Új privát üzeneted érkezett!

Niki. Ha a dokid szerint jó a görbéd ( :shock: ) ÉS nem is vezeted ahogy kellene ÉS nem is hiszel neki/benne és szted az LH a tuti ÉS még nem is görcsölsz rajta.....akkor hagyd az egész hőgörbét a fenébe. :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Betsy: Éjszakák? Megvannak?

Arikon: Én valami gesztenyés, aszalt szilvás kaját szeretnék, mivel anyuéknál lesz káposzta, tesóméknál hal. Mellé aranygaluskát tervezek, de hogy lesz e belőle valami....az még rejtély. :lol: És te??

Ajándékok terén SEHOGY sem állunk :twisted: :twisted: pedig tavaly ilyenkor már szinte készen voltunk. Mikukásra biztosan. Persze akkor volt motiváló tényező.

Sirki: Hú, hát ezer és egy fajta játék van, akkora a választék, hogy ihaj. Popi fél éves volt, mikor a Fisher Price féle kockákat vettem neki. Ezeket. Nagyon sokáig játszott velük, illetve még most is.
Kép

Anyám, már csak 2 hét van szülinapig! :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.01.15 22:40-kor.
jaimee1
 
 


Csajok, Ti hányszor esztek per nap? Illetve a gyerkőcök. Oké, mi éjjel nem kelünk fel egyszer se, megvan egyhuzamban a 9-10 óra alvás, de aztán úgy tűnik, reggeltől estig folyamatosan eszünk, átlag 7-8 szopi van, ez soooook, meg még 2-3 egyéb kaja, alma, barack, sütőtök. Azt hittem, kevés a tejem, de kiderült, a felolvasztottból sem eszik meg egyszerre 125 ml-nél többet, ez itten a bibi.

Karácsony, engem most nem érdekel, sőt, ha maradunk az albérletben, lehet, idén meg sem tartom.

Bíbi tegnap felállt félig, illetve feltápászkodott, ennek azért örülök. :lol:
Vendég
 


Ja, és szerintetek szükség van járókára? Nálunk a kiságy az emeleten lesz, napközben meg lent leszünk a földszinten, akkor hová tegyem majd a gyereket? Nem, mintha megállna napközben egy percre is. :lol: Meg találtam egy jószínű utazóágyat, gondoltam azzal kiváltom a járókát, de az meg azért kisebb, meg utazni sem utazunk, de tavaszra a teraszra is kellene majd vmi karámféle Bíbinek, vagy nem? Jajj, nemtom. :lol:

Kép

Viszont ebből oldalt ki-be lehet mászni, szerintem tök vicces, nagy szükség lehet még erre az opcióra :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Bíbi: Én 2-3x. :lol: 6 hónapos korban még napi egy szilárd kaja dukál, a többi szopi kell hogy legyen. De ki hogy csinálja. Én így csináltam volt. A második főzelék 9-10 hónapos korban jön be majd.

Járóka: sztem kell, nagyon jól elférnek benne a játékok. :mrgreen: És ha biztonságban akarod tudni a picit, de ki/le/fel kell szaladni valamiért, akkor csak beleteszed. Ordít majd, mint sakál, de biztonságban lesz, az tuti.

Hová teszed a gyereket? Ne legyen illúziód, ő mindig ott akar majd lenni, ahol te vagy. :lol: :lol:

Utazó ágy nem jó járókának szerintem, mert nem lát ki belőle. Eléggé. Illetve addig jó hempergőnek, amíg nem kúszik, mászik. Vagyis Bíbinek nem igazán jó. Utazó ágyunk is van amúgy, örököltük, ebben alszik, ha egy évben egyszer máshol töltjük az éccakát. :lol:

Bíbi anyu, a karácsonyt nem hanyagoljuk, feketepont! :lol:

Még nem küldtem a "csomagodat",ma hoz apa borítékot. Bocsánat! Lassú vagyok. :oops: :oops:

Gratu az álláshoz, nnnna te is eresztheted lentebb az ágyat. :lol:
jaimee1
 
 


Ja, amit még akartam - HAPTAPI! Ezen játszhat a nappaliban. Kb. 4 négyzetméter, azaz 2-3 csomag kell belőle. Olyat érdemes venni, amiben kevés az apró alkatrész. Tehát mondjuk betűset. Mindenhol kapni, a lényeg, hogy kb. 1 cm vastag legyen.
jaimee1
 
 


Óóóó, hogy én erre nem gondoltam! Mármint, hogy nem lát ki! Popianyu, kincs vagy! Én meg simán hülye! De fejlődőképes! Mert eddig állítható magasságú járókát nézegettem, de most beláttam, kis rásegítéssel, az is felesleges :lol: Holnap megyünk vásárolni, addig már csak azt kell eldönteni, hatszögletes legyen vagy 4szögletes, 100-as vagy 120-as... nehéz ügy. Ja, és úgy nézik ki, azt a fajta etetőszéket vesszük, amit elsőre kapásból kizártam, a székké meg asztallá szétszedhetőt :lol:

Nekem azt mondta a védőnőni, kezdetben uzsonnára meg tízóraira kaphat szilárdat. Bár én is a magam feje után megyek, meg Bíbié után...ezért eszünk egész nap :twisted:
Vendég
 


Bíbianyu: unokaöcsém-termete megegyezett Banditáéval, ilyen toronydaru típus - simám addig húzta a hálóját az ilyen utazóágynak, míg ki nem szakadt. :lol: :lol: Aztán megvették fából.... :lol: :lol: ű


jelentem etetőszék és autósülés probléma kipipálva. Végül nem a Bébé Comfort lett, annak az áráért megvettük a mellékelteket:
Kép Kép

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Jaimee,
kösz, ez jó ötlet, valószinűleg kockaféle lesz neki! :lol:
Szülinapra készültök? Milyen lesz a torta, ajándékok?

Bibi,
gratula a feltápászkodáshoz! Hiába, csodacsiribébi! :lol:
Mi ugyanannyiszor eszünk naponta, átlag ötször, néha hatszor, ha kel éjjel is. Hozzátápi a déli szopi előtt van, néha egy kis gyümölcslé délután!
Ez az utazóágy jópofa, főleg, a ki-be járkálós funkciója, hát nemtudom, szerintem nem nagyon maradnak majd meg "karámban", de én sem tudok még dönteni ez ügyben! Szerintem Niki nem maradnak meg ebben, de ki tudja?! Abban pedig egyezek Jaimee-vel, hogy orditani fog benne, de biztonságban lesz, és ez a lényeg! :lol:

Gyabi,
nagyon szép az etetőszéketek, tetszik a szine! Úgy látom, olyan mint a miénk! Az ülés is nagyon szép! Mi is most kezdünk gondolkodni már az ülésen, mert a hordozkát nagyon kinőtte, pedig még nincs is 9 kg, csak amikor ráadjuk az overallt, hiába, kell már az ülés!

Egy gyors kérdés: ha az anyatejet kiengesztelem, akkor esetleg eláll-e valameddig a hűtőben, anélkül, hogy megromlana? Mert sajnálom kidobni, 75ml van lefagyasztva, de annyit még nem használok el Nikinek, mert alig akar enni, az alma nem tetszett neki, anyatejjel sem, most kapott rizst, de abból is keveset eszik, és ahhoz nem kell annyit tejci, de nem akarom kiolvasztani, és aztán kidobni, hisz az érték... Erőltetni meg nem akarom!
Másfelől meg képzeljétek nem akarta megenni az almát pépesen, de amikor látta, hogy én rágcsálom, ő is elkezdte rágcsálni, és nagyon hangyányi darabokat leharapott belőle, és simán megette :shock: tegnap pedig a mandarin levét szivta ki, őrület. Inni szintén nem akar, vettünk neki azt az Aventes poharat, azt meg sem tudja szivni, vagy csak nem akarja, de mivel látja, hogy mi bögréből isszuk a teákat, ő is megpróbálta a kis bögréjéből, és iszik belőlük, még ki sem folyik neki! Nem értem! Most nemtudom mit csináljak, miből itassam, úgyhogy egyenlőre fel is adtam, hisz még nem szomjas, amig szopik kaja után! Ti hogy csinálnátok?
sirkici
 
 


Sirki: ezt találtam Neked, reméélem segít:


Felolvasztás

Ne ijedjünk meg az eleinte talán bizarrnak tűnő képtől - a tárolt tej nem szép látvány. Összetevői különválnak, a zsír kiül a tetejére és számunkra még a szaga is meglehetősen furcsa (hol szinte émelyítően édeskés, hol savanykás) lehet.

Felengedésnél fontos, hogy ne mikrohullámú sütőben melegítsük fel, mert eközben a betegség elleni védelmet nyújtó fehérjék elpusztulnak. Állítsuk az edényt egy (60 fok alatti) meleg vízzel teli lábosba, tálba, ott hagyjuk felengedni. Érdemes közben néha finoman felrázni a tárolóedényt, hogy a falára tapadt zsír és fehérje is elkeveredhessen a tejben.

Felengedés után sem forralni nem szabad, sem sokáig tárolni - annyit engedjünk fel, amennyi aznap körülbelül el is fogy, mert másnap már nem tanácsos felhasználni.

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Gyabi,
köszi, segitett! Ezek szerint dobhatom el a tejeket, amik 6 hónapnál idősebbek! :cry:
sirkici
 
 


Sirki: Nemnemnem! Ki ne dobd a tejet! Az anyatej akár 1 évig is eltartható fagyasztóban. A születés hete portálon olvastam nem régen.

Azért használd fel mielőbb őket, mert minél régebben van a fagyóban, annál "gyengébb" (ugye a tej összetétele változik, ahogy a baba nő) és a szaga is változik, hiszen feltételezem hogy nincs külön fagyasztód a tejcsinek. :wink: :lol: Szóval egyre jobban átveszi a zöldségek, egyéb cuccok szagát, akkor pedig nem bizti, hogy Niki elfogadja.

Nekem is van még májusi tejem.

Felengedni pont úgy kell, ahogy Gyabi írta.

Pusssz!
jaimee1
 
 


Gyabi: TÖk jó az etetőszék. Nekünk is ilyesmi van. Bandita is kinyúl majd a kis kezével ahhoz a műanyag izéhez....ahogy a lábak találkoznak az ülés mellet.... és öröm lesz takarítani róla a kaját. Főleg, ha rászárad. :lol: Az autósülés is jóóóó! Milyen márka is ez?

Bíbi anyu: Mit vettetek végül?

Rólunk: Ajándékok megvannak, bár van egy kis káosz, mert anyuék neki szánt ajándékát is megvettem és most sakkozom, hogy kitől mit kap a megvásároltak közül... Mikulást kihagyjuk idén, elég, ha ismerkedik a fogalommal és azzal, hogy létezik olyan, hogy MIKULÁS...

Karácsonyra tőlünk egy halom képeskönyvet kap és játékokat a Fakopáncsról. Anyuéktól egy felfújható szamarat, amin ugrálni lehet.

Szülinapra kapta a bébitaxit, a Betsy féle Playskool játékot (bár egyelőre fél tőle....) ÉÉÉÉs még amit találok. Ja és a varázsbödönt a FP félét. Sütifaló. Nagyon szereti. Persze már eldugtam előle.
jaimee1
 
 


Sirki, akkor romlott, ha darabos felengedés után. Volt, hogy én is kiolvasztottam délután, megkapta a felét, a másik felét meg csak másnap reggel, no, ezt így már nem kéne az írások szerint, mégsem lett semmi baja...egyszer meg simán darabos lett rögtön kiengedés után, ott gondolom elcsesztem vmit fejésnél.

Még egy rém fontos kérdés :lol: , azt írtad, " kiengeszteled" a tejet. Most ez véletlen, vagy tényleg így használják felétek ezt a szót? Most ez pusztán tudományos érdeklődés, meg még egy MINDENKIHEZ, felétek hogy híjják azt, mikor a gyerekek megfogják egymás kezeit, keresztbe, és sasszézva forognak körbe-körbe? :?:

Meg van még egy körkérdés, no, mindegy, felteszem, annyi mindent kidumáltunk már, tabuk remélem nincsenek, szóval a férfi nemiszerv melyik része a " tök "?

Teszem ezt azért, mert hosszú ideje vizsgálódom már a fenti témákban, s igencsak változatos válaszokat kapok. :lol:

Jaimee, ja, vásároltunk, pont amit nem akartam elsőre, a kisasztal meg kisszék lett, nekem tetszik, meg egy hatszögletű gurulós persze fa járóka...az ágyat meg leengedtük, nagyon gáz ilyen földszintesen szegény Bíbi, mint egy vadállat a ketrecben, volt olyan járóka is, aminek nyitható ajtaja volt, na, arról is pont ez a vadállatosdi jutott eszembe...szóval nem azt vettük.

Élveztem a szüléstörténetedet nagyon!!!
Vendég
 


Itt egy kép Csiriről meg a 2 fogáról :lol:

Kép
Vendég
 


Bíbi:nálunk pörgőzésnek hívták...elég gagyi, szó se róla...A tök meg a golyszi szerintem... :D
/a zöld sapkás/

Kép


Ja, a kiengesztelés pedig nálunk az, amikor rosszat csinálok és megyek utána bújni...
Vendég
 


Jaimee,
jaj, de jó, akkor nem veszem ki a sokat, hanem egy későbbi kisebb adagot, és végül is, majd ha nem darabosak lennének esetleg a májusiak, akkor majd kidobom. Bár nem mikróban olvasztom fel, hanem először hideg, majd meleg vizben, igy nem lett rossz szaguk, bár lehet, hogy még valamelyiknek lesz!
Sok szép mindent fog kapni Réka, nemsokára szülinap, aztán karácsony, lesz minek örülni! :lol:

Bibi,
kösz neked is az infót! :lol: A kiengesztelést én igy mondom, bár igazatok van, Nóri jól irta, az az, amikor valakit megbántunk és ki akarjuk engesztelni, megbékiteni! A forgást egy szóval nem tudom hogy mondják, lehet, hogy mikor még játszottunk használtunk rá szavat, de arra már nem emlékszek, rég volt! :lol: A tök pedig apa szerint is egyértelműen a golyók! :lol:
És nagyon aranyos a kis Bibi a fogacskákkal! :lol: Felül még nem jön neki?
sirkici
 
 


Bíbi: A tök az a here. Mer' mi lehetne még? :lol: :wink:

De jó a fogas kép, Réka nem mutizza a sajátjait.

Na sétára fel!
jaimee1
 
 


Bíbi,
bár mostanság nincs időm SAJNOS, de a kérdésedre muszáj válaszolnom!! :lol: :lol: A "tök" szerintem (is) a here, gondolom a formájára próbálnak utalni... :? Bár ha azt a mondatot nézzük, h. "úgy tökön rúgták!!!" akkor az egész "szerkezetet" kell érteni, hisz nem tudják kihagyni a vesszőt... :lol: :lol: :lol:

Puszilok MINDENKIT és ígérem a héten már tudok jönni, úgy látom fogy a munka!!! VÉGRE :D


jaaa, még azt akartam írni, h. az előbb hallottam a rádióban, h. márciustól megjelenik a "HelloBaby" c. magazin, ami babára váró illetve már kisbabás szülőknek szól. Jó tanácsok, egészséges életmód, meddőség, stb. van honlapjuk is (bár még elég kezdetleges): www.hellobaby.hu :)
Vendég
 


Jaimee: Pierre Cardin. Hát kíváncsi leszek én az etetőszékre. Milyen az a felfújható szamár????

Bíbi: nagyon édi a "fogas kép"!!!! Mennyiért vettétek a járókát???? Pörgés=SIPIZÉS ( nálunk :oops: :shock: )

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Kép

Gyabi: ja, nem szamááááár, hanem póni. De van zsiráfos is most.
Illyen.
jaimee1
 
 


Köszik! :lol: Meg a szemléltető ábrát is! :lol: :lol: :lol:

Sipizés, de jó, ez új!!! Volt már kocsizás, pörgőzés, apánál simizés, nálam huszizás.

Felső foga még nem jön Csiribébinek, és azt gondolhatjátok, tök véletlenül sikerült csak lefotóznom, ott és akkor nem is a fogaira koncentráltam. :lol:

16 és fél volt a járóka.
Vendég
 


sziasztok csajok,

ne hari, hogy nem jövök, de össze-vissza rohangálok még kari ajándékokért, díszítőelemekért, szaloncukorért etc.....
Néha már azt sem tudom mit vette meg és mit nem. Bazsi benyögte, hogy ő egy pókerkészletnek örülne a legjobban.Ma azért szaladgáltam, hála a jó égnek az Auchan-ba kaptam 4 000 ft-ért, de már csak ez az egy db volt.
Hétvégén meg apáztunk, sajna csak vasárnap reggel jött haza és hétfőn már ment is vissza.
Szóval az sem tudom hol a fejem,még a menüt sem írtam össze hogy tudjam milyen husit kell vennem, kari előtt én már nem akarok nagy üzletbe menni.A fagyóm is tele van ezer éves cuccokkal, azt is szanálni kellene, hogy beleférjen a kari husi.


Puszi mindenkinek, igyekszem majd jönni, de most csak olvasgatni van időm. :cry: :cry:

Addig is pár kép.

Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Most csak felrakom az idei karácsonyi fotóinkat, hátha valakit érdekel.. ha Bence elaludt, visszaolvasok, és reagálok.. Bocsesz a mennyiségért.. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.04 20:03-kor.
Vendég
 


[quote="jaimee1"]
írta:
jaimee1Betsy: Tök jó súlyban van Bence!!!! És jó magas is.

Most tényleg szépen hízott, pedig nem eszik sokat, inkább sokszor keveset. Peti ilyenkor már 10,8kg és 80cm volt.

[quote="jaimee1"]
írta:
jaimee1Betsy: Éjszakák? Megvannak?

Volt pár nyugodtabb éjszakánk, hasonló, mint amit írtál, hogy 2 szopi, és egy-két felsírás, és gyors elalvás, de az utóbbi pár napban úgy érzem, mintha egész éjszaka ébren lennék, mert nagyon sűrűn felsír Bence, pedig magam mellé teszem, de állandóan cuppog, és csak szopival alszik vissza. Mire én nagynehezen visszaalszok, már megint ébred. Nekem úgy tűnik, mintha óránként felébredne. Na majd ma éjszaka figyelem az órát :wink: Nálatok se nagyon javul a helyzet, úgy látom. Gratula a 2. fogacskához. Lassan utolértek :lol:

[quote="jaimee1"]
írta:
jaimee1Betsy: Megvettük a Playskool cuccost. Nem bírtam otthagyni. (bár egyelőre fél tőle....)

Hol és mennyiért vettétek? Majd megbarátkoznak. Bence imádja, csak gyorsan kifogyott az elem.. Már nem nagyon fújja a golyókat :cry:
Vendég
 


SIRKICI: Olyan ajándékot érdemes venni Nikinek, amit még jó pár hónapig tud használni. Pl. képességfejlesztő kocka, aminek minden oldalán más játék van, Fischer Prise elefánt, Fischer Prise százlábú, szerintem a Playskool golyópálya is jó, hisz 9 hónapos kortól ajánlják..
BIBI: Nálunk napi 5-ször szilárd kaja, plusz napközben 3 szopi elalvások előtt, éjszaka szopi igény szerint. Keresztkézzel körbeforgás nálunk simizés.
GABI: Lackónak boldog 1. hónapfordulót! Képek?
GYABI: Nagyon jó az etetőszék!!!
JUDY: Annyira drága Barbi! És még mindig nagyon nagyon hasonlít a fiúkra. Látom, mekis szülinap volt :lol: Mindjárt 1000 nap alatt leszel. Milyen nevek vannak a tarsolyodban?
HENI: Mi újság felétek?
NIKI: Szerintem is a 17.napon volt péd.
ARIKON: A mi gyerkőceinek és a férjemnek nincs még meg az ajándék karácsonyra. A menüt még nem tudom, nagy valószínűséggel kacsa..
CHRISTELL: Nekünk elfogytak a golyócskák, nem használt, bár napi egyszer adtam csak általában. Klárikának hogy telnek az éjszakák?

Most csak ennyire volt időm, rohanunk az oviba Petiért..
Vendég
 


Betsy: szuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper képk, a varázsszőnyeges tetszik a legjobban!!!!!! :lol: :lol:

Ma mérleg: 8980gr és 69 cm!!!!!!!!!

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Betsy,
Egyszerűen szuperek a képek. :lol: :lol: :lol:
Nagyon szépek vagytok rajta.

Mindenki azt mondja, hogy nagyon hasonlít a fiukra, de ezen nincs mit csodálkozni, tesók ugyebár. :lol: :lol: :lol: Főleg a fülük hasonlít, mind a 3-nak olyan nagy van. Szoktam is mondani nekik, hogy kis kobold csapat. :lol: :lol: :lol: :lol:
Bizony, megy az idő, lassan jöhet a 4. baba. :lol: :lol: Bár jobb lenne,ha 100 alatt lennék. :lol: :lol:
Nevek, ha fiú akkor Király Ádám, ha lány akkor Király Izabella. :lol: :lol: :lol:

Bibi,
Annyira édes a kis Csiribébi a fogacskáival. :lol: :lol:
Sirkici,
Fisher-Price-éknak nagyon jó cuccaik vannak, igaz nem olcsó de jók. Én is tőlük vettem Barbikának karira ajándékot. Egy kis amorf forma, amit ha bekapcsolok ugrál, világít és zenél. Barbika imádja az ilyen dolgokat. :lol: :lol: :lol:
Jaimee,
Már csak 1 hét a szülinapig. :shock:

Voltunk tegnap védőben is, Barbika 9770 gr, megmérte a fej és mellkörfogatát is és azt mondta, hogy kicsi lány úgy néz ki mint egy kisebb fajta 1 éves. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Judy,
nagyon aranyos Barbika, milyen sokat nőtt, és látom már nagyon huncut, hasonlit a fiúkra! :lol: Utólag is boldog szülinapot Danikának, látszik, hogy jó volt a hangulat! :lol:
kösz, én is néztem a fisher-price honlapját is, tényleg nagyon jó játékaik vannak, de még majd szétnézünk! Nikinek is tetszene az ilyen világitós, zenélős valami!

Betsy,
ezek a képek egyszerűen CSODÁLATOSAK! Mindig olyan jó képeitek vannak, de ezek a hátterek, "jelmezek", nagyon jók! :lol:
Kösz neked is, végül is igazad van, lehet 9 hónapos kortól ajánlott játékot is venni, hisz karácsonykor már 7 hónapos lesz, másfelől meg valószinűleg kocka lesz, meg még valami kell, mert anyu is valami jó játékot akar neki venni, igy vitatkozunk, hogy ki vegye a kockát! :lol:

Gyabi,
nem semmi nagy Bandita, Niki 6 hónaposan volt 7600 g és 68 cm, és rá is azt mondják, hogy mekkora baba! :lol:

Körkérdés: ti milyen formában adjátok a gyerkőcöknek a gyümölcsöket? Nálunk nem jött be a reszelt alma sem simán, sem anyatejjel, az őszibarack sem, pedig azt megfőztem kompótnak pici cukorral, meg tettem bele anyatejet is aztán, még gondolkozok a gesztenyén, vagy a rizsen. Szerintetek? Ugyebár mondják, hogy rakjak bele neki kekszet, de azzal még várni szeretnék, bár nem tudom, ha máshogy nem eszi meg, akkor kénytelen leszek! És még egy, ha tetszeni fog a gesztenye, akkor abból jó a készen kapható natúr gesztenypüre?
sirkici
 
 


Judy,
Barbikának boldog névnapot! :D
sirkici
 
 


Sziasztok,

Délelőtt voltunk mikulás bevásárló körúton, vettem egy halom édességet, fiuknak transformers-t, Barbika meg kapott 2 kemény lapos könyvet meg építőkockát. Már tele is tömtem a ruha csizmákat, csak valahova el kell dugnom szombatig, mert hajlamosak a kutakodásra. :lol: :lol:

Lányok, egy kérdés, Danika már 8 éves de még mindig hisz a Jézuskában, Mikulásban és a Nyusziban. Szerintetek meddig lehet hagyni őt álomvilágban? Bazsi már tudja, néha mondja is Daninak, de ő rendületlenül hiszi, hogy nem anya és apa veszi az ajándékot. :lol: :lol: :lol:

Sirkici,
Köszi szépen. :lol: :lol:
Gyümiben nem tudok tanácsot adni. Barbika megeszi őket simán.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Sirki, először nekünk se jött be az alma (reszelve) csak ha összekevertem barackkal ( amit fagyasztottam és előtte turmixoltam) de tegnap pl. már megevett egyszerre egy egész almát, magában, reszelve.

Azt mondta nekem a védőnőni, hogy előszörre úgysem fog ízleni nekik túlzottan semmi, de nem baj, nem szabad nagyon továbbmenni új dolgokkal, nem baj, ha eleinte nem nagyon eszik. És tényleg így lett. Nálunk egyelőre csak alma, barack meg sütőtök van, és nagyon szépen eszik már belőlük, igaz, eltelt az első kóstoló óta 1 hónap!

Kekszet én nem adnék,meg egyelőre nem nagyon cukroznék, de nem vagyok nagy szakértő...

Csajok: micsoda képek!!!
Pussz az ünnepeltnek!
Vendég
 


Sirki:
Úgy érzem, egy kicsit rágörcsölsz erre a hozzátápira. Nem kell!! Ha nem jött be az alma, akkor várj egy kicsit, próbáld később. Nem KELL elkezdeni a hozzátápit fél éves korban, hidd el, Niki nem marad le semmiről. Anyatej az, ami igazán kell neki. Niki tudja majd, ha készen áll rá és el fogja fogadni a finomságokat, amiket készítesz neki. :wink: 7 hónap előtt répa, alma, sütőtök, burgonya, ANYATEJ. Ha van a fagyóban (nekünk most fogyott el :( :( ) akkor barack.

Elkészítés: simán üvegreszelőn lereszelni az almát. Párolhatod is egy kicsit, úgy könnyebben emészthető. A répát párolni kevés vízben, turmixolni. Alma adható ehhez is, anyatejjel is finom.

A krumplit Popi nem szerette, még az anyatejeset sem, úgyhogy én azt magában nem adtam neki, csak almával, sütőtökkel vagy répával. Ja, sütőtök - én azt bébiétel formájában adtam neki.

Cukrot ne adj neki, mert egy dolog, hogy árt a fogának, de hozzászokhat és már csak az édeset fogja elfogadni. Kekszet sem adnék még neki....8 hónapos kor előtt semmiképpen. Gesztenyét sem, kicsi még hozzá. Egyébként én azt is bébiétel formájában adtamneki.

Betsy: Superek a képek, helyesek a srácok.
jaimee1
 
 


Sziasztok!

Sirki: én egy kicsivel hamarabb kezdtem a hozzátápit, mert tejcsi meglépett, de igazat adok Jaimeenek...ami nem kell azt ne erőltesd...csak egy kicsit!!! :lol: Bandita rendre átvág mindenkit, múltkor a párom jött ki a szobából felháborodottan, hogy ez a paradicsomos krumpli nem jó nem kell neki...hát mondanom sem kell, hogy csak apánál próbálkozott be, hátha kap mást...de végül megette...
Én még az almát is párolom, majd gyorsaprító és már pép is. Nekünk a málna-szőlő-trópusi vegyes a menő gyümölcsök, de banánból és lmából már 2-őt eszik egyszerre :shock: :shock:
Tegnap óta húst is eszünk!!!!!! :lol:

Friss kép ( gyermekem és a ketrec ), mezítlábra koncentrálni...csak így lehet lenni, néha addig hisztizik a kocsiban, hogy ott is le kell venni...télen...na nem is néznek felelőtlen anyának!!!!
Kép Kép

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Gyabi: bóóódogságos hóferdülőt nektek!

Betsy: 4800 volt, a Regio-ban vettük. Akkor jó kis elemzabáló a szerkezet. Csak lestem, amikor kiderült, mekkora elem kell bele. És 4 darab! :shock: :shock:

Sirki: Ja még azt akartam mondani, hogy az sem mindegy ezeknek a huncut babáknak, hogy milyen fajta almát kínálsz nekik. Vettem Rékának goldent, hogy az majd milyen fini édes lesz neki, erre nem is igen volt hajlandó megkóstolni. Fintorgott. Másnap próbálkoztam jonatánnal és imádta. Párolás nélkül. :shock: :x

Judy: Anyám,milyen nagyok már a fiúk! :shock: Jóóóók a képek! :D Jézuska, Mikulás és nyuszi témában fogalmam sincs, mit lehetne tenni.
jaimee1
 
 


Köszi a képdicséreteket.

JUDY: Boldog névnapot utólag is Barbinak! Melyik FP-t vetted neki? Nem a Tecsóban van véletlenül? Én is szemeztem vele..
GYABI: Boldog 5. hónapfordulót. Meddig van el magának Beni a járókában? Miért nem csak egy body-t és egy harisnyát raksz rá bent?
SIRKICI: Azt tudnám írni, mint Jaimee detto :) Egyszerre egyfélét, egyre többet, míg meg nem szokja. Próbálgatni, kevergetni, mi ízlik neki.
JAIMEE: Akkor nagyon jó áron kaptátok a PLS-t.. A régióban van valami kedvezményetek? :wink: Mert én is ott vettem, de annyiért, mint a neten. Megbarátkozott már vele Réka? Vagy egyelőre eltetted? Rég raktál képet.. Már csak 1 hét..

Tegnapi éjszakánk:
-19:30 elalvás
-22:00 felsír
-23:00 felsír
-00:00 felsír
-01:00 felsír
-03:30 felsír
-05:00 felsír
-07:00 kelés

Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem, de 3 napja elkapott egy "fosi-oki" vírus. Szinte fel sem tudtam kelni hol a wc-ről, hol az ágyból. Ma már jobban vagyok, remélem ez így is marad.

Betsy!
Mi naponta 2x5 golyót iszunk a 30-asból. Egyiket du. 2 körül, másikat este 7-kor. Állítólag az a jó, ha nem telik el a kettő között 12 óra. Klárika 20-kor alszik, 23 körül szopizik, és reggel 6.30-kor kel. És ha ébred, nem sírva ébred. Átérzem a helyzetedet, nekünk is hasonló volt a helyzet. Szerintem próbáljátok ki a 30-ast. (Hol vannak a képek? Én nem látom. :oops: :? :cry: )

Sirki!
Mi golden almát eszünk, és csak üvegreszelőn, ha turmixolom, fintorog. Próbáld ki, hogy kevered valamivel, pl. sütőtökkel, őszibarackkal, sárgarépával. Nekünk ez bevált. Főzve nem hajlandó megenni az almát. A krumplitól pedig szó szerint öklendezik. Azt csak elrejtve tudom megetetni vele, valami gyümölcsben.

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Gyabi, hűha, ez a mezítlábas legény csúcs, Bíbi mondjuk nem hisztizik, csak simán elhagyja jártában- keltében a zoknit...napi ezerszer :roll: :lol:
Boldog hófordulót, 5 hónap, nem semmi!

Hű, Betsy, ez az éjszaka...sajnálom :(

Jaimeemami, elvonási tüneteim vannak, éjjel álmomban már új Popiképeket nézegettem a blogodon, olyan jóóó volt! :lol: :lol:
Vendég
 


Betsy: de legalább pontos, mint egy angol úr! :lol: És két felsírás között mi van? visszaalszik rögtön? Meddig ringatod?

Én már nem nagyon ringatom, hajnaltól reggelig közöttünk alszik. Nem bírtam a gyűrődést és a hosszú kilómétereket. :oops: :lol:

Ja, nem volt drága, de a pónival átvágtak, az 6100 volt és már 4600 ért is láttam a tullin. :twisted: :twisted: :twisted:

Bíbi: alkotói válságban vagyok, hogy nagyképű legyek. És az időőőhiáááány nagyon elkapott.
jaimee1
 
 


Betsy: nincs kedvezményünk. :shock: Mert a neten mennyi? Pedig 4800 volt, mert 11 000-et fizettünk nagyjából a pónival együtt. Erre nagyon emlékszem.

Gyabi: Édi Banditád van. :lol:

Bíbi: köpködéshez gratula. :lol: :lol:

Chris: Akkor jól kifogtad a vírussal. Másik topikban mondták a lányok, hogy kalici vírus terjeng :? :? :?
jaimee1
 
 


CHRISTELL: Jobbulást! Lehet, még kipróbálom a 30-ast, bár szerintem az sem fog használni. Az szuper, hogy Klárika ilyen jól alszik. A képeket már levettem, az iwiw-en meg tudod nézni a fotózás 2008 albumban.
BIBI: Tetszik az új design ;)
JAIMEE: Pontos bizony :) Nem szoktam Bencét ringatni. Ha felsír, rögtön fel is áll az ágyban, kiveszem, rögtön abbahagyja, fejét a vállamra hajtja, és alszik tovább. Visszarakom és újra ez.. Feltéve, ha nem magam mellé teszem vissza, de akkor is ugyanúgy felsír, olyankor szopi, vagy hát, pocaksimi, és alvás. A PLS a neten 5363.-
Vendég
 


[quote]H írta:a felsír, rögtön fel is áll az ágyban, kiveszem, rögtön abbahagyja, fejét a vállamra hajtja, és alszik tovább. Visszarakom és újra ez.. Feltéve, ha nem magam mellé teszem vissza, de akkor is ugyanúgy felsír, olyankor szopi, vagy hát, pocaksimi, és alvás.


Valahonnan ez marha ismerős. :mrgreen:
jaimee1
 
 


Gyabi!
Mondtam én, h Benedek az én emberem!!!! :lol:
Én is utálom a zokeszt!!!!! (inkább megfagy a lábam - most is -, de nem veszek fel zoknit)
Cupp nektek!!!

babszika
 
 


Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, tippeket, most ott tartunk, hogy a gyümölcsöket csak természetes formájukban akarja megenni, úgy értem, az almát rágcsálni (ami nekem nem nagyon tetszik, mert hát darabokat harap le, bár piciket, de akkor is), meg a mandarin levét kiszivja, igy megeszi őket, de ha reszelem, leturmixolom, vagy főzöm, akkor nem kell neki. Csak az a baj, hogy őszibarackom fagyasztva van, igy azt meg kell főzni. Cukrot nem adok neki (az őszibarack főzőlevébe tettem fél teáskanálnyit sem, az meg sem érzett, legközelebb nem tettem bele, de mindegy is, úgysem eszi sehogy), eszem ágában sincs, bár úgyis enni fog édességet, ezt nem akadályozhatom meg, meg nem is kell, csak majd mértékkel, a cukor miatt nem adtam neki még teát sem. Egyébként a burgonya és a répa izlik neki!

Gyabi,
melegvérű Bandita, na meg tényleg jobb mezitláb lenni... :lol:

Babszi,
hogy vagytok? Inszem volt már, vagy mikor lesz?
sirkici
 
 


Gyabi: Harisnyát nem adsz rá? Azzal eldolgozgatna egy ideig, mire lehúzza. :lol: :lol:

Sirki: Hűű, én nem főzöm a kiolvasztott barackot. :shock: Meg kellene főzni? Sütőtök? Azt szokták szeretni a babák. :wink:
jaimee1
 
 


Jaimee. kár, hogy nincs olyan képem, de annyira ledolgozza a harisnyát, hogy a másik irányból még1 gyerek beleférne... :lol: :lol:


Babszi: Cuuuuuuuuuuupppppppppp Nektek is, remélem minden okéjjjjjjj, tessék sűrűbben jönni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sirki: oké, hogy jobb így, de ilyenkor jönnek az okosok akik legalább 1000 gyereket neveltek: hogy megfázik-felfázik...stb. Nálunk a krumpli magában nem nyerő, csak lkeverve valamivel.

Bíbi: gratula a köpködéshez!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
gyablonka
 
 


Hát Gyabi, ami azt illeti, nekem is az jutott eszembe először.
Mármint, hogy felfázik, megfázik. :wink: :lol: :lol: :lol:
jaimee1
 
 


Jaimee,
nem kell megfőzni a fagyasztott gyümölcsöt? :shock: Dehát akkor először meg kell várni, hogy felolvadjon, és aztán összeturmixolom? Sütőtököt még nem próbáltam, de arra is sor fog kerülni a héten!

Gyabi,
hát igen, az okosok sok mindent mondanak, gondolonak, de úgysem hagynád megfázni, másrészt meg ha a harisnyát is leszedi magáról, akkor hogy lehet egyáltalán megoldani, hogy legyen is valami a lábán? :)
sirkici
 
 


Sirki: Miért kéne megfőzni? Én reggel kiveszek 4 kockát, ebédre felolvad, ha nem, akkor fél perc mikro. Harapdálással azért vigyázzatok, ettől én is fosok, a nagyobb darabokat a reszelt almából is kivadászom.
Vendég
 


Bibi,
hát nekem ez úgy alapból, anyu a fagyasztott gyümölcsöket kompótnak főzte mindig, a barátnőm is főzte a babájának, igy nem is gondoltam arra, hogy jó lehet főzés nélkül is, hisz vizes, amikor felolvad, de legközelebb ki fogom próbálni. Holnapra süti anyósom a sütőtököt, kiváncsi leszek hogy fog tetszeni, azután majd megint megpróbálok egy gyümölcsöt adni!
sirkici
 
 


Sirki: Sztem sem kell főzni, tökremegy a vitamin, ami véletlenül még akad a mai gyümölcsökben.

Mondjuk, mi a fagyasztott gyümölcsöt, szilvát, barackot tejpépbe rakom, úgy Réka nagyon szereti, magában már nem kap gyümölcsöt, csak túróval, joghurttal, péppel.
jaimee1
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?