Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, Moncsi!

Annyira sajnálom!
Ne szomorkodj sokáig, inkább próbálj meg a következő hónapra koncentrálni!
Én nagyon szorítok neked.

Puszi, Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Jo reggelt lánykák!
Moncsi,sajnálom,tudom mit érzel most,de uj honap uj remények!
Tegnap voltam megint dokinál,már annyit léptünk elöre,hogy láttuk a petezsákot.Talán jövöhéten csodát látok,egy gyönyörű szivverést.Vért megint vett a doki,mára meglesznek a hormoneredményeim,remélem ott sem lesz semmi gond.Csak ne telne ilyen lassan az idő.
Mindenkinek szép napot Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Sziasztok!
Ma megint voltam dokinál!Mondta, nem akart megijeszteni, nem kell aggodni, csak annyi van hogy alacsonyabb lett a progi szintem, de a terhességi hormon az okés. Azt mondta, hogy ha nem kapnék progi potlást szuriban, lehet hogy semmi gond nem lenne a babával, de tekintettel az elözményekre, biztos ami biztos. Igy most három hétig minden nap egy szuri. Voltam aPharma futárnál, ott kell megrendelni a szurit, de németo. -ban leállitották a gyártását, majd talán májustol ujra kezdik. Igy a pasas felhivta a dokit hogy most mi legyen. Van egy szuri amit szlovákiábol hoznak, szinte ugyan az, ezt meg is beszélték a dokival, hogy akkor kell. 2 hét mulva mehetek érte és "csak" 40 euro. Szoval ma megkaptam az elsö szurimat, hétfőn pedig megyek ujabb vérvételre, és reményeim szerint már látni fogjuk ahogyan a szive ver. Csak ne telnének a napok olyan lassan!
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 

 
 

Brigi,

Nagyon szorítok nektek! Nem számít az a néhány szuri, csak minden rendben legyen. Kitartás, már szerda van, hamar elszalad ez a 40 hét!

Puszi, Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Sziasztok!
Sziszus először is neked írok, bár végigolvasva az üziket nem láttalak az utóbbiak között.
Én is azt mondom, ne add fel, ne szomorkodj. Én
nyolc vetélésen voltam túl amikor azt ajánlotta a küretet végző orvos, hogy ez nem normális, itt valami hormonális gond van- én is a 8-9. hét környékén vetéltem el. Pécsre mentünk, ott a Mánfai doktor teljes hormonvizsgálatot kért, ahol kiderült, hogy a tejtermelési hormon- a latin nevét nem tudom - a megfelelő mérték duplája. Nálam ez volt a vetélések egyik oka, a másik pedig az endometriózis ami a bal petefészkemen és a méh külső falán, a jobb petevezetőn nődögéltek. Csonkolt bal oldali petefészkemben amúgy sem volt értt pete, ezért laporoszkópiával leműtötték róla a daganatokat. Aztán egy három hónapos injekciókúra után lombikot írtak ki. 2002 április 5-én 4 megtermékenyített petesejtet ültettek be, ebből a 3. héten kettő megtapadva látszott az UH-n. Teltek a hetek, nem mondhatnám, hogy nagy lelki nyugalomban, de aztán 2002 november 29-én megszületett kislányom és a kisfiam.
Szóval ne adjátok fel, ne hagyjátok annyiba a dolgot, lépjetek tovább, ne ragadjatok le egy helyen. Kérjétek ki több orvos tanácsát is. Én nem bántam meg, pedig nem volt anyagilag egyszerű megoldani. Az elfoglaltságról pedig annyit, hogy nekem a munkaterápia jött be.
Puszi mindenkinek és drukkolok
Sussi
sussi
 
 


Sziasztok, három vetélés után mindent meg akarok tenni azért, hogy egészséges kisbabát szülhessek, ezért csatlakozom a topikhoz. Van már egy három éves kislányom, aki sajnos fejlődési rendellenességgel született, az egyik testfelén nagyobbak a végtagok, ezért ortopéd cipőt kell hordjon. Már próbáltam reagálni Humi írására a terhesség magzatelhalás után c. topikban, de valamiért nem küldte el az üzenetet a rendszer. Szóval a lényeg, hogy nálam csináltak hormonvizsgálatot, ami gyenge progit mutatott, ezért szedtem Clostit, de sajnos ezek szerint nem használt, mert vetéltem. Csináltak immunvizsgálatot is, ott minden negatív, bár nem tudom, hogy teljeskörű volt-e a vizsgálat. A lányom révén csináltak kromoszómavizsgálatot is, az negatív lett.

Mindent meg szeretnék tenni azért, hogy ne fordulhasson elő velem többet ez, ezért olvasom a hozzászólásaitokat, hátha ötletet kapok, hogy mit lehet még vizsgálni, mire lehet még figyelni.
Felfigyeltem Sussi (Gyimes Ági) írására a tejtermelő hormonnal kapcsolatban. Nekem mindhárom sikertelen terhességre jellemző volt, hogy beindult a tejtermelésem. A kislányomnál rengeteg tejem volt, több babát is elláttam, 17 hónapig szoptattam. Utána még sokáig jött egy pici tej a mellemből, mire teljesen elapadt. A terhességek alatt is előtej-szerű valami jött belőle. Sussi, ez összefüggésben lehet szerinted a tejtermelő hormon túltermelődésével?
Szeretnék egy olyan természetgyógyászt is találni, aki képzett belgyógyász is és konyít valamit ehhez a problémához. Kérlek, ha tudtok ilyet, írjátok meg a mélcímemre: k.szentkereszty@freemail.hu .

Nem tudok belenyugodni, hogy talán még előttem áll 5-6 vetélés és talán soha többé nem lehet gyerekem.

Mindenkinek nagyon drukkolok.

Kati

Ui.: 2,5 éve Tejbemami néven írtam itt a Babaneten, aztán megszűnt az internet csatlakozási lehetőségem, de talán még valaki emlékszik rám.
Tejbemami
 


Helló
Nekem még mindig nem jött meg (5 napja késik) és az az igazság hogy én 3 tesztet is csináltam. Az egyiket a 10. napon, ez lett negatív. A 12. napon megint, ezen volt egy halvány csík, akkor elkezdtem örülni, aztán a 14. napon megint, az már alig látható volt, na, gondoltam nem tudott beágyazódni és felszívódott az én kis próbapetém. Dehát még mindig nem jött meg. Éreztem szurkálásokat is a méhem környékén, meg mellfeszülést is egy napig, még a tejem is megint szivárgott, mint a szülés után néhány héttel!!
Most nem tudom mi van nem merek még egy negatív tesztet csinálni.
Tudom, hogy 2 hónap után ez nevetségesnek tűnhet, de mégis, én most azon aggódok leginkább hogy vajon MIÉRT és MEDDIG kell meddő kísérletezéseket folytatni... amíg egy orvos ilyen hormonszintmérést meg ilyeneket csinál, nem pedig elzavar hogy próbálkozzunk nyugodtan.
Én ugyanis nem 2 hónapja szeretnék gyereket, hanem 19 hónapja....
Ági, ez iszonyat hogy neked 8-szor "kellett" elvetélned ahhoz hogy foglalkozzanak veled! Ha kiszámolom a vetélés után min. 3 hónap szünetet szoktak ajánlani, akkor az legalább 5*8=40 hónap vagyis majdnem 4 év!!!! Csodálatos a végeredménye a kitartásodnak, gratulálok a két kis manódhoz!
(Nekem is ez a legtitkosabb álmom...) Igazi példakép vagy nekünk.
Most zaklatott vagyok és alig várom a következő próbálkozást, a páromnak pedig egyáltalán nem tetszik hogy én ilyen "erőszakos" módon tervezem, és egyszerűen nem vagyok képes a véletlenre bízni a "spontán" fogantatást. Mert mi lesz ha nekem sem sikerül úgy? (pl. lelki okok miatt) Lazítanom kellene. Szurkoljatok nekem.
Sziasztok!
palinta
 
 


Nahát, szia Tejbemami. Jó találó nevet választottál! Sajna most haza kell mennem de ez érdekes lehet, hogy ha a fogamzás után ki tudok préselni tejet az rossz jel? Prolaktin ez a hormon, ebből van sok. Sok? Van aki így is teherbe esik, hogy szoptat... ez érdekes. Ha nem jön meg hétfőig sem és nem leszek "pozitív, akkor elmegyek nőgyógyászhoz és elmondom ezt neki (csak ki ne röhögjön)
Ugyanazt a gondolatot fogalmaztad meg ugyanabban a percben, mint én: miért is kellene többször is végigcsinálni ezt a szenvedést.. miért nem segítenek az első után?
Sajnálom az előzményeidet, azért gondolom a kislányod mégis sok sok örömet ad neked, és biztos neked is sikerül majd egy csodaszép kis babó. Én is úgy szeretném már. Már nagyon hiányzik. Anyuka szeretnék lenni.
szia!
palinta
 
 


Moncsi,
ezt a kérdést én is többszöt feltettem... Hogy miért kell több vetélésen átesni ahhoz, hogy komolyan elkezdjenek vizsgálódniKép.
Szerintem ragaszkodj egy hormonszintmeghatározáshoz. Én addig mentem, amig találtam egy dokit, aki adott egy beutalót, és persze rögtön kiderült, mi a gond. Pikkpakk rendbehoztak, és terhes lettem. Az egészben az az elkeserítő, hogy előtte több babát elveszítettem, és ezek szerint csak 3 vérvételen múltKépKépKép.

Tejbemami,
írok mélt.

Brigi,
drukk-drukkKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Szomorúan olvaslak titket, sajnos túl sokszor előfordul hogy valaki többször elvetél és a doki nem tudja kideríteni az okát.
Nekem 3 év alatt 3 vetélésem volt, mire kiderült, hogy hormonproblémám van, de ehhez ott kellett hagynom az eredeti dokimat, mert semmmit nem tett. Illetve amikor én kértem a vérévtelt, azt mondta, hogy nem kell.
Ebben a harcban én nagy segítséget kaptam a ..."ma megint megjött"... topicban, lelki támogatást és rengeteg információt. Javaslom gyertek át oda, ott csak olyanok vannak, akik a babáért küzdenek. Mindenféle kérdésre tudnak ott válaszolni, a progeszteronhiánytól a tejtermelőhormon (prolaktin) kérdésén át a hőmérőzésig, természetgyógyászig tényleg mindenre. Ne csak saját kárunkon tanuljunk, hanem egymás eseteiből is!
1 évig jártam oda, de mostmár itt a baba a pocakomban, a 6. hónapban járok.

Leone

KépKép
leone
 
 


Szia Leone, köszi a bekukkantást és a biztatást, szerintem megyünk is át oda! Bár én most elhatároztam hogy kicsit lazítani fogok, de azért szeretném tudni hogy "elméletileg" azért minden rendben van velem. Vagy nem. És akkor mit kell tenni.
De az a lényeg hogy neked ott boxol a baba a pocidban, gratula hozzá!! Nemsokára találkoztok Kép
palinta
 
 


Sziasztok, mindenkinek köszönöm a hozzászólást, bátorítást. Én azért ebben a topikban kezdtem, mert ugye nem az a baj, hogy "megint megjön", hanem az, hogy a pozítív teszt után hetekkel "jön meg". Először is átolvasom az előző hónapok levelezését, aztán majd találkozunk a Megint megjöttben. Mindenkinek egészséges pocaklakót kívánok.
Üdv
Kati (Tejbemami)
Tejbemami
 


Tejbemami!Kép

Én pont ilyen meggondolásból a Terhesség magzatelhalás után... című topicban kezdtem 2002 szeptemberében, engem is úgy hívtak át a ..."ma megint megjött"...-be.
Első pillantásra a progeszteronszinttel van gondod, vagy a sejtésed is jó lehet a tejtermelő hormonnal kapcsolatban (prolaktin), de tudni kéne, hogy hanyadik héten szakadtak meg a terhességeid.
Nekem 3 vetélésem volt, mind a 6. hét körül, és a vérvétel sárgatest elégteleséget mutatott ki. Progeszteron pótlást kaptam, így maradt meg ez a terhességem. Kép
De ebben a témában is szakértők a lányok az általam említett topicban, ezért ajánlottam.

Üdv, Leone

KépKép
leone
 
 


Szia Leone!
Az első a 10. héten missed AB, a második a 8. héten AB, (ez előtt szedtem Clostilbegitet), a harmadik 6. héten AB. Mértünk progit, és alacsony is volt, csak nem tudom, akkor a Closti miért nem volt elég a terhesség fenntartásához? A prolaktinról azt mondta az orvosom, hogy kizárt, hogy vetélést okoz, max. az ember nem esik teherbe, de nem vetélhet el miatta. ??? Akkor miről ír itt sok lány? Bár az igaz, hogy szoptató anyukák sem vetélnek el, pedig ott aztán magas lehet a prolaktin szint. Elég elkeserítő, hogy nincs fogódzóm, hogy mit lehetne még vizsgálni.
Te a terhesség alatt kaptál progeszteron pótlást, vagy előtte?

Üdv

Kati
Tejbemami
 


Sziasztok csajok!
Jo hireim vannak. Hétfőn láttuk UH-on verni a baba szivét. Hát mit ne mondjak csodálatos volt. Az viszont kevésbé, hogy az injectiot amit minden nap kapnom kell, csak 23. -án lesz meg, addig ami van, napi 1-et kell kapnom és potlásnak 3x3 Utrogestan hüvelykapszulát. Hát nem valami kellemes, de remélem ez is segit. Igy hétfőn ujabb Uh, remélem akkor is minden okés lesz. Amugy nagyon jol vagyok, talán tulságosan is. Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Tejbemami!Kép
Igen, nagyon progi gyanús a dolog. Így meg hogy a vérvizsgálat is azt mutatta! A Clostilbegyt csak a kezdeti progeszteronszintet emeli, ha létrejön a terhesség utána kell még progi pótlás, amit általában Utrogestan vagy Duphaston tablettával tesznek. A 12. hétig a progeszteronszintet a petefészekben a megrepedt tüsző helyén létrejött sárgatestnek kellene termelnie, de ez esetleg kevesebbet termel a szükségesnél (sárgatest elégtelenség) ezért a terhesség nem marad meg. A 12. hét után a méhlepény termeli, ezért a progeszteronpótlás abbahagyható.
Én spontán lettem terhes, tabletták nélkül, amint észrevettem a 30. napon azonnal napi 2x3 Utrogestant kezdtem használni, és a 10. héten kezdtem lassan visszacsökkenteni (pedig hogy be voltam tojva!) és a 12. hét végére teljesen elhagytam. És sikerült, a baba még mindig itt csücsül a pocimban!Kép
Én úgy tudom, hogy a vetélésben is szerepe lehet a prolaktinnak, de főleg azzal, hogy rossz hatással van a progeszteron termelődésére: progihiányt idéz elő. Lehet, hogy érdemes lenne erre rákérdezned Erazmusznál a topicjában. (Erazmusz - kérdezz, felel a nőgyógyász!)
Amikor nézték a progit, nem csináltak véletlen teljes hormontükröt? Mert akkor ott lehet a prolaktin eredmény is! (Csak a biztonság kedvéért jó lenne tudni, nem biztos, hogy gond van vele. Csak a tejszivárás miatt.)

Brigitta!Kép
Miért fogsz kapni még plussz szurit? Milyet? Nem elég a 3x3 Utrogestan? Ez elég nagy adag, ne aggódj!

Leone

KépKép
leone
 
 


Brigi!

Nagyon örülök, hogy jól vagytok!
CSak így tovább, és ne aggódj, minden rendben lesz!

Puszi, Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Leone!
A progi potlás nekem is azért kell,mert alapbol alacsony a progi szintem.Mikor terveztük a terhességet minden ciklusban a 14 naptol már szedtem a Duphastont,hogy ha terhes maradnék,sgitsen.Mikor kiderült hogy terhes vagyok,hormon szinteket néztek.Aztán a 2.vérvétel után a gyogyszer mellett csökkeni kezdett a progi szintem,igy napi 2 amp.progeszteron inj.kaptam,amit a doki adott,de mellette nekem még meg kellett rendelnem,ami 2 hét mulva lesz meg./szlovákiábol hozzák/.De a meglévő inj.ha kettesével kapom,nem lesz addig elég és a doki sem tud többet adni,igy most napi 1-et kapok,és a 3x3 Utrogestán.Remélem minden jol halad,alig várom a hétfőt,hogy lássuk minden rendben van.

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi!
KépKépKépKépKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Brigi! DRUKKOLOK! Ennyire ritka ez az injekció hogy Szlovákiából is csak hetekkel később jön meg...?! Hát szóval!
De csakazértis minden OKÉ lesz, meglátod!!
Jó hétvégét mindenkinek, Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok!
nagyon rossz hireim vannak.Petezsák összeesett,életjel nincs.Vége!!!!!
Ugy érzem nekem is.Immár 7.-szer.
Elegem van,és reménytelennek látom,hogy valah gyerekem legyen.
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi, nem tudok mit írjak, hisz semmilyen szó nem elég a vígaszhoz... Veled érzek.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Brigi!

Nagyon sajnálom, bár nekem "csak" 3 ilyen vetélésem volt, de tudom mit érzel. Kép
Én ezt nem értem, hanyadik hetes voltál? 7-8? Ilyen sok vetélés, ekkora progi pótlással?!, nem lehet, hogy valami más gond is van?
Elhiszem, hogy reménytelennek látod a helyzetet. A legjobb amit most tehetsz, hogy csak magaddal, az érzéseiddel foglalkozol, és olyan dolgokat csinálsz amihez kedved van (úszás, szaunázás, túrázás, fogyókúra, finom bor a vacsorához, bármi ami jól esik, de eddig nem merted nehogy baj legyen) addig, amíg lelkileg túl nem jutsz ezen az újabb csapáson. Mert túl fogsz jutni, és tudom, hogy nem fogod feladni, mert ezt nem lehet feladni. (Én is így voltam vele.)
Írj, hogy hogy vagy!

Leone

KépKép
leone
 
 


Brigi,
Nagyon sajnálom ami Veletek történt, mélyen együtt érzek Veled!
Breki
Breki
 


Brigi,
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nem tudom mit írhatnék, nagyon sajnálom, és nagyon együttérzek Veletek.
Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek,jol estek a szavaitok!
Hát nem mondom elég szarul vagyok lelkileg.
Leone!Nekem a legutobbi terhességnél derült ki a progi hiány,de a Klinkán ahol a dokim van,ott nincs lehetőség hogy 2 naponta progi szintet nézzenek,mert az eredmények 4 hét mulva vannak meg.Igy párhuzamosan elmentem egy genetikushoz,aki a Kaáliba dolgozik,ő ujra kivizsgált,voltunk kromoszoma vizsgálaton,és a progi hiányon kivül nem talált semmit.Ezért is biztam nagyon benne,hogy most végre sikerül,hiszen az első perctől kezdve potoltuk a progeszteront,rendszeresen nézte a szintet,ami jo volt.És mégis!
Ő most azt mondja,valaszinü a petesejt genetikai állományával volt valami,persze ez szerintem csak találgatás.Most várunk a héten,hogy esetleg spontán elmenjen,ne kelljen műteni,mivel kicsi volt a terhesség,talán nem szenvedem meg nagyon.Aztán egy honap szünet,majd áprilisban lombik.Akkor pedig a leszivott petesejtet meg tudják vizsgálni genetikailag,és talán mivel 3 sejtet ültetnek vissza,bizok benne hogy sikerülni fog.Biznom kell nincs más lehetőségem.
A mai lelkiállapotom szerint befejezném az egészet,de erősebb az az érzés,hogy gyereket akarok.Nem tudom meddig lesz erőm csinálni,14 éve harcolok, de tudom muszály.Csak most nagyon fáj,és hiába áll mellettem a férjem,nagyon egyedül érzem magam.
Én eddig mindig talpra álltam,majd ahogy telnek a napok,hetek,biztos enyhülni fog a fájdalom.
Köszönöm nektek hogy velem vagytok,majd jelentkezem.
Sziasztok Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Kedves Brigi és a többi Sorstársam! Én "csak" háromszor vetéltem el, de sokszor én is teljesen reménytelennek érzem a dolgot. Szerencsére már van egy kislányom, de belebetegednék, ha nem lehetne több gyerekem. Így aztán egy vígaszom marad: próbálkozni, amíg lehet, amíg még fel tudom nevelni a gyereket - én 40 éves korig nem állok meg (most a 30.-ban vagyok).
NE ADJÁTOK FEL!
Mindig a Nagymamámra gondolok, aki hétszer vetélt el, de nem adta fel és utána szült két egészséges gyereket. Talán egyszer megtudjuk, hogy miért tett minket ennyire próbára az élet.
Sziasztok
Kati

Szép Napot!

Tejbemami
tejbemami
 
 


Brigi, nagyon megdöbbentett a híred ...
Ez torokszorító hogy megint nem sikerült. Nem tudok hozzászólni semmit... főleg hogy én még miket írtam előtte.. hát nem jött be jobb ha nem is mondok semmit.

Aztán látom hogy azóta már írtál hogy folytatod és van még benned erő és remény (sőt a soraid mögül, a kétségbeesés mögül azt olvasom ki hogy egyre több) Csak a "majd" az nem vigasz a "most"-nak.... veled érzek!!! Most biztos hogy valami baba-oka volt, ez nem rajtad múlott! Lehet, hogy nem lett volna egészséges... és akkor még jobban fájna. Most így hamarosan újra megpróbáljátok, lehet hogy több babád is lesz a lombikkal!!! Mert nem lehet ÍGY vége, ugye, azt tudod!
sok szeretettel: Moncsi
palinta
 
 


Dárga Brigi! MInden elismerésem a TIéd, h még talpon vagy! A lombik most jó hír. Hiszen megoldás talán a problémára. SŐt biztos!!! NAgyon szurkolok, h ezennel minden rendben legyen! És számolj be, h mi újság, jó?
Sziszus! Hogy vagy? Mi újság?
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi, sajnos az élet nálunk megint borzalmas dolgot produkált. Hónap elején meghalt 38 éves nővérem ... szóval könnyebb nem lett.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


IStenem! NEm jutok szóhoz...
Őszinte részvétem! ÉS nem mondok semmit.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!
Mivel semmi jele,hogy magátol megoldodjon a bajom,vasárnap megyek a Klinikára,és a dokim meg is műt.Kicsit szarul éreztem magam,hogy ilyenért rángatom,mivel egy éve,csak telefonon értekezünk,de mondta,hogy csak természetes,hiszen a lombikos dokim nem tud hol megműteni.
Majd hétfőn jelentkezem,jo lesz végre tul lenni rajta,és akkor várhatom hogy megint megjöjjön,majd utána 1 honap fogamzásgátlos honap,majd májusban a lombik.
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Sziszus!
Nagyon sajnálom...!
Régen nem hallottam felőled, a történtek nagyon megviseltek? Gyüjtsd az erőt!
Brigi!
Kitartást és továbbra is ilyen bizakodó hozzáállást kívánok neked, tudom, hogy nem vígasztal meg, de biztosan a babával volt a gond, ha a lombiknál megnézik nem fordulhat elő többé - gondolj erre.
Anikó
Névtelen
 


Jo reggelt!
Tegnap megvolt a műtétem,tul vagyok rajta,végre elöre nézhetek és várhatom,eljöjjön azidő,mikor kezdhetjük a lombikot.
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi!
Pihenj sokat, foglald el magad valamivel, és továbbra sem add fel!
Egyszer sikerülni fog, biztosan!!!
Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Brigi! Csodálatra méó vagy, komolyan mondomKép. Hihetetlen, ahogyan gondolkodsz! NAgyon ügyes vagy, előre a lombikért! Kép HAjrá! Légyszi számolj be, h mi újság!
Sziszus! Írj!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Drága Angi, mit is írhatnék ... a legnagyobb gondom, hogy az unokahugaimnak (12, 10 és 9 évesek), hogyan könnyíthetnék az életükön. Gondoltam nyitok egy külön topikot hátha tud valaki valami használható gondolatot írni.

Babaügy: Nincs peteérésem, most várunk a harmadik napi vérvétel eredményére, és lehet a jövő hónapban bevállalunk egy stimulációt.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus! AZ Apukájuk velük élt? Egy család voltak? MErt akkor gondolom Ő neveli tovább Őket, csak a mindennapokba kell besegíteni, ami szintén nem kis feleadat... Nem tudok tanácsot adni, közhelyeket nem akarok írni.

Stimuláció jól hangzikKép. HAjrá!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziszus! AZ Apukájuk velük élt? Egy család voltak? MErt akkor gondolom Ő neveli tovább Őket, csak a mindennapokba kell besegíteni, ami szintén nem kis feleadat... Nem tudok tanácsot adni, közhelyeket nem akarok írni.

Stimuláció jól hangzikKép. HAjrá!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok lányok,
bocs, hogy idepofátlankodok, de most nézegetek egy honlapot, www.szuleteshete.hu, és van egy Sirató rovata is, ahol a veszteséget próbálnak segíteni feldolgozni. Ha akár egyikőtöknek segít, már megérte szólnom.
gondolok rátok,
szilvi
h_szilvi
 
 


Sziszus, fogadd őszinte részvétemet... Sajnálom, sajnálom...
palinta
 
 


Sziasztok!

Brigi!
Csak olvasgattalak titeket, de nem tudok szó nélkül elmenni az eseted mellett, mert kísértetiesen hasonlít a velem történtekre. Bocs, hogy beleszólók, de Belgyógyász nézett már? Nekem 6 vetéléssel a hátam mögött most végre van egy 31 hetes pocilakóm. Én is mindig progi pótlást kaptam és eddig mégsem sikerült. Mostmár végre tudjuk, hogy nem is az volt a fő baj. Ha érdekel írj egy mailt és szívesen megírom nekünk mi hozott megoldást.

Tejbemami!
Olvastam, hogy próbáltál reagálni másik topicban az általam írtakra. Email cím a profilomban, írj ha gondolod.

Üdv: Humi
humi
 
 


Sziasztok!

Borzasztó rossz kedvem van Kép Egyszerüen nem tudom mit csináljak.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus,

nem is tudom, mit írjak...Kép. Írd le nekünk, ha az könnyebb.
Tudom, hogy Te időnként reménytelennek tartod az egészet, pedig nem az, hidd el! Szépen rendbehozzák a hormonokat, pocakos leszel, és megszülöd időre a gyönyörű, egészséges babácskádat!Kép Nagyon drukkolok Neked, de ezt úgyis tudodKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu, persze néha könnyebb, de a legtöbbször mostanában borzasztó nehéz.

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziasztok!

Tegnap regisztráltam magam. Nekem van egy hat éves Laurám de már mindennél jobban vágyok egy 2. gyermekre. Végigolvasva írásaitokat kicsordult a könny a szememből. Nekem is volt egy vetélésem. 12 hetes terhesen egy visszafejlődött -az orvos szavatit idézve -teljesen összeszáradt magzatot távolítottak el. 2 évig nem szerettem volna teherbe esni ezek után, (gyógyszerrel védekeztem) 1 éve hagytam abba a fogamzásgátlót és most sikerült teherbe esnem azóta.Most vagyok 10 hetes állapotos, egyfolytában rosszul vagyok és ráadásul iskolába jártam ezért 2 hónapja sikerült elhelyezkednem és most is éppen dolgozom. A rettegés bennem van, minden egyes szúrásra összeszorúl a szívem és arra gondolok mi van ha most... Amikor elhalt a picim akkor hirtelen megszünt a hányingerem, úgyhogy ha kb 1 óráig nem érzek hányingert már a legrosszabbra gondolok. Nagyon becsüllek Titeket hiszen sokan sorozatos vetélések után összeszeditek magatokat és nekivágtok újra. Nekem "csak" 1 volt de a rettegésemmel megőrítem a családomat. Enni nem tudok csak annyi vizet tudok leerőltetni, hogy nehogy kórházban infúzión kössek ki. Nagyon szeretném ha sikerülne. Szurkolok mindenkinek , üdv: Jucy
jucy
 
 


Szia Jucy!
Nyugodj meg. Van egy kislányod, aki egészséges, és ő a legjobb bizonyíték arra, hogy most sem lesz gond. Sajnos előfordul, hogy nem marad velünk egy baba, a statisztikák szerint minden ötödik terhesség vetéléssel végződikKép De te most ne ezzel foglalkozz, hanem a pocakoddal. Én is a második babámat veszítettem el, de aztán született Ritusom. Én is végig rettegtem a terhességemet, holott az elsővel semmi problémám nem volt, Laura minden gond nélkül született. A családomat én is kiborítottam az állandó rettegésemmel, de eltelt a kilenc hónap, és megnyugodtam. Szóval nyugi, egyél inkább mert az fontos lenne a babának, és ne aggódj. Hidd el, mindannyian tudjuk, hogy mit érzel, és tudom, hogy nem könnyű megnyugodni, de nem szabad folyton rosszra gondolni.
Puszi, Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Kedves Timi!

Köszönöm a bíztatást, nagyon jól esett.
Örülök, hogy megtaláltam ezt a lehetőséget(Babanet-csevegő) ez többet jelent szerintem mindenkinek mint egy méregdrága pszyhológus!

Üdv: Jucy
jucy
 
 


Jucyka! NYUGIKép!!!
Eddig nem újságoltam, de most megteszem, 14.hetes kismama vagyok én isKép. ÉS rosszul is vagyok rendesen, még mindig. Én másképp érzek, mint Te! NEkem volt egy elhalt magzatom 10.héten, és koraszültem a 27.héten ikreket, Regina kislányunk 16napot éltKép((. VIrág 28án volt 1éves jól van, jó gyerek, sok erőt ad nekünk! Szóval én nem vagyok ideges. Még az elején eldöntöttem, hogy nem vagyok hajlandó veszélyeztetett terhesként viselkedni, ui az elhalt magzat nem egye4nlő a vetéléssel, ha elhal, akkor vmi nem volt rendben vele. A koraszülés nálam külső behatásra történtKép, a doki megnyitotta a méhszájam, plusz egy fertőzést is kaptam.
Ezeknek nem kell most is fennálni! Miért kellene? TUdom, hogy 40.héten fogok hüvelyi úton szülni egy egészséges kisbabát! De ha megint császár lesz, az sem gond, nem fogok a kardomba dőlni akkor sem, csak rendben legyünk mindkettenKép.
Úgy viselkedem, mint egy átlagterhes, semmivel sem kevésbé, vagy jobban kímélem magam. Ameddig nem jelez a testem, hogy gond van, nincs is. Ha majd jelez, akkor változtatok, de nem vagyok hajlandó végigidegeskedni a boldog babavárást. Jól érezzük magunkat, a férjem és én is nagyon boldogok vagyunk, és nem félünk, tudjuk, ezúttal már minden rendben leszKép
PRóbálj lenyugodni, koncentrálj a szépre, a nagylányodra, és lazíts! Ezúttal minden rendben lesz...
Szeretettel: .:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Kedves Angi!
Jó, hogy ilyen pozitívan tudsz gondolkodni ennyi szomorú dolog után. Én is nagyon örülök és tudom, hogy sokan mindent megadnának egy egészséges gyermekért ami neked is nekem megvan. De a nő ha gyermekre vagy újra gyermekre vágyik hihetetlen dolgokra képes. Szerintem az anyai ösztönök már a fogantatás előtt működnek nem kell ide hormon. És ha sajnos elveszíti a babát az nagyon tud fájni. Én nagyon aggodó, pesszimista személyiséggel bírok és ezért örülök- örülök de nem tudok önfeledten örülni mert az emlékek nem hagynak és bennem van mindig az a mi van ha... Viszont az tény, hogy feladni nem szabad. Benne van a pakliban, hogy nem sikerül de mindíg kell probálkozni mert az élet a sors kiszámíthatatlan és a nőnek túl kell élni meg kell újúlni és neki kell vágni újra.

Végül is az egész életünk erről szól!
Nagyon jó egészséget kívánok(unk) nektek!

Szia: Jucy
jucy
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?