocsiban várakozott Apával) biztos elveszíti a türelmét. Erre csippentett egyet bal oldalt, egyet jobb oldalt és mint a férc-cérnát kihúzta a varratot és közölte: kész. Kaptam egy ragacsot és kilenc óra tíz perckor már a kocsiban ültem, útban hazafelé. :lol: És még a "piszkos" anyagiakat is elintéztük.
Zsuzsi! Egyben vagy még?
Bocsi, ha hosszú voltam!

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

Békefiné ha a kórházban hamar szeretnél sorra kerülni ne nappal menj! Akkor sokan vannak. Ellenben ha 6 után mész be hamar sorra kerülsz, kedvesek és segítőkészek. Nappal a kórházi betegekre is nagyon kell figyelni, vizsgálatok, műtétek, vizitek, megbeszélések és elsősorban sok
szülés levezetése, esetlegesen császár végzése. Még sokszor akkor sem ér rá az orvosod ha fizetsz neki. Hat után már az esti műszak van, még nem fáradtak, jókedvűek.
Nem Polgár doktor hibája hidd el. Én sem jártam a várandóságom alatt egyszer sem magánrendelőben, nem az alapján osztályoznak az orvosok.
Azt azért megkérdezted a dokitól, hogy elvállalja-e a szülés levezetését?
Mert akkor beírja a nevét a kis könyvbe és onnantól kezdve már senki nem fogja megmondani, hogy fizetős magánbetege vagy-e vagy "csak" az egészségházba jársz hozzá.
Szerintem ne keress új orvost ha eddig meg voltál vele elégedve.
Megfázásra meg keress valami homeopátiás készítményt, azt lehet.
A pocakgörcs miatt meg én növelném a magnézium adagomat.
Én volt, hogy napi 6 szem magne-b6-ot szedtem.
További jó pocakosodást :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!

Nicolca: egyben biza (40+2). Ma megyek NST-re, uh-ra (persze időpont nélkül), gondolom, ez kb. az egész napomat kitölti majd.
Amúgy minden rendben veletek? Összerázódott a kis család?
Te amúgy se tervezed, hogy itatod majd a babát? Én dilemmában vagyok ezzel kapcsolatban (is).
Andi: ha minél előbb szeretnéd, hogy megvizsgáljanak, akkor tényleg el kéne menned az SZTK-ba. Ha a X. ker-i egészségházba mész, ott K-CS délután vannak, SZ-P délelőtt. Annyit tudok, hogy Mosonyi doki péntek reggel van, magánrendelése meg péntek este (oda biztos ad időpontot, ha érdekel megadom az elérhetőségét). Ha reggel mész, érdemes 7-re (vagy picit előbb) odaérni, mert úgy kevesebb az esély, hogy lesznek előtted. Maga a rendelés elvileg 8-tól van, ált. 1/4 9 körül el is kezdik. 9-től meg főleg az időpontosokat hívják be, de reménytelen időpontot kérni (talán 1-2 héttel előbb lehet) Tehát ennyi a legkevesebb, amit várakozni kell.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Annyira jól esett,hogy ilyen hamar válaszoltatok,igazából az volt a gondom,hogy első babát várom és a vérzés ,görcs megrémített és szerettem volna ha megmonják mi miatt volt. ezért türelmes voltam 4,5 óráig,de utána sírva mentem haza.

Nicolca: köszi az ajánlást,eddig is az sztk ba jártam,védőnőm tanácsára,hogy próbáljak egy orvoshoz menni,Polgárnál maradtam,csak tényelg csalódás volt tegnap.
gratulálok a kisbabódhoz!

Móni:köszönöm neked is a tanácsokat,megfogadom,és mivel 3 percre lakom a bajcsytól.legközelebb este megyek ha van valami gond.eddig csak gavidát szedtem,mert nem mondták a magneB6,na ma megyek és veszek. neked ki volt a fogadott orvosod?

Zsuzsi:köszi,tudom asz sztk menetet,csak tényleg nem tudtam kihez menjek,de mosonyit meg fogom nézni,

most csütörtökre már bejentkeztem magánra a medikardba Kardos Dokihoz,szeretnék egy alapos kivizsgálást,de utána visszatérek sztk.ra ,mert hát nem vet fel a pénz.

látom,hogy ti túl vagy már nagyon közel vagytok az anyadásághoz.
gratula midenkinek.

ha kis kezdőként kérdésem lenne jöhetek hozzátok?

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Nicola..köszi...szerintem az lehetett homokzsák :)
Remélem....

Zsuzsi szurkolok...kitartás,most már biztos hamar meg lesz a babóca...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok

Törpiri: van még homokzsák...ez nem változott. :D
Lányod van vagy fiad? A nagy? Jó nagy lesz a korkülönbség! Várja már a tesót?

Nicolca: Nagyon aranyos a kisfiad.

Békefiné: Szerintem tényleg az a legjobb megoldás, ha délutánonként jársz be, vagy koraeste. Én mindig úgy jártam, sőőőt most is úgy fogok menni rákszűrésre, mert ha 3 gyerekkel beállítanék, szerintem szétszednék a várót délelőtt, és inkább mindenki előreengedne, csak húúúúzzak haza :D
Na jó...nem ilyen rosszak, csak elég kicsik és ők nem tudnak ennyit várni.

Amúgy Én részben ezeknek a felesleges várakozásoknak az elkerüléséért választottam szülésznőt.
Mikor bármi problémám volt hívtam őt, mondta az időpontot, vagy azt hogy mikor lesz bent ő, vagy a doki, és süvítettem be hozzá. Néha így is várni kellett, de az max fél óra volt. NEM MINDEGY.
Főleg mikor a harmadik terhességnél ott ült velem egy 4 éves és egy 1,5 éves is, mert nem tudtam őket hova lepasszolni, főleg hogy 25 kilométerre lakunk a Bajcsytól.
Persze előfordult olyan is, hogy 3kor elindultam itthonról a 2 gyerekkel januárba 7hónapos terhesen sárgabusszal meg bkv-val, 5,30ra be is értem, 6ra voltam berendelve, és jön a Mosonyi, hogy haza kéne menni, mert ma már nem kerül rám a sor....
Mondtam neki, hogy bizti, hogy nem megyek, inkább kivárom míg végez, mert Én mégegyszer nem bírok bejönni babakocsit cipelni a buszra fel, ahol végig lökdösnek és végig állom az utat.
Így kivártuk... és behívott, pedig már ő is túlórázott!!

Itatással kapcsolatban úgy tartják, hogy ha nyári a baba akkor a nagy meleg miatt jó a pótlás, de ilyenkor nem szokták javasolni.
Persze ez tényleg Anyukafüggő...
Azt is mondják a kórházba, hogy itasd a cukros vízzel, mert akkor jobban ürül, így gyorsabban "gyógyul" a sárgaságból.
De épp tegnap találtam egy cikket amibe azt írják, hogy teljesen felesleges, mert semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Az Én tapasztalatom az, hogy mindegy hogy mivel eteted-itatod, csak jusson a gyerekbe kaja, és ne hagyjátok aludni.

Hajrá Zsuzsi...ez már a célegyenes...kiváncsi leszek mikor érkezik?
A magzatvízre figyeljetek, nehogy zavarosodjon...bár a Mosonyi igen alapos, nincs vész!!:D
Szép napot Mindenkinek
Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Hú, Zsuzsi, remélem lassan kibújik a pocaklakód...

Nicolca, minden ok veletek ? Megy az összeszokás ?

Itatás
nekem mind a két gyerek csak akkor ivott plusz folyadékot a tejcsi mellé, amikor meleg volt. Máté teát, Zsófi inkább a vizet itta...
de amíg nem volt nyári meleg, csak tejcsiztek
Talán egyszer kapott Zsófi a Kórházban inni, mert nagyon meleg volt a fűtés miatt, és az első napokban ugye nagyon sűrű, zsíros a tej...

Békefiné
remélem csütörtökön megnyugtató válaszokat kapsz.
Ha kérdésed van, akkor pedig kérdezz nyugodtan :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Szeretnék azért bemutatkozni,ha már így ide találtam

Andy 29 éves,első babánkat várjuk,irodában dolgozom,
már 90% ra mondták,hogy kislányunk lesz, Hanna Boglárka nővekszik a pocakomban.

mivel táppénzen vagyok és letíltottak mindenféle munkától.így van időm írni,de jövő héten már melózok,

Január végéig tervezem,de majd a babó eldönti meddig enged dolgozni.

vpb76( hogy szólíthatlak) nekem a védőnő azt mondta fogadjak szűlésznőt,de kiderült őt csak akkor lehet ha van fogadott dokid is,de hát mind kettőre végképp nincs pénzünk.most hogy müködik ez?

nem tudtok valahol a közelben ingyenes és 5 től kezdődő szülésfelkészítő tanfolyamot,terhestornát,vagy jógát?

bajcsyban túl korán van és nem érek ide ha dolgozom.

párásító készüléket szeretnék venni,panel nagyon száraz levegőjű ilyenkor,vannak tapasztalataitok etéren?

köszi

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Zsuzsi! Megy a drukk ezerrel!
Nem, nem terveztem, hogy itatom. Kaptunk ajándékba cumisüveget, meg cumit is. Apa próbálkozott velük néhányszor, de Babóca is az én véleményemet osztotta és nem fogadta el egyiket sem. De úgy néz ki, nincs is szükség rá. Eddig a délelőttünk kézben telt el, mert másképp szirénázott. Ma már alszik mint a tej. És éjszaka sem jelez óránként! Úgy érzem, alakulunk :D Képzeljétek: Apa elment dolgozni (kamionsofőr) és szokás szerint a kocsiban kellett éjszakáznia. Előre örült, hogy végig alussza az éjszakát. Erre mi történik? Két óránként felkelt, nem tudott aludni :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Hú, látom kezd pörögni a topik :lol:
Na megjártam a mai vizsgálatsort, végülis uh-ra csak 2 órát kellett várni. Valahogy csütörtökön már akkor se akarom ezt végigcsinálni...
Nicolca: jól tetted, hogy legalább azzal az 1 nappal kiírás előtt rávetted a babát, hogy kibújjon.
Amúgy Vivien hogy viszonyul a kisöccséhez? Remélem, szeretgeti sokat.
Örülök, hogy ezt írtátok az itatással kapcsolatban. Remélem, lesz elég tejecske, és nem lesz gond. Majd én is szeretnék jönni a sok kérdésemmel, biztos sok problémánk lesz az elején a kisherceggel, de remélem, majd okos dolgokat tanácsoltok, és akkor megoldódnak ezek. :)
pzsuzsi
 
 


Kedves Nicola!

Kosz az infot:) !

A telefonszamot vegul a bajcsys noverek megadtak telefonon, meg is lepodtem :D

Aki esetleg dr. Nagy Laszlo mostani tarifajat meg tudna mondani, annak nagyon orulnek!!!

Koszi megegyszer!
tundervacak
 
 


Andy: Bea vagyok, és az igaz, hogy akkor lehet szülésznőd ha dokid is van.
Én inkább erre szántam a pénzt, mint a drágább, márkásabb babakocsira, vagy a többi kellékre. (persze azzal sincs semmi gond aki fordítva gondolja) Sőőőt, ugye a második és harmadik gyerkőc már sok mindent örökölt is.
Nekem 40 volt a Mosonyi, és 20 volt a szülésznő.
Én úgy gondoltam, hogy nagyobb biztonságban, és nem utolsó sorban kényelemben éreztem magam így. Bármi problémám volt nem kellett keresni az éppen illetékest, hanem pár perc alatt megoldódott.
Ha gondolod segíthetek szülésznő téren is. Mondjuk a Polgár dokit nem ismerem annyira, azt sem tudom mennyit kér egy szülésért. A Mosonyit mondták a csajok, hogy 60-at.

Ha még van amit nem értesz kérdezz nyugodtan.
Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


Sziasztok

békefiné én a Kardoshoz járok 12 éve, 3 gyereket már szültem nála, egyet elvetéltem , ő műtött, és most a negyediket várom, és bátram merem ajánlani, biztos vagyok benne hogy nem fogsz benne csalódni. Mert nagyon jó orvos.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Andy a Kardosnál a terhesgondozás 7500, a szülés 75 ezer. Én fogadtam szülésznőt a Sipos Erzsit, ha jól emlékszem 20 ezret kapott. Nagyon rendes volt, most is ő lesz a szülésznőm.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok

Bea,azért kérdeztem a haskötőt mert a nővérem 8 évvel ezelött már nem kapott és nekem akármennyire rossz érzés is bejött a dolog. :wink:
Van egy fiam aki 13 éves és most eddig legalábbis úgy néz ki kislányom lesz....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Bocsánat,homokzsákot nem a haskötőt....még reggel van:)

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Gabi : köszönöm az infót,majd holna megtapasztalom milyen KArdos doktor.

Bea: neked is köszi az infókat. Az a baj,hogy 40 eft nál többet nem tudunk összeszedni szülésre,rengeteg kölcsönünk van,szóval ezért nem tudok dokit választani,cagy kérdezzem meg ennyim van elvállal e-

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Andy az orvosok 90%-a nem mond konkrét összeget.
Én Szécsényit fogadtam fel és Ő is azt mondta érdeklődjek a többi kismamánál.
Ha te szülés után 40 e ft-ot teszel a borítékba akkor annyit. Ne lelkizz ezen.
Hidd el, nem teszi vissza a kicsi lányt mert kevesli az összeget :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Hát én kaptam konkrét összeget :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Törpiri de gondolom te magánrendelőbe jársz.
Andy az sztk-ba jár. Ott is fel lehet kérni az orvost a szülés levezetésére.
És ott nemigen szoktak összeget mondani :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


lmón i hát olyan is van hogy az sztk-ban szólsz neki ő meg azt mondja hogy jó de akkor járj a magánrendelőbe, és akkor meg lehet a tarifa is fix.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Azt sajnálom,hogy ilyen világban élünk.

Szerintem mindenkinek annyit kellene adnia amennyit bír,de azt hogy ha doki és szülésznőt is fizetünk,akkor majdnem egy havi fizetés azt gondolom nem reális.

Szinte semmi újjat nem tudok a gyereknek venni,mindent kapni fogunk,és inkább neki vennék,mint a dokinak ennyit.

persze hála pénz volt lesz is,de hadd döntsem már el mennyit bírok adni.

Köszönöm a sok véleményt,sok infót kaptam tőletek.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

I.Moni! Én SZTK-ban kértem fel Mosonyit és kerek-perec megmondta, hogy elvállal 70 e-ért! Szóval ott is megmondják!
Fogadott szülésznőnek most mennyit kell adni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Nekem is SZTK-ban mondta meg a Mosonyi az összeget. Kérdeztem tőle, hogy lehetne-e szó arról, hogy nála szüljek. Megnézte mikorra vagyok kiírva és közölte, hogy 60, ha nekünk is megfelel. De a vizsgálatoknál én egyszer sem adtam neki. A kórházban nem adtam sem a szülésznőnek, sem a nővéreknek, de még a csecsemősöknek sem. A doki megkapta, amit megbeszéltünk és kész.
Regina! Te mit csinálsz Babód körmével? Vágod már? Engem nagyon idegesít a kesztyű. A doktornőnk azt mondta, a hegyes végeket levághatom. De hát attól még karmol és többet nem merek vágni. A másik kérdésem, hogy a haját mivel mossam? Már lehet samponnal? Tyű, pedig én már ezt egyszer végig csináltam :oops: Most meg elfelejtettem a védőnőt meg a dokinőt is megkérdezni erről.
Zsuzsi! Mizu?

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca! Én a fiamnak a korházból ahogy hazajöttünk rögtön levágtam a körmét, ráadásul körömcsipesszel, azóta is azzal vágom, és nem lett semmi baja!
Én a haját csak simán ezzel a fürdetővel mostam, amit felírt a gyerekdoki fél éves korig. Utána a Felicitas csomagjában talált Nivea sampontkipróbáltuk és a mai napig azt használjuk!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok

Szerintem még hajmosásnál maradjatok a gyógyszertárinál az elején, lesz még idő illatozni a sampontól később is.
Meg a koszmótól is függ.

Én úgy fizettem 40et a Mosonyinak, hogy a kórházba jártam hozzá délután/esténként, és az 5-6 alkalommal kapott 2-3ezer forintot.
Így végül is 55 körül volt nekem is.
Szülésznőnek nem adtam alkalmanként, csak egybe a 20-at.

Szerintem bizosan van homokzsákjuk, ha esetleg nem hozzák ki kérni kell!!

Jóéjt Bea

Kép
Kép
Kép
vpb76
 
 


A kórházból hazajőve én is levágtam a gyerekek körmét. Ott bent nem szabad, a kórházi baktériumflóra miatt. Nekik még puha a körmük, ha vágjuk, olyan mint egy nyílt seb. Lehet reszelgetni is... Itthon nem kesztyűztünk egyáltalán.

Mi is a babafürdetőt használtuk sokáig samponnak is, aztán mikor már fél évesek elmúltak, valamilyen babasampont, amit kaptunk ajándékba az elején egy nagy kupaccal :)

Zsuzsi mi hír felőletek ?

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok...

Igen ,magánrendelőbe járok...de szerintem nem törvényszerű,hogy ott is magas összegeket kérnek.
Az én orvosom,akinél az elsőt szültem és a mostani terhességemet kezdtem,sajnos 2 hónapja meghalt.Hozzá is magánrendelőbe jártam,de ő mindig azt mondta adjak amennyit gondolok ,nem ismeri a pénztárcámat.A Barátnőm a harmadik gyerekét szülte nála és tőle egy fillért sem fogadott el,mondván akinek 3 gyereke van az őt ne pénzelje,költse a gyerekekekre!!!
De mondjuk ez a ritkábbig "fajta"Ő igazán orvos volt...
A mostanit se bántom,imádom,nagyon jó szakember csak itt az anyagi részér kicsit sokaltam....
De hát ez van :wink:

Bocs ha hosszúra sikeredett...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

2-3 hete találtam Rátok és azóta olvasgatom a hozzászólásokat.
Dr. Dulka Tibornál fogok szülni febr. 4. körül, vagyis 32 hét +2 naposak vagyunk.
A dokit eddig még nem kérdeztem meg hogy mennyi a tarifája, de most már kezd érdekelni. Véletlenül nem tudja valaki? (Tavaszka?)

sz-judit
sz-judit
 
 


Szia Judit !

Én is nála fogok szülni, immár harmadszor és még egyik alkalommal se beszéltünk pénzről... ÉN nem kérdeztem, ő meg nem mondta soha, hogy ő elvárja, és ennyit meg ennyit.
Mindig annyit adtunk, amennyit mi gondoltunk. Most is így lesz.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Szia Dóra!

Én arra gondoltam, hogy a vizsgálati díj 10x-ét adom, ami általában 6e. Csak az zavar még be, hogy volt, hogy 10e fizettem. Szerinted 60e elég?

Judit
sz-judit
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?